אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה עושים עם געגוע? ✔לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
איך להשתחרר ממחשבות מטרידות על העבר?

אנשים רבים נתקעים בלופים אינסופיים של מחשבות על העבר, מחשבות שחוזרות שוב ושוב ומונעות מהם ליהנות מהרגע הנוכחי ולחיות את ההווה במלואו. אליעד כהן מסביר את הדרך המעשית להשתחרר ממחשבות אלו, אך לפני שהוא נותן תשובות, הוא מעלה שאלות חשובות לגבי עצם הצורך לצאת מהלופים הללו. אליעד מציע לבחון כמה הנחות יסוד שמסתתרות בשאלה, כגון ההנחה שחובה לצאת מהלופים של העבר, ההנחה שחייבים לחיות ברגע הזה, וההנחה שמחשבות על העבר מפריעות לחיות בהווה.

אליעד מסביר כי יתכן שבכלל טוב להישאר בלופים של העבר או שטוב דווקא לא לחיות את הרגע, או שאולי אפשר לעשות גם וגם, כלומר, לחיות ברגע ובה בעת להיות עסוקים בזיכרונות העבר. הוא מסביר שלא בהכרח חייבים לצאת מהלופים, ואולי ניתן לצאת מהם רק באופן יחסי ולא מוחלט.

מדוע באמת נתקעים במחשבות על אירועים מהעבר?

לדוגמה, אדם מספר שלפני כעשר שנים עשה החלטה מסוימת שהוא מתחרט עליה. כשאליעד שואל אותו מדוע החליט כך ולא אחרת, האדם עונה כי בזמנו זה נראה לו הדבר הנכון לעשות. אליעד מחדד נקודה קריטית: ברגע שההחלטה התקבלה בעבר, האדם לא באמת היה יכול לפעול אחרת, כי הנסיבות והחשיבה באותו רגע הביאו אותו לקבל החלטה ספציפית. לכן, תחושת החרטה נובעת לא מהעבר עצמו, אלא מהפרשנות שהאדם נותן כיום להחלטה שקיבל אז.

אליעד ממשיך ומדגיש כי אדם לעולם אינו חושב על העבר עצמו, אלא על המשמעויות שיש לעבר עבורו בהווה. לדוגמה, אם בעבר האדם קיבל החלטה לא נכונה, המחשבות על כך מטרידות אותו כיום, כי הן יוצרות ספק לגבי יכולתו לקבל החלטות נכונות בהווה. כלומר, הוא מוטרד ממשמעות העבר לגבי ההווה שלו, לא מהאירוע עצמו שקרה לפני שנים.

אליעד נותן דוגמה נוספת ופשוטה: כשהיית ילד והתחלת ללכת, נפלת מספר פעמים. כיום, כבוגר, אינך חושב על כך, כי אין לכך משמעות עבורך בהווה. אם תבין שאין לעבר משמעות עבורך בהווה, המחשבות עליו ייעלמו באופן טבעי. כל עוד יש לך משמעות רגשית או מחשבתית לעבר, תמשיך לחשוב עליו.

למה קשה להשתחרר מהעבר?

אליעד מסביר שהסיבה העיקרית לכך שאדם מתקשה להשתחרר ממחשבות על העבר, היא משום שיש לו אי - שביעות רצון מהמציאות הנוכחית שלו. כאשר המציאות הנוכחית לא טובה או לא מספקת, האדם מתחיל לחשוב "מה היה קורה אילו" - אולי אם הייתי מקבל החלטה אחרת בעבר, החיים שלי היו היום טובים יותר.

אלא שזהו לופ אינסופי, כי תמיד אפשר להעלות ספקולציות אינסופיות לגבי העבר: "אם הייתי עושה כך או אחרת, אם הייתי נולד בתקופה אחרת, או למשפחה אחרת". הבנת הלופ האינסופי הזה עשויה להוביל לשחרור: כשמבינים שהמצב תמיד היה יכול להיות טוב יותר או גרוע יותר, מאבדים עניין במה שקרה או לא קרה בעבר. כך אפשר לקבל את המצב הנוכחי ולהשתחרר מהחרטה או הגעגועים לעבר.

האם המחשבות על העבר גורמות להנאה או לסבל?

אליעד מסביר כי אפילו מחשבות שלכאורה גורמות לסבל או לתחושת תקיעות, עדיין נובעות מכך שהאדם מנסה באופן לא מודע להפיק מהן תועלת מסוימת....
מה השאלה שלך?

ש: השאלה שלי איך לצאת מהלופים של משהו שקרה בעבר ולא נותן לי לחיות ברגע הזה.

אליעד: אוקי איך לצאת מהלופים של העבר שלא נותנים לך לחיות ברגע הזה, מה הנחות היסוד אוטומטית? אחד שצריך לצאת מהלופים של העבר שצריך לחיות ברגע הזה ושהלופים של העבר לא נותנים לך לחיות ברגע הזה, יש פה כמה הנחות יסוד אני תכף אתן לך תשובה למה שאתה שאלת אבל בנוסף תשים לב אולי זה טוב להישאר בלופים של העבר אולי זה טוב לא לחיות ברגע הזה ואולי אפשר גם להיות בלופים של העבר וגם לחיות ברגע הזה.

אבל איך יוצאים מהלופים של העבר? לא יוצאים, למה לצאת מהלופים של העבר? כי אי אפשר לחיות ברגע הזה, קודם כל מי אמר אולי גם וגם אפשר אבל לא משנה בוא נזרום איתך בא תסביר את השאלה תן דוגמה, בהנחה שנניח שאתה רוצה לצאת מהלופים של העבר ונניח שהם מפריעים לך לחיות ברגע הזה אז איך יוצאים מהלופים של העבר זאת השאלה.

כי זה לא מחויב אולי אתה גם יכול להרגיש בנוח להיות בלופים אולי גם אי אפשר לצאת מהלופים, אולי אפשר לצאת רק באופן יחסי. אוקי אתה רוצה לתת דוגמה אחת, אתה רוצה לתת דוגמה או שאני אמציא תשובה אתה רוצה לתת דוגמה למה הכוונה לצאת מהלופים של העבר?

ש: כן נגיד לא משנה לפני כמה זמן אם ניקח תקופה של עשר שנים היה איזה משהו שהייתי יכול לעשות בצורה אחת ועשיתי את זה בצורה אחרת.

אליעד: למה עשית את זה בצורה הזאתי אם יכולת לעשות בצורה אחרת?

ש: כי זה מה שהחלטתי.

אליעד: ולמה החלטת את זה היית יכול להחליט אחרת?

ש: כן.

אליעד: אז למה החלטת ככה ולא אחרת?

ש: כי באותו רגע החלטתי שזה מה שיעשה לי טוב.

אליעד: כי זה מה שחשבת ויכולת לחשוב אחרת באותו רגע? כן.

