אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סיבה ✔האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
האם להתגרש או לא להתגרש?

כאשר אדם מתמודד עם השאלה האם להתגרש או לא להתגרש, אליעד כהן מסביר שמדובר בהחלטה עמוקה ומורכבת ולא רק שאלה פרקטית פשוטה של כן או לא. גירושין לפי אליעד הם בחירה לשנות את המציאות, להבדיל מלשנות את הרצון או את דרך ההתמודדות של האדם עם המציאות הקיימת. כלומר, כאשר זוג חווה משבר בזוגיות או בנישואים, עומדות בפניו שלוש אופציות עיקריות:
  • האפשרות הראשונה היא להתגרש, כלומר, לשנות את המציאות בצורה מוחלטת.
  • האפשרות השנייה היא להישאר בזוגיות, ללמוד לקבל את המצב ולהרגיש טוב במאה אחוז למרות הקושי.
  • האפשרות השלישית היא לשנות את עצמך ובאמצעות השינוי הפנימי לנסות לשנות את בן או בת הזוג.
אליעד מדגיש שהתגרשות היא תמיד הימור על האופציה של שינוי המציאות, וכי זו אינה בהכרח האופציה המיטבית. הוא מסביר באמצעות דוגמה: אם בן זוג מתנהג באופן רע, מקלל, משפיל, או אפילו אלים, הנטייה הטבעית של אנשים רבים היא להגיב באופן אוטומטי ברצון לשנות את המציאות - כלומר, להיפרד מהאדם הבעייתי. לעומת זאת, קיימת אפשרות עמוקה יותר: ללמוד לקבל את המציאות כפי שהיא, או לפתח בעצמך כלים שיאפשרו לך לחוות את הזוגיות בדרך חיובית למרות החסרונות. כך למשל, אפשר לשנות את הגישה הפנימית ולהבין איך דווקא הבעיות בזוגיות מאפשרות צמיחה והתפתחות אישית. אליעד מדגים זאת בכך שאדם יכול לומר לעצמו "איזה מזל שיש לי זוגיות רעה, ככה יש לי הזדמנות לפתח את עצמי ולהתמודד עם אתגרים אמיתיים".

מדוע גירושין הם רק פתרון זמני לבעיה עמוקה יותר?

אליעד טוען כי רוב האנשים שמתגרשים (כ - 99.99% לדבריו) אשמים במצבם ובתחושות הרעות שלהם בתוך הזוגיות, גם אם הם מרגישים אחרת. לדבריו, כאשר אדם אינו מטפל בשורש הבעיה הפנימית ומסתפק בשינוי המציאות בלבד (הגירושין עצמם), הוא עלול להיתקל שוב באותם קשיים בזוגיות הבאה, או שיתמודד עם קשיים חדשים בתחומי חיים אחרים. אליעד מסביר זאת דרך דוגמה נוספת: אישה שעוזבת זוגיות עם בן זוג אלים, ועוברת לזוגיות חדשה. אמנם יכול להיות שהבן זוג החדש לא יהיה אלים, אבל ייתכן ויעלו בעיות אחרות, כגון בגידות או קונפליקטים מסוג אחר. הסיבה לכך היא שאותה אישה לא שינתה בעצמה את הגורמים שהובילו לקונפליקט מלכתחילה. כלומר, היא שינתה את המציאות החיצונית, אבל לא שינתה את עצמה ואת הדרך שבה היא מגיבה למציאות. התוצאה תהיה שימור אותה רמת קושי, רק במעטפת שונה.

לכן אליעד מסביר שהדרך הנכונה יותר להתמודד עם קשיים בזוגיות היא לעבוד קודם כל על היכולת האישית לחוות את המציאות בצורה חיובית, אפילו אם היא קשה. הוא ממליץ להישאר בזוגיות "הקשה" עד שתגיע לנקודה שאתה יכול לחוות אותה בצורה טובה, ורק כאשר תוכל לחיות בשלום בתוך זוגיות זו, להחליט אם להתגרש או לא.

כיצד זוגיות רעה יכולה לשמש הזדמנות לשינוי עצמי?

אליעד כהן מסביר שגם זוגיות שלילית יכולה להיות הזדמנות לשינוי עצמי, באמצעות כך שהאדם מנצל את הזוגיות כ"מעבדה פנימית". הוא נותן דוגמה של אדם שנמצא בזוגיות שאינה טובה עבורו, ואומר לעצמו שאין לו מה להפסיד, ולכן מנסה טכניקות ושיטות שונות לשיפור עצמי כדי ללמוד כיצד להיות בן זוג טוב יותר בעתיד. הוא עשוי לנסות ללמוד כיצד לדבר, איך להיות סובלני יותר או איך לשנות גישות והתנהגויות מסוימות בעצמו. כך, גם אם הזוגיות הנוכחית תיכשל בסופו של דבר, הוא מרוויח משהו לטווח הארוך: את היכולת להתמודד טוב יותר בזוגיות הבאה.

האם חייבים לבחור בין שינוי המציאות לשינוי עצמי?

אליעד מדגיש שבסופו של דבר הפתרון הנכון הוא שילוב של שני האלמנטים: שינוי המציאות ושינוי פנימי. לדבריו, האידיאל הוא לפתח יכולת להיות שלם עם המציאות ללא תלות בשינויים חיצוניים, ובמקביל לדעת מתי ואיך לשנות את המציאות בצורה...
עכשיו השאלה היא האם להתגרש או לא להתגרש זאת השאלה.

ש: באיזה מקרה?

אליעד: עכשיו אתה שואל באיזה מקרה אני לא ציינתי באיזה מקרה נכון דיברתי באופן כללי אני מחפש תשובה כללית, רגע שנייה קודם כל לא דיברתי באיזה מקרה נכון לא דיברתי באיזה מקרה אז זאת אומרת.

ש: כללי מדי מה שאמרת.

אליעד: יכול להיות יכול להיות שלא.

ש: מה אמרת באופן כללי?

אליעד: רגע אז מה אולי התשובה נכונה למרות שזה באופן כללי.

ש: איזה תשובה נכונה?

אליעד: אולי התשובה נכונה שאומרת אל תתגרש תמיד תהמר על לא להתגרש.

ש: מה ההיגיון?

אליעד: אז בוא ניתן לך היגיון תקשיב יש לנו בחיים טוב ורע עד כאן זה נכון?

ש: נכון.

אליעד: יפה עכשיו טוב יש לנו רצון ומציאות אם המציאות כרצונך?

ש: טוב לך.

אליעד: נגד רצונך רע לך כשהמציאות נגד רצונך אתה יכול או לשנות את?

ש: המציאות או את הרצון.

אליעד: יפה לשנות את המציאות זה אומר לשנות את מה שקורה ולשנות את הרצון זה לשנות את איך שאתה חווה את מה שקורה נכון, עכשיו להתגרש מה זה נקרא להתגרש זה לשנות את איך שאתה חווה או את המציאות?

ש: את המציאות.

אליעד: הבנת?

ש: כן.

אליעד: יפה להתגרש זה תמיד לשנות את המציאות להתגרש זה אף פעם לא לשנות את עצמך זה תמיד לשנות את המציאות יש מצב נתון מישהו מרביץ לך מקלל אותך שונא אותך לא משנה מה לא משנה מה קורה ואתה עכשיו שואל את עצמך האם להתגרש להתגרש זה תמיד הימור על הפתרון של לשנות את המציאות זה אף פעם לא הימור על הפתרון של בוא נלמד לקבל את זה בוא נלמד, תראו בן אדם יכול להישאר בזוגיות וללמוד לשתוק בן אדם יכול להישאר בזוגיות וללמוד לאהוב את הזוגיות כפי שהיא לשתוק לא בקטע רע כאילו יכול להיות יש הרבה אפשרויות להיות מאושר בתוך זוגיות רעה אתה יכול למצוא את היתרונות בזוגיות הרעה אתה יכול לדעת לפתח את עצמך בתוך הזוגיות הזאת ולהגיד וואלה איזה מזל שיש רעה ככה יש לי זוגיות מסוימת ועדיין נגיד אני יכול לפתח את עצמי אפשר למצוא לשנות את עצמך ביחס לזוגיות.

