אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעה דיסוציאטיבית ✔דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
מהי דיסוציאציה רגשית ואיך היא נוצרת?

דיסוציאציה היא מצב שבו אדם חווה ניתוק רגשי מעצמו, ובמקרים רבים הוא מתאר את התחושה כאילו הוא מסתכל על עצמו מבחוץ או לא מזהה את עצמו במראה. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה פשוטה: אם נותנים לאדם תרופת הרדמה, הוא יכול לראות את היד שלו, אך לא להרגיש אותה. כך בדיוק אדם הסובל מדיסוציאציה חווה את גופו כולו. הוא מסתכל על עצמו, אבל לא מרגיש שזה הוא. מצב זה נקרא "הפרעת דה פרסונליזציה" או "הפרעת זהות דיסוציאטיבית".

לתופעה זו מתווספות לעיתים תופעות נוספות, כגון תחושה שדמות אחרת או דמויות אחרות "נכנסו" אל האדם. למשל, בחורה עשויה להרגיש שנכנסה לתוכה אישה מבוגרת שנפטרה, והיא חווה את מצבי הרוח של אותה דמות - אם הדמות עצובה, גם היא עצובה, אם הדמות עייפה, גם היא עייפה, וכך הלאה. היא חווה את הרגשות והתחושות של אותה דמות כחלק מעצמה, ובכך נוצרת תחושת "דיבוק".

דוגמה נוספת שאליעד כהן מביא היא אדם שמאמין שהוא חוזר לגלגולים קודמים, ובתוך כך הוא מתחיל להזדהות עם דמויות שונות מעברו. ככל שההזדהות הזו עמוקה יותר, הוא מתקשה לזהות מי הוא באמת, וכך נוצרת תחושה חריפה של דיסוציאציה וניתוק רגשי מהזהות האמיתית שלו.

איך אפשר לפתור את הבעיה של ניתוק רגשי?

אליעד כהן מעלה שאלה מרכזית: איך יוצאים ממצב של דיסוציאציה או ניתוק רגשי ממושך? הוא מבהיר שאדם השרוי במצב כזה בדרך כלל שואל את עצמו "למה זה קרה לי?", אך לדבריו זו מלכודת, כי לא תמיד יש תשובה ברורה למה המצב נוצר. במקום זאת, יש להתמקד ב"איך יוצאים מזה?" ולא בשאלה "למה נכנסתי לזה?". אליעד מדגים זאת כך: אם אדם נפל לבור, האם חשוב יותר שישאל את עצמו "איך נפלתי לפה?" או "איך אני יוצא מפה?". ברור שהאפשרות השנייה מועילה יותר.

מדוע טיפול של "הוצאת דיבוק" לא יעיל?

לעיתים אנשים מנסים להתמודד עם תחושת דיבוק באמצעות טיפול דתי או רוחני של "הוצאת דיבוק", אך אליעד מבהיר שבמצבים כאלה הטיפול לא אפקטיבי כי הבעיה עמוקה יותר. כשהאדם כבר מזדהה לגמרי עם הדמות שנכנסה בו, "הוצאת" הדמות לא פותרת את הבעיה, כי לאחר שמוציאים דמות אחת, מיד יופיעו דמויות חדשות. זה קורה משום שהבעיה הבסיסית היא חוסר הזדהות עצמית, ולא הדמות הזרה עצמה.

מה הקשר בין רצונות לזהות האישית?

הנקודה המרכזית שמסביר אליעד כהן היא שחוויית הזהות וה"אני" נובעת בעיקר מהרצונות של האדם. ברגע שלבן אדם אין רצונות מוגדרים או שהוא מפסיק להזדהות עם הרצונות שלו, האני שלו מאבד ממשמעותו, וכך התודעה מתחילה לחפש הזדהות אחרת בדמות דמויות זרות או דמיוניות. אדם ללא רצונות הופך למעשה ל"אף אחד", מה שגורם לתודעה שלו "לשאוב" דמויות אחרות כדי להרגיש קיום.

אליעד מדגיש שיש להבדיל בין הזדהות עם הגוף לבין הזדהות רגשית עמוקה יותר. הוא מסביר שלמרות שאדם יכול לומר שהוא לא מרגיש את גופו, הוא עדיין יזיז את היד כאשר יקרבו לה להבה, ולכן זו עדיין הזדהות חלקית.

כיצד ניתן לטפל בהפרעה דיסוציאטיבית?

