אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יקומים מקבילים ✔קוסמולוגיה, יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, תורת הקוונטים, תורת היחסות, תורת המיתרים, פירוש העולמות המרובים, החתול של שרדינגר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
56:14קוסמולוגיה, יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, תורת הקוונטים, תורת היחסות, תורת המיתרים, פירוש העולמות המרובים, החתול של שרדינגר
מהם יקומים מקבילים ומה תועלת יש בידיעת קיומם?

ההבנה של יקומים מקבילים נובעת מהשאלה הפשוטה: "מה זה נותן לי לדעת אם יש יקומים אחרים?" שאלות אלו עשויות להיראות כלא רלוונטיות, אך יש הטוענים כי במציאות שבה הזמן והמקום אינסופיים, ייתכן שימצאו דרכים להתחבר ליקומים אחרים ולהשתמש במשאבים הנמצאים בהם. המדענים עצמם בודקים רעיונות מסוג זה מתוך סקרנות טהורה, כי לעולם לא יודעים לאן עשויים להוביל מחקרים מסוג זה. מי יודע, אולי יימצאו דרכים להחיות מתים או לעקוף את מגבלות הזמן.

כיצד תפיסת יקומים מקבילים משחררת מחשבות או פחדים?

כאשר מאמינים בקיומם של יקומים מקבילים, החוויה האישית עשויה לשחרר את האדם מהלחץ לבצע פעולות מסוימות בעולם הזה. לדוגמה, אם אדם חושב על משהו שהוא רוצה לעשות, הוא עשוי לשאול את עצמו: "אולי כבר עשיתי את זה ביקום מקביל?" בצורה כזו, ההתמקדות בצעד הבא בעולם הזה עשויה להפוך לפחות מלחיצה. החוויה הזו מתוארת כחוויית כל האפשרויות בו זמנית, ומביאה את האדם לידי רגיעה, משום שהכל כבר קורה במקום אחר.

מה טוענים המדענים על הזמן והמקום?

הטענה המדעית הרווחת אומרת שלזמן ולמקום יש גבול, ושהיקום נוצר במפץ הגדול לפני כ - 14 מיליארד שנה, אז גם נוצרו המקום והזמן כפי שאנו מכירים אותם. תיאוריה זו נתמכת על ידי מרבית המדענים, אולם יש מי שסבורים שהזמן והמקום הם אינסופיים. לפי גישה זו, ייתכן שהיקום שלנו הוא רק אחד מתוך אינסוף יקומים, וכל מה שמתרחש ביקום שלנו יכול היה להתרחש גם במרחב ובזמן אינסופיים מחוץ לגבולותינו.

האם אינסוף אפשרויות מבטיח שכל דבר אכן יקרה?

ביקום אינסופי, כל תוצאה אפשרית חייבת להתממש, שכן אם היה ניתן לזרוק קובייה אינסוף פעמים, כל תוצאה אפשרית הייתה בסופו של דבר מתממשת. מכאן עולה המסקנה שאם המרחב והזמן אינסופיים, אז קיימת גם האפשרות ליקום שבו "פיל בעל שלושה ראשים" יכול להתקיים. יחד עם זאת, עולה השאלה אם כל האפשרויות מתממשות בפועל או אם במציאות שלנו מתקיימת רק אחת מתוך אינסוף האפשרויות.

איך רעיון היקומים המקבילים משתלב בהיגיון של הזמן והמקום?

אם הזמן והמקום באמת אינסופיים, כפי שמציעה הגישה של יקומים מקבילים, אז לכל מקום וזמן יש אינסוף אפשרויות שמתקיימות בו זמנית. כלומר, במקום בו אנחנו רואים שולחן, ייתכן שביקום מקביל בדיוק באותו רגע יקרה משהו אחר לחלוטין, כמו למשל פיל עם שלושה ראשים. התפיסה הזו מציעה שמה שאנו רואים במציאות שלנו הוא רק אחד מתוך אינסוף מציאויות שעשויות להתרחש בו זמנית.

האם יקומים מקבילים משנים את תפיסת הבחירה החופשית?

רעיון היקומים המקבילים עשוי לשנות את הדרך בה אנחנו תופסים את הבחירה החופשית. כשיש אינסוף אפשרויות, ברור שאין רק בחירה אחת בתכלס, אלא הרבה אפשרויות שמתממשות במקביל. כל דבר שקורה כאן, יש לו גרסה אחרת במציאות אחרת. את הבחירות שלנו אנחנו עשויים להבין כמציאות מקבילה שעשויה להתרחש במיקום ובזמן אחרים. ייתכן שהכל קורה במקביל, ומנקודת המבט של "היקום שלנו", אנחנו רואים רק את אחד מהמימושים האפשריים.

איך חלומות מדגימים את רעיון היקומים המקבילים?

בהתאם לתיאוריה של יקומים מקבילים, אפשר לראות את החלומות כמעברים בין מציאויות שונות. לדוגמה, כשאתה חולם, יכול להיות שאתה עובר לעולם חלומי שהוא במציאות מקבילה. אולי כל העולם בו מתרחש החלום שלך קיים במקביל לעולם שבו אתה נמצא, כך שכשאתה מתעורר, אתה חוזר מהמציאות החלומית לכאן. באופן דומה, כל אירוע חלום שראית יכול להיחשב כמציאות במיקום מקביל.

האם רעיונות אלה יכולים לשנות את התפיסה שלנו לגבי מציאות החיים?

מנקודת המבט של יקומים מקבילים, כל האפשרויות מתרחשות בו זמנית, ולכן יש פחות צורך להילחץ או לדאוג. כשמבינים שכל דבר קורה במקביל, אפשר להרגיש פחות לחוצים, כי כל פחד או דאגה שהיו לנו כבר התגשמו באחד מהיקומים המקבילים. מה שעולה מתוך התפיסה הזו הוא הרעיון שכל החלטה מתקיימת כבר איפשהו, ושהכל קורה בו זמנית.
מה יכול לעניין ברעיון של יקומים מקבילים?

השאלה על יקומים מקבילים נובעת מכך שאנשים רוצים להבין מה זה בכלל נותן לדעת שיש אינסוף מציאויות אחרות, או "יקומים" אחרים, שבהם מתרחשים כל מיני דברים. חלק שואלים, "מה אכפת לי אם ביקום כלשהו קורה משהו? אם אי אפשר לקחת משם כסף או תועלת מעשית, למה זה חשוב?". הטענה היא שאם יש אפשרות שכן ניתן להתחבר לאותו יקום ולמשוך ממנו תועלת כלשהי, אולי כדאי לבדוק את זה.

בנוסף, יש הסבר שכל רעיון חדש, כולל יקומים מקבילים, נבדק במדע מתוך סקרנות, כי "לך תדע לאן זה עשוי להוביל". אולי מתוך המחקר נגלה דרכים חדשות להחיות מתים, לעקוף את מגבלות הזמן או לשנות את מה שנדמה כקבוע.

כיצד תפיסת יקומים מקבילים משחררת מחשבות או פחדים?

יש טענה שבאופן חווייתי, מי שמאמין בקיומם של יקומים מקבילים מרגיש לפעמים פחות לחץ לבצע דברים בעולם הזה, כי "אם יש עוד יקום שבו אני כבר עושה את אותו דבר, למה להתאמץ כאן?". למשל, אם עולה מחשבה טורדנית שעלי לבצע משהו, אפשר להרגיע את עצמך ולומר "אולי כבר עשיתי את זה ביקום אחר".

עם זאת, השאלה היא עד כמה אדם "באמת" חווה זאת. יש מי שטוענים שהם ממש רואים את עצמם במציאות מקבילה, עם כל הפעולות האפשריות. לפי הטענה הזו, ברגע שאתה חווה את כל הצורות האפשריות באינסוף מקומות וזמנים, אתה פחות מפחד מהרע כי "הוא כבר קורה איפשהו", וגם פחות רודף אחרי הטוב כי "הוא כבר קיים גם ככה".

האם המדע תומך בתפיסה של זמן ומקום אינסופיים?

עולה כאן התייחסות לעמדה המקובלת של מדענים רבים האומרת שלמקום ולזמן יש גבול, בגלל תיאוריית המפץ הגדול: היקום התחיל לפני כ - 14 מיליארד שנה, ואז נוצרו המקום והזמן המוכרים לנו. לפי אותה תפיסה, לפני כן "לא היה" מקום ולא היה זמן.

