אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה חושבים עליך? ✔להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:00להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
איך להתמודד עם הרצון למצוא חן ולהיות כנים עם אנשים?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בקונפליקט נפוץ ומרכזי: מצד אחד, הרצון להיות כנים ואמיתיים עם עצמנו ועם אנשים אחרים, ומצד שני, הפחד לאבד אהבה, הערכה וקבלה מצד אותם אנשים, אם נגיד את האמת באופן מלא. אליעד מבהיר שהקונפליקט הזה הוא פנימי, ומקורו הוא הרצונות הסותרים של האדם. מי שרוצה להיות כנה עם אחרים, חייב להכיר בכך שלכנות יש מחיר. אם תגיד תמיד את האמת, ייתכן שתיתפס באופן שלילי בעיני הסביבה, וזה יכול לפגוע בתדמית שלך, בקשרים החברתיים, או בתחושה שלך שאתה "מקובל".

מה עושים כשכנות גורמת לנו להיראות רע?

המשתתפת בשיחה מתארת מצב שבו היא מרגישה שהיא לא באמת אכפתית כלפי אחרים, ושאם היא עושה משהו טוב, זה בעיקר מתוך אינטרס אישי, ולא מתוך רצון כנה לעזור. למרות זאת, חשוב לה שאחרים יחשבו עליה כ"טובה". כך נוצר לה קונפליקט פנימי: אם היא תהיה כנה ותגיד לאנשים שהיא לא עושה דברים מתוך טוב לב אלא מאינטרס אישי, הם עלולים לא לאהוב אותה. מצד שני, אם היא לא תהיה כנה איתם, היא תרגיש חוסר אותנטיות וחוסר סיפוק אישי.

אליעד מסביר לה שיש לה בחירה, והיא חייבת להבין מה יותר חשוב לה: האם חשוב לה להיות אמיתית וכנה, גם במחיר של דחייה חברתית אפשרית, או שחשוב לה יותר לשמור על התדמית שלה ועל ההערכה מאנשים אחרים, גם אם זה אומר לא להיות כנה במלואה. אין כאן פתרון חד - משמעי, אלא הכרה במחיר שכל אחת מהבחירות גובה.

האם אנשים באמת פועלים רק מתוך אינטרסים?

שאלה מרכזית נוספת שעולה בשיחה היא האם כל האנשים באמת פועלים אך ורק מתוך אינטרסים אישיים, או שיש אנשים שפועלים מתוך מניעים טהורים. אליעד מציין שבסופו של דבר, כמעט כל פעולה היא ביטוי של אינטרס אישי. גם אם מישהו עוזר לאחרים, הוא עושה זאת בדרך כלל בגלל אינטרס פנימי של להרגיש טוב עם עצמו או לקבל הכרה והערכה. זוהי תובנה חשובה, כי היא מאפשרת לאדם להיות כנה עם עצמו לגבי המניעים האמיתיים שלו.

האם חובה לאהוב את עצמנו רק אם אנחנו "טובים"?

בהמשך השיחה, המשתתפת מציינת שהיא חוששת להודות לעצמה שהיא "לא טובה", כי זה עלול לגרום לה להרגיש רע עם עצמה. היא מסבירה שהיא חייבת שיהיה לה "בסיס" לאהוב את עצמה, כלומר, שהיא חייבת להאמין שהיא "טובה" כדי לקבל את עצמה. אליעד מערער על ההנחה הזו ואומר לה שהיא לא חייבת להוכיח לעצמה שהיא "טובה" או "ראויה לאהבה". אפשר פשוט לאהוב את עצמך כי אתה קיים. לדוגמה, הוא אומר, אפילו השם שלך יכול להיות סיבה מספיק טובה לאהוב את עצמך, ואין צורך בסיבה חיצונית או עמוקה יותר.

אליעד מדגיש שכאשר המשתתפת אומרת שהיא צריכה סיבה טובה יותר לאהוב את עצמה, היא בעצם מושפעת מדעות של אחרים, שגורמות לה לחשוב שהיא חייבת להיות "טובה" במובן מסוים כדי שתוכל לקבל את עצמה.

מה זה בעצם אומר להיות אדם "טוב"?

כאשר המשתתפת שואלת "איך אדע אם אני טובה?", אליעד מסביר לה שקודם כל היא צריכה להחליט מה זה בכלל אומר "להיות טוב". המושג "טוב" הוא סובייקטיבי, ומשתנה לפי תפיסות שונות של אנשים שונים. אין תשובה חד - משמעית לשאלה מה זה "אדם טוב", ולכן גם אין צורך לתייג את עצמה כ"טובה" או "לא טובה". אפשר פשוט להיות מי שאת, וזה בסדר.

המשתתפת מציינת שלמרות זאת, עדיין חשוב לה שאחרים יחשבו עליה שהיא טובה. אליעד אומר לה שהקונפליקט שלה נובע מכך שהיא רוצה אהבה והערכה חיצונית כדי להרגיש טוב עם עצמה, במקום להבין שהאהבה העצמית שלה לא חייבת להיות מותנית בדעתם של אחרים.

איך להתמודד עם כאב הדחייה והפחד מאי - קבלה?

לקראת סוף השיחה, המשתתפת מבינה שהיא חייבת לבחור בין האפשרות של להיות כנה, עם הסיכון שלא יאהבו אותה, לבין האפשרות של לא להיות כנה, אך לשמור על אהבתם של אחרים. אליעד מציין שהכאב של אי - קבלה הוא משהו שאפשר להתמודד איתו, ואחת הדרכים היא לקבל את עצמך כפי שאת, בלי להזדקק לתמיכה חיצונית. הוא מסביר שהקבלה העצמית מאפשרת לאדם להרגיש טוב, ללא תלות במה שאחרים חושבים עליו.

אליעד מוסיף בסוף השיחה שהרצון לקבל אהבה חיצונית הוא טבעי, אבל הבחירה להרגיש טוב לא חייבת להיות מותנית בכך. אפשר לבחור להרגיש טוב ללא קשר לקבלה או דחייה מצד הסביבה.

סיכום והבנת הקונפליקט הפנימי

השיחה מסתכמת בהבנה שאם אדם בוחר להיות כנה עם עצמו ועם הסביבה, הוא צריך להיות מודע למחיר האפשרי. במקביל, מי שרוצה לשמור על אהבתם של אחרים צריך לפעמים לוותר על כנותו. הדבר החשוב ביותר הוא להכיר בקונפליקטים הפנימיים הללו, להבין את מקורם, ולהחליט באופן מודע ואותנטי מהו הדבר החשוב לך ביותר.
איך להתמודד עם הקונפליקט בין כנות לבין הרצון למצוא חן בעיני אחרים?

