אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר זוגי, האם הוא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר זוגי, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי?
איך להתמודד עם התחושה שאין אהבה מספקת בזוגיות?

אליעד כהן מתייחס למצב נפוץ שבו אחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מצליח לאהוב את בן הזוג שלו במידה שהוא חושב שעליו לאהוב. למשל, בחורה יכולה לומר שהיא רואה עד כמה בן הזוג שלה מתאמץ ומשתדל למענה, אך עדיין אינה מצליחה להתאהב בו עד הסוף, והיא מתוסכלת ממחשבות שליליות שמופיעות אצלה. היא מביעה רצון להרגיש תחושה עוצמתית יותר, להרגיש שהוא "האחד".

אליעד מסביר שראשית, יש לשאול את אותה בחורה: "האם את מסוגלת לדמיין מצב שבו הוא יעשה משהו ספציפי שיגרום לך להרגיש שהוא האחד?" אם התשובה היא חיובית, אפשר לנסות ליצור את המצב הזה. אם אין לה שום תמונה כזו בראש, כלומר, היא לא מסוגלת לדמיין מצב כזה שיגרום לה להרגיש שהוא האחד, יש לבדוק האם קיים חשש פנימי המונע ממנה להתמסר לגמרי - אולי פחד מאובדן, פחד שאם היא תאהב אותו במאה אחוז הוא יעזוב אותה, והיא תיפגע מכך.

אליעד מבהיר כי הצורך להרגיש אהבה מושלמת כלפי בן הזוג הוא למעשה ביטוי של רצון פנימי יותר עמוק לאהוב את המציאות כולה באופן מוחלט או להרגיש שהמציאות אוהבת אותנו ללא תנאי. הוא מסביר שאם אדם היה מאוהב במציאות כולה באופן מלא, הוא לא היה יכול לאהוב מישהו ספציפי יותר מאחרים, כי הכל היה שווה בעיניו. למעשה, הרצון לאהוב מישהו במאה אחוז נובע מרצון פנימי להרגיש שהכל אוהב אותו, או שהוא אוהב את הכל.

מהו המכשול באהבה מושלמת בתוך זוגיות?

אליעד מסביר שהשאיפה לפרפקציוניזם, למאה אחוז, יוצרת בעיות משום שבמציאות יחסית לעולם אין מאה אחוז. מי שמצפה לאהוב את בן זוגו באופן מוחלט, בהכרח ירגיש אכזבה. אליעד נותן דוגמה לכך שכשמישהו רוצה לעזוב עבודה, ניתן לתקוע אותו אם אומרים לו: "אתה צריך לעזוב, אבל רק כשתמצא מקום שתהיה מרוצה ממנו במאה אחוז תמיד". מכיוון שזה לא אפשרי, האדם עלול להיתקע במקום הנוכחי שלו.

איך להגיע לאהבה שלמה יותר בזוגיות למרות שהמאה אחוז בלתי אפשרי?

אליעד אומר שכדי להשלים עם מצב שבו האדם לא אוהב את בן זוגו באופן מוחלט, עליו להבין שהמחשבה על "האחד" היא מחשבה שגויה. הוא מדגיש שהמוחלטות מנטרלת כל מצב אחר, כי שום דבר במציאות היחסית לא יכול להיות מוחלט לחלוטין. הפתרון טמון בהבנה שהאדם צריך לקבל את החסרונות וללמוד לחיות איתם. הוא יכול לשאוף לשלמות, אך צריך להבין שגם שלמות עצמה אינה מושלמת. מצד אחד, השאיפה לשלמות גורמת להשתפרות מתמדת בזוגיות, ומצד שני, הכרחי להבין שאין באמת מושלם, כי אחרת לא תהיה שביעות רצון לעולם.

אליעד משתמש בדוגמה נוספת: אדם שמוטרד מכך שהוא עומד להתחתן, אבל עדיין חושב על בחורות אחרות. מכאן הוא מסיק שאולי הוא לא אוהב את בת זוגו מספיק. אליעד מסביר שהציפייה...
עכשיו נגיד לדוגמה שיש זוג שמה שקורה הבעיה שם זה שאחד מהם רוצה לאהוב את השני אבל קשה לו לאהוב, עכשיו מה הסיפור של קשה לו לאהוב כי הבחורה לצורך העניין אומרת "אני כאילו צריכה לאהוב אותו" כאילו "אני רואה כמה הוא מתאמץ אני רואה כמה הוא משתדל אוקי ואני מבינה שעל פי ההיגיון הייתי צריכה להתאהב בו מכאן ועד הודעה חדשה אבל אני לא מצליחה להתאהב בו מכאן ועד הודעה חדשה ועדיין יש לי פה ושם עליו מחשבות שליליות כאלה ואחרות" ולכן זה מבאס את הבחורה ואז בגלל זה כאילו היא בבעיה היא לא יודעת אז אם זה זה זה לא זה זה כן זה מה לעשות כל העניין.

