אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:37טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
מה זה טיפול בחשיפה ואיך הוא עובד?

טיפול בחשיפה הוא שיטת טיפול נפוצה המבוססת על ההנחה שכאשר אדם מתמודד באופן ישיר עם הדבר שמפחיד אותו, הוא מגלה בהדרגה שהמציאות אינה מאיימת כפי שדמיין. לדוגמה, אדם הסובל מחרדה חברתית יתחיל את הטיפול בחשיפה בכך שהוא מדבר מול קהל מצומצם, ולאט - לאט יגדיל את מספר האנשים שהוא עומד מולם. באופן דומה, אדם עם פחד גבהים יתמודד תחילה עם מקומות מעט גבוהים, ואז יתקדם בהדרגה למקומות גבוהים יותר, עד שהחרדה פוחתת באופן משמעותי.

האם טיפול בחשיפה תמיד מצליח?

למרות שטיפול בחשיפה יכול להיות יעיל מאוד, הוא אינו מצליח תמיד. לדוגמה, במקרים של פחד טיסה קשה לבצע "חשיפה הדרגתית", משום שאי אפשר "לטוס חלקית". במקרים כאלו, האדם נאלץ להתמודד מיד עם המצב השלם, דבר שעלול להגביר את החרדה וליצור התנגדות מוגברת לטיפול. למשל, אדם שיחווה חוויה שלילית בזמן טיסה עלול לפתח סלידה חזקה עוד יותר, ואף יסרב לטוס שוב, מתוך אמונה שהפעם החרדה הייתה אמיתית ומוצדקת.

מדוע החשיפה בלבד אינה מספיקה בטיפול בפחד?

חשיפה לבדה עשויה שלא להספיק, ולכן חשוב להוסיף לטיפול אלמנט של התבוננות והבנה. אדם הסובל מפחד קהל לא רק צריך לדבר מול אנשים שוב ושוב, אלא גם לבחון את המחשבות שעוברות לו בראש לפני, תוך כדי ואחרי ההתנסות. לדוגמה, מטפל יכול לשאול: "ממה פחדת שיקרה? מה באמת קרה בפועל? איך זה שינה את מה שחשבת לפני?". הבירור השכלי הזה מאפשר לאדם להפחית משמעותית את הפחד, כי הוא מברר ומערער את ההנחות הראשוניות שבבסיס החרדה.

כיצד דוגמת "התפוז המכני" ממחישה את מגבלות הטיפול בחשיפה?

בסרט "התפוז המכני" מוצגת דוגמה לכך שחשיפה בלבד לא בהכרח יוצרת שינוי רגשי אמיתי. גם כאשר מראים לאדם שוב ושוב סיטואציה מסוימת, זה לא תמיד יגרום לו לאהוב אותה או להפסיק לפחד ממנה. כדי שהטיפול יהיה יעיל באמת, יש צורך לשלב חשיפה עם הבנה פנימית עמוקה של מקור הרגשות והמחשבות.

איך מטפלים בפחדים ספציפיים כמו פחד מג'וקים או מים?

במקרה של פחד מג'וקים, אפשר להציע לאדם להתקרב לג'וק באופן הדרגתי כדי לראות שלא קורה דבר רע. אבל חשוב גם לשאול שאלות שיבררו את המקור הפנימי של הפחד: "מדוע אתה מפחד שהג'וק יקפוץ עליך? ואם הוא יקפוץ עליך, מה יקרה?". בדומה לכך, במקרה של פחד מים, אפשר להתחיל בשפיכת מעט מים על האדם ולהגדיל בהדרגה את החשיפה. לעומת זאת, במצבים בינאריים כמו פחד טיסה, החשיפה צריכה להיות מלווה בבירור פנימי עמוק וממוקד על הנחות היסוד.

למה חשוב לבחון גם את הנחות היסוד שמאחורי הפחד?

חשיפה חוזרת ללא בירור ההנחות הבסיסיות לא תביא להקלה קבועה. לדוגמה, אדם שחושש להיכשל מול קהל יכול לדבר מספר פעמים ולא להיכשל, אך עדיין לחשוש מהאפשרות שבעתיד ייכשל. במקרה כזה, יש לברר איתו מהן ההנחות שמאחורי החשש - "מה יקרה אם באמת אכשל? האם זה באמת כל כך נורא?". ההתבוננות מאפשרת לאדם לראות את חוסר הרציונליות של הפחד ולנטרל את המקור שלו.

כיצד טיפול בחשיפה מתקשר להתמכרויות ולרצונות חזקים?

העיקרון של טיפול בחשיפה עובד גם בצורה הפוכה: אם חשיפה מפחיתה פחד, אז מניעה (התנזרות) יכולה להחליש התמכרות או תשוקה חזקה מדי. למשל, אדם המכורה לסמים יכול להפסיק לצרוך אותם כדי להבין את הגורם לרצון שלו. תוך כדי ההתנזרות הוא יכול להתבונן על מחשבותיו ולברר "למה אני מרגיש רע כשאני לא צורך סמים?". בדיקת המחשבות והרגשות האלה תאפשר לו להתמודד עם השורש האמיתי של ההתמכרות, ולא רק עם הסימפטומים החיצוניים.

מה המשמעות של דברי רבי נחמן לגבי שבירת תאווה או פחד?

רבי נחמן מברסלב הסביר שכאשר שוברים תאווה או פחד מבלי להבין את השורש האמיתי שלהם, בדרך כלל יופיעו תאוות או פחדים אחרים, לפעמים אפילו חזקים יותר. לדוגמה, אדם שנדמה לו שנפטר מפחד מסוים עשוי לפתח פחד חדש, כי הבעיה העמוקה לא נפתרה. אותו עיקרון נכון לגבי תאוות או רצונות חזקים: אם לא מטפלים בשורש, הרצון פשוט יופיע בצורה אחרת. מכאן עולה החשיבות הגדולה של ההתבוננות הפנימית, בנוסף לחשיפה או להימנעות עצמן.

למה שילוב בין חשיפה להתבוננות הוא הכרחי בטיפול?

החשיפה יוצרת מידע חדש על המציאות, המאתגר את התפיסות הקודמות של האדם. ההתבוננות הפנימית שבאה לאחר מכן מאפשרת לו להבין מה היה שגוי במחשבותיו המקוריות ולפרק אותן בצורה שכלית ומדויקת. שילוב זה יוצר שינוי עמוק ואמיתי, ומונע חזרה של החרדה או ההתמכרות.
מהו טיפול בחשיפה?

ש: מה זאת השיטה הזאת שנקראת טיפול בחשיפה?

תשובה: הטיפול מבוסס על כך שכאשר אדם נחשף בהדרגה למצב מפחיד (כמו חרדה חברתית או פחד גבהים), הוא לומד, דרך החוויה עצמה, שהמצב אינו גורם לרע כפי שחשב. לדוגמה, מישהו שיש לו חרדה חברתית, מתחיל לדבר מול מעט אנשים, אחר כך מול מספר גדול יותר, וכך הלאה, עד שהוא מתרגל ונרגע מעט מהפחד הראשוני.

האם טיפול בחשיפה תמיד עובד?

ש: אם פשוט נחשפים עוד ועוד, האם זה תמיד יעלים את הפחד?

תשובה: לא בהכרח. יש מקרים שבהם לא ניתן לחשוף אדם בהדרגה (למשל, פחד מטיסות כשאין "טיסה קטנה" או "חצי המראה"). כמו כן, לפעמים עצם החשיפה עלולה להגביר את החרדה אם החוויה תהיה שלילית במיוחד, ואז האדם יירתע עוד יותר וירגיש "עכשיו אני בטוח לא רוצה לעשות את זה".

האם חשיפה בלבד מספיקה כדי להתמודד עם הפחד?

ש: אז מה עושים אם החשיפה מייצרת חרדה גדולה מדי או לא פותרת את הבעיה לגמרי?

