אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מאושרים ✔אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
53:39אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
מהו סבל מוחלט וכיצד אפשר להתמודד איתו?

בהרצאה זו, אליעד כהן פתח בשאלה על טוב ורע, תוך התמקדות בהבנת המהות של הסבל. השיחה נגעה בשאלה "מה טוב בלהרגיש רע?" וניסתה לחקור את ההפכים של טוב ורע, תוך שמירה על גישה פילוסופית עמוקה. עיקר השיחה התמקד בהבנה של הסבל המוחלט ומדוע אנו לא רוצים לסבול, עם דגש על הקשר בין הרצון להימנע מהסבל לבין המחשבות שלנו.
  • מהו הסבל המוחלט ומה הקשר בין רצון להימנע ממנו?
  • האם התמודדות עם סבל יכולה לשנות את תפיסתנו לגבי החיים?
  • האם יש צורך להבין את מקור הסבל כדי להשתחרר ממנו?
תחילת השיחה עסקה בכאב עצמו ובשאלה מה טוב בלהרגיש רע. הצגת השאלה "מה טוב בזה?" הציעה פרספקטיבה שאומרת שלעיתים הכאב, או המוגבלות, הם חלק בלתי נפרד מהמציאות שלנו. השאלה העמיקה יותר לעובדה שאדם לא תמיד נהנה מהמציאות כפי שהיא, ולעיתים הוא רוצה לשנות אותה. הגישה כאן היא לחקור את מקור הסבל ולהבין מה באמת גורם לו, כדי לשחרר את המחשבות שגורמות לכאב.
  • מהי המחשבה שגורמת לנו לסבול?
  • כיצד מחשבה של "אני לא רוצה לסבול" בעצם יוצרת סבל נוסף?
הסיבה המרכזית לסבל טמונה במחשבה "אני לא רוצה לסבול". אליעד כהן הציע כי המחשבה הזו משמשת כאויב פנימי, שגורם לסבל מיותר. המחשבה הזו לא רק מביאה את האדם למצב של התנגדות למציאות, אלא היא עצמה אחראית לכאב שהוא חווה. הכוונה לא הייתה לשחרר את המחשבה הזו, אלא לחקור אותה לעומק, להבין את מקורה ולראות מה היא מייצגת. השאלה "למה אני לא רוצה לסבול?" היא שאלה שמניעה את האדם לחקור את שורש הכאב, ולפעמים התשובה שתתגלם עשויה להוביל לשחרור מהסבל.
  • האם ניתן לשחרר את המחשבה על הסבל או יש צורך להבין אותה?
  • מהו התהליך שבו ניתן להילחם במחשבה שמובילה לסבל?
אליעד כהן הציע שתי דרכים להתייחס למחשבה "אני לא רוצה לסבול":

1. זלזול מוחלט - אם אתה זולל את המחשבה ומפסיק להתייחס אליה, הסבל ייעלם.

2. כבוד מוחלט - אם אתה מכבד את המחשבה ומבין את השורש שלה, תוכל להבין את מטרת הסבל ואולי להשתחרר ממנו.

ההבנה הזו קשורה במידה רבה לחשיבה פנימית עמוקה. אליעד הציע שזו לא שאלה שטחית, אלא שאלה שיכולה לשנות את החיים. אם תחקור אותה לעומק, התשובות שתמצא עשויות להוביל לשחרור מהסבל או, מצד שני, להחמיר את תחושת הסבל אם תמצא שהסיבה האמיתית לא רשות להיות.
  • מהי הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המחשבות המובילות לסבל?
  • האם הסבל יכול להוות אמצעי לחקירה עצמית?
בהמשך, אליעד הציע שמה שהמחשבה הזו יכולה להוביל אליו הוא חקירה פנימית עמוקה שתוביל את האדם לאמת הפנימית שלו. ככל שהתשובה לשאלה תהיה יותר משמעותית, כך גם הסבל יפנה מקום לתובנה חדשה שיכולה לשחרר את האדם או דווקא להעצים את הסבל, הכל תלוי איך מתמודדים איתו.

אליעד הדגיש את החשיבות של שאלות משמעותיות כמו "מה האמת?" שיכולות לסייע לאדם להעמיק ולגלות תשובות שמשנות את כל תפיסת הסבל. כשהאדם מצא את האמת, הוא עלול להבין את הסבל בצורה אחרת, לפעמים אפילו בצורה שתהפוך את הסבל למניע לצמיחה אישית.
  • כיצד סבל יכול להפוך למניע לחקירה פנימית?
  • מהו העניין של "האם אפשר לשאול את השאלה עד הסוף?"
המחשבה המובילה בסופו של דבר היא שהסבל הוא מניע לחקירה. אליעד הציע שמי שיודע להתמודד עם סבל ולקבל אותו בצורה מלאה, יכול להגיע למקום של חופש פנימי שאין לו תלות בכאבים הרגשיים או הפיזיים. כך ניתן להגיע למצב של חופש מוחלט.

לסיום, הסבל יכול להוביל את האדם להקלה או דווקא להחמרה של המצב, אך החקירה עצמה היא הדרך להימנע מההכרה במציאות כבעיה.
מדוע עולה השאלה "מה טוב בלהרגיש רע" וכיצד היא קשורה לסבל?

השיחה מתחילה מהרצון לבחון היפוכים של טוב ורע, ולהגיע בסופו של דבר לשאלה: "מה טוב בלהרגיש רע?". עולה בעיה: יש כאב, אז מה טוב בזה, ומה רע בזה? בהמשך מתברר שהקושי נובע מכך שהאדם מרגיש מגבלה, לא נהנה מהדברים, ולא רוצה את המציאות כפי שהיא.

כיצד המחשבה "אני לא רוצה לסבול" הופכת לאויב העיקרי?

יש דוגמה של אדם שמישהו מרביץ לו. אם הוא שואל את המרביץ "למה אתה מרביץ לי?", ונתקל בתשובה של "לא יודע", ברור שזה לא מתקבל על הדעת. באותה צורה, יש "מישהו" בתוכך (המחשבה שאומרת "אני לא רוצה לסבול") שמכאיב לך. אם לא היתה המחשבה הזאת, לא היה כאב.

למעשה, המחשבה "אני לא רוצה לסבול" היא כמו אויב שמרביץ לך, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. כאשר היא מופיעה, נוצר סבל. אם תמחק את המחשבה הזאת, לא תוכל יותר לסבול.

למה לא תמיד אפשר פשוט "לשחרר" את המחשבה?

האדם מבקש לשחרר את המחשבה הזאת של "אני לא רוצה לסבול". אבל לפי ההסבר, המטרה אינה לבטל אותה ישירות, אלא לחקור אותה לעומק. חשוב להתייחס בכובד ראש לשאלה "למה אני לא רוצה לסבול?".

