אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:08להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
מדוע לחשוב על גירושין יכול לשפר את הזוגיות?

אליעד כהן מציג בהרצאה שלו רעיון פרדוקסלי, הטוען שאחת הדרכים היעילות ביותר להצליח בזוגיות היא דווקא לחשוב על האפשרות של גירושין. לא מדובר על להתגרש בפועל, אלא ליצור במוח מצב שבו אתה מדמיין שאתה כבר גרוש, וכך אין לך יותר אפשרות להאשים את בן או בת הזוג שלך בתחושות ובבעיות האישיות שלך. לפי אליעד, אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומשתמשים בה כתירוץ לכל דבר רע שקורה להם בחיים, למשל: "רע לי כי בן הזוג לא אוהב אותי מספיק", או "אני לא מצליח כי הבת זוג מפריעה לי". ההרצאה מציעה להפסיק את המנהג הזה באמצעות תרגיל מחשבתי, שבו האדם מתבקש לדמיין מצב של "רווקות פנימית" ולקחת אחריות מלאה על האושר והמצב האישי שלו, ללא קשר לזוגיות.

איך העצה להתאבד קשורה להצלחה בחיים?

אליעד משתמש בדוגמה קיצונית אחרת להמחשת הנקודה, כשהוא אומר שאם אדם רוצה להיות בטוח במאה אחוז שהוא לעולם לא ייכשל, הוא יכול פשוט "להתאבד". הרעיון אינו המלצה אמיתית, אלא דוגמה להמחשת הטענה שכל ניסיון להימנע לחלוטין מסבל או מכישלון באמצעות פעולות קיצוניות, הוא למעשה פתרון מלאכותי ולא מציאותי. בצורה דומה, להתגרש באמת בשביל לפתור בעיות בזוגיות אינו פתרון אמיתי, אלא שהפתרון הוא שינוי חשיבה, שבו האדם כבר לא מאשים את בן הזוג בדברים הרעים שקורים לו, אלא לוקח אחריות אישית.

מה באמת גורם לתחושה שרע לנו בזוגיות?

הסיבה המרכזית שאליעד כהן מציין לכך שאנשים חווים תחושת חוסר שביעות רצון בזוגיות היא שהם מצפים מבן או בת הזוג שיספקו את כל הצרכים שלהם. ברגע שבן הזוג אינו עומד בציפיות, הם מאשימים אותו בכך שרע להם. למשל, "למה רע לי? כי בן הזוג לא מתייחס אליי מספיק". הבעיה, לפי אליעד, נעוצה בכך שאנשים אלו אינם מבינים שבן הזוג אינו אחראי בלעדי על אושרם האישי, ושהם עצמם צריכים להיות אחראים על תחושת האושר הפנימית שלהם.

איך לקחת אחריות על האושר שלי בתוך זוגיות?

הדרך המעשית שאליעד כהן מציע היא לשאול את עצמך: "מה הייתי עושה אם הייתי גרוש?" כלומר, אילו לא הייתה לך זוגיות, מה היית עושה כדי להרגיש טוב? המחשבה הזאת מאלצת אותך למצוא פתרונות אישיים ואמיתיים לסיפוק ואושר, מבלי לתלות אותם בזוגיות. ברגע שאתה מצליח לספק לעצמך את האושר שאתה מחפש, הזוגיות מפסיקה להיות תלותית. זה מאפשר לך ליהנות מזוגיות בריאה, שבה בן או בת הזוג הם מקור נוסף של שמחה, אך לא המקור היחיד והבלעדי.

האם עדיין צריך זוגיות כשאני טוב לבד?

אליעד כהן אומר שאם תצליח להגיע למצב שבו אתה טוב ושמח לבד לחלוטין, ייתכן שבאמת לא תזדקק לזוגיות. עם זאת, הוא מדגיש שאין בכך ניסיון לשכנע את האדם שלא צריך זוגיות. המטרה היא ללמד אותך להיות מסוגל ליהנות ולהיות מאושר בלי קשר לאדם השני. כשאתה מגיע למצב כזה, הזוגיות הופכת לבחירה אישית ולא לצורך הכרחי, דבר שמשחרר אותך מתלות ומתחושה תמידית שהאושר שלך תלוי באחר.

האם הזוגיות באמת מגבילה אותי?

לעיתים אנשים מרגישים שהזוגיות מגבילה אותם ואומרים: "בגלל הזוגיות אני לא יכול לעשות מה שבא לי". אליעד מדגיש שרוב ההגבלות שאדם חווה הן לא אמיתיות אלא מחשבתיות בלבד, כי עדיין קיימים דברים רבים שאדם יכול לעשות בזוגיות והוא אינו עושה אותם בפועל. לכן, אם יש מגבלה אמיתית וממשית, תמיד קיימת אפשרות לדבר עליה ולפתור אותה, אך מרבית הפעמים הבעיה נמצאת בתפיסת האדם שמאשימה את בן או בת הזוג במקום לקחת אחריות.

