אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מציאת הסיבה ✔איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
איך אפשר לגרום למציאות תמיד להיות כרצונך?

השאלה שאליעד מתחיל איתה היא: האם אפשר לגרום לכך שהמציאות תהיה תמיד כפי שאתה רוצה? אליעד מסביר כי השאלה הזאת מורכבת משתי ישויות: הרצון שלך והמציאות הכללית. הוא מבהיר כי המציאות הכללית אינה בשליטתך הישירה, ולכן, יותר מדויק לשאול: איך אפשר להתאים את המציאות שלך (הדרך שבה אתה מפרש את המציאות הכללית) לרצון שלך. כלומר, ההתאמה הנדרשת היא לא בין הרצון למציאות הכללית אלא בין "המציאות שלך", שהיא הדרך בה אתה תופס את מה שקורה, לבין הרצון שלך.

מהי המציאות האישית שלך לעומת המציאות הכללית?

המציאות הכללית היא כל מה שקורה מחוץ לשליטתך, כמו גשם, תאונות, התנהגות אנשים אחרים וכו'. לעומת זאת, המציאות שלך היא הפרשנות שלך למה שקורה. לדוגמה, אם יורד גשם ואתה לא רוצה שירד, אתה יכול לחשוב או לדמיין שלא יורד גשם, או לפרש את זה באופן חיובי. אם מישהו מרביץ לך, אתה יכול לחשוב שהוא בעצם מברך אותך. כלומר, עליך להתאים את מה שאתה חושב שקורה למה שאתה חושב שאתה רוצה, ואז הקונפליקט ביניהם ייעלם.

מה הסיבה האמיתית לכך שאתה מרגיש רע?

בכל פעם שרע לך, הסיבה לכך היא קונפליקט פנימי. אתה חושב שמשהו קורה בניגוד למה שאתה רוצה. לדוגמה, אם אתה מגיע לרכבת ואתה רואה את הדלתות נסגרות, אתה מרגיש רע כי מצד אחד אתה חושב שהרכבת נוסעת כרגע, ומצד שני אתה חושב שאתה רוצה להיות עליה. אבל הסיבה לתחושה הרעה שלך אינה עצם האירוע אלא חוסר ההתאמה בין מה שאתה חושב שקורה למה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

כדי לפתור זאת, אליעד מציע לך לבצע שני סוגי בדיקות:
  • האם מה שאני חושב שקורה, באמת קורה?
  • האם מה שאני חושב שאני רוצה, אני באמת רוצה את זה?
לדוגמה, אם שודדים אותך ברחוב, אתה יכול לחשוב שרע לך כי "שדדו אותי". אבל זו אמת יחסית בלבד. האמת המוחלטת היא שאולי אתה עדיין יכול להשיג את מה שרצית לקנות עם הכסף. אולי יש לך כסף אחר, או שיש פתרון אחר שאתה לא חושב עליו כרגע. לכן, חשוב מאוד לבדוק האם אתה בטוח לחלוטין במה שאתה חושב שקורה, או שאתה רק מסיק זאת מתוך המציאות.

איך "הטלת ספק" יכולה לגרום לך להפסיק לסבול?

אליעד מסביר שהדרך לצאת מהסבל היא הטלת ספק במחשבות שלך. רע לך לא בגלל שאתה סובל, אלא כי אתה לא רוצה לסבול. אתה לא רוצה לסבול כי אתה חושב שזה אפשרי לא לסבול. אם תהיה בטוח לחלוטין שאתה חייב לסבול, ולא תהיה שום אפשרות אחרת, באותו הרגע אתה תפסיק לסבול. למה? כי לא תוכל לדמיין אפשרות אחרת שבה אינך סובל. זה קורה כאשר מגיעים לוודאות מוחלטת שאין לך ברירה אלא לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא.

לדוגמה, אם פספסת את הרכבת ואתה בטוח לחלוטין שאין שום דרך לתקן את זה, אתה תפסיק לסבול כי תבין שאין שום אפשרות אחרת.

