אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 1 ✔וכאן אבאר את אחד השקרים הגדולים ביותר שקיימים כיום בעולם, והוא השקר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 1
וכאן אבאר את אחד השקרים הגדולים ביותר שקיימים כיום בעולם, והוא השקר של החשיבה החיובית. וכאן בעצם נאמר את האמת, מדוע החשיבה החיובית לא באמת עובדת. כי עם כל הכבוד לכך שכולם מכירים את המנטרות של החשיבה החיובית, הרי שבפועל אף אחד עוד לא הפך להיות מאושר מחשיבה חיובית. וגם אלו שהמציאו את החשיבה החיובית, גם הם בעצמם לא מאושרים.

ובטרם נסביר את השקר של החשיבה החיובית, נאמר, כי בחשיבה חיובית כמו בחשיבה שלילית וכמו בכל דבר אחר בעולם, יש איזה משהו טוב. כי בכל דבר בעולם יש בו משהו טוב. וכמו שיש איזה משהו טוב בחשיבה שלילית, כך גם יש משהו טוב בחשיבה חיובית.

ז"א חשיבה חיובית, היא לא גרועה, יותר מאשר חשיבה שלילית, שגם בה יש משהו טוב. אלא, חשיבה חיובית טובה, בדיוק כמו חשיבה שלילית. ומצד האמת, אין הבדל בין חשיבה חיובית לחשיבה שלילית. וכמובן שיש משהו אחר שהוא הרבה יותר טוב מאשר חשיבה חיובית וחשיבה שלילית. ואותו נבאר בהמשך.

ועכשיו נבאר את השקר של החשיבה החיובית. והעניין הוא, כי כאשר רוצים לבדוק על דבר כלשהו האם הוא טוב או לא, הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת, היא על פי מבחן התוצאה. ומבחן התוצאה של כל הדרכים הרוחניות בעולם, הוא האושר. דהיינו, אם האדם הופך להיות מאושר באמת, הרי שהדרך טובה, ואם לא אז לא.

והנה, חשיבה חיובית היא סוג של טריק מחשבתי שהאדם עושה על עצמו, כדי לגרום לעצמו להשיג טוב יותר את המטרות שלו. כי כאשר אין לאדם מושג האם הוא יכול או לא יכול להשיג איזה דבר, אז החשיבה החיובית אומרת לו, שעליו להאמין בעצמו, ועליו לשכנע את עצמו שהוא כן יכול להשיג את מה שהוא רוצה להשיג. ועל ידי זה לפעמים האדם מגלה את היכולות שלו.

ואכן ישנם מקרים, שעל ידי זה שהאדם חשב בחשיבה חיובית, על ידי זה האדם הצליח להשיג כל מיני מטרות שהיו לו. אבל אף על פי כן, חשיבה חיובית היא שקר. משום, שיש כאן שקר עוד יותר גדול, והוא השקר של ההצלחה ושל האושר.

כי מסיבה כלשהי, יש כאלו שנדמה להם שכדי שהם יהיו מאושרים, לשם כך עליהם להשיג איזו מטרה כלשהי בחיים שלהם. ובד"כ נדמה לאדם שהאושר, פירושו הוא, שהוא יצליח לשנות את המציאות למה שהוא רוצה שהיא תהיה. ועל בסיס זה נוצרה החשיבה החיובית, שמטרתה היא לעזור לאדם, להשיג את המטרות שלו טוב יותר.

אבל, יש כאן שקר גדול מאוד, כ"כ גדול עד שכל בני האדם בעולם טועים בו. והוא, שלא משנה האם יהיה לאדם את מה שהוא רוצה או שלא יהיה לו את מה שהוא רוצה, בכל מקרה, האדם לא יהיה מאושר. דהיינו, גם אם האדם יחשוב בחשיבה חיובית כל היום, וגם אם החשיבה החיובית תעזור לאדם להשיג את כל המטרות שלו, גם אז האדם לא יהיה מאושר.

