אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחלת נפש ✔מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב הרוח מאוזן, הפרעת אישיות גבולית, חוסר יציבות רגשית
למה אנשים סובלים משינויים קיצוניים במצב הרוח?

אנשים רבים מתמודדים עם תנודות חריפות במצב הרוח, המכונות לעיתים מאניה דיפרסיה, הפרעה דו - קוטבית, או הפרעת אישיות גבולית. אליעד כהן מסביר שהמקור של הסבל הנפשי נובע מכך שהאדם חושב שהוא מסוגל לשנות את המציאות שלו. אם האדם היה משוכנע שאי אפשר לשנות דבר במציאות שלו, לא היה מתעורר בו כל סבל או תסבוך. למשל, אנשים אינם מתוסבכים מכך שאין להם כנפיים או מכך שכדור הארץ הוא עגול ולא מרובע, אף שיש יתרונות תאורטיים למצב אחר. מדוע? כי הם מקבלים זאת כמחויב המציאות.

התסבוך והסבל מתרחשים כאשר האדם אינו בטוח אם הבעיות שלו מחויבות או אפשריות. לדוגמה, אדם שאין לו כסף מרגיש רע כי הוא אינו בטוח אם יש פתרון למצבו או לא. אם היה יודע בוודאות שאין שום פתרון למצבו, הוא היה מקבל זאת ומפסיק להרגיש רע. הסבל מתחיל כשיש ספק, כאשר האדם אינו בטוח אם המציאות רעה או טובה, או האם ניתן לשנותה.

מה גורם לבלבול ולחוסר יציבות רגשית אצל אנשים?

שורש הבלבול וחוסר היציבות הרגשית הוא התנודתיות המתמדת בין הטוב לרע. אדם שחווה רק רע ללא שום זיכרון של טוב, לא היה מסוגל להרגיש סבל, מכיוון שלא היה לו למה להשוות. אותו הדבר היה קורה אם אדם היה חווה רק טוב ללא רע. הבעיה מתחילה כשקיים מעבר מתמיד בין טוב לרע. כשאדם מרגיש טוב, הוא פוחד מהרגע שהטוב ייעלם, וכשהוא מרגיש רע, הוא רוצה להגיע לטוב. כך הוא לכוד בלופ אינסופי של תנודות במצבי הרוח.

איך אפשר לצאת ממעגל התנודתיות במצב הרוח?

הדרך לצאת מלופ של מצבי רוח משתנים היא להיצמד לאמת, כלומר, לראות את הדברים בדיוק כפי שהם. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה פשוטה: אם שואלים מהו כיסא, התשובה האמיתית היא אחת - כיסא. אם אתה אומר שקרים, אפשר לתת אינסוף תשובות, כמו שולחן, קיר או מטוס. האמת תמיד אחת, ולכן מי שנצמד לאמת אינו מסתבך. אדם שנצמד לאמת יכול להכריע האם מצב מסוים הוא טוב או רע, מחויב או אפשרי, וכך אינו נכנס לבלבולים וללחצים מיותרים.

מדוע לפעמים האמת לא עוזרת לאנשים להפסיק לפחד?

ישנם אנשים שמבינים את העיקרון של להיצמד לאמת ועדיין חווים פחדים וסבל. לדוגמה, ילד שמדמיין שיש מפלצת מתחת למיטה רואה בעצמו שאין שם מפלצת ובכל זאת ממשיך לפחד. מדוע זה קורה? הסיבה לכך היא שהאדם התרגל לשקר לעצמו באופן קבוע בתחומים אחרים של החיים. אם אדם אומר לעצמו משפטים לא מדויקים או מוגזמים ביומיום, כמו "אני מת מצמא" כשהוא סתם קצת צמא, או "האוכל הזה גרוע" כשבפועל האוכל רק לא היה טעים במיוחד, הוא מרגיל את מוחו לא להאמין לעצמו. כך, גם כשהוא רואה את האמת מול עיניו, הוא לא משתכנע ממנה וממשיך לפחד.

ככל שאדם משקר לעצמו יותר ביום - יום, אפילו בדברים הקטנים ביותר, כך הוא מתרגל להתרחק מהאמת, והמנגנון במוחו להשתכנע מהמציאות נפגם. אדם זה יאבד את היכולת להבחין בין אמת לשקר, וימשיך להרגיש רע גם כשברור לו שאין סיבה לכך.

כיצד ניתן לתקן את המנגנון הפנימי כדי להשתחרר מתנודות רגשיות?

אליעד מציע להפסיק לשקר לעצמך לחלוטין. כשאתה מדבר עם עצמך בלב, עליך לדייק באופן מוחלט בתיאור המציאות. אם רע לך, אל תאמר שזה לא כל כך גרוע. אם משהו רע לך מאוד, אל תגיד שהוא קצת רע. לדוגמה, אם אתה עומד למות מצמא, אל תגיד שאתה רק קצת צמא. אם אתה רק קצת צמא, אל תגזים...
אז מה יעשה בן אדם שמרגיש שהוא מתוסבך, מה יעשה אז בעיקרון לכאורה מה הוא צריך לעשות כאילו מה השאלה בכלל אלא מה הוא רוצה לשנות את המציאות, עכשיו למה הוא רוצה לשנות את המציאות בגלל שהוא חושב שאפשר לשנות את המציאות אם הוא היה חושב שאי אפשר לשנות את המציאות לא הייתה לו שאלה נכון עד כאן נכון. עכשיו אף אחד לא מתוסבך או אנשים פחות מתוסבכים מזה שאין להם כנפיים אנשים פחות מתוסבכים מזה שכדור הארץ הוא עגול ולא מרובע פחות מתוסבכים למרות שיש יתרונות אם כדור הארץ היה מרובע הם מתוסבכים אלא מה הם אומרים זה מחויב.

עכשיו אלא מה שכשבן אדם כשהוא רואה משהו שהוא מחויב הוא מקבל אותו, עכשיו לכן בן אדם שמתוסבך אם הוא מתוסבך זה אומר שהוא לא יודע אם הצרות שלו מחויבות או אפשריות כשבן אדם יש לו בעיה והוא מרגיש רע זה בגלל שהוא אומר "רגע יש לזה פתרון או אין לזה פתרון" נגיד בן אדם אין לו כסף ורע לו למה רע לו כי הוא אומר "רגע יכול להיות שיהיה לי יש אפשרות?" אם הוא היה בטוח לא משנה מה לא יהיה לך אוקי זה מה יש וגמרנו, אם הוא אומר "יש אפשרות שיהיה לי אם אני אעשה" אבל אם הוא לא יודע הוא מתחיל להיות מתוסבך.