ונלך על פתרון אחר אתה גם יכול להגיד אוקי אם הבן זוג שלי לא טוב לי אז אני אשנה את עצמי ואנסה לשנות אותו אפילו אני אנסה לשנות אותו אבל באמצעות שאני משנה את עצמי, זאת אומרת השאלה היא האם כשרע לך בזוגיות האם להתגרש במובן של עזוב לא מתאים לי תחליף חולצה או בא תנסה להסתדר עם החולצה הזאת. אתה הבנת שיש פה שאלה יותר מהותית?

ש: עכשיו פירטת מקודם אמרת איזה מקרה שלא להתגרש.

אליעד: לא אני גם קודם אמרתי את אותו דבר כי אתה לא הבנת את הפירוט, זאת האמת אבל לא שיניתי גרסה אני רק פירטתי את מה שאמרתי קודם כשבן אדם מהמר אתם מכירים את זאתי שהייתה אומרת תזרקי אותו ותזרקי אותו מה ה - subtext של תזרקי אותו לא טוב לך תשנה את המציאות לא טוב לך מה תשנה את המציאות, עכשיו מה הבעיה בתשנה את המציאות מתישהו אתה תיתקע הגישה של תשנה את המציאות תתקע אותך מתישהו אתה לא שינית את עצמך אתה שינית את המציאות ומתישהו אתה בטוח תתקע למה כי אתה תגיע למישהו אחר מקום אחר שאתה לא יכול לשנות את המציאות ואז תצטרך לשנות את עצמך ואז אתה תסבול כפל כפליים, יש אפילו אנשים שנשארו בזוגיות רעה כדי לשנות את עצמם ורק כשהם מרגישים שהם שינו את עצמם כאילו הם עושים טסטים בכלל על הבן אדם השני הוא אומר עכשיו בכל מקרה אני לא מפחד לאבד את הזוגיות הזאת אז בא נעשה פה טסטים בא נבדוק ננסה כל מיני שיטות נראה מה קורה ואז לפחות אני אלמד לזוגיות הבאה שאני לא אעשה טעות בזוגיות הבאה יש גם גישה כזאת.

נגיד שבן אדם נמצא בזוגיות עם מישהי שלא רוצה אותו ואז הוא אומר טוב גם אני לא רוצה אותה אבל בא ננסה להשתנות כי הוא יודע שיש דברים שהוא צריך להשתנות אז הוא אומר בא ננסה להשתנות כדי שאני אלמד להשתנות לפחות פה אין לי מה להפסיד כי אם עכשיו אני אכיר מישהו חדש שאני רוצה אותו ואני אעשה את הטעויות אני פספסתי אז בוא נישאר פה נעשה טסטים אם זה הצליח הצליח לא הצליח נעזוב נעבור להבא לפחות אחרי שאני שלם עם עצמי גם זה יש, בכל מקרה מה שבאתי לחדד הוא שלהתגרש זה הימור על האופציה של לשנות את המציאות עכשיו אתה צריך להיות מודע לזה להיות מודע לזה ולכן אם אנחנו נשאל אחד אחורה מה עדיף כשהמציאות נגד רצונך מה עדיף לשנות את המציאות או לשנות את רצונך מה עדיף אז תלוי אז קודם כל אם בן אדם רוצה להיות חופשי ומאושר אז הוא יגיד אני רוצה תמיד לשנות את רצוני כדי שאני אשלוט במצב ולא המצב ישלוט בי בסדר ואם נגיד אתה רעב אל תלך לאכול תנסה לשנות את רצונך כדי להרגיש טוב בלי לאכול בסדר הקצנתי את זה.

אבל מה האמת האמת היא שבסופו של דבר זה יהיה גם וגם אתה גם צריך לשנות את המציאות וגם צריך לשנות את עצמך תלוי מתי אבל מה שבטוח נכון הוא שעדיף שתהיה לך את היכולת גם וגם ולכן זה אומר כזה דבר אם אתה רעב האם ללכת לאכול או לא עכשיו שימו לב ללכת לאכול זה לשנות את המציאות אם אתה רעב ללכת לאכול או לא התשובה היא תנסה לעשות את המקסימום שאתה יכול כדי להסתדר בלי אוכל ברמה הרגשית ואם אין לך ברירה לך לאכול, עכשיו רוב האנשים לא יקחו את האופציה הזאת כי רוב האנשים יגידו מה אני צריך את זה תן לי לאכול וזהו בסדר אבל אם אתה מחפש באמת להתפתח אם אתה רוצה להגיע למצב שיום אחד אולי אתה תשלוט במערכת ולא המערכת תשלוט בך אז אדוני אתה צריך לפתח גם את היכולת לשנות את רצונך כמו שיש יכולת לשנות את המציאות צריך גם יכולת לשנות את רצונך.

עכשיו ולכן אם אנחנו נחזור לסיפור הגירושין זה לא משנה אם תתגרש או לא מה שמשנה זה האם יכולת להרגיש טוב גם בזוגיות הזאת האם יכולת לשנות אותו, אני אומר כזה דבר אתה יכול להיפרד ממישהו רק אם אתה חושב שאתה יכול להישאר איתו עכשיו עוד פעם רוב האנשים.

ש: אתה יכול להיפרד ממישהו רק כי אתה חשוב שהיית יכול להיות איתו כאילו בדיוק ההפך.

אליעד: לא, יכול להיות איתו ואני לא רוצה להיות איתו לא חייב להיות איתו חייב להיות איתו או לא חייב?

ש: ואם אני לא יכול להיות איתו אז לא להיפרד ממנו.

אליעד: עכשיו ואם אתה לא יכול להיות איתו אז משהו דפוק בך.

ש: אז כאילו תסגיר את עצמך זה מה שאתה אומר.

אליעד: בדיוק אדוני עכשיו עוד פעם התשובה הזאת זאת תשובה למתקדמים בסדר ביומיום יבוא מישהו ויגיד בעלי מרביץ לי תברחי בסדר למרות שזה גם לא נכון כשמישהי אומרת לך בעלי מרביץ לי תשאל מה עשית קודם בסדר כי אם אתה פתי בעלי בוגד בי ומה אתה עשית קודם נכון זה כאילו מה קרה כן מה עשית קודם ויש שאומרים ישר תתגרש מה תתגרש הרי אם בעלה ירביץ לה אז יכול להיות שהוא חולה נפש אבל יכול להיות שמשהו בה דפוק נכון אז אם משהו בה דפוק היא תעביר את הדפיקות לגבר הבא אז מה עשינו בזה. עכשיו היה בהודו אחת שבגדה בבעלה ראיתם את זה ואז שמו אותה בכיכר העיר תפסו אותה קשרו אותה בעלה הרביץ לה מאה מלקות ואחר כך כל הגברים שהיו שם אנסו אותה אחר כך תפסו את המאהב שלה, כן עכשיו היה את זה באינטרנט ואחר כך תפסו את המאהב וגם אותו הלקו מאה מלקות אבל מה אם ההוא שבגדו בו מה הוא עשה סתם בגדו בו הוא בסדר הוא הצדיק בפרשה נכון הרי אם בגדו בו למרות שהיא פחדה שהיא תקבל ובכל זאת היא בגדה בו כנראה שהוא גם אולי אם הוא היה חוטף לה חמישים מלקות היא לא הייתה בוגדת בו בכלל מלכתחילה גם זה יכול להיות.

