אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סובל מהפרעה טורדנית ✔מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית - פרומו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית
איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומפחידות?

אחת הבעיות הנפוצות שאנשים מתמודדים איתן הן מחשבות טורדניות, שליליות או פחדים לא הגיוניים. במצב כזה, אדם יכול להיות עסוק במשהו שהוא אוהב, למשל להיות בים, ופתאום מופיעה מחשבה מטרידה כמו "אולי יש מדוזות" או "אולי אזכר בטראומה שקרתה לי פעם בים". המחשבות האלו יכולות להשתלט על התודעה ולהפריע לו ליהנות מהרגע.

למה לא כדאי לנסות לברוח ממחשבות טורדניות?

אליעד מסביר שאם אדם מנסה לברוח מהמחשבה, היא לא תעזוב אותו, אלא תמשיך לרדוף אותו עד שהוא יכיר בה. הוא מדמה את המחשבות לאדם שנפגע או מושפל. כמו שאדם לא אוהב שמשפילים אותו ומנסה להוכיח את עצמו בכוח, כך גם המחשבה. אם אתה מנסה "לגרש" אותה בכוח, היא דווקא תישאר ותעמיק עוד יותר בתודעה שלך.

לדוגמה, אם אתה חושב שמישהו מדבר עליך ומנסה להכחיש את המחשבה ("לא, הם לא מדברים עליי"), המחשבה רק תתחזק ("אולי בכל זאת הם כן מדברים עליי"). לכן, בריחה מהמחשבה אינה פתרון.

איך מומלץ להתמודד עם מחשבה מטרידה או פרנואידית?

הדרך שאליעד מציע להתמודד עם מחשבה מטרידה היא לא לברוח ממנה אלא להתייחס אליה בכבוד ובאופן שקול. צריך להקשיב לה, להבין את מה שהיא אומרת, אך לא לקחת אותה מיד כנכונה או לא נכונה. עליך לאמת את המחשבה באמצעות ההיגיון:
  • להודות באפשרות שהמחשבה נכונה או שגויה.
  • לא לשלול באופן מוחלט אף אפשרות.
  • לבחון עד כמה המחשבה ריאלית מבחינת המציאות וההיגיון.
  • להכיר באפשרות שהמחשבה יכולה להיות נכונה, אך גם לא משנה במידה שהיא נכונה.
לדוגמה, אם באה לך מחשבה "אולי אנשים מדברים עלי ומתכננים לפגוע בי", אתה צריך להתייחס למחשבה בצורה הגיונית: "מצד אחד, יכול להיות שזה נכון. מצד שני, ההיגיון שלי אומר שלא סביר שזה נכון. ובכל מקרה, גם אם זה נכון - זה לא בהכרח משנה".

כך אתה לא מתנגד למחשבה, לא "משפיל" אותה, ולכן היא לא תילחם בך. המחשבה פשוט תשתחרר מעצמה כשאתה מקבל את קיומה אך לא נלחץ ממנה.

איך לבדוק אם מחשבה מטרידה נכונה או לא?

אליעד מדגיש שחשוב לבדוק את המחשבות באופן יסודי עד הסוף. המטרה היא לא להגיע בהכרח למסקנה שהמחשבה לא נכונה, כי האמת היא שכל מחשבה שתבדוק, תמיד תהיה קיימת אפשרות שהיא כן נכונה. למשל, אם אדם חושב "אולי יטרוף אותי אריה", ברמה התיאורטית תמיד אפשרי שזה יקרה. אפילו כשאתה יושב בבית ונדמה לך שזה בלתי אפשרי, עדיין תמיד תהיה קיימת האפשרות הדמיונית הקטנה שזה יקרה.

לכן, מה שחשוב לעשות הוא לא רק לבדוק את ההיגיון אלא גם לקבל את העובדה שיש דברים לא צפויים, גם אם הסיכוי נמוך מאוד. כלומר, עליך להכיר בכך ש:
  • הדבר המטריד יכול לקרות, גם אם ההסתברות נמוכה ביותר.
  • גם אם הוא יקרה, זה יהיה גם טוב, גם רע, ובסופו של דבר גם לא משנה.
  • לקבל בשלווה את כל התרחישים האפשריים ולא להילחם בהם.
לדוגמה, אם אתה עומד מול אריה בספארי, ברור שיש סיכוי גבוה שהוא יכול לטרוף אותך ואז באמת מומלץ לברוח. אבל אם אתה בבית וחושש "אולי אריה יבוא ויטרוף אותי", עליך להודות שייתכן...
ש: להיות יותר ממוקד במציאות מאשר במחשבות.