עכשיו ואז שואלים אותה "אוקי אז איך מתקדמים עכשיו מה את רוצה" היא אומרת "אני רוצה לאהוב אותו, אז מה הבעיה תאהבי אותו, לא אבל אני מחפשת להרגיש תחושה שהוא האחד או משהו כזה" זה מה שהיא מחפשת "אני רוצה לאהוב אותו הרבה יותר אני לא מצליחה" אז מה עושים.

ש: חסר לה קצת חיסרון אם היא יותר מדי מקבלת מה שהיא רוצה אז היא כבר לא מרגישה את ההרגשה המיוחדת הזאתי.

אליעד: אז אומרים לה "מה את רוצה את רוצה שהוא יתן לך פחות ואז תאהבי אותו יותר" היא אומרת לא כי זה גם לא פתרון אחרת זה לא יגמר לעולם.

ש: צריך להסביר לה אולי שהאחד זה רק אלוהים חוץ מזה אין אחד.

אליעד: מה?

ש: להסביר לה אם היא רוצה אחד יש רק את המציאות את אלוהים חוץ מזה אין רק האחד צריך להוריד לה את הקטע הזה.

אליעד: אוקי מה שאתה אומר זה נכון אבל מה יש לפני כן שואלים שאלה יותר בסיסית?

ש: צריך להקטין את השלילי.

אליעד: לא רגע משהו עוד יותר בסיסי, עוד פעם היא נמצאת איתו אומרים "לה מה הבעיה למה את לא זורמת" היא אומרת "כי אני רוצה להרגיש הרגשות יותר חזקות אני לא מצליחה להרגיש" זה מה שמפריע לה "למה אני לא אוהבת אותו כמו שאני אמורה לאהוב אותו" נגיד.

ש: צריך להגיד לה מה זה הרגשות מה בדיוק מה זה נקרא רגשות יותר חזקות.

אליעד: מה השאלה הבסיסית ששואלים משהו יותר פשוט.

ש: אני יודעת האם פעם הרגשת הרגשה כזאת.

אליעד: כן בא נגיד שכן נגיד שכן נגיד שלא מה זה משנה בוא נזרום על הכן "כן הרגשתי אליו פעם לפני שנה".

ש: הנחות היסוד מי אמר שאת צריכה להרגיש.

אליעד: נכון אבל מה שואלים לפני כן זה נכון אבל מה שואלים לפני כן?

ש: מה יגרום לך להרגיש ככה.

אליעד: נכון שואלים האם יש מצב שאת יכולה לדמיין שהוא עושה משהו שכשהוא יעשה את המשהו את תרגישי את זה כלפיו בא נתחיל מהפשוט קודם כל היא אומר "אני לא מרגיש כלפיו שהוא האחד" שואלים אותה שאלה "האם את מסוגלת לדמיין בראש מציאות שבה הוא עושה דברים מסוימים וקורים דברים מסוימים שאז את מרגישה שהוא האחד שלך" קודם כל מתחילים משם יכול להיות שהיא תגיד "כן אני מדמיינת שאם הוא יעשה את זה ואת זה אני מדמיינת אותו שהוא עושה את זה ואת זה ואז אני מרגישה שהוא האחד שלי" אם זה מה שהיא אומרת אז במקרה כזה אפשר או שהוא ישתנה במשהו או שהיא תלמד לקבל אותו איך שהוא אוקי אבל קודם כל לראות אולי יש משהו שיש לה בראש איזו תמונה "שאם יהיה את זה ואת זה אז אני אוכל לאוהב אותו במוחלטות" אולי זה בגלל משהו שחסר לה לא תמיד צריך לגלגל את זה עליה.

