אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יעוץ ✔האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:21האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
האם טיפול זוגי באמת עוזר לזוגות?

טיפול זוגי הוא תחום המוכר לרבים, שמטרתו לסייע לזוגות לפתור בעיות וקונפליקטים בזוגיות. אליעד כהן מציג את השאלה המרכזית - האם הטיפול הזוגי מועיל או מזיק - ומבהיר כי אין תשובה חד - משמעית, והתוצאה תלויה במטרות האישיות של כל זוג וביכולות של המטפל.

מה באמת מחפשים זוגות שמגיעים לטיפול זוגי?

כאשר בני זוג פונים לטיפול זוגי, הם לרוב מחפשים עזרה במטרה לפתור קונפליקט שהם לא הצליחו לפתור לבד. הרצון יכול להיות להמשיך בזוגיות ולשפר אותה, או להיפרד בצורה מכובדת בלי לפגוע אחד בשני. אליעד כהן מדגיש שהמטרה הבסיסית היא ליצור חיבור בין הצדדים, בין אם מדובר בשיפור הקשר ובין אם בפרידה יפה ומכובדת.

האם טיפול זוגי עלול להזיק?

טיפול זוגי עלול לעיתים להזיק בדיוק כמו שהוא יכול להועיל. התוצאה תלויה מאוד במטפל עצמו, בכישוריו, באמפתיה שלו וביכולתו להבין את שני הצדדים. מטפל לא מיומן או כזה שמושפע מטראומות אישיות, עלול להחמיר את המצב בין בני הזוג, להקצין את המריבות ולגרום למחשבות שליליות חדשות שאולי לא היו קודם לכן.

אליעד כהן מדגים זאת במטפל שמזדהה יתר על המידה עם צד אחד בלבד. מצב כזה עלול לגרום לחוסר איזון בטיפול, ולהחריף את הקונפליקטים. המטפל עלול לשפוט או להזדהות עם אחד מבני הזוג, ובכך למעשה להוסיף לקושי של הזוג להתמודד עם הקונפליקטים המקוריים שלהם.

מהו המשל של המוסך ואיך הוא קשור לטיפול זוגי?

אליעד כהן משתמש במשל המוסך כדי להמחיש מדוע בחירת מטפל זוגי היא קריטית. הוא מסביר שאם הרכב מקולקל הגיוני לגשת למוסך, אך אם המוסכניק אינו מיומן, הרכב עלול לצאת גרוע יותר. כך גם בזוגיות: אם המטפל אינו בקיא בטיפול ובפתרון קונפליקטים, המצב עלול להידרדר עוד יותר.

איך לבחור מטפל זוגי בצורה נכונה?

בחירת מטפל זוגי היא החלטה שמכילה בתוכה גם מזל וגם שכל. מצד אחד, אדם שפונה לטיפול אינו מצליח לפתור את הבעיות בעצמו, ולכן אולי יתקשה גם בבחירת האדם הנכון לעזור לו. מצד שני, קיים גם מרכיב אקראי של מזל - האם המטפל שיבחר אכן יהיה מיומן ומתאים עבור הזוג.

אליעד כהן מדגיש שאין להסתמך על הסמכה פורמאלית או שיטה מסוימת בלבד. חשוב לבדוק האם המטפל יודע באמת לחבר בין בני הזוג, ולבחון כיצד הוא מתמודד בעצמו עם קונפליקטים - האם הוא באמת מצליח להכיל ולהבין לעומק את המצוקה של כל אחד מבני הזוג.

כיצד המטפל יכול להצליח לפתור קונפליקטים בין בני זוג?

לדברי אליעד, מטפל טוב הוא אדם שמסוגל להתמודד בעצמו עם הקשיים שבני הזוג מתארים. הוא צריך להיות מסוגל להבין לעומק את שני הצדדים, להרגיש באמת שהוא יכול לחיות עם הקשיים שלהם, ומתוך כך להציע פתרונות אמיתיים. למשל, אם המטפל אינו יכול לדמיין את עצמו במצב של אחד הצדדים, סביר שהוא לא יצליח לסייע לזוג לפתור את הבעיה.

איך לדעת אם המטפל מסוגל לעזור לך?

דרך מעשית לוודא שהמטפל מתאים היא לשאול אותו אם הוא היה מסוגל להתמודד עם אותם הקשיים שמציגים לו המטופלים. לדוגמה, האם הוא היה מצליח להישאר בזוגיות עם אדם שגורם לו להרגיש פגוע? אם התשובה של המטפל שלילית, אז כנראה שיהיה לו קשה לעזור לכם להתמודד עם אותה בעיה.

למה חשוב שיהיה למטפל זוגי ניסיון בפתרון קונפליקטים?

חשוב לזכור שכל זוג שמגיע לטיפול זוגי, מגיע בגלל קונפליקט שהם לא מצליחים לפתור לבד. לכן, מטפל זוגי חייב להיות מיומן בפתרון קונפליקטים באופן כללי. אם הוא אינו מיומן בכך, הוא עלול לא רק שלא לפתור את הבעיה אלא להחמיר את המצב עוד יותר.

אליעד כהן מזכיר שלעיתים זוגות הולכים לטיפול ולא מצליחים, ואז מתייאשים מהרעיון כולו, בעוד שהבעיה האמיתית הייתה שהם פנו לאדם הלא מתאים.

האם ללכת לטיפול זוגי שווה את הסיכון?

בשורה התחתונה, טיפול זוגי יכול להיות כלי עוצמתי לשיפור הזוגיות או לפרידה יפה, אך באותה מידה הוא גם יכול לגרום לנזק. ההצלחה תלויה בכישורי המטפל, במידת המודעות שלו, באובייקטיביות שלו, וביכולת שלו להתמודד בעצמו עם הקשיים שהזוג מציג לו. תמיד קיימת אפשרות להחליף מטפל אם הטיפול הראשון לא מצליח, ואין צורך להתייאש אם לא קיבלתם את התוצאה הרצויה בטיפול הראשון.
האם שמעת על טיפול זוגי?

