אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להפסיק להשוות את עצמי לאחרים ✔איך להעריך את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך להעריך את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, איך להיות שלם עם עצמך?
איך להעריך את עצמך ולקבל את החסרונות שלך?

אחד הנושאים המרכזיים שאליעד כהן עוסק בו בהרצאה הוא כיצד להעריך את עצמך, לקבל את עצמך ולהתיידד עם החסרונות שלך בצורה אמיתית ועמוקה. אליעד פותח בהסבר יסודי על המושג "להתיידד עם החסרונות שלך" ומפרט את שתי המשמעויות העיקריות לכך.

המשמעות הראשונה היא "התיידדות אקטיבית" - כלומר, לאהוב ולהעריך את החיסרון שלך בצורה חיובית. המשמעות השנייה היא "התיידדות פסיבית" - כלומר, פשוט לא לשנוא את החיסרון שלך, לא לייחס לו חשיבות רבה ולהשלים איתו.

אליעד מציין שהשאלה המרכזית כאן היא לא אם יש לך חיסרון או לא, אלא איך אתה מתייחס אליו. הוא מביא דוגמה פרקטית שבה אדם שמרגיש שהוא "לא מוצלח" בלהשיג בת זוג, יכול לבחור שתי דרכים להתמודד: אחת, לאהוב את העובדה שהוא לא מצליח להשיג אותה, בכך שימצא צדדים חיוביים לכך, כמו העובדה שזה מגן עליו מדברים שליליים או נותן לו זמן להשקיע בתחומים אחרים חשובים. הדרך השנייה היא פשוט לא לייחס לכך חשיבות רבה ולהשלים עם זה שהוא לא מצליח.

מהו "חיסרון" ומהו "יתרון"? מי קובע זאת?

אליעד כהן מסביר שהשפעת התפיסות שלנו על "חיסרון" ו"יתרון" היא סובייקטיבית, ולא עובדה מוחלטת. הוא מציין שמה שנראה לנו כ"חיסרון" הוא רק פרשנות אישית למצב, ואין שום דבר אובייקטיבי בהגדרת חיסרון. לדוגמה, אם מישהו אומר "אני לא טוב בשחמט", הוא מתאר את עצמו כחיסרון בתחום מסוים. אך אליעד שואל: מי החליט שזו אמת מוחלטת? מה אם השחמט הוא לא חשוב לך? אולי בכלל לא היית רוצה להיות טוב בו? כך, כל מה שנראה כחיסרון נובע מהתפיסה שלנו, ולא מעובדה מוחלטת.

האם יש צורך לשנות את החיסרון שלנו?

אליעד מציין שכשאנחנו מזהים חיסרון, בדרך כלל יש לנו גם רצון לשנות אותו. אך הוא שואל, האם באמת יש צורך לשנות אותו? למה בכלל אנחנו רוצים לשנות אותו? האם הרצון הזה לא בעצמו הוא מקור הסבל שלנו, ולא החיסרון כפי שהוא? לדוגמה, אם אדם חושב שהוא לא טוב בליצור קשרים עם אחרים, זו רק פרשנות אישית שנובעת מהשוואה לאחרים או רצון להיות "יותר טוב". לכן, אליעד טוען שצריך להסתכל על השורש של הרצון: למה זה חשוב לך להיות טוב יותר בתחום הזה? אם תפסיק לרצות לשנות את המצב הזה, תוכל להשלים איתו ולהפסיק להרגיש שהחיסרון הזה משפיע עליך.

איך אפשר להתיידד עם החיסרון?

אליעד מסביר שאם אתה מצליח לקבל את החיסרון שלך עד הסוף, הוא כבר לא יהיה חיסרון. כלומר, ברגע שאתה מקבל את עצמך לחלוטין כפי שאתה, כל מה שנראה כ"חיסרון" מפסיק להוות בעיה. אם אתה מקבל את העובדה שאתה נמוך יחסית לאחרים, ואין לך רצון להיות גבוה יותר, אז הגובה שלך לא יהיה חיסרון, כי עצם הרצון לשנות אותו נעלם.