עכשיו כל הבלאגן שיש לבן אדם בראש זה בגלל שהוא כל הזמן עובר בין טוב לרע ובין רע לטוב אם בן אדם היה לו רק רע לא היה לו רע הוא היה שוכח מה זה טוב "אני לא יודע מה זה טוב, לא זוכר מה זה טוב, לא מבין מה זה טוב אף פעם לא היה לי טוב, אף פעם לא יהיה לי טוב" אם המילה טוב נמחקת לך מהמוח אתה לא יכול יותר להרגיש רע. אותו דבר הפוך אם בן אדם היה לו רק טוב לא גם לא הייתה בעיה, איפה הבעיה כשטוב לך אתה אומר "אני מפחד שיהיה לי רע" רע לך אתה אומר "אני רוצה שיהיה לי טוב" וכו', אתה אף פעם לא סגור מה קורה.

עכשיו הדרך לצאת מהלופ היא על ידי שבן אדם נצמד לאמת מה זה אומר נצמד לאמת, נצמד לאמת זה אומר לראות את הדברים כפי שהם המזל הוא שהאמת היא אחת, למה האמת היא אחת אני אתן בדימוי הפשוט זה כיסא אם אומרים שאלה מה זה באמת זה כיסא אבל אם אני אגיד מה זה בשקר, בשקר אתה יכול להגיד שזה שולחן ושזה קיר ושזה פיל נכון ושזה מטוס אבל מצד האמת האמת היא אחת אם אתה אומר את האמת יש לך רק תשובה אחת, איזה צבע זה לבן רק תשובה אחת אם אתה שואל שקר אתה יכול לתת הרבה תשובות.

עכשיו מה זה אומר זה אומר שאם הבן אדם נצמד לאמת הוא היה רואה את הדברים כפי שהם ואז או שהוא היה אומר "רע לי" או שהוא אומר "זה רע וזהו, זה טוב וזהו" וזהו סגרנו את העניין אין פה מה להסתבך אלא מה כשבן אדם לא נצמד לאמת אז דברים רעים פתאום הוא חושב שהם טובים ושהוא חושב שאפשר לשנות אותם למרות שאי אפשר ודברים טובים הוא חושב שהם רעים והוא חושב שצריך לשנות אותם למרות שאין צורך לשנות אותם משהו כזה. הכל מתחיל מזה שבן אדם בראש שלו אין לו סדר אין לבן אדם סדר בראש הוא לא מבין "רגע זה טוב זה רע, אני יכול לשנות את זה אני לא יכול לשנות את זה, זה תלוי בי זה לא תלוי בי, אם אני את זה זה יהיה ככה" ואין לבן אדם מושג הוא מסתבך ומבולבל חבל על הזמן למה כי הוא לא נצמד לאמת.

עכשיו אם בן אדם נצמד לאמת זה אומר שהוא רואה את הדברים בדיוק איך שהם "אוקי זה יכול להיות שיקרה, זה אולי יקרה אולי לא יקרה", לדוגמה "יכול להיות שיפטרו אותי אבל אם יפטרו אותי זה לא אומר שאני אף פעם לא אמצע עבודה" נגיד, כאילו יש לו סדר בראש נגיד לדוגמה, נגיד שבן אדם יש לו בראש מחשבה "אולי יפטרו אותי" המחשבה הזאתי היא אמת ואז יש לו מחשבה נוספת שאומרת "אוקי ואולי אני אף פעם לא אמצע עבודה" עכשיו גם זה אמת מה הסיכוי שאתה אף פעם לא תמצא עבודה קלוש.

עכשיו מה אני בא להגיד אם בן אדם יש לו את האמת בראש אז הוא אומר "אוקי זה אמת וזה לא אמת, זה פחד אמיתי זה פחד שקרי זה צריך לפחד" יש לו סדר בבלאגן. עכשיו איפה פה הבעיה שהרבה אנשים מבינים את הרעיון הזה של להיצמד לאמת, מבינים אותו אבל אומרים "אני לא מצליח להיצמד לאמת" או שאומרים "אני מבין שהאמת היא שאני לא צריך לפחד ואני בכל זאת מפחד" או "אני מבין שהאמת היא שהמצב לא כל כך גרוע ואף על פי כן אני מרגיש שהמצב גרוע", עכשיו ממה זה נובע מה הפתרון זה נובע מזה שהבן אדם לא נצמד לאמת ביומיום מאחר שהוא לא נצמד לאמת ביומיום אז גם כשיש לו איזו בעיה אז למרות שהוא רואה שאין בעיה אבל הוא לא עוזר לו.

נגיד שבן אדם מדמיין ילד מדמיין שיש לו מפלצת מתחת למיטה זה מה שהוא מדמיין נניח ואז אומרים לו בא תראה שאין מפלצת מרים אומרים לו אין מפלצת. עכשיו יש בן אדם שהוא כל כך בפרנויה שגם כשהוא רואה במו עיניו שאין מפלצת אומר "אין לא מסוגל למרות שאני רואה שאין אני חושב שיש" אומרים לו אבל תראה את האמת, אז יש בן אדם שלא בודק את האמת אומרים לו מה הבעיה תבדוק את האמת וזהו וזה יעזור לך אז הוא בודק הוא רואה את האמת שאין לו מה לפחד וזהו אבל יש בן אדם שגם כשהוא רואה את האמת הוא מפחד.

איך יכול להיות מצב שבן אדם רואה את האמת מול עיניו ואף על פי כן זה לא מציל אותו, תראה אם האמת היא שיש מפלצת מתחת למיטה אז האמת היא שיש מפלצת זה מה יש מה אתה רוצה ואם האמת היא שאין מפלצת מתחת למיטה אז זה מה יש מה אין מפלצת מה אתה רוצה ואם האמת היא שאתה לא יודע אז אתה לא יודע כאילו מה שמחויב מה שברור ברור אם אתה בטוח באמת לא משנה מה יצא אין לך בעיה, איפה הבעיה בספק עכשיו השאלה היא כזאת איך יכול להיות מצב שבן אדם רואה את האמת מול עיניו ואף על פי כן רע לו זאת השאלה.