עכשיו אם נגיד אותה אחת אומרת "לא אין משהו אני לא מצליחה לדמיין משהו שהוא עושה ושאני מרגישה שהוא האחד" מה עושים בכזה מקרה ממה ממשיכים?

ש: אפשר לבאס לה את המחויב הזה שהיא חייבת להרגיש שזה מושלם.

אליעד: נכון זה מה שהוא אמר אבל מה עושים לפני כן?

ש: צריך לשאול אותה כמו ששאלנו מקודם האם פעם הרגשת ולמה הרגשת.

אליעד: לא אבל לשאול האם הרגשת פעם זאת הקדמה לשאלה מה השתנה מפעם להיום כדי שזה בדיוק מה שאני אמרתי במילים אחרות לשאול אותה האם יש משהו שאם הוא יקרה את תרגישי שהוא האחד שזה בעצם זאת המהות של העניין, בהנחה שהיא אומרת "לא אין שום דבר שהוא יכול לעשות לגרום לזה" אין בראש image היא אומרת "אני פשוט לא מרגישה את זה לא יודעת לא מרגישה את זה" אז מה שואלים לפני שמורידים אותה מהרצון להרגיש את זה מה שואלים?

ש: מה ההפך אולי.

אליעד: לא משהו אחר.

ש: מרחיבים את השנייה.

אליעד: רגע שנייה אז מה אמרנו אז קודם כל אמרנו שלב ראשון האם יש משהו שאם הוא יהיה את חושבת שתרגישי שהוא האחד קודם כל אולי יש משהו "לא אין משהו כזה, אתה בטוחה שאין משהו כזה תדמייני משהו כזה, אין משהו כזה".

ש: אז איך היא יודעת את זה?

אליעד: אבל זה מה שהיא רוצה להרגיש.

ש: לא אבל איך היא יודעת שמרגישים דבר כזה?

אליעד: כי היא הרגישה את זה פעם לשלושה רגעים.

ש: מה גרם לה אז להרגיש.

אליעד: היא לא יודעת אין לה מושג לא משנה משהו שהיה והיא רוצה להרגיש את זה שוב עכשיו, עכשיו רגע אז לפני שהולכים איתה לכיוון של "את לא חייבת להרגיש שהוא האחד" מה יש לפני כן "האם באמת את רוצה להרגיש שהוא האחד אולי את מפחדת להרגיש שהוא האחד כי אם תרגישי שהוא האחד את תפחדי שהוא יעזוב אותך" נגיד נכון או לא נכון הרי היא יכולה להגיד שהיא רוצה להרגיש שהוא האחד אבל יכול להיות שבתוך תוכה היא מפחדת לאהוב אותו כי אם היא תרגיש שהוא האחד היא מסתכנת כי אז היא מסתכנת שהוא יעזוב אותה מסתכנת להיפגע, זה סיפור שלם האם באמת את רוצה לאהוב אותו כל כך את לא מפחדת מזה שאם תאהבי אחר כך תוכלי להיפגע והוא לא ירצה אותך כל מיני סיפורים.

ש: איך הגעת לזה?

אליעד: כי היא אומרת אני רוצה את זה האם באמת היא רוצה את זה יש הרי גם חיסרון כשהיא אומרת אני רוצה את זה היא רוצה משהו שיש בו חיסרון אז אולי היא לא רוצה את זה בגלל שיש בזה חיסרון.

ש: אז למה היא רצתה את זה עם אחרים למשל?

אליעד: מי אמר שהיא רצתה את זה זה הכל סיפורי אלף לילה ולילה מה זה משנה מה היה עם אחרים היא עכשיו עומדת מולו אומרת אני רוצה להרגיש רגש.

ש: אבל אם היא הרגישה את זה פעם.

אליעד: לא יודע פעם היא הייתה מכושפת מה זה משנה עם מי היא הייתה פעם עכשיו עובדה היא אומרת אני רוצה להרגיש משהו לא בטוח שהיא רוצה להרגיש את זה זה הכל זה כל מה שאמרתי, לא ידוע מה זה משנה מה היה פעם היא אומרת "שלום אני רוצה להרגיש רגש מסוים" הרגש הזה להרגיש אותו יש עלות זה הכל אולי היא לא באמת רוצה את זה בגלל העלות ואז בהנחה שהיא בכל זאת רוצה את זה אז מה האמת היא אומרת "לא אני רוצה את זה למרות העלות" ונניח שהיא באמת רוצה את זה למרות העלות ונניח שאין שום דבר אחר שאם הוא יעשה זה יגרום לה להרגיש את זה אז שואלים מה האמת לדוגמה קודם מה הציפייה שלה. אז אוקי אז איך מתקדמים מה שואלים ממה ממשיכים?

