אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טוב או רע ✔אפשרויות בחירה ללקוח, לתת ללקוח אפשרות בחירה, לתת ללקוח אפשרות לבחור, שיטות מכירה, שיטות שכנוע, לשכנע לקוח, לגרום ללקוח לקנות, אפשרות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:06אפשרויות בחירה ללקוח, לתת ללקוח אפשרות בחירה, לתת ללקוח אפשרות לבחור, שיטות מכירה, שיטות שכנוע, לשכנע לקוח, לגרום ללקוח לקנות, אפשרות הבחירה, בחירה טוב או רע, איך לשכנע לקוח?
האם להציע ללקוח אפשרות אחת או מספר אפשרויות?

כאשר אנו עוסקים בשיטות מכירה ושכנוע לקוחות, עולה השאלה האם כדאי להציע ללקוח אפשרות אחת בלבד או מספר אפשרויות. אליעד כהן מסביר שאין לשאלה זו תשובה מוחלטת והיא תלויה במשתנים רבים, בעיקר בהעדפות הלקוח ובסיטואציה הספציפית. אליעד כהן מפרט את היתרונות והחסרונות בכל גישה באמצעות דוגמאות והסברים.

מה היתרונות והחסרונות של הצגת אפשרות אחת בלבד ללקוח?

כאשר מוכרים מוצר וישנה רק אפשרות אחת, היתרון המרכזי הוא הפשטות והבהירות: הלקוח יודע בדיוק מה מוצע לו, והוא יכול להחליט בקלות אם זה מתאים לו או לא. לדוגמה, אם מישהו מגיע לקנות כיסא, ויש רק דגם אחד מוצע, הלקוח מיד יחליט אם זה מתאים לו. החיסרון הוא שאם הכיסא אינו מתאים ללקוח, אין אלטרנטיבה נוספת להציע, והלקוח פשוט יבחר לא לקנות.

יתרון נוסף במצב בו מוצעת רק אפשרות אחת, הוא שהלקוח אינו חש תחושת התפשרות, כי אין לו שום דבר להשוות אליו באופן מיידי. מצד שני, קיים תמיד סיכון שהלקוח ידחה את המוצר כי הוא מדמיין או מכיר אפשרויות טובות יותר, אפילו אם הן אינן מוצגות כרגע.

אליעד מסביר שגם כאשר ישנה אפשרות אחת, הלקוח תמיד מבצע בראשו השוואה לדברים אחרים שהכיר בעבר או שהוא מדמיין, ולכן לא קיים מצב טהור בו הוא לא ישווה כלל.

מה היתרונות והחסרונות בהצגת מספר אפשרויות ללקוח?

אליעד כהן מסביר שהיתרון הברור של הצגת מספר אפשרויות ללקוח הוא שהלקוח יכול לבחור בדיוק את מה שמתאים לו מבין מגוון אפשרויות. למשל, אם אדם מגיע לקנות כיסא ומציעים לו כמה סוגים, הוא יכול לבחור את זה שהכי מתאים לצרכיו ולהעדפותיו האישיות.

החיסרון, לעומת זאת, הוא שברגע שמוצגות מספר אפשרויות, הלקוח מתחיל להשוות ביניהן ומיד מבחין בחסרונות של כל אחת מהאפשרויות המוצעות. כתוצאה מכך, כל אפשרות נראית פחות אטרקטיבית, כי היא בהכרח מושווית לאפשרות אחרת שנראית טוב יותר בהיבט מסוים. לכן, הלקוח חש שהוא נאלץ להתפשר, משום שכל בחירה כרוכה בוויתור על היתרונות של האפשרויות האחרות.

אליעד מדגיש שכל פעם שהמוכר מציע אפשרות נוספת, זה יוצר תהליך מחשבתי אצל הלקוח שבו הוא תוהה אם אולי יש משהו טוב יותר שמסתתר מאחורי האפשרויות שעוד לא נחשפו לו, מה שעלול להוביל לתחושה מתמשכת של ספק ואי - החלטיות.

האם קיים מצב אידיאלי בו אפשר להרוויח את היתרונות של שתי השיטות?

לדברי אליעד, מצב אידיאלי יהיה להציג ללקוח אפשרות אחת בלבד תחילה, ואם הוא דוחה אותה - אז להציע אפשרויות נוספות. אך גם כאן ישנו חיסרון משמעותי, כי כאשר מוצגות אפשרויות נוספות לאחר דחיית האפשרות הראשונה, הלקוח עלול להניח שישנן אפשרויות טובות עוד יותר שהמוכר עדיין לא חשף. במצב כזה הלקוח עלול להמשיך לחפש אלטרנטיבות ולפתח ספקות נוספים.

אליעד כהן מסביר שאין שום תשובה מוחלטת לשאלה אם להציע אפשרות אחת או מספר אפשרויות, ולכן יש צורך בזיהוי העדפות הלקוח ובהבנת המצב הספציפי. יש לקוחות המעדיפים מבחר גדול של אפשרויות, בעוד אחרים יעדיפו אפשרות אחת ברורה ומוגדרת.

איך לקוח חווה בחירה כאשר יש הרבה אפשרויות?

באמצעות דוגמה של צפייה בסרט בקולנוע, אליעד ממחיש שלעיתים ריבוי אפשרויות עלול לגרום ללקוח להימנע מלקבל החלטה כלל. לדוגמה, אם בקולנוע יש רק סרט אחד, הלקוח יבחר בקלות אם לראות או לא לראות אותו. אולם כאשר יש מבחר גדול של סרטים, הלקוח עלול לוותר לחלוטין על היציאה לקולנוע, משום שהוא חש קושי לבחור ובכל סרט הוא מבחין בחסרונות ביחס לסרטים האחרים. כלומר, דווקא הריבוי של האפשרויות מביא לתחושת החמצה והתפשרות, ובסופו של דבר יכול לגרום ללקוח להימנע מקנייה או מבחירה בכלל.

האם יש תשובה מוחלטת לשאלה כמה אפשרויות להציע?