מה המשמעות של "לקבל את עצמך" באופן מוחלט?

אליעד מסביר ש"קבלה עצמית מוחלטת" היא מצב שבו אינך מוצא שום חיסרון בחיסרון שלך. אתה לא מרגיש...
איך אפשר להעריך את עצמך ולהתיידד עם החסרונות שלך?

אחד הנושאים המרכזיים שאליעד כהן מסביר הוא איך להעריך את עצמך, לקבל את עצמך, ולהתיידד עם החסרונות שלך בצורה אמיתית ועמוקה. הוא פותח בהסבר יסודי לגבי המשמעות של "להתיידד עם החסרונות שלך" ואומר שלמושג "להתיידד" יש שתי משמעויות עיקריות:
  • הראשונה, להתיידד באופן אקטיבי - כלומר, לאהוב ולהעריך את החיסרון שלך בצורה חיובית.
  • השנייה, להתיידד באופן פסיבי - כלומר, פשוט לא לשנוא את החיסרון, לא לייחס לו חשיבות רבה, ולהשלים איתו.
אליעד נותן דוגמה פרקטית ומפורטת: אדם שחושב שהחיסרון שלו הוא שהוא "לא מוצלח" מספיק בלהשיג בת זוג. הדרך הראשונה להתמודד היא להחליט שהוא דווקא אוהב את המצב הזה - למשל, למצוא משהו חיובי בעובדה שאינו מצליח להשיג אותה, כמו לחשוב שזה מגן עליו מדברים אחרים, או נותן לו הזדמנות להתמקד בדברים אחרים שחשובים לו יותר. הדרך השנייה היא לא לייחס חשיבות למצב - פשוט לקבל אותו כמציאות, ולא להיות מוטרד מכך שהוא לא מצליח בתחום מסוים.

מי קבע בכלל מהו "חיסרון" ומהו "יתרון"?

אליעד כהן מסביר לעומק את הטעות הבסיסית שלנו כשאנחנו מתייחסים למושגים כמו "טוב" ו"רע", "יתרון" ו"חיסרון". לדבריו, עצם הגדרת דבר כלשהו כ"חיסרון" או כ"יתרון" היא סובייקטיבית ואינה עובדה מוחלטת. הוא מביא דוגמה נוספת מתחום השחמט: אם אדם אומר "אני לא טוב בשחמט", הוא כבר קבע שישנו מושג מוגדר של "להיות טוב בשחמט". אך אליעד מפרק את הטענה הזו ושואל: מי החליט שזה טוב בכלל לנצח בשחמט? מה הופך את הניצחון לטוב? הרי כללי המשחק הם חוקים שרירותיים שבני אדם המציאו.

ההסבר כאן הוא, שכל מה שאנחנו תופסים כ"חיסרון" הוא רק פירוש, ורק פרשנות סובייקטיבית למצב. לדוגמה, אם אתה לא מספיק טוב בשחמט - יש שתי אפשרויות: או שזה נובע מגורמים שאינם בשליטתך (כמו גנטיקה או כישרון טבעי), או שזה מבחירה שלך (אתה בוחר להשקיע פחות בשחמט ויותר בדברים אחרים). בשני המקרים, המצב הזה לא באמת מגדיר אותך כבעל חיסרון באופן מוחלט, אלא זו פרשנות בלבד.

מה באמת חשוב, החיסרון או הרצון שלך לשנות אותו?

אליעד מדגיש שבכל חיסרון שאנחנו מזהים בעצמנו קיים גם רצון - הרצון לשנות את המצב. אבל כאן עולה השאלה המרכזית: האם באמת הכרחי לשנות את החיסרון? למה בכלל אתה רוצה לשנות אותו? אולי הרצון הזה עצמו הוא מקור הסבל שלך, ולא החיסרון לכשעצמו?

