אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:27להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

בשיחה מפורטת בנושא זוגיות, אליעד כהן מעלה שאלה מהותית: האם אדם צריך לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות והצרכים הרגשיים שלו? התשובה שמספק אליעד היא מורכבת ומכילה שני צדדים מנוגדים אך משלימים. מצד אחד, כאשר בני זוג נמצאים בקשר, ישנה ציפייה טבעית לקבל מהקשר תמורה רגשית כמו כבוד, אהבה, ותחושת ביטחון. מהצד השני, אליעד מסביר שהאדם חייב גם לדעת לספק את הצרכים הרגשיים שלו בעצמו, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג, אחרת הקשר יהפוך למעמסה רגשית שלא ניתן יהיה לשאת אותה לאורך זמן.

האם כדאי שהמציאות תתאים את עצמה אלינו או ההפך?

אליעד מרחיב את הדיון ומחיל אותו לא רק על זוגיות, אלא גם על העבודה, תחביבים והמציאות באופן כללי. הוא טוען שהגישה שבה אדם כל הזמן מצפה שהמציאות תתאים את עצמה אליו היא בעייתית, מכיוון שהמציאות לעולם לא תוכל לספק באופן מלא את כל הציפיות והרצונות של האדם. מנגד, אם אדם יוותר על כל ציפייה מהמציאות וינסה כל הזמן להתאים את עצמו אליה, הוא יאבד משמעות, מוטיבציה וסיפוק.

מה הסכנה בציפייה מוגזמת מבן הזוג?

אליעד מסביר לעומק מדוע ציפייה מוגזמת שהבן זוג ימלא את כל החסכים והצרכים היא בעייתית. למשל, אדם שחי בתחושת בדידות, מצפה שהזוגיות תסלק לגמרי את תחושת הבדידות הזו. בפועל, בן הזוג לעולם לא יוכל לעמוד בדרישות האלו באופן מלא, והאדם יישאר מתוסכל. התוצאה תהיה מצב של תלונות מתמידות על כך שהשני לא אוהב מספיק או לא נותן מספיק, מה שמביא למתח, לתחושת תסכול, ולבסוף לפירוק הזוגיות.

דוגמה נוספת שאליעד נותן היא אדם שתמיד מתקשר לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש בודד. לדבריו, בן הזוג לא יכול להיות "זמין רגשית" ללא הפסקה, ודרישה כזו יוצרת לחץ בלתי אפשרי על הקשר.

מה הסכנה בחוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג?

מנגד, אליעד מתאר מצב שבו אדם אומר לעצמו שהוא לא צריך כלום מבן הזוג, ושהוא יכול למלא את כל הצרכים שלו בעצמו. גם במצב כזה, לדבריו, אין טעם אמיתי בזוגיות, כי לא נוצרת שום תלות או קשר משמעותי בין השניים. במילים אחרות, הוא טוען שאם אדם מספק לעצמו לחלוטין את כל צרכיו, הקשר הזוגי הופך למיותר, חסר משמעות, ואף עלול להביא לתחושת ריחוק או ניתוק רגשי מהאחר.

כיצד למצוא את האיזון הנכון בזוגיות?

הנקודה המרכזית שאליעד חוזר עליה שוב ושוב היא הצורך באיזון בין שני מצבים אלו. לדבריו, אדם צריך למצוא את הנקודה בה הוא מצד אחד זקוק לאחר ורוצה לקבל ממנו אהבה ותחושה טובה, ומצד שני מסוגל למלא את עצמו ברמה מספקת גם בלי תלות מוחלטת באחר. כאשר זוגיות נקלעת לקונפליקט, השאלה המרכזית שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם הוא מצפה יותר מדי או פחות מדי.

לדוגמה, אם אדם מאבד עניין בבן זוגו, ייתכן שזה נובע מכך שהוא ממלא בעצמו את כל הצרכים שלו עד כדי כך שאינו מרגיש צורך בבן זוג. במקרה כזה, הוא צריך להזכיר לעצמו את היתרון בקבלת תמיכה ואהבה מאדם נוסף. מנגד, אם הוא מתוסכל מכך שבן הזוג לא עונה על כל צרכיו, עליו להקטין את הציפיות ולהגביר את יכולתו למלא את עצמו בעצמו.

איך מיישמים את הרעיון של איזון בעבודה ותחביבים?

אליעד מציין שהעיקרון הזה לא נכון רק לזוגיות אלא גם לעבודה ולתחביבים. אדם שמצפה מהעבודה או מהתחביבים שלו למלא את כל החסרונות שלו, בסופו של דבר ירגיש אכזבה ויעזוב אותם. מנגד, מי שאינו מצפה לשום סיפוק או הנאה, יאבד עניין ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו.

לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו "הכי מאושר בעולם", הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר והוא יאבד בו עניין.

מתי אנשים מתאהבים באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים לא מצליחים להתאהב או לאבד עניין באחרים נובעת משני מצבים קיצוניים:
  • כאשר טוב להם מדי עם עצמם - במצב כזה, הם לא מרגישים צורך באהבה או בזוגיות.
  • כאשר רע להם מדי עם עצמם - במקרה כזה, אף אדם אחר לא יצליח באמת למלא את הצורך הרגשי הגדול מדי.
הוא מסכם שההתאהבות מתרחשת כאשר יש איזון מסוים: כשאדם פתוח לקבל אהבה מבחוץ אך גם נמצא במקום טוב מספיק עם עצמו כדי שלא יזדקק באופן מוגזם לאחר.

כיצד אפשר ליישם את ההבנה הזו בחיים?

