אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נייטרלי ✔איך לאפס את הרצון? רוצה ולא רוצה בו זמנית, רצונות מנוגדים, רצונות משלימים, רצונות שמנטרלים אחד את השני, איך לא לרצות כלום? איך לרצות שום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:06איך לאפס את הרצון? רוצה ולא רוצה בו זמנית, רצונות מנוגדים, רצונות משלימים, רצונות שמנטרלים אחד את השני, איך לא לרצות כלום? איך לרצות שום דבר? איך לנטרל רצון? איך להגיע ללא משנה באמת? מה זה לא משנה באמת?
איך אפשר לאפס את הרצון לחלוטין?

אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומדויקת את התהליך המיוחד של איפוס הרצון, מצב שבו אדם רוצה דבר מסוים ובו זמנית לא רוצה את אותו הדבר בדיוק באותה עוצמה. כאשר אדם נמצא במצב כזה, הרצון שלו מתאפס, כי הרצון לדבר מסוים והרצון שלא יהיה את אותו הדבר מבטלים אחד את השני, כמו חשבון פשוט של מינוס אחד ועוד פלוס אחד שנותנים תוצאה של אפס.

לדוגמה, אם אדם רוצה מאה שקלים וגם לא רוצה מאה שקלים, אז למעשה הוא לא רוצה כלום, כי שני הרצונות מנטרלים זה את זה. אליעד מדגים מצב דומה גם בנושא של תחושת הטמפרטורה: אם חם לך וקר לך בדיוק באותה עוצמה, אתה לא באמת מרגיש שינוי או הבדל בטמפרטורה, כי ההשפעות מנטרלות זו את זו.

אליעד מציין את המשל הידוע על "חמורו של בורידן", החמור שהיה רעב וצמא, ובמרחק שווה ממנו עמדו מים ואוכל. מאחר ששתי האפשרויות היו בדיוק באותה רמת מאמץ או חשיבות, החמור לא הצליח לבחור ונשאר ללא פעולה - הוא לא אכל ולא שתה, מה שמדגים שוב את הרעיון של איפוס רצונות בגלל חוסר יכולת להעדיף אפשרות אחת על השנייה.

מה ההבדל בין "לא משנה" לבין "לא רוצה"?

אליעד כהן מפרט כי מצב שבו אדם אומר "לא משנה לי" שונה מהמצב של "לא רוצה". במצב "לא משנה" האדם באמת נייטרלי ואין לו העדפה, ואילו במצב "לא רוצה" האדם מביע דחייה או שלילה כלפי דבר מסוים. לכן אדם שיגיד "אני גם רוצה וגם לא רוצה" בו זמנית, זה עדיין לא אומר שהוא נמצא במצב נייטרלי מושלם. כדי להגיע לאיפוס מוחלט של הרצון, חייבים להיות בטוחים שהסיבות לרצון ולחוסר הרצון הן זהות לחלוטין.

איך יוצרים מצב של רצונות מנוגדים באותה עוצמה?

אליעד כהן מסביר בצורה מאוד מפורטת את תהליך החשיבה שמוביל לאיפוס הרצון. כדי שהרצון באמת יתאפס, האדם חייב להצליח לרצות משהו ולדחות אותו בו זמנית ובאותה עוצמה בדיוק מאותן סיבות. הוא נותן דוגמה מפורטת של כסף:
  • אם אתה רוצה כסף כי כך תוכל לקנות כל דבר שאתה רוצה, אז אתה צריך לבדוק למה בדיוק זה טוב לקנות כל דבר שאתה רוצה. אולי תגלה שקניית כל דבר שאתה רוצה בעצם תוביל גם למצבים רעים ולא רצויים.
  • לדוגמה, אם אתה רוצה כסף כדי לקנות כיסא שתוכל לשבת עליו, אתה צריך לבדוק האם באמת טוב לשבת. אולי דווקא עמידה עדיפה עבורך ואולי הישיבה על הכיסא תגרום לך לתחושות שליליות.
  • כשאתה חוקר לעומק את הסיבות למה אתה רוצה ולמה אתה לא רוצה בדיוק את אותו הדבר, אתה יכול להגיע למצב שבו אתה באמת ובתמים רוצה ולא רוצה את הדבר בדיוק מאותה סיבה ובאותה עוצמה. ברגע שהגעת לכך, הרצונות מנטרלים אחד את השני בצורה מושלמת, ואתה מגיע לתחושה של "לא משנה באמת".
איך מגיעים באמת ל"לא משנה"?

