אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התנהגות ✔איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:16איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
מה ההבדל בין טיפול קוגניטיבי לטיפול התנהגותי?

אליעד כהן מציג בהרצאה זו שלושה סוגים של טיפול מרכזיים - טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, וטיפול משולב הנקרא CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). הוא מסביר כי טיפול קוגניטיבי מתמקד בשינוי צורת החשיבה של האדם, מתוך ההנחה שאם ישנה את תפיסתו לגבי ההתנהגות הבעייתית, ההתנהגות עצמה תשתנה מעצמה. לדוגמה, אדם שרוצה להיגמל מעישון ינסה להבין לעומק מדוע הוא מעשן, מה העישון נותן לו, ואם יצליח לשכנע את עצמו בצורה עמוקה שהעישון אינו מועיל לו, הוא פשוט יפסיק לעשן מעצמו.

לעומת זאת, טיפול התנהגותי עובד דרך שינוי ישיר של הרגלים. לפי גישה זו, אם אדם יתחיל בפועל לשנות את ההרגל הבעייתי, גם תפיסתו הקוגניטיבית לגבי ההרגל תשתנה בהדרגה. לדוגמה, מעשן שיפסיק לעשן באופן יזום ויתמודד עם הקושי שבכך, יתחיל לפתח מחשבות חדשות ותובנות חדשות, וכך תשתנה גם תפיסתו לגבי העישון עצמו.

מהו טיפול CBT ואיך הוא משלב את שתי השיטות?

טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) משלב את שתי השיטות: הוא כולל גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה וניתוח של מחשבות ורגשות שעולים תוך כדי השינוי. כך, בטיפול לגמילה מעישון, המטופל מתבקש להפסיק לעשן, אך במקביל עליו לעקוב אחרי המחשבות והרגשות שמתעוררים אצלו תוך כדי התהליך. לדוגמה, מחשבות כמו "קשה לי בלי סיגריה", או "אני חייב לעשן" ייבחנו לעומק כדי להבין מה בדיוק עומד מאחוריהן ומה המשמעות הרגשית של הסיגריה עבורו.

הגישה המשולבת היא אידיאלית כיוון שהיא מטפלת בבעיה הן ברמת החשיבה והן ברמת ההתנהגות, ומאפשרת להתמודד עם בעיות שייתכן שהמטופל לא היה מודע אליהן מראש. עם זאת, אליעד כהן מדגיש כי השינוי המהותי ביותר הוא תמיד השינוי הקוגניטיבי.

מדוע אליעד כהן מדגיש שהשינוי הקוגניטיבי הוא החשוב ביותר?

אליעד כהן מצטט בהרצאתו את רבי נחמן מברסלב, שטען שהמפתח לפתרון כל הבעיות נמצא בשינוי המחשבה ("תיקון המוח"). הרעיון הוא שאם האדם ישנה את החשיבה שלו, הוא יוכל לפתור בבת אחת אינספור בעיות, במקום להתמודד עם כל בעיה בנפרד. לדבריו, גם אם זה קשה לשנות את החשיבה באופן יסודי ועמוק, עדיין יהיה קשה עוד יותר לנסות לפתור כל בעיה באופן נפרד.

לדוגמה, אדם שסובל מהתמכרות לסמים יכול לעבור גמילה התנהגותית בה הוא מפסיק להשתמש בסמים, אך אם החשיבה שלו לא השתנתה באופן מהותי והסיבות שהובילו אותו לשימוש בסמים לא טופלו, הוא עלול לחזור להשתמש בסמים בשלב מאוחר יותר. לפיכך, ללא שינוי מחשבתי עמוק ומקיף, שינוי ההתנהגות בלבד לא תמיד יחזיק מעמד לאורך זמן.

האם שינוי חשיבה לבדו תמיד מספיק?

אליעד כהן מציין ששינוי קוגניטיבי עמוק יכול בהחלט להספיק כדי לפתור את הבעיה, אך הבעיה היא שלעיתים האדם אינו יכול לראות את כל הקונפליקטים הפנימיים שלו מראש. לפעמים, רק כאשר הוא מתמודד עם השינוי בפועל עולות למודעות שלו בעיות ופחדים שלא היה מודע אליהם קודם לכן. למשל, אדם יכול לחשוב ולדבר באופן תיאורטי על הסיבות שלו לעשן, אך רק כשהוא ינסה להפסיק לעשן, הוא יגלה פחדים, רגשות ותובנות חדשות שיצופו בו תוך כדי ההתמודדות המעשית.

איך לשלב טיפול התנהגותי וקוגניטיבי בצורה נכונה?

ההמלצה של אליעד כהן היא להתחיל בטיפול שמשלב את שני ההיבטים במקביל:
  • לשנות בפועל את ההרגל (למשל, להפסיק לעשן בפועל).
  • לבצע ניתוח קוגניטיבי מעמיק של כל קושי, פחד או תחושה שעולים במהלך השינוי.
  • להמשיך ולנתח את המחשבות והרגשות תוך כדי התהליך, על מנת להבין לעומק את הגורמים האמיתיים לבעיה.
לדוגמה, אם אדם מפסיק לעשן והוא מרגיש סבל או חוסר נוחות, הוא צריך לשאול את עצמו מדוע בדיוק הוא מרגיש כך, ומה באמת חסר לו באותו רגע. זהו תהליך של חקירה עמוקה שמוביל גם לשינוי התנהגותי וגם לשינוי מחשבתי.

איך לבחור את הטיפול המתאים ביותר?

לסיכום, אליעד כהן מציין שאין תשובה חד משמעית מוחלטת לשאלה "מהו הטיפול הכי טוב?". שינוי התנהגותי בלבד יכול להיות יעיל, אך לא יחזיק מעמד אם החשיבה לא תשתנה. מנגד, שינוי חשיבתי בלבד יכול להישאר בתיאוריה ולא להוביל לשינוי ממשי אם האדם לא מתמודד עם ההתנהגות בפועל. לכן, לרוב, הטיפול המשולב - CBT -הוא הבחירה האידיאלית ביותר, מכיוון שהוא מתמודד עם הבעיה גם ברמה הקוגניטיבית וגם ברמה ההתנהגותית, ובכך מגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה לאורך זמן.
למה כדאי להבין את ההבדל בין טיפול התנהגותי לבין טיפול קוגניטיבי?

הדיון מתחיל בהבחנה בין שלושה סוגים עיקריים של טיפול: טיפול קוגניטיבי (שינוי חשיבה), טיפול התנהגותי (שינוי הרגלים) וטיפול משולב המכונה CBT (Cognitive Behavioral Therapy). ההבדל נובע מהשאלה אם עדיף להתמקד קודם בשינוי צורת החשיבה של האדם, או לשנות בפועל את ההתנהגות שלו כדי להביא לשינוי החשיבה.

איך טיפול קוגניטיבי שואף לשנות את החשיבה?

טיפול קוגניטיבי מתמקד בניתוח התפיסות והמחשבות של האדם, מתוך אמונה שאם יצליח לשנות את ההבנה או את הרצון שלו, ההתנהגות תשתנה מעצמה. בדוגמה של עישון, הגישה הקוגניטיבית תנסה לגרום לאדם להבין לעומק מדוע הוא מעשן ומה הוא מפיק מהעישון. אם הוא יצליח לשכנע את עצמו שהעישון אינו טוב לו באופן מוחלט, או יבין מהן הסיבות האמיתיות שמובילות אותו לעשן, הוא עשוי להפסיק את ההרגל באופן טבעי.