אז עוד פעם ברמה הפרקטית יש אנשים שתגיד לו תתגרש זה לא מתאים וזה כמו שמישהו בא ואומר לך מתקלקל לי הרכב לך למוסך אתה לא אומר לו תנסה להרגיש טוב עם זה שהרכב מקולקל בסדר אבל ברמה היותר עמוקה בן אדם צריך להבין שבסוף צריך גם וגם אתה צריך למצוא בתוכך את המקום שאתה יכול להרגיש טוב בכל מצב ופה יש עוד פעם שתי אופציות אופציה אחת זה שאתה יכול להרגיש טוב בזוגיות הזאת בלי לשנות את הבן זוג ואופציה שנייה שאתה יכול להשתנות ולשנות את הבן זוג, יש לנו ככה כשרע לך בזוגיות אתה יכול או להתגרש או לקבל את הבן זוג והרגיש טוב במאה אחוז כפי שהבן זוג או לשנות את הבן זוג יש לנו שלוש אופציות להתגרש זה אומר בוא נשנה את המציאות בצורה של גירושין זה לא בוא נשנה את הבן זוג באמצעות שאני אלמד לדבר איתו יותר נכון וזה לא בוא נלמד ליהנות מהחיים שלי למרות הבן זוג זה בא נלך על האופציה להתגרש בוא נאשים אותו הוא אשם שרע לי למה רע לי בגללו בוא נתגרש למה לא טוב לי בגללו.

עכשיו יש גישה שאומרת קר לך שים מעיל אתה לא אומר בא תנסה להתרגל לקור אבל באמת הפנימית כשאתה מהמר על לשנות את המציאות יש לזה מחיר באידיאל אתה צריך להגיע למצב שאתה יכול גם וגם, עכשיו רוב האנשים אם אני מהמר 99.99% מהאנשים שמתגרשים הם אשמים בזה שרע להם בנישואין או בזוגיות או במה שזה לא יהיה זאת אומרת יש גברים שאם הם היו משתפרים גם היה להם יותר טוב למרות הזוגיות הדפוקה שלהם וגם הם היו משפרים את הבן זוג שלהם למרות שהם בטוחים שהוא הבן אדם הכי גרוע בעולם זאת אומרת רוב האנשים שמתגרשים 99.99% זה לא בגלל שהם ממש טובים ורע להם גם הם לא טובים מדי, עכשיו זכותו של בן אדם להגיד אין לי עצבים להשתנות אני רוצה להתגרש זכותו אתה לא חייב להישאר אבל בשביל עצמך אתה חייב לפעול מתוך בחירה ולכן ברוב המקרים עדיף להמר על לא להתגרש.

עכשיו בא נגיד עוד היבט עכשיו תסתכלו לפעמים יכול להיות בן אדם שהוא לא מתגרש כי אין לו את היכולת להתגרש, עוד פעם אמרנו כזה דבר תישאר בזוגיות ככה תתגרש אם אתה יכול להישאר בזוגיות עכשיו תבחר מה בא לך אוקי אבל יכול להיות גם מצב הפוך שהבן אדם לא מתגרש כי הוא מפחד להתגרש הוא אומר אני לא אוכל להסתדר לבד ואני לא יודע מה אני אעשה לבד וכו' אוקי ובמקרים כאלה אולי עדיף שתתגרש ותהיה בזוגיות רק אם אתה יכול להיות לבד ובמקרים כאלה אולי עדיף שתתגרש ותהיה בזוגיות רק אם אתה יכול להיות לבד אם אתה לא יכול להיות לבד אל תהיה בזוגיות בדיוק הפוך ולכן יש מקרים שדווקא יותר קשה לך להתגרש אז אולי עדיף כבר שתתגרש, עכשיו ומה האמצע של זה שלפעמים אפשר לעשות שילוב תתחיל לחיות כאילו אתה גרוש נגיד אם אתה כבר בתוך זוגיות אז אתה לא חייב להתגרש לראות שאתה יכול להיות גרוש ואז לחזור אתה יכול להתגרש בראש להתחיל להגיד מעכשיו אני גרוש זהו לא מצפה יותר לכלום לא כלום אין כלום נגיד באופן יחסי ואם אתה לא מסוגל להרגיש טוב לבד גם אתה לא יכול להיות בזוגיות.

והרבה פעמים הזוגיות לא מצליחה בגלל שאתה לא מסוגל להתגרש הסיבה שהזוגיות דפוקה זה כי אתם לא מסוגלים להתגרש, מה זאת אומרת לא מסוגלים להתגרש את לא מסוגלת להרגיש טוב לבד אתה לא מסוגל להרגיש טוב לבד ולכן אתם מאשימים אחד את השני בצרות שלכם רק אם תהיו מסוגלים להתגרש רק אז תוכלו להרגיש טוב ביחד אבל עוד פעם הפרספקטיבה הייתה שכשאנחנו מהמרים על גירושין בהנחה שאנחנו כבר בתוך זוגיות אז גירושין זה לשנות את המציאות בהנחה שאתה נמצא לבד אז לפעמים בגלל שקשה לך להיות לבד נגיד שמישהו עכשיו נמצא לבד, נשאל את זה הפוך הוא נמצא לבד ושואל להיכנס לזוגיות או לא לחפש זוגיות או לא לפעמים התשובה תהיה אדוני לא קודם כל שתהיה מסוגל להרגיש טוב לבד אחר כך תחפש זוגיות כי לחפש זוגיות זה בוא נשנה את המציאות.

ש: מה קשה לך יותר.

אליעד: כן נכון אבל יש פה עוד היבט של גם מה אתה משנה איפה אתה כבר נמצא עכשיו אם אתה כבר בזוגיות או אם אתה כבר בנישואים נגיד אבל הכי חשוב בסיפור לזכור שלהתגרש זה לשנות את המציאות וגם להיות בזוגיות זה לשנות את המציאות בהנחה שאתה עוד לא בזוגיות ואתה אומר מעכשיו נהיה בזוגיות ותמיד צריך לזכור שצריך גם את ההפך ואנשים שרע להם בזוגיות והם מתגרשים זה אנשים שיסבלו בדרך כלל במקומות אחרים גם אם הם ימצאו זוגיות אחרת שטוב להם בא נגיד בן אדם מתגרש אשתו נגיד אלימה הוא מתגרש מצא הוא כל יום קם בבוקר אומר איזה כייף לי שיש לי זוגיות טובה, יכול להיות כזה דבר יכול להיות כזה דבר אבל באופי שלו הוא בן אדם שחושב שרע לו בגלל מה שקורה לו ואז בהכרח שיבוא משהו אחר שיהיה רע לו כמו בזוגיות.

עוד פעם האם יכול להיות בן אדם שרע לו בזוגיות והוא יתגרש והוא ימצא זוגיות שיהיה לו גם רע בזוגיות הבאה יכול להיות אם בן אדם נגיד הוא לא נחמד נגיד בן אדם הוא מדבר בצורה לא נכונה ואז הבן הזוג יותר משוגע ממנו ונגיד הוא אלים בסדר ואז הבחורה נגיד אומרת תראה הוא אלים בוא נתגרש אין בעיה בוא נתגרש, אוקי עכשיו היא עוברת למישהו אחר אבל היא מדברת עדיין בצורה לא נכונה היא אותו בן אדם עכשיו האם יכול להיות שהבעיות יחזרו על עצמם במקום אחר יכול להיות יכול להיות שהשני לא ירים עליה יד אבל הוא יבגוד בה השני לא ירים עליה יד אבל הוא יתגרש ממנה אולי לא תהיה לו את הדפיקות של ההוא שמרביץ לה בגלל איך שהיא מדברת אבל יהיה משהו אחר שיקרה בעקבות זה שהיא יצרה את תגובת השרשרת הזה.

עכשיו האם יכול להיות שבן אדם יתגרש ויעבור כפי שהוא למקום אחר ויהיה לו רע בזוגיות אחרת יכול להיות, האם יכול להיות שבן אדם יתגרש והוא יעבור לזוגיות אחרת והיה לו טוב בזוגיות האחרת והוא כל היום יגיד תודה לאל שאני בזוגיות אחרת יכול להיות מאה אחוז אבל בוודאות שאם הוא לא יכול היה להיות בזוגיות הזאת גם אם הוא לא יכול היה להיות בזוגיות והוא התגרש ומצא זוגיות טובה וודאות של מאה אחוז שיבוא משהו אחר בחיים שלו שיהיה לו רע בו כמו בזוגיות הקודמת שלו.

ש: למה בוודאות של מאה אחוז?

