אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם החלטות קשות ✔קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה? איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? איך להתמודד עם החלטות קשות?
איך לקבל החלטות קשות כמו פרידה, גירושים, שינוי קריירה או מעבר דירה?

קבלת החלטות קשות היא אחת ההתמודדויות המרכזיות בחיים. פעמים רבות אנשים מוצאים את עצמם מתלבטים בנושאים חשובים כמו: האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר מהעבודה? האם לעבור דירה? השאלה המרכזית היא איך אפשר לקבל החלטה בלי להרגיש רע מההחלטה, ואיך לא להיות תלוי רגשית בהחלטות קשות כאלה.

למה קשה לקבל החלטות?

הסיבה העיקרית לכך שאנשים מתקשים לקבל החלטות היא שבכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. אין אופציה מושלמת שכוללת רק יתרון, ולכן כל החלטה דורשת ויתור על משהו. לדוגמה, אדם שנמצא בזוגיות לא טובה שואל את עצמו:
  • האם להיפרד או להישאר?
  • האם להתגרש או להישאר ביחד?
  • האם לבגוד או להיות נאמן?
  • האם להישאר בעבודה הלא טובה או להתפטר?
  • האם להיכנס לזוגיות חדשה או להישאר לבד?
הקושי בקבלת החלטה נובע מכך שאין תשובה מוחלטת - בכל בחירה יש גם יתרונות וגם חסרונות. כל בחירה תביא עמה רווח מסוים וגם מחיר מסוים.

איך לקבל החלטה בצורה נכונה?

כדי להקל על תהליך קבלת ההחלטה, ניתן לבצע ניתוח פשוט של היתרונות והחסרונות של כל אפשרות:
  • כתיבת יתרונות וחסרונות

    - יש לקחת דף ולרשום את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. לדוגמה, אם אני נשאר בזוגיות: מהם היתרונות ומהם החסרונות? ואם אני נפרד: מהם היתרונות ומהם החסרונות?
  • הבנת שאין תשובה מוחלטת

    - כל החלטה תביא איתה דברים טובים וגם דברים רעים. אין בחירה שמבטיחה אושר מוחלט או סבל מוחלט.
  • לא להיות תלוי בהחלטה

    - במקום לשאול איך להחליט, כדאי לשאול איך להיות מאושר בלי קשר להחלטה. איך להרגיש טוב גם בזוגיות וגם לבד? איך להיות מסופק גם בעבודה וגם בלי עבודה?
איך להשתחרר מהתלות בהחלטות?

האידיאל הוא להגיע למצב שבו האדם לא תלוי בהחלטה חיצונית כדי להרגיש טוב. אם אדם מסוגל להיות מאושר גם אם יישאר בזוגיות וגם אם ייפרד, ההחלטה הופכת להיות הרבה יותר קלה. המטרה היא לפתח תחושת שלמות פנימית, כך שלא משנה מה תהיה ההחלטה, האדם ירגיש טוב עם עצמו. כשמישהו מגיע למצב כזה, ההחלטות הופכות להיות כמו משחק ולא כמו איום.

איך להתמודד עם פחד מהחלטות?

במקום לפחד מהחלטה מסוימת, עדיף להתמקד באיך לא להיות תלוי בהחלטה. ברגע שאתה לא מפחד מהאפשרויות, ההחלטה הופכת להיות פשוטה יותר. בכל רגע בחיים יש דילמות חדשות, ולכן במקום לשאוף לקבל תמיד את ההחלטה ה"נכונה", עדיף לשאוף לפתח גישה שבה כל החלטה אפשרית הופכת למשהו שניתן לחיות איתו בשלום.

מה הפתרון האידיאלי?

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם דילמות היא להשקיע בשאלה "איך אני יכול להרגיש טוב בלי קשר להחלטה?". ברגע שמפתחים ביטחון פנימי, כל החלטה הופכת להיות פחות מלחיצה ויותר חופשית. הפתרון האידיאלי הוא לפתח שלמות פנימית, כך שכל החלטה שתהיה, לא תעורר פחד או דאגה.
איך לקבל החלטות קשות כמו פרידה, גירושים, שינוי קריירה או מעבר דירה?

קבלת החלטות קשות היא אחת ההתמודדויות המרכזיות בחיים. אנשים מוצאים את עצמם מתלבטים בנושאים כמו: האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר מהעבודה? האם לעבור דירה? השאלה היא איך אפשר לקבל החלטה בלי להרגיש רע, ואיך לא להיות תלוי רגשית בהחלטות האלה?

למה קשה לקבל החלטות?

הסיבה העיקרית לכך שאנשים מתקשים לקבל החלטות היא שבכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. אין אופציה מושלמת שיש בה רק יתרון, ולכן כל החלטה דורשת ויתור על משהו. לדוגמה, אדם שנמצא בזוגיות לא טובה שואל את עצמו:

- האם להיפרד או לא?

- האם להתגרש או להישאר ביחד?

