אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לשנות ✔איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:16איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
למה קשה כל כך לשנות התנהגות חיצונית בלבד?

אנשים רבים רוצים ליצור שינוי אמיתי בחיים שלהם - להצליח יותר בעבודה, לרדת במשקל, להפסיק לעשן או להימנע מאיחורים. בדרך כלל הם חושבים שהדרך לשינוי מתחילה בשינוי ההתנהגות החיצונית בלבד. למשל, אדם שרוצה לרדת במשקל מחליט שיקנה פחות מתוקים ויתחיל לאכול אחרת, ואדם שמאחר לעבודה מחליט שמעכשיו ייצא חצי שעה מוקדם יותר. ההיגיון הפשוט אומר שזה אמור לעבוד, אבל במציאות, לרוב זה נכשל. הסיבה היא ששינוי התנהגותי חיצוני, ללא טיפול בשורש הרגשי והמחשבתי, נדון כמעט תמיד לכישלון חוזר ונשנה.

מהן הבעיות בהתמקדות בשינוי חיצוני בלבד?

כשמתמקדים רק בשינוי חיצוני של ההתנהגות, הבעיות האמיתיות שמניעות את ההתנהגות אינן נפתרות. למשל, אדם שמרגיש רע עם עצמו ואוכל יותר מדי, עושה זאת לא מתוך רעב פיזי, אלא מתוך צורך רגשי או מחשבתי - כמו פחד, בדידות או דיכאון. אם הוא יתמקד רק באכילה, אולי יצליח באופן זמני לשנות את ההרגל, אך בסופו של דבר, ברגעי משבר, הכאב הרגשי יחזור וידחוף אותו שוב לאכילה רגשית.

דוגמה נוספת היא אדם שיש לו פחד מכישלון עקב טראומה בילדות, כמו כישלון במבחן חשוב בבית הספר. אותו אדם מחליט שמעכשיו הוא יהיה אמיץ יותר ויעז יותר, אבל כיוון שהאמונה הפנימית שהוא ייכשל עדיין קיימת, הפחד שלו יחזור בדרכים אחרות וימשיך להשפיע עליו בחיים. הדבר דומה למי שחולה במחלה, מטפל בסימפטומים החיצוניים, אבל לא בשורש המחלה - מה שגורם למחלה להישאר ולצוץ שוב ושוב בצורות שונות.

איך האמונות והדפוסים הפנימיים משפיעים על ההתנהגות?

כל התנהגות חיצונית נובעת מדפוסי חשיבה פנימיים. אם רוצים ליצור שינוי יציב, יש לחקור ולגלות את הדפוסים האלה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן ואומר לעצמו "מעכשיו אפסיק", לא באמת יצליח אלא אם כן יבין למה הוא מעשן - אולי זו הדרך שלו להרגיע את עצמו או להתמודד עם חרדה. אם לא יטפל בסיבה האמיתית, הוא תמיד יהיה "מעשן לשעבר" שיחזור לסיגריות ברגע של לחץ. אבל אם הוא יזהה את הסיבה ויטפל בה, הוא יהפוך לאדם שבאמת אין לו צורך בעישון יותר.

מדוע חשוב לטפל בשורש המחשבה השלילית ולא בסימפטומים?

כשאדם מרגיש רע, זה תמיד נובע מכך שהוא לא מקבל את המציאות כפי שהיא. הוא מציב תנאים למצב הרצוי, וכשהמציאות לא עומדת בתנאים האלו, הוא מתוסכל וסובל. אפשר לנסות למצוא פתרונות חיצוניים כמו להחליף עבודה או למצוא זוגיות חדשה, אבל הסבל האמיתי ימשיך כי האדם לא פתר את הבעיה בשורש. הפתרון הוא לשאול את עצמך: "למה אני מרגיש רע? מה התנאים שאני מציב למציאות? איך אני יכול ללמוד לקבל את המציאות ללא תנאים?". פתרון כזה יוביל לשינוי רגשי אמיתי ועמוק.

האם קבלת המציאות ללא תנאים פירושה ויתור על שינויים ושיפורים?

יש מי שחושב שאם הוא יקבל את המציאות כפי שהיא ללא תנאים, הוא בעצם מוותר על כל ניסיון לשיפור או לשינוי. בפועל, ההיפך הוא הנכון - קבלה ללא תנאי של המציאות פירושה לזהות את השורש הרגשי של הבעיה. במקום לברוח מהכאב הרגשי באמצעות שינוי חיצוני, האדם מטפל בשורש הבעיה עצמה. זה לא אומר שאסור לשנות הרגלים או לחפש עבודה אחרת, אלא שהשינוי יבוא מתוך בהירות פנימית, ולא מתוך בריחה או פחד.

איך ליצור שינוי התנהגותי יציב ואמיתי לאורך זמן?

שינוי אמיתי בהתנהגות מגיע רק מתוך שינוי פנימי עמוק. במקום לנסות להתנהג "כמו רובוט" ולהגיד לעצמך "מעכשיו אעשה כך וכך", צריך לחקור מה בראש שלך גורם לך להתנהגות הזו. אדם שלא רוצה לאכול מתוקים לא צריך להסתמך רק על טכניקות של שליטה עצמית, אלא לשאול את עצמו "מה מושך אותי כל כך למתוקים? מה אני מנסה למלא או לפצות?". כשאדם מבין את השורש הזה, הוא מפסיק להזדקק לאותה התנהגות, והשינוי מגיע באופן טבעי, ללא מאבק מתמיד.

מהו העיקרון המרכזי להצלחה בשינוי התנהגות?

העיקרון המרכזי הוא שבכל פעם שרוצים לשנות התנהגות לא רצויה - כגון התמכרות, פחדים, דיכאון, או איחורים - צריך להתחיל תמיד בשאלה "למה בכלל אני עושה את זה?". יש לטפל בשורש הרגשי, לשנות את האמונות וההנחות הפנימיות, ואז ההתנהגות משתנה מעצמה. ללא טיפול בשורש הבעיה, האדם יחזור שוב ושוב לאותה נקודה.

איך ניתן ליישם בפועל שינוי אמיתי בהתנהגות ובחשיבה?

השינוי המעשי ביותר מגיע משינוי פנימי של החשיבה והאמונות ולא מפעולות חיצוניות בלבד. במקום להישען על פתרונות חיצוניים כמו להכיר אדם עשיר או להסתמך על חבר חזק, יש ליצור חוזק פנימי אמיתי. הפתרון האמיתי הוא לעבור ממקום של "להתחפש" למישהו חזק או מצליח - אל המקום שבו אתה באמת הופך להיות חזק ומצליח בעצמך. זוהי הדרך היעילה והאמיתית לשינוי ארוך טווח, ללא מאמץ תמידי לשמור על ההתנהגות החדשה.
למה אנשים מנסים קודם כל לשנות את ההתנהגות החיצונית שלהם?

אנשים רבים רוצים להצליח יותר בתחום מסוים, או לשנות התנהגות שהם לא אוהבים בעצמם. לדוגמה, מי שאוכל יותר מדי מחליט "אני אקנה פחות מתוקים ואעשה דיאטה". או מישהו שרוצה להפסיק לאחר לעבודה מחליט "מעכשיו אצא חצי שעה מוקדם יותר מהבית". במבט ראשון, נראה הגיוני להת רק בשינוי ההתנהגות: לשנות הרגלים, לאמץ פעולות חדשות או להציב לעצמם כללי התנהגות חדשים.

מה הטעות בהתמקדות בשינוי התנהגותי בלבד?

הבעיה בשינוי חיצוני בלבד היא שאם לא מטפלים בשורש הרגשי או המחשבתי שגרם להתנהגות מלכתחילה, ההתנהגות השלילית יכולה לחזור. לדוגמה, אדם שפוחד מכישלון בגלל טראומה מבית הספר עשוי להחליט "מעכשיו אפסיק לפחד ואעיז יותר". אבל אם האמונה הפנימית שהוא עלול להיכשל נשארת בעינה, הפחד עלול למצוא דרכים אחרות להתבטא. זה דומה למי שחולה במחלה פנימית ומטפל רק בסימפטום חיצוני אחד. ייתכן שישנם אזורים או חלקים נוספים בגוף שנפגעו, ואותם לא ריפאו כלל.

איך שורשי המחשבה משפיעים על ההתנהגות?

כל התנהגות חיצונית היא ביטוי של אמונות, דפוסי חשיבה והנחות יסוד עמוקות. אם מגלים את המקור לדפוס, אפשר לשנות את האמונה עצמה ולא רק את הביטוי החיצוני. מי שרוצה להפחית אכילה, לדוגמה, צריך לשאול את עצמו "מה גורם לי לרצות לאכול יותר מדי?", "איזה צורך פנימי או פחד אני מנסה למלא על ידי אכילה?". אם מוצאים את הגורם הרגשי או המחשבתי לכך, הרבה יותר קל ליצור שינוי יציב לטווח ארוך.

איך זה קשור להרגלים כמו עישון?

אדם שרוצה להפסיק לעשן יכול לומר לעצמו "מעכשיו אפסיק לעשן", אך אם לא יבין לעומק למה הוא מעשן, הוא נשאר בעצם "מעשן שמפסיק לעשן לזמן מה". ברגע של לחץ או משבר, הוא עלול לחזור לסיגריות. לעומת זאת, אם הוא יזהה את הסיבות הרגשיות או המחשבתיות שמובילות אותו לעשן - למשל צורך בהרגעה עצמית או פחד שלא הצליח לפתור - ויטפל בסיבות הללו, הוא יהפוך לאדם שבאמת אינו זקוק לעישון יותר.