ומה התשובה, התשובה היא שבן אדם שרואה את האמת מול עיניו ורע לו זה בגלל שהוא לא נצמד לאמת בתחומים אחרים, לדוגמה נגיד שהוא אוכל איזה אוכל והאוכל לא היה לו כל כך טעים והוא אומר "עזוב האוכל הזה לא היה טעים" אבל למה אתה אומר שהוא לא היה טעים תגיד היה יכול להיות יותר טעים, הוא באמת לא היה טעים או לא היה כל כך טעים מה האמת, או נגיד בן אדם צמא אז הוא אומר "אני מת מצמא" למה אתה אומר אני מת מצמא אתה מת מצמא או שאתה צמא, או נגיד בן אדם בן אדם מת מצמא הוא אומר "אני צמא" למה אתה אומר שאתה צמא אתה מת מצמא למה אתה מנמיך את הרע אם אתה עומד למות מצמא תגיד אני עומד למות מצמא אל תגיד אני צמא, אל תגיד אני קצת צמא תגיד אני עומד למות מצמא תגיד את האמת.

לפעמים אם זה רע מאוד אל תגיד זה רע קצת, אני אומר לא רק שהדבר קטן אל תגיד שהוא גדול אלא גם דבר גדול אל תגיד שהוא קטן, אם נגיד אתה במינוס גדול בבנק אל תגיד יש לי מינוס קטן למה אתה משקר זה גדול אל תשקר בכלום "לא משקר יותר בכלום". עכשיו לאחרים תשקר כמה שאתה רוצה אבל לעצמך אל תשקר אסור לך במוח שלך לחשוב דברי שקר על המציאות, אם אתה לא חייב לעשות משהו למה אתה אומר שאתה חייב לעשות אותו, אם אתה חייב לעשות משהו למה אתה אומר אני לא חייב לעשות אותו. עכשיו אם בן אדם משקר לעצמו במוח שלו זה גורם לכך שהוא משבש בתוכו את המנגנון שהוא נצמד לאמת, זאת אומרת הוא גורם לכך שהוא מתרחק מהאמת עד כדי כך שגם אם האמת היא שהוא לא צריך לפחד הוא ימשיך לפחד, למה כי המוח שלו כבר התרגל לא לראות את האמת, המוח התרגל שגם כשרואים את האמת רואים הפוך.

כמו נגיד שיש בן אדם שמשקר עד כדי כך כשאחר כך הוא אומר משהו כבר "רגע זה באמת ככה", למה כי הוא כל הזמן רגיל לשקר אז הוא כבר לא יודע אם מה שהוא אומר אם זה אמת או שקר. אוקי נגיד בן אדם נגיד הצליח במשהו ואז הוא הולך ומספר לכולם אני הכי טוב והכי זה והכי זה עכשיו לאחרים שיספר להם אבל השאלה מה הוא מספר לעצמו אם לעצמו הוא חצי טוב הוא אומר "אני הכי טוב" לעצמו אז הוא שיקר את עצמו או הפוך אם בן אדם נגיד נכשל קצת והוא אומר לעצמו נכשלתי לגמרי הוא משקר את עצמו. עכשיו ככל שבן אדם משקר את עצמו בדברים הקטנים שכאילו טוב "מה זה משנה, נו מה זה משנה" ככל שבן אדם משקר את עצמו יותר בדברים הקטנים כך הוא מרגיל את המוח שלו לא להאמין לעצמו וגם כשהוא רואה את האמת הוא כבר לא מאמין לעצמו הוא אומר "מי אמר שזאת האמת" כאילו הוא רואה במו עיניו משהו הוא אומר "אני לא בטוח שזה ככה" ואז מה שנגרם מזה זה שאחר כך גם כשרע לו הוא אומר "אבל בא תראה אין בעיה בכלל", הוא אומר "עזוב זה לא עוזר לי אני ממשיך לפחד".

למה כי הוא לא מאמין לעצמו ולמה הוא לא מאמין לעצמו כי הוא משקר את עצמו בהרבה תחומים אחרים. מה זה אומר פרקטית שאם בן אדם ביומיום מקבל על עצמו לא לשקר את עצמו בכלום או לא לשקר את עצמו כמה שיותר זאת אומרת כמה שיותר לא לשקר את עצמו שזה אומר לא להגזים בשום דבר לא לטוב ולא לרע, אם טוב לך אל תגזים ותגיד שזה יותר טוב ואל תגזים ותגיד שזה פחות טוב אם רע לך אל תגיד זה לא משנה ואל תגיד שזה יותר גרוע ממה שזה אל תשקר את עצמך בכלום, לאחרים מה שאתה רוצה תגיד תרגיש רע תגיד טוב לי תרגיש טוב תגיד רע לי זה לא אכפת לי מה תאמר לאחרים אבל לעצמך בלב אסור לך לשקר את עצמך בכלום. אם אתה לא משקר את עצמך בכלום ואתה תמיד אומר לעצמך את האמת המוח שלך מתחיל להסתדר ואז שאתה רואה אחר כך משהו אומר "אוקי זאת האמת בסדר אין לי בעיה" כי זאת האמת אבל אם אתה חופר לעצמך במוח עוד שקר ועוד שקר אחר כך גם כשאתה רואה את האמת זה כבר לא עוזר לך.

ולכן בן אדם שיש לו נגיד סוג של מאניה דיפרסיה, מה זה מאניה דיפרסיה כשהוא פעם במניה באיזה תחושה של התעלות ופעם בדיפרסיה פעם בתחושה של דיכאון, למה כי הוא לא נצמד לאמת כי אם אתה אלוהים אז אתה כל הזמן אלוהים ואם אתה לא אלוהים אז אתה כל הזמן לא אלוהים תחליט כשהבן אדם הוא במניה ומקודם הוא היה בדיפרסיה וכו' בין כך ובין כך הדרך לטפל בזה היא על ידי שאתה נצמד לאמת תתחיל לראות את הדברים כפי שהם אם בן אדם נגיד יש לו שינוי במצבי רוח והמצבי רוח שלו משתנים וכו' מה שהוא צריך לעשות זה להתחיל להיצמד לאמת בדברים הקטנים, אתה רואה טלוויזיה אל תגיד "איזה תוכנית גרועה" אם היא לא באמת הייתה גרועה עכשיו אתה יכול להגיד "כן אבל היא הייתה גרועה" אבל האם אתה באמת מרגיש שהיא הייתה גרועה או שאתה מרגיש שהיא לא הייתה כל כך טובה, מה אתה מרגיש אם אתה מרגיש שהיא הייתה לא כל כך טובה אסור לך להגיד גרועה ואם אתה מרגיש שהיא הייתה גרועה אסור לך להגיד היא הייתה לא כל כך טובה, אין דבר כזה אם התוכנית אתה חושב שהיא הייתה גרועה אתה צריך לשאול את עצמך לחבר את עצמך לפוליגרף של עצמך.