אליעד: תסביר תן דוגמה.

ש: דוגמה לא יודע צצות מחשבות לראש לפעמים אז איך כאילו להפסיק לדמיין כאילו לזרום עם המחשבות ויותר להיות ממוקד במה שיש פה.

אליעד: אתה שמעת אותי אומר להיות פעם יותר מרוכז במה שיש פה?

ש: לא.

אליעד: אז מה אתה רוצה, לא הבנתי עוד פעם.

ש: אני מבינה אותו.

אליעד: גם אני מבין אותו אני רוצה שהוא יסביר אבל, אני מבין אותו בכל מקרה וגם לא מבין אותו בכל מקרה אני רוצה אבל שהוא ידע להסביר את עצמו.

ש: עוד הפעם לעבור על זה כאילו?

אליעד: לא תסביר, תן דוגמה לדוגמה...?

ש: לדוגמה נגיד אתה רואה אנשים מדברים ואז כאילו קופץ לך לראש מחשבה סוג של שיפוטיות כזאת כלפי אחד מהם.

אליעד: אוקי.

ש: זה אני חושב טוב זה אני חושב לא טוב.

אליעד: אוקי איך להתמודד עם זה.

ש: איך כאילו לצאת מזה?

אליעד: למה לצאת מזה?

ש: לא יודע.

אליעד: אתה באמת לא יודע?

ש: כי זה יכול להיות הנחה.

אליעד: אז תבדוק אם זה נכון או לא נכון, תראה בא נדבר באופן כללי איך להתחמק ממחשבות שמציקות לך בסדר בא נדבר באופן כללי, עכשיו תסתכל מה הוא שואל.

ש: לבדוק אם היא נכונה.

אליעד: לא רגע חכה בוא נפרק את זה הוא נגיד יושב בים בסדר, עכשיו פתאום באה לו לראש מחשבה אולי יש מדוזות בים המחשבה הזאת מתחילה לשגע אותו לא נותנת לו מנוח ופתאום הוא נזכר באיזה טראומה שקרתה לו בים שהוא פעם כמעט טבע לא יודע מה סיפור ואז אתה שואל איך אתה יכול להתחמק מהמחשבות שנכנסות לך לראש ולהתרכז בכאן ועכשיו. מה זאת אומרת כאן ועכשיו אתה לא חווה שיש בעיות ואתה אומר איך אני יכול להגיע לכאן ועכשיו, מה הכוונה לכאן ועכשיו הכוונה היא להיות מרוכז במה שקורה כאן בלי לחשוב על דברים נוספים כי המחשבות הנוספות משגעות אותך.

עכשיו בא תסתכל קודם כל בעיקרון אם אתה תחשוב רק על כאן ועכשיו ולא תהיה לך שום משמעות זה אתה מבין נכון כי אתה נהנה להיות בים רק בגלל שאתה לא חושב על כאן ועכשיו כי אם היית חושב רק על כאן ועכשיו מה אכפת לך אם אתה בים או בכלא "לא אבל זה יש לו איזה משמעות בשבילי וזה יש לו משמעות אחרת". עכשיו הנושא הוא פשוט כשקופצת לך מחשבה אם אתה תנסה לברוח ממנה היא לא תנטוש אותך זאת אומרת היא תוודא שלא זה, היא כאילו נכנסת לראש המחשבה נכנסה לך לראש והיא תרדוף אחריך עד שתכיר בקיומה. תראה אתה אוהב שמשפילים אותך לא, לא אכפת לך שמשפילים אותך כי אם לא אכפת לך שמשפילים אותך אז תחשוב שמחשבות משפילות אותך ותקבל את זה ואז אתה אומר "לא המחשבות משפילות אותי לא מתאים לי, אני רוצה שהן יהיו איך שאני רוצה".

ש: לא זה פשוט מפריע כאילו לשמוח מהרגע.

אליעד: נו אז למה זה מפריע לך זה משפיל אותך זה פוגע לך במה שאתה רוצה, אתה רוצה ליהנות ופתאום באה איזו מחשבה ואומרת לך "לא אל תהנה" אתה אומר "מה זאת אומרת" היא אומרת לך "אני רוצה שלא תהנה" היא משפילה אותך. עכשיו מה שאני אומר שכמו שאתה לא אוהב שמשפילים אותך גם המחשבות לא אוהבת שמשפילים אותן אם באה מחשבה ואתה משפיל אותה אתה אומר לה "לכי מפה" היא אומרת "מה פתאום למה שאני אלך מפה אני פגועה עכשיו אני אבוא ואני אעשה דווקא ויכנס פנימה על הפרנציפ".