מדוע חשוב לזהות את שורש הרעיון שגורם לרגשות שליליים?

בן אדם מרגיש רע כי הוא לא מקבל את המציאות כפי שהיא. הוא מציב לעצמו תנאים: "אני רוצה שהמציאות תהיה בצורה מסוימת". אם התנאי לא מתממש, נוצר תסכול ודיכאון. אפשר לחפש פתרון חיצוני, כמו להחליף עבודה או למצוא תחביב חדש, אבל הסיבה האמיתית לכך שרע לו לא נעלמת. מי שמזהה ש"אני מרגיש רע כי אני לא רוצה את המציאות כמו שהיא" יכול לשאול "איך אני משנה את החשיבה שלי כך שאוכל לרצות את המציאות בלי תנאים?".

האם לקבל את המציאות בלי תנאים אומר לא לשנות דבר?

יש הטועים לחשוב שאם מקבלים את המציאות כמו שהיא, אין סיבה לשפר או לשנות שום דבר. בפועל, מדובר בהבנת הליבה הרגשית שמאחורי הדפוס, ולא בהחלטה "לוותר על כל שינוי". אפשר להמשיך לשנות הרגלים, אך במקביל לחקור מה באמת מניע אותנו. אם רוצים לשנות עבודה, אפשר לחקור מהן האמונות שמפריעות לנו להצליח בעבודה הקיימת, ואז להחליט אם עוזבים או לא, אבל ממקום של בהירות פנימית ולא מתוך בריחה מרגשות שליליים.

איך שינוי פנימי מוליד שינוי התנהגותי אמיתי?

שינוי אמיתי פירושו שלא רק "מתחפשים" להתנהגות חדשה אלא משנים את שורש החשיבה שממנו ההתנהגות נובעת. במקום להגיד "יש לי חבר חזק ואני מסתמך עליו בכל דבר", עדיף לפתח חוזק פנימי משל עצמך. במקום להגיד "אשתמש בתחבולה חיצונית כדי לא לאכול מתוקים", עדיף להבין למה מתוקים מושכים אותך כל כך. אם פותרים את הבעיה מבפנים, השינוי החיצוני מגיע מעצמו, בלי להרגיש מאולצים לשמור עליו בכוח.

מה העיקרון המנחה בכל הנוגע לשינוי התנהגות?

בכל פעם שרוצים לשנות דפוס התנהגות - אכילה, פחד מכישלון, התמכרות, איחורים או דיכאון - כדאי לשאול "למה בכלל אני עושה את זה?". לא להסתפק בפתרון חיצוני ("אגיד לעצמי להתעורר מוקדם יותר"), אלא להבין את השורש הפנימי. מי שבוחר לטפל בדפוסי חשיבה יגלה שההתנהגות משתנה מעצמה לאורך זמן, ונחסכת ממנו החזרה המתסכלת לאותו הרגל ישן.
עכשיו בהמשך של הנושא הקודם יש פה היבט הרבה פעמים אנשים רוצים להצליח יותר, אוקי רוצים להצליח באיזה תחום ואז הם אומרים לעצמם "אוקי מה יגרום לי להצליח? אם אני אעשה ככה וככה זה יגרום לי להצליח" ואז הם מתמקדים בעצם באיך לשנות את ההתנהגות שלהם, הרבה פעמים בן אדם יש לו התנהגות שהוא לא אוהב אותה והוא מנסה לשנות את ההתנהגות זה יכול להיות במיליון ואחד תחומים.

בן אדם לא אוהב את זה שהוא אוכל יותר מדי אז הוא אומר לעצמו "טוב איך גורם לעצמי לאכול פחות? אוקי אני אקנה פחות מתוקים אני אעשה ככה ואני אעשה ככה" כל מיני כאלה מתמקד בשינוי התנהגותי.

ש: בעצמו.

אליעד: בדיוק ואין ספור פעמים אתה יכול למצוא מישהו שלא רוצה לעשות משהו נגיד והוא מנסה לחשוב "טוב איך אני משנה את ההתנהגות שלי" בצורות חיצוניות "אני אעשה ככה ואני אעשה ככה, טוב מעכשיו אני אתחיל להגיד ככה מעכשיו אני אגיד ככה מעכשיו אני אגיב ככה, מעכשיו אני לא אעשה ככה" וזאת כמובן טעות. למה זאת כמובן טעות כי בן אדם צריך להסתכל על השורש אם אתה רוצה לשנות התנהגות אל תתמקד באיך לשנות את ההתנהגות.

תתמקד בלהבין למה אתה מתנהג ככה מה בראש שלך גורם לך להתנהג ככה, איזה תסביכים איזה בעיות איזה אמונות גורמים לך להתנהג ככה ותשאל את עצמך "איך אני משנה את האמונות האלה", אם אתה תשנה את האמונות האלה ממילא ישתנו ההתנהגויות שלך ואם לא תשנה את ההתנהגויות האלה חבל לך על הזמן.

נגיד לדוגמה בן אדם נגיד מגלה שיש לו איזה טראומה מהעבר שמנהלת אותו כרגע נגיד בבית הספר הוא נכשל ולכן הוא תמיד מפחד מכישלון ואז הוא אומר לעצמו "טוב מעכשיו אני לא אפחד מכישלון אני אעיז לעשות דברים" אבל זה לא נכון אתה צריך לראות איך אתה נפטר, עכשיו למה זה לכאורה זה נכון כאילו הוא מנסה כמה דברים אבל מה שהוא לא יודע שלפעמים המחשבה השגויה שנמצאת בתוכו עוד מחלחלת לעוד מקומות שהוא לא מודע אליהם.

כמו נגיד בן אדם שחולה באיזה מחלה ואז נגיד מרפאים איזה חלק בגוף אבל עדיין השורש של המחלה נמצא בעוד אזורים בגוף רדומים או שהוא לא מודע אליהם בכלל, הכי טוב הכי אידיאל זה תמצא מה גורם להתנהגות הזו מלכתחילה תשנה את התפיסה שלך הכל יסתדר מעצמו, אם לא תשנה את התפיסה שלך ותנסה לקמבן את המערכת כמו רובוט "טוב מעכשיו אני כל פעם יגיד ככה, מעכשיו אני כל פעם אעשה ככה".

נכון אתה מאשר? אז אני אומר ככה עוד פעם אם בן אדם יתייחס לעצמו כמו לרובוט ויגיד לעצמו "טוב מעכשיו כל בוקר אני אעשה ריצה, מעכשיו כל בוקר אני לא אעשה x, אני אגיע לעבודה בזמן" לא יעבוד לך אתה צריך לבדוק למה אתה עושה את ההתנהגות שאתה רוצה להפסיק אותה, לשנות את הנחות היסוד לשנות את האמונות ואז ממילא ההתנהגות שלך תשתנה.

ש: אבל אני עוד למדנו שטוב שלא נשמר אבל נשמר, זאת אומרת לעשות איזשהו משהו.

אליעד: מעולם לא למדנו את זה.

ש: משהו דומה שאם אתה עושה איזשהו דבר ובסוף אתה מגלה את התשובה שלך.

אליעד: למדנו משהו אחר למדנו שאתה יכול לשנות את ההתנהגות שלך ותוך כדי זה להתבונן על מה שאתה עושה ולשנות את החשיבה שלך, זה נכון אבל בסוף אתה צריך לשנות את החשיבה שלך לא את ההתנהגות שלך.

ש: לא זה ברור.

אליעד: שום דבר לא ברור אני אומר שמהות היא אם אתה רוצה לשנות התנהגות תבדוק מה שורש החשיבה שיוצרת את ההתנהגות תשנה אותו ויסתדר מעצמו, אם לא תעשה את זה ההתנהגות כנראה תחזור וזה כמו בן אדם נגיד שאומר "טוב מעכשיו אני אפסיק לעשן" תפסיק לעשן עוד חודש תחזור לעשן פתאום תהיה עצבני עוד חודשיים תחזור לעשן, אתה מתישהו תחזור לעשן כנראה.

אתה רוצה להפסיק לעשן צריך לבדוק "למה אני מעשן" לפתור את הסיבות בתוכך ואז ממילא אתה לא תעשן, לא תפתור את הסיבות בתוכך אתה יכול לנסות לחשוב שאתה הפסקת לעשן אבל לא באמת הפסקת לעשן אתה עדיין באופי שלך בן אדם מעשן, אתה בן אדם מעשן שכרגע לא מעשן. בא נגיד זה שאתה פתאום הפסקת לעשן זה כמו בן אדם שלא מעשן כי אין לו סיגריות אבל זה לא שאתה באמת באופי שלך השתנית.

צריך לשנות את האופי את הגישה את החשיבה, רוב האנשים לא מתעסקים בזה רוב האנשים מנסים לשנות את ההתנהגות לא מנסים לשנות את החשיבה.

ש: כי הם אולי לא מוצאים מה הסיבה באמת האמיתית שזה.

אליעד: נכון ומתישהו הם ינסו ויכשלו וינסו ויכשלו ואז הם יגידו "טוב מה הסיבה?" אז כל מה שאני אומר מראש תחשוב מה הסיבה. מה המהות של זה בן אדם מרגיש רע הוא מנסה לפתור את זה ואז זה לא עובד לא עוד פעם הוא מרגיש רע ואז הוא מנסה לפתור את זה ואז עוד פעם הוא מרגיש רע, מנסה לפתור את זה אם הוא ישאל את עצמו "מה הסיבה שאני מרגיש רע? כי אני לא רוצה את המציאות, איך אני גורם לעצמי לרצות את המציאות".