אליעד מדגיש באופן מפורש שאין תשובה מוחלטת לשאלה זו, שכן ההחלטה תלויה בהעדפות האישיות של כל לקוח, בסוג המוצר ובנסיבות הרכישה. לפעמים עדיף להציע אפשרות אחת ברורה, ולפעמים דווקא הצגת מגוון אפשרויות תהיה הגישה הטובה יותר. מה שחשוב הוא להיות מודעים להשלכות הפסיכולוגיות של כל שיטה ולהתאים את ההחלטה לסיטואציה הספציפית ולנטיות האישיות של הלקוח.

בשורה התחתונה, הדרך הטובה ביותר היא להבין את העדפותיו של הלקוח באופן אישי ולהתאים לו את סגנון ההצגה והבחירה בהתאם לצרכיו.
האם עדיף להציע ללקוח אפשרות אחת או כמה אפשרויות?

כאשר מדובר במכירה, השאלה אם עדיף להציע ללקוח אפשרות אחת או מספר אפשרויות היא שאלה מורכבת שאין לה תשובה חד משמעית. כל אחת מהאפשרויות טומנת בחובה יתרונות וחסרונות.

אם יש רק אפשרות אחת, היתרון הוא בפשטות ובברור - הלקוח יודע בדיוק מה יש לו, ואם זה מתאים לו הוא יבחר בו. החיסרון, כמובן, הוא שבמידה והאפשרות לא מתאימה לו, הוא יוכל רק להחליט שלא לקנות. ברגע שיש רק אפשרות אחת, הלקוח לא יכול להשוות אותה לשום דבר אחר, כך שהוא לא יחשוב על חיסרונות נוספים.

לעומת זאת, אם יש מספר אפשרויות, היתרון הוא שיתאפשר ללקוח לבחור את האפשרות שהכי מתאימה לו. עם זאת, החיסרון הוא שההצגת אפשרויות נוספות גורמת ללקוח להתלבט ולראות את החיסרונות של כל אפשרות. כל אפשרות שמוצעת הופכת להיות פחות מושלמת ביחס לאחרת, והלקוח עשוי לחוות תחושה של התפשרות.

נראה כי המצב האידיאלי הוא להציג אפשרות אחת, ואם הלקוח לא בוחר בה, להציע לו אפשרויות נוספות, אך גם כאן יש סיכון - הלקוח עשוי לחשוב שיש משהו טוב יותר מסתתר מאחורי כל אפשרות חדשה שמוצגת לו.

מה שנראה נכון בעסקאות מסוג זה הוא לזהות את העדפות הלקוח. יש לקוחות שמעדיפים לבחור מתוך מגוון רחב של אפשרויות, בעוד אחרים עשויים להעדיף אפשרות אחת ברורה ומוגדרת.

האם עדיף להציע אפשרויות רבות או אחת בלבד?

אין תשובה מוחלטת לשאלה זו, והיא תלויה בסיטואציה ובאופי הלקוח. לפעמים יותר אפשרויות עשויות להרגיש כמו יתרון, אך ייתכן גם שבמקרים אחרים זה יגרום ללקוח להרגיש מבולבל ולבסוף להימנע מלקנות. הבחירה העדיפה היא כזו שתתאים לצרכים ולנטיות של כל לקוח ולקוח.
ש: בן אדם שבא נגיד לקנות בדוגמה של קניה, שיש אפשרות אחת על פני הרבה אפשרויות או פחות אפשרויות לעומת יותר אפשרויות, מה היתרונות והחסרונות, מה עדיף, האם זה מובן מאליו שעדיף שיהיה לך כמה שיותר אפשרויות או שזה לא מוכרח?

אליעד: אתם הבנתם את השאלה? כשאתה רוצה לקנות מוצר מה עדיף שיהיה לך כמה אפשרויות או אפשרות אחת, כשאתה רוצה למכור מוצר מה עדיף להוציא כמה אפשרויות או אפשרות אחת, נכון? אוקי אז בואו נחשוב בהיגיון, מה בן אדם קונה? את מה שהוא חושב שיעשה לו טוב יותר מדברים אחרים הכל ביחד לאלטרנטיבות שלו. עכשיו בואו נחשוב בהיגיון, אם בן אדם מביאים לו מוצר אחד אז בעצם או שהוא יחשוב שזה עושה לו טוב או שהוא יחשוב שזה לא עושה לו טוב.

עכשיו אוטומטית בראש בכל מקרה כשבן אדם רואה מוצר הוא בכל מקרה עושה השוואה גם אם יהיה לו לידו עוד בחירות יש לו את הבחירות בראש ברמת העיקרון, נכון? עכשיו מה גורם לבן אדם לראות, לחשוב שמה שעושה לו טוב על ידי שהוא מסתכל על היתרונות היחסיים שיש בדבר ביחס לרצונות שלו, נכון? יפה, עכשיו אם נגיד לדוגמה מישהו, נגיד אתה מוכר מה אתה נגיד מוכר? כיסאות. אתה מוכר כיסאות יש לך נגיד כיסא אחד, מישהו בא אומר "שלום יש לך כיסאות", "כן זה פה יש לי כיסא בשבילך" יש לך רק סוג של כיסא אחד עכשיו או שהוא אומר שזה מתאים או שהוא אומר שזה לא מתאים.

עכשיו מה לכאורה החיסרון במצב שיש לך רק כיסא אחד, מה החיסרון? החיסרון שהוא יכול להגיד לך "זה לא מתאים" ואז אתה יודע כאילו "לא מתאים לא מתאים" אין לך משהו אחר. למה זה לא מתאים? עכשיו כשהוא אומר לך "זה לא מתאים" זה אוטומטית כי הוא עושה השוואה בראש לאפשרויות אחרות, נכון? עכשיו מה אבל היתרון? היתרון שאו שהוא לוקח או שהוא לא לוקח, עכשיו לעומת זאת אם נגיד אתה בא ואומר "יש לי כמה אפשרויות בשבילך" אז לכאורה נתת עוד אפשרויות אבל מצד שני יש גם חיסרון, מה החיסרון? שברגע שאתה נותן כמה אפשרויות אתה בעצם אומר לו "יש אפשרויות שהן לא טובות", אתה מבין, מה אתה מבין?

ש: מצד אחד היתרון.

אליעד: מה החיסרון בלתת כמה אפשרויות לבן אדם?

ש: החיסרון הוא שאתה אומר לו שהאפשרות השנייה היא לא מספיק טובה.