יש שתי אפשרויות התייחסות למחשבה "אני לא רוצה לסבול":
  • זלזול מוחלט: אם באמת מזלזלים בה עד הסוף, אז לא נוצרת שום התנגדות, והסבל איננו.
  • כבוד מוחלט: אם כבר מכבדים את המחשבה "אני לא רוצה לסבול", צריך לחקור אותה לעומק, להבין מי שלח אותה, למה היא שם, מה השורש שלה.
בשני המקרים, יש לנקוט גישה קיצונית באחד הכיוונים כדי לראות תוצאות ממשיות.

למה דווקא שאלה כמו "למה אני לא רוצה לסבול" היא אחת השאלות הרציניות ביותר?

השואל מתאר תחושת בלבול ולא יודע לתת הסבר מדויק לסיבה שהוא לא רוצה לסבול. מוצע לו לקחת את השאלה הזאת ברצינות עצומה, כי היא שאלת מפתח שיכולה לשנות לגמרי את תפיסת הסבל.

ייתכן שגילוי הסיבה יוביל דווקא לסבל גדול יותר, כי האדם יבין שיש לו "סיבה טובה" לא לרצות לסבול, ואז יתנגד עוד יותר לסבל. ומצד שני, יכול להיות שיגלה שהסיבה היא "סתם", ואז ישתחרר לגמרי מהסבל.

הרעיון המרכזי הוא שהאדם לא יודע מראש איזו תשובה תתגלה, אבל עצם החקירה העמוקה יכולה לשנות את יחסו לסבל ולבטל אותו או להגביר אותו, הכל לפי מה שתתגלה.

מדוע הסבל יכול לשמש "זרז" לחקירה ולהפוך לאמצעי להגיע לאמת?

נטען שהרצון להרגיש טוב הוא שיוצר את הרע, כי אם לא היה טוב, לא היה רע. וכאשר הסבל מאוד גדול, האדם מגיע למקום שבו שום דבר לא מספק אותו. דווקא במצב הזה, האדם עלול להתעקש ולחקור את השאלה "למה אני לא רוצה לסבול?" עד הסוף.

מי שמסוגל לסבול כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, יכול להגיע למצב שבו הוא "אלוהים" מבחינת חוויה, משום שהוא חופשי מהתלות ברצון שלא לסבול. לכן, סבל גדול עשוי להיות מנוע רב עוצמה לחקירה פנימית.

כיצד ניתן לחקור בצורה מעשית את השאלה "למה אני לא רוצה לסבול"?

ישנה הצעה מעשית:
  • לרשום על דף את כל הדברים שגורמים לך להרגיש רע באמת.
  • להתבונן בהם ולשאול: "למה אני לא רוצה לסבול את הדבר הזה?".
  • להרגיש את הסבל תוך כדי השאלה, ולא להסתפק בתשובה אינטלקטואלית שטחית.
  • אפשר גם לבצע פעולה פיזית כמו לנכש עשבים, ובזמן העבודה להתרכז בשאלה "למה אני לא רוצה לסבול?", מתוך הרגשת הסבל עצמה.
כך אפשר להגיע לתובנות עמוקות יותר. ככל שמתעמקים בשאלה, היא הופכת משמעותית יותר, והתשובה שמתגלה יכולה להיות משנה חיים, לטוב או לרע.

האם ניתן להגיע למצב של "אני רוצה לסבול"?

אחת האפשרויות הקיצוניות היא לברר, האם אפשר לשנות את הגישה ל"אני כן רוצה לסבול"? יש דוגמה: "האם אי פעם אמרת, למה שאני לא ארצה לסבול? בא לי לסבול היום, לא סובל מספיק?".

המטרה היא להראות שההיפוך הקיצוני הזה גם הוא אפשרי, ושהחקירה בשאלת ה"רצון" יכולה להוביל למקומות בלתי צפויים. בסופו של דבר, אם מגלים את השורש העמוק, ייתכן שלחלוטין לא תהיה בעיה עם הסבל, או שדווקא תגבר הרגישות אליו, תלוי בתשובה שנמצאת.

כיצד מובילים הספק והבלבול למציאת תשובה עמוקה?

כאשר אדם מרגיש מבולבל ולא מקבל תשובות אינטלקטואליות שמספקות אותו, זה סימן שעליו להעמיק עוד יותר. ככל שעוצמת השאלה גוברת, כך תיתכן חוויה משמעותית יותר ברגע שמתגלה התשובה.

ישנה אפשרות שגם התשובה הסופית לא תהיה "הסבר" במובן הרגיל, אלא מצב של "אי ידיעה" שלמה, שבעצמה עשויה להוביל להקלה או להחרפת הסבל, תלוי בדרך ההתבוננות.

מהי הדוגמה של אליעד על סבל גדול וחיפוש האמת?

אליעד מספר על מצבו האישי: כשהוא חיפש תשובה, הוא סבל עד כדי כך ששום דבר לא עזר לו, ואף הצעה חיובית לא סיפקה אותו. לבסוף התברר לו שהוא בעצם רצה את ה"אין שכל". הוא מציין גם את המלצתו של רבי נחמן: כשמסתבכים, לשאול "מה האמת?" או "בטוח או לא בטוח?". שאלות אלו יכולות לדחוף את האדם לעומק הסבל וגם לעומק החקירה, עד שנחשפות התשובות העמוקות ביותר.

כיצד מסכמים את המסר המרכזי?

המחשבה "אני לא רוצה לסבול" היא שורש הכאב, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. מומלץ לחקור בכנות וביסודיות מדוע לא רוצים לסבול, בלי לפחד מהאפשרות לגלות סיבה טובה מאוד או לגלות שזו רק מחשבה ריקה. בשני המקרים, עצם גילוי האמת עשוי לשנות את חוויית הסבל באופן דרמטי, כי כאשר האדם פוגש את האמת, הסבל הופך להיות משהו אחר: או שהוא נעלם, או שהוא מובן ומורגש באופן שעשוי להעצים אותו. כך או כך, החקירה פותחת אפשרות לחיים שונים בתכלית.
שאלה: אני רוצה לעשות סימולציה של היפוכים, טוב ורע, ובסוף להגיע לשאלה, מה טוב בלהרגיש רע? הבעיה היא שכואב לי, מה טוב בזה, ומה רע בזה?

אליעד: מה רע בזה?

שאלה: זה מגביל אותי, שאני לא נהנה מהם.

אליעד: ומה רע בזה, ובסוף מה הבעיה?

שאלה: אני לא רוצה את זה.

אליעד: ומה הבעיה בזה?

שאלה: אני רוצה שיהיה אחרת.

אליעד: אז מה הבעיה, האם חייב להיות מה שאתה רוצה?

שאלה: רצוי.

אליעד: אז הנה המציאות עושה לך הפוך. האם נפתרה הבעיה?

שאלה: בהרגשה לא.

אליעד: אז תגיד מה היא התשובה, מה הבעיה?

שאלה: לא יודע.