- האם לבגוד או להיות נאמן?

- האם להישאר בעבודה שלא טובה לי או להתפטר?

- האם להיכנס לזוגיות חדשה או להישאר לבד?

הקושי לקבל החלטה נובע מכך שאין תשובה מוחלטת - בכל בחירה יש רווח מסוים וגם מחיר מסוים.

איך לקבל החלטה בצורה נכונה?

כדי להקל על תהליך קבלת ההחלטה, אפשר לבצע ניתוח פשוט:

1. כתיבת יתרונות וחסרונות - יש לקחת דף ולרשום:

- אם אני נשאר בזוגיות: מהם היתרונות ומהם החסרונות?

- אם אני נפרד: מהם היתרונות ומהם החסרונות?

- אם אני נשאר בעבודה: מהם היתרונות ומהם החסרונות?

- אם אני עוזב עבודה: מהם היתרונות ומהם החסרונות?

2. להבין שאין תשובה מוחלטת - כל החלטה תביא איתה דברים טובים ודברים רעים. אין בחירה שמבטיחה אושר מוחלט או סבל מוחלט.

3. איך לא להיות תלוי בהחלטה? - במקום לשאול איך להחליט, כדאי לשאול איך להיות מאושר בלי קשר להחלטה. כלומר, איך להרגיש טוב גם בזוגיות וגם לבד? איך להיות מסופק גם בעבודה וגם בלי עבודה?

איך להשתחרר מהתלות בהחלטות?

האידיאל הוא להגיע למצב שבו האדם לא תלוי בהחלטה חיצונית כדי להרגיש טוב. אם אדם מסוגל להיות מאושר גם אם יישאר בזוגיות וגם אם ייפרד - ההחלטה הופכת להיות הרבה יותר קלה.

המטרה היא לפתח תחושת שלמות פנימית, כך שלא משנה מה תהיה ההחלטה, האדם ירגיש טוב עם עצמו. כשמישהו מגיע למצב כזה, ההחלטות הופכות להיות כמו משחק ולא כמו איום.

איך להתמודד עם פחד מהחלטות?

במקום לפחד מהחלטה מסוימת, עדיף להתמקד באיך לא להיות תלוי בהחלטה. ברגע שאתה לא מפחד מהאפשרויות - ההחלטה הופכת להיות פשוטה יותר.

בכל רגע בחיים יש דילמות חדשות, לכן במקום לשאוף לקבל תמיד את ההחלטה ה"נכונה", עדיף לשאוף לפתח גישה שבה כל החלטה אפשרית הופכת למשהו שניתן לחיות איתו בשלום.

מה הפתרון האידיאלי?

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם דילמות היא להשקיע בשאלה "איך אני יכול להרגיש טוב בלי קשר להחלטה?". ברגע שמפתחים ביטחון פנימי, כל החלטה הופכת להיות פחות מלחיצה ויותר חופשית.