כי לא קיים בעולם אפילו לא מצב אחד, שבו האדם ירגיש מאושר. כי אושר מהותו היא אחרת לגמרי. כי אושר מהותו היא, שהאדם מגיע למצב תודעתי, שבו הרצון שלו להיות מאושר נעלם. וזה קורה רק כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות. שאז ורק אז האדם חי בשלום אמיתי עם המציאות בכל רגע ורגע, ורק אז הרצון של האדם למצוא את האושר נעלם, ורק אז האדם מאושר באמת.

אבל כל טריק אחר וכל דרך אחרת להיות מאושר, הכל זה רק שקרים והטעיות שהאדם מטעה את עצמו. כי מי שיש לו שכל בקודקודו, עליו פשוט לעשות לעצמו דמיון מודרך ביישוב הדעת, ולדמיין שיש לו את כל מה שהוא רוצה. ועל האדם לנסות להתבונן ולראות, מה בדיוק יקרה, אחרי שיהיה לו את כל מה שהוא רוצה?

ואם האדם יתבונן היטב על הדבר הזה, הוא יראה, שגם אחרי שיש לו את כל מה שהוא רוצה, עדיין כל הזמן יש לו רצונות חדשים. ועל האדם להמשיך לדמיין, כאילו הוא שוב פעם משיג את כל מה שהוא רוצה, כרצונו וללא הגבלה. ועל האדם לנסות לחשוב היטב בדעתו, האם באמת עכשיו אחרי שיש לי את כל מה שאני רוצה, האם זה כבר מביא אותי לנקודה שבה אני יכול אך ורק ליהנות מהמציאות, ללא הרגשת חיסרון כלשהו?

ואם האדם יתבונן בזה היטב, האדם יראה, שלא משנה מה שהוא יעשה, תמיד הוא ימשיך להרגיש חיסרון כלשהו. וגם אם יתנו לאדם את כל העולם ומלואו, וגם אם יתנו לאדם להיות אלוהים וליצור את המציאות כרצונו, עדיין האדם לא ירגיש תחושה של שלמות. והאדם תמיד ימשיך להרגיש שחסר לו משהו.

וכל מי שיעשה לעצמו דמיון מודרך ויסתכל על התכלית של כל מה שהוא עושה, הוא מיד יגלה את אחד השקרים הכי גדולים בעולם, שהוא אשליית האושר המזויף. שהאדם מתאמץ כל חייו להשיג דבר, שאין לו בו תועלת. כי האדם כל הזמן משקיע מאמצים באיך להיות מאושר. והאדם לא קולט, שגם אם הוא יצליח להשיג את מה שהוא רוצה, עדיין הוא לא יהיה מאושר.

והשקר הזה, הוא אחת ההטעיות הכי גדולות בעולם. כי כולם רצים אחרי האושר, ואף אחד לא קולט את התרמית הגדולה שיש כאן, שלא משנה מה שהאדם יעשה, ולא משנה מה שיתנו לאדם, ולא משנה אם האדם יחשוב בחשיבה חיובית או שלילית, עדיין האדם לא ירגיש מאושר.

ויש כאלו שחושבים בדעתם, שלמרות שהאושר הוא חמקמק ולמרות שבכל מקרה הצלחה חיצונית כלשהי, לא תיתן להם אושר, הרי שעדיין טוב יותר שהאדם יצליח להשיג כמה שיותר דברים, ממה שהוא רוצה. כי ככל שיש לאדם יותר את מה שהוא רוצה, כך האדם מרגיש יותר שמחה.

אך גם הדבר הזה הוא שקר. כי בפועל, כאשר האדם משיג את המטרה שלו, הרי שהוא יותר מרוצה. אבל זה רק משום שהוא כרגע נמצא במצב שבו יש לו חיסרון כלשהו, דהיינו, הרצון של האדם, שהוא חיסרון. ואח"כ כאשר הרצון הזה מתמלא, אז האדם מרגיש סוג של שמחה.