ש: האמת שלא אני לא יודע.

אליעד: יפה אז אתה לא יכולת לעשות אחרת בעבר.

ש: אי אפשר לדעת.

אליעד: סתם רק רציתי להגיד לך שגם המשפט שאומר "יכולתי לעשות אחרת" גם הוא לא בטוח נכון כי אפשר לומר שהיית חייב לעשות ככה, הנסיבות הובילו אותך לעשות משהו מסוים.

ש: כן.

אליעד: אוקי הלאה.

ש: אתה מדבר על המצב שבו הרובריקה הזאת לא עוזרת.

אליעד: אין בעיה לא משנה, פרקטית עשית פעם קיבלת החלטה שבעיניך היא נתפסת כשגויה ואיך זה תוקע אותך כרגע?

ש: כרגע לפעמים זה פשוט מפריע לא חייב להיות כל הזמן בזה אבל יש כמה פעמים ביום שזה סוג שאני צריך לחשוב על זה כאילו משהו.

אליעד: כאילו משהו לא פתור?

ש: המוח בעצמו רוצה לחזור לשם ולחשוב על זה קשה לו להימלט מזה.

אליעד: אוקי בא נראה מה הוא שאל ומה מהמות של השאלה שלו, הוא אומר הוא תיאר תהליך בעבר שמפריע לתהליך בהווה זה מה שהוא תיאר, משהו שקרה בעבר שהמחשבות בהווה על מה שקרה בעבר הוא לא רוצה את המחשבות האלה. שימו לב בא נראה מחויב ואפשרי הוא סיפר סיפור שלם אבל מה המהות של הסיפור? המהות של הסיפור היא כזאת שבעבר קרה משהו לא משנה מה המשהו ושבהווה הוא חושב על מה שקרה בעבר ושהוא לא רוצה את זה.

עכשיו לא משנה למה הוא לא רוצה את זה אבל הוא לא רוצה את המחשבות בהווה על מה שקרה בעבר זאת המהות של מה שהוא אמר נכון, אז בעצם ניקח את השאלה שלו ונשאל אותה אחרת איך אפשר להשתחרר בהווה ממחשבות על העבר זאת המהות של השאלה נכון, אם נדע את זה מזה נוכל לגזור מה שנרצה. עכשיו איך אפשר להשתחרר בהווה ממחשבות על העבר אז מה האמת?

ש: עשינו את זה פעם.

אליעד: באמת, אז מה האמת קודם כל מה האמת האם באמת בהווה אתה חושב על משהו שקרה בעבר או שאולי בהווה אתה חושב על משהו, סתם אני אקצין שאתה חושב שקרה בעבר. מה המהות של העניין, קודם כל רציתי להכניס פה היבט שגם מה שקרה בעבר לא בהכרח קרה בעבר אלא אתה חושב שזה קרה בעבר, בהווה נראה לך שזה קרה בעבר יכול להיות שבעבר קרה משהו כרגע נראה לך שקרה משהו אחר ואז אתה חושב על זה אבל המהות של מה שאני רוצה להגיד היא שבן אדם בהווה חושב על הבעיות שיש לו בהווה, אתה לא חושב על העבר אתה חושב על המשמעויות של העבר עבורך להווה.

עוד פעם אתה לא מוטרד ממה שקרה בעבר העבר לימד אותך משהו שבהווה הוא מטריד אותך, לדוגמה אם פעם קיבלת החלטה נגיד לא נכונה ואז זה אומר לך שאולי ההחלטות שלך לא מספיק נכונות אז אתה בהווה ממשיך לחשוב על זה לא בגלל שאתה חושב על מה שהיה בעבר אלא בגלל שכרגע אתה לא בטוח שההחלטות שלך נכונות. רגע שנייה אתה הבנת מה אני אומר? זאת אומרת שאם לדוגמה בעבר נגיד נכשלת אלף פעמים והמחשבות האלה הן מונעות ממך להצליח כי המוח שלך אומר "אולי אני אכשל" זאת אומרת שאם אתה תהיה בטוח בהווה שלא אכפת לך להיכשל נגיד אז ממילא אתה תפסיק לחשוב על העבר.

זאת אומרת כשאתה חושב על המחשבות מהעבר צריך לחקור למה אתה חושב עליהן, מה זאת אומרת למה? איזה תועלת זה מביא לך כרגע מה זה מייצג עבורך ולפתור את זה כרגע ואז ממילא אתה תפסיק לחשוב על מה שהיה בעבר. זה לא שבעבר חשבת משהו ואתה פשוט הוא נדבק אליך כי אחרת היית חושב על הרבה דברים מהעבר, למה אתה חושב דווקא על זה? כי לזה יש משמעות עבורך להווה. צריך לבדוק מה המשמעות שיש למחשבות שלך על מה שקרה בעבר מה המשמעות שיש להן לגבי ההווה שלך זאת השאלה. אתה הבנת?

ש: כן.

אליעד: אתה רוצה לדבר על זה?

ש: מה המשמעות ש...?

אליעד: מה המשמעות שלך כרגע למה שקרה בעבר. אני אתן לך דוגמה נגיד בעבר הרחוק אני לא יודע אם אתה זוכר אני זוכר איך שהתחלת ללכת נפלת מדי פעם, אתה זוכר שהתחלת ללכת כילד ונפלת אתה עדיין חושב על זה?

ש: לא.

אליעד: למה לא? אולי פתאום תיפול כי אתה בטוח שאין לזה משמעות, אתה אומר "אז הייתי ילד נפלתי ועכשיו אני אדם בוגר אני לא אפול" נכון, זאת אומרת שאם אתה בטוח שאין לזה משמעות לגבי הרגע הזה אתה לא חושב על זה. אתה מבין זאת אומרת השאלה היא מה המשמעות שיש לך כרגע על המחשבות שאתה חושב שקרו בעבר זאת השאלה.

ש: אני הבנתי מה אתה אומר זה אי שביעות רצון מהמציאות הנוכחית כנראה.

אליעד: ומה אכפת לך מהאי שביעות, מהמציאות הנוכחית?

ש: כן.

אליעד: אוקי.

ש: כנראה שאם אני חוקר את זה בנוגע למה שאמרת שכרגע יש לי משמעות למשהו שקרה בעבר.

אליעד: זה איכשהו קשור להווה שלך.

ש: וזה גם נותן לו כרגע תועלת כי אחרת הוא לא היה חושב על זה.

אליעד: הוא חושב שזה ייתן לו תועלת לחקור את זה או יותר מדויק, תראה בן אדם רוצה להרגיש טוב בן אדם עושה את מה שהוא חושב שיעשה לו טוב, זאת אומרת שאם הוא חושב על זה הוא חושב שאיכשהו המחשבה הזאת תעשה לו טוב, איך היא תעשה לו טוב? הסקת מסקנות תגרום לו להתחמק מנזק מסוים.

