אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:46איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
למה אני רוצה את מה שאני רוצה?

הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה הבסיסית והעמוקה של "למה אני רוצה את מה שאני רוצה?", ובאופן שבו ניתן לחקור את הרצונות שלנו לעומק מבלי להיכנס ללופים אינסופיים של חשיבה מעגלית. אליעד מסביר שהלופ, כלומר, החשיבה המעגלית, נוצר כאשר אדם שואל את עצמו שאלה כמו: "למה אני רוצה להרגיש טוב?" ועונה לעצמו: "כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע", ואז שוב נשאלת השאלה בצורה אחרת, וחוזר חלילה. במצב כזה, האדם מרגיש שהוא מסתובב במעגל ולא מתקדם לשום מקום.

איך להימנע מלופ בחקירה עצמית?

כדי לא להיכנס ללופ, אליעד כהן מציע שיטה ייחודית וברורה לחקירה עצמית של רצונות. השיטה מבוססת על ההבנה שכל רצון מורכב משלושה מצבים בסיסיים:
  • אני רוצה משהו מסוים
  • אני לא רוצה את הדבר הזה (כלומר, אני רוצה את ההפך שלו)
  • לא אכפת לי אם יהיה או לא יהיה
כאשר אדם שואל את עצמו: "למה אני רוצה את הדבר הזה?", עליו להימנע מלשאול את השאלה בצורה שמחזירה אותו לאותה נקודה. במקום זאת, עליו להוסיף את שתי האפשרויות הנוספות ולהשוות אותן זו מול זו.

דוגמה מפורטת ליציאה מלופ מחשבתי

אליעד נותן דוגמה מעשית: "למה אני רוצה שיאהבו אותי?" במקום להמשיך ולחקור "למה אני רוצה שיאהבו אותי?" בצורה ישירה, אליעד ממליץ לשאול את השאלה באופן הבא:

"למה אני רוצה שיאהבו אותי, ולא שיסנאו אותי, או שלא יהיה אכפת לי אם אוהבים אותי או לא?"

כאשר אדם שואל את השאלה בצורה הזאת, הוא יוצר מיד אפשרות להשוואה ולא מאפשר לשאלה לחזור על עצמה. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא רוצה שיאהבו אותו כי זה עושה לו טוב, הוא צריך להמשיך ולברר למה דווקא האפשרויות האחרות (שלא יאהבו אותו, או שלא יהיה לו אכפת) אינן טובות עבורו, ואז לחשוב מה בדיוק היה קורה אילו באמת היה במצב אחר.

איך לחקור את הרצון להרגיש טוב?

אליעד נותן דוגמה נוספת, "למה אני רוצה להרגיש טוב?". במקרה כזה, אדם עלול להיכנס ללופ של תשובות שחוזרות על עצמן, למשל: "כי לא טוב לי כשאני מרגיש רע". כדי לצאת מזה, אליעד מציע קודם כל לנסח את ההפכים:
  • "אני רוצה להרגיש רע"
  • "לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע"
לאחר מכן, לשאול את השאלה כך:

"למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע או שלא אכפת לי אם ארגיש טוב או רע?"

באופן זה האדם חייב לחשוב לעומק למה הוא באמת פוסל את שתי האפשרויות האחרות. כשהוא מברר זאת, מתבררות נקודות חדשות ועמוקות יותר שלא יעלו אם הוא ישאל את השאלה באופן רגיל.

חקירה עצמית של רצונות במערכות יחסים

אליעד משתמש בדוגמה של מערכות יחסים: "למה אני רוצה את האדם הזה ולא את ההפך שלו או שלא יהיה אכפת לי אם הוא איתי או לא?" כאן, הוא מדגים את אופן השאלה באמצעות האפשרויות השונות של הרצון:
  • "אני רוצה להיות עם האדם הזה"
  • "אני לא רוצה להיות איתו, כלומר, אני רוצה להיפרד ממנו"
  • "לא אכפת לי אם אני איתו או לא"
השאלה מנוסחת כך: "למה אני רוצה דווקא את האדם הזה ולא להיפרד או שלא יהיה אכפת לי?" בכך האדם מתמודד ישירות עם האפשרויות החלופיות ונאלץ לחשוב לעומק למה הוא בוחר דווקא באפשרות אחת מתוך השלוש.

הדוגמה של פחד מבגידה

כדי להמחיש את הנקודה הזו עוד יותר, אליעד מביא דוגמה נוספת של אדם ששואל את עצמו: "למה אני לא רוצה שיבגדו בי?" במקום לשאול את השאלה בצורה ישירה שתיצור לופ, יש לשאול:

"למה אני לא רוצה שיבגדו בי, במקום שארצה שיבגדו בי או שלא יהיה אכפת לי אם בוגדים בי או לא?"

כשאדם שואל את השאלה כך, הוא יכול להבין יותר לעומק למה הוא באמת בוחר באפשרות הספציפית הזו, במקום האחרות, וכך נמנע מלופ מעגלי.