למה דווקא "הטלת ספק מוחלטת" תפתור כל בעיה?

הסיבה שאתה סובל היא שאתה חושב שיש הבדל בין המצבים השונים (רוצה - לא רוצה, קורה - לא קורה). אם תטיל ספק בכל דבר באופן מוחלט, לא תישאר שום מחשבה שתוכל לגרום לך להרגיש רע. כאשר אתה מטיל ספק אפילו באמונה הבסיסית ביותר של ההבדל בין דבר להיפוכו, אז למעשה אינך יכול להרגיש רע כי אינך מאמין לשום דבר כלל. לדוגמה, אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה שהרכבת תעצור והיא לא עוצרת, אתה סובל. אבל אם תטיל ספק גם ברצון שלך וגם במה שאתה חושב שקורה (הרכבת נוסעת), הקונפליקט ייעלם, ואתה תהיה חופשי.

אליעד מדגיש שהטלת ספק מוחלטת היא אכן פעולה קיצונית, שנראית כמו "להשתגע", אבל זוהי הדרך האמיתית לפתרון. זה יוצר מצב שבו אין לך שום אמונה בדבר כלשהו, אפילו לא בחושים שלך, ואז אין סבל כלל.

כיצד לתרגל "חשיבה מוחלטת" בפועל?

כדי להגיע למצב שבו אינך סובל משום סיבה,...
שואל: האם אני יכול לגרום לכך שהמציאות תמיד תהיה כרצוני? אם כן, אז איך?

אליעד: השאלה שלך מורכבת מ - 2 ישויות, הרצון שלך והמציאות הכללית. יש לחדד את השאלה. מכיוון שהמציאות הכללית אינה בשליטתך, יותר נכון לשאול, איך להתאים את המציאות שלך לרצון שלך. המציאות שלך, זה מה שאתה חושב שקורה במציאות הכללית. כלומר, יש להתאים את מה שאתה חושב שקורה, למה שאתה חושב שאתה רוצה. יותר טוב לנסח את השאלה כך, כי אז זה אומר שיש שני דברים שאתה יכול לשנות אותם והם בשליטתך - המציאות שלך והרצון שלך. משמע, אין צורך להתאים את המציאות (הכללית) לרצונך, אלא, את המציאות שלך לרצונך.

לדוגמה - נניח ויורד גשם, אז תדמיין שיש שמש. נניח שמרביצים לך, אז תשכנע את עצמך שמברכים אותך, וככה נפתרת הבעיה, כי אם מה שאתה חושב שקורה, לא תואם את מה שאתה רוצה שיקרה, אזי אתה בבעיה וסובל.

ברגע שרע לך, עליך לנתח את תמונת המצב ולבדוק - מה אתה חושב שקורה, ומה אתה חושב שאתה רוצה. אח"כ עליך לשאול את עצמך: האם מה שאני חושב שקורה - האם זה באמת קורה? האם מה שאני חושב שאני רוצה - האם אני באמת רוצה את זה? אם תגיע למסקנה שמה שאתה חושב שקורה - באמת קורה ואינך מטעה את עצמך, ומה שאתה חושב שאתה רוצה - אתה באמת רוצה את זה ואינך מטעה את עצמך, ומה שקורה - הפוך מרצונך, המסקנה היא שעליך להוציא דגל לבן ולהכנע כי "זה מה יש". מכאן נובע, שהפתרון הוא בלערער את מה שאתה חושב שקורה, או את מה שאתה חושב שאתה רוצה. אבל אם תגיע למסקנה שזה 100% מה שקורה ו 100% אתה רוצה שיקרה הפוך, באותו רגע שתגיע למסקנה כזו, השכל שלך יפסיק לרצות לשנות את המציאות! כלומר, אתה תפסיק לסבול, כי אתה תבין ש"זה מה יש"... משמע, רע לך, לא בגלל שאתה סובל, אלא, בגלל שאתה לא רוצה לסבול. ולמה אתה לא רוצה לסבול? כי אתה חושב שאתה יכול לא לסבול. אולם, אם תהיה בטוח ב 100% שזאת המציאות וזה קורה, וב - 100% שאתה לא רוצה את זה, באותו הרגע - אתה לא יכול לדמיין שלא תסבול - ואז אתה מפסיק לסבול! כי אתה לא יכול לא לרצות לסבול, ואז אתה לא סובל.