לדוגמה, אם אתה חושב שאתה לא מספיק טוב בליצור קשר עם אנשים אחרים - זה לא אומר שזה חיסרון מוחלט. זוהי רק תפיסה שמגיעה מתוך השוואה לאחרים או מתוך רצון להרגיש "יותר טוב". לכן, אליעד טוען שצריך לבדוק את השורש של הרצון: למה בכלל חשוב לך להיות טוב יותר בתחום הזה? אם תפסיק לרצות להיות טוב יותר בזה - ייעלם גם הצורך להגדיר את עצמך כבעל חיסרון.

האם אפשר באמת להתיידד עם חיסרון?

אליעד מסביר שאם אתה באמת מצליח לקבל את החיסרון שלך עד הסוף - הוא כבר לא יהיה חיסרון. כלומר, עצם ההגדרה של משהו כ"חיסרון" היא הפוכה ממצב של שלמות. אם תקבל את עצמך לחלוטין כפי שאתה - כבר לא יהיו לך חסרונות, כי חיסרון יכול להיות קיים רק כשיש רצון שמשהו יהיה שונה מכפי שהוא.

לדוגמה, אם אתה מרגיש נמוך ביחס לאחרים, ואתה מתיידד עם התכונה הזאת, פירושו שהפסקת לרצות להיות גבוה יותר. אם אתה מפסיק לרצות לשנות זאת - אז...
הבנה עמוקה להתמודד עם חסרונות החלטה להעריך את עצמך יתרונות חסרונות חיוביים משחק ביחס לאחרים לאהוב את עצמך בלי תנאים לשנות את המצב טיפול בהערכה עצמית אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך להיות איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך איך להיות שלם איך להיות שלם עם עצמי איך להיות שלם עם עצמך איך להעריך איך להעריך את עצמי איך להעריך את עצמך איך להתיידד עם החסרונות שלך איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי החסרונות שלך העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חיסרון חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי חסרונות טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להיות שלם להיות שלם עם עצמי להיות שלם עם עצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי להתיידד עם החסרונות שלך לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לקבל את עצמי לקבל את עצמך לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי שלם עם עצמי שלמות עצמית תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
צריך או רוצה? האם האדם צריך או רוצה? האם אתה פועל מתוך רצון או צורך?
... הוא רוצה. חלק מההתבוננות הפנימית על מה באמת האדם רוצה, נעשית על ידי השאלה: צריך או רוצה? . כאשר האדם חוקר את הנושא הנל הוא מכיר את עצמו טוב יותר. מכיר את עצמו = מבין את עצמו = מקבל את עצמו = אוהב את עצמו = מאושר. ...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
... עושה, חשוב יותר מה שהאדם מרגיש כלפי מה שהוא עצמו עושה. אהבה עצמית, קבלה עצמית, שמחת חיים, שביעות רצון, סיפוק וכולי, אלו תחושות חיוביות וטובות שהאדם יכול להרגיש ביחס למה ... לא רק את מה שקורה מעצמו תאהב, אלא גם את מה שאתה אישית עושה. חוסר אושר = הלקאה עצמית רגשות אשם תחושה של כישלון חוסר שביעות רצון כעס עצמי ספקות וחוסר וודאות מתמדת לגבי הבחירות של האדם בחיים וכיוב. הסיבה שבגללה האדם לא מספיק מקבל את עצמו, היא רק בגלל שהוא לא מסתכל על עצמו בצורה נכונה ואמיתית. אדם לא מקבל את עצמו, משום