זה השורש אם אתה לא תרצה את המציאות לא תלמד איך רוצים את המציאות איך שהיא בלי תנאים אתה מתישהו לא תרצה אותה, בן אדם צריך למצוא את הדרך "איך אני מצליח לרצות את המציאות בלי תנאים, איך אני מצליח לגרום לעצמי שלא משנה מה קורה אני רוצה את זה" אם תעשה את זה פתרת את הבעיה שרע לך לפעמים, אם לא תעשה את זה אתה תגיד "טוב רע לי אני ננסה ככה, רע לי אני אעשה ככה".

ש: הוא יכול לשנות גם את עצמו.

אליעד: כן זה אותו דבר, עכשיו זה נכון שבסופו של דבר יש משחק במשחק משחקים משנים רצונות זה נכון אבל המהות של הרעיון היא תנסה לשנות את שורשי המחשבה שלך לא את דפוסי החשיבה, לא את דפוסי ההתנהגות דפוסי ההתנהגות הם תוצאה של דפוסי חשיבה. מה רצית להגיד?

ש: כאילו זה לא כאילו כללי מדי?

אליעד: מה כללי מדי?

ש: לרצות את המציאות כאילו לרצות את כל מה שקורה בלי תנאים אמרת? בלי תנאים.

אליעד: באתי להגיד בהנחה שבן אדם בדיכאון נגיד, הוא אומר "איך אני אפתור את זה? טוב אני אתחיל לעשות פעילות כזאת וכזאת אני אפתור את זה, איך אני אפתור את זה? אני אכיר מישהו אני אפתור את זה" אבל הוא לא פתר את השורש של הבעיה של הדיכאון. כל מה שאני אומר זה תבדוק בתוכך מה מתסכל אותך ותנסה לפתור את זה לא ישר לרוץ לפתרון חיצוני.

ש: אז אתה אומר שהשורש זה.

אליעד: לא אמרתי כלום השורש של הרע זה כי אתה לא רוצה את המציאות, למה אתה לא רוצה את המציאות כי אתה מאמין שזה חייב להיות ככה או אחרת.

ש: וכשאמרת כאילו תרצה אותה בלי תנאים מה הכוונה בלי תנאים מה זאת אומרת?

אליעד: שלא משנה מה קורה את לא מתלוננת.

ש: וזה הבלי תנאים, למשל אם אני רוצה להיפטר מאיזה דפוס מסוים.

אליעד: התנהגות?

ש: נניח אז כאילו מה אני אמורה לעשות לקבל את זה?

אליעד: אז עוד פעם אם יש לך התנהגות.

ש: לקבל כאילו לא לנסות להילחם בזה?

אליעד: אז לכאורה הסוף סותר את ההתחלה, לא תלוי מה רוצים את אומרת "טוב אז אם אני מקבלת את המציאות איך שהיא אז אני גם אין לי טעם להשתנות בשום דבר".

ש: נכון.

אליעד: זה גם נכון השאלה מה רוצים, השאלה מה המטרה שהוגדרה כרגע אבל המהות של מה שאני מנסה להגיד זה אל תנסה לעשות שינוי חיצוני תנסה לעשות שינוי פנימי, אל תתחפש לחזק תהיה חזק אל תכירי מישהו עשיר תהיי עשירה. הבנת?

ש: כן.

אליעד: אל תגידי "איזה כייף שיש לי חבר חזק" תהיי את חזקה זאת הכוונה תהיי את חכמה. הבנת?