אליעד: אסביר לך כי באופי שלו יש לו אופי האופי שלו שהיה לו רע היה משהו שעשה לו רע והוא פתר את זה אבל הוא לא ידע להתמודד עם זה אם אתה לא יודע להתמודד עם זה יבוא לך משהו אחר עכשיו זאת לא אמונה, עכשיו אפשר להגיד שאנחנו מאמינים שיבוא לו משהו אחר תראה אם האופי שלך שאתה לא יודע להתמודד עם עצבים יבוא משהו אחר שלא תוכל להתמודד איתו אבל אני אומר שזה בוודאות של מאה אחוז, למה זה בוודאות של מאה אחוז לא מאה אחוז 99.9% לא בא נלך על המאה תהמר על המאה אני אסביר לך למה כי בן אדם שרע לו בזוגיות יש פה כמה תהליכים תהליך אחד רע לו בזוגיות הוא הולך למקום אחר לא רע לו בזוגיות אבל יש פה עוד תהליך כשרע לך בזוגיות אתה מקבל מזה משהו טוב מה המשהו הטוב שאתה מקבל אתה מקבל שבחיים שלך יש משהו שרע לך זאת אומרת יוצא לך משהו טוב מזה שיש משהו שרע לך הקיום שלך תלוי בזה שיהיה לך קונפליקטים.

עכשיו אם אתה תוותר על הקונפליקט הזה חייב לבוא קונפליקט אחר במקומו אין אפשרות בלי קונפליקטים אם אתה בתת מודע שלך, עכשיו אני אוסיף עוד איזה משהו אם אתה בתת מודע שלך התת מודע שלך משך אליך, סתם נמציא משהו בסדר אבל נשמע הגיוני אם התת מודע שלך משך אליך את הזוגיות הזאת זאת אומרת שאתה בתת מודע מחפש רמת קונפליקט x אתה מחפש קונפליקט ברמת x אוקי אז עכשיו ואתה לדוגמא נשבר לך מהקונפליקט הזה תפתור אותו אבל איכשהו תמשוך אליך אחר כך קונפליקט ברמת x ממקום אחר יהיה לך אחר כך במקום אחר קשה כמו בזוגיות הזאת יכול להיות שתמצא זוגיות אחרת טובה.

עכשיו שימו לב כל בעיה בחיים אני אומר את זה בתשעים ותשע אחוז בסדר כי יכול להיות שבאופן אקראי משהו השתנה יכול להיות שבאופן אקראי משהו השתנה אבל באופן סיבתי כל בעיה שאתה פותר בחיים או שנגיד לדוגמא, נגיד עוד פעם היית בזוגיות נפרדת עכשיו תלך תהיה בזוגיות אחרת ואיכשהו אתה גם תהיה לך בעיה אם לא שינית את עצמך אבל בא נניח שפתרת בעיה נגיד יש בעיה שממררת לך את החיים אתה תפתור אותה רוב ככל הסיכויים שאחר כך תבוא בעיה אחרת בתחום אחר שגם תמרר לך את החיים למה כי אתה איכשהו מושך אליך את הבעיות.

ש: זה כבר נכנסת פה למיסטיקה.