שאלה: אני למשל לא רוצה לסבול. למה? לא יודע למה.

אליעד: בא תנסה להבין מה המשמעות של ה"לא יודע". למשל מישהו מרביץ לך, ואתה אומר לו תפסיק, והוא אומר, לא רוצה. ואתה שואל אותו, למה אתה מרביץ לי? והוא עונה שהוא לא יודע. האם היית מקבל את זה.

יש בתוכך כוח שאומר שהוא לא רוצה לסבול. עכשיו, הלא רוצה לסבול, זה כאילו להגיד לך, תיסבול.

להגיד, אני לא רוצה לסבול, זה כאילו להרביץ לך. המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, היא מרביצה לך, כי אם היא לא הייתה, לא היה כואב לך.

כשאתה אומר, אני לא רוצה לסבול, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא עצמה מרביצה לך.

אתה יודע מי מרביץ לך? רק המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול. כי אם אני הורג את המחשבה שאומרת ש"אני לא רוצה לסבול" אתה לא יכול יותר לסבול.

אז מי האויב המרכזי שלך? המחשבה, התפיסה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול.

יש מישהו בתוכך, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא אחראית לכל הסבל שהיה לך אי פעם, ואם אי פעם תסבול, זה יהיה רק בגללה.

תבין שזה סוג של אויב שהוא השורש של הסבל.

שאלה: מה שהבנתי, שכאשר אני אומר שאני לא רוצה לסבול, למעשה אני כבר מתנגד, אני מתנגד למציאות. אז איך אני משחרר את המחשבה הזאת?

אליעד: אי אפשר. המטרה כאן היא לא לשחרר את המחשבה, אלא המטרה שלי היא לגרום לך להתייחס למחשבה בצורה אחרת.

כאשר אני שואל אותך למה אתה לא רוצה לסבול? את עונה לי שאתה לא יודע. אני רוצה שתקח ברצינות את השאלה הזאת, ותחקור אותה ותפצח אותה, זאת שאלה רצינית ביותר, אם יש שאלות רציניות, זאת אחת מהם.

למה אני לא רוצה לסבול? זוהי שאלת מפתח. ואתה לא מתיחס ברצינות למחשבה הזאת.

אם באמת לא היה אכפת לך מהשאלה הזאת, והיית מתייחס אליה בזלזול, זה טוב מאוד. למשל מרביצים לך, ובאה מחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, אז אתה מזלזל במחשבה, אין לך כוח אליה, לזלזל במחשבה עד הסוף.

אבל אתה, אם מרביצים לך, והיא אומרת שהיא לא רוצה לסבול, אתה מתייחס למחשבה בכבוד, כן נכון, אני לא רוצה לסבול, זה לא טוב שאני סובל.

אז אם אתה מתיחס למחשבה בכבוד, אז תכבד אותה יותר, תבין למה היא פה, מה היא עושה פה, איך הגיע לפה? אבל אתה מזלזל, לא אכפת לך.

אל תזלזל, זוהי מחשבה רצינית.

אם אין לך כוח לבדוק, אז זלזל בה, אבל עד הסוף.

אם אתה מוחק את המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, באותה שנייה אתה אלוהים. אתה לא צריך יותר לעשות כלום.

בשנייה שאתה אומר, לא אכפת לי מהמחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, אז אין לך יותר שום חסרונות, שום בעיות, שום שאלות, שום דבר.

ולכן צריך לגלות מי שלח את המחשבה הזאת אליך.

האם במקום לחשוב, אני לא רוצה לסבול, - האם אתה יכול להגיד, אני רוצה לסבול.

קרה פעם שאמרת, למה שאני לא ארצה לסבול, אני רוצה לסבול, בה לי לסבול היום, לא סובל מספיק. הסבל טוב.

אני רוצה להביא אותך למצב שאתה תחליט לגלות מאיפה באה המחשבה, אני לא רוצה לסבול.

המטרה שלי זה לא לענות לך על השאלה, מדוע אתה לא רוצה לסבול. המטרה שלי היא לגרום לך להתיחס אחרת לשאלה, למה אני לא רוצה לסבול?

התשובה תגיע לך, אחרי שתשאל אחרת את השאלה.

המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, תרגיש את העוצמה שלה, וכאשר אתה שואל, תשאל ברצינות.

זאת שאלה, שאם תגלה את התשובה עליה, יכול להיות ש...

שאלה: שאני לא אסבול.

אליעד: זאת שאלה שיכולה לשנות לך את החיים.

אם תמצא תשובה, למה אתה לא רוצה לסבול, אולי אתה תמצא תשובה שאתה תסבול עוד יותר, גרוע, תסבול פי מאה מיליון ממה שסבלת קודם. למה? כי אולי התשובה שגילית תמרר לך את החיים.

למה? כי היום כשאתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול? ואז יש לך תשובה שאולי זה סתם. אז אם תגלה שזה סתם, אז לא תסבול יותר. אבל מאוד יכול להיות שיש סיבה מאוד טובה, למה אני לא רוצה לסבול, ואף אחד לא ישנה את דעתי, ואז אתה תסבול, תסבול.

השאלה, למה אני לא רוצה לסבול? היא בעצם מבטאת את זה שאתה בעצם לא מקבל באופן מחוייב את זה שאתה רוצה לסבול.

אתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול, האם אני חייב לסבול, אולי אני יכול שלא יהיה אכפת לי לסבול, אולי אני יכול לא לרצות שלא לרצות לסבול?

היום שאתה סובל, אתה לא באמת יודע למה אתה לא רוצה לסבול, ואז אתה יכול להגיד, אולי אני סתם משוגע שלא רוצה לסבול?

עכשיו, אם תגלה שאתה סתם משוגע שלא רוצה לסבול, אז הרווחת.

אבל מאוד יכול להיות שתגלה, שזה שאתה לא רוצה לסבול, זה לא סתם, אלא שאתה חכם ואתה לא רוצה לסבול מסיבה מאוד ברורה. ואז זה יגרום לכך שאם תסבול, אתה תסבול הרבה יותר. יהיה לך יותר התנגדות לסבל, כי אתה גם יודע למה אתה לא רוצה לסבול. עכשיו תהיה לך סיבה יותר חזקה לזה שאתה לא רוצה לסובל.

אם הוא ימצא תשובה מוחלטת, לשאלה למה הוא לא רוצה לסבול, הוא לא ידע כלום. לא דברתי על זה. זה משהו אחר, שכבר לא משנה לך או להגיד שאני רוצה לסבול, זה רק מילים.

במוגדרים יש את כל האופציות.

באתי להגיד, שכול האפשרויות פתוחות. בסוף לא בטוח שזה רק טוב.

ואם תגיד, אני רוצה את האמת, ולא אכפת לי מה התוצאה, אז יש סיכוי גדול יותר שתמצא את התשובה. אתה רוצה את האמת ולא מפחד מהתוצאות.