אליעד כהן מסביר שהפתרון המעשי להפרעה דיסוציאטיבית ולתחושות ניתוק רגשי הוא שאדם יציב לעצמו מטרות חדשות, ברורות ומשמעותיות, ויתחיל להתמקד בהגשמתן. כאשר לאדם יש מטרות שהוא מזדהה איתן ורוצה להשיגן, אין לו מקום בראש להזדהות עם דמויות דמיוניות או דמיונות אחרים, כי התודעה שלו עסוקה ברצונות הממשיים שלו.

הוא נותן דוגמה לאדם שמדווח שיש לו דמות...
עכשיו יש תופעה שנקראת דיסוציאציה מישהו מכיר הפרעת זהות עצמית אוקי עכשיו מה זה אומר זה אומר בן אדם שמסתכל במראה ולא מזהה את עצמו מרגיש שהוא לא מחובר לעצמו בא נגיד עכשיו נותנים לך תרופת הרדמה נגיד אתה רואה את היד שלך אבל אתה לא מרגיש אותה אז קח את התחושה הזאת תלביש אותה על כל הגוף והבן אדם מבחינתו אומר אני לא מרגיש שאני זה אני זה כי אני לא מרגיש את עצמי זה התיאור של התופעה, עכשיו זאת הצרה מספר אחת עכשיו תוסיפו לזה עוד צרה נוספת שאותה בחורה לצורך העניין אומרת לא רק שאני לא מרגישה את עצמי אני גם מרגישה שנכנסה בי איזה מישהי אחרת מבוגרת נכנסה בי מישהי שמתה נכנסה בי ואז גם עכשיו ההתנהגויות שלה משפיעות עלי אם היא עצובה אני עצובה אם היא עייפה אני עייפה אם אני עייפה זה משפיע עליה היא משפיעה עלי אני משפיעה עליה.

אוקי תוסיף לכל זה עוד סיפור נוסף של אני לא יודעת מי אני ואני מתחילה לחוות כל מיני שאני הופכת להיות דמויות שהייתי בגלגולים אחרים ואני חוזרת לגלגולים אחרים ואני כל הזמן יש לי דמויות בראש ואז זה סיפורים ועניינים, איך יוצאים מזה מה עושים הבן אדם שקוע בזה עשרים שנה איך יוצאים מזה?

ש: שואלים אותו כל מיני, אוקי אני מניח שהבנו את הבעיה נניח בסדר.

אליעד: נניח שאם הבנו את הבעיה כבר יש את הפתרון הבנת את הסיפור פחות או יותר זה הסיפור אם אתה רוצה שיספרו לך עכשיו את הסימפטומים תדמיין איזה סימפטומים שאתה רוצה מכאן ואילך זה יהיה סימפטומים הבן אדם לא מזהה את עצמו הוא מרגיש שהוא זה לא הוא הוא לא יודע מה הוא הוא לא יודע מי הוא בכלל הוא אומר אני לא יודע מי אני אני צובט את עצמי לדעת שאני קיים אני לא מאמין בכלל שאני מדבר איתך שאתה בן אדם אתה אמיתי או אתה לא אמיתי לא יודע כלום לא יודע מי אני מה אני ותוסיף לזה עוד שנכנסו בתוכו דמויות אחרות כבר לא רק שהוא לא הוא עכשיו גם הוא דמויות אחרות. מה עושים כדי להחזיר את הבן אדם לכדור הארץ מה עושים אם רוצים?

ש: אתה שואל?

אליעד: כן אני שואל אותך מה אתה מציע לעשות?

ש: אני חושב שהדרך הכי נכונה במקרה כזה כמו שאתה מתאר אותו.

אליעד: כן.

ש: זה להישאר עם תחושת ההרגשה שיש לה דיבוק כביכול.

אליעד: אוקי.

ש: ולהביא כביכול איזה משהו שהיא מאמינה כמו רב או לא משנה מאיזה דת היא ולעשות לה תהליך של הוצאת דיבוק.

אליעד: אז עשינו לה את זה וזה לא עבד הלאה.

ש: לא עבד.

אליעד: אתה באמת חושב שזה יעבוד?

ש: זה עניין של להאמין כאילו.