כל מילה שאתה חושב בראש לשאול את עצמך עד כמה אני מרגיש שזאת האמת נגיד אתה רואה תוכנית בטלוויזיה "מה אני מרגיש שהיא הייתה טובה שהיא הייתה מצוינת שהיא הייתה מושלמת, שהיא הייתה כמעט מושלמת שהיא הייתה גרועה שהיא הייתה אסון, שהיא הייתה אסון טבע שאני לא אראה אותה יותר לעולם" מה אתה מרגיש מה הכי אמת ואת זה להגיד לעצמך, אם אתה רואה תוכנית ואתה אומר "אין מצב שאני רואה את התוכנית הזאת יותר לעולם" אל תגיד "הייתה תוכנית לא משהו" אל תנסה להגן על עצמך, למה בן אדם אומר הייתה תוכנית לא משהו כי הוא אומר "לא נעים לי להגיד שזאת הייתה תוכנית...
להפסיק לחשוב עליה לשכוח את האקסית עיקרון אני לא יודע המקום אפשרי או מחויב התחלה חדשה האמת היא אחת להפסיק להרגיש מה זה טוב בלי פיתרון אופי קיצוני איזון אישיות אישיות גבולית אישיות קיצונית בעיה נפשית בעיות נפשיות דיפרסיה הגזמה הפרעה הפרעה דו קוטבית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דו קוטביות הפרעות מצב רוח הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת מצב רוח הפרעת מצב רוח לא יציב הקצנה הרגשה חולה נפש חולי נפש חוסר יציבות חוסר יציבות רגשית חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח יציבות יציבות רגשית להגזים להוציא מפרופורציה להקצין לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מאניה מאניה דיפרסיה מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מצב רוח מצב רוח לא יציב מצב רוח מאוזן מצבי רוח מצבי רוח משתנים מצבי רוח משתנים בקיצוניות מצבי רוח קיצוניים פסיכיאטר פסיכיאטריה קיצוני קיצוניות רגש רגשות שינוי שינויים שינויים קיצוניים שינויים קיצוניים במצבי רוח שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים תחושה תחושות תנודתיות במצב הרוח תנודתיות במצב הרוח מאוזן
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
... יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית האם יש גיל למחלות נפש? אליעד כהן מתחיל את הרצאתו בשאלה האם מחלת נפש יכולה להתפרץ בכל גיל. התשובה לכך היא כן, מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, ואין גיל מסוים שבו היא יכולה להתפרץ או לא. הוא מסביר כי מחלת נפש היא למעשה מצב שבו אדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, בדרך שונה מרוב האנשים שסובלים מכך, ולעיתים המחשבות הללו מפריעות לו או לסביבה שלו. כלומר, כל אדם, בכל גיל, יכול להגיע למצב שבו הוא מתחיל לחשוב בצורה שונה ממרבית הסובלים, מה שיכול להוביל להיווצרות מחלת נפש. הסיבה לכך היא שכולנו עשויים לפתח מחשבות שגורמות לנו לחשוב בצורה לא הגיונית, וזה יכול להיגרם עקב מגוון סיבות כמו טראומות, לחץ או שימוש בסמים. למעשה, כל סיבה שעשויה לגרום לאדם לחשוב בצורה לא רציונלית יכולה להוביל להתפרצות של מחלת נפש. הסיבה לכך היא שהפרעה נפשית היא מצב שבו אדם לא חושב באופן הגיוני, וזה יכול להתרחש בכל גיל. אך כהן מוסיף שככל שאדם מבוגר יותר, יש פחות סיכוי לכך שיתפתח אצלו מחלת נפש. זאת משום שמבוגרים כבר רגילים לחשוב בצורה מסוימת, ויש להם ניסיון חיים רחב יותר המאפשר להם לחשוב באופן הגיוני ונורמלי. כלומר, כאשר אדם מבוגר רגיל לחשוב בהיגיון לאורך זמן, יש פחות סיכוי שהוא יתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית או יפתח מחלת נפש. כמו כן, אליעד מציין שבני נוער וילדים עלולים לחשוב בצורה לא הגיונית מדי פעם, אך אנחנו לא מגדירים זאת תמיד כהפרעה נפשית. למשל, ילד שמדבר עם בובה, אנחנו לא נחשיב אותו לחולה נפש, אך מבוגר שיעשה זאת כן ייתפס ככזה. זאת מכיוון שילדים נמצאים בשלב ההתפתחות שלהם, והם לומדים את ההיגיון וההבנה של העולם סביבם. בנוסף, החברה מקבלת את החשיבה הלא הגיונית של הילד משום שהיא לא מפריעה לאף אחד, ולכן היא לא נחשבת להפרעה נפשית. לסיכום, אליעד מסביר כי מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, אבל הסיכוי לכך משתנה בהתאם לגיל האדם. אצל ילדים, החשיבה הלא הגיונית לא תמיד נחשבת להפרעה נפשית, ואילו אצל מבוגרים, אם לא מתרחשת טראומה או שינוי קיצוני, יש פחות סיכוי שהתפרצות כזו תתרחש. האם יש גיל למחלות נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? כיצד מחלת נפש יכולה להתפרץ? האם ילדים יכולים לחוות מחלת נפש? האם יש סיכוי להתפרצות מחלת נפש בגיל מבוגר? האם יש מחלות נפש אצל קשישים? האם יש מחלות נפש אצל בני נוער? האם יש מחלות נפש אצל תינוקות? האם יש