כיצד טיפול התנהגותי פועל דרך שינוי הרגלים?

טיפול התנהגותי מבוסס על הרעיון שאם אדם יתחיל לשנות את הרגליו בפועל, הוא יוכל בסופו של דבר להסתגל לשינוי גם מבחינה קוגניטיבית. כך, במקרה של עישון, המטפל עשוי להנחות את המטופל להפסיק מיד לעשן או להפחית בהדרגה, ולהחליף את זמן העישון בפעילות אחרת. השאיפה היא שדרך ההפסקה בפועל והתמודדות עם הקושי, המטופל ילמד לחשוב בצורה שונה, כיוון שיצופו רגשות ומחשבות חדשות שלא הופיעו כל עוד המשיך באותו הרגל.

מהו טיפול CBT (טיפול התנהגותי - קוגניטיבי) וכיצד הוא משלב בין השניים?

טיפול CBT מנסה לשלב את שני הכיוונים: גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה ושינוי של דפוסי חשיבה. לדוגמה, מטופל שרוצה להיגמל מעישון יתבקש מצד אחד להפסיק לעשן (שינוי התנהגותי), ומצד שני לעקוב אחר המחשבות והרגשות שעולות לו במהלך הניסיון להיגמל (שינוי קוגניטיבי). כך, כל מחשבה של רצון לעשן או פחד מכישלון מהווה "חומר גלם" לעבודה חשיבתית עמוקה יותר, שבסופו של דבר מטפלת בשורש הבעיה.

מדוע רבי נחמן מדגיש את החשיבות של שינוי המחשבה?

במהלך ההרצאה הוזכר שרבי נחמן אמר שכל הבעיות נפתרות דרך המחשבה, ושהתיקון האמיתי הוא "תיקון המוח". אם אדם יסדר את המחשבה שלו לעומק, הוא יכול לפתור אינסוף בעיות בבת אחת, במקום לפתור כל בעיה בנפרד. למרות ששינוי חשיבה עמוק קשה ליישום, התועלת שלו גדולה כי הוא מטפל בשורש ולא רק בסימפטומים.

האם שינוי חשיבה לבדו תמיד מספיק כדי לפתור את הבעיה?

מצד אחד, אם אדם יבין לעומק את הסיבה שבגללה הוא פועל בצורה מסוימת, ויבחר לשנות את רצונו, הדבר עשוי להספיק. לדוגמה, הוא עשוי להפסיק לעשן, להפסיק לפחד או להיגמל מהרגל כלשהו רק על סמך הבנה פנימית. מצד שני, בהרבה מקרים, אנשים אינם מזהים את כל הבעיות והפחדים לפני שהם מתנסים בפועל בשינוי התנהגותי. לכן, יש מקרים שבהם רק התנסות בשטח תציף מחשבות וקונפליקטים שהאדם לא היה מודע אליהם, ואז ניתן יהיה לטפל בהם קוגניטיבית.

איך בפועל משלבים בין טיפול התנהגותי לטיפול קוגניטיבי?

הגישה המומלצת בהרצאה היא להתחיל בשניהם במקביל:
  • להפסיק או לשנות את ההרגל בפועל (לדוגמה, להפסיק לעשן מיד או בהדרגה).
  • לנתח כל קושי שעולה תוך כדי התהליך. כאשר מתעוררת מחשבה של "קשה לי בלי סיגריה" או "אני חייב לעשן", עוצרים ובוחנים: למה אני חושב כך? מה אני מפחד להפסיד? מה המשמעות של הסיגריה עבורי?
  • להמשיך בתהליך צעד אחר צעד, כשכל צעד מלווה בבדיקה ובניתוח קוגניטיבי של מה שקורה בתודעה.
כך התנהגות חדשה ומודעות מלאה למחשבות פועלות יד ביד עד שהשינוי הופך לעומק ולרוחב - הן ברמת המעשה והן ברמת התודעה.

לסיכום, איך לבחור את הטיפול הנכון?

הרעיון הוא להבין שלא תמיד פתרון "מהיר" של שינוי התנהגותי יחזיק לאורך זמן ללא טיפול בסיבות העמוקות שגרמו להתנהגות מלכתחילה. מצד שני, רק דיבור על שינוי בלי לפעול בפועל יכול להישאר בגדר תיאוריה בלבד. לכן, בהרבה מקרים טיפול משולב, המכונה CBT, יכול להיות הפתרון הטוב ביותר, כשהוא כולל גם התמודדות מעשית עם הבעיה וגם חקירה חשיבתית מעמיקה.
עכשיו יש דבר שנקרא טיפול קוגניטיבי.

ש: התנהגותי.

אליעד: התנהגותי ויש דבר שנקרא טיפול התנהגותי קוגניטיבי ויש דבר שנקרא טיפול קוגניטיבי ויש דבר שנקרא טיפול התנהגותי. אוקי?

ש: לא ידעתי את ההתנהגותי קונטיבי.

אליעד: יש בעיקרון שניים טיפול קוגניטיבי וטיפול התנהגותי ויש את ההוא שמשלב ביניהם, עכשיו השאלה היא מה עדיף טיפול קוגניטיבי במובן של לשנות לך את החשיבה טיפול התנהגותי במובן של לנסות לשנות לך את ההתנהגות לדוגמה או משולב, נניח ולא ישר להגיד משולב בסדר כי זה לא "טוב בוא נביא את המשולב לא יודעים מה עדיף שים את שניהם" לא המצב הזה.

בא נגיד בן אדם נגיד מעשן אפשרות אחת טיפול קוגניטיבי זה בא ננסה לשנות לו את החשיבה על העישון וזהו והעישון יפסק מעצמו, טיפול שני אומר התנהגותי תפסיק לעשן בוא נרגיל אותך בלהפסיק לעשן, הטיפול הנוסף אומר גם להרגיל אותך בלהפסיק לעשן וגם נשנה לך את החשיבה. מה עדיף אולי עדיף רק לשנות את החשיבה אולי עדיף רק לשנות את ההתנהגות אולי לא צריך את זה או את זה.

ש: מה שאני חשבתי כאילו.

אליעד: ומה רבי נחמן היה אומר על זה גם זאת שאלה.

ש: אני לא יודע מה רבי נחמן היה אומר על זה אבל אז אני זוכר שדיברנו על העניין הזה גם כן עד שמעשים יש להם השפעה על הרצונות שלנו ועל המחשבות שלנו שהמעשים עצמם כי אנחנו לא יודעים.

אליעד: אז בסופו של דבר את מה צריך לשנות?

ש: אז רגע אני לא יודע, קודם כל לא יודע מה בדיוק מה יביא מאה אחוז את התוצאה.

אליעד: אז לא אז אני רוצה תביא לי תשובה על מאה אחוז אז מה המחויב?

ש: מה מחויב שיביא לך את התוצאה?

אליעד: כן אז מה מחויב?

ש: מחויב כאילו הקוגניטיבי.

אליעד: הקוגניטיבי מחויב.

ש: למה?

אליעד: בהנחה שיש לך בחירה חופשית ואתה מעשן אתה מעשן כי אתה רוצה לעשן אם לא תרצה לעשן לא תעשן לא משנה מה, צריך לשנות לך את החשיבה אם לא תשנה את החשיבה כמו שיש מקום נגיד של מכוני גמילה לסמים לדוגמה שמסבירים לך איך לא לעשן סמים, אוקי ושוטפים לך את המוח שהדבר הכי גרוע בחיים זה לעשן סמים ולא משנה מה אל תעשן סמים וזה עובד שבאמת הבן אדם לא מעשן סמים עד שהוא חוזר לעשן סמים.