שיש לו צפיות מעצמו שלפעמים אינן בכלל בשליטתו. האדם מאשים את עצמו בחינם, על דברים שהוא לא היה יכול לעשות ... החלטות שהוא מקבל, מושפעות מהסביבה שלו, על ידי זה האדם מקבל את עצמו כפי שהוא, מאחר שהוא לא מצפה מעצמו להיות מה שהוא לא יכול להיות. כפי שאמרנו, יותר מאשר חשוב מה האדם עושה, חשוב מה ... זה הוא מסוגל לממש את הפוטנציאל שלו בשלמות, ולהיות באהבה ובקבלה עצמית מושלמת של עצמו מול עצמו. ברמה המעשית: שב עם עצמך ותנסה להבין מהן המגבלות של היכולות שלך? אל תאמין בשום דבר ואל ... לו עם עצמו, ללא שום כעס עצמי הלקאה עצמית רגשות אשמה, אלא רק אהבה עצמית אין סופית שאינה תלויה בדבר. ...
תת מודע - מהו התת מודע? איך עובד התת מודע? איך להשפיע על התת מודע?
... המחשבות של האדם מגיעות מהתת מודע שלו. כאשר האדם מודע לתת מודע שלו, הוא בעצם מבין את השורש של המחשבות שלו. להיות מודע לתת מודע = הבנה של האדם את עצמו = קבלה עצמית = אהבה עצמית = אושר. התת מודע = הרובד ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
... תחושת השובע מייצגת את תחושת השלמות של הרצונות של האדם. תחושת שובע של אכילה היא מקרה פרטי של תחושת שובע נפשי של האדם עצמו. רעב = רצון = חיסרון. שובע = מילוי הרצון = שלמות. בנוסף האכילה בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את האהבה העצמית שלה הוא ככ זקוק. האוכל גם יוצר תחושה של שובע, גם מתיקות וגם אהבה וכולי. על האדם לשים לב תמיד מהי הסיבה שבגללה הוא אוכל. מהי התכלית של האכילה עצמה. כאשר האדם מקושר ...
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
אושר, איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי
... איך להיות מאושר? מהו אושר? קבלה עצמית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, הדרך אל האושר, אהבה עצמית, משחק החיים, אושר בשלמות, אושר מוחלט, אושר יחסי מה באמת מביא אושר אמיתי? אחת השאלות המרכזיות שאליעד עוסק בהן בהרצאה זו היא השאלה מהו אושר אמיתי ... יכולה להוביל את האדם למקום אחר, בהתאם לדרכו הייחודית ולתפיסתו את החיים. מהי קבלה עצמית ואיך היא קשורה לאושר? אליעד מפרט על מושגים כמו קבלה עצמית, הערכה עצמית ודימוי עצמי. לדבריו, כאשר אדם אומר שהוא רוצה קבלה עצמית, יש להבין תחילה מהי בדיוק קבלה עצמית עבורו. הוא נותן דוגמה: אם אדם אומר שהוא רוצה להיות מאושר, המשמעות היא שכרגע הוא חווה מצב של חוסר קבלה עצמית, כי אם הוא היה מקבל את עצמו במלואו הוא לא היה מרגיש צורך לשנות או לשפר דבר. הוא מוסיף שכדי להבין מה באמת האדם רוצה, חשוב להפוך את המושג המופשט לדבר מוחשי וקונקרטי. לדוגמה, אדם שחווה חוסר שייכות ומעוניין לקבל את תחושת השייכות הזו, עליו תחילה להבין בדיוק מה חסר לו, ולמה הוא חווה זאת כחיסרון. איך ההתמדה משפיעה על תחושת האושר והערך העצמי? אליעד מדגים באמצעות נושא ההתמדה: אדם שחושב שהוא לא מתמיד מספיק במשהו יכול להרגיש חוסר ערך עצמי או חוסר סיפוק עצמי, אך למעשה ייתכן שהבעיה שלו איננה חוסר התמדה, אלא שבפועל אין לו מטרה או עניין