אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה זיכרון טראומטי ✔שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:57שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
איך להפחית את הסבל מטראומה?

כאשר אדם חווה טראומה קשה כמו תאונת דרכים, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר אותה.

איך גורמים לאדם להפחית את הפחד מטראומה?

הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה מתחילה ברעיון פשוט לכאורה, אך יישומו דורש עבודה הדרגתית. לפי השיטה, האדם צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר לעצמו "לא אכפת לי שזה יקרה שוב". אליעד מדגיש שזה לא חייב להיות ברמה שבה האדם באמת רוצה שיקרה לו דבר כזה, אלא רק שלא יפחד מכך כל כך בעוצמה.

לדוגמה, אדם שהיה בתאונת דרכים והוא כרגע מפחד אפילו מהמחשבה שתקרה לו תאונה נוספת, אפשר להפחית לו את הסבל אם יביאו אותו למצב שבו הוא אומר לעצמו שהחוויה של תאונת דרכים אינה הדבר הכי נורא שיכול לקרות. דרך זו מאפשרת לו להפחית את החרדה והסטרס שהוא חווה באופן כללי.

איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה?

אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים לגרום לו לראות שדעות אחרות יכולות להיות נכונות גם כן. אם הוא אומר "התמונה יפה", שואלים אותו "אולי היא גם מכוערת?" המטרה בשלב זה היא להראות לאדם שיש יותר מפרספקטיבה אחת לכל דבר.

בהדרגה, עוברים לדבר על דברים שהאדם בטוח בהם לחלוטין ומאתגרים את הוודאות שלו. לדוגמה, אם הוא רוצה שקט, מנסים להציע לו את האפשרות שאולי רעש הוא לא דבר כל כך נורא. בצורה זו מתקדמים מנושאים פשוטים לנושאים יותר משמעותיים, עד שמגיעים לדבר על הדברים האישיים והקשים יותר.

מדוע חשוב להתרגל לחשיבה נגד רצונך?

אליעד מסביר שכדי להתמודד עם טראומה, חשוב להבין שכל אירוע טראומטי הוא למעשה דוגמה פרטית למצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו של האדם. כלומר, האדם לא רוצה לחוות תאונת דרכים, אבל זה קורה בכל זאת. לכן, אם ילמדו אותו לקבל ולהכיל מצבים שהם נגד רצונו, אז בהדרגה גם ההתנגדות והפחד שלו מהאירוע הטראומטי ייחלשו.

השיטה כוללת תרגול של האדם עם סיטואציות קטנות וקלות יותר, ומתקדמת לאט לאט אל סיטואציות קשות יותר, בדומה לאדם שרוצה להרים משקל של 100 ק"ג אבל עדיין לא מסוגל. בהתחלה מתאמנים על משקלים קטנים יותר, ולאט לאט מעלים את רף הקושי, עד שהאדם מסוגל להתמודד בצורה טובה יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי.

האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש?

אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים עדיף לבצע את התהליך בצורה טבעית, מבלי להסביר מראש למטופל מהי המטרה, ולפעמים אם המטופל מתעניין או מבקש להבין, אפשר להסביר לו בצורה שמתאימה ליכולתו להבין את הדברים ולפי מה שהוא מסוגל להכיל בשלב שבו הוא נמצא.

האם אפשר להגיע למצב של חוסר פחד מוחלט?

אליעד מדגיש שהמטרה אינה לגרום לאדם באמת לרצות שיקרה לו אירוע טראומטי, אלא רק להחליש את עוצמת הפחד. לדוגמה, אם האדם בתחילת התהליך מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 ברמה של 100, המטרה היא להוריד את הפחד הזה ל - 50 או לרמה אחרת נמוכה יותר. זו הקלה משמעותית, שמאפשרת לו לנהל חיים טובים יותר ופחות סבל מהזיכרונות והטריגרים לטראומה.

למה טיפול כזה עובד גם על התת - מודע?