למה כי הם ניסו לשתול לו בראש מחויב שלעשן סמים זה הדבר הכי גרוע שיש בעולם אבל הם לא טיפלו בסיבות שבגללן הוא מעשן סמים ואז מה לעשות שמתישהו הסיבות שבגללן הוא מעשן סמים יחזרו ואז הוא יחזור לעשן סמים.

ש: אוקי סבבה לכן השאלה ששאלתי מה קורה לבן אדם בזמן שהוא עושה.

אליעד: את המחשבות שלו בהנחה שיש לו בחירה חופשית.

ש: אבל מה יגידו המחשבות שלו?

אליעד: לא יודע בהנחה שיהיה לו בחירה המחשבות ולכן התיאוריה אומרת שטיפול קוגניטיבי יהיה עדיף על טיפול התנהגותי לשנות את החשיבה עדיף.

ש: זאת תיאוריה.

אליעד: השאלה מה האמת?

ש: איזה עוד בדיוק.

אליעד: מה האמת?

ש: שזה לא תמיד נכון.

אליעד: אז אני אומר שזה תמיד נכון.

ש: רק תמיד נכון רק הקוגניטיבי?

אליעד: רק קוגניטיבי אבל זה אף על פי כן לא תמיד נכון, למה זה לא תמיד נכון לא כי לא מספיק קוגניטיבי, קוגניטיבי מספיק כשאמרתי מה רבי נחמן היה אומר על זה כי רבי נחמן אמר זה איפשהו ציטוט ממקום אחר "הכל מתברר במחשבה" בסופו של דבר השורש של הכל זה המחשבה תסדר את המחשבה פתרת את הכל. הוא אומר מי שרוצה לעשות את תיקון הכללי אין לו כוח לפתור את כל הבעיות בחיים שיסדר לעצמו את המוח שלו אם הוא יסדר את המוח פתר את כל הבעיות, מה עכשיו צריך לפתור כל כך הרבה בעיות תסדר את המוח, שנייה רגע.

ש: גם אין בזה חיסרון, סליחה כי בשינוי התנהגות יש חיסרון ויש במקום זה כפייה.

אליעד: נכון הוא אמר גם עוד דבר יש אינסוף בעיות ועכשיו תלך בעיה ובעיה ותפתור אותה עזוב תפתור את המחשבה, ולמרות שלסדר את המוח זה דבר הכי קשה שיש אבל אף על פי כן לרדוף אחרי אינסוף בעיות לפתור אותן זה עוד יותר קשה.

ש: אבל זה לא אינסוף.

אליעד: כי אתה עוד לא יודע שיש לך אינסוף בעיות אתה בטוח שאם תפתור שלוש בעיות יפתרו הבעיות וביום שתקלוט שיש לך אינסוף בעיות לפתור תגיד "עזוב בוא נפתור את המוח ייפתר השאר".

ש: או שאני יעזוב אז אני אגיד לא אכפת לי וזהו.

אליעד: סבבה ואז בעצם פתרת את הבעיה של המוח. אוקי עכשיו אז מה האמת? האמת היא שבסופו של דבר עדיף טיפול קוגניטיבי אבל העניין הוא שלפעמים כדי שהוא יצליח צריך שהוא יהיה גם התנהגותי, למה מה זאת אומרת כי אם תיאורטית בן אדם יכול היה להגיע לכל השינוי חשיבה שלו באמצעות טיפול קוגניטיבי בלבד אז זה מספיק העניין הוא שלפעמים רק ההתנסות הממשית מציפה דברים קוגניטיביים שהבן אדם לא חשב עליהם קודם.

נגיד בן אדם יכול לדון דיונים שלמים על למה לעשן או לא לעשן או למה נגיד הוא מפחד או לא מפחד ממשהו אבל אז שיגידו לו לך תעשה את זה בפועל פתאום יצוצו דברים חדשים לקוגניציה שלו למחשבה.

ש: זאת דרך אחרת להגיע למחשבה.

אליעד: בדיוק ולכן הרעיון הוא זה לך תעשה שינוי התנהגותי אבל לא רק כמו רובוט כי כמו רובוט זה לא יעבוד לך, זה יכול לעבוד אבל הרבה פעמים זה גם לא יעבוד כי צריך לשנות את החשיבה והרעיון הוא, לך תעשה שינוי התנהגותי אבל תנתח תוך כדי שאתה עושה את השינוי ההתנהגותי תנתח את המחשבות שמופיעות לך שזה האידיאל גם תתנסה בפועל בדבר שממנו נגיד לדוגמה אתה מפחד וגם תנסה להבין במוח שלך ממה אתה מפחד למה אתה עושה למה אתה לא עושה.

לדוגמה נגיד עישון תפסיק לעשן ובוא תנסה להבין למה רע לך כשאתה לא מעשן שאז זה גם שינוי התנהגותי וגם שינוי של חשיבה זה האידיאל אבל בסופו של דבר במחויב זאת החשיבה. אני לא אומר שטיפול התנהגותי לא יעבוד בכלל אני לא אומר את זה אני אומר שלא תמיד הוא יעבוד, קוגניטיבי אם הוא נכון הוא תמיד יעבוד אלא מה לפעמים צריך את ההתנהגותי בשביל לחשוף בעיות קוגניטיביות.

ש: אז אתה אומר שהוא לא.

אליעד: עכשיו מה האמת שאתה לא באמת צריך את זה כאילו אם היית מספיק חכם אתה לא צריך את זה, אתה יכול עם עצמך לעבור במוח על כל הפחדים כל הזה ולהגיע למסקנה שאתה מפסיק לעשן ומעכשיו הפסקת לעשן או מעכשיו אתה לא מפחד ממשהו וזהו בלי שהתנסית בזה קודם בכלל.

אבל מה שקורה בפועל אצל רוב האנשים אין להם מספיק שכל ומאחר שאין להם מספיק שכל אז אומרים לו "אוקי לך תעשה את זה ואז נראה מה יצוף לך במוח" כי הוא לא יודע לדמיין "אוקי אם אני אעשה את זה איזה פחד יהיה לי" אז אומרים לו "לך תעשה את זה בא נראה מה אתה מרגיש בא נדבר על זה".

ש: רגע מה זה לדמיין יכול להיות שהוא מדמיין אבל במציאות יש משהו שהוא לא דמיין לדמיין את הכל.

אליעד: נכון לכן אומרים לו "לך תעשה את זה בפועל".

ש: איך אפשר להשליך את זה על עצמו?

אליעד: כשאתה רוצה לשנות התנהגות גם תתחיל לשנות את זה בפועל נגיד שאתה רוצה נגיד להתחיל לעשות משהו מסוים אז אפשרות אחת אומרת בא נדבר על זה תיאורטית, אפשרות שנייה אומרת בא נתחיל לעשות עם זה וגם נדבר על זה, זה לא בא נעשה עד שזה יסתדר זה בא נתחיל לעשות ונראה איזה קשיים עולים ונדבר על הקשיים שעולים לא רק בא נדבר על זה זאת הכוונה. מה אתה רצית להגיד?

ש: רציתי להגיד שבדרך כלל כשבן אדם רוצה משהו פה כבר נגמר המשחק כאילו כבר אין.

