אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה אני רוצה? ✔האם אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:03האם אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים?
האם רצון לאהבה חיצונית מעיד על שנאה עצמית?

אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש צורך שאדם אחר יאהב אותו, למשל כשהוא חושב "אם היא תאהב אותי אז ארגיש יותר ערך", הדבר מצביע בהכרח על תחושת חוסר פנימית של אהבה עצמית או ערך עצמי. ההסבר לכך הוא שכל רצון של האדם, ללא יוצא מן הכלל, נובע מתחושת חיסרון מסוימת. לדוגמה, אדם שמדליק מזגן עושה זאת משום שחסר לו קור או חום, ואם הוא היה מרוצה לחלוטין ממצבו, לא היה עולה בו רצון לשנות משהו. באותו האופן, כאשר אדם מעוניין באהבה מבחוץ, סימן שבתוכו קיימת תחושה פנימית שהוא אינו אוהב את עצמו מספיק. אין משמעות לרצון ללא קיומו של ההפך שלו - בדיוק כפי שאי אפשר לרצות להיות שבע בלי לחוות תחושה מסוימת של רעב.

האם חייבים לשנוא את עצמי כדי לרצות אהבה חיצונית?

אליעד מדגיש כי אין הכרח בכך שהאדם ישנא את עצמו לגמרי. יכול להיות מצב שבו האדם אינו שונא את עצמו לחלוטין, אלא מרגיש חיסרון חלקי בלבד בערך העצמי. לדוגמה, הוא יכול להרגיש טוב עם עצמו במידה רבה, אך עדיין קיימת בו תחושת חוסר ערך מינימלית שאותה הוא רוצה למלא על ידי אהבה מבחוץ. הדוגמה לכך היא אדם שיש לו כסף והוא מעוניין בעוד כסף - למרות שהוא כבר לא במצב של עוני מוחלט, הוא עדיין מרגיש שחסר לו משהו נוסף. כלומר, רצון מסוים תמיד מצביע על תחושה של חוסר ביחס למצב הרצוי.

האם אפשרי בכלל להגיע למאה אחוז אהבה עצמית?

אליעד מסביר שכאשר אדם מגיע למצב של מאה אחוז אהבה עצמית, הוא למעשה מבטל לגמרי את הצורך לקבל אישור או אהבה מבחוץ. מצב של אהבה עצמית מוחלטת אומר שאין לאדם חוויה של חוסר, ולכן כל ניסיון להשלים אותו מבחוץ לא יוכל לייצר אצלו תחושת שמחה אמיתית לאורך זמן. בתחילה, יכול להיות שהאדם יחווה תחושת שמחה וסיפוק בעקבות השגת אהבה חיצונית, אך ככל שהוא מתקרב למצב של שלמות פנימית מוחלטת, הוא מאבד את היכולת להרגיש סיפוק נוסף. במצב של שלמות פנימית, לא קיימת יותר האפשרות לחוש את ההנאה מהמעבר ממצב של חסר למצב של מילוי.

למה אנשים נמנעים מלאהוב את עצמם ללא תנאים?

לדברי אליעד, אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים אינם אוהבים את עצמם לחלוטין בצורה בלתי מותנית, היא הרצון לחוות את תחושת השיפור וההתקדמות. כאשר ישנו פער בין המצב הרצוי למצוי, האדם יכול לחוות סיפוק עז כשהוא מצליח למלא את החוסר. אם אדם יפתור באופן מלא את כל הבעיות שלו בשורש, תיעלם חוויית המילוי, וכך תאבד לו האפשרות לחוש התרגשות ושמחה מההתגברות על תחושת החיסרון. לכן, בצורה לא מודעת, אנשים יעדיפו למלא את הרצון לאהבה דרך גורמים חיצוניים, במקום לפתור את החוסר בצורה פנימית ועמוקה לחלוטין.

מה קורה אם פותרים חלק מתחושת השנאה העצמית, אבל לא לגמרי?

אליעד מסביר שאם אדם מצליח לפתור חלק משמעותי מהתחושה השלילית כלפי עצמו, הוא כנראה יפחית מאוד את התלות באהבה חיצונית. עם זאת, כל עוד נשאר אפילו אחוז קטן של תחושת חסר, האדם ימשיך לחפש בחוץ דרכים למלא את החסר הזה. גם אם הוא יחוש צורך קטן בלבד באהבה חיצונית, עדיין קיים הפוטנציאל לרצות אותה כדי לסגור את אותו פער קטן שנותר בתוכו. לכן, פתרון חלקי של בעיית האהבה העצמית אינו מוחק לחלוטין את הרצון באהבה מבחוץ, אלא רק מפחית אותו בצורה משמעותית.

האם תמיד קיים היפוך לדבר שרוצים?

לפי אליעד, אין משמעות לקיומו של רצון ללא ההיפוך שלו. לדוגמה, אי אפשר לרצות תחושה של שובע ללא קיומה של תחושת רעב, כפי שאי אפשר לרצות אור בלי להבין מהו חושך. כל תחושת רצון מבוססת על חוויה פנימית של חסר, וככל שהחסר הזה מודגש יותר, כך הרצון יהיה חזק וברור יותר. לכן, עצם הקיום של רצון לאהבה עצמית או חיצונית, מצביע בהכרח על כך שבתוכו של האדם ישנה תחושת חוסר או היעדר אהבה מסוים, גם אם מדובר רק ברמה קטנה יחסית.

לסיכום: האם כדאי בכלל להגיע למצב של אהבה עצמית ללא תנאים?

אליעד מסביר שמנקודת מבט רוחנית ועמוקה, השגת אהבה עצמית ללא תנאים מבטלת את הצורך והיכולת ליהנות מהשלמת חסרים מבחוץ. אנשים לעיתים חוששים לאבד את תחושת השמחה שבאה בעקבות מילוי החסר, ולכן באופן בלתי מודע הם משמרים בתוכם תחושת חסר מסוימת. הם מעדיפים להמשיך לחפש אהבה חיצונית כדי ליהנות מחוויית המילוי, במקום לפתור את הכל בפנים ולאבד לחלוטין את החוויה של "המעבר ממינוס לפלוס".
האם הרצון לאהבה חיצונית מעיד על חוסר אהבה עצמית?

כאשר מתעורר באדם רצון לאהבה מבחוץ, לדוגמה, מחשבה כמו "אם היא תאהב אותי, ארגיש שאני שווה יותר", הדבר מלמד באופן ברור על תחושת חוסר מסוימת באהבה עצמית. אליעד כהן מסביר כי כל רצון, מטבעו, מגיע מתוך תחושה של חיסרון. כמו שבשביל לרצות להיות שבע, צריך קודם כל להרגיש רעב במידה מסוימת, כך גם הרצון לקבל אהבה מבחוץ מעיד על חוסר באהבה עצמית, לפחות ברמה חלקית.

