אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשוב להציב מטרות ✔מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים? למה אם לא היה לך שום רצון כלל, לא היית סובל? כיצד קשר זוגי משפיע על תחושת המשמעות בחיים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים? למה אם לא היה לך שום רצון כלל, לא היית סובל? כיצד קשר זוגי משפיע על תחושת המשמעות בחיים? האם באמת הכנסה פסיבית מביאה אושר? מה ההבדל בין עבודה למשחק בחיים? כיצד מתמודדים עם הפחד מכישלון ותחושת חוסר ערך? מהו המקור האמיתי לרצונות שלנו? למה חשוב להציב מטרה בחיים ואיך לבחור אותה נכון? איך יוצאים מדיכאון וחוסר אנרגיה? מדוע אנחנו מרגישים מושפלים מהרצונות שלנו? איך אפשר להפוך את החיים למשחק אמיתי? פחד להרגיש אפס?
מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים?

תחושת חוסר הרצון ותחושת התקיעות הפנימית הן לא תוצאה של חוסר מוחלט ברצון, אלא דווקא של סבל שנוצר עקב פער בין הרצונות שיש לאדם לבין מה שהוא חווה בפועל. אליעד כהן מדגיש שאם לא היה לך שום רצון כלל, לא היית סובל. כמו שאבן אינה סובלת משום שאין לה רצון, כך גם האדם סובל אך ורק בגלל שהוא רוצה דברים ולא מצליח להשיג אותם. אדם שמרגיש שאין לו חשק לחיות, למעשה סובל משום שהוא כן רוצה משהו - לחיות בצורה מסוימת, או לחוות סיפוק מסוים, והמציאות לא מאפשרת לו את זה.

כיצד קשר זוגי משפיע על תחושת המשמעות בחיים?

בשיחה תיאר המשתתף מערכת יחסים זוגית עם בחורה, שגרמה לו לתחושת ריקנות וחוסר תכלית. אליעד הסביר שתקופה כזו, שבה האדם לא עושה כלום או עושה מעט מאוד, גורמת לו לאבד את התחושה של משחק החיים - של פעילות ועניין. האדם מתרגל לאי - עשייה וההרגל הזה הופך לרעל נפשי, גורם לאובדן הדרייב ולתחושה של חוסר משמעות פנימית.

האם באמת הכנסה פסיבית מביאה אושר?

רבים רואים בהכנסה פסיבית מטרה אולטימטיבית, אך אליעד מדגיש שזו מלכודת. מטרת האדם שהועלתה בשיחה הייתה להגיע להכנסה פסיבית, ואז לשבת בבית ללא עשייה. אבל ההגעה למטרה זו, במקום להביא אושר, הביאה לתחושת חוסר תכלית ואובדן משמעות. הסיבה לכך היא שהאדם הפסיק לשחק את המשחק של החיים - הוא איבד את הרצון הפנימי לפעול, וזו הבעיה האמיתית. מי שלא נהנה מהעשייה עצמה, בסופו של דבר יסבול, אפילו אם הוא כביכול הגיע ל"חופש כלכלי".

מה ההבדל בין עבודה למשחק בחיים?

אליעד מבחין בין עבודה למשחק בצורה ברורה: עבודה נתפסת כהכרח, פעולה שנעשית מתוך אילוץ או חובה, בעוד שמשחק הוא משהו שנעשה מתוך רצון פנימי והנאה עצמית. כאשר האדם מתייחס לפעולות בחייו כאל משחק, הוא משתחרר מהלחץ ומהפחד להיכשל. אם החיים הם משחק, אין חובה לנצח בכל מחיר, ולכן האדם יכול ליהנות מעצם הפעולה ולא רק מהתוצאה.

כיצד מתמודדים עם הפחד מכישלון ותחושת חוסר ערך?

הפחד להיכשל נובע מתוך אמונה שאם ניכשל, אנחנו הופכים ל"אפס". אליעד אומר שהפחד הזה הוא האיום המרכזי על נפש האדם. לכן, הדרך להתמודד עם פחד זה היא להטיל ספק בעצם ההנחה שאסור להיות "אפס". כאשר האדם מטיל ספק באמונה זו, הוא משתחרר מלחץ הפחד ומתחיל לראות את החיים כמשחק, שבו אין חובה מוחלטת להצליח. אפשר גם להפסיד, ועדיין ליהנות.

מהו המקור האמיתי לרצונות שלנו?