ש: זה מחויב כאילו שהוא לא יחזור על זה?

אליעד: לא יודע.

ש: לא אני שואל ברצינות.

אליעד: מחויב לי אבל שקרה לו משהו בעבר ושזה נגיד לדוגמה, נגיד בן אדם נגיד בבית הספר השפילו אותו נניח והוא כל הזמן חושב על זה למה כי הוא עדיין כרגע מרגיש מושפל מזה זה לא קשור לעבר, אם הוא יצליח כרגע להתגבר על זה שהוא יקבל את זה שנגיד משפילים אותו הוא יפסיק לחשוב על מה שקרה בעבר, אם הוא נגיד יגיד "נכון שהשפילו אותי אבל" גם הוא יפסיק לחשוב כרגע הוא מרגיש מושפל זה שהוא חושב על כל מה שקרה בעבר זה בגלל שכרגע הוא מושפל בגלל מה שקרה בעבר אבל זה קשור כרגע, הלאה.

ש: שאלה הבאה?

אליעד: לא רגע אז מה?

ש: אולי איך שהבנתי את זה את מה שאמרת העניין שאני בורח מהרגע הנוכחי מהמציאות לעבר כי אני לא מרוצה מהמציאות של עכשיו זה מה שאתה אמרת.

אליעד: בערך לא אמרתי שאתה בורח לא, לא אמרתי שאתה בורח בעבר אתה לא חושב על מחשבות טובות שקרו בעבר נכון. תראה אם אתה רע לך ואתה חושב על דברים טובים שקרו בעבר אז יש היגיון כשרע לך אתה מעדיף לחשוב על מציאות אחרת שקרתה בעבר כדי שיהיה לך טוב אבל לא דובר על זה. בעבר קרה משהו מה קרה לצורך העניין שקיבלת החלטה לא נכונה, בסדר אתה רוצה לתת?

ש: זאת לא החלטה לא נכונה זה החלטתי משהו ואני מתחרט על זה כאילו זה כן לא כן לא, אולי זה אולי זה.

אליעד: ולמה אתה חושב על זה עדיין?

ש: לא אני לא יודע.

אליעד: אז יכול להיות שכרגע אתה לא מרוצה מהמצב ואז כל הזמן המוח שלך אומר לך "ואם היית עושה כך אולי היום היה אחרת" כאילו אתה מנסה לברוח, אז זה בסדר בא ננסה להבין עוד פעם אתה חי חיים ואתה לא מרוצה מהמצב ואז אתה אומר "טוב מה נעשה? לא יודע מה לעשות" ואז אתה אומר "טוב בא נחשוב שאולי בעבר הייתי מקבל החלטה אחרת אולי המציאות הייתה אחרת" ואז אתה כאילו אולי איכשהו מתענג על המחשבה "אבל אם אז הייתי עושה ככה היום, אם רק הייתי ממלא את המספרים האלה הייתי זוכה בלוטו והיה אחרת" אתה מבין משהו כזה.

אבל אם לדוגמה אתה נגיד תקבל את המציאות שיש לך כרגע או שיהיה לך נגיד כלים איך להתמודד עם המציאות שיש לך כרגע או שתבין לדוגמה שלא משנה מה היית בוחר בעבר המצב היה גרוע או טוב באותה מידה, כי אם לדוגמה היית מחליט את ההחלטה ההיא בעבר היית במקום אחר והיה לך אולי יתרונות אחרים אבל חסרונות אחרים אם אתה תצליח לראות את זה אז זה לא אכפת לך מה קרה בעבר "אז מה זה משנה אז הייתי עושה אחרת היה קורה אחרת ומה" אז זה חסרונות אחרים יתרונות אחרים.