אליעד: זה נכון שכשבן רוצה משהו יותר מההפך שלו נגמר המשחק אבל הרבה פעמים הוא רוצה משהו וגם את ההפך ואז נוצרת בעיה.
המלצה לפחד הבדל איך לבחור מודעות להבדיל אנשים מצליחנים השפעה להפסיד חוזר לעשן שינוי צורת חשיבה cbt obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איזה טיפול איזה טיפול הכי טוב איזה טיפול הכי מומלץ איזה טיפול לבחור איך לבחור איך לבחור מטפל איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים בחירה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול טיפול cbt טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול הכרתי טיפול התנהגותי טיפול ממוקד שינוי טיפול קוגניטיבי טיפול תת הכרתי טיפולים לבחור לבחור טיפול לבחור מטפל להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בפחד לטפל בפחדים מומלץ מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מטפלים ממוקד סובל מהפרעה טורדנית פחד פחדים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי שינוי שינויים תת הכרתי
איך לטפל באוסידי? שיטות לטיפול בהתנהגות טורדנית, טיפים למטפלים, טיפים למאמנים, טיפול קוגניטיבי, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? התנהגות לא נשלטת, התנהגות לא רצונית, התנהגות כפייתית
... לטפל באוסידי? שיטות לטיפול בהתנהגות טורדנית, טיפים למטפלים, טיפים למאמנים, טיפול קוגניטיבי, שינוי התנהגות, איך לשנות התנהגות? התנהגות לא נשלטת, התנהגות לא רצונית, התנהגות כפייתית וכאן אבאר, עוד דרך כיצד באפשרותך לעזור למישהו להבין את עצמו, או כיצד לעזור לך להבין את עצמך, בסיטואציה שבה מנסים לשנות הרגל כלשהו התנהגות אובססיבית כלשהי ocd כלשהו. והרעיון הוא, שכדי לשנות משהו, לשם כך צריך להבין את החוקיות שלפיה הוא עובד. דהיינו, כדי שבן אדם יוכל לשנות התנהגות כלשהי של עצמו, לשם כך עליו להבין למה הוא עושה את מה שהוא עושה. דהיינו, מה ... ועוד אפשריות טיפוליות נוספות. אלא, שבדרך כלל כאשר מישהו רוצה לשנות הרגל, בדכ הוא לא באמת יודע למה הוא עושה את מה שהוא עושה. בפרט אם מדובר בהתנהגות טורדנית ובהתנהגות כפייתית, שאין לאדם מושג למה הוא מתנהג כך או אחרת. ונדמה לאדם, כאילו נכפה עליו בצורה שאינה נשלטת, לעשות את מה שהוא עושה ולחשוב את מה שהוא חושב. והשאלה היא, איך ניתן לעזור לבן אדם לגלות, למה הוא עושה את ההתנהגות האובססיבית שלו. שרק אחכ יהיה ניתן לעזור לו להיפטר ממנה. והטיפ שאתן הפעם ... את הסיבה של משהו ואם ברצונך לעזור למישהו אחר לגלות מה הסיבה שהוא פועל כך או אחרת, הכי חשוב שתעזור לו להבין ושתשכנע אותו את עצמך, שיש סיבה להתנהגות הטורדנית וה - או סי די שמנסים להיפטר ממנו. ואיך תשכנע אותו בכך? ואיך ... עצמך בכך? זאת כבר שאלה אחרת, שהוסברה במקומות אחרים. אבל המהות היא, שהדבר הכי חשוב, אומנם לא הכי קריטי, אבל עדיין הכי חשוב, זה להבין שיש סיבה להתנהגות האובססיבית. ואחרי שמבינים את זה, גם לפני שיודעים מה הסיבה, מכאן הרבה יותר ... יודע מה הסיבה, אבל יש סיבה אחרת עמוקה יותר ומודחקת יותר בתת מודע וצריך לגלות גם אותה. אבל בכל מקרה התחלת התהליך, היא בכך שהאדם יבין, שיש סיבה להתנהגות שלו, סיבה שהוא חושב שיצא לו משהו טוב כלשהו מההתנהגות שלו. ורק דרך גילוי הסיבה האמיתית, ניתן באמת להיפטר מכל ocd ומכל התנהגות טורדנית כלשהי. ...
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, הרגלי אורח חיים בריא, איך לשנות הרגלי אכילה?
... הרגלים, התנהגות כפייתית, OCD, שינוי דפוסי התנהגות, הרגלי התנהגות, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, דיאטה, איך להפסיק לעשן? איך להיגמל מסוכר? שינוי הרגלי אכילה, ... יכול להיראות משימה קשה, במיוחד כאשר מדובר בהרגלים שגורמים לאדם סבל או לא מועילים לו, אך אליעד כהן מציע גישה שמבוססת על חקירה פנימית של הסיבות להתנהגות. גישה זו, המתמקדת בשאלה אחת בלבד, יכולה להקל על תהליך השינוי. מהי הדרך לשנות הרגלים? כדי לשנות ... בפעולה מתוך אוטומטיות. כיצד להפוך פעולה אוטומטית לפעולה מודעת? הרגל הוא פעולה אוטומטית, פעולה שאדם עושה מבלי לחשוב עליה, פעמים רבות מתוך דפוסי התנהגות שהפכו לנטייה טבעית. לדוגמה, אדם שמעשן סיגריה או שוטף ידיים פעמים רבות כי זה מרגיע אותו - אלו ... שלי? האם יש דרך אחרת להתמודד עם שעמום? החקירה הזו מחייבת את האדם להפעיל שיקול דעת ולבחון אם ההרגל באמת מועיל לו. אותו הדבר נכון גם לגבי אדם שסובל מהתנהגות כפייתית, כמו שטיפת ידיים חוזרת. כאשר הוא שואל את עצמו למה אני עושה את זה?, ייתכן שהוא יגלה שהתנהגות זו נובעת מתוך פחד מחיידקים. אז עליו להמשיך ולשאול, האם החרדה שלי רציונלית? האם יש דרך אחרת להרגיש ... משכנעת אותו להפסיק את ההרגל, עליו להמשיך לשאול למה עד שיגיע לסיבה האמיתית. זהו שלב קריטי שבו על האדם להמשיך לחקור את עצמו עד שימצא את השורש האמיתי להתנהגות. כיצד לזהות את הסיבה האמיתית? אם אדם שואל את עצמו למה אני עושה את זה? ומוצא תשובה, אך עדיין לא ... אני עושה את זה?. כאשר האדם מוצא את הסיבה האמיתית, או שהוא מפסיק את ההרגל, או שהוא מבין שהוא ממשיך בו מתוך בחירה מודעת, כי זה הגיוני לו. איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים בחיים? שינוי הרגלים לירידה במשקל? שינוי הרגלים רעים? איך להפסיק הרגלים רעים? מה זה ... את עצמו: למה אני מעשן?. אם התשובה היא כי משעמם לי, עליו לשאול: האם העישון באמת פותר את השעמום שלי? האם אין דרך אחרת להתמודד עם שעמום? אדם שסובל מהתנהגות כפייתית (OCD), כמו שטיפת ידיים חוזרת - הוא שואל: למה אני עושה את זה? אם התשובה היא כי אני מפחד ... כאשר מוצאים את הסיבה האמיתית, או שמפסיקים את ההרגל, או שמקבלים אותו מתוך הבנה מודעת. איך להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? טיפול בהתמכרות OCD והתנהגות כפייתית איך לדעת למה אני עושה משהו? איך למצוא את הסיבה להתנהגויות שלי? איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים בחיים, שינוי הרגלים לירידה במשקל, שינוי הרגלים בתת מודע, שינוי הרגלים רעים, פעולות אוטומטיות, איך לשנות הרגלים? איך לשנות הרגלים רעים? כיצד ניתן לשנות הרגלים? איך לעשות שינוי התנהגות? איך לשנות דפוס התנהגות? איך לשנות דפוסי התנהגות? איך להפסיק הרגלים רעים? איך להיפטר מהרגלים רעים? איך להיגמל מהרגלים רעים? איך נפטרים מהרגלים ...