אבל אחרי שעובר זמן כלשהו, הרי שתחושת השמחה הזאת דועכת. ואחרי שתחושת השמחה הזאת דועכת, אם האדם יפסיק לרוץ אחרי מטרות חדשות, הרי שהאדם חוזר למצב רגשי זהה לחלוטין למצב שבו הוא היה לפני שהוא השיג את המטרה שלו.

דהיינו, שכל תחושת השמחה של האדם כאשר הוא משיג איזו מטרה, היא לא בגלל שהוא השיג את הדבר שאותו הוא השיג, אלא אך ורק מעצם זה שהחיסרון והרצון של האדם התמלא. וזה בעצם אומר, שכדי שהאדם ירגיש תחושה של שמחה, לשם כך האדם מענה את עצמו, ורודף אחרי מטרות שאותן הוא לא צריך, וכל זה כדי לחוות רגע אחד של שמחה רגעית, כאשר האדם מצליח להשיג את רצונו.

ומילא אם הרגע הזה, היה של אושר אמיתי בשלמות. אז אולי באמת היה שווה לרדוף אחריו ולהשקיע בו מאמצים. אבל מי יכול לומר שהוא חווה תחושה של שלמות ושל אושר אמיתי בשלמות, כאשר הוא משיג את המטרות שלו? ונזכיר, אושר אמיתי בא לידי ביטוי בכך שהאדם במצב של אושר, חווה שלמות כ"כ גדולה, עד שהרצון להיות מאושר נעלם.

ומי יכול לומר שכאשר הוא משיג את המטרות שלו, ותהיה המטרה אשר תהיה, מי יכול לומר שהוא אכן חווה אושר כ"כ גדול, עד שכל הרצון שלו להיות מאושר נעלם, ועד שכל הרצונות שלו וכל תחושות החיסרון שלו נעלמים בבת אחת?

כי את האמת, האדם יודע. והאמת היא, שגם כאשר האדם כן מצליח להשיג איזו מטרה, וגם כאשר האדם כן מרגיש שמחה מכך שהוא השיג איזו מטרה, הרי שגם אז האדם לא מרגיש סוג של שמחה שלמה. כי גם באותו הרגע יש לאדם טרדות על הראש, וגם אז האדם בתוך תוכו חווה פחד לאבד את מה שהוא השיג.

כי כל דבר שהאדם מצליח להשיג אותו, באותו הרגע האדם משיג איתו גם פחד. פחד מפני האיבוד של הדבר שאותו האדם השיג. כי האדם רוכש לעצמו בחייו פחדים. וכל הישג שהאדם משיג אותו, הרי שבעצם האדם משיג יחד עם ההישג הזה, גם עוד פחד ניסתר, פחד מפני האיבוד של אותו הישג.

כי מי יכול לומר שהוא לא מפחד לאבד את כל ההישגים שלו. ואם האדם לא היה מפחד לאבד את ההישגים שלו, הרי שזה היה אומר, שההישגים האלו לא היו בעלי ערך עבור האדם, וממילא מלכתחילה האדם לא היה מנסה להשיג אותם.

וכאשר האדם מנסה להשיג מטרה כלשהי, הדבר הזה מעיד על כך שהאדם רוצה את הדבר שאותו הוא מנסה להשיג. וזה בעצם אומר שהאדם בתוך תוכו לא רוצה להיות במצב שבו לא יהיה לו את הדבר שאותו הוא מנסה להשיג. וכאשר האדם כן מצליח להשיג איזה דבר, הרי שבאותו הרגע האדם משיג גם פחד, פחד וחשש מפני איבוד הדבר.