ש: כאילו מה זה האחד בשבילה לא?

אליעד: נכון שואלים הרגש הזה מה אומר הרגש הזה "אולי את מרגישה את זה ואת לא יודעת שאת מרגישה את זה" כאילו "איך את יודעת שאת לא מרגישה את זה".

ש: כי היא הרגישה את זה בעבר אם היא הרגישה אז היא יודעת מה היא הרגישה.

אליעד: סבבה איך זה מתבטא זה שאת לא מרגישה את זה ממה זה בא לידי ביטוי "אוקי את לא מרגישה את זה סבבה איך זה מתבטא איך את יודעת שאת לא מרגישה את זה נגיד איך את יודעת".

ש: "אני לא מרגישה כמו שהרגשתי בעבר".

אליעד: "אז מה את כן מרגישה" אין בעיה "אז מה את כן מרגישה" אין בעיה אז בוא נהפוך את זה למחשבות מה זה מרגישה מחשבות.

ש: שמשעמם לה.

אליעד: מה שמשעמם לה?

ש: כשהיא הרגישה את זה היו לה פרפרים והיא חשבה על זה המון והיום משעמם לה.

אליעד: יפה "אז את לא חושבת עליו המון נגיד" אוקי סבבה, עכשיו אז קודם כל מוצאים את הדבר ואז מנסים ואומרים אוקי זאת אומרת בעצם בסוף מה שאנחנו נמצא זה שיש מחשבות בראש שלה שרצות שהיא לא רוצה את המחשבות האלה כי להגיד הוא האחד זה כמו להגיד "אני לא חושבת עליו שום מחשבה שלילית" זאת בעצם המהות של האחד "שטוב לי איתו במאה אחוז" ואז בעצם במהות של "אני לא מרגישה שהוא האחד" בעצם מה שיושב שם זה "יש לי מחשבות שכשאני חושבת אותן אני לא מרוצה מהמחשבות האלה אני לא אמורה לחשוב את המחשבות האלה" כאילו.

או לדוגמה נגיד שניים שרצו להתחתן ולפני שהם התחתנו נגיד הבחור הפריע לו חושב גם על בחורות אחרות ואז הוא אמר "אם אני הולך להתחתן איתה ואני חושב על בחורות אחרות אז אולי אני לא באמת אוהב אותה אולי אני לא באמת רוצה אותה" לדוגמה, עכשיו איך פותרים את זה אז מה האמת אז מה שאתה אמרת אז האמת היא שהציפייה מלכתחילה לחשוב שהוא האחד זאת ציפייה לא נכונה זה כאילו הרף עצמו לא נכון. עכשיו יש פה את העיקרון של מוחלטות מה זה אומר מוחלטות מוחלטות מבטלת כל דבר אם מישהו טוען טענה ואנחנו רוצים להוכיח לו שהטענה שלו לא נכונה אנחנו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לשאול אותו האם זה נכון במאה אחוז ואז זה לא יהיה נכון.

כל טענה נגיד מישהו אומר יש פה קיר "האם במאה אחוז יש פה קיר" אם נביא את זה לרף של מאה אחוז אתה לא יכול לדעת שיש פה קיר עכשיו באופן יחסי אתה בטוח שיש פה קיר ולכן קשה לך להבין את זה אבל אם אנחנו ניקח דברים יותר קלים מישהו טוען טענה נגיד מה הוא נגיד טוען "ביבי טוב" נגיד אוקי "לא משנה מה הוא יעשה הוא טוב בכל מחיר גם אם הוא יוציא את כולנו להורג? לא, יפה אז זה כן משנה מה הוא עושה אז בא נבדוק מה הוא עושה" לא משנה או נגיד מישהו אומר "ביבי רע, לא משנה מה הוא עושה הוא רע הוא לא עשה שום דבר טוב אף פעם? לא, אז הוא כן אז הוא עשה גם דברים טובים נכון" כל טענה שאתה לוקח אותה ואתה תקצין אותה היא תיפול.