כאשר מתרגלים חשיבה גמישה באופן כללי, כגון ללמד את האדם שזה בסדר שמציאות לא תמיד תואמת את רצונותיו, זה משפיע באופן עקיף גם על התת - מודע שלו. בתהליך הזה, אפילו מבלי שהאדם שם לב, החשש מפני הטראומה פוחת באופן טבעי.

לסיכום, מה היתרון של שיטה זו?

שיטה זו מאפשרת לאדם להסתכל על המציאות בצורה פחות מאיימת ויותר גמישה. על ידי התמודדות הדרגתית עם מצבים שונים, שבהם הוא מתרגל לראות שגם מציאות לא רצויה יכולה להיות נסבלת, האדם יכול בהדרגה להתמודד טוב יותר עם חוויות טראומטיות כמו תאונת דרכים. תהליך זה מפחית משמעותית את הסבל והפחד שלו ומעניק לו חופש גדול יותר מחוויות העבר השליליות.
איך ניתן להחליש את הסבל מטראומה?

כאשר אדם חווה טראומה, כמו תאונת דרכים, הוא עלול לפתח פחדים ותגובות קשות לכל מה שמזכיר לו את האירוע. אחת השיטות להתמודדות עם טראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא אומר לעצמו "לא אכפת לי אם זה יקרה שוב". זה לא אומר שהוא באמת רוצה לחוות את הטראומה מחדש, אלא שהחשש מהאירוע יפחת.

איך גורמים לאדם לפחד פחות מהטראומה?

אחת הדרכים היא להראות לו שהאירוע שעבר הוא רק דוגמה למשהו רחב יותר - כלומר, כל חוויה שלילית היא בעצם חלק מחוויות רבות שבהן המציאות אינה תואמת את הרצון שלו. אם נלמד אותו לקבל את העובדה שלא תמיד הדברים קורים כרצונו, אז בהדרגה גם הפחד שלו מהטראומה יפחת.

איך עובדים עם אדם שחווה טראומה?

במקום לדבר מיד על האירוע הטראומטי, מתחילים עם דברים כלליים יותר. למשל, מראים לו תמונה ושואלים אותו לדעתו, ואז מציגים לו זווית הסתכלות שונה - למשל, אם הוא אומר "התמונה יפה", שואלים אותו "אולי היא גם מכוערת?". דרך זו מלמדת את האדם לראות שיש יותר מפרספקטיבה אחת לכל דבר.

לאחר מכן, מתקדמים לנושאים יותר אישיים:

- אם הוא בטוח שהוא רוצה שקט, אפשר לשאול "אולי עדיף רעש?".

- אם הוא מתנגד לרעיון מסוים, מנסים לגרום לו להבין שההיפך גם יכול להיות נכון.

התהליך הזה, שמתבצע בהדרגה, מחזק את היכולת של האדם לקבל חוויות שהן מחוץ לרצונו, וכך גורם לו בהדרגה להפחתת הסבל מהטראומה.

מה המטרה של התהליך?

המטרה אינה לגרום לאדם לרצות לחוות שוב את הטראומה, אלא להקטין את הפחד שלו ממנה. לדוגמה, אם בתחילת התהליך הוא מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 כ - 100, לאחר העבודה הוא יכול לדרג את הפחד כ - 50, מה שמפחית משמעותית את החרדה שלו.

איך אפשר להסביר זאת בדימוי?

אם אדם אינו מסוגל להרים משקל של 100 ק"ג, ניתן ללמד אותו להרים משקלים קטנים יותר, וכך בהדרגה הוא יוכל להגיע למשקל הכבד יותר. באותו אופן, כאשר מרגילים אדם להתמודד עם אירועים קטנים שמנוגדים לרצונו, הוא מפתח חוסן שמאפשר לו להתמודד עם אירועים גדולים יותר, כולל הטראומה שחווה.

האם כדאי לשתף את המטופל בתהליך?

זה תלוי במצב ובמטרה. לעיתים עדיף לא להסביר מראש את השיטה, אלא להוביל את האדם דרך ההתנסויות עצמן. במקרים מסוימים, אם האדם מבקש לדעת, ניתן להסביר לו בהתאם לצורך ולמידת ההבנה שלו.