תשובה: לעיתים קרובות, חשיפה לבדה לא מספיקה. חשוב לשלב בתהליך גם התבוננות על המחשבות עצמן. אדם מפחד מטיסה? יש לברר איתו ממה בדיוק הוא חושש. אם הוא בפחד קהל, כדאי לא רק לעלות ולדבר שוב ושוב מול אנשים, אלא גם לשאול: "מה חשבתי לפני? ממה פחדתי? ומה גיליתי תוך כדי ולאחר שעשיתי זאת?". הבירור השכלי מסייע להפחית את העוצמה של הנחת היסוד המפחידה.

כיצד דוגמת "התפוז המכני" מתקשרת לנושא?

ש: הוזכרה הדוגמה של "התפוז המכני". איך זה מתחבר?

תשובה: הרעיון הוא שגם אם מראים לאדם, שוב ושוב, סיטואציה מסוימת (למשל, אנשים שעושים משהו שהוא לא אוהב), אין זה מבטיח שישנה את תחושתו. בדומה למה שקורה בסרט, חשיפה חיצונית לבדה לא תמיד גורמת לאדם לאהוב או לא לפחד, אלא אם משלבים הסבר והתבוננות פנימית בהנחות היסוד.

מה לגבי פחדים ספציפיים כמו פחד מים או ג'וקים?

ש: איך זה בא לידי ביטוי בפחדים נקודתיים, כמו פחד ג'וקים או פחד להיכנס למים?

תשובה: במקרה של פחד ג'וקים אפשר לומר לאדם "בוא תתקרב קצת לג'וק ותראה שהוא לא עושה לך כלום". אבל חשוב גם לשאול: "מדוע אתה חושב שהוא יקפוץ עליך? ומה תחשוב אם הוא יקפוץ עליך?". עצם ההתנסות היא רק צעד אחד, והצעד השני הוא להבין את מקור החשש ולהפיג אותו דרך בחינת המציאות. בפחד ממים, לפעמים עושים זאת בהדרגה (שופכים טיפה, אחר כך עוד קצת), אבל אם יש מצב של כן או לא (כמו טיסה, ששם או שטסים או שלא), צריכים למצוא דרך אחרת לעקוף את ההתנגדות הראשונית.

מדוע חשוב לבדוק גם את הנחות היסוד?

ש: למה לא מספיק לפעול לפי "פשוט תעשה את זה הרבה פעמים וככה תתרגל"?

תשובה: אם לא מפרקים את הפחד לשורשיו, יש סיכוי שתישאר הנחה סמויה שעדיין מחזיקה את הפחד. לדוגמה, אדם שחושש "אם אכשל מול קהל, זה סוף העולם" - גם אם הוא ידבר מול קהל מספר פעמים ולא יקרה לו רע, עדיין יכול להיות שהוא חרד מהאפשרות שאולי באחד המקרים הבאים כן יקרה משהו רע. ההתבוננות מאפשרת לבדוק: "מה באמת יקרה אם אכשל? האם זה נורא כפי שאני חושב?" וכן הלאה.

כיצד טיפול בחשיפה מתקשר לרצון ולהתמכרות?

ש: מה הקשר בין פחד למשהו לבין הרצון לעשות משהו (למשל, התמכרות)?

תשובה: אפשר לראות את ההיגיון ההפוך. טיפול בחשיפה מתבסס על המנגנון "אם תתרגל שהדבר לא מפחיד, תפסיק לפחד". כך גם בקיצוניות השנייה: אם אתה רוצה משהו יותר מדי, אפשר לחוות את המצב ההפוך של הימנעות, ואז לבדוק מדוע אתה כל כך רוצה את זה. בדומה למה שאליעד הזכיר על "התנזרות" - בדיוק כמו שניתן לחשוף אדם לדבר שהוא חושש ממנו, אפשר למנוע מאדם משהו שהוא מכור אליו כדי שיבין מאיפה נובעת התשוקה.

מהי משמעות דברי רבי נחמן על שבירת תאווה?

ש: נאמר שאם "שוברים" תאווה אחת, לפעמים מופיעה תאווה אחרת. למה הכוונה?

תשובה: הרעיון הוא שאם לא מטפלים בשורש התאווה או הפחד, אז במקום אחד היא אולי נעלמת, אבל במקום אחר היא מתגברת או הופכת לתאווה אחרת. בדומה לפחד: אם לא מבינים את הסיבה העמוקה, יכול להיות שהפחד יחליף נושא או יחזור אחר כך בעוצמה גדולה יותר. לכן, בין אם מדובר בפחד ובין אם ברצון עז, יש צורך לבדוק את הנחות היסוד ולא רק לפעול מבחוץ.

מדוע חשוב לשלב התבוננות בכל שלב?

ש: אז מה בעצם העיקרון שעומד מאחורי הטיפול?

תשובה: השילוב של עשייה בפועל יחד עם הסתכלות פנימית והבנה הוא החלק החשוב. החשיפה (או ההתנזרות, במקרה שרוצים להפחית תשוקה) יוצרת נתונים חדשים על המציאות - האדם רואה שלא בהכרח קורה הדבר הרע שחשב, או שהמצב לא כזה טוב כמו שדמיין. בשלב הבא, מתבוננים ומפרקים את המחשבות שהיו לפני ההתנסות ואחריה. כך נוצרת למידה עמוקה, ולא רק פעולה אוטומטית.
עכשיו יש מושג שנקרא טיפול בחשיפה, מה זה אומר טיפול בחשיפה מה אתה יודע על זה?

ש: נגיד מישהו יש לו חרדה חברתית אז חושפים אותו למצב שהוא חרד ממנו לאט לאט עד שהוא יתרגל.

אליעד: תן דוגמה.

ש: נניח שידבר מול קהל או משהו כזה שידבר מול אנשים לאט לאט כאילו ליותר סיטואציות שהוא מפחד מהם.

אליעד: נכון אז זה הפירוש הפשוט של טיפול בחשיפה נגיד בן אדם נגיד מפחד במקום גבוהה אז בוא נעלה אותו למקומות גבוהים ואז הוא יראה שזה לא באמת מפחיד, אם הוא מפחד ללכת לעשות איזה משהו בוא ניתן לו לעשות את זה ואז הוא לא יפחד. אוקי עכשיו איך זה מתחבר למה שדיברנו קודם כי גם מה שדיברנו קודם סוג של חשיפה נגיד אתה לא אוהב משהו מסוים בא תראה אנשים שאוהבים את זה ואז זה יגרום לך לאהוב את זה, יש דוגמה כזאת אוקי עכשיו השאלה היא האם באמת טיפול בחשיפה עובד או לא עובד, אז כמובן שהשאלה הראשונה היא אם בן אדם ממש מפחד הוא גם מפחד להיחשף לדבר ואז מה עושים ואז התשובה תהיה אולי בא ננסה לחשוף אותו בהדרגה אבל זה לא בדיוק עובד.

אוקי למרות שתאורטית עדיין אפשרי לעשות אבל בא נניח שזה לא עובד, בן אדם מפחד לעלות על טיסה בוא ניתן דוגמה נגיד בן אדם מפחד לשחות במים מפחד להיכנס למים נגיד לו "בוא נשפוך עליך טיפת מים, עכשיו שתי טיפות עכשיו נכניס אותך מה אכפת לך אם המים עליך מבחוץ או אתה בתוך המים נגדיל את הגיגית" אבל בא נגיד שזה מצב של יש ואין, בן אדם נגיד בטיסה אם אתה טס אתה טס אתה לא טס אתה לא טס הוא לא מפחד לשבת במטוס הוא מפחד כשהמטוס ממריא אי אפשר להגיד לו "טוב תעשה טיסה קצרה" הוא לא רוצה הוא מפחד להמריא.