החשיבות של ההשוואה בין אפשרויות

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שכשחוקרים רצון כלשהו, חייבים להציג את ההפכים שלו ואת האפשרות של "לא אכפת לי", כדי שלא להיכנס ללופ של תשובות מעגליות. שיטה זו מאפשרת הבנה עמוקה יותר של הרצון ושל הבחירה, וכך מובילה למודעות עצמית אמיתית ומשמעותית.
חרד מבגידה להתגבר על בגידה למה אני רוצה משהו מסוים תשובות השוואה שאלה פחדים התמודדות עם בגידה למה יש לי רצון כלשהו איך לחקור אפשרויות איך לא להיכנס איך לא להיכנס ללופ איך להבין איך להבין את עצמי איך להבין את עצמך איך להבין למה אני איך להבין למה אני רוצה משהו איך לצאת מלופ איך לשאול איך לשאול את עצמי איך לשאול את עצמך אני רוצה להרגיש אני רוצה להרגיש טוב אני רוצה משהו אני רוצה משהו מסוים הלופ של הרצון הלופ של הרצונות הרצון חקירה חקירה עצמית חקירות לא להיכנס לא להיכנס ללופ להבין להבין את עצמי להבין את עצמך להבין למה אני להבין למה אני רוצה משהו להיכנס ללופ להרגיש להרגיש טוב לופ למה אני אוהב משהו למה אני אוהבת משהו למה אני רוצה למה אני רוצה להרגיש למה אני רוצה להרגיש טוב למה אני רוצה משהו למה אני רוצה משהו מסוים למה אתה אוהב משהו למה אתה רוצה משהו למה יש לי רצון למה יש לי רצון כלשהו למה יש לי רצונות למה מישהו אוהב משהו למה מישהו רוצה משהו לצאת מלופ לשאול לשאול את עצמי לשאול את עצמך לשאול שאלות מה אני רוצה מה אני רוצה להרגיש מודעות מודעות עצמית רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רוצה משהו רצון רצון כלשהו שאלה שאלות שאלות להתבוננות
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
... לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג? ... שני הצדדים מאשימים זה את זו ואין אפשרות להכריע מי התחיל את הסכסוך. הוא מתאר לופ זוגי טיפוסי שבו צד אחד מאשים את הצד השני, והצד השני מאשים את הצד הראשון, ושני הצדדים מאמינים שכל אחד מהם קורבן של השני. אליעד טוען שברוב המקרים אין דרך אובייקטיבית לדעת מה באמת התחיל את הלופ, כי הכל מתחיל בפרשנויות סובייקטיביות של בני הזוג. לדוגמה, הוא מתאר מצב שבו אישה מתלוננת שבעלה קילל אותה בפעם הראשונה, אבל כנראה שלפני שהוא קילל אותה בפעם הראשונה ... מציין שאם אדם יישאר תקוע בשאלות של העבר, הוא לעולם לא ימצא פתרון מעשי, ויישאר בלופ של האשמות ותסכול. אליעד ממליץ לשאול את בני הזוג שאלות פשוטות: מה אתם רוצים? האם אתם רוצים להישאר ביחד או להיפרד? האם אתם רוצים לשפר את הזוגיות, ומה אתם מוכנים לעשות בשביל זה? שאלות אלו מאפשרות להתמקד בפתרון עתידי, במקום להסתבך בחקירה אינסופית של העבר שאין לה תועלת ממשית. מדוע רוב הזוגות לא מצליחים לצאת מלופים? אליעד מסביר שרוב הזוגות שנמצאים בלופ זוגי לא מצליחים לצאת ממנו מכיוון שהם מאמינים שהבעיה היא רק בדבר ספציפי אחד. למשל, בן זוג אומר שהבעיה היא שבת זוגו לא עושה מספיק סקס, אבל האמת היא שיש לו עוד הרבה ... מצליחים להגיע לפתרון אמיתי. למעשה, לדבריו, הבעיה האמיתית של רוב הזוגות שנמצאים בלופ היא עמוקה יותר ונוגעת ליחס שלהם עם עצמם ועם החיים בכלל, ולא רק לזוגיות עצמה. אליעד מבהיר שלפני שבני זוג יכולים להצליח בזוגיות, הם צריכים קודם כל להסתדר עם עצמם ... הבעיה בעצמם, הם לא היו מגיעים למטפל. התפקיד של המטפל הוא לעזור להם לראות מעבר ללופ ההאשמות, להבין את המהות האמיתית של הקונפליקט, ולהוביל אותם לדרך שתאפשר להם לצאת ממנו. לכן, לפי אליעד, פתרון הלופ הזוגי מחייב לא רק טיפול זוגי שטחי, אלא הבנה עמוקה יותר של הצרכים האמיתיים והסמויים של בני הזוג, ובירור ברור של הרצונות שלהם לטווח הארוך, מתוך ויתור על ניסיון חסר ...