הסוד להגיע למצב שבו באמת "לא משנה לך" נעוץ בעומק החקירה העצמית. לפי אליעד כהן, אי אפשר להגיע למצב הזה רק בצורה שטחית או באופן כללי. אתה חייב לבדוק כל סיבה וסיבה לרצון שלך ולנסות לגלות באופן ברור לחלוטין את הסיבה שבגללה אתה גם לא רוצה את אותו הדבר בדיוק. אם תצליח לעשות זאת באופן מלא, הרצון שלך יאופס אוטומטית, כי שני הרצונות יהיו שקולים באופן מוחלט, ואתה תמצא את עצמך במצב נטול רצון.

אליעד כהן מדגיש כי מצב זה הוא למעשה מצב של חופש אמיתי, שבו אתה לא כבול יותר לשום רצון או העדפה. במצב כזה, אינך תלוי יותר בתוצאות ואינך סובל, כי לא משנה לך באמת מה יקרה. אין לך רצון חיובי או שלילי ביחס למציאות, ולכן אתה נמצא במצב שבו כל דבר שמתרחש הוא בדיוק כפי שהוא צריך להיות מבחינתך.

הדרך לאיפוס הרצון, כפי שמסביר אליעד, כרוכה בחקירה עצמית מאוד מדוקדקת ואמיתית. זו לא פעולה מלאכותית או טכניקה חיצונית אלא תהליך של התבוננות פנימית מדויקת, שבו האדם חייב להיות אמיתי לגמרי עם עצמו.

לסיכום, הדרך לאפס את הרצון לפי אליעד כהן היא על ידי הבנת הסיבות העמוקות של הרצון והלא - רצון באותה מידה ובאותה עוצמה. כאשר אדם מגיע לתובנה ברורה שהוא רוצה ולא רוצה דבר מסוים בדיוק מאותה סיבה ובאותה עוצמה, הוא מגיע למצב שבו הרצון מנוטרל לחלוטין והוא נמצא במצב של "לא משנה באמת", מצב של חופש מוחלט ואמיתי מכל סבל.
החשיבה הבדלים סבל סיבה בורידן תובנה ההבדל לא רוצה לדבר חייב להיות מוחלט אחד את השני איך לא לרצות איך לא לרצות כלום איך לאפס את הרצון איך להגיע איך להגיע ל איך להגיע ללא משנה איך להגיע ללא משנה באמת איך לנטרל איך לנטרל רצון איך לרצות איך לרצות שום דבר אמת בו זמנית הרצון זה לא משנה כלום לא לרצות לא לרצות כלום לא משנה לא משנה באמת לא רוצה לאפס את הרצון להגיע להגיע ללא משנה להגיע ללא משנה באמת לנטרל לנטרל רצון לרצות לרצות כלום לרצות שום דבר מה זה לא משנה באמת מנטרלים אחד את השני משנה נייטרלי נייטרליות רוצה רוצה בו זמנית רוצה ולא רוצה רוצה ולא רוצה בו זמנית רצון רצונות רצונות מנוגדים רצונות משלימים רצונות שמנטרלים רצונות שמנטרלים אחד את השני
נייטרליות, דעות קדומות, אמונות, חשיבה נייטרלית, אינטרסים אישיים, להיות נייטרלי, אובייקטיביות
נייטרליות, דעות קדומות, אמונות, חשיבה נייטרלית, אינטרסים אישיים, להיות נייטרלי, אובייקטיביות ובו יתבאר, מהי נייטרליות? ומהי חשיבה נייטרלית? האם באמת יש אפשרות לחשוב בצורה נייטרלית לגמרי? מה היתרונות ומה החסרונות של שיפוטיות נייטרלית? כיצד להיות נייטרלי? והאם כדאי להיות רק נייטרלי? ונייטרלי פירושו, שהוא אינו נוטה לצד כלשהו בגלל אינטרס אישי. אלא הוא שופט את הדברים ומתבונן בדברים, מנקודת מבט שאינה משוחדת, מנקודת מבט שאין ... בלי נגיעה אישית וכולי. וזאת נקראת חשיבה נייטרלית, חשיבה שהיא בלי נגיעות אישיות ובלי אינטרס אישי. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לכאורה, רצוי שתהיה לאדם חשיבה נייטרלית. כי חשיבה נייטרלית , לא מסתירה מהאדם מידע, שהאינטרס האישי של האדם, מסתיר אותו ממנו. כי מי שיש לו אינטרסים אישיים, הרבה פעמים הוא לא רואה את כל התמונה המלאה, בגלל ניגוד ... בתמונה המלאה. ומי שיצליח לפתח חשיבה נייטרלית, ממילא הוא יוכל לראות תמיד את כל המידע, ולקבל החלטות נכונות יותר וכולי. אבל המחשבה שאומרת, שמי שהוא נייטרלי, הוא יכול להחליט החלטות נכונות יותר, היא עצמה מחשבה שגויה. או במילים אחרות, דעה שאומרת, שחשיבה נייטרלית, יכולה לעזור לאדם בחיים, להרגיש יותר טוב, היא מחשבה שגויה. ולמה? כי יש שני סוגים של נייטרליות. ויש נייטרליות יחסית ויש נייטרליות מוחלטת. ונייטרליות יחסית, פירושה שאין לאדם הרבה אינטרסים אישיים ושאין לאדם הרבה דעות קדומות. אבל בהכרח שיש לאדם אינטרסים אישיים ודעות קדומות כלשהן. כגון לדוגמה שופט בבית משפט. שהוא אמור לשפוט בצורה נייטרלית. אבל הוא לעולם לא יכול להיות נייטרלי לגמרי. כי הוא עדיין כפוף לדעה הקדומה שלו, שהיא בעצם החוקים, שלפיהם הוא שופט את האדם. ומי שהוא יהיה בנייטרליות מוחלטת, ממילא לא תהיה לו שום דעה עצמאית כלשהי, ושום העדפה כלשהי, לגבי כל נושא שהוא בעולם. כי מקום נייטרלי לגמרי, הוא מקום שאין בו שום דעה קדומה כלשהי. וכל מה שהאדם יודע באשר הוא, זה הכל אמונות והנחות יסוד. כי הנחת היסוד הגדולה ביותר, היא, שהשכל צודק שהחושים ... שעליה מתבסס האדם. וכמו כן, בנקודת מבט נייטרלית לגמרי, אין שום אינטרס אישי. וכאשר אין שום אינטרס אישי, ממילא גם אין שום אפשרות לקבל תועלת אישית בצורה כלשהי. כי כאשר אין אינטרס אישי כלשהו, ממילא, זה שהוא חושב בצורה נייטרלית, זה לא יכול לעזור לו בשום צורה. כי הרי אין לו שום אינטרס כלשהו. וכדי שתוכל לצמוח לאדם תועלת כלשהי מדבר כלשהו, לשם כך האדם צריך להיות עם אינטרס אישי ... לאדם אינטרס אישי כלשהו, ממילא הוא כבר לא נייטרלי ב 100%. ואפשר לומר, שהתועלת של מי שהוא בנייטרליות מוחלטת, הוא זה שאין לו שום אינטרס אישי. אבל מצד שני כשאין שום אינטרס אישי, גם אין ממש שום תועלת. ובסיכומו של דבר, האדם יכול להיות נייטרלי לגמרי. אבל, כאשר האדם יהיה נייטרלי לגמרי, ממילא כבר לא יהיה לו שום אינטרס אישי. ואז ממילא הוא כבר יהיה מחוץ למשחק של הטוב והרע שיש בעולם. כי בלי אינטרס, אין טוב ורע, ואין רגשות, ואין ... לשם כך צריך אינטרס אישי, שנובע מחשיבה לא נייטרלית באופן מוחלט וכולי כנל. ...
להיצמד לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור
להיצמד לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור
... לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור מה ההבדל בין אני לא רוצה לבין אני רוצה שלא? כשאדם מדבר עם עצמו, יש חשיבות גדולה מאוד ... נראה קטן, אך משמעותי ביותר להבנת הרצונות והעמדות הפנימיות של האדם. המשפט אני לא רוצה יכול להיות מובן בשני אופנים: האופן הראשון הוא מצב נייטרלי - האדם אומר אני לא רוצה לאכול במובן של אין לי העדפה לאכול, אבל גם לא אכפת לי אם אוכל. במקרה כזה, האדם לא מתנגד לפעולה, אלא פשוט לא ... לפעולה באופן מפורש ואקטיבי. לדוגמה, מישהו שאומר אני לא רוצה לאכול מפני שיש לו בדיקת דם בבוקר והוא צריך להיות בצום. הוא אינו רק אדיש או נייטרלי, אלא יש לו העדפה ברורה לא לאכול. מה החשיבות של הדיוק בשיח הפנימי לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שכאשר האדם מדבר עם עצמו, אי - הבהירות ... פנימי, ולכן מומלץ מאוד לחדד את הדברים עד כמה שניתן. למשל, אם אדם אומר לעצמו אני לא