השאלה הראשונית שנשאלת היא אם מישהו שמע אי פעם על טיפול זוגי, והאם עצם הקיום של טיפול זוגי מוכר או ידוע. ישנה הנחה בסיסית שמשתמעת מהשאלה, שלפיה טיפול זוגי הוא תחום שבו בני זוג פונים לאדם חיצוני על מנת לעזור להם להתמודד עם בעיות או קונפליקטים במערכת היחסים. בשיחה המקורית מופיעה תגובה חיובית קצרה: "כן". זוהי תשובה שמאשרת את קיומו של המושג טיפול זוגי כמונח מוכר, אך עדיין לא מעמיקה בשאלה מה בדיוק הוא כולל או כיצד הוא עשוי לסייע.

האם טיפול זוגי הוא טוב או לא?

העיסוק הבא הוא בניסיון להבין אם הטיפול הזוגי אכן מועיל לבני הזוג, או שמא הוא עלול להזיק. עולה שאלה ברורה: "מה התשובה - האם טוב ללכת לטיפול זוגי או לא טוב?". כאן מגיעה תשובה נוספת שאומרת "תלוי מה אתה רוצה". כלומר, אין תשובה חד - משמעית, אלא היבט של תלות במטרה שלשמה פונים לטיפול.

מה באמת רוצים כשפונים לטיפול זוגי?

בהמשך, מתרחבת השאלה סביב מה האדם באמת מחפש כשפונה לטיפול זוגי. מועלית האפשרות שהוא זקוק לעזרה, אך מיד נשאלת השאלה במה הוא רוצה לקבל עזרה: האם הוא רוצה להמשיך את הקשר, לשפר אותו, לתקן אותו, או אולי לסיים אותו בצורה מכובדת. לאחר מכן, מוזכר שהנחת היסוד היא שטיפול זוגי נועד לשפר את יכולת בני הזוג להיות ביחד, ואולי גם לפרק את הקשר בדרכי שלום. עולה הרעיון שטיפול זוגי לא בהכרח מיועד אך ורק לשמירה על הזוגיות, אלא במקרים מסוימים עשוי לעזור לשניים להיפרד באופן מתואם יותר.

האם הטיפול עצמו יכול גם להזיק?

בהמשך המחשבה, עולות שאלות על התוצאות האפשריות של טיפול זוגי:

שואלים אם ייתכן מצב שבו הטיפול עלול להרע, להפוך את המריבות לחריפות יותר, או להגביר את החיכוכים והקונפליקטים בין בני הזוג במקום לעזור. המסר שנאמר במפורש הוא שטיפול זוגי "יכול להועיל בדיוק כמו שהוא יכול להזיק". נשאלת השאלה: מדוע טיפול זוגי יכול להזיק? התשובה נעוצה בעובדה שזה תלוי מאוד במטפל הספציפי ובשיטות שלו. אם המטפל נוקט עמדה חד - צדדית, מזדהה יותר מדי עם אחד הצדדים, או משליך חוויות אישיות שלו על המטופלים, הטיפול עלול לגרום להחרפת הסכסוכים.

מה חשוב בבחירת מטפל זוגי?

מועלה הרעיון שהמטפל הזוגי צריך להיות מישהו שבאמת מבין את העומק של הקונפליקט, ויודע לחבר בין שני הצדדים שנראים כאילו עומדים בשני קצוות שונים. הוא צריך לדעת "להבין מה אמרת ולא התכוונת, ומה אמרת וכן התכוונת", וגם "איך לפרש אותך לבן הזוג ואיך לפרש את בן הזוג עבורך". אם המטפל לא מצליח לעשות זאת, הוא עלול לתרום לבלבול. כמו כן, ישנה אזהרה: ייתכן שבמסגרת הטיפול הזוגי נפתחות תיבות פנדורה רגשיות, והמטפל עלול, במקום לפתור אותן, להעצים אותן אם הוא עצמו מושפע מטראומות או נטיות אישיות.

דוגמת המוסך והמטפל הלא מתאים

בשיחה מוזכר דימוי מאוד מוחשי: טיפול זוגי כמוסך לרכב מקולקל. אם הרכב מקולקל, הגיוני ללכת למוסך. אבל אם המוסכניק לא מקצועי, ייתכן מצב שהרכב יורע מצבו במקום להשתפר. כך גם עם מטפל זוגי: אם הוא לא מבין היטב בתחום שלו, הטיפול עלול לגרום נזק.

האם כל זוג המגיע לטיפול זוגי זקוק לכך בהכרח?

מודגש שכל זוג שפונה לטיפול זוגי עושה זאת כיוון שיש ביניהם קונפליקט שאינם מצליחים לפתור לבד. אם לא היה קונפליקט, הם לא היו פונים לעזרה. במצב כזה, הצלחת הטיפול תלויה במיומנות של המטפל ב"לפתור קונפליקטים באופן כללי" ולא רק ביכולת להקשיב. אם המטפל לא באמת טוב ביישוב סכסוכים, הוא עלול "להעצים ולהגדיל את הקונפליקט".

מה לגבי מזל ושכל בבחירת מטפל?

מגיעים לרעיון נוסף שלפיו בחירת המטפל כוללת גם מרכיב של מזל וגם מרכיב של שכל. אם אדם היה בעל מספיק שכל וחוכמה, אולי לא היה זקוק לעזרה כי היה יודע לפתור את הבעיה בזוגיות בעצמו. אך מכיוון שהוא לא מצליח, הוא מחפש עזרה מבחוץ. יחד עם זאת, אם הוא לא תמיד מספיק חכם לבחור את היועץ הנכון, הוא עלול להגיע למטפל שיגרום להחמרת המצב. לכן נטען שזה תלוי במזל אם מוצאים מטפל טוב שיכול לעזור או מטפל שאינו מתאים.

