אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התגברות על פרידה ✔התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
מהם הגורמים שמובילים לחזרה על התנהגויות מזיקות?

בהרצאה, אליעד כהן דיבר על ההתנהגויות האנושיות שמובילות לאורח חיים מזיק, כמו התמכרות, בגידות, והתנהגויות בלתי רצויות אחרות. הוא התאר את האמונה הרווחת שעל פי ההתנהגות המזיקה נעשית בעקבות סיבה חיצונית, ובמקרה של טיפול בבעיה זו, הסיבה נעלמת וההתנהגות גם תיעלם. אך אליעד מציין כי זהו שגוי לחשוב כך, ומסביר את עמדתו בהרחבה, תוך הבאת דוגמאות שיכולות לעזור להבין את המכניזם האמיתי שמוביל לחזרה על דפוסים שליליים.

האם סיבה אחת מספיקה כדי להפסיק התנהגות מזיקה?

אליעד מציין כי כאשר אדם פועל בצורה מסוימת, לדוגמה הוא בוגד באשתו או משתמש בסמים, נהוג לשאול את עצמו מדוע הוא עושה זאת. האם הוא בוגד בגלל חוסר הערכה עצמית שנבע מאירוע טראומטי? או אולי הוא מעשן בגלל דיכאון שנגרם על ידי פרידה? לרוב מציאת הסיבה מספיקה על מנת "לנטרל" את ההתנהגות המזיקה, וההנחה היא שאם המטופל יפסיק את הסיבה המקורית - ההתנהגות תיעלם.

ההנחה הזו נכונה רק באופן חלקי, שכן אליעד טוען כי לא ניתן להניח שהתנהגות שלילית תפסיק לחלוטין לאחר טיפול בסיבה אחת בלבד. הוא מביא את הדוגמה של אדם המעשן כי הוא בדיכאון, אשר יוכל להפסיק לעשן אם יפותר הדיכאון בעקבות פרידה, אך בעתיד הוא עשוי לחזור לעשן בעקבות סיבה אחרת כמו עבודה קשה או קשיים כלכליים.

ההבנה של תחושות חיוביות שמייצרת ההתנהגות

הסיבה העמוקה יותר לחזרה על התנהגות מזיקה היא לא תמיד הסיבה המיידית, אלא הצורך הרגשי שההתנהגות מספקת. אליעד מסביר שכאשר אדם בוגד או מתמכר לסמים, הוא מחפש תחושה חיובית - כמו אהבה או תחושת רוגע - כדי למלא חיסרון רגשי. גם אם נמצא פתרון לבעיה הראשונית, אותו אדם עשוי להיתקל בעתיד במצב שבו הוא שוב יחפש תחושת רוגע או הערכה עצמית דרך אותן התנהגויות שליליות.

לכן הדרך היחידה לשנות התנהגות היא ללמד את האדם להשיג את התחושות החיוביות שהוא מחפש מתוך עצמו, ולא באמצעות גורמים חיצוניים. לדוגמה, אישה שמחפשת תחושת אהבה דרך בגידה בבעלה, צריכה ללמוד להרגיש אהובה באופן פנימי ולא להישען על אחרים לצורך זה. אם אדם התמכר לסמים כדי לברוח מכאב רגשי, עליו ללמוד להתמודד עם הכאב באופן בריא יותר.

האם ניתן למנוע חזרה על התנהגות מזיקה?

כדי להימנע מחזרה על דפוסים מזיקים, יש צורך לזהות את התחושה החיובית שההתנהגות מזיקה מספקת וללמוד להשיג אותה ללא ההתנהגות עצמה. כלומר, אם ההתמכרות נותנת תחושת רוגע, על האדם למצוא דרך לקבל את תחושת הרוגע הזו ללא שימוש בסמים. אם ההתנהגות מזינה את תחושת הערך העצמי של האדם, עליו ללמוד להרגיש טוב עם עצמו ללא צורך בניסיון להשיג הערכה חיצונית.

אליעד מסביר כי שינוי אמיתי דורש שהאדם יוכל לייצר את התחושות החיוביות מבפנים, כך שהוא לא יהיה תלוי בהתנהגות מזיקה כדי להרגיש טוב. זו הדרך היחידה להבטיח שההתנהגות לא תחזור בעתיד, שכן כל עוד האדם תלוי בגורמים חיצוניים, הוא עלול לחזור לאותם דפוסים כאשר ייתקל בבעיה אחרת בחיים.