תחשבו על זה. בהצלחה.
בכל דבר יש יתרון וחיסרון, למה קשה לקבל החלטה? למה קשה להחליט? למה לאהוב את עצמי בלי תנאים?
להיות תלוי חיים קושי לקבל החלטה יתרונות וחסרונות למה לאהוב את עצמי בלי תנאים כיצד להחליט החלטות קשות יתרונות או חסרונות הרגשת שלמות בכל דבר יש יתרון שלמות איך לא להיות תלוי רגשית איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות איך להתמודד איך להתמודד עם החלטות קשות איך לקבל איך לקבל החלטות איך לקבל החלטות קשות גירושים גירושין האם להיפרד האם להתגרש האם להתפטר האם לעזוב האם לעשות האם לעשות משהו החלטה החלטות החלטות קשות החלטיות הרגשה התמודדות כיצד לקבל החלטות לא להיות תלוי לא להיות תלוי רגשית לא להיות תלוי רגשית בהחלטה לא להרגיש לא להרגיש רע לא להרגיש רע מהחלטות קשות להחליט להיות תלוי להיות תלוי רגשית להיות תלוי רגשית בהחלטה להיפרד להרגיש להרגיש רע להרגיש רע מהחלטות קשות להתגרש להתמודד להתמודד עם החלטות קשות להתפטר לעזוב לעשות משהו לפטר לקבל החלטה לקבל החלטות לקבל החלטות קשות פיטורים קבלת החלטה קבלת החלטות קבלת החלטות קשות רגש רגשות תחושה תחושות תלוי רגשית תלוי רגשית בהחלטה תלות רגשית
כלכלה התנהגותית, תורת המשחקים, אוהבים בחינם, רוצים בחינם, סבל מתמשך וחלש, סבל קצר וחזק, התנהגות צרכנים, פסיכולוגיה, קבלת החלטות, הפילוסופיה של המדע, מחקרי שוק, דן אריאלי, לשכנע אנשים
כלכלה התנהגותית, תורת המשחקים, אוהבים בחינם, רוצים בחינם, סבל מתמשך וחלש, סבל קצר וחזק, התנהגות צרכנים, פסיכולוגיה, קבלת החלטות, הפילוסופיה של המדע, מחקרי שוק, דן אריאלי, לשכנע אנשים
... כאשר האדם בוחר, הוא מרגיש שהוא שולט במצב, וזה מקטין עבורו את הכאב הרגשי ואת תחושת חוסר האונים. איך להתמודד עם החלטות קשות מבלי לפגוע באחרים? אליעד משתמש בדוגמה מתכנית הישרדות, בה אדם נאלץ להדיח מישהו אחר מהמשחק. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת מבלי לפגוע ברגשות האחרים היא להציג את ההחלטה כאילו היא ...
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות כשיש ספקות? הקושי בקבלת החלטות נובע מכך שכל החלטה היא למעשה בחירה בין שתי אפשרויות או יותר. כאשר אדם ניצב בפני דילמה, הוא שוקל יתרונות וחסרונות, אך בכל החלטה יש ספק ואי - וודאות. לפי אליעד כהן, אין אפשרות אמיתית לדעת באופן מוחלט מה עדיף. למשל, מה עדיף: לחיות יום אחד או שמונים שנה? באופן מוחלט, אין תשובה לשאלה כזו. אפשר למצוא אינספור סיבות מדוע יום אחד יכול להיות בעל משמעות גדולה יותר משמונים שנה, ואינספור סיבות הפוכות. האם ניתן באמת להגיע להחלטה מושלמת? לפי אליעד, אין אפשרות להגיע להחלטה מושלמת. תמיד תישאר התחושה של אולי הייתי עושה אחרת. אפילו אם היית יודע הכל והיית אלוהים, גם אז לא היית יכול לקבל החלטה מושלמת, מכיוון שבעולם שיש בו נפרדות אין אמת מוחלטת. תמיד יישארו ספקות. מדוע תמיד יש ספקות בהחלטות? הספקות נובעים מכך שכל אפשרות שיש לך - בין אם זה לבחור חולצה בחנות, לבחור עבודה, או לבחור בן זוג - נתפסת כדבר שונה ונפרד. ... אפשרויות שנתפסות כנפרדות, ולכן לעולם לא תגיע לתחושת שלמות בהחלטה, כי אתה לא באמת מבין שזה אחד. לדוגמה, אדם שמתלבט בין עבודה אחת לאחרת, או בין זוגיות אחת לאחרת, תמיד יהיה לו ספק מה היה ... נעשות מתוך מקום של שקט, ללא לחץ ובלי חרדה מהתוצאות. איך לקבל החלטה אם הכל שווה? אליעד מסביר שאם אתה באמת מבין שהכל שווה, השאלה איך לקבל החלטה? אינה רלוונטית, כי לא יהיה לך ספק. אם אתה עדיין שואל איך להחליט, סימן שעדיין אינך חווה באמת שהכל אחד. לדוגמה, אם עומדים בפניך שני מאכלים זהים ואתה שואל מה לאכול, אתה בוחר לפי מה שבא לך באותו רגע. אתה לא מחפש אמת מוחלטת, כי אתה מבין שאין אמת כזו בבחירה בין שני דברים שווים. האם כדאי לקבל החלטה לפי אינטואיציה? אליעד מסביר שכן, שהאינטואיציה היא דרך לקבל החלטה כאשר אתה מבין שאין הבדל מוחלט בין האפשרויות. ברגע שאתה משחרר את הצורך בהחלטה