אליעד נותן דוגמה פשוטה כדי להבהיר את הנקודה: אם אדם מדליק מזגן כי הוא רוצה שיהיה לו יותר חם, פירוש הדבר שכעת קר לו, לפחות יחסית. גם אם לא קר לו לחלוטין, הוא נמצא במצב של "פחות חם" מהרצוי, ולכן יש פער מסוים בין הרצוי למצוי, וזה בדיוק מה שמוליד את הרצון.

האם מי שרוצה שיאהבו אותו בהכרח שונא את עצמו?

לפי אליעד כהן, אדם שרוצה שמישהו אחר יאהב אותו לא חייב בהכרח לשנוא את עצמו באופן מלא, אלא פשוט לא אוהב את עצמו בצורה שלמה. הוא יכול לחוות אהבה עצמית חלקית, אך עדיין להרגיש שיש מקום לשיפור ותחושת ערך נוספת. הרצון שלו הוא למעשה ניסיון למלא את אותו החסר הפנימי. כלומר, הוא לא חייב להרגיש שנאה עצמית מלאה, אך עצם קיום הרצון לקבל משהו מבחוץ מראה שיש עדיין מקום להגדלת האהבה העצמית שלו.

אליעד מדגיש באופן חד - משמעי שאדם שאוהב את עצמו באופן מוחלט ומלא, כלומר, ב - 100 אחוז, לא יכול לחוש צורך באישור או אהבה חיצונית נוספת. הוא לא ירגיש שאהבה חיצונית יכולה להוסיף לו, כיוון שאין פער פנימי שהוא צריך למלא. במילים אחרות, עצם התחושה שאהבה חיצונית תשפר את מצבו, מוכיחה את קיום הפער או החוסר באהבה עצמית.

האם ניתן להגיע למצב של 100 אחוז אהבה עצמית?

לפי ההסבר שאליעד נותן, אם אדם מגיע למצב שבו הוא אוהב את עצמו לחלוטין, הוא מפסיק ליהנות מהתחושה שמגיעה מאהבה חיצונית או מכל חיזוק חיצוני אחר. הסיבה היא שהנאה מתרחשת תמיד כתוצאה מהמעבר ממצב של חיסרון למצב של מילוי. במצב שבו אין כלל חיסרון, האדם לא יכול לחוות את אותה ההנאה. כך יוצא שאנשים רבים, במודע או שלא במודע, מעדיפים לשמר מצב של חסרונות מסוימים כדי להמשיך ולחוות את העונג שמגיע כשהם מתמלאים.

אליעד מסביר זאת בעזרת דוגמה נוספת: אדם שמגיע לסדנה רוחנית ולומד לאהוב את עצמו, עשוי בהתחלה לחוות שמחה עצומה, דווקא מפני שהוא מרגיש כיצד הוא מצליח למלא את החוסר באהבה עצמית שהיה קיים קודם לכן. אך אם אותו אדם יגיע למצב של אהבה עצמית מוחלטת ויקבל את עצמו לחלוטין, כולל את העובדה שפעם לא אהב את עצמו, הוא לא יחווה יותר שמחה או התלהבות מעצם האהבה העצמית, כי כבר לא יהיה לו שום קונטרסט שייצור תחושה של מילוי.

למה אנשים מעדיפים לקבל אהבה מבחוץ במקום לעבוד על אהבה עצמית מלאה?

הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שאנשים נהנים מתחושת המילוי וההתגברות על החסרונות. אם כל הבעיות היו נפתרות ברמת השורש, ולא היה נשאר שום פער בין הרצוי למצוי, החוויה הזו היתה נעלמת. האדם לא היה יכול עוד לחוש את ההנאה שבשינוי, מהמצב הפחות טוב למצב הטוב יותר. לכן, במובן מסוים, המוח מעדיף לפתור בעיות בצורה חיצונית ולא פנימית. פתרון פנימי מוחלט משמעו מחיקת כל האפשרויות לחוות שיפור, ומכך נובעת העדפה לא מודעת להשאיר תמיד פער מסוים, כדי להמשיך לחוות את הריגוש ואת תחושת ההישג כאשר הפער נסגר.

האם אפשר לאהוב את עצמי בלי תנאים ומה יקרה אם זה יקרה?

אפשר לאהוב את עצמנו בלי תנאים, אך לפי ההסבר של אליעד כהן, המשמעות של אהבה עצמית ללא תנאים וללא שום פער או חיסרון היא שלא ניתן יותר לחוות את שמחת ההתגברות על החסרונות. המשמעות היא שאהבה ללא תנאים מוחלטת, במובן הכי טהור שלה, מבטלת את האפשרות של הנאה מחיזוקים חיצוניים, כיוון שאין דבר שנותר למלא. במילים אחרות, אדם שאוהב את עצמו ללא תנאי, לא יוכל עוד לחוות את תחושת ה"שיפור" שמגיעה מהשלמת החסר.

זו אחת הסיבות העיקריות לכך שאנשים מעדיפים לשמור, לפעמים אפילו באופן לא מודע, על מצב של אהבה עצמית חלקית בלבד, כדי להמשיך ליהנות מתחושת ההתגברות וההתמלאות שמגיעה כאשר הם מקבלים אהבה או חיזוק מבחוץ.
למה בכלל רוצים אהבה חיצונית עם תנאים?

כשמופיע רצון לקבל אהבה חיצונית, כמו "אם היא תאהב אותי - ארגיש יותר ערך", עולה השאלה האם זה בהכרח מעיד על חוסר פנימי באהבה עצמית. ההסבר הוא שכל רצון לתוספת מגיע מתחושת חיסרון ביחס לאותה תוספת. לדוגמה, כשרוצים שיתאהבו בנו כדי "להרגיש ערך", זה מרמז שבאותו רגע חווים חוסר בערך עצמי. גם אם החוסר אינו מוחלט (לאו דווקא שנאה עצמית מלאה), עדיין מדובר בתחושה שחסרה עוד קצת אהבה פנימית.

האם לרצות שובע מחייב שאני רעב?

בדיוק כפי שרצון להיות שבע נובע מתחושה מסוימת של רעב, כך גם רצון להרגיש אהוב נובע מתחושה של "אני לא אוהב את עצמי מספיק כרגע". אפשר להתווכח אם זה "מינוס מוחלט" או רק "פחות ממה שאני רוצה", אבל עצם הרצון מלמד שיש חיסרון כלשהו. גם בדוגמת המזגן: אם אני מדליק מזגן כי אני רוצה חום או קור נוספים, פירושו שקיים פער בין המצב הנוכחי למצב הרצוי.

האם מי שרוצה שמישהי תאהב אותו בהכרח שונא את עצמו לגמרי?