ש: אני מבינה מה אתה אומר.
למה אתה לא רוצה אני לא רוצה שאלות להתבוננות המקום הפרעות אכילה רוצה להיפטר להירגע איך למצוא בן זוג לחקור מישהו עשיר שינוי מעשי איך לשנות התנהגות דפוס התנהגות דפוס התנהגות חוזר דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הרגל הרגלי חשיבה הרגלים התנהגות חשיבה טיפול טיפול בדפוסי התנהגות טיפולים לשנות לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מטופל מטופלים מטפל צורת חשיבה שינוי שינוי דפוס התנהגות חוזר שינוי הרגל שינוי הרגלי חשיבה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינוי חשיבה שינוי צורות שינוי צורת חשיבה שינוי תבניות חשיבה שינויים תבניות תבניות חשיבה תהליך תהליכי חשיבה תהליכים
לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי למה אנשים רוצים לשנות את תכונות האופי שלהם? אנשים רבים מוצאים את עצמם לא מרוצים מהאופי שלהם וחשים תסכול על כך שאינם מצליחים להשתנות. למשל, אדם עשוי להגדיר את עצמו כבעל אופי גרוע או כעסן, והוא מתאמץ לשנות את עצמו אך מגלה שהוא נכשל שוב ושוב. הרצון לשנות את האופי נובע בדרך כלל מתחושה של אי - שביעות רצון, תסכול, וחוסר קבלה עצמית. אליעד כהן מדגיש שהמחשבה אני רוצה לשנות את האופי שלי בפני עצמה היא שגויה ושקרית, מכיוון שהיא מתבססת על ההנחה הלא - מוצדקת שהאופי אכן שלילי. מה הטעות בשאיפה לשנות את האופי? הטעות המרכזית שאליעד כהן מציין היא שהרצון לשנות את האופי מתרחש לפני שאדם בדק באופן מלא האם האופי שלו באמת שלילי. כאשר אדם אומר שהוא רוצה לשנות תכונת אופי כמו כעסנות או אלימות, הוא מניח מראש שהתכונה הזאת רעה, בלי חקירה עמוקה ויסודית. אליעד מדגיש שהשאיפה הנכונה צריכה להיות קודם כל להבין את האופי, ולא לשנותו באופן אוטומטי. הוא מסביר שאם אדם באמת יחקור את תכונות האופי שלו לעומק, הוא יגיע למצב שבו הוא או יקבל את עצמו כמו שהוא, או שישנה ... הוא יקבל את האופי שלו בשלמות, ואם החסרונות משמעותיים יותר, הוא ישנה את ההתנהגות באופן טבעי וללא מאבק. מה קורה כשאדם לא מצליח לשנות את האופי וגם לא מקבל אותו? אליעד כהן מדגיש באופן חד - משמעי שאם אדם לא מצליח לשנות את האופי שלו, וגם לא מצליח לקבל אותו, הדבר מעיד על כך שהחקירה הפנימית שלו אינה מספיק עמוקה. אם החקירה הייתה מלאה, אחת משתי ... בכנות ובאופן מלא, האדם יגיע או לשחרור מהכאב, או לקבלה אמיתית ושלמה של המצב, ולא יישאר תקוע בין הרצון לשינוי לבין חוסר היכולת לשנות. האם קבלה עצמית עוזרת בשינוי האופי? בשיח עם המשתתפים בהרצאה עולה גם השאלה האם קבלה עצמית מקלה על שינוי האופי. אחד המשתתפים העלה את הרעיון שאם אדם מקבל את עצמו כמו שהוא, ייתכן ויהיה לו קל יותר לשנות תכונות מסוימות בעתיד. אליעד כהן השיב שזו אפשרות, אך לא תמיד נכונה. לפעמים, כאשר אדם מקבל לחלוטין תכונת אופי מסוימת, הוא לא ירגיש עוד צורך לשנות אותה, כי הוא כבר שלם איתה לחלוטין. לכן, קבלה עצמית לא תמיד מובילה לשינוי, אלא לפעמים דווקא לביטול הצורך בשינוי. מהו המסר המרכזי ... מול שינוי התנהגות התמודדות עם כעס ותסכול קבלת העצמי לעומת פיתוח אישי היבטים פסיכולוגיים של שינוי והרגלים מדוע אדם עלול לרצות לשנות את האופי שלו? בסיפור הראשון מתואר אדם בעל אופי גרוע, כהגדרתו, שמנסה לשנות את האופי ולא מצליח. הוא מרגיש תסכול ושואל מה לעשות. התגובה שמגיעה מסביבתו היא לחקור את האופי לעומק, להבין את היתרונות והחסרונות שבו, ולבחון האם באמת יש צורך לשנותו. מהו הסיפור הנוסף על שינוי תכונות האופי? בסיפור שני מוסבר כי עצם הרצון לשנות את תכונות האופי עלול להיות שגוי. אחד המשתתפים בדיון (השואל) מזכיר את המונח לשנות את החשיבה, ואליעד אומר שגם הרצון לשנות את החשיבה הוא שגוי כשלעצמו, אם לא מבינים עד הסוף מה עומד מאחורי החשיבה או תכונת האופי. למה שאיפה לשנות את האופי נחשבת שקרית? אליעד מסביר שאם אדם באמת היה חוקר את האופי שלו לעומק, הוא היה מגיע למסקנה ברורה: או שייחליט שזה טוב עבורו ויקבל אותו, או שיבין שזה מזיק לו וישנה אותו באופן אוטומטי. המחשבה אני לא אוהב את האופי שלי ורוצה לשנות אותו היא שקרית כל עוד לא נעשתה בדיקה אמיתית ומלאה לגבי הסיבות וההיגיון של אותה תכונת אופי. כיצד החקירה מסייעת בשינוי האופי או ... גדולים, תקבל את האופי. אם תגיע למסקנה שהוא אכן מזיק לך יותר ממה שהוא מועיל, תשנה אותו מעצמך. בכל מקרה, לא אמורים מראש לרצות לשנות את האופי, אלא קודם כל לרצות להבין את האופי. מהי הגישה הנכונה לחקירה? לדברי אליעד, יש לגשת לחקירה בלי כוונה להוכיח מראש שמשהו רע או ... החקירה, אפשר לראות האם הכעס אכן מזיק או ייתכן שיש בו תועלת כלשהי. אם בסופה של החקירה אתה נשאר גם לא שלם עם התכונה וגם לא מצליח לשנות אותה, סימן שלא חקרת מספיק לעומק. כיצד השיח בדוגמה ממחיש את הגישה? במהלך השיחה נשמעות הערות מצד המשתתפים: - אחד אומר שכדאי לבדוק האם הדבר באמת רע לפני שרצים לשנותו. - אליעד מציין שאם אותו אדם באמת היה בודק עד הסוף או שהיה מקבל את התכונה, או שהיה משנה אותה. - יש דיון הומוריסטי על מתן קרדיט ... עוד פירוט, כי ייתכן שצריך להעמיק ולהסביר בדיוק רב יותר. מהו המסר המרכזי לגבי שינוי האופי? המסר העיקרי הוא שאדם לא אמור לשאוף לשנות את האופי שלו באופן מיידי, אלא עליו קודם להבין אותו לעומק. ברגע שההבנה מלאה, אפשר להגיע לקבלה שלו אם הוא תואם את היתרונות הרצויים, ...
אופי, מה זה אופי? מה זה תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? אני לא אוהב את האופי שלי, איך לשנות את ההתנהגות שלי? איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות הרגלים? איך משנים אופי? איך להשיג אופי טוב? אופי רע
אופי, מה זה אופי? מה זה תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? אני לא אוהב את האופי שלי, איך לשנות את ההתנהגות שלי? איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות הרגלים? איך משנים אופי? איך להשיג אופי טוב? אופי רע
... מה זה אופי? מה זה תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? אני לא אוהב את האופי שלי, איך לשנות את ההתנהגות שלי? איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות הרגלים? איך משנים אופי? איך להשיג אופי טוב? אופי רע מהו אופי וכיצד הוא מתבטא בהתנהגות? ההרצאה של אליעד כהן מתחילה בשאלה הבסיסית - מהו אופי וכיצד ניתן לשנות אותו. כדי להבין זאת, אליעד מציין כי ראשית יש ... אדם כעסן מבטא את האופי שלו בכך שהוא מתעצבן בקלות, ואדם מצחיק מבטא את האופי בכך שהוא משתמש בהומור במצבים שונים. אך חשוב להבין שאופי אינו דבר פיזי או מוחשי שניתן לשנות אותו ישירות, אלא מדובר במשהו שמתגלה דרך ההתנהגות ... בדיחות ותמיד עצוב, סביר להניח שנטייתו הטבעית היא לעצבות ולא להומור. מה הדרך הנכונה לשינוי תכונות אופי? הדרך שאליעד מציע לשינוי תכונות אופי אינה עוברת דרך ניסיון לשנות את האופי עצמו ישירות, אלא באמצעות חקירת השורשים והסיבות שמאחורי ההתנהגויות המבטאות את אותו אופי. לדוגמה, אם אדם הוא כעסן ורוצה לשנות זאת, עליו תחילה לשאול את עצמו שאלות כמו למה אני ... קר לי, ואם קר לי סימן שהם דופקים אותי, עליו לבדוק את ההיגיון שבמחשבה הזאת. הוא צריך לברר האם באמת דופקים אותו, האם הכעס מוצדק, והאם יש אלטרנטיבה אחרת. כך ניתן לשנות את ההיגיון שמאחורי ההתנהגות ובסופו של דבר, את תכונת האופי עצמה. מה הם הסימפטומים של תכונות האופי ואיך עובדים איתם? אליעד מדגיש שוב ושוב כי תכונת האופי היא מושג מופשט ולא ממשי. לכן הדרך לשנות אותה היא לעבוד עם ההתנהגות, הרגשות והמחשבות ... חופשי יותר, עליו לחקור את ההיגיון מאחורי התחושה הזאת, ולבדוק האם באמת השינה המאוחרת מביאה לו יותר חופש, או שזה רק נדמה לו. רק אחרי חקירת המחשבה הזו אפשרי יהיה לשנות את ההרגל, ודרך השינוי של ההרגל והחשיבה, לשנות את תכונת האופי. האם שינוי התנהגות חיצונית מספיק לשינוי האופי? אליעד מבהיר שלא מספיק רק לשנות התנהגות חיצונית אם האדם רוצה שינוי עמוק ויציב של ... הסימפטומים, כלומר, דרך ההתנהגויות והרגשות שבהם האופי מתבטא. על ידי