ההרצאה עוסקת בקונפליקט פנימי שמתרחש כאשר אדם רוצה להיות כנה עם עצמו ועם אחרים, אך בו זמנית יש לו פחד מהתוצאה של הכנות הזו, כלומר, שמא לא יאהבו אותו בגלל שהיא לא תהיה מקובלת או לא תואמת את הציפיות של הסובלים ממנו.

המשתתפת בשיחה מעלה את השאלה איך להתמודד עם תחושות של קונפליקט פנימי. היא מתארת מצב שבו היא לא אכפת לה ממעשים של אחרים, אך יחד עם זאת היא מבינה שהיא עושה דברים מסוימים מתוך רצון לא להיות שונה, מתוך רצון להיות חלק מהסביבה שלה ולהיות מקובלת. היא מרגישה שהרבה פעמים היא פועלת מתוך רצון שיאהבו אותה, אך היא לא יודעת כיצד להתמודד עם זה.

הדיון מתחיל כשאליעד שואל את המשתתפת על התחושות שלה: "מה השאלה?" והמשתתפת משיבה שהיא חווה קונפליקט פנימי. מצד אחד היא חשה שאין לה בעיה להגיד דברים שהן חושבות ומרגישות, ומצד שני, היא לא רוצה שזה יפגע בתדמיתה או שיגרום לאחרים לא לאהוב אותה.

המשתתפת שואלת האם כל אדם פועל רק מתוך רצון לדאוג לעצמו בלבד, ואם יש אפשרות שיהיו אנשים שפועלים לא רק לטובת עצמם. אליעד מציין שהרבה פעמים זה אכן המצב שבו כל אחד פועל מתוך רצון אישי, אם מתוך כוונה של אכפתיות או מתוך הצורך לספק את צרכיו האישיים. אליעד מסביר שבמקום לחפש את התשובות החיצוניות, הדבר החשוב ביותר הוא להבין את תחושותיה, ולהכיר בקונפליקט שמתרחש אצלה.

המשתתפת מתארת את הקונפליקט שבו היא לא רוצה להיראות כמי שלא אכפת לה מהסביבה שלה, אלא שהיא גם לא רוצה להיות "הדמות הטובה" שהסובלים ממנו רוצים שהיא תהיה. היא גם מציינת שהיא לא רוצה לומר להם דברים שלא משקפים את המציאות, כמו שהיא לא באמת טובה או לא עוזרת מתוך רצון לעזור באמת, אלא מתוך רצון שהיא תיראה טובה בעיניהם.

המשתתפת שואלת את אליעד: "מה קורה כשאני שואלת את עצמי אם אני באמת טובה?" אליעד מציין כי זה לא כל כך משנה אם היא טובה או לא, כי העיקר הוא להבין שהיא פועלת מתוך המניע הפנימי שלה. כל המעשים שלה מבוצעים מתוך רצון לדאוג לעצמה, ולא בהכרח מתוך רצון לדאוג לאנשים אחרים.

בהמשך, אליעד מבהיר כי כל אדם יכול לבחור אם להיות כנה או לא. הקונפליקט הוא אם אדם יעדיף לא להיות כנה בכדי לא לפגוע בתדמיתו בעיני אחרים, או אם הוא יעדיף לסבול מההשלכות של כנות שיכולה לפגוע בקשרים החברתיים. המשתתפת לא יודעת כיצד להתמודד עם הכאב שכרוך באי קבלה של אחרים, אך אליעד מציין כי כל אדם יכול להתמודד עם הכאב הזה על ידי קבלה עצמית.

המשתתפת מעלה את השאלה האם עליה להעריך את עצמה ולהיות בטוחה שהיא "טובה" כדי להרגיש טוב עם עצמה, ואליעד מבהיר שלא חייבים להיות "טובים" על מנת להרגיש טוב עם עצמנו. לפעמים, הבסיס לאהבה עצמית יכול להיות יותר פשוט מזה - אפשר לאהוב את עצמך פשוט כי אתה קיים. אין צורך בהסברים נוספים לכך.

בהמשך השיחה, המשתתפת מעלה את השאלה "מה זה בכלל אומר להיות אדם טוב?" אליעד מציע לה לשאול את האנשים שסביבותיה שהטילו עליה את הדרישה הזאת "מה הכוונה שלהם". לעיתים, כשאנשים מציינים "צריך להיות טוב", זה מושג שהועבר אליהם ממקום של לחץ חיצוני, ולאו דווקא מתוך הבנה פנימית.

בהמשך, המשתתפת מתארת את תחושותיה כשהיא שואלת את עצמה אם היא "טובה". היא אומרת שהיא לא יודעת את התשובה, ומציינת שהיא יכולה להיות גם לא "טובה" וגם לא "רעה". אליעד מציין שייתכן שהיא לא צריכה לבחור צד כל כך חד משמעי בעניין הזה - אולי היא פשוט מה שהיא, וזה בסדר.

לקראת סוף השיחה, המשתתפת מתמודדת עם הבנה קשה שהיא אינה חייבת שיאהבו אותה כדי להרגיש טוב. השיחה מסתיימת בכך שאליעד מציין שנכון שיש לכל אחד את האפשרות לבחור - אם להיות כנים או אם לבחור בהשלכות של לא להיות כנים. אם היא מעדיפה שיאהבו אותה, אז זה ידרוש ממנה להתפשר על כנותה כדי לשמור על קשרים עם אחרים.

לסיכום, ההרצאה עוסקת בהבנה של איך להתמודד עם הצורך להיות מקובל ואהוב מצד אחד, ועם הרצון להיות כנים עם עצמנו מצד שני. הדרך להתמודד היא להכיר בקונפליקטים הפנימיים ולהבין את הבחירות האישיות שצריכות להיעשות, ולסגל את יכולת קבלת העצמי כפי שהוא.
כן מה הנושא?

ש: אני לא יודעת איך להפוך את זה לשאלה.

אליעד: תגמגמי את זה.

ש: הנושא הוא.

אליעד: זה הנושא? אוקי מעניין.

ש: אני חווה שלא אכפת לי מאחרים.

אליעד: בכלל לא?

ש: בכלל שכאילו אכפת לי מאחרים ובגלל זה אני עושה דברים.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: עכשיו ואני גם נוטה להגיד את זה לאנשים אולי זה לא חכם לעשות.

אליעד: למה לא, מה אכפת לך מהם?

ש: למה אין לי בעיה להגיד את זה?

אליעד: תגידי להם את זה, לא אכפת לך מהם נכון?

ש: נכון אבל אכפת לי שלהם יהיה אכפת ממני.

אליעד: אוקי אז אל תגידי להם את זה.