לא. אדם יכול לאהוב את עצמו ברמה מסוימת, אך עדיין לחוש שיש מקום לחיזוק האהבה העצמית. הוא לא בהכרח מתעב את עצמו, אלא מזהה הזדמנות להגדיל את תחושת האהבה שלו דרך אהבה חיצונית. אבל אם היה אוהב את עצמו במאה אחוז, לא היה חסר לו שום חיזוק חיצוני. לכן עצם הרצון להוסיף אהבה מצביע על רמה מסוימת של חוסר באהבה פנימית.

האם פתירת השנאה העצמית תבטל את הרצון לאהבה חיצונית לגמרי?

אם אדם יפתור חלק גדול מתחושת חוסר הערך שלו, כנראה ירצה פחות את האהבה החיצונית. אך ייתכן שיישאר עדיין "אחוז קטן" של רצון להשלמת החוויה מבחוץ. ככל שרמת האהבה הפנימית תעלה, כך הצורך באהבה חיצונית יקטן, אבל כל עוד קיים פער כלשהו בין המצוי לרצוי - תיתכן עדיין משיכה לשיפור התחושה דרך חיזוק חיצוני.

האם אי פעם אפשר להגיע למאה אחוז אהבה עצמית?

לפי ההסבר, ברגע שאדם מגיע למאה אחוז אהבה עצמית, הוא לא יוכל לשמוח מהשגת אהבה חיצונית, כי אין לו חוויה של חוסר ביחס אליה. לכן לפעמים באופן לא מודע אנשים בוחרים שלא לפתור לגמרי את הבעיות מבפנים, כי אז תיעלם חוויית המילוי וההנאה שבהתגברות על החסר. יש הנאה בעובדה שיש "מינוס" ואז "פלוס" שבא לפתור אותו, ובלעדיו לא מתקיימת אותה תחושת שינוי או התלהבות.

למה יש מי שמעדיף אהבה מבחוץ ולא לעבוד על אהבה פנימית?

בגלל הרצון לחוות את תחושת השיפור: אם פותרים הכל בשורש - לא נשארת חוויה של "עלייה" מהחיסרון אל המילוי. המוח מעדיף לעתים לחוות סיפוק דרך צורות חיצוניות (כמו קשר זוגי) מאשר לעסוק בפתרון פנימי עמוק, כי פתרון מוחלט ימחק את הפער כולו, ואז לא תתאפשר חוויית ההתלהבות של "הנה הצלחתי למלא את החסר".
אהבה חיצונית, אהבה פנימית, אהבה עם תנאים, אהבה ללא תנאים, לקבל אהבה מבחוץ, לאהוב את עצמי בלי תנאים, למה אני רוצה שהיא תאהב אותי, למה לחפש אהבה חיצונית עם תנאים, האם יש אהבה בלי שנאה, דבר בלי היפוכו, דבר והיפוכו, ההפך מחייה את הדבר
אז מה אתה שואל או אומר?

ש: נגיד ניקח תחושת ערך שיש רצון לערך וניסיתי לשאול את עצמי מאיפה זה נובע ואז שאלתי את עצמי האם זה נועד כדי להילחם בתחושת ערך שלילי שיש לי ואיזה קונפליקט פנימי שיש לי שבשבילו אני רוצה ערך כדי, אני יכולתי את זה או שאני יכול לרצות ערך בלי קשר.

ש: אתה אומר מה אתה אומר אתה מבין מה אתה שואל על המילים אפשר לחזור, אתה אומר כזה דבר כשאתה רוצה נגיד ערך ערך חברתי לדוגמה ערך אישי נגיד שאתה רוצה לאהוב את עצמך האם זה אומר בהכרח שיש בתוכך את ההפך של הדבר שאתה רוצה או שלא זה מה שאתה שואל נכון זה מה ששאלת?

ש: האם יש בתוכי את ההפך?

אליעד: כן אתה שואל האם כשאתה רוצה להיות שבע האם זה אומר בהכרח שאתה רעב שאתה חווה את ההפך של מה שאתה רוצה או שיכול להיות שאתה רוצה את זה בלי ההפך.

ש: אבל למה שההפך יחייב שאני ארצה את זה?

אליעד: ובשאלה המקורית אם נגיד מישהו רוצה בחורה כי הוא אומר היא תגרום לי לאהוב את עצמי האם זה אומר שהוא בוודאות לא אוהב את עצמו שונא את עצמו או שלא הוא פשוט רוצה לאהוב את עצמו.

ש: אבל יש הבדל בין שונא את עצמו ללא אוהב את עצמו כי.

אליעד: בסדר האם הוא שונא את עצמו או שלא הוא לא שונא את עצמו הוא פשוט רוצה לאהוב את עצמו אז אני אתן לך תשובה פרקטית כי אפשר לעשות הרבה מניפולציות להוכיח הרבה דברים אבל בוא ניתן תשובה פרקטית, התשובה היא שפרקטית בוודאות שהוא שונא את עצמו למה כי אתה לא יכול תפוס אני רוצה לאהוב את עצמי בלי אני שונא את עצמי אתה הבנת מה אמרתי בוודאות אתה לא יכול להגיד אני רוצה ערך אם אתה לא חווה חוסר ערך כאילו אין משמעות לדבר בלי ההפך שלו אתה לא יכול לדמיין שאתה רוצה שובע בלי שאתה חווה רעב אתה לא יכול לדמיין שאתה אומר תדליק אור בלי שאתה חושב שיש דבר שחשוך.

שים לב אתה יכול לדמיין שיש לך הרבה כסף ואתה רוצה עוד כסף אתה יכול לדמיין אבל בוודאות של מאה אחוז שכשאתה מדמיין שאתה רוצה יותר אתה חושב שיש לך פחות זה במאה אחוז נכון הבנת אותי זה במאה אחוז נכון, האם מחויב שבן אדם שרוצה מישהי כי הוא חושב שאם הוא יהיה איתה הוא יותר יאהב את עצמו האם מחויב שהוא שונא את עצמו לא יש מלא אנשים שהם לא שונאים את עצמם והם עדיין רוצים מישהי נכון אבל האם יכול להיות שמישהו אוהב את עצמו במאה אחוז והוא חושב שאם הוא יהיה עם מישהי הוא יאהב את עצמו יותר לא יכול להיות כי אם זה במאה אחוז איך אפשר יותר.

זאת אומרת שהוא לא שונא את עצמו במאה אחוז אבל הוא גם לא אוהב את עצמו במאה אחוז הוא חושב שהוא יכול לאהוב את עצמו יותר אז הוא שונא את עצמו קצת, אתה הבנת אתה אולי מפריעה לך המחשבה שאומרת מה אם אני רוצה מישהי כי אני יאהב את עצמי יותר אז מה זה אומר שאני לא אוהב את עצמי בכלל שאני שונא את עצמי אולי זה מה שמפריע לך.