אליעד: ברגע שיש כמה אפשרויות אז היתרון של כל אפשרות הוא בעצם החיסרון של שאר האפשרויות, זה כאילו אתה מראה לו את החיסרון ליד העיניים ואז הוא כאילו יותר חווה שהוא מתפשר. עכשיו מהיבט מסוים מתי בן אדם חווה שהוא מתפשר אם יש לו אפשרות אחת או אם יש לו כמה? מהיבט מסוים אתה יכול להגיד אם יש לו רק אפשרות אחת הוא אומר "התפשרתי" ובעת אחרת אתה יכול להגיד "לא" כי אם יש לו אפשרות אחת הוא לא יודע שהוא התפשר הוא אומר "זה מה שהיה אין ברירה אחרת" אבל לעומת זאת אתה יכול להגיד שאם יש לו כמה אפשרויות "אבל אם בחרתי אני בחרתי" מצד שני כשאתה בחרת אתה בעצם התפשרת.

ש: נראה לי שהראשון אבל יותר מבחינת המוח, החשיבה של האדם מניסיון שלי אם יש לך אפשרות אחת אז יותר קל לך להגיד שאתה כאילו המילה "להתפשר" לא כל כך עולה בראש.

אליעד: עוד פעם?

ש: כמו המחקר הזה שעשו.

אליעד: אל תעבור איתי למחקר, מה אמרת?

ש: ברגע שיש אפשרות אחת אז כאילו איך שאני...

אליעד: "רואה את הדברים כרגע".

ש: המילה "להתפשר" לא עולה לי בראש.

אליעד: כן אבל יכול להיות שאתה אומר "אולי אני אחכה ליבוא אחר, אולי אני אחכה לייצור אחר".

ש: לא, אני מדבר על מצב שזה הדבר היחידי שאני מכיר ואני לא מכיר שום דבר אחר, אין אופציה כזאת.

אליעד: אם אתה לא מכיר שום דבר אחר אז אין על מה להתפשר אבל אין דבר כזה שאתה לא מכיר שום דבר אחר, במציאות אין דבר כזה, יש דבר כזה שאתה לא מכיר שום דבר אחר?

ש: פגשתי אנשים שהיו במצב הזה.

אליעד: בכל מקרה בוא נסכם בפשיטות, כשיש לך כמה אפשרויות היתרון הוא גם יכול להוות חיסרון כי היתרון שבשאר האפשרויות זה בעצם החיסרון באפשרות שבחרת, בקיצור אין תשובה מוחלטת לשאלה אבל בעולם אידיאלי אתה יכול להציג דבר אחד ואם הוא לא ירצה אז להגיד לו שיש עוד אפשרויות אבל אז שתציג לו פתאום אז הוא אומר "רגע אז למה זה, אולי יש עוד משהו שמסתתר", אז אין לזה סוף, בקיצור אין תשובה מוחלטת לשאלה ואתה צריך לזהות אצל הלקוח מה הוא מעדיף שיהיו כמה אפשרויות או שתהיה אפשרות אחת ולפי זה לתת לו את התשובה.

מתי יותר קל לך לבחור כשיש הרבה אפשרויות או שיש אפשרות אחת? נגיד שאתה רוצה ללכת לקולנוע לראות סרט תאר לך אם נגיד היה רק סרט אחד בקולנוע אז או שאתה הולך לראות את הסרט או שלא אבל אם יש הרבה סרטים לפעמים אתה לא הולך כי אתה לא יודע מה לראות אתה אומר "חבל שאני אלך אולי אני אראה משהו אחר אז עדיף לא, לא נלך בכלל", זאת אומרת אם אתה רואה קולנוע ויש בו רק סרט אחד, אתה רוצה תלך לא רוצה אל תלך זהו ואומרים לך יש הרבה סרטים המון סוגים, מחר מביאים עוד סרטים אז לפעמים אתה לא הולך בגלל שיש הרבה אפשרויות.

ש: למה כי?

אליעד: כי אתה כל הזמן רואה את החסרונות בכל מה שיש, אומרים לך "אתה בטוח שאתה רוצה את זה אולי אתה רוצה את זה?" ואז מרוב אפשרויות אתה כבר אומר "עזוב לא יודע, זה לא צריך".

ש: כאילו הוא תופס את זה כפחות טוב.

אליעד: כל פעם שאומרים לך "אולי אתה רוצה משהו אחר" זה בעצם להגיד לך "זה לא מספיק טוב".

ש: כשיש אפשרות אחת אז הוא רואה כאילו יותר, הוא רואה פחות חיסרון לעומת שיש כמה אפשרויות.

אליעד: כי אתה מחפש את החיסרון כי אין אפשרות אחרת זה כאילו אתה מחויב. אתה תבדוק אצלך מתי יותר קל לך לבחור כשיש לך אפשרות אחת או כשיש לך כמה, מה התשובה? שזה לא תמיד, אין לזה תשובה מוחלטת לפעמים ככה לפעמים ככה.

ש: אבל מה האופטימלי?

אליעד: אין אופטימלי, אופטימלי זה שיהיה משהו מושלם ושיגידו לך "זה המושלם" ושהוא יהיה מושלם אז תבחר בו אבל אין כזה במציאות. אופטימלי יכול להיות ביחס לאותה סיטואציה שבאותו רגע אתה מרגיש ככה.

ש: לא, אופטימלי אני אומר עקרונית.