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש , האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? מהי מחלת נפש ואיך מאבחנים אותה? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא של מחלות נפש והאם יש לנו מחלת נפש. הוא פותח את דבריו בכך שחשוב להבין שמחלת נפש היא לא משהו אובייקטיבי שניתן להגדיר אותו בצורה מוחלטת. מדובר בהגדרה שמבוססת על האופן שבו אדם חושב ומתפקד ביחס לסביבה שלו. ההגדרה המרכזית שמסביר אליעד כהן היא שחשיבה לא הגיונית יכולה להוות סימן למחלת נפש. לדוגמה, אם אדם חושב בצורה שונה ממה שחשוב או מקובל בחברה, ואם זה מפריע לו לתפקוד האישי או לסביבה, אז ניתן להחשיב את זה כמחלת נפש. אם אדם רואה את העולם בצורה שונה, מפחד יותר מאחרים או יש לו תחושות חריגות שגורמות לו קושי בתפקוד, אז החשיבה הלא הגיונית שלו יכולה להיות סימן למחלת נפש. אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שיש לו חבר דמיוני, והוא מדבר איתו ומפחד ממנו. אם הדבר הזה מפריע לו, ייתכן שזה יכול להיחשב כהפרעה נפשית. אם יש יותר אנשים שמאמינים באותו הדבר, אז לא מדובר בהפרעה נפשית, אלא בדבר מקובל בחברה, כמו האמונה באלוהים. כלומר, אם הרבה אנשים מאמינים במשהו, גם אם זה מפריע לתפקוד, זה לא ייחשב כמחלת נפש, אלא כחלק מהנורמה החברתית. לסיכום, אליעד כהן טוען שמה שחשוב להבין הוא שמחלת נפש היא עניין של הגדרה. כלומר, לא מדובר במשהו אובייקטיבי אלא במשהו שמבוסס על הקשר בין האדם לסביבה שלו. אם אתה מרגיש שמשהו מציק לך או מפריע לך בתפקוד, כדאי לטפל בזה, אך לא בהכרח מדובר במחלת נפש במובן של אובייקטיביות רפואית. איך מאבחנים את עצמך כשיש לך מחשבות מטרידות? אם אתה שואל את עצמך אם יש לך מחלת נפש, זה יכול להעיד על כך שמשהו מפריע לך. כל מחשבה לא הגיונית יכולה להפוך למחלת נפש אם היא משפיעה על התפקוד שלך. אליעד כהן מסביר שכל מחלת נפש יכולה להיעלם מעצמה, ואם יש לך מחשבה שמציקה לך, כדאי לטפל בה לפני שהיא הופכת לבעיה חמורה יותר. לדבריו, מחלת נפש היא לא בהכרח מצב קבוע או אובייקטיבי. כל מחשבה שמפריעה לך יכולה להיות מטופלת, גם אם היא לא מוגדרת כבעיה רפואית. ... לו, זה הזמן להתחיל לטפל בזה. הוא מציע לבדוק את עצמך ולראות אם יש משהו שמציק לך. אם זה מפריע לך, יש מקום לטפל בזה, כי כל מחשבה לא הגיונית יכולה להתפתח למחלת נפש, ואם לא מטפלים בה, זה יכול להחמיר. האם כדאי לטפל בהפרעה נפשית? האם זה חשוב לדעת אם יש לך מחלת נפש? אליעד כהן טוען כי זה לא משנה אם נקרא לזה
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות איך להתמודד עם הפחד שצוחקים עלי בגלל מחלת נפש? אחת הסוגיות המורכבות שאליעד כהן הציג עוסקת בפחד ובחרדה חברתית שנובעים ממחלת נפש, ובמיוחד מהחשש שאחרים צוחקים על האדם או לועגים לו בגלל שהוא מאובחן כחולה נפש, נוטל כדורים פסיכיאטריים או אושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם ... על היחס העצמי והדימוי העצמי - להבין שמה שאחרים חושבים עליך לא חייב להשפיע על ההרגשה שלך. מה ההיגיון שעומד מאחורי מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש אינה רק בעיה או הפרעה פסיכיאטרית סתמית, אלא שיש בה היגיון ושכל אמיתי. כל מחלה נפשית משקפת פרספקטיבה אחרת על ... את השאלה הזאת - אולי באמת מדברים עליך? אולי אתה מפספס משהו? אולי המציאות מורכבת יותר ממה שאתה מאמין? לדבריו, כל הפרעה נפשית מבטאת פרספקטיבה של אמת מסוימת, ... הם אלו שיכולים להבין לעומק את ההיגיון שמאחורי כל שיגעון ולהכיל אותו כחלק מתפיסת המציאות השלמה. האם אפשר להירפא מכל מחלת נפש? אליעד כהן מציין שכל מחלת נפש יכולה להיות מובנת וניתנת לטיפול, בתנאי שמבינים את השורש האמיתי שלה. הטיפול הנכון הוא לא בהכרח לשנות את ההבנה שהאדם חולה נפש, אלא לעזור לו לראות את המצב ... שהם לכאורה משוגעים או חריגים, אבל למעשה הם האנשים החכמים ביותר. איך להתמודד עם חרדה חברתית? האם אפשר להירפא ממחלת נפש? איך לעזור לאדם שרוצה להתאבד? איך לעזור לילד שלא רוצה לעשות שיעורים? מי נחשב חולה נפש? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליי? האם משוגע הוא חכם יותר? מה לעשות אם אני חושב שאנשים צוחקים עלי ושאנשים לועגים לי מכך שאני מאובחן כחולה נפש או מכך שאובחנתי כחולה נפש בעבר ואף אושפזתי מכך? מה לעשות אם אנשים לועגים לי על זה שאושפזתי בגלל מחלת נפש בעבר? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני חולה נפש או שיגלו שיש לי הפרעה נפשית או הפרעה פסיכיאטרית? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני לוקח כדורים פסיכיאטרים או שיגלו שבעבר לקחתי כדורים פסיכיאטרים ל
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
... ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה בלי טיפול? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם באופן עצמאי? אלו שאלות שנוגעות לאפשרות של טיפול עצמי בהפרעות נפשיות. אליעד כהן מסביר בהרצאה כי בהחלט יתכן שמחלת נפש תעבור מעצמה, גם אם מדובר במחלות נפשיות קשות. הוא מדגיש כי אף על פי שאין להמליץ על חכות מחלת נפש שתעבור לבד, מבחינה לוגית ניתן להבין שההפרעה עשויה להיפתר מעצמה. הוא מסביר שמהות מחלת הנפש היא מחשבה לא הגיונית שמפריעה לאדם ולסביבתו. אם מחשבה לא הגיונית כזו לא מפריעה לסביבה, כמו במקרה שבו ... פרטי, לא תיחשב כמחלת נפש. אך כאשר אדם מתחיל לשוחח עם חבר דמיוני ברחוב או להפריע לסביבה, עלולה להיווצר הפרעה נפשית כמו סכיזופרניה. ההסבר של אליעד כהן טמון בכך שמחשבה לא הגיונית יכולה לבוא ולהיעלם. כלומר, מחשבות ... מציין כי חולים בהפרעות נפשיות לא צריכים