מה עושים במקרה של בגידה?

אליעד נותן דוגמה נוספת של אדם שטוען כי רע לו בזוגיות כי בן הזוג בוגד בו. למרות שבגידה אכן פוגעת ברמה החברתית והרגשית, הוא מסביר שכאשר האדם מדמיין מצב של גירושין אמיתיים, עדיין תהיה בו פגיעה, אך לא תהיה לו עוד אפשרות להאשים את בן הזוג בכל הקשיים שהוא חווה, כי לא תהיה שום התחייבות. לכן, המצב מאלץ את האדם לבדוק לעומק מדוע הוא פגוע כל כך ולהתמודד עם הרגשות שלו בעצמו.

איך אפשר לסכם את הדרך להצלחה בזוגיות לפי אליעד כהן?

הנקודה המרכזית בהרצאה של אליעד כהן היא לקחת אחריות מלאה על התחושות שלך ועל חייך בתוך הזוגיות. אין להפוך את בן הזוג לאחראי הבלעדי על מצב הרוח וההרגשה שלך. אליעד מדגיש שהיכולת לחיות בשלווה ובשמחה מגיעה קודם כל מהיכולת שלך להרגיש טוב לבד, ללא קשר לתפקודו של בן הזוג. ברגע שתפנים ותיישם את הרעיון של "להתגרש בראש" ולקחת אחריות אישית על חייך, תוכל ליהנות מזוגיות מוצלחת ובריאה יותר, שבה האושר שלך אינו תלוי לחלוטין באחר אלא קודם כל בעצמך.
למה העצה "להתגרש" יכולה לעזור להצליח בזוגיות?

אחת הדרכים להבין איך להצליח בזוגיות היא דווקא דרך הטענה הקיצונית שאם רוצים להצליח בזוגיות, "צריך להתגרש". הרעיון הוא לא להתגרש בפועל, אלא לדמיין שאתה רווק או גרוש כדי שלא תוכל להאשים יותר את הצד השני בכל דבר רע שקורה לך. אם אין לך בן או בת זוג, לא תוכל לטעון "רע לי בגלל הבן או הבת זוג". כך לומדים לקחת אחריות על הטוב שלך, במקום לצפות שבן הזוג יהיה זה שתמיד מספק לך אותו.

איך זה מתקשר לרעיון "אם אתה לא רוצה להיכשל, תתאבד"?

נאמר בהקצנה שאם מישהו רוצה להצליח בחיים באופן מוחלט ולא להיכשל לעולם, הוא יכול "להתאבד". כמובן שאין זה פתרון אמיתי, אבל הרעיון הוא להמחיש שאם מנסים להימנע מכל אי נוחות באמצעות פעולה קיצונית (כמו להתגרש בפועל או להתאבד), אנחנו כביכול פותרים את הבעיה באופן מלאכותי. בפועל, במקום פעולות קצה כאלה, אפשר לאמץ את המחשבה של "להיות רווק בראש" או "להיות עצמאי בראש", ולראות איך לוקחים אחריות על עצמך בלי להאשים כוחות חיצוניים.

מדוע אנשים מאשימים את הזוגיות שלהם בכל דבר רע שקורה להם?

אנשים רבים משתמשים בזוגיות כתירוץ לקושי או לתחושת חוסר הצלחה: "למה רע לי? כי הבן זוג לא אוהב אותי. למה משעמם לי? כי הבת זוג לא מעניינת אותי. למה אני לא מצליח בעבודה? כי בן הזוג מפריע לי." באופן דומה, יש גם בדוגמאות חברתיות או פוליטיות הממחישות הטלת אחריות על גורמים אחרים (למשל, הטענה שראש ממשלה מאשים את השמאל מלפני שנים בכל בעיה נוכחית). ברגע שאדם מתרגל להאשים רק את הצד השני, הוא לא בוחן מה באחריותו, והזוגיות הופכת לשק חבטות נוח להאשמות.

איך ליישם בפרקטיקה את הרעיון של "להתגרש בראש" ולקחת אחריות?

הרעיון הפרקטי הוא: אם אתה מרגיש שרע לך בזוגיות בגלל שבן הזוג לא מספק את רצונותיך, דמיין לרגע שהתגרשת ואין בכלל מישהו שאפשר להאשים. עכשיו שאל את עצמך: "מה הייתי עושה כדי להרגיש טוב, אם לא היתה לי זוגיות?" התשובה לכך תראה לך כיצד לנהל את החיים שלך גם כשאתה כן בזוגיות. אם אתה מסוגל לספק לעצמך את הטוב שאתה מחפש, הזוגיות כבר לא הופכת לתלות מוחלטת באדם השני.

האם באמת צריך זוגיות אם אפשר להיות טוב לבד?