בסיכום השיחה, אליעד מסביר שאדם צריך להיות מודע לכך שכל משיכה לצד קיצוני תפגע ביחסים שלו עם בן הזוג או עם המציאות. עליו לבדוק כל הזמן באיזה צד של המשוואה הוא נמצא ולתקן בהתאם:
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה גבוהה מדי - עליו להגביר את היכולת לספק את עצמו.
  • אם הוא נמצא בצד של ציפייה נמוכה מדי - עליו להזכיר לעצמו את החשיבות של קבלת סיפוק או אהבה מהחוץ.
אליעד מדגיש שההבנה הזו חיונית לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים: עבודה, תחביבים ויחסים עם המציאות עצמה. האיזון בין הציפייה לקבל לבין היכולת למלא את עצמך לבד הוא המפתח ליציבות, סיפוק ואושר.
האם נכון לצפות שבן הזוג ימלא את הרצונות שלנו?

כאשר בני זוג נמצאים בזוגיות, עולה השאלה: האם ראוי שאדם יצפה שבן זוגו ימלא את רצונותיו?
  • האם הוא אמור לצפות להתייחסות מכבדת?
  • האם הוא אמור לצפות שיאהבו אותו?
  • האם הוא אמור לצפות שיגרמו לו להרגיש טוב?
  • האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצת בן הזוג?
ואם מרחיבים את השאלה, אפשר לשאול זאת גם לגבי עבודה או תחביב:
  • האם אדם אמור לצפות שהתחביב שלו יספק לו הנאה?
  • האם אדם אמור לצפות שהעבודה שלו תספק לו סיפוק?
ציפייה מהמציאות

כאשר שואלים זאת ברמה הרחבה יותר - מול המציאות עצמה - השאלה היא:
  • האם עלינו לצפות שהמציאות תמלא את רצוננו?
  • האם עדיף לנסות להתאים את עצמנו למציאות, או לדרוש שהמציאות תתאים לנו?
ישנה נטייה טבעית לומר שעדיף לרצות את המציאות יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותנו. אבל האם זה באמת כך?

איזון בין שתי גישות

בסופו של דבר, ההבנה היא שדרושה מערכת יחסים מאוזנת עם המציאות ועם בני הזוג בפרט. כשמדובר בזוגיות, יש צורך בשני מצבים תודעתיים הפוכים אך משלימים:
  1. "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי וימלא את רצונותיי" - כלומר, יש ציפייה לתמורה רגשית וקבלת אהבה.
  2. "לא אכפת לי אם הבן זוג אוהב אותי או לא" - כלומר, האדם מוצא את תחושת הערך והסיפוק גם בעצמו, ללא תלות מוחלטת באחר.
סכנות באחד הקצוות
  1. ציפייה מוגזמת למילוי הרצונות מצד בן הזוג

    כאשר אדם מצפה לחלוטין שהבן זוג ימלא לו את החסרונות, הוא משעבד את הקשר לרצונותיו. זה מוביל לדרישות בלתי פוסקות, אשר אף פעם לא יסופקו במלואן. כתוצאה מכך, תיווצר תחושת תסכול תמידית. גם אם בן הזוג ישתדל לענות על הציפיות, לעולם לא יצליח לספק אושר מוחלט.
  2. חוסר ציפייה מוחלט מבן הזוג

    מנגד, אם אדם לא יצפה לדבר מבני הזוג, הרי שאין משמעות לזוגיות. במקרה כזה, אין צורך להיקשר רגשית, שכן האדם מספק את כל צרכיו הרגשיים בעצמו. מצב כזה עלול להוביל לריחוק וחוסר אינטימיות בקשר.
יישום הגישה בתחומים נוספים

הרעיון הזה אינו תקף רק לזוגיות, אלא לכל תחומי החיים:
  • במקום עבודה

    אם עובד יצפה שהעבודה תספק לו תמיד סיפוק מלא, הוא יתאכזב ויעזוב בשלב מסוים. מנגד, אם הוא לא יצפה לשום תגמול או סיפוק, הוא יאבד מוטיבציה ולא ירגיש צורך להתמיד בעבודה.
  • תחביבים

    אם אדם מצפה מתחביב לספק לו אושר מושלם, בשלב מסוים הוא יתאכזב וינטוש אותו. מנגד, אם הוא יאמר "לא משנה לי כלל אם אני נהנה מהתחביב", גם אז הוא יאבד עניין.
  • המציאות עצמה

    אם אדם יצפה שהמציאות תמיד תהיה בדיוק כרצונו, הוא ימצא את עצמו במאבק בלתי נגמר, מלא תסכולים. מנגד, אם הוא לא יצפה כלל שהמציאות תספק לו דבר, חייו יהפכו לחסרי משמעות.
הדינמיקה של החיים - האיזון בין ציפייה להשלמה

כל מערכת יחסים עם המציאות מבוססת על איזון בין שני הקצוות. לפעמים יש מקום לומר "אני רוצה שדברים יהיו כרצוני", ולפעמים יש מקום לשחרר ולומר "אני מקבל את מה שיש". המתח שבין שני המצבים הללו מאפשר שימור של מערכת יחסים יציבה.

זוגיות - המקום בו האיזון קריטי

בזוגיות, לעיתים הבעיה נובעת מכך שבן אדם:
  • טוב לו מדי עם עצמו ולכן הוא לא זקוק לזוגיות.
  • רע לו מדי עם עצמו ולכן הוא מצפה שבן הזוג ימלא לו את כל החסכים.
הדרך לנהל זוגיות בריאה היא לשאול בכל רגע של קונפליקט:
  • האם הבעיה היא שאני מצפה יותר מדי?
  • או שאולי אני מצפה פחות מדי ולכן מאבד עניין?
היכולת לאזן את הציפיות

אם אדם מאבד עניין בזוגיות, זה נובע או מכך שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק - ולכן עליו לבדוק כיצד הוא יכול למלא את עצמו בלי תלות בבן הזוג - או מכך שהוא כבר ממלא את עצמו יותר מדי ואין לו צורך בזוגיות - ולכן הוא צריך להזכיר לעצמו את החשיבות שבהתחלקות עם אדם נוסף.

השלכה על תחומים אחרים

העיקרון הזה חוזר גם בחיי היום - יום:
  • אם אדם תמיד ייקח אחריות מלאה על הכל, הוא עלול להתנתק מהצורך בסביבה.
  • אם אדם תמיד יצפה שהחיים יתנהלו כפי שהוא רוצה, הוא יתאכזב ללא הרף.
אהבה והתאהבות - מתי זה קורה?