אליעד: אתה לא מבין את הקשר של מה שאני אומר ועבורך זה נקרא מיסטיקה וזה נכון ואל תאמין לי ותבדוק אבל אני מסביר לך שיש מקום במוח שמחפש קונפליקט עם המציאות והקונפליקט כרגע מתנקז לזוגיות, למה אתה מחפש את הקונפליקט כמה אתה מחפש אותו למה זה דווקא בזוגיות זאת...
לשנות התנהגות אנלוגיה להאמין להבדיל אני אוהב אותה תהליך תת מודע לשכנע אותך ללמוד לשתוק חסרונות בן אדם רוצה אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בעד ונגד בעד ונגד גירושין גירושים גירושין גישור זוגי גישור לזוגות האם כדאי האם כדאי להתגרש האם להתגרש האם להתגרש או לא המשפחה זוגי זוגיות חושב להתגרש טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כדאי להתגרש לא כדאי להתגרש לא להתגרש להתגרש להתגרש או לא למה לא כדאי למה לא כדאי להתגרש למה לא להתגרש למה להתגרש לשמור לשמור על לשמור על המשפחה לשמור על הנישואים מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי משפחה מתי להתגרש מתי נכון להתגרש נגד גירושין נישואים נישואין נכון להתגרש סיבה סיבות סיבות להתגרש שוקל להתגרש
האם באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה? איך לשכנע מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה
האם באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה? איך לשכנע מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה
... באמת אין סיבה? איך לשכנע שיש סיבה? איך לשכנע מישהו שיש סיבה? האם יש סיבה? רצון לא סיבה, רגש ללא סיבה, מחשבה ללא סיבה, פחד בלי סיבה, חרדה ללא סיבה, באסה בלי סיבה, הרגשה רעה בלי סיבה, כעס ללא סיבה האם באמת אין סיבה למה שאתה מרגיש? אנשים רבים טוענים לפעמים שהם חווים רגשות או תחושות מסוימות ללא סיבה. הם מרגישים פחד, חרדה, כעס או עצב, וכאשר שואלים אותם מדוע, הם עונים: לא יודע, פשוט ככה. אליעד כהן מסביר שאין דבר כזה בלי סיבה. כל רגש, תחושה או מחשבה שמתרחשת אצל האדם, יש לה סיבה מסוימת גם אם היא נסתרת, לא ידועה או נשכחה לחלוטין. הוא מסביר שכאשר אדם טוען שמשהו קורה ללא סיבה, הוא בעצם אומר: אינני יודע את הסיבה, ולא שבאמת אין סיבה. אליעד מדגיש כי המוח של האדם מתוכנת לחפש היגיון וסיבות לכל דבר שקורה. לכן, כאשר אדם מרגיש משהו שהוא חושב שאין לו סיבה, יש לו שתי אפשרויות: הראשונה לומר אין סיבה ולהפסיק לחפש, והשנייה היא להמשיך ולחפש אחר הסיבה הנסתרת, שכרגע אינה ברורה לו. למה אנשים מעדיפים לחשוב שאין סיבה? הסיבה המרכזית לכך שאנשים מעדיפים להניח שאין סיבה, היא מפני שזה קל יותר מאשר להתמודד עם חיפוש סיבה לא ידועה. לחפש סיבות זה תהליך מעייף שדורש מאמץ, זמן וכאב נפשי לעיתים. לכן, האדם יעדיף לעיתים לוותר מראש ולקבוע שהתחושה או המחשבה פשוט קיימת ללא סיבה, וכך הוא פוטר את עצמו מן הצורך לחפש ולהתעמק. אך אליעד מסביר שיש כאן בעיה גדולה: כאשר אדם אומר על עצמו אני מרגיש כך ללא סיבה, הוא בעצם מתייג את עצמו כמשוגע. כי מהו שיגעון אם לא לבצע פעולות או להרגיש רגשות ללא סיבה הגיונית ברורה? אדם שהולך ברחוב וצועק הצילו! ללא
הסוד של הסיבה הראשונה - מהו הסוד של הסיבה הראשונה של כל הסיבות? חלק 1
... של הסיבה הראשונה - מהו הסוד של הסיבה הראשונה של כל הסיבות? חלק 1 כפי שכבר ביארתי, מי שרוצה להיות מאושר עליו להבין את כל המציאות בשלמות. ואחת מהדרכים להבין את המציאות בשלמות, היא באמצעות השאלה הבאה: מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות? וכפי שכבר ביארתי, אין אפשרות למצוא תשובה לשאלה הזאת בשכל האנושי. כי על כל תשובה נוכל להמשיך לשאול מה הסיבה של הסיבה הראשונה עצמה. ועוד ביארתי, שמי ... עדיין יש שאלה בשכל האנושי, על ידי זה האדם מקבל שכל חדש וכולי. והעניין הוא, כי לכאורה יש דרך מאוד פשוטה להשיב על השאלה של מהי הסיבה הראשונה. ואחת התשובות האפשריות היא, שאפשר אולי לומר ש אין סיבה ראשונה לכל הסיבות, אלא שאכן תמיד לכל סיבה יש סיבה אחרת שקודמת לה. ואכ ממילא אין צורך למצוא את הסיבה הראשונה כי אין סיבה ראשונה. ועוד דרך מילוט אפשרית היא, שאפשר לומר שלכל סיבה יש סיבה, אבל יש נקודת עצירה כלשהי, שבה יש סיבה כלשהי, שהיא אין לה סיבה. ואפשר לומר, שלא לכל סיבה יש סיבה. ושאכן כאשר חוזרים אחורה ברצף של הסיבה תוצאה, אז אכן מגיעים לנקודה שבה באמת יש סיבה, שהיא עצמה אין לה סיבה. וממילא השאלה של מהי הסיבה הראשונה, השאלה הזאת מבוטלת. כי אפשר לומר שיש סיבה, שאכן אין לה סיבה אחרת שקודמת לה. ונמצא אם כן, כי יש לנו שתי דרכי מילוט מהשאלה של מהי הסיבה הראשונה. ודרך המילוט השכלית והלוגית הראשונה, היא לומר שאין נקודת עצירה של סיבה ראשונה. אלא לכל סיבה יש סיבה עד אין סוף ללא נקודת התחלה. ודרך ...
הסוד של הסיבה הראשונה - מה יש מאחורי ולפני הסיבה הראשונה של כל הסיבות? האם יש סיבה לכל דבר?
... של הסיבה הראשונה - מה יש מאחורי ולפני הסיבה הראשונה של כל הסיבות? האם יש סיבה לכל דבר? כפי שכבר ביארתי, מי שרוצה לחיות טוב באמת, עליו להבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות. כי לכל דבר בעולם יש סיבה כלשהי. ויש סיבה אחת ראשונה לכל הסיבות. וגם היא עצמה יש לה עוד איזה סיבה ראשונה וכך הלאה. ומי שרוצה לאהוב את המציאות וליהנות ממנה, עליו לגלות את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, עד שהאדם יגיע להזדהות רגשית עם הסיבה הראשונה, וממילא עם כל התהליך כולו. דהיינו, שעל האדם להגיע במחשבה שלו, אל מה שהיה לפני הסיבה הראשונה של כל הסיבות. ולהסתכל על התהליך של כל האירועים כולם מנקודת מבט של לפני הסיבה הראשונה. כי על ידי זה שהאדם מסתכל על כל האירועים כולם מחוץ לכל האירועים כולם, ועל ידי זה שהאדם מבין את השורש של הסיבה הראשונה, על ידי זה יש הזדהות רגשית ושכלית מוחלטת בין האדם לבין כל האירועים של המציאות. כי כל האירועים הם תוצאה ישירה ומוכרחת של סיבה ראשונה אחת. ואם האדם מבין את הסיבה של הסיבה הראשונה, ממילא הוא מבין את סיבת כל האירועים, וחי איתם בשלום. וכאן ניתן מספר נקודות למחשבה, שיעזרו לאדם כאשר הוא מחפש את השורש של הסיבה הראשונה של כל הסיבות. וכאשר האדם מחפש ומנסה להבין מהי הסיבה הראשונה, וכאשר האדם מנסה להעלות השערות שונות לגבי הגדרתה של הסיבה הראשונה, על האדם להתבונן יותר לעומק, ולנסות לשאול את עצמו, מפני מה בכלל קיימת סיבה ראשונה. כי כפי שכבר ביארתי, כל סיבה ראשונה שאותה יגדיר האדם, תמיד יהיה ניתן לשאול מה הסיבה שלה עצמה. וכאשר האדם שם לב לכך שבעצם על כל סיבה שלא ניתן, תחזור השאלה מה הסיבה של הסיבה הזאת עצמה, ממילא יש לרדת לשורש השאלה, שהוא מפני מה בכלל יש