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם ... הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה. ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. זא כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, וטבע שני טוב וכיוב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה. זא, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה אובססיבית או לא אובססיבית. התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מביאה לו תועלת? האם הוא חושב שההתנהגות הזאת מיותרת? האם הוא חושב, שההתנהגות הזאת, גורמת לו לנזק? וכיוב. כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות הפרעת התנהגות אובססיה וכיוב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם ... נעשית כרצונו החופשי. אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיוב, הרי ... לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער ... האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות ... לו. כך שכנל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל ... מה שהוא רוצה כרצונו וכיוב. אבל אחכ כאשר האדם מתבונן על מה שהוא עושה, מנקודת המבט של הרצון האחר, אז האדם חווה סבל מההתנהגות הקודמת שלו, שלפני כמה דקות, היא דווקא הסבה לו אושר רב. ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות ...
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
... לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה למה קשה כל כך לשנות התנהגות חיצונית בלבד? אנשים רבים רוצים ליצור שינוי אמיתי בחיים שלהם - להצליח יותר בעבודה, לרדת במשקל, להפסיק לעשן או להימנע מאיחורים. בדרך כלל הם חושבים שהדרך לשינוי מתחילה בשינוי ההתנהגות החיצונית בלבד. למשל, אדם שרוצה לרדת במשקל מחליט שיקנה פחות מתוקים ויתחיל לאכול אחרת, ואדם שמאחר לעבודה מחליט שמעכשיו ייצא חצי שעה מוקדם יותר. ההיגיון הפשוט אומר שזה אמור לעבוד, אבל במציאות, לרוב זה נכשל. הסיבה היא ששינוי התנהגותי חיצוני, ללא טיפול בשורש הרגשי והמחשבתי, נדון כמעט תמיד לכישלון חוזר ונשנה. מהן הבעיות בהתמקדות בשינוי חיצוני בלבד? כשמתמקדים רק בשינוי חיצוני של ההתנהגות, הבעיות האמיתיות שמניעות את ההתנהגות אינן נפתרות. למשל, אדם שמרגיש רע עם עצמו ואוכל יותר מדי, עושה זאת לא מתוך רעב פיזי, אלא מתוך צורך רגשי או מחשבתי - כמו פחד, בדידות או דיכאון. ... החיצוניים, אבל לא בשורש המחלה - מה שגורם למחלה להישאר ולצוץ שוב ושוב בצורות שונות. איך האמונות והדפוסים הפנימיים משפיעים על ההתנהגות? כל התנהגות חיצונית נובעת מדפוסי חשיבה פנימיים. אם רוצים ליצור שינוי יציב, יש לחקור ולגלות את הדפוסים האלה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן ואומר לעצמו ... זה לא אומר שאסור לשנות הרגלים או לחפש עבודה אחרת, אלא שהשינוי יבוא מתוך בהירות פנימית, ולא מתוך בריחה או פחד. איך ליצור שינוי התנהגותי יציב ואמיתי לאורך זמן? שינוי אמיתי בהתנהגות מגיע רק מתוך שינוי פנימי עמוק. במקום לנסות להתנהג כמו רובוט ולהגיד לעצמך מעכשיו אעשה כך וכך, צריך לחקור מה בראש שלך גורם לך להתנהגות הזו. אדם שלא רוצה לאכול מתוקים לא צריך להסתמך רק על טכניקות של שליטה עצמית, אלא לשאול את עצמו מה מושך אותי כל כך למתוקים? מה אני מנסה למלא או לפצות?. כשאדם מבין את השורש הזה, הוא מפסיק להזדקק לאותה התנהגות, והשינוי מגיע באופן טבעי, ללא מאבק מתמיד. מהו העיקרון המרכזי להצלחה בשינוי התנהגות? העיקרון המרכזי הוא שבכל פעם שרוצים לשנות התנהגות לא רצויה - כגון התמכרות, פחדים, דיכאון, או איחורים - צריך להתחיל תמיד בשאלה למה בכלל אני עושה את זה?. יש לטפל בשורש הרגשי, לשנות את האמונות וההנחות הפנימיות, ואז ההתנהגות משתנה מעצמה. ללא טיפול בשורש הבעיה, האדם יחזור שוב ושוב לאותה נקודה. איך ניתן ליישם בפועל שינוי אמיתי בהתנהגות ובחשיבה? השינוי המעשי ביותר מגיע משינוי פנימי של החשיבה והאמונות ולא מפעולות חיצוניות בלבד. במקום להישען על פתרונות חיצוניים כמו להכיר אדם ... - אל המקום שבו אתה באמת הופך להיות חזק ומצליח בעצמך. זוהי הדרך היעילה והאמיתית לשינוי ארוך טווח, ללא מאמץ תמידי לשמור על ההתנהגות החדשה. איך לאתר את שורשי המחשבה השלילית? שיטות להתמודדות עם פחד מכישלון כלים מעשיים לשינוי דפוסי חשיבה הקשר בין קבלת המציאות לפיתוח חוזק פנימי הפסקת עישון מתוך שינוי פנימי אמיתי למה אנשים מנסים קודם כל לשנות את ההתנהגות החיצונית שלהם? אנשים רבים רוצים להצליח יותר בתחום מסוים, או לשנות התנהגות שהם לא אוהבים בעצמם. לדוגמה, מי שאוכל יותר מדי מחליט אני אקנה פחות מתוקים ואעשה דיאטה. או מישהו שרוצה להפסיק לאחר לעבודה מחליט מעכשיו אצא חצי שעה מוקדם יותר מהבית. במבט ראשון, נראה הגיוני להת רק בשינוי ההתנהגות: לשנות הרגלים, לאמץ פעולות חדשות או להציב לעצמם כללי התנהגות חדשים. מה הטעות בהתמקדות בשינוי התנהגותי בלבד? הבעיה בשינוי חיצוני בלבד היא שאם לא מטפלים בשורש הרגשי או המחשבתי שגרם להתנהגות מלכתחילה, ההתנהגות השלילית יכולה לחזור. לדוגמה, אדם שפוחד מכישלון בגלל טראומה מבית הספר עשוי להחליט מעכשיו אפסיק לפחד ואעיז יותר. אבל אם האמונה הפנימית שהוא עלול ... רק בסימפטום חיצוני אחד. ייתכן שישנם אזורים או חלקים נוספים בגוף שנפגעו, ואותם לא ריפאו כלל. איך שורשי המחשבה משפיעים על ההתנהגות? כל התנהגות חיצונית היא ביטוי של אמונות, דפוסי חשיבה והנחות יסוד עמוקות. אם מגלים את המקור לדפוס, אפשר לשנות את האמונה עצמה ולא רק את הביטוי החיצוני. מי ...