רצון האדם, מסביר אליעד, מבוסס על תחושת חיסרון פנימית. לדוגמה, אדם רוצה להצליח או לקבל כבוד, משום שהוא מרגיש בפנים חסר ערך או "אפס". הרצון למלא את החיסרון הזה יוצר עבדות נפשית, כי האדם תמיד תלוי במשהו חיצוני כדי להרגיש טוב עם עצמו. אליעד מסביר שחשוב להטיל ספק ברצון הזה - לשאול את עצמך האם אתה באמת חייב להצליח או להרגיש שווה? כשהאדם מפרק את ההנחות הללו, מתחיל אצלו שחרור פנימי עמוק.

למה חשוב להציב מטרה בחיים ואיך לבחור אותה נכון?

לפי אליעד, ללא מטרה האדם לא באמת חי. החיים זקוקים למטרה, לרצון כלשהו שידחוף את האדם לפעולה. אבל המטרה לא חייבת להיות משהו גדול או רציני. המטרה צריכה להיות משהו שמרגש...
למה אנשים חווים חוסר רצון ותחושת תקיעות פנימית?

השיחה מתחילה בתיאור מצב של אדם שמרגיש חוסר חשק לחיות, תחושת ריקנות, חוסר אנרגיה, ואפילו תחושת חוסר תכלית כללית. אליעד כהן מחדד שאין מדובר רק בחוסר חשק, אלא בתחושת סבל פנימי - האדם סובל מהחיים עצמם. הסיבה לכך, מוסבר, היא שיש לאדם רצונות שלא מתממשים. כלומר, הוא כן רוצה משהו, אבל המציאות לא מסתדרת עם הרצון הזה, ולכן נוצר סבל.

אליעד מדגיש שמי שלא רוצה כלום - לא סובל. אבן, לדוגמה, לא סובלת, כי אין לה רצון. הסבל נובע מהפער שבין מה שהאדם רוצה לבין מה שהוא חווה בפועל. אם לאדם אין חשק לחיות, זה אומר שיש לו ציפיות מהחיים שהוא לא מצליח להגשים, ואז נוצר הסבל.

איך קשר רגשי או זוגי יכול להחמיר תחושת חוסר משמעות?

בהקשר של קשר זוגי עם בחורה, המספר מתאר תחושת תסכול. אליעד מסביר שהקשר עם הבחורה מייצג עבורו איזו תקופה שבה לא היה צורך לפעול, לא היה דרייב, לא היה משחק. תקופה שבה לא נעשה מאמץ. השהות בקשר כזה יוצרת הרגל של חוסר עשייה - וזה מזיק, כי בסופו של דבר האדם מתרגל לא לפעול, לא לשחק את משחק החיים, וזה שוחק אותו מבפנים.

האם המרדף אחרי הכנסה פסיבית הוא בעייתי?

נאמר שמטרת האדם הייתה לבנות לעצמו ביטחון כלכלי, להגיע להכנסה פסיבית שתפטור אותו מהצורך לעבוד. אבל לאחר שהגיע לשם - הוא איבד את הרצון, את המשמעות, את הדרייב. אליעד מסביר שזוהי מלכודת - כי המחשבה שהמטרה היא להפסיק לעבוד ולשבת בבית נובעת מהתניה חברתית ולא מהרצון האמיתי של האדם.

אליעד מדגיש שישנם אנשים שנהנים מעשייה, שהם לא רוצים הכנסה פסיבית אלא רוצים לפעול. מי שאינו נהנה מהפעולה, סובל. אבל זה לא אומר שהפתרון הוא לשבת בבית - הפתרון הוא למצוא פעולה שמהווה משחק, שמרגשת, שנותנת סיפוק מעצם ההנאה ממנה, לא רק מהתוצאה.

מה ההבדל בין עבודה למשחק?

אחד ההסברים המרכזיים הוא ההבדל שבין חוויה של עבודה לבין חוויה של משחק. עבודה היא פעולה שנעשית מתוך הכרח, משחק הוא פעולה שנעשית מתוך רצון פנימי, מתוך הנאה. כשאדם מתייחס למטרות שלו כמשחק - הוא חווה חופש, קלילות, שמחה. אבל אם הוא מרגיש "חייב" להצליח, "חייב" להרוויח, הוא נכנס ללחץ וסבל.

איך מתגברים על הרצון לנצח ועל הפחד מכישלון?