בדיקת ההיגיון שמאחורי ההתנהגויות הללו, האדם יכול להתחיל להבין מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל, ולשנות בהדרגה את דפוסי החשיבה ואת ההתנהגות עצמה. לדוגמה, ... למה הוא מעדיף שינה על פני קימה לעבודה, ולחקור את ההיגיון מאחורי תחושת החופש הזו. רק אחרי בירור פנימי עמוק והבנה של השורשים המחשבתיים והרגשיים, הוא יכול להתחיל לשנות את דפוסי ההתנהגות שלו בצורה אפקטיבית. לסיכום, מהי הדרך המעשית לשינוי תכונות אופי? לפי אליעד כהן, הדרך לשנות את האופי היא באמצעות: זיהוי ההתנהגות שמבטאת את ... והתנהגות חדשים בהתאם להבנות החדשות. רק על ידי עבודה עמוקה ויסודית זו, ניתן להשיג שינוי אמיתי ויציב של תכונות אופי, ולהשתחרר מהתנהגויות והרגלים שליליים. איך לשנות הרגלים? איך לשנות התנהגויות לא רצויות? מהם תכונות האופי? איך לשנות אופי רע? מהם הסימפטומים של תכונת אופי? מה זה אופי? איך ניתן לשנות את האופי שלנו? ההרצאה עוסקת בהבנת מושג האופי, תכונות האופי ואיך ניתן לשנות את התנהגויות שמקורן בתכונות אופי מסוימות. אליעד מסביר כי כל אדם יכול לשנות את האופי שלו, אך כדי לעשות זאת בצורה אפקטיבית, ... יפנה למורדים הומוריסטיים במצבים מסוימים. אך אופי הוא לא משהו מופשט. הוא ביטוי של רגשות ומחשבות, ותכונת האופי מבטאת את ההתנהגויות הללו. אליעד מחדד כי לא ניתן לשנות את האופי עצמו באופן ישיר, אלא יש לעסוק בשורשי ההתנהגות שמביאה לידי ביטוי את האופי. איך לשנות את תכונות האופי? כדי לשנות תכונת אופי, צריך להתחיל בניתוח ההתנהגות של האדם. ... ההתנהגות הזאת. צריך לשאול: למה אני כועס?, מה גורם לי להרגיש כעס?, ולחקור את האמונות והמחשבות שמולידות את הכעס. על האדם להבין את ההיגיון מאחורי התנהגותו כדי לשנות את התנהגותו. אם נבחן את הסיבה לכעס, למשל, כי אני מרגיש שהרוח חזקה מדי, ניתן לבחון את ההיגיון שמאחורי הסיבה ולבדוק האם היא הגיונית. מהם הסימפטומים של תכונת אופי ואיך משנים אותם? תכונת אופי היא לא דבר ממשי שניתן לשנות ישירות, אלא היא ביטוי של התנהגות או מחשבה מסוימת. אם אדם מעוניין לשנות את התנהגות עצלן, למשל, הוא צריך לשאול את עצמו ... את ההיגיון מאחורי תחושה זו ולהבין אם זה הגיוני. כל שינוי בתכונת האופי דורש הבנה מעמיקה של הסיבות שמאחורי ההתנהגות, ומדובר בתהליך של חקירה וניתוח. האם מספיק לשנות את ההתנהגות כדי לשנות את האופי? לא תמיד מספיק
אופי, איך לשנות תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? איך משנים אופי? שינוי אופי, לשנות תכונות אופי שליליות, אפשר לשנות אופי, האם אפשר לשנות אופי? האם ניתן לשנות אופי? איך להשיג אופי חזק? למה יש לי אופי חלש? למה אני חלש אופי?
אופי, איך לשנות תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? איך משנים אופי? שינוי אופי, לשנות תכונות אופי שליליות, אפשר לשנות אופי, האם אפשר לשנות אופי? האם ניתן לשנות אופי? איך להשיג אופי חזק? למה יש לי אופי חלש? למה אני חלש אופי?
... איך לשנות תכונות אופי? איך לשנות תכונות אופי? איך משנים אופי? שינוי אופי, לשנות תכונות אופי שליליות, אפשר לשנות אופי, האם אפשר לשנות אופי? האם ניתן לשנות אופי? איך להשיג אופי חזק? למה יש לי אופי חלש? למה אני חלש אופי? מה זה אופי ומה יוצר תכונות אופי? כדי להבין איך אפשר לשנות תכונות אופי, חשוב להבין מה זה בכלל תכונת אופי. תכונת אופי היא בעצם ... שוב ושוב, ובצורה שמפריעה לך או לא נעימה לך. האם שינוי התנהגותי הוא מספיק כדי לשנות את האופי? הרבה אנשים חושבים שאם הם ישנו את ההתנהגות שלהם, הם יצליחו לשנות את האופי שלהם. למשל, מי שחסר ביטחון עצמי עשוי לנסות להיראות כאילו יש ... שינוי אמיתי חייב להתרחש במישור החשיבה ולא רק במישור ההתנהגות. איך אפשר באמת לשנות את האופי באמצעות המחשבות? אם מישהו רוצה לשנות תכונת אופי מסוימת, הוא חייב לבדוק אילו מחשבות בדיוק יוצרות את התכונה הזאת. לא מספיק לשנות רק את ההתנהגות, כי ההתנהגות היא רק תוצאה. אליעד ממליץ להבין את תהליכי החשיבה שיוצרים את התכונה - ולשנות אותם. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק להיות כעסן, הוא צריך לבדוק מהן ... עליו? תהליך השינוי שאליעד ממליץ עליו מורכב מהשלבים הבאים: זיהוי התכונה שברצונך לשנות . הבנת צורות החשיבה שמייצרות את אותה תכונה. עבודה על שינוי המחשבות ... - למשל, כעס, ביישנות, פחדנות, חוסר ביטחון עצמי ועוד. בנוסף, באתר יש מידע כיצד לשנות את אותן מחשבות - איך בדיוק לחשוב אחרת, מה עומד מאחורי המחשבות האלו, ... ביטחון עצמי. האתר מאפשר גם להבין לא רק איך נוצרות המחשבות השליליות, אלא גם איך לשנות אותן באופן יסודי ועמוק, כדי שהשינוי באופי יהיה אמיתי וקבוע לאורך ... מיוחד. זהו שינוי יציב וקבוע משום שהוא מבוסס על תהליכי חשיבה אמיתיים שהשתנו. איך לשנות תכונות אופי? האם אפשר לשנות אופי? איך לשפר ביטחון עצמי? איך להפוך מאדם כעסן לרגוע? מה הקשר בין ... אופי? איך לבנות אופי חזק? איך בונים אופי חזק? איך לבנות ביטחון עצמי? האם אפשר לשנות אישיות? מה זה אישיות? איך נוצרת אישיות? איך נוצרות תכונות אופי? מה זה אופי? האם אפשר להשתנות? האם אפשר לשנות אופי של בן אדם? איך משנים אופי? יש לי אופי בעייתי, יש לי אופי רע, ...
שינוי רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות
שינוי רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות
... רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות תוך כמה זמן אפשר לשנות רגש שלילי לרגש חיובי? אליעד כהן מסביר כי ניתן לשנות כל רגש שלילי לרגש חיובי או להפך, תוך פחות מרגע ... האפשרות הזו, הוא מבהיר שצריך להבין איך נוצר הרגש מלכתחילה, ומהי הדרך לשנות אותו. כיצד נוצר רגש ומה מאפשר לשנות אותו בשניות? הבסיס לשינוי רגשות הוא ההבנה ... הוא לא עצמאי אלא תמיד תלוי במחשבה שנמצאת ברקע. איך ליישם את היכולת לשנות רגשות? אליעד מציין שהשלב הראשון הוא להבין מה ... דווקא עלתה, הוא יהיה שמח. הרגש השתנה כי המחשבה השתנתה. האם תמיד ניתן לשנות רגשות בשנייה אחת? ברמה העקרונית, כל רגש - לא ... זאת. אם אדם אינו מבין מה מקור המחשבה שיוצרת את הרגש, הוא לא יצליח לשנות אותה בקלות. אך אם הוא מבין כיצד נוצרים הרגשות, ויודע כיצד לזהות את המחשבות שיוצרות אותם, הוא יוכל לשנות את רגשותיו במהירות רבה מאוד. התמודדות עם רגשות ... אדם שמבין היטב את התהליך המחשבתי שיוצר את רגשותיו, יוכל לשלוט בהם ולשנותם כרצונו, בזמן קצר ביותר, אפילו בשנייה אחת. ככל ... שלו, כך יוכל לנהל את רגשותיו בצורה טובה, חיובית ובריאה יותר. איך לשנות רגש שלילי לרגש חיובי? תוך כמה זמן אפשרי להפסיק ... שינוי מחשבה רגשית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? תוך כמה זמן אפשר לשנות רגש שלילי לרגש חיובי? תשובה לשאלה הזו היא שניתן לשנות רגש שלילי לרגש חיובי תוך פחות מרגע אחד. כל רגש ... מחלום רע - ברגע שהוא מבין שזה רק חלום, פחדו נעלם תוך שניות. היכולת לשנות רגשות נובעת מהמובן הפשוט של איך רגשות נוצרים: ... להתהפך מהאהבה לשנאה בתוך רגע. כשאתה מבין איך רגשות נוצרות ומבין איך לשנות אותן, כל רגש, לא משנה כמה הוא חזק או עוצמתי, ניתן לשנות בשניות. מהי הדרך לשנות רגש שלילי או חיובי? השלב הראשון הוא להבין מה ... לדוגמה, אם אתה נתקל במחשבה טורדנית או רגש של פחד, כל שעליך לעשות הוא לשנות את המחשבה שמאחוריה, והרגש יפנה לכיוון אחר, טוב ... עם רגשות שליליים שליטה במחשבות תוך כמה זמן לוקח להחליף רגש? איך לשנות רגש? איך להסיר רגש? איך לשנות מצב רגשי? איך להתמודד עם רגשות? להתמודד עם ...
שיטות לא להרגיש רע, לשנות את מה שקורה, לשנות את מה שאני חושב שקורה, 2 אפשרויות לשנות את המציאות, לשנות את הרצון, שינוי המציאות, שינוי הרצון, עובדה ופירוש, האם זו עובדה או פירוש? האם זה באמת קורה? איך לא להרגיש רע? הדרכת מטפלים