מוחלטת, ההחלטה האינטואיטיבית הופכת להיות קלה וטבעית. לדוגמה, אם אתה רעב, לא תשאל למה לאכול?, כי אם תשאל למה לאכול? תגיע לשרשרת אינסופית של שאלות. במקום זאת, פשוט תאכל מתוך ההבנה שאין משמעות מוחלטת לבחירה. למה אנשים עדיין מרגישים לחץ כשמקבלים החלטות? אליעד טוען שאנשים מרגישים לחץ וסטרס כי הם עדיין לא מבינים באמת שהכל אחד. למשל, אדם המשקיע בבורסה יכול להיות בלחץ האם המניה תעלה או תרד, כי הוא מאמין שיש הבדל מוחלט בין רווח להפסד. אם היה מבין שהכל שווה באותה מידה (שהפסד או רווח זה אותו הדבר), הוא היה משוחרר לחלוטין מהלחץ והחרדה. איך הבנת האחדות משפיעה על קבלת החלטות בעסקים? אליעד מביא דוגמה של משקיע בבורסה שיכול להרגיש לחץ נורא מ
התלבטויות, לחץ בקבלת החלטה, חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות
התלבטויות, לחץ בקבלת החלטה, חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות
... לחץ בקבלת החלטה , חוסר ידיעה יוצר לחץ, סבל של נפרדות, טוב או רע, איך לקבל החלטות מתוך אחדות איך התלבטות יוצרת לחץ ואיך להיפטר ממנו? הסיבה המרכזית לכך שאנשים חווים לחץ והתלבטויות היא בגלל חוסר ודאות וחוסר בהירות לגבי מה צריך לעשות. ... רעה, מתעוררת בו דילמה. הוא מרגיש רע כי הוא לא מסוגל לבחור צד חד - משמעית, ומתלבט האם לבצע את הפעולה או לא לבצע אותה. תחושת הסבל הזו נובעת מהנפרדות - כלומר, מהחלוקה המלאכותית שאדם יוצר במוחו בין ... שינוי נקודת המבט משפיע על קבלת החלטות? אליעד כהן מציע גישה לפתרון הדילמה: להפוך את הטוב והרע לאחד. הוא מדגיש שכאשר אדם מבין לעומק ששתי אפשרויות הן זהות מבחינה מהותית, הוא מפסיק לחוות לחץ וסבל מההחלטה. אם לדוגמה, אדם חושש שיפטרו אותו מהעבודה ומתלבט האם זה טוב או רע, עליו לשאול את עצמו מי החליט בכלל שזו אפשרות רעה. אולי דווקא פיטורים מהעבודה הם טובים, ואולי אפילו מטרת החיים היא למות בסופו של דבר, שכן זה קורה לכולם. בעזרת התבוננות פנימית חוזרת, האדם יכול להגיע להבנה שכל ההגדרות האלה הן ... אפשר להגיע להבנה של אחדות מוחלטת בהחלטות יומיומיות? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת של אדם שמתלבט היכן לישון בלילה, במקום אחד או במקום אחר. הוא שואל את עצמו איפה כדאי לי לישון, פה או שם? ברגע שהוא מבין שההחלטה לא משנה באמת, כיוון שמדובר בסך הכל במקום לישון, הוא משתחרר מהדילמה. מבחינתו שני המקומות הופכים לאחד - אין ביניהם הבדל אמיתי, ולכן הוא ישן איפה שמתחשק ... נפרדות. לדוגמה, אם אדם מפחד שיפטרו אותו, הוא רואה הבדל מהותי בין להיות מועסק לבין להיות מפוטר, וזה יוצר אצלו פחד. כדי להשתחרר מפחד זה, עליו לשאול את עצמו שוב ושוב מי קבע שהאפשרות הזו היא רעה בכלל? לאחר שיתמיד בחקירה הפנימית הזו, הוא יגלה שהכל זו בסך ... ללא משמעות אמתית ומוחלטת. כך האדם יכול להגיע למצב של אחדות, שבו כל דבר נתפס כבעל ערך זהה וכל דילמה נעלמת. למה התכלית של כל דבר היא הדבר עצמו? אליעד כהן מסביר שהתכלית של כל דבר היא ... השקלים זהים לחלוטין, ולכן ההחלטה פשוטה וקלה. כאשר תתייחס לכל הדילמות בחיים בדיוק באותה הצורה, תבין שאין משמעות אמיתית לכל התלבטות, וזו דרך נוספת להיפטר מלחצים נפשיים ומחוסר וודאות. ... פחדים? מה זה אחדות ונפרדות? איך לקבל החלטה נכונה? איך להיפטר מלחץ נפשי? איך לראות שהכל אחד? התלבטות לדוגמה יש לך נגיד שני שקלים בכיס שקל ושקל ועכשיו אתה צריך לשלם שקל אתה מתלבט במה לשלם? לא אתה ... אדם היה ברור לו שהוא צריך לעשות משהו לא הייתה לו שאלה אם היה ברור לו שהוא לא צריך לא הייתה לו שאלה הצרות נוצרות שמה נוצרת הצרה, אתה לא יודע אתה אומר אבל אני לא יודע אבל מה לעשות, לעשות את זה או ... אבל איך אני יכול להאמין שאם יפטרו אותי או לא יפטרו אותי זה אחד? פשוט תשאל את עצמך מי החליט שזה טוב וזה רע, אם אתה תעשה את זה מספיק פעמים אתה תראה שזאת סתם הגדרה אין לזה משמעות מי החליט שזה רע בכלל אולי זה בכלל טוב, אולי בכלל תכלית החיים זה למות למרות שדרך אגב זה גם הגיוני למה זה הגיוני כי בסוף מתים אז אם כולם מתים אולי בכלל צריך למות. אז ... של דבר אתה חווה את זה במוחלטות. תן דוגמה נגיד שבן אדם מתלבט טוב איפה אני אשן אני אשן פה או אשן שם, אשן פה אשן שם? רגע אבל מה זה משנה זה אחד אז זה לא משנה אני אשן איפה שבא לי זאת אומרת ...
