אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוחניות / חומרנות - מהן 2 הבעיות של אנשים שמנסים להיות רוחניים / חומריים? ✔כפי שכבר ביארתי, שלמות הרוחניות היא כאשר האדם לא מחפש יותר את הרוחניות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨רוחניות / חומרנות - מהן 2 הבעיות של אנשים שמנסים להיות רוחניים / חומריים?
כפי שכבר ביארתי, שלמות הרוחניות היא כאשר האדם לא מחפש יותר את הרוחניות, מאחר שהוא מחובר אליה בשלמות מוחלטת בכל דבר. כי רק מי שהוא רעב, רק הוא מחפש אוכל. ומי שהוא רוחני בשלמות, הוא מלא ברוחניות בשלמות, והוא לא צריך לחפש את הרוחניות, מאחר שהוא לא מכיר שום דבר שהוא לא רוחני.

וכך גם להפך, כי שלמות החומריות, היא כאשר האדם לא צריך לחפש יותר הנאות גשמיות, מאחר שהכל נתפש בעיניו כדבר גשמי. כי מי שמגיע לחומריות אמיתית, הוא מפיק הנאה ממשית ושלמה מכל דבר שיש בעולם, והוא לא צריך לחפש דווקא דבר כלשהו כדי להפיק את ההנאה שלו. כי אצלו הכל זה הנאה ממשית באותה המידה ממש.

ויחד עם זאת, כל אדם בחייו שואף להגיע אל שלמות כלשהי. בין אם זו שלמות הרוחניות ובין אם זו שלמות החומרנות והגשמיות. וכאשר האדם מתקדם בדרכו אל השלמות בכל תחום, הוא נתקל תמיד ב 2 בעיות שיתבארו בהמשך. ובהתחלה נסביר את העניין, על הצד של האדם שמחפש את הרוחניות ורוצה להגיע להארה רוחנית בשלמות.

וכאשר האדם רודף אחרי הרוחניות ומנסה להתקרב אל השלמות שלה, הוא נתקל בשתי בעיות. והבעיה הראשונה היא, בעיית התחדשות. דהיינו, הבעיה של האדם והקושי שלו להתחדש ברוחניות. והבעיה השנייה שבה האדם נתקל, היא שככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך הוא פחות מסוגל מבחינה רגשית, להפיק הנאה מדברים גשמיים. ובכלל, ככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך הדברים הגשמיים פחות מעניינים אותו, שגם זאת בעיה.

ונסביר: הבעיה הראשונה היא, היכולת להתחדש. כי האדם כל הזמן מחפש דברים חדשים. וכאשר האדם מתקדם ברוחניות, האדם מרגיש סוג של הארה ותחושת אופוריה, שהנה הוא מתקרב אל האושר. אבל התחושה הזאת דועכת. וגם אם נדמה לאדם שהוא גילה עולם רוחני אין סופי, וגם אם העוצמה הרגשית של האדם, כל הזמן הופכת להיות יותר טובה, בסופו של דבר, התחושה הזאת תעלם.

כי כדי להתקדם רוחנית, לשם כך האדם צריך להגיע לתובנות כלשהן. שהן מאפשרות לו לחוות את המציאות בכל פעם בצורה חדשה. והאדם מגלה ומבין תובנות חדשות, באמצעות הכלים השכליים והרגשיים שלו. והכלים השכליים והרגשיים של האדם, הם מוגבלים. ולכן גם היכולת שלהם לייצר התחדשות רוחנית, גם היא מוגבלת. וכאשר האדם מתקרב למימוש של כל הפוטנציאל שלו, על ידי זה הוא מרגיש סוג של דעיכה.

והדבר דומה למשחק, שככל שעולים בו שלבים, כך רמת הקושי של המשחק עולה. וככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך קשה לו יותר להשיג התחדשות רוחנית. משום שהיכולת של האדם להפיק התחדשות רוחנית, היא מוגבלת.