סיכום

שיטה זו לטיפול בטראומה מבוססת על חיזוק היכולת של האדם להתמודד עם מציאות שלא תמיד תואמת את רצונותיו. דרך תרגול של שינוי חשיבה והתמודדות עם מצבים שונים, ניתן להפחית בהדרגה את הפחד והחרדה מהטראומה, ולגרום לאדם לחיות חיים חופשיים יותר מהשפעות העבר.
עכשיו עוד דבר נניח בן אדם קרתה לו טראומה, מה קרה לו?

ש: תאונת דרכים.

אליעד: תאונת דרכים אוקי תאונת דרכים שהוא ניצל בה נכון. עכשיו יש שיטה עכשיו להחליש את הסבל של הטראומה נניח שבאים לבן אדם, קודם כל מה ההגדרה של להחליש את הסבל של הטראומה להביא את הבן אדם למצב שהוא יגיד "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים עוד פעם", אוקי נניח שהבן אדם עשה תאונת דרכים ועכשיו בגלל זה הוא לא מוכן לנסוע בכביש לא מוכן לראות כלי רכב הוא שומע צליל של רכב והוא נכנס לסטרס.

אוקי אחד הדברים זה להגיד לו "אדוני תאונת דרכים זה לא חיים ומוות", אוקי אני אומר את זה בהומור כן כי זה כן חיים ומוות אבל הכוונה היא להגיד לו "גם אם תמות לא קרה כלום". עכשיו השאלה היא זה איך מביאים את הבן אדם למצב שהוא יגיד "אוקי בסדר אז אני אעשה תאונת דרכים עוד פעם לא אכפת לי", עכשיו אני לא אומר שהוא צריך באמת להגיד את זה אבל הוא צריך פחות לחשוש מלעשות תאונת דרכים.

כי אם הוא ממש חושש מלעשות תאונת דרכים אז כל דבר שמזכיר לו תאונת דרכים עושה לו חלחלה, אוקי נגיד לדוגמה הוא רואה את שר התחבורה והוא נכנס לחלחלה בגלל שזה מזכיר לו תאונת דרכים.

ש: שר התחבורה של ירדן.

אליעד: שר התחבורה של ירדן דרך אגב הסיבה שאין תחבורה ציבורית בשבת זה כדי להקטין את הסיכוי לתאונות דרכים למרות שזה בהפוך על הפוך בדיוק לא נכון. אוקי ולכן הדרך היא מה הדרך?

ש: להגיד לו מה הסיכוי שזה יקרה לו.

אליעד: יושב מולך בן אדם אנחנו רוצים לגרום לו, לא מה הסיכוי אנחנו רוצים לגרום לו שיגיד "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים" לא מה הסיכוי.

ש: טוב בסדר אני כאילו קראתי את הדרך כאילו להראות לו שזה קרה אחת ל...

אליעד: אתה נמצא פה בכלל מה אני שאלתי?

ש: מה עושים עם בן אדם שהוא.

אליעד: אני לא שאלתי את זה.

ש: איך גורמים לו להגיד "לא אכפת לי עוד פעם".

אליעד: יפה תשובה מה יגרום לו לחשוב לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים?

ש: אז אני אומר באופן כללי המהות היא להקטין את הסיכוי שזה יקרה.

אליעד: אתה נמצא פה?

ש: לגרום לו שהוא יחשוב.

אליעד: כן.

ש: שתאונת הדרכים הזאת לא קרתה נניח בגללו.

אליעד: איך גורמים לו להגיד "לא אכפת לי שתקרה תאונת דרכים".

ש: שהוא יסכים שיהיה לו תאונת דרכים.

אליעד: יפה איך, לא אתה הסברת איך לצמצם את הסיכוי שיקרה התאונה לא איך יקרה הסיכוי איך אומרים לו שהוא יגיד "לא אכפת לי" אז התשובה היא פשוטה יותר ממה שנדמה, למרות שזה נראה בלתי אפשרי התשובה היא כזאת תאונת דרכים זה מקרה פרטי של "אני לא רוצה שיהיה נגד רצוני" כל בן אדם בעולם אם אנחנו ניקח איתו דברים שהם נגד רצונו ואנחנו נתרגל אותו שהוא ידע ללמוד לקבל אותם מתישהו ככל שנעלה את הרף הוא יגיע למצב שהוא יגיד "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים", אם זה טוב אם זה רע זה לא נושא השיחה אבל זה אפשרי.