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
גמילה מהתמכרויות, איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי
... בטיפול בהתמכרויות, להפסיק לעשן, גמילה מהימורים, גמילה מפורנוגרפיה, דיאטה, להפסיק התמכרות, להיגמל מהימורים, הפסקת עישון, התמכרות אובססיבית לאקסית, התמדה, לופ מחשבתי מהי הטעות הגדולה בגמילה מהתמכרות? הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים כאשר הם מנסים להפסיק התמכרות כמו עישון, הימורים, אכילה כפייתית או התאהבות באקסית, היא שהם ... זה, זאת אומרת מראש הסיבה שהוא רצה להפסיק את ההתמכרות זה כי הוא חשב שיהיה לו מזה דבר רע ולכן כשבן אדם בא להפסיק התמכרות אז אוטומטית הוא אומר לעצמו אוקי למה אני רוצה להפסיק את זה כי זה רע מה המסקנה שאם אני אבין שזה מאוד רע אז אני אפסיק את זה יותר ואם אני אבין שזה ממש רע אני אפסיק את זה יותר ומה האמת האמת היא שזה נכון. זאת אומרת ... כמה רע לי איתה וכמה רע יהיה לי איתה וזה אני אשכח אותה ואם אני אגיד לו בוא תספר לי כמה אתה רוצה אותה הוא אומר איך אני אוציא אותה מהראש אם אני אחשוב למה אני רוצה אותה ולכן אנשים אינטואיטיבית ילכו לאופציה של בא נחשוב על החסרונות ולא על היתרונות אבל זאת בעיה למה זאת בעיה כי אם יש לך יתרונות מסוימים ויש חסרונות אז זה נכון שאם ... די מורכב להבין למה אתה מכור למשהו. עכשיו בא נדבר נגיד על סיפור האקסית אוקי בן אדם מנסה להבין למה הוא מכור הוא מנסה נגיד שהוא רוצה לשכוח אותה והוא מנסה להבין למה אני מכור לאקסית למה אני מכור אליה ואז הוא מתחיל לחשוב ומתחיל לחשוב למה זה עושה לי טוב ולמה זה ואז הוא נגיד אומר כי בלעדיה אני מרגיש לבד ואז אוקי נגיד רע לי בלעדיה ... אני בלעדיה נכון. נגיד לדוגמה למה אני מעשן כי לעשן עושה לי טוב למה לעשן עושה לי טוב כי בלי סיגריות משעמם לי למה משעמם לי כי אני לא יכול לעשן אז הנה נכנסת ללופ, את מרוכזת אתם הבנתם את הלופ למה אתה מעשן כי זה עושה לי טוב בלי זה רע לי אוקי מה רע לך בלי לעשן כי בלי לעשן אני עצבני למה אתה עצבני בלי לעשן כי אני לא יכול לעשן עכשיו אנחנו בלופ ולמה אתה רוצה לעשן ואז תחזור עוד פעם בלופ, עכשיו איך אפשר לצאת מלופ כזה אז אני אתן לכם טיפ אז דיברנו הרבה דברים וניתן עוד טיפ נגיד שבן אדם רוצה לדעת למה הוא עושה משהו הוא צריך לחשוב לעצמו נניח שהמשהו הזה לא היה מעולם בכלל מה הייתה ... איתה בקשר הייתי עצוב אולי כן אולי לא אם כן אז בא נבין למה. אתה אומר בלעדיה אני מרגיש בודד למה אני מרגיש בודד כי אני לבד למה אני לבד כי אני בלעדיה זה לופ אין בעיה בלעדיה אני מרגיש בודד עכשיו בא נחשוב מההתחלה אם לא היית מכיר אותה בכלל היית מרגיש בודד בכלל לא הכרת אותה היית מרגיש בודד אתה עוד לא מכיר אותה אתה לא יכול ... ראשונה מה ההפך של להירגע לחץ אוקי למה אני צריך להירגע בכלל ממה אני לחוץ, עכשיו להגיד אני לחוץ כי אני לא מעשן זאת תשובה של מפגרים בסדר כי זה כבר אתה בתוך לופ מראש בהנחה שמצאת את הסיבה שיש לך שלא קשורה לעישון שבגללה אתה מעשן אז אתה אומר אוקי אני מכור לזה כי יש לי איזה חיסרון אחר שזה ממלא לי, למה בכלל זה חסר לי מה חסר לי פה ... משועבד מה הסיבה. עכשיו השאלה הראשונה שבן אדם צריך לשאול זה למה זה חסר לי מלכתחילה אחרי שמצאת את היתרון תשאל למה בכלל אני צריך את זה מה הסיבה שאני בכלל רוצה להרגיש חופשי רוצה להרגיש רגוע מה הסיבה שאלה מספר שתיים האם באמת זה פותר לי את הבעיה, בן אדם עוד פעם נגיד היה מכור לעישון אז הוא אומר למה כי עישון מרגיע אותי אוקי אז שאלה ראשונה ממה אתה מנסה ... פותר לי את