מנגד, נטען שיש היגיון בסיסי פשוט שלפיו המקום והזמן הם אינסופיים, תמיד אפשר להמשיך עוד ועוד במקום או בזמן. אחד ההסברים הוא שהמדענים מתייחסים לגבולות היקום שלנו, אך ייתכן שמעבר לאותם גבולות מתקיים מרחב נוסף של מקום וזמן בלתי מוגבלים.

האם אינסוף אפשרויות מבטיח שכל דבר אכן יקרה איפשהו?

בשלב זה מובאת דוגמת הקובייה: אם זורקים קובייה אינסוף פעמים, בהיגיון מתקבל שבשלב כלשהו יופיעו כל התוצאות האפשריות והרצפים האפשריים. מאחר שהמקום והזמן אינסופיים (כך לפי הטענה), טוענים שיש אינסוף דרכים לארגן את החומר, ולכן מתקיים גם "פיל בעל שלושה ראשים" איפשהו, ועוד כל צורה דמיונית שתעלה על הדעת.

נשאלת גם שאלה הפוכה: אולי יש אינסוף אפשרויות, אבל במציאות בפועל מתממשת רק אפשרות אחת או רק חלק קטן מכלל האפשרויות? מועלית התהייה מי מחייב שהפוטנציאל הגדול הזה יתממש במלואו. התשובה המוצעת היא שבעצם עצם היותה של אפשרות כזו קיימת - פירושו שהיכן שהוא במרחבי האינסוף היא מתממשת.

איך מגיעים לרעיון של אינסוף יקומים מקבילים?

נטען שרעיון היקומים המקבילים הוא דרך להסביר את הרעיון שלפני "מימוש" כלשהו יש פוטנציאל אינסופי: לפני שבמציאות שלנו נבחרת צורה אחת (למשל שולחן או לא שולחן), יש פוטנציאל לכל האפשרויות. אם מסתכלים על המציאות רק מצד המימוש, אנו רואים צורה אחת בכל רגע (לדוגמה, כאן ועכשיו יש שולחן), אבל אם נביטים על המציאות מצד הפוטנציאל, הרי בכל נקודה יכול להיות הכל.

עולה עוד הסבר מעולם הפיזיקה הקוונטית: דוגמת "החתול של שרדינגר" מראה שיש מצב שבו החתול "גם חי וגם מת" לפני התצפית, וכשמתבוננים רואים תוצאה אחת בלבד. השאלה היא "לאן הלכה" האפשרות השנייה? אחת התשובות בספרות הקוונטית היא שביקום מקביל מתקיימת אותה אפשרות אחרת.

כיצד הרעיון של יקומים מקבילים קשור לאינסוף מקום וזמן בו - זמנית?

יש טענה שאם באמת יש אינסוף מקום ואינסוף זמן, ולא רק רצף אחד, אז לא רק שבעתיד או בעבר יופיעו אינסוף צורות, אלא שכל הצורות מתקיימות במקביל זו לזו, בכל רגע ורגע. לדוגמה, על פי נקודת מבט אחת, במקום הזה ובזמן הזה יש שולחן, אך לפי נקודת מבט של "אינסוף יקומים" - בכל מקום ובכל זמן מתרחשים כל הדברים האפשריים בו - זמנית.

משלימים את הרעיון ואומרים שבכל "יקום" יכולה להיות רק אפשרות אחת שמומשה, אך מאחר שיש אינסוף יקומים (כולם קיימים במקביל), הרי כל האפשרויות מגשימות את עצמן איפשהו. לפי זה, אם ברגע נתון את/ה רואה שולחן, הרי ביקום אחר באותו רגע בדיוק יש משהו אחר לגמרי (למשל פיל עם שלושה ראשים).

כיצד זה מחבר לחוויה אישית ולתפיסת הזמן והמקום?

מי שמקבל את ההסתכלות הזו עשוי לחוות שהזמן והמקום אינם מוגבלים לתמונה אחת בלבד. ברגע שאתה חווה את כל היקומים בו - זמנית, אינך מבדיל עוד בין כאן לשם או בין עבר לעתיד, כי הכל מתרחש כל הזמן ובאותו מקום, רק שבכל "מימוש" רואים משהו שונה.

מוסבר שהתחושה של זמן (ההבדל בין אתמול, היום ומחר) נובעת מההיצמדות לפרספקטיבה אחת, בעוד שבפועל, מנקודת מבט רחבה יותר, כל מה שיקרה מחר או קרה אתמול - קורה כבר עכשיו איפשהו.

האם הדבר מבטל את הסיבתיות או את הבחירה החופשית?

אם הכל כבר קיים בכל רגע ובמקביל, קשה לדבר על סיבה ותוצאה, או על אקראיות וסדר. מנקודת המבט של "אינסוף יקומים" אין באמת שינוי, כי כל האפשרויות כבר מתרחשות בו - זמנית. מצד אחד, נראה שאין סיבתיות, מצד שני, אין אקראיות מוחלטת - הכל כבר שם.

לכן, יש שינוי גדול בהסתכלות על בחירה חופשית: בכל רגע אתה מרגיש שבחרת משהו, אבל אפשר גם לטעון שביקום אחר בחרת אחרת, וממילא כל האופציות נוכחות.

איך דוגמת החלומות והדרדסים ממחישה את הרעיון?

ניתן משל על חלומות: כשאדם נרדם וחולם, הוא "עובר" לתרחיש אחר שנראה לפעמים כאילו קיים כבר זמן רב. השאלה היא "איפה כל זה מתרחש?". התשובה האפשרית: אולי זה מתרחש ביקום מקביל, וכשאתה חוזר לכאן, אותו יקום חלומי ממשיך להתקיים, רק שהתודעה שלך כבר לא שם.

מובאת גם דוגמה מסיפור הדרדסים:

- יש פרק שבו גרגמל הטיל כישוף על מיטה, כך שכל מי שנרדם עליה, עובר לתוך החלום שלו עצמו.

- דרדסים שונים מצאו את עצמם בעולם של שודדי ים או בעולם של צעצועים, וכדי לעבור לעולם אחר, צריך היה שמישהו נוסף יירדם ויחלום חלום אחר.

- הם ניסו ללחוש לחולם מה "לחלום", כדי שיחלום על מקום אחר ואז יוכלו לעבור לשם.

כך מדגימים שבכל רגע אפשר "להחליק" לעולם דמיוני או מקביל, ושמה שנתפס "אצלו" כחלום יכול להיות "המציאות" של מישהו אחר.

מדוע זה משנה את ההתייחסות לחיי היומיום?

נטען שכאשר אדם מתעמק באמת באפשרות של אינסוף יקומים, הוא משנה לגמרי את גישתו למציאות. הוא מפסיק להילחץ כל כך ממה שקורה כאן, כי מבין שכל האפשרויות קורות בכל מקרה. זה יכול לצמצם סבל ולהקטין פחד, אך גם להעלות תחושות אחרות.

יש הדגשה על כך שחוויה עמוקה של התפיסה הזו דורשת "חקירה פנימית": להבין מה זה מקום, מה זה זמן, ומה הקשר ביניהם לבין הפוטנציאל האינסופי. כאשר חוקרים זאת עד הסוף, לכאורה חווים שהזמן והמקום מתבטלים, כי הכל "נוכח" כל הזמן בכל מקום.

האם עדיין חשוב להחליט החלטות כגון "האם ללמוד" או "האם לעבוד"?

מצד אחד, במבט מהיקום הצר שלנו, בהחלט יש הבדל ויש משמעות לבחירה כזו. מצד שני, אפשר לטעון שבכך אנו מממשים רק חלק מזערי מאינסוף האפשרויות, וביקומים אחרים מתממשות האפשרויות הנוספות. מי שמעמיק באותה תפיסה יכול לחיות את החיים עם פחות היצמדות לתוצאה, ביודעו שכל התוצאות מתקיימות ממילא.

כיצד הרעיון קשור גם לחקירות מדעיות נוספות?

אומרים שפיזיקאים שחוקרים תופעות קוונטיות נתקלים ברעיון שהחלקיק מצוי בכל המצבים האפשריים עד שהצופה מודד אותו, ואז מתקבלת תוצאה אחת. השאלה "איפה" נמצאות כל התוצאות האחרות, מובילה להנחה על פיצול המציאות לאינסוף מסלולים מקבילים (או "יקומים מקבילים").