אחד הקשיים שזוהו בשיחה הוא הפחד מכישלון. אדם שרוצה להצליח ומפחד להיכשל - הופך את כל המהלך לסבל. לכן, אליעד מדגיש שצריך להפסיק להתייחס לחיים כאל תחרות או מבחן, ולהתחיל לראות אותם כמשחק. המשחק לא דורש הצלחה. במשחק אפשר גם להפסיד. וזה חלק מהעניין. כאשר האדם מצליח לראות את החיים כמשחק - הוא משתחרר מהפחד להיכשל, מהצורך להוכיח, ואז גם מתחיל ליהנות באמת.

האם כל רצון מבוסס על תחושת חיסרון?

השיחה חודרת לעומק הפסיכולוגי של הרצון. אליעד שואל למה אדם רוצה דברים מסוימים. לדוגמה, למה חשוב לו להצליח, למה חשוב לו להיראות טוב בעיני אחרים. התשובה, לפי אליעד, היא שהאדם רוצה להרגיש שהוא שווה, שהוא לא "אפס". כלומר, הרצון נובע מתחושת חיסרון פנימית - שבלעדיה, לא היה צורך לרצות כלום.

הבעיה היא, שכשהאדם מנסה למלא את החיסרון הזה, הוא הופך את עצמו לעבד של הצורך להוכיח שהוא שווה - וזה פוגע בחוויית המשחק והחופש. לכן, חשוב להטיל ספק ברצון הזה, לשאול את עצמך האם באמת אתה חייב להרגיש שווה, האם אתה באמת חייב לנצח - וכשמתחילים לפרק את ההנחות האלו, מתחיל שחרור פנימי אמיתי.

למה חשוב לזהות את המטרה האמיתית בחיים?

אחד המסרים החזקים של השיחה הוא ההכרח להציב לעצמך מטרה. אבל המטרה לא חייבת להיות "רצינית", אלא יכולה להיות גם משחקית, חווייתית. למשל, אם המטרה היא להיות אמרגן של מישהי, חשוב לברר - האם זה נובע מתוך משחק, מתוך רצון ליהנות מהתהליך? או שזה נובע מתוך רצון לקבל כבוד, כסף, הצלחה - כלומר, מתוך תחושת חיסרון?

אליעד מסביר שמי שלא מציב לעצמו מטרה - לא חי באמת. החיים מחייבים רצון, מטרה, עשייה. בלי זה, נוצר ריק, דיכאון, אובדן משמעות. אבל גם כאן, המטרה עצמה לא חייבת להיות גדולה, אלא היא חייבת להיות מחוברת למהות של המשחק - לפעולה שמביאה שמחה ועניין ולא ללחץ או פחד.

איך יוצאים מתחושת הדיכאון ומחזירים את תחושת החיות?

אליעד מדגיש שאדם שאין לו רצון - לא יכול לחוות שמחה. לכן, כדי לחוות שמחת חיים, אדם צריך קודם כל להחזיר לעצמו את הרצון. לא מדובר ברצון כפייתי, אלא ברצון שמבוסס על בחירה. אדם שלא רוצה שום דבר - ישקע במצב של ריקנות. אבל אדם שמציב לעצמו מטרה משחקית - יכול להתרגש, להתלהב, לחוות שמחה.

הפתרון הוא לא בהכרח להילחם בדיכאון, אלא להבין שהוא נובע מאובדן רצון. כשמחזירים לעצמנו מטרה אישית...
מהן המחשבות המניעות אותנו לפעול ומונעות מאיתנו להרגיש חופשיים?

במהלך השיחה שהתקיימה, אליעד כהן דיבר על תהליך ההתמודדות עם רגשות של חוסר רצון לפעול, חוסר כיוון וביטול עצמי. השיחה נגעה בהבנת הרצון האישי שלנו וכיצד זה משפיע על הבחירות שאנחנו עושים בחיים. דיברו על תחושת החוסר במטרה ותחושת חוסר הכיווניות. נושא זה נוגע גם לכיצד אנחנו חווים את עצמנו, את הרצונות שלנו, ואת חוויות החיים שלנו.

מהו הקשר בין המחשבות שלנו לבין הרצון הפנימי?

המחשבות שלנו משפיעות באופן ישיר על הרצון שלנו, ואליעד מציין כי כשיש לנו מחשבות שמחלישות אותנו, קשה לנו לפתח רצון אמיתי לפעול. לדוגמה, כשאנחנו מרגישים שאנחנו "חייבים" משהו מסוים, אנו מפסיקים ליהנות מהדרך, ומקבלים את הצורך הזה כאילו הוא גורם חיצוני שמנהל אותנו. מתוך זה, ההתמודדות עם הרצון הפנימי דורשת את ההבנה שאין דבר כזה חובת ניצחון, זהו רק משחק שברור שלא חייבים לנצח בו.