רוצה לעשן, חשוב שיברר לעצמו אם כוונתו היא שהוא נייטרלי כלפי העישון, או שהוא ממש מתנגד לו באופן ברור ואקטיבי - כלומר, רוצה שלא לעשן. לפי אליעד, כאשר האדם אומר אני רוצה, ברור שהוא אינו רוצה את ההפך, זה מובן מאליו. אבל כשאדם אומר אני לא רוצה, לא ברור מיד אם הכוונה היא לנייטרליות (לא אכפת לי) או לרצון הפוך ברור (אני רוצה שלא). למשל, אם נשאל מישהו אתה רוצה לשתות קולה? והוא יענה אני לא רוצה, צריך לברר האם הוא ... מתנגד לכך בתוקף - הוא למעשה רוצה שלא להכניס את ידו לאש. לעומת זאת, אם מציעים לו לשתות מים קרים והוא אומר אני לא רוצה, זה יכול להיות נייטרלי - הוא אינו מתנגד לכך באופן חד, אלא פשוט לא מעוניין בכך באותו רגע. ההבדל בין שני המצבים האלה הוא ברור וחשוב להבנה מדויקת של רגשותיו ... - מצב שבו האדם לא מעוניין במיוחד, אך גם אינו מתנגד. כאשר יש הכרח לבחור בין רוצה ללא רוצה, מוכן נכנס לתוך קטגוריית הרוצה. לא רוצה - מצב נייטרלי שבו האדם אינו מעוניין בדבר אך אינו מתנגד לו באופן אקטיבי. רוצה שלא - מצב שבו האדם מתנגד באופן ברור ואקטיבי לדבר. לדוגמה, אם שואלים מישהו אתה רוצה לאכול איתי? הוא יכול לענות כן (רוצה ברור), בסדר (מוכן), אני לא רוצה (אדישות או נייטרליות) או אני רוצה שלא (התנגדות פעילה). כיצד על האדם לדייק בשיח הפנימי שלו? אליעד כהן מציע לאדם להתבונן היטב בשיח הפנימי שלו, ולהחליף את ... שלנו, ולהוביל לבהירות פנימית ושלווה גדולה יותר. מה ההבדל בין לא רוצה לרוצה שלא? לדייק בשיח הפנימי חשיבות הדיוק העצמי איך לזהות רצון נייטרלי? מתי לא רוצה הוא התנגדות פעילה? ...
נייטרליות, למטבע יש שני צדדים, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית, למטבע שני צדדים, חשיבה נייטרלית, שני צדדים למטבע
נייטרליות, למטבע יש שני צדדים, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית, למטבע שני צדדים, חשיבה נייטרלית, שני צדדים למטבע ובו יתבאר, כיצד יכול האדם ללמד את עצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לראות את כל התמונה המלאה? דהיינו, איך לראות את שני הצדדים של המטבע? וכפי שכבר ביארתי, לחשיבה נייטרלית , יש יתרונות רבים. כי הנייטרליות, מאפשרת לאדם לראות כל מיני דברים שיכולים לעזור לו. שלפעמים האדם לא רואה אותם, רק בגלל שהוא לא מספיק נייטרלי. והשאלה היא, כיצד יכול האדם לגרום לעצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לפתח חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית? והתשובה היא, שמי שרוצה חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית, עליו לנסות לראות תמיד את שני הצדדים של המטבע. כי למטבע, יש שני צדדים. ... אחד של המטבע, הרי שהוא בעצם גורם לכך שהוא לא יהיה נייטרלי. ומי שרוצה להגיע לנייטרליות לגמרי, עליו לראות תמיד את כל הצדדים השונים של המטבע. ואיך לראות את כל הצדדים השונים של ... טועה באופן יחסי וצודק באופן יחסי. ומי שרוצה להיות נייטרלי ואובייקטיבי, עליו להמשיך לשאול על כל דבר שהוא בטוח שהוא נכון, אולי ההפך הוא הנכון? ומי ... מגיע לחוויה של אחדות. דהיינו, לחוויה ולנקודת מבט נייטרלית לגמרי. שבה, שום דבר הוא לא טוב ולא רע. זא זה שהאדם מצליח להסתכל על המטבע משני הצדדים בו ...