בנוסף, הרעיון של "אנטי - חומר" ותופעות שבהן חלקיק מופיע ונעלם, עשוי להסביר שאטום מסוים "חולק" מעין מיקום עם יקום אחר. לא תמיד הדבר ברור עד הסוף, אך הוא מניע סקרנות מדעית ופילוסופית רחבה.

האם זה סותר את תפיסת החלל והזמן המקובלת?

כן ולא. מצד אחד, גישת "אינסוף יקומים" מנוגדת לתפיסה הרגילה שלנו, הרואה רק מציאות אחת בכל רגע. מצד שני, גישות כאלה דווקא מבהירות איך תיתכן מציאות שבה הכל כבר מתרחש, אך אנו רואים רק חלק אחד בכל תצפית שלנו.

למה כל כך קשה לתפוס את זה בשכל הרגיל?

הסיבה היא שהשכל שלנו בנוי להבחין באופן חד בין "יש" ל"אין", בין "קיים" ל"לא קיים". התפיסה שלנו אומרת "או שיש שולחן או שאין שולחן", ולא מאפשרת לחוות בו - זמנית מצבים סותרים. מי שטוען שהוא "רואה" את כל המצבים, כביכול יוצא מהמסגרת הרגילה של ההיגיון.

מוסיפים שכאשר אדם באמת מנסה לערער על ההנחות העמוקות ביותר שלו (כמו ההנחה "או שיש דבר או שאין"), הוא עשוי לפתוח לעצמו פתח לחוות את האינסוף. אך זהו תהליך לא פשוט, הדורש לוותר על המוחלטות של התפיסה החושית וההגיונית.

כיצד סיפור "ללמוד או לא ללמוד" מתקשר לכך?

עלה בדוגמה מישהו שמתלבט אם בשבוע הבא ילמד או לא, ותוהה אם יש "יקום" שבו הוא כן לומד ויקום אחר שבו הוא לא לומד. התשובה היא חיובית ברעיון של יקומים מקבילים - בכל מקרה יש מצב שבו הוא לומד ו/או לא לומד. מצד אחד, זה עשוי להקל על קבלת ההחלטה (כי "הכל כבר קורה"), אך מצד שני, בעולם הזה הוא עדיין חווה את הצורך לבחור.

האם יש משמעות לניסים, סיבתיות ואקראיות לאור תפיסה זו?

אם בכל רגע יש אינסוף אפשרויות, נראה שאין באמת נס, כי הכל כבר קורה איפשהו. גם אקראיות וסיבתיות מתמזגות למשהו אחד: מצד המבט המקומי שלנו יש סיבה ותוצאה, או דברים מפתיעים ש"לא אמורים לקרות", אבל מנקודת המבט של אינסוף היקומים - הכל קורה בהכרח, פשוט במרחב אחר של מקום וזמן.

איך זה משפיע על הרגשת הסבל וההנאה?

מי שמסגל את ההבנה הזו לעומק, טוען שהוא פחות נלחץ מהחיים ומעריך אותם אחרת. אם הכל בכל מקרה קורה, אז אפשר לראות שכל שינוי, דאגה או פחד - כבר מתקיימים "שם", ולכן אפשר להירגע במידה מסוימת. מצד שני, זה לא מחייב אדישות מוחלטת, כי בפרספקטיבה ה"רגילה" עדיין יש רצונות ובחירות.

מדוע חלומות מתקשרים לרעיון זה?

אומרים שכשאתה חולם, אתה חווה עולם שלם שבו הזמן יכול להרגיש ארוך מאוד, אף על פי שבמציאות הערה מדובר אולי בשניות ספורות. כך אפשר לדמיין שהחלום הוא "גלישה" לתוך יקום מקביל, ושם האירועים נמשכים גם כשאינך חולם. כשאתה חוזר לכאן, אתה פשוט מפנה את המודעות ליקום הזה.

מכאן ההקבלה לעולם הדרדסים: כפי שדרדסים חלמו ועברו מספינת שודדי ים לעולם צעצועים, וכפי שניסו להעביר רמזים לחולם "לחלום על מקום אחר" כדי לברוח, כך גם אנחנו אולי מקבלים "רמזים" מהעולמות האחרים, או מעבירים רמזים אליהם מבלי להבין זאת במודע.

האם בסוף יש פתרון חד משמעי?

הדוברים מציינים שלא באמת הוכיחו באופן לוגי שאין - סוף יקומים מקבילים, וגם לא הוכיחו בהכרח שזה כן נכון. זה רעיון שמתבסס על תפיסה של פוטנציאל אינסופי, ועל שאלות עמוקות: "מה זה מקום?", "מה זה זמן?", "מה זה אומר שהדברים באמת קיימים?", "האם אפשר שחומר יהיה קיים רק בצורה אחת או בו - זמנית בכל הצורות?".

הסיכום הוא שעבור מי שבוחר לחקור לעומק, הדבר עשוי לשנות את תחושת המציאות מקצה לקצה. אדם יכול לחוות את העולם כמשהו שבו "הכל פתוח" בכל רגע, ויחד עם זאת לשמור על נקודת המבט הרגילה שבה כל רגע קורה דבר אחד מוגדר.

האם זה מעשי לחיי היומיום?

התפיסה יכולה לעודד פחות היצמדות ופחות פחד, כי כל אפשרות שמפחידה אותך כבר מתרחשת היכן שהוא, וכל אפשרות שאתה רוצה כבר קיימת איפשהו. ובכל זאת, מי שעדיין נמצא בגוף ובזמן ובמרחב הזה - חווה צורך לפעול באופן נקודתי, לבחור, להחליט ולהתמודד.

כיצד כל זה קשור להבנה רוחנית או מדעית רחבה יותר?

לפי הטענות שעלו, מי שמעמיק בזה מגלה שגם המושגים "אני" או "תודעה" משתנים, כי אם בכל יקום מתקיים "אני" אחר, אז גם הזהות איננה בלעדית. מכאן מגיעים לשאלות פילוסופיות על מהות הקיום, האם באמת "אני" הוא רק כאן, או שמא יש "אני" נוסף במציאויות אחרות.

לבסוף, אפשר לראות שרעיון היקומים המקבילים הוא עוד שער לשאול שאלות כמו "האם באמת יש רק מציאות אחת?" ו"מה המשמעות של כל האפשרויות האינסופיות?", שאלות שנוגעות גם לבחירה חופשית, גם למדע, גם לרוחניות וגם לתפיסת החיים ברמה האישית ביותר.
למה בכלל לעסוק ברעיון של יקומים מקבילים?

רעיון היקומים המקבילים עולה מתוך שאלה פשוטה: האם ייתכן שקורים במציאות עוד דברים שאיננו רואים? למשל, למה שיהיה אכפת אם איפשהו מתרחשת מציאות מקבילה? אחת הדוגמאות היא הרעיון שאולי ביקום אחר יש חשבון בנק עם כסף שאפשר להשתמש בו. השאלה המעשית היא האם באמת ניתן "להעביר" משאבים מיקום ליקום. יש שטוענים שאולי כן, כי אם הזמן והמקום עצומים ואינסופיים, אולי יש דרכים שלא מוכרות לנו.

בנוסף, יש מי שטוען שהעיסוק בריבוי עולמות חשוב כי המדע בודק כל רעיון אפשרי. אף פעם אי אפשר לדעת למה מחקר תאורטי, כמו על יקומים מקבילים, יוביל. אולי ייווצרו תגליות שמאפשרות להחיות מתים, ואולי יתגלו הסברים נוספים על טבע הזמן, המקום והחומר.

מה פירוש "אין סוף מקום וזמן"?

ישנה טענה שבמסגרת ההיגיון הפשוט, המקום והזמן עצמם הם אינסופיים. לכאורה, אם נוסעים ימינה תמיד אפשר להמשיך עוד ימינה, ואם הולכים בשנים אחורה תמיד אפשר ללכת עוד. יש שנוקטים בגישה שהזמן והמקום של היקום שלנו התחילו במפץ הגדול (לפני כ - 14 מיליארד שנים), אבל גם אם זה נכון לגבי היקום שלנו, ייתכן שמעבר לו קיים מרחב גדול יותר, אינסופי, ומעבר לזמן של היקום שלנו יש זמן אינסופי נוסף.