יש כאלה שישאלו: "בשביל מה לי זוגיות אם אני יכול לדאוג לעצמי לבד?" התשובה היא שאם אתה באמת מסוגל להגיע למצב שאתה לגמרי שמח וטוב לך לגמרי לבד, ייתכן שלא תצטרך בן או בת זוג. יחד עם זאת, רבים כן מעוניינים בזוגיות מתוך סיבות כמו חוויה משותפת, אהבה ויתרונות נוספים. אך חשוב לא להפוך את הזוגיות לתירוץ לכך שאתה לא לוקח אחריות על מצבך.

מה עושים כשהתחושה היא שהזוגיות מגבילה אותי?

חלק מהאנשים יטענו: "בגלל שאני בזוגיות, אני לא יכול לעשות מה שבא לי, ואני מרגיש מוגבל." אבל בפועל, יש המון דברים שאתה כן יכול לעשות גם במצב זוגי, ואתה לא עושה אותם רק כי נוח להמשיך להאשים את הצד השני. אם באמת יש הגבלה אובייקטיבית, האדם תמיד יכול לבחור להיפרד בפועל או להתאים ציפיות, אבל לא כל הגבלה נובעת מהזוגיות. לעתים זו רק מחשבה או תירוץ שמעכבים אותך מלממש את מה שאתה יכול בכל זאת לעשות.

כיצד להתייחס למצב של בגידה בזוגיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבעל או אישה מתלוננים: "רע לי כי בן הזוג בוגד בי, זה משפיל אותי." כמובן שבגידה פוגעת רגשית, אבל אם נניח שהייתם מתגרשים בפועל, האם עדיין היית נפגע באותה צורה? סביר להניח שכן, אבל כבר לא היית יכול להאשים את בן הזוג כגורם מיידי לכל קושי, כי לא היתה לך התחייבות מצדו. במילים אחרות, גם במקרה קיצוני של בגידה, כדאי לבדוק מה בתוכך נותר כואב, ואיך אתה לוקח אחריות על הרגשות שלך.

איך מסכמים את הכל כדי להצליח בזוגיות?

בסיכומו של דבר, הרעיון המרכזי הוא לקחת אחריות אישית על התחושות שלך בתוך הזוגיות. אסור להפוך את בן או בת הזוג לאשמים הבלעדיים בכל מצב. גם אם הצד השני אכן טועה לפעמים, הכוח האמיתי לשינוי ולפתרון נמצא גם אצלך. אם באמת תראה את עצמך "גרוש בראש" (או "רווק בראש"), לא תוכל עוד לגלגל כל אשמה על הצד השני, ותלמד להיות אחראי לטוב ולסיפוק העצמי שלך.
עכשיו יש עצה איך להצליח בזוגיות מה העצה או איך להצליח בחיים אם נרצה אחר כך לקחת את זה ליותר פנימי כי גם חיים זה זוגיות שלך עם המציאות אבל בא נדבר על זוגיות איך להצליח בזוגיות העצה אומרת כזה דבר אם אתה רוצה להצליח בזוגיות אתה צריך מה לעשות אתה צריך להתגרש, כן אם אתה רוצה להצליח בחיים שלא תוכל להיכשל אף פעם תתאבד אם אתה מתאבד אתה לא יכול לקרות לך שום דבר רע נכון, עכשיו אוקי עכשיו בא נדבר פרקטית.

ש: שלא יהיה אכפת לך להתגרש.

אליעד: לא תתגרש, עכשיו מה זה אומר פרקטית בא נדבר בפרקטיקה הפרקטיקה אחת הסיבות שאנשים לא טוב להם בזוגיות זה לא נכון במאה אחוז מהמקרים זה נכון בחלק גדול מהמקרים אחת הסיבות שאנשים לא טוב להם בזוגיות זה בגלל שהבן או הבת זוג שלהם לא מספיק טוב עבורם מה זה אומר הוא לא מספיק טוב עבורי זה אומר הוא לא ממלא לי את הרצונות שלי, עכשיו הרבה אנשים משתמשים בזוגיות כתירוץ ללמה רע להם "למה אני רע לי כי הבן זוג שלי לא אוהב אותי למה משעמם לי כי הבן זוג שלי לא מעניין אותי למה אני לא מצליח בעבודה כי הבן זוג שלי למה זה כי הבן זוג שלי" כל הזמן הבן זוג הבת זוג והבת זוג והבן זוג.

ואז מה שקורה שהבן אדם רע לו בזוגיות ומה שצריך לעשות בן אדם כזה שרע לו בזוגיות הוא צריך להתגרש תקשיב מה שאתה צריך לעשות, עכשיו זה לא הכוונה בפועל להתגרש הכוונה תחשוב שהתגרשת אין בעיה יודע מה התגרשת מה עכשיו את מי תאשים בזה שאתה בודד את מי תאשים בזה שאתה לא מצליח את מי תאשים אין יותר את מי להאשים עכשיו על עצמך הרי אם לדוגמה נגיד היית בנימין נתניהו, עוד פעם זה לא בהכרח לא נכון אבל אף על פי כן כדוגמה זה טוב נגיד שיש איזו בעיה במדינה הוא אומר זה בגלל השמאל שפעם היה ראש ממשלה בימי אנטיוכוס פעם לפני הרבה שנים הייתה ממשלת שמאל ואז הוא אומר לך כל מה שקורה היום זה בגלל מה שפעם.

