אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הקיום ✔הספר להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 4 - פרומו ✔ האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הספר להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 4
האם יש בחירה חופשית או שהכל קשור לסיבתיות?

הרצאה זו עוסקת בשאלת הבחירה החופשית, הצורה בה אנחנו חווים את הרצון והפעולה, והאם יש מקום לזמן ומקום בתוך הבנת המציאות. במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי כל אחד מאיתנו חווה רצון ופעולה, אך למעשה אין קשר בין הרגעים עצמם. כל רגע הוא בפני עצמו, והוא לא חייב את הרגע שלפניו או אחרי, כפי שנטען בתפיסה של סיבתיות.

מהי פעולה?

אליעד מסביר כי פעולה היא תוצאה של רצון, שהיא בעצם תחושה בתודעה של אדם. מדובר בחוויה של רצון, שאחריו יש פעולה. אך יש משהו מעבר לזה שמניע את הישות להיות קיימת, את קיומו של האדם ואת הרצון שלו. זה לא בהכרח תלוי באדם עצמו אלא במנגנונים גדולים יותר. גם במדע ישנה הבנה שהכוח שמניע את כל מה שקורה בעולם, כמו כוח המשיכה בין כוכבים, לא מגיע ממקום אחר, אלא מהמקום עצמו. לדוגמה, אם היה כוח משיכה אחר בין כוכבים, הם היו נמצאים במקום אחר. כלומר, כל מה שקשור לכל דבר ביקום הוא תוצאה של איזשהו מנגנון שמחליט עבור כל דבר במציאות.

האם יש גוף אחד שמניע את כל היקום?

כמו שיד שמזיזה את האצבע גורמת לאצבע לזוז, כך כל חלק מהיקום פועל כשלוחה של גוף אחד שמניע את כל מה שקורה. זהו מנגנון אחד שמניע את כל מה שיש. הרעיון המרכזי כאן הוא שהאדם עצמו לא נמצא בנפרד מהמנגנון הכללי, אלא חלק ממנו. אליעד מסביר שבמובן עמוק יותר, לאדם אין בחירה חופשית במובן בו הוא חווה זאת. הרצון והעשייה, לאדם נדמה שהם תוצאה של רצון אישי, אך הם למעשה תוצאה של תהליך אוניברסלי, שבו הכל נגזר.

מה היא בחירה?

בהבנה עמוקה יותר, אליעד מציין שבחירה היא חוויית הזמן שמפגישה את הרצון עם העשייה, ונראה כאילו הרצון והעשייה קשורים אחד לשני. אך למעשה, כל רגע הוא בפני עצמו, ואין קשר בין רגע לרגע. תופעת הזמן גורמת לנו לחשוב שיש קשר בין הרצון לעשייה, אך למעשה כל דבר הוא תוצאה של רגע קודם. במובן זה, לאדם אין בחירה חופשית כיוון שהוא לא הסיבה הראשונית לכל מה שקורה.

האם כל רגע הוא נפרד?

ההרצאה מתארת את הזמן כתהליך רציף, שבו כל רגע הוא בפני עצמו ולא מחייב את הרגע הבא. כלומר, כל רגע של זמן הוא עצמאי, וזה מה שגורם לאדם לחשוב שיש קשר בין מה שהוא עושה לבין מה שהוא רוצה. לאדם נדמה שהוא בחר את מה שעשה, אך למעשה כל מה שעשה הוא תוצאה של רגע אחר.

האם יש מקום שאין בו מקום?

אליעד מציין כי אין מקום שבו לא נמצא מקום, ואין זמן שבו לא נמצא זמן. כל מקום וכל זמן הם חלק ממציאות אינסופית. כל דבר שנמצא ביקום הוא חלק מהמציאות הממלאת את המקום, והאדם עצמו הוא חלק מההוויה הכללית. מה שמרמז על כך שאין הבדל בין האדם למציאות שבה הוא נמצא. התודעה עצמה, שמבנה את חוויות הזמן והמקום, היא חלק מהמציאות הכללית שממלאת את כל היקום...
נמשיך בספר להיות אלוהים, חלק ראשון עמוד 169

אם הרצון שלך הוא חוויה שלך, ואם לא היית קיים לא היה לך רצון, ולא היית עושה, וזה שאתה קיים לא תלוי בך, אז זה שאתה רוצה - זה לא תלוי בך. זה כמו רובוט שצועק, אז מי שמפעיל את הרובוט יכול גם להשתיק את הרובוט. כלומר, מי שמפעיל את המנגנון, מפעיל את כולו.

מה זאת פעולה? פעולה זה תוצאה של רצון, שהוא בעצם תחושה של תודעה. יש ישות שחווה שהיא רוצה משהו, ואז היא חווה שהיא עושה משהו. אבל יש משהו שבכלל גורם לישות הזאת להיות קיימת.

במדע הם הבינו שבין שני כוכבים, יש כוח משיכה, ומי מניע את כוח המשיכה? החלל והזמן שבתוכו הכוכבים נמצאים. למשל השולחן והכסא, למה הם נמצאים במקום שלהם? בגלל כוח המשיכה, אם היה כוח משיכה אחר, הם היו נמצאים במקום אחר.

המקום הוא שמחליט איזה כוח משיכה יהיה בין העצמים. למרות שהמקום הוא כלום או ריק, הוא בסופו של דבר מחליט שהעצמים יהיו כפי שהם.

למשל יש חללית ובתוכה בורג, למה הבורג טס לחלל? בגלל החללית. למשל יש לך כפפה על היד, ואתה הזזת את היד, אז הכפפה זזה בגלל שהזזת את היד.

מה אני בא לומר, שכשאתה יושב על הכסא, זה בגלל שיש כוח כללי שמחליט הכל, כל הזמן. למשל האדם הוא זרת ביחס לגוף של אלוהים. למשל אתה הזרת ואני האצבע, ואנחנו מדברים בינינו איך שאנחנו זזים, אבל למעשה הגוף זז, וכשהגוף זז אנחנו זזים.

כמו למשל שאלוהים רוצה שיד ימין תריב עם יד שמאל, וכך יש מלחמה. אם היינו מכניסים אותך למעבדה ובודקים אותך, היינו מגלים שאתה רצף של אטומים. אתה בסך הכל אטומים שזזים בתוך מרחב זמן ומקום. וכשהמוח שלך פועל, זה בסך הכל גלים חשמליים.

יש מנגנון אנרגטי ענק, שמחליט היכן יהיו גלים אנרגטיים.

בהבנה של רצף האטומים, אין בכלל אני. בעיקרון האני הוא גם רצף של אטומים. בתפיסה המדעית אין משהו מעבר לאטומים. אז האני הוא גם צורה של גלים אלקטרונים שזזים, ואם הגלים האלקטרונים יזוזו אחרת, לא יהיה אני. זה מה שהמדע טוען.

בהקשר שלנו, אני אומר שכאשר הרוח נושבת, אתה זז.

עדיין לא הגענו לאחד, למה? כי עדיין יש ישות נפרדת, כאילו יש גם אצבע וגם גוף, זה שתי ישויות נפרדות. אני מוכן לקבל את זה שאני חלק מהמנגנון, אבל עדיין גם אני קיים. אני עדיין לא הגוף. בסוף האדם יגיע להבנה שאין הבדל בין המציאות אליו, שאין הבדל בין האצבע לגוף. זה אותו גודל בכלל.

מה היא בחירה? שאתה חווה שאתה רוצה, ואחר אתה חווה שאתה עושה, ואתה זוכר שקודם רצית את מה שאתה עושה, ונדמה לך שיש קשר בין מה שאתה עושה לבין מה שאתה רוצה, ואז אתה אומר, "אני בחרתי".

אם היה רק רגע אחד של מציאות, אז לא היה שייך להגיד שיש בחירה. בחירה פירושו שאני רציתי את מה שאני עושה, ומה שאני עושה הוא תוצאה של מה שרציתי.

שאלה: לדוגמה, אם אין לך זיכרון אז כל רגע הוא בפני עצמו.

אליעד: אם היינו יודעים שאין קשר בין הרגעים, זה כמו סרט, שאין קשר בין מה שיש בפריים הזה לבין מה שיש בפריים השני. השאלה היא האם יש קשר בין הרגעים של הזמן? במקומות אחרים בספר יש הסבר מדוע אין קשר בין הרגעים של הזמן.

מה שקורה, שרגע אחד רצית, רגע אחד עשית, רגע אחד חשבת שזה שאתה רוצה וזה שאתה עושה זה קשור, ורגע נוסף חוויית שאתה בוחר את זה. ולכן אמרת שאתה בחרת את זה. אבל שים לב שכול רגע הוא בפני עצמו ולא קשור. שום דבר לא מחייב דבר אחר.

שאלה: איך יודעים שכול רגע הוא בפני עצמו?

אליעד: יש רגעים של זמן, כל דבר הוא ברגע אחר. האם אין רגעים בחוויה שלך?

שאלה: זאת חוויה אחת מתמשכת.

אליעד: אז אפילו אם זאת חוויה אחת מתמשכת, גם אין לך בחירה, כי אתה זז בגלל שמישהו אחר זז. גם אם נאמר שזה רציף, גם אז אין לך בחירה, כי אז כל דבר הוא המשכיות של הקודם. ומאחר שאתה לא הראשון, גם אין לך בחירה.

אם כל דבר הוא תוצאה של רגע אחר ואין אפשרות שיהיה אחרת, אז אין לך בחירה, למה? כי אתה לא הראשון. אבל אם נאמר שמה שהיה ברגע הקודם, לא מחייב את הרגע הבא, מסקנה שזה שמקודם רצית, זה לא מחייב את זה שעשית, אין קשר ביניהם.