ש: אוקי.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: אבל אז יש פה קונפליקט כי נוצר לך, כאילו אני חושבת שלאף אחד באמת לא אכפת מאף אחד.

אליעד: זה מה שאת חושבת?

ש: לכל אחד אכפת מעצמו ומצד שני אני כן רוצה שיהיה אכפת לאנשים ממני.

אליעד: אז את בעצם מצפה שיקרה משהו שלא יכול לקרות.

ש: כן.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: האם מחויב שבאמת כאילו לאף אחד לא אכפת מאף אחד וכל אחד אכפת לו רק מעצמו?

אליעד: בואי נחשוב עלייך, מה את חושבת?

ש: אני חושבת שמחויב כי אני חושבת שאם אכפת לי ממישהו אחר זה רק בגלל שלא יודעת, לא אכפת לי מאחרים, פשוט כאילו.

אליעד: נכון אז מה השאלה?

ש: זהו אני לא יודעת איך לנסח את השאלה.

אליעד: אולי אין שאלה.

ש: כאילו אינטראקציה עם אנשים לגבי זה כאילו שלמשל מישהו אומר לי "וואו את כל כך טובה, את כל כך עוזרת ואת כל כך זה" ואני רוצה להגיד להם אני לא טובה, אני לא עוזרת, אני כאילו עושה דברים כי אכפת לי רק מעצמי.

אליעד: אוקי אז, אז מה השאלה?

ש: ואז זה לא מתקבל בצורה יפה.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: אין שאלה.

אליעד: אוקי לפעמים אין שאלה.

ש: היא שואלת האם יש אנשים שפועלים לא רק לטובת עצמם.

אליעד: אתה כופה את השאלות שלך.

ש: הכל חוזר לבסיס של.

אליעד: מה את רוצה שיאהבו אותך? יפה אז אל תגידי להם את זה כי זה יגרום להם פחות לאהוב אותך וזה הכל, ראית איזה פשוט?

ש: כן מצד שני אני רוצה להיות כנה עם עצמי ולגבי איתם.

אליעד: אוקי אז את אומרת שיש לך קונפליקט, את גם רוצה להיות כנה איתם וגם הכנות שלך איתם תגרום לך לסבול, אז את אומרת ממה אני מעדיפה לסבול מזה שאני לא כנה איתם או מזה שהם לא יאהבו אותי.

ש: מזה שלא יאהבו אותי.

אליעד: אז אל תהיי כנה איתם זה הכל, יש לך בחירה או לסבול מזה שאת לא כנה איתם או לסבול מזה שאת כנה איתם ואז הם לא אוהבים את התשובות ואז הם לא יהיו נחמדים אלייך, יש לך בחירה או לסבול מזה או לסבול מזה, זה האופציות בהנחה שיש לך את הרצונות.

ש: ואז כאילו אני מגיעה למצב שזורקים לי כל מיני דברים ואז אני שואלת את עצמי האם אני באמת טובה.

אליעד: אוקי ומה את חושבת?

ש: אני לא יודעת

אליעד: אז מה אכפת לך אם את טובה או לא?

ש: כי מפריע לי לחשוב שאולי אני לא טובה, השאלה אם אני באמת יכולה לעשות דברים לא טובים כי באמת לא אכפת לי מאחרים.

אליעד: למה זה מפריע לך?

ש: כי זה הבסיס שכאילו להעריך את עצמי ולאהוב את עצמי.

אליעד: למה את חייבת את זה?

ש: כי אני חייבת שיהיה לי בסיס על מה לאהוב את עצמי.

אליעד: למה? תאהבי את עצמך נגיד אני אתן לך דוגמה, השם שלך הוא מחויב יחסית? תאהבי את עצמך בגלל איך שקוראים לך מה את צריכה למצוא עוד סיבות, מה זאת לא סיבה מספיק טובה?

ש: לא.

אליעד: למה לא?

ש: אני צריכה סיבה מספיק טובה.

אליעד: מי החליט מאיזה סיבה היא מספיק טובה?

ש: אני החלטתי, האנשים החליטו.

אליעד: אוקי אז את מתחשבת במה שאחרים חושבים? לא הבנתי אותך.

ש: כן.

אליעד: אוקי אז מה אחרים חושבים? שלאהוב את עצמך בגלל השם שלך זאת סיבה לא מספיק טובה ורק אם תהיי בן אדם טוב את יכולה לאהוב את עצמך, נכון?

ש: כן.

אליעד: ואת מאמינה לזה.

ש: כן.

אליעד: אוקי אז את מחויבת לזה זה הכל.

ש: השאלה מה זה אומר בכלל בן אדם טוב.

אליעד: לא יודע מי שאמר לך שאת צריכה להיות בן אדם טוב תשאלי אותו למה הוא התכוון, מישהו הרי אמר לך "צריך להיות בן אדם טוב" את מאמינה לו, נכון את אפילו רוצה להיות מה שהוא אמר שצריך להיות נכון? אז תשאלי אותו.

ש: אני לא מאמינה לו אבל מצד שני אני שואלת את עצמי אם אני טובה, אם יש סיכוי שבאמת אני לא טובה, אז כן אני מאמינה לו.

אליעד: אז מה השאלה בעצם?

ש: האם אני טובה, איך אני יודעת אם אני טובה או לא?

אליעד: איך תדעי אם את טובה או לא? קודם כל תחליטי מה זה "טובה" ואחר כך תבדקי אם את טובה או לא, מה זה טובה בכלל?

ש: כי אם המהות שלי טוב שכאילו אני טובה או שאני לא טובה.

אליעד: או שאולי את לא טובה ולא רעה.

ש: נכון.

אליעד: מה זה "טובה", מה זה אומר, מי מחליט על משהו שהוא טוב או רע, איך יודעים?

ש: לא, אני חושבת שאני לא טובה ולא רעה.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: טוב אני עדיין בקונפליקט על מה שאני רוצה שיחשבו שאני טובה.

אליעד: למה, אבל למה לך שיאהבו אותך? לא הבנתי.

ש: מחויב.

אליעד: תן לה לדבר בשם עצמה.

ש: תמיד מגיעה לבסיס הזה.

אליעד: שמה?

ש: שאני רוצה שיאהבו אותי.

אליעד: למה את רוצה שיאהבו אותך, כי אם יאהבו אותך אז?

ש: כי אם לא יאהבו אותי אני ארגיש רע.

אליעד: ואם יאהבו אותך אז?

ש: ואז אני ארגיש טוב.

אליעד: ואת חושבת שאת חייבת שיאהבו אותך כדי להרגיש טוב?

ש: או שאני יאהב את עצמי את מה שאני.

אליעד: אוקי אז מה את מציעה, מה יותר פשוט?

ש: שיאהבו אותי.