אליעד: לא שנייה אז בא נחשוב בהיגיון אם בן אדם בריא בנפשו הכל תקין יום אחד הוא קם בבוקר אומר נכנס בי שד איך הוא נכנס לא יודע איך הוא בא אני לא יודע ואין בעיה אברקדברא הוא יצא הלאה נכון מאוד כמו שאתה אהבל חשבת שהוא נכנס אתה אהבל חשבת שהוא יצא אבל זה בן אדם נורמלי שהכל נורמלי ורק הוא מאמין שנכנס השד אז נגיד לו תיטול ידיים והרוחות הרעות ילכו בסדר אבל אם בן אדם יצר כבר הזדהות עם הדמות זה כבר הוא יש לו מערכת יחסים וזה כבר אין לו את הזהות של עצמו הוא לא יודע מי הוא בכלל זה יותר מורכב מבוא נוציא ממך את השד אין בעיה הוצאת לי את השד נכון אבל הוא לא רוצה לצאת הבחורה לא היא נשארת אתה מבין.

ש: היא זוכרת מתי?

אליעד: רגע שנייה אני איתו אתה מבין הבחורה היא אומרת כן אבל הדמות הזאת נשארת בתוכי ועכשיו אם תוציא את זה היא תגיד לך יש שלוש דמויות אחרות שבאו מה עזרנו אתה מבין אותי כאילו זה לא בן אדם שהוא סתם מאמין אז תגיד לו בוא נוציא את זה יש פה משהו רגשי, רגע שנייה קודם כל אתה הבנת?

ש: הבנתי.

אליעד: מה אתה אומר מה הפתרון שאתה מציע?

ש: אז קודם כל אז הפתרון שהיה לי אתה אומר שהוא לא יעיל במקרה הזה.

אליעד: רגע אבל למה לא יעיל אתה מבין למה לא יעיל?

ש: כי היא טוענת שזה חוזר או שזה כאילו זה יותר קשה.

אליעד: כן כאילו בא תניח שמלא אנשים אמרו לה את מדמיינת אין שום שד והיא אמרה הוא נשאר אני מרגישה את האישה הזאת עכשיו היא מרימה את היד היא מרימה לי את היד שלי.

ש: פה צריך טיפול יותר.

אליעד: נכון אז מה הפתרון?

ש: אני לא יודע אני לא חושב שיש פתרון אחד כזה.

אליעד: לכל דבר יש פתרון אחד סתם, מה עושים איך מתקדמים איך פותרים מה ידוע לכם איך מנתחים את זה?

ש: קודם כל דבר ראשון להזדהות איתה.

אליעד: אתה צודק הזדהינו איתה מה הלאה?

ש: ולהרגיע אותה.

אליעד: אתה צודק, מה להרגיע אותה?

ש: מה האמת עכשיו מה האמת?

אליעד: מה האמת באמת?

ש: אוקי מה האמת שאני חושב.

אליעד: מעניין מה האמת?

ש: תקשיב.

אליעד: כן.

ש: שכל בן אדם באיזשהו מקום.

אליעד: כן.

ש: מחקה או מזדהה עם משהו אחר בצורה זו או אחרת בצורה מועטה.

אליעד: איך אתה מסביר את התופעה ממה לדעתך זה נובע ממה שאתה יודע על נפש האדם בתור מומחה לנפש האדם שלומד כבר הרבה שנים מה ידוע לך בנושא נתקלת בתופעה הזאת בספרים.

ש: היא זוכרת מתי זה התחיל?

אליעד: כן זה התחיל בגיל הבר מצווה התחיל לפני שלושים שנה.

ש: לא כאילו מה גרם לזה ממתי זה?

אליעד: לא זה מילדות ככה זה לא משהו ספציפי.

ש: אני נתקל בתופעה הזאתי אני אישית מנסה לחקות אנשים אחרים לחקות להזדהות איתם.

אליעד: אבל זה משהו הרבה יותר מורכב זה בן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אני לא יודע אני צובט את עצמי לדעת שאני פה פלוס אני מרגיש שיש בתוכי דמויות כאלה ואחרות שמשפיעות עלי מפעילות אותי.

ש: זה אומר שיש לה איזשהו חוסר רצון להיות היא עצמה והיא מחפשת להיות מישהו אחר.

אליעד: יפה אפשרות אחת נכון היא לא רוצה להיות עצמה ואז היא הפכה להיות מישהו אחר מה עוד יכול להיות ואז אנחנו נצטרך למצוא למה היא לא רוצה להיות היא עצמה זאת אפשרות אחת, מה עוד יכול להיות מה שאמרת זה נכון אבל מה עוד יכול להיות מה אנחנו יודעים?

ש: אולי שכפו עליה או משהו כזה שזה דבר חיצוני גדול שאילץ אותה לצאת מעצמה היא משהו חיצוני כזה גדול.

אליעד: מה זה אומר אילץ אותה לצאת מעצמה?