ש: אני מנסה לשאול עכשיו נניח אני זורם עם ההיפותזה שאני נגיד שונא את עצמי וכדי להילחם בזה שאני שונא את עצמי וזה מפריע לי.

אליעד: אני אומר אל תזרום עם זה.

ש: לא לזרום?

אליעד: אם זה לא ברור לך למה שתזרום אם זה לא ברור תגיד לא ברור למה לזרום.

ש: לוקח את זה כאפשרות.

אליעד: אבל למה זאת אמת זאת לא אפשרות.

ש: לא יש גם אפשרות.

אליעד: אם אתה רוצה את הבחורה כדי שהיא תמלא לך רצון מסוים זאת אומרת שאתה בהפך שלו אם אתה אומר אני רוצה אותה כי, אני מדליק מזגן כדי שיהיה לי יותר חם זאת אומרת שעכשיו קר לך מה מסובך כאילו זה פשוט.

ש: זה לא נכון יכול להיות שלא חם לי ולא קר לי ואני רוצה שיהיה לי יותר חם.

אליעד: יותר חם ממה?

ש: מנקודת היחס שאני נמצא בה.

אליעד: אז אפס זה פחות מיותר חם.

ש: כן.

אליעד: אז זה יחסי קר.

ש: זה יחסי אבל זה לא מינוס.

אליעד: אתה צודק זה לא מינוס כל מה שאתה צריך לעשות זה לקחת את האפס ולהזיז אותו טיפה ימינה ואז המינוס, זה סתם חארטה זה לא משנה אתה יכול מה שאתה רוצה להגיד זה מינוס זה פלוס מה שאתה רוצה אבל תכלס אתה מרגיש שאתה במינוס ביחס לדבר שאתה רוצה אומר אם היה לי את זה היה לי יותר טוב זאת אומרת עכשיו פחות טוב לי לא משנה מה תספר.

ש: אוקי אז אני שואל את עצמי אם אני פותר נגיד בדרך פסיכולוגית את השנאה העצמית הזאתי האם זה פותר אותי תיאורטית.

אליעד: במאה אחוז או בפחות ממאה אחוז בתשעים ושמונה אחוז נגיד?

ש: באיקס אחוז.

אליעד: אז נשאר שני אחוזים שאתה לא אוהב את עצמך אז האם יכול להיות ששני האחוזים האלה יגידו אבל אם היא תאהב אותי זה סוגר לי את הפינה את שני האחוז יכול להיות יכול להיות.

ש: כן.

אליעד: אז כן.

ש: ואז זה פותר אותי ממנה לצורך העניין.

אליעד: יש סיכוי שתרצה אותה בשני אחוזים אתה כנראה תרצה אותה פחות מאשר אם היית רוצה אותה בשביל למלא יותר אחוזים.

ש: השאלה אוקי זה מה שאני.

אליעד: זה.

ש: אוקי זה עכשיו התחברנו, כשאני מקבל אותה אני מאוד שמח אני מאוד שמח עכשיו למה אני שמח לפי מה שאנחנו אומרים כי אני אוהב את עצמי וזה נלחם בזה שאני שונא את עצמי אז אני חווה את הקונטרסט.

אליעד: אוקי.

ש: עכשיו אם אני אפתור את השנאה העצמית נגיד אני אפתור את הקונפליקט של השנאה העצמית שבגללה כל הבלגאן הזה אני שואל את עצמי אני אהיה שמח.

אליעד: מתי?

ש: אני לא ארגיש שאני אוהב את עצמי אני פשוט ארגיש.

אליעד: אהיה שמח מתי כשתשיג את הבחורה לצורך העניין?

ש: לא בחורה עזוב כבר.

אליעד: באופן כללי בחיים?

ש: כי כשאני משיג אותה למה אני שמח.

אליעד: רגע אבל כשאתה שמעת אם אני יאהב את עצמי, אם אני אפתור את הקונפליקט אז האם אני אהיה שמח מתי?

ש: לא מתי.

אליעד: אוקי אז מה השאלה חדש.

ש: כן פה מתי כשאני משיג את הבחורה זה.

אליעד: הבנתי מה אתה אומר אתה אומר כשאני מקבל x כסף כשאני אוכל משהו אני נהיה שבע אבל אם אני תמיד אהיה שבע אז אני ארגיש שבע.

ש: בדיוק.

אליעד: אז לא התשובה היא שלא התשובה היא שאולי בשנייה הראשונה כן ואחר כך לא במאה אחוז לא כשתגיע למאה אחוז תפסיק להרגיש שמח, אתה יכול לדוגמה ללכת לאיזו סדנה רוחנית וללמוד לאהוב את עצמך ולהיות מאושר בטירוף שאתה אוהב את עצמך ואתה כבר לא שונא את עצמך ואתה לא כמו פעם ששנאת את עצמך ועכשיו אתה אוהב את עצמך וממש להתרגש מזה הרבה יותר מכל דבר אחר אבל ביום שאתה תאהב את עצמך במאה אחוז שזה אומר שאתה גם תאהב במאה אחוז את זה שפעם שנאת את עצמך ואתה גם תאהב את האפשרות שלא תאהב את עצמך אז אין משמעות לזה יותר אם אתה אוהב את עצמך לא אוהב את עצמך ואז אתה לא יכול לשמוח מזה. הגיוני לך?

ש: כן.

אליעד: וזאת אחת הסיבות שבגללה באופן בלתי מודע אתה מעדיף להכיר מישהי כדי לאהוב את עצמך ולא לאהוב את עצמך מתוכך.

ש: כי אני רוצה את החוויה של המילוי.

אליעד: למה אתה רוצה את החוויה של המילוי זאת גם שאלה אבל תפיסתית המוח מעדיף למלא רצונות דרך צורות כי ככה קיימת החוויה כי אם אתה תפתור את כל הבעיות בשורשן לא יהיה כלום שזאת שאלה מה אכפת לך שלא יהיה כלום אבל זה חלק מהעניין. קיבלת תשובה?