אנשים לא מתאהבים כאשר טוב להם מדי או רע להם מדי.
  • אם טוב להם מדי, הם לא מחפשים זוגיות, כי אין להם צורך בכך.
  • אם רע להם מדי, שום דבר חיצוני לא ימלא את החסך הפנימי.
סיכום

בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, תחביבים או המציאות עצמה - הדרך הנכונה היא לאזן בין ציפייה לבין קבלה. יש צורך לשלב בין שני המצבים התודעתיים:
  1. ציפייה לקבל מהמציאות או מהאחרים.
  2. יכולת לקבל ולהסתדר גם בלי שהמציאות תשתנה בהתאם לרצונותינו.
לכן, מי שמבין את זה ומצליח לאזן את שני הקצוות, יכול לשמר זוגיות, ליהנות מעבודה, להחזיק תחביבים לאורך זמן, ולחיות בשלום עם המציאות.
עכשיו השאלה היא כזאת בזוגיות, אוקי מה עדיף האם עדיף שאנשים שכל אחד מבני הזוג יצפה שהשני ימלא לו את הרצונות שלו או לא, בפשוט שני בני זוג נמצאים בקשר האם בן אדם אמור לצפות שהבן זוג השני שלו יתייחס אליו בכבוד כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני הבן זוג השני יאהב אותו כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהשני יגרום לו להרגיש טוב כן או לא, האם הוא אמור לצפות שהוא ירגיש טוב במחיצתו של השני כן או לא. ואם רוצים גם אפשר להרחיב את השאלה הזאת גם יותר, בן אדם נגיד נמצא בעבודה בן אדם יש לו תחביב האם הוא אמור לצפות שהתחביב הזה יעשה לו כיף כן או לא?

ש: לפעמים כן רוב הפעמים כן.

אליעד: אני אמרתי שאני יכול להרחיב את השאלה, אמרתי שניתן להרחיב את השאלה ומה ששאלתי על בן זוג נשאל באופן כללי על כל דבר כי אחרי שתבין את התשובה תראה שזה רלוונטי לגבי כל דבר, מה שנכון לגבי בן זוג נכון לגבי תחביב נכון לגבי השכנים שלך, בסדר האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם השכנים שלך כן או לא בסדר זאת אותה תשובה, האם את אמורה לצפות שיהיה לך טוב עם הבן זוג שלך כן או לא. בקיצור מה התשובה? אני אתן את התשובה בפשוט, כן מה אתה אומר?

ש: מול המציאות, למשל מול המציאות?

אליעד: מול המציאות, האם אתה אמור לצפות שהמציאות תהיה כרצונך כן או לא?

ש: כדאי לרצות אותה יותר מאשר לצפות שהיא תרצה אותי

אליעד: באמת?

ש: כי אם אני מההיבט הזה בטוח אני.

אליעד: רגע בא נשאל את זה על המציאות אתה במערכת יחסים עם המציאות האם זה יהיה הגיוני שאתה תצפה שהמציאות תמלא את רצונך או שאתה אומר "לא, עדיף שאני לא אצפה שהמציאות תמלא את רצוני", מה עדיף?

ש: עדיף שאני אמלא את רצון המציאות.

אליעד: קודם כל זה יפה שישר לקחת את זה לאיזו מהות כזאת כללית משמה נגזור תשובה, למרות שזה לא תמיד אותו דבר אבל באופן יחסי זה טוב שלקחת את זה למשהו מהותי, הלאה.

ש: אני אומר אם אני לוקח את המציאות אומר לה "את יודעת מה תעשי מה את רוצה" אני מנסה להתאים את עצמי למציאות מההיבט הזה אני לוקח אחריות על עצמי.

אליעד: זה עדיף?

ש: זה נראה לי עדיף.

אליעד: הנראה לי עדיף לא אמרת כלום, זה עדיף?

ש: עדיף.

אליעד: למה זה עדיף אני חושב שזה לא עדיף.

ש: כי האחריות היא בידיים.

אליעד: אוקי בהנחה שיש לך את התהליך שאתה יכול לקחת עליו אחריות ויכול להעביר את האחריות לשני מה עדיף שתיקח את האחריות או תעביר את האחריות לשני?

ש: שגם וגם.

אליעד: איך התחילה השיחה בראשון אמרנו "לא מה אתה כל הזמן מעביר את האחריות לעצמך, תראה אתה מאבד את המשמעות תן את האחריות לשני". יפה עכשיו בא נתחיל מהתחלה, אוקי התשובה היא שבשביל להצליח בזוגיות במקום עבודה, בלשמור על תחביב בלהצליח לקרוא ספר בלי שימאס לך ממנו בכל דבר צריך את שני הדברים אבל בוא נלביש את זה קודם כל על זוגיות, בשביל שבן אדם יצליח בזוגיות הוא חייב להיות בשני מצבים תודעתיים מנוגדים 1. שהוא אומר "אני רוצה שהבן זוג יאהב אותי" 2. להגיד "לא אכפת לי אם הבן זוג שלי אוהב אותי או לא".

למה? אם בן אדם ילך רק בצד אחד "זוגיות? אני רוצה להרגיש טוב עם הבן זוג שלי" לצורך העניין מתישהו הזוגיות תחרב, למה? כי אי אפשר שהבן זוג שלך יעשה לך רק טוב הוא לא יכול למלא את כל רצונך לא משנה מה הוא יעשה תמיד יהיו חסרונות ולא משנה מה אתה תמיד תסבול ואף פעם הוא לא יוכל לאהוב אותך בלב שלם. ולכן אם בן אדם ילך רק על הקונספט שאומר, בן אדם נגיד יושב בבית לבד רע לו שהוא לבד הלך מצא זוגיות, אוקי אז הוא אומר "למה מצאתי זוגיות? כדי לא להיות לבד כדי לא להרגיש רע מזה שאני לבד, אוקי אז מעכשיו תפקידו של הבן זוג הוא לגרום לי לא להרגיש שאני לבד" וזהו עכשיו כל פעם כשהוא מרגיש לבד הוא מתקשר לבן זוג.