אליעד: אמרתי לך, אופטימלי עקרונית זה שיהיה משהו מושלם במציאות ואין כזה. הבנו?
אפשרויות בחירה של לקוח שכנוע לקוחות פשטות לשכנע לקוח יתרונות או חסרונות יחסיות ביחס לאחרים מושלמת יתרונות לתת רגש איך לגרום ללקוח איך לשכנע איך לשכנע לקוח איך לשכנע לקוחות אפשרויות אפשרויות בחירה אפשרויות בחירה ללקוח אפשרויות בחירה של לקוח אפשרויות ללקוח אפשרות אפשרות בחירה אפשרות הבחירה אפשרות לבחור בחירה בחירה טוב או רע בחירה ללקוח טוב או רע טוב ורע לבחור לגרום לגרום ללקוח לגרום ללקוח לקנות לגרום ללקוחות לקוח לקוחות לקנות לשכנע לשכנע את הלקוח לקנות לשכנע לקוח לשכנע לקוח לקנות לשכנע לקוחות לתת לתת ללקוח לתת ללקוח אפשרויות לתת ללקוח אפשרות לתת ללקוח אפשרות בחירה לתת ללקוח אפשרות לבחור לתת ללקוח לבחור לתת ללקוחות מכירה רע או טוב רע וטוב שיטה לשכנוע שיטות שיטות לשכנוע שיטות מכירה שיטות שכנוע שיטת מכירה שיטת מכירות שיטת שכנוע שכנוע
האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה? הפער בין הרצוי למצוי
האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה? הפער בין הרצוי למצוי
... מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם ... כדאי למלא כל רצון שלנו? מה קורה כשיש לנו את כל מה שאנחנו רוצים? האם הרצון קשור בהכרח לאושר? האם רק טוב זה טוב או רע? הפער בין הרצוי למצוי האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם מילוי רצון זה טוב או רע? ההרצאה מתחילה בשאלה מרכזית - האם מילוי הרצון של אדם ...
טוב ורע, איך המוח מרגיש טוב או רע? איך אפשר להרגיש טוב או רע אם אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב? איך לא להרגיש טוב או רע? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? איך לא להרגיש כלום? איך לראות את החיים כמשחק סכום אפס?
טוב ורע, איך המוח מרגיש טוב או רע? איך אפשר להרגיש טוב או רע אם אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב? איך לא להרגיש טוב או רע? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? איך לא להרגיש כלום? איך לראות את החיים כמשחק סכום אפס?
... ורע, איך המוח מרגיש טוב או רע? איך אפשר להרגיש טוב או רע אם אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב? איך לא להרגיש טוב או רע? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? איך לא להרגיש כלום? איך לראות את החיים כמשחק סכום אפס? למה המוח מרגיש טוב או רע אם אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב? אליעד כהן מסביר שהמוח האנושי חווה רגשות של טוב ורע באופן מתמשך, אך השאלה העיקרית היא כיצד אדם בכלל מסוגל להרגיש טוב או רע אם אין משמעות לטוב ללא רע ולהיפך. לפי אליעד, תחושת הטוב קיימת אך ורק משום שיש תחושת רע שמשווה אותה, ולהפך. אין אפשרות לחוש טוב אלא אם כן קיים רע שמולו הטוב מוגדר, ואי ... את אותם מאה שקלים, הוא ירגיש רע. אבל אם מראש יובהר לו שהוא יקבל מאה שקלים ומיד לאחר מכן ייקחו לו בדיוק את אותם מאה שקלים, הרי שבמקרה כזה לא תהיה שום תחושת טוב או רע, מכיוון שהחוויה כולה מתאפסת ולא נותר ממנה כלום. האם סתירה ולטיפה ביחד גורמות לתחושה טובה או רעה? אליעד נותן דוגמה נוספת ומפורטת על אדם המקבל סתירה ולטיפה בו זמנית. אם ... שווה, הוא לא ירגיש דבר, כי אין עדיפות לאף אחד מהם. לפי אליעד, מצב זה של איזון מוחלט בין הטוב והרע הוא למעשה נקודת האפס, מצב שבו האדם כבר אינו מסוגל להרגיש טוב או רע כי אין משמעות נפרדת לאף אחד מהם. מדוע אנשים בכל זאת חווים תחושות טובות או רעות? הסיבה שאנשים בכל זאת חווים תחושות של טוב ורע, לפי אליעד כהן, היא משום שהם לא חושבים ... יבוא שוב טוב. השכחה הזאת היא הגורם לכך שהמוח ממשיך לייצר תחושות של טוב ורע. אליעד מדגיש כי אם האדם היה חושב כל הזמן בצורה הגיונית, הוא לא היה מסוגל להרגיש טוב או רע, כי הוא היה זוכר שבסופו של דבר הכל מתאזן. איך לזכור את הרע בזמן שמרגישים טוב ואת הטוב בזמן שמרגישים רע? לפי אליעד כהן, המפתח ליציאה מהמעגל האינסופי של תחושת הטוב והרע ... את כל החוויות שלו כמשחק שאין בו רווח או הפסד ממשיים, אלא שהכל חוזר בסוף לנקודת האפס. ככל שאדם מתרגל להסתכל על חייו כך, הוא יתחיל לאבד את היכולת להרגיש טוב או רע במובן הרגיל שלהם, מכיוון שהטוב והרע יאבדו את משמעותם הנפרדת, והחוויה הרגשית שלו תתאזן לחלוטין. איך לא להרגיש טוב או רע? מה זה משחק סכום אפס? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לזכור את הטוב ברע ואת הרע בטוב? האם באמת יש טוב מוחלט או רע מוחלט? בטוב לזכור את הרע, ברע לזכור את הטוב, לא לשכוח את הרע, לא לשכוח את הטוב, בלי שכחה אין טוב או רע, איך להגיע לאיזון רגשי? ...
בחירה בין טוב לרע, בחירה בלי טוב ורע, לבחור בלי טוב או רע, לרצות בלי טוב או רע, רצון ללא טוב או רע, הרצון הראשון, הבחירה הראשונה, בחירה חופשית, בחירה ללא סיבה, בחירה ללא רצון