בכי ללא סיבה, לבכות בלי סיבה, איך נוצר צורך לבכות בלי סיבה? למה אני רוצה לבכות בלי סיבה? איך נוצר בכי? סוגים של בכי, למה אני בוכה כל הזמן? לא יודע למה אני בוכה, למה אני בוכה בלי סיבה? איך לעצור בכי? לבכות ללא סיבה, הדחקה
בכי ללא סיבה, לבכות בלי סיבה, איך נוצר צורך לבכות בלי סיבה? למה אני רוצה לבכות בלי סיבה? איך נוצר בכי? סוגים של בכי, למה אני בוכה כל הזמן? לא יודע למה אני בוכה, למה אני בוכה בלי סיבה? איך לעצור בכי? לבכות ללא סיבה, הדחקה
... ללא סיבה, לבכות בלי סיבה, איך נוצר צורך לבכות בלי סיבה? למה אני רוצה לבכות בלי סיבה? איך נוצר בכי? סוגים של בכי, למה ... לא יודע למה אני בוכה, למה אני בוכה בלי סיבה? איך לעצור בכי? לבכות ללא סיבה, הדחקה למה אנשים בוכים בלי סיבה? בכי ללא סיבה הוא מצב שבו אדם מוצא את עצמו בוכה בלי סיבה ברורה ובלי שהוא מצליח להבין מדוע ... לחלק את הגורמים לבכי לשני סוגים עיקריים: סיבות פיזיות וסיבות רגשיות. סיבה פיזית: בכי שנובע מגירוי פיזי ישיר, ... זו ממחישה באופן ברור כיצד בכי יכול להיגרם מסיבה פיזית ללא כל רגש מעורב. סיבה רגשית: בכי יכול לנבוע מרגשות חזקים ... רגשי כלשהו. למה אני מרגיש צורך לבכות בלי סיבה ברורה? אליעד כהן מסביר כי בכי ללא סיבה ברורה, במיוחד כאשר האדם מרגיש שהוא ... בעצם מסרב להכיר באופן מודע ברגש השלילי או בסיבה האמיתית לעצב שלו, ואז הרגש יוצא ... מה שיפסיק באופן טבעי את הצורך שלו בבכי ללא סיבה. לסיכום, בכי בלי סיבה אינו באמת חסר סיבה, מדובר בסימן לכך שישנה סיבה רגשית שהאדם פשוט לא מודע לה או ... ואמיתית עם מקור ההדחקה. למה אני בוכה בלי סיבה? הדחקה רגשית ובכי איך לעצור בכי ללא סיבה? למה אני מרגיש עצוב? איך להפסיק ... אני לא יכולה להפסיק לבכות? למה בוכים בלי סיבה? למה אנשים בוכים? הדחקה רגשית, ... אני מרגיש צורך לבכות? איך להפסיק לבכות בלי סיבה? איך להפסיק לבכות מכל דבר? איך להתגבר על בכי? לבכות ללא סיבה, בכי בלי סיבה, רצון לבכות בלי סיבה
מה לעשות כשלא יודעים? לא יודע למה, מבוי סתום, מצליח להבין את עצמי, לא מבין את עצמי, לחץ בלי סיבה, מועקה בלי סיבה, עצבני בלי סיבה, עצבות בלי סיבה, דיכאון ללא סיבה, בכי ללא סיבה, עצבנות ללא סיבה
מה לעשות כשלא יודעים? לא יודע למה, מבוי סתום, מצליח להבין את עצמי, לא מבין את עצמי, לחץ בלי סיבה, מועקה בלי סיבה, עצבני בלי סיבה, עצבות בלי סיבה, דיכאון ללא סיבה, בכי ללא סיבה, עצבנות ללא סיבה
... לא יודע למה, מבוי סתום, מצליח להבין את עצמי, לא מבין את עצמי, לחץ בלי סיבה , מועקה בלי סיבה, עצבני בלי סיבה, עצבות בלי סיבה, דיכאון ללא סיבה, בכי ללא סיבה, עצבנות ללא סיבה מה לעשות כשמגיעים למבוי סתום בחקירה עצמית? אליעד כהן מסביר באופן מפורט מה לעשות כשאדם מגיע למבוי סתום ... לנסות לכתוב ספר או לספר סיפור על התחושות וההתנסויות שלו, מבלי להתייחס לסיבות שעדיין לא ידועות לו. לדוגמה, אדם שרוצה להבין למה הוא מעשן צריך להתחיל לספר מתי הוא מעשן, כמה הוא ... למצוא מידע שהיה סמוי מהעין קודם לכן. למשל, אם מישהו אומר אני עצבני בלי סיבה, עליו לחקור מה בדיוק הוא חש, מה בדיוק הוא מרגיש באותו רגע של עצבנות, מה קורה בגופו או במחשבתו בדיוק ... באופן יסודי? כאשר האדם חוקר רגשות כגון לחץ, מועקה או דיכאון בלי סיבה, עליו לתאר בפירוט מקסימלי את החוויה שלו: מתי היא מתרחשת, מה בדיוק הוא מרגיש, מה היה באותו רגע קודם, ... להביא להקלה או לפחות לסייע במציאת הדרך לפתרון. למה אני מרגיש מועקה בלי סיבה? איך מתמודדים עם לחץ ללא סיבה? מה לעשות כשלא מבינים את עצמנו? איך לצאת ממבוי סתום בחקירה עצמית? איך לזהות סיבות לפחד לא מוסבר? מדוע כדאי לפרק בעיות לחלקים קטנים? ...
בחירה חופשית, סיבתיות, סיבה ותוצאה, מסובב הסיבות, סיבה מחוייבת, סיבה אפשרית, דטרמיניזם, אקראיות, חופש הבחירה, חוקי הפיזיקה, חוקי הטבע, סיבה אמיתית, הסיבה הראשונה, לכל דבר יש סיבה
בחירה חופשית, סיבתיות, סיבה ותוצאה, מסובב הסיבות, סיבה מחוייבת, סיבה אפשרית, דטרמיניזם, אקראיות, חופש הבחירה, חוקי הפיזיקה, חוקי הטבע, סיבה אמיתית, הסיבה הראשונה, לכל דבר יש סיבה
... חופשית, סיבתיות, סיבה ותוצאה, מסובב הסיבות, סיבה מחוייבת, סיבה אפשרית, דטרמיניזם, אקראיות, חופש הבחירה, חוקי הפיזיקה, חוקי הטבע, סיבה אמיתית, הסיבה הראשונה, לכל דבר יש סיבה מהי סיבתיות ואיך היא קשורה לבחירה חופשית? סיבתיות היא הרעיון שמאחוריו עומדים שני אירועים שקורים בזו אחר זו, בהנחה שאירוע אחד גורם להתרחשות של השני. לדוגמה, אם יש לך תנאים מסוימים (כמו גשם שירד) זה עשוי לגרום לאירועים נוספים לקרות (כמו שהגשם ירד בגלל תפילה). אך חשוב להבין, לא תמיד קיים קשר חד משמעי של סיבה ותוצאה - לפעמים מדובר על קשר אקראי ולא תמיד על קשר סיבתי. מה ההבדל בין סיבה מחייבת לבין סיבה אפשרית? סיבה מחייבת היא סיבה שבלעדיה, הדבר השני לא יקרה. לדוגמה, אם מישהו לא עובד, לא יהיו לו הכנסות. מצד שני, סיבה אפשרית היא סיבה שיכולה לאפשר התרחשות של אירוע מסוים, אך לא בהכרח תגרום לו לקרות. לדוגמה, אם אתה נמצא במקום מסוים, זה לא בהכרח אומר שתפגוש שם אנשים. הקשר בין סיבה ותוצאה דורש תמיד את השאלה האם יש קשר הכרחי בין שני האירועים. מה הקשר בין סיבתיות לבין אקראיות? ההרצאה מציגה את הדילמה של האם כל דבר שקורה הוא סיבתי או אקראי. מצד אחד, אם כל דבר הוא סיבתי, אז לא תהיה לנו שום בחירה חופשית. כל מה שקרה היה חייב לקרות לפי שרשרת של סיבות. מצד שני, אם הדברים הם אקראיים, אז אין שום סיבה מוחלטת שמחייבת את ההתרחשות. מדובר כאן בקו גבול בין סיבתיות לבין אקראיות, כשהשאלה הגדולה היא האם אכן ניתן למצוא קשר ישיר בין סיבה לתוצאה או שהדברים קורים פשוט במקרה. האם כל דבר קורה מתוך סיבה ראשונה? דבר מרכזי בהבנת הסיבתיות הוא השאלה האם כל דבר בעולם הוא תוצאה של סיבה ראשונית. לדוגמה, אם אתה קם בבוקר כדי לעבוד, זה לא בהכרח אומר שעשית את זה מתוך סיבה אחת - יכול להיות שזה מבוסס על הרבה סיבות קטנות שונות שמובילות לכך שתפעל בדרך מסוימת. השאלה המהותית היא האם יש סיבה אחת מוחלטת וראשונית לכל דבר שקורה, או האם הדברים הם תוצאה של סדר של סיבות קטנות ושרשרת אירועים. מה הקשר בין סיבתיות לחופש הבחירה? במבט פילוסופי, יש קשר הדוק בין סיבתיות לבין חופש הבחירה. אם כל דבר שקרה הוא תוצאה של סיבה קודמת, אז אולי אין לנו בכלל בחירה חופשית - כל הבחירות שלנו עשויות להיות תוצאה של סיבות שנמצאות מחוץ לשליטתנו. מצד שני, אם אנחנו רואים את עצמנו כבעלי בחירה חופשית, אז התוצאה שהשגנו נובעת מההחלטה שלנו, ולא בהכרח ממסלול סיבתי שבלתי ניתן לשנות. האם חוקי הפיזיקה והטבע משפיעים על הסיבתיות? החוקיות של פיזיקה וטבע מציינת כי כל אירוע פיזי או טבעי, קורה על פי חוקי הטבע והפיזיקה, שלפיהם סיבה ותוצאה מחויבות להתקיים. אם כל דבר פיזי נגרם על ידי סיבה קודמת וקשור לחוקים טבעיים, השאלה שמועלת היא: האם אנחנו יכולים להשפיע על כך? האם כל פעולה שלנו נגרמת גם היא מהחוקיות הפיזיקלית? מהו חוק הסיבה הראשונה? החוק של הסיבה הראשונה מדבר על רעיון כי לכל דבר בעולם יש סיבה ראשונית, שהיא ההתחלה לכל התהליכים והאירועים. השאלה היא אם יש