ש: כן.
הכיר מישהי שלילי שמחה ללא תנאי מוחלטות להרגיש הרגשה מסוימת הרגשה של שנאה מה אתה רוצה ללא תנאים זוגיות אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב את עצמי אוהב את עצמך איבוד ערך עצמי אני אוהב אותה אני אוהבת אותו אני יאהב את עצמי אני יאהב את עצמי בלי תנאים אני לא אוהב אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לא מעריך את עצמי אני נמשך אליה אני נמשכת אליו אני רוצה אותה אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי אני רוצה אותו אני רוצה לאהוב את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי בלי תנאי בלי תנאים דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האם אני לא אוהב את עצמי האם אני רוצה האם אני רוצה אותה האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי האם אני שונא את עצמי האשמה עצמית הלקאה עצמית העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא לאהוב לא לאהוב את עצמי לא לאהוב את עצמי בלי תנאים לא לאהוב את עצמך לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא מעריך את עצמי לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך ללא תנאי ללא תנאים למה אני רוצה למה אני רוצה לאהוב את עצמי למה לא לאהוב למה לא לאהוב את עצמי למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים למה לא לאהוב את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר דימוי עצמי מה אני רוצה מה זה ערך עצמי מה יקרה מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית רוצה אותה רוצה לאהוב רוצה לאהוב את עצמי רוצה לאהוב את עצמך רצון שונא את עצמי שונאת את עצמי שיפור דימוי עצמי שנאה שנאה עצמית תחושת ערך עצמי תנאים
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
... למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן? מהי שאלה מלאה ואיך ... חקירה אמיתית ויסודית. כאשר אדם שואל את עצמו למה אני רוצה משהו? לרוב הוא נכנס למעגל ... שהתשובה כבר ידועה מראש. לדוגמה, כשאדם שואל למה אני רוצה להיות איתה? הוא מראש מניח ... פתוח באמת לאפשרות ההפוכה. למשל, כששואלים למה אני רוצה להיות איתה? צריך לשאול זאת ... ובלי להניח מראש שאחת האפשרויות טובה או רעה. למה אני רוצה לעשן ואיך חוקרים את הרצון הזה בצורה אמיתית? כאשר אדם רוצה לעשן ושואל למה אני רוצה לעשן?, אליעד ממליץ לחקור זאת ... הלופ מתרחש לעיתים קרובות. לדוגמה, כאשר שואלים למה אני רוצה זוגיות?, התשובה הנפוצה היא כי ... טוב? לקראת סיום, אליעד מציג שאלה בסיסית נוספת: למה אני רוצה להרגיש טוב?. הוא מסביר שגם ... לו, יגיע לתשובה עמוקה ואמיתית על עצמו. למה אני רוצה זוגיות? איך להימנע מלופ רגשי? ...
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
... לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית ... הסיבות לרצונות שלנו. לופ רגשי הוא מצב שבו האדם שואל את עצמו מדוע הוא רוצה משהו ומגיע לתשובה מעגלית, שבה הסיבה והתוצאה הן זהות. למשל, אם אדם שואל את עצמו: למה אני רוצה את הבחורה? והוא עונה כי אני רוצה אותה, זאת תשובה שהיא לופ ברור, מכיוון ... ברורה ומפורטת כיצד להימנע מלופ בחקירה רגשית. העצה העיקרית היא לנסח את השאלה בצורה מורחבת ומלאה, שתכלול בתוכה את ההפכים של הרצון עצמו. כלומר, במקום לשאול רק למה אני רוצה להרגיש טוב?, יש לשאול: למה אני רוצה להרגיש טוב, ולא רוצה להרגיש רע, וגם לא במצב שבו לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע?. בדרך זו, השאלה הופכת להיות מורכבת יותר, ומחייבת את האדם לבחון את הרצון גם מכיוונים נוספים שלא חשב עליהם מלכתחילה. דוגמה לכך היא השאלה: למה אני רוצה זוגיות?. אם התשובה תהיה כדי לא להיות לבד, מיד תישאל שאלה מורחבת: ולמה אני ... כיצד לנסח שאלות בחקירה רגשית כדי להגיע לתשובות ברורות? כאשר אליעד מסביר את אופן ניסוח השאלות הנכון, הוא מציין את החשיבות של ניסוח מלא ומדויק. במקום לשאול למה אני רוצה משהו?, הוא מציע לנסח כך: למה אני רוצה את הדבר הזה ולא נמצא במצב הפוך, שבו אני לא רוצה את הדבר הזה, או שלא אכפת ... למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לנסח נכון שאלות בחקירה עצמית? מה עושים כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לזהות אם הרצון שלי הוא אמיתי? מה זה לופ רגשי? איך לגלות למה אני רוצה משהו ולמה משהו עושה לי טוב? טיפים להתבוננות עצמית, איך לא להיכנס ללופ בחקירה שבו התוצאה הופכת להיות הסיבה? איך לגלות למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? מהו לופ רגשי? איך לדעת האם באמת אני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהשתגעתי בגלל שאני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהרצון שלי הוא לא שלי? למה לפסול את כל הסיבות הלא נכונות כדי להגיע לסיבה הנכונה? איך להתקדם בחקירה למה אני רוצה משהו אם הגעתי למבוי סתום? האם חקירה רגשית היא כמו מבוך שיש בו נתיבים שמובילים למבוי סתום? איך לנסח נכון את השאלה למה אני רוצה משהו, כדי לא להיכנס ללופ? מהו ניסוח נכון? איך לשאול שאלה מלאה בצורה נכונה? איך לשאול בצורה נכונה את השאלה למה אני רוצה משהו? למה רע לי ממשהו? למה אני רוצה זוגיות? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש רע לבד? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? ...
למה אני רוצה משהו? חקירת הרצון, למה אני רוצה את הבחורה? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה זוגיות? האם יש סיבה לרצון? אולי אני רוצה בלי סיבה? האם לרצונות יש סיבה? האם יש בחירה חופשית על הרצון? איך לחקור את הרצון? מהי סיבת הרצון?
למה אני רוצה משהו? חקירת הרצון, למה אני רוצה את הבחורה? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה זוגיות? האם יש סיבה לרצון? אולי אני רוצה בלי סיבה? האם לרצונות יש סיבה? האם יש בחירה חופשית על הרצון? איך לחקור את הרצון? מהי סיבת הרצון?
