אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפחה ✔איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
איך לא להרגיש אשם? כיצד להתמודד עם האשמות?

בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בתופעה נפוצה בה אנשים מאשימים אחרים בכך שרע להם, גם כאשר לא מדובר במעשה רע מכוון של האחר. הוא מציע הבנה מעמיקה של מנגנונים פסיכולוגיים שמובילים להאשמות, ומסביר כיצד להתמודד עם מצב שבו אנשים משאירים לך את האשמה על מצבים רגשיים שליליים שהם חווים.

מהי התופעה של האשמת אחרים בסבל אישי?

אליעד פותח את ההרצאה בסיפור דוגמה שבו אדם רואה הומלס ברחוב ומחליט לעזור לו. הוא מתחיל לתת לו כסף מדי יום, ובכך מונע ממנו ללמוד כיצד להסתדר בכוחות עצמו. לאחר תקופה, אותו הומלס נעשה תלוי באדם שתרם לו. יום אחד, כאשר האדם מפסיק לעזור או מפחית את התמיכה, ההומלס מתחיל לגווע ברעב. הוא מאשים את האדם שנתן לו את הצלתו, בכך שגרם לו לא לדעת כיצד לשרוד בעצמו.

הקבלה למערכות יחסים אחרות

ההשוואה לא מוגבלת רק להומלס ונותן הצדקה. זוהי תופעה שיכולה לקרות במגוון מערכות יחסים: בין בני זוג, הורים וילדים, חברים או בני משפחה. במקרים כאלה, כאשר אדם מעניק תמיכה - פיזית, רגשית או כלכלית - הוא עשוי למצוא את עצמו מואשם כאשר הוא מפסיק לספק את התמיכה. אם ההורים מעניקים לילדיהם כל דבר, הם עשויים להאשם אם הילד לא מצליח לפתח עצמאות. במקרים אחרים, בני זוג עשויים להאשים אחד את השני אם התחום הרגשי או הכלכלי לא ממולא באופן שציפו.

ההשלכות הפסיכולוגיות של תלותיות

האלגוריה מתרחבת גם ליחסים עם המציאות עצמה. כאשר אדם זוכה לדברים טובים מהמציאות - בריאות, אהבה, כסף - הוא עשוי להרגיש טוב, אך כאשר המציאות מפסיקה לספק את הדברים האלה, הוא מתחיל להאשים את המציאות על כך שהיא "הרסה לו את החיים". כך נוצר מנגנון תלות: אדם תלוי במה שהוא מקבל ומאשים את העולם כשזה לא מספק את צרכיו.

כיצד להתמודד עם האשמות?

לסיטואציה בה אדם מאשים אותך בכך שהרסת לו את חייו יש מספר דרכי התמודדות:
  • הבנה שהאשמות אלו נובעות מהתלות של אותו אדם ולא ממעשה רע מכוון שלך.
  • הימנע מלקחת את האשמה באופן אישי. מדובר במנגנון פסיכולוגי בו אנשים מעדיפים להטיל את האחריות על אחרים במקום לקחת אותה על עצמם.
  • פיתוח מודעות לכך שאין אפשרות לספק את צרכיו של אדם אחר באופן מוחלט וללא גבול. תמיד יגיע הרגע שבו לא נוכל להמשיך לתת.
  • זכור: תמיד יהיו אנשים שיאשימו אותך. אם תיתן להם דגים, הם יאשימו אותך בכך שגרמת להם להיות תלויים. אם לא תיתן להם דגים, הם יאשימו אותך בכך שאתה מתעלם מהם.
  • הדרך להימנע מהאשמה עצמית היא להימנע מהאשמות כלפי אחרים. ככל שפחות תראה את המציאות כאשמה במצבך, כך תרגיש פחות אשם כאשר אחרים יאשימו אותך.
הסיכום וההבנה העמוקה

בסופו של דבר, התופעה של האשמת אחרים בסבלם נובעת מתלות שמתרקמת במערכות יחסים. ככל שאדם מתרגל לקבל דבר מה טוב ללא מאמץ, הוא עלול להרגיש תלות באותו מקור ולהאשים אותו כשזה מפסיק לספק. הבנה של מנגנון זה יכולה לעזור לנו לא לקחת את ההאשמות באופן אישי, ולזכור שכל אדם אחראי על התחושות שלו, גם אם המציאות או אחרים לא תמיד ממלאים את ציפיותיו. אליעד מסכם את הרצאתו בכך שבמקום להאשים אחרים, עלינו לקחת אחריות על רגשותינו ולהימנע מהשפעת מנגנונים של אשמה ותלות.
התופעה של האשמת אחרים בסבל אישי

הנושא שבו נדון הוא תופעה נפוצה שבה אנשים מאשימים אחרים בכך שרע להם, גם כאשר אותם אנשים הם אלו שעשו להם טוב.

איך נוצרת ההאשמה?

ניקח דוגמה בסיסית: אדם הולך ברחוב ורואה הומלס שוכב על הכביש במצב קשה. אותו אדם, מתוך טוב לב, נותן לו צדקה. אך לא רק שהוא נותן צדקה, אלא שהוא מחליט לסייע להומלס באופן קבוע, ויום אחר יום נותן לו כסף. התוצאה היא שההומלס, שהיה צריך בעבר להסתדר בכוחות עצמו ולמצוא מזון, מתרגל לכך שכסף מגיע אליו ללא מאמץ. עם הזמן הוא מאבד את כישוריו להישרדות.

יום אחד, האדם הנדיב מחליט להפסיק לתת להומלס כסף או להפחית את הסכום שהוא נותן לו. לפתע, ההומלס מוצא את עצמו במצב קשה - כעת הוא לא יודע כיצד להשיג מזון, והוא מתחיל לגווע ברעב. מה שקורה אז הוא שההומלס מאשים את האדם הטוב שהרס לו את החיים. לטענתו, האדם שלימד אותו להישען עליו כלכלית, גרם לו להיות חסר ישע, ולכן כעת הוא אחראי למצבו.

הקבלה בין המקרה לבין מערכות יחסים

התופעה הזו אינה מוגבלת רק ליחסים בין עניים לעשירים, אלא היא מתקיימת במגוון הקשרים, כמו בין בני זוג, הורים וילדים, חברים או אפילו בני משפחה. במקרים רבים, אדם מסוים מסייע לאחר ומעניק לו ערך - ביטחון, אהבה, פרנסה או תמיכה רגשית.

כל עוד הסיוע ממשיך, האדם המקבל מרגיש טוב, אך כאשר מסיבה כלשהי הסיוע נפסק או מופחת, האדם הנתמך עלול להרגיש רע ולהשליך את האשמה על מי שעזר לו מלכתחילה. זו אחת הסיבות שבגללן ילדים מאשימים את הוריהם בכך שהם "הרסו" להם את החיים - אם ההורים נתנו יותר מדי, הם נאשמים בפינוק יתר שגרם לילד להיות חסר עצמאות. אם נתנו פחות מדי, הם נאשמים בכך שלא נתנו מספיק.