ועכשיו נעשה ההפך, אתה יודע מה יקרה בסוף, אחרי כל המצבים באם תסבול או לא תסבול? אתה תדע את האמת, למה אתה לא רוצה לסבול.

אם תשאל, ותגלה את התשובה, התוצאה לא משנה, אבל השגת את האמת ואתה יודע בוודאות מה האמת. אם תדע את האמת, הסבל לא יטריד אותך יותר.

שאלה: אני מרגיש מבולבל עכשיו.

אליעד: יכולתי לתת לך עכשיו הרבה סיפורים, למה אתה לא רוצה לסובל, אני מרכזתי אותך לעצמך, שתחזור לשאלה, למה אני לא רוצה לסובל, ותשאל אותה בצורה יותר חזקה.

לתת לך תשובה לשאלה, זה לתת לך עוד תאוריות ועוד פירושים. ולכן אני מציע לך לשאול את השאלה אחרת, עד שאלוהים ישמע אותה, לשאול מעומק הלב.

למשל, אם אתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול? אתה מתבונן ושואל, האם אני בכלל קיים? האם אני בטוח שאני רוצה? ואז עולה לך תשובה שאתה לא יודע, ואז אין שאלה. אבל זה לא מספק אותך, כי לא באמת אתה לא יודע כלום.

המסר אומר, שאם תשובות אינטלקטואליות לא מספקות אותך, אז תשאל יותר עמוק את השאלה.

עוצמת חווית התשובה היא לפי עוצמת השאלה.

ועכשיו, איך אפשר לשאול את השאלה עמוק יותר? אם אתה באמת רוצה למצוא תשובה, למה אני לא רוצה לסבול, לך לשדה תנכוש עשבים, ותוך כדי זה שאתה נוכש עשבים, תשאל למה אני לא רוצה לסבול? זה הרבה יותר אפקטיבי.

קח דף ותרשום את כל הדברים שגורמים לך להרגיש רע. ואם אין לך מה לרשום, אז אל תבלבל את המוח. אתה מקיף את כל הרע בעיגול, ושואל למה אני לא רוצה לסבול? ואתה מרגיש את זה, אתה רואה את הסבל, ושואל, למה אני לא רוצה לסבול?

תשאל את השאלה על משהו שאתה ממש סובל.

מי שלא מסוגל לסבול, כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, לא מסוגל להיות אלוהים. הסבל הוא כמו זרז להפוך להיות אלוהים.

הרצון להרגיש טוב, זה הרע שיוצר את הסבל. אם לא היה טוב לא היית יכול להרגיש רע.

שאלה: אני אוד סבלתי, אז איך זה לא עשה לי טוב?

אליעד: לא סבלת מספיק. כאשר אני חיפשתי, כל כך סבלתי שלא היה שוב דבר בעולם שהיה יוכל לעשות לי טוב. אמנם זה לא היה מאה אחוז, כי במאה אחוז לא הייתה שאלה, אל זה התקרב לגבול. אפילו אם אלוהים היה בא ואומר לי, מה אתה רוצה, תקבל הכל, מבחינתי שוב דבר לא היה עוזר לי.

שאלה: מה רצית?

אליעד: לא ידעתי מה רציתי, אך בסוף התברר שרציתי את האין שכל.

רבי נחמן אמר, אם תסתבך, תשאל מה היא האמת? בטוח או לא בטוח? וזה מה שעשיתי.