אוקי עכשיו זה לא חייב רק שנתרגל אותו בלקחת דברים שהם נגד רצונו ושהוא יקבל אותם אלא אפילו דברים שהוא לא מסכים איתם, לדוגמה נגיד מישהו בטלוויזיה אומר "אני חושב שצריך לעשות x" ואנחנו נגיד לו נדבר איתו נגרום לו לראות שהוא יכול לשנות כשהוא אומר "אני לא מסכים למה הוא אומר את זה אני חושב הפוך" ואנחנו נראה לו "לא נכון אתה יכול לחשוב הפוך" הדבר הזה מוביל אותו לתרגל שהוא יכול לחשוב הפוך ואז הרף היותר גבוהה זה "מה שאני רוצה לא חייב לקרות" ואז הרף היותר גבוהה "גם לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים".

ש: איך עושים את זה?

אליעד: אתה היית פה ולא היית פה גם כשאני מסביר את התשובה אתה לא פה?

ש: לא, הבנתי את התשובה.

אליעד: אתה נותנים לך משימה המשימה שלך להביא את הבן אדם ההוא להגיד "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים".

ש: כן את זה הבנתי.

אליעד: יפה עכשיו איך אנחנו מתחילים אם נגיד לו "תגיד היית מוכן לעשות תאונת דרכים?" הוא לא מוכן לשמוע על זה הוא יהרוג אותך, קודם כל מדברים איתו סתם על החיים ואז אומרים לו "מה אתה אומר על התמונה הזאת?" הוא אומר "תמונה יפה, למה אתה אומר שהיא יפה אני חושב שהיא מכוערת" קודם כל בוא נגרום לו שמה שהוא חושב שהוא לא יהיה בטוח בזה "זה לא יפה זה גם מכוערת זה גם יפה נכון" מתחיל לראות.

אוקי הלאה אחר כך לוקחים משהו שהוא בטוח שזה ככה "מה אתה אומר אבל" נגיד לדוגמה "זה כן זה" לוקחים דבר שהוא יותר בטוח בו מורדים אותו, אחר כך עוברים לרצונות כבר דברים של אינטרס "מה אתה רוצה? אני רוצה שקט, למה אתה רוצה שקט אולי עדיף רעש? בא נעשה רעש" אחר כך משהו יותר קשה ויותר קשה עד שהבן אדם מתרגל לחשוב שונה מההרגלים שלו ואז היכולת שלו משתפרת ל - "וואלה אז מה אכפת לי אני אעשה תאונת דרכים".

ש: זה תהליך נכון?

אליעד: נכון.

ש: זה לא משהו של.

אליעד: נכון עכשיו אני רוצה להסביר יותר מזה בן אדם שעשה תאונת דרכים יש לו טראומה אנחנו לא באמת שהוא יגיד "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים" אנחנו רוצים שיהיה לו פחות אכפת לעשות תאונת דרכים, אנחנו לא רוצים שהוא יגיד "בוא נעשה תאונה אנחנו רוצים שהוא יגיד "פחות אכפת לי לעשות תאונה" זה מה שאנחנו רוצים. ולכן אם אנחנו באופן כללי מרגילים אותו בלקבל את זה שהמציאות נגד רצונו ממילא זה מוריד לו את ההתנגדות שלו לעשות תאונת דרכים כי אנחנו לא באמת חייבים להגיע איתו לרף שהוא יגיד "אני רוצה לעשות" או "לא אכפת לי לעשות תאונת דרכים".