לאדם יש חוויית זמן שגורמת לו לחשוב שיש קשר בין הדברים. כי אם לא היה קשר, לא היית אוכל לדוגמה.

אם אין קשר בין הרצון שלי לאכול, לאכילה, אז מדוע שאוכל? זה משום שלאדם יש חוויית זמן, שגורמת לו לחשוב שיש קשר בין האירועים. מצד האמת אתה אוכל, כי רוצים שתאכל, ואתה מרגיש רעב, כי רוצים שתרגיש רעב. אבל יש אמת אחרת, שאתה גם אוכל וגם לא אוכל.

זה שאתה יודע שאתה קיים, זה כבר חלק מחוויית הזמן, כשאתה אומר, אני ולא אני, זאת חוויית זמן. ושימו לב שכול אחד חווה שחלק זה המשך הזמן, וחלק יש אופציה לשנות. ומה היא האמת? האמת היא שמשני הצדדים לאדם אין בחירה.

בא נניח שאתה באמת בוחר, אבל מי החליט שאתה תבחר? איך שלא נסובב את הגלגל, שום דבר הוא לא מחויב, ואם שום דבר לא מחויב, אז יש לו את ההפך, ואם יש לו את ההפך, אז הוא לא הראשון והוא לא המסובב הראשון, ואם הוא לא המסובב הראשון, אז אין לו בחירה. זה מפרספקטיבה מסוימת.

מתי לאדם יש בחירה חופשית? כאשר הוא מחוץ לזמן, ואז הוא בוחר את הזמן.

שאלה: האם אלוהים עובד עלינו?

אליעד: כן, כי אם היית יודע שזה מאלוהים, לא היית עושה כלום. ולכן אלוהים נותן לאדם להרגיש שהאדם עושה, חושב, מרגיש וכו'.

שאלה: האם זה נכון שכל רגע נוצר מחדש?

אליעד: כן, זה גם נכון.

האדם חווה שהוא סיבת הדבר. למשל כאשר האדם יושב על הכיסא, הוא חווה שהוא הסיבה שבגללה הוא יושב על הכיסא. אבל אם האדם הוא תוצאה של משהו, אז למעשה הוא לא הסיבה לשום דבר.

אין מקום שאין בו מקום, ואין שום זמן שאין בו זמן. האדם נמצא בחדר שנמצא בתוך זמן ומקום, איפה המקום נמצא? בכל מקום יש מקום. אבל בכל מקום יש מקום עד כדי כך שאתה לא נמצא.

למשל, זאת אצבע, אבל היא גם גוף, יש מקום שבו אין גוף? האם בגלל שיש אצבע, אין פה גוף? האם יש מקום בגוף, שהגוף לא נמצא בו? אומנם קוראים לחלק הזה אצבע, אבל האצבע היא הגוף. ולכן כאשר האצבע זזה, זה הגוף זז.

מה שאני רוצה להגיד, שיש מקום ענק, שבתוכו יש דברים, אבל זה בתוכו. זה כמו שאני מדמיין פילים רצים, איפה הם רצים? בתוך המחשבה שלי, שכאני אחליט שהם יזוזו, אז הם יזוזו. אם את מדמיינת פיל המהות של הפיל היא את, הגוף של הפיל זה את, נכון שהפיל הוא לא את, אבל מצד שני אין מקום שהוא לא את.

הרעיון הוא, שכאשר את מדמיינת פיל זז, הפיל שכשהוא זז זה למעשה המחשבה שלך זזה, הפיל לא נמצא מחוץ למחשבה שלך, אין גם אותך וגם את הפיל.

מה שאני בא לומר, זה להסתכל על הדברים מהפרספקטיבה שהמקום והזמן ממלאים את הכל. ואף על פי כן האדם נפרד מהם, האדם הוא לא המקום, האדם הוא פלוס המקום.

אין שום מקום שההוויה של המציאות לא נמצאת בו, מסקנה, אתה לא זז בלי שההוויה תזוז. אז כאשר אתה זז ההוויה זזה. אתה צורה של ההוויה. יש מקום וזמן ואתה צורה שלהם. אם בכל מקום יש הוויה, אז זה אומר שאתה לא קיים כנפרד.

מציאות, בצורת אני, אתה עושה כל מה שתרצה. קודם כל שתבין שהאני הוא צורה של משהו אחר, הוא ביטוי של משהו אחר, הוא זרוע מבצעת של משהו אחר.

בכל זמן יש זמן, בכל מקום יש מקום, אין דבר שיכול לגרום לכמות המקום לקטון, כמות המקום היא אין סופית ושום דבר לא יכול לגרום שיהיה פחות מקום. זה אומר שגם בתוכך יש מקום וזמן, ולכן אתה לא קיים כנפרד, אלא אתה הזמן והמקום. וכשאתה זז, זה אומר שהמקום זז.

כשהאדם אומר אני, הוא מתכוון לגוף ולתודעה. למשל כשהאצבע אומרת אני, היא מתכוונת ליד, לגוף ולתודעה. אבל כשהציפורן אומרת אני, היא צריכה להתכוון לאצבע, ליד, לגוף ולתודעה. מה אני בא לחדש לך, כשאתה אומר אני, תבין שזה הראשון, האלוהים, המציאות, זמן מקום, תודעה, גוף וכו'.

מה זה להיות אלוהים, כשתגיד אני תתכוון לראשון, שמצמצם את הזמן והמקום, שאחראי לכל מה שקורה, שאני חלק ממנו.

האדם בטוח שהוא זה שמחליט אם לזוז לפה או לשם, זה לא נכון, המציאות מחליטה לך אם תזוז לפה או לשם. וגם המציאות מחליטה שאתה תרגיש שאתה עושה את זה.

אם כל כולך היית בחוויה שהמציאות מחליטה הכל, אז אין מה לשאול יותר שאלות. זה דבר בסיסי שהאדם לא חושב על זה, הוא פשוט שכח מזה.

אתה כרגע רוצה שתהיה ישות שלא תדע. המציאות כרגע רוצה שלא תדע, אך היא גם זאת שרוצה שתרצה לדעת. המציאות רוצה את כל סך החבילה.

איך שלא תסובב את הגלגל, אם יש מציאות, אז אתה חלק מהמציאות, אתה תופס מקום במציאות.

לאדם נדמה שהוא ישות עצמאית, כי למשל כשהוא הולך ברחוב, הוא לא חושב שהמקום והזמן זזים, אלא הוא חושב שהוא זה שהולך. ובעצם מה קורה? אם אתה מבין שאין שום מקום, שאין בו מקום, אז למעשה מי שזז זה המקום ולא אתה.

שאלה: אני כבר התחלתי ללכת ככה.

