אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה אני מתגעגעת אליו? ✔געגועים, ממה נוצר געגוע? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
געגועים, ממה נוצר געגוע? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת אליו? התמודדות עם אובדן, התמודדות עם פרידה, געגועים לאקסים, איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו?
מה גורם לגעגועים אחרי פרידה?

געגועים הם תופעה רגשותית שאנשים רבים חווים אחרי פרידה, גם אחרי תקופה ארוכה. לעיתים, אדם עשוי להרגיש געגועים לאדם או לדמות מבלי שתהיה לו סיבה ממשית לכך, כמו במקרה של פרידה או אובדן. תחושת געגוע זו נובעת בעיקרה מהחסר הרגשי שנוצר אחרי שהאדם עזב את חיינו, או כשהייתה לנו תקווה לשיפור במערכת היחסים שהייתה, אם זו הייתה מערכת זוגית, קשר עם חברים או אפילו קשר עם דמות משפחתית.

איך תחושת החוסר קשורה לגעגועים?

כל אדם, בין אם במערכת זוגית או בקשר אחר, רוצה להרגיש טוב עם עצמו. תחושת הגעגועים היא תוצאה של רצון זה. כשיש לאדם קשר עם מישהו שהוא אוהב, הוא מרגיש סיפוק רגשי. אם הקשר הזה מסתיים, תחושת החוסר הזו מתחילה לצוף, מה שגורם לגעגועים. אדם יכול להתגעגע לדברים שיצר הקשר הזה, כמו תמיכה רגשית, אהבה או אפילו תחושת ביטחון. במקרה של פרידה, אם מערכת היחסים לא נתמכה בתחושות חיוביות, האדם מתגעגע לא רק לדברים שקרו, אלא גם לדברים שהוא דמיין שיקרו, כמו תקווה או פנטזיה שהקשר יוביל למקום טוב יותר.

האם הדמיון משפיע על תחושת הגעגוע?

הדמיון יכול להיות אחד הגורמים העיקריים שמובילים לגעגועים. לדוגמה, אם מישהו היה במערכת יחסים שבה הוא חווה תחושות של אכזבה, אך עדיין דמיין את עצמו בונה חיים משותפים מאושרים, תחושת הגעגוע לא תהיה רק למה שהיה, אלא גם למה שהיה יכול להיות. כשזה לא מתממש, האדם מתחיל להתגעגע לדמיון של מערכת יחסים אידיאלית שציפו לה. זהו מנגנון רגשי שמקשה על האדם להחלים.

מה אפשר ללמוד מדוגמת המוכר והלקוח?

אליעד מציין את הדוגמה של המוכר והלקוח בחנות כדי להמחיש את ההשפעה של הרצון הפנימי על הדרך בה אדם מרגיש כשמישהו מסרב לו או לא מביע עניין בו. אם המוכר מאוד זקוק למכירה כדי להתפרנס, הוא ייפגע מאוד מהתנהלות הלקוח, שיכול לפגוע במוניטין של המוכר. לעומת זאת, אם המוכר לא באמת צריך את העסקה, הפגיעה תהיה הרבה פחות משמעותית. המסקנה היא, שכאשר אדם מרגיש צורך עז לזוגיות או להערכה מבחוץ, הוא יפגע הרבה יותר כאשר ייתקל בדחייה.

למה דחייה רומנטית מכאיבה כל כך?

כאשר אדם נמצא במערכת זוגית, הוא בעצם "מוכר" את עצמו לשני, מתוך תחושת חוסר פנימי - הוא מקווה שבן הזוג ייתן לו את מה שהוא צריך כדי להרגיש טוב עם עצמו. כאשר יש דחייה או פרידה, האדם חווה את זה כמשהו שמעיד על כך שהוא לא מספיק טוב. הפגיעה הנפשית נובעת מהתחושה הזאת, אבל אם היה אדם שלם עם עצמו לפני הדחייה, הוא היה חווה את זה אחרת, פחות פוגע.

מהו תפקידה של האחריות האישית?