אליעד: אז מה השאלה בעצם?

ש: לא לטווח הרחוק זה לא טוב לי זה לא יותר קל.

אליעד: אז מה את מציעה?

ש: לקבל את זה שלא יאהבו אותי.

אליעד: אוקי אז תקבלי את זה.

ש: אבל איך מתמודדים עם הכאב הזה שאני יודעת שלא מקבלים.

אליעד: את חושבת שאת יכולה להתמודד איתו?

ש: לא יודעת אני יכולה לסבול.

אליעד: נכון אז מה השאלה?

ש: אבל סובלת ומה יהיה הלאה?

אליעד: מי אמר שיש הלאה? אין הלאה. מה את יכולה לא לקבל, את יכולה שלא יהיה אכפת לך שאוהבים אותך.

ש: איך אפשר לסבול בהנאה?

אליעד: מה את רוצה לתת לך לסבול בהנאה נגיד זה מה שאת רוצה?

ש: אני רוצה בסופו של דבר להרגיש טוב.

אליעד: את מרגישה רע?

ש: להגיע לסוף המשחק להארה.

אליעד: איזה משחק, איזה סוף על מה את מדברת?

ש: רוצה להגיע להארה.

אליעד: איזה הארה מה זה אומר? רוצה להגיע להארה תדליקי את האור, יש פה אור.

ש: אני רוצה להרגיש טוב.

אליעד: טוב בואי נחליט שקיבלת את התשובה בסדר נניח.

ש: באופן שכן.

אליעד: טוב הבנו, אתה הבנת את זה?

ש: שמה?

אליעד: את מה שהבנת, את מה שהבנת הבנת? מחויב שכן כי זה מצד ההגדרה נכון.

ש: אם יש רצון מוחלט זה מה שהבנתי.