זאת לא המטרה המטרה היא שהוא פחות לא ירצה את זה, זאת אומרת אתה לא רוצה את זה בעוצמה x אל תרצה את זה אבל פחות. איך מורידים לו באופן עקיף אם שואלים אותו "כמה אתה לא רוצה לעשות תאונת דרכים מאחד עד מאה? מאה" איך גורמים לכך שכשנשאל אותו "כמה אתה לא רוצה לעשות תאונת דרכים מאחד עד מאה?" הוא יגיד "חמישים", תשובה על ידי מה שדיברנו קודם אם באופן כללי תלמד אותו שזה לא חייב להיות כרצונו שמה שהוא חושב זה לא בהכרח נכון וכו' ממילא בתת מודע זה משפיע עליו שגם תאונת הדרכים הוא פחות זה.

לדוגמה בן אדם נגיד רוצה להרים מאה קילו הוא לא יכול אפשרות אחת בוא נלמד אותו להרים קילו שתיים שלוש ארבע עד שהוא ירים מאה אבל אנחנו לא בהכרח רוצים שהוא ירים מאה נגיד שאנחנו רוצים שהמרחק שלו מלהרים מאה יהיה יותר קטן, שזה לא יהיה שהוא באפס והוא צריך להרים מאה אלא שהוא רחוק בחמישים קילו מהמאה שכשהוא ירים מאה זה יהיה לו קשה אבל שהוא פחות ישבור את הגב, תשובה אנחנו נחזק אותו באופן כללי ואז באופן עקיף זה משפר לו את היכולת להרים מאה.

ש: יש לי שאלה והיא קשורה למשהו אישי כמובן, האם אתה אומר לבן אדם מה התוכנית שלך לגביו?

אליעד: לא תמיד.

ש: או שאתה.

אליעד: שמעת?

ש: הבנתי מתי כן?