אליעד מציין, כי ברמה האישית כל אחד צריך להבין שהכאב נובע בעיקר מתחושת החוסר הפנימי, ולא מהמעשה של הצד השני. כלומר, אם אדם היה שלם עם עצמו מראש, הוא היה מצליח להתמודד בצורה טובה יותר עם דחייה. כל תחושת הכאב בעקבות סיטואציה כמו פרידה או דחייה רומנטית נובעת מהציפייה הלא מציאותית שבן הזוג יהיה האחראי להעניק לאדם את מה שהוא מרגיש שחסר לו.

האם תחושת הגעגוע קיימת גם באובדן של ילד?

העקרונות שמסביר אליעד לגבי געגועים לאדם או לדמות מסוימת יכולים להיות נכונים גם בהקשרים של אובדן, כמו אובדן של ילד. הכאב הגדול שמרגיש אדם לאחר אובדן ילד לא נובע רק מהעובדה שהילד איננו, אלא גם מהחסר הרגשי שנוצר. הילד מילא צורך רגשי חשוב בחייו של ההורה, ועם מותו, החסר הזה נעשה מוחשי הרבה יותר.

כיצד להתמודד עם געגועים ואובדן?

ההמלצה המרכזית של אליעד היא לקחת אחריות אישית על תחושת הגעגועים ולנסות להבין מה באמת חסר לנו ומה אנחנו מחפשים במערכת היחסים או בקשר. כל אדם צריך להבין שאם הוא לא ישנה את תחושת החוסר הפנימי שלו, גם כאשר יתממש הקשר או יחזור אל המישהו שהוא מתגעגע אליו, הוא לא ירגיש שלם או מסופק לאורך זמן. פתרון אמיתי טמון בהבנה פנימית של מה חסר לנו ולמה אנחנו מרגישים צורך למלא אותו דרך הקשר או מערכת היחסים.
למה ממשיכים להתגעגע גם אחרי פרידה?

פרידה מכל סוג יכולה להשאיר תחושת געגוע במשך שנים רבות, לפעמים גם אחרי עשרים שנה. אדם יכול להיות בקשר חדש ואוהב, אבל עדיין להמשיך ולחשוב על האקס או האקסית, על גרוש או גרושה, על מי שהכיר בבית הספר, או אפילו על דמות דמיונית שהיתה לו בראש. דבר דומה קורה גם במצבים אחרים, כמו אדם שמתגעגע לילד שנפטר. הרעיון הכללי הוא שגעגוע נובע תמיד מתחושה שמשהו שעשה לנו טוב - או שדמיינו שיעשה לנו טוב - חסר לנו כעת.

איך קשורה תחושת החוסר לרצון להרגיש טוב?

כל אדם רוצה להרגיש טוב. כשמתגעגעים לאקס או לאקסית, יש לרוב מחשבה שהאדם הזה העניק (או היה יכול להעניק) משהו שחסר כעת. זה יכול להיות משהו ממשי, כמו מתנות או תמיכה רגשית, ויכול להיות גם משהו דמיוני, כמו תקווה שיום אחד יהיה טוב יותר. לפעמים בן זוג לשעבר לא עשה בפועל שום דבר טוב, ואף פגע או התעלל, אבל הדמיון שלנו יצר ציפיות שבסופו של דבר אינן מתממשות.

כיצד הדמיון משפיע על תחושת הגעגוע?

הדמיון יכול להיות חזק מאוד. גם אם אדם מעולם לא קיבל בפועל את ה"טוב" שציפה לקבל, עצם הפנטזיה או התקווה לכך יוצרת זיכרון חיובי. כשזה נלקח ממנו (או כשמסתבר שלא יתממש), הוא מתגעגע לא רק למה שקרה אלא למה שיכול היה לקרות. לכן גם אחרי שנים, אדם עלול לחזור ולחשוב על האקס מהתיכון או על חלום שלא התגשם, מפני שהצורך להרגיש טוב לא נעלם.

מה לומדים מהדוגמה של המוכר והלקוח בחנות?