סיכום

נראה כי ניטרול הסיבה הראשונית לא תמיד מספק פתרון ארוך טווח. הדרך האמיתית לשינוי התנהגות טמונה בהבנה מעמיקה של הצורך הרגשי שמניע את ההתנהגות, ולמידה של איך להשיג את אותם הצרכים באופן פנימי, ללא תלות בגורמים חיצוניים. רק כך ניתן להבטיח שינוי אמיתי.
הבנת ההתנהגות האנושית ושינוי הרגלים

כאשר אדם מבצע פעולה מסוימת שאינו רוצה לבצע, בין אם זו בגידה, התמכרות או כל הרגל אחר, מקובל לחפש את הסיבה להתנהגות זו. לדוגמה, אדם המכור לסמים עשוי לטעון שהוא משתמש בהם בגלל דיכאון הנובע מפרידה. אישה הבוגדת בבעלה עשויה להסביר זאת בטראומה מעבר שהובילה לרצון לקבל אהבה. ההנחה המקובלת היא שאם נמצא את הסיבה וננטרל אותה, ההתנהגות השלילית תיעלם.

האם נטרול הסיבה מבטיח שינוי התנהגות?

לכאורה, אם הצלחנו לבטל את הסיבה שהובילה להתנהגות - כמו טיפול בדיכאון או בטראומה - היינו מצפים שההתנהגות תיפסק. אם אדם מעשן בגלל דיכאון שנגרם מפרידה, ונצליח להוציא אותו מהדיכאון לחלוטין, נוכל לשער שהוא לא יעשן שוב. כך גם במקרה של בגידה - אם אישה בגדה רק בשל טראומה, וברור שאין לה יותר טראומה, מדוע שתחזור לבגוד?

אך זוהי טעות מהותית. למה? מפני שהסיבה שהתנהגות מסוימת קרתה בעבר אינה הסיבה היחידה האפשרית שיכולה לגרום לה לחזור בעתיד. העובדה שהגבר התחיל לעשן בגלל פרידה לא אומרת שלא יעשן מסיבה אחרת בעתיד. כך גם אישה שבגדה בגלל טראומה עשויה לחזור ולבגוד מסיבה אחרת, גם אם הטראומה הראשונה נפתרה.

דוגמת הגג הדולף

נניח שהמים דולפים מהתקרה והבנו שהבעיה היא חור בגג. אנו מתקנים את החור, ואז מפסיק הדלף מאותו מקום. אך האם זה אומר שלעולם לא יהיה דלף נוסף? לא בהכרח, כי ייתכן שבעתיד ייווצר חור במקום אחר בגג, והמים יתחילו לדלוף משם.

כך גם בנוגע להתנהגות אנושית - אם אדם מתמודד עם חוסר ביטחון דרך בגידה, ועזרנו לו להתגבר על חוסר הביטחון הנובע מטראומה מסוימת, אין בכך ערובה שלא יחווה חוסר ביטחון חדש בעתיד, מסיבה אחרת, ושוב יחפש פתרון דומה.

מה באמת גורם לאדם לחזור להתנהגות מסוימת?

מה שקובע האם התנהגות תחזור הוא לא רק האירוע הטריגרי שגרם לה להופיע בפעם הראשונה, אלא הצורך הרגשי שהתנהגות זו סיפקה. לדוגמה:
  • אם אישה בגדה בבעלה כי חיפשה תחושת אהבה והערכה, גם אם ננטרל את הסיבה שגרמה לה לחפש אהבה בעבר, ייתכן שבעתיד יהיה לה חוסר אהבה והערכה מסיבה אחרת, והיא שוב תחפש את זה דרך בגידה.
  • אם אדם מעשן כדי להרגיש רוגע, ננטרל את הסיבה המקורית לעישון, אבל בעתיד הוא שוב יחפש רוגע, והוא עלול לחזור לעשן.
הדרך היחידה למנוע חזרה להתנהגות מסוימת