בכל מקרה אז קודם כל יש אתה דילמה של בכלל איך להביא אותו לטיפול בחשיפה והשאלה השנייה היא האם באמת טיפול בחשיפה באמת עובד כי יכול להיות מצבים שבהם טיפול בחשיפה דווקא יקצין את זה עוד יותר, בן אדם נגיד יעלה לטיסה ואז הוא עוד יותר יחווה חרדות מהטיסה ואז הוא עוד יותר יגיד "לא עכשיו אני בטוח שאני לא רוצה לעשות את זה, ראיתי כמה רע זה עשה לי בחיים אני לא חוזר לזה".

ש: אז דיברת גם על "התפוז המכני" עם הדילמה ביניהם.

אליעד: וזה קשור למה שאמרתי לפני רגע לגבי נגיד בן אדם שלא אוהב משהו מסוים והוא רואה אחרים שעושים את זה שזה גם לא בהכרח מחייב את זה שהוא יאהב את זה. בקיצור מה שאני רוצה להגיד אז זה ככה זה נכון שאם מישהו יעשה משהו הרבה פעמים והוא יראה שלא קורה לו מזה שום דבר רע אז מחויב שזה יחליש לו את המחשבה את הפחד מזה כי הפחד אומר "אם תעשה את זה יהיה לך רע" אז אם הוא יעשה את זה הרבה פעמים ולא יהיה לו רע אז הוא פחות יפחד מזה שיהיה לו רע, השאלה היא זה בדיוק איך גורמים לו לעשות את זה הרבה פעמים ולראות שזה לא עושה לו רע.

נגיד בן אדם עם חרדה חברתית אז מה הוא אומר הוא אומר "טוב אני אלך אני אדבר עם אנשים" אבל הוא מת מפחד לדבר עם אנשים ואז הוא בלופ אבל מה שכן לגבי טיפול בחשיפה יש פה עוד רכיב שצריך להוסיף אותו הרכיב זה רכיב ההתבוננות כאילו זה לא מספיק רק שאתה עושה את הדבר אלא בא תנסה להבין למה אתה מפחד מזה ואחרי שעשית את זה מה אתה חושב על המחשבות שחשבת קודם זה יותר עובד.

לדוגמה בא נגיד נדבר עוד פעם נגיד בן אדם עם פחד קהל בהנחה שנגיד שאומרים לו "טוב בוא עכשיו אני אתן לך בדיחה תספר בדיחה לאנשים" אוקי אם אנחנו רוצים שזה יעבוד עוד יותר אז זה לא מספיק רק להגיד לו "אוקי בא תגיד עוד בדיחה ועוד בדיחה ואז אתה לא תפחד להגיד בדיחות, לא בא תגיד בדיחה אוקי עכשיו בא תגיד מה חווית מה הרגשת מה חשבת קודם ממה פחדת, אוקי מה מתוך מה שעשית עכשיו משפיע על מה שחשבת, עכשיו עשית משהו איך אתה ביחס למה שעשית עכשיו אתה בודק את הפחדים שלך" כאילו לא מספיק רק לעשות את הדבר.

אם לדוגמה נגיד בן אדם חושב נגיד שלאכול בשר זה רע נניח והוא רואה אנשים שאוכלים בשר זה לא בהכרח יגרום לו לאכול בשר אבל אם הוא יראה אנשים שאוכלים בשר ואז נשאל אותו "למה אתה חושב שלאכול בשר לא טוב?" הוא יגיד "כי...", "ולמה אתה חושב שהם אוכלים בשר? כי..." אז הדו שיח הזה משנה לו את המחשבה. זה לא, מה שאני מנסה להגיד חשיפה לכשעצמה או התנסות לכשעצמה לא תמיד עוזרת כי אם בן אדם יש לו התניות מסוימות לפעמים דווקא קודם כל יהיה לו קשה להגיד לחשיפה ודבר נוסף גם יכול להיות שהחשיפה אפילו תשיג את התוצאה ההפוכה.

אני אומר שבנוסף כי חשיפה זה כמו להגיד, זה כמו שדיברנו אולי בהתחלה מה אמרנו אם היית אוהב מישהו מה היית עושה תעשה את זה זה יגרום לך לחשוב שאתה אוהב אותו אז פה טיפול בחשיפה עובד על אותו מנגנון, אם לא היית מפחד ממשהו והיית עושה אותו יפה אז תעשה אותו ואז תשכנע את המוח שאתה לא מפחד ממנו, סבבה יש בזה היגיון אבל מצד שני זה גם פשטני מדי כי אם בן אדם יש לו איזה הנחות יסוד שבגללן הוא מפחד מהדבר צריך גם לטפל בהנחות היסוד האלה זה לא רק "טוב אם תעשה את זה מספיק פעמים אז המוח שלך יגיד למה אני עושה את זה כנראה שאני אוהב את זה, כנראה שאני לא מפחד מזה".

אוקי ולכן בן אדם צריך לבדוק גם את הנחות היסוד שלו וכשהוא חושף את עצמו לדבר נגיד בן אדם מפחד מג'וקים "אוקי אז בוא תתקרב לג'וק, אוקי בא תראה שהוא לא יעשה לך כלום" נניח אבל אז לא מספיק בא תנסה להגיד למה אתה מפחד מהג'וק "פחדתי שהוא יקפוץ עלי, הנה והוא קפץ עליך ומה קרה לא קרה כלום נכון יפה" אז זאת אומרת גם צריך לנסות להבין את ההתניות לא רק החשיפה, חשיפה היא יכולה להיות עזר להתבוננות אם אתה חושף את עצמך לדבר שאתה מפחד ממנו אז אתה יכול מזה אחר כך להשתמש במידע החדש שצברת באמצעות ההתנסות כדי להתבונן על המחשבות שלך אם הן נכונות או לא כי ההתנסות מראה לך שהמחשבות שלך לא בהכרח נכונות אבל צריך גם לבדוק את המחשבות זה לא רק בא נעשה את זה וזהו. מה אתה אומר?

ש: עלה לי איזה משהו מעניין שההפך מטיפול בחשיפה זה טיפול במניעה כלומר, במקום להיחשף להימנע מלעשות משהו שאתה אוהב ואז זה מתבטא בהפך אם חשיפה מטפלת בפחד נגיד אז מניעה היא מטפלת ברצון, נגיד כי חשיפה בעצם מה שאתה אומר זה הוא נחשף לזה זה חושף אותו ללמה הוא לא רוצה את זה כאילו ה - "למה" נחשף לו נכון ההתבוננות.

אליעד: אוקי.

ש: נכון אז אם הוא נמנע ממשהו אז יעלה לו הסיבה שהוא ירצה יותר הוא ימנע ממה שהוא רוצה.

אליעד: לא בהכרח אבל אם הוא כבר נמנע, בן אדם מפחד לטוס תגיד לו אם לא תטוס איך פתאום תרצה לטוס?

ש: לא זאת החשיפה.

אליעד: אז לא הבנתי מה אתה הצעת, בן אדם נגיד מפחד לטוס אז מה אתה אומר אל תטוס יותר.

ש: זה הטיפול בחשיפה סבבה.

אליעד: סבבה מה אתה אומר מה זה טיפול במניעה מה המקרה?

ש: לא זה מטפל בהפך מפחד.

אליעד: תן דוגמה תלביש את זה בדוגמה.

ש: נגיד הוא רוצה לטוס.

אליעד: רוצה לטוס.

ש: נגיד רע לו מזה שהוא רוצה.

אליעד: אוקי.

ש: אז הוא כאילו גם הוא צריך לבדוק.