הדוגמה מספרת על מוכר שיש לו חנות ומנסה למכור מוצר מסוים. מגיע לקוח שאומר שהמוצר גרוע ומסרב לרכוש אותו, ואף מאיים לפגוע במוניטין של המוכר. נשאלת השאלה האם המוכר צריך להיפגע. התשובה תלויה בעוצמת הרצון שלו למכור:
  • אם הוא זקוק מאוד לכסף וחשוב לו שכל לקוח יקנה, הוא ייפגע אנושות מביקורת שלילית.
  • אם הוא מולטי - מיליונר שעוסק במכירה כמעין משחק, הוא כמעט לא ייפגע. הוא לא באמת זקוק למכירה הזאת.
איך זה קשור לרמת הצורך שלנו באחר?

כאשר אדם מרגיש שחסר לו משהו - אהבה, הערכה, ביטחון או תשומת לב - הוא זקוק לזולת כדי למלא את החוסר. אם אחד הצדדים עוזב או מבקר אותו, נוצרת פגיעה קשה, כי הוא מרגיש שאיבד את מה שחשב שייתן לו תחושה טובה. מנגד, אם אין לאדם חוסר גדול כל כך, הביקורת פחות משפיעה עליו. הוא חש בטוח גם בלעדיה.

מדוע דחייה רומנטית מכאיבה כל כך?

בזוגיות, אדם מנסה "למכור" את עצמו לבן או בת הזוג. אם הצד השני מסרב, עולות מחשבות כמו: "אולי אני לא טוב מספיק, " "אולי אני לא שווה, " וכדומה. אבל לא תמיד זה באמת אומר שהצד השני חושב שאנחנו לא שווים. לפעמים זה עניין של התאמה אחרת, או חששות אחרים. בכל זאת, הכאב נוצר כי מלכתחילה היה רצון חזק בזוגיות מתוך תחושת חוסר פנימית. אם אותה תחושת חוסר לא היתה קיימת, הפגיעה היתה מצטמצמת.

מהי האחריות האישית של כל אחד?

יש נטייה להאשים את הצד השני: "הוא או היא אשם בכל הצער, " אך למעשה הכאב נובע מכך שציפינו שמישהו אחר ימלא את הרצון הפנימי שלנו להרגיש טוב ושלם. אם מלכתחילה האדם היה שלם עם עצמו, דחייה או פרידה לא היתה כה כואבת. בחיי היומיום נהוג להאשים אחרים כדי להחזיק מסגרת של זוגיות או סדר חברתי, אבל ברמה הפנימית כדאי לזכור שזו האחריות האישית שלנו להבין מה חסר לנו ולמה אנו מנסים למלא אותו דרך הקשר.

איך זה מתבטא גם באובדן של ילד?

כשאדם מאבד ילד, נוצרת תחושת חוסר עצומה, כי הילד מילא צורך רגשי משמעותי. גם כאן, העיקרון דומה: לפני שהילד נולד, היה לאדם צורך מסוים שהילד מילא. ברגע שהילד איננו, החוסר חוזר ומתעצם. למרות שלצער יש צד אמיתי של געגוע לאדם יקר, עדיין כדאי להבין שהכאב קשור בצורך שלנו שחזר להיות לא ממומש.

כיצד כדאי להתמודד עם התחושה?

כדאי לזכור שהכאב אינו נובע רק ממה שקרה במציאות, אלא גם מהפנטזיה והציפייה שהיו לנו. יש מקום להרגיש את הצער, אך במקביל להבין שברמה העמוקה, הפתרון טמון בבירור פנימי: למה אני כל כך זקוק לאדם הזה כדי להרגיש טוב? איך אני יכול למלא את החוסר גם בלעדיו?

כל ההסתכלות הזו לא נועדה לבטל קשרים אנושיים או להפסיק לחלוטין להיתמך בזולת, אלא להמחיש שאם לא נשנה את התחושה הפנימית של החוסר, גם כשהאדם יחזור או כשנמצא אדם אחר, עדיין נרגיש לא מסופקים לאורך זמן.

בסיכומו של דבר, הכאב אחרי פרידה, דחייה או אובדן, נובע מהצורך הרגשי שמבקשים למלא. ככל שנלמד לקבל אחריות על התחושה הפנימית הזאת ונשאל את עצמנו מדוע אנחנו כל כך צריכים את הדבר שנעלם מאיתנו, כך נפחית את העוצמה של הגעגוע והכאב.