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
... אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות מדוע קונפליקט בין המודע לתת מודע גורם להתנהגות אובססיבית? קונפליקט בין המודע לתת מודע מתרחש כאשר האדם חש פער בין מה שהוא חושב באופן מודע לבין התחושה העמוקה ... שדבר מסוים אינו מסוכן, אבל במודע יש לו ספק מסוים שאולי הוא כן מסוכן, נוצרת התנהגות אובססיבית של בדיקות חוזרות כדי לוודא האם הדבר אכן מסוכן או לא. לעומת זאת, אם גם המודע וגם התת מודע היו מסכימים ... הוא חושש שאולי כן יקרה משהו, מתעורר הדחף לבדוק את התנור שוב ושוב, מה שיוצר התנהגות טורדנית וכפייתית. התנהגות זו משמשת למעשה ולידציה, ניסיון בלתי פוסק לאשר את תחושת הביטחון הפנימית, אך במקרים מסוימים הדבר יכול להסתיים ... ולהעריך באופן שגוי את הסיכון האמיתי. מה הקשר בין קונפליקט רגשי להפרעת OCD והתנהגות כפייתית? הקשר הוא ישיר. ההתנהגות הכפייתית ב - OCD נובעת בדיוק מהקונפליקט בין המחשבות בתת מודע לבין הספקות שמעלים במודע. אליעד כהן מסביר שכאשר ... בהדרגה את הנטייה של המוח להסתבך בקונפליקטים משמעותיים ומורכבים יותר, כגון התנהגות טורדנית וכפייתית (OCD). מה בדיוק ההבדל בין המודע לתת מודע על פי אליעד כהן? לפי אליעד כהן, למעשה אין באמת שתי ... כך הוא יכול לפתור בקלות רבה יותר את הקונפליקטים הפנימיים שלו ולהפסיק לבצע התנהגויות טורדניות ולא הגיוניות. היבטים נוספים של טיפול ב - OCD דרכי התמודדות עם טקסים אובססיביים שיטות מעשיות לטיפול בקונפליקט רגשי מתי נוצר פער בין מחשבות מודעות לתת מודעות התנהגות לא הגיונית ואיך מזהים אותה כיצד קונפליקט בין המודע לתת מודע מוביל להתנהגות אובססיבית? כאשר אדם חווה קונפליקט בין המודע לבין התת מודע, נוצרת התנהגות אובססיבית או טורדנית. המודע מייצג את מה שהאדם חושב באופן ישיר (זה מסוכן או אולי זה מסוכן), ואילו התת מודע מייצג ... חום של תנור, גם אם זה עלול להיות מסוכן. כיצד התופעה קשורה לטיפול ב - OCD ובהתנהגות טורדנית? טיפול ב - OCD (הפרעת כפייה טורדנית) כולל הבנה של הקונפליקט הפנימי. כאשר אדם בודק שוב ושוב דברים ... הטקסים האובססיביים הם מעין ולידציה (וידוא) חוזרת כדי להרגיע את המודע. התנהגות זו עלולה ללבוש צורות שונות: בדיקת תנור, בדיקת דלת נעולה, חשש מהיגיינה ועוד. למה חשוב לסנכרן בין המודע לתת מודע? ... המוח מסתבך בקונפליקט רגשי, שעלול לגרום לסבל נפשי. אדם עלול להיכנס ללופ של התנהגות לא הגיונית, לחוש מחשבות מנוגדות או לפחד שהוא עומד להשתגע. אחת הדרכים להקל על המצב היא להשוות את המודע עם התת ... מעשיות לטיפול בקונפליקט רגשי מתי נוצר פער בין מחשבות מודעות לתת מודעות התנהגות לא הגיונית ואיך מזהים אותה עכשיו הנושא הוא כזה יש מצב שהבן אדם כשהתת מודע שלו, אוקי יש מודע ותת מודע מודע זה מה ... ולידציה כאילו חלק מהטקס אנשים שיש להם OCD חלק מהטקס. ש: מה זה? אליעד: OCD התנהגות כפייתית חלק מהטקס מהטקסיות זה בעצם לבדוק דברים שבתת מודע הם לא מסוכנים אבל שהמודע אומר אולי הם כן מסוכנים ואז ... את זה וזה כאב ראש גם כן זה לא רק הקטע של המסוכן לא מסוכן זאת אובססיה, ההתנהגות הכפייתית אתה חייב לבדוק את זה ואתה חייב לבדוק את זה. ש: זאת דוגמה חיה. אליעד: לא זאת דוגמה מתה ברור שדוגמה חיה. ...
נימוסים והליכות, התנהגות תרבותית, התנהגות מנומסת, מיומנויות חברתיות, NLP, לשכנע שאתה מנומס, התנהגות לא מנומסת, מהו נימוס? איך להיות מנומס? מה לא מנומס? חוסר נימוס, להיות מנומס
... והליכות, התנהגות תרבותית, התנהגות מנומסת, מיומנויות חברתיות, NLP, לשכנע שאתה מנומס, התנהגות לא מנומסת, מהו נימוס? איך להיות מנומס? מה לא מנומס? חוסר נימוס, להיות מנומס מה זה בעצם נימוס ולמה הוא חשוב לנו? נימוס הוא מושג שנתפס בעיני רבים כסטנדרט התנהגותי מקובל בחברה. כאשר אומרים לאדם שהוא מתנהג בצורה לא מנומסת, מתכוונים בעצם שהוא מתנהג בצורה שלא עומדת בסטנדרטים המקובלים באותה חברה. אבל המורכבות של המושג נימוס היא עמוקה הרבה יותר. אליעד כהן מסביר בצורה מעמיקה שכל התנהגות נתפסת כמנומסת או לא מנומסת בהתאם ... בלי סכין ומזלג, בחברה מערבית בדרך כלל יגידו שהוא לא מנומס. הסיבה היא שבחברה הזאת הסטנדרט המקובל הוא לאכול עם סכין ומזלג, וזאת התנהגות שנתפסת כתרבותית. לעומת זאת, בחברה אחרת ייתכן מאוד שלקיחת האוכל בידיים תהיה התנהגות נורמטיבית, ואכילה עם סכין ומזלג תיתפס כהתנשאות או כהתנהגות לא מנומסת. אליעד מדגיש שההגדרה של נימוס איננה מוחלטת אלא יחסית. התנהגות מסוימת יכולה להיתפס כמנומסת ... כמנומס תלוי בקונטקסט ובתפיסה החברתית הכללית של מה ראוי ומה לא. כיצד להתמודד עם ביקורת על חוסר נימוס? כאשר מישהו מאשים אותנו בהתנהגות לא מנומסת, הוא בדרך כלל מתכוון ... לב, טעיתי, משדרת לצד השני שאין כוונה להתריס נגד הסטנדרט החברתי, אלא שמדובר בטעות תמימה או בחוסר הבנה. איך לשכנע שאתה מנומס, למרות שהתנהגת אחרת? אך מה קורה אם נרצה לשכנע את הצד השני שההתנהגות שלנו הייתה בעצם מנומסת, למרות ... חיבה או קבלה. לכן, אם אדם מאשים אותנו בחוסר נימוס, עלינו להבין מדוע זה מפריע לו. ברגע שנזהה מה באמת חשוב לו, נוכל להסביר לו שההתנהגות שלנו, גם אם אינה עומדת בסטנדרט ... טבעי, ושהכוונה האמיתית שלנו היא דווקא לכבד אותו ולהרגיש בנוח לידו. כך, האדם יוכל לראות שהמהות האמיתית של הנימוס נשמרת, גם אם