אבל אי אפשר ככה לנהל זוגיות אתה משגע את הבן זוג שלך הוא ישתגע הוא, יתאבד הוא לא יכול כל היום להיות איתך אין אפשרות כזאת ויותר גרוע מזה גם הם יכולים להיות ביחד ועדיין אתה מרגיש לבד, מה אז "לא אז תראה לי שאתה אוהב אותי", "איך אני יכול לשכנע שאני אוהב אותך? אוהב אותך", "לא עוד יותר", אבל אתה מתוסבך עם עצמך תפתור את זה עם עצמך מה אתה רוצה ממני". אוקי עכשיו זאת אומרת אם הוא יותר מדי יעמיס על זה שהוא רוצה שהשני ימלא לו את הרצונות הוא יהיה בבעיה מצד שני אז מה הבן אדם אומר "טוב אז אני צריך לדעת להסתדר לבד אני צריך לדעת להכיל את עצמי, אני צריך לדעת שאם לא אוהבים אותי מספיק להתמודד עם זה" אם בן אדם ייקח את זה יותר מדי לקצה השני אז בשביל מה אתה בזוגיות תישאר לבד.

זה הרעיון אם בן אדם יותר מדי יאהב את עצמו הוא לא יהיה בזוגיות, אם בן אדם יותר מדי לא יאהב את עצמו והוא יצפה שיאהבו אותו הוא גם לא יהיה בזוגיות, למה אם הוא יותר מדי אוהב את עצמו ויותר מדי טוב לו עם עצמו, יותר מדי הוא ממלא לעצמו את הרצונות של עצמו הוא יכול להישאר לבד אין שום משמעות עבורו לזוגיות. אותו דבר הפוך אם בן אדם יותר מדי לא אוהב את עצמו ויותר מדי הוא מצפה שיאהבו אותו אז אדוני זה לא משנה כמה יאהבו אותך אתה תרגיש רע, אתה תרגיש מבואס והלך לך הזוגיות כאילו אין אפשרות לתחזק ככה ולכן צריך גם וגם ולהיות מודעים לזה.

עכשיו אם בן אדם כל פעם שרע לו הוא יבחר את האופציה, כל פעם נגיד כשיש קונפליקט בזוגיות הוא יבחר את האופציה "טוב בוא נאהב את הבן זוג או הבת זוג למרות זה" אין משמעות לזוגיות, למה אין משמעות לזוגיות? אז אתה כבר יכול לאהוב את השכנה שלך אתה יכול לאהוב את השכן אז זה לא משנה עם מי, תמיד תאהב את זה איך שזה תאהב בלי תנאים נגמר המשמעות של הזוגיות ואתה יכול גם להיות עם עצמך לבד ותאהב את זה איך שזה, אז מצד שני הוא אומר "לא אז צריך להציב תנאים, אני רוצה שזה יהיה ככה או ככה" אבל אם אתה כל הזמן תציב תנאים שאתה רוצה ככה או ככה זה גם כן אף פעם לא יגמר אז גם כן אי אפשר להיות בזוגיות כי אין שום דבר שמתאים לך.

עכשיו ומה שאני אמרתי בסך הכל שזה רלוונטי גם לגבי נגיד מקום עבודה אם בן אדם נגיד עובד במקום עבודה והוא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו את כל החסרונות הוא מתישהו יעזוב ואם הוא לא מצפה שהמקום עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד "טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג את זה מתוכי" גם אז הוא יאבד את התחביב. עכשיו אותו דבר לגבי המציאות אם בן אדם אומר "אני מצפה שהמציאות תמיד תמלא לי את רצוני" אתה בקונפליקט תמידי, אם הוא אומר "טוב אז אני לא מצפה יותר שהמציאות תמלא את רצוני" אתה נעלם גם כן אין משמעות לכלום.

כל הדינמיקה הזאת של החיים שפעם אחת תגיד "אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני" ופעם אחת תגיד "לא, עכשיו למה היא לא כרצוני, טוב אני מקבל את המציאות או לא מקבל את המציאות" הפינג פונג הזה מאפשר את השימור של מערכת יחסים כלשהי. ולכן אם אנחנו חוזרים עוד פעם לרובריקה של זוגיות במובן הפשוט הרבה פעמים הזוגיות נתקעת או בגלל שהבן אדם יותר מדי טוב לו עם עצמו או בגלל שיותר מדי רע לו עם עצמו והוא מצפה שהשני ימלא לו את החסרונות ותמיד כשמגיעים לאיזשהו קונפליקט אפשר לבדוק, אפשר לבדוק "רגע ממה הקונפליקט נובע מזה שאני יותר מדי מצפה או מזה שאני פחות מדי מצפה?" בשניהם זאת בעיה פחות מדי מצפה זה מאבד עניין ויותר מדי מצפה זה גם כן מתחיל לאבד עניין כי זה ממלא את הרצונות, יש לך כל כך הרבה ציפיות שזה כבר לא מעניין אותך כי אף אחד לא ממלא לך את הרצון.

ואז צריך לאפשר לאזן את זה אם רוצים, כשהמוח לדוגמה אומר לך "אני חייבת שהוא", נגיד את אישית נגיד לדוגמה את יוצאת עם מישהו נניח ו נגיד את אומרת "לא בא לי עליו", עכשיו למה לא בא לך עליו? או בגלל שאת אומרת "טוב לי עם עצמי" או בגלל שאת אומרת "תראה הוא בכל מקרה לא ימלא לי את הרצונות שלי" זה תמיד יהיה אחד משני הצדדים האלה. יפה אז אם לדוגמה נגיד את מתחילה לצאת עם מישהו נניח ופתאום את רואה שאת מתחילה לאבד עניין "רגע למה אני מאבדת עניין כי אני יותר מדי רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות? אופס אז אני עכשיו יכולה למלא לעצמי קצת את הרצונות, רגע הוא כבר לא מעניין אותי כי אני יותר מדי ממלאת לעצמי את הרצונות, לא אז אני רוצה שהוא ימלא לי את הרצונות".