האם הסמכה או שיטה מבטיחות הצלחה?

משתמעת הסתייגות מהרעיון שדי בתעודה רשמית או בשיטה מוכרת כדי להבטיח הצלחה בטיפול. נאמר שגם אם מישהו "מטפל מוסמך לפי שיטה X או Y", לא בהכרח זה יעזור, כי צריך לבדוק אם השיטה מתאימה למקרה המסוים, או אם המטפל הספציפי יודע להשתמש בה כראוי.

העיקרון של חיבור ההפכים

מגיעים לנקודה שהשיחה מדגישה את הצורך בחיבור בין ההפכים. בבעיות זוגיות יש שני צדדים מנוגדים שלכל אחד צרכים ורצונות שונים. מטפל טוב אמור לדעת לגשר על הניגודים, ולהשתמש בחוכמה ובתפיסה רחבה של המציאות כדי לשדך את אותם צדדים מנוגדים. השימוש ברעיון "הדעת משדך את כל השידוכים" מובא כדי להמחיש שצריך שכל רב וחיבור אמיתי כדי להפוך שני קצוות קיצוניים למשולבים ומתואמים.

איך בודקים אם המטפל הזוגי באמת יכול לסייע?

בדיאלוג הארוך שהוצג נאמר שאולי אפשר לשאול את המטפל: "האם היית יכול להיות במצב של האישה ולסבול את מה שהבעל עושה?" או "האם היית יכול להיות במצב של הבעל ולקבל את מה שהאישה עושה?" אם מטפל אומר שהוא בחיים לא היה מסוגל להישאר במערכת יחסים דומה, כנראה שהוא לא יכול לסייע באמת לחבר בין בני הזוג. המטרה היא שיידע לייצר גמישות מחשבתית ולמצוא דרך לגרום לשני הצדדים להבין אחד את השני ולהסתדר, או לפחות להיפרד בדרכי שלום.

דוגמה להתמודדות עם דיכאון או קושי אישי

בשיחה עולה דוגמה גם לגבי מטפל בדיכאון: "אם אני בדיכאון כי פיטרו אותי, האם המטפל היה מצליח להסתדר באותה סיטואציה?" שאלה זו באה להמחיש את אותו רעיון: מטפל טוב צריך להיות מסוגל לראות את המצב של המטופל מבחינה רגשית ומעשית, ולהאמין שקיימת דרך להתמודד עם הקשיים, אחרת יהיה קשה לו לעזור באמת.

מה לגבי תחומים מקבילים: בחירת עורך דין ועלות תועלת?

בשלב זה מובאת דוגמה מתחום אחר: אם אני חייב לבחור עורך דין ואין לי ידע משפטי מספיק, איך אבחר אותו נכון? עולה התובנה שיש כאן שילוב של "עלות מול תועלת" ושעליי לבדוק מי בדיוק יכול לעזור לי, מי בעל ניסיון ומי טיפל במקרים דומים בהצלחה. יחד עם זאת, אם הייתי יודע להגן על עצמי בבתי משפט, לא הייתי צריך עורך דין מלכתחילה. זה דומה לבחירת מטפל זוגי: אם הייתי מספיק חכם לפתור את בעיות הזוגיות שלי לבד, לא הייתי מחפש מטפל מבחוץ. ואם אני לא מספיק חכם, קשה לי גם לוודא שאני בוחר במטפל נכון, ולכן שוב אנחנו מוצאים כאן מרכיב של מזל.

לסיכום: האם כדאי ללכת לטיפול זוגי?

השיחה הארוכה חוזרת ומדגישה שטיפול זוגי עשוי לעזור מאוד לבני הזוג, אבל הוא לא ערובה חד - משמעית לשיפור. מי שפונה לטיפול צריך לקחת בחשבון שיש סיכון שהדברים עלולים להסתבך יותר או לקחת כיוון שאולי לא רצו בו. תלוי באיכות המטפל, בתאמה לצרכי המטופלים, ביכולת לשמור על אובייקטיביות ולהימנע מהשלכות אישיות של המטפל, ותלוי עד כמה בני הזוג באמת מוכנים להיפתח ולשתף פעולה. כמו כן, תמיד עומדת האפשרות לגשת למטפל אחר אם רואים שהטיפול הנוכחי לא מועיל ואפילו מזיק.
האם מישהו פעם שמע על טיפול זוגי שמעת פעם על טיפול זוגי?

ש: כן.

אליעד: אוקי עכשיו השאלה היא כזאת האם טיפול זוגי זה טוב או לא טוב, מה התשובה האם טוב ללכת לטיפול זוגי או לא טוב או לא טוב?

ש: תלוי מה אתה רוצה.

אליעד: אז בא נתחיל מתלוי נכון אז מה אתה רוצה אז מה יכול להיות שאתה רוצה, מה אנחנו מניחים שמישהו שרוצה ללכת לטיפול זוגי.

ש: הוא זקוק לעזרה.

אליעד: לא אבל מה הוא רוצה למה מה זקוק אמרנו מה הוא רוצה.

ש: הוא רוצה להמשיך.

אליעד: אנחנו מניחים שטיפול זוגי מטרתו לעזור לבני הזוג להיות ביחד נכון או גם אם הם נפרדים.

ש: לאו דווקא.

אליעד: לאו דווקא?

ש: להיפרד יפה גם.

אליעד: סבבה להיפרד יפה, זאת אומרת בסופו של דבר הוא אמור לחבר ביניהם בצורה כלשהי אם הטיפול הזוגי יגרום להם לרצוח אחד את השני ולהתאבד לא בהכרח טוב נכון, סבבה זאת אומרת השאלה האם הטיפול הזוגי הרעה את מצבם או היטיב את מצבם נכון, עכשיו מה אנחנו מניחים שבן אדם שהולך לטיפול זוגי מה מטרתו מה הוא מנסה הוא אומר או שתעזור לנו להסתדר ביחד או שתעזור לנו להסתדר בלחוד עכשיו למה כי מה הוא אומר לעצמו הוא אומר "תראה להסתדר ביחד אני לא יודע אני חושב שאני לא יודע אם אנחנו ניפרד כנראה נריב אז בא נלך לטיפול זוגי שיגרום לנו או להישאר ביחד ולהסתדר או להיפרד כידידים" עד כאן זה נכון נכון.

