אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יועץ ✔יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:28יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית, חלק 1
האם מתנות חומריות יכולות להרחיק בין בני זוג?

אליעד כהן מסביר מצב נפוץ שבו נתינה חומרית מתוך אהבה עלולה דווקא ליצור ריחוק בין שני בני זוג. הוא מציג את הסיטואציה באמצעות דוגמה של הורים שקונים לילדם אופניים. הילד אוהב את האופניים ואין לו בעיה עם המתנה עצמה, אבל הנתינה הזו יכולה להוביל אותו למצב שבו הוא ירגיש מחויב להוריו באופן שלילי. לדוגמה, הילד עלול לא לעשות שיעורי בית או לא לכבד את ההורים כי המתנה יוצרת אצלו תחושה של מחויבות לא נעימה. כאשר הילד מקבל מתנה, הוא עלול לחוש שההורים מנסים לשלוט בו או דורשים משהו בתמורה, מה שגורם לו לרצות דווקא להתרחק מהם במקום להתקרב.

למה אנשים לא אוהבים להחזיר טובה כשהם מקבלים מתנות?

אליעד מפרט שהבעיה העיקרית נובעת מתחושת מחויבות שנוצרת לאחר קבלת מתנה. אנשים נוטים להרגיש שהם צריכים לתת בחזרה כאשר הם מקבלים מתנות, ואם הנתינה אינה באה מרצונם החופשי, הדבר עלול ליצור אנטי כלפי הנותן וכלפי הנתינה עצמה. אדם יעדיף לתת מתוך רצונו החופשי ולא מתוך חובה להחזיר טובה. במקרים קיצוניים, התחושה הזו יכולה אפילו לגרום לאדם להתנהג בכוונה בצורה הפוכה ממה שמצופה ממנו, רק כדי להימנע מהתחושה שהוא "מחויב".

איך מתנות חומריות יכולות לפגוע במשיכה מינית ובקשר הרגשי?

אליעד מדגים זאת באמצעות מצב שבו גבר מעניק מתנות רבות לבחורה, והיא דווקא מתרחקת ממנו בעקבות כך. הוא מסביר שהסיבה העיקרית לריחוק הזה היא התחושה של הבחורה שהגבר "קונה" אותה באמצעות המתנות. כלומר, המתנות נתפסות כתחליף לאהבה או קשר רגשי אמיתי. הדבר יוצר תחושת זרות, מאחר שהבחורה עלולה להרגיש שהיא נמצאת בקשר איתו לא מתוך רגש אמיתי אלא בגלל התמורה החומרית. אליעד מסביר שאם הנתינה החומרית הופכת להיות מרכז הקשר, הבחורה עלולה להתחיל לחשוש שהקשר מבוסס רק על הדברים שהיא מקבלת ולא על מי שהיא באמת. מצב כזה עלול להוביל לאובדן המשיכה הרגשית והמינית, מכיוון שהקשר אינו נתפס כקשר אותנטי.

האם נתינה רגשית עדיפה על נתינה חומרית במערכת זוגית?

אליעד כהן מסביר שהפתרון לבעיית המתנות טמון בנתינה רגשית. בניגוד לנתינה חומרית, הנתינה הרגשית מבוססת על תמיכה, הקשבה, חום ואכפתיות אמיתית. במקרה כזה, בני הזוג חשים שהם אהובים בזכות מי שהם ולא בזכות מה שהם מקבלים. לדוגמה, אם הגבר יבטא את אהבתו באמצעות פעולות רגשיות כמו שיחות קרובות או דאגה אמיתית לשלומה של הבחורה, היא לא תחווה תחושת ניצול אלא תחוש נאהבת ומוערכת באמת. אליעד מדגיש כי לעיתים אנשים עם "נכות רגשית", שאינם יודעים להביע רגשות בצורה מילולית או רגשית, בוחרים לפצות על כך במתנות חומריות, אך מתנות אלו עשויות להיתפס כריקות מתוכן, ולהוביל לתוצאה ההפוכה של התרחקות במקום קרבה.

למה נתינה חומרית יכולה להיות בעייתית גם בתוך המשפחה?

אליעד מסביר באמצעות דוגמה של אב שנותן לילדו כסף או מתנות במקום יחס רגשי אמיתי. למרות הכוונה הטובה, הילד יכול להרגיש שהאב "משלם" לו כדי לצאת ידי חובה. כתוצאה מכך, הילד עלול להרגיש לא אהוב מספיק ולהתרחק מאביו, למרות כל המתנות החומריות. הרגשת הריחוק הזו נובעת מכך שהילד אינו מקבל את מה שהוא באמת זקוק לו - חיבור רגשי ותחושת אהבה אמיתית.

כיצד אפשר להימנע מהפיכת מתנות לדרישה או חובה בקשר זוגי?

אליעד מדגיש שהמפתח להימנעות מהפיכת המתנות ל"חובת החזרה" הוא שקיפות וכנות לגבי כוונות הנתינה. בני זוג צריכים להבין מדוע הם נותנים מתנות ולהיות מודעים לכך שהנתינה צריכה לנבוע מתוך אהבה טהורה ולא מתוך ניסיון להשיג משהו או ליצור חובת החזרה. כאשר הנתינה נעשית מתוך אהבה אותנטית ולא מתוך ציפייה לתמורה, הסיכוי להיווצרות תחושת חובה או לחץ יורד, והקשר יכול להתבסס על אמון ורגש אמיתי.

בסיכום, אליעד כהן מדגיש שהקשר הזוגי או המשפחתי אינו נמדד בכמות המתנות, אלא באופי הקשר ובתחושה הרגשית שעומדת מאחורי הנתינה. נתינה חומרית ללא בסיס רגשי מוצק יכולה להרחיק במקום לקרב, ולכן חשוב לבחון את המניעים לנתינה ואת ההשלכות שלה על הקשר הזוגי.
איך נתינה חומרית יכולה להרחיק זוגות?

בשיחה שנערכת עם אליעד, דובר על המורכבות של נתינה חומרית במערכות יחסים, במיוחד כשמדובר במתנות שמעניקים מתוך אהבה. לפעמים, כאשר אדם מעניק לבן הזוג שלו מתנות, זה עשוי ליצור תחושת ריחוק במקום לקרב אותם. דוגמה לכך היא ילד שמקבל אופניים מהוריו. הילד אוהב את המתנה, ואין לו בעיה עם העובדה שזו מתנה מהוריו. אך אליעד מציין שמצב זה יכול להוביל לתוצאה לא צפויה - הילד עשוי לא להיענות לדרישות מסוימות או לא לכבד את הוריו, כי הוא מרגיש שהמתנה מקנה להם "זכות" לתת לו הוראות. הילד לא רוצה להרגיש שהוא חייב משהו בתמורה, וזו הסיבה שמתנה שגורמת להרגשה של "מחויבות" יכולה להרחיק אותו במקום לקרב אותו.

כמו כן, אחת השאלות שהועלו הייתה כיצד מתנה יכולה להיות גורם מרחיק אם היעד של המתנה לא יודע לתת בתמורה, כמו במקרה שבו ילד מקבל מתנה מהוריו אך לא יודע איך להחזיר טובה. הכוונה כאן היא לא רק לפרט חומרי אלא גם לרגש - אם לא ניתן לו תחושת מחויבות רגשית, הוא עשוי להימנע מלהשיב בצורה חיובית.

האם אדם יכול להימנע מלתת בתמורה?