וכאשר האדם מנסה להתקדם ברמה הרוחנית, מתוך מטרה להשיג את השלמות הרוחנית, אז כאשר האדם מתקדם בדרך, בסופו של דבר, הוא מגיע למבוי סתום, שבו הוא לא מצליח להתחדש מבחינה רוחנית. כי היכולת של האדם להתקדם רוחנית, מוגבלת ליכולות השכליות והרגשיות שלו כנ"ל. כך שהבעיה הראשונה של מי שרודף אחרי רוחניות, היא בכך שהוא כל הזמן צריך להתחדש, וזה לא קל, בפרט כאשר מתקרבים אל הסוף.

וכך הוא גם בגשמיות. כי ככל שהאדם רודף יותר אחרי הנאות ונהנתנות, כך גם הוא בכל פעם מנסה להתחדש. כי הדברים כבר פחות מרגשים אותו. ובהתחלה כאשר האדם מתחיל לגלות את הנאות החיים, אז גם הוא מרגיש סוג של הארה חומרית, כי הוא מגלה את הכיף שיש בהנאות החיים. אבל גם הוא צריך להתחדש. וגם לו קשה להתחדש. בדיוק כמו אדם רוחני שרודף אחרי רוחניות.

וקיימת גם הבעיה השנייה, והיא שכדי להתקדם ברוחניות או בכל תחום אחר, לשם כך צריך האדם להעמיק את מחשבתו בדבר שבו הוא רוצה להתקדם. והאדם צריך למקד את כל כוח הרצון שלו, בדבר שאותו הוא רוצה להשיג. וכאשר האדם רוצה להתקדם ברוחניות, הוא צריך למקד את כל כוח הרצון שלו, בכך שהוא רוצה התקדמות רוחנית. והאדם צריך למקד את כל המחשבה שלו, בדברים רוחניים.

וחלק מעניין המיקוד הרוחני, הוא בכך שהאדם מתרחק מהדברים הגשמיים. דהיינו, כי מי שרוצה להגיע להארה רוחנית, בעיניו הוא מבין שהוא צריך להתרחק מהנאות העולם הזה. כי הנאות העולם, הן לא נתפשות עבורו כהנאה רוחנית אין סופית וכולי. וכדי להתקדם רוחנית, לשם כך האדם צריך להתרחק מהגשמיות.

וככל שהאדם מתרחק יותר מהגשמיות, כך הוא נהנה יותר מהאור של הרוחניות. כי ככל שהאדם מתרחק יותר מהגשמיות, כך הרוחניות מאירה בו יותר, וכך הוא מתחבר יותר לצד הרוחני שבו.

והדבר הזה, יש לו גם יתרון. שהוא מאפשר לאדם להתקרב אל הרוחניות שבו. אבל מהצד השני, הדבר הזה גורם לאדם שהוא פחות יהיה מסוגל ליהנות מדברים אחרים. כי בעולם שלנו יש גם גשמיות וגם רוחניות. וכאשר האדם מתקרב אל הרוחניות, הוא מגביל את עצמו מלהתחבר רגשית לדברים גשמיים.

וככל שהאדם רודף יותר אחרי רוחניות, כך הוא מונע מעצמו את היכולת ליהנות משאר הדברים שיש בעולם. כי העולם שלנו הוא אין סופי. ויש בו אין סוף אפשרויות להפיק ממנו הנאה מושלמת. רוחנית וגשמית כאחד, בצורה מושלמת. אבל כאשר האדם לא יודע איך להפיק הנאה רוחנית אין סופית, מכל דבר שיש בעולם, אז הוא מנסה להתחבר לצד הרוחני שבו.

וכאשר האדם מנסה להתחבר לצד הרוחני, אז הוא מתרחק מהצד הגשמי שבו. ועל ידי זה הוא לא מסוגל ליהנות או להתעניין או להתחבר לדברים גשמיים אחרים. והדבר הזה הוא מגבלה. כי האדם מפסיק להתעניין בדברים אחרים. והדבר הזה מגביל את האדם ואת היכולת שלו לאהוב וליהנות.