הדוגמה של המציאות

אם נרחיב את ההקבלה, נוכל לראות שהיחס הזה קיים גם בין בני אדם למציאות. המציאות מעניקה לנו דברים טובים: בריאות, אהבה, כסף, הצלחה. כל עוד הדברים הטובים מגיעים, אנו מרגישים טוב. אך כאשר המציאות מפסיקה להעניק - כשאדם מאבד את הבריאות שלו, את אהוביו או את כספו - הוא מאשים את המציאות בכך שהיא "הרסה" לו את החיים.

כיצד להתמודד עם האשמות כאלה?

כאשר מאשימים אותך בכך שהרסת למישהו את החיים, חשוב להבין שזה נובע מהתלות שהתפתחה אצלו, ולא בגלל מעשה מכוון מצדך.

דרכי התמודדות:
  • להבין שהאדם המאשין מחפש מישהו חיצוני להטיל עליו את האחריות לסבלו.
  • להימנע מלקחת את ההאשמות באופן אישי - זהו מנגנון פסיכולוגי טבעי שבו אנשים מעדיפים להטיל אחריות על אחרים במקום לקחת אחריות על עצמם.
  • לפתח מודעות לכך שאין אפשרות לספק את צרכיו של אדם אחר באופן מוחלט וללא גבול - תמיד יגיע הרגע שבו לא נוכל לתת עוד.
  • להבין שלא משנה מה תעשה - תמיד יהיו אנשים שיאשימו אותך. אם תיתן להם דגים - יאשימו אותך בכך שגרמת להם להיות תלויים. אם לא תיתן להם דגים - יאשימו אותך בכך שאתה מתעלם מהם.
  • הדרך הכי טובה להימנע מהאשמה עצמית היא להימנע מלהאשים אחרים - ככל שפחות תראה את המציאות כאשמה במצבך, כך תרגיש פחות אשם כאשר אחרים יאשימו אותך.
סיכום