אליעד: שמת לב? אמרת אני, האם התכוונת למציאות שהולכת? במילה אני נפסלת. קודם כל תכיר בכל החוויה שלך שהמציאות...
רגש תחושות מה לשאול לאכול חוויית הזמן להרגיש הספר להיות אלוהים לאדם יש בחירה חופשית סיבה ותוצאה מרחב הזמן המהות של האין אין בחירה חופשית אלוהות אלוהים בחירה בחירה חופשית הספר להיות אלוהים הקיום הקיום העצמי הרצון חופש חופש בחירה חופש הבחירה חופשית יצירת הרצון יצירת הרצון והקיום יצירת רצון להיות אלוהים קיום קיום עצמי רצון
חלק 1
חלק 1
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 1 מהו חופש הבחירה? האם יש לנו באמת ... מתוך מהותו. הרצון של אלוהים נובע מתוך ההוויה הראשונה, והוא יצירת הרצון עצמו. לעומת זאת, בני אדם עשויים לתפוס את הרצון כמשהו נפרד מהם, דבר שמוביל לתחושת סבל. הקיום והחיים הם לא בשליטתנו העומק הפילוסופי של התיאוריה טמון בכך שהקיום של האדם אינו בשליטתו. אין לנו שליטה מוחלטת על קיומנו, שכן כל מה שקיים יכול להפסיק להתקיים בכל רגע. לאדם אין ודאות על קיומו בהמשך הזמן, והקיום עצמו הוא רק אפשרות. העניין הזה פותח את השאלה הגדולה, עד כמה אנחנו חווים את הקיום שלנו כשליטה? רוב האנשים חיים תחת אשליה של שליטה ... שאין באמת הבדל בין הרצונות, ואין באמת בחירה חופשית. בחירה חופשית או לא? מהו רצון? מה זה אלוהים? האם אנחנו באמת בוחרים את הרצונות שלנו? האם יש לנו שליטה על הקיום שלנו? הבנת הסבל והרצון כיצד להתגבר על הרצון? אנו ... איך אני יודע? כי הקיים הוא ההפוך של הלא קיים, אם הוא לא היה יכול להיות לא קיים, אז אין משמעות לקיים. כשהאדם מתבונן פנימה, ושואל מדוע הוא קיים? הוא מגיע להבנה שהקיום שלו לא בשליטתו. הוא לא יכול לוודא שהוא יהיה קיים. ... שנייה יכול להיעלם. אבל השאלה היא, עד כמה אתם חווים את מה שאנחנו מדברים כאן, כמה אנשים חווים שמישהו קובע להם, אם הם קיימים או לא קיימים. ועד שהאדם לא יחווה שהקיום שלו תלוי במשהו אחר, אז הוא לא יוכל לחוות מעבר ...
חלק 2
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 2 האם יש בחירה חופשית או שאין בחירה חופשית? החלק השני בספר להיות אלוהים עוסק בשאלת הבחירה החופשית, הקיום העצמי, וההבנה העמוקה יותר של הקיום שלנו כישות בעולם. אליעד מסביר שמלכתחילה אין לנו שליטה מלאה על הקיום העצמי שלנו, ולמעשה קיום זה לא בהכרח מחויב. האדם יכול להיות קיים או לא להיות קיים, והעולם שבו הוא חי גם הוא לא בהכרח מחויב להיות קיים. כדי להבין זאת, אליעד ... יכול כל דבר להפסיק להתקיים, כולל הוא עצמו. למעשה, יש ישות שמפעילה את כל המנגנונים של הרצון, העשייה והקיום. אם אותה ישות תחליט, בשנייה אחת, שהעולם ייכחד - כך יהיה. ההבנה הזו מעניקה משמעויות שונות לרגעים, אך גם הופכת את הרגעים לפחות משמעותיים כי כל רגע הוא בפני ... שהאדם לא מבין ששני הצדדים הם למעשה אחד, הוא לא יוכל לחוות את הדברים כפי שהם. מהי המשמעות של חוויית הקיום בהקשר של זמן ומקום? אליעד מפרט כי לא רק האדם יכול להיות קיים או לא קיים, אלא גם העולם שבו הוא חי. למעשה, הזמן והמקום שבו האדם נמצא אינם מחויבים להיות ... הבעיה היא, שההבנה הזו לא תמיד ניתנת להשגה מבלי לחוות את זה באופן ישיר. ככל שהאדם מבין את חוויית הקיום בצורה עמוקה יותר, הוא מתחיל לתפוס את העולם כשלם, ובאמצעות זה הוא גם מתחיל לחוות את כל החוויות שלו באופן שלם יותר. מהו הפוטנציאל של האין? אליעד מדבר על האין ... מובילה לתובנה הפוכה - כל צורת קיום היא לא באמת נפרדת מהמהות, ולכן גם הזמן והמקום אינם באמת נפרדים מהקיום. האם כל צורת קיום חייבת להתקיים? למרות שצורת קיום עשויה להיראות כמשהו מבודל ונפרד, אליעד מסביר שגם מהות הצורה היא חלק מאותו אין או מהות שבפניו אין הבחנה בין ... המציאות, אך כל אותם חוקים הם רק היבט של מהות אחת שאינה נפרדת מכל צורה, ולא ניתן לבודד אותם מחוויית הקיום האנושית וההבנה של המציאות שבאמצעותה הם פועלים. האם יש בחירה חופשית? מהות המציאות הקיום העצמי האין והמהות רצון וצורה ממשיכים בספר להיות אלוהים, חלק ראשון עמוד 169 הבנו מחלק 1 שגם הקיום העצמי שלך הוא לא בשליטתך. קשה לאדם לקבל שהקיום שלו הוא אופציונאלי. יש מיליון דברים ואתה אחד מהאופציות. והאדם יכול להיות קיים או לא להיות קיים, כי אם יש קיום אז גם אין קיום. עכשיו, לא רק שאתה יכול להיות ...
חלק 3
חלק 3
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 3 מהי הבחירה החופשית והקיום של האדם? ההרצאה עוסקת בנושאים של קיום, רצון, ובחירה חופשית. אליעד מסביר שמהות האדם היא לא בהכרח מחויבת, גם לא קיומו של הזמן והמקום. הוא טוען כי הקיום שלנו, כמו גם קיומו של העולם והזמן, הוא לא בהכרח מחויב. כלומר, כל דבר יכול להפסיק ... של האדם לא מחויב. הוא מבדל בין קיומו של האדם לבין קיום העולם. אם לא היינו יכולים להיות קיימים, זה היה שולי. מה שמעניין אותו יותר הוא איך אדם יכול לחוות את הקיום: האם הוא יכול להפסיק להיות קיים באופן פעיל? מהו אלוהים? במהלך ההרצאה, אליעד עוסק ... מחויבים. אם לא היה זמן, לא היה אדם. אם לא היה מקום, גם לא היה אדם. האדם תופס את הזמן והמקום, אבל הוא לא מחויב עליהם. אליעד מדבר על זה שמה שנכון לגבי הזמן והקיום שלנו, תלוי בהבנה של היקום עצמו, של תודעת האדם שנכנסת לתוך הזמן והמקום. בחירה ... לא בוחר אם להיות קיים או לא להיות קיים. וגם לא רק שקיומו של האדם הוא לא מחויב אלא גם קיומו של העולם לא מחויב, וגם קיומם של הזמן והמקום הוא לא מחויב. חוויית הקיום של האדם היא אופציונאלית, והא יכול להיות קיים ויכול גם לא להיות קיים. שאלה: ... אין אני. האדם למעשה הוא צורה של זמן ומקום. לסיכום, יש לאדם בחירה חופשית לעשות כרצונו, אבל מה שהאדם רוצה לא תלוי בו. אבל לא רק שהרצון שלך לא תלוי בך, אלא שגם הקיום שלך לא תלוי בך. מי החליט עכשיו שאתה תשב? שאלה: נראה לי שאף אחד לא החליט. אליעד: ...
חלק 5
חלק 5
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 5 האם יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית? ההרצאה עוסקת בנושאים מורכבים של בחירה חופשית, חופש הרצון והקיום העצמי, תוך שמירה על גישה פילוסופית מעמיקה שמחייבת הבנה של כמה רבדים במציאות ובקיום האנושי. ההסברים שנמסרו מתמקדים בהבנה של האדם את מהות הזמן, המקום והקיום ואת מערכת היחסים ביניהם, שבסופו של דבר מובילים להסבר על ביטול הבחירה החופשית. בסיס הרעיון שמוצג הוא שהמציאות, הזמן והמקום הם חלק ממערכת ... שבו הוא מבין שאין לו באמת שליטה על כל דבר, אפילו לא על הרצון שלו. בשלב מאוחר יותר, יתברר לו שהזמן, המקום והקיום הם כולם תוצאה של משהו אחר, וכך גם רצונו וההוויה שהוא חווה - כולם רק ביטויים של משהו שממלא את הכל. בהיבט האישי, כל אדם חווה זאת בצורה ... אחראי לכלום. אולם, בהמשך הוא גם יפנים את החיסרון שבכך - הוא לא יכול לשנות דבר, אין לו יכולת שליטה אמיתית על הקיום, והרצונות הפנימיים שלו עשויים להוביל אותו לפחדים חדשים. מהם השלבים בהבנה של בחירה חופשית? לאדם שמבין את רעיון ביטול הבחירה החופשית ישנם ... אחר גורם לך להיות קיים. אחר הוא מבין שהזמן והמקום מתהווים מדבר אחר, ועכשיו הוא מבין שכול מה שישנו (הרצון, הקיום, הזמן והמקום) מתהווה מדבר אחר. אז למעשה כל מה שיש הוא תוצאה של משהו אחר. במילה יש נכללים כל בדברים - הצורה, המקום, הזמן, אתה, ההוויה - כל ... עד שהגעת לסוף. רק באין הבדל זה מאה אחוז. כאשר האדם חווה שאין לו שום בחירה חופשית וגם אין לו בחירה אפילו לגבי הקיום שלו, אז מצד אחד הוא מרגיש מאוד משוחרר, הוא כבר לא אחראי יותר. אבל מצד שני, אם אין לך שום אחריות, אז אין לך למעשה שום יכולת. כאשר באמת ...
