אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסוד של התשובה *לכל* השאלות - איך לגלות את התשובה האחת *לכל* השאלות? ✔כפי שכבר ביארתי, לכל דבר בעולם יש שורש וסיבה שבגללו הוא כפי מה שהוא. ומי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של התשובה *לכל* השאלות - איך לגלות את התשובה האחת *לכל* השאלות?
כפי שכבר ביארתי, לכל דבר בעולם יש שורש וסיבה שבגללו הוא כפי מה שהוא. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי ככל שהאדם מחובר יותר לשורש של הדברים, כך הדברים אצלו יציבים יותר. לדוגמה: אם ברצונו של האדם לבדוק האם ועד כמה צורת חשיבה כלשהי, היא אכן טובה ושורשית באמת, על האדם לנסות לראות האם ועד כמה שיטת החשיבה הזאת טובה בכל מצב.

כי עצה שהיא טובה, היא אמורה להתאים בכל מצב. ואם היא לא מתאימה בכל מצב, הרי שהיא טובה אולי רק לטיפול בסימפטומים שונים, אך היא לא באמת שורשית. כי כאשר התרופה היא שורשית, אז היא נותנת מענה לשורש של הבעיה, ואז ממילא היא מתאימה ליותר מקרים.

וכיו"ב ניתן לראות לגבי חוקי הפיזיקה, שכאשר רוצים לדעת האם ועד כמה החוק הפיזיקאלי הזה הוא נכון, פשוט בודקים האם ועד כמה הוא יציב במקומות שונים ובמצבים שונים. וככל שהחוק הוא שורשי יותר ופנימי יותר, כך הוא ממשיך להיות יציב וקיים ביותר מקרים. ואם החוק הפיזיקאלי לא עובד בכל מקום, הרי שהוא רק ביטוי של חוק אחר פנימי יותר, אך בוודאות שהוא לא החוק השורשי ביותר.

וכך הוא הדבר גם לגבי עניין התשובות והשאלות שיש בעולם. כי בעולם שלנו יש הרבה שאלות. ויש גם הרבה תשובות. ויש תשובות שעונות רק על שאלות ספציפיות, ויש תשובות שהן נותנות מענה למגוון רחב יותר של שאלות. וככל שהתשובה עמוקה יותר, כך היא נותנת מענה טוב יותר למגוון גדול יותר של שאלות.

ולכל השאלות כולן שיש בעולם, גם להן יש שורש. כי יש דבר אחד שהוא בא לידי ביטוי בכל השאלות שיש בעולם. כי יש דבר אחד ויחיד בצורת החשיבה של האדם, שאם האדם ישנה את צורת החשיבה שלו בדבר הזה, הרי שהוא לא יוכל יותר לשאול שום שאלה בשום נושא בעולם.

ונחדד: יש צורת מחשבה מאוד מסוימת, שאם האדם חושב ע"פ צורת המחשבה הזאת, אז האדם מגיע למצב שבו אין לו שום שאלה לגבי שום נושא בעולם. ולא משום שיש לאותו האדם תשובה אחת שטובה לכל השאלות, אלא שיש צורת מחשבה אחת, שלא מאפשרת לשאלות להתקיים כלל. וכאשר האדם חושב את צורת המחשבה הזאת, אין לו לאדם את האפשרות לשאול שום שאלה כלל.

כי בצורת המחשבה של השכל הגדול ביותר, שם אין שום שאלה כלל. וכדי שהאדם יוכל שם לשאול איזו שאלה, לשם כך על האדם להשתגע ממש, ולחשוב ע"פ צורת המחשבה הרגילה של בני האדם, שאז ורק אז האדם יכול לשאול שאלות ולתת תשובות.

ובהחלט יש דבר טוב בלשאול שאלות ובלמצוא תשובות. משהו שהוא יותר טוב מאשר לא לשאול שאלות בכלל. כי בחוסר ידיעה ובשאלות ותשובות, יש בזה משהו טוב מאוד. ולכן גם החכם הגדול ביותר שיש לו את השכל הגדול ביותר, שבשכל הזה אין שום שאלה כלל, אף על פי כן, גם הוא בוחר להשתמש בשכל הרגיל, ולשאול שאלות ולתת תשובות.

אבל אצל החכם האמיתי, אצלו יש לו את שני השכלים. כי יש שני סוגים של שכל. ובשכל הרגיל של בני האדם, יש גם שאלות וגם תשובות. והחכם האמיתי הוא יש לו גם שכל נוסף, שמנקודת המבט של השכל הגדול ביותר, שם אין מקום לשום שאלה בשום נושא כלל.