אליעד: אז לא אז תגיד ככה נגיד בן אדם לדוגמה מכור למשהו והוא רוצה להתנתק מההתמכרות, נכון אז אם יש טיפול בחשיפה אז יהיה לך טיפול בהתנזרות תתנזר. אוקי יפה עכשיו אותו דבר נגיד בא נסביר את זה נגיד לגבי עישון, אוקי בן אדם רוצה להפסיק לעשן, אוקי סליחה זה למשהו אחר תן דוגמה מסמים בסדר בן אדם לוקח סמים "למה אתה לוקח סמים? זה עושה לי טוב, אוקי תפסיק לקחת סמים רע לך, אוקי למה רע לך כשאתה לא לוקח סמים? כי אני עצוב מזה שככה וככה, סבבה אוקי קח סמים קח את הפתק עצוב לי מזה שככה וככה" מה קורה עם המחשבה הזאת עכשיו מה איתה אתה לא מאמין בה כאילו מה השתנה תעשה compare "לא עכשיו כשלקחתי סמים זה לא מעניין אותי שככה וככה, אוקי תפסיק לקחת סמים".

אוקי עכשיו "למה רע לך? כי עצוב לי שככה וככה, רגע אבל אמרת קודם שזה לא מעניין אותך, לא אבל זה היה כשלקחתי סמים, רגע אבל מה האמת כאילו זה מעניין אותך או לא מעניין אותך?", עכשיו מה שאתה אומר זה כמו נגיד בן אדם מכור למשהו "אוקי אל תעשה את זה" ואז רע לו מזה שהוא לא עושה את זה ואז "אוקי למה רע לך אתה רואה שלא קרה לך כלום" למרות שזה כמו להגיד חשיפה להפך זה כאילו "אוקי בוא תיחשף ללא לעשות את זה לא יקרה לך כלום אם לא תעשה" כמו שאומרים לא יקרה לך כלום אם תטוס לא יקרה לך כלום אם לא תטוס זה אותו דבר הפוך. וגם פה אני אוסיף שצריך לחקור את הנחות היסוד אם בן אדם לדוגמה נגיד יפסיק לעשות איזה משהו זה לא מחויב, רבי נחמן פעם אמר כששוברים תאווה נהיות עוד שתי תאוות. אתה יודע מה זה אומר?

ש: שזה כאילו נוגע לפחד.

אליעד: אז אני אסביר נגיד יש נגיד צדיקים שחושבים שהם שברו איזו תאווה הם אומרים "אין לי תאווה כזאת וכזאת" רבי נחמן אומר זה לא שאין לו תאווה יש לו פשוט עכשיו תאווה אחרת יותר גדולה וכשהיא תסתיים התאווה תחזור היא עוד שם רק עכשיו יש לך תאווה יותר גדולה, יש לך תאווה לחשוב שאין לך תאווה למה כי הוא לא טיפל בשורש אתה רוצה לטפל בשורש בבקשה תבדוק למה יש לך את התאווה תטפל בזה וזה יעבור אם לא תטפל בזה זה רק קומבינה מה שנקרא. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו צריך ליישם.