שבאמת חשובים לו מספיק כדי שהוא ירצה להתמיד בהם. לכן, הפתרון אינו בהכרח להפוך למתמיד יותר, אלא להבין לעומק ... כאן הוא מציג את התובנה החשובה שאומרת כי כל דבר בעולם מכיל באופן שווה יתרונות וחסרונות. הוא מדגיש שאין שום דבר בעולם שהוא רק טוב או רק רע. כל דבר שאנו מתבוננים בו יכלול תמיד חיסרון מסוים, ולכן לעולם לא ניתן להיות מאושר באופן מוחלט, כל עוד האדם מתנהל בתוך מערכת חשיבה המבדילה בין טוב ורע. מה הדרך היחידה להשיג אושר מוחלט? ... כזה, שנקרא אין מחשבה, האדם יכול לחוות מצב של אושר מוחלט משום שאין אצלו תפיסה של חיסרון כלל. אך אליעד מודה שאופן קיום כזה קשה מאוד, וכמעט בלתי אפשרי בחיי היום - יום, מכיוון שהאדם מטבעו תמיד ירצה משהו מסוים ויתנגד למשהו אחר. האם ... לא באמת משנה באופן מוחלט, מה שמאפשר לו להישאר מאושר ורגוע, גם מול אתגרי החיים. איך להיות מאושר? מהי קבלה עצמית? האם אפשר להיות מאושר באופן מוחלט? איך להשיג הערכה עצמית? מהי אהבה עצמית? כיצד למצוא איזון בחיים? האם המציאות משנה? מה זה אושר ואיך באמת אפשר להיות מאושר? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה המרכזית: איך להיות מאושר, מהו אושר אמיתי והאם אפשר להשיג אושר מוחלט ושלם? אליעד מתחיל בהבהרה פשוטה - כל בני האדם שואפים לאושר, וכל פעולה שאנו עושים, בין אם קניית ... מרוצה, וככל שהוא מתנגד יותר, הוא פחות מאושר. האם יש מצב של אושר מוחלט ללא שום חיסרון? אליעד מדגיש כי בעולם שלנו אף פעם לא קיים מצב של אושר מוחלט - כל דבר שניתן להשיג תמיד יכיל גם יתרונות וגם חסרונות. למעשה, המציאות בנויה בצורה מאוזנת: כמות ה
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי האם כל הרגש שלנו כלפי אחרים הוא רק השלכה של עצמנו? אנשים רבים שואלים את עצמם האם הרגשות שהם חווים כלפי אנשים אחרים - כמו רחמים, שמחה או עצב - הם בעצם רק השלכות של מצבם האישי או דימויים פנימיים שלהם. אליעד כהן מתייחס לשאלה זו לעומק ומסביר באמצעות דוגמאות מוחשיות את הדרך שבה האדם תופס את עצמו ואת סביבתו, ואת הקשר ... פעמים רבות מעדיפים לחשוב שניתן להתייחס למצב מסוים באופן אובייקטיבי כדי להימנע מהתמודדות ישירה עם רגשות או דימויים שליליים שיש להם על עצמם. האם אפשר להסתכל על אחרים בלי להשוות לעצמי? אליעד מדגיש כי כאשר אדם חווה רגש כלפי אחרים, הוא בעצם חווה את ... אותו עיקרון נכון גם לרגשות אחרים כגון עשיר ועני, רוחני ולא רוחני, מושחת ולא מושחת. האדם תמיד מתמודד עם הדימוי הפנימי שלו דרך ההשוואה לאחרים, ולכן אינו יכול באמת להתייחס לאחרים בלי לעבור קודם כל דרך עצמו. הדוגמה של אדם החושב לעצמו האם אני ... כי האדם נוטה לשאול שאלות עקיפות כדי לברוח ממצבים שבהם הוא חושב על עצמו בצורה שלילית. מהי הדרך להתמודד עם דימוי עצמי שלילי? אליעד מסביר כי הפתרון לבעיה של דימוי עצמי נמוך או שלילי, חוסר ביטחון עצמי , או הערכה עצמית נמוכה, הוא לא לנסות לחשוב שיש לאדם יותר יתרונות מחסרונות, אלא דווקא להבין ולקבל שהוא כולל את כל האפשרויות בשלמות: הוא הכי חכם וגם הכי טיפש, הכי