דבר נוסף יש גם יתרונות בזה שהגעת לאיפה שאתה היום גם בזה יש יתרונות ודבר נוסף גם אולי בעבר של העבר, כאילו זה גם לופ אינסופי כי אתה יכול להגיד "אם רק הייתי נולד יומיים אחרי למשפחה אחרת יכול להיות שגם בכלל היה סיפור חיים שלם, ואולי בכלל הייתי נולד מאה...
להוציא אותה מהראש למה קשה טוב באותה מידה לא מצליחה לשכוח אותו צריך לבדוק להשתחרר מהאקסית איך להשתחרר חייב להיות למה הוא לא לחזור יתרונות וחסרונות געגוע געגועים געגועים לעבר השתחררות התקדמות זיכרון זיכרון מהעבר זיכרונות זיכרונות מהעבר חופש חרטה חרטה על העבר טראומה טראומה מהעבר טראומות להשתחרר להשתחרר מ להשתחרר מהעבר להתגעגע להתנתק להתנתק מהעבר להתקדם להתקדם קדימה לחיות לחיות את הרגע לשכוח לשכוח את העבר מהעבר מחשבות מחשבות על העבר עבר שכחה
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
... איך להוציא אותו מהראש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להוציא את האקס מהראש? איך להפסיק להתגעגע לאקס? איך להפסיק להתגעגע אליה? מהי פסיכולוגיה של געגוע? מה עושים עם געגוע? געגועים לעבר, איך מתמודדים עם געגוע קשה? מהו געגוע? איך מתמודדים עם געגוע? איך אפשר להתגבר על געגוע? געגוע חזק, התמודדות עם געגועים, געגועים לבן זוג, ...
זיכרון / שכחה / שיפור הזיכרון - איך לזכור דברים? איך לשפר את הזיכרון?
זיכרון שכחה שיפור הזיכרון - איך לזכור דברים? איך לשפר את הזיכרון? זיכרון. שכחה. איך לזכור ולא לשכוח את מה שרוצים? הדרך הטובה ביותר לזכור משהו, היא על ידי הבנה שלו. אם האדם מבין, הוא אינו צריך לזכור. אם האדם אינו מבין הוא צריך להתאמץ לזכור וממילא הוא מסוגל לשכוח. אם ברצונך לזכור משהו, פשוט נסה להבין אותו בשלמות. להבין בשלמות = להבין את הדבר מכל צדדיו האפשריים = הבנה שאינה משאירה ספק כלשהו לגבי הדבר. שכחה = ידיעה הפוכה את הדבר שברצונו של האדם לזכור. לדוגמה: האדם רוצה לזכור לא לעשות X. שכחה = האדם חושב את ההפך של הדבר שאותו הוא שכח. אפשר לשכוח רק דבר שאפשר לחשוב ההפך ממנו. אם אי אפשר לחשוב ההפך ממנו, לא ניתן לשכוח אותו. זיכרון שלם = ידיעה שלמה = ידיעה שאינה מאפשרת שום ספק ונטייה מחשבתית אל הצד השני של הדבר אותו ... כזה האדם כבר אינו צריך לזכור שום דבר, מאחר שהוא יודע. ידיעה = הבנה = זיכרון. חוסר ידיעה = חוסר הבנה = שכחה. ברמה המעשית: כדי לזכור משהו, חקור אותו לעומק, דע עליו הכל, תגיע לגביו לרמת וודאות ורמת הבנה מושלמת. על ידי זה לא תוכל לשכוח את הדבר. ככל שהאדם יודע יותר את הדבר, כך הדבר שיודעים אותו הופך לאדם שיודע אותו. היודע ... מתאחדים. כאשר הדבר אותו יודעים מתאחד עם היודע את הדבר, על ידי זה יש זיכרון מושלם ברמה של ידיעה שלמה. ...
שלמות עצמית וזיכרון רגשי טוב - מהו זיכרון רגשי טוב בשלמות?
שלמות עצמית וזיכרון רגשי טוב - מהו זיכרון רגשי טוב בשלמות?
... עצמית וזיכרון רגשי טוב - מהו זיכרון רגשי טוב בשלמות? איך אפשר לדעת שהגעת לשלמות העצמית שלך? אליעד כהן פותח את השיחה בשאלה חשובה: כיצד אדם יכול לדעת האם הוא הגיע לשלמות העצמית שלו? לדבריו, התשובה ... לשלמות, כי אדם שנמצא בשלמות כבר אינו מחפש תשובות. מהו תהליך ההתפתחות והזיכרון הרגשי שעובר האדם? כדי להמחיש את תהליך ההתפתחות והחשיבות של זיכרון רגשי, אליעד נותן דוגמה מהילדות: ילד קטן בגן שנפגע רגשית מכך שמישהו הוציא לו לשון. כשהוא מתבגר ומישהו עושה זאת שוב, הוא כבר לא מתרגש מכך, כיוון שהמודעות שלו ... באדם מטען רגשי מן העבר: גם כאשר האדם מרגיש מאושר, הוא ממשיך לסחוב איתו זיכרונות רגשיים שליליים מפעם, בנוסף לחשש שהטוב הזה יפסק בעתיד. הוא נותן דוגמה לאדם שאומר הלוואי שהשבוע הטוב הזה יימשך לנצח, ובכך חושף שהאדם למעשה פוחד מכך שהטוב יסתיים, ... את עברו בצורה רעה, הבעיה איננה העבר עצמו, שכן העבר איננו קיים עוד, אלא הזיכרון והחוויה שלו מן העבר. הדגש צריך להיות על התיקון של חוויית הזיכרון ולא על ניסיון לשנות אירועים שכבר התרחשו. איך מתקנים את הזיכרון הרגשי הרע? אליעד טוען כי הפתרון אינו הדחקת האירועים השליליים, מכיוון שההדחקה אינה אפשרית באמת, ותמיד יישאר משהו מהזיכרון. במקום זאת, הוא מציע לבצע תהליך שבו האדם עובר על כל האירועים הרעים שחווה ומנסה לחוות אותם מחדש באופן חיובי. לדוגמה, אם אדם עבר שוד או איבד חבר במלחמה, המטרה אינה לשנות את העבר, אלא לשנות את הדרך שבה הוא חווה את הזיכרונות הללו. הוא מדגיש ששיטות נפוצות כגון חשיבה חיובית או דמיון מודרך לא באמת פותרות את הבעיה, מכיוון שהן מהוות סוג של שקר עצמי ולא מספקות הבנה אמיתית של המציאות. מדוע הבנה עמוקה של המציאות הכרחית לתיקון הזיכרון? אליעד מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם הזיכרון השלילי היא להבין באופן עמוק את המציאות עצמה, להבין את הסיבה הראשונית שיצרה את כל האירועים, טובים ורעים כאחד. לדבריו, הסיבה של אירועים טובים ואירועים רעים היא ... טוב לרע מנקודת המבט המוחלטת. כאשר האדם יגיע להבנה זו, הוא יוכל לחוות את כל זיכרונותיו, גם הכואבים ביותר, כחוויה טובה ומוחלטת. כתוצאה מכך, האדם יחווה טוב מוחלט באמת, כזה שבו הוא אינו חושש יותר מפני רע עתידי, כיוון שהוא מבין שכל מה שקרה וכל מה ... המבט של אותה סיבה ראשונית ומוחלטת. כיצד ליישם בפועל את התהליך לתיקון הזיכרון הרגשי? אליעד מפרט את התהליך באופן מעשי: האדם צריך לרשום לעצמו את כל האירועים השליליים