עכשיו אולי זה נכון כן ברמה הלוגית אולי זה נכון אבל כדימוי בן אדם נגיד אומרים לך אין בעיה עכשיו עזבת את הזוגיות מה הלאה עכשיו ועדיין כל הזמן כל חייך תאשים אין לי חברים בגלל הבת זוג שלי היא כבר עזבה אותך אין לך אתה בודד בגלל זה אתה מוזנח בגלל זה מה, אתה לא יכול כל הזמן להאשים את הבן זוג כי אתה כבר לא בזוגיות ולכן הרעיון הוא שמי שרוצה להצליח בזוגיות צריך לדמיין את עצמו רווק ולהתחיל לקחת אחריות להתחיל לקחת אחריות על הטוב שלך לא כל דבר הבן אדם שאיתך יחליט שיהיה לך טוב.

כי עוד פעם המחשבה הרבה פעמים אומרת אני איתו הוא צריך לעשות לי טוב אני איתה היא צריכה לעשות לי טוב ומה לעשות שהבן אדם השני לא עובד אצלך לא בהכרח חייב לך לא בהכרח זמין עבורך לא בהכרח נותן לך את מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ולכן הפתרון הוא תיפרד, עכשיו אתה לא צריך להיפרד לגמרי אתה צריך בראש שלך להיפרד אתה צריך בזוגיות שיהיה שניים יש אותך אינדיבידואל ויש אותך בזוגיות יש פה שני אנשים אתה נמצא בשני משחקים אתה לא יכול להיות במשחק רק בתפקיד בן זוג או בת זוג אתה צריך להיות גם בתפקיד אינדיבידואלי וגם בתפקיד זוגיות.

כי אם אתה נמצא רק בתפקיד הבן זוג או הבת זוג אם אתה רק בזוגיות ואין בתוכך גם אינדיבידואל אז כל הטוב והרע שלך תלוי בבן אדם השני אז זה יכול ליצור בעיה רצינית לעומת זאת אם אתה אומר אני בזוגיות זה אני גם לבד וגם בזוגיות זה קודם כל אני אחר כך זוגיות, לא במובן שאתה מזלזל בזוגיות במובן שאתה גם לוקח אחריות גם אתה אחראי שיהיה לך טוב לא רק מי שאיתך אחראי שיהיה לך טוב, אם הבן אדם מתגרש מהמובן של לוקח אחריות שאני אחראי שיהיה לי טוב לא הבן זוג שלי אחראי אז הוא עושה לעצמו טוב אתה עושה לעצמך טוב עכשיו הרבה יותר קל להיות בזוגיות כי עכשיו אתה יכול להחליט "אני רוצה שזה יבוא מפה יבוא משם".

עכשיו יש הרבה אנשים שהם ישמעו את זה הם יגידו כן אבל אז בשביל מה אני בזוגיות אם אני עושה לעצמי טוב בשביל מה אני בזוגיות בכלל, עכשיו מה האמת האמת שאם אתה תעשה לעצמך טוב במאה אחוז אתה באמת לא תצטרך זוגיות זאת באמת האמת אלא מה הפואנטה פה אני לא מנסה לומר לך תעשה לעצמך טוב ואל תצטרך זוגיות זאת לא הפואנטה, הפואנטה היא אתה לעצמך מסוגל לעשות טוב עכשיו נניח שאין זוגיות הבן זוג או הבת זוג שלך מתו אין יותר אתה יהיה לך טוב עכשיו אין אינם יותר אתה לא יכול להגיד "רע לי כי הוא כי היא" אין יותר אתה יהיה לך טוב עם עצמך.

אם התשובה היא כן אוקי עכשיו אתה רוצה להיות בזוגיות תהיה אתה לא רוצה אל תהיה הכל בסדר אבל אם התשובה היא לא "לא אם הייתי לבד לא היה לי טוב" אז תיקח אחריות על החלק שלך, עכשיו מישהו יכול להתחכם ולהגיד כן אז אני אעדיף להיות עם מישהו אחר אז תהיה עם מישהו אחר אתה חושב שאתה מעדיף להיות עם מישהו אחר אז תהיה עם מישהו אחר אז למה דווקא איתה למה דווקא איתו כי יש בזה יתרונות כלשהם נכון אחרת לא היית פה בכלל אבל המהות היא מה שאני אומר זה לא למאה אחוז מהמקרים כי יש כל מיני היבטים אבל בגדול יש את המקום שהבן אדם זורק את האחריות על השני ולכן אם הוא יתגרש יגיד "מעכשיו אני גרוש אם הייתי גרוש מה הייתי עושה הייתי מתנהג ככה, יפה מעכשיו אני מתנהג ככה" תתחיל לקחת אחריות.