כאשר חוברים לרעיון של "מקום מן אינסופיים", עולה השאלה כמה צורות או אפשרויות יכולים להיות בתוך מציאות אינסופית כזו. אם זורקים קובייה אינסוף פעמים, כל תוצאה אפשרית בסופו של דבר תופיע. מכאן יש מי שמסיק שבחלל ובזמן אינסופיים יופיעו גם פילים בעלי שלושה ראשים או כל תרחיש דמיוני אפשרי.

איך המדע והמפץ הגדול מתקשרים לנושא?

על פי מדענים רבים, הזמן והמקום של היקום שלנו החלו בנקודת המפץ הגדול. הם טוענים שהחומר, הזמן והמקום התחילו לפני כ - 14 מיליארד שנים, ומאז הם מתפשטים. אך יש הדגשה: ייתכן שהמקום והזמן של היקום שלנו סופיים, אך "מעבר" לגבול זה יש מרחב אחר או "כלום" שגם הוא מקום וזמן מסוג אחר.

חלק מהטענות המדעיות, דוגמת פרדוקסים בקוונטום (למשל "החתול של שרדינגר"), מעוררות את הרעיון שכל מצב אפשרי אכן מתממש איפשהו. כאשר החתול "גם חי וגם מת" לפני שעוקבים אחריו, יש המפרשים שהפונקציה הקוונטית מובילה לריבוי יקומים, שבהם בכל יקום מתגשמת אפשרות אחת.

מדוע טוענים שבכל נקודה מתממשת רק אפשרות אחת?

ביקום שלנו, בכל מקום ובכל רגע, נדמה שמתממשת אפשרות אחת בלבד: במקום שבו נמצא שולחן לא מופיע בו זמנית גם פיל. אבל אם מרחיבים את ההסתכלות וטוענים שיש אינסוף "מרחבים" מקבילים, אפשר לומר שביקום מסוים כן מופיע פיל, ובאחר מופיעה צורה אחרת, וכן הלאה.

השאלה היא האם עצם העובדה שיש אין סוף אפשרויות מבטיחה שכל האפשרויות אכן מתגשמות. הרי אפשר לטעון שאולי קיים רק חלק מהאפשרויות. אבל מי שמחזיק בגישה שכל מה שאפשרי אכן קורה היכנשהו, מסביר שאם המקום והזמן אינסופיים, אז בכל נקודה "יש" את כל הדברים האפשריים - אלא שמנקודת המבט שלנו אנחנו רואים בכל רגע רק מימוש אחד.

מה פירוש "לראות את הכל לפני שהוא קרה"?

אפשר להסתכל על המציאות משתי פרספקטיבות:
  • פרספקטיבת המימוש: מה שבפועל התרחש. פה אנו חווים רק תוצאה אחת בכל רגע.
  • פרספקטיבת הפוטנציאל: כל מה שיכול לקרות. כאן כביכול הכל מתרחש כבר עכשיו, כי לפני המימוש הכל קיים כפוטנציאל.
כאשר מתמקדים בפוטנציאל, אפשר לומר שבאותו זמן ובאותו מקום קיימות כל האפשרויות במקביל. אך מנקודת מבט של "מימוש", הזמן והמקום מצמצמים את החוויה לאפשרות אחת בכל רגע ובכל נקודה.

איך החלומות ו"הדרדסים" מסבירים את המעבר בין מציאויות?

ניתנת דוגמה מסדרת "הדרדסים", ובה קסם גורם לכל מי שנרדם על מיטה מסוימת להיכנס לעולם החלום שלו. בכל פעם שמישהו אחר נרדם באותה מיטה, המיטה וכל הדרדסים שעליה "קופצים" לעולם החלום הבא. כך מוצאים את עצמם פעם בספינת שודדי ים ופעם בעולם הצעצועים. הרעיון האנלוגי הוא שכאשר חולמים, אפשר לחוות מציאות אחרת לחלוטין, עם חוקים שונים, ואולי זו כניסה ל"יקום מקביל".

אם שואלים "איפה מתרחש החלום?", ניתן לומר שזהו ממד אחר שבו דברים מתרחשים באופן מוחשי לחולם. כשמתעוררים, לכאורה חוזרים ליקום המוכר שלנו, אבל ייתכן שהמציאות ההיא ממשיכה בפני עצמה.

כיצד זה משפיע על חוויית הזמן, המקום והבחירה?

מי שמעמיק ברעיון שבכל רגע יש אינסוף מציאויות, מגיע להבנה שהזמן והמקום הם בבסיסם סוג של אשליה. אם בכל נקודה אפשר שיהיו דברים סותרים, אז יש פרספקטיבה גבוהה יותר שממנה אין בכלל שינוי, כי הכל מתרחש בו זמנית.

ההסבר ממשיך וטוען שכאשר מתייחסים למציאות ברצינות, חווים צורך להחליט אם "להתחיל ללמוד" או "לא ללמוד", כי נדמה שיש רק תרחיש אחד שיתממש. אבל מנקודת מבט של יקומים מקבילים, בכל מקרה יש גרסה שבה לומדים וגרסה שבה לא לומדים, כך שכביכול כל בחירה כבר התרחשה במציאות אחרת.

למה זה קשור לתפיסת הסיבתיות והניסים?

אם הכל קורה היכנשהו, אז במבט הרחב, אין באמת אירוע "אקראי" או "סיבתי" אחד. בכל רגע מתפצלים אינסוף מסלולים, כך שאין משמעות סיבתית כפי שאנו רגילים לחשוב. גם נסים, שמוגדרים כמשהו שלא הגיוני שיקרה, הם רק תוצאה מנקודת המבט שמורגלת לצפות באפשרות אחת. ברמת אינסוף העולמות וההסתעפויות, ייתכן שזה מתרחש במקום אחר כל הזמן, ולכן כבר לא נראה מפתיע כלל.

איך התפיסה הזו משנה את ההסתכלות על החיים?

האדם שמקבל את רעיון היקומים המקבילים עשוי להרגיש שהכל כבר קורה איפשהו, ולכן לא צריך "להילחץ" מהחלטה כזו או אחרת, משום שתמיד יש יקום שבו משהו אחר התרחש. מצד שני, זו גם יכולה להיות הבנה שמשחררת מפחד, כי כשמבינים שיש אינסוף הסתעפויות, שום דבר לא נעצר ולא באמת נעלם.

יש גם מי שמסביר שכל רגש, מחשבה או אירוע תלויים רק בסידור של אטומים או בחיבור של תהליכי מוח וכימיה, ומבחינה רחבה יותר גם אלה חלק מאין - סוף אפשרויות. בסופו של דבר, אפשר להביא מהגישה הזו לראייה שבה אין הבדל מהותי בין "יש" ל"אין", כי בכל מקום ובכל זמן כל האפשרויות מתקיימות.

האם אפשר "להוכיח" את זה?

למעשה אין הוכחה ישירה שאכן פועל יוצא של אינסוף מרחבים וזמנים הוא שכל האפשרויות מתגשמות. יש שיסתפקו בהסבר קוונטי או בלוגיקה על "פוטנציאל אינסופי", ויש שיאמרו שזוהי רק אפשרות פילוסופית. אך עצם הרעיון משפיע מאוד על תחושת האדם כלפי עצמו וכלפי המציאות, ועל מושגי סיבתיות, בחירה, זמן, מקום וחוקים פיזיקליים.