עשיר וגם הכי עני, הכי מוצלח וגם הכי כישלון. אדם שיצליח להבין ולקבל בתוכו את כל התכונות האלו בשלמות, בלי להעדיף תכונה אחת על אחרת, יחווה קבלה עצמית מוחלטת. אליעד נותן דוגמה נוספת של עשיר ועני: אדם אמור להרגיש שהוא האדם הכי עשיר בעולם מצד אחד, אך באותו זמן גם להבין ולהכיר בכך שהוא האדם הכי עני בעולם. כשהאדם מפסיק להפריד בין התכונות החיוביות והשליליות ומתחיל לקבל את עצמו בצורה מלאה ושלמה, הוא יכול להגיע לתחושת שלמות פנימית מוחלטת ואמיתית. האם ההבדל בין חכם לטיפש הוא אמיתי? אליעד מתייחס במיוחד לדוגמה של חכם וטיפש כדי להסביר את הנושא באופן ברור יותר. ... מדגיש שהבנה אמיתית של הדבר הזה מאפשרת לאדם להשתחרר מהצורך לנסות להיות יותר טוב או פחות רע ומאפשרת לו פשוט לקבל את עצמו בצורה מוחלטת ושלמה. איך להגיע לקבלה עצמית מלאה? אליעד מסכם ואומר שהאדם צריך לבחון בצורה כנה את הדימויים שלו, בלי לנסות להתחמק מהתמודדות איתם. האדם אמור לכתוב רשימה של כל התכונות הטובות והגרועות שלו ולהכיר בכך שכל התכונות קיימות בו במאה אחוז. רק מתוך הבנה וקבלה מלאה של החסרונות והיתרונות הוא יכול להפסיק להפריד ביניהם, ובכך להגיע לדימוי עצמי חיובי באמת, קבלה עצמית ואהבה עצמית מוחלטת. איך לחזק ביטחון עצמי? מה גורם לדימוי עצמי נמוך? האם אפשר ל
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
שיפור עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו
... עצמית מתוך אהבה עצמית, שיפור עצמי מתוך שנאה עצמית, קבלה עצמית ושינוי עצמי, למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אהבה עצמית כניגוד להתפתחות אישית, מוטיבציה לשינוי, אם הכל מושלם למה לעשות משהו למה להשתנות אם אני אוהב את עצמי? אליעד כהן מציג בהרצאה פרדוקס נפוץ בעולם ההתפתחות האישית, המתמקד בשאלה מרכזית: אם האדם באמת אוהב את עצמו ומקבל את עצמו כמו שהוא, מדוע הוא צריך להשתנות או להשתפר? אליעד מעלה את הקונפליקט בין אהבה עצמית לבין הרצון לשיפור עצמי, ומדגיש כי ישנם שני כוחות מנוגדים בתוך האדם. מצד אחד, אנשים שואפים לאהוב את עצמם ולקבל את עצמם ללא תנאים, ומצד שני, הם חשים צורך תמידי להשתפר, להצליח ולהתקדם. האם שינוי עצמי נובע מאהבה או משנאה עצמית? אליעד כהן מסביר שהמוטיבציה לשינוי לרוב מגיעה דווקא מתוך חוסר קבלה או מתוך שנאה מסוימת למצב הנוכחי. הוא נותן דוגמה של אדם שמן: אותו אדם, אם הוא באמת היה אוהב את עצמו ללא תנאים, לא היה מרגיש צורך להשתנות ולהפוך לרזה יותר. אליעד מתאר מצב שבו האדם מתאמן לא מתוך אהבה למראהו הנוכחי, אלא דווקא מתוך שנאה לאפשרות שייראה פחות טוב בעתיד. כלומר, השנאה לפוטנציאל השלילי היא המניעה אותו לשינוי. הוא מרחיב שהמציאות מורכבת יותר ומסביר כי אדם יכול לחלק את האהבה העצמית שלו לתחומים שונים. לדוגמה, אפשר לאהוב את עצמי ב - 50 אחוז בתחום המראה החיצוני, ומנגד לשנוא ב - 50 אחוז את העובדה שאני יכול להיראות יותר טוב, מה שמניע אותי להתאמן. בנוסף, יכול להיות מצב שבו אדם שונא את עצמו בתחום אחד לחלוטין (100 אחוז שנאה לגבי