מה שאני מנסה לומר הפתרון זה לא לברוח מהמחשבות הפתרון זה להבין אותם, אתה מבין אם יש לך נגיד מחשבה כשאתה יושב עם אנשים ופתאום אתה רואה מישהו מדבר ואתה אומר "אולי הוא מדבר עלי" נגיד, אתה לא צריך לברוח מזה כי אם אתה תגיד "לא מה פתאום לא מדברים עלי" יש תבוא המחשבה "מה זאת אומרת מה פתאום אולי הם כן מדברים עליך, מה למה אתה אומר שהם לא מדברים אולי הם כן מדברים עליך" אתה מבין אין לזה פתרון אם אתה תברח היא תרדוף אחריך.

מה שצריך לעשות זה לא לברוח מהמחשבה זה לדבר איתה לכבד אותה אבל בפרופורציה, זאת אומרת המחשבה באה אליך אומרת לך "אתה יודע מדברים עליך" אבל אתה לא שומע שמדברים עליך המוח אבל היא אומרת לך מדברים אליך, מה שאתה צריך לעשות זה לא להשפיל את המחשבה כמו להגיד "לא מה פתאום לא מדברים עלי", "לא אולי מדברים עליך" אבל תגיד לה "מה מדברים עלי ואז מה אם מדברים עלי, מה קרה שמדברים עלי" ואז היא תגיד "רגע ואם מדברים עליך אולי מתכננים להרוג אותך, יכול להיות לך תדע אולי הם בדיוק עכשיו זוממים איך להרוג אותך".

עכשיו אז אתה צריך לבדוק בהיגיון מה ההיגיון, ההיגיון אומר "שיכול להיות שמתכננים להרוג אותי כן או לא" עכשיו זה הופך לשני חלקים "מצד אחד זה לא הגיוני שהם רוצים להרוג אותי אבל מצד שני יכול להיות שהם רוצים להרוג אותי", עכשיו מה האמת שניהם נכונים יכול להיות שהשולחן הזה פתאום יעוף באוויר אבל הגיוני שהוא לא יעוף באוויר אבל גם הגיוני שאולי הוא פתאום יעוף באוויר, נכון אתה מבין אותי?

ש: כן.

אליעד: הגיוני שהוא יהיה פה ושהוא לא פתאום ידבר אבל הגיוני שאולי פתאום הוא ידבר אולי פתאום הכל משתנה והוא יתחיל לדבר, אתה יכול להגיד שזה לא הגיוני אולי כן זה יקרה. עכשיו מה שאני בא להגיד שצריך לכבד את המחשבה ולהתייחס אליה בכבוד הראוי אבל לאמת אותה, מה זאת אומרת לאמת אותה לבדוק עד כמה היא אמיתית זאת אומרת שאם אתה רואה שמדברים עליך אתה צריך להגיד "נכון אולי מדברים עלי אבל ההיגיון שלי אומר לי שלא מדברים עלי ומהצד שאני חושב שאולי מדברים עלי אז זה גם לא משנה אם מדברים עלי", אתה מבין למה אני מתכוון כאילו אל תתכחש כאילו אל תגיד "לא מה פתאום לא מדברים עלי" כי אם אתה תתכחש זה ירדוף אחריך נגיד לא אולי כן מדברים עליך אז אתה צריך להגיד אל תשלול תגיד "נכון אולי מדברים עלי ואולי אפילו יקרה לי מזה דבר רע אבל גם אם זה יקרה זה בסדר", מה הבנת?

ש: מה זה הכל בסדר זה לא בסדר.

אליעד: ואם זה לא בסדר אז זה גם לא בסדר מה שאתה רוצה רק אל תתנגד לזה אבל תלך עד הסוף זאת אומרת.

ש: כל מחשבה?

אליעד: לא משנה איזה מחשבה.

ש: לא בסדר אבל כל המחשבות שישר קופצות לי לראש?