שאלה נוספת שהועלתה היא - למה אדם לא ירצה לתת בתמורה? תיאוריה אחת שהוצעה טוענת שכאשר אדם מקבל משהו "בחינם", הוא עשוי להרגיש מחויב לתת בתמורה. לדוגמה, אדם שמקבל מתנות מאדם אחר מרגיש "חייב" להחזיר את המתנה, וזה יוצר אצלו תחושת מחויבות שמנוגדת לרצון לתת מתוך חופש. אליעד גם מדבר על האופציה שכשאדם מקבל מתנה הוא לא רוצה להיות "מחויב" לזה, אם הוא מרגיש שזה לא מתבצע מתוך רצון אלא מתוך ציפיות. תחושת מחויבות כזו יכולה לפעמים ליצור אנטי כלפי המתנה עצמה, וזה מה שיכול לגרום לאדם להימנע מלתת בתמורה.

האם נתינה חומרית יכולה להשפיע על משיכת בני הזוג?

אליעד מציע דוגמה שבה גבר קונה לבחורה מתנות, והיא מתרחקת ממנו במקום להתקרב. הסיבה לכך היא שהבחורה מרגישה שהגבר נותן לה מתנות מתוך כוונה שהיא תאהב אותו בגלל המתנות. היא עשויה לחשוב שהיא נמצאת בקשר איתו בגלל הכסף ולא בגלל שמישהו אוהב אותה באופן אמיתי. תחושת הזרות הזו יוצרת ניכור - היא מרגישה שמה שמעניין אותו זה מה שהוא נותן, ולא את מי שהיא באמת.

כשהגבר נותן מתנות רבות, היא עשויה גם לחשוב שהקשר לא אמיתי ושהיא לא נאהבת על בסיס רגשי, אלא רק כי הוא קונה לה דברים. זה למעשה מביא לחשש שהיא "נמכרת" במובן מסוים, ושהקשר לא נשען על אכפתיות אלא על דברים חומריים. במקרה כזה, המתנות לא רק שלא מחזקות את הקשר, אלא דווקא גורמות לה להרגיש שהיא נמצאת בקשר לא נכון, מתוך סיבה שגויה - כל זה יכול להוביל לריחוק רגשי.

נתינה רגשית - פתרון אפשרי

העניין המרכזי שעולה בשיחה הוא הצורך בשיוויון בין הנתינה החומרית לבין נתינה רגשית. אליעד מציע שכשיש קשר רגשי אמיתי, נתינה רגשית מבוססת על קשר חזק ובלתי תלוי בכסף או מתנות חומריות. נתינה רגשית היא נתינה שמבוססת על תמיכה, הקשבה, חום ואכפתיות. הבחורה לא מרגישה שהיא איתו בגלל המתנות אלא בגלל אהבה אמיתית. לעיתים, אנשים נותנים מתנות בגלל שהם לא יודעים לבטא רגשות, ובמקום זאת מנסים להמיס את הקיר בעזרת כסף, אך נתינה כזו עשויה להיתפס כחסרה משמעות.

לסיום, אליעד מדגיש שבסופו של דבר לא מדובר בכמות המתנות, אלא באופי הקשר. כל אדם צריך לשאול את עצמו מאיזה סיבה הוא רוצה להיות עם בן הזוג - האם זה בגלל הרגשות או בגלל המתנות? לעיתים, הנתינה החומרית יכולה ליצור תחושת חובת החזרה שמספקת רק זמנית את הצורך של מקבל המתנה, אבל לא את הצורך האמיתי בקשר משמעותי.

למה אנשים מרגישים מחויבים להחזיר מתנות?

אליעד מציין שכאשר אדם מקבל משהו, הוא עשוי להרגיש "חייב" להחזיר תמורה, בין אם זה מתנה חומרית או אחרת. הוא מציין שבמצבים כאלה, הדבר עשוי ליצור אנטי כלפי הנתינה, בדיוק משום שהאדם מרגיש שהוא לא יכול לקבל את המתנה "ללא תנאים". כשהנתינה נתפסת כציפייה להחזר, היא עשויה להרתיע את מקבל המתנה.

האם נתינה חומרית תמיד משפיעה על הקשר בצורה חיובית?

שאלות נוספות שעלה מהשיחה הם האם כל נתינה חומרית תמיד תהיה חיובית, או שהיא עשויה להזיק גם כאשר היא ניתנת מתוך כוונה טובה. אליעד מסביר שמתי שמישהו מעניק מתנה מתוך מטרה להוכיח את אהבתו, הוא עלול להיתקל בתוצאה הפוכה. המתנה עשויה להיתפס ככלי לשליטה או חובת החזרה, ולפעמים המטרה של הנתינה לא נתפסת על ידי מקבל המתנה ככנה.
איך יכול להיות מצב שמישהו נגיד לצורך העניין מעניק למישהו אחר מתוך אהבה נניח ודווקא זה שהוא מעניק לבן אדם האחר והבן אדם האחר נגיד אוהב את זה שמעניקים לו, שנייה רגע ואבל זה דווקא מרחיק אותו הבן אדם שמעניקים לו דווקא כאילו מרחיק ביניהם. עוד פעם אתה נגיד בא לילד שלך אתה קונה משהו אופניים, אוקי והילד שלך אוהב אתה האופניים והוא מרוצה מהאופניים ואין לו בעיה עם זה שקנית לו אופניים כאילו אין לו בעיה עם זה שקנית לו את האופניים.

זאת אומרת אם מישהו אחר היה קונה את האופניים זה בסדר וגם בסדר שאתה קנית לו את האופניים. איך יכול להיות שבדרך סיבובית זה יגרום לו אחר כך נגיד לא לעשות שיעורים נגיד נניח דווקא בגלל שקנית לו אופניים או נגיד זה יגרום לו לא לכבד אותך?

ש: בגלל שהוא מרגיש שהוא לא נותן משהו בתמורה.

אליעד: אתה שמעת מה אני שאלתי אתה פה בכלל?

ש: איך זה גורם להתרחקות.

אליעד: לא איך זה גורם איך זה יכול לגרום להתרחקות, אם הוא מרגיש שהוא לא נותן בתמורה אז מה זה אומר שהוא צריך לתת בתמורה.

ש: לא הוא אומר "אני לא יכול לתת בתמורה".

אליעד: לא אז שייתן בתמורה, אני שאלתי למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה למה הוא לא רוצה לתת בתמורה.

ש: לא זאת הייתה שאלה.

אליעד: אז אתה צודק אני מחליף את השאלה אתה צודק חבל לדון בכלל, למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא לומד שהוא מקבל בלי תנאים אז למה שהוא ייתן.

אליעד: זה לא מה ששאלתי שאלתי למה בגלל זה הוא לא רוצה לתת בתמורה ונניח שלא מדובר על שהוא רוצה שיאהבו אותו בלי תנאים כי הוא מבין שהכל זה עם תנאים ומה שזה לא יהיה.

ש: כי הוא רואה שהדרך הנוכחית מצליחה לו אז למה לשנות משהו שמצליח.

אליעד: למה בגלל זה הוא ירצה לא לתת לא למה הוא לא רוצה לתת, הוא לא רוצה לתת כי סבבה לו למה זה שנתת לו גורם לו לרצות לא לתת אתה הבנת למה זה יוצר לו אינטרס שלילי לתת, למה כשהוא רוצה לתת הוא רוצה לתת ואז הוא אומר "לא אני לא אתן למה כי הוא נתן לי" אם לא היית נותן לו הוא היה נותן לך.

ש: בגלל שהוא שונא את זה שנותנים לו.