ההתנהגות החיצונית שונה. האם נימוס תמיד קשור לסטנדרטים חברתיים? אליעד מסביר כי לעיתים ההתנהגות המנומסת היא דווקא זו שחורגת ... לפעמים, דווקא מי שמתמרד נגד הנורמות החברתיות עושה זאת מתוך אידיאל גבוה יותר של נימוס. לדוגמה, כשכולם מתעלמים מאדם מסוים וההתנהגות המקובלת היא לא לדבר איתו, דווקא האדם שיגש וידבר עמו ייחשב מנומס לפי סטנדרט מוסרי או אידיאלי גבוה יותר, למרות שיחרוג מההתנהגות המקובלת בקבוצה. מה ההבדל בין התנהגות לא מנומסת להתנהגות לא מכובדת? אליעד מסביר את ההבדל בין התנהגות לא מנומסת לבין התנהגות לא מכובדת. לא מנומס הוא ביטוי הקשור בעיקר לאופן שבו האדם מתייחס לסטנדרט ההתנהגות המקובל. התנהגות לא מכובדת היא יותר חמורה משום ... או הצמצום העצמי הם סוג של פגיעה. לסיכום, מהי מהות הנימוס? מהותו האמיתית של הנימוס, לפי אליעד כהן, איננה הצורה הספציפית של ההתנהגות , אלא הכוונה שמאחוריה. ההבנה של צרכי האדם השני, הרצון שלו להרגיש מוערך, אהוב או מוערך, היא זו שמעניקה משמעות אמיתית לנימוס. כך ניתן להתמודד ולהתאים את ההתנהגות שלנו לפי מהות הנימוס ולא רק לפי הצורות המקובלות והמשתנות. מה זה נימוס? איך להיות מנומס? התנהגות מנומסת בחברה כיצד להתמודד עם ביקורת על חוסר נימוס? מי קובע מה מנומס? מה ההבדל בין לא מנומס ללא מכובד? נימוס והתנהגות תרבותית ...
התנהגות ילדים, טיפול פסיכולוגי לילדים, פסיכולוג ילדים, בעיית התנהגות אצל ילדים מתבגרים, בעיות רגשיות של ילדים, חינוך ילדים
התנהגות ילדים, טיפול פסיכולוגי לילדים, פסיכולוג ילדים, בעיית התנהגות אצל ילדים מתבגרים, בעיות רגשיות של ילדים, חינוך ילדים ובו יתבאר העניין של: בעיות התנהגות של ילדים. ויתבאר, ממה נובעות בעיות התנהגות אצל ילדים? וכיצד צריך לטפל בבעיית התנהגות של ילדים? ועוד. וכאן יתבאר, העניין המרכזי שאליו צריך לשים לב, כאשר לילד יש בעיות התנהגות כאלו ואחרות. כי לחלק מהפסיכולוגים, יש תיאוריות כאלו ואחרות, לגבי בעיות ההתנהגות של הילדים. ויש כאלו שנדמה להם, שבעיות התנהגות של ילדים, שונות במשהו, מהפרעות התנהגות של אנשים מבוגרים. אך האמת היא, שאין שום הבדל כלשהו, בין בעיות התנהגות של אנשים מבוגרים, לבין בעיות התנהגות של ילדים. כי הילד, הוא בן אדם לכל דבר ועניין. וכל מה שנכון לגבי אדם בוגר, נכון גם לגבי אדם קטן, שנקרא ילד קטן. והילד הקטן, הוא אדם, לכל דבר ועניין. עם ... לא הגיונית, בעיני המבוגרים, שלא מבינים את העולם של הילדים. והעניין שצריך לדעת הוא, שכל בעיית התנהגות של ילדים, בדיוק כמו כל בעיית התנהגות של אדם מבוגר, נובעת, מתוך בעיה רגשית שיש לאדם המבוגר, או לאדם הצעיר, שהוא הילד הקטן. כי לכל אדם בעולם, יש בעיות רגשיות כאלו ואחרות, שהן אלו שאחראיות להתנהגות שלו. וכאשר הילד הקטן, יש לו בעיות התנהגות כאלו ואחרות, זה הכל רק בגלל בעיות רגשיות שיש לאותו אדם קטן, שהוא הילד הקטן. וכאשר רוצים לטפל בבעיות התנהגות של ילדים, מוכרחים להבין את הבעיה הרגשית של הילד, שממנה נובעת ההתנהגות הבעייתית שלו. ומי ששולח את הילד שלו, לטיפול פסיכולוגי לילדים, עליו לוודא, שאותו פסיכולוג ילדים, הוא מבין היטב, את הבעיה הרגשית של הילד, שבגללה הילד מתנהג כפי מה שהוא מתנהג. כי פסיכולוג ילדים, שלא מבין את תת המודע של הילד, ופסיכולוג ילדים, שלא מבין את הבעיה הרגשית האמיתית של הילד, הוא כמובן, לא באמת יכול לעזור לילד. אלא, הטיפול ... בשלמות. וכמעט אף אחד לא מכיר את תת המודע שלו, בשלמות שאין שלמות אחריה. וכאשר יש לאדם בוגר בעיית התנהגות כלשהי, אז ככל שהוא יותר מודע לעצמו, כך הוא מבין טוב יותר, מהי הבעיה הרגשית שלו, שהיא זו שיוצרת, את בעיית ההתנהגות שלו. אבל ילד קטן, שהוא עדיין אדם קטן, כמעט ואין לו שום יכולת להגדיר ולהסביר, לא לעצמו ולא לאחרים, מהי הבעיה הרגשית שלו שמציקה לו. והילד מבטא את הבעיה הרגשית שלו, דרך בעיית התנהגות כזו או אחרת. והילד מתנהג בצורה מופרעת ובצורה אלימה וכיוב, רק כדי לבטא את זה שהוא סובל מבעיה רגשית מאוד עמוקה, שאין לו מושג איך להתמודד איתה. וטיפול פסיכולוגי לילדים, יכול להיות טיפול ... אצל הילד לחץ נפשי, ותסכול נפשי, ובעיות רגשיות מאוד עצומות וקשות. שהן אלו שיוצרות אצל הילד בעיות התנהגות כאלו ואחרות. וטיפול פסיכולוגי לילדים, ופסיכולוג ילדים טוב, הוא אמור להיות, עבור ההורים של הילד. כי מי שרוצה לדעת איך לחנך ילדים, ומי שרוצה לדעת מהו חינוך ... כי בלי להבין את נפש הילד היטב, בלי זה הבעיות הרגשיות של הילד, רק מתגברות. וכדי לטפל בבעיות ההתנהגות של הילד שלך, לשם כך עליך כהורה ללמוד להכיר את הנפש של הילד שלך. עד כדי כך, שאתה כהורה, תבין את תת המודע של הילד שלך, טוב יותר ממה שהוא מבין את עצמו. ובסיכומו של דבר, יש להבין ולזכור, כי בעיות התנהגות אצל ילדים, נובעות מבעיות רגשיות שיש בתת המודע של הילדים. ובפרט ילדים בגיל ההתבגרות, שלהם, יש יותר בעיות רגשיות כאלו ואחרות. וטיפול בבעיות התנהגות של ילדים, צריך להיות רק אצל מי שמבין היטב את נפש הילד, ולא אלו שמנסים לעשות אבחון ילדים, ולנסות לקבוע שלילד יש בעיית התנהגות כזו או אחרת, בלי להבין בכלל, מהיכן נובעת הבעיה הזאת, ומה צריך ומה אפשר לעשות איתה. ובסיכומו של דבר, באפשרות ההורים לקבל עזרה וסיוע בהבנת הנפש של הילד שלהם, ... על ידי זה שמתמודדים עם הבעיות הרגשיות של הילד, ולא רק עם התסמינים השונים שמתבטאים בצורת בעיות התנהגות. והבנת נפש הילד, היא הדרך הטובה ביותר לחנך ילדים. ...
פרפקציוניזם ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
... ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה ... כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים וכאן יתבאר, כיצד ואיך צריך ... כל יש להבין, שמאחורי כל הפרעת התנהגות, יש שכל והיגיון וחוכמה כלשהי. ואין שום ... לעזור לאדם להתמודד עם בעיית ההתנהגות שלו, לשם כך צריך להבין, מה השכל ומה ... ההגיונית, שהיא זו שגורמת להתנהגות שלו. והסיבה לכך שהילד סובל מהפרעת התנהגות כפייתית, והסיבה לכך שהילד חוזר על עצמו ... סובל משום הפרעה נפשית בעיית התנהגות. והילד מבחינתו, (כמעט) הכל מושלם. ואחכ ... שני, הוא גם לפעמים גורם לאדם להתנהגות כפייתית וכיוב. שהאדם מתחיל להתנהג באובססיה לגבי איזה דבר, כאילו מתוך רצון שהדבר ... ואת השכל ואת החוכמה, שיש בהתנהגות שלו. כי פסיכיאטר פסיכולוג שמאבחן את הילד, כמי שסובל מהפרעת התנהגות כפייתית של ילדים, הוא בעצם גורם לכך ... ילדים ocd אצל ילדים התנהגות כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההתנהגות שלו. זא ראשית כל מוודאים שהוא מבין את ... באופן כללי, וממילא תיפטר ההתנהגות הטורדנית שלו. והדבר הטוב ביותר לעשות, זה ... הילד שלהם, כמי שסובל מהפרעות התנהגות כאלו ואחרות. אלא לפנות למישהו שבאמת מבין ...
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
... פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש? המרצה, אליעד כהן, מציין כי לעיתים יש ... אחריות על הבעיות הנפשיות שלו, כי הוא פשוט משייך אותן למשהו גנטי שאין לו שליטה עליו. במקום להתמודד עם בעיה או להכיר בכך שהמטרה היא שינוי תפיסתי או התנהגותי, הוא יכול להרגיש פחות רע עם עצמו, שכן זה הופך את הבעיה למשהו חיצוני שנמצא מעבר ... נפש, הוא משחרר את עצמו מההרגשה שהוא לא מסוגל להתמודד עם חייו. מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון? אליעד מציין שכאשר אדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית ולא מצליח להתמודד איתן, הוא מרגיש כישלון ומתקשה להרגיש טוב עם עצמו. הוא מחפש ... בהגדרה של עצמך כחולה נפש? כשאדם מאבחן את עצמו עם הפרעה נפשית, זה מאפשר לו להימנע מלקיחת אחריות על הבעיות שלו. במקום להתמודד ולהתאמץ לתקן את ההתנהגות או הלחץ הנפשי, הוא יכול להניח שזו בעיה גנטית שאין לו שליטה עליה. אליעד מביא דוגמה של אדם שייתכן ויש לו קושי נפשי מסוים, כמו חרדה או התנהגות כפייתית, אבל הוא בוחר להימנע מלהתמודד עם זה בטענה שזו הפרעה נפשית שדורשת טיפול רפואי ולא שינוי תפיסתי או התנהגותי מצדו. מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון? בפעמים רבות, כשאדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית, הוא מנסה להתמודד עם זה ולא מצליח. תחושת הכישלון גורמת לו להרגיש רע עם עצמו, ... אז מה שקורה זה שלפעמים בן אדם יש לו נגיד לדוגמה חרדה כלשהי והוא לא יודע איך להתמודד איתה ואז הוא מנסה להתמודד איתה ולא מצליח יש לו נגיד איזו הפרעת התנהגות איזו התנהגות כפייתית הוא מנסה להתמודד ולא מצליח ואז מה שקורה אין לו כוח להתמודד הוא מרגיש שהוא ... שלו אומר זה גנטי. כמו שבן אדם באופן יחסי לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן שהוא לא יכול לעוף באוויר אז ככה בעצם הוא מרגיש פחות רע מכך שיש לו איזו התנהגות שמפריעה לו כי הוא אומר זה גנטי לא בשליטתי זה הרעיון. ש: או המאבחן עצמו לא מסוגל זאת ...
טיפול ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD?
טיפול ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD?
... ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD? מה זה OCD ומה הם הסימפטומים שלו? הפרעה טורדנית כפייתית, או בשמה המוכר OCD, היא הפרעה נפשית בה האדם חווה מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות חוזרות ונשנות. הסימפטומים של OCD יכולים לכלול התנהגויות כמו שטיפת ידיים כפייתית, בדיקה חוזרת אם הדלת נעולה או צורך כפייתי בסדר וניקיון. אליעד כהן נותן דוגמה של אדם שמטרידה אותו המחשבה שהשולחן שלו לא מסודר במאה אחוז, או שאסור שיהיה שום לכלוך על הרצפה. כל התנהגות או מחשבה שחוזרת על עצמה בצורה אובססיבית יכולה להיות מוגדרת כ - OCD. למה יש לי OCD ומה יוצר את ההפרעה הנפשית? אליעד כהן מסביר ... עזבה אותו או מישהי שבעלה נפטר, מחפש פתרון או נחמה למצוקה שלו. כאשר האדם לא מוצא פתרון, הוא מתחיל לפתח התנהגות כפייתית או מחשבות אובססיביות כאמצעי להתמודד עם המצוקה. לדוגמה, אדם שחברתו עזבה אותו מרגיש בדיכאון, לא מוצא פתרון רגשי, ולפתע ... לא מצליחה להתמודד איתו ישירות. איך נוצרת אמונה כפייתית והקשר שלה לאמונה באלוהים? אליעד כהן מדגיש קשר בין התנהגות OCD לבין יצירת אמונה חזקה שמחליפה את המצוקה. הוא משווה בין אמונה כפייתית (כמו שטיפת ידיים או ניקיון כפייתי) לבין אמונה באלוהים. ... שסובל בגלל פרידה, אובדן או חרדה כלשהי, ברגע שימצא דרך יעילה להתמודד עם המצוקה הרגשית שלו, כבר לא יצטרך את ההתנהגות הכפייתית או את האובססיה כדי לברוח מהכאב. מה הנזק שברצון לוודאות מוחלטת וכיצד להגיע לתחושת שלמות אמיתית? אליעד כהן מבהיר שברצון ... יכול להגיע לשלמות פנימית אמיתית ולתחושת אושר יציבה. איך נוצרת הפרעה נפשית? למה אני סובל מ - OCD? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך נוצרת אמונה כפייתית? האם OCD יכול לעבור? למה רצון לשלמות גורם להפרעה? איך להתמודד עם OCD? Obsessive compulsive disorder, הפרעת סדר וניקיון, מחלת האנשים החכמים, שטיפת ידיים אובססיבית, שטיפת ידיים כפייתית, התנהגות כפייתית אובססיבית, להיות בטוח במאה אחוז, רוצה מאה אחוז, הרצון לשלמות, דיכאון ו OCD, מה יכול לגרום ל OCD? למה אני סובל מ OCD? למה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התנהגות, איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התנהגות, איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, אימון אישי לילדים נוער והורים, ייעוץ אישי מומלץ בתחום התנהגות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:23:40 - wesi1