לדוגמה - נגיד שאתה מאחר לרכבת. אתה מגיע לתחנת רכבת ואתה רואה שדלתות הרכבת נסגרות - אז אתה מרגיש רע. באותו הרגע, אתה מרגיש רע בגלל קונפליקט שיש אצלך - מצד אחד אתה חושב שהרכבת נוסעת כרגע. ולמה "חושב"? כי אולי הרכבת לא באמת נוסעת ואתה באמצע חלום ויכול להתעורר כל רגע (ובכך לפתור את הקונפליקט), אולי אתה מדמיין או הוזה, אולי סיממו אותך וכו'... מצד שני אתה חושב \ מרגיש שאתה לא רוצה שהיא תיסע.

יש אפשרות שהדלתות פשוט נסגרות, אבל הרכבת יוצאת רק בעוד 5 דקות. זאת אומרת, לפעמים קורה משהו שאתה מוסיף עליו אינפורמציה, ורע לך לא בגלל מה שקורה, אלא בגלל מה שאתה מוסיף שקורה (אבל זה לא באמת קורה).

אליעד: קח את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, ותבדוק איפה טמון הקונפליקט שבגללו אתה חש רע, איפה נמצא שורש הסבל. קודם כל, תהיה בטוח במה שקורה. שאל את עצמך: "האם מה שאני חושב שקורה, באמת קורה? או שאני רק מסיק את זה מתוך מה שקורה?" לדוגמה - אתה הולך ברחוב ושודדים אותך. עם הכסף ששדדו לך, התכוונת לשלם עבור משהו. בשלב זה, אתה תגיד: "רע לי כי שדדו אותי!". אבל נשאלת השאלה, למה באמת רע לך? כי שדדו אותך או כי לא יהיה לך את מה שאתה רוצה (התכוונת לשלם עבורו עם הכסף)? איפה נמצא שורש הקונפליקט? מה באמת הבעיה? לומר "שדדו אותי!" - זו אמת. אבל לומר "לא יהיה לי את מה שאני רוצה", זה לא בהכרח האמת כי יכול להיות שלמרות ששדדו אותך, אף על פי כן, יהיה לך את מה שאתה רוצה (יש לך עוד הרבה כסף בבנק למשל).

זאת אומרת, בשלב בראשון, עליך לבדוק מה אתה חושב שקורה, והאם זה באמת קורה או שאתה רק מסיק שזה קורה. אחר כך, אם נלך יותר לעומק, תטיל ספק גם במה שאתה בטוח שקורה! אם אתה רוצה להקל על סבלך, תשאל את עצמך: "אולי זה לא באמת קורה?". זה נשמע אומנם מטורף, אבל זה יכול לעזור לך. לדוגמה - "אולי הקיר הזה שאני רואה בחדר לא קיים?". יש שיגידו שהשתגעת, אבל אתה יכול לא לסבול בזכות זה, מה עדיף? משוגע לא סובל או חכם סובל? אם הבנאדם היה מאמין ב 100% לחושים שלו, אז לא הייתה לו בעיה. העניין הוא, שבלב שלו יש לו ספק, לפיכך הוא לא באמת מאמין לחושים שלו, ולכן הוא ממשיך לרצות להיות מאושר כי תמיד יש לו בלב ספק שאומר: "אולי החושים שלי לא צודקים וזה לא באמת קורה?."