אליעד: אז הנה זאת הוכחה שהבנת את מה שהבנת.
להיות טוב מושגים להוכיח פנימיות חשש צורך תחושה מה יותר חשוב הוא לא רוצה מוחלט תעדוף אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי דימוי דימוי סביבתי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושבים עלי חושבים עליך חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כנות לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להיות כנה להיות כנה עם אנשים להעלות ערך עצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי למצוא למצוא חן למצוא חן בעיני אנשים לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשפר דימוי עצמי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה זה ערך עצמי מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית שיפור דימוי עצמי תחושת ערך עצמי
איך לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות עם ביטחון עצמי? איך להרגיש משוחרר?
איך לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות עם ביטחון עצמי? איך להרגיש משוחרר?
... לדבר לפני קהל? איך להיות רגוע? מה חושבים עליך? איך להרגיש בנוח? איך לדבר לפני אנשים? חרדת קהל, פחד מאנשים, חרדה חברתית, איך להיות עם ביטחון עצמי? איך להרגיש משוחרר? איך להפסיק לדאוג ממה שאחרים חושבים עליך? אחת השאלות הנפוצות ביותר בהקשר של התמודדות עם חרדת קהל, חרדה חברתית, וחוסר ביטחון עצמי, היא איך ניתן להגיע למצב שבו לא יהיה אכפת לך מה אחרים חושבים עליך, במיוחד כשאתה מדבר מול קהל או מתמודד עם מצבים חברתיים מלחיצים. בשיחה עם אליעד כהן, עולה פתרון ייחודי ופרקטי למצב הזה. האם תמיד צריך לא להיות אכפת לך מה חושבים עליך? הנקודה הראשונה שאליעד כהן מברר היא אם האדם רוצה לא להיות אכפת לו מה אחרים חושבים עליו תמיד, או רק במצבים מסוימים. אדם שמבקש לא להיות מושפע מהסביבה, צריך לברר תחילה לעצמו מה בדיוק ... המחשבות שצריך להכיר? אליעד מציג שתי מחשבות מרכזיות שחייבים להבין ולהתחבר אליהן באופן רגשי: המחשבה שאכפת לי מה חושבים עלי. המחשבה שלא אכפת לי מה חושבים עלי. לדברי אליעד כהן, כדי שתוכל לשלוט במה שאתה מרגיש או חושב לגבי דעתם של אחרים, עליך להיות מסוגל ... ורק ב - 40% שזה לא חשוב - ועדיין להשתמש במחשבה שלא אכפת לי כשצריך. המטרה המרכזית היא שהמחשבה לא אכפת לי מה חושבים עלי תהיה נגישה עבורך, ממש כמו כלי עבודה זמין. ברגע שהיא תהיה הגיונית וברורה עבורך, אתה תוכל להשתמש בה בכל רגע שתרצה. כיצד אפשר להתחבר למחשבה שלא אכפת לי מה חושבים עלי? לפי אליעד כהן, כדי להצליח להתחבר למחשבה הזו, צריך לעבור תהליך של לימוד והבנה מעמיקה, בדיוק ... אותן עד שהן הופכות טבעיות לו. אותו תהליך בדיוק תקף לגבי המחשבה הזו. כדי להצליח להתחבר למחשבה לא אכפת לי מה חושבים עלי, אתה צריך: לבדוק למה אכפת לך ממה שחושבים עליך מלכתחילה. להבין את הסיבות הרגשיות וההגיוניות מאחורי זה. לחקור את הנושא עד שתוכל להגיע למצב ... שאכפת לך? כדי לחקור את הסיבות שאכפת לך מדעות אחרים, אליעד כהן ממליץ לשאול שאלות מדויקות כמו: למה אכפת לי מה חושבים עלי? האם הדאגה הזאת באמת משפיעה על התוצאות בחיים שלי? האם אני באמת חייב לקבל אישור או אהבה מאחרים? ... איך ניתן להגיע למצב שבו לא יהיה אכפת מה אחרים חושבים? השואל מבקש לדעת איך אפשר להתנהג ללא דאגה ממה שאחרים חושבים עליו, כלומר, כיצד ניתן להגיע למצב שבו הוא יכול, לפי בחירתו, להתעלם מדעותיהם של אחרים ולהתנהג בדיוק ... אפשר להגיע למצב כזה. השואל עונה שככל שאדם יהיה יותר עצמאי ולא יהיה זקוק לסביבה, כך יהיה לו פחות אכפת מה אנשים חושבים עליו. אם לא יהיה לו שום אינטרס לקבל משהו מהסביבה, אז הוא לא יצטרך להתחשב בדעותיהם של אחרים. אליעד ... הטובה ביותר. לאחר מכן, הוא מציג גישה שונה: ישנן שתי מחשבות מרכזיות שצריך להתייחס אליהן: המחשבה של אכפת לי מה חושבים עלי. המחשבה של לא אכפת לי מה חושבים עלי. המפתח לשליטה בכך הוא להתחבר רגשית לשתי המחשבות. כלומר, אדם צריך להיות מסוגל להזדהות עם שתי ... שבכל רגע נתון, כאשר הוא ירצה בכך, הוא יוכל להפעיל את המחשבה הרצויה. כיצד אפשר להתחבר למחשבה של לא אכפת לי מה חושבים עלי? אליעד מסביר שזו שאלה בפני עצמה. ראשית, יש צורך לבדוק האם השואל באמת מבין את שתי האפשרויות - האם הוא מסוגל להתחבר רגשית למחשבה של לא אכפת לי מה חושבים עלי? אם לא, עליו לעבוד על כך. השואל מנסה לדייק את כוונתו ואומר שהוא רוצה ללמוד להשתמש במחשבה של לא ... שוות בעיניו, אלא רק שהוא יוכל לגשת אל המחשבה הרצויה לפי הצורך. גם אם אדם מאמין ש - 60% נכון לדאוג ממה שאחרים חושבים עליו ו - 40% נכון שלא יהיה לו אכפת, הוא עדיין יכול להשתמש במחשבה של לא אכפת לי כשירצה. השואל שואל ... מסוגל להתחבר לרעיון ולהפעיל אותו, הוא יוכל להשתמש בו מתי שירצה. איך מגיעים למצב שבו אפשר לחשוב לא אכפת לי מה חושבים עלי? כדי ללמוד שפה חדשה, אדם צריך ללמוד מילים, להבין את המשמעות שלהן, ולהיות מסוגל להשתמש בהן. כך גם כאן - כדי שאדם יוכל לחשוב לא אכפת לי מה חושבים עלי ולהפעיל את המחשבה הזו בזמן אמת, עליו ללמוד, להבין, ולחקור אותה לעומק. השואל צריך לבדוק למה בכלל אכפת לו מה חושבים עליו. לחקור אם יש אפשרות שלא יהיה אכפת לו. להבין אם הוא באמת רוצה להשתחרר מכך, או רק מחלק מהמצבים. ... לאחר מכן, אם יוכל לראות שהחששות שלו אינם מחויבים במציאות, הוא יוכל להתחיל לתרגל את המחשבה של לא אכפת לי מה חושבים עלי. סיכום כדי שאדם יוכל לשלוט בכך שלא יהיה לו אכפת ממה שאחרים חושבים עליו, עליו להכיר ולהתחבר לשתי המחשבות: אכפת לי מה חושבים עלי ו - לא אכפת לי מה חושבים עלי. ברגע שהוא יהיה מסוגל לגשת אל המחשבה של לא אכפת לי בכל רגע נתון, הוא יוכל לבחור להשתמש בה ... לשפר ביטחון עצמי. איך לשלוט במחשבות וברגשות. מה הנושא? ש: אני שואל איך אתה יכול להתנהג ממקום של לא אכפת לי מה חושבים עלי ואיך אני נראה. אליעד: מה להתנהג? ש: כאילו כל הזמן להתנהג איך שאתה רוצה בלי שישב לך בראש מה ... ולא ב...? ש: בשוות לא בשוות. אליעד: כי לא מחויב שהן יהיו שוות אם נגיד הן לא שוות נגיד שהוא חושב שאכפת לו מה חושבים עליו והוא חושב שזה 60% נכון והוא אומר לא אכפת לי מה חושבים עלי 40% נכון עדיין הוא יכול להשתמש ב - לא אכפת לי מה חושבים עלי ולהאמין לזה ב - 40% גם מספיק טוב. ש: לא אבל הוא מפריע לו הדלתא. אליעד: הוא לא אמר את זה אבל. ...