חלק 6
חלק 6
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 6 מהי הבחירה החופשית? האם יש בחירה חופשית? החלק שממשיך להסביר את נושא הבחירה החופשית מתחיל במסקנה על כך שלבסוף האדם מבין שאין לו בחירה, ... חופשי. התהליך הזה מבטל את תחושת הגאווה והשליטה שהאדם חש בראשית הדרך, ומוביל אותו להכנה להבנה שכול מה שקורה - הרצון, הקיום, הכל - הוא תוצאה של רצון כללי יותר. זוהי התבוננות שבה הוא מבין שאין הבחירה החופשית, אלא הכל נגרם כתוצאה מהתהליך הקוסמי וההוויה אחת. ההבנה הזאת מגיעה ... הוא לא מתכוון רק לגופו או לרצונו, אלא להוויה עצמה, שהיא חלק מהמציאות הכוללת. זאת דרך בה האדם מבין את חוויית האלוהות והקיום עצמו, כשהוא חווה את כל העולם כאחד. כאשר אדם שואל למה אני יושב על הכיסא?, התשובה כבר לא תתמקד רק באדם הספציפי עצמו, אלא תראה את השאלה מההסתכלות של ... שזו לא רק התודעה או הרצון שמניעים אותו, אלא הוויה אחת שכוללת הכל. הרצון של אלוהים לא יכול להיות רצון עצמאי, כי אם כל הקיום הוא אחד, אין מקום לרצון שונה. התהליך הזה מבטל את המושג של רצון חופשי במובנים רבים, כי אם הכל נובע מהוויה אחת, אז אין רצון חופשי של ישות נפרדת. כל מה ... התגלמות של התודעה האחת, ושהוא עצמו חלק ממנה. מהי בחירה חופשית? האם יש לנו רצון חופשי? מהו רצון חופשי חלקי? כיצד רצון הקיום משתלשל לתודעה? מהו הקיום עצמו? מה הכוונה להסתכלות של אלוהים? ממשיכים בספר חלק ראשון עמוד 171. אחרי שהאדם מבין שאין לו בחירה, והכל זה התהוות אחת, אם האדם ממשיך להתבונן לעומק, ... המציאות חייבת להיות קיימת. אבל זה שאתה כמציאות רוצה משהו, זה לא מחויב. גם זה שאתה יודע שאתה המציאות זה לא מחויב. רק הקיום של המציאות מחויב. האדם אומר שהוא גילה שהוא אלוהים, אז זה אומר שהוא תמיד חייב להיות קיים. אבל לא חייב שיהיה לו רצון, ולא חייב שהוא ידע הוא קיים. אז ...
חלק 7
חלק 7
... להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 7 מהם המורכבות של הרצון והבחירה החופשית בעיני אליעד? הדיבור מתחיל בניסיון ... אלוהים לא ברא את עצמו. הוא שואל אם זה הגיוני להניח שהוא בחר להיות קיים, כאשר לא הייתה הבחירה לפני הרצון. הרצון עצמו נוצר מתוך צורך להבין את הקיום, ובמהותו אין הבחירה - כלומר, הרצון של אלוהים הוא לא רצונו במובן הרגיל של המילה. כחלק ... חסר, זה קורה ואני רוצה בו זמנית. אז איך אפשר להגיד שבחרת? מתי הספקת לבחור? אם כל מה שקיים, זה רק בגלל שאתה רוצה שזה יהיה קיים, זה אומר שהקיום של הדבר זה הרצון. למשל אם אני רוצה, אז יש קיר, ואם אני מפסיק לרצות, אז אין קיר. אבל האם זה אומר שאני בוחר שיש קיר? אני פשוט קיים, ומתוך הקיום הזה, מופיע קיר ובו זמנית אני רוצה שיהיה פה קיר. האדם חושב שהוא אלוהים, אבל אז הוא מגלה ...
משמעות לדברים וקיום עצמי, מה זה לייחס משמעות למשהו? מהי משמעות? איך לייחס משמעות למשהו משפיע עליך? מה משפיע על הקיום שלך? מהי תחושת האני? איך נוצרת התחושה שאני קיים? איך עובד הזיכרון? במה תלויה תחושת הקיום העצמי?
משמעות לדברים וקיום עצמי, מה זה לייחס משמעות למשהו? מהי משמעות? איך לייחס משמעות למשהו משפיע עליך? מה משפיע על הקיום שלך? מהי תחושת האני? איך נוצרת התחושה שאני קיים? איך עובד הזיכרון? במה תלויה תחושת הקיום העצמי?
... לדברים וקיום עצמי, מה זה לייחס משמעות למשהו? מהי משמעות? איך לייחס משמעות למשהו משפיע עליך? מה משפיע על הקיום שלך? מהי תחושת האני? איך נוצרת התחושה שאני קיים? איך עובד הזיכרון? במה תלויה תחושת הקיום העצמי? איך המשמעות שאנו נותנים לדברים משפיעה על תחושת הקיום? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא האם הקיום שלנו תלוי במשמעות שאנו נותנים לדברים ואיך ייחוס משמעות לדברים משפיע על חוויית הקיום שלנו. מה פירוש לתת משמעות למשהו? אליעד כהן מסביר שמשמעות היא מידת החשיבות שאנו נותנים לדבר מסוים בחיינו. לדוגמה, האם משנה ... לה משמעות רבה, זוכר את הטראומה זמן רב. אדם שיחליט להפסיק לייחס משמעות לטראומה, ישכח אותה או לא ירגיש עוד השפעה משמעותית ממנה. האם הקיום של התודעה תלוי במשמעות שנותנים לדברים? אליעד מסביר שתחושת הקיום, התחושה אני קיים, מורכבת יותר: התחושה עצמה אינה מושפעת בדרך כלל ישירות ממשמעות לדברים ספציפיים. התחושה הבסיסית של אני ... סביבתו (אני לעומת לא אני). כאשר כל הניגודים נעלמים ואין משמעות לשום דבר, גם ההבחנה בין אני ללא אני מיטשטשת עד כדי איבוד מוחלט של תחושת הקיום העצמי. כיצד פועלת תחושת הקיום? אליעד מרחיב ומדגים: אדם אינו בוחר באופן מודע להרגיש שהוא קיים, שכן לא ניתן לבחור להרגיש קיים. האדם אינו יכול גם לבחור לא להרגיש קיים באופן מוחלט, שכן הרגשת הקיום אינה נשלטת במודע. למשל, אם אדם נכנס לחדר ניתוח ומורדם, הוא עדיין קיים למרות שהוא לא מודע לכך באותו הרגע. לכן, התחושה ... שהוא מת משעמום. זה קורה מכיוון שאין עוד דבר שמניע אותו, אין לו משמעות לשום דבר, אין מה שיעורר אצלו רגשות או רצון. במצב כזה, תחושת הקיום נפגעת משמעותית ואדם חש שהוא כמעט לא קיים. האם אפשר להרגיש קיים יותר או קיים פחות? אליעד כהן מסביר שתחושת הקיום היא לא רק מצב של קיים או לא קיים אלא שיש לה גם עוצמות. התחושה אני קיים תלויה ברמת הניגודיות בין האדם לבין המציאות סביבו. ... שמתרחש במציאות זה בדיוק מה שהוא רוצה - הוא עלול להרגיש שהגבול בין אני למציאות נעלם ואז הוא מרגיש שהוא כבר פחות קיים, עד כדי כך שתחושת הקיום שלו תיעלם. מה הקשר בין משמעות, מודעות וקיום? אליעד מציין עוד פרט חשוב: אדם חושב רק על דברים שיש להם משמעות עבורו. אין ... משפיעים על פעולותיו, רגשותיו, זיכרונותיו ואופיו. - התחושה הבסיסית של קיום (אני קיים) לא תושפע בהכרח ממשמעות של דבר ספציפי. - תחושת הקיום תלויה בניגודיות בין האדם למציאותו. - איבוד מוחלט של משמעות יוביל לאיבוד מוחלט של תחושת הקיום. איך נוצרת תחושת הקיום העצמי? מהי משמעות לדברים? האם משמעות משפיעה על הזיכרון? מהי תחושת האני? האם אפשר לאבד תחושת קיום? למה אנשים זוכרים רק דברים חשובים? איך נוצרה תחושת הקיום? איך נוצרה התחושה שאני קיים? איך אני יודע שאני קיים? איך אני מרגיש את עצמי? תחושת קיום עצמי, אני ולא אני, קיים ולא קיים, עוצמה של תחושת קיום, איבוד משמעות בחיים, אני לא מרגיש את עצמי, אני לא מרגיש שאני קיים, לשלוט בתחושת הקיום העצמי ...
רוחניות, מודעות עצמית, חיסרון הקיום העצמי, איך להיות מאושר? מורים רוחניים, חיפוש רוחני, לא לדעת שאתה קיים, התעוררות רוחנית, הארה רוחנית, סבל ואושר, מהו קיום? מהו האני? אמת אחרת
רוחניות, מודעות עצמית, חיסרון הקיום העצמי, איך להיות מאושר? מורים רוחניים, חיפוש רוחני, לא לדעת שאתה קיים, התעוררות רוחנית, הארה רוחנית, סבל ואושר, מהו קיום? מהו האני? אמת אחרת