בשלב השני, עליך לבדוק מה אתה באמת רוצה. תשאל: "האם אני בטוח שאני רוצה את מה שאני רוצה?", "אולי אני יכול לרצות אחרת?.", "למה אני רוצה את זה?", "אולי יותר טוב שיקרה הפוך... ?", וכו'...

(נחזור לדוגמת הרכבת)

ביום יום \ בפועל, אתה רואה במו עינייך את הרכבת נוסעת, ואתה בטוח שאתה רוצה להיות עליה, ואעפ"כ אתה סובל. (הוסבר לעיל שאם תהיה בטוח ב 100% במה שקורה ובמה שאתה רוצה - לא תסבול). מה ההסבר לכך? תשובה:

אתה לא בטוח שהיא באמת נוסעת, או שאתה לא בטוח שאתה באמת לא רוצה שהיא תיסע, או שאתה לא בטוח בשניהם. לכן אתה מסוגל לדמיין שאתה לא סובל ולכן אתה סובל. כי אם היית בטוח ב - 100% שהיא נוסעת, והיית בטוח ב - 100% שאתה לא רוצה שהיא תיסע - באותו הרגע, לא היה לך רע מזה שהיא נוסעת. אתה מרגיש רע, רק כי אתה רוצה להרגיש טוב. אם היית מפסיק לרצות להרגיש טוב - לא היית יכול להרגיש רע. ולמה אתה רוצה להרגיש טוב? כי אתה חושב שזה אפשרי. זה אפשרי משמע אתה יכול לדמיין את זה, אולם, אם היית בטוח שזה לא אפשרי, לא היית יכול לדמיין את זה ואז היית מפסיק לרצות להרגיש טוב וממילא סבלך היה נפסק. "התקווה" שיש לאדם שהוא יכול לשנות משהו (את המציאות שלו או הרצון שלו), היא זו שגורמת לסבלו.

ניתן לערער את מה שאתה חושב שקורה, ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה, בדרך נוספת. שאל את עצמך: " מי מחליט? מה אני חושב שקורה? לדוגמה: אם יורד גשם, אולי אני יכול לגרום לעצמי לחשוב שיש שמש? מי מחליט שאני אחשוב שיורד גשם? בטח תגיד: "החושים שלי", אבל מי זה שמחליט שתקשיב לחושים שלך? האם אתה חייב להקשיב לחושים שלך? ומי מחליט מה אתה מרגיש שאתה רוצה? זו גם דרך אפשרית לפתרון. יש המון זויות שמגיעות בסוף ל"אותו המקום..."

"אותו המקום" \ הפתרון הכללי הוא כדלהלן: יש דבר שנקרא "יחסי" ויש דבר שנקרא "מוחלט". קונפליקט, יכול להיות במוח שלך רק כשאתה חושב בצורה יחסית, ולא בצורה מוחלטת. אם תתחבר בתוכך, לדבר שנקרא "חשיבה מוחלטת", באותו רגע, אין לך שום קונפליקט (!) בשום נושא, הקשר ועניין. אם המוח שלך יחשוב בחשיבה מוחלטת, באותו הרגע, כל מה שיש בו - נמחק. כל מה שהוא חושב שקורה, וכל מה שהוא חושב שהוא רוצה, זוכר, מבין, יודע, מרגיש וכו' - הכל נמחק במכה אחת. ואם כל מה שקיים במוח נמחק, אז אתה לא יכול להרגיש רע בכל מקרה. אם אתה במו עינייך רואה את הרכבת נוסעת, ובליבך אתה מרגיש שאתה לא רוצה שהיא תיסע, האמת היא - שביחס לחושים שלך, כרגע הרכבת נוסעת וביחס לרצון שלך, כרגע אתה לא רוצה שהיא תיסע.