חיפוש האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות?
חיפוש האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות?
... האמת, אחדות ההפכים, איך לגלות שהכל אחד? מהי האחדות? איך לפתור ספקות? איך לקבל החלטות? איך לפתור ספקות ולקבל החלטות לפי אליעד כהן? כאשר האדם ניצב בפני שאלות והתלבטויות, כמו למשל: להתפטר או לא, להתגרש או להישאר, לבחור בדרך אחת או אחרת, הוא חווה ספקות עמוקים. אליעד כהן מסביר שכאשר האדם נמצא במצב זה, הוא בעצם לא ... מהי האמת, ולכן הוא סובל. יש לאדם נטייה טבעית לחפש את האפשרות שתהיה אמיתית, נכונה ומוחלטת, אך התובנה של אליעד בנושא הזה פשוטה מאוד: האפשרות האמיתית, בסופו של דבר, היא שאין באמת הבדל בין האפשרויות השונות. האמת היא שאין באמת מספר אפשרויות, אלא הכל אחד. לפי אליעד כהן, מי שממשיך לחפש אפשרות אחת מוחלטת בין כמה אפשרויות שונות, ימשיך לסבול ולהתלבט. אבל מי שרוצה לדעת מה האמת האמיתית יגלה שהאפשרויות השונות הן רק ביטוי של ... הן בעצם אחד? אליעד כהן מסביר גם את הנושא של אהבה ושנאה ומראה איך הן מתאחדות בקצה. אהבה מוחלטת היא היכולת להכיל הכל, באופן כזה שאין שום דבר חוץ מהאחדות. שנאה מוחלטת היא לא להכיל שום דבר, וגם במצב כזה, אם שום דבר אינו קיים מחוץ לך, שוב חוזרים לנקודת המוצא של אחדות מוחלטת. כך מתברר שבקצה, אהבה ושנאה הן אחד. מדוע עצלנות וזריזות מובילות לאותה נקודה של אחדות? כהן משתמש גם בדוגמה של עצלנות וזריזות. הוא מסביר שאם האדם יהיה זריז באופן מוחלט, בסופו של דבר הוא ינוח כי הוא ישלים הכל. כך יוצא שהזריזות האינסופית מובילה לעצלנות מוחלטת, כי לאחר השלמת הכל לא נשאר מה לעשות. גם כאן שתי הקצוות מתאחדות בנקודה אחת של אמת מוחלטת. כיצד לבדוק ולהוכיח שהכל אחד לפי אליעד כהן? כדי לבדוק ולהוכיח שהכל אחד, אליעד מציע טכניקה פשוטה: לוקחים כל אפשרות, ... את אלוהים, ומצד שני, אפשר להגיד שאף אחד לא ברא אותו והוא תמיד היה קיים. שתיהן אמיתות מוחלטות במידה שווה. האדם שחוקר לעומק יגלה שבסופו של דבר אלוהים לא נברא, וגם נברא באותו הזמן, מכיוון שאלוהים לא יכול להיות מוגבל בתיאור כלשהו. איך שימוש בחיפוש ההפך מוביל להבנת האמת המוחלטת? כהן מציע שכאשר אדם מחפש את האמת, עליו תמיד לשאול האם ההפך הוא הנכון?. בדרך זו, האדם מפתח את שכלו ומגיע להבנה עמוקה ... איך לפתור התלבטויות וספקות? האם יש סיבה לכל דבר? מי ברא את אלוהים? איך לחפש את האמת המוחלטת? מהי אחדות ההפכים? כיצד לקבל החלטות נכונות? ...
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה?
קבלת החלטות - איך לקבל החלטות בצורה נכונה? מהי קבלת החלטות נכונה? כאשר האדם מקבל החלטה , עליו לנסות לראות, שההחלטה שאותה הוא מקבל, תשיג עבורו את התוצאה, שאליה הוא רוצה להגיע. יחד עם זאת, קיים משהו חשוב שאליו צריך לשים לב, בעת קבלת החלטות. והוא, שעל האדם לנסות להסתכל, לא רק על המטרה שאותה הוא רוצה להשיג, אלא גם על מה שיקרה אחרי השגת המטרה. כאשר האדם צריך לקבל החלטה, כדאי לו לנסות להסתכל, לא רק על, האם הוא הולך להשיג את המטרה הקרובה, אלא גם על מה שיקרה, אחרי השגת המטרה. ... על, האם הוא ישיג את המטרה הקרובה, אלא גם על, איך השגת המטרה הקרובה, תשפיע על השגת המטרות הרחוקות יותר, הרי שעל ידי זה קבלת ההחלטות שלו נכונה יותר. בנוסף, בתהליך קבלת החלטות , רצוי לאדם להיות מודע, גם לתהליך הכללי שכחלק ממנו הוא רוצה להשיג את המטרה שלו. כי כל השגת מטרה, היא בעצם חלק מתהליך גדול יותר בחיים של האדם. ועל האדם לנסות להשתדל לקבל החלטות נכונות, ביחס למטרה שלו כרגע, מתוך הסתכלות רחבה יותר על החיים שלו באופן כללי. לסיכום: הסתכלות נכונה ורחבה ... דהיינו, להסתכל על מה שיקרה גם אחרי השגת המטרה, וגם להסתכל על המטרה כעל חלק מהתהליך הכללי יותר, הדבר הזה מאפשר לאדם לקבל החלטות נבונות יותר. ...