מה חושבים עליך? הערכה עצמית / דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך?
מה חושבים עליך? הערכה עצמית דימוי עצמי - מי חושב עליך ומה חושב עליך? מה חושבים עליך. הערכה עצמית. כבוד. אהבה עצמית. מהי המהות של המה חושבים עליך? מה חושבים עליך = מידת ההערכה של הסביבה לאדם. כאשר ההערכה העצמית של האדם תלויה במה שחושבים עליו אחרים, הרי שהוא בעצם עבד של הסביבה. האדם ... כרצונו. האדם לא יכול להיות הוא עצמו אלא צריך להיאבק בעצמו כדי לקבל הערכה מהסביבה. מנין מגיע הכוח הגדול של המה חושבים עליך? תשובה: מהכוח שהאדם עצמו נותן לזה. מה חושבים עליך = מה אתה חושב שחושבים עליך + איך אתה מתייחס למה שחושבים עליך. הכל מתחיל ונגמר במה האדם עצמו מרגיש ביחס למה שחושבים עליו. אם לאדם עצמו לא אכפת מה שחושבים עליו, הרי שהוא אדם חופשי מהבעיה של המה חושבים עליך. כאשר לא אכפת לאדם מה שחושבים עליו, הדבר היחיד שחשוב לו, זה מה הוא חושב על עצמו. מדוע בעצם אכפת לאדם ממה שחושבים עליו? המציאות היא טובה באמת. טובה באמת = כרוך ... ובכללה על עצמו כחלק מהמציאות. כאשר האדם אינו יודע את הערך האמיתי של עצמו, הוא מנסה להגדיר את עצמו באמצעות מה שחושבים עליו. מה חושבים עליך מספק לאדם דרך להכיר את עצמו. הרצון להיות טוב בעיני הסביבה נובע מהרצון של האדם להרגיש שהוא בסדר = רצון באהבה עצמית. כאשר האדם חושב כל הזמן על מה שחושבים עליו, חייו אינם חיים. הוא אינו יכול לחיות איך ... צריך לרקוד לפי החליל של הסביבה. בכל פעם שהסביבה מחליפה את האופנה, גם הוא נאלץ להשתנות איתה. להיות מוטרד ממה שחושבים עליך = סבל. מה האלטרנטיבה? תשובה: לבדוק מה האמת ... האובייקטיבית של המציאות. כאשר הדבר היחיד שמעניין את האדם, זה מה האמת חושבת עליו, על ידי זה הערך של מה שאחרים חושבים עליו נעלם לחלוטין. על האדם לבחון תמיד את הדברים ... את הערך שלי?! על האדם לוודא שהוא מעריך את עצמו אך ורק לפי קנה המידה של האמת. על האדם לראות ולבדוק תמיד האם מה שחושבים עליו אנשים אחרים, האם זו אכן האמת. על האדם ... האמת. אין טוב יותר מאשר להיצמד ולהיות תלוי באמת האובייקטיבית של המציאות. במקום הערכה עצמית סובייקטיבית של מה חושבים עליך אנשים, במקום זה חפש את האמת. מה האמת חושבת עליך. כאשר האדם דבר אך ורק באמת, בסופו של דבר הוא מעריך את עצמו כפי מה שהוא באמת. הסיבה היחידה שאכפת לאדם מה חושבים עליו, היא אך ורק משום שהוא רחוק מהאמת ואינו יודע את הערך האמיתי של עצמו. כדי להשתחרר ממה שחושבים עליך, על האדם להיצמד לאמת ולבדוק האם השיפוט שלו ... הערכים שנמצאים על קנה המידה? האם זה באמת משנה אם האדם הוא X או Y? האם למציאות עצמה זה באמת משנה מה שאחרים חושבים עליך? כאשר ההערכה העצמית של האדם היא אמיתית ...
מה חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול, להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל
מה חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול, להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל
מה חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול, להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל למה אכפת לך מה חושבים עליך? אנשים רבים חווים פחד וחרדה ממה שחושבים עליהם. החרדה הזאת, שלפעמים מתבטאת כחרדה חברתית או פחד גישה, נובעת לרוב ממה שהאדם חושב על עצמו ולאו דווקא מדעתם של אחרים. אליעד כהן מסביר לעומק את הקשר בין הדימוי העצמי שלנו לבין החשש מדעותיהם של אחרים. לפי אליעד, כשאכפת לנו יותר מדי ממה שחושבים עלינו, הסיבה היא בדרך כלל שיש משהו בתוכנו שאנחנו לא אוהבים, אבל אנחנו משקרים לעצמנו ואומרים שזה לא קיים. הפחד האמיתי הוא שהסביבה תחשוף את השקר ... כדי להמחיש את הנקודה, אליעד מביא דוגמה של אדם שחושב שהוא טיפש. האדם משקר לעצמו ואומר אני חכם, אך בתוכו הוא מאמין שהוא טיפש, ולכן הוא חושש שאחרים יחשבו עליו שהוא טיפש. הפחד נובע מהפער בין מה שהאדם חושב על עצמו לבין מה שהוא היה רוצה לחשוב על עצמו. זו הסיבה שאם מישהו באמת בטוח בעצמו במשהו, כמו למשל שהוא ... כי היא תחזק את הספק הפנימי שלו לגבי עצמו. איך לבדוק את המקור האמיתי לחרדה חברתית? אליעד מציג שיטה פשוטה לבדיקה: יש לשאול את האדם האם אתה מפחד שיחשבו עליך משהו שאתה בטוח לגמרי שאין בך?. למשל, אדם שיודע בוודאות שהוא לא גינגי לא יחשוש מדעתה של אישה שתסרב לצאת איתו כי הוא גינגי. הוא לא יעלה בדעתו לחשוש מזה כי הוא יודע שזה לא נכון. אך אם הוא חושב בסתר ליבו שהוא מכוער, הוא יחשוש מאוד שיחשבו עליו שהוא מכוער, כי זה מאשר את מה שהוא כבר חושב על עצמו. איך להתמודד עם הפחד מדעתם של אחרים? ישנן שתי דרכים עיקריות להתמודדות שאליעד מציע: לברר עם עצמך ... מהרצון לשכנע את עצמו שלא אכפת לו, או לשכנע את הסביבה שלא יחשבו שאכפת לו - ובכך לצמצם את הבעיה למינימום. כך הוא מרגיש מוגן יותר. איך להפסיק לפחד ממה שחושבים עליך באופן מוחלט? אליעד מציע דרך מרכזית וברורה מאוד: להיצמד לאמת הפנימית. אם אדם נצמד לאמת שלו באופן מוחלט, ולא משקר לעצמו לגבי כמה הוא טוב או רע, ... מסוימת, והכי יפה בעולם מפרספקטיבה אחרת, הוא יפסיק לפחד מדעותיהם של אחרים, כי הוא מכיר בכך שהדעות הן יחסיות בלבד. לסיכום, כדי להתגבר על הפחד ממה שחושבים עליך, עליך להפסיק לשקר לעצמך. אם תהיה שלם לחלוטין עם החסרונות שלך, לא יהיה אכפת לך שיחשבו עליך רע, כי לא יוכלו לגלות לך שום דבר חדש. אתה כבר יודע את האמת על עצמך, ולכן אין לך מה להסתיר. איך להפסיק לפחד מדעתם של אחרים? איך לשפר דימוי עצמי? מה ... לחרדה חברתית? איך להתמודד עם ביקורת חברתית? איך להעריך את עצמי יותר? איך להשתחרר מפחד גישה? איך לדעת מה האמת על עצמי? נגיד שיש מישהו שאכפת לו ממה שחושבים עליו אוקי בדרך כלל בממוצע זה שמי שאכפת לו ממה שחושבים עליו זה בגלל בדרך כלל מה שקורה זה שיש משהו שהוא לא אוהב בעצמו והוא משקר את עצמו והוא אומר לעצמו אין בי את זה אוקי ואז הוא מפחד שיחשבו עליו את מה שהוא חושב בתת מודע על עצמו ושהוא משקר את עצמו ושהוא אומר אין בי את זה, לדוגמה נגיד מישהו שבתוך תוכו חושב שהוא טיפש הוא משקר את עצמו הוא אומר לא מה פתאום אני לא טיפש אני חכם ואז הוא מפחד שיחשבו עליו שהוא טיפש, אוקי ובתוך תוכו הוא לא יודע מה זה חכם וטיפש אבל זה עמוק יותר אבל בפשוט בתוך תוכו הוא חושב שהוא טיפש והוא מתכחש לזה ואז מה שהוא מפחד שיגידו לו שהוא טיפש. עכשיו השאלה היא זה איך מוכיחים למישהו כשמישהו אומר אני מפחד ממה חושבים עלי, אני לא מתחיל עם הבחורה כי אני מפחד ממה שהיא תחשוב עלי איך אפשר להוכיח לו שבעצם הוא לא מפחד ממה שהיא תחשוב עליו אלא הוא מפחד ממה שהוא יחשוב על ... מה יקרה, זאת אותה שאלה נכון יפה אז זאת לא ההוכחה אני צריך משהו אחר. טוב התשובה פשוטה ביותר יש לך איזה רעיון? ש: אולי להראות לו דברים שהוא לא דואג שיחשבו עליו. אליעד: נכון כי? ש: אז הדעה שלהם לא חשובה לו. אליעד: נכון זאת התשובה מה שעושים זה כשמישהו אומר אני נגיד מפחד ממה שהבחורה תחשוב עלי אוקי אז נגיד ... ככה. זאת אומרת אם לא היית חושב על עצמך לא היית חושב בכלל שמישהו יחשוב את זה עליך זה דבר ראשון ודבר שני אם היית בטוח שאתה טוב בזה גם לא היה אכפת לך מה חושבים עליך בדרך כלל זה ככה. ש: אבל מה לגבי דברים שהם לא מוחלטים כמו נכון הוא חושב על עצמו דברים מסוימים. אליעד: ולכן הפתרון אומר שאם לדוגמה אתה נגיד ... זה שאתה מכוער מאחד עד מאה והוא יגיד שבעים אם האמת היא שהוא חושב שהוא מכוער והאמת היא שבאמת שהוא בתוך תוכו חושב שזה גרוע רק שבעים גם כן לא אכפת לו שיחשבו עליו שהוא מכוער. ש: והוא בטוח שזה שבעים. אליעד: אם הוא לא משקר את עצמו בכלום תראה אני מכוער זאת האמת ובאמת זה גרוע לשבעים זאת האמת והוא בטוח ששבעים ... לך שאתה מכוער כי אז זה מוסיף לך את העשרים אחוז שאתה משקר את עצמך בהם, זאת אומרת במילים אחרות אם לא תשקר את עצמך במה שאתה חושב על עצמך לא אכפת לך מה יחשבו עליך. ש: אבל יכול להיות שהוא לא אכפת לו מזה מהעניין של כיעור רק מההשלכות של זה ששם יש רצון אחר. אליעד: נכון ולכן אמרתי שזה לא תמיד נכון, נכון ...
מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים
מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים
מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי חברתי, דימוי סביבתי, לאהוב את עצמך, אהבה עצמית, לקבל את עצמך, להיות שמן, אמיר חצרוני, ירידה במשקל, אהבה בלי תנאים, קבלה בלי תנאים במהלך ההרצאה, נדונה השאלה מה חושבים עלינו וההשפעה שיש לדימוי העצמי שלנו על חיינו. הנושא המרכזי היה איך הדימוי העצמי, הדימוי החברתי והדימוי הסביבתי משפיעים על האדם, וכיצד ... ללא תנאים. בהתחלה, אליעד הסביר כי השאלה המרכזית היא לא מה חושבים עליך? אלא איך אנחנו עצמנו רואים את עצמנו. הבעיה מתחילה כאשר אנו מצפים שהסביבה תקבל אותנו כפי שאנחנו, ובכך אנו נותנים לה השפעה רבה מדי ... הוא דיבר על היכולת להיות מי שאתה בלי לדאוג למה אחרים חושבים עליך. לדוגמה, הוא הציג את הסיטואציה של אדם שמרגיש נאהב ומקובל על ידי עצמו, גם אם הוא לא תואם את הסטנדרטים החברתיים. הכוונה כאן היא לא ...
דימוי סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי
דימוי סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי
... סביבתי, דימוי חברתי, חרדה חברתית, חרדה סביבתית, להתעלם מהסביבה, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, אין הבדל בין אדם לדומם, בחירה חופשית אמיתית, חופש בחירה אמיתי, דומם מדבר, רובוט אנושי מהם המנגנונים ... אליעד כהן עוסק במגוון נושאים הקשורים לדימוי עצמי ולחשיבה סביבתית. הנושא המרכזי שנידון הוא כיצד אנשים מגיבים למה שחושבים עליהם אחרים וכיצד זה משפיע על הבחירות שלהם. אליעד מציין את ההשפעה הגדולה של חרדה חברתית וסביבתית על התנהגותנו, במיוחד ... ולראות את האפשרויות הגלומות בכל סיטואציה. אם אדם מסוגל לראות את כל האפשרויות - גם את האפשרות להתעלם או לא לדאוג ממה חושבים עליו - הוא יכול לבחור את הדרך הנכונה לו. אם אדם נמצא במצב שבו הוא הולך אחרי הרוח ומגיב למה שהוא חושב שהסביבה מצפה ממנו, הוא ... או המניעים הפנימיים שאנחנו לא תמיד מודעים להם, מקטינים את יכולת הבחירה שלנו. דימוי חברתי חרדה חברתית חרדה סביבתית מה חושבים עליך? בחירה חופשית אמיתית ...
איך לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים
איך לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים
... לקבל ביקורת? קבלת ביקורת, איך לאהוב ביקורת? העברת ביקורת, להעביר ביקורת, איך לא להיפגע? מה חושבים עליך? מערכות יחסים איך לקבל ביקורת בצורה טובה וחופשית? אחת השאלות ... ולכן יש לקבל זאת כחלק טבעי ממציאות החיים. מצד שני, אם הביקורת שקרית ואינה נכונה, אין שום סיבה אמיתית להיפגע ממנה, בדיוק כמו שלא היית נפגע אם היו אומרים עליך שאתה ירח או כוכב. למה ביקורת מפריעה לך? הסיבה העיקרית לכך שביקורת מפריעה ... לבצע שינוי יסודי יותר. איך להפסיק להיות תלוי באישור של אחרים? אם אתה רוצה להפסיק להיות מושפע מביקורת של אחרים, עליך לבחור להפסיק לייחס חשיבות למה שאומרים עליך, הן לטובה והן לרעה. אליעד מסביר שכדי להיות חופשי באמת, עליך להיות ... זה משהו אחר. ש: לא אני, כאילו את כל הסוגים גם את האמת גם את השקר. אליעד: אם זה שקר מעבירים עליך ביקורת מה אכפת לך מה אומרים, מה מפריע לך יותר כשאומרים עליך ביקורת שקרית או אמיתית? ש: גם זה מפריע לי. אליעד: אוקי אז למה זה מפריע ... את עצמך כמה זה לא משנה מה אמרו לך אם אתה תגיד למצב שלא אכפת לך כשמחמיאים לך גם לא אכפת לך כשמעבירים עליך ביקורת. זה המשחק אדוני או שאכפת לך ממה שאומרים עליך או שלא ו אז זה לטוב ולרע, או שאכפת לך מה שאתה חושב על עצמך או שלא ... אחרי שתחליט אז יש לזה יתרונות וחסרונות זה הכל. מעבירים עליך ביקורת אתה לא רוצה שיהיה לך רע אתה יכול לבודד את זה בכמה דרכים או בקטע של לא אכפת לי מה חושבים עלי כי מה זה משנה מה חושבים עלי אוקי ואז אתה תשלם את המחיר שגם לא יהיה אכפת לך מה חושבים עליך בדברים הטובים ואז אתה תתנתק חברתית ויהיה לזה את החסרונות של זה ואת ...