אליעד: והוא אוהב את זה שנותנים לו, הלאה מה אתה אומר?

ש: בגלל שנותנים לו את זה כאילו בחינם אז הוא מרגיש.

אליעד: ולא נותנים לו את זה בחינם או יותר מזה נניח שאומרים לו "ניתן אבל בתמורה אנחנו רוצים שתיתן אתה גם כן".

ש: כי עצם זה שנתנו לו זה כאילו חייבו אותו, חייבו אותו להחזיר חייבו אותו לתת גם וכל זה וזה עושה לו רע ולמה עושה לו רע הוא לא רוצה להרגיש מחויב אם הוא היה צריך כאילו מעצמו אז זה היה לו יותר כייף לתת מאשר שהוא הנה עכשיו הוא צריך להחזיר על זה, הוא לא רוצה להחזיר על זה הוא רוצה "אפילו אני אעשה דווקא כי פוגעים בי כאילו".

אליעד: מה שנתת זאת תשובה נכונה, מה הוא אמר הוא אמר לפעמים בן אדם ברגע שאתה נותן לו הוא מרגיש חייב לתת בחזרה ואז הוא לא רוצה לתת, אוקי להשתיק את הטלפון מי שזה לא יהיה הלאה עכשיו יש בזה עוד שכל מסוים שלפעמים זה גם תלוי, מה שאמרת זה נכון אבל זה גם תלוי מה אתה נותן שנייה. נגיד לדוגמא גבר נניח שהוא קונה לבחורה מתנות ובגלל זה היא מתרחקת ממנו, עכשיו היא אוהבת את המתנות והיא אוהבת אותו נניח את כבן אדם והכל אבל כשהוא נותן לה מתנות היא דווקא מתרחקת ממנו.

למה כי היא מרגישה, זה דוגמא למה שאתה אמרת היא מרגישה שהוא קונה אותה בכסף ואז בראש שלה יש לה מחשבה שאומרת "אם אני איתו זה בגלל הכסף" ולכן היא לא רוצה להיות איתו כי הוא נותן לה מתנות או כי הוא מתמקד בלתת לה מתנות או כי הוא מקצין את זה שהוא נותן לה מתנות ואז דווקא בגלל שהוא נתן לה הוא שתל לה בראש מחשבה כביכול, כשהוא נתן לה המון מתנות אז הוא שתל לה בראש מחשבה שאומרת "תאהבי אותי בגלל המתנות" ואז בעצם זה כמו להגיד לה "אין דברים אחרים שאת יכולה לאהוב אותי" זה דבר שלילי אחד.

דבר שלילי אחר היא מהראש שלה כשהיא קיבלה מתנות עברה לה מחשבה בראש "כן הוא רוצה שאני אהיה איתו בשביל המתנות אין בו שום דבר אחר מה אני נמצאת איתו בשביל המתנות, לא רוצה להיות איתו" ולכן דווקא זה שהוא נתן לה את המתנות החומריות נניח זה דווקא הרחיק אותה ממנו. לעומת זאת אם נגיד הוא היה נותן לה נתינה רגשית אז היא נמצאת איתו ממקום ראוי, זאת אומרת לפעמים כשאתה נותן למישהו משהו אתה בעצם יכול להיות שאתה שותל לו מחשבה שהוא צריך לאהוב אותך מהסיבות הלא נכונות לכן לפעמים גם נתינה יכולה להרחיק ממך מישהו.

ש: אז מה אם בן אדם מרגיש מחויב שייתן מתנה ויסגור עניין.

אליעד: אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: אני חושב שהבנתי.

אליעד: מה אני אמרתי?

ש: איזה חלק?

אליעד: הכל זה לא היה ארוך.

ש: מסקנה אל תקנה לבנות יותר מדי דברים.

אליעד: זאת המסקנה שלך, מסקנה אל תהיה עם בנות בכלל כי הן עם אכזר והן לא מעריכות את מה שהן מקבלות. רגע אתה עכשיו הוא עכשיו.

ש: אוקי התשובה היא כזאת אם ניקח את הדוגמא של הבחורה אם אתה נתת או מישהו נותן לבחורה מתנות היא רוצה להתרחק ממנו מאחר והיא אומרת "מה אני יוצאת איתו בשביל המתנות האלה בשביל הכסף? לא זה לא בשביל זה אני רוצה אולי משהו אחר" ואז היא מרחקת ממנו.

אליעד: אוקי אז מה השאלה?

ש: לא מה שאמרת מישהו נותן לי משהו אז אני מרגיש מחויב.

אליעד: זה דומה זה אותו דבר, למה זה אותו דבר כי היא מרגישה שהיא איתו בגלל שהיא מחויבת לנתינה שלו והיא לא רוצה את זה היא רוצה להרגיש שהיא איתו בלי שהיא מחויבת זאת אותה מהות, היא רוצה לדעת שהיא רוצה את זה כי היא רוצה את זה אז אני חידדתי שזה לא רק לתת או לא לתת גם תלוי אפילו מה נתת נגיד שהיא אומרת "אין לי בעיה להיות מחויבת אם הוא נתן לי רגש אבל לא רוצה להיות מחויבת אם הוא נתן לי כסף" נניח. הבנו מה אתה רוצה להגיד?

ש: למרות שיש אחד שאומר שנתינה רגשית זאת נתינה של קמצנים זאת המצאה של קמצנים.

אליעד: אני אמרתי לך לתת רק רגש?

ש: לא אני אומר.

אליעד: אני אמרתי רק את זה?

ש: הוא מוסיף.

אליעד: בסדר, השאלה היא מה אתה חושב מאיזה סיבה היא צריכה לאהוב אותך מה אתה משדר לה מאיזה סיבה היא צריכה לאהוב אותך ומאיזה סיבה אתה רוצה שהיא תאהב אותך ומה היא חושבת היא אוהבת אותך, זאת השאלה לא משנה מה נתת או מה לא נתת השאלה מה היא חושבת מה אתה חושב זה לא באמת עניין כמותי זה עניין של מה משדרים.

ש: זה עניין של הרצון של זה שמקבל גם.