אם מבינים איך זה עובד אפשר לשנות את זה, אוקי אותו דבר נגיד בלקיחת אחריות אם בן אדם כל הזמן ייקח אחריות על עצמו שב עם עצמך וזה שכשאתה רעב תיקח אחריות רע לך בגלל שאתה חושב שרעב זה רע וזהו ואל תאכל, אבל מצד שני אתה נותן משמעות לאוכל אתה אומר "לא, אוכל זה טוב" אתה נותן כוח לאוכל שזה חיצוני, מצד שני אם בן אדם יגיד "כל דבר אני חייב מהחיצוני" אז בלי חיצוני הוא לא יכול לחיות כי הוא כל הזמן בן ערובה של דברים. ולכן צריך גם וגם אם רוצים לשמור על מערכת יחסים כלשהי ואני אגיד עוד פעם בא נלך על דוגמה לסיפור של להתאהב, למה אנשים לא מתאהבים? או בגלל שממש רע להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה או שממש טוב להם ואז לא משנה מה יתנו להם זה לא יעשה להם את זה שני המקרים נכונים. לכן מי שרוצה שיהיה מודע לזה שכל צד שמושכים אליו הוא דופק את היחסי זה הרעיון. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו ניישם.

אליעד: מי צריך ליישם?

ש: כולם.