בהכרח לחכות שהבעיה תעבור מעצמה, אך מבחינה לוגית, ההפרעה יכולה להיעלם גם ללא טיפול. ... ההבנה העמוקה כיצד הפרעה נפשית נוצרת. אם מישהו מבין איך מחלת נפש נוצרה, הוא יכול להבין גם איך היא עשויה להיעלם מעצמה. הוא גם מציין כי במקרים רבים, ישנם סיבות שגורמות להיווצרות הפרעה נפשית, וישנן סיבות שיכולות לעזור להיעלמותה. בנוסף, אליעד כהן מציין שחשוב להבין שגם אם ניתן להחלים ממחלת נפש מעצמו, ישנם פתרונות לטיפול במחלות נפש, כולל טיפול ללא תרופות או כדורים. הוא מדגיש כי מדובר בהיבטים שונים של טיפול בהפרעות נפשיות, שיש להם פתרונות שונים אשר יכולים להיות יעילים, בהתאם למקרה הספציפי. האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? איך נגרמות הפרעות נפשיות? מהם טיפולים בהפרעות נפשיות? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? מהו טיפול בהפרעה נפשית ללא תרופות? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש ללא טיפול? ...
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות כיצד נוצרת הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרת הפרעת אישיות או מחלת נפש עקב אמונות תפלות ומיסטיות, ומדוע אנשים הופכים פגיעים במיוחד ... לפי אליעד, אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות הפרעת אישיות הוא חוסר במשמעות בחיים. הוא מתאר מצב שבו אדם חש שאין לחייו משמעות, ... וחשש מכישופים. כאשר הפחד הזה מוקצן, נוצרת הפרעת אישיות מיסטית ממשית. האדם מתחיל לחשוב מחשבות פרנואידיות כגון מישהו עשה עלי ... חסרות בסיס. הסיבה שאמונות כאלו הופכות להפרעת אישיות או למחלת נפש, לפי אליעד, היא משום שהאמונות התפלות מעניקות תחושת משמעות זמנית, אך ... איך לימודי יהדות ולימוד תורה עלולים לגרום להפרעה נפשית? אליעד כהן מרחיב גם על האופן שבו לימודי יהדות ולימוד תורה יכולים להוביל להפרעת אישיות. הוא מסביר כי אנשים רבים מחפשים משמעות בחיים דרך הדת והתורה, ודווקא ... הדתית שלו הופכת ממקור לנחמה למקור לחרדה ולהפרעת אישיות אמיתית. מדוע החיפוש אחר משמעות יכול להיות מסוכן? הבעיה המרכזית ... את החלל הזה, הוא עלול להגיע במהרה למצב של הפרעה נפשית אמיתית. לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי הפרעות אישיות רבות, כולל סכיזופרניה והפרעה גבולית, יכולות להתפתח בעקבות אמונות ... והאדם שמאמין בדברים אלו פגיע במיוחד להפרעות נפשיות. האם אמונות מיסטיות יכולות לגרום לסכיזופרניה? איך פחד משדים קשור להפרעת אישיות? מדוע אנשים מחפשים משמעות במיסטיקה? האם לימודי תורה עלולים לגרום להפרעה נפשית? מה גורם לאדם להאמין באמונות תפלות? כיצד פחד מעונשים של אלוהים משפיע על הנפש? האם יש קשר בין מיסטיקה להפרעת אישיות גבולית? הפרעת אישיות בגלל לימודי יהדות, הפרעת אישיות בגלל לימוד תורה, הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות, מה רע בלימוד תורה? הפרעת אישיות בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעת אישיות בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות, הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה,
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
... ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש מהו פחד ממחלות נפש וכיצד הוא מתבטא? פחד ממחלות נפש הוא פחד נפוץ המאופיין במחשבות טורדניות על כך שאדם אולי כבר סובל ממחלת נפש או שהוא עתיד לפתח הפרעה נפשית בעתיד. פחדים מסוג זה יכולים לכלול חששות כמו אולי אני סכיזופרן?, אולי אני פרנואיד?, אולי יש לי הפרעת אישיות?, אולי אני הולך להשתגע ולאבד שליטה על עצמי?. פחד זה מתעורר בעיקר בשל חוסר ידע והבנה לגבי הגורמים והתהליכים שמובילים להפרעות נפשיות. האם הפחד ממחלות נפש מתייחס להווה או לעתיד? קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים למחלות נפש: הסוג הראשון הוא פחד מכך שאתה כבר חולה נפש, למשל החשש אולי אני כבר סכיזופרן או סובל מהפרעת אישיות?. הסוג השני הוא פחד מהעתיד, המתבטא בחששות שאולי בעתיד האדם יתחרפן, יאבד שליטה, יפתח מחלה נפשית כמו סכיזופרניה או הפרעה נפשית קשה אחרת. שני סוגי הפחד האלו נובעים בעיקר מחוסר הבנה של האדם לגבי האופן שבו מתפתחות מחלות נפש ומה הגורמים להיווצרותן. מהם הגורמים למחלת נפש ואיך חוסר הבנה שלהם יוצר פחד? כשאדם רואה מישהו שמתנהג בצורה חריגה, כגון אדם סכיזופרן, הוא עשוי לתהות מה הסיבות לכך. האדם יכול לחשוב שמדובר ... חזקה של פחד וחוסר אונים. לדוגמה, אם במשפחתו של האדם קיים מישהו שסובל ממחלת נפש, האדם עשוי לחשוב שיש לו נטייה גנטית למחלות נפש, והפחד שלו יתגבר. אליעד כהן מסביר כי למרות שיש נטייה גנטית למחלות נפש, אין משמעות הדבר שהמצב בלתי הפיך או בלתי ניתן לשליטה. האם מחלת נפש היא גזירת גורל או שניתן להתמודד עמה? חשוב להבין שמחלות נפש אינן משהו שקורה ללא סיבה, באופן אקראי, או כתוצאה של גורל בלתי נמנע. מחלות נפש הן תוצאה של תהליכים נפשיים מסוימים שיש בהם היגיון וחוקיות ברורה. אליעד כהן מדגיש כי לכל מחלות הנפש יש מנגנון ברור שגורם להן להיווצר, ואם מבינים אותו, ניתן להתמודד איתן בצורה יעילה ואף לרפא אותן. לדוגמה, אם לאדם יש פחד שהוא סכיזופרן, אליעד ... אך הוא מדגיש את קיומם של פתרונות נוספים. איך אפשר להתמודד עם הפחד להיות חולה נפש? אם אדם חושש שהוא כבר חולה נפש, מומלץ לו לבדוק מה בדיוק גורם לפחד זה. לדוגמה, אם הוא חש דיכאון או חרדות, אין זה אומר שהוא בהכרח סובל מ