האם הרצון שלנו מבוסס על חובת הניצחון?

במהלך השיחה, הוסבר שהרבה פעמים המחשבות של אנשים הן שמביאות אותם למקום שבו הם מרגישים חייבים לנצח בכל מחיר. אליעד טוען שזו תפיסה לא נכונה של החיים, ויש לראות את הרצון הפנימי שלנו כמשהו שניתן לשחק איתו. הגישה הזו פותחת את הדלת לאפשרות להרגיש חופשיים יותר בבחירות שלנו, ולסבול פחות ממה שמצופה מאיתנו.

כיצד נוכל לשחק את החיים ולחוות אותם בצורה חופשית?

במקום לראות את הרצון כ"משהו שאני חייב להשיג", ניתן להסתכל עליו כ"משחק" שבו יש לנו שליטה על מה שיכול להתרחש. זהו שינוי בתפיסת עולמנו, שמאפשר לנו להבין שהדרך היא החשובה ולאו דווקא התוצאה הסופית. אליעד מציע לנו לחקור את הרצון שלנו באופן לא שיפוטי, כלומר, להיות פתוחים לחוויות ולתהליכים מבלי לחשוש שהן לא יהיו מושלמות.

מהו המשחק של החיים ומהי מטרתנו בו?

בהמשך השיחה, התפיסה של "המשחק" מתחילה להתבהר. אם אנחנו לא מסתכלים על החיים כעל מסלול שבו אנחנו חייבים לנצח בכל מחיר, אנחנו יכולים להרגיש פחות לחץ ולחוות את החיים בצורה אותנטית ומספקת יותר. אליעד כהן מסביר את הצורך...
תהליך לא עושה כלום איך להתמודד עם מתוך הבנה הנאה חיצוני החיים עם אישה רצון להיות איך לצאת מדיכאון ההבנה אושר איך אפשר איך יוצאים איך יוצאים מ איך לבחור איך מתמודדים איך מתמודדים עם איך מתמודדים עם חרדה איך מתמודדים עם חרדות איך מתמודדים עם פחד אמת אנרגיה אנרגיות בחיים בחירה דיכאון דיכאונות דכאון דכאונות האם באמת האמיתי הבדל הבדלה הבדלים ההבדל החיים הכנסה הכנסה פאסיבית הכנסה פסיבית הכנסה פסיבית מ הכנסות הפחד הפחד מכישלון הפחדים הרגשה הרגשה של ה הרגשה של חוסר הרגשה של משמעות הרגשת חוסר הרגשת משמעות הרצון הרצונות התמודדות זוגי זוגיות חוויה חוויות חווית חוסר חוסר אנרגיה חוסר ערך חוסר רצון חיים חרדה מ חרדה מכישלון חרדות מ חרדת כישלון חשוב להציב מטרות כישלון כישלונות לבחור להבדיל להיכשל להפוך להפוך את החיים להפוך את החיים למשחק להציב להציב מטרות להרגיש להרגיש אפס להשפיע על למה אנחנו למה חשוב למה חשוב להציב מטרות לפחד להרגיש לפחד מכישלון לרצון מה ההבדל בין מהי הסיבה מהי סיבה מושפל מטרה מטרה בחיים מטרות מטרת החיים מפחד להרגיש מפחד מכישלון מרגיש משחק משחקים משמעות משמעות בחיים משמעות החיים מתמודדים עם מתמודדים עם חרדה מתמודדים עם חרדות מתמודדים עם פחד סבל סובל סיבה סיבות עבודה עם הפחד עם הפחדים פחד פחד ל פחד להיכשל פחד להרגיש פחד מ פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים קשר זוגי רגישות רגש רגשות רצון רצונות תחושה תחושה של חוסר תחושה של משמעות תחושה של משמעות בחיים תחושות תחושת תחושת ה תחושת חוסר תחושת משמעות תכלית תקיעות תקיעות בחיים
חשיבות העצמאות הרגשית והפחתת התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות "גבר" אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של "תקיעות" רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? איך להגדיר "גבריות" בצורה נכונה? איך למצוא משמעות אמיתית ומטרות לחיים? גבריות ואוטונומיה רגשית, להיות גבר