הבעיה נגיד למה אני מכור אליה כי היא גורמת לי להרגיש ערך אוקי ואם אני איתה אני מרגיש ערך זה נראה פשטני נשמע הגיוני, בוא ניכנס לעומק למה אתה רוצה להרגיש ערך בכלל כי ההורים שלי לא אהבו אותי אוקי ולמה זה חשוב לך שהם יאהבו אותך כי אז מביאים איזה רשימת גיליון או נגיד כי אני מרגיש שאני דפוק בזה ובזה, אוקי וברגע שהיא ... כך הלאה. ש: איך אני מפסיק את זה גם. אליעד: מה לדוגמה נגיד? ש: נגיד לדוגמה שאני מחייג לחבר סתם חמש פעמים אם הוא לא עונה. אליעד: יפה אז אתה צריך להבין לשאול את עצמך למה אתה מחייג אליו מה הטוב שיוצא לך מזה. ש: לדבר איתו. אליעד: יפה ולמה כל כך חשוב לך לדבר איתו כי אם אני לא אדבר איתו אז ואם אני אדבר איתו אז מה יקרה אז, צריך ...
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
... לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות למה חשוב לשאול למה כשמתמודדים עם מחשבות שליליות? כאשר בן אדם סובל ממחשבות שליליות או פחדים, אחת העצות הנפוצות היא לשאול למה. לדוגמה, אם מישהו מפחד להיות לבד, יגידו לו לשאול את עצמו למה אני מפחד להיות לבד?. פעמים רבות, האדם ינסה לשאול את השאלה הזו, ולא ימצא לכך תשובה. הוא ישאל שוב ושוב, יגיע לתשובות כמו אני לא יודע, או ככה זה מרגיש ... יענה מיד למה שאני אפחד ממנו? אין סיבה. באותו אופן, אם אדם מפחד להיות לבד ולא מוצא שום סיבה אמיתית ומוחלטת לפחד, הוא יוכל, בתהליך של חקירה עצמית מתמדת, להגיע לאותו מצב של אי - פחד מוחלט. עצם ההבנה שאין סיבה מהותית או מוחלטת לפחד הופכת את הפחד לפחות מאיים ופחות משמעותי. מדוע חשוב להיחשף ... ינסה דווקא להיות לבד באופן מכוון, מתוך תקווה להבין את הסיבה לפחד. כשהוא עושה זאת, בהתחלה הוא אולי ימשיך לפחד, אבל ככל שהוא יעמיק בחקירה העצמית, הוא עשוי לגלות שאין באמת סיבה מוצדקת לפחד שלו. עצם ההיחשפות הזו, שמטרתה מציאת סיבה, עשויה להוביל להחלשת הפחד או החרדה. לפיכך, השאלה למה אינה רק ... מזה למה יש לך את ההתנהגות האובססיבית הזאת והשאלה הנשאלת היא למה לשאול למה כשאין תשובה, נגיד בן אדם מפחד להיות לבד ואז אומרים לו תשאל את עצמך למה אני מפחד להיות לבד. ואז הוא שואל את עצמו למה אני מפחד להיות לבד? והוא אומר לא יודע לא רוצה להיות לבד ואומרים לו אין דבר כזה לא יודע, תשאל למה אני מפחד להיות לבד והוא שואל עוד פעם ועוד פעם ולא ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... שלווה פנימית ולקבל את החיים כפי שהם, ללא מאבק פנימי מתמיד. איך משתחררים מתחושת ההכרח? אליעד מסביר שיש לתפוס ברצינות את האפשרות שאין הכרח אמיתי בשום דבר. הוא מציע תרגיל מחשבתי שבו האדם בודק כל צריך שהוא מרגיש, ושואל את עצמו האם זה באמת הכרחי או שזו רק בחירה מוסתרת. כאשר האדם מתרגל להבחין בכך, הוא משוחרר מתחושת ההכרח ומתחיל לחיות את חייו מתוך בחירה חופשית ואמיתית ...
מדיטציה, בודהיזם, קוונטים, יקומים מקבילים, השדה המאוחד, גלי המוח, מדיטציה, מדיטציה בודהיסטית, ריכוז
מדיטציה, בודהיזם, קוונטים, יקומים מקבילים, השדה המאוחד, גלי המוח, מדיטציה, מדיטציה בודהיסטית, ריכוז
... הוא מציע כי במצב של ריכוז טוטאלי בשאלה או בנשימה, נוכל להגיע להבנה עמוקה של עצמנו ושל היקום, מבלי להתמקד בשאלה מה אני חושב עכשיו?. הוא מסביר שהשאלה המרכזית היא להבין את עצמנו ואת מהות קיומנו. תהליך המדיטציה, בעיניו, לא נוגע רק בלהירגע או בלהפסיק לחשוב, אלא בהבנה עמוקה של מהות הקיום, והדרך להגיע אליה ... הבנה דרך מדיטציה? אליעד מדבר על כך שאין דרך אחת נכונה למדיטציה. הוא מציין כי כל אדם יכול למצוא את הדרך האישית שלו, וישנם אנשים שמעדיפים להתמקד בנשימה, בעוד אחרים שואלים את עצמם שאלות קיומיות. מה שחשוב לדעת הוא שכל אדם יכול למצוא את הדרך שלו להבין את עצמו, והשאלה היא עד כמה הוא יכול להיות מוכן להעמיק בתהליך ולחפש את התשובות. לסיום, אליעד מדגיש את החשיבות בהבנה עצמית ובתהליך רוחני ...