אליעד: עכשיו מה שקורה אצל אנשים לפעמים נגיד הם נגיד לדוגמא יש להם נכות רגשית זאת אומרת הם לא יודעים להתבטא רגשית לא יודעים לבטא רגשות לא יודעים זה אז הם מעניקים המון כסף או דברים כאלה חיצוניים, זה יכול להיות גם אבא לילד אותו דבר ואז דווקא הילד שונא את האבא "למה הוא שונא אני קונה לו אני נותן לו למה הוא שונא אותי?" כי אתה קונה לו ונותן לו אז אתה כאילו משדר לו "לא אכפת לי ממך רק אני נותן לך כסף לצאת ידי חובה" יש שכל כזה.
גישור לזוגות הילד לא רוצה באופן אמיתי ההבדל אובדן חשק מיני מרגיש שהוא מהראש אסקסואלי טיפול זוגי להוביל לכבד אותך א מיני א מיניות א מינית אהבה אובדן דחף מיני אובדן חשק למין אובדן חשק מיני אובדן יצר מיני אובדן משיכה מינית אובדן רצון למין אובדן רצון לסקס אובדן רצון מיני אובדן תשוקה מינית אוהב אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אין דחף מיני אין חשק למין אין חשק מיני אין יצר מיני אין משיכה מינית אין רצון למין אין רצון לסקס אין רצון מיני אין תשוקה מינית אמיניות אסקסואלי אסקסואליות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גישור זוגי גישור לזוגות גשמיות דחף מיני דחף מיני ירד דחף מיני ירוד דחף מיני מופחת דחף מיני נמוך דחף מיני נעלם דחפים מיניים האם לתת מתנות הנאה מינית העדר דחף מיני העדר חשק למין העדר חשק מיני העדר יצר מיני העדר משיכה מינית העדר רצון למין העדר רצון לסקס העדר רצון מיני העדר תשוקה מינית הרגשה התרגשות מינית זוגי זוגיות חוויה חוויות חומר חומריות חומרנות חוסר בחשק מיני חוסר דחף מיני חוסר חשק למין חוסר חשק מיני חוסר יצר מיני חוסר משיכה חוסר משיכה מינית חוסר רצון למין חוסר רצון לסקס חוסר רצון מיני חוסר תשוקה מינית חרמנות חשק מיני חשק מיני ירד חשק מיני ירוד חשק מיני מופחת חשק מיני נמוך חשק מיני נעלם טיפול בא מיניות טיפול באמיניות טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ יועץ זוגי יחסי מין יחסים מיניים ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ זוגי יעוץ זוגיות יצר המין יצר מיני ירידה בדחף המיני ירידה בחשק המיני ירידה בחשק למין ירידה במשיכה במינית ירידה ברצון במיני ירידה ברצון למין ירידה ברצון לסקס ירידה בתשוקה במינית כיבוש מיני כיבושים מיניים כמה כמה מתנות לתת לא אוהב לא אוהב מתנות לא אוהב סקס לא אוהבת סקס לא נמשכת מינית לא רוצה לא רוצה מתנות לא רוצה סקס לעשות סקס לרצות סקס לתת לתת מתנות מאמן זוגי מגשר זוגי מטפל זוגי מין מיניות משיכה משיכה מינית משיכה מינית יורדת משיכה מינית ירדה משיכה מינית נחלשת מתי לתת מתנות מתנה מתנות נמשך נתינה נתינה חומרית נתינה רגשית סיפוק מיני סקס עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קרירות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש רגש מיני רגשות רגשות מיניים רגשיות רוצה רוצה סקס ריחוק ריחוק רגשי רצון רצון למין רצון לסקס תחושה תחושות תשוקה מינית
חלק 2
יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? ...
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
... לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט? איך לבחור יועץ מתאים ומתי לסמוך על העצה שלו? כאשר אנו עומדים מול החלטה קשה או בעיה מורכבת, אנחנו עשויים להתייעץ עם כמה יועצים שונים. כל יועץ יכול להציע פתרון שונה, ואנחנו ניצבים בפני השאלה: איך להחליט לאיזו עצה להקשיב? לפי אליעד כהן, חשוב להבין שיש מספר דרכים להעריך את איכות העצה ואת מידת האמינות של היועץ עצמו. מדוע להימנע מיועץ שממהר לתת תשובה? אליעד מסביר שכאשר יועץ ממהר לתת לך תשובה מיידית ללא העמקה, זה סימן ברור לכך שהתשובה שלו כנראה אינה מדויקת מספיק. יועץ כזה לרוב מעוניין להיראות חכם ולהצדיק את עצמו כיועץ מומחה. לכן הוא לא לוקח את הזמן הדרוש כדי להבין את הבעיה שלך לעומק. לדוגמה, אם שאלת יועץ מה לעשות אחרי פרידה מאשתך, ויועץ אחד מיד אמר לך: תנתק איתה קשר, ויועץ אחר אמר לך: הצע לה נישואין מחדש, אלו תשובות שטחיות ומהירות מדי. לעומת זאת, יועץ שלישי ששאל אותך מדוע נפרדתם? האם היו סיבות נוספות מלבד בגידה? - הוא היועץ שכדאי יותר להקשיב לו, משום שהוא מנסה להבין את המורכבות של המצב שלך לפני שהוא מייעץ. איך לזהות יועץ חכם לעומת יועץ טיפש? אליעד מבחין בין שני סוגי יועצים באופן ברור:
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפטיה של יועץ, בחירת מטפל
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפטיה של יועץ, בחירת מטפל
... יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפטיה של יועץ, בחירת מטפל איך לבחור יועץ מומחה? בחירת יועץ יכולה להיות משימה מורכבת, במיוחד כשמדובר ביועצים בתחומים רגישים כמו יועץ זוגי, מגשר, או יועץ להחזרת אקסים. השאלה המרכזית היא כיצד ניתן להעריך את איכות הייעוץ שהיועץ מספק ואיך לדעת אם הצעותיו מתאימות ומועילות. בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לזהות יועץ טוב ומתי כדאי להימנע מקבלת עצה ממישהו שאינו באמת מבין את המצב. מה עדיף: יועץ ששומע אותך או יועץ שמבקש מידע נוסף? הסיטואציה הראשונה היא כאשר אתה מספר ליועץ על הבעיה שלך והוא מיד נותן לך עצה מבוססת רק על המידע ששמעה ממך. הסיטואציה השנייה היא כאשר היועץ לא רק שומע אותך, אלא גם מבקש לשוחח עם הצד השני המעורב בסיטואציה - בן הזוג, האקסית, הלקוח או כל צד נוסף. אליעד כהן טוען שביועץ שמבקש מידע נוסף יש יותר סיכוי שיתקבל ייעוץ מדויק יותר, שכן יועץ כזה מסוגל להבין את הסיטואציה בצורה מקיפה יותר, בעוד שיועץ המבסס את עצותיו על צד אחד בלבד יכול להעניק ייעוץ מוטה ולא אובייקטיבי. היכולת לקרוא את המחשבות של הצד השני השאלה מתעוררת כיצד יועץ יכול להבין את הצד השני כאשר אין לו גישה ישירה אליו, לדוגמה במקרה של יועץ זוגי שלא יכול לשוחח עם האקסית שלך. התשובה לכך היא שהיועץ המומחה מסוגל לקרוא את המצב דרך הסיפור שאתה מספר לו. אם היועץ באמת מבין את הדינמיקה של המצב, הוא יוכל לשער במדויק כיצד הצד השני חושב ומרגיש, אפילו מבלי לדבר איתו ישירות. אם אתה מספר על האקסית שלך, והיועץ מצליח לומר בדיוק את הדברים שהיא אמרה לך או מרגישה מבלי לשוחח איתה, זה מעיד על הבנה עמוקה של המצב. איך לבדוק אם ה