שקרו לו בחיים. עליו לנסות לחוות מחדש כל אירוע בצורה חיובית וטובה. הוא לא ... הן את הטוב והן את הרע. מתוך ההבנה העמוקה הזו, האדם יוכל לחוות את כל הזיכרונות כחיוביים באמת. מה התוצאה של תיקון הזיכרון בדרך זו? לדברי אליעד, אם אדם יצליח להגיע להבנה ולחוויה זו, הוא יגיע למצב של שלמות אמיתית, בה הוא חווה את כל זיכרונותיו באופן חיובי לחלוטין. הוא מדגיש שזו הדרך היחידה לחוות אושר אמיתי ושלמות עצמית מלאה, ללא כל פחד או חשש שיקרה רע בעתיד. לסיום, אליעד מאחל למאזינים להגיע למצב כזה של הבנה ושלמות עצמית, ולחוות טוב אמיתי בחייהם. איך לתקן זיכרונות שליליים? מהי שלמות עצמית? איך להשתחרר מפחד? האם חשיבה חיובית עובדת באמת? מהי הסיבה של אירועים רעים? איך להגיע להבנה עמוקה של המציאות? הפעם אני רוצה להשיב על ... יש לך שאלה, עוד לא הגעת ואתן נקודת מבט. אדם עובר מרגע שנולד תהפוכות, ולפי הזיכרון שלו את העבר, ידע אם הגיע. ילד לדוגמה בגן הוציאו לו לשון וחווה את זה כרע, ואז הוא גדל ומוציאים לו לשון והוא לא ייחס לזה כבר משמעות, והאדם כל הזמן מתפתח, ודברים ... על העבר, גם שהאדם הגיע לאושר ולהרגשה טובה הוא תמיד סוחב איתו מטען רגשי מהעבר, והמטען הזה הוא לא מספיק טוב כמו הרגע. ואנשים אומרים השבוע היה לי שבוע טוב הלוואי שהוא ימשך, ובעצם זה לא טוב אמיתי כי אתה פוחד שהטוב הזה יפסק, וטוב אמיתי זה שאתה ... אז זה לא טוב מוחלט כי יש פחד!! בנוסף לכל זה, תמיד יש מטען רגשי של הדברים מהעבר, ולדבר הזה כביכול אין פתרון כי את העבר אין להשיב, אין אפשרות לשנות את העבר. ועל האדם להגיע למצב שכל רגע הוא טוב, וכל עוד רגע אחד היה פחות טוב מאחר זה לא טוב ... איננו ולא מנסים להפוך אותו לטוב, זה כבר לא קיים, ומה שאנו מנסים לפתור את הזיכרון, לפתור את מה שהוא חווה את מה שקרה לו, והוא חווה את הזיכרונות בצורה רעה וזו הבעיה, זה מה שהורס לאדם את האושר כי הוא חווה את העבר שלו בצורה רעה. והאדם יכול להגיע למצב שהוא יחווה את הזיכרונות בצורה טובה, אם הוא יצליח להביא את עצמו בהווה לחוות את הזיכרונות בצורה טובה, אז הוא יחיה טוב. ועל האדם להיזכר בכל הדברים הרעים, ולחוות אותם כדבר טוב, וזה ממילא מתקן לו את זיכרונות העבר ואז הוא חי טוב באמת. ומי שלימד את האדם להדחיק את הדברים הרעים אין לו מושג מימינו ומשמאלו, כי תמיד יהיה זיכרון. ובפועל תרשום את כל הזיכרונות הרעים, ותחווה אותם בצורה טובה. וכל הטריקים, חשיבה חיובית, דמיון ועוד, כל אלו לא יעבדו לך. העניין להגיע להבנה, לא לשקר את עצמך, אלא להבין את הסיבה של כל ... מהנקודה של הבנת הסיבה הראשונה שאין בה הבדל בין טוב לרע, אז האדם יחווה את הזיכרונות מההבנה ומידיעה שאין הבדל אצלו בין טוב לרע ויחווה את הכל כטוב ביותר, ואז הוא יחווה טוב בשלמות. ושיהיה לכולם המשך יום טוב באמת. ...
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
... טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות שטחית בלבד. הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל העדפה בין טוב לרע, בין ... מצב זה מתואר כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית עמוקה ויסודית. ... המציאות. כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות עצמה מתחדשת בכל רגע מחדש. מה קורה כאשר האדם ... להבנת הסיבה הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. הטראומה מאבדת את ההשפעה שלה, כי האדם כבר אינו נמצא בהתנגדות מול המציאות. הוא חווה את כל האירועים, כולל אלו שבעבר תפס כטראומטיים, באופן טבעי ושלם. הוא לא מרגיש עוד פחד או חרדה מפני זיכרונות העבר, כיוון שהוא מבין ומקבל באופן מוחלט את הסיבה העמוקה ביותר של כל דבר במציאות. ...
זיכרון או דמיון? חלום או מציאות? היה או לא היה?
זיכרון או דמיון? חלום או מציאות? היה או לא היה?
זיכרון או דמיון? חלום או מציאות? היה או לא היה? האם הזיכרון האנושי מתאר מציאות אובייקטיבית? אליעד כהן פותח את ההסבר בשאלה לגבי הזיכרון האנושי, וקושר אותה למושגים של סיבה ותוצאה. הוא מתמקד בשאלה בסיסית: האם מה שהאדם זוכר שאכן קרה, הוא בהכרח אירוע שקרה במציאות באופן אובייקטיבי, או שזהו רק זיכרון סובייקטיבי? הוא מציג דוגמה של אדם שזוכר שאירוע מסוים קרה אתמול, והוא בטוח שהאירוע הזה אכן התרחש. אם מיליון איש יזכרו אירוע מסוים, הם יהיו משוכנעים שהאירוע אכן התרחש. אבל אליעד שואל, האם הזיכרון הזה מוכיח באופן מוחלט שהאירוע באמת התרחש? אולי למרות הזיכרון, האירוע לא באמת קרה? לדבריו, הזיכרון האנושי אינו מתאר בהכרח מציאות אובייקטיבית, אלא רק מציאות סובייקטיבית. הזיכרון הוא תחושה או תמונה המופיעה במוחו של האדם בזמן הווה, והוא מקשר לתמונה זו תחושה של זמן, כאילו היא שייכת לעבר. כיצד הזיכרון דומה לדמיון של העתיד? אליעד מבקש מהמאזינים לדמיין משהו שיקרה בעוד שבוע או בעוד שנה, ואחר כך להיזכר במשהו שקרה לפני שבוע או לפני שנה. בשני המקרים מדובר בתמונות מנטליות שהאדם ... הוא התחושה שהאדם משייך לתמונה. התמונה מהעבר נחווית כאילו התרחשה, והתמונה מהעתיד אינה נחווית כמציאות קיימת. אולם בפועל, שתיהן קיימות בתודעה רק ברגע הנוכחי. לפיכך, לדעתו, הזיכרון הוא רק תחושה של תמונה בתודעה, ולא עדות חד - משמעית למה שבאמת התרחש במציאות. מהי תחושת הזמן ולמה היא אינה מהימנה? אליעד מתאר כיצד תחושת הזמן אצל בני אדם, במיוחד אצל ילדים אך גם ... רק ברגע ההווה. הוא