עכשיו הרעיון הוא שהמאה אחוז מבטל דברים אם אתה לוקח משהו ואתה שם לידו "האם זה במאה אחוז" זה תמיד נופל לא משנה מה זה יהיה "האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה לחיות? לא, האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה למות? לא" אין מאה אחוז, עכשיו ברגע שהיא אומרת לעצמה "האם אני אוהבת אותו במאה אחוז" אז התשובה תהיה תמיד לא אין אפשרות לקבל תשובה כן עכשיו גם אם התשובה תהיה כן תהיה תשובה כן לשנייה ואחר כך זה יעלם אין כן במאה אחוז, עכשיו אם בראש הציפייה שלה מעצמה נגיד זה לאהוב אותו במאה אחוז ויש לה בראש מחשבה "אם אני לא אוהבת אותו במאה אחוז אז אני לא באמת אוהבת אותו" אז היא בעצם שוטפת לעצמה את המוח שהיא לא אוהבת אותו.

למה כי היא העלתה את הרף למאה אחוז זאת אומרת אתה מצפה, עכשיו אם נגיד לדוגמה רוצים לסנדל לתקוע אותו ואיך אפשר לתקוע אותו נגיד לו "תעשה את זה אבל שזה יהיה טוב במאה אחוז" לדוגמה נגיד מישהו רוצה לעזוב את העבודה ואנחנו לא רוצים נגיד שהוא יעזוב את העבודה אז אפשר להגיד לו "נכון אתה צריך לעזוב את העבודה באמת הגיע הזמן שתעזוב את העבודה אבל כדאי שתחפש מקום, נכון שאתה לא כל הזמן רוצה לעזוב עבודה אז כדאי שתחפש מקום שכשאתה זה שאתה תהיה בטוח במאה אחוז שהוא מתאים לך ושאתה תדע שאתה תמיד תהיה שם ושתדע שתמיד תהיה מרוצה ממנו ושתדע" פשוט מעלים את הרף אין מקום כזה אז הוא מחפש, עכשיו ככל שהוא יותר ישאף למאה אחוז ככה הוא יותר יתקע.

נגיד בן אדם רוצה לעשות ספורט ואז הוא אומר לעצמו "טוב עכשיו אני צריך לדעת שאני מספיק ערני מספיק יש לי זמן מספיק זה ומספיק זה" אז הסיכוי שתגיע לזה הוא הרבה יותר קטן ככל שמעלים את הרף ככה יש פחות סיכוי שתגיע זאת אומרת המאה אחוז תוקע דברים לשני הצדדים זה גם טוב זה גם רע אם שמים את נטל ההוכחה נגיד שהמוח אומר לך "אל תעשה משהו כי משהו מסוים" ואתה רוצה לנטרל את ה - "כי" אתה שם אתה המאה אחוז הזה אתה אומר "האם זה במאה אחוז ככה האם זה במאה אחוז משנה" אתה שם את נטל ההוכחה על מה שאתה רוצה להחליש ואז הוא נחלש אבל בכל מקרה ברכיב שלנו של הזוגיות אם אותה אחת אומרת "אני רוצה לאהוב אותו במאה אחוז ואם לא אני לא מרוצה מהזוגיות שלי" אז היא לא יכולה להיות מרוצה מהזוגיות שלה אף פעם.

ש: זה מה שאמרת לה?

אליעד: כן את זה במילים אחרות לא משנה אותו רעיון. עכשיו אלא מה שהרצון שהיא תאהב אותו אז מה עושים בכל זאת אז מה צריך לעשות אז מה הפתרון אז מה אומרים לה "אין בעיה את צריכה לקבל את זה שיש לך לפעמים גם את לא אוהבת אותו במאה אחוז גם זה בסדר מי אמר שצריך מאה אחוז" אבל מה החיסרון בתשובה הזאת כי אז המוח אומר כ - popup "אבל אני כן רוצה לאהוב אותו במאה אחוז אז מה אני אעשה עם זה שאני רוצה לאהוב אותו במאה אחוז".

ש: לחזק את החיובי ולהחליש את השלילי אצלו.

אליעד: אבל אין אפשרות זה משחק שאין אפשרות לנצח בו כי לא משנה מה היא תעשה אבל תמיד יהיה בו איזה חיסרון היא לא יכולה לאהוב אותו במאה אחוז נכון אז מה נעשה.

ש: תשעים אחוז שמונים אחוז.