למה אני רוצה משהו? חקירת הרצון, למה אני רוצה את הבחורה? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה זוגיות? האם יש סיבה לרצון? אולי אני רוצה בלי סיבה? האם לרצונות יש סיבה? האם יש בחירה חופשית על הרצון? איך לחקור את הרצון? מהי סיבת הרצון? למה אני רוצה משהו בכלל? הסיבה שאני רוצה משהו היא נושא שנראה פשוט, אבל כפי שאליעד כהן מסביר, מדובר בנושא מורכב במיוחד. לכאורה, התשובה היא ... נובע מרצון עמוק יותר שמסתתר מתחת לפני השטח. למה אני רוצה את הבחורה? במהלך ההרצאה, אליעד חוקר לעומק את הדוגמה של רצון בבחורה. הוא מבהיר שמי שחוקר מדוע הוא רוצה בחורה בדרך כלל חושב: ... כל כך חד - משמעית שלא יהיה ספק שהיא נכונה. למה אני רוצה בחורה? האם יש סיבה לרצון שלי? איך לחקור את הרצון לעומק? האם רצונות נוצרים בלי סיבה? איך לדעת מה אני באמת רוצה? האם יש בחירה ...
איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
... להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה הבסיסית והעמוקה של למה אני רוצה את מה שאני רוצה?, ובאופן שבו ניתן לחקור את הרצונות שלנו לעומק מבלי להיכנס ללופים אינסופיים של חשיבה מעגלית. אליעד מסביר שהלופ, כלומר, החשיבה המעגלית, נוצר כאשר אדם שואל את עצמו שאלה כמו: למה אני רוצה להרגיש טוב? ועונה לעצמו: כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע, ואז שוב נשאלת השאלה בצורה אחרת, וחוזר חלילה. במצב כזה, האדם מרגיש שהוא מסתובב במעגל ולא מתקדם ... או לא יהיה כאשר אדם שואל את עצמו: למה אני רוצה את הדבר הזה?, עליו להימנע מלשאול את השאלה בצורה שמחזירה אותו לאותה נקודה. במקום זאת, עליו להוסיף את שתי האפשרויות הנוספות ולהשוות אותן זו מול זו. ... מלופ מחשבתי אליעד נותן דוגמה מעשית: למה אני רוצה שיאהבו אותי? במקום להמשיך ולחקור למה אני רוצה שיאהבו אותי? בצורה ישירה, אליעד ממליץ לשאול את השאלה באופן הבא: למה אני רוצה שיאהבו אותי, ולא שיסנאו אותי, או שלא יהיה אכפת לי אם אוהבים אותי או לא? כאשר אדם שואל את השאלה בצורה הזאת, הוא יוצר מיד אפשרות להשוואה ולא מאפשר לשאלה ... להרגיש טוב? אליעד נותן דוגמה נוספת, למה אני רוצה להרגיש טוב?. במקרה כזה, אדם עלול להיכנס ללופ של תשובות שחוזרות על עצמן, למשל: כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע. כדי לצאת מזה, אליעד מציע קודם כל לנסח את ... או רע לאחר מכן, לשאול את השאלה כך: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע או שלא אכפת לי אם ארגיש טוב או רע? באופן זה האדם חייב לחשוב לעומק למה הוא באמת פוסל את שתי האפשרויות האחרות. כשהוא מברר ... אליעד משתמש בדוגמה של מערכות יחסים: למה אני רוצה את האדם הזה ולא את ההפך שלו או שלא יהיה אכפת לי אם הוא איתי או לא? כאן, הוא מדגים את אופן השאלה באמצעות האפשרויות השונות של הרצון: אני רוצה להיות עם ... אם אני איתו או לא השאלה מנוסחת כך: למה אני רוצה דווקא את האדם הזה ולא להיפרד או שלא יהיה אכפת לי? בכך האדם מתמודד ישירות עם האפשרויות החלופיות ונאלץ לחשוב לעומק למה הוא בוחר דווקא באפשרות אחת מתוך ... למודעות עצמית אמיתית ומשמעותית. למה אני רוצה משהו? איך לצאת מלופ מחשבתי? חקירה עצמית של רצונות איך להבין את עצמי לעומק? איך לשאול את עצמי נכון? מודעות עצמית ורצון למה אני רוצה להרגיש טוב? ...
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
... לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית למה קשה לי להיות לבד? הסיבה המרכזית לכך שקשה לך להיות לבד נעוצה בתחושה הרעה שעולה כאשר אתה לבד. לפי אליעד ... שמניעות את הצורך הזה באישור חיצוני. מדוע אני רוצה שיאהבו אותי? הרצון שיאהבו אותך קשור לצורך לקבל אישור, הערכה ותחושת ערך. אליעד כהן מסביר שהסיבה לכך שאתה רוצה שאנשים יאהבו אותך היא כי אתה ... אותך. ליד כל דבר שרשמת שאל את עצמך למה אני רוצה לא רוצה את זה? וכתוב את התשובה. המשך לשאול שוב ושוב למה? לכל תשובה שקיבלת, עד שתגיע למצב שבו התשובה תהיה לא יודע. לאחר שתגיע לתשובה לא יודע, ...
החלשת הרצון, חקר הרצון העצמי, למה אני רוצה משהו מסוים? למה אני רוצה כך ולא אחרת? למה משהו משנה לי? איך להחליש את הרצון? איך להבין את הרצון? למה אני רוצה כך צורה ספציפית? איך לחקור את הרצון? מודעות עצמית, לגלות את סיבת הרצון
החלשת הרצון, חקר הרצון העצמי, למה אני רוצה משהו מסוים? למה אני רוצה כך ולא אחרת? למה משהו משנה לי? איך להחליש את הרצון? איך להבין את הרצון? למה אני רוצה כך צורה ספציפית? איך לחקור את הרצון? מודעות עצמית, לגלות את סיבת הרצון
... הרצון, חקר הרצון העצמי, למה אני רוצה משהו מסוים? למה אני רוצה כך ולא אחרת? למה משהו משנה לי? איך להחליש את הרצון? איך להבין את הרצון? למה אני רוצה כך צורה ספציפית? איך לחקור את הרצון? מודעות עצמית, לגלות את סיבת הרצון למה אני רוצה דווקא את מה שאני רוצה? אליעד מסביר איך לחקור ולהבין את הרצון העצמי, במטרה להחליש אותו ולהשתחרר מהתלות בו. הטכניקה שהוא מציג מתמקדת בשינוי אופן השאלה שאנו מפנים כלפי עצמנו, כדי לגרום למודעות עמוקה יותר לגבי סיבת הרצונות שלנו. למה השאלה למה אני רוצה אינה מספיקה? כאשר אדם שואל את עצמו למה אני רוצה משהו מסוים?, התשובה שהמוח נותן לו היא בדרך כלל כללית ולא מדויקת: כי זה טוב לי, כי זה חשוב לי. המוח מתייחס לרצון כאל ערך עליון ובלתי ניתן לערעור, ולכן האדם מתקשה ... את השאלה ולחקור את הרצון לעומק? אליעד מציע לשדרג את השאלה על ידי הפיכתה למדויקת יותר. במקום לשאול למה אני רוצה משהו מסוים?, יש לשאול למה אני רוצה משהו בצורה המסוימת הזאת ולא בצורה אחרת?. לדוגמה, במקום לשאול למה אני רוצה בחורה?, עדיף לשאול למה אני רוצה בחורה שנראית בצורה מסוימת ולא בצורה אחרת?. המוח אז יענה כי זה יותר יפה לי, ואז ממשיכים לשאול: מה בדיוק אני רוצה? איך בדיוק הבחורה צריכה להיראות? למה דווקא הבחורה ... אחרת. ההבנה הזאת עוזרת להשתחרר מהרצון, להפחית את התלות בו, ולהגיע למצב של מודעות עצמית עמוקה יותר. למה אני רוצה דווקא את זה? איך להחליש רצון? למה משהו משנה לי? איך לחקור את הרצון שלי? מהי מודעות עצמית? למה אני רוצה דווקא ככה ולא אחרת? ...