... לא להרגיש רע, לשנות את מה שקורה, לשנות את מה שאני חושב שקורה, 2 אפשרויות לשנות את המציאות, לשנות את הרצון, שינוי המציאות, שינוי הרצון, עובדה ופירוש, האם זו עובדה או פירוש? האם זה באמת קורה? איך לא להרגיש רע? הדרכת מטפלים מה גורם לנו להרגיש רע? כאשר אדם מרגיש רע, ... רוצה למה שקורה בפועל. איך להתמודד עם תחושה רעה? אליעד כהן מציג שתי אפשרויות כלליות כיצד האדם יכול להתמודד עם תחושה רעה שנובעת מהפער בין הרצון למציאות: לשנות את הרצון שלו - כלומר, להתאים את מה שהוא רוצה למה שקורה. לשנות את המציאות - כלומר, להתאים את מה שקורה למה שהוא רוצה. איך אפשר לשנות את הרצון? כשמדובר בשינוי הרצון, המשמעות היא לקבל את המציאות כפי שהיא ולהחליט לרצות אותה. אליעד כהן נותן דוגמה ברורה: אם איבדת את הכסף שלך, לשנות את הרצון פירושו לומר לעצמך: מה אכפת לי שאיבדתי את הכסף שלי?. במילים אחרות, במקום לרצות את הכסף שאבד, האדם מחליט לקבל את המציאות של איבוד הכסף, ובכך הוא מסיר את הסתירה בין הרצון לבין מה שקורה במציאות. ברגע שהרצון משתנה כך שיהיה תואם למציאות, נעלמת התחושה הרעה. איך אפשר לשנות את המציאות? כאשר אדם בוחר לשנות את המציאות, קיימות שתי אפשרויות עיקריות שאליעד מסביר באופן מפורט: לשנות את מה שקורה בפועל (המציאות עצמה). לשנות את מה שהאדם חושב שקורה (את הפרשנות של המציאות). מה המשמעות של שינוי מה שקורה בפועל? כאשר אדם מנסה לשנות את מה שקורה בפועל, הוא מנסה להשפיע ישירות על האירועים עצמם. בדוגמה של אליעד כהן, אם איבדת את הכסף שלך, האפשרות הזו תוביל אותך לחשוב באופן פרקטי - מה לעשות כדי להשיג בחזרה את הכסף, איך להרוויח עוד כסף, או מה הפעולות הממשיות שיאפשרו לך לשנות את האירוע שקרה. המשמעות כאן היא לפעול באופן אקטיבי במציאות החיצונית כדי לשנות אותה. מה המשמעות של שינוי מה שאני חושב שקורה? האפשרות השנייה שאליעד מציג היא לשנות את הפרשנות שהאדם מעניק למציאות, כלומר, לבדוק האם הדבר שהאדם חושב שקרה - אכן באמת קרה בפועל. למשל, אדם שחושב שהוא איבד את כל כספו, עשוי לבדוק שוב את המציאות - האם באמת ... האדם אינה מדויקת, וכי הוא לא באמת איבד את כל כספו כפי שחשב, התחושה הרעה עשויה להיעלם או לפחות להשתנות משמעותית. במילים אחרות, אליעד כהן מבהיר שיש הבדל בין לשנות את מה שבאמת קורה (המציאות עצמה) לבין לשנות את מה שהאדם חושב שקורה (הפרשנות). בשינוי הפרשנות, האדם קודם כל מטיל ספק באמיתות המחשבה, בוחן אם המחשבה היא עובדה או פירוש בלבד. לעומת זאת, בשינוי המציאות עצמה, האדם מניח שהמחשבה שלו נכונה, ופשוט מחפש דרכים לשנות את מה שקרה באמת. האם מה שאני חושב שקורה הוא עובדה או פירוש? אליעד כהן מדגיש שהאבחנה בין עובדה לפירוש היא קריטית. פעמים רבות, התחושה הרעה נוצרת לא מהאירוע עצמו, אלא ... ואולי בכלל המצב לא כל כך גרוע כפי שנראה ברגע הראשון. לסיכום, מהן הדרכים המעשיות לא להרגיש רע? אליעד כהן מסכם שלוש דרכים עיקריות להתמודד עם תחושות רעות: לשנות את הרצון - להתאים את הרצון שלך למה שקורה במציאות. לשנות את המציאות עצמה - לפעול בצורה אקטיבית לשינוי המצב הקיים. לשנות את הפרשנות של מה שקורה - להטיל ספק במחשבות ובפרשנויות שלך, לבדוק אם הן נכונות או רק פירושים סובייקטיביים. לדבריו, כל אדם יכול לבחור את הדרך המתאימה ביותר עבורו בהתאם לסיטואציה וליכולת שלו לשנות את הרצון, המציאות או הפרשנות. איך לשנות את הרצון? שינוי מציאות או שינוי פרשנות? איך לא להרגיש רע? האם זו עובדה או פירוש? שיטות להרגיש טוב יותר שינוי מחשבות שליליות ...
האם כדאי לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את האופי שלי? האם לשנות משהו בהרגלים שלי? האם לשנות משהו בהתנהגות שלי? האם אני מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה
האם כדאי לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את האופי שלי? האם לשנות משהו בהרגלים שלי? האם לשנות משהו בהתנהגות שלי? האם אני מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה
... כדאי לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את האופי שלי? האם לשנות משהו בהרגלים שלי? האם לשנות משהו בהתנהגות שלי? האם אני מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה האם כדאי לעשות שינוי בחיים? כאשר אדם שואל את עצמו אם כדאי לו לשנות משהו בחייו, אם זה נוגע לאופי, גישה, הרגלים או ... כאשר יש תחושת פוטנציאל לשיפור. מתי עולה השאלה אם כדאי לעשות שינוי? ההתלבטות הזו עולה לרוב כאשר אדם שואל את עצמו האם אני מתנהג בסדר?, האם אני צריך לשנות משהו בעצמי? או האם אני מרוצה מהתוצאות בחיים שלי?. פעמים רבות אנשים שואלים את עצמם אם הם יכולים להגיע למקום שבו הם ירגישו טוב יותר, או אם יש משהו שניתן לשפר על מנת להשיג תוצאה טובה יותר. האם כדאי לשנות משהו בחיים שלי? אם אדם מרוצה ב - 100% מהתוצאות ... אבל אם האדם לא מרוצה ב - 100% ויש לו תחושה שהחיים יכולים להיות טובים יותר, אז יש מקום לשינוי כלשהו, אפילו קטן. הפחד משינויים חשוב להבין שלא חייבים לשנות הכל בבת אחת. ניתן להתחיל בשינוי קטן או נקודתי, ... על התוצאה הכללית. לפעמים שינוי בגישה או שינוי קטן בהרגלים יכול להוביל לשיפור משמעותי בחיים. סיכום לסיכום, אם אדם מרוצה לגמרי מהחיים שלו, אין צורך לשנות. אך אם הוא לא מרוצה לחלוטין ויש לו תחושת פוטנציאל ... האישיות של כל אחד. איך לשמור על הבריאות בצורה מאוזנת? שינוי הרגלים והקשר שלהם לתוצאות בחיים שינויים בחשיבה וכיצד הם משפיעים על ההתנהגות האם כדאי לשנות את האופי שלי? האם יש אפשרות שהחיים שלי יהיו יותר טובים? מדוע עולה השאלה אם כדאי לשנות את האופי או ההרגלים? ההתלבטות על שינוי הרגלים או שינוי חשיבה מתחילה כשאדם שואל את עצמו האם אני מתנהג בסדר? או האם אני צריך לשנות משהו בעצמי?. לעיתים עולה גם שאלה כמו האם אני מרוצה מהתוצאות בחיים שלי? או אולי אני רוצה להגיע למצב שארגיש טוב יותר?. איך לבדוק אם כדאי לשנות משהו בחיים? אם אדם מרוצה ב - 100 אחוז מהתוצאות ומהחיים שלו, ואין לו שום דמיון או ציפייה למשהו טוב יותר, אין צורך הכרחי בשינוי. אפשר כמובן לשנות, אבל אין שום סיבה מחייבת. מצד שני, אם קיים חוסר ... רצון מעיד על צורך בשינוי? ברוב המקרים, התוצאות שאדם מקבל בחיים קשורות לאופי שלו, לגישה שלו, למחשבות שלו או לאופן שבו הוא פועל. כשקיים רצון לשפר או לשנות משהו, נדרשת בחינה פנימית: אולי צריך לעבוד יותר, ... החיים. אם אדם מזהה שהוא לא מרוצה לגמרי מתחום בריאותי, כלכלי, חברתי או רגשי, יכול להיות שהאופי או החשיבה שלו קשורים לכך. לכן שאלות כמו האם כדאי לשנות את האופי שלי? מתקשרות לרצון לשיפור התוצאה הכללית, לפי מידת שביעות הרצון. איך להחליט איזה שינוי לעשות? הבחירה מה לשנות בדיוק תלויה במטרות האישיות. ייתכן שצריך להוסיף עוד שעות עבודה אם מרגישים שלא מתפרנסים מספיק, או להפך - להפחית שעות אם הבריאות נפגעת. ייתכן שצריך לשנות את האופן שבו ניגשים ללימודים, או אולי דווקא לצמצם ... כיצד עונים על השאלה האם כדאי לעשות שינוי? הבסיס לתשובה טמון בשביעות הרצון מהמצב הקיים. - אם מרוצים ב - 100 אחוז ואין סיבה או רצון לשפר, אין חובה לשנות. - אם מרגישים שיש פוטנציאל לשיפור, או שמשהו חסר, כדאי לבצע שינוי כלשהו, גם אם הוא קטן או נקודתי. ומה לגבי הפחד משינויים? יש לזכור שלא חייבים לשנות הכל בבת אחת. מספיק לזהות תחום אחד שבו נרצה להשיג ... להרגיש טוב יותר, ולחשוב אילו שינויים עשויים לקדם את המטרה. לעיתים שינוי פשוט בגישה או בהרגל קטן יכול להוביל לתוצאות משמעותיות בחיים. לסיכום, האם לשנות או לא? התשובה מתקשרת לשביעות הרצון הכללית: אם אדם מרוצה לגמרי, אפשר להישאר כפי שהוא. אם הוא לא מרוצה, מומלץ לחפש ולבדוק מה בדיוק לשנות - אולי להתמקד בהרגל מסוים, אולי להעמיק בחשיבה או ...
4 אפשרויות לטיפול במצב שאין מכירות, מה לעשות אם אני לא מצליח למכור? למה אני לא מצליח למכור? לשנות את תהליך המכירה, לשנות את המוצר, לשנות את התמחור, לשנות את הלקוחות, לפגוש עוד לקוחות, לחפש לקוחות חדשים, איך להתמודד עם מצב של קושי למכור? אין מכירות מה לעשות, אני לא מוכר מה לעשות, איך להתמודד עם מצב שאין מכירות? איך להתמודד עם מצב שאני לא מצליח למכור? מה אפשרי לעשות כשאין מכירות? כשלים בתהליך מכירה, חוק המספרים הגדולים, למה אין מכירות?