כאשר צוללים מספיק עמוק להגדרת מה זה "מקום" ומה זה "זמן", נתקלים ברעיון שהמציאות אינה כפי שהחושים והשכל הרגילים מראים. ישנו אינסוף פוטנציאל, ואנחנו חווים רק נתיב אחד. אפשר לראות זאת כמו חלום: בזמן החלום, מתהלכים בעולם שלם ורק מתעוררים ל"מציאות הרגילה". אולי גם "המציאות הרגילה" היא חלום אחד מתוך רבים.
מרחב הזמן להיכנס חקירה פנימית האם יש אפשרות אתה חולם טורדניות התמודדות עם האם הדבר חושב על משהו התמקדות החתול של שרדינגר היקום הקוונטים חתול יהדות תורה מצוות אלוהים יקום מקביל יקומים יקומים מקבילים מציאויות מקבילות מציאות מקבילה עולם מקביל עולמות מקבילים עולמות מרובים פירוש פירוש העולמות המרובים קוונטים קוסמולוגיה ריבוי עולמות ריבוי עולמות מקבילים תורה תורת היחסות תורת המיתרים תורת הקוונטים
3 המימדים של המציאות, יקומים מקבילים, לפני הפוטנציאל, לפני הרצון של אלוהים, לפני השכל האנושי, מימד הפוטנציאל האין סופי, מימד האפשרויות האין סופיות, אין הבדל בין יש לאין, דבר והיפוכו בו זמנית, יקומים מקבילים בו זמנית, הארה
3 המימדים של המציאות, יקומים מקבילים, לפני הפוטנציאל, לפני הרצון של אלוהים, לפני השכל האנושי, מימד הפוטנציאל האין סופי, מימד האפשרויות האין סופיות, אין הבדל בין יש לאין, דבר והיפוכו בו זמנית, יקומים מקבילים בו זמנית, הארה
... המימדים של המציאות, יקומים מקבילים, לפני הפוטנציאל, לפני הרצון של אלוהים, לפני השכל האנושי, מימד הפוטנציאל האין סופי, מימד האפשרויות האין סופיות, אין הבדל בין יש לאין, דבר והיפוכו בו זמנית, יקומים מקבילים בו זמנית, הארה מה ההבדל בין פוטנציאל לממשי בתפיסת המציאות שלנו? ... כאשר פוטנציאל מתממש, הוא יוצר צמצום המאפשר הבחנה ברורה בין מה שיש לבין מה שאין. מהו מימד היקומים המקבילים, ומה הקשר שלו לפוטנציאל אינסופי? המימד השני, מימד היקומים המקבילים, הוא פרספקטיבה שבה אנחנו כבר לא מבחינים בין הפוטנציאל לבין הממשי. ... האדם שרואה את המציאות דרך הפוטנציאל, רואה בו זמנית את כל האפשרויות שקיימות. זוהי הפרספקטיבה של יקומים מקבילים: במקום ובזמן ספציפי קיימות אינסוף אפשרויות במקביל. במציאות הפשוטה יכול לקרות רק דבר אחד, אך במימד היקומים המקבילים, כל האפשרויות קיימות יחד, בו זמנית. האם במימד הפוטנציאל הכל באמת ... שרואה את המציאות דרך הפוטנציאל רואה אינסוף אפשרויות במקביל, גם כאן יש גבול. אפילו במימד של יקומים מקבילים, השכל האנושי אינו מסוגל לדמיין דבר והיפוכו באותו מקום ובאותו זמן. ... בו זמנית באותו יקום, באותו מקום ובאותו זמן. זהו גבול הדמיון וגבול השכל. כלומר, גם כשאדם נמצא ביקומים המקבילים, הוא עדיין מבדיל בין יש לאין. רק שכאן, היש הוא מה שיכול לקרות, והאין ... פוטנציאלי לא יכול לקרות לעולם. מה קיים לפני הפוטנציאל, לפני הרצון של אלוהים? מעבר למימד של יקומים מקבילים, קיים מימד עמוק יותר: המימד שלפני הפוטנציאל. במימד זה לא רק שאין ... מוגבל לראות את העולם רק דרך ההבדלים בין מה שיש בפועל למה שרק בפוטנציאל. כשהוא מתקדם למימד של היקומים המקבילים, הוא רואה את המציאות דרך הפוטנציאל, כלומר, מבין שכל האפשרויות קיימות ... של אחדות מוחלטת של ההפכים, שבו היש והאין הם אחד באופן מוחלט. יש ואין בו זמנית לפני הפוטנציאל יקומים מקבילים אחדות ההפכים לפני הרצון של אלוהים מעבר לשכל האנושי פוטנציאל וממשי שלום חברים אז הפעם נדבר לגבי הנושא של תפיסת המציאות, יקומים מקבילים, פוטנציאל, יש ואין. אז בקיצור, זה הולך ככה - יש לנו כל מיני רמות של ... מנקודת מבט זו רואה את הכל מהפרספקטיבה של מה שיכול לקרות. מבחינתו, כל מה שיכול לקרות - קורה. יקומים מקבילים בפרספקטיבה הזו, שבה כל מה שיכול לקרות - קורה, נוצרת התפיסה של יקומים מקבילים. מה זה יקומים מקבילים? יש מקום אינסופי יש זמן אינסופי בכל מקום ובכל זמן יכולות להיות ... דרך הפרספקטיבה של הפוטנציאל, בעצם בכל מקום ובכל זמן כל האפשרויות קיימות במקביל. זהו הרעיון של יקומים מקבילים. הגבולות של הפוטנציאל עם זאת, גם כאשר נמצאים ברמה של יקומים מקבילים, עדיין קיימת הבחנה בין יש לאין. איך? מבדילים בין מה שיכול לקרות לבין ... לחשוב על דברים מסוימים למשל, דבר והיפוכו לא יכולים להתקיים בו זמנית לכן, גם בפרספקטיבה של יקומים מקבילים עדיין יש מגבלה: לא הכל יכול לקרות. לפני הפוטנציאל יש עוד רמה אחת ... שבו אין שום הפרדה בין יש לאין, ולכן גם אפשרות שתהיה אפשרות אינה קיימת. לסיכום גם בפרספקטיבה של יקומים מקבילים, שבה כל מה שיכול לקרות קורה, עדיין מבדילים בין מה שיכול לקרות לבין ... מגיעים למצב שבו אפילו האפשרות עצמה אינה קיימת. אפשר להיכנס לאתר ולחפש מידע נוסף בנושאים כמו: יקומים מקבילים גבולות השכל לפני הפוטנציאל מהות וצורה כוח ופועל חפשו מידע נוסף באתר ...
יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, אחדות המהות והצורה, אחדות המציאות, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, מרחב המקום, מרחב הזמן
יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, אחדות המהות והצורה, אחדות המציאות, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, מרחב המקום, מרחב הזמן
יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, אחדות המהות והצורה, אחדות המציאות, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, ... ובכל הזמנים. מה הקשר בין יקומים מקבילים לאחדות המציאות? אליעד כהן משתמש במושג יקומים מקבילים כדי להסביר כיצד המציאות יכולה להכיל את כל האפשרויות באותו זמן ובאותו ... מקום ובכל זמן. המושג של יקומים מקבילים הוא פשוט יותר להבנה עבור התודעה האנושית המוגבלת, מכיוון שקשה לה לתפוס ... וזמן אחד. אך האמת היא שהיקומים המקבילים אינם אלא ביטוי לאחדות מוחלטת, שבה הכל מתקיים בו זמנית. איך ייתכן שכל ... עליו אנו משתמשים ברעיון של יקומים מקבילים. אליעד מסביר שאם באמת היינו מצליחים לתפוס את הריבוי האינסופי של ... ממדי המציאות. מה הקשר בין יקומים מקבילים לאחדות המציאות? לפי אליעד, הרעיון של יקומים מקבילים הוא דרך לצמצם את ההבנה האמיתית שכל צורה נמצאת בכל מקום ובכל זמן. עבור ... זאת באמצעות מודל של ריבוי יקומים מקבילים. אך כשמגיעים להבנה שהמהות והצורה הן אחד, מבינים שמדובר באותה מציאות ... ביישויות נפרדות. למעשה, יקומים מקבילים הם שכל קטן יותר לעומת ההבנה שהכל אחד ממש. איך ייתכן שכל הצורות ממלאות ... - ולכן