בסבל, מספיק שיש מחשבה אחרת שעושה לך טוב, זה סימן שלא סבלת עד הסוף.
לראות סיפורים יש סיבה חוויית מאושרים מהי המחשבה פילוסופיה מהי מחשבה להרביץ האם חייב עומק אושר אושר אמיתי איך להיות איך להיות מאושר איך להיות מאושרים אמת אתה לא רוצה אתה לא רוצה לסבול הבנה הרגשה התאמה התאמה בין הבנה לחוויה התמודדות התמודדות עם התמודדות עם כאב התמודדות עם כאבים חוויה חוויות חיבור הרגש והשכל חיבור השכל והרגש כאב כאבים כיצד להיות מאושר לא רוצה לא רוצה להרגיש לא רוצה להרגיש רע לא רוצה לסבול להיות מאושר להיות מאושרים להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע להתמודד להתמודד עם כאב להתמודד עם כאבים למה אתה למה אתה לא למה אתה לא רוצה למה אתה לא רוצה לסבול לסבול לשאול לשאול מעומק הלב לשאול שאלות מאושרים מהו סבל מהו סבל מוחלט מוחלט מוחלטות מעומק הלב סבל סבל מוחלט עומק עומק הלב רגישות רגש רגשות רוצה רוצה להרגיש רוצה להרגיש רע רוצה לסבול רצון תחושה תחושות
אנשים מאושרים, אנשים מצליחים, מה עושה אנשים מאושרים? כמה אנשים מאושרים, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? עשירים מאושרים, ילדים מאושרים, עניים מאושרים, מבוגרים מאושרים
אנשים מאושרים, אנשים מצליחים, מה עושה אנשים מאושרים? כמה אנשים מאושרים, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? עשירים מאושרים, ילדים מאושרים, עניים מאושרים, מבוגרים מאושרים
... מאושרים, אנשים מצליחים, מה עושה אנשים מאושרים? כמה אנשים מאושרים, האם יש אושר? האם אפשר להיות מאושר? עשירים מאושרים, ילדים מאושרים, עניים מאושרים, מבוגרים מאושרים האם יש אנשים מאושרים יותר מאחרים? אליעד כהן פותח בשאלה המרכזית האם קיימים אנשים מאושרים יותר מאחרים. התשובה לכך לדבריו, תלויה בשאלה האם בכלל קיים מושג שנקרא אושר. הוא מסביר שאם קיימת תופעה כמו אושר, בהכרח ... שנקרא עושר, קיימים אנשים עשירים יותר וכאלה שפחות, כך גם באושר. אם אושר קיים, אז בהכרח יהיו אנשים מאושרים יותר ואנשים מאושרים פחות. האם האושר הוא יחסי או מוחלט? אליעד כהן מתייחס למושג אושר יחסי לעומת אושר מוחלט. הוא מדגיש שהרעיון של יחסי מתאר מצבים ... פנימית של האדם למשהו אחר שהוא רוצה. האם כסף באמת מביא אושר? אליעד דן בשאלה הנפוצה האם אנשים עשירים מאושרים יותר מאנשים עניים. הוא טוען שעושר חומרי לא מבטיח אושר אמיתי. הוא מדגים שבמציאות אפשר לראות אנשים עשירים שסובלים מדיכאון, ... תעמיד אותו במבחן אמיתי. אושר באחדות אמיתית - במצב זה, האדם לא מתייחס יותר בכלל לשאלה האם אני מאושר? כי הוא מבין שאין משמעות למושג אושר מלכתחילה. האדם לא מחפש אושר כי הוא כבר נמצא בהשלמה מוחלטת עם המציאות כפי שהיא. האם אנשים מסוימים נולדים מאושרים יותר מאחרים? אליעד כהן מתייחס גם לשאלה האם יש אנשים שמטבעם הם פשוט מאושרים יותר. לדבריו, אין באמת אנשים שנולדים מאושרים יותר, אלא קיימים אנשים שמביעים חיצונית תחושה של אושר, או נראים מאושרים מבחוץ. הוא מסביר שגם האנשים הללו חווים כאב פנימי, תסכולים ואכזבות, פשוט פחות גלויים לעין. לעיתים מי שנראה לנו מאושר הוא פשוט אדם שמסתיר את הבעיות שלו, או שאנו רואים אותו רק במצבים שבהם הוא שמח. בפועל, הוא מסביר, כשמתבוננים מקרוב על כל אדם, ... מחשבה יחסית פירושה שהאדם משווה תמיד את מצבו למצב אחר, טוב יותר או רע יותר, ומכך הוא מסיק אם הוא מאושר או לא. מחשבה כזו מביאה לתחושה מתמדת של חוסר סיפוק, משום שהאדם תמיד שואף למשהו טוב יותר בעתיד. למשל, האדם חושב מחר יהיה טוב ... יהיה יותר טוב כי הוא יודע שאין משמעות אמיתית למונחים של טוב או רע באופן מוחלט. לדבריו, כדי להרגיש מאושר באמת, האדם חייב להיות מודע ששני המצבים קיימים בו זמנית - הוא חי בו זמנית במחשבה יחסית ומוחלטת. מצד אחד הוא עדיין שואף לשפר ... זמנית, בצורה מלאה. הוא נותן דוגמה של אדם עשיר ואדם עני. האדם העני אולי חושב שאם יהיה עשיר הוא יהיה מאושר, אבל האדם העשיר עצמו, סובל מכך שהכסף לא פותר את בעיותיו האמיתיות. לכן למעשה, שני הצדדים סובלים, כל אחד מהסיבה שלו, אך שניהם ... ואין מה לחפש אותו בכלל. מי שמבין זאת, יכול להפסיק לחפש אושר ולהתחיל לחיות באמת. האם אפשר להיות מאושר באמת? האם עשירים מאושרים יותר מעניים? האם ילדים מאושרים יותר ממבוגרים? מה ההבדל בין אושר מוחלט לאושר יחסי? האם יש אושר בלי סבל? האם יש אנשים שמאושרים יותר מאחרים? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה האם ישנם אנשים שמאושרים יותר מאחרים. הוא מציין כי מבחינה יחסית ישנם אנשים שמאושרים יותר מאחרים, תוך שהוא מתאר את המושג אושר באופן יחסי. ההנחה היא שברגע שיש עושר או רווח מסוים, יש אנשים שיכולים להרגיש יותר מאושרים מאחרים. מדובר בהשוואה בין אנשים שונים במצבים שונים. האם האושר הוא מוחלט או יחסי? שאלה נוספת שמעסיקה את אליעד כהן היא האם ... שכן כל אושר נמדד ביחס למשהו אחר. מצד שני, אם נשאל את השאלה באופן יחסי, אז ניתן לומר שיש אנשים מאושרים יותר מאחרים, במיוחד אם ישנם משתנים כמו עושר או מצב רוח. כהן מדבר על ההבדל בין אושר מוחלט לאושר יחסי, ומסביר כי כל תפיסה של ...
אושר של בעלי חיים, אושר של תינוקות, אושר של ילדים, האם בעל חיים מאושרים? האם תינוקות מאושרים? אושר של אנשים מתים, אין שכל אין דאגות, לחזור להיות ילד, טוב ורע של בעלי חיים, טוב ורע אצל ילדים, בלי רע אין טוב, האם ילדים מאושרים?
אושר של בעלי חיים, אושר של תינוקות, אושר של ילדים, האם בעל חיים מאושרים? האם תינוקות מאושרים? אושר של אנשים מתים, אין שכל אין דאגות, לחזור להיות ילד, טוב ורע של בעלי חיים, טוב ורע אצל ילדים, בלי רע אין טוב, האם ילדים מאושרים?