שלא ירדו על עצמם אלה שמתמודדים עם זה. בהצלחה.
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם פטירה של בן משפחה, התמודדות עם מוות של ילד, מוות של הורים, האקסית המיתולוגית, איך להרגיש טוב אחרי פרידה?
להרגיש טוב עם עצמי להתמודד עם מוות של ילד שכחה געגועים להתגבר על האקס משמעותי מוות של בת משפחה פטירה של הורים מלכתחילה כאב לאבד אמא אובדן איך להוציא איך להוציא מישהו מהראש איך לשכוח איך לשכוח מישהו איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אני לא מצליח אני לא מצליח לשכוח אני לא מצליח לשכוח אותה אני לא מצליחה אני לא מצליחה לשכוח אותו אני מתגעגע אני מתגעגע אליה אני מתגעגעת אני מתגעגעת אליו אקס אקסים אקסית געגוע געגועים געגועים לאקס געגועים לאקסים געגועים לאקסית דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הצלחה התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם אובדן התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתגעגע אליה להתמודד להתמודד עם אובדן להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות למה אני לא מצליח למה אני לא מצליח לשכוח למה אני לא מצליח לשכוח אותה למה אני לא מצליחה למה אני לא מצליחה לשכוח אותו למה אני מתגעגע למה אני מתגעגע אליה למה אני מתגעגעת למה אני מתגעגעת אליו למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב ממה נוצר געגוע מצליח לשכוח מצליח לשכוח אותה מתגברים על אהבה מתגעגע אלי מתגעגע אליה מתגעגע אליך מתגעגעת אלי מתגעגעת אליו מתגעגעת אליך נפרדים מאהבה פרידה פרידות שברון לב שכחה
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה אני חושב על האקס בתוך זוגיות חדשה? כאשר אדם נמצא בזוגיות חדשה ומגלה שהוא חושב על האקסית, הוא עלול לחוש מבולבל או מתוסכל מכך. אליעד כהן מסביר שמחשבות על הקשר הקודם אינן בהכרח סימן לכך שהקשר הנוכחי לא מספיק טוב. אדם יכול להיות ... מסיבות שונות, ולאו דווקא מתוך געגוע אמיתי. מה המשמעות של מחשבות על אקס? אליעד כהן מדגיש שבמאה אחוז מהמקרים, אם אדם חושב על האקסית, יש לכך משמעות כלשהי עבורו. המשמעות הזאת יכולה לנבוע ממגוון רחב של סיבות ופרשנויות. המחשבה יכולה להיות סתם זיכרון, רצון להשוות בין מערכות ... אליעד מציין שאדם יכול לחשוב על האקסית מתוך תחושת געגוע אמיתית, או מתוך תחושת אגו שנפגעה. כלומר, הוא לא מתגעגע לקשר עצמו, אלא לרעיון של להיות רצוי על ידי אותה אקסית. אפשרות נוספת היא שהאדם חושב על האקסית מתוך השוואה למה שיש לו היום - מחשבה שייתכן ששם היה יותר טוב בנקודה מסוימת. האם מחשבות על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על בעיה בזוגיות הנוכחית. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם איבדת 100 שקלים ברחוב, וקיבלת במקום זה 200 שקלים, ייתכן שעדיין תחשוב על ה - 100 ... מצביעה על המשמעות הרגשית של האובדן או של האירוע עצמו. כך גם בזוגיות - אדם יכול להיות בזוגיות הרבה יותר טובה מהקודמת, ועדיין לחשוב על האקסית בגלל המשמעות הרגשית של הפרידה או של הקשר ההוא. המחשבות האלה לא בהכרח אומרות שהוא רוצה לחזור לקשר הקודם, אלא שהוא מתמודד עם הרגשות שהקשר הקודם עורר בו. האם יש סתירה בין געגוע לאקס לבין