עכשיו בהנחה שזה מה שהבן אדם רוצה האם טיפול זוגי יכול לעזור לו להזיק לו או שלא יועיל ולא יזיק?

ש: תלוי בבני הזוג אם הם יכולים להסתדר לבד.

אליעד: לא בהנחה שהם לא יודעים להסתדר לבד הם הולכים לטיפול זוגי, עוד פעם יש אנשים שמה שקורה אצלם שיש להם בעיה מה הם עושים הולכים לטיפול זוגי זוג "טוב בא נלך לטיפול זוגי".

ש: תלוי במטפל עכשיו.

אליעד: נכון אז זה חשוב לדעת את זה, מה העניין שנייה יש זוגות שיש להם בעיה והזוגות שיש להם בעיה אומרים "טוב בא נלך לטיפול זוגי תראה אנחנו צריכים לטפל בזוגיות בא נלך לטיפול זוגי" עכשיו מה החלק האמיתי ומה החלק הלא אמיתי זה שאתם רוצים שיהיה לכם טוב ביחד זה אמיתי זה שאתם חושבים שכדאי שתלכו לבקש עזרה מבחוץ בא נגיד שאולי זה אמיתי כי תיאורטית אפשר הכל לפתור לבד אבל בא נניח שבסדר לבקש עזרה מבחוץ אבל זה שאתם מניחים שאם תלכו לטיפול זוגי המצב יהיה יותר טוב זה לא בהכרח נכון זה יכול להיות אפילו חמישים אחוז סיכוי הפוך.

למה כי זה תלוי מה יהיה בטיפול הזוגי יכול להיות מטפל זוגי, תלוי במטפל הזוגי אם המטפל הזוגי יודע לחבר ביניכם יודע להבין מה אמרת ולא התכוונת מה אמרת והתכוונת הפוך איך לפרש לך אותה לפרש לה אותך וכו' יש סיכוי סביר וגדול שהטיפול הזוגי יעזור לכם אבל יש הרבה מטפלים זוגיים שהם נוקטים את העמדה של אחד מהצדדים הם מגלים אמפתיה כלפי אחד מהצדדים הם חושבים, לדוגמה מטפל זוגי שאומר אם אני הייתי היא לא הייתי רוצה אותה לא הייתי רוצה אותו אם הייתי הוא לא הייתי רוצה אותה כל מיני כאלה ואז דווקא כשהולכים לטיפול הזוגי המצב נהיה יותר חמור בכלל.

כי הטיפול הזוגי עורר הקצין בכלל את המריבות ביניהם חידד את המריבות ביניהם אפילו הטיפול הזוגי הפך את המריבות ביניהם ליותר קשות כי אולי המטפל הזוגי יש לו איזה טראומה מהעבר.

ש: יש לו פוסט טראומה.

אליעד: עכשיו יש לו טראומה ופוסט טראומה ואז כשהוא שומע סיפור הוא בכלל מלביש את עצמו לתוך הנעליים של ההוא שסובל ואז הוא הופך את זה ליותר קשה מאשר קודם ואז הוא תוקף לדוגמה את אחד מבני הזוג בפני הבן זוג השני והוא שותל לבן זוג הראשון מחשבות על השני שהוא עוד לא חשב אותן בכלל ולכן טיפול זוגי יכול להועיל בדיוק כמו שהוא יכול להזיק זאת האמת. הבנו את הסיפור ולכן החוכמה זה לא ללכת לטיפול זוגי, זה כמו לדוגמה נגיד שיש לך תקלה ברכב מה אתה רוצה לתקן אותו עד כאן זה הגיוני מה אתה עושה הולך למוסך עד כאן זה גם הגיוני.

אבל מה לעשות עכשיו השאלה זה מי המוסכניק הזה כי אם זה מוסכניק שלא מבין בתחום או שאתה חושב שהוא מבין בתחום והוא לא מבין בתחום השאלה גם מה ההגדרה של מבין בתחום כי במוסך יותר קל לדעת אם הוא מבין בתחום או לא נניח מורשה לא מורשה, עכשיו אז אם הוא לא מבין בתחום והלכת למוסך שלא מבין בתחום אז הרכב שלך נהיה יותר מקולקל מאשר לפני שבאת לתקן אותו.

עכשיו מה המהות של טיפול זוגי כדי שהוא יצליח טיפול זוגי בוודאות ששני אנשים שבאים זה אומר שיש ביניהם איזה קונפליקט בוודאות של מאה אחוז אם לא היה ביניהם איזה קונפליקט הם לא היו צריכים להתייעץ מלכתחילה בוודאות של מאה אחוז, במה תלוי המטפל הזוגי אם הוא יכול לעזור להם או לא בעד כמה שהוא טוב בלפתור קונפליקטים באופן כללי למה כי אם הוא לא טוב בלפתור קונפליקטים באופן כללי יכול להיות מצב שהוא אפילו יעצים את הקונפליקט יגדיל את הקונפליקט יחזק את הקונפליקט, יש עוד הרבה בעיות נוספות לפעמים נגיד זוג הולכים לטיפול זוגי וזה לא עובד להם או לא מצליח ואז הם אומרים "תראה ניסינו וזה לא עבד" אבל ניסיתם במקום הלא נכון.