בחירה בין טוב לרע, בחירה בלי טוב ורע, לבחור בלי טוב או רע, לרצות בלי טוב או רע, רצון ללא טוב או רע, הרצון הראשון, הבחירה הראשונה, בחירה חופשית, בחירה ללא סיבה, בחירה ללא רצון
... בין טוב לרע, בחירה בלי טוב ורע, לבחור בלי טוב או רע, לרצות בלי טוב או רע, רצון ללא טוב או רע, הרצון הראשון, הבחירה הראשונה, בחירה חופשית, בחירה ללא סיבה, בחירה ללא רצון האם קיימת בחירה אמיתית שאינה קשורה לטוב או רע? אליעד כהן דן בשאלה מהותית ועמוקה: האם קיימת בחירה ללא קשר למושגים של טוב או רע, והאם בכלל אפשרי שיהיה רצון שאינו נשען על הערכה של ... ובוחר את מה שנתפס בעיניו כטוב יותר או לפחות כרע במיעוטו. עם זאת, אליעד מסביר שישנה אפשרות תיאורטית לכך שהבחירה לא תהיה קשורה לשיקולים של טוב או רע כלל. הוא נותן כדוגמה את אלוהים, שהחליט לברוא את ... אליעד מתייחס למצב שבו אדם בוחר פעולה כלשהי ללא סיבה. הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם שמחליט להרים כיסא. בהחלטה כזו, אם באמת אין שום שיקול של טוב או רע, זוהי למעשה בחירה ללא סיבה, בחירה שרירותית. אם אין ... עצם הקיום והמודעות, לפי אליעד, מניחים איזשהו סוג של רצון, אפילו אם הרצון הזה הוא רק לרצות או אפילו רק להתקיים. ולכן, השאלה לגבי בחירה ללא טוב או רע נוגעת במשהו מאד עמוק ויסודי בתודעה האנושית. עם זאת, ... בנושא? נקודה נוספת שאליעד מציין בהרצאה היא שאין תשובה מוחלטת וברורה לשאלות הללו. כאשר הוא נשאל בצורה מפורשת על המהות המדויקת של בחירה ללא טוב או רע, הוא מדגיש שוב ושוב שהדיון עצמו והניסיון להבין את ... שחשוב להתמקד בהבנת המורכבות והעומק של השאלות, ולשאול אותן באופן אותנטי, גם אם בסופו של דבר לא מגיעים לתשובה חד - משמעית. מהי בחירה ללא טוב או רע? מהו הרצון הראשון? האם אפשר לבחור ללא סיבה? האם אפשרי רצון ללא שיקול טוב או רע? מהי בחירה חופשית באמת? האם קיימת תשובה מוחלטת לשאלת ...
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 5
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 5
... המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 5 האם טוב ורע הם מושגים מוחלטים? הטוב והרע אינם מושגים מוחלטים, אלא תלויים בתפיסתו האישית של האדם וברצונותיו. הגדרת טוב או רע היא סובייקטיבית לחלוטין ונקבעת לפי התרבות, האמונות והנסיבות האישיות. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה ממלחמת העולם השנייה: גרמני שרואה בהריגת יהודים מעשה טוב, לעומת יהודי שמאמין שלהרוג מחלל שבת זה טוב. כלומר, אותו מעשה נתפס בצורה שונה בהתאם לנקודת המבט האישית של כל אדם. איך האדם יכול לדעת מה טוב ומה רע בו? כדי שאדם יבין מה טוב או רע בו, עליו קודם להבין מהי בכלל ההגדרה של טוב ורע. לדוגמה, אם אדם מגדיר את עצמו כחכם ומרגיש טוב כשמחמיאים לו על חכמתו, הוא יראה בחכמה דבר טוב. לפי אליעד, כל דבר שמעורר באדם תחושה ... ולהסתכל על כל המציאות כשלם, הוא מגלה שאין משמעות אובייקטיבית לטוב ולרע. לדוגמה, כאשר מסתכלים על קיומם של בני אדם, קופים, גלקסיות או מפלצות, אין לזה משמעות של טוב או רע - פשוט יש מציאות אינסופית שבה כל האפשרויות קיימות. מה קורה כשהאדם מבין שהוא חלק מהמציאות? כשאדם מפסיק לראות את עצמו כנפרד מהמציאות ומבין שהוא חלק בלתי נפרד ממנה, הוא חווה את המציאות בצורה שלמה יותר. לדוגמה, אם אדם נכווה מאש, מנקודת מבטו האישית זה רע, אך מנקודת מבט של המציאות עצמה, זה בדיוק מה שהמציאות רצתה שיקרה, ולכן זה אינו טוב או רע - אלא פשוט מציאות. איך אפשר להתחבר לתפיסת המציאות השלמה? אליעד כהן אומר שכדי להתחבר למציאות השלמה, יש לשאול את השאלה מי אני? או מה אני?. כך האדם יכול לראות שהוא לא רק הישות הנפרדת (מושה), אלא גם המציאות כולה. כשהוא חווה את הדברים משתי הפרספקטיבות הללו בו זמנית, הוא יכול לחוות גם טוב וגם רע, ובסופו של דבר להפסיק להרגיש טוב או רע לחלוטין. איך אהבה עצמית קשורה להבנת המציאות? כאשר האדם מבין שהמציאות אוהבת אותו כפי שהוא, אין לו סיבה לשנוא את עצמו, אפילו לא על טעויות וכישלונות. אם המציאות היא זו שהכתיבה לו ... קורה כאשר מפסיקים להגדיר את עצמנו לגמרי? אליעד מסביר שיש מצב עמוק יותר, שבו האדם מפסיק להגדיר את עצמו בכלל, לא כאדם נפרד ולא כמציאות. במצב זה האדם מפסיק לחוות טוב או רע, ומגיע למצב שבו הוא קיים אך אינו חווה את עצמו באופן רגיל. זאת התודעה האחדותית - הוא ישנו, אך לא מוגדר בצורה מסוימת. מה לעשות עם בעיות של חוסר ריכוז? אליעד מסביר שחוסר ריכוז ... שלהרוג אחרים הוא דבר טוב, ואילו אחר יחשוב שזהו רע מוחלט. ההגדרה של טוב ורע משתנה בהתאם לאדם ולנסיבות. כיצד ניתן לדעת מה טוב ומה רע? לפני שאדם שואל את עצמו מה טוב או רע בו, עליו לשאול מהי בכלל ההגדרה של טוב ורע. לדוגמה, אם אדם רואה את