בסופו של דבר, התופעה שבה אנשים מאשימים אחרים בסבל שלהם היא נפוצה מאוד ומתרחשת בשל תלות שנוצרת בקשרים בין אנשים. כאשר אדם מתרגל לקבל משהו ללא מאמץ, הוא עלול להרגיש תלות באותו גורם ולראות בו אחראי כאשר החסד נפסק. חשוב להבין שהתופעה הזו אינה בהכרח תוצאה של רוע או כפיות טובה, אלא של מנגנון פסיכולוגי עמוק שבו אנשים מעדיפים להימנע מלקיחת אחריות אישית על מצבם. הדרך להתמודד עם התופעה היא להבין את המקור שלה, לא לקחת אותה באופן אישי ולזכור שהאדם היחיד שאחראי על התחושות שלנו הוא אנחנו עצמנו.
אשמה זוגית, אשמה הורית, יחסי הורים וילדים, אשמה במערכת זוגית, אקסים מאשימים, למה האקסית שונאת אותך? למה האקסית מאשימה אותך? למה היא שונאת אותך? למה האקס שונא אותך? למה האקס מאשים אותך? למה הוא שונא אותך? אתה הרסת לי את החיים, את הרסת לי את החיים, המציאות אשמה, הסרת אחריות אישית, אשמה אימהית, אשמה אחרי פרידה, אשמה אצל ילדים, אשמה בגלל קרבה, אשמה בזוגיות, אשמה ואחריות, לטפול אשמה, להרגיש אשמה, אשמה עצמית, רגשות אשמה בזוגיות, אשמה של הורים, אשמה של המטפל, שחרור אשמה
חינוך ילדים הורות לקחת אחריות על עצמך אני שונאת את עצמי אשמה בין בני משפחה אשמה של המטפל המציאות אשמה איך להשתחרר הרגשה יעוץ להורים להתעלם אדם הראשון אחריות אחריות אישית איך לא להאשים אחרים איך לא להרגיש איך לא להרגיש אשם אשם אשמה אשמה בין בני זוג אשמה בין בני משפחה בין בני זוג בלי תנאי בלי תנאים בני זוג בני משפחה ההורים תמיד אשמים הורה הורות הורים הסרת אחריות הראשון הרגשה זוגיות חוויה חוויות טוב בלי טוב בלי תנאים טוב ללא תנאים ילד ילדה ילדים ילדים מאשימים את ההורים לא להאשים אחרים לא להרגיש לא להרגיש אשם להאשים להאשים אחרים להסיר אחריות להרגיש להרגיש אשם להרגיש טוב להרגיש טוב בלי להרגיש טוב בלי תנאים ללא תנאי ללא תנאים לקחת אחריות לקיחת אחריות לקיחת אחריות והסרת אחריות משפחה רגישות רגש רגשות רגשות אשם רגשיות תחושה תחושות תלות תלות רגשית תלותיות תלותיות רגשית
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
בדידות ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה
... ללא משפחה, משפחתיות, קשרי משפחה, לחיות בלי משפחה, אין קשר עם המשפחה, משפחה מתנכרת, חוסר קשר משפחתי, לבד בלי משפחה, ניכור משפחתי, נתק בין הורים לילדים, ניכור הורי, ניכור ילדים, ניכור רגשי, נתק משפחתי, ניתוק קשר מהמשפחה איך להתמודד עם נתק מהמשפחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בניכור המשפחתי ובדרך להתמודד עם מצב של נתק מהמשפחה. הוא מציין כי ישנם מקרים שבהם אדם מוצא את עצמו ללא קשרים עם משפחתו, ובין אם מדובר בסכסוכים משפחתיים חמורים או ניתוק מוחלט מכל בני המשפחה . הנושא העיקרי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם מצב כזה ולמצוא פתרונות פנימיים למרות היעדר התמיכה המשפחתית. הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא שחשוב להבין את האמת הפנימית כאשר מדובר בהיעדר משפחה. אליעד מציין כי כאשר תינוק נולד, הוא לא נולד עם תפיסה של משפחה, אלא רק עם הצורך הפיזי לשרוד - לאכול ולהיות מטופל. המשפחה כפי שאנחנו מבינים אותה נבנית בהדרגה, ובתחילת הדרך אין לתינוק צורך בהבנה חברתית של המילה משפחה. הצורך במשפחה, לפי אליעד, הוא צורך רגשי שנבנה עם הזמן ולא צורך מולד. הסיבה לכך שברוב התרבויות המשפחה נתפסת כחשובה כל כך היא שהחברה מייצרת מיתוס סביב רעיון המשפחה. ברוב המקרים, חברה מגייסת את הערכים החברתיים שמקדשים את רעיון המשפחה , וכך נבנה צורך רגשי במישהו שיתמוך בנו, שיגונן עלינו ויאהב אותנו ללא תנאים. אליעד מציין כי גם אם רעיון המשפחה הוא חיובי מבחינה חברתית, אין זה בהכרח רע אם אדם נאלץ לחיות בלעדיה. בנוסף, הוא מציין שעם הזמן, בני משפחה עלולים להתנכר אחד לשני, וניתוק הקשר לא תמיד נובע מבעיה אישית, אלא לעיתים מדובר בתוצאה של דינמיקות משפחתיות מורכבות. לא תמיד יש פתרון לסכסוכים משפחתיים, ובמקרים מסוימים ההתמודדות עם נתק מהמשפחה עשויה להיות בלתי נמנעת. אליעד לא טוען שצריך להתרחק מהמשפחה, אלא שהאדם צריך להבין שגם אם ה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה למה אנשים מתגעגעים למשפחה, גם כשהיא לא טובה אליהם? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מרגישים געגועים למשפחה שלהם, אפילו כאשר היחסים במשפחה היו קשים ולא נעימים. יש אנשים שמתגעגעים למשפחה שנפטרה, למשל עקב אירועים קשים כמו השואה, אך יש כאלה שמתגעגעים למשפחה שהתנתקה מהם או נידתה אותם. הוא מסביר שהגעגוע הזה אינו תמיד למשפחה הממשית, אלא לתחושה, או לתמונה האידיאלית של משפחה שהייתה יכולה להיות להם. אנשים לא מתגעגעים למה שרע במשפחה, אלא לפנטזיה של אהבה ללא תנאים, תמיכה, ביטחון, ומישהו שתמיד יגן עליהם. התחושה שחסר משהו טוב היא מה שגורם לתחושת הגעגוע. איך אפשר להרגיש טוב בלי משפחה בכלל? אליעד מסביר כי הדרך להרגיש טוב בלי משפחה היא לבדוק מה בדיוק משפחה מעניקה לאדם, ואז ללמוד לספק לעצמך את אותו הדבר באופן עצמאי. הוא מונה את המרכיבים המרכזיים של משפחתיות, הכוללים תחושת שייכות, הגנה, ביטחון, ובעיקר אהבה ללא תנאים. לדבריו, אם אדם מסוגל להעניק לעצמו אהבה ללא תנאים, ולחוות את המציאות כמשפחה אחת גדולה, הוא לא יזדקק רגשית למשפחה ספציפית. הוא ירגיש מוגן ואהוב מעצם הקשר שלו עם המציאות עצמה. מה מיוחד בתחושת המשפחתיות לעומת קשרים אחרים? לדברי אליעד, משפחה מייצגת עבור אנשים קשר שמבוסס על אהבה ...
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
עסק משפחתי, עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי, בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים
... משפחתי , עבודה עם בני משפחה, סכסוכים בעסק משפחתי , בעיות בעסק משפחתי, בעיות במשפחה, לעבוד עם בני משפחה, עסק עם בני משפחה, בעיות במשפחה, ניהול בני משפחה, אימון למנהלים מה גורם לסכסוכים בעסק משפחתי? אחד הנושאים המורכבים ביותר בניהול עסק משפחתי הוא העבודה המשותפת עם בני המשפחה. כאשר עובדים עם בני משפחה בעסק משפחתי, נוצר לעיתים קרובות קונפליקט בין הצורך לשמור על הרמוניה משפחתית לבין דרישות הניהול של העסק. אליעד כהן מסביר שהדבר העיקרי שגורם לבעיות וקונפליקטים במשפחה כאשר עובדים יחד הוא אי הבנת המהות של היחסים הכפולים - מצד אחד יחסים עסקיים, מצד שני יחסים משפחתיים. האם נכון להעסיק בני משפחה בעסק? אליעד כהן מתייחס לשאלה אם נכון להעסיק בני משפחה בעסק, והוא מדגיש שהשאלה הזו היא כמו לשאול אם להעסיק את עצמך בעסק של עצמך. לדבריו, זה תלוי תמיד במטרות שלך. כלומר, חשוב להבין מה מטרת ההעסקה - האם זו מטרה עסקית או מטרה משפחתית? כאשר מדובר במטרה עסקית בלבד, צריך להתנהל על פי קריטריונים מקצועיים בלבד, אך אם המטרה היא גם רגשית או משפחתית, המצב שונה לחלוטין. האם יש קונפליקט בעבודה עם בני משפחה? אליעד מסביר שלפעמים יש צורך שהמנהל ישחק את תפקיד השוטר הרע, כלומר, יעמוד בקונפליקט מסוים עם העובדים שלו, כולל בני משפחתו. הדבר יכול ליצור בעיות, כיוון שיש רגעים שבהם עליך לשדר לבן המשפחה שהעסק חשוב יותר ממנו, מה שעלול לפגוע בקשר המשפחתי. לעומת זאת, יש מצבים שבהם המשפחה צריכה להפגין אחדות כלפי חוץ נגד גורם שלישי, ולכן העבודה המשותפת דווקא יכולה לחזק את הקשר המשפחתי . למה עסקים משפחתיים מובילים לקונפליקטים? אליעד מציין כי קונפליקטים משפחתיים מתרחשים כאשר לא מודעים מראש לכך שיש אפשרות להיווצרותם, ולא מתכוננים אליהם בהתאם. הוא ממליץ להיות מודעים מראש למוקדי חיכוך פוטנציאליים, ולהתכונן למצבים שבהם יצטרכו לבחור בין המשפחה לבין העסק. הוא נותן דוגמה שאם אתה יודע מראש ...
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
הכרויות, שידוכים, דייטים, להקים משפחה, דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות
... שידוכים, דייטים, להקים משפחה , דייט למטרת נישואים, היכרות למטרת נישואים, הקמת משפחה, קשר רציני, להכיר בן זוג, למצוא זוגיות איך יודעים אם מישהו מתאים לזוגיות ולמשפחה? כאשר רוצים להכיר בן זוג למטרת נישואים והקמת משפחה, צריך לדעת בדיוק מה מחפשים. אליעד מסביר שברגע שאדם מגיע למסקנה שהוא רוצה להקים משפחה, עליו להגדיר בצורה מדויקת וברורה את התכונות החשובות לו בבן או בת הזוג הפוטנציאליים. חשוב להבין מראש מה באמת הכרחי לקשר רציני, לזוגיות יציבה ולהקמת משפחה, ולהבחין בין תכונות חיוניות לתכונות שאינן מהותיות או חיוניות להקמת משפחה. לדוגמה, אם אדם מחליט שבן זוג מתאים הוא אחד שיודע לעמוד בלוחות זמנים, כי בסיטואציה משפחתית יש חשיבות לזמנים (כמו לאסוף ילד מהגן בשעה מסוימת), אז כבר בשלב הדייטים, אם אותו בן זוג מתחיל לאחר ... כך בעצם האדם מגדיר לעצמו מראש קריטריונים ברורים ומוחלטים, ומונע בזבוז זמן מיותר. למה קשה לאנשים למצוא בן זוג שמתאים גם לבילויים וגם למשפחה? הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אנשים מוצאים מישהו שמתאים להגדרות של משפחה וילדים, אך הם נעצרים כי הם גם רוצים שבן הזוג יהיה שותף לבילויים ולאורח חיים של כיף והנאה. כך נוצרת הסתירה, שבה אדם רוצה גם בן זוג משפחתי, שמרני וביתי, וגם אחד שיוצא הרבה ומבלה. אליעד מדגיש שהסיבה לבלבול הזה היא שאנשים בעצמם אינם יודעים מה הם באמת רוצים. לדוגמה, יש אנשים שאומרים שהם רוצים בן זוג משפחתי מאוד, אבל כשמוצאים אדם כזה, הם טוענים שהוא ביתי מדי, ומעדיפים מישהו יותר קליל וכיפי. ואם מוצאים מישהו כיפי וקליל מדי, אז טוענים שהוא לא מספיק רציני להקמת משפחה. אנשים תקועים בין הרצון ליהנות מחיי הרווקות ובין הרצון להקים משפחה. אליעד ממליץ לברר בדיוק מה חשוב יותר, האם להקים משפחה או ליהנות מהבילויים, ואז לבחור את בן הזוג בהתאם. אי אפשר להשיג את הכל בו זמנית, והניסיון להשיג זאת הוא ... מסוגל להתקדם לשום מקום. במקרה כזה, יש צורך לבחור מה באמת הכי חשוב ולהתמקד אך ורק בזה. מה התהליך הפרקטי למציאת זוגיות למטרת נישואים ומשפחה? באופן מעשי, אליעד ממליץ לבצע את התהליך הבא: לקחת דף נייר ולדמיין באופן מפורט וברור את החיים העתידיים: ... על תכונות מהותיות אך להבחין בין העיקר לטפל. אליעד מדגיש שלא ניתן להשיג את כל הרצונות במקביל, ולכן חייבים לבחור במה להתמקד. אם המטרה היא משפחה, אז הפוקוס חייב להיות על תכונות המתאימות למשפחה. איך להחליט מה אני רוצה? איך לדעת אם בן זוג מתאים לי? האם אפשר לאהוב לנצח? למה קשה למצוא זוגיות? איך ... דרך לבדוק, מה לך הסברתי? לך הסברתי שכשאת מכירה מישהו תזרמי, אל תגדירי הגדרות ואל תחשבי קדימה אבל אם המטרה שלך זה שאת רוצה להתחתן ולהקים משפחה אז כן תגדירי הגדרות. עכשיו שמה זה אומר פרקטית? זה אומר לדוגמה שבדייט תבדקי שיש לו עבודה מסודרת, תבדקי מה חשוב לי כדי שיהיה לי איתו משפחה וילדים, כאילו תדמייני, עלייך זה רלוונטי? חצי חצי. ש: למה זה לא רלוונטי? כי בשבילי שמישהו יהיה טוב לי למשפחה וילדים אני צריכה לאהוב אותו לנצח והוא צריך לאהוב אותי לנצח. אליעד: אוקי, בסדר לא משנה. ש: אני עוד לא ... הבעיה? ואז את ניגשת לדייט, אז זאת אומרת אוקי ואיך אני אדע שהוא כזה או לא כזה? אז גם זה הבדל איך לבדוק, לדוגמה אני נגיד חושבת שכדי שיהיה משפחה וילדים הוא צריך להיות נגיד מסוגל לעמוד בלוחות זמנים, כי קבענו שילד צריך לחזור בשעה 16:00, הוא צריך להיות אז אם הוא מתחיל לאחר לך לדייטים את אומרת תקשיב זה לא בן אדם שיתחתן עם משפחה וילדים. תקשיבו שניה חברים, אם רוצים אפשר לדעת מראש לעשות איזה הערכה האם אני חושבת שהתכונות האלה מבטאות ... מוצאת מישהו שמתאים ואז אומרים לך טוב אז למה לא תתקדמי איתו? לא אבל אני רוצה שהוא יהיה ככה וככה דברים אחרים שהם לא קשורים שהם לא קשורים למשפחה וילדים הם קשורים לחיי הרווקות, את אומרת מה כבר משפחה וילדים? אבל אני רוצה קודם שהוא יהיה בילויים וזה אז אומרים לך רגע אבל מה את מחפשת אמרנו, מה את מחפשת, את ... שלהם אם הם שם הם שם ואם הם פה הם פה, את אומרת אני רוצה גם וגם אבל את עצמך, לא את הבן אדם עצמו לא מפוקס. את מבינה היא מצפה למצוא איש משפחה וכשהיא מוצאת אותו היא אומרת לא אבל הוא לא בליין, אבל מה רצית, את רוצה בליין? הנה בליין, אבל הוא לא רוצה להקים משפחה , אבל את רצית, את רוצה בילוי או משפחה תחליטי, לא אני רוצה שהוא גם ירצה בילויים וגם ירצה משפחה, אוקי אז רוב האנשים גם רוצים בילויים וגם רוצים משפחה, לא אבל הוא לא רוצה מספיק