אליעד: נכון יש פה עוד רכיב כי ברגע שאתה תגיד לה ברגע נגיד שיבואו לבן אדם ויגידו לו "תקשיב אתה לא חייב שזה יהיה במאה אחוז טוב" הוא מבין את זה שזה הגיוני אבל עדיין התשובה לא תשב לו עד הסוף למה כי הצורך לאהוב אותו במאה אחוז זה בכלל ביטוי של רצון אחר להרגיש שהאהבה במאה אחוז לעצמה בכלל בסוף או להרגיש שהאהבה למציאות בכלל במאה אחוז זאת אומרת זה נכון שבהיגיון לא צריך לאהוב אותו במאה אחוז גם לאהוב אותו, עכשיו מה האמת הוא האחד שלך ביחס לאחרים ביחס לאחרים הוא האחד שלך הוא האחד שלך בהרבה רובריקות ביחס לאחרים הוא לא חייב להיות האחד באופן מוחלט.

עכשיו אבל מה שכן אבל כן צריך לתת מענה לרצון שלה לחוש אהבה במאה אחוז וזה משהו של בן אדם עם עצמו אתה רוצה מאה אחוז שלך עם עצמך תאהב את עצמך במאה אחוז תטיל ספק תעשה תאריך עם עצמך שאתה אוהב את עצמך שאתה אוהב את החיים אבל בדברים יחסיים אל תצפה למאה אחוז אם ציפית למאה אחוז נתקעת, עכשיו אני חוזר ואומר עוד פעם בן אדם שהוא לוקח בעולם היחסי דבר מטרה יחסית והוא אומר "אני צריך שזה יהיה מושלם במאה אחוז" באותו רגע הוא מתחיל "ואם לא אז זה לא טוב זה לא זה וזה לא זה" אז הוא נדפק עכשיו זה סוג של כאילו חשיבה שלילית שכאילו נובעת מחשיבה חיובית כאילו אתה כל כך רוצה שלמות שאז אתה מתחיל להיות שלילי אתה מתחיל להגיד "רע לי לא טוב לי".