מהי השאלה החשובה ביותר? יש או אין משמעות לחיים, מהי מטרת החיים? האם יש משמעות לחיים? מהי מהות החיים? למצוא משמעות, ריקנות בחיים, מודעות עצמית, איך להבין את עצמך? שאלות לשאול את עצמך
... השאלה החשובה ביותר? יש או אין משמעות לחיים, מהי מטרת החיים? האם יש משמעות לחיים? מהי מהות החיים? למצוא משמעות, ריקנות בחיים, מודעות עצמית, איך להבין את עצמך? שאלות לשאול את עצמך מהי השאלה החשובה ביותר? האם יש או אין משמעות לחיים? ההרצאה עוסקת בשאלות העמוקות ביותר שיכולות להעסיק את המחשבה האנושית: מהי מטרת החיים? האם יש או אין משמעות לחיים? ואיך אפשר להבין את עצמך תוך כדי תהליך של חיפוש אחר משמעות. אליעד כהן מציע להתבונן עמוק פנימה, ולבדוק אם באמת יש משמעות לכל פעולה או חוויה שאנחנו חווים. מהי הדרך בה ניתן להבין את עצמך באמת? אליעד מציין שכשאנחנו שואלים את עצמנו שאלות כאלו, אנחנו למעשה מנסים למצוא מקום של ביטחון בתוך עצמנו. ... סיפור ומרגישים חוסר בהירות, עלינו לחפש את החלקים בסיפור שלא ברורים לנו, כי אלו עשויים להחזיק את התשובות לשאלות שאנו מחפשים. איך להבין את משמעות החיים מתוך הסתכלות פנימה? אליעד מבקש מהמאזינים לבחון את ... בהן ואת הדימויים האישיים שהם יוצרים. הוא טוען שלפעמים אנחנו יוצרים סיפור לעצמנו, אבל הסיפור הזה לא בהכרח מדויק. אנחנו יכולים לשאול את עצמנו מה חלק בסיפור שעדיין לא ברור, ואיפה יש מקום לחקור את התחושות שלנו לעומק. בכך, נוכל להיחשף למהות העמוקה יותר של כל ... על תחושות של זה משנה וזה לא משנה כדי להבין את הסבל שבאותן תחושות, ולנסות לפתור את הספקות שעלו בתהליך. מהי הדרך בה ניתן לשבור את הלופ המחשבתי? אליעד מציע לפעמים לחקור לא רק את תחושת המשנה או לא משנה, אלא גם את הקונפליקטים הפנימיים שנוצרים כשיש ספקות לגבי החלטות. הוא ממליץ לשאול את עצמך: מה אני באמת חושב לגבי מה שחשוב לי? והאם אנחנו באמת בטוחים ... או בחירה. כשאנחנו מונעים מתוך תחושת ספק, אנו לא מצליחים להבין אם הבחירה שלנו באמת משנה. האם יש באמת הבחנה בין זה שאני רוצה או לא רוצה משהו? הוא שואל, כשהוא מעודד אותנו לפקפק במחשבות שלנו ולעתים להגיע למסקנה שייתכן כי אין כל הבחנה אמיתית בין שני הצדדים. מהי משמעות החיים? איך להבין את עצמך? מהי מטרת החיים? האם יש הבחנה בין מה שחשוב ומה שלא? איך לשבור את הלופ המחשבתי? מהו פרדוקס החיים? מהי השאלה החשובה ביותר? האם יש או אין משמעות לחיים? ההרצאה עוסקת בשאלות פילוסופיות עמוקות שקשורות למשמעות החיים ולמהותם. אליעד כהן מדבר על איך להבין את עצמך, איך להתמודד עם תחושת ריקנות ואיך למצוא משמעות לחיים. בתחילת ההרצאה, אליעד מציין את השאלות הגדולות שכל אדם עשוי לשאול את עצמו: מהי מטרת החיים? האם יש משמעות לחיים? ואיך להבין את עצמך טוב יותר? הוא מציין שהשאלות הללו מציקות ומעוררות שאלות ... מה חשוב באמת, תוך כדי שאנחנו גם מעריכים את הבחירות שלנו. בהמשך, אליעד נוגע גם בנושאים של חופש בחירה, מצבים של ריקנות, איך לפתח מודעות עצמית ואיך להתמודד עם תחושת חוסר. הוא מדבר על הקונפליקטים הפנימיים שאנחנו ... דבר, כל שאלה שמתעוררת בחיינו, כמו השאלה על משמעות החיים, דורשת בחינה מעמיקה של המחשבות, תחושות, ואמונות שלנו. אליעד מדגיש שעלינו להבין את עצמנו ולתת מקום לספקות ותחושות פנימיות, כדי למצוא את הדרך המתאימה