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
בדידות, בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות
... בלי משפחה, בלי חברים, בלי זוגיות, בלי ילדים, איך להתמודד עם הבדידות? איך להרגיש טוב לבד? איך מתמודדים עם בדידות? אין לי משפחה, אין לי חברים, אין לי זוגיות, אין לי אהבה, אין לי ילדים, אין לי אף אחד בעולם, חיי בדידות איך להתמודד עם בדידות? מה עושים כשאין לך משפחה, חברים או זוגיות? ההרצאה עוסקת בבדידות ובדרכים להתמודד עם חוויית הבדידות, במיוחד כאשר אדם מרגיש שאין לו משפחה, חברים, זוגיות, ילדים או אף אחד אחר שיתמוך ... להתמודד עם בדידות מבלי להרגיש רע מזה. האם אתה באמת לבד? הדבר הראשון שאליעד כהן מציין הוא שלמעשה, כל אדם נולד לבד. הוא מציין כי תינוק, כשהוא נולד, לא יודע מה זו משפחה או חברים, אלא רק את הצורך הבסיסי במזון, חום ואי כאב. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות יותר ויותר קשרים - משפחה, חברים, זוגיות - כל אלו נראים כמו הצורך לחוות ביטחון, קבלה ואהבה ללא תנאים. הצורך במשפחה נובע, בין השאר, מהרצון להרגיש שיש לך מישהו שדואג לך, אוהב אותך ויתמוך בך בשעת הצורך. אולם, גם כאשר אנו חושבים על המשפחה, אליעד כהן מזהיר כי לא תמיד המשפחה באמת תוכל לאהוב אותך ללא תנאים או לספק את כל התמיכה שאתה מחפש. לעיתים, התחושה של אני לא לבד היא יותר תחושת ביטחון מאשר מציאות. מה באמת נותנת לנו המשפחה? אליעד מתאר את השאלה: האם חברים יכולים למלא את הצורך הזה במידה דומה למשפחה? התשובה היא לא בהכרח. משפחה היא יחסים שלא נבחרים, ולרוב היא מספקת תחושת ביטחון ושייכות שאין בהכרח אצל חברים. חברים יכולים לבוא וללכת, אך המשפחה תמיד תהיה שם, גם אם לא תמיד היא תוכל להציע את התמיכה המובטחת. האם אפשר להשתחרר מהצורך במשפחה? כאן אליעד מציע את הדרך להיפטר מהתלות במשפחה. רבים יאמרו תכיר חברים, אך המשפחה מספקת תחושות שלא תמיד יכולות להתממש אצל חברים. על פי אליעד, הדרך האמיתית להתמודד עם הבדידות היא לא להימנע מלחפש תחליפים, אלא לשחרר את עצמך מהצורך הזה עצמו. המשפחה, החברים והאהבה - כל אלו הם סוג של תרופות לפחד הבסיסי ביותר של האדם: הפחד להרגיש רע. הפחד להיות לבד הוא פחד קיומי. אם לאדם יש את האומץ להרגיש רע, הוא יכול להיות חופשי. כל הדברים שמספקים תחושת הגנה - כמו משפחה או חברים - הם בעצם תרופות למחלה: הפחד ... מסביר שברוב המקרים, אדם שמרגיש פחד מזה שהוא ירגיש רע, מתחיל לחפש פתרונות כדי למנוע את הרגש הזה. מה שקורה בסופו של דבר הוא שהאדם מתרגל לחפש פתרונות חיצוניים - כמו משפחה, חברים, או זוגיות - אך הדרך האמיתית להשתחרר ... כדי להבין את שורש הפחד ולפרקו לגורמים. המודל של אלוהים כבודד ראשי לסיום, אליעד כהן מסביר שהדרך להימנע מהתחושות השליליות שגורמת הבדידות היא להבין את מהות הדבר: המשפחה, החברים והאהבה הם פתרונות לבעיה של פחד להרגיש ... כשאתה לבד. אלוהים הוא דוגמה למי שאין לו אף אחד, אך אינו מרגיש חסר, משום שהוא לא מפחד להרגיש רע. כאשר אדם לא פוחד להרגיש רע, הוא לא יזדקק לתכשירים רגשיים כמו אהבה, משפחה או חברים כדי למלא את הריק הזה. סיכום אם אתה לא מפחד להרגיש רע, כל הצורך שלך במשפחה, חברים וזוגיות ייעלם. כשאתה לא פוחד מהרגשות ... אם תוכל להבין את הפחד הזה ולהתמודד איתו בצורה אמיתית, תוכל להשתחרר מהתלות בבני אדם ובמערכות יחסים. איך לא לפחד להרגיש רע? איך להתמודד עם בדידות? מה לעשות כשאין לך משפחה? איך להשתחרר מתלות רגשית? לבד בלי משפחה, איך לא להרגיש רע? הבודד הראשי, מי הוא? שלום חברים, הווידאו הבא מוקדש לכל הבודדים בעולם - אלה שאין להם משפחה, שאין להם ילדים, שאין להם חברים, שנטשו אותם, ... שרוצה להעמיק בנושא הבדידות של אלוהים, מוזמן לחפש מידע נוסף באתר ולקרוא על כך. איך לא להרגיש רע מהיותך לבד? הנושא המרכזי כאן הוא איך לא להרגיש רע מלהיות לבד - בלי משפחה, בלי חברים, בלי קרובים. יש לכך תשובות רבות, סיפורים שונים וזוויות מגוונות, אך אני אסביר את עיקרי הדברים. כשאדם מגיע לעולם, הוא נולד לבד. כשהוא תינוק, אין לו מושג מהי משפחה, מהי חברות, מהי סביבה. הוא יודע דבר אחד - שהוא רעב, שהוא רוצה לאכול, שהוא לא רוצה שיכאב לו. זהו צורך בסיסי. עם הזמן, האדם מתחיל לרצות דברים נוספים - חברים, משפחה, אהבה, תמיכה. למה הוא רוצה אותם? יש לכך סיבות רבות, אך אם בודקים לעומק, רואים שהצורך במשפחה, למשל, נובע מהרצון להרגיש ביטחון, להרגיש שיש מישהו שדואג לו, מישהו שיקבל אותו כמו שהוא, מישהו שיהיה שם לצידו ללא תנאים. למרות שהאשליה הזו אינה מוחלטת - שכן לא תמיד משפחה באמת תאהב אותך ללא תנאים ולא תמיד תוכל לעזור ...
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
בדידות מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום?