והשכל הזה הוא כ"כ גדול, עד שלא רק שאין שם שום שאלה כלל, אלא שאין שם גם שום ספק / התלבטות / חשש / פחד / רע / רצון / בעיה וכיו"ב. כי בשכל הגדול ביותר, שם יש את שלמות האחדות. ובאחדות אין שום ספקות ושום חששות ושום רע כלל.

אבל אצל בני אדם רגילים, אצלם יש רק את השכל הרגיל, שבו יש כל הזמן שאלות ותשובות. וספקות ובעיות ופתרונות. והשלמות של האדם, היא כאשר הוא משיג גם את השכל הגדול יותר, שעל ידו האדם מגיע לשלמות שכלית אמיתית.

והדרך להשיג את השכל הגדול ביותר, היא על ידי זה שהאדם מחפש את הדבר שבו תלויות כל השאלות וכל הספקות שיש בעולם. ועל האדם להתבונן היטב ולשאול את עצמו את השאלה הבאה, מהו הדבר שאם לא הוא לא הייתה שום שאלה בעולם כלל? ואיזה דבר בצורת המחשבה שלי, אם הוא היה שונה, לא הייתי יכול לשאול שום שאלה כלל?

וכך גם על האדם להעמיק עם עצמו, ולנסות לחקור את שורש הפחד והחרדות שלו, ואת שורש הרצונות שלו, ועל האדם לשאול את עצמו, מהו הדבר היחיד בצורת המחשבה שלי, שאם הוא היה שונה, אז לא הייתי יכול יותר לפחד משום דבר כלל. ולא היה שום מצב בעולם שבו הייתי רוצה אחרת מאשר המציאות.

כי יש דבר אחד שבו תלוי הכל. כי הכל תלוי בשכל ובצורת התפישה של האדם את המציאות. ויש דבר אחד, שהוא אחראי לכך שבשכל של האדם יש שאלות ותשובות וטוב ורע ובעיות ופתרונות שונים. שזה לכשעצמו טוב מסיבות שונות.

אבל מי שרוצה את השלמות, עליו לנסות להשיג גם את נקודת המבט האחרת, שמשם אין שום מקום לשום שאלה ולשום תשובה ולשום בעיה ולשום פתרון. והדרך לגלות את צורת המחשבה הזאת, שהיא זאת שמבדילה בין השכל של האדם, לבין השכל שגדול ממנו, היא על ידי זה שהאדם מנסה לחקור ולגלות את הסיבה, שבגללה קיימות שאלות בעולם. ואת הסיבה שבגללה קיימים פחדים בעולם.

ועל האדם לנסות להעלות השערות שונות ולשאול את עצמו בכל פעם מחדש, נניח שהייתי תופש את המציאות בצורה כלשהי, האם עדיין הייתי יכול לשאול שאלות? האם עדיין היה מקום להרגיש פחד כלשהו? ועל האדם לנסות בכל פעם להעלות אפשרויות שונות, ולנסות לחשוב, האם עדיין יש אפשרות לשאול שאלות כלשהן?

ועל ידי זה שהאדם מתבונן בדרך הזו, לבסוף האדם מגלה צורת מחשבה מיוחדת ביותר, ששם אין שום שאלה כלל בשום נושא בעולם. צורת מחשבה, ששם אין שום פחד, ושום רע, ושום התנגדות רצון, ושום בעיה בכל נושא שהוא בעולם.

וכאשר האדם מקבל שכל כ"כ גדול, שבמכה אחת כל הבעיות של האדם בכל הנושאים שבעולם נפתרים, והכל במכה אחת ובבת אחת. וכל הדברים שקרו לאדם מאז ומעולם, הכל הופך לטוב. וכל העתיד של האדם, הכל הופך לטוב. וכל השאלות כולן בכל התחומים בעולם, הכל נעלם בבת אחת. ולא שיש תשובות ופתרונות, אלא שבכלל אין שום שאלה ושום בעיה ושום רצון ושום צורך כלל.

וכאשר האדם מגיע לכל זה, אז הוא בעצם קולט שהוא מצא את הדבר האמיתי ואת התשובה האמיתית לכל השאלות שהיא האמת. כי בנקודת האמת כאשר האדם מחובר אליה באמת, שם אין שום שאלה כלל. כי כל זמן שיש לאדם עדיין שאלות כלשהן, גם אם יש לאדם תשובות עליהן, הרי שעדיין האדם רחוק מהאמת.

כי כאשר האדם נמצא בנקודת האמת האמיתית, שם אין לאדם שום שאלה כלל. וכל זמן שיש צורך בתשובה, הרי שעדיין האדם רחוק מהאמת. כי בנקודת האמת אין שום צורך בתשובה, כי אין שום שאלה כלל כנ"ל.