... אפשרויות לטיפול במצב שאין מכירות, מה לעשות אם אני לא מצליח למכור? למה אני לא מצליח למכור? לשנות את תהליך המכירה, לשנות את המוצר, לשנות את התמחור, לשנות את הלקוחות, לפגוש עוד לקוחות, לחפש לקוחות חדשים, איך להתמודד עם מצב של קושי למכור? אין ... אתה לא מצליח למכור ללקוחות, להלן 4 האפשרויות שלך: אפשרות 1 - לשפר את תהליך המכירה אפשרות 2 - לשנות את המוצר אפשרות 3 - לשנות את המחיר אפשרות 3 - לחפש לקוחות חדשים ואני אסביר אם אתה רוצה למכור ללקוחות מוצר כלשהו ... הלקוח וכולי. זאת אפשרות אחת, דהיינו, שהכשל הוא בתהליך המכירה. אפשרות 2 העומדת לרשותך היא, לשנות את המוצר. וכשאני אומר לשנות את המוצר, הכוונה היא או לשנות קצת את המוצר עצמו, או לשנות את המחיר של המוצר. דהיינו, עליך לנסות להבין מהי התנגדות הלקוחות שלך ובהתאם לזה לפעול. ... שאתה מנסה למכור בצבע אחר. או אם הלקוחות מתלוננים על חיסרון אחר שיש במוצר שלך, אז אולי עליך לשנות את המוצר בהתאם. להוסיף או לגרוע ממנו מאפיינים, עד שהלקוחות ירצו לרכוש את המוצר. אפשרות 3 נוספת העומדת לרשותך, היא לשנות את המחיר של המוצר, דהיינו, כנראה להוזיל את המוצר ולהוריד את המחיר של המוצר. כי בהרבה ... שיש בו. ועד כאן בעצם הצגנו 3 אפשרויות. 1 - היא ללמוד איך למכור את המוצר יותר טוב. 2 - לשנות את המוצר עצמו 3 - לשנות את המחיר של המוצר. ובמהות, הלקוח לא רוצה לרכוש את המוצר בגלל סיבה כלשהי. באפשרותך, או לנסות לשכנע אותו לרכוש את המוצר למרות הסיבה, או שבאפשרותך לשנות את הסיבה שבגללה הלקוח לא רוצה לרכוש את המוצר. עד כאן ברמה הלוגית 3 אפשרויות. כמו כן יש ... לו את המוצר הזה, בצורת המכירה הזאת ובמחיר הזה. לסיכום אם אתה לא מצליח למכור, אתה יכול או לשנות את תהליך המכירה, או לשנות את המוצר, או לשנות את התמחור, או לשנות את הלקוחות, דהיינו, או לפגוש עוד לקוחות נוספים, או לפגוש עוד לקוחות אחרים. או כמובן הכל ...
שלמות ושינוי, האם אפשר לרצות לשנות את המציאות מתוך שלמות? האם אפשר להיות מאושר בשלמות ולרצות לשנות? לאהוב את מה שיש ולהשתפר, לאהוב בלי תנאים ועם תנאים, רצון לשנות מתוך אחדות, שינוי מתוך שלמות, כסף ואושר, דבר והיפוכו
שלמות ושינוי, האם אפשר לרצות לשנות את המציאות מתוך שלמות? האם אפשר להיות מאושר בשלמות ולרצות לשנות? לאהוב את מה שיש ולהשתפר, לאהוב בלי תנאים ועם תנאים, רצון לשנות מתוך אחדות, שינוי מתוך שלמות, כסף ואושר, דבר והיפוכו
... ושינוי, האם אפשר לרצות לשנות את המציאות מתוך שלמות? האם אפשר להיות מאושר בשלמות ולרצות לשנות? לאהוב את מה שיש ולהשתפר, לאהוב בלי תנאים ועם תנאים, רצון לשנות מתוך אחדות, שינוי מתוך שלמות, כסף ואושר, דבר והיפוכו האם אפשר לרצות לשנות את המציאות מתוך שלמות? ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית האם ניתן להיות מאושר במאה אחוז ולהגיע לשלמות מלאה, ובו זמנית לשאוף לשנות את המציאות, להשיג מטרות ולרצות להתפתח. השאלה מעלה את הדילמה שבין קבלה של המציאות כפי שהיא לבין הרצון לשנות אותה ולשפרה. אליעד כהן מציע להשיב לשאלה זו מנקודת מבט שונה: האם אפשר לאהוב את המציאות ללא תנאים, ובמקביל לרצות לשנות אותה מתוך רצון אמיתי לשיפור? הוא מציג את השאלה בצורה כפולה: האם אפשר מצד אחד לאהוב את מה שיש, ובאופן בלתי תלוי לרצות לשנות את המציאות? הוא מדגיש כי מצד אחד, לאהוב את המציאות לא תלוי בנסיבות. זה אומר לאהוב את כל מה שיש, לא משנה מי מה, מול, למה, כמה, בלי שום תנאים. מצד שני, מדובר באדם שמעוניין לשנות את המציאות, לשפר את חייו, לכבוש מטרות ולשדרג את עצמו ואת מה שמסביבו. אליעד כהן מסביר כי התשובה הראשונית היא שהתשובה חיובית - אפשר גם לאהוב את המציאות כפי שהיא ובו זמנית לרצות לשנות אותה. הוא מציין כי אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי. אפשר לאהוב את בן הזוג שלך ללא תנאים, אבל גם להיות מרוצה אם הוא או היא ייראו יותר ... טכנית, אלא האם באמת ניתן להיות במצב של 100% של אהבה למציאות ובו זמנית לרצות לשנות אותה ב - 100%. הוא טוען כי אנשים רבים לא מצליחים לעשות זאת, משום שדבר זה דורש את השאיפה המלאה והשלמה גם לאהוב את המציאות כפי שהיא וגם לרצות לשנות אותה מתוך מקום שלם, ללא קומבינות. כאן הוא מתחיל להבהיר את כוונתו: יש אנשים שמביעים אהבה אמיתית, אך זו למעשה לא שלמה. מדובר בקבלה של המצב מתוך אין ברירה, מתוך קיום המצב כי אין להם אפשרות לשנות אותו. הם אומרים תודה על מה שיש באופן שאינו אמיתי, אלא מתוך תחושת חוסר ברירה. מצד שני, ישנם אנשים שרוצים לשנות את המציאות, אך הם לא עושים זאת באופן מלא, מתוך חוסר נחישות או פחד מהצלחות גדולות. לדבריו, אנשים שמתלוננים או מזדעזעים מהמחשבה להצליח עד כדי כך, לא באמת מתמודדים עם הרצון לשנות את המציאות באופן מלא. אם אתה באמת רוצה לשנות את המציאות, עליך להיות מוכן לעשות זאת עד הסוף - להאמין ולהשקיע את כל מרצך. הדוגמה שהוא מציע היא שאם אתה רוצה לכבוש את העולם, אתה לא יכול להיות מרוצה ממצב כלשהו בלי תנאים. אם אתה רוצה לשנות את כל המציאות, גם אם היא טובה, לא תוכל להשלים עם קיומה כפי שהיא. ברגע שאתה רוצה לשנות את העולם או את המציאות, אתה לא יכול לאהוב את מה שיש בו, כי זה מתנגש עם הרצון לשנות את המצב הקיים. אליעד כהן טוען כי אם אתה באמת מרוצה ממה שיש לך במאה אחוז, אינך יכול לרצות לשנות את המציאות אפילו לא באחוז אחד. אם אתה אוהב את כל מה שיש לך ב - 100%, אתה לא יכול לרצות לשנות שום דבר, כי השינוי סותר את הקבלה המוחלטת של המצב. ההסבר שלו מצביע על כך שבני אדם לא יכולים להיות במצב של 100% שביעות רצון ... מסוגל להבין את האפשרות של הדבר והיפוכו - השאיפה להיות מרוצה לגמרי, ומנגד לרצות לשנות את המציאות. המוח פשוט לא מבין את המגבלה הזאת, כי הוא מחפש תמיד פתרונות בתוך גבולות הלוגיקה. לסיכום, אליעד כהן מציע לחשוב על ... ופריצתו, ייתכן שנוכל להבין איך אפשר גם לאהוב את המציאות בצורה מוחלטת וגם לשאוף לשנות אותה בו זמנית, אם נצליח לצאת מההיגיון האנושי. שלמות ושינוי האם אפשר להיות מאושר בשלמות ולרצות לשנות? לרצות לשנות מתוך שלמות ההגבלה של המוח האנושי האם אפשר לאהוב את המציאות בלי תנאים ולרצות לשנות? הדבר והיפוכו בו זמנית ...
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
... האם להתגרש או לא להתגרש, אליעד כהן מסביר שמדובר בהחלטה עמוקה ומורכבת ולא רק שאלה פרקטית פשוטה של כן או לא. גירושין לפי אליעד הם בחירה לשנות את המציאות, להבדיל מלשנות את הרצון או את דרך ההתמודדות של האדם עם המציאות הקיימת. כלומר, כאשר זוג חווה משבר בזוגיות או בנישואים, עומדות בפניו שלוש אופציות עיקריות: האפשרות הראשונה היא להתגרש, כלומר, לשנות את המציאות בצורה מוחלטת. האפשרות השנייה היא להישאר בזוגיות, ללמוד לקבל את המצב ולהרגיש טוב במאה אחוז למרות הקושי. האפשרות השלישית היא לשנות את עצמך ובאמצעות השינוי הפנימי לנסות לשנות את בן או בת הזוג. אליעד מדגיש שהתגרשות היא תמיד הימור על האופציה של שינוי המציאות, וכי זו אינה בהכרח האופציה המיטבית. הוא מסביר באמצעות דוגמה: אם בן זוג מתנהג באופן רע, מקלל, משפיל, או אפילו אלים, הנטייה הטבעית של אנשים רבים היא להגיב באופן אוטומטי ברצון לשנות את המציאות - כלומר, להיפרד מהאדם הבעייתי. לעומת זאת, קיימת אפשרות עמוקה יותר: ללמוד לקבל את המציאות כפי שהיא, או לפתח בעצמך כלים שיאפשרו לך לחוות את הזוגיות בדרך חיובית למרות החסרונות. כך למשל, אפשר לשנות את הגישה הפנימית ולהבין איך דווקא הבעיות בזוגיות מאפשרות צמיחה והתפתחות אישית. אליעד מדגים זאת בכך שאדם יכול לומר לעצמו איזה מזל שיש לי זוגיות ... ושיטות שונות לשיפור עצמי כדי ללמוד כיצד להיות בן זוג טוב יותר בעתיד. הוא עשוי לנסות ללמוד כיצד לדבר, איך להיות סובלני יותר או איך לשנות גישות והתנהגויות מסוימות בעצמו. כך, גם אם הזוגיות הנוכחית תיכשל בסופו של דבר, הוא מרוויח משהו לטווח הארוך: את היכולת להתמודד טוב יותר בזוגיות ... שינוי המציאות ושינוי פנימי. לדבריו, האידיאל הוא לפתח יכולת להיות שלם עם