... של בעלי חיים, אושר של תינוקות, אושר של ילדים, האם בעל חיים מאושרים? האם תינוקות מאושרים? אושר של אנשים מתים, אין שכל אין דאגות, לחזור להיות ילד, טוב ורע של בעלי חיים, טוב ורע אצל ילדים, בלי רע אין טוב, האם ילדים מאושרים? האם בעלי חיים וילדים מאושרים יותר מבני אדם? אליעד כהן מסביר כי הרבה פעמים אנחנו מסתכלים על בעלי חיים או ילדים וחושבים לעצמנו שהם יותר מאושרים. כאשר אנשים מסתכלים על בעל חיים, למשל כלב או חתול, הם ... מסתכלים על ילד שישן בשקט בלילה, מתפעלים מכך שהוא נראה כל כך שליו ומאושר. השאלה שנשאלת בהרצאה היא: האם בעלי חיים וילדים באמת מאושרים יותר מבני אדם, ואם כן, מדוע? למה נראה לנו שבעלי חיים וילדים מאושרים יותר? הסיבה המרכזית שבעלי חיים או ילדים נראים מאושרים יותר היא שיש להם פחות שכל. פחות שכל פירושו פחות דאגות, ... פחות נהנה מהחיים. אליעד נותן דוגמה קיצונית ואומר: האם מת בבית קברות מאושר יותר מאדם חי? האם שולחן או קיר מאושרים יותר? ברור שלא, הם פשוט לא מרגישים כלום. בדיוק באותו האופן, בעל חיים או ילד, שהיכולת הרגשית שלהם מוגבלת יותר, אינם מאושרים יותר אלא פשוט חווים פחות רגשות - פחות טוב ופחות רע. האם כדאי לחזור להיות ילד או בעל חיים כדי להיות מאושר? אליעד כהן מסביר שהרצון להיות כמו בעל חיים או לחזור להיות ... אומר שרוב האנשים היו רוצים פתרון אידיאלי שבו הם יוכלו להיות מאוד מאושרים ומצד שני לא לסבול בכלל. אבל לדעתו, זו כבר סוגיה אחרת ... פחות מוטרדים אך גם נהנים הרבה פחות. לסיכום: האם בעלי חיים וילדים מאושרים? אליעד מסכם שבעלי חיים וילדים אינם באמת מאושרים יותר מבני אדם. הם פשוט פחות מוטרדים, אך גם פחות נהנים ... גם את הטוב וגם את הרע, גם את השמחה וגם את העצב. האם בעלי חיים מאושרים? האם ילדים מאושרים? מה קורה אחרי המוות? אין שכל אין דאגות לחזור להיות ילד ...
החרדים, הדתיים לא מאושרים - תורה = סבל / חוסר אושר - למה חרדים / דתיים רע להם יותר?
... הדתיים לא מאושרים - תורה = סבל חוסר אושר - למה חרדים דתיים רע להם יותר? האם באמת אנשים דתיים וחרדים מאושרים יותר? ישנה טענה נפוצה שהדתיים מאושרים יותר מהחילוניים, והם אף מציגים לעיתים סקרים המצביעים על כך. אך אליעד כהן מסביר בהרצאה שזוהי אשליה ושהאושר עליו מדברים הדתיים אינו אושר אמיתי אלא אשליה. ההרצאה עוסקת בהפרכת הטענה הרווחת שאנשים דתיים מאושרים יותר, ומציעה מבט מעמיק אל תוך הפסיכולוגיה והפילוסופיה של המאמין הדתי. מדוע אנשים דתיים טוענים שהם מאושרים יותר? ראשית, אנשים דתיים רבים טוענים שהם מאושרים כי הם מפחדים להודות באמת שהם סובלים. אליעד מסביר שככל שהאדם פשוט יותר, הוא מפחד פחות לחשוף את סבלו, ולכן בקלות אומר שהוא מאושר. כך נוצר מצב בו דתיים מעידים שהם מאושרים, אך האמת היא שהם פשוט מפחדים להודות שהם סובלים. אליעד מביא כדוגמה את רבי יוחנן, גדול הרבנים, שבכה בעת מותו מפחד שהמעשים שלו לא היו מספיקים לאלוהים. אפילו הוא, שהיה רב גדול ... כל אדם דתי וחרדי תמיד נמצא בפחד מתמיד שהוא לא עומד בדרישות של אלוהים, ולכן הוא בעצם סובל תמידית ולא יכול להיות מאושר באמת. למה חרדים ודתיים סובלים למרות אמונתם באלוהים? לפי אליעד, האמונה של הדתיים היא בעצם כפירה באלוהים האמיתי. מדוע? כי לפי הדת היהודית, אלוהים הוא טוב ורע - הוא מעניש ... מתמדת. החרדים חיים ביראת שמיים - כלומר, כל הזמן הם יראים ופוחדים מאלוהים, ולכן אי אפשר לומר עליהם שהם באמת מאושרים. מדוע אנשים דתיים וחרדים משתוקקים למשיח ולגאולה? אנשים דתיים טוענים שהם מאושרים, אך אם הם באמת מאושרים, למה הם כל כך מצפים למשיח? הרי הציפייה למשיח משמעותה שהעולם הנוכחי אינו טוב מספיק עבורם. אליעד מסביר שבדיוק מכאן נובע הסבל: העובדה שהם מחכים למשיח מראה שבאופן עמוק הם לא ... את הסבל שלהם. האם אנשים דתיים נהנים מחיי היום - יום שלהם? אליעד מדגיש שברמה הגשמית אנשים דתיים יכולים לטעון שהם מאושרים משום שהם לא עסוקים בבעיות כמו ירידות בבורסה או צרות חומריות אחרות. אבל ברמה הרוחנית הם כל הזמן בודקים את עצמם, כל הזמן מתייסרים בשאלות של טוב ורע, ומתפללים כל יום לאלוהים ... דתי יותר אמיתי ואדוק באמונתו, הוא יחווה יותר סבל, יותר פחד, ויותר ספק עצמי. מדוע הצדיקים הגדולים של הדת אינם מאושרים באמת? כדוגמה נוספת, אליעד כהן מציין את משה רבנו, שהוגדר כצדיק הגדול ביותר. משה עצמו היה מלא ספקות וייסורים - הוא שאל שאלות קשות את אלוהים כמו מדוע צדיק ורע לו, רשע וטוב לו, וסבל מכך שלא נכנס לארץ ישראל ולא ראה את פניו של אלוהים במלואן. אפילו הצדיק הגדול ביותר בהיסטוריה לא היה מאושר לחלוטין, אז קל וחומר שאדם דתי פשוט לא יכול להיות מאושר באמת. האם האושר של הדתיים הוא אשליה בלבד? אליעד מסכם ומחדד את הנקודה בכך שאושרם של הדתיים הוא אשליה או שקר שהם מוכרים לעצמם ולאחרים. הם חיים במערכת של הגבלות ואיסורים, חווים ... כבדים ביותר. אם הם באמת היו מאמינים שהכל לטובה, לא היו מתפללים למשיח או לגאולה, לא היו מצפים לגן עדן, והיו מאושרים לחלוטין עם חייהם הנוכחיים. אבל עצם קיומה של הציפייה לעולם הבא מעידה שהם סובלים בעולם הזה. בסיכומו של דבר, אליעד כהן מציג את הסתירה הפנימית באמונה הדתית, לפיה ככל שאתה מאמין יותר באלוהים כך אתה יותר סובל וחי בפחד ובחרדה מתמדת. כלפי חוץ נדמה שהם מאושרים , אך למעשה הם רחוקים מכך מאוד. האם דתיים באמת מאושרים? למה דתיים מחכים למשיח? מדוע החרדים נקראים כך? האם האמונה הדתית גורמת לסבל? מה הקשר בין אושר לדת? ...