עצמו כחזק או חכם, מה גורם לו לחשוב שזה טוב? אם הוא מרגיש טוב כשמישהו מחמיא לו על חכמתו, הוא יסיק שחכמה היא דבר ... מסוגל להכיל את החוויות שלו בצורה שלמה יותר. אליעד: מה זה אומר? שאלה: שאין הגדרה לטוב ולרע. אליעד: כי טוב ורע זה הכל לפי הרצון של האדם שאלה: האם אתה יודע מה טוב או רע בך, איך? אליעד: אתה שואל האם בן אדם יודע מה טוב או רע בו, אז אני אסביר את זה בצורה ממש פשוטה, השאלה שאדם שואל מה טוב או רע בי, זו שאלה מורכבת, יש שאלה יותר פשוטה ממנה, קודם מה זה טוב או רע, ואחר מה זה טוב או רע בי. אם אדם לא יודע מה זה טוב או רע, אז הוא לא יודע מה טוב או רע בו, לדוגמה ניקח בן אדם גרמני במלחמת העולם שהוא חושב שלהרוג יהודים זה טוב, אז בסוף היום הוא אומר לעצמו, היום הצלחתי להרוג אלף יהודים, והוא מתמלא אושר מזה, הוא הצליח להרוג ... ואז הוא מצליח להרוג עמלקים, אז הוא אומר איזה טוב לי שאני רוצח, אבל מצד שני, אתה יכול להגיד לרצוח זה לא טוב, אם רצחתי זה לא טוב. לכן צריך קודם כל להגדיר מה זה טוב או רע, ואחר כך לראות מה רע בך. עכשיו אני יכול להגיד לך בפשיטות שכול דבר שאתה אוהב אותו בעצמך, אם תיקח עכשיו דף, ואני אבקש ממך לכתוב מי זה מושה, ותכתוב מושה הוא כזה וכזה וכזה, אז אשאל ... לך להרגיש טוב אתה חושב שזה טוב ומה שגורם לך להרגיש רע אתה חושב שזה רע. שאלה: אבל זה לא אובייקטיבי. אליעד: עכשיו מה זה בכלל טוב ומה זה רע, ואז תבדוק האם זה טוב או רע. בא ניקח דוגמה, למשל אתה אדם בריא, תשאל האם זה טוב או רע? למשל אם היית חולה, אנשים חולים לא אוהבים את עצמם, כל הזמן מתלוננים. עכשיו נשאל להיות בריא זה טוב או רע? שאלה: זה טוב. אליעד: איך אתה יודע? אתה כל כך בטוח? שאלה: כן להיות בריא זה טוב אליעד: כי אתה רוצה את זה, אתה מרגיש טוב כי אתה בריא, אבל מי אמר שזה טוב? אתה יודע שיש מלא אנשים שרוצים להיות חולים, כי כשהם חולים אוהבים אותם ונותנים להם תשומת לב. השאלה היא מה היא האמת? האם זה טוב או רע? אגיד לך איך מגלים אם זה טוב או רע. שים לב לתהליך, התחלנו עם הסיפור של החברים, אמרנו שזה בכלל אהבה עצמית, אחר ראינו שאהבה עצמית תלויה בטוב וברע שאתה מרגיש, אחר כך הבנו שכדי להבין מה טוב או רע בך זה בעצם נגזרת של מה זה טוב ומה זה רע, אם נגיד להציל חולים זה טוב, אז אם אציל חולים ארגיש טוב, אם להיכשל בבחינה פיננסית זה רע, אז אם אכשל ארגיש רע שאלה: יש למעשה הגדרות חברתיות אליעד: אז השאלה היא איך נדע מהו טוב או מהו רע, למשל אדם שאיבד את כל רכושו זה טוב או רע? שאלה: רע אליעד: אני אגיד לך למה זה טוב לדוגמה, כי אם הוא אבד את כל רכושו, זה סימן שהוא היה מספיק אמיץ כדי לעשות דברים מסוכנים. מתי האדם מאבד את הכסף, כאשר הוא עושה טעויות, למה ... רע יש טוב. אליעד: נכון למשל בן אדם שהוא לא בריא, למה הוא לא בריא? כי הוא לא שומר על הבריאות שלו, למה הוא לא שומר על הבריאות שלו? כי הוא מסור לעבודה, אז זה טוב או רע? אז אפשר להגיד שזה טוב כי הוא מסור לעבודה, אבל אפשר להגיד שזה גם רע כי הוא צריך להקדיש זמן לבריאות. ומה האמת, איך נדע אם זה טוב או רע מבחינה אובייקטיבית? האם זה באמת טוב או באמת רע? אם הייתי שואל את אלוהים מה הוא היה אומר, מה אלוהים חושב? אז בשביל זה צריך לנסות להבין ולהסתכל בפרספקטיבה רחבה יותר. זה מתחיל ... לי? אבל אתה צריך לצאת מעצמך, תחשוב שאתה מסתכל על המציאות מבחוץ, עכשיו אתה יוצא מהגוף, יוצא מכל העולם, אתה בקצה האחרון ומסתכל, ועכשיו אתה צריך משם להחליט אם זה טוב או רע, לפי מה אתה מחליט? למשל אתה נמצא עכשיו בקצה של העולם, ואתה רואה את כל העולם כמו סרט, כל מה שקורה אתה רואה, עכשיו אתה רואה קוף, האם זה טוב או רע להיות קוף? אין בזה טוב או רע, יש קוף, יש בן אדם, יש כזה ויש כזה, יש את הכל. תחשוב, כאשר אתה אומר אני, אתה מתכוון לגוף, נכון? עכשיו כאשר אתה מתפתח מבחינה רוחנית, כאשר אתה אומר אני אתה מתכוון לתודעה, עכשיו ... את הכי רע, את כל הסקלה, יש לך גלקסיות מכאן ועד האין סוף, יש לך הכל, כל מה שאתה רוצה. אתה המפלצות ואתה כל בני האדם, אתה הכל הכל. עכשיו אתה מסתכל על זה ושואל זה טוב או רע? למי זה טוב או רע? מה שייך כאן טוב או רע, יש את זה, ויש את זה, יש את הכל. זאת אומרת שמבחינה אובייקטיבית, מהבחינה הכללית האם זה
להרגיש טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע?
להרגיש טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע?
... טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע? מי מחליט אם תרגיש טוב או רע? אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות בני אדם היא מי בעצם מחליט אם האדם ירגיש טוב או רע. כולם רוצים להרגיש טוב ואף אחד אינו רוצה להרגיש רע, אבל מה הוא הגורם שמחליט אם תחושות האדם יהיו טובות או רעות? ... הפנימית של האדם משתנה באופן תמידי, והיא מתבטאת ברצון של האדם. הרצון הפנימי הוא בעצם זה שמחליט אם יהיה לאדם טוב או רע. ככל שהאדם ירצה את מה שקורה לו, כך הוא ירגיש טוב, וככל שירצה פחות את מה שקורה לו, כך הוא ירגיש רע יותר. לדוגמה, אם ... באותו רגע. זוהי שליטה מוחלטת ואמיתית על תחושת האושר והסיפוק של האדם. לסיכום, מהו הגורם היחיד שקובע אם תרגיש טוב או רע? הגורם היחיד שקובע האם תרגיש טוב או רע הוא הרצון הפנימי שלך. ככל שתלמד לשלוט ברצון הפנימי, ולגרום לעצמך לרצות את המציאות כמו שהיא, כך תרגיש טוב יותר, ללא ... זוהי הדרך האמיתית והיחידה להרגיש טוב באמת ובשלמות לאורך זמן. איך לשלוט ברצון הפנימי? מי מחליט אם יהיה לך טוב או רע? איך להרגיש טוב בכל מצב? האם אפשר להיות מאושר ללא תנאים חיצוניים? כיצד לשנות את התחושה הפנימית? מי באמת מחליט אם תרגיש טוב או רע? כל אדם רוצה להרגיש טוב, ואף אחד אינו מעוניין להרגיש רע. אך למרות הרצון העז של כולם לחוות הרגשות חיוביות, רוב האנשים לא מבינים מהו הגורם המרכזי והיחיד שבסופו של דבר קובע את ההרגשה שלהם, האם ירגישו טוב או רע. לפי אליעד כהן, הגורם היחיד והמרכזי שקובע אם אדם ירגיש טוב או רע הוא הרצון העצמי שלו. איך הרצון העצמי משפיע על ההרגשה של האדם? המציאות החיצונית משתנה כל הזמן - לפעמים חם, לפעמים קר, ... היחיד האחראי על ההרגשה הטובה או הרעה של האדם הוא הרצון הפנימי שלו בלבד. לא רק שהרצון קובע אם האדם ירגיש טוב או רע, אלא הוא גם קובע את רמת ההרגשה - ככל שהרצון חזק יותר, האדם ירגיש טוב יותר, ולהיפך. מדוע אנשים משקיעים מאמצים ... זמן. למה דווקא הרצון הפנימי הוא המפתח להרגשה טובה? כיוון שהרצון הפנימי הוא היחיד שמחליט האם האדם ירגיש טוב או רע, השליטה בו היא הכלי החשוב ביותר להשגת אושר. כל עוד אדם אינו שולט ברצון הפנימי, הוא יהיה נתון לשינויים תמידיים, וכל ... מי ששולט ברצון העצמי, יכול להחליט תמיד איך להרגיש. איך להרגיש טוב תמיד? מהו רצון פנימי? מי מחליט אם ארגיש טוב או רע? איך לשנות את הרצון שלי? מה גורם לאושר אמיתי? להרגיש טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע? הפעם אענה על השאלה, מי מחליט עבור האדם אם הוא ירגיש טוב או רע? ומה זאת אומרת? כל אחד בעולם רוצה להרגיש טוב, וכמה שיותר טוב, טוב יותר. ומהו אותו גורם שיגרום לאדם להרגיש טוב יותר. ...
טוב ורע זיכרון ושכחה, איך שכחה גורמת לאדם להרגיש טוב או רע? איך בן אדם מרגיש טוב או רע? איך לא להרגיש טוב או רע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, בטוב לזכור את הרע, ברע לזכור את הטוב, איך לא לשכוח את הטוב? איך לא לשכוח את הרע?
... ורע זיכרון ושכחה, איך שכחה גורמת לאדם להרגיש טוב או רע? איך בן אדם מרגיש טוב או רע? איך לא להרגיש טוב או רע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, בטוב לזכור את הרע, ברע לזכור את הטוב, איך לא לשכוח את הטוב? איך לא לשכוח את הרע? מדוע הזיכרון והשכחה יוצרים תחושה של טוב ורע? כל התחושות של טוב או רע שאדם חווה בחייו נוצרות רק כתוצאה משכחה. הסיבה לכך פשוטה מאוד: התחושה של טוב מגיעה כי האדם שוכח את הרע, והתחושה של רע נוצרת כי האדם שוכח את הטוב. אם האדם לא היה שוכח שום דבר, לא את הטוב ולא את הרע, הוא לא היה מרגיש טוב או רע בכלל. הוא היה במצב נייטרלי ואדיש לחלוטין, ללא שום תנודות רגשיות קיצוניות לכיוון חיובי או שלילי. לדוגמה, כשאדם נמצא בתקופה ... בין טוב ורע בחיים? הסוד שאליעד כהן נותן למאזיניו הוא פשוט אך עמוק: אם האדם רוצה להרגיש טוב או רע, עליו לשכוח. כשאתה רוצה להרגיש טוב, תשכח את כל הרע שקיים בחייך. כשאתה רוצה להרגיש רע, תשכח את כל הדברים הטובים שקיימים. ...
אלוהים טוב או רע? העולם טוב או רע? עושה טוב או עושה רע?
אלוהים טוב או רע? העולם טוב או רע? עושה טוב או עושה רע?
... טוב או רע? העולם טוב או רע? עושה טוב או עושה רע? הכוח שמניע את העולם - טוב או רע? אליעד כהן עוסק בשאלה מרכזית ויסודית בנוגע למציאות: האם הכוח שמניע את העולם, או במילים אחרות אלוהים, ... היקום או הסיבה הראשונה, הוא כוח טוב או רע? בסוגיה זו מוצגות ארבע אפשרויות מרכזיות להבנת טבעו של הכוח הזה. הסיכום שלפניכם יסביר בצורה מפורטת ויסודית ... להבחנה של טוב ורע, ולכן הוא איננו טוב או רע. האם הכוח הוא גם טוב וגם רע בו - זמנית? האפשרות השנייה היא לטעון שהכוח הזה גם טוב וגם רע בו - זמנית, כי ... שאיננו מוגבל על ידי הגדרות של טוב או רע. במצב כזה, הכוח שמניע את הכל אכן מיטיב, משום שההטבה היא עצם הקיום של המציאות כולה ללא הפרדה. לכן, האחדות ... לסיכום - כיצד להבין האם הכוח טוב או רע? אליעד כהן מסכם ארבע תפיסות עיקריות: הכוח לא טוב ולא רע כי הוא מעבר לטוב ולרע. הכוח הוא גם טוב וגם רע, מה ... בשלמותו המוחלטת. האם אלוהים הוא טוב או רע? האם העולם הוא טוב מוחלט? מה המשמעות של טוב דרכו להיטיב? האם הכל אחד? מה ההבדל בין נפרדות לאחדות? מהם ... על הכוח שמניע את העולם, האם הוא טוב או רע? והכח המניע את העולם, תיקראו לו אלוהים, היקום, או כל אחד איך שיקרא לו אפילו אפשר לקרא לו הסיבה המניעה את ...