אנו מתארים זאת כיקומים מקבילים. אך בהבנה עמוקה יותר, הכל מתרחש באחדות, פשוט אנו חווים זאת חלקית ... השאלות על מקומות, זמנים, יקומים מקבילים, ריבוי אלוהים וכולי, כולן נובעות מאותה הבנה שאם הצורה והמהות הן אחד, ... לגבי שתי צורות? זה סוג של יקומים מקבילים, זה לא יקומים מקבילים, זה למעשה אחד. בצמצום אנחנו אומרים יקומים מקבילים, אבל זה סוג של אחד. יקומים מקבילים זה שכל קטן יותר. כאילו דמיינו שיש תמונה ואין אותה, שיש תמונה ואין אותה וכן הלאה. היקומים המקבילים שאני מדבר עליהם זה משהו שונה קצת. יש את ההבנה שכול צורה ממלאת את כל ... נקרא ריבוי אלוהים. זה לא יקומים מקבילים, יקומים מקבילים זה בכלל משהו אחר, זה שכל קטן יותר מההבנה שהכל אחד. אם אתה מבין את האחד, אז אתה יכול להבין את היקומים המקבילים. הספר הזה, נמצא במקום ובזמן מסוים, מבחינת אופציה הוא יכול להיות באין ... זמנית. ההבנה שיש אין סוף יקומים מקבילים היא ביטוי של ההבנה שאומרת שכול דבר נמצא בכל מקום ובכל זמן. עכשיו זה ... אותה. זאת אומרת שההבנה של היקומים המקבילים היא נגזרת מההבנה שכול דבר נמצא בכל מקום ובכל זמן, על אותו מרחב מקום ... הבנת? שאלה: כשאתה מדבר על יקומים מקבילים, אתה למעשה ממחיש לי שזה בעצם לא יקומים מקבילים, אלא זה באותו מקום ובאותו זמן חוויה אחת שזה בעצם גם צורה, כל צורה, ... מה קורה אתה מדבר איתנו על יקומים מקבילים, כדי שאיך שהוא נבין את זה, אבל זה לא באמת. אליעד: זה לא רק שזה לא ... מסוים זה גם זה. הנושא של יקומים מקבילים הוא נגזרת. אם תהיה משוכנע במאה אחוז שמה שנכון לגבי המחויב נכון לגבי ...
יקומים מקבילים, עולמות מקבילים, רב יקום, פוטנציאל אין סופי, המפץ הגדול, חוקי הפיזיקה, קוסמולוגיה, יקומים אחרים, חיים מחוץ לכדור הארץ
יקומים מקבילים, עולמות מקבילים, רב יקום, פוטנציאל אין סופי, המפץ הגדול, חוקי הפיזיקה, קוסמולוגיה, יקומים אחרים, חיים מחוץ לכדור הארץ
יקומים מקבילים, עולמות מקבילים, רב יקום, פוטנציאל אין סופי, המפץ הגדול, חוקי הפיזיקה, קוסמולוגיה, יקומים ... הארץ מה המשמעות של יקומים מקבילים והאם הם קיימים באמת? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את הרעיון של יקומים מקבילים ועולמות מקבילים, ומדגיש שהשאלה העמוקה ביותר בנושא זה אינה רק האם הם קיימים, אלא מדוע אנשים ... לדבריו, אדם שמתעניין ביקומים מקבילים עושה זאת מכיוון שהוא לא מרוצה מהמציאות הנוכחית שבה הוא חי ומנסה לחפש משהו ... עכשיו. מה זה בעצם עולמות מקבילים ואיך אפשר להבין אותם? אליעד מסביר שעולם מקביל, באופן פשוט, הוא עוד מקום או מציאות שבה מתקיימים אירועים בצורה אחרת מהמציאות ... למשל, ייתכן שיש עולם מקביל שבו כרגע מתקיימת הרצאה דומה, אך עם שינויים קטנים, כמו אנשים שלובשים בגדים ... אחרת. לפי התפיסה הזו, עולמות מקבילים הם בעצם מציאויות נוספות, שונות או דומות לשלנו, המתקיימות בו - זמנית. אליעד ... לתפוס את הרעיון של עולמות מקבילים באופן ממשי כי אנחנו חיים בתוך מציאות אחת ספציפית, ואנחנו יכולים לחוות ... זמנית. לכן, הרעיון של עולמות מקבילים הוא מסובך לתפיסה החושית והממשית שלנו, כי אנחנו תופסים את המציאות כיחידה ... איך אפשר להבין עולמות מקבילים בעזרת דוגמה מתוכנת פוטושופ? אליעד משתמש בדוגמה של תוכנת פוטושופ כדי להסביר איך אפשר להבין עולמות מקבילים ברמה של דימוי. כשעובדים בפוטושופ, קיימות שכבות רבות של תמונות שנמצאות אחת ... באופן דומה, הרעיון של עולמות מקבילים הוא שיש מציאויות מרובות שמתקיימות בו - זמנית, אך אנחנו, בדומה למשתמש ... לחוות בפועל מציאות של יקומים מקבילים? אליעד מסביר שגם אם קיימים עולמות או יקומים מקבילים, האדם מוגבל ביכולת שלו לחוות אותם. לדבריו, אפשר רק לחשוב על האפשרות של ... ואיך הוא קשור ליקומים מקבילים? אליעד מדבר על הרעיון של פוטנציאל אינסופי, שהוא הבסיס לרעיון של יקומים מקבילים. לפי גישה זו, כל אפשרות שיכולה להתקיים, אכן מתקיימת איפשהו ביקום מקביל. לדוגמה, אם יש אפשרות תיאורטית שבנקודת זמן מסוימת חפץ יימצא במקום מסוים או במקום אחר, אז בשני יקומים מקבילים, שתי האפשרויות מתקיימות. זה מוביל למסקנה שיש אינסוף יקומים שבהם כל אפשרות ... של פוטנציאל אינסופי ויקומים מקבילים , אנו, כאנשים שחיים במציאות מוגבלת, יכולים רק לדמיין אפשרויות אחרות, אך לא ... אנשים מחפשים מידע על יקומים מקבילים? אליעד מציין שאחת הסיבות העיקריות להתעניינות ביקומים מקבילים היא חוסר שביעות רצון מהמציאות שבה אנו נמצאים. החיפוש אחר יקומים אחרים ועולמות מקבילים נובע מרצון למצוא משהו טוב יותר או שונה מהקיים. הוא מסביר כי למעשה החיפוש ... את הצורך הזה לחפש יקומים מקבילים, מכיוון שאז האדם יכול למצוא את האושר שלו כבר כאן ועכשיו. האם קיימים יקומים מקבילים? מה זה עולמות מקבילים? האם יש חיים ביקומים אחרים? מהו רב יקום? מהו פוטנציאל אינסופי? האם אפשר לחוות יקומים מקבילים? למה אנשים מתעניינים ביקומים מקבילים?
יקומים מקבילים / חיים מחוץ לכדור הארץ - האם יש?
יקומים מקבילים חיים מחוץ לכדור הארץ - האם יש? ובו יתבאר העניין, של קיומם של היקומים המקבילים. וגם האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? ובטרם נסביר, האם יש או אין יקומים מקבילים? נסביר, כי יקומים מקבילים, אין פירושו עוד כוכבי לכת אחרים, שבהם גם יש חיים שונים ודומים, לחיים שלנו כאן בכדור הארץ, כי אלו לא יקומים מקבילים כלל. אלא זה נכלל בהגדרה של חיים מחוץ לכדור הארץ, בעולמות מקבילים. וכאשר מדברים על יקומים מקבילים, מתכוונים לומר שיש עוד מרחבי ... הארץ הנוכחי שלנו. (כי אם הוא דומה בשלמות, אז הוא אחד. וגם אם רק סביבתו שונה, גם זה מגדיר אותו כשונה). והרעיון של היקומים המקבילים, הוא שמרחב המקום והזמן שלנו ... הזה הגדול ביותר, גם הוא יש לו עוד מרחבי מקום אחרים מקבילים לו וכולי, עד אין סוף. והשאלה הנשאלת היא, האם באמת יש יקומים מקבילים? והאם בכלל יש חיים מחוץ לכדור הארץ? שזה הרבה יותר פשוט להבנה מאשר היקומים המקבילים? ולמה אנחנו נמצאים דווקא ביקום הזה ולא ביקום אחר? והאם אפשר לעבור בין היקומים האלו? ואיזו תועלת נותנת לאדם ההבנה, של עניין היקומים המקבילים? והנה, התשובה לשאלה האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ, דהיינו, האם יש עולמות מקבילים, היא די פשוטה. והיא יותר ... יש אין סוף אפשרויות, אולי בפועל במקרה, יש רק את האפשרות שיש