זה כמו שבן אדם ניסה להוציא מים מהסלע והוא לא הצליח אמר "אין אפשרות אני אהיה מת בצמא" אמרו לו "אבל יש פה ברז" אמר "לא כבר עזוב מקודם אמרו לי ששמה יש ברז ולא הצלחתי" אבל שמה זה ברז ופה זה סלע. עכשיו במה תלוי אם אתה תלך למטפל זוגי טוב או לא במה זה תלוי זה תלוי גם במזל שלך וגם בשכל שלך במובן מסוים זה תלוי בשכל שלך עד כמה אתה יודע לבחור מי ייעץ לך מצד שני זה גם תלוי במזל שלך כי אם היית מספיק חכם לא היית צריך שייעצו ואם אתה לא מספיק חכם אז לא בטוח שאתה יודע לבחור את היועצים שלך נכון ולכן זה תלוי גם במזל שלך.

ש: אם אין מזל?

אליעד: אקראי, זאת אומרת עוד פעם אם היית מספיק חכם בעיקרון יכולת לפתור את הבעיות לבד יפה אז אתה לא מספיק חכם נכון אתה לא מספיק חכם אם אתה לא מספיק חכם אולי אתה גם לא יודע לבחור את היועץ שלך נכון אז זאת אומרת שזה גם עניין של מזל, לדוגמה בא נגיד מתקלקל לך הרכב אם היית יודע לתקן אותו לבד היית מתקן אותו לבד נכון זאת אומרת אתה לא יודע לתקן אותו לבד עכשיו אם אתה לא יודע לתקן אותו לבד איך אתה יודע שהוא יודע לתקן אותו אתה בטוח במאה אחוז שהוא יודע לתקן אותו.

לא משנה עוד פעם אז גם פה תגיד עכשיו מישהו הסמיכו אותו מטפל לפי שיטת זה מטפל שם כל מיני סיפורים ואגדות זה הכל סיפורים ואגדות אם זה לפי שיטה זה סימן שזה יותר טוב מאיפה אתה מכיר את השיטה אתה יודע מה השיטה אומרת אולי השיטה הזאת למקרה שלך בדיוק הכי גרוע. המסר הוא שהטיפול הזוגי יכול להזיק ולא רק להועיל כשבן אדם בא לפתור בעיה זה שיש לך בעיה זה טוב זה שאתה רוצה לפתור את הבעיה זה גם טוב זה שאתה רוצה ללכת למישהו שיפתור אותה גם נגיד טוב מאוד השאלה למי הלכת האם הוא פתר את הבעיה הגדיל אותה הקטין אותה חיזק אותה השאלה מה האמת.

עכשיו אם אתה צריך משהו גנרי אם צריך איזה פתרון כללי לגבי טיפול זוגי נגיד אם אתה צריך להמר תהמר לפי נושא של, בסוף זה יהיה הסיפור של חיבור בין הפכים זה יהיה בסוף יש ברבי נחמן משפט שאמר "הדעת משדך את כל השידוכים" כי שידוך זה איך לחבר בין שני הפכים וצריך שכל בשביל לחבר בין שני הפכים. עכשיו בא נגיד לדוגמה שני בני זוג הולכים לטיפול זוגי ונגיד שהם רוצים להסתדר ביחד והם מספרים את סיפורם למטפל או המטפלת הזוגיים עכשיו נגיד אפשר לשאול את המטפל הזוגי, לשאול בהנחה שאתה רוצה לשאול או יכול לשאול או שהמטפל רוצה לשאול את עצמו האם הוא מטפל טוב או לא מטפל טוב כי השאלה גם אתה כמטפל זוגי האם אתה גורם נזק או מביא תועלת.

אתה צריך לשאול את עצמך "האם אני חושב שיכולתי להיות איתה האם אני חושב שיכולתי להיות איתו" זאת אומרת עכשיו יש שני דמויות מספרים סיפור "הוא מרביץ לי והיא מקללת אותי" בסדר סיפור, האם אתה חושב שאם היית היא יכולת להיות איתו.

ש: מי זה?

אליעד: האישה אומרת, הבעל אומר היא מקללת אותי האישה אומרת הוא מרביץ לי סבבה.

ש: אוקי מי שואל את השאלה?

אליעד: עכשיו אתה שואל עצמך נגיד אתה המטפל שואל את עצמך או שהם שואלים אותך נגיד הבעל שואל את המטפל "אתה חושב שיכולת להסתדר איתה?" אם הוא אומר לא הוא גם לא יכול לעזור לך להסתדר איתה עכשיו האישה שואלת "תגיד לי אתה חושב שאתה אם היית אני יכולת להסתדר איתו?" אם הוא אומר לא איך הוא יעזור לך להסתדר איתו, אתה צריך כמטפל להיות מסוגל להסתדר איתה ואם היית השני להיות מסוגל להסתדר איתו אם היית השני ואז אולי תצליח לגרום להם להסתדר אחד עם השני גם אולי כי צריך לדעת להסביר לשכנע ועוד מלא היבטים והקשרים.

אבל אם בן אדם אומר אני לא הייתי מסוגל לקבל כזה דבר אני לא יכול כזה דבר אתה גם לא יכול לחבר ביניהם אתה יכול לחשוב שאתה יכול לחבר ביניהם זה גם בסדר ואולי אפילו בטעות בסוף הם יתחברו אחד עם השני אבל אתה פחות משפיע בתהליך הזה כי אתה באינסטינקט שלך חושב שאתה לא יכולת להיות שמה אז אם אתה אומר אני לא הייתי יכול להיות שמה.

עכשיו במה זה עצמו תלוי במשהו עוד יותר פנימי במה זה תלוי בעד כמה אתה באופן כללי יכול להתמודד עם דברים נגד רצונך אתה הולך ליועץ אומר לו "אני בדיכאון כי פיטרו אותי ורוצה לצאת מהדיכאון, אני בדיכאון כי מישהו מת לי אני רוצה לצאת מהדיכאון" נגיד עכשיו היועץ יכול לשאול את עצמו או אתה יכול לשאול את היועץ "אם היה קורה לך אתה חושב שיכולת לצאת מזה" היועץ יכול לשאול את עצמו "אם זה קורה לי יכולתי לצאת מזה?" אם לא אז אנחנו בבעיה רצינית.