יש רק דרך אחת להבטיח שאדם לא יחזור להתנהגות מסוימת: עליו ללמוד להשיג את התחושות החיוביות שהוא מקבל מההתנהגות הזאת, ללא התנהגות זו. למשל:
  • אם אישה בגדה כדי להרגיש אהובה - עליה ללמוד להרגיש אהובה מבפנים, ללא תלות בגורם חיצוני.
  • אם אדם התמכר לסמים כדי לברוח מכאב רגשי - עליו ללמוד להתמודד עם כאב רגשי באופן אחר שאינו כולל סמים.
  • אם אדם אוכל מתוק כדי להרגיש רוגע - עליו ללמוד להשיג תחושת רוגע ללא אוכל מתוק.
שינוי אמיתי מחייב שינוי במנגנון הרגשי

כל עוד האדם תלוי בגורם חיצוני כדי להרגיש תחושה חיובית מסוימת, יש סיכוי גבוה שהוא יחזור לאותו דפוס התנהגות כאשר התחושה תחסר לו שוב. לכן, שינוי אמיתי קורה רק כאשר האדם לומד לייצר את התחושות החיוביות שלו מבפנים, ללא תלות בגורמים חיצוניים.

סיכום

לנטרל את הסיבה הראשונית להתנהגות מסוימת אינו מספיק כדי להבטיח שהיא לא תחזור בעתיד, כי יש סיבות רבות שעלולות להוביל שוב לאותה התנהגות. הדרך היחידה להבטיח שינוי אמיתי היא לזהות את התחושה החיובית שההתנהגות מספקת, וללמוד להשיג אותה ללא ההתנהגות המזיקה.
האם הצלחתי לשכוח אותו? ניתוח תהליך גמילה מהתמכרות, טעויות בתהליכי גמילה, טעויות בתהליכי שינוי התנהגות, האם המחשבה הטורדנית תחזור? האם אני אחזור לעשן? האם הצלחתי להפסיק לעשן? האם הגמילה תחזיק מעמד? האם ההתמכרות הפסיקה? האם הדיאטה תחזיק מעמד? למה הדיאטה לא מחזיקה מעמד? למה אני חוזרת לעשן? למה אני חוזר לעשן? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? האם בוגדת תמיד בוגדת? האם היא תבגוד שוב? האם הוא יבגוד שוב? האם הוא יחזור להתמכרות? האם היא תחזור להתמכרות? האם לתת אמון שוב? אמון אחרי בגידה, נשבעה שלא תבגוד שוב, נשבע שלא יבגוד שוב, האם לסמוך על אסיר משוחרר? האם הוא יחזור לפשע? האם הצלחתי לטפל בטראומה במאה אחוז? איך לדעת שהטיפול בטראומה הצליח? איך לא להיזכר במשהו? טעויות בטיפול בטראומה, למה אנשים בוגדים? ניתוח תהליך טיפולי, הדרכת מטפלים
התמכרות לעישון אכילה אובססיבית מכור לסיגריות להתמודד עם בגידה האם הטיפול בטראומה הצליח ocd למה הוא בוגד בי האם לסמוך אוהבת מתוק איך להפסיק לעשן התמודדות אונס איך להוציא איך להוציא מישהו מהראש איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידה תמיד חוזרת בגידות בוגד בוגד תמיד בוגד גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה האם בגידה תמיד חוזרת האם בוגד תמיד בוגד האם הגמילה הצליחה האם ההתמכרות תחזור האם הטיפול בטראומה הצליח האם הצלחתי לשכוח אותה האם התמכרות לעולם חוזרת האם מכור נשאר מכור הטיפול בטראומה הצליח הצלחה הצלחתי לשכוח אותה התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם בגידה התמודדות עם פרידה התמכרויות התמכרות התמכרות לעולם חוזרת התמכרות תחזור טיפול טיפול בבגידה טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומות טראומת טראומת אונס יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על בגידה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם בגידה להתמודד עם פרידה לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מטופל מטופלים מטפל מכור מכור נשאר מכור משבר בגידה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה שברון לב שכחה
שיטות טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להיות תלוי רגשית?