אליעד: נגיד שקופצת לך מחשבה שאומרת לך "אולי תשתגע" פתאום אתה מרוב לך "אולי אני אשתגע" תגיד "נכון אולי אני אשתגע זאת האמת אם אני אשתגע אני אשתגע" מצד אחד זה הכי טוב מצד שני זה הכי גרוע מצד שני זה לא משנה וזהו זאת האמת זאת באמת האמת "האמת היא שיכול להיות שאני אשתגע אבל זה גם לא משנה וזה גם טוב וזה גם רע וזאת האמת זהו" ואין לך הרבה מה לעשות...
מחשבות על העבר רצון להרוג הפרעה טורדנית כפייתית עד הסוף לדמיין פחד ל מחשבות על העבר והעתיד אמת להיות ממוקד מטפל ב אוסידי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול הגיוני היגיון הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדות חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חשיבה כפייתית חשיבה שלילית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד לא הגיוני להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לחשוב שלילי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבה שלילית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות שליליות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית פוביה פוביות פחד פחד ל פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים פרנויה פרנויות שלילי שליליות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית , טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ... עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית ... הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ... את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק ... לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות ... החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה ... כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. ...
פרפקציוניזם ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
... ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים וכאן יתבאר, כיצד ואיך צריך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית (ocd) באופן כללי ואצל ילדים בפרט (ocd של ילדים). ומדובר כאן על מקרים שהילד סובל מהפרעה טורדנית כפייתית. כגון לדוגמה שהילד חוזר על משפטים שהוא אומר. או לדוגמה שהילד חוזר על פעולות שהוא עושה וכיוב. מקרים ... שלו, לשם כך צריך להבין, מה השכל ומה הסיבה ההגיונית, שהיא זו שגורמת להתנהגות שלו. והסיבה לכך שהילד סובל מהפרעת התנהגות כפייתית, והסיבה לכך שהילד חוזר על עצמו ועל דברים שהוא עושה ועל משפטים שהוא אומר, היא לפעמים משום, שהילד מחפש את השלמות, ... בכל דבר, מצד אחד, הוא זה שמקדם את האדם בחיים וגורם לו להשתפר כל הזמן. אבל מצד שני, הוא גם לפעמים גורם לאדם להתנהגות כפייתית וכיוב. שהאדם מתחיל להתנהג באובססיה לגבי איזה דבר, כאילו מתוך רצון שהדבר יהיה מושלם. כגון לדוגמה, ילד שחוזר על ... לא מפנים את הרעיון, שמצד אחד, תמיד צריך לשאוף אל השלמות, ומצד שני צריך לדעת, שהיא לעולם לא תגיע. והדרך לטפל בהפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההיגיון ואת השכל ואת החוכמה, שיש בהתנהגות שלו. כי פסיכיאטר פסיכולוג שמאבחן את הילד, כמי שסובל מהפרעת התנהגות כפייתית של ילדים, הוא בעצם גורם לכך שהילד יחשוב שהפעולה שלו היא רק לא הגיונית. והוא גורם לילד לחשוב שהוא משוגע וכיוב. וזאת לא האמת. כי האמת היא, שהילד אכן עושה פעולה שהיא לא רק הגיונית. אבל בהחלט, כל אובססיה שהיא וכל הפרעה טורדנית שהיא, היא בהחלט גם הגיונית מהיבט כלשהו. וכל שיגעון, יש בו היגיון כלשהו, למי שינסה להבין אותו. כי מי שהוא בעצמו ... אותה המשימה. ואז צריך להסביר לילד, שגם טוב יחסי, הוא מספיק טוב. ובסיכומו של דבר. התמודדות עם פרפקציוניזם ילדים ocd אצל ילדים התנהגות כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההתנהגות שלו. זא ראשית כל מוודאים שהוא מבין את השכל ואת ההיגיון ... לחזור על עצמו, כדי להיות בטוח בעצמו. וגם אז מומלץ ללכת לטפל בביטחון העצמי של הילד באופן כללי, וממילא תיפטר ההתנהגות הטורדנית שלו. והדבר הטוב ביותר לעשות, זה לפנות לאיש מקצוע שמומחה בהבנת נפש האדם בכלל ונפש הילד בפרט. שהוא עוזר להורים ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום ... על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו ... לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר ... של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? הפוביות של ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. ... הצורך האמיתי שלו. כאשר תצליח לספק מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... עושה אותו. אם האדם רוצה לעשות משהו, הוא אינו יכול שלא לעשות משהו. הרצון של האדם, הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון שקרי ורע שמציק לאדם? הדמיון של האדם מתעתע באדם. הדמיון של האדם משקר את ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ... האדם מבין את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ייעלמו מעצמן. ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך אובססיה ... אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו לכיוון ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: סובל מהפרעה טורדנית, איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: סובל מהפרעה טורדנית, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, מאמן שיווקי, מאמן אישי לתזונה נכונה בנושאי סובל מהפרעה טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2793 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 06:49:55 - wesi1