ומילא, אם אחרי שהאדם היה משיג את מה שהוא רוצה, הוא היה יכול לנוח על זרי הדפנה ולהפסיק לרדוף כמו משוגע אחרי ההצלחה הבאה. אבל מאחר שהאדם רחוק מהאושר האמיתי, שהוא עניין אחר לגמרי כנ"ל, הרי שהאדם ממשיך כמו משוגע לרדוף אחרי הזנב של עצמו, ולנסות שוב פעם להשיג עוד מטרות נוספות כדי לברוח מתחושת הדיכאון של חוסר הסיפוק המתמיד שיש לאדם.

כי יש בעולם המון מנהיגים של טעות. שהם מטעים את האדם, בכך שהם מובילים אותו בדרך לא נכונה, אל אושר שקרי שהוא כמו מי ים מלוחים. שככל שהאדם שותה מהם יותר, כך הוא מרגיש עוד יותר את תחושת הצמא. ואותם מנהיגי הטעות, אין להם מושג מימינם ומשמאלם לגבי מהו אושר אמיתי.

והם מטעים את האדם בכל מיני הטעיות, כמו ההטעיה של החשיבה החיובית. והם כל הזמן מלמדים את האדם שעליו לחשוב בצורה חיובית כדי להשיג את המטרות שלו. ובכך הם מטעים את האדם, בכך שהם גורמים לאדם לחשוב שאם הוא ישיג את המטרות שלו, הוא יהיה מאושר. למרות, שלא כך הוא הדבר.

כי אף אחד ממנהיגי השקר לא אומר לאדם, תנסה לחשוב חיובי, תשיג את המטרות שלך, ועדיין לא תהיה מאושר. אלא כולם בונים על הרצון של האדם להיות מאושר. ודרך זה הם מוכרים לאדם את הרעיון של החשיבה החיובית ושל החשיבה האופטימית וכיו"ב רעיונות שונים. שבפועל, אף אחד מהם לא באמת מוביל את האדם אל האושר.

והתועלת המרכזית שהחשיבה החיובית נותנת לאדם, היא, שהיא מקרבת את האדם להבין את השקר של החשיבה החיובית ושל האושר השקרי. כי על ידי החשיבה החיובית, האדם משיג יותר מהר את המטרות שלו, ואז הוא מגלה יותר מהר איך שיקרו אותו ואיך הוא חי בשקר של חשיבה חיובית שאמורה להוביל אותו אל האושר, למרות שהיא אינה יכולה לעשות זאת.

וזאת הסיבה, שבגללה רמת הדיכאון הכלל עולמי עולה כל הזמן. ולמרות שכל שיטות החשיבה החיובית עולות ומתפרסמות כל הזמן, הרי שבפועל, רמת הדיכאון והעצבות והייאוש העולמי עולה כל הזמן. וככל שיש יותר חשיבה חיובית בעולם, כך רמת הדיכאון עולה בעולם.

וזה משום, שככל שאנשים רודפים יותר אחרי השקר, כך הם מבינים טוב יותר שהשקר הוא שקר, והם קולטים את הבעיה שבה הם נמצאים. כי כנ"ל התועלת המרכזית של החשיבה החיובית, היא שהיא מקרבת את האדם להבין שהחשיבה החיובית היא שקר, ושהיא לא יכולה להוביל את האדם אל האושר.

וככל שיש יותר חשיבה חיובית בעולם, כך בני האדם מתבוננים טוב יותר על הפנימיות האישית של עצמם, וכך רמת הדיכאון עולה. כי אין לאף אחד מושג איך להיות מאושר באמת. וכל אחד משקר את חברו בשקר כלשהו. כי לאף אחד אין מושג מהי האמת, לגבי איך יכול האדם להיות כ"כ מאושר, עד שהרצון להיות מאושר יעלם מהאדם כלא היה.

ולכן, ככל שיותר שיטות של ניו אייג' חדשות מתפרסמות בעולם, כך רמת הדיכאון העולמי עולה. כי לאט לאט אנשים מגלים את השקר של כל השיטות הרוחניות. כי אף אחת מהן לא באמת יכולה לגרום לאדם להיות מאושר בשלמות ובאמת. כי אושר, זה עניין אחר לגמרי.