עכשיו יבוא בן אדם ויגיד "אבל הזוגיות שלי מגבילה אותי בהתנהגויות מסוימות כן אבל בגלל שאני בזוגיות אני לא יכול לעשות מה שבא לי" נכון קודם כל זאת לא כל האמת למה כי עדיין יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות וגם אותם אתה לא עושה לא כל דבר שהיית עושה כרווק אתה לא יכול לעשות בזוגיות יש הרבה דברים שהיית יכול לעשות אותם כרווק שאתה כן יכול לעשות אותם בזוגיות וגם אותם אתה לא עושה.

ש: תכף הוא יגיד אני דווקא רוצה את זה.

אליעד: בסדר אז בא לך סבבה אז אל תתלונן שרע לך כי אתה שם "הוא אחראי שיהיה לי טוב" למה "הוא אחראי שיהיה לי טוב" למה, עוד פעם אני לא מנסה להתנגד לרעיון של הזוגיות אני מנסה להסביר שגם לך יש אחריות שלך יהיה טוב שלי קשר לבן זוג שלך הבן זוג שלך זאת אפשרות זאת עוד אופציה "אני יכול לעשות לעצמי טוב ככה יש אפשרות שהבת זוג תעשה לי טוב ככה" אבל זה לא במקום שאתה יכול לעשות טוב לעצמך כי הרבה אנשים משתמשים בזוגיות כתירוץ ללמה לא טוב להם הם פשוט מצאו קורבן יכול להיות שהבן זוג לא בסדר אבל יש להם תירוץ יש לו תירוץ טוב.

הבנו לכן הפתרון מי שלא תלוי בזוגיות להתגרש בראש שלו בראש שלו הוא צריך להגיד "אני מתגרש" ומה היית עושה אם היית גרוש תתחיל לעשות את זה או חלק מהדברים לפחות קח אחריות על החלק שלך.

ש: יש דוגמה כלשהי?

אליעד: לא צריך דוגמה תביא אתה דוגמה מישהי נגיד מתלוננת מישהו מתלונן מה הוא מתלונן?

ש: אשתו בוגדת בו ולכן הוא בוגד.

אליעד: מה זה קשור לעניין הוא אומר "רע לי כי".

ש: "רע לי כי אשתי בוגדת בי".

אליעד: אוקי עכשיו במשחק החברתי שלנו בגידה לא מקובלת כפורמלית נכון כאילו בגידה לא מקובלת כמשהו תקין אבל בא נניח שזה תקין נניח הוא אומר "אשתי בוגדת בי, אז מה אם היא בוגדת בך אוקי אז היא בגדה בך למה זה מפריע לך כי?".

ש: "כי זה פוגע בי".

אליעד: "למה זה פוגע בך?".

ש: "כי זה משפיל אותי".

אליעד: אתה צודק בוא נעצור פה עכשיו בא נניח שהייתם גרושים מה היא בגדה בך עם מי היא בגדה עם השכן, בא נניח שהתגרשתם ובא לה להיות עם השכן עדיין היית נפגע מזה.

ש: כן.

אליעד: התגרשתם אוקי היית נפגע מזה והיא אחראית על זה אם התגרשתם היא חייבת לך משהו, אוקי אם התגרשתם ואתה רוצה להיות עם השכנה מותר לך או אסור לך התגרשתם היא יכולה להגיד לך אל תהיה עם השכנה התגרשתם היא לא חייבת לך כלום יותר נכון אתה לא חייב לה כלום, יפה עכשיו אם התגרשתם אתה יכול להגיד לה אל תהיי עם השכן?

ש: לא.

אליעד: לא אין אפשרות זה מה יש לא משנה התגרשתם היא רוצה להיות עם השכן זה מה שבא לה, עכשיו תקשיב אם הייתם מתגרשים והיא הייתה עם השכן מה היית עושה איך היית מתמודד עם זה היית מוצא דרך להתמודד עם זה נכון תמצא את הדרך הזאת עכשיו מה היית מוצא היית גם הולך עם השכנה לך עם השכנה לא משנה קח אחריות על החלק שלך אתה לא יכול להחליט אני רע לי בגללה, אתה יכול להחליט את זה אבל אתה מבין שיש גם אחריות עליך או הכל השני אשם השני לא אשם לך בהכל לא בהכל אחראים עליך.