למה אתה אומר ככה כי זה לא במאה אחוז אבל אתה כביכול פרפקציוניסט כביכול אתה שואף לשלמות ואז זה שאתה שואף לשלמות יוצרת לך עוד יותר תחושה של רע, עכשיו מה האמת שאם היית שואף לשלמות באמת אז אתה גם לא היית מצפה בכלל ממשהו להיות טוב לך במאה אחוז היית מתוכך...
סיכוי להיות מרוצה מהזוגיות פרפקציוניסט היא לא אוהבת אוכל איך להגיע לאהבה מהות החיים מציאות יחסית רעיונות מה זה אחד טוב לי אהבה אוהב איך למצוא איך למצוא את האחד איך למצוא את האחת אם הוא מתאים לי אם היא מתאימה לי בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות האם הוא מתאים לי האם היא מתאימה לי הוא מתאים לי היא מתאימה לי זוגי זוגיות לא אוהב מספיק לא מרגישה פרפרים לאהוב לאהוב יותר למצוא למצוא את האחד למצוא את האחת מחפשת את האחד מחפת את האחת מרגיש משבר משבר זוגי משבר זוגיות פרפר פרפרים רגישות רוצה רוצה לאהוב רוצה לאהוב יותר רצון
רגשות - איך אתה מרגיש בייחס למה שאתה עושה?
...את האדם תוך כדי העשייה שלו, הם אלו שיוצרים עבור האדם את העולם הפנימי שבו הוא חי. וכאשר עושה האדם את מעשיו, עליו להתבונן גם אל תוך עצמו ולנסות לראות שהוא מרגיש תחושה טובה ביחס למה שהוא עושה ושהוא שלם עם מעשיו. ונסכם: ישנם שני רבדים. רובד אחד הוא הרובד המעשי, שבו האדם מתמקד במה שהוא עושה בפועל. והרובד השני הוא, הרובד הפנימי שבו האדם מתמקד במה שהוא מרגיש ביחס למה שהוא עושה. והדרך הנכונה, היא לשים לב לשני הרבדים האלו ביחד, כדי שההצלחה תהיה גם חיצונית...
בדידות / חוסר שייכות / להרגיש בודד / מרגיש לבד - איך להתמודד עם בדידות?
...ועוד. ובדידות, היא לא מצב חיצוני, אלא מצב פנימי. בן אדם יכול להיות על אי בודד ולא להרגיש לבד. ואדם אחר יכול להיות עם משפחתו וחבריו, ועדיין להרגיש בודד. הבדידות, היא תחושה אישית של האדם, ביחס למציאות שבה הוא נמצא. הבדידות, היא בעיקר תחושת חוסר שייכות של האדם, ביחס למציאות שבה הוא נמצא באותו הרגע. ומשום כך, אדם יכול להיות על אי בודד, ולמצוא את עצמו שם, ולהרגיש מאוד שייך ומאוד מחובר למקום שבו הוא נמצא. ומהצד השני, יכול להיות אדם, שכלפי חוץ, הוא לא נראה...
מה אתה מרגיש לגבי מה שאתה עושה?
מה אתה מרגיש לגבי מה שאתה עושה?
...מרגיש לגבי מה שאני עושה? הסיבה שאני עושה את המעשים שלי היא כדי להרגיש טוב. גם כאשר הוא עושה משהו שלכאורה יעשה לו רע, עדיין בכללי עושה אותו כי חושב שירגיש יותר טוב. הרעיון הוא שכאשר האדם זוכר שהוא רוצה בעצם להרגיש טוב, לכן עליו לשאול מה אני מרגיש לגבי מה שאני עושה, האם אני שלם עם מה שאני עושה? לעיתים האדם התחיל לעשות משהו ואחר כך ממשיך כמו רובוט. חשוב שלא ישקר את עצמו, האדם מפחד לפעמים לומר שהוא לא מרוצה, אסור לאדם לפחד. השקר גורם לאדם לפחד, הערך...
טוב אמיתי - מבין אך לא מרגיש - מה לעשות?
טוב אמיתי - מבין אך לא מרגיש - מה לעשות?
...הזאת, הוא לעולם לא יחווה את הטוב המוחלט שעליו הוא מדבר. הפתרון שמציע אליעד הוא לחזק בתוכך את הידיעה שהכל טוב על ידי פעולה של עימות. זה אומר לקחת את המחשבה הכל טוב ולאמת אותה בעזרת ההיפך הגמור שלה - כלומר, לשאול את עצמך בכנות ובאומץ: אולי ההפך נכון? אולי בכלל הכל רע?. רק דרך העימות הזה, דרך הבדיקה היסודית הזו, האדם יכול להגיע להוכחה פנימית עמוקה ואמיתית שהכל אכן טוב. איך ניתן לחזק באמת את ההבנה שהכל טוב? כדי להמחיש זאת, אליעד נותן דוגמה פשוטה: אדם...
ה"אני" - למה אתה מרגיש את הקיום שלך? האם הוא אמיתי?
...את עצמו תמיד, למה ומהיכן מגיעים, המחשבה הזאת הרצון הזה התחושה הזאת. ועל האדם לא להפסיק לשאול, עד שהוא יקבל תשובה מוחלטת, שאי אפשר להמשיך לשאול עליה שום שאלה. כי הטועים חושבים, שהמחשבות של האדם באות מאלוהים וכיוב, והם לא קולטים שזה הכל טעות. כי גם על אלוהים צריך לשאול, מהיכן בא לאלוהים, הרצון שלו עצמו, לגרום לאדם לרצות דבר מסוים? ומה גורם לאלוהים עצמו להיות קיים? ומה גורם לאלוהים לחשוב? וכולי. שאלו שאלות, שכל זמן שהאדם לא מבין אותן בבירור, הוא חי...