... מאושרת, מאושר בלי כלום, מאושר בלי משפחה, מאושר בלי חברים, מאושר בלי זוגיות, מאושר בלי ילדים, משפחתיות, ניכור משפחתי, איך להרגיש טוב בלי זוגיות? להרגיש טוב בלי משפחה, לחיות לבד, להתמודד עם הלבד, איך להרגיש טוב בלי כלום? האם אפשר להיות מאושר ללא זוגיות, משפחה או חברים? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו תפיסה עמוקה לגבי האפשרות להיות מאושר בלי זוגיות, משפחה, ילדים או חברים, ולמעשה ללא כל תלות חיצונית. הוא פותח בטענה שנראית תחילה מפתיעה ואולי אף מרתיעה: אדם לא יכול להיות באמת מאושר בלי לקבל אהבה ... כיסא גלגלים או אדם חולה אינו יכול להסתדר בלי תרופות, כך גם אדם רגיל לא יכול להסתדר בלי אהבה חיצונית כמו זוגיות, משפחה, ילדים וחברים. אליעד מסביר שהצורך הזה באהבה מבחוץ דומה למצב שבו אדם נכה, שאין לו רגליים, חייב אמצעי עזר כמו כיסא גלגלים או קביים כדי לנוע. באותו אופן, האדם זקוק לאהבה, זוגיות או משפחה כדי להרגיש טוב. האדם הממוצע, לפי אליעד, הוא נכה רגשית. הכוונה בנכות רגשית היא מוגבלות ביכולת של האדם לאהוב את המציאות ללא תנאי. רוב האנשים אינם ... עדיין לאהוב את המציאות בדיוק כפי שהיא. אהבה זו אינה תלויה בשום דבר, ולכן אינה דורשת שום עזרים חיצוניים כמו זוגיות, משפחה או חברים. אליעד מציין שמרבית האנשים (99.999%) נמצאים בקטגוריה של אהבה מותנית, ולכן הם למעשה מוגבלים או נכים מבחינה רגשית. נכות זו גורמת להם לחפש מערכות יחסים, זוגיות, משפחה וילדים כעזרים רגשיים שיעזרו להם להרגיש טוב. אבל הוא מבהיר שזהו לא מצב הכרחי או בלתי נמנע, אלא מצב שאפשר להשתחרר ממנו. איך אפשר להשתחרר מהצורך ... מצב זה, אלא מציג את העיקרון: ככל שהאדם יותר לומד לאהוב את המציאות בכל מצב, כך הוא פחות זקוק לעזרים חיצוניים כמו משפחה, זוגיות או חברים כדי להיות מאושר. מצב אידיאלי, לפי אליעד, הוא מצב שבו לאדם יש אפשרות לבחור: הוא יכול לאהוב את המציאות בלי תנאים ואז הוא אינו זקוק ... לשחק את משחק החיים ולאהוב את המציאות עם תנאים, כאשר הוא מודע לכך שזהו משחק. כלומר, הוא יכול לבחור להיות בקשרים משפחתיים, בזוגיות או בחברות מתוך בחירה חופשית ולא מתוך כפייה פנימית או חוסר. המצב האידיאלי לפי אליעד הוא מצב של בחירה חופשית מלאה - גם להיות מאושר לבד, ... בחיים, ומבחינתו המציאות מושלמת לחלוטין. סיכום ההרצאה - מה כדאי לזכור? בסיכומו של דבר, לפי אליעד כהן, אנשים זקוקים למשפחה, זוגיות, חברים ואהבה כמו שאדם נכה זקוק לכיסא גלגלים. אבל זו נכות רגשית שהאדם אינו חייב להישאר בה. הוא יכול ללמוד לאהוב את המציאות באופן בלתי ... איך להרגיש טוב לבד? מהי אהבה ללא תנאים? איך להתמודד עם בדידות קשה? האם חייבים זוגיות כדי להיות מאושרים? ניכור משפחתי והתמודדות איתו איך להיות מאושר בלי ילדים? איך לאהוב את המציאות בכל מצב? למה אני רוצה זוגיות? למה רע לי בלי זוגיות? רצון לזוגיות, האם חייב ... רוצים חברים? איך להיות מאושר בלי חברים? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך להיות מאושר לבד בלי חברים? למה אני רוצה משפחה? למה רע לי בלי משפחה? רצון למשפחה, האם חייב משפחה? האם אפשר להרגיש טוב בלי משפחה? למה אנשים רוצים משפחה? איך להיות מאושר בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להיות מאושר לבד בלי משפחה? למה אני רוצה ילדים? למה רע לי בלי ילדים? רצון לילדים, האם חייב ילדים? האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים? למה אנשים רוצים ילדים? איך להיות מאושר בלי ... עם בדידות, אין לי אף אחד בעולם, אני בודד, אני מרגיש לבד, בדידות קשה, בדידות קיצונית, זוגיות כמו כסא גלגלים, משפחה כמו כסא גלגלים, 2 סוגים של אושר ...
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
בדידות ולבד, אין לי אף אחד בעולם, בדידות קיצונית, אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות חברתית, אין לי כלום בחיים, בדידות בזוגיות, בדידות קיומית, לא נשאר לי כלום, בדידות קשה
... אין לי אף אחד בחיים, בדידות נוראית, אין לי משפחה, בדידות נפשית, אין לי חברים, בדידות ... קשה, הוא עלול להרגיש שאין לו אף אחד בעולם: לא משפחה, לא חברים, לא זוגיות, ולא שום תמיכה ... אף אחד ולא צריך שום דבר. האדם אומר לעצמו אני צריך משפחה, אני צריך אהבה, אני צריך כסף, אני צריך ... שזה חסר לי?. לדוגמה, אדם שמרגיש רע כי אין לו אהבה, משפחה או כסף, צריך לבדוק: האם הוא באמת חייב את ... חופשי. הוא יכול לבחור להשתתף במשחק: להגיד אני רוצה משפחה, אני רוצה חברים, אני רוצה להצליח. אבל ... אבל לזכור שזה רק משחק ולא צורך הכרחי. אם אין לך משפחה - אתה יכול להגיד בא לי משפחה, אבל לזכור שגם זה רק משחק, לא משהו שאתה ... כאשר נדמה שהעולם כולו נגדך? שאין לך חברים, אין לך משפחה, אתה מרגיש כמו כלב גוסס ברחובות, בודד, ... אם אין לך כלום? אז מה קורה אם אין לך כלום? אין לך משפחה, חברים, כסף, בריאות, אהבה חיצונית או ... מרגיש אומלל. למשל, מי שחושב שהוא חייב כסף, אהבה, משפחה או תמיכה - והוא לא מקבל את זה, מרגיש ... שלנו מבוססים על הצורך בהישגים, בכסף, בזוגיות, במשפחה - אבל האם זה באמת צורך? האם מישהו קבע ... אתה יכול לבחור לשחק את המשחק ולהגיד אני רוצה משפחה , אני רוצה זוגיות, אבל תדע שזה רק משחק - ... איך להשתחרר מתחושת מחסור? ועוד. בהצלחה! ניכור משפחתי, איך להתמודד עם הלבד? איך להתמודד עם ... להרגיש טוב לבד בלי כלום? איך להרגיש טוב לבד בלי משפחה? איך להרגיש טוב לבד בלי חברים? איך ...
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה חופשית, לשמור מצוות, מתן תורה, שמירת מצוות, חוזרים בתשובה
משפחה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, מחזירים בתשובה, טכניקות לשכנוע, טכניקות ויכוח, יהדות, בחירה ... בתשובה איך להתמודד עם משפחה דתית שלא מקבלת את דרכך? הנושא של התמודדות עם משפחה דתית כשאתה חוזר בשאלה, או לא מאמין בדרך שלהם, הוא נושא רגיש וטעון. אליעד מסביר שברוב המקרים משפחות דתיות נמנעות מלדבר על נושאים כמו אמונה וחוסר אמונה כדי לא ליצור עימותים מיותרים. יש מעין הסכמה לא ... שיחות על אמונה עם בני משפחה? אליעד מסביר שהמטרה בסופו של דבר היא להגיע למצב שבו אפשר לדבר בפתיחות ובכנות עם כל בני המשפחה על הכל, כולל על האמונות השונות. יחד עם זאת, הוא מזהיר מהטעות הנפוצה של התעקשות לדבר על נושאים ... הכי טובה להתמודד עם משפחה דתית או אנשים בעלי דעה שונה משלך, היא דרך הבנת הצרכים הרגשיים שלהם, הסכמה אסטרטגית עמם בנקודות ... איך להתמודד עם משפחה דתית? איך לשכנע אדם דתי? איך לדבר על חזרה בשאלה? מהי הסכמה אסטרטגית? האם יש בחירה חופשית? מה ...
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