אליעד: עכשיו צריך ליישם אם זה מה שאתה אומר.
למה אתה בדיחות לעשות משהו מפחד לשחות איומים להתנתק חרדת טיסות קשיים התמודדות עם התמכרויות לחשוב חרדה איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימון אישי טיפול בחרדות אימון אישי טיפול בפחדים אימון למטפלים אימונים גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות חברתי חברתית חרדה חרדה חברתית חרדה מגוקים חרדה מחרדה חרדות חרדות חברתיות חרדת גוקים חרדת טיסות חרדת קהל חשיפה טיסה טיפול טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בחשיפה טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול קוגניטיבי טיפולים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להתאמן לטפל לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בפחד לטפל בפחדים לימוד לימודי אימון לימודי אימון אישי למידה לפחד מפחד מטופל מטופלים מטפל מטפלים מכור פוביה מגוקים פחד פחד במה פחד חברתי פחד טיסה פחד מגוקים פחד מחרדה פחד מטיסה פחד מטיסות פחד מפחד פחד מפחדים פחד קהל פחדים פחדים חברתיים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי שיטות שיטות טיפול
איך לטפל בחרדה כללית / תחושה רעה כללית במשך היום? ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? האם החרדה מוגזמת? האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? האם דמיונות ופנטזיות יכולים להוביל לשיגעון? למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? איך להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם? איך להתמודד עם דמיונות אובססיביים? למה ידיעה שכלית לא מספיקה לשינוי רגשי? איך להתמודד עם פחד שהוא מציאותי ולא מוגזם
איך לטפל בחרדה כללית תחושה רעה כללית במשך היום? ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? האם החרדה מוגזמת? האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? האם דמיונות ופנטזיות יכולים להוביל לשיגעון? למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? איך להבדיל בין פחד רציונלי לבין ... אובססיביים? למה ידיעה שכלית לא מספיקה לשינוי רגשי? איך להתמודד עם פחד שהוא מציאותי ולא מוגזם שיחה עם אדם שסובל מחרדה כללית תחושה רעה כללית במשך היום. אליעד עוזר לאדם להבין ממה נובעת החרדה והתחושה הרעה ואיך לטפל בה. ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? אליעד כהן מנהל שיחה מפורטת עם אדם הסובל מתחושת חרדה כללית ותחושה רעה שמלווה אותו במהלך היום, ומסביר לעומק את המקור האמיתי לחרדה וכיצד ניתן להתמודד איתה בפועל. האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? הדיון מתחיל בכך שהאדם מספר לאליעד על תחושה כללית של חרדה ועל כך שלפני כשנתיים חווה יום שלם ללא אותה תחושה. אליעד מנסה להבין ממה החרדה שלו נובעת, האם הוא פשוט אדם חרדתי עם פחדים מוגזמים או שישנם דברים במציאות שמטרידים אותו בצדק. אליעד מדגיש כי החרדה אינה סתם תחושה מנותקת, אלא תמיד ... לאור התנאים הספציפיים שלו, כיוון שאין לו רישיון נהיגה ואין לו הרבה אופציות תעסוקתיות חלופיות. לכן אליעד מדגיש שהחרדה במקרה זה אינה מוגזמת אלא ... בדיוק הוא חושש ומה ההיגיון שעומד מאחורי הפחד הזה. אם הפחד הוא הגיוני, צריך ללמוד להתמודד איתו ולא להגדיר אותו כחרדה מוגזמת או לא נורמלית. לדוגמה, ... - יש לו יותר אופציות עבודה, ולכן הפחד של אותו חבר באמת פחות מוצדק. אך עבור האדם עצמו, שהמצב שלו מורכב יותר, החרדה מוצדקת יותר ולכן לא נכונה הגישה להגדיר את החרדה שלו כמוגזמת אלא כתגובה הגיונית לתנאי חייו. האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? בהמשך השיחה עולה גם החשש של האדם שהוא עלול להשתגע מרוב לחץ וחרדה. אליעד מסביר לו שבפועל, אנשים ... עלולה באמת להגביר את הסיכון להשתגע. אליעד ממליץ להפחית את הדמיונות ככל האפשר ולהתחבר יותר למציאות, כי אז הנטייה לחרדה ולשיגעון תפחת באופן משמעותי. ... והאדם מתחיל לאבד את היכולת להבחין בין דמיון למציאות, וזו סכנה אמיתית למצב הנפשי. למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? הנושא החשוב שעולה בשיחה הוא מדוע לא מספיק רק לקבל תשובה שכלית לגבי המקור לחרדה. אליעד מסביר שידיעה שכלית בלבד לא ... בשיחות כאלה היא ליצור הבנה עמוקה וחווייתית, לא רק להעניק הסבר אינטלקטואלי. מה לעשות בפועל כדי להתמודד עם תחושת חרדה? אליעד מציע שיטה ברורה להתמודד עם תחושת החרדה: ראשית, לרדת לפרטי פרטים של הפחדים ... ככל האפשר מדמיונות מופרזים שמנותקים מהמציאות, מכיוון שהם מחלישים את השכל ואת החיבור למציאות ועלולים להגביר את החרדה . רביעית, לזכור שהשינוי הוא תהליך ... ותחושה, ולא ניתן לעקוף אותו באמצעות קיצורי דרך או תשובות מוכנות מראש. סיכום כללי של התובנה המרכזית של אליעד כהן החרדה אינה בהכרח בעיה פסיכולוגית, אלא ...
NLP, לימוד NLP, אימון אישי, קואצ'ינג, מהו NLP? דמיון מודרך, מה זה NLP? שינוי הרגלים, השגת מטרות, טיפול NLP, שיטת NLP, תת מודע, להיות מאושר, כסף, איך להתעשר? שיטות טיפול
NLP, לימוד NLP, אימון אישי, קואצ'ינג, מהו NLP? דמיון מודרך, מה זה NLP? שינוי הרגלים, השגת מטרות, טיפול NLP, שיטת NLP, תת מודע, להיות מאושר, כסף, איך להתעשר? שיטות טיפול
... לימוד NLP, אימון אישי, קואצינג, מהו NLP? דמיון מודרך, מה זה NLP? שינוי הרגלים, השגת מטרות, טיפול NLP, שיטת NLP, תת מודע, להיות מאושר, כסף, איך להתעשר? שיטות טיפול מהו NLP וכיצד הוא מתקשר לשיטות טיפול אחרות? אליעד כהן מסביר ש - NLP היא שיטה או תאוריה שמטרתה העיקרית היא ... המוח האנושי. השיטה מתמקדת בדרך שבה אנשים חושבים, מגיבים, משכנעים, מדמיינים ומעצימים את עצמם. שיטת ה - NLP, כמו שיטות רבות נוספות כגון דמיון מודרך וקואוצינג, מיועדת בעיקרה לעזור לאדם להציב ... בצורה רגועה יותר, עם פחות לחץ, מתוך ידיעה ברורה שישנה רמת אושר פנימית עמוקה יותר. מדוע קיימת תחושת סתירה בין לימודי NLP לבין הלימוד כאן? אליעד מתייחס לכך שהסתירה אינה בין התיאוריה של NLP לבין ההסברים שלו, ... לאושר מוחלט, בעוד שהמסר המרכזי של אליעד הוא שלאושר מוחלט אי אפשר להגיע רק דרך מטרות יחסיות. איך ניתן לשלב בין לימודי NLP לבין הבנה עמוקה יותר של התודעה? אליעד מציין שלימוד מעמיק על איך פועל השכל, כיצד נבנות מחשבות ואמונות, וכיצד נוצרים רגשות - ... הרגש והאמונות מאפשרת להזיז רעיונות ומחשבות לכל כיוון. כך ניתן להחליט האם לחזק מוטיבציה למטרה מסוימת או להקטין חרדה לגביה. למשל, אדם שמרגיש שאין לו מוטיבציה להשיג כסף, יוכל להבין ... לכסף. הבנה כזו מאפשרת שינוי עמוק יותר, שאינו מסתמך רק על דמיון חיובי אלא על בירור עמוק של האמת הפנימית. מדוע לימוד העקרונות הפנימיים מביא לתוצאות טובות יותר בטיפול ובהעצמה אישית? אליעד מדגיש שהלימוד העמוק, כפי שנלמד בספרים כמו להיות אלוהים או בתורת רבי נחמן, מעניק כלים ... מלא. ההבנה של המבנה הפנימי מאפשרת לראות את כל ההיבטים של המחשבה האנושית, מה שהופך את התהליכים של שינוי הרגלים, טיפול