... מודעות עצמית, חיסרון הקיום העצמי, איך להיות מאושר? מורים רוחניים, חיפוש רוחני, לא לדעת שאתה קיים, התעוררות רוחנית, הארה רוחנית, סבל ואושר, מהו קיום? מהו האני? אמת אחרת מהו החיסרון בקיום העצמי ואיך הוא משפיע על האושר? ההרצאה עוסקת בהבנת הקיום העצמי ובחיסרון הקיום כפי שהוא נתפס על ידי אליעד כהן. אליעד מסביר כי הרבה אנשים לא מצליחים להבין את מהות הקיום, ומחפשים אושר רוחני באמצעות טכניקות או שיטות של מורים רוחניים, מבלי להבין את הבעיה האמיתית: הקיום עצמו. אליעד מבדל בין שיטות שמורים רוחניים מציעים, שבמסגרתן הם מתמקדים ... או ברגשות. הוא מציין שלעיתים השיטות שמורים רוחניים מציעים מובילות אנשים למלכודות, מאחר שהם מסבירים להם להתבונן במחשבותיהם מבלי להבין את חיסרון הקיום עצמו. מהי התרמית שמורים רוחניים מציעים? אליעד מתאר את השיטה הנפוצה של המורים ... יכול לדעת שהוא קיים. אליעד מסביר את זה בעזרת דימוי של ישות אחת בלבד, שלא מודעת לעצמה, שהיא לא יכולה לדעת שהיא קיימת כי היא לא חווה שום חיסרון. מהו הקיום הראשון ואיך הוא קשור לחיסרון? הקיום הראשון, לפי אליעד, הוא מצב שבו ישות קיימת אך לא מודעת לקיומה, ולכן היא לא חווה את תחושת הקיום. ברגע שהישות מבינה שהיא קיימת, היא נכנסת למצב של חיסרון, שכן המודעות לקיום ... חיצוני שיוכל להשוות אותה אליו ולומר שהיא אני. מהו האני ומהו החיסרון בתפיסה רוחנית? במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על המהות של תחושת האני, שהיא עצם תחושת הקיום, שמבוססת על תחושת חיסרון פנימי. הוא מציין שכל מחשבה, חוויה או רגשות - חיוביים או שליליים - הם תוצאה של החיסרון הזה. אליעד מסביר שללא תחושת החיסרון, לא נוכל לחוות את עצמנו או את כל החוויות והרגשות שמבוססים על תחושת הקיום. מהו המפתח לאושר על פי אליעד? אליעד מציע שהמפתח לאושר טמון בהבנה עמוקה של הקיום והחיסרון שבו. הוא מציין כי אם אדם יכול להבין שהקיום עצמו הוא חיסרון, הוא יוכל להפסיק להיאבק במחשבות ובסבל שמקורם בתודעה שלו, ולפני כל דבר, להבין שהקיום הוא חיסרון במהותו. בכך, הוא לא ירגיש יותר צורך להימנע מהמחשבות או מהתחושות ... כחלק מהמציאות. איך ניתן להתגבר על האשליה של המורים הרוחניים? אליעד מסביר כי כל מורה רוחני שמלמד להפסיק להאמין במחשבות ובתחושות מבלי להבין את מהות הקיום עצמו, לא מצליח להוביל את תלמידיו להבנה האמיתית. מורים שמפרידים את האדם מהמחשבות שלו, אך לא מסבירים לו שהקיום עצמו הוא החיסרון, לא מצליחים לפתור את הבעיה העמוקה. רוחניות ומודעות עצמית הבנת החיסרון הפנימי אושר והתעוררות רוחנית מהות הקיום והאני מהו החיסרון בקיום העצמי ואיך הוא משפיע על האושר? ההרצאה עוסקת בתפיסה ... אחר אושר רוחני. אליעד מציין כי הרבה אנשים נפלים למלכודות של מורים רוחניים שמסבירים להם כיצד להתבונן במחשבותיהם, מבלי להבין את המהות האמיתית של הקיום. הוא מציע, לאור דוגמת העיוור שצופה בשולחן, שהחיסרון לא נמצא במחשבות, אלא ... בתוכם או בסובייקט עצמו. במקום לקחת אחריות על תחושת החיסרון, הם טוענים שהחיסרון נמצא במחשבות או חיצונית לאדם. אליעד מציין שאין להסיר אחריות, משום שהקיום עצמו הוא החיסרון - לא החיסרון הפיזי או המנטלי אלא חיסרון הקיום. האם יש משמעות לקיום בלי חיסרון? ההרצאה מעמיקה בהבנת הקיום, וטוענת כי החיסרון הוא חיוני לקיום ולמודעות עצמית. אליעד טוען כי אם לא היה ... יכולים לדעת שאנו קיימים, מכיוון שהמודעות לקיום קשורה ישירות לחוויית החיסרון. הוא מסביר שהחיסרון הוא למעשה מה שמאפשר לנו להבין ולהרגיש את קיומנו. מהו הקיום הראשון ואיך הוא קשור לחיסרון? לפי אליעד, אם יש מהות אחת שקיימת, היא אינה מודעת לעצמה כי היא לא יודעת שהיא קיימת. החיסרון טמון בהבנה הזאת, משום שמהות כזאת לא יכולה להרגיש שהיא קיימת אם היא לא מודעת לחסרונה. כלומר, תחושת הקיום עצמה היא תוצאה של חיסרון - לא רק המהות, אלא כל ישות מודעת לקיומה מייצגת חיסרון במציאות. מהו האני ומהו החיסרון בתפיסה רוחנית? במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על תחושת האני והקיום האישי ככזה שמבוסס על תחושת חיסרון פנימי. הוא מציין כי כל מחשבה, חוויה, או רגשות - בין אם הם חיוביים או שליליים - הם בעצם תוצאה של חיסרון שנוצר בתוך הקיום. לא ניתן להימנע מהחיסרון הזה, ובמהות האמיתית אין חיסרון אם אין חוויית קיום. מהו המפתח לאושר על פי אליעד? על מנת להגיע לאושר, אליעד מציע לקחת אחריות מלאה על הקיום האישי שלך. זה לא תלוי במחשבות חיצוניות או בתפיסות מורים רוחניים, אלא בהבנה העמוקה שתחושת האני היא למעשה החיסרון שבסיסה. אם תוכל להבין זאת, תוכל להפסיק להיאבק בתודעה ולסבל ולהבין שהקיום שלך הוא חיסרון שמייצג את היכולת שלך לדעת שאתה קיים. איך ניתן להתגבר על האשליה של המורים הרוחניים? לפי אליעד, כל מורה רוחני שמסביר לאדם להפסיק להאמין במחשבותיו מבלי להבין את מהות הקיום עצמו לא מצליח להעביר את האמת הפנימית. אם אתה לא מודע לכך שהקיום עצמו הוא החיסרון, כל שיטה תישאר רק בעיניי עיוור שמנסה להימנע ממהות המציאות. תודעה ורוחניות מהות הקיום והאני הבנת החיסרון הפנימי אושר והתעוררות רוחנית אליעד: אחד המיתוסים ...
סודות הקיום, סודות המציאות, מהו קיום? מהי תודעה? מהו הקיום האנושי? מהי נשמה? איך לא להיות קיים? מה באמת קיים? בחירה חופשית, איך להעלים את עצמך? המהות של המציאות, להפוך להיות אלוהים
סודות הקיום, סודות המציאות, מהו קיום? מהי תודעה? מהו הקיום האנושי? מהי נשמה? איך לא להיות קיים? מה באמת קיים? בחירה חופשית, איך להעלים את עצמך? המהות של המציאות, להפוך להיות אלוהים
... הקיום, סודות המציאות, מהו קיום? מהי תודעה? מהו הקיום האנושי? מהי נשמה? איך לא להיות קיים? מה באמת קיים? בחירה חופשית, ... עמוקות כמו מהו קיום? ומהי תודעה? הוא מעלה את השאלה אם אנחנו באמת קיימים ואם לא, מה אנחנו יכולים להבין על קיום מתוך חוויות שונות. הוא מציין כי הקיום האנושי הוא תחושה פנימית שמישהו חווה, משהו שמחוץ לחושים, משהו שאין ... לא יכולים לראות את עצמנו בעינינו, אבל אנו יותר בטוחים בקיומנו מאשר באותן תחושות חושיות אחרות, כמו ראיית העולם. מה זה אומר אני קיים? ההבנה של הקיום מתחילה מתוך ההכרה הפנימית. כל תחושת אני קיים היא בעצם תחושת מודעות ... להיות כל תופעה נוספת. אליעד מציין שהבסיס לקיום הוא ההכרה הפנימית בכך שאתה קיים, ושכל פעולה שנעשית, כל רצון, כל זיכרון, כל תחושה, הם בהכרה של הקיום הזה. האם אפשר להיות קיים מבלי לדעת שאנחנו קיימים? אליעד שואל האם ... טוב לרע, בין צורות שונות. הוא מחדד את הרעיון של בחירה חופשית, המובילה את האדם לבחור האם לחוות את העולם בצורתו המוגדרת או בצורה שהיא מעבר לה. הקיום והמהות של הדברים אליעד מסביר כיצד הקיום שלנו נוגע במהות של הדברים. הוא מציין שאם נעמיק בהבנה של מהותם של כל ... בין הדברים ולהבין את קיומם על פי המהות הראשונית. כל דבר שנראה שונה או נפרד בזמן או במקום, הוא למעשה אותו דבר אם נביט בו דרך המהות הפנימית שלו. הקיום כשלמות אחת ההבנה שכולנו חלק מהשלם - הוא חלק נוסף שאליעד מדבר עליו. הוא מעלה את הרעיון שהקיום בעצם מאחד את כל הדברים תחת מהות אחת, ושכל מה שגורם לנו להרגיש שונים ... תמיד, כל הזמן. אם אתה בוחר לחוות את עצמך כישויות נפרדות, אתה בוחר בצורת קיום אחת, אם תבחר לא לחוות את ההבדלים בין הדברים, אתה יכול להרגיש את הקיום המלא והשלם. האם אפשר להיות אלוהים? במהלך ההרצאה, אליעד עוסק גם ... להכיר את המהות הראשונה של כל הדברים ולהתבונן בה בצורה נקייה. כל דבר שאתה חווה, כל תחושה, כל רצון - כל אלו הם חלק מהתהליך שבו אתה מתקרב להבנת הקיום האמיתי, שלמעשה הוא שלמות אחת גדולה. איך לא להיות קיים? האם אפשר ...
סודות הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון, קיום בלי רצון, השילוש הקדוש
סודות הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון, קיום בלי רצון, השילוש הקדוש