אבל, אם תחשוב בחשיבה מוחלטת, שהיא חוסר אמונה בשום נושא, הקשר ועניין, ממילא זה ימחק לך את האמונה בחושים שלך, ואז ממילא מה שקורה - לא קורה, וזה ימחק לך גם את האמונה ברצונות שלך. כלומר, אין בכלל קונפליקט. זה נשמע בדיוני, אבל זאת נוסחה שעובדת ב 100%.

ואיך עוברים מהיחסי אל המוחלט? איך לוקחים דבר שהוא נכון בצורה יחסית, והופכים אותו למוחלט? - ע"י הטלת ספק כשאתה לוקח דבר שאתה חושב שהוא נכון, ושואל "אולי הוא לא נכון?". מוחלט פירושו, שאין אפשרות שהוא לא נכון. משמע, הוא מחויב להיות נכון, בלי שום סיבה. כי אם יש סיבה למה הוא נכון, אז הוא לא חייב להיות נכון (כי יכול להיות שהסיבה שגויה או שמשהו התפספס בדרך למציאת הסיבה). אם אתה מטיל ספק בהכל, אז נגמרות המחשבות - ואין...
האמת האבסולוטית להרגיש שכנוע עצמי דבר והיפוכו להרגיש טוב מה אתה באמת רוצה שינוי חיצוני דמיון רגש תעדוף לנסח אושר אושר תמיד איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך לא לסבול איך להטיל ספק איך להיות מאושר איך להיות מאושר תמיד איך להיות מרוצה איך להרגיש טוב איך להרגיש טוב תמיד איך להרגיש שלמות איך ליצור התאמה הטלת ספק התאמה חוסר אושר חוסר ודאות חוסר וודאות חוסר שביעות רצון לא להרגיש רע לא לסבול להטיל ספק להיות מאושר להיות מאושר תמיד להיות מאושרים להיות מרוצה להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב תמיד להרגיש רע להרגיש שלם להרגיש שלמות ליצור ליצור התאמה לסבול מרוצה סבל ספק ספקות ספקנות רצון שביעות רצון שלמות
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
... למה אני סובל? והשנייה היא למה אני לא רוצה לסבול? שאלות אלו מובילות לתובנות שונות לגבי מקור הסבל וכיצד ניתן להתמודד עמו. אליעד מסביר כי השאלה למה אני סובל? מתמקדת במציאת הסיבה לסבל, מה שמעורר את הרעיון שייתכן כי הסבל הוא משהו שמטבעו אנו לא רוצים להרגיש. השאלה הזו מניחה שהסבל הוא רע ואנו חייבים להימנע ממנו. לדוגמה, אם אדם רעב ...
חרדה מהמוות, פחד מהמוות, פחד ללא סיבה, חרדה ללא סיבה, חרדה מוכללת, למה יש פחד? למה יש חרדה? התמודדות עם פחד, להתמודד עם חרדה, פחד בתת מודע, רצון בלי סיבה, פחד ללא סיבה
חרדה מהמוות, פחד מהמוות, פחד ללא סיבה, חרדה ללא סיבה, חרדה מוכללת, למה יש פחד? למה יש חרדה? התמודדות עם פחד, להתמודד עם חרדה, פחד בתת מודע, רצון בלי סיבה, פחד ללא סיבה
... אם הכל יכול לקרות, אז כמו שמשהו רע יכול לקרות, גם משהו טוב יכול לקרות. אם האדם באמת יחווה את האפשרויות הטובות והרעות בצורה מאוזנת, הוא לא יפחד יותר. לסיום, אליעד מדגיש כי חקירה פנימית מעמיקה תוביל תמיד למציאת הסיבה האמיתית לפחד. כשהאדם יבין את הסיבה לעומק, הוא גם יוכל להיפטר מהפחד. חרדה ללא סיבה האם אפשר לפחד בלי סיבה? ...
חוויה והבנה, לחוות את מה שאתה לא מבין, התאמה בין חוויה להבנה
חוויה והבנה, לחוות את מה שאתה לא מבין, התאמה בין חוויה להבנה