שיטות טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להיות תלוי רגשית?
... טיפול בתלות רגשית, איך להתמודד עם אובססיה רגשית? אובססיבי לבחורה, כל הזמן חושב עליה, לא מצליח לשכוח אותה, איך להתמודד עם פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להיות תלוי רגשית? איך להתמודד עם תלות רגשית ואובססיה למישהי? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומקיפה כיצד להתמודד עם תלות רגשית, במיוחד במקרה של אדם שלא מצליח להפסיק לחשוב על מישהי, דבר שפוגע בתפקוד היומיומי ... מקבל) שווים את המחיר שמשלמים עליה (הסבל שנגרם לו). אם האדם מגיע למסקנה שהמחיר גבוה מדי, הוא יוכל באופן טבעי לבחור להפסיק את התלות. מה לעשות אם אתה לא מצליח לשכוח מישהי? אליעד מסביר שאם אדם לא מצליח לשכוח מישהי, כדאי לו לבדוק האם באמת מה שהוא מקבל ממנה ייחודי ... ושלמה של התלות, אם לאחר בדיקה יסודית מגיעים למסקנה שזו המציאות ואין דרך לשנות אותה. תלות רגשית בזוגיות איך להתמודד עם אובססיה רגשית? מה עושים כשלא מצליחים לשכוח מישהו? התגברות על פרידה כיצד לשחרר תלות ... שלם עם התלות: אם לאחר כל הבדיקות, האדם מגלה שהטוב שהוא מקבל שווה את התלות, אז הדרך האחרונה היא לקבל את התלות כמציאות ולהיות שלם איתה. מה לעשות כשלא מצליחים לשכוח מישהו? אם אדם מתקשה לשכוח מישהו כי הוא מרגיש שהיא נתנה לו משהו חשוב, כדאי לו ... באמת עושה לך רע או טוב. אם התלות בה גורמת יותר נזק מאשר תועלת, עליך לבחון את היתרונות והחסרונות ולשקול אם התועלת שווה את המחיר. תלות רגשית אובססיה רגשית איך לשכוח מישהו התגברות על פרידה תלות רגשית בזוגיות ... מפריעות לך בעבודה או יוצרים תחושות של אכזבה או דיכאון, ייתכן שזו תהיה הזדמנות טובה לשחרר את הקשר ולהתחיל לחפש דרכים אחרות לחוות את תחושת הערך והביטחון. איך להתמודד עם פרידה? כיצד לשחרר תלות רגשית? דרכים להתמודד עם אובססיה רגשית מה עושים כשלא מצליחים לשכוח מישהו? תלות רגשית ואיך להימנע ממנה מההתחלה בן אדם נגיד ... אבל זה אמרנו קודם זה כמו להגיד תמצא את זה במקומות אחרים. ש: אמרת גם בתוכך. אליעד: זה אותו דבר זה כמו תמצא מקומות אחרים מהותית, היא תלויה רגשית במישהו היא רוצה לשכוח אותו אז זוכרים מה הדברים הטובים הלאה. ש: אז מוצאת עוד ... זה קודם זה כמו. ש: זה אחד הכיוונים. אליעד: יש מלא כיוונים אפשר גם להגיד לו תסבול וזהו זאת גם אופציה, טוב עוד כיוונים אז מה אמרנו אמרנו כזה דבר בן אדם אמר אני לא מצליח לשכוח אותה למה כי היא עשתה לי מאוד טוב, אני לא מצליח לשכוח אותה דבר ראשון מה הטוב שהיה שם שאתה כל הזמן מחזיר ... שזה לא פותר לך את הבעיה אז אתה תוותר גם על זה כמו שאתה לא דופק את הראש בקיר נגיד. אפשרות נוספת? ש: אולי הוא צריך לבדוק את הרצון העצמי שלו אולי הוא לא רק רוצה לשכוח אותה אולי הוא גם רוצה. אליעד: בהנחה שהוא רוצה לשכוח אותה מהצד שהוא רוצה לשכוח אותה מה לעשות לא מעניין הוא גם רוצה וגם לא רוצה וגם ...
זיכרון / שכחה / שיפור הזיכרון - איך לזכור דברים? איך לשפר את הזיכרון?
... האדם רוצה לזכור לא לעשות X. שכחה = האדם חושב את ההפך של הדבר שאותו הוא שכח. אפשר לשכוח רק דבר שאפשר לחשוב ההפך ממנו. אם אי אפשר לחשוב ההפך ממנו, לא ניתן לשכוח אותו . זיכרון שלם = ידיעה שלמה = ידיעה שאינה מאפשרת שום ספק ונטייה מחשבתית אל הצד השני של הדבר אותו מנסה האדם לזכור. כאשר הידיעה ...