אליעד: מי זה כולם דיברו אלייך רק עלייך.
לנהל זוגיות צריך לדעת הרגשת תסכול פירוק הזוגיות מחפשים זוגיות פירוק מקום עבודה יוצא עם מישהי לא מובן מאליו תחושת תסכול צרכים רגשיים אהבה אחריות אחריות אישית איבוד איבוד עניין בזוגיות בעבודה הזוגיות הסרת אחריות הצלחה הצלחה בזוגיות הצלחה בעבודה הרגשה הרגשת התאהבות זוגי זוגיות זוגיות טובה חוויה חוויות חווית להסיר אחריות להצליח להצליח בזוגיות להצליח בעבודה להצליח להתאהב להתאהב למצוא למצוא עניין למצוא עניין בזוגיות לקחת אחריות לקיחת אחריות לשמור לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מאבק מריבות מריבות בזוגיות עבודה עניין רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תחושת תלות תלות רגשית תלות רגשית בזוגיות תלותיות
לרצות נפרדות מתוך הבנה של אחדות, טוב בלי תלות בדבר חיצוני, אפשרי להשיג שלמות, ייאוש בשלמות, סיבת הסבל, קיום עצמי
לרצות נפרדות מתוך הבנה של אחדות, טוב בלי תלות בדבר חיצוני, אפשרי להשיג שלמות, ייאוש בשלמות, סיבת הסבל, קיום עצמי
... נפרדות מתוך הבנה של אחדות, טוב בלי תלות בדבר חיצוני, אפשרי להשיג שלמות, ייאוש בשלמות, סיבת הסבל, קיום עצמי למה אנשים רוצים להרגיש טוב בלי תלות בשום דבר חיצוני? כל אדם, בצורה כזו או אחרת, חולם ומפנטז להגיע למצב שבו הוא מרגיש טוב, ללא תלות בשום דבר חיצוני. כלומר, המצב האידיאלי שאליו אנשים שואפים הוא של ... הטובה שלהם חייבת תמיד להיות קשורה לנסיבות חיצוניות מסוימות כמו זוגיות טובה, כסף, בריאות או הצלחה חברתית. לדוגמה, כשאליעד כהן מדבר על זוגיות, הוא מתאר את הציפייה והשאיפה לכך שהאדם יוכל להרגיש טוב בלי להיות תלוי בשאלה האם יש לו זוגיות או לא. הטענה שלו היא שרוב בני האדם אינם מאמינים שזה בכלל אפשרי להרגיש שלם ומסופק ללא שום תלות בדבר חיצוני, וזו בדיוק הסיבה שהם משקיעים מאמץ רב בניסיון לשנות את ... למה שרוב האנשים חושבים, יש אפשרות להגיע למצב שבו האדם לא יהיה תלוי בשום גורם חיצוני כדי להרגיש טוב. אם אנשים היו מאמינים באמת שמצב כזה הוא ... שלמות פנימית, שבה האדם יחווה סיפוק מלא וטוב מוחלט ללא שום תלות בגורם חיצוני. שלמות אמיתית מתקיימת כשהאדם מפסיק להיאבק עם המציאות ...
מורה ותלמיד, יחסי מורה ותלמיד, תלות במורה הרוחני, אמונה במורה רוחני, מורים רוחניים, מורה רוחני, צורך במורה רוחני, להאמין במורה
מורה ותלמיד, יחסי מורה ותלמיד, תלות במורה הרוחני, אמונה במורה רוחני, מורים רוחניים, מורה רוחני, צורך במורה רוחני, להאמין במורה
... ותלמיד, יחסי מורה ותלמיד, תלות במורה הרוחני, אמונה במורה רוחני, מורים רוחניים, מורה רוחני, צורך במורה רוחני, להאמין במורה מה ... הידע היחיד שלו, ומתאכזב או מתבלבל כאשר המורה משנה את דעתו או את ההסברים שהוא נותן, האדם נמצא בבעיה. אדם כזה נקלע למצב של תלות רוחנית במורה, וכאשר המורה ישנה את דבריו, התלמיד ירגיש אבוד, מבולבל או אפילו נבגד. לעומת זאת, אדם שרק לומד ממורה רוחני מידע, לא מפתח תלות. הוא רואה במורה מקור אחד בלבד מתוך כמה מקורות מידע אפשריים, ובוחן בעצמו את נכונות הדברים. אליעד מסביר שבמצב זה, אם המורה ישנה את דעתו, התלמיד יוכל בקלות להחליט האם לקבל את המידע החדש או לא. התלות נוצרת כאשר האדם אומר: זה המורה שלי, ומזדהה איתו באופן מלא. למה לפעמים מפסיקים להבין את המורה הרוחני ... הרוחני הקודם, כי הוא התפתח למקום אחר בתפיסתו. מהו הסיכון באמונה מוחלטת במורה הרוחני? אליעד מזהיר מכך שכשאדם הופך להיות תלוי במורה הרוחני ומאמין באופן מוחלט בכל מה שהוא אומר, הוא למעשה מכניס את עצמו לבעיה רצינית. הוא נותן את הדוגמה ... לקבל מתנה מהמורה, כלומר, ידע או הבנה חדשה. אך הוא מדגיש שחשוב להיות מודע לכך שהציפייה הזו מעמידה את האדם בפוזיציה של תלות רגשית . אם התלמיד מצפה שהמורה יספק לו את התשובה או ההבנה, הוא למעשה הופך להיות תלוי במורה, ויכול להתאכזב אם הציפיות לא יתממשו. האם צריך לשלול את הדרך הרוחנית הקודמת לאחר שמוצאים דרך חדשה? ... לאחר, הוא צריך לבדוק את המידע החדש ולא פשוט לקבל אותו בצורה אוטומטית. הוא משווה זאת לעסק שמשקיעים בו כסף: אתה לא אמור להתאהב בעסק, אלא להשקיע בו רק אם הוא מרוויח לך כסף, ואם לא - אתה מפסיק להשקיע בו. באותו האופן, אדם צריך להתייחס ... מורה רוחני. מהי הסכנה בלמידה של רעיון דרך שליחים? אליעד מזהיר מפני למידה דרך שליחים ומתווכים רוחניים, מכיוון שהם יוצרים תלות ומרחק מהמקור. הוא נותן דוגמה לכך שאם תמיד תלמד דרך מתווך, אתה אף פעם לא תוכל באמת להבין את המקור. הדרך היחידה להשתחרר מכך היא להבין שאתה בעצמך המקור, ולסמוך על הבנתך האישית, ללא תלות במתווך או במורה. איך לזהות מורה רוחני אמיתי? האם מורה רוחני יכול לטעות? למה קשה להבין מורים רוחניים? האם תלות במורה רוחני היא מסוכנת? איך להפסיק להיות תלוי במורה רוחני? מהי אמונה במורה רוחני? ...
השפעת הסביבה, סביבה חברתית, כתות, תלות במורה הרוחני, להיות אינדיבידואל, יהדות, סביבה טובה, סביבה רעה, סביבה תומכת, סביבה חיובית, סביבה שלילית
השפעת הסביבה, סביבה חברתית, כתות, תלות במורה הרוחני, להיות אינדיבידואל, יהדות, סביבה טובה, סביבה רעה, סביבה תומכת, סביבה חיובית, סביבה שלילית