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה?
קבלת החלטות - מה הכי חשוב בתהליך קבלת החלטות? איך לקבל החלטות בצורה נכונה? החלטות. קבלת החלטות. מהו הדבר החשוב ביותר כאשר אדם מקבל החלטה? תשובה: הדבר החשוב ביותר כאשר מקבלים החלטה, הוא הגדרת התכלית הסופית והמטרה הסופית. אם המטרה הסופית של האדם אינה ברורה לו, הרי שהוא מתקשה לקבל החלטה טובה. החלטה נצרכת כאשר יש אפשרויות בחירה. על האדם לדעת בצורה ברורה וחדה ... יהיה אחרי מה שיהיה אחכ? ככל שהאדם חושב לטווח רחוק יותר, כך ההחלטות שלו טובות יותר. על האדם לחשוב כמה שיותר רחוק. על האדם לחשוב ... רוצה להשיג. רק כאשר התכלית הסופית ברורה לחלוטין, רק אז ניתן לקבל החלטה טובה מה לעשות. סיכום: בקבלת החלטות הכי חשוב זה הגדרת היעד הסופי והתוצאה הסופית שרוצים להשיג ... כל אחת מהאפשרויות ולראות האם היא תשיג את התכלית הסופית. כך ההחלטה הופכת ליעילה וטובה. ...
רוחניות שקרית, איך לקבל החלטות מתוך אחדות, קבלת החלטות, שכל לא הגיוני, שכל מעל השכל, בחירה חופשית, להיות גם וגם, דבר והיפוכו, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד
רוחניות שקרית, איך לקבל החלטות מתוך אחדות, קבלת החלטות, שכל לא הגיוני, שכל מעל השכל, בחירה חופשית, להיות גם וגם, דבר והיפוכו, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד
... שקרית, איך לקבל החלטות מתוך אחדות, קבלת החלטות, שכל לא הגיוני, שכל מעל השכל, בחירה חופשית, להיות גם וגם, דבר והיפוכו, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד האם ניתן לשנות את החוויה ללא שינוי בהבנה? ... הבנה עמוקה שמשנה את הדרך שבה האדם מרגיש וחווה את המציאות. למשל, אדם שמבין בצורה מלאה ומוחלטת שאין לו בחירה חופשית, יחווה את החיים אחרת ממישהו שמאמין שיש לו בחירה חופשית. לפי אליעד, אם אדם טוען שהוא הבין משהו אך עדיין חווה את ההפך, זה סימן שלא ... לא ירגיש את התחושה, כי אין הבנה אמיתית מאחורי זה. כיצד ניתן להגיע להכרעה כאשר ההבנה המוחלטת אינה קיימת? אליעד טוען שאין אפשרות להגיע להכרעה מוחלטת בחיים, כי מבחינה מוחלטת שום דבר לא באמת עדיף על משהו אחר. לכן, אי אפשר לתת נוסחה מוחלטת להחלטה. בפועל, ההחלטות בחיים הן יחסיות ותלויות ברצונות, מטרות, ותחושות זמניות. הוא מדגים זאת במצב שבו אדם מתלבט האם להגיב לאדם אחר שמקלל אותו. האדם יכול לבחור לכעוס, להתעלם, או אפילו לצחוק. ההחלטה תתקבל בהתאם למה שירגיש טוב באותו רגע, ולא לפי אמת מוחלטת, כי באמת מוחלטת אין משמעות לבחירה כזו או אחרת. האם ניתן להשתחרר מתפיסות ואמונות מגבילות? אליעד מדגיש כי השחרור מתפיסות ואמונות מגבילות אינו בא על ידי החלפת אמונה אחת ... אתה יכול לחוות את זה כטוב ורע בו זמנית. זו תפיסה עמוקה יותר של המציאות שמאפשרת חופש מוחלט. איך אליעד הגיע לתובנה של גם וגם? אליעד מספר שהגיע לתובנה הזו לאחר תהליך ארוך של חקירה והתבוננות עצמית, שבו לא היה אכפת לו מה יגלה בסוף. הוא חקר לעומק ... עוצמתית שבה התגלו לו שני ההפכים בו זמנית. הוא הבין ב - 100% שיש לו בחירה חופשית מוחלטת, ובאותו זמן שאין לו בכלל בחירה בשום דבר. חוויה זו מתוארת אצלו כסוג של התגלות אלוהית או שכל עליון, והיא נקודת המוצא לתפיסה של גם וגם. כיצד על האדם להתנהל כאשר הוא מבין שהכל יחסי ואין אמת מוחלטת? אליעד מסביר שכאשר האדם מבין שאין אמת מוחלטת ושהכל יחסי, הוא יכול לפעול מתוך חופש ולא מתוך כפייה או פחד לטעות. מצד אחד, האדם יכול להבין שאין שום משמעות אמיתית להחלטה אם להגיב לקללה או להתעלם, כי הוא יודע שבעתיד הקרוב הוא ימות והכל יהיה חסר משמעות. מצד שני, הוא יכול לבחור להגיב בצורה שהכי מתאימה לו באותו רגע, ... ויתרונות בכל דרך שיבחר. המטרה, לפי