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב האם קיים מצב נייטרלי ללא טוב וללא רע? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק את המושג של נייטרליות ואת משמעות המצב שבו לכאורה אין טוב ואין רע. אליעד מתאר כי מצב נייטרלי איננו באמת חוסר מוחלט של טוב ורע, אלא מצב שבו הכוחות של הטוב והרע מאזנים זה את זה באופן שווה. למשל, כאשר שני אנשים מושכים חבל בכוח זהה, החבל נשאר במקום לא כי אין כוח, אלא כי שני הכוחות שווים. לכן, גם במצב נייטרלי יש טוב ויש רע, אך שניהם קיימים בצורה מאוזנת. הוא מוסיף שהנייטרליות יכולה להתפרש באופן שונה מפרספקטיבות שונות: מנקודת מבט אחת, הנייטרליות היא מצב של לא משנה - כלומר, האדם מרגיש שלא אכפת לו. אולם מנקודת מבט אחרת, גם לא אכפת לי הוא סוג של טוב, מאחר שהאדם עדיין חווה חופש או שחרור מסוים מרע. האם אפשר להעלים ... טוב יחסי. מה הקשר בין הערכה עצמית לבין נייטרליות? אליעד כהן מתייחס לשאלת הערכה העצמית ומציג את הרעיון שהצורך להעריך את עצמך לחיוב נובע מכך שאתה מרגיש מלכתחילה במינוס. אם האדם לא היה מרגיש רע, הוא לא היה צריך להוסיף ... לשנוא את עצמך, אלא לנסות להגיע למצב של נייטרליות, של כלום, שבו אתה לא בעד ולא נגד עצמך באופן מוחלט. מה ההבדל בין נייטרליות אמיתית לבין לא אכפת לי? אליעד מבחין בין נייטרליות אמיתית לבין נייטרליות מדומה, שבה האדם אומר לא אכפת לי אבל בפועל עדיין נמצא בתוך שיפוט פנימי. הוא מסביר שהחוויה של נייטרליות אמיתית היא חוויה שבה האדם באמת לא יודע - מצב של היעלמות מוחלטת של תחושת האני. מצב כזה אינו כולל את המודעות ללא אכפת לי, כי גם זו שיפוטיות. כשהאדם אומר לעצמו זה לא משנה ... בתוכה השוואה ושיפוט. אליעד מדגיש כי נייטרליות אמיתית מתרחשת רק כשאין אפילו את ההכרה שזה לא משנה. למה אנשים מרגישים רע בחיים? אליעד מנתח את השאלה מה הטעם בחיים? ומסביר כי כאשר אדם טוען שאין טעם בחיים, זה אומר שבתוך ... תלוי בשום תחושה או הערכה. האם יש מצב נייטרלי ללא טוב ורע? מהי נייטרליות אמיתית? כיצד להטיל ספק בטוב וברע? איך להגיע למצב של חופש מוחלט? למה קשה לאנשים להעריך את עצמם? מה הטעם בחיים? מהי אחדות שקרית? ...
לקבל את מה שיש, בכל דבר יש חיסרון, להכיל את המציאות, להיות נייטרלי, נפרדות מתוך אחדות
לקבל את מה שיש, בכל דבר יש חיסרון, להכיל את המציאות, להיות נייטרלי, נפרדות מתוך אחדות
... את מה שיש, בכל דבר יש חיסרון, להכיל את המציאות, להיות נייטרלי, נפרדות מתוך אחדות איך אפשר לדעת אם אתה באמת מקבל את מה שיש? אליעד מסביר ... על שאר האובייקטים, ולכן תמיד יש חלק מהמציאות שנשאר לא מקובל או לא מוכר. מה זה אומר להיות באמת נייטרלי? לפי אליעד, להיות נייטרלי פירושו להסתכל על המציאות בצורה שאינה מפלה בין טוב לרע. כדוגמה לכך, הוא מסביר שהשמש עצמה היא נייטרלית, כי לא אכפת לה אם למישהו חם או קר, היא פשוט קיימת. אליעד מייעץ להסתכל על המציאות מנקודת מבט רחבה ונייטרלית יותר, ואז האדם יכול להכיל גם את הטוב וגם את הרע בצורה שווה. הוא מדגיש ... לפי אליעד, היא רק גילוי של הצורה שבה האדם כבר נמצא מלכתחילה. איך לקבל את המציאות? מה זה להיות נייטרלי? האם אפשר לקבל הכל? מה זה נפרדות מתוך אחדות? האם יש בחירה חופשית באמת? מה ...
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
... גב ישר לגב זקוף: גב ישר: החוליות בעמוד השדרה נמצאות במצב נייטרלי, ללא כיפוף מוגזם או עיוות. גב זקוף: מצב שבו האדם מרגיש זקוף מבחינת היציבה ... המראה, אלא להקפיד לשמור על גב ישר, כלומר, חוליות במצב נייטרלי, גם אם הגוף לא נראה זקוף באופן מלא. מהן דוגמאות למצבים של גב עקום? אליעד נתן ... הירך (Hip hinge) בלי לכופף את הגב. שמירה על עמוד השדרה במצב נייטרלי גם אם הגוף מוטה קדימה. תנועת כפיפה שמגיעה מהברכיים ומהירכיים, ללא כפיפה ... יש לבצע את הכפיפה מהאגן ומהברכיים, תוך שמירת הגב ישר במצב נייטרלי . הרמה נכונה נעשית באמצעות שימוש מרכזי בירכיים (Hip hinge) ובברכיים (Squat), ... נותן העדפה מפורשת, הוא מציין שכל עוד נשמר עמוד השדרה במצב נייטרלי, התנועה תהיה בטוחה. הוא מזכיר במיוחד שיש להיזהר מתופעת ה - Butt Wink בזמן ... על הגמישות של ההמסטרינג כדי להצליח לשמור על עמוד השדרה במצב נייטרלי. זכור שיש הבדל בין גב ישר לבין גב זקוף. איך להרים משקל כבד נכון? למה חשוב ...