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
... בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ , ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב? ממי כדאי לקבל ייעוץ בכל תחום? כאשר אדם זקוק לייעוץ בנושא מסוים, השאלה המרכזית היא האם לפנות למומחה או למישהו ללא מומחיות בתחום המדובר. אליעד כהן מסביר שכמובן עדיף לפנות למומחה. למשל, אם אתה זקוק לתיקון הרכב ... רפואי אחר. אילו טעויות עושים אנשים בבחירת יועץ? אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שאנשים חושבים שאם אדם הוא מומחה בתחום מסוים, הוא כנראה יכול לייעץ להם גם בתחומים אחרים. לדוגמה, אדם פונה למומחה בכלכלה כדי לקבל ממנו עצה רפואית או משפטית, רק כי הוא מניח שאותו מומחה בכלכלה הוא בעל שכל מספיק גדול שיוכל לייעץ בכל תחום אחר. ההיגיון אומר שאם האדם הצליח בתחום מסוים, כנראה יש לו תבונה ויכולת כללית גבוהה, ולכן ייתכן שיהיה לו מה לתרום בתחומים אחרים, אך זו טעות נפוצה ... בתורה ובהלכות, אך אין זה אומר שיהיה חכם לייעץ בנושאים משפטיים או כלכליים. באותו האופן, אדם שמומחה ברפואה כללית אינו בהכרח מומחה לרפואת עיניים, ולכן עדיף תמיד לפנות לרופא עיניים כאשר מדובר בבעיה בעיניים, ... אומר בהכרח שהוא מומחה בתחום הספציפי שאתה מתייעץ עליו. אדם יכול להיות מבריק וגאון בתחום אחד ולהיות חסר הבנה מוחלט בתחום אחר. מדוע גם המומחים עצמם טועים ומטעים? טעות נוספת שאליעד מציין היא שהמומחים עצמם ... בטעות שמומחיות בתחום אחד מקנה להם יכולת לייעץ בתחומים אחרים. לדוגמה, רופא כללי שמנסה לייעץ באופן ספציפי על מחלת עיניים, עלול לתת עצות מוטעות כי הוא לא מתמחה ספציפית בתחום זה. זה נכון גם לגבי עורכי דין שמייעצים בתחומים משפטיים שאינם תחומי ההתמחות שלהם. הטעות הזאת נפוצה מאוד גם אצל האנשים שמקבלים את הייעוץ. הם עלולים לחשוב בטעות שאם האדם מומחה בתחום מסוים, הוא בוודאי יהיה בעל ידע וכישורים לייעץ בכל התחומים. אליעד מדגיש שוב ושוב, שזה פשוט לא נכון, ולפעמים אפילו עלול להיות מסוכן. איך לבחור נכון את היועץ שלך? הדרך הנכונה לבחור יועץ טוב, לפי אליעד, היא קודם כל לוודא באופן יסודי שהיועץ אכן מתמחה בדיוק בתחום שבו אתה מבקש ייעוץ. בנוסף, תמיד כדאי להפעיל את החשיבה העצמאית שלך. גם אם אתה מקבל ייעוץ מאדם מוכר ובעל מוניטין, לעולם אל תיקח את דבריו כמובן מאליו. תפעיל את השכל שלך, תבדוק בעצמך את המידע ואל תסמוך בעיניים עצומות על אף אחד. בסיכומו של דבר, אליעד אומר שכדי לקבל ייעוץ טוב ומועיל, עליך להיות זהיר ומודע מאוד לגבי התחום הספציפי שבו היועץ מתמחה, ולא להניח שהצלחה בתחום אחד מצביעה על הצלחה אוטומטית בכל תחום אחר. טעויות בבחירת
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
... יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור האם חשוב להתחבר אישית ליועץ העסקי שלך? אחת השאלות המרכזיות בבחירת יועץ עסקי היא עד כמה חשובה הכימיה הבין - אישית והאופי של היועץ, והאם נכון לבחור יועץ שתוכל לראות בו חבר טוב. אליעד כהן מסביר שמצד אחד, כאשר אתה מתחבר ליועץ באופן אישי, התקשורת ביניכם יכולה להיות פשוטה, קלה ונוחה יותר, מה שעשוי להקל על תהליך קבלת הייעוץ. אך מצד שני, התחברות אישית יכולה להוות מכשול ואף לגרום לנזק ממשי. מדוע התחברות אישית ליועץ עלולה להזיק לך? כאשר אתה מתחבר בקלות לאדם מסוים, זה בדרך כלל אומר שיש ביניכם דמיון באופי ובצורת החשיבה. אך דווקא הדמיון הזה יכול להיות הבעיה העיקרית שלך. אליעד מסביר שאם אתה מתחבר ליועץ שלך כי הוא דומה לך באופי, הרי שזה בדיוק האופי שהוביל אותך למצב שבו אתה זקוק לעזרה. לפיכך, אם אתה בוחר יועץ עסקי רק על סמך התחברות אישית, קיים סיכוי גבוה שהוא סובל מאותן בעיות בדיוק כמו שלך, ולכן לא באמת יוכל לעזור לך ואף יכול להחריף את הבעיות שלך. לדוגמה, אם אתה מתקשה להצליח בעסקים כי אתה סובל מאופי הססני או פסיבי, ותחפש יועץ שתוכל להתחבר אליו ושיהיה דומה לך באופיו, ייתכן שתבחר בטעות ביועץ שגם הוא סובל מאותן בעיות. במקרה כזה, במקום לעזור לך לפרוץ את הגבולות, היועץ עלול לחזק את הבעיות שלך, משום שהוא בעצמו סובל מאותם דפוסי חשיבה והתנהגות. כיצד לבחור נכון את היועץ העסקי? אליעד כהן מבהיר שהשיקול המרכזי בבחירת יועץ עסקי צריך להיות רמת המקצועיות שלו ולא האופי או הכימיה האישית ביניכם. הוא מביא מספר דוגמאות להמחשת הרעיון: כאשר אתה חולה וזקוק לניתוח, ... חברתיים, אך דווקא אליהם פונים כשנדרשת מומחיות אמיתית. האם אין בכלל משמעות לתקשורת אישית עם היועץ העסקי? אליעד מדגיש שלמרות שתקשורת אישית טובה יכולה לעזור לך להבין בקלות את הייעוץ, התקשורת היא רק כלי ולא המטרה הסופית. המטרה היא לקבל את הייעוץ הטוב ביותר שיסייע לך בפועל. הוא נותן כדוגמה מצב שבו היועץ מדבר בשפה זרה, כמו סינית, ואז ממליץ למצוא מתורגמן מקצועי שיתרגם עבורך. גם אם התקשורת הישירה קשה, עדיף לקבל את העצה הטובה ביותר ולהיעזר באדם נוסף שיסייע לך להבין אותה, מאשר לבחור יועץ נוח שקל לתקשר איתו, אך לא באמת יעזור לך. הוא מבהיר שהעדיפות הראשונה שלך צריכה להיות המקצועיות. תוכל תמיד למצוא דרכים יצירתיות להתגבר על מגבלות התקשורת אם היועץ באמת יכול לספק לך את התובנות הכי טובות בתחום שאתה זקוק לעזרה בו. מה לגבי אמפתיה בתהליך הייעוץ? אליעד מסביר שגם אמפתיה של יועץ עסקי או מטפל כלפיך, שלכאורה נראית כמו דבר חיובי, יכולה לגרום לנזק. כאשר המטפל או ה
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
... לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים איך לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב? ההבנה כיצד לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב היא נושא חשוב במיוחד, משום שלפעמים אדם נופל קורבן למניפולציות של שרלטנים או אנשים שאינם באמת מומחים בתחום. כדי לזהות מי באמת איש מקצוע איכותי ומי לא, יש להבין כמה עקרונות בסיסיים: מדוע חשוב מקור הסמכות של היועץ? כאשר יועץ מקצועי מספק עצות, הוא צריך להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחורי עצותיו. יועץ אמיתי יוכל להסביר בדיוק מדוע הוא ממליץ על פתרון מסוים, איך הוא פועל, ואילו אפשרויות נוספות קיימות. מצד שני, יועץ שאינו באמת מומחה ינסה להפעיל מניפולציות על המטופל או הלקוח, במקום להסביר באופן ברור ומפורט את ההיגיון של העצות שהוא מציע. לדוגמה, אם רופא ממליץ על תרופה מסוימת, הוא אמור להסביר כיצד היא פועלת ומהן האפשרויות האחרות, ולא להגיד אני רופא 20 שנה, תסמוך עליי. מהי הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ? הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ או מטפל היא לשים לב אם הוא מסוגל להסביר את ההיגיון מאחורי מה שהוא מציע. אם יועץ או מטפל עונים בצורה כזו שהם לא יכולים להסביר את הרציונל של העצה, אלא רק מבקשים ממך לסמוך עליהם, זו נורה אדומה. יועץ טוב לא רק ייתן פתרונות, אלא יפרט את הדרך בה הוא הגיע אליהם ויסביר את הצעדים שהוא מציע. תעודות על הקיר אינן בהכרח סימן לאיכות למרות שבדרך כלל אנו מניחים כי תעודות, תארים או ניסיון מעידים על מומחיות, תעודה לא תמיד מבטיחה ידע עמוק או הבנה אמיתית של התחום. יועץ אמיתי לא צריך להיתלות בתעודות בלבד. הוא צריך להיות מסוגל להסביר בצורה ברורה כל פרט ופרט בעצות שהוא נותן, ולספק הסברים בהירים ומסודרים. אדם שמסתמך בעיקר על תעודות על הקיר כדי להוכיח את סמכותו, ככל הנראה לא מבין את העבודה שהוא מבצע לעומק. איך מניפולציות של מנטורים עובדות? מנטורים, גורואים ויועצים מסוימים נוטים להשתמש במניפולציות כדי לגרום לאנשים להאמין בהם, גם אם אין להם בסיס עובדתי אמיתי. לדוגמה, המילים תאמין לי, אני יודע מה אני אומר או אתה לא יכול להבין את זה ... בדתות רבות, כמו האמונה במשה רבנו, הסמכות נחשבת למוחלטת. לדוגמה, משה רבנו טוען כי הוא דיבר עם אלוהים, ולכן יש להקשיב לו. כאשר מנטור או יועץ טוען שעליך להאמין לו רק בגלל שהוא בעל סמכות כלשהי, זו אינדיקציה לכך שהוא פועל בשיטה דומה. אם אדם דורש ממך להאמין לו מבלי להסביר את ההיגיון מאחורי מה שהוא אומר, עליך להיות חשדן. מהי המסקנה? כאשר אתה בוחר יועץ, מטפל או מנטור, חשוב מאוד לבדוק אם הוא מסוגל להסביר בצורה ברורה את ההיגיון שמאחורי העצות שהוא נותן. אם הוא מבקש ממך לסמוך עליו בלבד, או משתמש בתעודות בלבד כסמכות, ייתכן שהוא מנסה להפעיל מניפולציות. יועץ טוב צריך להיות מסוגל להסביר כל פרט בעצותיו, ולהסביר את הצעדים שהוא מציע בצורה מדויקת וברורה. איך לזהות שרלטנים? איך לזהות שקרנים? מה מקור הסמכות שלך? מה ההסמכה שלך? למה שאקשיב לך? איך לבחור איש מקצוע? מניפולציות של מנטורים איך לזהות יועץ מקצועי או מטפל טוב? כאשר אדם מחפש יועץ, מטפל, מנטור או איש מקצוע, הוא עלול להיתקל גם בשרלטנים, בנוכלים ובאנשים שאינם באמת מומחים בתחום. כדי לזהות מי באמת איש מקצוע איכותי ומי מנסה לבצע מניפולציות, חשוב להבין מספר עקרונות בסיסיים. מדוע מקור הסמכות של היועץ חשוב? כאשר יועץ אמיתי מספק עצות, הוא אמור להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחוריהן. לעומת זאת,
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ , בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים איך אפשר לדעת אם יועץ באמת חכם או שרלטן? הדרך לדעת אם יועץ הוא אמיתי או שרלטן טמונה בשאלה אחת פשוטה: למה? השאלה הזו, שנשמעת בסיסית, היא המפתח שמאפשר להבין אם אדם מבין את תחום ההתמחות שלו, או אם הוא פשוט ממציא תשובות חסרות בסיס. כאשר אדם נותן עצה או מציע פתרון כלשהו, חשוב לשאול אותו שוב ושוב: למה? זה יכול להיות בשאלות כגון: למה אתה מציע את הפתרון הזה? למה אתה ... יעזור? מה הקשר בין הפעולה שתציע לתוצאה הצפויה? השאלות האלו לא רק עוזרות להבין את ההיגיון שמאחורי העצה, אלא גם חושפות את עומק הידע של היועץ. למה למה נחשבת למילת הקסם? השאלה למה מסייעת לחשוף את עומק הידע של היועץ. יועץ שמבין את התחום שבו הוא עוסק ישמח להסביר ולפרט כל פרט ופרט. לעומת זאת, יועץ שמגיב בחוסר סבלנות או מנסה להימנע מתשובות מפורטות עלול להסתיר חוסר ידע או ניסיון. שאלה זו לא נועדה רק לערער את סמכות היועץ, אלא לאפשר הבנה מעמיקה של העצה כדי להבטיח שההחלטה שתתקבל תהיה מבוססת על היגיון ולא על סמכות. איך כדאי לשאול למה ולמה להתעמק בתשובה? חשוב לשאול את השאלה למה? בצורה עניינית וממוקדת. אם התשובה של היועץ היא כללית מדי או לא מספקת, יש להמשיך ולשאול שאלות כגון: למה זה ככה?, מה ההיגיון מאחורי זה? ולמה זה לא עובד בדרך אחרת?. יועץ טוב לא רק יסביר, אלא גם יתעקש שאתם תבינו את מה שהוא מסביר. אם הוא לא רוצה שתשאלו שאלות, זה סימן שייתכן שהוא מסתיר ... ומנומקת, זה סימן שהוא מבין את המצב ויכול להציע פתרון יעיל. מה החשיבות של הבנת ההיגיון שמאחורי העצה? כשהבנתם את ההיגיון מאחורי העצה, האחריות נשארת בידיים שלכם. אתם לא מקבלים את ההמלצה בעיניים עצומות, אלא מפעילים שיקול דעת עצמאי. ברגע שאתם מבינים את למה מאחורי כל החלטה, אתם יכולים להיות בטוחים יותר שההחלטה היא הנכונה. יועץ אמיתי לא רק ייתן לכם עצה, אלא גם ילמד אתכם כיצד להבין את ההיגיון שלה כדי שתוכלו לקבל החלטות מדויקות בעתיד. מדוע יועץ מסוים עלול להילחץ מהשאלה למה? ישנם אנשים שמבססים את סמכותם על חזות חיצונית: תעודות, חליפה, או קהל מעריצים. כאשר אתם ... מניפולציות