וכל השיטות כולן, בסך הכל, הן כמו סמים שהאדם לוקח אותם, כדי לשכוח את הצרות שלו. כי כאשר האדם מאושר באמת על ידי הבנת המציאות בשלמות, במקרה כזה האדם חווה תחושה של סיפוק מלא מהמציאות. אבל כאשר האדם לא מבין את המציאות באמת, על ידי זה האדם כל הזמן חווה תחושה של חוסר סיפוק מתמיד.

וכפי שניתן לראות בחוש, שגם אם יתנו לאדם את כל העולם ומלואו, הוא עדיין ירגיש חוסר סיפוק. וחוסר הסיפוק, מבטא את זה שהאדם לא מרוצה מהמציאות, משום שהוא לא באמת מבין אותה. וכל זמן שהאדם לא יבין את המציאות בשלמות, הוא ימשיך לרדוף אחרי הזנב של עצמו, וימשיך כל הזמן להמציא לעצמו מטרות חדשות בחיים, כדי לנסות לחוות רגעי שמחה קטנים. למרות שבאמת, האדם כמו משוגע חי במעגלים, בלי שום נקודת עצירה.

כי מי שהוא קצת חכם, הוא כבר אמור להבין, שגם אחרי שהוא ישיג את המטרות שלו, גם אז הוא ירגיש שהוא לא מרוצה, וגם אז הוא יחפש מטרות חדשות. ונניח לדוגמה שהאדם נמצא בתחושה של דיכאון. ונניח לדוגמה שהאדם שנמצא בדיכאון מוצא איזו מטרה ומנסה להשיג אותה. וככל שהאדם מתקרב להשיג אותה, כך הוא מרגיש יותר שמחה. ואחרי שהאדם משיג את המטרה שלו, אז הוא מרגיש תחושת שמחה עוד יותר גדולה.

אבל רגע אחד אחרי שהאדם השיג את המטרה שלו, כבר אז תחושת השמחה דועכת. ורגע אחד אחרי שהאדם משיג את המטרה שלו, הוא כבר חייב להציב לעצמו כמו עבד, איזו מטרה חדשה להשתעבד אליה. כי אם האדם לא יציב לעצמו מטרה חדשה, אז הוא מהר מאוד יחזור לתחושת דיכאון, עוד יותר גדולה ממה שהוא היה בה קודם לכן.