מסביר שאנשים יכולים לשכוח או אפילו לזכור אירועים שמעולם לא התרחשו, כפי שמוכח במקרים של היפנוזה שבה אנשים משחזרים אירועים דמיוניים שמעולם לא התרחשו בפועל. האם הזיכרון האנושי הוא מחויב המציאות? אליעד מסביר שהזיכרון אינו מחויב המציאות אלא רק אפשרי. האדם אמנם חווה את הזיכרון באופן מוחשי, אך תחושה זו אינה הוכחה חד - משמעית לכך שהאירוע התרחש בעבר. לדעתו, האדם אינו יכול להוכיח באמת שמה שהוא זוכר אכן קרה, מפני שהכל מתרחש בתודעה שלו כרגע. הוא מדגיש ... בו - זמנית, והתודעה של האדם מגבילה אותו לזיכרון של אפשרות אחת בלבד. כיצד העבר והעתיד נוצרים ברגע ההווה? אליעד טוען כי העבר והעתיד הם רק תחושות של האדם, והם נוצרים בתודעה ברגע ההווה. התודעה יכולה להתקיים ללא תחושה של זמן, ... עתיד, אלא רק עם קיום של הרגע הנוכחי. הזיכרונות, בדיוק כמו התחזיות והדמיונות לגבי העתיד, קיימים אך ורק ברגע הזה של התודעה. הוא מסכם את ההסבר באמירה שכל רגע הוא למעשה רגע חדש, שבו העבר והעתיד נוצרים מחדש בתודעה, ומציע ... להבין לעומק את מהות הזמן. בסיום, הוא מאחל זיכרונות עתידיים טובים בהווה, ומבקש שהמאזינים יעמיקו בהבנת הטבע של הזיכרון, הזמן והמציאות עצמה. האם הזיכרון הוא אשליה? האם אפשר להוכיח את הזיכרון? האם תחושת הזמן היא סובייקטיבית? האם הזיכרון והדמיון דומים? האם העבר קיים רק בתודעה? מה ההבדל בין דמיון למציאות? הפעם אני רוצה לדבר על הנושא של הזיכרון האנושי וזה מתחבר לנושא של הסיבה של הסיבה והתוצאה שדיברנו עליו פעמים רבות. ואדם זוכר שחווה משהו אתמול, והוא משוכנע שהוא זוכר, יש לו תחושה של רצף הזמן והוא בוודאות מספר את מה ... קרה. ושכל אחד ייקח אירוע אחד שהוא זוכר מהעבר, ויחשוב, האם באמת האירוע הזה קרה? ואם מספיק לו לאדם עצם העובדה שהוא זוכר את האירוע כי הוא אומר בטח, אני מרגיש שזה קרה אז שיישאר עם ההרגשה שלו אם זה מספיק לו לחשוב שזה מה שאומר ... שקרו והם בכלל לא קרו אפילו עכשיו. והזיכרון של האדם לגבי העבר הוא בסך הכל תחושה, אפילו בהיפנוזה משחזרים דברים שלא באמת קרו ומה שאדם מתאר שקרה, זה לא ברמה האובייקטיבית, אלא ברמה הסובייקטיבית אתה מתאר את מה שקרה לך ברגע הקודם. וזה אומר שכל הזיכרונות הם לא מחויב המציאות, אלא רק אפשרי המציאות. זה שאתה זוכר, זה לא מחויב, זה שאתה מוכיח, זה לא אומר שזה קרה. ומצד האמת, יש עוד נקודת הסתכלות, אדם יכול להגיד אתמול הייתי ...
אמת, חווית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
אמת, חווית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
... חווית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות איך להיות חופשי מהתלות בתוצאות ... שניתן לגלות מי אנו על ידי בדיקה של מי איננו, ובכך להגיע להבנה של האני האמיתי. איך נוצרים הרצונות והזיכרונות בחווייתנו? הישויות שבתוכנו יוצרות רצונות, אך למעשה כל זה מתרחש בזכות תודעה גבוהה יותר שגורמת לנו להרגיש שיש לנו רצונות. כשיש זיכרונות, יש מישהו שמשתיל אותם בתודעתנו. זה לא אנחנו שיוצרים אותם באופן עצמאי, אלא כוח חיצוני ... שנבין כי לא אנו הצופה, אלא משהו אחר שגורם לנו לצפות ולחוות את החיים. מה המשמעות האמיתית של הזמן והזיכרון? החוויה שלנו את הזמן, שבו אנחנו זוכרים את מה שהיה, היא למעשה אשליה. כל רגע בחיינו נוצר ... בכל רגע. אנשים שמרגישים את רצף הזמן ושואפים לדעת מה היה קודם עשויים להיתקל בתסכול. למעשה, הזמן והזיכרון הם חלק מהמציאות שנוצר על ידי תודעה גבוהה יותר. מהי הדרך להבין את המציאות האמיתית? הדרך ... שמקורם בדעות כוזבות. אדם צריך לשאול את עצמו כל הזמן מהי האמת ומה באמת קורה סביבו. מהות הזמן והזיכרון השליטה במחשבות וברצונות הבנת המציאות והאמת חווית השפיות וההבנה האמיתית ההבנה של הכל אחד ... היא מי מחליט לו מה לראות? כמו שיש מישהו שזורק רצונות, כך יש מישהו שזורק מידע. למשל אדם עשה משהו ושכח, ופתאום זה נכנס לו לזיכרון, מישהו שלח לו זיכרון. מה זה אומר? שאת לא אף אחד מהם, ואת כולם ביחד. מה זה אומר? את אחד מהדברים שקיימים, השולחן ... עושה, למה שהוא יודע, אתה לא שולט במנגנון של הרגשות שלך, ושל הרצונות שלך, בשנייה אתה יכול לאבד את הזיכרון שלך, למעשה אתה לא שולט בכלום. שאלה: אני זוכרת שיש רצף בזיכרון, ואתה אמרת שכול רגע מישהו יוצר אותי מחדש. אליעד: זאת החוויה של הזמן, רבי נחמן אומר, למה ... אדם בן 30 שנה, חושב אני כבר כאן 30 שנה, הוא לא מבין שעכשיו מישהו יוצר לו את התודעה, הגוף, הרצונות, הזיכרון, משפחה, ילדים צרות וכו וכו. מה זה אומר זקנים, אלו אנשים שחווים את תחושה הזמן. מי שחווה את ... אם זה נכון או לא נכון. אי אפשר להוכיח שזה לא כך. מה שקרה אתמול, כרגע את זוכרת שזה קרה. שאלה: מה זה זיכרון? אליעד: זיכרון זה תחושה. אנשים חושבים שזיכרון זה תיעוד היסטורי של מה שהיה, אבל זה לא נכון. הזיכרון ממציא לך את מה שהיה. כדי שתוכלי לפעול בעולם, צריך לתת לך תחושה זמן עכשיו השאלה היא איך ... חיפוש האמת. אם תרצי מאוד לדעת את האמת, באשר היא, תחקרי, ותגיעי להבנה, ואז תוכלי לחוות זאת. הזמן והזיכרון הם לא מחויבי המציאות. הם יכולים להשתנות כל שנייה, ואתה אפילו לא יכול לדעת שזה השתנה. אם לא הייתה לנו תחושת זמן וזיכרון, לא היה לנו רצון, ובלי רצון אין תנועה ואין חוויה. איך להבין את המציאות? על ידי נחישות. אם ... לך, שזה לא קרה, תוכיח לי שזה קרה. שאלה: ראיתי את זה. אליעד: תוכיח לי שזה קרה, איפה זה? שאלה: זה בזיכרון שלי, ואין לי שליטה על הזיכרון שלי. אליעד: אולי אתה זוכר, למרות שזה לא קרה? שאלה: איך אני מבין שזה לא קרה? אליעד: אני לא ... עכשיו. אתה אדם חדש עכשיו. אם האדם היה איש אמת, ולא נוכל, ושואל האם זה קרה או לא קרה? מאיפה בא לי הזיכרון הזה? מאיפה באה לי המחשבה הזאת? מה זה? מי זה? שאלה: אבל אני לא חווה את זה. אליעד: אתה יודע ...