מרוצה מהמציאות - אבל מרגיש רע. הכיצד?
...וגם כאשר יש לאדם את כל מה שהוא חושב שהוא רוצה, עדיין הוא רוצה לשנות את המציאות. ולמה? כי המציאות מכילה בתוכה את האפשרות, שהיא תשנה את הצורה שלה. וכאשר האדם רוצה שהמציאות תהיה בצורה מסוימת, הוא בעצם לא רוצה את זה, שיש במציאות אפשרות שהיא תשתנה. ואכ הוא לא רוצה את המציאות כפי מה שהיא, כי הוא לא רוצה, את האפשרות של המציאות, לשנות את הצורה שלה, לצורה שונה, מהצורה שאותה הוא רוצה. ולכן, גם רע לאדם תמיד. אאכ הוא בשכל של האחדות, שאז כל הצורות טובות וכולי...
הבנה, להבין בשכל, באיזה שכל צריך להבין, איפה מרגישים את חווית האחדות, לחשוב שאתה באחדות ולהיות בנפרדות
הבנה, להבין בשכל, באיזה שכל צריך להבין, איפה מרגישים את חווית האחדות, לחשוב שאתה באחדות ולהיות בנפרדות
...שאין לה מילים, מושגים או הגדרות. היא מעבר למחשבות, מעבר לתחושות ומעבר לכל צורה מוגדרת. מה הקושי המרכזי בהגעה להבנת האחדות? הקושי המרכזי, לפי אליעד כהן, הוא שהאדם מנסה להגדיר את האחדות דרך המחשבה והשכל הרגיל, ובכך הוא מגביל את עצמו ואת האחדות. לדעת אליעד, כדי להגיע להבנה אמיתית של אחדות האדם חייב לוותר לחלוטין על כל ניסיון להגדיר או להבין במושגים מוגדרים. כל ניסיון לחשוב או לתפוס את זה במילים או במושגים מסוימים הוא, למעשה, מניעה מלהגיע להבנה אמיתית...
רע על הבוקר, למה אתה מרגיש רע, חוסר חשק לקום בבוקר
רע על הבוקר, למה אתה מרגיש רע, חוסר חשק לקום בבוקר
... עם חוסר חשק לקום בבוקר? למה אני מרגיש רע בבוקר? איך מחשבות משפיעות על מצב הרוח בבוקר? איך למצוא מוטיבציה להתחיל את היום? מה הקשר בין רצון לסבל? למה אתה מרגיש רע בבוקר? אליעד כהן עוסק בהרצאה זו בשאלה מדוע אנשים ... עם חוסר חשק לקום בבוקר? למה אני מרגיש רע בבוקר? איך מחשבות משפיעות על מצב הרוח בבוקר? איך למצוא מוטיבציה להתחיל את היום? מה הקשר בין רצון לסבל? ...
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
...הזה תלוי במשהו חיצוני. כל עוד האדם מאמין שלהשיג את מה שהוא רוצה זה טוב, הוא ירגיש טוב כשהוא משיג, ורע כשהוא לא משיג. לדוגמה, אם מישהי רוצה אותך ואתה רוצה אותה, באותו רגע אתה תרגיש טוב כי האמנת שאתה שווה יותר. אבל אם היא עוזבת, אתה עלול להרגיש רע, כי התחושה של הערך העצמי שלך הייתה תלויה בזה שהיא תרצה אותך. אליעד מציע פתרון שהוא בעצם להבין לעומק, מדוע האדם מרגיש רע כשהוא לא שווה. הוא מציע לבצע חקירה רגשית ואמיתית כדי להבין האם באמת רע להיות לא שווה...
פיתוח יצירתיות, פיתוח יכולות חשיבה, יכולות למידה, מרגיש תקוע בחיים, תקיעות בחיים, איך לפתח את המוח? יכולת אנליטית, יכולת הבחנה, שיפור יכולות קוגניטיביות, שיפור יכולות המוח, תרגילי חשיבה, חלק 2
פיתוח יצירתיות, פיתוח יכולות חשיבה, יכולות למידה, מרגיש תקוע בחיים, תקיעות בחיים, איך לפתח את המוח? יכולת אנליטית, יכולת הבחנה, שיפור יכולות קוגניטיביות, שיפור יכולות המוח, תרגילי חשיבה, חלק 2
...שמטרתן לשפר את היכולת הקוגניטיבית והאנליטית שלנו. לדוגמה, הוא מדבר על תרגיל שבו לוקחים פסקה ממאמר או ספר, חותכים אותה, מורידים חלקים ממנה, ואז מנסים להבין מה השתנה בהבנה של הטקסט בעקבות השינוי. דרך זו מסייעת לפתח מודעות לכל פרט ופרט בתהליך החשיבה שלנו. מדובר בתרגילים שיכולים להיות מועילים בשיפור היכולת להבחין בפרטים ולבחון את מהותם בצורה טובה יותר. מהו הקשר בין יצירתיות לחשיבה אנליטית? אליעד מציין כי יצירתיות וחשיבה אנליטית אינן סותרות זו את זו,...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר זוגי, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגשת רגשות, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשת רגשות, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, מגשר, מאמן אישי לעסקים בנושא הרגשת רגשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.8906 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:38:13 - wesi1