ש: יש לי שאלה בנושא הזה.

אליעד: כן.

ש: אם יש לי בעיה ואני צריך לפתור אותה ללכת לעורכי דין לבחור עורך דין.

אליעד: כן אתה חייב לבחור עורך דין?

ש: כן בהנחה שאני חייב.

אליעד: אוקי.

ש: בסדר אז עכשיו איך אני מפעיל את שיכול הדעת כי יש עורך דין שלוקח מחירים גבוהים ואני מעדיף תמיד לא ללכת לאחד כזה.

אליעד: אז אתה תשלם ביוקר אתה בכל מקרה בסוף תשלם ביוקר.

ש: אז השאלה היא כזאת.

אליעד: לא כי אתה כבר חושב לא נכון מלכתחילה.

ש: אני צריך לבחור עורך דין איך אני בוחר?

אליעד: אז קודם כל אתה לא חושב על המחיר אתה חושב על עלות תועלת.

ש: אוקי.

אליעד: אתה חושב על עלות תולעת אתה חשבת אמרת אני מעדיף לא לתת למישהו שבמחיר גבוה תגיד אני מעדיף לא ללכת למישהו שהעלות גדולה מהתועלת.

ש: איך אני יכול לדעת אם ככה לסמן דבר עלות מול תועלת אם הוא אומר את התועלת אני יכול להפיק בסדר אבל אולי אני יכול להשיג את אותה תועלת.

אליעד: תראה אם אתה צריך להמר על הממוצע נגיד שאתה צריך להמר על הממוצע נגיד שאתה צריך מישהו נגיד נסעת בשכרות ואתה צריך מישהו שיוציא אותך מזה אוקי אז קודם כל אתה יכול לבדוק מי עובדתית הוציא יותר אנשים משכרות עובדה, שאלה שנייה עד כמה מהמקרים שהוא הוציא אותם משכרות דומים לדעתך דומים למקרה שלך אם לדעתך יש יותר מקרים שדומים למקרה שלך והוא הוציא אותם ואתה בטוח שהם היו דומים ואתה בטוח שהוא הוציא אותם יש יותר סיכוי שהוא יוציא אותך זה הגיוני הגיוני אחר כך תעשה חישוב כספי.

ש: ובסוף זה מזל.