... הסביבה, סביבה חברתית, כתות, תלות במורה הרוחני, להיות אינדיבידואל, ... שכל החלטה לגבי הסביבה חייבת להיות תלויה במטרה הסופית. למשל, אם המטרה היא להיות ... הזאת יכולה להפוך לבעיה, כי האדם מפתח תלות בסביבה הזאת. במצב זה, כשהסביבה ... מאושר מתוך עצמך אומר שהאושר אינו תלוי בשום גורם חיצוני - לא בחברים, לא במשפחה, לא בכסף או בהצלחה חיצונית כלשהי. מה הבעיה בסביבה שיוצרת תלות? אליעד מסביר בפירוט שישנן סביבות שבהן ... יותר ובעל ערך. אבל הבעיה היא שזה יוצר תלות גדולה מאוד בקרב האנשים שסביבו. לדוגמה, אדם שתלוי במורה הרוחני שלו יתקשה מאוד להסתדר לבד, ... חיובי, אבל רק במסגרת מסוימת, שיוצרת תלות. ברגע שאתה יוצא מהמסגרת, אין לך כלום, ... מעודדת אותך להגיע למצב שבו אתה כבר לא תלוי בה. זוהי סביבה שמטרתה לעזור לך להיות עצמאי ... כל מה שאתה מחפש בתוכך, גם בלי להיות תלוי במישהו או במשהו חיצוני. לדוגמה, אדם עצמאי ... ואז האדם הפשוט. ההיררכיה הזו מייצרת תלות ברורה, והאדם לעולם לא יכול להגיע לאלוהים לבד. הוא תמיד תלוי באחרים, וכך גם אם הוא מתקדם, הוא לא באמת ... ההבדל בין סביבה תומכת לסביבה שמקדשת תלות? אליעד מבחין באופן ברור בין שני סוגי ... לגלות את הכוח הפנימי שלך, כך שלא תהיה תלוי בה בעתיד. סביבה שיוצרת תלות - סביבה שמציגה את עצמה כחיובית, אך היא ... להתפתח. כיצד לדעת אליעד אפשר להימנע מתלות בסביבה? אליעד מדגיש כי הדרך להימנע מתלות היא להבין ולהפנים את הכוח הפנימי שלך. זה ... להגיע למצב שבו אתה עצמאי לחלוטין, ללא תלות בשום סביבה, גם אם זו הסביבה הטובה ... הסביבה משפיעה על האדם? כיצד להימנע מתלות במורה רוחני? מהי סביבה תומכת באמת? האם תלות בסביבה היא דבר רע? איך לפתח אושר פנימי שאינו תלוי באחרים? מה ההבדל בין סביבה חיובית לסביבה ...
להיות אליעד כהן, תלות במורה רוחני, להיות אלוהים, למה חשוב להגיע למפגשים של אליעד כהן, רוחניות, לזרוק את השכל, רבי נחמן מברסלב, הכל תלוי רק במורה שלך, הכל תלוי רק בך, אפלטון, אריסטו
להיות אליעד כהן, תלות במורה רוחני, להיות אלוהים, למה חשוב להגיע למפגשים של אליעד כהן, רוחניות, לזרוק את השכל, רבי נחמן מברסלב, הכל תלוי רק במורה שלך, הכל תלוי רק בך, אפלטון, אריסטו
... אליעד כהן, תלות במורה רוחני, להיות אלוהים, למה חשוב להגיע למפגשים של אליעד ... מצב שבו אדם מבקש קח אותי לשם, כלומר, למקום של הארה או שלמות, ובעצם כך מעביר את האחריות מהמקום שבו הוא נמצא אל המורה. אליעד אומר שמצד אחד יש היגיון שאדם ירצה לקבל עזרה, אך מצד שני, האחריות בסופו של דבר חייבת להיות שלו בלבד. הוא ממחיש זאת באמצעות דוגמה של ... בתוך התודעה. הוא מסביר שלמרות שבסוף הדרך הרוחנית האדם יצטרך לבדוק הכל בעצמו ללא תלות במורה או במקור חיצוני אחר, הרי שעד לאותו שלב מתקדם, נדרשת ... אליעד מציג שלוש אפשרויות: או שהתהליך הרוחני תלוי לחלוטין באדם עצמו, או שהוא תלוי במורה בלבד, או שהוא שילוב של שניהם. אליעד מציין שהרבה אנשים בטוחים שהארתם תלויה במורה מסוים, וזה לא תמיד מדויק. לפעמים האדם משקר לעצמו בכך שהוא מאמין ... עזרה מבחוץ או שאפשר לעשות זאת לבד? אליעד כהן מדגיש כי בסופו של דבר, האדם צריך לקחת אחריות מלאה על עצמו ועל ההגעה שלו לאותה הארה מוחלטת. הוא מציג מצב היפותטי ... או לימוד מודרך להארה? למה לקרוא את אפלטון ואריסטו? איך להגיע לסוף הדרך הרוחנית? לקיחת אחריות בתהליך הרוחני ...
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
... ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי מהו הקשר בין כסף, אושר וחופש ... עוסקת במושגים של כסף, אושר, חופש אישי, ביטחון כלכלי וחרדות, תוך עיסוק בשאלות של תלות בכסף ובחופש הפנימי. אליעד מציע גישה מעמיקה שמטרתה להבין את הקשרים בין הרצון לחופש, תחושת נוחות ומחויבות פנימית לעבודה ולהשגת כסף. מהו חופש אישי וכיצד נוכל להשיג אותו? ... פחדים או חששות פנימיים. הוא מדגיש את הרעיון שמי שמרגיש צורך תמידי להשיג כסף כדי לשמור על רמת חיים או ביטחון כלכלי, למעשה משועבד למערכת של רגשות פחד. הוא מציע לחשוב על החיים בצורה בה אפשר להרגיש חופש פנימי גם אם לא יש לנו כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים. מהי תחושת תלות בכסף והאם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? במהלך ההרצאה, עולה נושא של תלות בכסף, ושאלת היסוד היא: האם אנו באמת צריכים כסף כדי לחיות? אליעד טוען כי פעמים רבות אנשים מצדיקים את הצורך בכסף כדרך לשמירה על הביטחון האישי, אך הוא מציע לחשוב האם הכסף ... צריכים כסף כדי לחיות כפי שאנחנו חיים עכשיו, או אם זהו פחד מהשינוי שגורם לנו להיתלות במחשבה הזאת. איך להתגבר על פחדים ולחוות חופש פנימי? אליעד מדבר גם על הפחדים שמובילים אנשים להימנע משינויים משמעותיים בחיים. הוא מציין את הפחד מלגור ברחוב, את הפחד מהכישלון, את הפחד מאיבוד ביטחון כלכלי, ומסביר כיצד פחדים אלו מגבילים אותנו להרגיש חופשיים. אליעד מציע לגשת למקום שבו נשאלת השאלה מה באמת חסר לי? ולנסות להבין את הדינמיקה האישית של כל אחד בנוגע לכסף ...
מודעות עצמית, להבין מה אתה רוצה מעצמך, למה אתה רוצה רצונות? מאיפה בא הרצון שלך? המרדף אחרי הרצון, תלות ברצון העצמי, להבין מה אני רוצה, שעבוד לרצון העצמי, חקר הרצון העצמי
מודעות עצמית, להבין מה אתה רוצה מעצמך, למה אתה רוצה רצונות? מאיפה בא הרצון שלך? המרדף אחרי הרצון, תלות ברצון העצמי, להבין מה אני רוצה, שעבוד לרצון העצמי, חקר הרצון העצמי
... למה אתה רוצה רצונות? מאיפה בא הרצון שלך? המרדף אחרי הרצון, תלות ברצון העצמי, להבין מה אני רוצה, שעבוד לרצון העצמי, חקר הרצון העצמי למה קשה לך להבין מה ... בצורה קבועה. הנקודה המרכזית שאליעד מנסה להעביר היא שכל עוד אתה תלוי ברצון שלך, אתה תמיד תהיה משועבד. חופש אמיתי, לדעת אליעד, מתבטא ביכולת לראות את הרצון כמשחק, ... להשיג כדי להיות מאושר באמת. איך להבין מה אני באמת רוצה? מדוע אני תלוי ברצונות שלי? מהיכן מגיע הרצון שלי? איך להשתחרר מהרצון העצמי? האם הרצון הוא אשליה? איך להשתחרר ...