אליעד, היא להגיע למצב שבו לאדם לא באמת משנה איזו החלטה הוא יקבל, אך בו זמנית הוא גם פועל מתוך הנאה וחופש ולא מתוך ניטרול החיים. איך להגיע לחופש מוחלט מתסכול וספק בקבלת החלטות? אליעד מציע דרך פרקטית להשתחרר מהסבל והספק הכרוכים בקבלת החלטות: להבין לעומק שכל אפשרות שהאדם יבחר בה היא גם טובה וגם רעה בו זמנית. אם האדם מגיע להבנה עמוקה כזו, אז כל החלטה שיקבל תהיה בסדר עבורו, כי הוא כבר לא מפחד מהחסרונות שלה ולא נתפס ליתרונות שבה. אליעד ממליץ לאמץ תפיסה זו ולהתאמן עליה באופן קבוע, כדי שבסופו של דבר היא תהפוך לחלק טבעי וקל של החיים. האם יש בחירה חופשית? איך לקבל החלטות נכונות? מהי אחדות ההפכים? איך לחוות גם וגם בו זמנית? מהי רוחניות שקרית? איך להשתחרר מאמונות מגבילות? מהו שכל מעל השכל? ...
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט ובו יתבאר, למה קשה לאדם לקבל החלטות? ואיך לקבל החלטות בצורה יותר קלה? והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות. וזאת בעצם הסיבה שבגללה קשה לאדם לקבל החלטה. משום, שכל קבלת החלטה, פירושה, שהאדם בעצם בוחר לוותר על משהו אחד, למען משהו אחר. כי הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז איך בכל זאת אפשר לקבל החלטה? והתשובה היא, שקיימת רק דרך אחת ויחידה להיות מסוגל לקבל החלטות בקלות, והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוכו, אל המקום שבו שום דבר לא משנה לו. דהיינו, שאם האדם מרגיש שקשה לו לקבל החלטה כלשהי, עליו להתבונן אל תוכו, ולמצוא בתוכו את נקודת המבט, שמאפשרת לו להגיע לחוויה, שבה, זה בכלל לא משנה לו האם הוא יחליט כך או אחרת. ומתוך המקום הזה, הרבה יותר קל להחליט. ועל האדם להתחבר בתוכו לנקודת מבט, שממנה, כל הדברים שיש בעולם, כולם נראים ... שווים באותה המידה ממש. דהיינו, לנסות להבין, שהכל טוב והכל רע והכל שווה, בדיוק באותה המידה ממש. וכך הלחץ והפחד לקבל החלטה נעלם. ועכשיו הרבה יותר קל להחליט, מתוך נקודת המבט, שכן יש בה טוב ורע. ואיך להחליט בפועל? תשובה: לפי מה שאתה יותר רוצה. אבל אל תצפה לשלמות, דהיינו, אל תצפה להחלטה שתהיה שלם איתה בלב שלם. כי היא לעולם לא תגיע. ומתוך המקום הזה, שבו ...
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות איך לקבל החלטות בצורה שלמה? בשיחה על קבלת החלטות, אליעד כהן עוסק בתהליך קבלת ההחלטות, כיצד להתמודד עם החלטות כאשר כל האפשרויות טובות או רעות באותה מידה, ואיך להגיע למצב של שלמות עם ההחלטה. מהם המרכיבים שמאפשרים לנו לקבל החלטות שלמות? כאשר אדם נמצא בפני שתי אפשרויות שכולן נראות טובות, כיצד הוא יכול להרגיש שלם עם ההחלטה? אליעד מדבר על תהליך שבו נבחנות האפשרויות השונות ומבין שלפעמים, גם אם כל האפשרויות מצריכות וויתור על משהו, אין סיבה שלא להרגיש שלם עם הבחירה. הוא מציין שמרבית האנשים מתקשים להרגיש שלמים עם החלטות, במיוחד כאשר יש וויתור על יתרון או חיסרון כלשהו. מהו תהליך קבלת החלטות כאשר שתי האפשרויות נראות דומות? אם שני האפשרויות שנראה לך ששוות בערך, אתה לא חווה את הקונפליקט של וויתור על משהו. אליעד מביא דוגמה של בחירת ארוחה במסעדה: ... לאתגר. איך להתמודד עם קונפליקטים פנימיים בהחלטות? כאשר יש יתרון וחיסרון לכל אפשרות, אדם נמצא במצב של קונפליקט פנימי. דוגמה לכך היא מישהו שמפחד להחמיץ את הזדמנות מסוימת, אך יודע שצעד כזה יוביל לוודאות ... בהווה. מהו התהליך בו ניתן להגיע לשלמות עם החלטה? כדי להיות שלם עם ההחלטה, חשוב להבין שלכל החלטה יש יתרון וגם חיסרון, ואין פתרון מושלם. אם אתה מבין שכל בחירה כוללת ויתור, תוכל לקבל את ההחלטה מתוך מקום של הבנה ומודעות. כמו כן, יש להבין שההרגשה של הייתי בוחר אחרת לא חייבת להוביל לתסכול. בחירה מתוך שלמות מגיעה כאשר אדם מבין שהייתה לו אפשרות לבחור ... את הבחירה של עצמו. איך להתמודד עם חיסרון בהחלטות? אליעד מסביר שכשאתה בוחר, תמיד יהיה חיסרון. ההבנה שנראה כי אין פתרון מושלם יכולה להפוך את ההחלטה לקלה יותר. כל בחירה, אומר אליעד, דורשת וויתור, וזה חלק מהתהליך. כשאתה לומד להכיר בחיסרון כמשהו בלתי נמנע, אתה יכול להרגיש שלם יותר עם החלטותיך. מהו המשמעות האמיתית של בחירה? בסוף ההרצאה, אליעד מציין כי הבחירה עצמה לא תמיד נראית לנו ברורה, אבל כאשר אנחנו מבינים את משמעותה, אנו יכולים לקבל אותה ... המגבלות של כל בחירה, תוכל להרגיש שלם עם כל החלטה שתעשה. קבלת החלטות איך להיות שלם עם החלטה? תהליך קבלת החלטות וויתור על יתרון וחיסרון הרגשות של קונפליקט פנימי ב