המציאות ללא תלות בשינויים חיצוניים, ובמקביל לדעת מתי ואיך לשנות את המציאות בצורה נכונה. הוא ממחיש זאת באמצעות אנלוגיה של רעב: כאשר אתה רעב, הפתרון המיידי הוא לשנות את המציאות (לאכול), אך אליעד מציע שלפחות תנסה קודם להרגיש טוב בלי אוכל, ואז תאכל רק אם אין ברירה. כך האדם מפתח יכולת פנימית חזקה יותר להתמודד עם המציאות. באופן דומה, האדם יכול לנסות להסתדר בזוגיות רעה מבלי לשנות מיד את המציאות, ובכך להגדיל את היכולת האישית שלו להתמודדות. מה עושים כשקשה מדי להתגרש? אליעד כהן מציג גם את המצב ההפוך: מצב שבו אדם מפחד להתגרש ... אחד באמצעות שינוי המציאות בלבד, הקונפליקט יחזור שוב בתחום אחר, מאחר והתת - מודע של האדם זקוק לאותה רמת קושי. הפתרון, לפי אליעד, הוא לשנות את עצמך ברמה עמוקה יותר ולשחרר את הצורך בתסכול או בקונפליקט. אליעד מדגיש לבסוף שהדיון האם להתגרש או לא הוא תמיד מורכב, וכי האתגר הוא ללמוד כיצד ... ש: נכון. אליעד: יפה עכשיו טוב יש לנו רצון ומציאות אם המציאות כרצונך? ש: טוב לך. אליעד: נגד רצונך רע לך כשהמציאות נגד רצונך אתה יכול או לשנות את? ש: המציאות או את הרצון. אליעד: יפה לשנות את המציאות זה אומר לשנות את מה שקורה ולשנות את הרצון זה לשנות את איך שאתה חווה את מה שקורה נכון, עכשיו להתגרש מה זה נקרא להתגרש זה לשנות את איך שאתה חווה או את המציאות? ש: את המציאות. אליעד: הבנת? ש: כן. אליעד: יפה להתגרש זה תמיד לשנות את המציאות להתגרש זה אף פעם לא לשנות את עצמך זה תמיד לשנות את המציאות יש מצב נתון מישהו מרביץ לך מקלל אותך שונא אותך לא משנה מה לא משנה מה קורה ואתה עכשיו שואל את עצמך האם להתגרש להתגרש זה תמיד הימור על הפתרון של לשנות את המציאות זה אף פעם לא הימור על הפתרון של בוא נלמד לקבל את זה בוא נלמד, תראו בן אדם יכול להישאר בזוגיות וללמוד לשתוק בן אדם יכול להישאר בזוגיות ... לדעת לפתח את עצמך בתוך הזוגיות הזאת ולהגיד וואלה איזה מזל שיש רעה ככה יש לי זוגיות מסוימת ועדיין נגיד אני יכול לפתח את עצמי אפשר למצוא לשנות את עצמך ביחס לזוגיות. ונלך על פתרון אחר אתה גם יכול להגיד אוקי אם הבן זוג שלי לא טוב לי אז אני אשנה את עצמי ואנסה לשנות אותו אפילו אני אנסה לשנות אותו אבל באמצעות שאני משנה את עצמי, זאת אומרת השאלה היא האם כשרע לך בזוגיות האם להתגרש במובן של עזוב לא מתאים לי תחליף חולצה או בא תנסה להסתדר עם ... תתקע אותך מתישהו אתה לא שינית את עצמך אתה שינית את המציאות ומתישהו אתה בטוח תתקע למה כי אתה תגיע למישהו אחר מקום אחר שאתה לא יכול לשנות את המציאות ואז תצטרך לשנות את עצמך ואז אתה תסבול כפל כפליים, יש אפילו אנשים שנשארו בזוגיות רעה כדי לשנות את עצמם ורק כשהם מרגישים שהם שינו את עצמם כאילו הם עושים טסטים בכלל על הבן אדם השני הוא אומר עכשיו בכל מקרה אני לא מפחד לאבד את הזוגיות הזאת אז ... הצליח הצליח לא הצליח נעזוב נעבור להבא לפחות אחרי שאני שלם עם עצמי גם זה יש, בכל מקרה מה שבאתי לחדד הוא שלהתגרש זה הימור על האופציה של לשנות את המציאות עכשיו אתה צריך להיות מודע לזה להיות מודע לזה ולכן אם אנחנו נשאל אחד אחורה מה עדיף כשהמציאות נגד רצונך מה עדיף לשנות את המציאות או
איך לשנות את העבר? איך לשנות את מה שקרה בעבר? האם ניתן לשנות את העבר? איך להתמודד עם טראומה? איך להתמודד עם חרטה? יסורי מצפון, טיפול בפוסט טראומה, איך להחזיר את הגלגל לאחור? התמודדות עם כישלון, טראומת אונס, רע בזמן עבר
איך לשנות את העבר? איך לשנות את מה שקרה בעבר? האם ניתן לשנות את העבר? איך להתמודד עם טראומה? איך להתמודד עם חרטה? יסורי מצפון, טיפול בפוסט טראומה, איך להחזיר את הגלגל לאחור? התמודדות עם כישלון, טראומת אונס, רע בזמן עבר
... לשנות את העבר? איך לשנות את מה שקרה בעבר? האם ניתן לשנות את העבר? איך להתמודד עם טראומה? איך להתמודד עם חרטה? יסורי מצפון, טיפול בפוסט טראומה, איך להחזיר את הגלגל לאחור? התמודדות עם כישלון, טראומת אונס, רע בזמן עבר איך להתמודד עם אירועים קשים מהעבר ולשנות את השפעתם על ההווה? אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות אנשים רבים היא כיצד להתמודד עם טראומה או אירועים רעים ... עצמה, אלא העובדה שהוא חי כיום בלי יד. כך, אם היה מקבל מיליון דולר כתוצאה מהתאונה, תחושתו לגבי האירוע הייתה יכולה להשתנות. כיצד ניתן לשנות את חוויית העבר? העבר עצמו אינו ניתן לשינוי, אך ניתן לשנות את האופן שבו אנחנו תופסים את השפעתו על ההווה. השאלה המרכזית היא כיצד האירוע משפיע על האדם עכשיו. לדוגמה, אם ... אלא מהמחשבות והתחושות שהוא חווה כיום בעקבות אותו אירוע. מחשבות כמו אני חסר ערך או אני לא יכול להצליח בחיים אינן בהכרח נכונות, וניתן לשנות אותן. האם ניתן לשנות את העתיד על ידי שינוי ההווה? רבים מאמינים כי העבר קובע את עתידם, במיוחד אם הם עברו כישלון גדול. אך אליעד טוען שכל מה שניתן לשנות קיים רק בהווה. אם ברגע זה האדם מחליט לשנות את תפיסתו ולהאמין ביכולתו להצליח, ההווה ישתנה, וכך גם העתיד. איך להתמודד עם חרטה וייסורי מצפון? חלק גדול ... לאחור בתחושת חרטה או ייסורי מצפון. אך כפי שכבר צוין, התחושות הללו קיימות רק בהווה. במקום להתמקד במה שהיה, כדאי להתמקד במה שניתן לשנות עכשיו. אם מתמקדים במה שניתן לשנות בהווה, הייסורים שקשורים לעבר יכולים להפסיק להשפיע על האדם. המסקנה: איך לפתור בעיות מהעבר? הפתרון לבעיות ... אלא בשינוי האופן שבו הוא משפיע על ההווה. כל תחושה שלילית לגבי העבר נובעת מפרשנות שנעשית בהווה. על ידי שינוי התפיסה כלפי הדברים, אפשר לשנות את החוויה הרגשית ולהשפיע על המציאות הנוכחית. איך להתמודד עם טראומה? איך להשתחרר מחרטה? איך לשנות את הגישה כלפי העבר? איך להתגבר על כישלון? איך להתמודד עם פוסט - טראומה? איך ניתן להתמודד עם אירועים קשים מהעבר ולשנות את השפעתם על ההווה? אנשים רבים נאבקים לא רק עם מה שקורה להם בהווה, אלא גם עם דברים שקרו להם בעבר. השאלה ... לגבי האירוע הייתה שונה לחלוטין. כלומר, התחושה כלפי האירוע נובעת מהפרשנות הנוכחית ומההשפעה של המקרה על המציאות העכשווית. כיצד ניתן לשנות את החוויה של העבר? כיוון שלא ניתן לשנות את מה שקרה, ניתן לשנות רק את ההשפעה של העבר על ההווה. אנשים נוטים להיאחז בפרשנות שלילית לגבי מה שקרה להם, אך למעשה, ניתן לבדוק כיצד אירועי העבר משפיעים על המציאות העכשווית ולשנות את הפרשנות שלהם. אם אדם עבר חוויה טראומטית כמו פגיעה או אונס, הסבל אינו נובע ישירות מהאירוע עצמו, אלא ... קשה, הוא עלול להסיק מכך שהוא חסר ערך, לא יצליח בחיים או לא יכול לסמוך על אחרים. עם זאת, המחשבות האלה אינן מחויבות המציאות - ניתן לשנות אותן ולבחון האם הן באמת נכונות. האם ניתן לשנות את העתיד על ידי שינוי ההווה? אנשים רבים חיים בתחושה שהעבר גוזר את עתידם. למשל, אם מישהו עבר כישלון גדול בעבר, הוא עלול לחשוב שהכישלון הזה יקבע גם את המשך חייו. אבל למעשה, כל מה שאפשר לשנות קיים רק בהווה. אם ברגע זה האדם מחליט לשנות את תפיסתו ולהאמין ביכולתו להצליח, ההווה שלו ישתנה - וכך גם העתיד שלו. איך להתמודד עם חרטה וייסורי מצפון? ... לאחור על חייהם בתחושת חרטה או ייסורי מצפון. אך שוב, התחושות הללו קיימות רק בהווה. במקום להתמקד במה שהיה, ניתן להתמקד במה שאפשר לשנות עכשיו. המסקנה: איך לפתור בעיות מהעבר? כל אירועי העבר ניתנים לפתרון על ידי שינוי ההווה. אין צורך לשנות את מה שקרה, אלא לשנות את האופן שבו הדבר משפיע על החיים כיום. כל תחושה שלילית לגבי העבר נובעת מפרשנות שנעשית בהווה - ולכן, על ידי שינוי התפיסה והגישה כלפי הדברים, ניתן גם לשנות את החוויה הרגשית. איך להתמודד עם טראומה? איך להשתחרר מחרטה? איך לשנות את הגישה כלפי העבר? איך להתגבר על כישלון? איך להתמודד עם פוסט - טראומה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לשנות, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לשנות, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, פסיכותרפיסט, ספרים על אימון אישי בתחום לשנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 02:36:49 - wesi1