שכחה / זיכרון - מה טוב בשכחה? מתי להשתמש בשכחה ולשכוח דברים?
... הדמיונות שאין צורך לדעת אותם. השכחה מאפשרת לאדם להתרכז במה שהוא רוצה ולשכוח את מה שאינו חשוב. על האדם לדעת, כי את מה שבאמת חשוב אי אפשר לשכוח. אי אפשר לשכוח לנשום. וגם אי אפשר לשכוח לאכול לישון. מה שאפשר לשכוח אותו, הרי שאינו חשוב מספיק. על ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... זה אינו דמיון אלא המציאות האמיתית. השורש של הדמיונות הרעים הוא השקר. כאשר האדם רחוק מהאמת, על ידי זה השקר מאפשר לדמיונות הרעים להתגבר עליו . כדי לנטרל את השורש של הדמיונות באופן סופי, על האדם לעקור את השקר מהשורש. לעקור את השקר = להיצמד אל האמת. כדי לגרום לכל ...
שכחה / שיפור הזיכרון. ממה נובעת שכחה? איך לזכור ולא לשכוח?
... יודע. ככל שהאדם קרוב יותר למהות של הידיעה, כך הוא מתאחד יותר עם הידיעה וכך אינו יכול לשכוח אותה. איך מעמיקים את הידיעה? על ידי התבוננות. על ידי שהידיעה הופכת להיות חלק מהחיים. על ידי מחשבה על הידיעה. כל הדברים האלו גורמים לידיעה להיטמע בתוך ...
ידיעות - את מה אי אפשר שלא לדעת? את מה הכי חשוב לזכור? את מה אסור לשכוח?
... האדם מעולם לא למד. דבר שאותו לא צריך ללמוד, אי אפשר לשכוח אותו, כי אי אפשר שלא לדעת אותו. שאלה: אם האדם כבר יודע, אז מדוע לזכור? תשובה: לא צריך לזכור, אלא צריך לחזק את הידיעה. להיות ... שאי אפשר לגמרי שלא לדעת את אותה הידיעה, ממילא אי אפשר לשכוח אותה. אך צריך להיות מודעים אליה. ומהי הידיעה הזאת, מהו הדבר שאותו האדם יודע כל הזמן? כדי לגלות את הידיעה הזאת ולהביא אותה ...
גירושין / פרידות זוגיות - איך להפוך פרידה זוגית ותהליך גירושים למשהו חיובי?
... משהו חיובי, מתהליך של גירושים ופרידה זוגית? ובאופן כללי יותר, איך להתמודד עם פרידה , מכל דבר שהאדם היה תלוי בו רגשית? והתשובה היא, כי גם בתהליך של גירושין יש משהו חיובי. ...
רגשות אשמה / האשמה עצמית - ממה נובעים רגשות אשם? איך להתגבר עליהם?
... אשמה האשמה עצמית - ממה נובעים רגשות אשם? איך להתגבר עליהם? ובו יתבאר העניין של רגשות אשמה ושל רגשות אשם. ויתבאר מהי מהותם? ואיך להתמודד איתם, ואיך לא להרגיש אשם? ורגשות ...
קשיים / אתגרים / התמודדות - מה טוב בקשיים ובאתגרים? איך להתמודד עם קשיים?
... את האדם לשפר את איכות חייו. הקושי מאפשר לאדם לחוות תחושת סיפוק, כאשר האדם מצליח להתגבר עליו ועוד. קושי עוזר לאדם לגלות את הטוב שבו. נכון, זה לא קל להתמודד עם קשיים. אבל אם האדם מתמודד עם ...
זיכרון / שיפור הזיכרון / שכחה - איך לשפר את יכולת הזיכרון? איך לזכור דברים? איך לא לשכוח דברים?
... אם אתה מפחד לשכוח משהו, פשוט אל תצטרך לזכור אותו. ומה זא? זא, שאם תצליח להבין באמת את הדבר שאותו אתה רוצה לזכור, זה יאפשר לך, לא להצטרך לזכור אותו. כי מאחר שאתה מבין אותו, ממילא לא תוכל לשכוח אותו , ואז ממילא אינך צריך לזכור אותו. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התגברות על פרידה, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התגברות על פרידה, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, אימון אישי לילדים נוער והורים, ייעוץ נפשי מומלץ בתחום התגברות על פרידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 09:10:56 - wesi1