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך מורכב שמעורר קושי גדול אצל אנשים רבים, גם כאשר לכאורה האפשרויות נראות דומות או זהות לחלוטין. הקושי ... האפשרויות השונות, ולמרות הדמיון ביניהן, האדם חווה קונפליקט ותחושת חוסר וודאות, מה שמוביל למצוקה גדולה. מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם מתלבט בין שתי אפשרויות דומות מאוד, הוא לכאורה לא אמור להיות בקונפליקט, כי אם שתי האפשרויות באמת ... מדלי מים ומדלי מזון, ומכיוון ששני הדברים מושכים אותו באותה המידה בדיוק, הוא לא מצליח לבחור ומת מרעב וצמא. כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב הזה גורם סבל, אם באמת האפשרויות נראות דומות? לפי אליעד כהן, הסיבה העיקרית לקושי זה נובעת מרמת הוודאות שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות , כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה המלכודת: כאשר שתי אפשרויות נראות דומות לחלוטין, לא ניתן להגיע לרמת הוודאות שהאדם הציב לעצמו מראש. ... אחד מהם. אילו היה ברור שהדפים שונים, למשל אם אחד מהם היה קרוע או מלוכלך, היה קל לו מאוד לבחור, כי מיד היה מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת קיים הבדל שהוא לא מבחין בו. בגלל הספק הזה, דווקא הזהות לכאורה בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל לחשוב שאולי הוא מפספס משהו חשוב, ולכן לא מצליח להגיע לוודאות מלאה. כך נוצר קונפליקט פנימי משמעותי, כיוון שהאדם דורש מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד מסביר כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ברמה של 51% בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, דווקא אז הקושי הוא הגדול ביותר. בנוסף לכך, אליעד מחדד שהבעיה אינה בעצם הדמיון בין האפשרויות, אלא בכך שהאדם מנסה להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם האדם באמת היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל משמעותי בין האפשרויות, ולכן לא הייתה מתעוררת כלל השאלה. אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק אינסופי. מה המשמעות של תחושת כאב בהקשר של קבלת החלטות? בהמשך, עולה שאלה נוספת - האם גם כאשר האדם מרגיש כאב, מדובר בקונפליקט פנימי? אליעד משיב לכך בצורה חד משמעית שכן, שהרי הכאב מעיד ... הכאב קיים. כלומר, תחושת כאב היא ביטוי לקונפליקט בסיסי של האדם בין רצונו לבין המציאות כפי שהיא כרגע. מה הגורם המרכזי לקונפליקט בעת קבלת החלטה דומה? אליעד כהן מדגיש כי הגורם המרכזי לקונפליקט אינו עצם קבלת ההחלטה אלא רמת הוודאות שהאדם מציב כתנאי לקבלת החלטה. אילו האדם היה מסתפק ברמה נמוכה יותר של וודאות, היה לו קל מאוד
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קבלת החלטות קשות, איך לקבל החלטות קשות? האם להיפרד? האם להתגרש? האם להתפטר? האם לעשות משהו? האם לעזוב? איך לא להיות תלוי רגשית בהחלטה? איך לא להרגיש רע מהחלטות קשות? איך להתמודד עם החלטות קשות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להתמודד עם החלטות קשות, בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתמודד עם החלטות קשות, איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי להפרעות קשב בתחום להתמודד עם החלטות קשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 20:45:43 - wesi1