בפחדים והשגת מטרות להרבה יותר עמוקים ומדויקים. בנוסף, האדם הופך למטפל טוב יותר כיוון שהוא יכול להבין את הפחדים וההתנגדויות של עצמו ושל אחרים ... להגיע לאושר אמיתי ושלם. איך לחקור את הפחד העמוק ולשנותו מהיסוד כיצד להציב מטרות ללא פחד מכישלון שילוב בין שיטות שונות להשגת פריצת דרך אישית מדוע הבנה פנימית יכולה להעצים כל טכניקת טיפול מה ההבדל בין מטרות יחסיות ומוחלטות? איך להתמודד עם חרדת ביצוע בראיון עבודה? מדוע נוצרת תחושת סתירה בין לימודי NLP לבין ההבנות שעולות כאן? בשיחה עלה נושא ה - NLP והקשר שלו לרעיונות ... היא להבחין בין שתי הרמות האלה: הרמה היחסית (אפשר ורצוי לפעול בה), והרמה המוחלטת (שאינה תלויה בדבר). כיצד מטפלים בעזרת שאלות של למה והעמקה לתוך האמונה עצמה? אחת הדוגמאות שעלו בשיחה היא טיפול באדם שאומר אני רוצה הרבה כסף, אך אין לי חשק להתאמץ או אני מפחד להיכשל בראיון עבודה. בשיטות כמו NLP או שיטות אימון אחרות, נוהגים לשאול שאלות מכוונות: למה אתה רוצה כסף? מה ... עצמו הוא אמיתי במובן מוחלט או יחסי, והאם אפשר שלא לפחד כלל מהכישלון. ברגע שעובדים גם בכיוון זה, ניתן להקטין חרדות ולהגדיל את החופש הפנימי, וממילא לפעול בעולם היחסי באופן יעיל יותר. ... להזיז כל רעיון במוח לכל כיוון שירצו. באופן זה אפשר לגרום לאדם למצוא מוטיבציה רבה למטרה מסוימת, אך גם להפחית חרדות סביב אותה מטרה, או אפילו לעזור לו להבין שאינו באמת חייב לרדוף אחר ... שלומד NLP או כל שיטת טיפול אחרת, יכול באמצעות ההבנות העמוקות של המבנה המלא של המחשבות והרגשות - להשתפר מאוד כמטפל ולהגיע למהותה של כל שיטה, כולל הסרת התנגדויות עמוקות יותר. מדוע ממשיכים ... מצד אחד להשקיע בהשגת כסף, הצלחה או מטרות אחרות, ומצד שני לשמור על חופש נפשי גדול יותר. איך הרעיון מתקשר ללימוד העמוק של להיות אלוהים או של רבי נחמן? במהלך השיחה הוזכר שהספר להיות ... או הפתרון לכל הקשיים הרגשיים. איך לחקור את הפחד העמוק ולשנותו מהיסוד כיצד להציב מטרות ללא פחד מכישלון שילוב בין שיטות שונות להשגת פריצת דרך אישית מדוע הבנה פנימית יכולה להעצים כל טכניקת טיפול ... הוא קורס העצמה אישית. אליעד: בשיטת NLP. ש: כן שצריך לקבוע מטרות ולהמחיש אותן יותר, כאילו להתייחס אליהם בכל מיני שיטות. אליעד: הכל אמת לאמיתה, אני מסכים עם הכל. ש: כן אבל, אז אני באה מפה ואני ... לך דברים אחרים, אולי. אז סתם את אומרת מה שההתנגדות, זה לא שב NLP הביאו תאוריה מנוגדת למה שאני אומר. אני מניח שהלימודים פה עזרו לך יותר להבין את הלוגיקה של ה NLP. אבל הקונפליקט שלך היה בדבר ... או משהו כזה, גם היית אומרת לא יודע, בשביל מה להתאמץ. אז את הבנת בכלל שזה לא קשור לסיפור NLP? ש: לא, זה קשור ללימודים ספציפיים שאני לומדת, שבמקרה קוראים להם NLP אבל זה NLP עם Coaching. ... המטרה שהוא יהיה מאושר. זה אותו דבר. זאת אומרת שאת חווית קונפליקט מסיפור אחר. זאת אומרת שגם אם היית הולכת ללמוד לימודי ניהול באוניברסיטה או ללמוד קורס לאיך להיות שפית יותר טובה גם היית אומרת ... אותו. ש: להיפך הוא מעמיק לך את הפחד לאבד אותו. אליעד: עוד יותר גרוע. נכון, יש באתר הרצאה שנקראת כסף קונה פחד וחרדה. וואלה, גם בספר אפילו, רואים? אוקי. תקשיבי, מה שאני בא להגיד כל פעם ... למדתי NLP בשביל לדעת איך לעשות כסף, זה השתילו לי. לא ממש התכוונתי לזה. אליעד: לא לא, את הלכת ללמוד איך להיות מטפלת. נכון. לדוגמה יבוא אליך בן אדם ויגיד איך אני מהשיג כסף מה להגיד לו. אבל אם ...
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
... בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ איך אפשר להתמודד עם כעס ... ומה קורה כששיטת ביירון קייטי לא עובדת? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד להתמודד עם מצבים של כעס עמוק במיוחד, ומה לעשות כאשר שיטות טיפול מקובלות, כמו שיטת ביירון קייטי, לא מצליחות לעזור לאדם להשתחרר מהכעס. ... רע ושהכעס מוצדק. האדם טען שהוא בטוח לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ולכן הוא לא הצליח להטיל ספק בתחושת הכעס שלו. מכאן נוצר קושי גדול: המטפל לא הצליח להוביל את המטופל לראות שקיים בו מקום כלשהו של ספק, והבעיה נשארה תקועה ללא פתרון. מדוע הטיפול בשיטת ביירון קייטי נכשל במקרה של כעס קיצוני? אליעד מסביר שהסיבה שהטיפול לא הצליח היא משום שהמטפל עצמו לא יישם לעומק את השיטה בחייו האישיים, ולכן לא היה מסוגל באמת להוביל את המטופל להטלת ספק אמיתית. אליעד מדגיש שכדי שמטפל יוכל להראות למטופל את הספק בכעס, עליו בעצמו להיות מסוגל להטיל ספק אמיתי בכעסים שלו. אם המטפל לא עשה זאת בעצמו, הוא לא יוכל להעביר זאת הלאה, וכך הטיפול ייעצר בנקודה שבה המטופל משוכנע לחלוטין שאין שום מקום לספק. אליעד מביא דוגמה פרקטית: אם למטפל אין ניסיון מעשי באיתור סדקים בוודאות שלו עצמו, כאשר הוא ישאל את המטופל האם אתה בטוח?, המטופל יענה שהוא בטוח במיליון אחוז. ללא יכולת אמיתית להראות את המקום שבו קיים ספק, המטפל ייתקע בנקודה זו, ולא יוכל לעזור למטופל להיחלץ מהכעס העז. מדוע כדאי להתחיל לטפל בבעיות כעס קלות יותר תחילה? אליעד כהן טוען שכדי להתמודד עם בעיות כעס ... ויראה את המציאות מזווית חדשה לגמרי. רק כך אפשרי מצב שבו הכעס מפסיק להיות רלוונטי לחלוטין, אך מדובר בדרך לא קלה ולא מתאימה לכל אחד. כיצד מטפל יכול לעזור למטופל אם הוא עצמו כועס על הכעס? בעיה נוספת שאליעד מתייחס אליה היא מצב שבו המטפל עצמו מתייחס לכעס כדבר שלילי בלבד. במצב זה, כשהמטפל רואה שהמטופל כועס, הוא בעצמו כועס על עצם הכעס של המטופל, ובכך מוסיף כעס על ... ביתר קלות. מהו המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר לגבי טיפול בכעס? המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהצלחת הטיפול בכעס תלויה בעיקר ביכולתו של המטפל עצמו להטיל ספק בוודאויות האישיות שלו. מטפל שאינו יודע להטיל ספק בכעסיו שלו, לא יוכל באמת לעזור למטופליו. לכן, הדרך ... קודם כל על עצמך, ורק אז אפשר להוביל אחרים בדרך זו. בנוסף, חשוב להבין שתמיד יישאר מקום קטן לא פתור, וזה חלק בלתי נפרד מהמציאות. כעס ונקמה שיטות הטיפול של ביירון קייטי הטלת ספק במחשבות ודאות התמודדות עם רגשות שליליים ... מהעניין. כמו כן, עולה הטענה שלפעמים כשרוצים לעבוד על נושא קשה במיוחד (רמת קושי 10), אולי עדיף להתחיל מרמת קושי נמוכה יותר (2 או 3) כדי להתאמן על הטלת ספק ולהבין איך לשאול את השאלות הנכונות לפני שניגשים לבעיה כבדה יותר. מדוע עלתה השאלה לגבי הצלחת השיטה? שאלה זו התעוררה כי ניסו לטפל בבעיה של כעס עמוק באמצעות הכלים של ביירון קייטי. היה נראה שהמטפל שיישם את השיטה נעצר בשלב שבו היה עליו להטיל ספק בוודאות של האדם הכועס. כשהאדם הכועס טען שהוא בטוח לא במאה אחוז אלא במיליון אחוז שזה באמת מצדיק כעס, המטפל לא הצליח להראות לו למה הוא אולי לא באמת בטוח במיליון אחוז. נוצרת תחושה שהמטפל בעצמו לא יישם לעומק את הרעיון של הטלת ספק, ולכן התקשה לסייע למטופל לצאת ... שכועס כעס עז