קורונה ותפישת המציאות של בעלי החיים, האם בעלי חיים מוטרדים מהקורונה? האם בעלי החיים דואגים למחר? האם בעלי חיים מאושרים יותר מבני אדם? אושר של בעלי חיים, האם תינוקות מאושרים? לדאוג למחר, השכל של החתול, לחיות כמו בעל חיים
קורונה ותפישת המציאות של בעלי החיים, האם בעלי חיים מוטרדים מהקורונה? האם בעלי החיים דואגים למחר? האם בעלי חיים מאושרים יותר מבני אדם? אושר של בעלי חיים, האם תינוקות מאושרים? לדאוג למחר, השכל של החתול, לחיות כמו בעל חיים
... ותפישת המציאות של בעלי החיים, האם בעלי חיים מוטרדים מהקורונה? האם בעלי החיים דואגים למחר? האם בעלי חיים מאושרים יותר מבני אדם? אושר של בעלי חיים, האם תינוקות מאושרים? לדאוג למחר, השכל של החתול, לחיות כמו בעל חיים האם בעלי החיים מוטרדים מנגיף הקורונה? בעלי חיים אינם מפחדים מנגיף הקורונה. הם אינם ... חלק משמעותי בחיי האדם, היא מחויבת המציאות או שאולי ניתן לחיות בצורה אחרת, רגועה יותר, ולקבל את החיים כפי שהם, יום ביומו. האם בעלי חיים מאושרים יותר מבני אדם? האם תינוקות מפחדים מקורונה? איך לחיות את הרגע? האם אפשר ללמוד אושר מבעלי חיים? האם דאגה לעתיד היא הכרחית? לחיות את הרגע, לחיות כמו חתול, להיות כמו בעלי חיים, להיות רגוע כמו בעלי חיים, תפישת המציאות של בעלי החיים, מי מאושר יותר? בני אדם הם בעלי חיים, למה בני אדם דואגים לעתיד? דאגה לעתיד, מה יהיה בעתיד? ללמוד מבעלי החיים, זיכרון של בעלי חיים, טראומה של בעלי ...
אושר בגיל הזהב - מדוע והאם באמת אנשים מבוגרים מאושרים יותר?
... באמת אנשים מבוגרים מאושרים יותר? שאלה: הסטטיסטיקה מראה כי אנשים בגיל ... מעידים על כך שהם מאושרים, יותר מאשר אנשים צעירים וכאלו שנמצאים ... באמת אנשים מבוגרים מאושרים יותר? תשובה: ראשית כל, יש לזכור כי המחקרים ... חדש וכולי, אין אדם מאושר ממנו. כך שרמת האושר הגבוה ביותר של האדם, היא ... אושר, הרי שהם לא באמת מאושרים. ולאושר האמיתי אין גיל, מאחר שהוא לא תלוי ...
חינוך ילדים עקשנים, איך לגדל ילדים מאושרים, שיטות לחינוך ילדים מתבגרים, לחנך ילד בעייתי, גידול ילדים בגיל ההתבגרות, איך לחנך ילדים - חלק 3
... ילדים עקשנים, איך לגדל ילדים מאושרים , שיטות לחינוך ילדים מתבגרים, לחנך ילד בעייתי, גידול ... כי כל תהליך החינוך עצמו, הוא תהליך מלחיץ. שבו האדם נלחץ, בתוך המסגרות וההגדרות שמגדירים לו. ואחרי שהבנו את כל זה, עכשיו נשאלת השאלה, איך לגדל ילדים מאושרים? ואיך לחנך ילדים? ואיך יכולה להיות אפשרית, הצבת גבולות לילדים, בלי שלוקחים להם את האושר שלהם? ואיך לגדל ילדים מאושרים? או במילים אחרות, איך פותרים את הפרדוקס הזה? וזהו ... מודע היטב לכל התהליכים הנל, ולהבין אותם לעומקם ברמה הכללית, כלפי עצמו וגם להבין ולראות, כיצד הם מתבטאים אצל הילד שלו. ואז האדם יכול לגדל ילדים מאושרים. על ידי השיטה לחינוך ילדים, הטובה ביותר שיש בעולם. ...
אושר, הפסיכולוגיה של האושר, פסיכולוגיה חיובית, לחיות חיים מאושרים, מהו אושר? איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, להיות אדם מאושר, שמחת חיים, להיות שמח, חיפוש האושר, חשיבה חיובית, להרגיש טוב
... הפסיכולוגיה של האושר, פסיכולוגיה חיובית, לחיות חיים מאושרים , מהו אושר? איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, להיות אדם מאושר, שמחת חיים, להיות שמח, חיפוש האושר, חשיבה חיובית, להרגיש טוב מהי הדרך אל האושר האמיתי? הדרך לאושר, לפי אליעד, מתחילה קודם כל בהבנה מעמיקה מה פירוש המושג אושר. אנשים רבים רוצים להיות מאושרים, אבל אינם יודעים להסביר לעצמם מהו אושר באמת. כדי להגיע למטרה מסוימת, יש צורך להבין תחילה בבירור את מהות המטרה. אדם אומר לעצמו שהוא רוצה להיות מאושר, אבל בלי להבין מה הוא באמת רוצה, הוא לעולם לא יצליח להגיע לכך. לדוגמה, אדם יכול להאמין שהוא יהיה מאושר אם בתו תסיים את התואר, תמצא עבודה טובה ותרוויח כסף. אליעד מדגים מצב בו אותו אדם אכן ... הוא שתמיד יחפש משהו נוסף. כל פעם שאדם משיג מטרה מסוימת, הוא מיד מציב לעצמו מטרה חדשה, ובכך מונע מעצמו לחוש אושר מתמשך. למה אנשים לא מצליחים להיות מאושרים לאורך זמן? אליעד מסביר כי אושר הוא בעצם מצב של רצון המותאם למציאות. אם המציאות מתאימה למה שאדם רוצה, הוא יחווה תחושה טובה, ואם לא - הוא יחוש רע. מכאן, שכדי להיות מאושר תמידית, האדם צריך להגיע למצב שבו הוא רוצה בדיוק את מה שקורה לו בכל רגע נתון. אם האדם ... בהשגת אותן מטרות. האדם מעניק כוח לאותם גורמים חיצוניים, ומתייחס אליהם כאל אלוהים - כוח חיצוני ששולט על האושר שלו. כשאדם אומר אם יהיה לי כסף, אהיה מאושר, הוא בעצם אומר שהכסף הוא האלוהים שלו. אם האלוהים (הכסף) ירצה, האדם יהיה מאושר, ואם לא, יסבול. אותו הדבר לגבי הצלחה בלימודים, זוגיות, בריאות ועוד. הפתרון שמציע ... (כגון אני חייב לדאוג למשפחה), הוא יחווה סבל. הפתרון הוא להבין שהאדם לא חייב דבר, אלא בוחר בכל פעם מחדש את מה שהוא רוצה לעשות. האם ניתן להיות מאושר תמידית בלי לסבול בכלל? אליעד טוען שאם האדם יהיה מרוצה ב - 100% כל הזמן, הוא יהפוך ... אם אדם יבין ששום דבר לא מחויב, שכל דבר יכול להיות אחרת, הוא ישחרר את עצמו מהסבל ומהלחצים היומיומיים. התרגול של ספק מתמיד, לדבריו, הוא המפתח לחיים מאושרים באמת. איך להיות מאושר באמת? מה הקשר בין רצון ואושר? האם אפשר להיות מאושר כל הזמן? איך להרגיש טוב בלי תלות חיצונית? מדוע מטרות פוגעות באושר? מהו אושר אמיתי? ...
זהירות חיוך מזויף לפניך, צביעות, אנשים שכל הזמן מחייכים, מניפולציות של מנטורים, אנשים שכל הזמן שמחים, אנשים שכל הזמן מאושרים, להצטלם לפייסבוק, התחזות בפייסבוק, אנשים צבועים, חיוך אמיתי, איך לזהות חיוך מזויף? חיוך צבוע