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
... מתנגד לכך, ולכן סובל. קבלת המציאות: מצב נייטרלי שבו אין התנגדות, אך גם אין העדפה. האדם אינו אוהב ואינו שונא, ... את מה שקורה, הוא בהכרח ירגיש רע. אם הוא נייטרלי כלפי מה שקורה, לא ירגיש רע אך גם לא ירגיש טוב. כדי להרגיש טוב ... רעה גם בלי לאהוב את המציאות, וזאת באמצעות נייטרליות - לא לאהוב ולא לשנוא. במצב כזה האדם לא ירגיש רע אבל גם לא ירגיש טוב. כלומר, המצב הנייטרלי טוב למי שרוצה רק להפסיק לסבול. אך מי שרוצה להרגיש אושר ושמחה, ... לסבול, אין צורך באהבת המציאות - מספיק מצב נייטרלי. אם המטרה היא להרגיש טוב ואושר - חייבים לפתח אהבה ורצון למה ... את המציאות, בהכרח ירגיש רע ממנה. אם הוא נייטרלי - הוא לא ירגיש רע, אך גם לא ירגיש טוב. לכן, כדי להרגיש טוב, יש ... רע מבלי לאהוב את המציאות, וזאת על ידי נייטרליות - לאהוב ולא לשנוא. כלומר, אם המטרה היא רק להפסיק להרגיש רע, ... אתה לא צריך לאהוב אתה לא צריך לשנוא, תהיה נייטרלי, אם בן אדם אומר אני לא רוצה להרגיש רע אז אל תאהב אל תשנא אתה לא ...
טוב ורע - לא טוב ולא רע, על ידי אמת נייטרלית - הרמוניה עם המציאות, מסירות נפש, שיפוטיות נייטרלית
... ורע - לא טוב ולא רע, על ידי אמת נייטרלית - הרמוניה עם המציאות, מסירות נפש, שיפוטיות נייטרלית ובו יתבאר, מהי הרמוניה? ואיך לחיות בהרמוניה עם המציאות? ועוד. וכפי שכבר ביארתי, בעולם שלנו, כל זמן שהאדם קיים ושיש לו רצון עצמי כלשהו, הרי שתמיד הוא ירגיש, גם טוב וגם רע. כי ... שרוצה להגיע להרמוניה מוחלטת לגמרי עם המציאות, דהיינו, לחוות את המציאות, בלי שום העדפה אישית כלשהי, עליו לנסות להתמכר ולהתחבר, למשהו שהוא נייטרלי ושהוא לא מתחשב בשום העדפה אישית כלשהי. כי יש במציאות שלנו דבר אחד ויחיד, שהוא נייטרלי לגמרי, ושהוא לא מתחשב בשום צורה שהיא, בהעדפה של טוב או רע. ומי שיתחבר לדבר הזה, יתאהב בו, ילמד אותו, יחשוב עליו וכולי, ויהפוך להיות אחד איתו, ממילא גם הוא יהיה נייטרלי לגמרי, בלי שום תחושה של טוב או רע. והדבר היחיד בעולם, שאין לו שום העדפה אישית כלשהי, ושהוא מתעלם לגמרי משיקולים של טוב או רע, הדבר הזה נקרא, אמת נייטרלית. ואמת נייטרלית פירושה, אמת, שאין בה שום העדפה אישית של טוב או רע. כי יש שני סוגים של אמת. יש אמת לא נייטרלית, דהיינו, אמת שמושפעת מההעדפה האישית של האדם. אבל יש גם אמת נייטרלית , שהיא, לא מושפעת מההעדפה האישית של האדם. כי במשך היום, האדם נתקל בכל מיני דברים שלא ברורים לו. וכאשר האדם נתקל בדבר שלא ברור לו, אז האדם מברר את האמת. האם הוא מבין נכון את ... סובל מכך שיש במציאות שלנו גם רע, ולא רק טוב כפי מה שהוא רוצה. וכאשר האדם מברר את האמת בכל נושא שהוא, אז ככל שהאדם מברר את האמת בצורה פחות נייטרלית, ובצורה שנובעת יותר משיקולים של טוב או רע, כך האדם מחזק אצל עצמו, את ההתמסרות שלו, לרצון שלו, להרגיש רק טוב ולא להיות מוכן להרגיש גם רע. כי כאשר האמת הנייטרלית באשר היא, עומדת מול הפנים של האדם, והאדם מתעלם ממנה, בגלל שהוא מעדיף יותר להרגיש רק טוב ולא מוכן להרגיש גם רע, אז ממילא האדם מחזק אצל עצמו, את המקום של ההעדפה האישית שלו, ... באיזה נושא, עליו לרצות לדעת את האמת בכל