הרעיון הוא שבזוגיות בן אדם צריך להגיע למצב שהוא אומר "אני יכול להרגיש טוב בעצמי ואני בוחר שהטוב הזה יבוא מבחוץ" עכשיו סבבה עכשיו תשחק עם זה כמה מבחוץ כמה מתוכך אבל אם אתה לא יכול לספק את הטוב הזה לעצמך אל תאשים את השני.
כל מה שקורה חברתית צריך לעשות לשאול שאלות יתרונות תחושה ניהול בגידה בבן זוג לקחת אחריות אישית מספיק טובים אתה יכול אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות איך להצליח איך להצליח בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אני אני בזוגיות בזוגיות גירושים גירושין גישור זוגי גישור לזוגות האם להתגרש האם לפרק את הקשר האני האני בזוגיות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות זוגי זוגיות טוב בזוגיות טוב לי טוב לי בזוגיות טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ זוגי יעוץ זוגיות כדי להצליח כדי להצליח בזוגיות לא טוב בזוגיות לא טוב לי לא טוב לי בזוגיות להסיר אחריות להצליח להצליח בזוגיות להתגרש להתגרש כדי להצליח להתגרש כדי להצליח בזוגיות לעשות כשלא טוב לעשות כשלא טוב בזוגיות לפרק לפרק את הקשר לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לשמור לשמור על האני לשמור על האני בזוגיות מאמן זוגי מגשר זוגי מה לעשות מה לעשות כשלא טוב מה לעשות כשלא טוב בזוגיות מטפל זוגי מתי להתגרש רע לי רע לי בזוגיות
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
...היא שבני אדם לעיתים לא יודעים מה בדיוק הם רוצים, ולכן לא יכולים לקבל החלטה ברורה. התוצאה היא תחושת בלבול. הבעיה של חוסר בהירות בהחלטה כאשר אנו מתלבטים בין מספר אפשרויות, הרבה פעמים יש תחושת שוויון בין האפשרויות, דבר שמקשה על קבלת החלטה. אליעד מציע להסתכל על כל אופציה ולבדוק את היתרונות והחסרונות שלה, אך הבעיה המרכזית נשארת: איך להעריך את כל היתרונות והחסרונות? איך ניתן להעריך בצורה אובייקטיבית מה חשוב יותר - מחיר, איכות או מראה? איך עושים סדר בהחלטות...
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
... אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט האם באמת טוב לי או שאני משקר לעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי רוב האנשים חושבים שהם יודעים להעריך עד כמה טוב להם בחיים, אך בפועל התחושה שלהם היא פעמים רבות מוטעית ולא ... במציאות שלך? אם התשובה אפילו לאחת מהשאלות הללו היא שלילית, סימן שהאדם עדיין לא הגיע לשלמות מוחלטת, ותחושת האושר שלו עדיין יחסית ולא אבסולוטית. האם אני באמת מאושר? מהי שלמות מוחלטת? איך לבדוק אם טוב לי? האם הכל באמת מושלם לי? מה המשמעות של שלמות אמיתית? האם אפשר להיות שלם עם הכל? האם האושר שלי אמיתי? ...
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
... את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי למה אנשים מקבלים את הטוב כמובן מאליו ... - זוהי דת הכסף. אדם שמאמין שאהבת בת זוג או בני זוג היא הדבר החשוב ביותר בחיים, מקבל זאת כמובן מאליו בלי לשאול שאלות - זוהי דת הזוגיות. כך גם דת החברים: אם חברים אוהבים ... שאין בעיה ואין סבל. כלומר, המטרה האמיתית של החכמה והידע היא להגיע למצב שבו האדם לא צריך לשאול שאלות, כי אין לו סיבה לכך. למה טוב לי? למה רע לי? מודעות עצמית למה אני מרגיש רע? לקבל ... חייבים לי אני לא בטוח אני לא יודע אם זה מגיע לי אתה תגיד תביא תראה אין בעיה תביא ונראה אחר כך נכון מקסימום נגיד התבלבלנו ונבדוק מה לעשות. נכון ואם עכשיו אתה זכית באיזו ירושה ... אותו נהיה לך רע, אם לא תבין למה טוב לך אחר כך לא תבין למה רע לך. עכשיו יש לך שתי אופציות אופציה אחת אומרת תקשיב לא אכפת לי למה טוב לי ולא אכפת לי למה רע לי לגיטימי סע לשלום הכל בסדר רע לי כי רע לי טוב לי כי טוב לי לא אכפת לי מכלום אבל אם כשרע לך אתה אומר למה רע לי מה רע לי מה הסיבה שרע לי, מה ההיגיון אני רוצה לצאת מזה רוצה ... קטן ככה אתה מאמין. בקיצור גם כשטוב לך תנסה להבין למה או שגם כשרע לך אל תנסה להבין למה זה שתי האופציות או כשרע לך לא אכפת לי למה רע לי או כשטוב לי אני רוצה להבין למה טוב לי. הבנו? ש: תכלית הידיעה שלא נדע. אליעד: ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כאשר אדם בודק את עצמו, עליו לבדוק רק למה רע לו או ... שקרה בעבר. למה כל מחשבה חיובית מסתירה בתוכה גם מחשבה שלילית? אליעד כהן מסביר שבעולם קיימים רק שני סוגים של דיבורים ומחשבות: או דיבור על חיסרון (רע לי, חסר לי) או דיבור שמביע סיפוק (טוב לי, יש לי). אבל הוא מציין שגם כאשר אדם אומר טוב לי, הוא תמיד מבטא בעצם חיסרון כלשהו. לדוגמה, כאשר אדם שמח שהוא קיבל כסף, המשמעות היא שהוא אומר ... כדי להמחיש את הרעיון: כשאדם אומר איזה כיף לי שהצלחתי במשהו, הוא בעצם מודה בכך שאם לא היה מצליח זה היה רע מאוד מבחינתו, וכך הוא חושף את התלות שלו בהצלחה. איך אפשר לבדוק למה טוב לי בפועל? כדי להמחיש איך אפשר לבדוק למה טוב, אליעד מציג דוגמה של אדם שזכה בפיס. אם הוא בוחר להאמין בפשטות שזכייה היא טובה, הוא מפספס הזדמנות להבין משהו עמוק יותר על עצמו. לעומת זאת, אם האדם ישאל את עצמו: למה טוב לי שזכיתי בפיס? הוא יתחיל לחשוף את התלות שלו בכסף, את הפחד שייקחו לו את הכסף, ואת התחושה ... תלוי בו, ובעקיפין נשאר תלוי גם ברע. למשל, אדם שקיבל בשורה טובה עשוי לא לבדוק אותה לעומק וליהנות ממנה בלבד, אך אליעד טוען שכדאי לשאול גם אז: למה טוב לי?, האם הייתי יכול להיות מאושר גם בלי זה?, וכך לחשוף את השורש האמיתי של הטוב והרגע, ולשחרר את ... כי רק כך אפשר להשתחרר מהתלות בשניהם ולהבין את המנגנון האמיתי שמפעיל את הרצונות ואת התחושות שלנו. למה להטיל ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה כל מחשבה חיובית היא שלילית? איך להפסיק להיות תלוי בטוב וברע? ...
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה אני חושב על האקס בתוך זוגיות חדשה? כאשר אדם נמצא בזוגיות חדשה ומגלה שהוא חושב על האקסית, הוא עלול לחוש מבולבל או מתוסכל מכך. אליעד כהן מסביר שמחשבות על הקשר הקודם אינן בהכרח סימן לכך שהקשר הנוכחי לא מספיק טוב. אדם יכול להיות בזוגיות טובה ואפילו מצוינת, ועדיין להיזכר בקשר הקודם מסיבות שונות, ולאו דווקא מתוך געגוע אמיתי. מה המשמעות של מחשבות על ... ידי אותה אקסית. אפשרות נוספת היא שהאדם חושב על האקסית מתוך השוואה למה שיש לו היום - מחשבה שייתכן ששם היה יותר טוב בנקודה מסוימת. האם מחשבות על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על בעיה בזוגיות הנוכחית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם איבדת 100 שקלים ברחוב, וקיבלת במקום זה 200 שקלים, ייתכן שעדיין תחשוב על ה - 100 שקלים שאיבדת. המחשבה הזאת לא בהכרח מעידה על כך שעדיף לך לחזור למצב של 100 שקלים בלבד, אלא פשוט מצביעה על המשמעות הרגשית של האובדן או של האירוע עצמו. כך גם בזוגיות - אדם יכול להיות בזוגיות הרבה יותר טובה מהקודמת, ועדיין לחשוב על האקסית בגלל המשמעות הרגשית של הפרידה או של הקשר ההוא. המחשבות האלה לא בהכרח אומרות שהוא רוצה לחזור לקשר הקודם, אלא שהוא מתמודד עם הרגשות שהקשר הקודם עורר בו. האם יש סתירה בין געגוע לאקס לבין אהבה לזוגיות הנוכחית? אליעד כהן מסביר שאין בהכרח סתירה. הוא מעלה דוגמה נוספת: אדם יכול להיות בחופשה באילת ולחשוב שהיה רוצה להיות בצפון. זה לא אומר שהוא לא נהנה באילת, אלא רק שיש בתוכו רצון או מחשבה על אלטרנטיבה אחרת. אדם יכול להיות מרוצה ואוהב בזוגיות הנוכחית, ועדיין לנהל בתוכו מחשבות על האקסית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מצפה שלא יהיו לו בכלל מחשבות על משהו אחר - זו ... רצון אמיתי לחדש את הקשר איתה. תחושה זו יכולה להתפרש בטעות כגעגוע אמיתי, בעוד שהיא בעצם נובעת מתוך פגיעה או חוסר ביטחון עצמי. האם אפשר לרצות משהו אחר בלי לפגוע בזוגיות? אליעד מציין שכשאדם רוצה משהו נוסף שאין בזוגיות שלו כרגע, זה לא בהכרח אומר שהוא לא מרוצה מהזוגיות. הוא נותן דוגמה לכך שאדם יכול לרצות שבת זוגו תבשל טעים יותר, וזה בעצם אומר שהוא מדמיין תכונה שקיימת אצל מישהי אחרת. ... ברגשותיו. הבעיה היא לא במחשבות עצמן, אלא בפרשנות שאנו נותנים להן. המחשבות האלה עשויות להוביל להבנה טובה יותר של הצרכים והרצונות שלנו, ובכך לעזור לנו להתקדם לזוגיות טובה יותר ומדויקת יותר לנו. מה טוב בזה שאין טוב בלי רע? בסיום ההרצאה, אליעד מתייחס גם לרעיון שאין טוב בלי רע, ומציין ... דרך להקל על המציאות שלנו. הטוב והרע הם חלקים בלתי נפרדים, והשאיפה לחיים ללא קונפליקטים אינה אפשרית בעולם המציאותי. לסיכום, אליעד כהן מסביר שמחשבות על האקס בתוך זוגיות הן דבר טבעי, נורמלי ואפילו בעל יתרונות מסוימים, כל עוד האדם מפרש אותן נכון ולא נותן להן להפריע לזוגיות הנוכחית שלו. איך להפסיק לחשוב על האקסית? האם מחשבות על האקס אומרות שאני לא מאושר בזוגיות? געגועים לאקס - מה זה אומר? האם להשוות בין בני זוג זה לגיטימי? מה עושים כשחושבים על מישהו אחר בזוגיות? איך יודעים אם הזוגיות מתאימה לי? ...
