🖶 פחד תמידי / רוגע תמידי / השתוות תמידית - אדם מפחד תמיד - למה יש חרדה + פחד?כי יש כאלו שחושבים בטעות, שתחושת הפחד והחרדה, קיימת אצל האדם רק לפעמים, אך לא באופן רציף. אך באמת, כל בני האדם שקיימים בעולם, כולם מפחדים תמיד כל הזמן ללא הפסקה. וההבדל הוא רק בעוצמות השונות של הפחד והחרדה. אך כולם נמצאים ברמה כלשהי של פחד וחרדה, באופן תמידי, וכולם סובלים מפחד תמידי.
ולמה כולם מפחדים תמיד? משום שלכולם תמיד יש רצון כלשהו. והרצון של האדם + ההבנה שלו שאולי הרצון שלו לא יתגשם, הם אלו שיוצרים אצל האדם את הפחד שלו. ומי שרוצה לדעת ממה הוא מפחד, פשוט שיבדוק מה הוא רוצה. וכל רצון שיש לאדם, פירושו שהאדם חושב שהמציאות תהיה טובה יותר, אם היא תהיה בצורה כלשהי לפי רצונו.
וככל שיש לאדם יותר רצונות, וככל שהאדם מבין טוב יותר, שאולי המציאות לא תהיה בדיוק כפי מה שהוא רוצה, כך האדם מפחד יותר. וככל שהאדם רוצה יותר ומתעקש יותר, שהמציאות תהיה דווקא כך ולא אחרת, וככל שהאדם רואה ומבין טוב יותר, שהמציאות עלולה להיות שונה מרצונו, כך הפחד של האדם גדל, ואז נוצרת אצל האדם חרדה. והחרדות של האדם, הן הפחדים הקשים שיש לאדם, שנובעים מהרצונות החזקים של האדם, שהסיכוי בעיני האדם, שהם לא יתמלאו, גדול יותר.
כך שכולם מפחדים תמיד. ואין שום אפשרות להיות קיים בעולם הזה, או להיות קיים בכל סוג קיום שהוא בכל עולם שהוא, בלי להיות בלי שום פחד וחרדה כלשהם. כי הקיום של האדם, דהיינו, עצם זה שהאדם יודע שהוא עצמו קיים, זה עצמו יוצר אצל האדם פחד תמידי. כי הקיום העצמי של האדם, תלוי בכך שהוא יחווה שהוא נפרד מדבר אחר, דהיינו, שיש לו חיסרון כלשהו. וממילא יש רצון, וממילא יש פחד וחרדה. וכפי שכבר ביארתי עניין זה לעומקו, במקום אחר.
ואעפ"כ, למרות שכולם נמצאים בפחד תמידי תמיד, אעפ"כ הפחד לעולם לא ממלא בשלמות את האדם. אלא כולם גם נמצאים ברוגע תמידי תמיד ברמה מסוימת, במקביל לכך שכולם נמצאים בפחד התמידי.
והעניין הוא, כי מצד אחד, בכל דבר בעולם, יש חיסרון כלשהו. ובגלל שבכל דבר בעולם יש חיסרון כלשהו, לכן תמיד יש לאדם, רצון כלשהו לשנות את המציאות. וממילא גם, תמיד יש לאדם פחד כלשהו, מכך שהמציאות לא תהיה כרצונו.
ואעפ"כ, במקביל לכך שבכל דבר יש חיסרון כלשהו, במקביל לכך, בו זמנית, בכל דבר שיש בעולם, יש גם יתרון כלשהו. ולכן תמיד ולעולם, קיים גם חוסר רצון לשנות את המציאות. כי האדם תמיד יש לו איזה דבר טוב כלשהו, שהוא יכול למצוא בכל מצב שהוא. וגם אם האדם חושב שהכל רע, אעפ"כ בתת המודע של האדם, הוא יודע לראות את היתרון שיש בכל דבר בעולם.
ומהצד שיש חיסרון בכל דבר, מהצד הזה האדם נמצא תמיד בפחד תמידי. כי האדם תמיד רוצה לשנות את המציאות, ולכן הוא תמיד מפחד שהמציאות לא תהיה כרצונו. אבל יש גם את הצד השני של המטבע, שהאדם תמיד נמצא ברוגע תמידי. כי בכל דבר יש יתרון, שגורם לאדם להיות מרוצה מהמציאות כפי מה שהיא, וגורם לאדם לא לפחד באמת משום דבר, כי הרי בכל דבר יש טוב...
כעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחדכעס כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד... כגורם לחרדה, חרדה מתסמיני חרדה, פחד מתסמינים של חרדה, תסמינים גופניים של חרדה, תסמינים פיזיים של חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגים, התמודדות עם כעסים, טיפול בחרדות, טיפול בכעסים, טיפול בפחד מה הקשר בין כעס לחרדה וכיצד להתמודד איתם? במהלך ההרצאה אליעד כהן מסביר את הקשר בין כעס, חרדה ותסמינים פיזיים או נפשיים הנלווים אליהם. הכוונה היא להבין כיצד חרדה, במיוחד כאשר היא מלווה בתסמינים פיזיים כמו דופק מואץ וסחרחורת, יכולה לגרום ללופ של פחד נוסף, שהופך את החרדה לבעיה מתמשכת ומחמירה. במהלך השיחה, אליעד מסביר כי כאשר אדם חווה תסמינים של חרדה (כגון דופק מואץ או סחרחורת), הוא עשוי לחשוב שהוא סובל ממחלה גופנית ולא מבעיה של חרדה. כלומר, תסמינים אלה גורמים לו לחשוש שהוא עומד למות, למרות שהבעיה האמיתית היא חרדה. לפעמים הוא הולך לרופא, והרופא אומר לו שהוא בריא, ושהבעיה היא רק חרדה. הבעיה מתחילה בכך שלפעמים אותו אדם לא מבין מהו מקור החרדה, ולכן גם לא יודע איך להתמודד איתה. בעיה נוספת היא שברגע שהאדם חווה את התסמינים של החרדה, הוא מתחיל לפחד מהם. לדוגמה, אדם יכול לחשוש שהתסמינים יחזרו, ובכך ליצור לופ שבו החרדה עצמה מחמירה. לדוגמה, אדם שמתמודד עם סחרחורת, עשוי לחשוב שזו תחילת תסמין של חרדה, ואז להיכנס ללחץ, מה שגורם לו בעצם להחמיר את התסמין, כי הוא נכנס ללחץ וחרדה נוספת שמזינה את עצמה. כיצד יוצאים מהלופ הזה? אליעד מציע שצריך ללמוד להיות שלם עם תסמיני החרדה, כלומר, לא לפחד מהם. אם האדם לא יפחד מהתסמינים, הם לא יחמירו. לדוגמה, אם אדם חווה סחרחורת אך לא חושש שהיא מסוכנת, הוא לא יכנס לפאניקה, ובכך התסמין לא יחמיר. ... הוא להבין את פחדיו. לדוגמה, אם אדם לא מבין למה הוא פוחד, הוא לא יוכל להתמודד עם החרדה. אם הוא כן מבין, ניתן לעזור לו להתמודד עם החרדה על ידי שינוי תפיסתו לגבי התסמינים, וכך למנוע את החרדה. לגבי הפחדים, אליעד מציע תרגול יומיומי שבו אדם יבחר חמישה דברים שמכעיסים אותו ויתמקד בניסיון להרגיש פחות כעס כלפי אותם דברים. כעסים וחרדות, לפי אליעד, קשורים קשר הדוק: ככל שאדם כועס יותר על דברים, הוא גם חרד מהם יותר. אם אדם יפחית את כעסיו, החרדות יפחתו גם הן. הקשר בין כעס לחרדה הוא קשר ישיר: כעס הוא תוצאה של רצון שנוגד את מציאות ההווה, וחרדה היא תוצאה של רצון שמנוגד למציאות העתידית. כאשר אדם יפחית את הכעסים, הוא גם יפחית את ה
חרדה רצונית, פחד רצוני, חרדה לא רצונית, פחד לא רצוני, חרדה טובה, חרדה רעה - הפרעות חרדהחרדה רצונית, פחד רצוני, חרדה לא רצונית, פחד לא רצוני, חרדה טובה, חרדה רעה - הפרעות חרדה ובו יתבאר, מהי חרדה רצונית ומהי חרדה לא רצונית? ויתבאר, מהו פחד רצוני ומהו פחד לא רצוני? ויתבאר גם, כיצד יכול האדם להתמודד עם חרדה ולהתמודד עם פחד, בצורה הפשוטה והאמיתית ביותר? ויתבאר גם, מהו הטיפול בחרדה והתרופה נגד חרדה הטובה ביותר שיש בעולם? ויתבאר גם, מהי חרדה טובה ומהי חרדה רעה? ועוד. ובפשיטות נסביר, כי האדם מרגיש רע, כאשר המציאות היא נגד רצונו, והאדם מרגיש טוב, כאשר ... מה שהוא רוצה, אז האדם מרגיש רע. וכאשר האדם סובל מהתקפי חרדה ומהפרעות חרדה, אז בדכ האדם מרגיש מכך רע, ואפילו מאוד רע. ולמה? כי פשוט מאוד, האדם לא רוצה לחוות את החרדה ואת הפחד. וכאשר האדם חווה תסמינים של חרדה והתקפי חרדה, אז בעצם המציאות היא נגד רצונו של האדם, ואז ממילא האדם מרגיש רע. ולאדם נדמה, שכל חרדה היא רעה. זא מבחינת האדם, הוא לא רוצה להרגיש חרדה. וממילא, כל פעם שהאדם חווה