חיים, רק כאן בכדור הארץ? וכאן נכנס לתמונה העניין של היקומים המקבילים. והוא, כי מנקודת מבט ראשונה, ... מרחבי מקום וזמן שמקבילים ליקומים שלנו?! אלא, שמי שיחקור את העניין, יגלה, שאכן באמת בוודאות מוחלטת, יש עוד אין סוף יקומים מקבילים בפועל. וכיצד ניתן לחקור ... והיא ככ שווה, עד שכל האפשרויות לא נפרדות זו מזו, אפילו לא ברמת הפוטנציאל שלהן, אז האדם מבין, שאכן יש עוד אין סוף יקומים מקבילים, כי הכל קיים בו זמנית תמיד. ... בשני יקומים נפרדים בו זמנית. והיא כן יכולה להיות ביקום אחד, שדומה לאין סוף יקומים בו זמנית, אבל לא להיות בשני יקומים מקבילים בו זמנית. כי כדי להיות בשני יקומים מקבילים בו זמנית, לשם כך האדם צריך ... זמן ומקום אחרים, וזה תוך כדי שהוא נמצא גם כאן במקום ובזמן שלנו, בלי לצאת מהם. ועוד נוסיף, כי אם יחווה האדם את היקומים המקבילים מצד האחדות של המציאות, הוא ... קיומן מחוייב, למרות שהן נפרדות ואכ הן רק אפשריות וכולי). וכל השינויים שהאדם חווה, הם רק בגלל שהאדם לא חווה את היקומים המקבילים. כי אם האדם היה רואה בעיני שכלו, את כל היקומים המקבילים שקיימים עם אין סוף אפשרויות, ... לחוות עוד המון דברים נוספים, גם בו זמנית, בבחינת רצוא ושוב ובבחינת מטי ולא מטי (מגיע ולא מגיע). וההבנה הזאת של היקומים המקבילים, משנה לאדם את החוויה האישית ... דמויות מצוירות על המסך, אלא הוא רואה כרגע, צורות חיים אחרות, שקיימות ברגע הזה ממש. ומי שרוצה לדעת, מה קורה כרגע ביקומים מקבילים ובמקומות אחרים ביקום שלנו, ...
יקומים מקבילים, חלומות, פירוש חלומות, משמעות חלומות, עולמות מרובים, יקום מקביל, המפץ הגדול, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות
יקומים מקבילים, חלומות, פירוש חלומות, משמעות חלומות, עולמות מרובים, יקום מקביל, המפץ הגדול, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות
יקומים מקבילים, חלומות, פירוש חלומות, משמעות חלומות, עולמות מרובים, יקום מקביל, המפץ הגדול, מחוייב המציאות, אפשרי המציאות מהם יקומים מקבילים ומה הקשר שלהם לחלומות? הנושא המרכזי שבו דן אליעד בהרצאה הוא היקומים המקבילים והקשר שלהם לחלומות. הוא מציין כי כאשר אנחנו חווים משהו, אנחנו למעשה חווים אופציה מסוימת מתוך אין סוף ... שלנו. כמו בחלום כך במציאות - הכל אפשרי ואין דבר שהוא מחוץ לאופציות הקיימות. האם החלום עצמו יקום מקביל? החלום, לדברי אליעד, אכן יכול להיחשב כיקום מקביל. הוא מדבר על יקומים מקבילים ומסביר שלמעשה ישנם אין ספור עולמות שמתקיימים בו - זמנית, כל אחד מהם הוא אופציה שונה, כל אחד מהם מייצג בחירה ... זמנית. כל חוויה, כל פחד, כל רצון - מתממשים, וכולנו חיים בו זמנית את כל האפשרויות. האם המשמעות של יקום מקביל היא שאין צורך במאמץ? נושא נוסף שעלה במהלך השיחה הוא השאלה כיצד להתמודד עם מאמץ בחיים. אליעד טוען שלפי הבנתו, ... - כל אלה מתממשים במקביל, ולפני כן אנחנו יכולים להרגיש תחושת שלמות. מהו המפץ הגדול והקשר שלו להיקומים מקבילים? לסיום, אליעד מסביר את הקשר בין המפץ הגדול לבין היקומים המקבילים. הוא מציין שהמהות של מה שקרה לפני המפץ הגדול - הוא זה שמניע את כל מה שקרה מאז, ושהמרחב שבו אנו חיים - יש בו ... בכל זמן ובכל מקום, היא שייכת לתפיסה שמתקיימת בו זמנית. האם יש קשר בין חלומות למציאות? מה הם יקומים מקבילים? האם כל מה שקורה בחלום הוא מציאות? האם כל מה שיכול להיות קיים, קיים? מה המשמעות של המפץ הגדול? שאלה: מאיפה ... שום דבר לשום דבר, אז אין מה לשאול. אבל למטה יש לנו אין סוף עולמות, שקיימים בו זמנית, יש אין סוף יקומים מקבילים. שאלה: מה זה יקומים מקבילים? אליעד: אתה רואה שיש פה מקום, ככה יש מקום כזה משוכפל אין סוף פעמים. על אותו מרחב מקום יש עוד עולמות. זה כמו ... בחלום. תוך כדי החלום, אתה עושה הרבה דברים, אתה לא יודע שאתה בחלום. שאלה: האם החלום עצמו הוא יקום מקביל? אליעד: נכון, יש אין סוף יקומים מקבילים. למשל אתה רואה סרטים מצוירים, זה יקום מקביל. בעיקרון הכל קיים, כל הזמן, בכל מקום. בשורש אין הבדל. כל מה שיכול להיות קיים, קיים. וכל מה שלא יכול להיות ... אותך כפול אין סוף. לדוגמא, כאשר אתה חושב, אולי אני יעשה תואר ראשון, אתה למעשה חושב על מישהו כמוך ביקום מקביל שעושה עכשיו תואר ראשון. עכשיו השאלה היא, מה נותנת ההבנה הזאת? שאתה מתייחס אחרת לחיים שלך פה. כי אם אתה בטוח ... אומרים לך שעכשיו קורה משהו מסוים וגם קורה ההפך שלו, אז אתה לא נעול על צורה מסוימת. אז ההבנה של היקומים המקבילים, משנה לך את החוויה הרגשית שלך. כי האדם נמצא כאן בחוויה של נפרדות, זה יש וזה אין, אבל אם הוא בחוויה שהכל ... לדוגמא, אם המדע אומר שחוקי הפיסיקה נוצרו בשלב כל שהוא, והמדע אומר שלפני המפץ הגדול היו אין סוף יקומים מקבילים, שהם טועים, אבל נניח שזה נכון, הקונספט של כל הרעיונות האלו אומר, שכול חוקי הפיסיקה אפשריים וקיימים כל הזמן, ...
תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חווית הפכים, לחיות לנצח
תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חווית הפכים, לחיות לנצח
... האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חווית הפכים, לחיות לנצח מהי תודעה והאם באמת קיימת מציאות אמיתית? אליעד כהן ... כחלום והמציאות כיקומים מקבילים אליעד מסביר את חוסר ההבדל בין חלום למציאות. הוא נותן דוגמא: כשאת חולמת חלום ... לשניהם. הסבר על יקומים מקבילים וחווית ההפכים בו זמנית לדבריו, המציאות מורכבת מאינסוף אפשרויות שמתקיימות בו ... אליעד כהן? האם יש יקומים מקבילים? מהו הדבר הראשון שממנו הכל עשוי? האם אני באמת קיים? מה היא התודעה לפי אליעד ... מה המשמעות של יקומים מקבילים? אליעד כהן משתמש בדימוי של יקומים מקבילים כדי להסביר את הרעיון שהכל קיים כל הזמן ובכל מקום. לדבריו, כל האפשרויות ... הדבר כבר קיים ביקום מקביל, וכשהוא מפחד ממשהו, זה קורה גם כן במקום אחר. עם זאת, אליעד מזהיר שלהבין שהכל ... הם חלום? האם יש יקומים מקבילים? האם אני באמת קיים? מהי שלמות לפי אליעד כהן? איך להשתחרר מהפחדים? שאלה: מה ... זאת רודפים אחריו ביקומים מקבילים, בכל אמונה יש שמץ של אמת. אבל הוא לא מבין שזה ביקום מקביל, הוא חושב שכאן רודפים אחריו. האדם מאמין לעצמו, אתה רואה שולחן, לא פיל, נכון? ...
הסתברות, סטטיסטיקה, אין סוף אפשרויות, פוטנציאל אין סופי, יקומים מקבילים, אפשרויות מנוגדות, אפשרויות סותרות, אפשרויות ביחס לאין סוף, אפשרויות זהות