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש האם מחלת נפש מדבקת? כיצד סביבה משפיעה על אדם? האם אפשר להידבק במחלת נפש? אליעד כהן עוסק בשאלה זו ומסביר כיצד מחלות נפש, או יותר נכון, הפרעות נפשיות, יכולות להיות מדבקות בדרכים שונות. הוא מציין שבני אדם מושפעים מהסביבה שבה הם נמצאים. כשם שילד ילמד את השפה של סביבתו, כך ... לפי אליעד, אם אדם בריא נמצא בסביבה שבה יש אנשים הסובלים ממחלות נפש כמו סכיזופרניה או הפרעות אישיות גבוליות, הוא עשוי להיפגע מהשפעת ההתנהגות והחשיבה של אותם אנשים. הוא מציין כי זה תלוי גם באורך החשיפה ובחוזק האישיות של ... יציב רגשית, כך ייתכן שהוא יושפע יותר מהסביבה. מבחינתו, מחלת נפש היא לא בהכרח מחלה במובן הגנטי, אלא תוצאה של אופן חשיבתו של האדם, שיכול להיות שונה מהאדם הסובב אותו. הוא מוסיף כי אף אדם אינו בריא בהכרח יותר ממי שהוא נחשב לחולה נפש - ההבדל הוא פשוט במחשבות ובאופן ההתמודדות עם העולם. כמו כן, הוא לא ממליץ להימנע ממגע עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות. לדעתו, כל אדם יכול להחלים ולהשתקם, וההפרעות הנפשיות הן לא תוצאה של גנטיקה אלא של מחשבות שיכולות להיות מתוקנות בטיפול מתאים. אם ניתנים להם הכלים הנכונים, גם אנשים עם הפרעות נפשיות יכולים להפוך לנורמטיביים. מהם הגורמים המשפיעים על הדבקות בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש יכולה להתפשט או להשפיע על אדם בסביבות שונות. לדוגמה, אם אדם נמצא בסביבה שבה יש אנשים הסובלים מדיכאון, פרנויה, או תסמינים אחרים של הפרעות נפשיות, הוא עשוי גם לפתח את אותם הסימנים או התסמינים, למרות שלא הייתה לו בעיה נפשית קודם. ההשפעה של הסביבה על האדם היא כזו שיכולה לגרום לו לאמץ התנהגויות או מחשבות לא תמיד רציונליות, כיוון שהמוח האנושי ... גם כאשר אדם בסביבה נורמלית יתחיל לחשוב כמו מי שסובל ממחלת נפש, אם הוא יהיה חשוף לדברים כאלה לאורך זמן. כיצד נוכל להתמודד עם השפעות סביבה ולטפל במחלות נפש? אליעד כהן מציין כי כל אחד יכול להחלים ולהפוך לנורמלי, לאו דווקא בעזרת תרופות, אלא על ידי שינוי מחשבות והתנהגויות. הוא ... לאדם, ולא בהכרח על גנטיקה או כימיה במוח. הוא מתעקש כי לכל מחלת נפש יש פתרון, ושאפשר למצוא דרכים לרפא את כל המחלות הנפשיות אם רק מבינים את הבעיה לעומק ומטפלים בה נכון. לסיכום, אליעד כהן מציין שברגע שמבינים שמחלת נפש אינה באמת מחלה, אלא אופן מחשבה שונה, ניתן למצוא פתרונות שיביאו לשיפור איכות החיים של כל אדם, גם אם סבל מבעיות נפשיות. הוא חוזר ואומר כי טיפול בהפרעות נפשיות יכול להיעשות מבלי צורך בשימוש בתרופות, ועם הזמן כל אחד יכול למצוא את הדרך להתגבר ולהחלים. האם
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? האם כל ההפרעות הנפשיות יכולות להירפא? אליעד כהן טוען באופן חד משמעי שכל ההפרעות הנפשיות, ללא יוצא מן הכלל, יכולות להירפא במאה אחוז. הוא ... העמוק של המחשבות וההתנהגויות שמעורבות בהן. עיקר המהות כאן היא שלמחלות נפש ולהפרעות נפשיות יש שורש לוגי ורגשי שניתן להבין ולתקן. מהי הפרעה נפשית? הפרעה נפשית היא למעשה שינוי חריג בצורת החשיבה או ההתנהגות של ... בו (פרנויה) או חושב שהוא משיח (תחושת גדלות), הדבר עשוי להיתפס כהפרעה נפשית. אך הכוונה כאן היא שמדובר בהבנה או תפיסה שגויה של ... אלא בתפיסת עולם או אמונה שהשתרשה אצל האדם. ההגדרה החברתית של מחלת נפש החברה נוטה להגדיר את מה ששונה כלא נורמלי וכתוצאה מכך את האדם כחולה נפש. כאשר אדם מתנהג באופן שמפחיד או מבלבל את הסביבה, החברה ... לנסות להבין את הגורמים להתנהגותו. המהות כאן היא שההגדרה החברתית של מחלת נפש לא בהכרח משקפת את ההבנה העמוקה של המצב. כלומר, החברה ... את הפחד האנושי להידמות לאנשים בעלי התנהגות לא נורמלית. לדוגמה, פסיכיאטר שמפגש עם אדם שטוען שהוא רדוף על ידי זאבים, במקום להבין את עולמו, יעדיף להגדיר אותו כחולה נפש ולהתרחק ממנו. מדובר כאן במניע תת - הכרתי של פחד להידמות לאותו אדם, שמוביל לסיווגו כחולה נפש במקום לנסות להבין אותו לעומק. ההתפתחות של הפרעות נפשיות כפי שנראה במשל עם האקדח, בו אדם מכוון את הנשק לעבר ... בתחילת הדרך, הסטייה מהמציאות עלולה להחמיר ולהפוך לדפוס מחשבה של חולי נפש. דפוס זה מתפתח לאט אך באופן קבוע עד שהוא הופך להפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, פרנויה או OCD. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לריפוי? אליעד מדגיש שפתרון לכל הפרעה נפשית קיים, והוא נמצא בהבנה מעמיקה של ההיגיון שמנחה את ... זה לא יהיה מהיר או קסום, אך זהו תהליך של תיקון לוגי ורגשי. האם כל המחלות הנפשיות נובעות מאותו מקור? אליעד מציין שכולן נובעות ממחשבות שנמצאות מחוץ למסגרת החשיבה הרגילה והמקובלת. למעשה, כל המחלות וההפרעות הנפשיות הן תוצאה של סטייה בתפיסה ובמחשבה, סטייה שניתן לתקן על ידי זיהוי מקור השגיאה בהבנת המציאות. לסיכום, האם יש פתרון לכל הפרעה נפשית? בהתבסס על עקרונות אלו, אליעד אומר שיש פתרון לכל ...