מחיר, גם אם ידיעת האמת, תגרום לו להרגיש רע. וככל שהאדם מוסר את נפשו ומתאמץ בכל כוחו להתחבר אל האמת הנייטרלית, שלא אכפת לה מטוב או רע, אלא היא נייטרלית לגמרי, ככל שהאדם מתאהב בה יותר, ולומד אותה יותר, ומברר אותה יותר, כך הוא פחות ופחות אכפת לו אם הוא מרגיש טוב או רע. ולהתאהב במשהו, זה בא לידי ביטוי, רק כאשר האדם מוכן לסבול ... ומי שמוכן לסבול ייסורים נפשיים וסבל נפשי, ורע אין סופי, תמורת הבנת האמת באשר היא, על ידי זה הוא מתאחד עם הדבר שאותו הוא אוהב, שזאת האמת הנייטרלית, שאין לה שום העדפה אישית של טוב או רע. ואז ממילא האדם נמצא בהרמוניה מוחלטת עם המציאות כולה, וחי חיים טובים באמת. ורק נחדד ונבהיר: כי האדם לא מוכרח להיצמד אל האמת הנייטרלית בכל כוחו, בלי שום העדפה אישית. כי זכותו של האדם, בבחירה חופשית מלאה, לבחור לסבול מהרע שיש בעולם, ולבחור להשתתף במשחק החיים כפי מה שהוא, עם כל הטוב וכל הרע באשר הם. אבל האדם בהחלט כן מוכרח להבין, שדרך המילוט היחידה מחוויית הנפרדות של טוב ורע, היא על ידי התחברות לאמת נייטרלית, שאין בה טוב או רע. וככל שהאדם מחובר אליה יותר, כך הוא גם נהנה יותר ממשחק החיים, של הטוב והרע וכולי כנל. ...
הרמוניה, הרגלי חשיבה, שינוי בחיים, שינוי צורת החשיבה, שינוי מחשבתי, לשנות את צורת החשיבה, שינוי חשיבה, קיבעון מחשבתי
... שאין בו. דהיינו, גם חסרונות שיש בו, וגם חסרונות שאין בו. כי אם לא מבדילים בין מה שיש לבין מה שאין, אז ממילא אין הבדל בין שום דבר לבין שום דבר, ואז האדם מגיע לחשיבה נייטרלית, שבה שום דבר, הוא לא טוב יותר או טוב פחות משום דבר אחר. והרעיון הוא, שלא משנה מה יש או אין לאדם בחיים, הוא לעולם לא מרוצה. משום, שמה שהאדם באמת רוצה, זה להגיע לחשיבה נייטרלית, שבה אין שום הבדל בעיניו, בין מה שיש לבין מה שאין. שאז ממילא האדם חי בהרמוניה מלאה עם המציאות. ואז, אין ... כלשהם, בכל דבר שהוא שיש בעולם. וכך לעולם אין התאמה מוחלטת, בין הרצון של האדם לבין המציאות. כי המציאות מצידה, אין אצלה יתרונות או חסרונות כלשהם, בשום דבר. כי היא נייטרלית לגמרי. ומי שרוצה להגיע להתאמה עם המציאות, גם הוא עליו להיות נייטרלי לגמרי. ולא להבדיל, בין מה שיש לו לבין מה שאין לו. וכיצד יכול האדם להביא את עצמו למצב, שבו הוא לא מבדיל בין מה שיש לבין מה שאין, עד כדי כך שהוא הופך להיות נייטרלי לגמרי? תשובה: על ידי זה שהאדם מנסה להיות כמה שיותר נייטרלי, לגבי כל דבר בחיים שלו באופן כללי. וזה כמובן, על ידי זה שהאדם עושה פחות הפרדות, בין דבר לבין היפוכו. דהיינו, ... בין מה שיש לבין מה שאין. ואז יש לפעמים התאמה ויש לפעמים חוסר התאמה, בין האדם, לבין המציאות. ומי שרוצה להגיע להשתוות עם המציאות, עליו להתחיל להסתכל על הדברים גם בצורה נייטרלית. זא, זה בסדר גמור לחשוב שיש הבדל, בין יש לך אוכל לבין אין לך אוכל. אבל זה לא בסדר לחשוב, שרק יש הבדל, בין יש לך אוכל לבין אין לך אוכל. כי נכון שיש הבדל בין מה שיש לבין מה שאין, אבל לא רק יש הבדל, בין מה שיש לבין מה שאין. אלא, יש גם נקודת מבט נייטרלית לגמרי, שבה אין שום הבדל, בין שום דבר לבין שום דבר אחר. והמציאות, היא בנקודת מבט נייטרלית על הכל. (ולמה היא משתנה כל הזמן? את זה ביארתי במקומות