... התלות בזוגיות או באישור חיצוני - מה המשמעות של להיות גבר אמיתי? מדוע תלות בבחורה נחשבת לבעיה? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? למה חשוב להציב מטרות חיוביות במקום מטרות שליליות? איך יוצאים ממצב של תקיעות רגשית ומעשית? כיצד ניתן להתייחס לחיים כמשחק כדי להוריד לחץ וחרדה? איך להגדיר גבריות בצורה נכונה? איך למצוא משמעות ... הוא בהגדרה ילד מבחינה רגשית. כלומר, הוא לא התבגר באמת, כי לא השיג את העצמאות הפנימית הנדרשת. למה חשוב להציב מטרות בצורה חיובית במקום מטרות בצורה שלילית? אחד מהדגשים המרכזיים שאליעד חוזר עליו במהלך השיחה הוא הצורך להציב מטרות חיוביות (פוזיטיביות) ולא מטרות שליליות. כאשר אדם מגדיר מה הוא ...
מטרות בחיים, מה רע בהצבת מטרות ויעדים אישיים? האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים?
מטרות בחיים, מה רע בהצבת מטרות ויעדים אישיים? האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים?
... מטרות ויעדים אישיים? האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים? האם כדאי לדעת בדיוק מה אני רוצה מעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי לשאלה האם כדאי לדעת מה אני רוצה מעצמי? אין תשובה חד - משמעית. ... גורמות לסבל? מה אלוהים רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה אין לי מטרות בחיים? האם כדאי להגדיר מטרות ויעדים אישיים? האם לבחור מטרה לחיים? בחירת מטרה אישית, האם חשוב להציב מטרות? הצבת יעדים אישיים, הצבת יעדים בעבודה, הצבת יעדים בחיים, הצבת יעדים לשנה החדשה, השגת מטרות בחיים, מטרות ויעדים בחיים, האם להציב מטרות בחיים? אין לי מטרה ...
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
... לקבל החלטות נכונות, לנוע קדימה ולהשיג את המטרות והיעדים שאתה רוצה בחיים. הצבת יעדים אישיים למה חשוב להציב מטרות? איך להגדיר מטרה בחיים? אין לי מטרות בחיים מטרות ויעדים בחיים הצבת מטרות אישיות והגשמתן בחירת מטרה אישית שלום חברים בחיים, כל אדם יכול להיתקל בקשיים, בעיות ... ועוד נושאים שיכולים לעזור לכם להבהיר את מטרותיכם ולהשיג הצלחה. שיהיה בהצלחה! בחירת מטרה אישית, למה חשוב להציב מטרות? הצבת יעדים אישיים, הצבת יעדים בעבודה, הצבת יעדים בחיים, הצבת יעדים לשנה החדשה, השגת מטרות בחיים, מטרות ויעדים בחיים, להציב מטרות בחיים, אין לי מטרה בחיים, ...
איך לפתח את המוח לילדים? פיתוח החשיבה לילדים אוטיסטים, איך לטפל בילד סכיזופרני? אוטיזם ילדים, פיתוח מיומנויות חשיבה לילדים, איך לגרום לילד להיות חכם? איך לגדל ילדים חכמים? איך לפתח את החשיבה לילדים? איך לגדל ילדים מחוננים?
איך לפתח את המוח לילדים? פיתוח החשיבה לילדים אוטיסטים, איך לטפל בילד סכיזופרני? אוטיזם ילדים, פיתוח מיומנויות חשיבה לילדים, איך לגרום לילד להיות חכם? איך לגדל ילדים חכמים? איך לפתח את החשיבה לילדים? איך לגדל ילדים מחוננים?
... שכלית לחלוטין, כמו לפתור תשבץ, לסדר חדר או לשחק משחקי חשיבה. פעולות כאלה מפעילות את המוח ודורשות מחשבה מתמדת, ולכן מפתחות את החשיבה. מדוע חשוב להציב מטרות לילדים שרוצים לפתח את החשיבה שלהם? ילד שלא מציבים לו מטרות ברורות לא יפתח את החשיבה שלו מעצמו. ילד שיושב מול טלוויזיה כל היום או פשוט יושב ובוהה בקיר, ...
מוטיבציה לאנשי מכירות, לעשות את הבלתי אפשרי, הדרכת אנשי מכירות, התיקון הכללי, אושר למכור, שיחות יוצאות, שיחות נכנסות, שיחות מכירה, התנגדויות של לקוח, מוטיבציה למכור, הצבת מטרות ויעדים
מוטיבציה לאנשי מכירות, לעשות את הבלתי אפשרי, הדרכת אנשי מכירות, התיקון הכללי, אושר למכור, שיחות יוצאות, שיחות נכנסות, שיחות מכירה, התנגדויות של לקוח, מוטיבציה למכור, הצבת מטרות ויעדים