... הרצון העצמי, מהו הרצון העצמי? סוד הקיום האנושי, קיים או לא קיים, מהי התודעה? מהו הרצון? מהי הנשמה? במה תלוי הקיום, במה תלוי הרצון, איך לשלוט ברצון? מהות הרצון, קיום ... ומה הקשרו לקיום האנושי? ההרצאה עוסקת בעומק בהבנת הרצון העצמי, תודעת הקיום האנושי והקשר שבין הרצון והקיום. אחת השאלות המרכזיות שמועלות בהרצאה היא האם הרצון הוא הבסיס לקיום האנושי, או שהקיום תלוי במשהו אחר. כל התהליכים הרוחניים והתודעתיים ... את הדרך בה הרצון משפיע על כל תחום בחיים האנושיים. איך הרצון משפיע על הקיום האנושי? הרצון נתפס כהכוח המניע שמאפשר את קיום האדם, ... בהכרח משקף את מהות האדם. ישנו עימות בין הרצון הפנימי - הרצון הבסיסי והקיום הנקי - לבין הרצון החיצוני, שהוא מגוון רצונות שטחיים ... לרצות משהו פיזי, נחשב כמשהו שנכנס לקיום שלנו, אך הוא אינו מייצג את הקיום המהותי שלנו, אלא רק את הצורה של הרצון. מהות הרצון ... הוא לא נמשך לאורך זמן. הרצון, גם אם הוא לא תמיד נמצא, מהווה את מנוע הקיום שלנו. בניגוד לכך, כל רצון לא בהכרח קשור למהות ... ומה הקשר שלה לרצון? אחת השאלות המרכזיות בהרצאה נוגעת למודעות ולמהות הקיום. כדי לדעת שאני קיים, עלי להיות מודע לכך. המודעות ... הוא לא ירגיש צורך לשלוט בו. ההבנה של המהות הזאת תעזור להבין איך הקיום והרצון פועלים בצורה נכונה. מהו האני הקולקטיבי והאם ... אישי לאני קולקטיבי, וזה נוגע לשאלה האם קיום של אדם בודד הוא נפרד מהקיום הקולקטיבי של כלל האנושות. שאלות אלו קשורות לתודעה ... של האדם, להבדל בין האישי לבין הכללי, ולדרך בה הרצון משפיע על עיצוב הקיום של אדם בתוך החברה והעולם הרחב. מהו הרצון העצמי? מהות הרצון הקיום האנושי והרצון המודעות לרצון הרצון הקולקטיבי השליטה ברצון מהות האני והקיום
להיות אלוהים, הוויה של התודעה, המצוי הראשון, הוויה של המציאות, מחויב המציאות, הקיום העצמי, למה אתה קיים
להיות אלוהים, הוויה של התודעה, המצוי הראשון, הוויה של המציאות, מחויב המציאות, הקיום העצמי, למה אתה קיים
... המצוי הראשון, הוויה של המציאות, מחויב המציאות, הקיום העצמי, למה אתה קיים מהו הקיום העצמי ומה הקשרו לאלוהים? אליעד כהן מציג בהרצאה את רעיונותיו על הקיום העצמי, שאלת המהות שלי, והקשר לכך לאלוהים. הוא פותח בשאלה למה אתה קיים? ומציע לבחון את השאלה הזו לעומק. אחת התובנות המרכזיות שהוא מציין היא שהקיום של האדם אינו מחויב או מובן מאליו. כלומר, אין הבטחה שהאדם ימשיך להתקיים ברגע הבא, ויתכן שהוא יפסק בפתאומיות. שאלת הקיום נוגעת להבנה כי יש משהו מחוץ לאדם שמחיה אותו ושמעצם קיומו, הוא לא מצוי ראשון. מהו המצוי הראשון וכיצד זה קשור לקיום שלנו? הגילוי של מהות הקיום, לפי אליעד כהן, הוא תהליך של הבנת המצוי הראשון. מה הכוונה במצוי ראשון? אם האדם מבין שקיומו אפשרי, הוא מבין שגם קיומו של כל דבר אחר אפשרי, כולל של אחרים, ושל ישות חיצונית. ... בקיום חיצוני לאדם, אפשר להתחיל להבין את מהותו של הקיום. כל שלב בתהליך הזה מוביל את האדם לעקוב אחרי מהות פנימית יותר שנוגעת לאלוהים או למהות עליונה. אם אדם מתבונן בזה מספיק, הוא מתחיל להבין שמהות הקיום היא לא רק של אדם פרטי, אלא כוללת את כל היקום, והיא מחויבת. האם יש קיום שאין לו מחויבות? אליעד כהן מתמודד עם רעיון נוסף - האם הקיום שלנו יכול להיות לא מחויב, ויכולים להיות קיומים נוספים שאינם תלויים בנו. זהו דיון שמוביל לחשיבה על המציאות האמיתית, שבה כל דבר קיים באופן בלתי תלוי ולא מכפיף עצמו למחויבות. ... שמופיעה כל הזמן, היא שמביאה אותנו לחקור את משמעות הקיום לעומק. סיכום של התהליך הפנימי של חקר הקיום במהלך הרצאה זו, אליעד כהן פותח צוהר להבנת קיום האדם, ודרך שאלותיו והתבוננותו הוא מציע דרך לחקור את העצמי והמציאות. כל צעד במחשבה וההבנה על הקיום של אדם, שמתחיל בשאלה למה אני קיים, מוביל בסופו של דבר לתובנה כי יש משהו שמקיים אותנו מחוץ לנו, דבר שגורם להתפתחות התודעה וההבנה של קיומנו וכולל, לפעמים, את תודעת האלוהים או ישות ראשונית. הוויה של התודעה המצוי הראשון הקיום העצמי הוויה של המציאות למה אתה קיים? האם יש קיום שלא מחויב? ...
מהי תודעה? כוחו של הרגע הזה, להתמקד ברגע, איך להיעלם? לא לדעת שאתה קיים, תחושת הקיום העצמי, לא להבדיל בין יש לאין, להתמקד בהווה, לחשוב על הרגע הזה, לא להרגיש שאתה קיים
מהי תודעה? כוחו של הרגע הזה, להתמקד ברגע, איך להיעלם? לא לדעת שאתה קיים, תחושת הקיום העצמי, לא להבדיל בין יש לאין, להתמקד בהווה, לחשוב על הרגע הזה, לא להרגיש שאתה קיים
... תודעה? כוחו של הרגע הזה, להתמקד ברגע, איך להיעלם? לא לדעת שאתה קיים, תחושת הקיום העצמי, לא להבדיל בין יש לאין, להתמקד בהווה, לחשוב על הרגע הזה, לא להרגיש שאתה קיים מהי תחושת התודעה והאם אפשר להעלים את תחושת האני? אליעד כהן מדבר על מהותה של התודעה, על תחושת הקיום העצמי, ועל האופן שבו אפשר להתמקד ברגע הנוכחי עד כדי איבוד התחושה העצמית של אני קיים. על פי אליעד, תחושת הקיום העצמי היא הבסיס לכל החוויות שאדם חווה. התחושה הזו של אני נמצאת בכל פעולה או מצב שבו האדם נמצא - בין אם הוא רוצה משהו, לא רוצה, זוכר או לא זוכר, מבין או ... שיש דרך להגיע למצב שבו האדם אינו מרגיש עוד את תחושת האני. במצב כזה, האדם לא ידע שהוא קיים ולא ידע שהוא לא קיים. הוא לא ידע דבר, כי עצם התחושה הבסיסית של הקיום נעדרת לחלוטין. הדגש הוא על ההבנה שאם התחושה הבסיסית הזאת נעלמת לחלוטין, האדם כבר לא יכול להרגיש שום חיסרון, כאב או סבל. הוא מדגים זאת דרך השאלה, מה יקרה אם אתה זורק משהו בבית? תוכל להביא אותו חזרה. אבל אם תזרוק את הקיום שלך - אם תפסיק להיות קיים - לא תוכל להחזיר זאת. אליעד מסביר שברגע שאדם מפסיק להיות קיים, אין כבר מי שיתחרט או ירצה לחזור, כי אין כלל מי שיכול להרגיש חרטה. איך התמקדות ברגע הזה יכולה להוביל לאובדן תחושת הקיום? אליעד כהן מתייחס לשיטה שנקראת כוחו של הרגע הזה ומסביר את התהליך בצורה מעמיקה. הוא טוען שהטכניקה של התמקדות מוחלטת ברגע הנוכחי יכולה להוביל לכך שהאדם ... ממוקד אך ורק ברגע האחד הקטן שבו הוא נמצא כרגע. אם האדם ממוקד לחלוטין ברגע אחד בודד, לא יכול להיות מצב שבו הוא יודע שהוא קיים או שהוא לא קיים, כי תחושת הקיום נובעת מתוך ההשוואה לזמנים אחרים - עבר או עתיד. לדוגמה, אליעד נותן את הטכניקה שמישהו הציע בהרצאה, שבה האדם עוצם עיניים ומדמיין עכבר שיוצא מחור בקיר. האדם ... האפשריות יחד. אם האדם באמת שואל אותה בצורה אמיתית, הוא מאבד כל אחיזה במציאות וכל תחושת וודאות, ובסופו של דבר - כל מה שהוא חשב שהוא יודע נעלם. איך אי - הקיום יכול להוביל לחוויה חדשה של החיים? אליעד מסביר שאם אדם מצליח להגיע למצב שבו הוא אינו מרגיש שהוא קיים אפילו לרגע אחד, ואחר כך חוזר להרגשת הקיום, כל תפיסת המציאות שלו משתנה לחלוטין. הוא כבר לא פוחד ממצבים שבעבר נראו לו מפחידים, כי הוא כבר היה במקום שבו הוא לא היה קיים, וגילה שלא קרה לו דבר רע. הוא מבין שהמציאות היא סוג של חלום, ולכן הוא חווה את החיים שלו בצורה קלה יותר, פחות חרדה ופחות פחדים. הוא יכול לחזור לעולם התחושות והקיום, אבל מתוך הבנה עמוקה יותר שהכל סוג של אשליה, כמו להתעורר מחלום. הוא נותן דוגמה נוספת: אדם מתעורר בבוקר ולא זוכר איפה הוא נמצא. ברגע הראשון של ההתעוררות הוא לא יודע דבר - לא זוכר את עצמו ולא את העולם. ברגע זה, שבו הוא עדיין לא החזיר לעצמו את כל הזיכרונות, הוא חווה חופש מוחלט מהקיום. אם האדם מצליח באופן מודע לחוות את החוויה הזו, הוא יוכל אחר כך להתייחס לקיום שלו בצורה שונה לחלוטין. מה המטרה של החוויה הזו? המטרה הסופית של החוויה הזו, לפי אליעד, היא להכיר במציאות כחלום, ולהשתחרר מהסבל הנובע מהזדהות יתר עם הקיום העצמי. כשהאדם מבין שהקיום עצמו הוא אשליה, הוא לא יכול עוד לסבול באותה המידה כמו בעבר. עצם ההבנה והחוויה הזאת משנה את כל תפיסת המציאות שלו. בסיכום, אליעד כהן מלמד על חשיבות ההבנה של מהות התודעה, ועל הכוח שיש להתמקדות ברגע הזה באופן מוחלט כדי להגיע לתובנה עמוקה יותר של הקיום. מהי תחושת הקיום? האם יש הבדל בין יש לאין? איך להתמקד ברגע הנוכחי? איך להיעלם מבחינה תודעתית? מהו כוחו של הרגע הזה? ...
טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
טוב ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות?
... ורע, למה יש רע בעולם? למה חייב להרגיש גם רע? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? איך אני מודע לעצמי? מהי תודעה? מהי תחושת הקיום העצמי? איך אני מרגיש שאני קיים? למה אי אפשר לרצות את כל מה שקורה? למה אני רוצה לשנות את המציאות? למה אדם חייב להרגיש גם טוב וגם רע? ... הוא רוצה. אבל מצב כזה אינו אפשרי מבחינה מהותית, לא בגלל שהאדם לא יהיה מסוגל ליהנות מכך, אלא מסיבה אחרת לגמרי: במצב כזה, האדם יאבד את תחושת הקיום העצמי שלו, את התחושה שהוא קיים כישות נפרדת מהמציאות. מהי תחושת הקיום העצמי (האני)? אליעד מפרט כי תחושת האני היא התחושה הבסיסית של האדם, שבה הוא מזהה את עצמו כקיים ונפרד מהמציאות סביבו. תחושה זו נובעת ... אפילו אם כל מה שהוא ירצה יתגשם, האדם מיד ירצה משהו טוב יותר, שונה יותר, אחר יותר. כלומר, האדם תמיד חייב להרגיש חוסר מסוים, כדי שתישמר תחושת הקיום הנפרדת שלו. לדוגמה, אם אדם יקבל את כל הכסף, הוא ירצה עוד דברים אחרים, אם יהיה לו הכל, הוא ירצה חוויות חדשות, תחושות אחרות או ... המציאות, הוא יגיע למצב של ייאוש מוחלט, שיגרום לתחושת האני שלו לקרוס ולהיעלם. כשהאדם מאבד כל תקווה וכל אפשרות לשינוי, התודעה שלו מאבדת את הקיום העצמי. מסקנת ההסבר - מדוע תמיד יש טוב ורע בחיים? לסיכום, אליעד מסביר שכדי שהאני של האדם יוכל להתקיים, חייבים להיות גם מצבים שבהם הוא ... את מה שהוא רוצה (טוב), וגם מצבים שבהם הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה (רע). איזון זה בין הטוב לרע הוא הכרחי לתחושת הנפרדות, שהיא הבסיס לתחושת הקיום העצמי. אילו כל הרצונות היו מתמלאים לחלוטין - תחושת האני הייתה נעלמת, והאדם לא היה מרגיש יותר נפרד מהמציאות. מצד שני, אם הרצונות לעולם לא היו מתמלאים, האדם היה מגיע לייאוש מוחלט, שגם הוא היה מוחק את תחושת הקיום שלו. איך הבנה זו יכולה לשנות את חוויית המציאות? אליעד מדגיש כי ההבנה הזאת, שהאדם לעולם לא יוכל להרגיש רק טוב או רק רע, יכולה לשנות ... חקירה עמוקה מאוד של התודעה, להגיע למצב שבו האדם חווה הרמוניה מוחלטת עם המציאות - מצב שבו האדם מרוצה לחלוטין מכל מה שקורה לו ועדיין חווה את הקיום שלו. אליעד מכנה זאת מצב של הכל אפשרי (EIP -Everything Is Possible), אך הוא מדגיש שכדי להגיע למצב זה נדרש מאמץ שכלי ותודעתי עמוק במיוחד, מעבר להבנה הבסיסית. למה אני לא מצליח להרגיש רק טוב? למה אני חייב לרצות לשנות את המציאות? איך נוצרת תחושת הקיום העצמי? איך לראות את החיים כמשחק? איך לרצות את כל מה שקורה? האם אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? למה תמיד יש טוב ורע בחיים? למה בן אדם תמיד ... טוב משמע שכל מה שהאדם רוצה קורה, וכל מה שקורה הוא רוצה. מצב כזה אינו אפשרי, לא בגלל שהאדם לא ירגיש טוב או רע, אלא בגלל עניין אחר לחלוטין - הקיום של תחושת האני. מהי תחושת האני? תחושת האני היא ההכרה של האדם בכך שהוא קיים. כל אדם חווה תחושה בסיסית של אני, תחושת קיום עצמית המפרידה ... האני עלולה להפסיק לתפקד מתוך ייאוש מוחלט. מה זה אומר לגבי החיים? הבנה זו משנה את חוויית המציאות. כאשר אדם מבין שהטוב והרע הם חלק בלתי נפרד מהקיום שלו, הוא מבין שהמרדף אחר אושר מוחלט או הימנעות מוחלטת מסבל הם חסרי תכלית. כל מה שהוא חווה הוא חלק ממשחק שבו הטוב והרע מאזנים זה את ... רק טוב? אושר וסבל, למה אני לא מצליח לרצות את המציאות? איך לרצות את המציאות? איך להתאחד עם המציאות? למה יש סבל בעולם? שאלת הרוע, תחושת הקיום והרצון העצמי, איך נוצרת תחושת העצמי? איך נוצרת תחושת הקיום העצמי? למה אני רוצה משהו? למה אני חייב לרצות לשנות את המציאות? איך לראות את החיים כמשחק? ...
חרדה קיומית, חרדת מוות, חרדה רוחנית, פחד קיומי, פחד מוות, פחד להשתגע, החרדה הגדולה ביותר, פחד להיעלם
... נזק חיצוני לגופו רכושו וכיוב. אבל יש עוד סוג נוסף של חרדה, שהיא חרדה פנימית עמוקה ביותר. שבה, האדם לא מפחד מכך שיקרה לו דבר רע שיפגע בגופו וכיוב. אלא, שהאדם מפחד מכך שהקיום העצמי שלו ייעלם. והחרדה הקיומית הזאת, יש לה ביטויים שונים, ברמות עומק שונות. כי פחד קיומי, יכול להתבטא גם בחרדה מפני פיטורים. שהאדם מפחד שיפטרו אותו, משום שזה סוג של איום על הקיום שלו. ומצד האמת, כל חרדה או פחד, הם כולם קיומיים בצורה כזו או אחרת. כי גם פחד מפני גנבים לדוגמה, גם הוא סוג של חרדה קיומית. כי הגנבים פוגעים במשאבי הקיום של האדם. וכיוב כל חרדה ופחד אחרים, שהם כולם קיומיים בצורה כלשהי. אלא, שיש גם חרדה קיומית פנימית יותר, שהיא לדוגמה חרדת מוות, שהאדם מפחד מהמוות. כי יש כאלו, שהמוות מסמל עבורם את סוף הקיום העצמי שלהם. וכאשר האדם מזדהה רק עם החיים שלו כאן בגוף הגשמי שלו, על ידי זה, האדם מפחד מהמוות. משום, שהמוות מסמל עבורו את סוף הקיום העצמי שלו. והאדם מבין, שהמוות עלול להפתיע אותו בכל רגע. ולכן האדם כל חייו מנסה להגן על עצמו מהמוות. כך שהחרדה הקיומית של האדם, שבאה לידי ביטוי בפחד מהמוות, היא מפעילה את האדם לעשות כל חייו פעולות הישרדותיות שונות, כדי להתרחק מהמוות ... כפי עוצמת ההזדהות הרגשית של האדם, עם החלקים השונים שבגופו. והדבר שהאדם מזוהה איתו יותר מכל, זה עם התודעה העצמית שלו. שהיא החוויה הבסיסית ביותר של האדם. שהאדם חווה את הקיום העצמי שלו. שזאת ידיעת האני של האדם, שהוא מודע לעצם קיומו. וכאשר האדם אומר אני, הוא מתכוון יותר מכל לתודעה העצמית שלו עצמה. וכאשר האדם חווה סוג של איום כלשהו, על עצם הקיום של התודעה העצמית שלו, על ידי זה נוצרת אצל האדם, חרדת מוות תודעתית, ופחד מוות תודעתי. שהאדם מפחד פחד מוות, לא מכך שהגוף שלו ימות. אלא מכך שהתודעה העצמית שלו תמות ותחדל מלהתקיים. וזו נקראת חרדה קיומית בשורשה. כי החרדה הקיומית מתבטאת בעוצמות שונות. אך זו העוצמה החזקה ביותר של החרדה הקיומית. שהיא הפחד של האדם מכך שהתודעה העצמית שלו עצמו תיעלם. כי הדבר שהכי נראה לאדם כברור מאליו, זה הקיום העצמי שלו. וכל דבר בעולם, יכול להפתיע את האדם ברמה כלשהי. אבל הקיום העצמי של האדם, לא ממש מפתיע אותו. והקיום העצמי של האדם, הוא הדבר שהאדם הכי מקבל אותו, כמובן מאליו, בלי להיות מסוגל לחשוב על העדר הקיום העצמי של התודעה העצמית עצמה. ומי שיתבונן יראה, כי גם הקיום העצמי של האדם עצמו, שהוא הדבר שנראה כבטוח ביותר בעולם (אני חושב משמע אני קיים), הוא הדבר הכי לא בטוח שיש בעולם. ולמה? כי הקיום העצמי של האדם, הוא אפשרי המציאות בלבד, אך הוא אינו מחויב המציאות. כי זה שהאדם מודע לכך שהוא עצמו קיים, זו רק אפשרות בלבד. כי האדם יכול להיות מודע לקיומו העצמי, או שלא. אך בכל מקרה, קיומו העצמי של האדם, הוא לא מחויב כלל, אלא הוא רק אפשרות בלבד. ולמה הקיום העצמי של האדם, הוא הדבר הכי פחות בטוח בעולם? תשובה: משום שכל הדברים שיש בעולם, האדם אולי יכול לשלוט עליהם בצורה כלשהי. אבל יש רק דבר אחד ויחיד בעולם, שהאדם לא מסוגל לשלוט עליו כלל. והוא, הקיום העצמי שלו עצמו. כי