אהבה לזוגיות הנוכחית? אליעד כהן מסביר שאין בהכרח סתירה. הוא מעלה דוגמה נוספת: אדם יכול להיות בחופשה באילת ולחשוב שהיה רוצה ... ועדיין לנהל בתוכו מחשבות על האקסית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מצפה שלא יהיו לו בכלל מחשבות על משהו אחר - זו ציפייה לשלמות שאינה ריאלית. בפועל, לכולם יש מחשבות על אלטרנטיבות, ובכל תחום בחיים. מה ההבדל בין געגוע אמיתי לאקס לבין פגיעה באגו? אליעד מדגיש שאדם יכול לחשוב שהוא רוצה לחזור לאקסית לא מתוך געגוע אמיתי, אלא מתוך רצון להוכיח לעצמו שהוא עדיין רצוי או אהוב. זהו מצב בו האדם רוצה לחזור לאקסית רק כדי לשקם את האגו שלו, ולא בגלל רצון אמיתי לחדש את הקשר איתה. תחושה זו יכולה להתפרש בטעות כגעגוע אמיתי, בעוד שהיא בעצם נובעת מתוך פגיעה או חוסר ביטחון עצמי. האם אפשר לרצות משהו אחר בלי לפגוע בזוגיות? אליעד מציין שכשאדם רוצה משהו נוסף שאין ... לכך שזאת המציאות. האם המחשבות על האקס הן בהכרח רעות? אליעד מסכם שהמחשבות על האקסית או על קשר קודם אינן בהכרח שליליות או מזיקות. להיפך, לפעמים הן מאפשרות לאדם להבין דברים על עצמו ועל הרצונות שלו, ולעשות סדר ברגשותיו. הבעיה ... אליעד כהן מסביר שמחשבות על האקס בתוך זוגיות הן דבר טבעי, נורמלי ואפילו בעל יתרונות מסוימים, כל עוד האדם מפרש אותן נכון ולא נותן להן להפריע לזוגיות הנוכחית שלו. איך
געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להתגעגע למישהו?
געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להתגעגע למישהו?
געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להתגעגע למישהו? מה זה געגוע ואיך הוא נוצר? געגוע הוא מצב נפשי שבו אדם חש חיסרון כלפי אדם, מקום או חוויה מהעבר, שנתפסו כחיוביים עבורו. אליעד כהן מסביר כי הגעגוע הוא תהליך נפשי שבו האדם רוצה להרגיש טוב שוב, ובתוך כך נזכר ... הזיכרון של תחושה טובה מהעבר מעלה את הרצון לשוב ולחוות אותה, וכך נוצר געגוע. לדוגמה, אם אדם טייל בפארק וחש שם אושר יוצא דופן, החוויה הזאת ... רע וירצה להרגיש טוב, המוח יעלה מחדש את הזיכרון מהפארק, וכתוצאה מכך ייווצר געגוע לאותו פארק. באופן דומה, כאשר לאדם היה טוב עם אדם מסוים, וכשהוא מרגיש רע ורוצה להרגיש טוב שוב, מוחו ייזכר באותו אדם וייצור געגוע אליו. האם געגוע הוא אקראי או סיבתי? אליעד כהן מדגיש כי הגעגוע נראה לכאורה אקראי אך למעשה הוא סיבתי לחלוטין. התהליך הוא כזה: ... המוח מוצא זיכרון שבו התחושה הטובה קשורה לאדם מסוים או למקום, נוצרת תחושת געגוע. אם אחד מהשלבים האלו לא מתממש - למשל, אם האדם לא נזכר בתחושה מסוימת, או שהתחושה לא הייתה חזקה מספיק בעבר - הגעגוע לא ייווצר. במובן הזה, געגוע הוא תהליך מחויב, שנובע מתוך הצורך להרגיש טוב ולהתגבר על תחושות שליליות. איך געגוע קשור למנגנון הישרדותי? הגעגוע הוא למעשה מנגנון הישרדותי של המוח. כאשר לאדם רע, המוח מחפש ... מהעבר, הוא שואף לשוב אליה כדי להחזיר לעצמו את הרגשת הטוב. באופן זה, הגעגוע דומה לרעב. כאשר אדם רעב, הוא נזכר באוכל שיספק את תחושת החיסרון והרעב שלו, וכך נוצר געגוע לאוכל. באותו אופן בדיוק, אדם מתגעגע לאדם אחר כי הוא מאמין שאותו אדם יכול למלא את החיסרון הרגשי שלו. מה גורם לאדם להתגעגע דווקא לאדם מסוים ולא לאחרים? האדם מתגעגע דווקא לאדם או למקום שסיפקו לו תחושה ספציפית וייחודית בעבר. אם אדם חווה תחושת אהבה עמוקה או תחושת ביטחון, הוא יתגעגע דווקא למי שסיפק לו את התחושה הזו בצורה המשמעותית ביותר. אם ...