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה? איך נוצרות הפרעות נפשיות ומה עומד מאחוריהן? הפרעות נפשיות נובעות לרוב מכך שאדם חושב שמשהו מסוים קורה בפועל, אף שהוא איננו קורה כלל. הדוגמאות לכך רבות ומגוונות. למשל, אדם עשוי להאמין שהוא המשיח, למרות שבמציאות הוא ... אמיתית במציאות. זה הבסיס שעליו בנויה הפרעה נפשית, הזיות שווא או מחשבות שווא. מה המנגנון שגורם לאדם לפתח הזיות ומחשבות שווא? אליעד כהן מסביר שהמנגנון המרכזי שעומד מאחורי התופעה הזו קשור באופן ישיר למה שהאדם ... איך פחד קיצוני ורצון חזק יוצרים מחלת נפש קשה? הבסיס של כל מחלת נפש קשה הוא אינטרס פנימי חזק של האדם. כשאדם מפחד בצורה קיצונית שמשהו לא יקרה לו, הוא עלול להפעיל מנגנון הגנתי שגורם לו לדמיין דווקא את הדבר שמפחיד אותו. כך נוצר מצב ... וכך נוצרת ההזיה שהוא המשיח. מה הדרך לטפל במחלות נפש ובהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר שהטיפול בהפרעות נפשיות צריך להיות מכוון בדיוק לאותו אינטרס או פחד פנימי שיוצר את ההזיה או את ההפרעה הנפשית. כלומר, אם רוצים לעזור לאדם שחושב שעוקבים אחריו, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להפחית את הפחד שלו מכך שעוקבים אחריו. ככל שהאדם פחות יפחד או פחות ירצה שמשהו ... או הפחד שמזין אותה. אליעד מדגיש שאין מחלת נפש בעולם שאין לה פתרון, ושתמיד אפשר למצוא את ההיגיון שמסתתר מאחוריה, כדי לעזור לאדם להיחלץ ממנה. איך נוצרות הזיות שווא? טיפול בסכיזופרניה פרנואידית מחשבות שווא - למה זה קורה? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? ממה נובעת מחלת נפש קשה? ...
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות? השאלה האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות מעסיקה רבים, והתשובה לכך אינה חד משמעית. יש המאמינים שמחלות נפש נגרמות מגורמים גנטיים, בעוד אחרים טוענים שאין לכך ביסוס מוצק. עם זאת, גם אם יש מרכיב גנטי, חשוב להבין שאין זה אומר שהמצב בלתי הפיך או שאין פתרון. לכל מחלת נפש יש פתרון, והוא לא בהכרח תרופתי. למעשה, אפשר למצוא פתרונות אחרים שמטפלים בשורש הבעיה. מה ההיגיון מאחורי האמונה שמחלות נפש הן גנטיות? האמונה כי מחלות נפש הן גנטיות נובעת מכך שאנשים רבים, כולל אנשי מקצוע בתחום הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה, מתמודדים עם אנשים שהמחשבות וההתנהגויות שלהם לא תואמות את הנורמה החברתית. אם אדם מבטא צורת חשיבה ... מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובלים ממנו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. הבעיה היא שכאשר אנשי מקצוע מתקשים להסביר ולפתור בעיות ... האחריות ולמנוע מהם לחפש פתרונות מעמיקים. מדוע יש נטייה לקשור מחלות נפש לגנטיקה? הנטייה להאמין שמחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות מגיעה פעמים רבות מהשאלות שמפסיכיאטרים שואלים את המטופלים. לדוגמה, כאשר אדם מאובחן כסכיזופרני, והפסיכיאטר מגלה כי אחד מהוריו אובחן כך גם הוא, יטען כי מדובר כנראה בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אולם, האם זה בהכרח נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות הסביבה שבה גדל אדם משחקת תפקיד חשוב בהשפעה על בריאותו הנפשית. לדוגמה, ילד שגדל בבית שבו הורה סובל מהפרעה נפשית, עשוי לאמץ את דפוסי החשיבה של אותו הורה. הסביבה המשפחתית, ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות הביתיות מעצבים את ... ולכן אין זה מפתיע אם הוא יפתח דפוסים דומים שיכולים להוביל להפרעות נפשיות. זה לא בהכרח קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית. האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית? לא, גנטיקה אינה מחייבת אדם להיות חולה נפש. כל אדם יכול להיות בריא נפשית, גם אם יש לו רקע גנטי שמעיד על נטייה למחלה נפשית. כל אדם יכול להיות בריא נפשית אם יקבל את הכלים המתאימים לחשיבה בריאה. כלומר, גם אם כל בני משפחתו סבלו ממחלות נפש, אין זה אומר שהוא מחויב להן. המסקנה - יש פתרון לכל מחלות הנפש לסיכום,
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, הפרעת מצב רוח לא יציב, שינויים קיצוניים במצבי רוח קיצוניים, תנודתיות במצב הרוח מאוזן, הפרעת אישיות גבולית, חוסר יציבות רגשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחלת נפש, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחלת נפש, איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למציאת זוגיות, ייעוץ פילוסופי, מאמן אישי ועסקי בנושאי מחלת נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 15:52:24 - wesi1