אליעד: כן כי בעולם אידיאלי היה עדיף שאתה תהיה העורך דין של עצמך אתה תייצג את עצמך תלמד את החוק תדע את כל המידע ותייצג את עצמך. הבנו?
בעולם לקוח מתנגד למחיר דרך ידיד זוגי טיפול זוגות ייאוש מחשבות שליליות מה הוא רוצה לייצר השאלה איך טיפול זוגי יכול להזיק אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אתה מתאים לה אתה מתאים להיות מטפל זוגי בעד ונגד בעד ונגד טיפול זוגי גישור גישור זוגי גישור לזוגות האם אתה מתאים לה האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי האם טיפול זוגי האם טיפול זוגי יעזור לכם האם טיפול זוגי עוזר האם ללכת לטיפול זוגי זוגי זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגי יכול טיפול זוגי יכול להזיק טיפול זוגי יעזור טיפול זוגי יעזור לכם טיפול זוגי עוזר טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ יועץ זוגי יועצים ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יכול להיות יכול להיות מטפל יכול להיות מטפל זוגי יכולת יעוץ יעוץ נישואים לגשר להזיק להיות מטפל להיות מטפל זוגי לטיפול ללכת ללכת לטיפול ללכת לטיפול זוגי מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מומלץ מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפל זוגי מומלץ מטפלים מי יכול להיות מטפל מי יכול להיות מטפל זוגי מתאים להיות מתאים להיות מטפל נגד טיפול נישואים נישואין
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה
יעוץ ויועצים, איזה יעוץ הכי טוב? סוגים של יעוץ, יעוץ מעשי, יעוץ פרקטי, יעוץ תיאורטי, סגנונות של יועצים, איך לבחור יועץ? איך לבחור מאמן? איך לבחור מנטור? ללמוד לדוג, ללמד מישהו לדוג, לתת למישהו דגים, בניית תוכנית אימון, תוכנית תזונה מה זה ייעוץ פרקטי והאם הוא תמיד טוב? ייעוץ פרקטי, כפי שאליעד כהן מסביר, הוא סוג של ייעוץ שנותן לאדם הוראות ברורות ומדויקות לגבי מה עליו לעשות בכל שלב ושלב. כלומר, היועץ מספק פעולות ספציפיות שיש לבצע כדי לפתור בעיה או להשיג מטרה מסוימת. לדוגמה, אם מדובר באימונים בחדר כושר, היועץ יאמר לך בדיוק איזה תרגילים לבצע, כמה סטים, כמה חזרות, ובאיזה משקל. אם מדובר בתזונה, הוא ייתן לך תפריט מדויק של מה לאכול ומתי. ייעוץ כזה נראה מאוד נוח, משום שהוא חוסך זמן ומאפשר קבלת פתרונות מיידיים. עם זאת, אליעד מדגיש שבמקרים רבים ייעוץ מסוג זה יכול להיות מאוד בעייתי. הסיבה לכך היא שההצלחה לא תמיד תלויה בפעולות המעשיות שאתה ... שלו לאהוב אותו יותר, לא תמיד הפעולה הספציפית שיבצע היא המפתח להצלחה, אלא השינוי הפנימי במחשבה ובגישה כלפי בת הזוג וכלפי עצמו. מדוע ייעוץ מעשי לפעמים הוא גרוע מאוד? לפי אליעד כהן, ייעוץ מעשי יכול להיות גרוע כאשר הוא מתעלם מן ההיגיון ומהתמונה הכללית של המצב. אדם שקיבל הנחיות ... התוצאה שלה היא שתוכל בעתיד להתמודד בצורה עצמאית וטובה יותר עם מצבים חדשים, ולהשיג תוצאות הרבה יותר טובות לאורך זמן. במקום להיות תלוי ביועץ שיגיד לך בדיוק מה לעשות, אתה תלמד לחשוב לבד ולקבל החלטות בעצמך בצורה מושכלת. איך לבחור יועץ, מאמן או מנטור מתאים? לפי אליעד, הבחירה ביועץ או במנטור תלויה במה שאתה מחפש: פתרון קצר טווח או פתרון לטווח הארוך. אם יש לך בעיה נקודתית או חד פעמית, שאין לך עניין שתופיע שוב או להבין אותה לעומק, ייעוץ פרקטי הוא מספק וקל יותר לקבל. למשל, אם המקרר בבית התקלקל, אין טעם ללמוד טכנאות מקררים, ... לתיקון. לעומת זאת, אם מדובר בבעיה שחוזרת שוב ושוב או בתחומים משמעותיים כמו עסקים, אימוני כושר, מערכות יחסים או תזונה, כדאי מאוד לבחור ביועץ או במנטור שמסוגל ללמד אותך את ההיגיון מאחורי הפעולות. אליעד משתמש בדוגמת הדייג כדי להמחיש ... וההיגיון מאחורי הפעולות שאתה מבצע. התוצאה תהיה שתדע להתמודד עם כל מצב באופן יעיל וחכם יותר. מתי כדאי להבין את ההיגיון ומתי מספיק ייעוץ מעשי? ככלל, לפי אליעד, ייעוץ מעשי בלבד מתאים רק לבעיות קטנות, נקודתיות או זמניות, שאין לך רצון להעמיק בהן. בכל בעיה ... ואפקטיבית. איך להתאמן בחדר כושר? איך לאכול נכון? מתי ללמוד לדוג? איך לבחור תרגילים? מתי להתמקד בפרקטיקה? איך להצליח בעסקים? ממי לקבל עצות? מהו ייעוץ פרקטי ומה היתרונות והחסרונות שלו? ההרצאה עוסקת בהבדל בין ייעוץ פרקטי לבין ייעוץ תאורטי, ומדוע לא תמיד ייעוץ מעשי הוא הפתרון הטוב ביותר. ייעוץ פרקטי מתאר עצות מעשיות שמכוונות למעש ולביצוע של פעולות מוגדרות, כלומר, מה לעשות בדיוק בשלב הבא. מדובר ...
תהליכים בארגון, תהליכים בעסק, איך לאפיין תהליך בארגון? איך לדעת מה התהליך הנכון לארגון? איך לנתח תהליך בעסק? אפיון תהליך ארגוני, אפיון תהליכים בעסק, איך להגדיר תהליך בצורה נכונה? איך לנתח תהליך ארגוני? איך לחשוב בלי אילוצים? איך לאפיין תהליך ארגוני? איך לנתח תהליך עסקי? איך להתמודד עם חוסר תקשורת בין העובדים? אילוצים באפיון תהליך עסקי, אילוצים באפיון תהליך ארגוני, יעוץ ארגוני, יעוץ לארגונים, יעוץ עסקי, יעוץ למנכלים, יעוץ אסטרטגי לארגונים
... לחשוב בלי אילוצים? איך לאפיין תהליך ארגוני? איך לנתח תהליך עסקי? איך להתמודד עם חוסר תקשורת בין העובדים? אילוצים באפיון תהליך עסקי, אילוצים באפיון תהליך ארגוני, יעוץ ארגוני, יעוץ לארגונים, יעוץ עסקי, יעוץ למנכלים, יעוץ אסטרטגי לארגונים והפעם נשיב לשאלה, איך לדעת מה הדרך הכי נכונה לנהל תהליך מסוים בתוך הארגון? דהיינו, שלפעמים מנסים לבנות תהליך בתוך הארגון, ... שאנחנו מנסים לבנות בארגון. כי התוצאה של התהליך ברורה. והדרך יש לגביה ספקות. אבל יש גם את האילוצים של כוח האדם שבארגון, שבסופו של דבר יצטרך ליישם את התהליך. והעצה שלי אומרת, כאשר מנסים להבין ולאפיין את התהליך הארגוני בצורה הטובה ביותר, אז צריכים לחשוב שלצורך העניין אין שום בעיית תקשורת בין העובדים ...