איך לא להוציא מישהו מהראש? למה אני לא מצליח לא לחשוב עליה? למה אני לא מצליחה לא לחשוב עליו? התמודדות עם פרידה, איך לשכוח מישהו? איך להרגיש טוב בלעדיה? איך להרגיש טוב לבד? מטרות שלא קשורות לאקסית
איך לא להוציא מישהו מהראש? למה אני לא מצליח לא לחשוב עליה? למה אני לא מצליחה לא לחשוב עליו? התמודדות עם פרידה, איך לשכוח מישהו? איך להרגיש טוב בלעדיה? איך להרגיש טוב לבד? מטרות שלא קשורות לאקסית
... לא להוציא מישהו מהראש? למה אני לא מצליח לא לחשוב עליה? למה אני לא מצליחה לא לחשוב עליו? התמודדות עם פרידה, איך לשכוח מישהו? איך להרגיש טוב בלעדיה? איך להרגיש טוב לבד? מטרות שלא קשורות לאקסית איך לא להוציא מישהו מהראש? למה אני לא מצליח לא לחשוב עליה? איך להתמודד עם פרידה? בהרצאה, אליעד כהן דיבר על ההתמודדות עם מחשבות בלתי פוסקות על אדם לאחר פרידה או פחד מפרידה, במיוחד כשהאדם מחפש דרכים לשכוח את האקסית. שאלות כגון איך לא להוציא מישהו מהראש? ולמה אני לא מצליח לא לחשוב עליה? נדונו במטרה להבין את המניעים העמוקים שמובילים לאי יכולת לשחרר את המחשבות על האדם, גם כאשר יש רצון להפסיק לחשוב עליו. האם הצבת מטרות עוזרת לשכוח את האקסית? אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים אדם שנמצא בפרידה , מנסה להימנע מהמחשבות על האקסית על ידי הצבת מטרות או ... המטרה היא לעסוק בפעילויות שיסיחו את הדעת וימנעו מהאדם להרגיש את הכאב הרגשי שמלווה את הפרידה. לדוגמה, אדם שמרגיש רע לאחר פרידה ומחליט להציב מטרות כמו קריאת ... שבמטרות שמסיחות את הדעת? הבעיה העמוקה יותר, לפי אליעד, היא שהמטרות שהאדם מציב לעצמו לאחר פרידה לא תמיד נועדות לשיפור עצמי ... אך לעיתים מתברר שבתת - מודע, הכוונה האמיתית היא להרוויח כסף כדי למשוך את תשומת הלב של האקסית או של מישהו אחר, ולא ... צריכה להיות כזו שנעשית רק מתוך רצון אישי אמיתי ולא מתוך רצון לעמוד בקשר עם האדם שמנסים לשכוח. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהוא ... עצמה, אלא בהתמקדות בתוצאה של השגת תשומת לב או אהבה. השגת מטרות כאלו לא תשפיע על היכולת לשכוח את האדם ולהרגיש טוב לבד. מה תעשה כדי לשכוח את האקסית? אליעד מציע, בתור פתרון, ... יצירה או ציור, מבלי לחשוב על תוצאה חיצונית שקשורה לזוגיות. מסקנה לסיכום, הדרך האמיתית לשכוח את ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על געגועים, ממה נוצר געגוע? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת אליו? התמודדות עם אובדן, התמודדות עם פרידה, געגועים לאקסים, איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה אני מתגעגעת אליו?, איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה אני מתגעגעת אליו?, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי ועסקי, קואצ'ינג לילדים, מטפל התנהגותי קוגניטיבי בתחום למה אני מתגעגעת אליו - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 09:40:17 - wesi1