עד כדי כך שזו מבחינתו בעיה מסוג רמת קושי 10: מישהו עשה מעשה פוגע לאמו, והוא חש צער עמוק, נקמה, ורגש של חוסר יכולת לשחרר. המטפל ביקש ממנו לבדוק אם הוא בטוח במאה אחוז שמדובר בעובדה חד - משמעית שהמצב באמת ... הטיפול מתבססת על הטלת ספק והבאת האדם לנקודה שבה הוא שואל אם אולי אינו בטוח, הרי שהתחנה הזאת נתקעה כי האדם לא היה מוכן לקבל שום ערעור, והמטפל לא היה ערוך מספיק להוביל אותו לשם. האם אפשר היה להתחיל מכעס ברמה קלה יותר? כן. היו שטענו שבמקרה של מתחילים בשיטה או במקרה של מטפלים לא מנוסים דיים, צריך לקחת לדוגמה בעיות קלות יותר - אולי כעס ברמת קושי 2 ... שאומר זה לא מאה אחוז, זה מיליון אחוז. כדי להזיז אדם כזה מעמדתו, צריך להראות לו בפועל שבאיזשהו מקום עמוק בפנים הוא לא באמת בטוח. אבל אם המטפל עצמו לא יודע לאתר את המקום שבו יש סדק קטן, או שהמטפל עצמו עוד לא התמודד עם כעסיו שלו בשיטה הזאת, הוא לא יוכל להצביע למטופל על הנקודה הספציפית שממנה ניתן לפתוח את הספק. מה הקשר בין רמת היישום של המטפל לבין הצלחת הטיפול? יש הסבר שאומר שככל שהמטפל עצמו יישם יותר את השיטה בחייו האישיים, ובאמת יודע להטיל ספק בכעסים ובעיות בחייו שלו, כך יהיה לו קל יותר להראות למטופלים כיצד להטיל ספק ולהשתחרר מהכעס. אם המטפל לא מאמין בלב שלם שאפשר להפחית את תחושת הכעס, או שהוא עצמו לא התרגל למצוא ...
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
... למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול , גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים מהן השיטות המתקדמות להרגיש טוב ולהיפטר מתחושות רעות? הנושא שבו עוסק אליעד כהן הוא שיטות מתקדמות להשגת אושר, להיפטרות מתחושות רעות, ולהשגת תחושות טובות. אליעד מסביר שישנן שתי שיטות עיקריות שבאמצעותן ניתן להתמודד עם תחושה שלילית הנובעת מרצון ... לא מחויב, ובו זמנית להיות מוכן לוותר על ההנאות שהוא מקבל מאותו רצון. איך להפסיק להרגיש רע? איך להתמודד עם רצון מחויב? מהן שיטות טיפול מתקדמות? איך לראות את הטוב שברע? מהי שיטת הטלת ספק ברצון? האם ...
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
... של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול האם יש הבדל בין שכנוע אדם שרוצה ... בשיטות השכנוע ובאסטרטגיות הטיפוליות בין מצב שבו האדם מעוניין בשינוי ומבקש עזרה, לבין מצב שבו האדם כלל אינו מעוניין בשינוי ואף מתנגד לעזרה המוצעת לו. מהן שיטות השכנוע במצב שבו האדם מעוניין ... מורכב יותר. אדם יכול להבין שאין לו צורך אמיתי להרעיב את עצמו ועדיין לא לאכול, כיוון שהרצון האלטרנטיבי לאכול לא קיים בו בצורה מספיק חזקה. כאן, האתגר של המטפל גדול בהרבה, משום שצריך ליצור אצל ... בהתאם למצבו של האדם - האם הוא רוצה בשינוי מלכתחילה או שיש צורך לבנות אצלו את הרצון הזה מהיסוד. איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? שכנוע אדם שמסרב לקבל עזרה איך לטפל בהפרעת אכילה? מהי ... הבדל בין לנסות לעזור למישהו שרוצה שיעזרו לו לבין לנסות לעזור למישהו שלא רוצה שיעזרו לו. מה זאת אומרת? שני אנשים באים אחד אומר תקשיב יש לי הפרעה אני רוצה לטפל בה ואחד יש לו הפרעה והוא לא רוצה לטפל בה, השאלה היא האם הדרך לטפל בהם היא זהה או שהיא שונה אם כן ...
התמודדות עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה שיש, לא לומר תודה על מה שיש, לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם חרדה?
התמודדות עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה שיש, לא לומר תודה על מה שיש, לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם חרדה?
... עם חרדה, טיפול בפחדים, שיטות טיפול בפחד, לא להודות על מה ... לא לאהוב את מה שיש, שיטות לטיפול בחרדה, איך להתמודד עם חרדה? למה התמקדות בטוב עלולה להחמיר חרדה? אחת העצות הנפוצות להתמודדות עם חרדה ופחד לאבד דברים יקרים, כמו כסף, ... ראשון, עלולה להגביר חרדה. כאשר אדם מתמקד בחיובי ואומר תודה על ... שקיים ומעצימה את החרדה מפני אובדנו. מדוע אמירת תודה מחזקת ... יהיה לו רע, ובכך החרדה גוברת. לדוגמה, אם אדם מודה על כך ... תודה יכול להפחית חרדה? אליעד מציע גישה הפוכה לגישה המקובלת ... משמעותית את החרדה לאבד אותו. למשל, אם אדם מסוגל לומר ... את הגישה להפחתת החרדה? אליעד מציע שיטת עבודה מסודרת להפחתת החרדה דרך הפחתת ההודיה: תחילה לזהות מהם ... ואף מגבירה אצלו את החרדה, עליו להבין שהסיבה לכך היא בדיוק ... אומרים לאדם שמרגיש חרדה להסתכל על הטוב הקיים, אך צריך להיות ... להפסיק להעצים את החרדה. סיכום הגישה של אליעד כהן להתמודדות עם חרדה: אליעד מסכם את הגישה שלו בכך שמי שרוצה להפחית חרדה צריך לבדוק עד כמה הוא תלוי בדברים ... את התלות בו, וכך החרדה תרד באופן משמעותי. במקום לחיות בפחד ... איך להתמודד עם חרדה? שיטות לטיפול בפחדים איך להשתחרר ... איך להפחית לחץ וחרדה? איך התמקדות בטוב עלולה להגביר חרדה? חרדה נוצרת כאשר אדם חושש שיאבד משהו חשוב ... להתמודדות עם חרדה היא להתמקד בחיובי - לראות את מה ... חיובית להתמודדות עם חרדה, אך למעשה זה עלול להחמיר את הבעיה. ... הוא יסבול. כך החרדה רק מתעצמת - כי ככל שהמשאב נתפס כחשוב ... גובר. איך להפחית חרדה? להפסיק להגיד תודה! במקום לומר תודה ...
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות מהן השיטות הטיפוליות ב - ... לבחון את הסיבות הלא נכונות שהוא מביא, ולשלול אותן אחת אחרי השנייה. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא מפחד מגוקים בגלל איך שהם נראים, יש להראות לו שזה לא הגיוני כי ההופעה של הגוק לא מסכנת אותו, ואז האדם מבין שהפחד הוא לא בגלל איך שהם נראים אלא ממניע אחר. כל שלב ... - OCD הפרעה אובססיבית קומפולסיבית איך להפסיק לעשן? מחשבות טורדניות טקסים לא הגיוניים איך ניתן לטפל בהתנהגויות כפייתיות, טקסים לא הגיוניים ומחשבות טורדניות? הסיפור שמציג אליעד כהן מתאר סיטואציות בהן אדם מבצע התנהגויות טורדניות או לא הגיוניות, אך לא ... לא נעשות בלי היגיון. כל פעולה, גם אם נדמה שהיא נעשית בלי סיבה, נעשית מתוך מניע נסתר, ותפקיד המטפל הוא לחשוף את המניע הזה. בהתחלה, אליעד מציע לשאול את האדם מדוע הוא עושה את הפעולה, ובמקרה שהוא אומר בלי היגיון או לא יודע, יש להראות לו שאין פעולה ... בתשובות השגויות הללו ולזכות בהבנה אמיתית של המניע ההתנהגותי. בהמשך, הוא מספק דוגמה של אדם שמפחד מגוקים. ראשית, האדם מציין כי הוא מפחד מהם כי הם נראים ככה. אבל, כשבוחנים את המחשבה הזאת, נגלה שהיא לא הגיונית - למה צריך לפחד בדיוק מההופעה של גוק אם הוא לא ... אפשר להמחיש את זה? אליעד: כן מה אתה רוצה להגיד? ש: לא אתה יכול להמחיש את זה. אליעד: בן אדם מפחד מגוקים. ש: כי אני יכול לעלות על אלף סיבות כאילו. אליעד: אתה פה הלאה, בן אדם מפחד מגוקים למה אתה מפחד מגוקים? בגלל איך שהם נראים עכשיו הוא באמת מאמין שהוא מפחד מגוקים בגלל איך שהם נראים ואז אומרים לו כן אבל מה זה משנה איך הם נראים