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור מהו ייעוץ עסקי באחריות ואיך לבחור יועץ עסקי נכון? הסוגיה של ייעוץ עסקי עם התחייבות לתוצאות מעוררת שאלות רבות לגבי האפשרות להבטיח הצלחה בעולם העסקי. ייעוץ עסקי באחריות הוא נושא מורכב, שמבדיל בין שני סוגים עיקריים של יועצים: יועצים שנותנים עצות, אך אינם לוקחים אחריות על התוצאה, ויועצים המתחייבים להצלחה ומבטיחים תוצאות מסוימות. כל גישה שונה בתכלית מבחינת המחיר, ההשקעה בסיכון של היועץ, וכיצד נמדדות הצלחות. מה ההבדל בין ייעוץ עסקי רגיל לייעוץ עסקי באחריות? ייעוץ עסקי רגיל: יועץ כזה מעניק עצות ומספק חוות דעת מקצועית, אך לא לוקח אחריות על תוצאות הפעולות שבעל העסק ינקוט בעקבות העצות. בדרך כלל, זהו ייעוץ במחיר נמוך יותר משום שאין כאן סיכון מצד היועץ, והוא לא צפוי להיפגע אם התוצאות לא יושגו. ייעוץ עסקי באחריות: כאן מדובר במציאות בה היועץ לא רק מציע עצות אלא גם מתחייב שהתוצאה תהיה חיובית. היועץ מבטיח שבמידה והעצות ייושמו כראוי, העסק יגדל ויביא תוצאות חיוביות - בין אם זה גידול בהכנסות, רווחים או מספר הלקוחות. בשל הנטילת סיכון מצד היועץ, לרוב ידרוש היועץ תשלום גבוה יותר על השירות. האם באמת ניתן להבטיח הצלחה? ... חיצוניים כמו תנאי השוק, תחרות, ומצבים בלתי צפויים (כמו משברים כלכליים), כך שייתכן כי אפילו העצות הטובות ביותר לא יובילו לתוצאות מבוקשות. לכן, יש להכיר את ...
התייעלות בעבודה, איך להתייעל בעבודה? ייעול עובדים, איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים
התייעלות בעבודה, איך להתייעל בעבודה? ייעול עובדים, איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים
... איך לייעל את העובדים? לשכנע עובדים, שכנוע עובדים, יעוץ ארגוני, יעוץ למנהלים, יעוץ לנהל עובדים, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, שכנוע אנשים איך לשכנע עובדים להתייעל בלי ליצור התנגדות? כשמנהלים ... כיצד לשפר יעילות בעבודה? מדוע עובדים מתנגדים לשינוי? יעוץ ארגוני למנהלים ...
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
שיטה לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי
... לשליטה ברגשות, יעוץ למטפלים, שחרור מרגשות, טיפול בפחד, טיפול בכעס, איך לטפל באנשים? איך לשנות רגשות? יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ להורים, יעוץ למורים, לבדוק הנחות יסוד, ללמוד אימון אישי איך להיפטר מתחושה רעה בשיטה פשוטה? כאשר אדם מרגיש תחושה רעה ורוצה ... ברגש? איך לשנות רגשות שליליים? יעוץ למטפלים ומאמנים אישיים ...
תגמול עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים
תגמול עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים
... עובדים, ניהול עובדים, בעיות בשיווק, אימון למנהלים, יעוץ למנהלים, איך לנהל עובדים? איך לתגמל עובדים? קונפליקטים בארגון, בעיות בארגון, יעוץ עסקי, יעוץ לעסקים, יעוץ ארגוני, לשכנע עובדים איך לתגמל עובדים כשהתוצאות שלהם תלויות בעובדים אחרים? בהרצאה זו מסביר אליעד כהן כיצד לתגמל עובדים כאשר ... דרכי התמודדות אפשריות: להגדיר תקופת חפיפה שבה המנהל החדש ילמד את כל מה שנדרש מהמנהל היוצא. לוודא שהמנהל הישן נשאר זמין להתייעצות לאורך תקופה מוגדרת, במיוחד אם מדובר במשימות מורכבות. לקבוע ישיבות קבועות בהן המנהל הישן והחדש יושבים יחדיו ודנים במשימות ... גם אם הדבר דורש יותר זמן ומאמץ. גישה זו מובילה לשיפור אמיתי ומתמשך בארגון. איך לתגמל עובדים? ניהול קונפליקטים בארגון ייעוץ למנהלים איך להתמודד עם אגו בעבודה? כיצד לשפר שיתוף פעולה בארגון? בעיות סנכרון בין מחלקות כיצד להגדיר נכון תפקידים בארגון? ...
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
... מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי איך לגשר בין דעות מנוגדות? כאשר מנסים לגשר בין אנשים, בין אם ... גישה זו מיועדת למגשרים משפחתיים, יועצים, מאמנים, מטפלים וכל מי שעוסק בגישור בין אנשים. איך לגשר בין אנשים? ...
רעיון לכסף, רעיון לעסק, רעיון להקמת עסק, רעיון להמציא פטנט, רעיון לעשות כסף, האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח? האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, האם כדאי לי לפתוח עסק? פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים
... האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, ... פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים והפעם נסביר במידה ואתה רוצה לעשות כסף ובמידה ויש לך רעיון איך לעשות כסף, איך לבדוק את הרעיון שלך לעשות כסף? איך לנתח את הרעיון? איך ...
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה
יעוץ פוליטי, נאום ביבי נתניהו לבקשת חסינות, נאום בני גנץ תגובה לנאום ביבי, יעוץ פוליטי לביבי נתניהו, יעוץ פוליטי לכחול לבן, איך לגרום לאנשים לבחור בך? איך לשכנע מצביעים להצביע לך? איך להיות מנהיג? כתיבת נאום פוליטי, פוליטיקה איך אפשר לשדרג נאומים פוליטיים ולגייס תומכים ... באיש מהם, אך מציג דרכים לשכלל את הנאום. שאלה: מהי ההמלצה האחרונה שניתנת למי שרוצה מידע נוסף? כולם מוזמנים לחפש באתר הרלוונטי ולהעמיק בנושאים כמו ייעוץ פוליטי, ניתוח רעיונות, איך לדרבן אנשים לבחור בך וכולי. מוסבר שוב שהעיקר הוא שהבוחר לא יעבוד על עצמו ושבסופו של דבר כולנו אלוהים וכולנו שווים, אבל בו - זמנית אפשר ... פוליטיות במי לבחור בבחירות? מי מתאים להיות ראש ממשלה? שיטות שכנוע פוליטיות, שיטות שכנוע של פוליטיקאים, חוק החסינות, סיקור חיובי, שכנוע פרסונאלי, יעוץ לביבי נתניהו, יעוץ לבני גנץ, יעוץ לכחול לבן, יעוץ לליכוד, ניתוח ראיון פוליטי, מי הלקוחות שלך? לדבר ללקוחות שלך, איך להיבחר לראשות הממשלה? שכנוע פוליטי, גוש הימין, גוש השמאל, בקשת חסינות לראש הממשלה, דמוקרטיה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יעוץ, איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: יעוץ, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקשב וריכוז, מאמן פרטי, אימון עסקי בתחום יעוץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5781 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 07:57:56 - wesi1