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
...עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה איך המוח עושה עלינו מניפולציות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה איך המוח שלנו מבצע עלינו מניפולציות, כיצד הוא יוצר בתוכנו תחושה שמשהו מסוים עושה לנו טוב או רע, ואיך אנו מאמינים באופן אוטומטי למחשבות ולתחושות שלנו בלי לבדוק אותן לעומק. האם כשנוח לנו יותר, זה אומר שקודם היה לא נוח? אליעד...
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? ... אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך בדילמה. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק. למשל, אם אדם שואל את ... או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?, מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?, מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה? אם אדם לא יודע מה הרצונות ... 1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני. 3. לפתור ... מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים. דילמות בזוגיות איך לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה איך לדעת אם משהו מתאים לי? השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ... בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא ... בתוך כל אדם ישנן מספר דמויות פנימיות, כל אחת עם רצונות שונים. ייתכן שחלק מאיתנו נהנה מהזוגיות, חלק אחר מתנגד לה, וחלק נוסף מתלבט. הבלבול נובע מכך שאין לנו בהירות לגבי מהותנו ורצונותינו האמיתיים. הדרך ... איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?, מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?, מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?. כאשר אין לאדם מושג מה ... להחלטה 1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו. 2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם החיצוני. 3. לפתור את ... את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל ...
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
... טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה למה אנשים ... כך המחשבה על התאבדות יכולה לעזור לאדם להבין שיש לו בעיה פנימית מודחקת. המחשבה האובדנית היא סימפטום של מצוקה. אם האדם ישאל את עצמו בצורה כנה למה יש לי מחשבה על התאבדות אם הכל טוב לי? הוא יבין שהחיים שלו כנראה לא באמת כל כך מושלמים כפי שהוא מספר לעצמו, ושיש משהו ... הוא יצליח לפתור לחלוטין את הבעיה המודחקת שלו, אז באופן טבעי ומוחלט ייעלם גם הרצון להתאבד. אדם שחושב מחשבות אובדניות צריך להבין שהן לא מופיעות סתם כך, אלא הן ביטוי לסבל פנימי מודחק. כדי להצליח ליהנות מהחיים באמת, יש לטפל בכל מה שמפריע או מטריד בצורה ישירה וברורה. ...
טוב ורע, איך נוצרים הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ורע?
טוב ורע, איך נוצרים הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ורע?
... ורע, איך נוצרים הטוב והרע? איך לדעת למה משהו עושה לך טוב? איך לדעת למה משהו עושה לך רע? למה טוב לי? למה רע לי? למה משהו עושה לי טוב? למה משהו עושה לי רע? מה זה טוב? מה זה רע? ניתוח סיבתיות של טוב ורע, איך לנתח טוב ... הכללית. מה המשמעות של להיות מחובר ליקום ואיך הנחת תפילין מתקשרת לכך? כאשר האדם מרגיש שהוא מחובר ליקום אחרי הנחת תפילין, אליעד מציע לחקור את המושג הזה לעומק. הוא מבהיר שיש לפרק את הביטוי מחובר ליקום לרכיבים פשוטים יותר, להבין בדיוק למה האדם מתכוון בכך, ואז לבדוק איך הנחת התפילין ... ורע, ניתוח סיבתיות של משהו שעושה לך טוב, ניתוח סיבתיות של משהו שעושה לך רע, איך למצוא תשובה לשאלה? איך לדעת איך משהו משפיע על משהו? פירוק לגורמים של שאלה, הפשטה של שאלה, איך לפרק לגורמים שאלה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לשמור על..., איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לשמור על..., איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לפרישה, מאמן אישי לילדים נוער והורים, מטפל רוחני בנושאי לשמור על - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 08:33:11 - wesi1