... מהקל אל הקשה, ולהעלות בהדרגה את רף האתגרים. תהליך זה מחזק את האדם ומגדיל את תחושת המסוגלות שלו. בנוסף, הוא מדגיש שחשוב להציב מטרות גבוהות במיוחד כבר מההתחלה, כי מי שמציב לעצמו מטרות קטנות בלבד לא יצליח להתקדם באופן משמעותי. בסיום ההרצאה, אליעד מציין ...
סודות הצלילים, סודות המוסיקה, למה אנחנו אוהבים מוזיקה? איך מוזיקה משפיעה על מצב הרוח? איך מוזיקה משפיעה על המוח? איך מוזיקה משפיעה על האדם? למה אוהבים מוזיקה? איך מוזיקה משפיעה עלינו?
סודות הצלילים, סודות המוסיקה, למה אנחנו אוהבים מוזיקה? איך מוזיקה משפיעה על מצב הרוח? איך מוזיקה משפיעה על המוח? איך מוזיקה משפיעה על האדם? למה אוהבים מוזיקה? איך מוזיקה משפיעה עלינו?
... הצלילים, סודות המוסיקה, למה אנחנו אוהבים מוזיקה? איך מוזיקה משפיעה על מצב הרוח? איך מוזיקה משפיעה על המוח? איך ... שיוצר את התחושה שהמוזיקה מעוררת בנו. מה הופך צלילים מסוימים למוזיקה? לפי דברי אליעד, המוזיקה מורכבת לא רק מצלילים בפני עצמם, אלא גם מהסדר שלהם. חשוב להבין את המשמעות של כל צליל ביחס לצלילים האחרים. כלומר, לא כל צליל בפני עצמו יוצר את ההשפעה, אלא הדרך בה הוא משתלב בתוך רצף. הוא נותן דוגמה על רעש חזק שנשמע חזק יותר כאשר נשמע אחרי צליל חלש, לעומת רעש חזק לבד שיכול להיתפס כמתחיל במעט פחות חזק או מלחיץ. למה אנחנו אוהבים מוזיקה מסוימת? לא מדובר רק במוזיקה כזאנר ספציפי כמו מוזיקה קלאסית או ... בעקבות המוזיקה, ולכן הבחירה במוזיקה היא אישית ותלויה בקשר שלנו עם הצלילים והזיכרונות שקשורים אליהם. מה משפיע על מצב הרוח שלנו? איך מוזיקה משפיעה על המוח? למה אנחנו אוהבים מוזיקה? כיצד מוזיקה משפיעה על האדם? איך מוזיקה משפיעה על תחושותינו? ...
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
... בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי איך פחד מכישלון משפיע על קבלת החלטות? פחד מכישלון הוא אחד הגורמים המרכזיים שמשפיעים על קבלת ההחלטות שלנו. בהרצאה ... לדוגמה, אדם יכול להימנע מליצור קשר עם מישהו שהוא אוהב מחשש שהקשר לא יצליח. הפחד הזה נובע מהאמונה שאם נכשלנו במשהו, המשמעות היא שאנחנו עצמנו כישלון. אבל למעשה, כישלון הוא אירוע נקודתי, ואין הוא מעיד על אישיותנו באופן כללי. האם אפשר ללמוד להתמודד עם פחד מכישלון? אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם הפחד מכישלון, חשוב קודם כל להבין ממה בדיוק אנחנו מפחדים. הפחד מכישלון נוצר כאשר אנחנו חושבים שהכישלון יגרום לנו להפסיד משהו יקר, כמו הערכה עצמית, מעמד חברתי או ביטחון כלכלי. לדוגמה, אישה שרוצה לחוות חוויות אקסטרימיות כמו רכיבה על אופנוע, מפחדת להיפצע או להרגיש מושפלת אם תיפול. אליעד מדגיש את הצורך לשאול את עצמנו למה אנחנו לא עושים את הדברים שאנחנו רוצים בעצמנו, בלי להיות תלויים באחרים. האם הניסיון הוא מה שמונע פחד מכישלון? בהרצאה מודגש שהניסיון אכן משפיע על תחושת הביטחון, אך הוא לא הגורם היחיד. למשל, אדם שרוכב הרבה זמן על אופנוע בשטח מרגיש יותר בטוח ופחות פוחד להיכשל, אבל גם מי שיש לו ניסיון רב, נכשל לפעמים. ההבדל הוא שהאדם המנוסה לא מפרש את הכישלון כמשהו שמשפיע על ערכו העצמי, ולכן הוא מוכן להמשיך לקחת סיכונים. איך נכון להגדיר כישלון? אליעד כהן מדגיש שהמפתח להתמודדות עם פחד מכישלון הוא בהגדרה נכונה של המושג. לדוגמה, כאשר אדם נכשל במשחק מחשב בשלב הראשון, זה לא הופך אותו לכישלון אישי. הוא פשוט לא הצליח לעבור את השלב הספציפי הזה בניסיון הראשון. אם הוא ימשיך לנסות, הוא יוכל ללמוד ולהשתפר. לכן, כישלון הוא רק צעד בדרך ללמידה והצלחה, ולא משהו שמעיד עלינו באופן מוחלט. למה אנשים מפחדים כל כך מכישלון? הסיבה המרכזית לפחד מכישלון נעוצה במחשבה שאם נכשלנו, אנחנו מאבדים את ההערכה של עצמנו ושל אחרים. לדוגמה, מישהו שמפחד להתחיל קשר זוגי בגלל החשש שהצד השני לא יהיה מעוניין, או מישהו שנמנע מלשחק במשחק מחשב מחשש להיכשל ולהרגיש שהוא לא מספיק טוב. אליעד מסביר שהבעיה היא בהנחות היסוד שלנו, שמחברות ...