וכך הוא גם אצל האדם החומרי. שככל שהוא רודף יותר אחרי החומרנות, כך הוא צריך למקד את עצמו יותר בחומרנות. וכך היכולת שלו להפיק הנאה גם מדברים יותר מופשטים, היא הולכת וקטנה. כי האדם מתרגל להפיק הנאה רק מדברים מסוימים, והוא מתרחק מהיכולת שלו ליהנות מעוד מצבים שונים.

ונמצא אם כן, כי יש כאן 2 בעיות. הראשונה היא של הקושי להתחדש. והשנייה היא הקושי של האדם להתחבר לעוד דברים אחרים.

ולשתי הבעיות האלו, יש פתרון אחד. והוא שעל האדם להבין, שהשלמות נמצאת בכל דבר. והשלמות הרוחנית, היא היכולת להפיק הנאה רוחנית מושלמת, מכל דבר שיש בעולם. ושלמות הגשמיות, היא כאשר האדם מסוגל להפיק הנאה ממשית, מכל דבר שיש בעולם.

כך שבשלב הראשון, על האדם להבין, שמה שהוא באמת מחפש, זה לא להתרחק מהגשמיות ולהתקרב אל הרוחניות, אלא מה שהוא באמת מחפש, זה להתקרב אל הרוחניות שיש בתוך הגשמיות. וכיו"ב להפך, גם הנהנתן, מה שהוא באמת מחפש, זה להתקרב אל ההנאה החומרית, שיש בתוך הדברים שאינם חומריים.

כך שבשלב הראשון על האדם להבין, שהוא לא מנסה לברוח מהצד השני, אלא הוא מנסה בעצם להתחבר...
קושי התחדשות רוחנית בעיות של אנשים איך להעמיק שלמות רוחנית מוגבל ביכולת פיתוח המוח למה לפתח את המוח כוח רצון הרגשה של אופוריה הנאה גשמית בעיות של אנשים גשמיות חומריות חומרנות להיות רוחני רוחני רוחניות רוחניים
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מה הכי טוב בעולם? פחד מוות מקורונה האם לעשות שינוי עצמי? טיפים לחיים להעלים את האגו לגמרי להיות ליד אנשים חרדה ממבחנים שיטות טיפול בפחד למה אני רוצה לאהוב את עצמי? לאהוב את עצמך בשלמות ספקות באהבה סוגי האהבות להגיע לאושר המוחלט לשמוח בשמחתם של אחרים איך מתמודדים עם בת זוג מעשנת? האם מחויבות זוגית היא טבעית? דילמה בקבלת החלטות גורמים שמקשים לקבל החלטה להתמודד עם הרצון למאה אחוז התמודדות עם ילדים חרדתיים להתגרש כדי להצליח בזוגיות להשיג מטרות גדולות לגרום למישהו להאמין למשהו מניפולציה על לקוח לשכנע ילד לאהוב לגרום לילד שלך להצליח בחיים מודעות עצמית זה טוב או רע התפתחות רוחנית מחשבות שווא ביזאריות ניתוק מהעצמי איך לשכנע אקסית? איך למכור את עצמך לאקס? להיפצע בפאוור ליפטינג כמה פעמים צריך להתאמן בשבוע? האם יש או אין אלוהים? האם אתה אתאיסט? לא הגיע להארה כמה הגיעו להארה רוחנית? להיות אלוהים חלש ביקורת על הספר להיות אלוהים כסף כקינוח אין לי דירה אין תשובה לשאלה מהי משמעות החיים מה התכלית של החיים אחרי החיים? איך לגרום למישהו ליהנות לתת? התמכרות לזוגיות שלילית בחירה טוב או רע הגדרה של רצון חופשי בריאה יש מאין תכלית בריאת העולם עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, מגשר, מומחה בתחום נמצאת בכל דבר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.7520 שניות - עכשיו 05_09_2026 השעה 04:57:48 - wesi1