סכיזופרניה במשפחה, טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה
... במשפחה , טיפול מרחוק בהפרעות נפשיות, האם אפשר לעזור למי שלא רוצה עזרה? תהליך טיפול בסכיזופרניה, משפחה של סכיזופרן, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך להתמודד עם סכיזופרניה? תרופה לסכיזופרניה האם אפשר לעזור למישהו שלא רוצה עזרה בטיפול ... שיש לו בעיה, ולעיתים אף טוען כי כל מי שמנסה לעזור לו הוא עוקב אחריו או מתנכל לו. למרות זאת, הוא מציין שהסביבה הקרובה והמשפחה עדיין יכולים להשפיע ולסייע בצורה עקיפה על מצבו הנפשי של האדם. מה הקשר בין חוויית שמיעת קולות לבין מצב נפשי? אליעד מציע דוגמה של ילד או אדם במשפחה שמתחיל לשמוע קולות שלדבריהם הוא ציפור. הוא מציין כי זה עשוי להיות ביטוי לרצון של האדם להרגיש חופשי ולא מחויב לכלום, וכך חוויית השמיעה של קולות נבנית. אם האדם מבקש עזרה, ניתן לעבוד ישירות מולו ולסייע לו להבין את הסיבות להרגשותיו. אך אם האדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, המשפחה יכולה עדיין להשפיע על מצבו הנפשי בעקיפין על ידי שינוי דפוסי ההתנהגות וההבנה של הסיבה הרגשית שמובילה למחשבות המטרידות. מה ההבדל בין שבר ביד להפרעה נפשית? ההשוואה ... יכולה לעשות פרט לשמירה על בריאות האדם כדי למנוע החמרה. אך כאשר מדובר בהפרעה נפשית כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, המשפחה יכולה להשפיע על המצב הרגשי של האדם. אליעד מסביר כי בשונה מהשבר ביד, שם הטיפול הרפואי הוא הכרחי, בטיפול נפשי הסביבה הקרובה משפיעה באופן ישיר על מצבו הנפשי של האדם. ... מצבו הרגשי של אדם הסובל מהפרעה נפשית? הסביבה הקרובה יכולה להשפיע לחיוב או לשלילה על מצבו הנפשי של האדם. תגובות של בני משפחה, דפוסים של התנהגות והאמירות שהם עושים יכולים להחמיר או להקל את המצב הנפשי של האדם. דפוסים אלו יכולים להשפיע על רמות הדיכאון, הפרנויה, ושמיעת הקולות. לכן, אפילו אם ... שלא מגיע לטיפול בעצמו? אם האדם לא מוכן להגיע לטיפול ולא מודה בכך שיש לו בעיה, אליעד מציין כי אפשר עדיין לעזור לו דרך המשפחה או החברים הקרובים. זהו טיפול מרחוק שבו המשפחה מקבלת הכוונה כיצד לדבר עם האדם ומה לומר, וכיצד לא להגיב באופן שיחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. אליעד מדגיש כי הסביבה הקרובה יכולה להשפיע על מצב הרוח והמצב הנפשי של ... פורמאלי. למה אנחנו אוהבים אותך עלול להחמיר את הסכיזופרניה? כשהאדם הסובל מסכיזופרניה מרגיש שאינו אהוב או מתנכלים לו, המשפחה לעיתים תנסה להרגיע אותו בכך שתאמר אנחנו אוהבים אותך. עם זאת, אליעד טוען כי גישה כזו עשויה להחמיר את המצב, כי החולה יתחיל לחשוב שהוא חייב להיות בטוח שמישהו אוהב ... כדי לפתור את הבעיה, יש להבין את שורש הצורך הזה וללמד את האדם לחשוב באופן מאוזן. גם אם המטופל לא מוכן לקבל עזרה ישירה, המשפחה יכולה להנחות אותו בעקיפין ולעזור לו להתמודד עם הבעיה. האם אפשר לרפא סכיזופרניה? על פי התפיסה שהוצגה בהרצאה, קיימת אפשרות להביא את האדם למצב שפוי ויציב, לפעמים אפילו בלי התערבות ישירה מצידו. המשפחה והסביבה הקרובה יכולים לשחק תפקיד חשוב בטיפול על ידי הבנת המנגנונים הנפשיים שמאחורי ההתנהגות של האדם. אליעד טוען כי בעזרת הדרכת הסביבה הקרובה, אפשר להקל את המצב או אפילו להביא לריפוי של ההפרעה הנפשית. איך נראה הטיפול המרחוק בפועל? המשפחה פונה לקבל הדרכה וניתוח של המנגנונים הנפשיים שמובילים להפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה. אליעד מסביר כיצד יש לפנות לאדם ולמה להגיב או לא להגיב באופן שיעזור להקל על מצבו ... לו בעיה ואומר שהכל בסדר, או טוען שמי שמנסה לעזור לו עוקב אחריו. למרות זאת, ניתן להשפיע על מצבו הנפשי, משום שהסביבה המשפחתית והחברתית תורמת רבות למצב הרגשי שלו. מה הדוגמה של מישהו ששומע קולות שהוא ציפור? נניח שילד או בן משפחה פתאום מתחיל לשמוע קולות שאומרים לו שהוא ציפור. אם הוא מבקש עזרה, אפשר לעבוד ישירות מולו ולנתח איתו את הסיבות לכך. לדוגמה, אולי הוא רוצה להרגיש חופשי, מרחף, לא ... דבר, ולכן הדמיון שלו מתבטא בקולות שמספרים לו שהוא ציפור. אולם אם אותו אדם מתכחש לכך שיש לו בעיה, ועדיין שומע קולות, המשפחה יכולה להשפיע על המציאות הרגשית שלו באופן עקיף. מדוע ההשוואה בין שבר ביד לבין מצב נפשי? כאשר לאדם יש שבר ביד, ברור שצריך טיפול רפואי ואין דרך לרפא את השבר רק באמצעות המשפחה, מלבד אולי להקל על הלחץ ולדאוג שלא יחמיר. לעומת זאת, במצב נפשי כמו שמיעת קולות או סכיזופרניה, מדובר בתהליך רגשי ותודעתי. המשפחה והחברים משפיעים על העולם הרגשי של האדם ולכן מסוגלים, אם יודעים כיצד להתנהל מולו, לשנות את הלך החשיבה שלו ולסייע בהחלשת ההפרעה או אפילו בפתרון שלה. כיצד המשפחה והסביבה משפיעות על מצבו הרגשי של אדם? הסביבה הקרובה יכולה לתרום לחיזוק או להחלשת הפרשנויות המוטעות של האדם. הרעיונות, המסרים, ההתייחסות והדפוסים המשפחתיים - כולם יכולים להשפיע על עוצמת הפרנויה, על הדיכאון או על שמיעת הקולות. לדוגמה, אפילו אם אין קשר ישיר בין בני המשפחה לתוכן המחשבות המטרידות, עצם ההתנהגות היומיומית, התגובות והאמירות שלהם מסוגלות להחריף או להחליש את המצב הנפשי. כיצד לטפל במישהו שאינו מגיע לטיפול בעצמו? אם האדם עצמו אינו מגיע לטיפול ואינו מודה בקיום בעיה, עדיין ניתן לטפל בו מרחוק דרך הדרכה של אנשי המשפחה או החברים הקרובים. מי שמנחה את המשפחה (כמו אליעד) יכול להסביר מה לומר, כיצד להגיב, אילו מסרים להעביר ומתי. בדרך זו, משנים בהדרגה את ההקשר הרגשי של האדם, ומשפיעים על צורת החשיבה שלו בלי שהוא בעצמו ניגש ... אותך עלולה להחריף את הסכיזופרניה? יש מצב שבו אדם עם סכיזופרניה מרגיש שלא אוהבים אותו או מתנכלים לו. באופן טבעי, המשפחה מנסה להרגיע אותו בטענה שכולם אוהבים אותו. אך לפעמים, הדבר רק מחזק אצלו את הצורך בוודאות מוחלטת שהוא אהוב. ברגע שאדם מנסה להיות בטוח במאה אחוז שמשהו נכון, הוא עלול ... שמאחורי המחשבות, וללמד את האדם לחשוב באופן הגיוני ומאוזן יותר. גם אם המטופל אינו מעוניין בטיפול, אפשר להכווין את המשפחה כיצד לפעול, מה לומר ואיך לא להגיב באופן שמחזק את הפרנויה או הסכיזופרניה. האם באמת אפשר לרפא סכיזופרניה או הפרעות נפשיות אחרות? בחלק מהעולם ישנה תפיסה שהפרעות קשות ... לפי הגישה המוצגת כאן, קיימת אפשרות להביא את האדם למצב שפוי והגיוני, לעיתים גם בלי התערבות ישירה שלו, באמצעות הדרכה למשפחה ולסביבה הקרובה. המסר הוא שלבני המשפחה יש יכולת רבה להשפיע על מצבו הנפשי של האדם אם הם מתנהלים בדרך המתאימה לשורש הבעיה הרגשית. איך זה נראה בפועל? בפועל, המשפחה פונה לקבל הדרכה ושואבת הסברים על המנגנונים הנפשיים שיוצרים את הבעיה. למשל, אם מישהו בטוח שעוקבים אחריו, צריך להבין מהו הצורך הרגשי שמניע אותו להאמין בכך. לאחר מכן, ... של דבר, ההבנה היא שכל מחשבה מטרידה ושגויה נובעת מצורך רגשי חזק (כמו להיות אהוב לגמרי, להיות חופשי לגמרי, וכדומה). כאשר משפחה וחברים יודעים לתת מענה מאוזן לצורך הזה - בלי לחזק את הדפוסים הלא בריאים - מצב הפרנויה, הסכיזופרניה או ההפרעה הנפשית יכול להשתפר מאוד, ואף להיפתר לגמרי. הפרעות ... סכיזופרניה, איך לטפל בסכיזופרן? ידידה שלי סכיזופרנית, הבן שלי שומע קולות, הבת שלי שומעת קולות, בעלי שומע קולות, בן משפחה סכיזופרן, בת
אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחוייבות, אישה שלא רוצה מחוייבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
אובססיה בזוגיות, למה הוא לא רוצה אותי? למה היא לא רוצה אותי? רכושנות בזוגיות, רוצה חתונה וילדים, פחד ממחויבות, גבר שלא רוצה מחוייבות, אישה שלא רוצה מחוייבות, פחד מחתונה, חוסר הצלחה בזוגיות, רצון מודחק, להרגיש טוב לבד
... נקודה חשובה נוספת: לפעמים תחושת הטוב שהאישה חווה כשהיא לבד אינה אמיתית, אלא נובעת מהדחקה של רצונות שיש לה, כמו למשל משפחה וילדים. כשהיא לבד, היא מדחיקה את הרצונות הללו כי היא חושבת שהם לא ניתנים להגשמה. בגלל ההדחקה הזאת, היא מרגישה טוב לכאורה, ולא מראה את הצורך שלה בזוגיות, מה שהופך אותה ... המודחק צף למעלה, ואז פתאום הגבר מרגיש שהוא נדרש למלא את הרצונות שלה. כל הלחץ, הכעס והתסכול שהיו לה על כך שלא הייתה לה משפחה וזוגיות עד כה, מופנים כעת כלפיו, והוא זה שצריך לעשות אותה מאושרת. הלחץ הזה גורם לו להרגיש שהוא כבול, וכך הוא מאבד עניין ומתרחק. איך אפשר להרגיש טוב לבד באופן אמיתי? הפתרון שאליעד מציע הוא שהאישה תלמד להרגיש טוב עם עצמה באמת, מבלי להדחיק את הרצונות שלה. במקום להדחיק את הרצון בזוגיות או במשפחה, עליה להכיר בו ולהשיג את התחושות הטובות שהיא מקווה לקבל מזוגיות בדרכים אחרות. למשל, אם היא רוצה להרגיש נחשקת או אהובה, עליה למצוא דרכים להרגיש כך גם לבד, ללא תלות באדם ... איתו הרגשתי טוב עם עצמי אז מה קרה פה אז התשובה היא כזאת בן אדם אוהב את מה שעושה לו טוב, עכשיו לצורך העניין היא נגיד רוצה משפחה וילדים נגיד שהיא רוצה משפחה וילדים ועכשיו ככה בן אדם ברגע שיש רצון שהוא חושב שהוא לא יכול להשיג אותו הוא מתחיל להרגיש רע ואז הרבה פעמים הוא מדחיק את הרצון ועכשיו מה שקורה זה כזה דבר היא נגיד רוצה משפחה וילדים ואז היא נמצאת לבד, עכשיו בא נדבר על המצב שהיא לבד כשהיא לבד היא אומרת לעצמה וואלה אני אף פעם לא אשיג משפחה וילדים ואז מה שקורה זה שהיא פשוט מדחיקה את הרצון הזה היא לא חושבת עליו היא לא מתעסקת איתו והסיבה שטוב לה כשהיא לבד זה לא בגלל שהיא לא רוצה משפחה וילדים אלא בגלל שהיא לא חושבת שהיא תשיג וילדים אז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים. ואז היא מדחיקה את הרצון למשפחה וילדים ואז רוצים להכיר אותה כי היא בחורה נחמדה היא כאילו לא מבטאת את זה שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא לא מזדהה עם הרצון הזה כי היא חושבת שאין אפשרות להשיג אותו ואז מאוד כייף להיות איתה כי היא בן אדם שרק נותן ולא מנסה לקבל נניח ואז היא מכירה את הבחור בהתחלה והיא עדיין לא בטוחה אם הוא מתאים לה או לא אז היא עדיין לא מזדהה עם הרצון שהיא רוצה משפחה וילדים כי היא עדיין ב - state of mind שאומר אני לא יכולה להשיג משפחה וילדים אבל בשנייה שהיא חושבת שהיא אומרת הנה זה אני יכולה לעשות איתו משפחה וילדים אוטומטית הרצון שלה שהיה מודחק קודם שהיא רוצה משפחה וילדים קופץ ועכשיו היא מבטאת את הצורך שלה שהיא רוצה משפחה וילדים עליו ואז הסטרס שלה שהיא רוצה משפחה וילדים מי אמור לתת לה את זה הוא וזה שהיא עצבנית על זה שאין לה משפחה וילדים לאיפה זה הולך אליו וזה שהיא כועסת על זה שהיא מתבגרת ואין לה ילדים ולכולם יש ולה אין וכולם בזוגיות והיא לא וכל הסיפורים האלה איפה כל הסטרס הזה עכשיו הולך לכיוון ... מה זה אומר צריכה ללמוד להרגיש לבד אבל גם קודם היא הרגישה טוב לבד. אבל קודם היא הרגישה טוב לבד כי הדחיקה את הרצון שלה למשפחה וילדים כי היא חשבה שזה לא אפשרי היא צריכה להציף אצל עצמה את הרצון שלה למשפחה וילדים או את מה שהדבר האחר שמייצג אצלה זוגיות אהבה נאהבת נחשקת מה שזה לא יהיה צריך להציף את זה ולהחליש את זה, איך בדרכים אחרות לא באמצעות התכחשות לרצון אלא באמצעות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להרגיש אשם? איך לא להאשים אחרים? תלות רגשית, להרגיש טוב בלי תנאים, ההורים תמיד אשמים, ילדים מאשימים את ההורים, אשמה בין בני זוג, אשמה בין בני משפחה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, תלותיות רגשית, אדם הראשון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפחה, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: משפחה, איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מכירות, מאמן אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי בטלפון בנושאי משפחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3867 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 17:10:13 - wesi1