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
... רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו? מה הסיבה שאני רוצה שמישהי תאהב אותי? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא הרצון להיות אהוב או לקבל הערכה, ומה עומד מאחורי הרצונות הללו. השיחה מתמקדת בשאלות כמו: למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי או תחזור אליי, למה חשוב לי לקבל הערכה מאחרים, ומה המשמעות של ערך עצמי בעיניי. האם הרצון שלי ... את השולחן? וכך הלאה. בסופו של דבר, אין שום דבר שאנחנו יכולים לדעת בוודאות שיש לו סיבה מוחלטת. למה אני רוצה שיעריכו אותי ויאהבו אותי? אליעד מסביר שהסיבה שאתה רוצה שמישהו אחר יעריך אותך או יאהב אותך היא כדי להרגיש שאתה ... הסיבות המדויקות שמפעילות את הרצון שלי? האם הרצון שלי קשור למשהו פנימי שאני רוצה להימנע ממנו? למה אני רוצה שיאהבו אותי או יעריכו אותי דווקא בדרך הזו? אם תבין לעומק את הסיבות האלו, תגלה שהרצון לקבל הערכה הוא רק תוצאה של הרצון שלך להימנע מתחושת חסרונות עצמיים, ותוכל להשתחרר מהרצון הזה. למה אני רוצה שמישהו יאהב אותי? מה זה סיבתיות ואקראיות? למה אני מחפש הערכה מאחרים? איך להרגיש טוב לבד? האם יש סיבה מוחלטת ... מהי סיבתיות? מהי אקראיות? למה דברים קורים? סיבתי או אקראי, אקראי או סיבתי, האם לרצון יש סיבה? למה אני רוצה משהו? איך נוצר הרצון שלי? הרצון להרגיש טוב, האם רצון להרגיש טוב הוא סיבת הרצונות? סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, ... אני לא אוהב את עצמי? מה זה חוסר ערך עצמי? למה אני לא מעריך את עצמי? הכל קורה מעצמו, איך להבין למה אני רוצה משהו? איך לדעת שמשהו אקראי? איך לדעת שיש סיבה למשהו? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך לדעת האם למשהו יש סיבה? האם ...
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
... מעמיקה. הוא מציע לאדם לחקור באופן יסודי כל רצון, כל מחשבה וכל תחושה, ולשאול שאלות כגון למה אני רוצה את מה שאני רוצה?, מה באמת אני מחפש להשיג?, ומדוע אני חושב שהמצב הזה הוא טוב או רע?. באמצעות השאלות האלה, האדם יכול להגיע להבנה עמוקה של מנגנוני הרצון שלו ולראות שכל ... פנימית. כל רצון שאי פעם נחקר, התברר שבסופו של דבר הוא נועד כדי להרגיש טוב. השאלה שעלתה היא: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אך לפני ששואלים למה, מומלץ להבין קודם מהו בעצם הרצון הזה להרגיש טוב. מה פירוש להרגיש טוב וכיצד זה קשור לרצון? בתוך השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונים כמה מרכיבים: רצון - מהו בכלל רצון? להרגיש - מה פירוש התחושה עצמה? טוב - מהו טוב ומהו רע? סיבה ותוצאה - מהו הקשר הסיבתי שגורם לרצון הזה להופיע? אם לא בודקים כל מרכיב בנפרד, השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? נותרת מעורפלת. לדוגמה, אם רוצים לברר למה יש מיץ תפוזים על השולחן, אפשר קודם להבין מהו בכלל מיץ תפוזים ורק אחר כך לשאול למה הביאו אותו. באותו אופן, לפני ... טוב, יש להבין מהו אותו רצון ומה משמעות הטוב. מדוע השאלה למה פחות ממוקדת משאלת מהו? בשאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונה הנחה שיש סיבה ותוצאה. אבל כדי להבין באמת את הסיבה, יש צורך להתות בשאלה מהו הרצון הזה?. לדוגמה, אם רוצים להבין למה קונים פלאפון, צריך קודם להבין מהו ... לבדיקה מדוע הם מופיעים. כיצד השאלות מתפתחות עד לשאלה הסופית? השאלה האחרונה והעיקרית אינה למה אני רוצה להרגיש טוב? אלא שאלות בסגנון: איך זה שאני קיים וגם לא קיים בו זמנית?, איך ייתכן שיש גם כן וגם לא? או איך אפשר להיות אני ורוצה ולא אני ורוצה - לא - לרצות באותו זמן?. ... ביותר. מדוע חשוב לבדוק את הנחות היסוד של כל שאלה? כל שאלה מבוססת על כמה הנחות יסוד. לדוגמה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מניחה שיש אני, שיש טוב, שיש רוצה, ושיש סיבה ותוצאה. בלי ההנחות האלו השאלה לא הייתה קיימת. לכן כדי להשיב ברצינות, יש להתבונן על כל ההנחות הללו, ולשאול: מהו ... את זה כדי להרגיש טוב אליעד: כל רצון שחקרת גילית שהוא כדי שתרגיש טוב. שאלה: ואז שאלתי את עצמי למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אליעד: לפני, בוא אני אתן לך טיפ, לפני שאתה שואל למה, תנסה להבין מהו, מה זה רצון להרגיש טוב. שאלה: שאלתי למה אני רוצה להרגיש טוב, והבנתי שמשהו גורם לי לרצות. שאלתי מה גורם לי לרצות, ומהו רצון בכלל, אבל לא הגעתי להבנה. אליעד: אני רוצה להגיד לך משהו מסוים כדי למצוא תשובה צריכה השאלה ... למה? כדי לפתור אותה חייבים לדעת מה, אתה צריך להבין מה פירוש הרצון להרגיש טוב, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, מה זה להרגיש טוב? מהו רצון? תנסה לצמצם את השאלה שאתה רוצה להבין, אתה מנסה להבין למה אני רוצה להרגיש טוב? יש כאן הרבה דברים להבין. למה? - יש להבין כאן את החוקיות של הסיבה תוצאה, רוצה - מה זה רוצה? להרגיש - מה זה להרגיש? טוב - מה זה טוב? תתחיל לצמצמם. דרך החשיבה ... אותך איזו מילה היא הנושא, הנשוא והמושא. איזה מילה שבלעדיה לא תהיה משמעות למשפט. נגיד לדוגמה למה אני רוצה להרגיש טוב? אם נוריד את המילה למה, היא מתארת משהו, היא לא המרכז של האירוע. השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב, או למה אני רוצה את מה שאני רוצה היא שאלת הכוונה, היא לא השאלה הסופית, השאלה האחרונה היא שאלה אחרת בכלל. השאלה האחרונה היא איך זה יכול להיות שאני קיים וגם לא קיים? איך זה יכול להיות ... אני מתקדם הלאה? אני רוצה להרגיש טוב. אליעד: מאוד פשוט, אני