רגשיות או להפעיל סמכות חיצונית כדי שתאמינו להם, מבלי לבדוק את עוצמת ההיגיון שמאחורי העצה. איך השאלה למה קשורה לדוגמאות על חדר כושר ומתמטיקה? במכון כושר, למשל, אם מדריך אומר אל תעשה ככה, זה דופק את הברכיים, ... ולא להאמין בצורה עיוורת? כדי להיות חכמים באמת, יש לשאול למה? בכל תחום, גם כשמדובר במורים רוחניים, יועצים או כל אדם אחר. מי שרוצה להאמין רק בגלל סמכות חיצונית, לא יוכל לפתח הבנה אמיתית. חכמה אמיתית נוצרת כאשר אנחנו שואלים שאלות, מחפשים הסברים ומבינים את התשובות. יועץ אמיתי ייהנה מלספק תשובות וללמד אתכם את ההיגיון מאחורי ההמלצות. לסיכום לסיכום, השאלה למה? היא כלי חשוב לבדיקת אמינותו של יועץ או מומחה, והיא מאפשרת לנו להבין אם יש עומק בהמלצותיהם או אם מדובר בנוכלות. כשאנחנו שואלים למה?, אנחנו לא רק מבקשים תשובות, אלא גם בונים את יכולת השיפוט שלנו כדי לקבל החלטות מושכלות. יועץ אמיתי ישמח שתשאלו אותו שאלות וינסה להסביר לכם את כל הפרטים עד שתבינו את ההיגיון מאחורי העצה. איך לזהות שקרנים ושרלטנים? איך לבחור יועץ או מנטור? למה לא להאמין באף אחד? איך להבין את העצה לפני שפועלים? מה זה למה ולמה זו מילת הקסם? איך לזהות איש מקצוע אמיתי? איך לקבל עצות בצורה נכונה? איך אפשר לדעת אם
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
... לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בסוגיה של התחייבות לתוצאות במסגרת ייעוץ או טיפול, במיוחד בתחום הייעוץ העסקי, הבריאותי או הנפשי. מדובר בשאלה האם ניתן להסתמך על התחייבות לתוצאה או האם מדובר בהבטחות שקריות. ככלל, רבים מעדיפים לקבל ייעוץ ממישהו שמתחייב לתוצאות, כיוון שזה מעניק להם תחושת ביטחון. לעיתים קרובות, יועצים, מאמנים או מטפלים מציעים הצלחה ... כדי למשוך לקוחות. אולם, אליעד טוען שזו פעמים רבות מניפולציה, כיוון שתוצאות רבות, במיוחד בתחומים כמו ייעוץ עסקי, לא תלויות רק במטפל או יועץ אלא גם בלקוח עצמו ובנסיבות חיצוניות. ... לתוצאה? אליעד מסביר שהתחייבות לתוצאה יכולה להיות בעייתית כאשר תוצאה מסוימת תלויה במשהו שאינו בשליטת היועץ בלבד. לדוגמה, יועץ עסקי יכול להתחייב שהכנסות של בעל עסק ... כמו מצב השוק, התנאים החיצוניים ויכולת הלקוח. הוא מחדד את ההבדל בין התחייבות על תוצאה הנמצאת בשליטת היועץ לבין התחייבות על תוצאה המושפעת גם מהלקוח. האם התחייבות לתוצאות היא רמאות? כאשר יועץ או מטפל מתחייב לתוצאה שלא תלויה רק בו, אליעד טוען באופן חד משמעי שזו רמאות. לדוגמה, אם יועץ מתחייב שתהיה לך הצלחה בעסק, אך לא יכול ... על כל הגורמים החיצוניים והפנימיים, אז מדובר בהבטחה מופרזת. אליעד מציין שמצב כזה יכול להיווצר כאשר היועץ לוקח כסף מראש, אך לא מסוגל להבטיח את ... אישית ולזכור שבסופו של דבר, כל תוצאה, בין אם מדובר בשיפור בריאותי או הצלחה עסקית, תלוית גם במקבל הייעוץ, לא רק במטפל או יועץ. אליעד ממליץ להימנע מהתחייבויות שקריות ולהעדיף יועץ שדוגל בכנות ובקביעת ציפיות ריאליות. ההונאה שבקביעת הצלחה ב- 100% אליעד מתאר מצב שבו יועץ טוען שהשיטה שלו מצליחה ב- 100%, אך ... שהלקוח יבצע את כל ההנחיות כראוי. תוצאה לא תלויה רק במטפל, אלא גם בתשומת הלב, ההבנה והמעש של מקבל הייעוץ. הוא מביא את הדוגמה של הכנת חביתה - אם ... מהטעיה? אליעד ממליץ להיות מודע לשקרים אפשריים ולהימנע מהתחייבויות למתן תוצאות שאינן תלויות לחלוטין ביועץ. הוא מציע לבחון את המצב ולהבין האם ההצלחה תלויה אך ורק ביועץ או אם היא תלויה גם במקבל הייעוץ. יועץ שמתחייב על תוצאה שניתן לשלוט בה אך ורק הוא, הוא יועץ שניתן לבחון את התחייבותו בצורה מדויקת ... אליעד מציין כי לא ניתן להסתמך על התחייבויות לתוצאה מלאה או מיידית, במיוחד אם התוצאה תלויה גם במקבל הייעוץ. אם יועץ מתחייב לתוצאה כזו, חשוב להיות ערני ולהבין שההבטחה עשויה להיות רמאות. כדי להימנע מטעויות, כדאי לבחור יועץ שמדבר בכנות ומבצע תחזית ריאלית על סמך יכולותיו והנסיבות. התחייבות לתוצאות שקרים של מנטורים לקחת אחריות שיטות שקריות ייעוץ כנה האם לקבל ייעוץ ממי שמתחייב לתוצאות או ממי שלא מתחייב לתוצאות? הפעם נדבר על נושא של אנשים שמקבלים ייעוץ מגורמים שונים, כמו תזונאי או
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
... יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ האם כדאי ללמוד אימון אישי או ייעוץ עסקי? המקצועות של אימון אישי וייעוץ עסקי, כמו גם תחום ה- NLP (תכנות נוירולinguיסטי), עשויים להיראות כפתרון אידיאלי לאנשים שרוצים לעזור לאחרים ולהיות יועצים ומאמנים מצליחים. עם זאת, אליעד מדגיש שההצלחה בתחום זה אינה מובטחת ... הם אלה שבהם אדם מספק שירותים ברורים וניתנים למדידה, כמו חשמלאי, אינסטלטור, נגר, או טבח. לעומת זאת, מקצועות לא מוחשיים, כמו קואוצינג וייעוץ עסקי, עוסקים בהכוונה או ייעוץ לאנשים איך להצליח או לממש את הפוטנציאל שלהם, אך קשה למדוד את ההשפעה ... השאלה היא האם יש ערך אמיתי במקצועות אלה ואם באמת אפשר להבטיח הצלחה לאנשים שלומדים את התחומים הללו. האם כל אחד יכול להפוך להיות מאמן או יועץ? אליעד מציין שכשאנשים פונים ללמוד מקצועות כמו אימון אישי או ייעוץ עסקי מתוך רצון לעזור לאחרים, הם לעיתים מונעים על ידי מחשבה שדי בלימוד ... לבין ניסיון מעשי. בסופו של דבר, אנשים רבים שמסיימים קורסים בתחום מוצאים את עצמם עובדים כמורים בקורסים הללו ולא בהכרח כמאמנים או יועצים שמסייעים לאחרים. למעשה, מי שמרוויח כסף בתחום זה הם לרוב המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים, ולא בהכרח התלמידים עצמם. למה אי אפשר להיות יועץ עסקי או מאמן אישי בלי ניסיון אישי? ההנחה שכאשר לומדים קורס קצר ניתן ... רבים, היא בעייתית. אליעד משתמש בדוגמת מאמן שחייה כדי להמחיש את הבעיה: האם ניתן להיות מאמן שחייה בלי לדעת לשחות? ברור שלא. כדי להיות יועץ עסקי טוב, יש צורך קודם