זהירות חיוך מזויף לפניך, צביעות, אנשים שכל הזמן מחייכים, מניפולציות של מנטורים, אנשים שכל הזמן שמחים, אנשים שכל הזמן מאושרים, להצטלם לפייסבוק, התחזות בפייסבוק, אנשים צבועים, חיוך אמיתי, איך לזהות חיוך מזויף? חיוך צבוע
... שכל הזמן מחייכים, מניפולציות של מנטורים, אנשים שכל הזמן שמחים, אנשים שכל הזמן מאושרים , להצטלם לפייסבוק, התחזות בפייסבוק, אנשים צבועים, חיוך אמיתי, איך לזהות חיוך מזויף? חיוך צבוע מה מסתתר מאחורי אנשים שכל הזמן מחייכים? ישנם אנשים, במיוחד באינטרנט, ... משפיענים ברשתות חברתיות, או אנשים רגילים שפשוט רוצים להצטלם ולשדר שהם תמיד מאושרים. אליעד כהן מסביר לעומק מדוע אנשים כאלה, שכל הזמן מחייכים, הם לרוב צבועים ומנסים להטעות את הצופים. אנשים לא יכולים להיות מאושרים תמידית, משום שבחיים קיימים רגעים טובים ורגעים רעים. אדם רגיל מחייך כאשר טוב לו ומפסיק לחייך כשלא טוב לו. לכן, אדם שכל הזמן מחייך נמצא למעשה בהצגה, בפעולת זיוף, ... את הרגעים בהם הוא אינו מרגיש טוב. זה בלתי הגיוני לחשוב שאדם תמיד יהיה שמח ומאושר. אדם כזה ככל הנראה מזייף ומציג מצג שווא. למה אנשים בוחרים לזייף חיוכים? אליעד כהן מפרט ואומר שאנשים שמציגים עצמם ברשתות החברתיות, במיוחד מנטורים ומשפיענים, משתמשים בחיוך המזויף ככלי שיווקי. הם רוצים שתחשבו שהם תמיד מאושרים, תמיד מלאי אנרגיה ותמיד נראים טוב, כי זה גורם לכם לרצות להיות כמוהם. אליעד מסביר שכאשר מנטורים מצלמים סרטון והם קולטים שהם לא מחייכים לרגע, הם עושים מיד עריכה ... אף אחד לא ירצה ללמוד מהם. אנשים רוצים ללמוד ממישהו שמציג את עצמו כמצליח, מאושר ומחויך תמידית. כיצד לזהות חיוך מזויף? אליעד כהן מציע לשים לב במיוחד לאנשים שמופיעים בווידאו באינטרנט, שתמיד נראים מחויכים. הוא ממליץ לקחת בחשבון שהסבירות לחיוך ...
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
... מסביר שכשאדם אומר שהוא לא רוצה משהו, הוא חייב לבדוק לעומק מה הסיבה האמיתית לכך. למשל, אם האדם אומר שהוא רוצה שילדיו יהיו מאושרים, אליעד שואל אותו שוב ושוב - למה באמת זה מפריע לך שהם לא מאושרים? אם האדם לא מצליח למצוא את התשובה האמיתית לכך, הוא לעולם לא ישתחרר מהסבל שהוא חווה מכך שילדיו לא תמיד מאושרים. אליעד מחדד עוד יותר ואומר שהאדם סובל כי הוא פשוט לא מקבל את המציאות. האדם יוצר תמונה אידיאלית בראש של איך המציאות צריכה להיראות - ילדים מאושרים, גוף בריא, עבודה מסוימת - וכל פעם שהמציאות לא מתאימה לתמונה הזאת, הוא סובל. אם האדם היה מבין לעומק שהבעיה היא ברצון שלו שהמציאות תהיה שונה, ... את המחשבות. בא נעבור למישהו אחר. האם אתה חווה עכשיו שלמות? אם היית אלוהים, מה היית משנה במציאות? שאלה: שהילדים שלי יהיו מאושרים. להיות יותר חכם. אליעד: למה אתה לא מבקש שכול מה שתרצה תקבל? תהיה אמיתי, זה מה שאתה באמת רוצה. בא ניקח את הילדים. למה אכפת לך מהילדים שיהיו מאושרים? אלוהים אומר לך, אני מוכן לשנות את המציאות, רק תגיד לי מה הבעיה שהילדים שלך לא מאושרים? אתה בא לאלוהים בתלונות, מפריע לך שהילדים לפעמים מאושרים ולפעמים לא, לכן תסביר מדוע אתה לא רוצה את המציאות? מדוע אתה רוצה לשנות את המציאות, כדי שהם יהיו תמיד מאושרים? אם לא תמצא הסבר, אתה תסבול, כי תראה שהם סובלים ואתה לא רוצה את זה. שאלה: אני לא יודע. אליעד: תתרכז טוב, האם אתה באמת לא יודע? אם באמת לא תדע, ... למה שלא תבקש באמת מה אתה רוצה? אתה למעשה רוצה להיות בלתי מוגבל. נחזור אליך, למה יש לך תמונה של חיים אידיאלים, כמו ילדים מאושרים, גוף בריא, וכו? אם יש לך הסבר חלקי, נברר אותו, ואם נראה אותו שקרי, אתה למעשה תישאר רק עם שאלה, ותחווה יותר את השאלה. ואז תפנה את כל המשאבים ... ועוד שאלה, הגישה יותר חשובה מהתשובה. עד שלא תהיה בטוח שאין תשובה, תמיד תחפש אותה. יש בתוכך משהו, שרוצה שהילדים שלך יהיו מאושרים, ובגללו אתה סובל. הוא זה שגורם לך לרצות לשנות את המציאות. כאשר אתה מסתכל לתוכך, מהיכן זה בא? שאלה: הסיבה שאני רוצה שהילדים שלי יהיו מאושרים, זה בגלל שיש מערכת חוקים הישרדותית. אליעד: איפה המערכת החוקים האלה נמצאת. שאלה: בגוף שלי ב - DNA. אליעד: עכשיו, אם אלוהים היה אומר לך, מה אתה רוצה שאני אשנה במציאות? מקודם אמרת שאתה רוצה שהילדים שלך יהיו מאושרים. אבל אם היית איש אמת, נצמד למה שאתה חושב שנכון, היית אומר לאלוהים שיחליף לך את ה - DNA. שאלה: מה, הייתי מבקש שאני אף פעם לא יהיה מודאג? אליעד: ...
האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית
האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית
... חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? החיזור אחרי האושר כחיזור אחרי בחורה, מאמץ בדרך אל האושר המוחלט, האם הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ? סוגים של מאמץ בדרך אל השלמות, הארה אקראית, הארה סיבתית האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים? אליעד כהן דן בשאלה המרכזית: האם חייבים להתאמץ כדי להיות מאושרים ולהגיע להארה ולשלמות מוחלטת? הוא מתחיל בדימוי חשוב: החיפוש ... השכל, גבולות ההיגיון, לצאת מהשכל, לצאת מהלוגיקה, לצאת מהמקום, להגיע לאין סוף, האם אפשר להגיע לשלמות? האם אפשר להשיג את השלמות? האם צריך להתאמץ כדי להיות מאושר? האם אפשרי להגיע להארה רוחנית בצורה אקראית? מה צריך לעשות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מאושרים, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מאושרים, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, אימון אישי לתזונה נכונה, אימון אישי למנהלים בנושאי מאושרים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 07:53:33 - wesi1