ז"א שכל מה שהאדם משיג בחיים, שום דבר לא עוזר לו לצאת מתחושת הדיכאון, חוסר הסיפוק והריקנות הקיומית שלו. והאדם כל הזמן מנסה להציב לעצמו בחיים כל מיני מטרות שונות ומשונות, כדי לשכוח את זה שאין לו מושג למה בכלל הוא חי. והאדם נמצא במרוץ של משוגעים, כדי לברוח מתחושת הריקנות הקיומית שלו.
אל האושר חווה אושר סיפוק מתמיד כל השיטות הרוחניות טיפש ליצור חוסר סיפוק מתמיד רוצה להיות חשיבה אופטימית תודעה צרות הסוד הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא שקר השקר של חשיבה חיובית חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית היא חשיבה חיובית היא שקר לחשוב חיובי מהו הסוד מחשבה חיובית מחשבות חיוביות סוד סוד השקר של חשיבה חיובית סודות שקר
חלק 2
... השקר של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא שקר? חלק 2 וגם אם האדם יעלה לשמים וירד לארץ, הוא ימשיך לחוות תחושה של חוסר סיפוק ושל ריקנות קיומית, כל זמן שהוא לא ...
חלק 3
...שילמד אותו את הדרך הנכונה איך להבין את המציאות. כי ככל שהחולה סובל ממחלה יותר קשה, כך צריך רופא יותר גדול. וככל שהאדם מבין, עד כמה גדול השכל שאותו הוא צריך להבין ועד כמה הוא עצמו רחוק ממנו, כך האדם צריך לחפש את החכם הגדול ביותר, שיוכל ללמד גם אותו, את השכל של המציאות. וכאשר האדם בא לבקש עצה מחכם אמיתי, החכם האמיתי ימקד אותו, בכך שעליו לחפש את האמת. כי האמת, היא הדרך להבין את המציאות ולהיות מאושר באמת. ומי שהוא לא חכם אמיתי, ושהוא לא מבין את המציאות...
יצירתיות / חשיבה יצירתית - איך נוצרת יצירתיות? איך להיות יצירתי?
...מכוח אל הפועל גם ברמת הידיעה שלו. הפוטנציאל כולו טמון בשורש של כל דבר. השורש מכיל את הפוטנציאל כולו. ככל שהאדם קרוב יותר אל השורש, כך יכולת היצירתיות שלו עולה. ליצור = לגלות אפשרות נוספת אלטרנטיבה נוספת שלא ידעו אותה קודם. ככל שהאדם קרוב יותר אל השורש, כך הוא קרוב יותר אל המקור של הפוטנציאל. המהות מכילה בתוכה את כל הפוטנציאל האפשרי. המעטפת החיצונית היא אחת מהאפשרויות הגלומות במהות. מהות = אין צורה = אפשרויות = פוטנציאל = יצירתיות. ככל שיש יותר אפשרויות...
חשיבה מדעית / מחקר מדעי - מהי חשיבה מדעית? איך לפתח חשיבה מדעית?
...ועוד. על החוק הראשי לספק הסבר מלא לכל התופעות שמתרחשות בתוך המציאות. מדוע כל התופעות הן כפי שהן ולא אחרת? וכמובן מהו החוק שמחליט איזה חוק יעבוד היכן? וכולי. ומכאן נשליך על הרמה המעשית: לפתח חשיבה מדעית פירושו שעל האדם לחקור ולמצוא תמיד את השורש של האירועים שמתרחשים איתו. על האדם להגיע לנקודה שהכל יהיה ברור לו ושלא יישארו לו שום ספקות לגבי חייו. על האדם להגיע למצב שבו לא יהיו אצלו שום קונפליקטים בשום תחום. ולכל זה ניתן להגיע גם על ידי צורת החשיבה...
חשיבה מופשטת / יכולת הפשטה - מהי מהותה? איך לפתח חשיבה מופשטת?
...לקרוא בין השורות את מה שלא כתוב בפירוש. חשיבה מופשטת = להבין את השורש של הדבר ולא לראות רק את הפרי הסופי. איך לפתח חשיבה מופשטת? תשובה: על ידי התבוננות לעומק ברמה המעשית: קח רעיון כלשהו ותנסה לחפש את השורש שלו. השורש של הרעיון = נקודת האמת והסיבה שבגללה הוא נכון. נקודת האמת של הרעיון, היא המהות של הרעיון. כאשר האדם חושב על השורש של הרעיון, דהיינו, על הסיבה שגורמת לרעיון להיות נכון, ולא רק על הרעיון הסופי = חשיבה מופשטת. חשיבה מופשטת = להסתכל על הסיבה...