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 2
פחד מכישלון בלימודים חרדה מכישלון בלימודים פחד להיכשל בלימודים חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון פחד להיכשל חרדת כישלון - חלק 2 להלן מספר דוגמאות (בסדר אקראי) ומחשבות מפחידות שיש לאנשים שסובלים מפחד מכישלון בלימודים, עם הסבר איך להתמודד איתן: חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני חושב שיקרה הדבר הרע (סיכוי להיכשל בלימודים). וחלקן עוסקות בלמה אני לא רוצה שיקרה הדבר הרע (סיכון להיכשל בלימודים). ורצוי לשים לב להבדל שבין 2 סוגי המשפטים. למה אני חושב שיש סיכוי שאכשל בלימודים? סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אני תמיד נכשל בדברים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי הלימודים מאוד קשים ואני לא רוצה להיכשל בלימודים. סיכוי אני מפחד להיכשל בלימודים, כי יש לי חרדת בחינות ואז לא אצליח במבחנים ואז אכשל בלימודים. למה אני חושב שיש סיכון אם אכשל בלימודים? סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל לא יאהבו אותי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל בלימודים אשנא את עצמי. סיכון אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל אז אהיה בטוח שלא יצא ממני כלום. ולהלן שאלות לדוגמא שעל האדם לשאול את עצמו, כדי לטפל בפחד וכדי להתמודד עם הפחד מכישלון בלימודים . והכל עפ הנוסחא שהסברתי במקומות אחרים (ניתוח סיבתיות), כאשר המוח חושב שמשהו הוא הסיבה של משהו אחר (התוצאה), יש 3 בדיקות שצריכים לבצע לבדוק האם זו ... למנוע לשנות את הסיבה הזאת? דוגמא למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים , כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. הנחות יסוד אמונות מגבילות: עד עכשיו
הפחד להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון
הפחד להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון
הפחד להיכשל, להאמין בעצמך, איך להתמודד עם כישלון? איך לטפל בחרדת כישלון? דמיון מודרך, חשיבה חיובית, התמודדות עם פחד להיכשל, איך לא לפחד להיכשל? חרדה מכישלון, לא לפחד מכישלון, התמודדות עם פחד מכישלון למה התשובות הנפוצות לפחד מכישלון לא באמת עוזרות? כאשר אנשים מתמודדים עם פחד מכישלון , התגובות השכיחות ביותר של הסביבה הן להציע להם להאמין בעצמם, לחשוב חיובי או להזכיר להם דוגמאות היסטוריות של אנשים מצליחים כמו תומאס אדיסון, שנכשלו אינספור פעמים לפני שהצליחו. אמירות כאלה נפוצות מאוד: כולם נכשלים לפני שהם מצליחים. תאמין בעצמך ותצליח. אל תפחד להיכשל, מה אכפת לך? תתמקד בחיובי ותעשה דמיון מודרך. לכאורה, עצות אלו נשמעות חיוביות, אך הבעיה היא שהן לא באמת פותרות את הבעיה, ולפעמים אפילו מחמירות אותה. כאשר אדם שכבר חווה כישלונות חוזרים ונשנים נדרש לנסות שוב ללא שינוי ממשי במצב, הסיכוי שלו להיכשל שוב הוא גבוה. אם הוא ייכשל לאחר ששמע אינספור עידודים