מראהו), אך אוהב את עצמו באופן מלא בתחומים אחרים (כגון חברותיות או קריירה). אהבה עצמית זו בתחומים אחרים מאפשרת לו להתמודד עם השנאה העצמית ולהניע את עצמו לשינוי חיובי. איך שנאה עצמית יכולה דווקא למנוע שינוי? אליעד כהן מסביר שאנשים רבים מתקשים להשתנות דווקא ... שהם שונאים את עצמם יותר מדי בתחום מסוים. לדוגמה, אדם שמן שאינו מתאמן אומר לעצמו שהוא מרוצה מאיך שהוא נראה כדי להימנע מהכאב שבהודאה שהוא לא אוהב את עצמו. הסיבה היא שאם האדם יודה שהוא שונא את עצמו ב - 100 אחוזים, זה עלול לגרום לו לתחושת ייאוש ואף דיכאון. לכן הוא מדחיק ומעמיד פנים שהוא אוהב את עצמו, מה שמונע ממנו להשתנות בפועל. אליעד מוסיף ומסביר שאדם כזה צריך למצוא נקודת איזון פנימית: לא לשנוא את עצמו יותר מדי, ולא לאהוב את עצמו באופן מוחלט שיגרום לו לקיפאון. כלומר, כדי לשנות את עצמו, האדם צריך לאהוב את עצמו מספיק כדי להכיל את העובדה שיש בו משהו שהוא לא אוהב ורוצה לשפר. האם ניתן לשנות את עצמי מתוך אהבה עצמית ללא תנאים? אליעד כהן מציג נקודת מבט נוספת: אפשר לאהוב את עצמך ללא תנאים ועדיין לשאוף לשינוי. זה נשמע פרדוקסלי, אך לפי אליעד, אדם יכול לאהוב את עצמו באופן מוחלט ולקבל את המציאות כפי שהיא, ובמקביל לזהות בתוכו חסרונות או דברים שהוא רוצה לשנות. אליעד מדגיש שאהבה ללא תנאים יכולה לאפשר שינוי, משום שכאשר האדם אוהב את עצמו באמת, הוא לא מפחד להודות בחסרונותיו. הוא מרגיש מספיק ביטחון לקבל את עצמו גם עם הדברים שהוא לא אוהב, וממקום זה דווקא קל יותר לבצע שינויים. מדוע לפעמים אנשים משקרים לעצמם שהם אוהבים את עצמם? אליעד מסביר כי לפעמים אנשים אומרים שהם אוהבים את עצמם, בעוד שהם למעשה משקרים לעצמם כדי להימנע מהכאב של ההכרה בשנאה או בחוסר שביעות רצון עמוק יותר. לדוגמה, אדם שטוען שאין לו בעיה עם המשקל שלו יכול להחזיק בשנאה עצמית גדולה כל כך, שהוא בוחר להכחיש זאת לחלוטין. מצב זה גורם לכך שהוא לא משתנה, כי הוא ... חש בפנים. רק כשהאדם יכיר ויקבל את רגשותיו האמיתיים, ייפתח לו פתח אמיתי לשינוי. מה התפקיד של אהבה בתחומים אחרים בשינוי עצמי? אליעד מתאר כיצד אהבה עצמית בתחומים מסוימים יכולה לעזור לאדם להשתנות בתחומים אחרים. לדוגמה, אדם שמרגיש טוב ומוצלח בקריירה שלו, יכול להיות מוכן יותר להודות ולשנות דברים שמפריעים לו בתחום הזוגי או הבריאותי. האהבה העצמית שלו בתחומים אחרים משמשת מעין רשת
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להעריך את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, איך להיות שלם עם עצמך?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להפסיק להשוות את עצמי לאחרים, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להפסיק להשוות את עצמי לאחרים, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני, פסיכותרפיה הוליסטית, יועץ פילוסופי בתחום להפסיק להשוות את עצמי לאחרים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3613 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:43:48 - wesi1