לנו. בשלב מאוחר יותר, אליעד נכנס לנושא של ניהול רגשות ומודעות עצמית, כמו גם על איך לחשוב בצורה יותר בהירה ולהתמודד עם תחושת חוסר ... בהם או את החלקים שהייתה בהם תחושת חוסר בהירות. ההבנה הזאת כוללת גם את ההכרה בכך שלפעמים, למרות שאנחנו בטוחים במשהו, יש מקום לעוד חקירה פנימית. אליעד מסביר שגם כשהאדם אומר זה לא משנה לי, הוא למעשה לא ... יש להבין שלפעמים השאלות הגדולות באמת לא מגיעות עם תשובות חד משמעיות, אלא עם תהליך פנימי ארוך שבו אנחנו בוחנים את עצמנו כל הזמן, שואלים את עצמנו איך אנחנו מרגישים ומה אנחנו באמת רוצים. מהי מטרת החיים? איך למצוא משמעות לחיים? מהי מהות החיים? איך להבין את עצמך? תחושת ריקנות בחיים ...
שיטות לא להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? טיפים איך להרגיש טוב, מה לשאול את עצמי? להטיל ספק בטוב, איך לחשוב חיובי? טיפים איך לא להרגיש רע, איך להיות מאושר? איך לחשוב נכון? חשיבה חיובית
שיטות לא להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? טיפים איך להרגיש טוב, מה לשאול את עצמי? להטיל ספק בטוב, איך לחשוב חיובי? טיפים איך לא להרגיש רע, איך להיות מאושר? איך לחשוב נכון? חשיבה חיובית
... לא להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? טיפים איך להרגיש טוב, מה לשאול את עצמי? להטיל ספק בטוב, איך לחשוב חיובי? טיפים איך לא להרגיש רע, איך להיות ... השלילי שמפריע לנו ולשאול מה טוב בו. לדוגמה, כאשר כואב לאדם בעקבות מכה, במקום לחשוב כואב לי, זה רע, הוא יכול לשאול את עצמו: מה רע בכך שכואב לי? או אפילו לנסות להסתכל על הכאב כדבר חיובי, ... ולשאול: מה רע במצב ההפוך של הדבר השלילי שקורה לי עכשיו? למשל, אם אדם איבד כסף והוא מרגיש רע מכך, הוא יכול לשאול את עצמו: מה רע בלא לאבד כסף? - כלומר, אילו היה לו תמיד כסף והוא מעולם לא היה ... לחוש חרדה תמידית שמא יאבד את הכסף הזה בעתיד. על ידי כך הוא מקטין את תחושת הרע. למה האדם מרגיש רע רק כאשר הוא רוצה משהו אחר? לפי אליעד כהן, המקור האמיתי לתחושה רעה הוא תמיד הרצון במשהו אחר. האדם ... מילולי את ההפך ממה שאתה מרגיש או חושב שאתה רוצה. למשל, לומר לעצמך: אני רוצה להיות לבד, אני רוצה לאבד כסף, או אני רוצה להרגיש רע . כאשר האדם עושה זאת, המוח מיד מנסה להבין את ההיגיון שבאמירה הזו, ... להטיל ספק ברצון להשיג את הדבר שאנחנו חושבים שהוא טוב. לדוגמה, אם אדם מרגיש רע מכך שהבית שלו מבולגן, הוא יכול לשאול את עצמו: מה רע בבית מסודר? לכאורה ברור שבית מסודר הוא טוב, אבל ברגע שהוא ...
חקירה עצמית, איזה נושא לחקור עם עצמך? מה לשאול את עצמי? מה באמת מפריע לי? מהי נקודת האמת שלך כרגע? ללכת עם האמת שלי כרגע, אמת חיצונית, אמת פנימית, רמות של אמת, שכבות של אמת, מדרגות של אמת, מהי נקודת האמת שלי?
חקירה עצמית, איזה נושא לחקור עם עצמך? מה לשאול את עצמי? מה באמת מפריע לי? מהי נקודת האמת שלך כרגע? ללכת עם האמת שלי כרגע, אמת חיצונית, אמת פנימית, רמות של אמת, שכבות של אמת, מדרגות של אמת, מהי נקודת האמת שלי?
חקירה עצמית, איזה נושא לחקור עם עצמך? מה לשאול את עצמי? מה באמת מפריע לי? מהי נקודת האמת שלך כרגע? ללכת עם האמת שלי כרגע, אמת חיצונית, אמת פנימית, רמות של אמת, שכבות של אמת, מדרגות של אמת, מהי נקודת האמת שלי? מה צריך לחקור כשמבצעים חקירה עצמית? בשיחה אליעד כהן מסביר מה בדיוק צריך לחקור כשאדם יושב עם עצמו ומנסה להבין דברים לעומק, כיצד לחקור ומה באמת חשוב לשאול את עצמך. הרעיון המרכזי הוא להבין באיזה נושא כדאי למקד את החקירה העצמית כדי להגיע לתוצאות משמעותיות. אליעד מתחיל עם דוגמה קונקרטית: אם אדם רוצה שיאהבו אותו ומרגיש רע כי הוא חווה דחייה, השאלה המרכזית היא במה נכון להתמקד: האם נכון לחקור מדוע הוא רוצה שיאהבו אותו באופן כללי, או לחקור מדוע דווקא אדם ספציפי לא אוהב אותו. כלומר, מהי השאלה המדויקת שאדם צריך לשאול את עצמו? האם לחקור את השכבה החיצונית או את השכבה הפנימית יותר? אליעד מחדד את הנקודה בעזרת דוגמה נוספת: נניח שמישהי עזבה אותך ואתה מרגיש רע. האם נכון יותר לחקור מדוע אתה רוצה שהיא תחזור אליך או מדוע אתה בכלל רוצה שיאהבו אותך באופן כללי? כאן אליעד מסביר שישנן שכבות של אמת: השכבה ... אך השאלה החשובה היא: באיזו שכבה האדם מרגיש חיבור רגשי ואמיתי יותר כרגע? אם האדם באמת כואב לו שאדם ספציפי עזב אותו, אז החקירה הנכונה עבורו כרגע היא לחקור את הרצון שהאדם הספציפי יחזור אליו. אין טעם לנסות לחקור משהו עמוק יותר אם כרגע אין חיבור רגשי לאותה נקודה עמוקה יותר. לדוגמה, אם האדם מרגיש רע כי מישהו העליב אותו, השאלה הנכונה ... בכלל רוצה שיאהבו אותי? או מדוע אני מבדיל בין טוב לרע? אם האדם באמת מרגיש פגוע מכך שצחקו עליו, אז זו נקודת האמת הנכונה לחקירה כרגע. איך לדעת מהי נקודת האמת שלך כרגע? אליעד מסביר דרך מבחן פשוט לזיהוי נקודת האמת: אם מעירים אותך באמצע הלילה ושואלים ... יותר מבחינה פילוסופית. אם אתה אומר באופן מיידי אני רוצה שהבחורה תחזור אליי, זו נקודת האמת שלך כרגע, ואת זה אתה צריך לחקור. אליעד ממחיש זאת על ידי דימוי נוסף: אם אתה חופר מנהרה כדי לצאת ממערה, אתה חייב להמשיך ולהרחיב את הפתח בנקודה שבה אתה נמצא כרגע. אין טעם לנסות לעבור דרך נקודה צרה מדי או לחקור נקודות רחוקות מדי שלא ניתן להגיע אליהן כרגע. קודם כל, האדם חייב להרחיב את הנקודה שהוא נמצא בה, ורק לאחר שהוא יכול לעבור דרכה, להתקדם הלאה. מהו המבחן למציאת נקודת החקירה המדויקת שלך? אליעד מסביר שכדי למצוא מה בדיוק לחקור, האדם צריך לבדוק עם עצמו במה הוא הכי בטוח כרגע ובמה הוא מרגיש הכי פגוע או רע כרגע. למשל, אם ברור לאדם שכואב לו שמישהי עזבה אותו יותר מאשר שהוא רוצה באופן כללי שיאהבו אותו, אז נקודת החקירה צריכה להיות הסיבה לכאב בעקבות העזיבה של אותה בחורה ספציפית. המבחן הוא לשאול את עצמך, כאשר אתה במצב של מצוקה: מה כרגע יותר בטוח לי - שאני מרגיש רע כי לא אוהבים אותי באופן כללי, או כי מישהי ספציפית עזבה אותי? התשובה לשאלה זו מצביעה בדיוק על הנושא שצריך לחקור. במילים אחרות, האדם צריך לחקור את מה שמרגיש לו הכי ודאי כרגע, ולא לנסות לקפוץ מיד לשאלות פילוסופיות עמוקות מדי שאין לו כרגע חיבור רגשי אמיתי אליהן. כיצד להמשיך ולחקור את הנושא שבחרת? אליעד ממחיש דרך דוגמה פרקטית: אם נקודת האמת שלך כרגע היא אני רוצה שהבחורה תחזור אליי, עליך לשאול למה אני רוצה את זה? ומשם להמשיך לחפור פנימה. אם נקודת האמת היא אני רוצה להרגיש בעל ערך, אז עליך לשאול למה אני חושב שאין לי ערך בלי האהבה של הבחורה? וכן הלאה. כל תשובה מובילה לשאלה חדשה. אליעד מדגיש שעליך להמשיך ולחקור את הנושא כל עוד אתה מרגיש חיבור רגשי לתשובה שאתה מוצא. ברגע שאתה מגיע לשכבה שבה אתה כבר לא מרגיש חיבור רגשי אמיתי, עליך ...
פחד להבין את הרצון, למה יש רצון כלשהו? מה הרצון רוצה? רצון מפחיד, פחד להבין את עצמך, פחד לראות את האמת, איך נוצר רצון? למה אני לא מבין את עצמי? למה אתה לא מבין את עצמך?
פחד להבין את הרצון, למה יש רצון כלשהו? מה הרצון רוצה? רצון מפחיד, פחד להבין את עצמך, פחד לראות את האמת, איך נוצר רצון? למה אני לא מבין את עצמי? למה אתה לא מבין את עצמך?