סיבתיות, סיבה ותוצאה, למה אתה אוכל? דטרמיניזם, אקראיות, שאלה סיבתית, שאלה אקראית, מנגנון שאלת שאלות, האם יש סיבה לכל דבר? האם אין סיבה לשום דבר? הכל סיבתי, הכל אקראי
סיבתיות, סיבה ותוצאה, למה אתה אוכל? דטרמיניזם, אקראיות, שאלה סיבתית, שאלה אקראית, מנגנון שאלת שאלות, האם יש סיבה לכל דבר? האם אין סיבה לשום דבר? הכל סיבתי, הכל אקראי
... סיבה ותוצאה, למה אתה אוכל? דטרמיניזם, אקראיות, שאלה סיבתית, שאלה אקראית, מנגנון שאלת שאלות, האם יש סיבה לכל דבר? האם אין סיבה לשום דבר? הכל סיבתי, הכל אקראי מה הקשר בין סיבה לתוצאה כשאתה שואל שאלות? אליעד כהן עוסק בשאלה הפילוסופית של סיבתיות ואקראיות, ובוחן ... את המבנה של שאלות שאנחנו שואלים. הוא מסביר שהמוח האנושי, בכל פעם שהוא שואל שאלה, מניח מראש הנחות מסוימות לגבי סיבה ותוצאה. אליעד מדגים כי בכל שאלה שאנחנו שואלים יש הנחות סמויות לגבי קשר סיבתי, והנחות אלו הן הבסיס להבנת כל שאלה או כל פעולה שאנחנו עושים. לדוגמה, כשאתה שואל למה משהו קרה?, אתה מניח מראש שיש קשר של סיבה ותוצאה בין הדברים. למשל, אם אתה שואל למה מישהו הולך לאכול, התשובה כי הוא רעב היא תשובה סיבתית - הוא הולך לאכול בגלל סיבה מסוימת שיצרה את הפעולה. התהליך הזה של סיבתיות מלווה אותנו כמעט בכל מחשבה. אפילו שאלות פשוטות ביותר מבוססות על הנחה שיש סיבה מסוימת שקודמת לתוצאה מסוימת. אך אליעד מדגיש שיש הבדל בין סוגי שאלות שונות, כמו האם יש משהו? לעומת למה יש משהו?. השאלה למה? היא סיבתית באופן מובהק, כי אתה שואל על הסיבה לקיום דבר מסוים או לפעולה כלשהי. לעומת זאת, כשאתה שואל האם יש פה משהו?, אתה לא בהכרח שואל שאלה סיבתית ברורה, כי השאלה אינה דורשת בהכרח סיבה. לכאורה זו שאלה אקראית, כי היא לא מניחה שיש סיבה ברורה לקיום של משהו, אלא בודקת קיום בלבד. אך לאחר בחינה עמוקה יותר, אליעד מסביר שגם שאלת האם? כוללת הנחה סמויה של סיבתיות. לדוגמה, כאשר אתה שואל האם יש פה פיל?, כביכול אינך מתייחס לסיבה ולתוצאה, אך למעשה, מתחת לפני השטח אתה מניח שיש סיבה או מבנה מסוים, שדרכו תוכל לדעת אם יש פיל או אין פיל. כלומר, בעצם השאלה קיימת הנחה ... כי אי אפשר להבין שאלה בלי הנחה מוקדמת של קשר סיבתי. הוא מדגים שאפילו שאלות פשוטות ביותר דורשות תפיסה בסיסית של סיבה ותוצאה כדי שהן תהיינה מובנות. למשל, כשאדם שואל למה הלכת לשם?, כדי להבין את השאלה הוא חייב מראש להניח שיש סיבה למעשה ההליכה. ללא ההנחה שיש סיבה, השאלה עצמה הופכת להיות חסרת משמעות עבור השומע. עם זאת, אליעד מדגיש כי זהו רק צד אחד של ... כזה, לא היה טעם לשאול שום שאלה, כי שום דבר לא יכול להשתנות ממילא. מצד שני, אם נניח שהכל אקראי לחלוטין ואין שום סיבה לכלום, אז שוב, גם כאן אין שום טעם לפעול, משום שאין קשר ברור בין פעולות לתוצאות, וכל דבר יכול לקרות בכל רגע ללא קשר לפעולה שלנו. מדוע צריך להניח שיש סיבה ושאין סיבה בו - זמנית? אליעד טוען שהמוח האנושי מתפקד מתוך שילוב של שני ההפכים האלה בו זמנית: הוא ... עצמה מורכבת תמיד משני ההיבטים יחדיו. הוא מדגים זאת באמצעות דוגמה על רובוט או מחשב: נניח שיש במחשב מנגנון של סיבה ותוצאה שניתן להדליק או לכבות. אליעד שואל: אם ננטרל את האפשרות של סיבה ותוצאה, האם המחשב עדיין יוכל להבין שאלות? התשובה היא לא. כי ההבנה של שאלה מחייבת מראש תפיסה של קשר בין סיבה לתוצאה. זאת ועוד, אליעד מוסיף שגם כשאנחנו טוענים שאין סיבה לשום דבר, זו כבר הנחה סיבתית - כי ההחלטה להאמין שאין סיבה לשום דבר היא בעצמה בעלת סיבה מסוימת. זה מוביל לתובנה עמוקה יותר, שכל דבר בעולם כולל בתוכו גם סיבתיות וגם אקראיות, כי ... שהולך לאכול. הוא מניח שאם יאכל, לא יהיה רעב, כלומר, שיש סיבתיות. אבל בו זמנית, הוא יודע שאולי הפעולה לא תצליח מסיבה אקראית כלשהי. אליעד מדגיש שהמוח מחויב להחזיק בשתי הנחות אלה, גם כשהאדם אינו מודע לכך. ... סיבתי ואקראי בו זמנית. ההכרה בשני ההיבטים הללו הכרחית להבנת המציאות והקיום. מה זה סיבתיות? האם הכל סיבתי? האם יש סיבה לכל דבר? מהי אקראיות? מה ההבדל בין סיבתיות לאקראיות? למה דברים קורים? מהי סיבתיות וכיצד היא משפיעה על השאלות שאנחנו שואלים? ההרצאה עוסקת בנושאים של סיבתיות, סיבה ותוצאה, ובאופן בו הם משפיעים על תפיסתנו את העולם. אליעד כהן מציע לגזור את רעיון ... מתאר כיצד כל שאלה שאנחנו שואלים מונעת מתוך תפיסת סיבתיות. למשל, כששואלים למה זה קורה?, השאלה נובעת מההנחה של סיבה ותוצאה. הוא מסביר כי כל פעולה נחשבת למבוססת על סיבתיות, אך השאלה שיכולה להתעורר היא האם באמת כל דבר יש לו סיבה, או האם יש מצבים שבהם לא ניתן למצוא
ניתוח סיבתיות - איך להבין כל דבר, איך לנתח כל דבר? איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 1
... איך לדעת מה לשאול? איך לחקור דברים? איך לברר מה האמת? איך לפתור כל בעיה? איך לטפל באנשים? הדרכת מטפלים, איך להטיל ספק? איך להיות הכי חכם בעולם? אטיולוגיה, קשרי סיבה ותוצאה, קשר לוגי, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ותוצאה, יחסי סיבה ומסובב, חלק 1 בחיי היום יום, אנחנו נתקלים באירועים שונים. כאשר חלק מהאירועים נראים לנו כסיבתיים (שיש להם סיבה שגרמה להם) וחלקם כאקראיים (קרו ללא סיבה). כאשר אירועים סיבתיים, הם אירועים שנראה שיש בהם חוקיות כלשהי של סיבה ותוצאה ואירועים אקראיים הם אירועים שלא ידועה לנו הסיבתיות שלהם ושנראה שהם קורים ללא סיבה באופן אקראי. וכאן אסביר, כיצד באפשרותו של האדם, לנתח ולהבין חוקיות של סיבתיות. לבדוק האם ועד כמה היא נכונה ואמיתית. וכיצד יכול כל בן אדם לפתור ... כדאי מאוד שתבין את מערכת החוקים הסיבתית שגורמת לדבר הרע לקרות, כדי שתוכל לשנות אותו. להלן מספר דוגמאות לסיבתיות בחיי היום יום: אני כועס כי אני מאחר לעבודה. (סיבה: אני מאחר לעבודה. תוצאה: אני כועס). אני עצוב כי אין לי כסף. (סיבה: אין לי כסף. תוצאה: אני עצוב). אני עצבני כי חם לי. (סיבה: חם לי. תוצאה: אני עצבני). נכשלתי במבחן ולכן אני שונא את עצמי. (סיבה: נכשלתי במבחן. תוצאה: אני שונא את עצמי). הילדים צועקים וזה מעצבן אותי. (סיבה: הילדים צועקים. תוצאה: זה מעצבן אותי). אני כועס על אשתי כי היא לא אוהבת אותי. (סיבה: אשתי לא אוהבת אותי. תוצאה: אני כועס על אשתי). אני מפחד שלא אצליח במבחן. (סיבה: יש אפשרות שלא אצליח במבחן. תוצאה: אני מפחד ממנה). אני לבד ועצוב לי. (סיבה: אני לבד. תוצאה: עצוב לי). אני בחרדה מכך שאמות. (סיבה: יש אפשרות שאמות. תוצאה: אני בחרדה מכך). וכיוב ניתן כמובן להביא עוד המון דוגמאות ולראות, איך בחיי היום יום, כל דבר ודבר שבן אדם מרגיש רוצה ... הכל עובד לפי סיבתיות מסוימת. בין אם היא ידועה לבן אדם ובין אם לא. והחוכמה היא, לדעת להבין את החוקיות הנכונה ולדעת לנצח את המשחק... שלב 1 - הפיכת המשפט למשפט סיבה ותוצאה: אז בשלב הראשון כאשר אנחנו מנסים לפתור בעיה כלשהי וכאשר אנחנו מנסים להתמודד עם מצב כלשהו, שלב ראשון עלינו להפוך אותו למשפט של סיבה ותוצאה כלשהי. כי אם הדבר שקורה קורה באופן אקראי, הרי שאין לנו שום אפשרות לשלוט עליו. ואם הבן אדם היה בטוח שהדבר קורה באופן אקראי ושאין שום ... שיש לך רצון שלא יכאב לך. ואז בעצם יש לנו 2 דברים שונים. 