ונעמיק: יש מי שיכול לטעות לחשוב, שאם נאמר ששום דבר לא קיים, אז אין שום שאלה כלל. כי אם אין שום דבר, הרי שאין מה לשאול כלל. אך זאת טעות מחשבתית.

ראשית, משום שבהחלט העולם שלנו והאדם קיימים. כי אם באמת שום דבר לא היה קיים, הרי שלא היה שום צורך לנסות לומר ששום דבר לא קיים. ומעצם כך שיש מחשבה שחושבת אולי לומר שהעולם לא קיים, הרי שמכך ניתן להוכיח שהעולם כן קיים.

אך יכול לבוא המתחכם ולומר, אולי באמת שום דבר לא קיים, ומצד זה ששום דבר לא קיים, הרי שגם אף אחד אף פעם לא שאל שום שאלה כלל. ובכך יחשוב האדם שהוא מצא את הפתרון לכל השאלות.

אז ראשית כל יש לומר, שזאת לא האמת. כי אין שום סיבה שהאמת תסתור את קיומו של העולם. ולא צריך שהאדם ישלול את קיום העולם כדי למצוא תשובות לשאלות.

אבל שנית יש להעמיק ולומר, כי גם אם נאמר ששום דבר לא קיים, הרי שעדיין גם אז יש שאלות אפשריות. כי גם אם נאמר ששום דבר לא קיים, הרי שזה עדיין לא יכול לשלול את האפשרות שמשהו כן יהיה קיים. ואז גם אם נאמר ששום דבר לא קיים, עדיין נוכל לשאול, מדוע המציאות היא ששום דבר לא קיים, במקום שכן יהיה משהו קיים.

ויכול האדם לנסות להתחכם ולומר, ששום דבר לא קיים, וגם הפוטנציאל שיהיה משהו קיים, גם הוא לא קיים. למרות שלא ממש ברור כיצד אפשר למנוע את קיומו של פוטנציאל כלשהו, כי מילא את הקיום אפשר לנסות לשלול, אך את הפוטנציאל אי אפשר לשלול, אך גם אם נאמר שהפוטנציאל עצמו לקיום של דבר כלשהו, שגם הפוטנציאל עצמו לא קיים.

הרי שיש להבין, שכל זמן שהאדם חושב שהעולם לא קיים, הרי שבעצם המחשבה הזאת הוא אומר בעצם שיש משהו שונה מהמחשבה הזאת. ז"א בכך שהאדם מנסה לומר שהעולם לא קיים, בכך האדם בעצם אומר שיש גם מצב של קיום וגם מצב של חוסר קיום.

וזה בעצם אומר, שגם אם ינסה האדם לומר שהעולם לא קיים, עדיין בעצם האמירה הזאת עצמה, בעצם זה האדם בעצם אומר שיש עוד מצב נוסף של קיום. כי גם חוסר הקיום, גם הוא מוגדר ומוגבל על ידי הקיום. וכאשר אומרים כל משהו שהוא לא קיים, הרי שהמשמעות של זה היא, שיש מצב אחר של קיום והימצאות.

וזה בעצם אומר, שגם אם ינסה האדם לומר ששום דבר לא קיים כדי לנסות על ידי זה לברוח מכל השאלות שיש בעולם, הרי שמצד האמת באמירה עצמה של "שום דבר לא קיים", בזה עצמו אומר האדם שיש גם את המצב האחר של הקיום. ואז ממילא אפשר עדיין לשאול שאלות שונות. כגון לדוגמה, מפני מה המציאות היא במצב של חוסר קיום, במקום במצב של קיום וכיו"ב.

והרעיון והמסר הוא, שלומר ששום דבר לא קיים, ולחשוב שבכך נעלמו כל השאלות, גם זאת טעות מחשבתית. כי גם חוסר קיום, מגדיר ממילא מצב אחר של קיום, וממילא יש כאן עדיין שאלות לגבי מערכת היחסים שבין הקיום לבין חוסר הקיום.

ויש דבר אחר עמוק עוד יותר בעומק אמיתי ואין סופי. עומק כ"כ גדול, עד שהוא גם הפשטות הכי גדולה. כי התשובה לכל השאלות, היא יותר פשוטה ממה שנדמה. ויש נקודת מבט מאוד מסוימת, שמשם אין שום שאלה כלל בשום נושא בעולם.

ורק נזכיר, שגם אחרי שהאדם מבין את השכל הגדול ביותר שבו אין שום שאלה כלל, גם אז יש שכל גדול עוד יותר ממנו, והוא השכל של החכם האמיתי, שהוא מחבר את השכל שבו אין שום שאלה כלל, עם השכל שבו יש שאלות ותשובות, שהוא השכל השלם באמת.