בסגנון תאמין בעצמך, הוא ירגיש שהמצב אבוד לגמרי, מה שעלול להביא אותו לייאוש עמוק, דיכאון או אפילו למחשבות קיצוניות. מהי הגישה המתוחכמת יותר, ולמה גם היא לא מספיקה? הגישה המתוחכמת יותר מנסה לטפל בסיבה הפנימית לפחד. האדם שחווה פחד מכישלון לרוב יגיד שהכישלון מעיד עליו שהוא לא שווה, לא מוצלח, טיפש או חסר ערך. לכן, בגישה זו מנסים לבדוק האם באמת הכישלון מעיד על כך. למשל: אם אכשל, זה אומר שאין לי ערך. אם אכשל, אני טיפש. אם אכשל שוב, אין לי תקנה. אמנם שיטה זו טובה יותר מהקודמת, אבל גם היא לא מספיקה, כיוון שלעתים הפחד של האדם להיכשל הוא מוצדק לגמרי, משום שבאמת קיים סיכוי גבוה לכישלון. איך לבדוק בצורה רציונלית את הסיכוי להיכשל ואת ההשלכות של הכישלון? אליעד כהן מציע גישה ריאלית, פרקטית ובריאה יותר להתמודדות עם פחד מכישלון, והיא בנויה משני צעדים מרכזיים: בדיקת הסיכוי לכישלון: יש לבדוק מדוע האדם נכשל בעבר, האם הכישלון נבע מדפוס התנהגות מסוים או מטעויות ספציפיות. אם הסיבות ידועות, צריך לשאול האם האדם באמת למד מהטעויות הללו או שהוא צפוי לחזור עליהן שוב. בדיקת ההשלכות של הכישלון: אם יתברר שאכן יש סיכוי סביר לכישלון נוסף, האדם צריך לשאול את עצמו מה באמת יקרה אם ייכשל שוב, האם ההשלכות הן כל כך איומות והאם הוא מסוגל ...
תלות רגשית, בניית הערכה עצמית - איך למצוא את עצמך ולהשתחרר מתלות רגשית? איך לבנות את ההערכה העצמית שלך מחדש? איך להשתחרר מקשר הרסני? מה עומד מאחורי הצורך בתלות רגשית? מהי חברות אמיתית והאם אפשר להשיג אותה? האם המראה החיצוני משפיע על ביטחון עצמי במערכות יחסים? האם מראה חיצוני משפיע על ביטחון עצמי? למה אנחנו משנים את עצמנו ליד אחרים? מהי חברות אמיתית?
... חיצוני משפיע על ביטחון עצמי? למה אנחנו משנים את עצמנו ליד אחרים? מהי חברות אמיתית? איך למצוא את עצמך ולהשתחרר מתלות רגשית? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת במערכת יחסים ... זה שאיפשר את המציאות הזאת. למה אנחנו מנסים להרשים אחרים ומאבדים את עצמנו? אליעד מתאר מצב שבו אדם משנה את ההתנהגות שלו בנוכחות בן זוג כדי להרשים אותו, ונמנע מלהתנהג ... מהקשר ההרסני. הוא מדגיש שהמטרה היא ליצור את עצמך מחדש, כך שכאשר האדם יהיה שלם ובטוח בעצמו, הוא לא יזדקק עוד לקשר ההרסני שבו הוא תלוי רגשית. מה עומד מאחורי ... איך להשתחרר מתלות רגשית? למה אנחנו משנים את עצמנו ליד אחרים? איך לבנות הערכה עצמית? מהי חברות אמיתית? למה אני לא מצליח לקבל את עצמי? האם מראה חיצוני משפיע על ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים? למה אם לא היה לך שום רצון כלל, לא היית סובל? כיצד קשר זוגי משפיע על תחושת המשמעות בחיים? האם באמת הכנסה פסיבית מביאה אושר? מה ההבדל בין עבודה למשחק בחיים? כיצד מתמודדים עם הפחד מכישלון ותחושת חוסר ערך? מהו המקור האמיתי לרצונות שלנו? למה חשוב להציב מטרה בחיים ואיך לבחור אותה נכון? איך יוצאים מדיכאון וחוסר אנרגיה? מדוע אנחנו מרגישים מושפלים מהרצונות שלנו? איך אפשר להפוך את החיים למשחק אמיתי? פחד להרגיש אפס?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חשוב להציב מטרות, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חשוב להציב מטרות, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי ועסקי, מאמן אישי למנהלים, מאמן אישי לעסקים בנושא חשוב להציב מטרות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 05:53:39 - wesi1