... והבנה, לחוות את מה שאתה לא מבין, התאמה בין חוויה להבנה האם אפשר לחוות משהו שלא מבינים במאה אחוז? אליעד כהן מסביר שתחושת החוויה של האדם תמיד מותאמת במדויק לרמת ההבנה שלו. לפי דבריו, לא ניתן לחוות ... פחות, הוא יחווה פחות. לא ניתן להפריד בין השניים, כיוון שהחוויה היא הביטוי המעשי והרגשי של ההבנה הקיימת באותו רגע. לדוגמה, אדם שיש לו ספק או אי - ודאות לגבי נושא מסוים, ירגיש את החוויה הקשורה לאותו נושא במידה חלקית בלבד. הספק מפחית מהעוצמה והשלמות של החוויה, מאחר שאין הבנה מלאה שתאפשר חוויה מלאה. האם קיימת אפשרות לחוות יותר ממה שמבינים? אליעד כהן מציין בבירור שאין אפשרות כזאת. החוויה ... אפשר לחוות באופן מוחלט. לכן, מי שמעוניין בחוויה מושלמת חייב להשקיע קודם כל בהבנת הדבר שהוא רוצה לחוות. לדוגמה, אדם ששואף לחוות את האושר בצורה מלאה ומוחלטת, צריך להבין באופן מושלם את המשמעות של המושג אושר . אם יש ספק או חוסר הבנה בנושא זה, החוויה שלו תהיה חלקית בלבד, והאושר שהוא יחווה יהיה מוגבל ומצומצם ביחס למה שהיה יכול לחוות אילו הייתה לו הבנה מלאה. האם חוויה חלקית היא שלילית? אליעד לא אומר שחוויה חלקית היא שלילית בהכרח, אלא רק ... תהיה חזקה ומספקת יותר. מה הקשר בין הבנה לחוויה? איך להגדיל את עוצמת החוויה? האם אפשר לחוות בלי להבין? למה ההבנה חשובה לחוויה? איך חוסר ודאות משפיע על החוויה? ...
זוגיות, התאמה זוגית, גירושים, זוגיות דתית, זוגיות חילונית, אהבה נצחית, העולם הדתי, העולם החילוני, לאהוב לנצח, אהבה לנצח
זוגיות, התאמה זוגית, גירושים, זוגיות דתית, זוגיות חילונית, אהבה נצחית, העולם הדתי, העולם החילוני, לאהוב לנצח, אהבה לנצח
... התאמה זוגית, גירושים, זוגיות דתית, זוגיות חילונית, אהבה נצחית, העולם הדתי, העולם החילוני, לאהוב לנצח, אהבה לנצח מה יותר חשוב בזוגיות, התאמה זוגית או חזון משותף? אליעד כהן פותח בשאלה יסודית בנושא זוגיות: מה ... יותר - שהזוג יתאים בתכונות האישיות ובתחומי העניין, או שהזוג יחזיק בחזון משותף? הוא מתייחס תחילה לתפיסה הנפוצה בחברה החילונית, הטוענת שזוגיות מבוססת בעיקרה על התאמה. לדוגמה, זוג חילוני זקוק לכך שהשניים יאהבו את המקצוע של השני, את ... ששני הצדדים משרתים בסופו של דבר את אותו אינטרס בסיסי: האדם תמיד מחפש את הטוב האישי שלו. מה שנראה כסתירה בין אינטרסים דתיים לאינטרסים חילונים הוא למעשה אותו רצון להיות מאושר. ההבדל היחידי הוא בסוג האושר שכל אחד בוחר, בין אם הוא חומרי, רגשי או רוחני. האם זוגיות לטווח ... ועמוקה, כיוון שהאמונה באלוהים אינה מבטיחה בהכרח אהבה אישית ואינטימית בין בני הזוג. הזוגיות יכולה להיות יציבה כי היא בנויה על אמונה, אך לא תמיד מובטח שיהיה בה אושר אישי או תחושת אהבה אמיתית. האם באמת קיימת אהבה נצחית? לבסוף, אליעד ... רק ברמה של רעיון או אידיאל, לא במציאות האנושית הרגילה, מכיוון שכל קשר או אהבה מותנים במגבלות העולם הזה. האם זוגיות דתית עדיפה על חילונית? מה חשוב יותר בזוגיות, התאמה או חזון משותף? האם אפשר להשיג אהבה נצחית? האם אמונה באלוהים מחזקת ...