חרדה, אז הוא מרגיש רע. כי בעיני האדם, יש לו חרדה לא רצונית ופחד לא רצוני. דהיינו, האדם חווה, שהחרדה שלו, היא לא רצונית ושהפחד שלו, הוא לא רצוני. זא האדם חווה, שהחרדה והפחד, כאילו נכפים עליו, ושהם לא כרצונו החופשי. זא האדם לא חווה, שהוא בוחר בבחירה חופשית להיות בפחד ובחרדה, אלא הוא חווה, שהחרדה והפחד, הם נגד רצונו. ואז ממילא, כאשר האדם חווה התקפי חרדה והפרעות חרדה, אז ממילא האדם מרגיש רע וסובל מכך. משום שהאדם חווה, שהחרדה היא לא רצונית. ומאחר שהחרדה היא לא רצונית, אז ממילא היא נגד רצונו של האדם, ואז ממילא האדם מרגיש ממנה רע. ומי שיתבונן בעניין בעין אמיתית יראה, שהתרופה נגד חרדה ושהטיפול נגד
חרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאוןחרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאוןחרדה ודיכאון, דיכאון וחרדה, דיכאון בגלל חרדה, חרדה בגלל דיכאון, איך נוצרת חרדה? איך נוצר דיכאון? טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, התמודדות עם חרדה, התמודדות עם דיכאון מה זה חרדה ומה זה דיכאון? כדי להבין לעומק מה הם חרדה ודיכאון, אליעד כהן מסביר תחילה את המושג המרכזי רע. לדבריו, כל סוג של סבל, כולל חרדה ודיכאון, מקורו בקונפליקט בין הרצון לבין המציאות. במילים אחרות, כאשר האדם רוצה משהו מסוים, והמציאות ... כך הרע עמוק ומורגש יותר. כאשר הרצון של האדם והמציאות זהים, טוב לו, כאשר הם שונים, רע לו. מה ההבדל בין חרדה לבין דיכאון? אליעד מפרט את ההבדלים באופן ברור: דיכאון מתייחס למצב שבו קיים קונפליקט בין הרצוי למצוי, כאן ועכשיו. לדוגמה, אם אדם רוצה לאכול ואין לו כסף לקנות אוכל כרגע, הוא חווה דיכאון. חרדה היא מצב שבו האדם חושש ממה שיקרה בעתיד. זאת אומרת, החרדה נוצרת לא בגלל מה שקורה בפועל ברגע זה, אלא בגלל מחשבה שהמציאות העתידית לא תהיה כמו שהוא רוצה. לדוגמה, אדם חושש שמחר לא תהיה לו עבודה או כסף, ולכן הוא בחרדה כבר היום. בשני המקרים מדובר בקונפליקט בין הרצון למציאות, אך בדיכאון המיקוד הוא בהווה, ובחרדה המיקוד הוא בעתיד. איך דיכאון יכול להוביל לחרדה ולהיפך? אליעד מציג דוגמה מפורטת לכך שדיכאון יכול ליצור חרדה, וגם ההפך. למשל, אדם בדיכאון כי הוא מרגיש שאין לו מספיק כסף לקנות אוכל כרגע. אותו אדם יכול להיכנס לחרדה מכך שהמצב לא ישתפר בעתיד, או מהאפשרות שהדיכאון יימשך לזמן ארוך ויתעצם. מצד שני, לפעמים החרדה עצמה יכולה להוביל לדיכאון. לדוגמה, אדם שחושש שיאבד את הטלפון (האייפון שלו), נמצא בחרדה. החרדה הזו יכולה להפוך לכה אינטנסיבית, עד שהאדם נכנס לדיכאון מעצם זה שהוא בחרדה. זאת אומרת, הוא לא בדיכאון בגלל איבוד האייפון, אלא בגלל עצם התחושה של החרדה שהוא לא מצליח להשתחרר ממנה. איך עובד המנגנון שמייצר חרדה ודיכאון? אליעד מסביר איך המוח יוצר את התחושות האלה. לדבריו, המוח עובד עם שני מדדים מרכזיים: כמה ... 90 (בסולם מ - 0 עד 100), אך חושש שיחשבו שהוא לא יפה ברמת 90 - הכפלה של המספרים האלה (90 כפול 90) יוצרת רמת חרדה גבוהה. אם אותו אדם ירצה שיחשבו שהוא יפה ברמה של 20 בלבד, גם אם יחשוב שהסיכוי לכך נמוך, החרדה תהיה נמוכה, מכיוון שהרצון עצמו לא מאוד חזק. איך להפחית חרדה ודיכאון? אליעד מסביר לעומק שהחרדה והדיכאון הם תוצאה של קונפליקט בין הרצון למציאות. הפתרון, לדבריו, הוא להפחית את הקונפליקט באחת משתי ... האמונה שאותו הדבר יקרה בניגוד לרצון. לדוגמה, אם אדם חושש שיגידו עליו שהוא טיפש, יש לו שתי דרכים להפחית את החרדה: או שלא יהיה אכפת לו אם יגידו שהוא טיפש (הפחתת הרצון), או להפסיק להאמין שבכלל יגידו עליו דבר כזה. ...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?