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
... הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר מה הקשר בין תחושות טובות לרעות? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי תחושות טובות ורעות אינן קיימות בנפרד, אלא קשורות זו בזו באופן הדוק. התחושות ... לך כסף. כך, כל תחושה של טוב ניזונה מרע ולהיפך. מה המשמעות של עוצמת התחושות טוב ורע? אליעד מדגיש כי יש לאדם שליטה מסוימת על עוצמת התחושות שלו. הוא מסביר כי כאשר אדם מגזים בתחושה של טוב או רע, הוא למעשה מחזק ומגדיל גם את התחושה ההפוכה. לדוגמה, אם אדם חושב שהמצב שלו רע מאוד, הוא בעצם יוצר זיכרונות או ציפיות של טוב קיצוני, וכאשר יגיע הטוב, הוא ... את הדברים הטובים שיקרו בעתיד בעקבות התחושה הרעה הנוכחית, וכך לאזן אותה. על ידי התרגיל הזה, האדם מפסיק את הקיצוניות וההקצנה של תחושות, ומתקרב לנקודת איזון פנימית. מה הסיכון בהקצנת הטוב או הרע? אליעד מזהיר שכאשר אדם מקצין תחושות, הוא למעשה מייצר לופ שמחזק ומנציח את הסבל או את האושר הקיצוני. ככל שהאדם מקצין יותר, כך הוא נכנס עמוק יותר למשחק ... מה הקשר בין המחשבות לעוצמת התחושות? אליעד מדגיש שהמחשבות הן אלו שמזינות את העוצמות של התחושות. כלומר, האדם לא חייב להפסיק לחשוב לגמרי, אלא לשנות את היחס שלו למחשבות. כל מחשבה על דבר טוב או רע מחזקת את ההפך שלה, לכן ככל שהאדם ילמד לשמור על איזון במחשבות, ולא להגזים בערך שהוא נותן להן, הוא יפחית באופן אוטומטי את עוצמת הרגשות ויתקרב יותר ויותר ...
ליהנות מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע
ליהנות מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע
... מהספק, אין שמחה כהתרת הספקות, למה קשה להחליט? האם החלטה עושה טוב או רע? האם טוב להחליט? האם רע להחליט? למה קשה לקבל החלטה? מתי קשה לקבל החלטה? מהי החלטה? החלטה וצמצום, צמצום זה טוב או רע למה קשה לנו לקבל החלטות? קבלת החלטה משמעותה צמצום אפשרויות. לפי אליעד כהן, כאשר האדם מחליט, הוא בעצם מוציא דבר מסוים מכוח אל הפועל, ומוותר על שאר ... ברגע שהוא מחליט, הוא מבטל את האפשרות השנייה ובכך מצמצם את הפוטנציאל שהיה לו קודם לכן. לפי אליעד, ההחלטה מהווה אקט של צמצום. האם החלטה עושה לנו טוב או רע? ההחלטה עצמה אינה בהכרח טובה או רעה, אלא יש לה יתרונות וחסרונות. מצד אחד, כאשר יש ספקות ואפשרויות פתוחות, האדם יכול ליהנות מהפנטזיה, מהאפשרויות הרבות ... כל החלטה תמיד מלווה בתחושת אובדן של אפשרויות אחרות, ובו - זמנית מלווה בתחושת סיפוק ומימוש של אפשרות אחת בלבד. למה קשה לקבל החלטות? האם החלטה עושה טוב או רע? איך להתמודד עם ספקות? מה היתרון של לא להחליט? האם אפשר ליהנות מכל האפשרויות? ...
שליטה רגשית, לשלוט ברגשות, האם שליטה רגשית זה טוב או רע? האם לשלוט ברגשות זה טוב או רע? איך זה מרגיש לשלוט ברגשות? איך זה מרגיש לבחור מה להרגיש? האם כדאי לשלוט ברגשות? מהי שליטה רגשית? שליטה על הרגשות, לבחור מה להרגיש
שליטה רגשית, לשלוט ברגשות, האם שליטה רגשית זה טוב או רע? האם לשלוט ברגשות זה טוב או רע? איך זה מרגיש לשלוט ברגשות? איך זה מרגיש לבחור מה להרגיש? האם כדאי לשלוט ברגשות? מהי שליטה רגשית? שליטה על הרגשות, לבחור מה להרגיש
... רגשית, לשלוט ברגשות, האם שליטה רגשית זה טוב או רע? האם לשלוט ברגשות זה טוב או רע? איך זה מרגיש לשלוט ברגשות? איך זה מרגיש לבחור מה להרגיש? האם כדאי לשלוט ברגשות? מהי שליטה רגשית? שליטה על הרגשות, לבחור מה להרגיש האם לשלוט ברגשות זה טוב או רע? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם כדאי לאדם לשלוט ברגשותיו או לתת לרגשות לנהל אותו באופן טבעי. שליטה רגשית, לפי אליעד, היא מצב שבו האדם ... שליטה רגשית רגשות חיוביים איך לשלוט בכעס? להרגיש שמחה בעוצמה יתרונות וחסרונות של שליטה ברגשות האם שליטה רגשית זה טוב או רע? איך זה מרגיש לשלוט ברגשות? בפני שאלת אם עדיף לשלוט על הרגשות או לא, אליעד מסביר את היתרונות והחסרונות של כל גישה. הוא מציע תרחיש בו אדם מסוגל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אפשרויות בחירה ללקוח, לתת ללקוח אפשרות בחירה, לתת ללקוח אפשרות לבחור, שיטות מכירה, שיטות שכנוע, לשכנע לקוח, לגרום ללקוח לקנות, אפשרות הבחירה, בחירה טוב או רע, איך לשכנע לקוח?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טוב או רע, איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טוב או רע, כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לביטחון עצמי, רטוריקה, אימון אישי לפרישה בתחום טוב או רע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 23:25:14 - wesi1