האדם לא עשה ולא עושה שום מאמץ כלשהו כדי להיות קיים. והקיום העצמי של האדם, לא תלוי בו עצמו בשום צורה שהיא. ולכן ממילא, האדם גם לא יכול להשפיע על הקיום העצמי שלו עצמו בשום צורה שהיא, ולא יכול להגן על הקיום העצמי שלו בשום צורה שהיא. (והאדם לא שולט, גם לא בקיומה של המציאות כולה, שבתוכה הוא עצמו קיים וכולי). ומי שיתבונן יראה, ... הן ככ גדולות, עד כדי כך שהאדם מרגיש, שאולי הוא עומד להשתגע לגמרי, עד כדי כך שהוא עצמו לא יהיה מודע יותר לקיום העצמי שלו עצמו. וזהו הפחד הגדול ביותר של האדם והחרדה הקיומית הגדולה ביותר של האדם. כי כל הפחדים שיש בעולם, הם הפיכים. שגם אם הם יקרו, האדם עדיין אולי יכול לעשות משהו כדי לשנות ... מהמציאות כולה. ומי שרוצה להתגבר על כל חרדה קיומית באשר היא, עליו לחקור לבדוק ולגלות, מה הוא היה לפני שהוא היה. דהיינו, על האדם להתבונן עמוק אל תוך האני שלו, ואל תוך הקיום העצמי שלו, עד שהוא יראה מיהו ומהו באמת. וכפי שכבר ביארתי את כל הנושאים האלו לעומקם במקומות אחרים. ועל ידי זה שהאדם זוכה לראות ולהבין, ממה התודעה העצמית שלו עשויה? ולמה היא קיימת? ומה מהווה את הקיום העצמי שלו? ולמה הוא עצמו קיים? ומה באמת שולט בקיום העצמי שלו עצמו, ובקיום של כל הדברים כולם? ומה יהיה אם שום דבר לא ... האלו על בוריים, אז על ידי זה, הדבר האחרון שמפחיד את האדם, הוא חרדה קיומית. כי האדם יודע היטב מה יקרה, אם הוא לא יהיה קיים כלל. ובפרט, מי שזכה לטעום את חוויית העדר הקיום המוחלט, שבו האדם לא מודע לשום דבר כלל. ומי שזכה להיעלם לגמרי, ולחזור מהכלום ומההעדר המוחלט, אל הקיום עצמו, הוא, לא מפחד יותר כלל משום דבר בעולם. וכל הדברים האלו, ביארתי אותם לעומקם במקומות אחרים. והמסר הוא, שחרדה קיומית, נובעת מהאיום הגדול ביותר שיש על התודעה העצמית של האדם, שזהו האיום שאולי היא תיעלם לגמרי. ומי שיחקור ויבין את מהות התודעה העצמית שלו, ואת מהות הקיום העצמי שלו, עד לקצה האחרון והראשון, על ידי זה יתבטלו אצלו, כל החרדות הקיומיות וכל הפחדים הקיומיים כולם, באשר הם. ...
קיום משולש, האם רק אני קיים? וודאות הקיום העצמי, אני חושב משמע אני קיים, האם אני יכול להיות בטוח רק בקיום שלי? מה בטוח קיים? איך אני קיים? אני ולא אני, אני קיים בזכות מה שלא אני, אם אין לא אני אין אני, אני לא אני והמציאות
קיום משולש, האם רק אני קיים? וודאות הקיום העצמי, אני חושב משמע אני קיים, האם אני יכול להיות בטוח רק בקיום שלי? מה בטוח קיים? איך אני קיים? אני ולא אני, אני קיים בזכות מה שלא אני, אם אין לא אני אין אני, אני לא אני והמציאות
... משולש, האם רק אני קיים? וודאות הקיום העצמי, אני חושב משמע אני קיים, האם אני יכול להיות בטוח רק בקיום שלי? מה בטוח קיים? איך אני קיים? אני ולא אני, ... בקיומו? הרבה אנשים נוטים לחשוב שהדבר היחיד שבאמת ניתן להיות בטוחים בו הוא עצם הקיום העצמי. טענה זו מבוססת על התובנה הקרטזיאנית המפורסמת של דקארט, אני חושב, משמע אני קיים (Cogito, ergo sum). ... שאינו הוא, כלומר, אם אין לא אני, אז גם אני לא יכול להיות קיים. שלושת הרמות של הקיום בהתבסס על ההסבר הנל, אנחנו מבינים שכדי שדבר כלשהו יתקיים, מחויב המציאות שיהיו לפחות שלושה מרכיבים: האני - הדבר ... שאומר אני קיים. הלא אני - כל מה שאינו האדם עצמו, על מנת שיהיה למה להשוות את הקיום של האני. המרחב או ההקשר שבתוכו מתקיימים השניים - מערכת החוקים או המרחב שבתוכו מוגדרים אני ולא אני. לכן, כשאדם ... אני, ולכן חייב להיות לפחות שלושה דברים שיכולים להיחשב כקיימים במציאות. סיכום הקיום אינו יכול להיות יחידני ומנותק מהכל. עצם העובדה שאדם מודע לקיומו מחייבת שיש עוד משהו שקיים, אחרת לא הייתה לו שום ... בקיומו? הרבה אנשים נוטים לחשוב שהדבר היחיד שבאמת ניתן להיות בטוחים בו הוא עצם הקיום העצמי. הטענה המפורסמת הזו נובעת מהתובנה הקרטזיאנית של דקארט - אני חושב, משמע אני קיים (Cogito, ergo sum). ... קיום. כדי שמשהו יהיה קיים, יש צורך בכך שהוא יהיה מוגדר בתוך הקשר מסוים, כלומר, שהקיום שלו יהיה ניתן להבחנה ממשהו אחר. נסביר זאת כך: בשביל שמשהו ייחשב כקיים, חייב להיות לפחות משהו נוסף שהוא לא אותו ... לבין משהו אחר שהוא לא אני. אחרת, לא היה לו כל מושג לגבי קיומו. שלושת הרמות של הקיום מתוך ההסבר הנל, אפשר להבין שכדי שדבר כלשהו יתקיים, מחויב המציאות שיהיו לפחות שלושה מרכיבים: האדם עצמו - הדבר הקיים שאומר אני קיים. משהו נוסף - כל מה שאינו האדם עצמו, כדי שיהיה למה להשוות את הקיום. המרחב או ההקשר שבתוכו מתקיימים השניים - מערכת החוקים או המרחב שבתוכו מוגדרים אני ולא אני. לכן, עצם זה שאדם ... תמיד, ולפיכך הטענה לפיה אני קיים וזה הדבר היחיד שבטוח אינה מדויקת. לסיכום הקיום אינו יכול להיות יחידני ומנותק מהכל. עצם העובדה שאדם מודע לקיומו מחייבת שיש עוד משהו שקיים, אחרת לא הייתה לו שום ...
אשליית, הקיום כאשליה - מהו קיום כאשליה? ומדוע הוא עצמו אשליה?
... הקיום כאשליה - מהו קיום כאשליה? ומדוע הוא עצמו אשליה? כי רבים וטובים הבינו, שהקיום של האדם, הוא לא יותר ממשי מאשר הממשות של הדמויות השונות שנמצאות בתוך חלומו של אדם ישן. ורבים וטובים מבינים, שמה שנקרא אצל האדם מציאות, ... כזה לא באמת עוזר לאדם להשתחרר לגמרי מחוויית החיסרון, שהקיום העצמי שלו מביא לו. כי הקיום של האדם, יוצר לו את הסבל. כי חוויית האני של האדם, יוצרת עבור האדם, את חוויית מה שאינו האני, ומכאן נובעת תחושת החיסרון התמידי שיש לאדם. ... ואיך היא קיימת? ולמה אתה קיים בתוכה? ומה המשמעות של הקיום של האשליה הזאת? ואיך אפשר לצאת לגמרי מהאשליה הזאת? ואם המציאות לא באמת קיימת, אז למה היא כן קיימת כאשליה? ומה בדיוק יש בעולם האמיתי? ... ולא עוזר לאדם להבין שהוא אשליה, כדי להשתחרר לגמרי מתחושת הקיום העצמי שלו. כי עדיין קיים אני, שחווה את המציאות כאשליה, וסובל מכך שקיומו הוא חסר כל משמעות ידועה וכולי. והעניין הוא, שגם קיום המציאות ... אפשר לומר שגם הפוטנציאל של הדבר לא קיים, ושאפילו אפשרות הקיום, לא באמת קיימת?! ואעפכ מצד האמת האובייקטיבית הכל אחד ממש. דהיינו, שמצד הבנת שורש המציאות, הכל אחד ממש, בו זמנית תוך כדי שהנפרדות קיימת. וזאת שלמות העדר הקיום. כי לומר שהמציאות לא קיימת כלל גם לא כאשליה, גם זאת עדיין אשליה. כי גם אי קיום לגמרי, גם הוא עדיין סוג של קיום ממשי. משום שגם האין, ... שונות של ישות אחת ומהות אחת. וגם לא להיות קיים, כאשר העדר הקיום שלך, נפרד מהקיום שלך, גם זה עדיין נחשב לקיום, שמוגדר על ידי ההפך והניגוד שלו. והעדר הקיום המוחלט, הוא ההבנה שגם רק יש וגם רק אין וגם רק יש ואין וגם אין יש ואין אין, והכל אחד ממש. שזהו המקום שבו היש והאין מאבדים את המשמעות ... ואז ממילא לא שייכת שום שאלה כלל. כי השאלות, הן נובעות מהקיום של השינוי, שיש שינוי והפרדה בין יש לבין אין משמעות, ויש הפרדה, בין יש לבין אין סיבה, ובין הבורא לנברא ובין המהות לצורה וכולי. אבל כאשר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הספר להיות אלוהים - בחירה חופשית, חופש הבחירה - יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית, יצירת הרצון והקיום העצמי, חלק 4
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הקיום, מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הקיום, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל, ייעוץ אישי מומלץ, מטפל טוב בתחום הקיום - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 15:28:37 - wesi1