אסביר לך, בא ננסה להבין את השאלה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מה יש בשאלה? יש מציאות שיש בתוכה אדם שרוצה להרגיש טוב, עכשיו הוא שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? למעשה אנו שואלים למה האירוע התרחש? אני רוצה להרגיש טוב, למה אני רוצה להרגיש טוב? כאילו אתה מניח שיש סיבה, וגם יש תוצאה. התוצאה היא שאני רוצה להרגיש טוב, מה המסובב של התוצאה שאני רוצה להרגיש טוב? שאלה: מה הסיבה? אליעד: מה הסיבה, מה ... שלפני שאתה שואל מה קדם לרצון שלי להרגיש טוב, תשאל מה זה, אני רוצה להרגיש טוב? כאשר אתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, אתה שואל מה קדם לאירוע שאני רוצה להרגיש טוב. קודם תנסה להבין מה זה אני רוצה להרגיש טוב, ואחר תשאל מה קדם לו. מה הבנת? שאלה: לא הבנתי. אליעד: אז אני אסביר שוב. האדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? הלמה הוא מחוץ להרגיש טוב, יש אני רוצה להרגיש טוב שזה אירוע, ויש משהו מסביבו שגורם לו לקרות, אז שהצלחת לגלות מה מחוץ לאירוע, יצרת אירוע, אז תנסה להבין מה ... במקום שתשאל מי יצר את הזמן, תשאל מה הוא זמן? אנחנו מדברים על איך לשאול, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, תשאל מה זה אומר להרגיש טוב? אני רוצה להרגיש טוב, מה זה אני רוצה להרגיש טוב? שאלה: אז השאלה היא מה אתה רוצה? אליעד: יכול להיות, אני רק אומר שלפני שאתה מחפש ... טוב? למלא את הרצון, והשאלה הבאה היא מי אחראי על הרצון שלי, מי יוצר אותו? מאיפה הוא מגיע? למה אני רוצה להרגיש טוב? מה המילה הכי חשובה במשפט? שאלה: למה אני רוצה? אליעד: נשאר למה אני רוצה? למה אני רוצה זה כמו מה הסיבה שאני רוצה, נוריד את הסיבה, ויישאר אני רוצה. שאלה: אם אני לבד בבית ואני שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? איך אני ממשיך מכאן לבד? אליעד: אתה שואל איך היית אמור לדעת את זה, יש מחויב המציאות ואפשרי המציאות, כבר שמעת את המושג הזה, יש דבר שתלוי בדבר. מהו אותו דבר ... שאלה: רצון אליעד: נכון, אתה אמור לחקור את הבסיס, לחקור קודם כל מה הוא רצון. שאלה: אני שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? כי אני רוצה למלא את הרצון שלי אליעד: עד כאן הבנו? שאלה: למה אני רוצה למלא את הרצון שלי? כי מישהו גורם לי לרצות. אליעד: אז כן הגעת לאותה נקודה. בא נתחיל לבודד, במקום לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב? נשאל אני רוצה להרגיש טוב? אני רוצה להרגיש? אני רוצה? אני, יש זמן מקום אחד, הבנת? שאלה: מפריע לי שאין תשובה. אליעד: מפריע לך? כשתפגוש את אלוהים תגיש תלונה, ... לשאלה אנחנו מנסים להבין את הנחות היסוד של השאלה. מה הם אותם דברים שבלעדיהם לא הייתה שאלה? למה אני רוצה להרגיש טוב? על איזה הנחת יסוד היא מבוססת? שיש אני, שיש רוצה, שיש להרגיש, שיש טוב ורע, ושיש גם סיבה, אז אתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? אם לא הייתה סיבה לכל דבר היית שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? לא, אם לא היה אני, לא היה רוצה, לא היה להרגיש, אז בא נבדוק על מה זה מבוסס. זה מבוסס על זה שאני קיים, ושיש לי רצון, ושאני רוצה למלא אותו, ומה יש מתחת לזה? ...
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית למה אני רוצה להרגיש טוב או להימנע מהרגשה רעה? אליעד כהן פותח בשאלה מהותית: מדוע אדם רוצה להרגיש טוב ומדוע הוא לא רוצה להרגיש רע? לדבריו, כדי לענות על שאלות אלה צריך ... אליעד מסביר שכדי להתמודד עם שאלות מהותיות כמו למה אני רוצה משהו? או למה אני לא רוצה משהו? חייבים לפרק את השאלה לשאלות קטנות וברורות יותר. לדוגמה, כשאדם שואל את עצמו: למה אני לא רוצה שיכאב לי? הוא צריך קודם כל ... הפסיכולוגיים הפועלים מאחורי כל רצון ורגש. למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מה זה טוב ומה זה רע? איך לפרק שאלות מורכבות? האם יש סיבה לרצון שלי? איך לזהות את הרגשות שלי? מודעות עצמית וניתוח עצמי ...
איך לא לפחד מהחיים? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לא לפחד לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? איך לא לפחד מהדבר הגרוע ביותר? איך להיות מאושר? איך להרגיש שהחיים הם משחק? איך לא לפחד משום דבר? פחד להרגיש חוסר אונים, פחד להרגיש סבל נצחי, חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד כללי מהחיים, הכל כרצונך תמיד, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? איך להפסיק לסבול?
... לא לפחד מהחיים? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לא לפחד לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? איך לא לפחד מהדבר הגרוע ביותר? איך להיות מאושר? ... פחד להרגיש סבל נצחי, חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד כללי מהחיים, הכל כרצונך תמיד, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? איך להפסיק לסבול? והפעם נדבר על הרצון להרגיש טוב ולא להרגיש רע. ונתבונן עליו מנקודת המבט של מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לך? איך לא ... וכדי להחליש את הרצון לא להרגיש רע, לשם כך על האדם להתבונן מול עצמו ולשאול את עצמו, למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה אכפת לי מה אני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה דווקא מה שאני רוצה? מה זה משנה מה אני רוצה? מה זה משנה אם המציאות נגד רצוני? אז מה אם אני מרגיש רע? למה אני לא רוצה את התחושה של הסבל? למה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה אני רוצה?, דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה אני רוצה?, איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ טיפולי, מאמן שיווקי, אימון אישי לקשב וריכוז בנושא למה אני רוצה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 18:59:27 - wesi1