הסתברות, סטטיסטיקה, אין סוף אפשרויות, פוטנציאל אין סופי, יקומים מקבילים, אפשרויות מנוגדות, אפשרויות סותרות, אפשרויות ביחס לאין סוף, אפשרויות זהות
... סטטיסטיקה, אין סוף אפשרויות, פוטנציאל אין סופי, יקומים מקבילים , אפשרויות מנוגדות, אפשרויות סותרות, אפשרויות ביחס לאין סוף, אפשרויות זהות מה המשמעות של אינסוף אפשרויות ויקומים מקבילים? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא המשמעות של אינסוף אפשרויות, הסתברות, סטטיסטיקה, יקומים מקבילים והסתירות האפשריות שנוצרות בתוך המושגים האלו. הטענה המרכזית היא שכאשר אנחנו מדברים על אין סוף אפשרויות, נוצרת סתירה לוגית מסוימת, מאחר וכל אפשרות יכולה לסתור אפשרות ... מסוים. מכאן עולה שאלה פילוסופית עמוקה על המשמעות של אפשרויות: אם מראש הייתה חייבת להתממש רק אפשרות אחת, האם לשאר האפשרויות הייתה בכלל משמעות? מה המשמעות של יקומים מקבילים לפי אליעד כהן? אליעד מרחיב על המושג של יקומים מקבילים, וטוען שברמה הפילוסופית, כל האפשרויות אכן מתממשות בפועל ביקומים מקבילים. כלומר, ביקום אחד הקובייה אכן נפלה על צד שחור 51%, וביקום מקביל נפלה על צד לבן 51%. כך הוא פותר את הסתירה הלוגית לכאורה: כל אפשרות מתרחשת בפועל ביקום אחר. כאשר אנחנו מסתכלים מנקודת מבט של כל היקומים במקביל, באמת אין שום אפשרות שלא ... את משמעותה כאפשרות נפרדת. כלומר, האפשרויות קיימות רק מנקודת מבט מסוימת ומוגבלת, בעוד שמנקודת המבט המוחלטת של המהות האינסופית, הכל הוא אחד וללא הפרדה. מה זה יקומים מקבילים? מה המשמעות של אינסוף אפשרויות? מה הקשר בין הסתברות למציאות? האם יש סתירות ביקומים מקבילים? האם אפשרויות אינסופיות סותרות זו את זו? מה זה אינסוף פחות אחד? ...
חייזרים, חוצנים, עבמים, חיים חוץ ארציים, חיים בחלל החיצון, האם יש חיים בחלל? יצורים חיים בחלל, מדע, האם קיימים חייזרים? יקומים מקבילים, חיים תבוניים, חיים מחוץ לכדור הארץ, חייזרים האם הם קיימים
חייזרים, חוצנים, עבמים, חיים חוץ ארציים, חיים בחלל החיצון, האם יש חיים בחלל? יצורים חיים בחלל, מדע, האם קיימים חייזרים? יקומים מקבילים, חיים תבוניים, חיים מחוץ לכדור הארץ, חייזרים האם הם קיימים
... עבמים, חיים חוץ ארציים, חיים בחלל החיצון, האם יש חיים בחלל? יצורים חיים בחלל, מדע, האם קיימים חייזרים? יקומים מקבילים, חיים תבוניים, חיים מחוץ לכדור הארץ, חייזרים האם הם קיימים ... ביקום קיימים חוקים שונים לחלוטין, המאפשרים את קיומן של צורות חיים שאנחנו כלל לא יכולים לדמיין. מה הקשר בין יקומים מקבילים לחייזרים? בנוסף לאינסופיות של המרחב והזמן, קיימת גם האפשרות שיש אינספור יקומים מקבילים. יקומים מקבילים משמעותם שיש מציאויות נוספות שאולי איננו מודעים להן, וכל ... מכירים בכדור הארץ. עם זאת, מאחר והתפיסה שלנו מוגבלת ואיננו יכולים להוכיח בוודאות שהיקום הוא אינסופי או שיש יקומים מקבילים , השאלה נותרת פתוחה. האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? מהם יקומים מקבילים וכיצד הם קשורים לחייזרים? האם חוקי הפיזיקה שלנו תקפים בכל ... עשוי להיות בעל אינסוף ממדים וחוקים שונים, הרי שאין הכרח שהמתמטיקה והפיזיקה שלנו תקפים בכל מקום. האם יש יקומים מקבילים ומה משמעותם בהקשר של חייזרים? אם קיימים לא רק מרחב וזמן אינסופיים, אלא גם יקומים מקבילים רבים, הדבר מגדיל את הסיכוי לקיומם של חייזרים בצורות שונות ... מאחר שאנחנו מוגבלים לתפיסת המציאות שלנו, איננו יכולים להוכיח זאת בוודאות. האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? מהם יקומים מקבילים וכיצד הם קשורים לחייזרים? האם חוקי הפיזיקה שלנו תקפים בכל ... וזמן הם אינסופיים פלוס תוסיף אופציה נוספת שלא רק שיש מרחב מקום וזמן אינסופיים גם יכול להיות שיש לך אינסוף יקומים מקבילים, גם יכול להיות שיש יותר ממקום וזמן אחד לא רק שיש לך מקום וזמן ...
מסע בזמן, לנסוע בזמן, מה זה זמן? יקומים מקבילים, חורי תולעת, נסיעה בזמן, ריבוי יקומים, ריבוי עולמות
מסע בזמן, לנסוע בזמן, מה זה זמן? יקומים מקבילים, חורי תולעת, נסיעה בזמן, ריבוי יקומים, ריבוי עולמות
... בזמן, לנסוע בזמן, מה זה זמן? יקומים מקבילים, חורי תולעת, נסיעה בזמן, ריבוי יקומים, ריבוי עולמות מהו מסע בזמן ואיך הוא קשור למציאות שלנו? ההגדרה של זמן ומהותו היא נושא מרכזי בהרצאה זו. אליעד פותח ... או שמא הוא סובייקטיבי? מהו המסע בזמן? האם הוא אפשרי או שמא מדובר בתפיסות שגויות? האם יש יקומים מקבילים ומדוע זה חשוב להבנת הזמן? השיחה עוסקת גם ברעיון של יקומים מקבילים. אליעד מציין כי ייתכן וישנם אינספור יקומים שמתפקדים על פי חוקים שונים, או על פי צירי זמן אחרים. ... שמעלה אפשרויות בלתי נגמרות. האם באמת יכולות להיות תופעות זמן שונות בכל יקום ויקום? האם יקומים מקבילים הם יותר מציאות או רק רעיונות מדעיים? איך הגישה שלנו למרחב זמן משתנה אם אנחנו מניחים את קיום היקומים המקבילים? מהו ציר הזמן ואיך נוכל לנוע בו? ההגדרה של ציר הזמן כמציאות שאינה עוצרת ולפעמים נראית לא ברורה ... מדע יכול להסביר את הזמן בצורה מדויקת? מה כל תיאוריה חדשה אומרת לגבי זמן? מהו הזמן? האם יקומים מקבילים קיימים? מהו ציר הזמן האובייקטיבי? האם מסע בזמן אפשרי? האם הזמן ניתן לשינוי? ...
יקומים מקבילים - אחדות המהות והצורה - ואחדות הכל
יקומים מקבילים - אחדות המהות והצורה - ואחדות הכל כי המהות ההוויה ממלאת את ... הצורות כולן, נמצאות בכל מקום ובכל זמן תמיד. ואצל האדם, הדבר הזה נקרא יקומים מקבילים. שיש אין סוף יקומים מקבילים , שבכל אחד מהם, יש אפשרות אחת, מתוך אין סוף אפשרויות. וכולם ... זמן, יש את כל הצורות כולן, הרי שבפועל אין שום נפרדות כלל. כך שאפילו יקומים מקבילים אין כאן, כי הכל אחד ממש, לישות אחת ממש. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קוסמולוגיה, יקומים מקבילים, ריבוי עולמות מקבילים, תורת הקוונטים, תורת היחסות, תורת המיתרים, פירוש העולמות המרובים, החתול של שרדינגר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יקומים מקבילים, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יקומים מקבילים, איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, אימון אישי קואצ'ינג, אימון אישי לפרישה בנושא יקומים מקבילים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:46:24 - wesi1