יצירתיות / חשיבה המצאתית - איך לגלות רעיונות חדשים? איך להמציא המצאות?
...היו כאלו שחשבו שהדבר אינו אפשרי. המחשבה כי הדבר אינו אפשרי הייתה שקר, מאחר שלבסוף התברר שהדבר אכן אפשרי. כל דבר חדש שמגלים כי הוא אפשרי, הרי שעוד חלק של האמת על המציאות מתגלה ויוצא לאור. המצאות מבוססות שמבוססות על פריצת דרך מחשבתית, הן הדוגמה הטובה ביותר לכך שהמצאה ותגלית חדשה מייצג התגלות של האמת. הקיבעון המחשבתי והנחות היסוד השגויות של האדם, הן הדבר היחיד שחוסם אותם מכדי לממש את כל הפוטנציאל האין סופי שכבר קיים כרגע במציאות. חיפוש מתמיד של האמת...
רוחניות - מהי רוחניות? מהי חשיבה רוחנית? מהי רוחניות אמיתית? איך להיות רוחני?
...הדברים ולא על המעטפת החיצונית שלהם. רוחניות = הדגש של האדם הוא על צורת המחשבה שלו. רוחניות = הבנה שהתכלית הסופית היא הרגש הרוחני של האושר, ללא קשר לצורה החיצונית של המציאות. רוחניות = להבין מה טוב בכל דבר. רוחניות אמיתית = היכולת ליהנות מכל דבר ולראות בו משהו רוחני. רוחניות אמיתית = להרגיש אחדות עם כל דבר ואהבה כלפי כל דבר. רוחניות = לראות את המכנה המשותף המאחד שיש בדברים השונים. רוחניות = הסתכלות על המציאות ללא אגו ושיקולי כבוד אינטרסים אישיים וכיוב...
יכולת חשיבה - כיצד תגדיל את היכולת שלך להבין דברים?
...נושא באשר הוא, כך תגדיל את היכולת שלך לחקור גם נושאים אחרים. לא משנה מהו הנושא שנמצא במחשבה שלך. אם תעמיק בו, תשפר את היכולת שלך להעמיק גם בדברים אחרים. איך להעמיק בכל נושא? על ידי שאלת שאלות וחיפוש תשובות. קח כל נושא, שאל עליו כל שאלה וחפש לשאלה הזאת תשובה אמיתית. ככל שתרגיל את עצמך לשאול יותר שאלות ולמצוא יותר תשובות בכל נושא, כך תגדיל את יכולת ההבנה שלך בכל שאר הנושאים הקיימים. אל תפחד מכך שלא תמצא תשובות ותישאר רק עם שאלה. שאלה יכולה להוביל אל...
איך האדם חושב? כיצד נוצרות תבניות חשיבה ורגשיות?
...המשותפים שישנם באירועים השונים. וכל מכנה משותף כזה הופך לתבנית. בין כל האירועים השונים ישנם מכנים משותפים שונים. לא כל אירוע שייך לכל המכנים המשותפים ולכל התבניות השונות. גם למכנים המשותפים עצמם ישנם מכנים משותפים. את התבניות עצמן ניתן לנתח ואותן עצמן להכניס אל תבניות רחבות יותר ומקיפות יותר. התבנית והמכנה המשותף של האירועים מייצג את המהות של האירוע. ככל שהמכנה המשותף רחב יותר, כך הוא מייצג מהות גדולה יותר של האירוע. מי שיתבונן יראה, כי כאשר מסתכלים...
הרגלים / דפוסי חשיבה / דפוסי התנהגות - איך לשנות אותם בצורה מהירה?
... בא הרגל מחשבתי חדש וטוב יותר. הכל תלוי בידיעה. בו ברגע שהידיעה יושבת טוב בתוך הדעת של האדם, באותו הרגע ההרגל הקודם נעלם ובמקומו בא הרגל חיובי חדש, הרגל שתואם יותר את האמת, כפי מה שהיא נתפסת אצל האדם. אדם שרגיל לחשוב על X שהוא אינו טוב במשך שנים. אם היה אותו האדם יודע בוודאות ... מבין את עצמו יותר, ככל שהוא מבין למה באמת הוא עושה את מעשיו, כך הרגליו משתנים מהר יותר. חפש את הידיעה השלמה, את הבנת עצמך, והרגליך יהפכו לחיוביים מעצמם. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגשת חוסר סיפוק, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשת חוסר סיפוק, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קואצ'ינג, אימון עסקי, אימון אישי בטלפון בנושאי הרגשת חוסר סיפוק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 07:59:38 - wesi1