אחרים). והאדם, הוא בנקודת מבט שיפוטית ולא נייטרלית לגבי העולם. וכל החיים של האדם, וכל משמעות החיים של האדם, היא רק בגלל השיפוטיות שאינה נייטרלית, של האדם כלפי המציאות. כי אם האדם יהיה בהרמוניה לגמרי כלפי המציאות, הוא לא ירצה שום דבר, ולא יפעל מעצמו ... לא יהיה קיים. והקיום של האדם מתבטא, בכך שיש לו רצון עצמי משל עצמו, ובכך שיש לו העדפות אישיות, ובכך שהוא חווה רגשות משתנים כל הזמן. והשלמות היא, כאשר יש גם חשיבה נייטרלית, וגם חשיבה לא נייטרלית. ששתיהן ביחד, משלימות זו את זו. אלא, שהאדם חושב בעיקר בצורה לא נייטרלית. והאדם מביע את דעתו על כל דבר, לטובה או לרעה. וזה גורם לכך, שתמיד האדם ימצא חיסרון כלשהו במציאות שלנו. ומי ... יש לי בריאות, לבין אין לי בריאות. או, יש לי כסף, לבין אין לי כסף וכיוב, ועל האדם לנסות להסתכל על ההבדל הזה שהוא עושה, בין מה שיש לו לבין מה שאין לו, גם מנקודת מבט נייטרלית. שבה, זה לא משנה בשום צורה שהיא, אם יש לך או אין לך דבר כלשהו. ועל האדם פשוט לשאול את עצמו, למה זה משנה לי, ...
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה יותר קל? להרגיש טוב, לא להרגיש רע, לחשוב שתי מחשבות בו זמנית, איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא מרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מאושר?
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה יותר קל? להרגיש טוב, לא להרגיש רע, לחשוב שתי מחשבות בו זמנית, איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא מרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מאושר?
... להרגיש טוב זו תחושה חיובית אקטיבית, בעוד שלא להרגיש רע היא תחושה נייטרלית פאסיבית. למשל, אם אדם נמצא בסבל בגלל שאיבד את הארנק ... להפסיק להרגיש רע, מספיק רק להטיל ספק באמונות השליליות ולהגיע למצב נייטרלי . מה ההבדל בין טוב, רע ולא משנה? אליעד מסביר את ההבדלים בין שלושה מצבים אפשריים: טוב, רע, ולא משנה (נייטרלי). אם ניקח כדוגמה שלושה אנשים המתייחסים למוות, ונרצה ... ועדיין לסבול מכך. לדבריו, מצב כזה בלתי אפשרי באמת, כי אם אדם הגיע לנייטרליות מוחלטת, אז אין שום סיבה שהוא יסבול מכך. אם ישנה סבל במצב נייטרלי , זה סימן שהאדם עדיין לא הגיע לנייטרליות שלמה. האם אפשר לחשוב שתי מחשבות מנוגדות בו - זמנית? ... להישאר בתוך המשחק עם כל המשמעויות של טוב ורע, או לצאת ממנו לגמרי לתוך נייטרליות מוחלטת. איך להפסיק להרגיש רע? למה קשה לחשוב חיובי? מה ההבדל בין נייטרליות לאושר? איך להטיל ספק במחשבות שליליות? האם אפשר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לאפס את הרצון? רוצה ולא רוצה בו זמנית, רצונות מנוגדים, רצונות משלימים, רצונות שמנטרלים אחד את השני, איך לא לרצות כלום? איך לרצות שום דבר? איך לנטרל רצון? איך להגיע ללא משנה באמת? מה זה לא משנה באמת?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: נייטרלי, דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נייטרלי, איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיה הוליסטית, מאמן אישי לזוגיות, מאמן אישי קריירה בתחום נייטרלי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 16:55:57 - wesi1