והדרך של האדם לגלות את השכל הגדול ביותר שבו אין שום שאלה כלל, היא על ידי זה שהאדם מנסה למצוא את השורש והסיבה שבגללה יש קיום לכל השאלות שיש בעולם. ועל ידי זה האדם מגלה ממילא את השכל שבו אין שום שאלה כלל, ואז האדם כולל את השכל הזה עם השכל הרגיל, וחי חיים טובים באמת.

תוספת: ועוד נוסיף ונאמר, שמי שרוצה לדעת האם יש או אין תשובה לכל השאלות בשכל האנושי, לשם כך עליו לגלות את השורש של כל השאלות, דהיינו, לגלות את הדבר שיש בצורת התפישה של האדם, שהוא זה שאחראי לכל השאלות האפשריות.

ואחרי שהאדם מגלה מהו הדבר הזה בתפישה של האדם, שהוא זה שאחראי לכל השאלות, רק אז יכול האדם להבין האם יש או אין תשובה לכל השאלות. וכאן נגלה, שברגע שהאדם מוצא את השורש של כל השאלות, ממילא הוא גם מוצא את התשובה לכל השאלות.

כי ברגע שהאדם מגלה מהו הדבר שממנו נובעות כל השאלות, ממילא זה אומר שהאדם גם מצא את התשובה לכל השאלות. כי האדם יכול לבחור לנטרל את הדבר שיוצר את כל השאלות, ואז בבת אחת לקבל תשובות לכל השאלות.

ולמרות שיש במציאות שלנו שאלות שנראות כשאלות פרדוקסאליות שלא נראה שיכול להיות להן הסבר בשכל האנושי, הרי שעדיין אפשרי שיש תפישת מציאות כלשהי, שבה השאלות האלו לא קיימות כלל. כי גם לשאלות הפרדוקסאליות שנראות בלתי פתירות בשכל האנושי, גם להן יש שורש. והדרך השורש שלהן, אפשר לגלות את השכל הגדול שבו אין שום שאלה כלל.

ואדרבה, הדרך של האדם לגלות את השכל הגדול ביותר, היא דווקא על ידי זה שהוא מנסה למצוא תשובה לשאלות הפרדוקסאליות. כי על ידי החקירה של האדם את השאלות הפרדוקסאליות שאין להן תשובה בשכל אנושי, על ידי זה האדם מגיע לשורש של השאלות האלו, כדי לגלות את מהותן, ועל ידי זה ממילא האדם מגלה את השכל האמיתי שבו אין שום שאלה כלל.
הוכחות לקבל תשובות השכל של החכם האמיתי חשש איך להעמיק מה זה קיום ספקות האם ועד כמה חי חיים טובים האמת הבלתי תלויה איך לשאול למה איך לגלות את התשובה הסוד הסוד של התשובה הסוד של התשובה לכל השאלות לגלות לגלות את התשובה לגלות את התשובה האחת לכל השאלות סוד סודות תשובה לכל השאלות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של התשובה *לכל* השאלות - איך לגלות את התשובה האחת *לכל* השאלות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למצוא את השורש, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למצוא את השורש, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
החלטות נכונות מה זה לפשט שאלה? לשכוח מישהי שאתה אוהב בגידה בנישואין יצירת שפע והצלחה לחיות או למות להפסיק לפחד מדחייה פחד לגשת לבחורה אני לא מאמין בעצמי משפטים של אמונה עצמית אהבה נצחית לגרום לידיד להתאהב בך אושר זמני אושר יציב איך סרטי סקס יוצרים הנאה מינית? איך להתחיל עם בחורה יפה? החלטיות סיבות שקשה לקבל החלטה התמודדות עם חסרונות להתמודד עם ביקורת חושש מכישלון ממוקד במטרה איך לגרום למישהו להתאהב? ראפור ליצירת כימיה איך לחזק את הביטחון העצמי של ילד? להתעקש עם הילד מסרים לתת המודע מדוע כולם רוחניים? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש מחלות נפש בילדים? איך לשתול מחשבות לאקס? אני זוכרת את האקס לנוח או להתאמן למה לעבוד בטווח תנועה חלקי? לענות לאלוהים אלוהים יודע את העתיד בן אדם מואר הארה מושלמת האם כדאי להפוך להיות אלוהים? איך נכתב הספר להיות אלוהים? להשקיע כסף בבורסה בארהב איך הקורונה משפיעה על שוק ההון? למצוא את משמעות החיים להבין את משמעות החיים הנאה שכלית להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת בחירה חופשית זה טוב או רע מרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית אלוהים ובריאת העולם האם העולם נברא? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, מטפל טוב, אימון אישי לבני נוער בנושאי למצוא את השורש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 3.4063 שניות - עכשיו 06_10_2025 השעה 23:11:57 - wesi1