כל בניסיון אמיתי בניהול עסק, בתפעול עובדים, בשיווק, וכולי. רק לאחר התנסות עצמית, יכול אדם ללמד ולהעניק ייעוץ אמיתי בתחום. האם אפשר לעזור לאחרים בלי ניסיון אישי? האם ניתן לעזור לאחרים מבלי לעבור את התהליכים עצמך? כן, אפשר, אבל השאלה היא עד כמה העצות יהיו אפקטיביות ואמיתיות. אם לא חווית את הקשיים שאתה מייעץ לאנשים אחרים כיצד להתמודד איתם, איך תוכל להציע להם פתרונות של ממש? לדוגמה, איך יוכל יועץ לעסקים להדריך אחרים בניהול עסק אם הוא לא ניהל עסק בעצמו? על פי אליעד, עצות כאלו יהיו פחות משמעותיות מאדם שעבר את התהליך בעצמו. האם כל אחד יכול להיות מאמן אישי או יועץ עסקי? לא כל אחד יכול להיות יועץ עסקי או מאמן אישי מוצלח רק על סמך לימודים תאורטיים. אמנם יש מי שמצליחים ללמד ולייעץ בלי ניסיון מעשי, אך זהו מיעוט. רוב המדריכים והמורים בתחום לא באמת מלמדים איך להיות יועצים עסקיים או מאמנים, אלא איך ללמד את המיומנויות האלה לאחרים. כך נוצר מעגל שבו הרווח האמיתי נוגע לאנשים שמלמדים את הקורסים ולא בהכרח לתלמידים עצמם. מה הדרך הנכונה להפוך למומחה? אם רוצים באמת להיות יועצים טובים או מאמנים אישיים, עליהם ללמוד ולהתנסות בתחום המעשית קודם כל. ... קורסים תאורטיים על ניהול עסק, חשוב ללמוד לעסוק בעסק אמיתי, להתנסות בתהליכים ובקשיים, ולהפיק מהם לקחים. רק לאחר מכן ניתן לעזור לאחרים בעצות טובות ומבוססות. מי באמת מרוויח מהתחום הזה? הכותרת השאלה כאן היא האם המדריכים או המורים עצמם עושים את כספם מייעוץ עסקי אמיתי או מהמכירה של קורסים. אליעד מדגיש שלעיתים קרובות, אלו שמרוויחים מהתחום הם המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים. הם לא בהכרח אנשים שמנהלים עסקים מצליחים או שהתמודדו עם אתגרים עסקיים אמיתיים. המסקנה: אל תעבדו על עצמכם אם אתם רוצים להיות יועצים עסקיים או מאמנים אישיים, אל תבנו על הצלחה מהירה בעקבות קורסים. עליכם ... בעצמכם, לעבור את הדרך הקשה, להתמודד עם הפחדים והקשיים שלכם, ולאחר מכן תוכלו לחלוק את הידע והניסיון שלכם עם אחרים. האם כל אחד יכול להיות יועץ עסקי? מה הדרך הנכונה להפוך למומחה? איך להתמודד עם פחדים בעסקים? איך ...
חכם או טיפש, איך לדעת מי יותר חכם ממי? איך לדעת מי יותר טיפש ממי? מדד לחוכמה, מדד לטיפשות, ממי לקבל עצות? בחירת מטפל, בחירת יועץ, המלצות על יועץ, מהי חוכמה? מהי טיפשות? גאון או משוגע, מי הכי חכם? לזהות חכם, לזהות טיפש
חכם או טיפש, איך לדעת מי יותר חכם ממי? איך לדעת מי יותר טיפש ממי? מדד לחוכמה, מדד לטיפשות, ממי לקבל עצות? בחירת מטפל, בחירת יועץ, המלצות על יועץ, מהי חוכמה? מהי טיפשות? גאון או משוגע, מי הכי חכם? לזהות חכם, לזהות טיפש
... ממי? מדד לחוכמה, מדד לטיפשות, ממי לקבל עצות? בחירת מטפל, בחירת יועץ, המלצות על יועץ, מהי חוכמה? מהי טיפשות? גאון או משוגע, מי הכי חכם? לזהות חכם, לזהות טיפש איך אפשר לדעת מי חכם ומי טיפש? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד להבחין ... כיצד למדוד חוכמה וטיפשות, ואיך לבחור יועץ או מטפל נכון. הוא מתחיל עם ההבנה הבסיסית שאדם טיפש הוא מי שבוחר להתייעץ עם האדם הלא נכון. למשל, אדם שנכנס לו קוץ ברגל, ובמקום ללכת לאדם חכם, הולך למישהו שנותן לו עצה גרועה ומכניס מסמר במקום הקוץ. דוגמה נוספת היא אדם שנכנסה לו זכוכית לגוף, ומתייעץ עם טיפש שממליץ להוציא את הזכוכית, מה שגורם לו למוות, בניגוד לעצת החכם שאמר להשאיר את הזכוכית כי היא עוצרת את הדימום. למה אנשים מעדיפים לקבל עצות מאנשים טיפשים? לפי אליעד כהן, רוב האנשים מעדיפים להתייעץ עם מי שמסכים איתם או מי שחושב דומה להם, כדי להרגיש בנוח. דוגמה לכך היא זוג שנמצא בסכסוך, והאישה פונה לקבל עצה ממישהו שחושב כמוה, ולכן היא בטוחה שהיא צודקת. אבל במציאות, יכול להיות שלבעלה יש את אותו הסיפור בדיוק, רק הפוך, ולכן ההתייעצות לא אפקטיבית. אליעד מסביר שהרצון שלנו להיות צודקים מונע מאיתנו להתייעץ עם מי שבאמת יכול לעזור לנו. איך נדע מי באמת יותר חכם? כדי לדעת מי חכם יותר, אליעד ממליץ לבדוק מי מבין היועצים או האנשים שאנחנו מתייעצים איתם מצליח לשנות את דעתנו לגבי דברים שהיינו בטוחים בהם לחלוטין. ככל שמישהו מצליח לשנות את דעתנו לגבי משהו שהיינו בטוחים שהוא שגוי, כך ... יותר מהמאמן הרגיל. אותו דבר חל לגבי יועצים ומטפלים: ככל שמישהו הצליח להתגבר על טעויות שאתה עוד לא עשית, כך הוא יכול לתת לך עצות יעילות יותר. מה הקשר בין תת - המודע לחוכמה? אליעד מסביר שהרבה פעמים אנחנו מרמים את עצמנו בגלל התת - מודע שלנו. המודע אומר לנו דבר אחד, ... מודע יודע את האמת ומסתיר אותה מאיתנו. היועץ החכם באמת, הוא זה שמבין את הטריקים של התת - מודע שלך ויודע להראות לך דברים שנסתרים ממך. אדם חכם יותר הוא אדם שלא רק יודע לתת לך תשובות, ... אליעד כהן נותן דרך פרקטית לבחירת יועצים או מטפלים: לקחת מספר ספרים של אנשים שונים, לקרוא אותם ולדרג אותם לפי מידת ההסכמה שלך עם התוכן שלהם. ככל שיש יותר דברים שאתה לא מסכים ... בצורה חדשה, מדויקת ועמוקה. איך לזהות יועץ חכם? כיצד לבחור מטפל מתאים? מה ההבדל בין חכם לטיפש? איך מודדים חוכמה? איך לזהות מי באמת גאון? ממי כדאי לקבל עצות? מהי חוכמה אמיתית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ זוגי, מתי לתת מתנות? כמה מתנות לתת? לא רוצה סקס, לא אוהב מתנות, ריחוק רגשי, בעיות בזוגיות, לא רוצה מתנות, האם לתת מתנות? נתינה חומרית, נתינה רגשית, לא נמשכת מינית, חוסר משיכה מינית, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יועץ, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יועץ, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מאמן אישי קריירה, מאמן לחיים בנושאי יועץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2852 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 17:29:28 - wesi1