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 2
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 2
... זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר ... רוצים להרגיש את האהבה - הם רוצים את התחושה הטובה הזו שנובעת מהחיבור הזוגי. הוא נותן דוגמה של אדם שמחפש להיות בזוגיות כדי להרגיש טוב על עצמו, כי הוא מספק את הצורך הרגשי הזה, ולא בהכרח מתוך רצון למלא את הצורך של אדם אחר. למה חשוב לאהוב את המציאות? עוד רעיון חשוב הוא שהאהבה לא נובעת רק מהמושא, אלא מהיכולת להרגיש טוב עם מה שיש לנו. אליעד מבקש להבין כיצד ניתן להרגיש טוב עם מה שיש ולא להימנע מהחסרים או החסרונות. הוא מסביר כי כל דבר בחיים ...
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 1
אהבה, זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 1
... זוגיות, קשר זוגי, התאמה זוגית, יחסים זוגיים, תקשורת זוגית, אהבה בזוגיות, אהבה זוגית, חוסר אהבה עצמית, חלק 1 מהם המנגנונים שמייצרים חוסר שלמות בזוגיות? בהרצאה זו, אליעד עוסק בקונספט של ... ושיש לו אכפתיות? מדוע אנחנו מחפשים את הקשר הזה? הסיבה היא, שלפי אליעד, כל אדם זקוק להרגיש שלם עם עצמו, והוא מחפש את השותף שיכול למלא את הצרכים הרגשיים הללו. בהמשך, אליעד מציין את המושג אהבה עצמית, ומסביר כי לעיתים אנשים מחפשים את ההשלמה בזוגיות בגלל ...
יסוד הקיום, ללכת אחרי האמת שלך, התאמה בין הבנה לחוויה, להיות האמת, בירור האמת בכלי פגום, היטלר
יסוד הקיום, ללכת אחרי האמת שלך, התאמה בין הבנה לחוויה, להיות האמת, בירור האמת בכלי פגום, היטלר
... הקיום, ללכת אחרי האמת שלך, התאמה בין הבנה לחוויה, להיות האמת, בירור האמת בכלי פגום, היטלר מהו יסוד הקיום שעליו מדבר אליעד כהן? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת את רעיון יסוד הקיום. ... שלו, הוא מגיע למצב שבו כל הדברים שבעבר היו לו משמעותיים כבר אינם משמעותיים. לדוגמה, הוא נותן את המשל של אדם שלוקח דף ורושם את כל הדברים שגורמים לו להרגיש טוב, ומנסה לבדוק למה הם גורמים לו הנאה. כשהוא מבין שכל דבר הוא רק צורה יחסית, לא מוחלטת, הוא נשאר בלי שום דבר להיאחז בו. לדוגמה, אם אדם היה מנקה ... ציווה עליו להרוג את היהודים), אבל אם הוא באמת היה בודק את הסיבות העמוקות של הרצונות שלו, הוא היה מגלה שהרצון הפנימי האמיתי הוא אחר לגמרי - הרצון להרגיש טוב ושלם. אם היה חוקר זאת בכנות, היה מגיע לתובנות אחרות לחלוטין, והיה מבין שהסיבה לפעולות שלו היא שונה לגמרי ממה שחשב בתחילה. כך, אליעד מראה כיצד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מציאת הסיבה, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מציאת הסיבה, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, הדרכה, אימון אישי בסקייפ בתחום מציאת הסיבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.3750 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:40:39 - wesi1