אאוטסיידר, דימוי עצמי, חרדה חברתית, ערך עצמי, הערכה עצמית, להעריך את עצמך, ביישנות יתר, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? לאהוב את עצמך, להיות כמו כולם, מרגיש שונה מכולם
אאוטסיידר, דימוי עצמי, חרדה חברתית, ערך עצמי, הערכה עצמית, להעריך את עצמך, ביישנות יתר, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? לאהוב את עצמך, להיות כמו כולם, מרגיש שונה מכולם
... דימוי עצמי, חרדה חברתית, ערך עצמי, הערכה עצמית, להעריך את עצמך, ביישנות יתר, לא להיפגע מאחרים, מה חושבים עליך? לאהוב את עצמך, להיות כמו כולם, מרגיש שונה מכולם למה אנחנו מרגישים שונים או אאוטסיידרים מול אנשים אחרים? תחושת אאוטסיידריות או ... אתה מרגיש רע עם עצמך כשאתה בחברה, זה נובע מכך שיש בך ספק לגבי עצמך ולגבי הערך העצמי שלך. הספק הזה מעורר אצלך חרדה חברתית, מכיוון שאתה עסוק בלחשוב מה האחרים חושבים עליך , ומאחר שאתה לא בטוח איך אתה נתפס בעיניהם, זה גורם לך להיות מופנם או ביישן יתר על המידה. לדוגמה, אישה מתארת מצב בו היא נשאלת על ידי ... קטנה מבחוץ מעלה בה ספק ומערערת אותה עוד יותר. זה לא היה קורה אם הייתה לה ודאות מוחלטת לגבי מצבה, בין אם חיובית או שלילית. כיצד להתגבר על הפחד ממה שאחרים חושבים עליך? הסיבה לכך שאתה נפגע ממה שאנשים אחרים חושבים עליך היא שאתה עצמך חושב את אותן מחשבות על עצמך. לדוגמה, אם אתה חושב שאתה מוזר, ברגע שמישהו ירמוז או יגיד לך שאתה מוזר, אתה תיפגע. אבל אם ... בסימפטומים, יש להתמקד בשורש הבעיה, לשאול את עצמך מה באמת חשוב לך, ומה אתה מוכן לעשות בשביל לשנות את המצב. איך להתמודד עם חרדה חברתית? למה אכפת לי ממה שחושבים עליי? איך לשפר הערכה עצמית? מה לעשות אם אני מרגיש שונה? איך להפסיק להיפגע מאנשים? למה אני מרגיש אאוטסיידר? ...
דימוי עצמי / מה חושבים עליך - מדוע חשוב לאדם מה שחושבים עליו?
... עצמי מה חושבים עליך - מדוע חשוב לאדם מה שחושבים עליו? מי שיתבונן בעניין יראה, כי בדכ כל אדם מושפע ממה שחושבים עליו. והדימוי וההערכה העצמית של האדם לעצמו, מושפעים בין השאר, גם ממה שחושבים עליו. וסולם הערכים של האדם, גם הוא מושפע ממה שחושבים שאר בני האדם. ובדכ בני אדם רוצים שיאהבו אותו ושיעריכו אותם. ובדכ ... והאדם מייחס המון משמעות למה שחושבים עליו. והשאלה היא למה? וכפי שכבר ביארתי, האדם רוצה להרגיש טוב. ומי שהוא קרוב אל האמת, הדבר הזה גורם לו לשקט נפשי ... ועל ידי זה שהרבה בני אדם חושבים עליך שאתה אדם טוב, אז האדם מרגיש עם עצמו טוב יותר. וזו הסיבה שבגללה חשוב לאדם מה שחושבים עליו, משום שדעת הרוב היא ביטוי של אמת. והאדם מה שהוא באמת מחפש, זה את האמת. וכאשר האדם נצמד אל האמת, אז לא חשוב לו מה שחושבים עליו. אבל כאשר יש לאדם ספק מהי האמת, על ידי זה כן חשוב לו מה שחושבים עליו. וברמה המעשית, על האדם לחפש את האמת. וידיעת האמת, פותרת את האדם מהצורך לחשוב על מה שחושבים עליו, מאחר שהאדם נמצא כבר באמת עצמה. והאדם שאכפת לו ממה שחושבים עליו, זה רק בגלל שהוא מחפש את האמת. ודעת הרוב, משדרת יותר אמינות ואמת. אבל מה שהאדם באמת רוצה, זה את האמת. ומי שמגיע ...
הספר להיות אלוהים - כסף חנופה - הרחמנות הגדולה ביותר, על העניים הגדולים ביותר - בושה של כסף, מה חושבים עליך
הספר להיות אלוהים - כסף חנופה - הרחמנות הגדולה ביותר, על העניים הגדולים ביותר - בושה של כסף, מה חושבים עליך
... להיות אלוהים - כסף חנופה - הרחמנות הגדולה ביותר, על העניים הגדולים ביותר - בושה של כסף, מה חושבים עליך למה אנשים מרחמים רק על העניים הפיזיים ולא על העניים האמיתיים? אנשים רגילים מרגישים רחמים ... חנופה. האדם שמחניף הוא בעצם עני, כי הוא מקבץ לחם רוחני או רגשי מאחרים. האדם שמחניף תלוי תמיד במה שאחרים חושבים עליו. הוא לא אומר את האמת שלו אלא מנסה למצוא חן בעיני אחרים מתוך פחד או מתוך רצון לקבל אהבה של ... אנשים עשירים מאוד שיש להם המון כסף, אך הם בעצם העניים הכי גדולים, כי הם כל הזמן תלויים במה שאנשים אחרים חושבים עליהם. הם חיים בפחד מתמיד לאבד את מה שיש להם, ולכן, מבחינת התודעה, הם עניים אמיתיים. למה הכסף ...
הורטון שומע מישהו 1, החיים כחלום בתוך חלום, העולם שמעבר, איפה נמצא מרחב המקום, השפעת הסביבה, מה חושבים עליך
הורטון שומע מישהו 1, החיים כחלום בתוך חלום, העולם שמעבר, איפה נמצא מרחב המקום, השפעת הסביבה, מה חושבים עליך
... שומע מישהו 1, החיים כחלום בתוך חלום, העולם שמעבר, איפה נמצא מרחב המקום, השפעת הסביבה, מה חושבים עליך מה המשמעות של תחושת מקום וזמן? תחושת המקום והזמן מתוארת כהרגשה סובייקטיבית שקיימת בתודעה של האדם. לדוגמה, אליעד מסביר כי התחושה של מקום נובעת מהיכולת להבדיל בין דברים, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להיות כנה עם אנשים, מה חושבים עליך? דימוי עצמי, דימוי סביבתי, למצוא חן בעיני אנשים, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, הערכה עצמית, להעריך את עצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה חושבים עליך?, איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה חושבים עליך?, כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להצלחה, ייעוץ אישי מומלץ, מאמן פרטי בנושא מה חושבים עליך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3428 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 03:29:53 - wesi1