הקוונטים, יקומים מקבילים, הזיכרון האנושי, סיבתיות, חלומות, ניסים, תודעת על, טוב אמיתי, אמת יוצרת סבל
הקוונטים, יקומים מקבילים, הזיכרון האנושי, סיבתיות, חלומות, ניסים, תודעת על, טוב אמיתי, אמת יוצרת סבל
... יקומים מקבילים, הזיכרון האנושי, סיבתיות, חלומות, ניסים, תודעת על, טוב אמיתי, אמת ... כקיים, נוצרת מציאות שבה בעבר כבר קרו אירועים שהובילו להיווצרות הקיר. אבל ההסבר לפי התורה הקוונטית הוא שכל האירועים הללו נוצרים כזיכרון ברגע ההתבוננות. האדם פתאום מקבל תודעה שיש בה רצף של עבר, כאילו תמיד היה פה קיר, אבל בפועל הכל נוצר עכשיו, כולל התחושה והזיכרונות על עבר שנראה אמיתי. מה המשמעות של עבר ותמונות בראש? שאלה שהופנתה לאליעד עסקה במשמעות של עבר. לפי ההסבר, עבר הוא בסך הכל תמונה או זיכרון שהאדם חווה כרגע בתודעה. הוא מתואר כמו תמונת עומק בציור: ... חיבור מחייב בין התמונות, והרצון לחתוך לא באמת מחייב שתהיה פעולת חיתוך. הכל מתחבר רק בחוויה של רצף. האלטרנטיבה היא שתמיד נוצר עכשיו זיכרון של אתמול רציתי וחתכתי, אבל אי אפשר באמת להוכיח שרצף הזמן ... נוטים להאמין בה? אדם חווה שהדברים ממשיכים מרגע לרגע, ולכן נדמה שיש המשכיות לעבר. אבל לפי ההסבר, ברגע זה נוצרים כל הרגעים הקודמים כזיכרונות, ובעצם אין רצף אמיתי אלא תחושה של רצף. דוגמה שמובאת: אדם הולך ברחוב, רואה בית וחושב שאתמול גם ראה את אותו בית, אבל מי אמר שלא רק עכשיו נוצר לו הזיכרון כמי שראה את הבית אתמול. האם כולם רואים בדיוק אותו שולחן ... השאלה: אני לא זוכר שבחרתי להגביל את עצמי, אז איך זה יכול להיות שאני האלוהים? התשובה המוצעת היא שאם אתה אלוהים, אתה יכול גם לבחור לשכוח שבחרת, כדי לחוות מציאות מוגבלת. החלוקה הזו למדרגות היא ... אחת הוא יודע שהכל דמיון, וברמה אחרת הוא פועל כאילו הכל אמיתי. איך התשובות מתקשרות לשאלת הצורך להבין? בסוף עולה עניין השאלות: על מנת להתקדם לאמת, האדם צריך כל הזמן לשאול. אם לא מבינים מושג או ... יכול בו זמנית להסתכל על שתי מקומות למשל אתה מסתכל ימינה אתה רואה קיר, וכשלא תסתכל ישאלו אותך מה יש מימינך תגיד קיר אבל תגיד בגלל הזיכרון שלך, התורה המדעית הזאת אומרת שרק היכן שאתה מסתכל יש את מה שאתה מסתכל, ויש לך זיכרון שבשאר המקומות יש עוד דברים. אבל שתדע, שמצד האמת כאשר אתה ... את למשל מסתכלת על אימא שלך, את אומרת זאת אימא שלי, עכשיו נוצרה המציאות הקודמת שיצרה את אימא שלך עכשיו. כרגע נוצרה בך תודעה שיש בה זיכרון של העבר. שאלה: מה זה עבר? אליעד: עבר זוהי בסך בכל תמונה ... רואה דברים שונים, זה עניין של הסתברות. אבל אני אתן לך תשובה אחרת, למה אני רואה תמיד מאחורי קיר? אבל זה לא נכון, זה בגלל שנוצר לך זיכרון רציף, יכול להיות שכול הפעמים הקודמות לא היה קיר, אבל כעת נוצר לך זיכרון שתמיד שכשהסתכלת אחורה נוצר לך קיר. הכל נוצר באותו רגע. אדם אומר שתמיד שכשהסתכלתי אחורה ראיתי קיר, אבל זה לא נכון, כי הזיכרון של העבר גם נוצר עכשיו. זה אומר שאתה לא באמת יכול להוכיח ... שבחרתי בזה. אליעד: כי אתה כאלוהים בחרת שלא תזכור זאת. דרך אגב אתה כן זוכר שבחרת, למה? כי אתה מחפש, מה אתה חושב מניע את כולם לחפש? הזיכרון. מה האדם בעצם מחפש? את האין סוף, את האלוהי. למה לא משנה ... צריך למצוא מה לא ברור. השאלות מייצרות תשובות, בסופו של דבר מדובר על הבנה, שנוצרת ממידע, שנוצר רק על ידי שאלות. בלי שאלות אי אפשר להתקדם, כשאדם יושב בבית, מה שהוא עושה באופן בלתי מודע, הוא שואל שאלות, ואת השאלות האלו צריך להציף החוצה. בואו נסכם את העניין, כל אחד ואחד שרוצה להתקדם צריך לחפש מה חוט השערה של הדבר שלא הבין. ובסך הכל תגיד, ... לא הבנתי זה לגיטימי, אבל תסביר מה לא הבנת, למה לא הבנת. למשל האדם מתבונן במציאות ומגיע למסקנה שהיש נוצר מהאין, ואז אתה לא יודע איך להתקדם, תנסה להבין את מהות השאלה, מה לא הבנתי? לא הבנתי מה ... יהיה ההמשך שלו, לכן כל הרעיון של סיבה ותוצאה הוא דמיוני, בפרט כשאני מנסה להסביר שהזמן כל רגע מתהווה מחדש, לא רק שאין חוקיות, גם הזיכרון שרצית בבוקר נוצר בכלל עכשיו, עכשיו נוצר לך הזיכרון וזה היה בבוקר, אלא מה? יש לנו כמה פרספקטיבות, בפרספקטיבה מסוימת אתה לא קיים, בפרספקטיבה אחרת אתה קיים, בפרספקטיבה אחרת אתה קיים והיית קיים גם אתמול, ובעוד פרספקטיבה אתה קיים עכשיו ונוצר עם הזיכרון של אתמול. מה שאני רוצה להגיד הוא שחוויית הזמן נוצרת כל ... אמור לעשות דברים כדי שיצא לי משהו מהעשייה. אליעד: אתה מדבר על החוויה שלך, אתה כרגע חווה שלפני שנה עשית דברים, תתרכז, כרגע נוצר לך הזיכרון שזוכר שלפני שנה עשית דברים מסוימים מתוך חוויה אחרת, זה ... אתה עד שלשום היית הכי חכם בעולם, אך כרגע נוצרה לך מחשבה שאומרת שפעם לא היית חכם. אין שום משמעות למה שהיה, אתה כרגע חווה את התמונה בזיכרון שלך עם חווית העבר, אין שום משמעות למה שהיה. השאלה היא מה ... לך סיבה לשאול שאלה. מה הכוונה שאין לך בחירה? אם אין לך בחירה זה אומר שבכל רגע ורגע, זה אומר שהחוויות שלך, הידיעות שלך, המחשבות והזיכרונות שלך לא תלויים בך, נכון? אין בחירה פירושו שאין לך בחירה ...