1 - כואב לי + 2 - אני לא רוצה שיכאב לי, שלזה ביחד יש כבר משמעות שיוצרת לבן אדם תחושה של רע. ואז יש לנו סיבה ותוצאה, שהיא: סיבה: כואב לי >> תוצאה: רע לי. ובמהות: לצורה בפני עצמה אין שום משמעות, אלא ביחס לצורות אחרות. וברגע שיש 2 צורות, מחוייב שהן יהיו זו אחרי זו בציר הזמן. וממילא מחוייב שניתן לייחס להן חוקיות של סיבה ותוצאה. ולכן כל דבר בעל משמעות, הופך להיות בעל משמעות, רק כאשר הוא קורה ביחס לאירוע אחר, דהיינו, בתוך סיבתיות כלשהי. בכל מקרה, שלב ראשון, נסה להפוך את הסיטואציה לאירוע של סיבה ותוצאה. שלב 2 - זיהוי הסיבה והתוצאה: בשלב הזה, אנחנו צריכים לדעת לזהות, מהי הסיבה ומהי התוצאה. והדרך הפשוטה לכך, היא לבדוק, מה קרה לפני מה ומה קדם למה, בציר הזמן. ולהבין, שהסיבה קורית תמיד לפני התוצאה. הסיבה גורמת לתוצאה, התוצאה נגרמת מהסיבה. והסיבה תמיד קודמת לתוצאה. ותמיד הסיבה לפני התוצאה. לדוגמא: אני לא אוהב את עצמי כי אני משמין. נשאל: מה קדם למה, שהשמנת או שלא אהבת את עצמך? תשובה: קודם השמנתי ואחר כך לא אהבתי את ...
הסוד של הסיבה הראשונה - מהו הסוד של הסיבה הראשונה של כל הסיבות? חלק 2
... של הסיבה הראשונה - מהו הסוד של הסיבה הראשונה של כל הסיבות? חלק 2 תוספת: ויש בזה עוד כמה נקודות להתבוננות. כי הקיום של היש סיבה, מבחינה לוגית מונע את הקיום של האין סיבה. כי אם קיים במציאות דבר כלשהו שאין לו סיבה, הרי שממילא זה מוריד מהכוח ומשנה את המשמעות של היש סיבה. וכן להפך, שהקיום של יש סיבה, דורש הבנה מחדש של האין סיבה. כי באמצעות האין סיבה ניתן תמיד לשאול על האין סיבה, מדוע הוא דווקא כך ולא אחרת וכיוב. ויש בזה עוד עניין, והוא שאם נאמר שאין סיבה לשום דבר בעולם, הרי שבכך לא העלמנו לגמרי את היש סיבה מהביטוי שלו במציאות. ולא רק שהיש סיבה נשאר ברמת הפוטנציאל בלבד, אלא שהוא גם ממשיך להתקיים בפועל, גם אם נאמר שאין שום סיבה לשום דבר. כי לומר שאין שום סיבה לשום דבר, זה בעצם לומר שכל דבר הוא הסיבה של עצמו. כי אין סיבה לשום דבר, פירושו שאין שום סיבה שגוררת אחריה תוצאה כלשהי. שזה בעצם אומר שכל דבר הוא גם הסיבה וגם התוצאה עצמה. דהיינו, שגם האמירה שאין סיבה לשום דבר, גם היא עדיין משאירה קיום ממשי ליש סיבה. ואז על ידי הקיום של היש סיבה, נוכל לשאול על האין סיבה. ומי שיתבונן יראה בזה עוד דבר מעניין, והוא שגם האמירה של יש סיבה, גם היא מקיימת בתוכה את האין סיבה. כי כפי שאמרנו לעיל, אם נאמר שלכל דבר יש סיבה ללא יוצא מן הכלל, שזו הרי שלמות היש סיבה, הרי שבכך בעצם אמרנו שאין שום סיבה אמיתית לשום דבר. כי אם אין נקודת התחלה לסיבות, דהיינו, אם אין במציאות שלנו שום
סיבתיות, סיבה ותוצאה, איך סיבה גורמת לתוצאה? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך לדעת למה משהו קורה? איך לדעת מה הסיבה שמשהו קורה? יחסי סיבה ותוצאה, הסיבה של הסיבה, תהליך סיבתי, מבנה של סיבה ותוצאה, ניתוח סיבתיות, איך לנתח סיבתיות?
סיבתיות, סיבה ותוצאה, איך סיבה גורמת לתוצאה? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך לדעת למה משהו קורה? איך לדעת מה הסיבה שמשהו קורה? יחסי סיבה ותוצאה, הסיבה של הסיבה, תהליך סיבתי, מבנה של סיבה ותוצאה, ניתוח סיבתיות, איך לנתח סיבתיות?
... סיבה ותוצאה, איך סיבה גורמת לתוצאה? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך לדעת למה משהו קורה? איך לדעת מה הסיבה שמשהו קורה? יחסי סיבה ותוצאה, הסיבה של הסיבה, תהליך סיבתי, מבנה של סיבה ותוצאה, ניתוח סיבתיות, איך לנתח סיבתיות? איך סיבה גורמת לתוצאה? כשאנחנו נתקלים בשני אירועים שונים, אנו נוטים להניח שאחד מהם הוא הסיבה והשני הוא התוצאה. לדוגמה, כאשר אנחנו מדליקים אש בעזרת גפרור ומקרבים אותה לנייר, התוצאה היא שהנייר נשרף. במקרה כזה, האש נחשבת לסיבה, והשריפה של הנייר היא התוצאה. לאחר שזיהינו את הסיבה והתוצאה, עולה השאלה איך האש גרמה לנייר להישרף? למעשה, בשאלה הזו אנחנו מנסים להבין לעומק את ... כמו איך השמש זורחת?, איך כדור הארץ מסתובב? או איך הנייר נשרף?, אנחנו בעצם מחפשים מהי הסיבה לכך שאותו אירוע התרחש. כלומר, השאלה איך משהו קורה? היא ניסיון להבין את הסיבות לתופעה שאנו עדים לה. כשאנחנו יודעים כבר שיש לנו סיבה ותוצאה, מדוע אנחנו בכל זאת שואלים איך הסיבה גורמת לתוצאה? הרי לכאורה כבר יש לנו את הסיבה. למה לשאול איך הסיבה גורמת לתוצאה אם כבר יש לנו סיבה? כשאנחנו שואלים איך הסיבה גורמת לתוצאה?, אנו בעצם מנסים למצוא את החוליה החסרה או את השלבים הנסתרים בתהליך הסיבתיות. אם אנחנו מזהים סיבה כלשהי לתוצאה מסוימת, אך עדיין שואלים איך היא גורמת לכך?, זה אומר שאנחנו חושבים שיש משהו נוסף בין הסיבה שזיהינו לבין התוצאה עצמה. יש לכך שתי אפשרויות מרכזיות: הסיבה שזיהינו היא לא הסיבה הישירה או הקרובה ביותר לתוצאה, אלא היא חלק משרשרת ארוכה יותר של סיבות, מה שנקרא שרשרת סיבתית. הסיבה היא אכן קרובה לתוצאה, אבל יש עוד סיבות נוספות הפועלות במקביל אליה ויחד הן יוצרות את התוצאה הסופית. מהו מבנה של שרשרת סיבתית (סבא - אבא - בן)? במבנה שרשרת סיבתית, כל תוצאה נוצרת מסיבה מסוימת, אך הסיבה עצמה היא תוצאה של סיבה אחרת, וכך נמשכת השרשרת אחורה בזמן או בתהליך. לדוגמה, אם יש לנו תוצאה (בן), לפניה נמצאת ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סיבה, איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: סיבה, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי ועסקי, מאמן אישי בסקייפ, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בנושא סיבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:45:31 - wesi1