מורים רוחניים, תלות במורה רוחני, אילו ידעתיו הייתיו? להסתכל על השכל שיש בכל דבר, איך ללמוד מאליעד? תלמידים של אליעד, משה רבנו, שתלטנות רוחנית, איך לפתח את השכל?
מורים רוחניים, תלות במורה רוחני, אילו ידעתיו הייתיו? להסתכל על השכל שיש בכל דבר, איך ללמוד מאליעד? תלמידים של אליעד, משה רבנו, שתלטנות רוחנית, איך לפתח את השכל?
... רוחניים, תלות במורה רוחני, אילו ידעתיו הייתיו? להסתכל על השכל שיש בכל דבר, איך ללמוד מאליעד? תלמידים של אליעד, משה רבנו, שתלטנות רוחנית, איך לפתח את השכל? למה אנשים תלויים במורה ... במקום לפתח עצמאות? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו בהרצאה זו הוא ההבדל בין אדם שבוחר להיות תלוי במורה רוחני ובין אדם ששואף לפתח את היכולת להשיג את ההבנות ואת הידע בעצמו. אליעד נותן דוגמה מעולם האוכל: קיימים שני סוגי אנשים, אלו שאוהבים לאכול בחוץ ואלו שמעדיפים לבשל ... בלי להבין את הדרך ואת החשיבה שהובילה אל התשובות. זו גישה קלה ונוחה, אך הבעיה היא שהאדם נשאר תלוי באחרים . לעומת זאת, מי שמבשל בעצמו בבית, מקביל למי שמנסה להבין איך הגיעו לתשובה, איך לחשוב נכון, ואיך לפתח את ההבנה באופן עצמאי, עד שיגיע למצב שיוכל למצוא תשובות בעצמו לכל ... אבל מצד שני, מי שבאמת רוצה עצמאות וכוח אמיתי, ילמד כיצד להרים אותם בעצמו, ואז כבר לא יהיה תלוי באף אחד. מה הפירוש של המשפט אילו ידעתיו הייתיו ואיך זה מתקשר לעצמאות רוחנית? אליעד מתייחס למשפט הידוע אילו ידעתיו הייתיו. הוא מסביר שאם האדם באמת היה יודע ומבין לעומק את ... רוחנית בעולם הרוחניות? אליעד מתאר שישנם מורים רוחניים רבים ששומרים על תלמידיהם במצב של תלות. הוא מסביר את האינטרס שיש למורים אלו: הם מעוניינים לשמור על המעמד שלהם, ולכן הם מייצרים מצב של תלות תמידית. אליעד נותן דוגמה ממקרה של משה רבנו, שבו משה כביכול שמר את הקשר הישיר עם אלוהים לעצמו, וכך שמר על המעמד שלו כמנהיג רוחני. הוא מציג את התופעה כמנוגדת למדע, שם ... דבר, לחקור בעצמך, להבין בעצמך, ולא רק להסתמך על מורים או על ידע חיצוני. איך לפתח את השכל? מהי תלות במורה רוחני? מה הכוונה אילו ידעתיו הייתיו? איך ללמוד מאליעד כהן? מהי שתלטנות רוחנית? איך להפסיק להיות תלוי באחרים? ...
רוצה או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות הגבר, תלונות שווא, הטרדות מיניות, תקיפה מינית, חלק 2
רוצה או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות הגבר, תלונות שווא, הטרדות מיניות, תקיפה מינית, חלק 2
... או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות ... כך שתהיה אזהרה ברורה והרתעה ממשית מפני תלונות שווא, באופן שיספק הגנה אמיתית לגברים החפים מפשע. פחד להיקשר רגשית מה עושים נגד תלונות שווא? פחד מזוגיות האם יש אפליה נגד גברים? איך להתמודד עם תלונת שווא? ...
רוצה או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות הגבר, תלונות שווא, הטרדות מיניות, תקיפה מינית, חלק 1
רוצה או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות הגבר, תלונות שווא, הטרדות מיניות, תקיפה מינית, חלק 1
... או לא רוצה, לשנוא מרוב אהבה, לא רוצה בגלל שרוצה, פחד מתלות, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד להיקשר רגשית, פחד מטראומה, זכויות הגבר, תלונות שווא, הטרדות מיניות, תקיפה ... של אותו אדם, מחייב אותו לפתח סוג של פחד או התנגדות כלפי הדבר שהוא רוצה, מתוך חשש להיות תלוי בו או מאבד אותו. לדוגמה, במקרה שבו אדם רוצה זוגיות, אך אחרי חוויות רעות מהעבר, הוא מרגיש פחד מההיקשרות הרגשית. אותו פחד גורם לו להרגיש שהוא לא רוצה זוגיות, למרות שהוא מאוד רוצה קשר רגשי. המחשבה היא שבגלל שהוא חושש להיפגע שוב, הוא מעדיף לומר שהוא לא רוצה זוגיות. הדיון מתעמק גם בתופעה של אנשים שמפחדים להיות תלויים במשהו, דבר שמוביל אותם להימנע מהרצון ... כך לדוגמה, אדם יכול לומר שהוא שונא את הבית שלו, למרות שהוא מאוד רוצה אותו, מתוך פחד להיתלות במקום מסוים ולמנוע את תחושת הקיבעון. נוסף על כך, מובאים מקרים של אנשים שמתחרטים על ... עם הפחד, הוא אומר שהוא לא רוצה את הדבר. אם אדם חווה חוויות טראומטיות בעבר, כמו אובדן זוגיות או ניתוק רגשי, הפחד להיתקל באותן חוויות שוב יכול להוביל אותו לדחייה של הרצון. לדוגמה, בחורה שהייתה בקשר זוגי, חוששת מאוד לחוות שוב את אותה טראומה, ולכן היא טוענת שהיא לא רוצה קשר זוגי , למרות שהיא אכן רוצה להיות בזוגיות. הפחד מהתלות ומהכאב הרגשי, מדחיק את הרצון האמיתי שלה. בהמשך נוגע אליעד בקשר שבין פחדים לבין הזיכרונות ... שקשורים לדבר שהוא לא רוצה. לדוגמה, אדם שהיו לו חוויות רעות בעבר בתחום העבודה או בזוגיות, יכול להרגיש שהוא לא רוצה את הדברים האלה כעת, רק בגלל הזיכרונות השליליים שהשאירו. איך ... להרגיש מבולבל או לכוד בתוך סיטואציות שלא תואמות את רצונותיו האמיתיים. רצון ושנאה פחד מתלות בזוגיות תודעה ורצון זיכרונות טראומטיים תהליך ההתמודדות עם רגשות שליליים חוויות טראומטיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לשמור על..., מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לשמור על..., איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מאמן אישי בסקייפ, מאמן מכירות בתחום לשמור על - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:31:51 - wesi1