אליעד: לא יודע תלוי מה רוצים אם הוא אומר תעזור לי תלוי מה רוצים. הבנו?
ניהול תמונה חרדות טראומות הרמת חפצים נכון הרמת משא כבד חושש לשכנע מישהו רצון ללמד פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים איך להתמודד איך להתמודד עם טראומה איך לטפל איך לטפל בטראומה הרגשה התמודדות התמודדות עם טראומה התמודדות עם טראומות זיכרון זיכרון טראומטי זיכרונות חוויה טראומטית טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות טראומטית להתמודד להתמודד עם טראומה להתמודד עם טראומות לטיפול לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות מטופל מטופלים מטפל פוסט פוסט טראומה פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים פוסט טראומה מתאונת דרכים פוסטים רגש רגשות שיטות שיטות לטיפול שיטות לטיפול בטראומה תאונת דרכים תחושה תחושות
האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או לזכור? טראומה
האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או לזכור? טראומה
... כדאי לשכוח זיכרונות רעים? האם כדאי למחוק זיכרונות טראומטיים? האם כדאי לשכוח טראומה? האם כדאי לשכוח זיכרון טראומטי? האם כדאי למחוק זיכרון שלילי? האם למחוק זיכרונות שליליים? האם למחוק זיכרונות רעים? האם לשכוח או ... זיכרונות טראומטיים? אליעד מציע שבמקרים של טראומה, כמו במקרה של אישה שנפלה קורבן לאונס, השאלה אינה אם כדאי למחוק את הזיכרון עצמו, אלא אם הפירוש שניתן לו הוא השגוי. זיכרון טראומטי הוא עובדה - כלומר, אם קרה דבר רע, אז זה קרה. אולם, הפירוש שצומח בעקבות הזיכרון, כמו ההרגשה שאין לה ... הפירושים השגויים שנובעים ממנו. זיכרון הוא חלק מהחיים, ולפעמים הוא יכול להיות מקור להתפתחות אישית, אבל חשוב ללמוד איך להתמודד עם מה שנובעת ממנו מבחינה רגשית ומחשבתית. זיכרון טראומטי פירושים שגויים תהליך ריפוי מהטראומה התמודדות עם טראומה זיכרונות שליליים האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? הדיון על זיכרונות טראומטיים ושליליים נוגע בשאלה אם כדאי למחוק את הזיכרונות הרעים או להתייחס אליהם בצורה שונה. אליעד כהן מתאר את הדילמה המרכזית: האם להתמודד עם זיכרון טראומטי בצורה ישירה או לנסות להימנע ממנו לחלוטין. בפרט, הוא מביא דוגמה של אישה שנפלה קורבן לאונס והאם כדאי לה ... להתמקד בתיקון הפרשנויות השגויות הנובעות ממנו. זיכרון הוא חלק מהחיים, הוא מעצב אותנו, אך חשוב לבחון את הדרך שבה אנו מפרשים אותו ולהתמודד עם המשמעות הרגשית שעולה ממנו. זיכרון טראומטי פירושים שגויים תהליך ריפוי מהטראומה התמודדות עם טראומה זיכרונות שליליים האם כדאי לשכוח זיכרונות רעים? הנושא של זיכרונות רעים, טראומטיים ושליליים הוא שאלה עמוקה שמעסיקה רבים. השאלה המרכזית שנשאלת היא אם כדאי לשכוח את הזיכרון הרע או להתמודד איתו בצורה שונה. במידה וזיכרון טראומטי או שלילי השפיע על אדם באופן חמור, כמו במקרה של טראומה מינית, נישאלת השאלה אם באמת כדאי למחוק את הזיכרון הזה לחלוטין או האם עלינו להשאיר אותו זמין וללמוד איך להתמודד איתו. במהלך ההסבר, נדונה הדילמה סביב זיכרון טראומטי של אישה שנפלה קורבן לאונס. השאלה היא האם יש למחוק את הזיכרון הזה או להסתפק בשכחה של הפירושים השקריים ... באופן מוחלט. זיכרון שלילי הוא חלק מהחיים, והוא עשוי לעזור לאדם ללמוד ולהתמודד עם מצבים קשים בעתיד. זיכרון הוא לא תמיד הבעיה, אלא הדרך בה אנו מפרשים אותו. כשמדובר בזיכרון טראומטי, יש להתמקד בבחינת המסקנות שלנו בעקבותיו. אם מסקנה שנובעת מזיכרון שלילי אינה נכונה, יש לשנות אותה ולא ... רע, אלא האם כדאי לשכוח את הפירושים השגויים המתחייבים ממנו. כל זיכרון יכול לשמש כהזדמנות ללמוד ולהתפתח, וההתמודדות עם הפירושים שמגיעים בעקבותיהם היא זו שחשוב לטפל בה. זיכרון טראומטי פירושים שגויים תהליך ריפוי מהטראומה התמודדות עם טראומה זיכרונות שליליים ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
... שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי ... מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית. יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה: הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי. הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ... לבין האירוע מהעבר. כאשר הסיטואציה הנוכחית דומה מאוד לאירוע הטראומטי מהעבר, יש חובה לחזור לעבר ולהתמודד עם הזיכרון הטראומטי עצמו. לדוגמה, אם אדם מפחד ממבחן בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי. כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, ... ילדות, אך כיום מדובר בשיחות שונות לחלוטין עם אנשים מבוגרים, יכול ללמוד להבין שאין קשר אמיתי בין המצבים, ולכן הזיכרון הטראומטי לא צריך להשפיע עליו בהווה. איך מתמודדים עם זיכרון טראומטי כשהעבר דומה מאוד להווה? כאשר הסיטואציה בהווה דומה מאוד לעבר, הדרך היחידה להתגבר על הטראומה היא לחזור אל הזיכרון הטראומטי המקורי. המטפל יבקש מהאדם לספר את מה שקרה ולחוות שוב את ... כזה, הטיפול הוא בעיקר קוגניטיבי - להסביר לאדם בצורה משכנעת את חוסר הקשר, כך שעם הזמן הוא יפסיק להיזכר באותו זיכרון טראומטי, ובכל פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם ... כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, אפשר פשוט להסביר לאדם שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי. עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע ... משפיעה על חיי האדם? חרדה טראומטית היא תחושה קשה של פחד, חרדה או הימנעות מפעולה מסוימת בהווה, שנובעת ישירות מזיכרון טראומטי של אירוע מהעבר. החרדה הטראומטית ממשיכה להשפיע על חיי ... האירוע הטראומטי בעבר לבין הסיטואציה בהווה, והיכולת של האדם להשתחרר מתחושת החרדה הקשורה לזיכרון. טיפול בטראומה זיכרון טראומטי טיפול בחרדה טראומטית התמודדות עם פחדים מהעבר איך להתמודד עם ... ממקרים מהעבר, שהמשמעות שלהם עדיין נוכחת בהווה, ויכולה להפריע להתמודדות עם סיטואציות יומיומיות. טיפול בטראומה זיכרון טראומטי טיפול בחרדה טראומטית התמודדות עם פחדים מהעבר איך להתמודד עם טראומה אז יש דבר שנקרא טראומה נכון זיכרון טראומטי בן אדם מפחד לעשות משהו כי זה מזכיר לו משהו מהעבר שזה היה לו ... שקורה היום אין קשר בכלל זה היה בעבר בסיטואציה אחרת בהקשר אחר היום זה משהו אחר. אם אנחנו חושבים שאין קשר בין הזיכרון הטראומטי שלו לבין מה שקורה היום אנחנו נוכל לתקוף את הזיכרון עצמו ...
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
איך למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח את העבר? איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? מה המוח זוכר? זיכרון של אוטיסטים, איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם
... למחוק זיכרון טראומטי? איך למחוק טראומה? האם אפשר ... איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? אוטיזם האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר באופן מפורט האם ואיך ניתן למחוק זיכרון טראומטי. ראשית, חשוב להבין שאין אפשרות ... חי ומפורט יותר. כיצד להפוך טראומה לחסרת משמעות ולשכוח אותה? כדי לשכוח זיכרון טראומטי באמת, יש צורך להפוך את האירוע ... הזיכרון בצורה מלאכותית כמו למחוק קובץ מהמחשב, אפשרי בהחלט לשנות את הזיכרון הטראומטי על ידי שינוי המשמעות הרגשית של ... שלו ובסופו של דבר יישכח, כיוון שלא יהיה צורך להחזיק בו. איך לשכוח זיכרון טראומטי? האם אפשר למחוק טראומה? מה הקשר ...
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
... טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה ... הם מלמדים את האדם להתמודד עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן ... להשתוות מוחלטת? מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות? איך להיפטר מזיכרונות רעים? איך להגיע לאחדות עם המציאות? פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? הפעם אשיב איך האדם אמור להתמודד עם זיכרונות לא נעימים מהעבר. כל פעם שאדם נזכר בדברים לא נעימים שקרו לו בעבר, זה נקרא פוסט טראומה. ויש הרבה שיטות המתיימרות לטפל ...
איך לשכוח זיכרונות רעים? זיכרונות טראומטיים, פוסט טראומה מאונס, הפרעת דחק פוסט טראומטית, מחיקת זיכרונות, איך הזיכרון עובד? טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר?
איך לשכוח זיכרונות רעים? זיכרונות טראומטיים, פוסט טראומה מאונס, הפרעת דחק פוסט טראומטית, מחיקת זיכרונות, איך הזיכרון עובד? טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר?
... טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה, זיכרון טראומטי, איך המוח זוכר? איך לשכוח זיכרונות רעים? ההרצאה מתמקדת בשאלה כיצד לשכוח זיכרונות רעים, זיכרונות טראומטיים ופוסט טראומה. אליעד מציג את האפשרויות השונות להתמודדות עם ... הזוג שלו. מדובר על מצבים שבהם הזיכרון טראומטי ומעורר תחושות רעות, והתמודדות עם זיכרונות כאלה יכולה להיות מאתגרת. המטרה היא להבין כיצד ניתן לשכוח זיכרונות כאלה ולהפחית את הכאב הנפשי שהם גורמים. אליעד מסביר כי כאשר ... או יימחק. לדוגמה, אם לאדם יש זיכרון טראומטי הוא יזכור אותו רק אם הוא ייחס לו משמעות גדולה. אליעד מביא דוגמה שבה אדם יכול לשכוח פרטים מסוימים אם הם לא היו משמעותיים לו, כמו אם הוא לא זוכר את הדרך בה השתמש במכשיר ... למטרות טובות יותר. מהו זיכרון טראומטי? איך המוח זוכר? כיצד לשכוח זיכרונות רעים? האם ניתן למחוק זיכרונות? איך הטראומה משפיעה על הזיכרון? איך ליצור זיכרונות חדשים? ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
... ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול ... זיכרון ילדות טראומטי, טראומות ילדות והפרעות ניתוק, טראומות בילדות, רגשות של ילדים, איך למחוק זיכרון טראומטי מהילדות? בחירה חופשית של ילדים, הלם ילדות, פוסט טראומה מורכבת מהילדות, לקיחת אחריות רגשית, להאשים את עצמך, לקיחת אחריות על הרגשות, ... חופשית בתקופת הילדות, טראומה מושהית, ריפוי טראומה, טראומה חברתית, איך להתגבר על טראומה? זיכרון טראומטי, לחץ בילדות, טראומת אונס, אלימות בילדות, תפיסת היחס ההורי, התעללות נפשית בילדות, אובדן הורה בילדות, אובדן בילדות, אלימות במשפחה בילדות, ...
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
... השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי למה רעש של השכנים מפריע לך באמת? כאשר השכן עושה מסיבה ומשמיע מוזיקה רועשת בשעות הלילה המאוחרות, נוטים לחשוב שהבעיה היא בעצם הרעש. אליעד ... את המצב בצורה שלמה וברורה, הוא יכול להשתחרר מתחושת הכאב או הסבל המלווה את הזיכרון הטראומטי. למה רעש מפריע לי? איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? האם רעש הוא באמת רע? איך להפוך טראומה לחוויה חיובית? הצד השני של המטבע איך לשנות תחושה של סבל? למה יש לי מחשבה טורדנית? ...
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
... גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי , זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון ... מסוימים, אנשים מסוימים או אפילו בגדים שהוא לבש בזמן האירוע - עשוי לעורר בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי. תהליך היווצרות הטראומה כאשר אדם חווה אירוע ...
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
... של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי , זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם ... מורכבת משני הגורמים יחד - הטיפול יתמקד בשילוב של חשיפה מבוקרת יחד עם עיבוד רגשי של הזיכרון הטראומטי. לסיכום, איך להבין לעומק מה הגורם לטראומה שלי? כדי לטפל ביעילות בטראומה, אדם צריך לשאול את עצמו שאלות כמו: האם אני באמת מאמין שהאירוע ... וממוקד. איך נוצרת טראומה? מה הסיבות לטראומה? טיפול בטראומה איך להתגבר על טראומה? מהו זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם פחד מטראומה? פוסט טראומה מהי טראומה וכיצד היא פועלת? טראומה היא חוויה של אירוע שלילי שבעקבותיו האדם נמנע מביצוע פעולות ...
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
... מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע ... ראה שקורה למישהו אחר באירוע טראומטי כזה או אחר. במילים אחרות, טראומה נוצרת בעקבות כך שקרה לך משהו רע, וזיכרון טראומטי מאירוע טראומטי הוא זיכרון רע. ולכן טראומה נחשבת לדבר רע. ... אם הדמיון הזה מוגזם מידי ואם הדמיון מדמה דבר לדבר בצורה לא נכונה, ואם הדמיון לא מבין את ההבדל שיש בין הזיכרון הטראומטי לבין המציאות הנוכחית, הרי שאז הטראומה הופכת להיות שלילית ... מגבילה אותך, זה לא בהכרח רע. כי יתכן שהטראומה נכונה. וזה טוב לדוגמה שיש לאדם פחד גבהים שהוא בעצם סוג של זיכרון טראומטי שהאדם זוכר מה קרה למישהו שנפל ממקום גבוה. וזה שהטראומה ... יותר ממה שהגיוני לפחד, הרי שאז הטראומה מצריכה טיפול. אז איך לדעת אם הטראומה מוגזמת או לא? ואיך לדעת אם הזיכרון הטראומטי מוגזם או לא? ואיך לדעת אם הדמיון מדויק או לא? זה עניין ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: זיכרון טראומטי, איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: זיכרון טראומטי, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לימודים, אימון אישי לתזונה נכונה, מאמן אישי להרזיה בתחום זיכרון טראומטי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:07:09 - wesi1