ואז הוא אומר טוב אני לא יודע אם זה בגלל זה יכול להיות שזה לא בגלל זה, טוב אז מה ... אבל אתה לא דתי למה אתה הולך למקווה, עכשיו נניח נגיד שהוא חווה את זה כמשהו שמציק לו והוא רוצה לטפל בזה בסדר בהנחה שזה המקרה ואז מנסים להבין רגע אבל הוא הלך למקווה בהתחלה כי הוא חשב שיש לו עבירות והוא צריך להיטהר או רוח רע או משהו כזה עכשיו ברגע ... היה באיזה בית לא אכל בבוקר ארוחת בוקר חטף סחרחורת באותו בית פעם ראשונה שהוא חטף סחרחורת נכנס להתקף חרדה מזה והייתה לו חרדה יכול להיות, יכול להיות לא אכל נהייתה לו סחרחורת נהיה בלחץ מהסחרחורת חטף התקף חרדה ואז הוא היה בחרדה מהחרדה ואז היה מצב גרוע. אחר כך מה שקרה הבן אדם אמר אוקי הוא לא הבין מה קרה פה בדיוק אז הוא אמר אוקי אני לא יודע מה קרה מה שאני יודע ששמה חטפתי חרדה ואז נכנסה לו בראש מחשבה שמה יש חרדה ואז מה שקורה עכשיו פעם הבאה שהוא נכנס לאותו בית הוא כבר אומר רגע זה הולך לקרות לי החרדה ואז מה שקורה עובדתית שכשהוא נכנס לאותה דלת הוא פותח את הדלת הוא מתחיל לחשוב על להיכנס לבית ומתחילים לו תסמיני חרדה, למה כי הוא מדמיין את מה שקרה לו פעם קודמת הוא אומר זה הולך לקרות לי עוד פעם כי עובדה שזה קרה שם ואז מה האמת שהוא באמת מתחיל להרגיש תסמיני חרדה ואז הוא אומר הנה אתה רואה הוכחה עכשיו אני פה בבית הזה ויש לי תסמיני חרדה. או בן אדם לדוגמה נגיד בכביש יום אחד נגיד הוא לא היה מרוכז בכביש נגיד הוא כמעט עשה תאונה עכשיו כל פעם כשהוא נוסע באותו כביש יש לו בראש מחשבה ... העבודה שלו נגיד מזיזים משהו וזה מלחיץ אותו למה זה מלחיץ אותו נגיד סתם הזיזו לו את השולחן נלחץ חרדה, למה מה נגיד יכול להיות חרדה אז תמיד יכול להיות שקרה לו איזה פעם דבר רע סתם קרה לו משהו רע ואז באותו יום נגיד הוא כמעט עשה תאונה בסדר ואז באותו יום הוא מגיע לעבודה והוא ... שפעם הרגיע אותך פעם היית בודד ואז עישנת ראית חברים ואז עישנת איתם ואז פתאום הרגשת שאתה מקובל חברתית. סבבה אבל כרגע מה זה קשור כאילו האם אתה עושה את מה שאתה עושה בגלל שעכשיו אתה חושב שזה טוב או בגלל שנוצרה לך התניה בעבר שזה טוב. מה אתה רוצה ...
מה חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול, להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל
מה חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול, להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל
... חושבים עליך? חרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, שיטות טיפול , להעריך את עצמך, השתקפות עצמית, מה חושבים עלי? פחד גישה, פחד מאנשים, פחד ממה שחושבים עלי, חרדת קהל למה אכפת לך מה חושבים עליך? אנשים רבים חווים פחד וחרדה ממה שחושבים עליהם. החרדה הזאת, שלפעמים מתבטאת כחרדה חברתית או פחד גישה, נובעת לרוב ממה שהאדם חושב על עצמו ולאו דווקא מדעתם של אחרים. אליעד כהן מסביר לעומק את הקשר בין הדימוי העצמי שלנו לבין החשש מדעותיהם של אחרים. לפי ... מביקורת לגבי אותה עבודה. לעומת זאת, אם הוא בספק לגבי יכולותיו, הוא יחשוש מאוד מביקורת, כי היא תחזק את הספק הפנימי שלו לגבי עצמו. איך לבדוק את המקור האמיתי לחרדה חברתית? אליעד מציג שיטה פשוטה לבדיקה: יש לשאול את האדם האם אתה מפחד שיחשבו עליך משהו שאתה בטוח לגמרי שאין בך?. למשל, אדם שיודע בוודאות שהוא לא גינגי לא יחשוש מדעתה של ... מודע לו או לא רוצה להכיר בו. מה המשמעות של אדם שצוחק על החסרונות שלו? עוד דוגמה שאליעד נותן היא לגבי אדם שמזכיר מיוזמתו חסרונות שיש לו וצוחק עליהם בשיחות חברתיות. אליעד מסביר שלרוב, האדם הזה מנסה לשכנע את עצמו, או את הסביבה, שהוא שלם עם החיסרון, כדי להפחית את הכאב או המבוכה. זו מעין שטיפת מוח עצמית. לעיתים זה נובע מהרצון לשכנע ... רע, כי לא יוכלו לגלות לך שום דבר חדש. אתה כבר יודע את האמת על עצמך, ולכן אין לך מה להסתיר. איך להפסיק לפחד מדעתם של אחרים? איך לשפר דימוי עצמי? מה הסיבות לחרדה חברתית? איך להתמודד עם ביקורת חברתית? איך להעריך את עצמי יותר? איך להשתחרר מפחד גישה? איך לדעת מה האמת על עצמי? נגיד שיש מישהו שאכפת לו ממה שחושבים עליו אוקי בדרך כלל בממוצע זה שמי שאכפת לו ממה שחושבים ... אתה מכוער? לא מה פתאום אני לא מכוער, אז מה אכפת לך שיחשבו שאתה מכוער, הבנו את הנושא בקיצור אם לא תשקר את עצמך. עכשיו שימו לב לנושא אחר נגיד בא בן אדם הוא מכור לנשים למה אתה מכור לנשים כי עושות לו טוב מה הטוב שעושות לך? גורמות לי נגיד לדוגמה להרגיש אהוב להרגיש רצוי, אוקי ואז ניתן דוגמה לדרך איך מנתחים את זה ואז אומרים לו אוקי תדמיין עכשיו את ...
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף למה מטפלים מסוימים אוסרים ללכת לטיפול מקביל? אליעד כהן מסביר שישנן שיטות טיפוליות רבות שבהן המטפלים מבקשים מהמטופל שלא להשתתף בטיפול אחר במקביל. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באמונות שמטפלים מנסים להחדיר למטופל כחלק מהטיפול שלהם. לדוגמה, מטפל פסיכולוגי עשוי לומר שאסור במקביל ללכת לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול NLP, כי זה יפריע לתהליך הטיפול. הסיבה האמיתית לכך, מסביר אליעד, היא שטיפול מסוג אחד עשוי להתבסס על אמונה ... כסף עבור הקורס, אך פעמים רבות הוא משלם בעיקר כדי לקבל תחושה טובה, להרגיש שהוא בעל ידע או מומחיות, אף על פי שהידע שלו בפועל מוגבל. האם אדם עם בעיות נפשיות יכול להיות מטפל טוב? אליעד כהן מסביר שבעיקרון אפשרי שמטפל יהיה אדם שלא פתר את כל הבעיות שלו עצמו, זה לגיטימי. מה שלא לגיטימי הוא שמטפל יטען שהוא יכול לפתור בעיות לאחרים, בזמן שהוא בעצמו לא מצליח לפתור בעיה שהוא היה רוצה לפתור. הסנדלר יכול ללכת יחף, זה בסדר, כל עוד הוא לא מתלונן שהוא לא יודע לעשות נעליים. ... להגיד שהוא יודע לפתור את הבעיות של עצמו כאשר הוא באמת לא יודע איך לפתור אותן. אדם צריך להיות כנה עם עצמו לגבי גבולות הידע שלו והיכולת שלו לעזור לאחרים. מה הסכנה בלהיות מטפל? אליעד מציין משפט של רבי נחמן שאומר שכשאדם מתחיל לטפל באחרים, הוא עלול לחשוב בטעות שהוא כבר יודע הכל. זאת הסכנה הגדולה ביותר כי זה ימנע ממנו להתקדם ולגלות את האמת עד הסוף. אדם שחושב שהוא כבר יודע את כל התשובות מפסיק ללמוד, מפסיק להתפתח, ולכן המטפל צריך להיות תמיד צנוע, להיות תמיד במצב של ספק ולבדוק כל דבר מחדש. האם אפשר ללכת לטיפול במקביל? טיפול פסיכולוגי ו - NLP במקביל האם טיפול רגשי יכול להפריע לטיפול אחר? למה מטפלים אוסרים ללכת לטיפול נוסף? האם כדאי ללמוד להיות מטפל? האם טיפול אמיתי תלוי באמונה? האם מטפל חייב לפתור את בעיותיו קודם? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חרדה מ..., איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חרדה מ..., איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזיה, קאוצינג, מאמן אישי טלפוני בנושאי חרדה מ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1851 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 01:48:19 - wesi1