סיבתיות, סיבה ותוצאה, כל דבר הוא סיבת עצמו, חווית הזמן, זיכרון אנושי, חוויה סובייקטיבית
סיבתיות, סיבה ותוצאה, כל דבר הוא סיבת עצמו, חווית הזמן, זיכרון אנושי, חוויה סובייקטיבית
... סיבה ותוצאה, כל דבר הוא סיבת עצמו, חווית הזמן, זיכרון אנושי, חוויה סובייקטיבית האם קיימת המשכיות בזמן או שכל רגע עומד בפני עצמו? אליעד כהן מסביר כי קיימות כמה דרכים שונות להבנת הקשר בין סיבה ותוצאה ולחוויה של המשכיות הזמן. ראשית, ... שניתן לאחוז בה באופן מוחלט וחד משמעי, ולכן האדם צריך ללמוד להיות פתוח לתפיסות שונות ולחוויות שונות, בלי להינעל על אמת אחת ספציפית. מה הקשר בין זיכרון אנושי לחווית המשכיות בזמן? אליעד מסביר כיצד הזיכרון האנושי יוצר אצלנו את תחושת ההמשכיות בזמן. לדוגמה, אם אדם מניח סיר מרק על השולחן, הוא חווה שהסיר נמצא שם בגלל פעולתו בעבר הקרוב, כלומר, שהוא שם את המרק לפני רגע. תחושת המשכיות זו נוצרת אך ורק בגלל הזיכרון, כלומר, בגלל חוויה סובייקטיבית ולא בגלל קשר אובייקטיבי אמיתי. אם היה ניתן למחוק את הזיכרון של האדם, הוא לא היה יודע שהמרק נמצא על השולחן כתוצאה מפעולה קודמת שלו, ואז לא הייתה תחושת המשכיות בזמן. אליעד מדגיש שהחוויה שלנו היא סובייקטיבית, וכאשר האדם אומר אני רואה את ... שום דרך ודאית לאמת את התחושה שלו כמציאות אובייקטיבית. התחושה שמתי את המרק כאן ולכן הוא נמצא פה עכשיו היא פרשנות סובייקטיבית לחלוטין של חוויה חושית וזיכרון, ולא עובדה מוחלטת. למה חשוב לדייק ולהכיר בחוויה הסובייקטיבית? אליעד כהן מבהיר את החשיבות של להיות מדויק ואמיתי עם עצמנו לגבי האופן שבו אנו חווים את המציאות. כאשר האדם מקובע ... הוא סוגר את עצמו מפני כל צורת הבנה או תפיסה אחרת. רק כאשר האדם מוכן להכיר בכך שכל תפיסותיו הן סובייקטיביות ולא מוחלטות, הוא מאפשר לעצמו להתפתח, להתקדם ולראות את המציאות באופן רחב ועמוק יותר. הכרה זו, בכך שכל חוויה ותפיסה הן רק אפשרויות סובייקטיביות, מאפשרת לאדם גמישות מחשבתית ופתיחות למגוון רחב יותר של אפשרויות, ובכך הוא יכול לחוות פחות סבל, פחות מתח ולהגיע להבנה שלמה ועמוקה יותר של חייו ושל המציאות שבה הוא נמצא. מהי סיבתיות וזמן? האם הזמן הוא אשליה סובייקטיבית? איך הזיכרון משפיע על החוויה? מה הקשר בין סיבה לתוצאה? איך להשתחרר מאמונות מקובעות? למה חשוב לדייק בחוויה האישית? כיצד גמישות מחשבתית משפיעה על החיים? ...
מחשבה מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח
מחשבה מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח
... מציקה, מחשבות מציקות, זיכרונות מודחקים, מחשבות טורדניות, מחשבה טורדנית, שטיפת מוח למה מחשבות מציקות מופיעות שוב ושוב במוח? המחשבות שמטרידות אנשים הן תופעה נפוצה מאוד, שיכולה להתרחש באמצע החיים היומיומיים, במהלך העבודה או אפילו ברגעים שלווים יחסית. אליעד מסביר שכאשר עולה לפתע מחשבה מטרידה, כמו זיכרון ישן או השוואה למישהו אחר, הנטייה הראשונית היא לנסות להיפטר מהמחשבה, אך ניסיון ההדחקה אינו עוזר. המחשבה הזו תחזור ותופיע שוב, דווקא מפני ... באקסית שלו מלפני 20 שנה. למרות שעברו שנים רבות, הוא מתחיל לחשוב על כך שכיום יש לה כבר ילדים, שהוא כבר לא חלק מחייה, וזה מטריד אותו. השאלה שעולה היא מדוע זיכרון כה ישן, שאין לו שום קשר אמיתי לחייו כיום, עדיין מטריד אותו. מדוע זיכרונות ישנים עדיין מטרידים אותנו? ההסבר שאליעד נותן הוא שלכל מחשבה מטרידה, אפילו אם נדמה שאין בה משמעות ממשית לחיים, ישנה משמעות מסוימת שהמוח ... המציאות. אם הוא רוצה להיפטר ממחשבות מטרידות, עליו לעבוד כדי להגיע למצב שבו הכל שווה בעיניו, ואין יתרונות או חסרונות מוחלטים. איך להפסיק מחשבות טורדניות? למה זיכרונות מודחקים חוזרים? כיצד להתמודד עם מחשבות מציקות? האם אפשר לנקות את המוח ממחשבות? מה הפתרון למחשבה שמטרידה אותי? איך להשתחרר משטיפת מוח? ...
חוכמת חז"ל, חכמינו זיכרונם לברכה, חכמת התורה, חוכמה אלוהית, יהדות, האם התורה אמת? חזרה בתשובה, נבואות התורה, שקר חז"ל, אמת אלוהית, רוח הקודש, למה אליעד כהן חושף את שקר האמונה הטמאה?
... חזל, חכמינו זיכרונם לברכה, חכמת התורה, חוכמה אלוהית, יהדות, האם התורה אמת? חזרה בתשובה, נבואות התורה, שקר חזל, אמת אלוהית, רוח הקודש, למה אליעד כהן חושף את שקר האמונה הטמאה? מהן המגבלות של חכמת חזל ומדוע אליעד כהן חושף את שקר האמונה? ההרצאה עוסקת בחשיפה של המגבלות שבחכמת חזל, חכמינו זיכרונם לברכה, ובבחינת האם התורה אמת. במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי קיימת בעיה יסודית בגישות החכמים לדברים ובמהות ההבנות שהם מציעים. הוא מסביר כי רבים מאמינים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לשכוח את העבר, מחשבות על העבר, זיכרונות מהעבר, טראומה מהעבר, לחיות את הרגע, להשתחרר מהעבר, להתקדם קדימה, להתנתק מהעבר, זיכרון מהעבר, חרטה על העבר, געגועים לעבר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה עושים עם געגוע?, האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה עושים עם געגוע?, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי קשב וריכוז, מומלץ בתחום מה עושים עם געגוע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 03:05:18 - wesi1