... להבין את הרצון, למה יש רצון כלשהו? מה הרצון רוצה? רצון מפחיד, פחד להבין את עצמך, פחד לראות את האמת, איך נוצר רצון? למה אני לא מבין את עצמי? למה אתה לא מבין את עצמך? למה האדם מתקשה לשאול את עצמו למה אני רוצה משהו? הסיבה המרכזית לכך שלאנשים קשה לשאול את עצמם את השאלה למה אני רוצה משהו? היא שהשאלה הזאת מובילה לחשיפה של אמת פנימית מורכבת יותר. אליעד כהן מסביר כי בני אדם לרוב שואלים שאלות שטחיות כמו למה אני רוצה להרגיש טוב? או למה אני רוצה להיות רגוע?, אבל הם לא שמים לב שהשאלה האמיתית שמסתתרת מתחת לפני השטח היא: למה בכלל אני רוצה?. כאשר אדם שואל למה אני רוצה להיות רגוע?, הוא לא שם לב שהשאלה העמוקה יותר היא למה בכלל אני רוצה משהו? כלומר, ישנה שאלה בסיסית שחוזרת על עצמה, והיא השאלה למה אני רוצה? מהן שתי השאלות היסודיות על הרצון? אליעד כהן מפרט שתי שאלות עיקריות וחשובות ביחס לרצון: למה יש לי רצונות בכלל? לפי מה הרצונות שלי משתנים? השאלה הראשונה למה יש לי בכלל רצונות? היא הבסיסית ביותר. אדם צריך להבין שהשאלה האמיתית שלו היא לא למה הוא רוצה דבר ספציפי, אלא למה יש לו בכלל רצון כלשהו. השאלה השנייה היא לפי מה משתנים הרצונות? למה ברגע אחד אדם רוצה דבר מסוים, וברגע הבא משהו אחר? מדוע אנשים נמנעים ... מודע לכך. כשאדם מודע לכך שיש לו רצון תמידי, הוא מתחיל להבין משהו עמוק יותר על עצמו, ומכאן מגיעה גם האפשרות לשינוי. מדוע אנשים מפחדים לשאול למה יש לי רצון? אליעד כהן מדגיש שהסיבה לכך שאנשים מפחדים לשאול לעומק למה אני רוצה? היא בגלל החשש העמוק שהחקירה תוביל אותם לתובנה מפחידה - האפשרות שהם לא באמת שולטים בעצמם, שהרצון אינו בשליטתם, או שהם רק עבדים לרצון. השאלה ... פחד הוא למעשה תוצאה של רצון. אדם מפחד למות משום שיש לו רצון לחיות, והרצון להמשיך להתקיים הוא רצון שמחזיק את הפחד הזה בחיים. מהו הכל או כלום בחקירת הרצון? אליעד מציג את החקירה הפנימית של הרצון כמשחק של הכל או כלום, בדומה להימור בקזינו שבו אדם יכול לאבד הכל או להרוויח הכל. כאשר אדם שואל למה יש לי רצון?, הוא לוקח סיכון אמיתי, כי הוא יכול לגלות שהוא למעשה לא קיים בפני עצמו או שאין לו שליטה כלל. מנגד, אם הוא יעז להיכנס לעומק השאלה, הוא עשוי לגלות חופש מוחלט. החקירה הזאת דורשת מוכנות לקחת סיכון של איבוד הביטחון במה שהוא חשב עד עכשיו. מה הכוונה בכך שהרצון הוא לא שלך? כשאדם מבין ... של רצון לגלות את האמת? אליעד כהן מדגיש שכשאדם מגיע למקום שבו הוא מעדיף לדעת את האמת על פני כל אינטרס אישי, הוא נמצא בדרך לשחרור אמיתי. החקירה הזאת דורשת אומץ להסתכן בכך שהאמת עלולה לפגוע באדם או לחשוף אותו לסיכונים פסיכולוגיים קשים. מי שבוחר באמת, ללא אינטרסים, יוכל לגלות את המציאות כפי שהיא באמת, ולא רק כפי שהוא רוצה לראות אותה. למה אני רוצה משהו? פחד מהרצון איך להבין את עצמי? איך נוצרים רצונות? למה קשה לי להבין את עצמי? איך להתמודד עם פחדים? מה הרצון רוצה באמת? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להבין למה אני רוצה משהו? הלופ של הרצון, איך לא להיכנס ללופ? איך לצאת מלופ? חקירה עצמית, מודעות עצמית, איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה יש לי רצון כלשהו? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לשאול את עצמי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להיכנס, האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיכנס, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לעסקים, מאמן אישי בסקייפ, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז בנושא להיכנס - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:37:11 - wesi1