ש: נניח שהיא אמרה לה את לא טובה את לא בסדר ואז היא יצאה מזה ותפסה דמות אחרת.

אליעד: נכון מה עוד אז מה ידוע לנו.

ש: היא כל כך הזדהתה עם מישהו אחר העריצה מישהו אחר שהפכה להיות כמוהו.

אליעד: אז קודם כל יש פה כמה היבטים בסיפור.

ש: מחויב שזה יוצר לה יותר טוב מרע היא רואה היא רוצה להזדהות עם משהו.

אליעד: זה חצי נכון זה נכון אבל חצי למה כי בן אדם חושב משהו משתי סיבות כי זה עושה לו טוב וכי הוא חושב שזה נכון כשאתה אומר שזה עושה לה יותר טוב מרע זה אומר שהיא חושבת את זה כי זה עושה לה טוב אבל היא גם חושבת על זה כי היא חושבת שזה נכון. בסדר עכשיו מה הטוב שזה עושה לה אבל יש פה כל מיני היבטים, תראו היבט ראשון כשבן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אוקי אז קודם כל הוא כמובן מגזים אין בן אדם שלא מזהה את עצמו אם עצם זה שהוא אמר את המילה אני אז הוא זיהה את עצמו בסדר מי זה אני לא מזהה את עצמי הוא אומר אני לא מזהה את עצמי אתה אומר לו אוקי בכלל כלום הוא אומר אני לא מזהה את הגוף שלי בכלל הוא אומר בכלל אתה אומר לו עכשיו אם אני ואתה נגיד הולכים ברחוב עכשיו יקחו מישהו יתנו לו מכה עם פטיש אתה תרגיש שזה יכאב לך הוא אומר לא אוקי ואם אני אתן לך מכה עם פטיש ברגל יכאב לך כן.

אז קודם כל אתה מזהה אין לא מזהה אם עכשיו אנחנו נקרב לך גפרור ליד אתה תרגיש או לא תרגיש אתה תרגיש נכון עכשיו איך אתה מרגיש אם אתה לא מזדהה עם הגוף שלך איך הרגשת את זה אז קודם כל תכיר בכך שעם הגוף שלך אתה מזדהה אתה אולי לא מזדהה עם התחושות שלך עם הרצונות שלך אבל הגוף שלך אתה מזדהה איתו קודם כל שבן אדם יכיר בכך, אוקי לא מחויב שיכיר בכך אבל רצוי שיכיר בכך כאילו זה לא קריטי להמשך אבל זה כבר יכניס את זה לפרופורציה כי בן אדם מתחיל אני לא יודע מי אני אני לא מזדהה עם עצמי אני רואה במראה לא מזהה את עצמי לא יודע מה אבל זה לא נכון נגיד לו מה האמת שאם עכשיו ניקח גפרור ונקרב לך ליד אתה תזיז את היד נכון אתה תרגיש את זה ואם נשים את זה במקום אחר אתה לא תרגיש אז קודם כל אתה יודע שאתה זה אתה.

אוקי יפה עכשיו בא נתקדם בעלילה בא נתקדם בעלילה מה המהות מה שאנחנו למדנו או לומדים פה שאם בן אדם לא יהיו לו רצונות מה יקרה חווית האני שלו תיעלם נכון בן אדם שאין לו רצונות אם כל מה שתרצה יקרה או כל מה שיקרה אתה תרצה אתה לא תרגיש שאתה קיים תהפוך להיות כלום התחושה של הקיום שלך תיעלם, אוקי עכשיו מה שגורם לבן אדם להרגיש שהוא זה הוא מה שגורם לך להרגיש שאני זה אני זה שיש איזו דמות שאתה מזדהה איתה אתה מזדהה עם הרצונות שלה ואז הרצונות שלך הם מתחזקים לך את החוויה של האני זאת אומרת אם בן אדם אני מוחק לו את הרצונות אין לו תחושת אני. אוקי עכשיו שימו לב כפי שאני הצגתי את הבעיה בהתחלה הבחורה לצורך העניין יש לה שתי תופעות אחד היא לא מזהה את עצמה היא אומרת אני לא יודעת מי אני לא פה לא שם שתיים נכנסו לתוכה דמויות אוקי אבל הבעיה השנייה היא תוצאה של הבעיה הראשונה זאת אומרת הדמויות שנכנסו לתוכה זה בגלל שהיא לא מזהה מי היא.

זאת אומרת אתה לא מזהה מי אתה ואז אתה מנסה להיות מישהו אז אין לך את מי להיות אז אתה ממציא איזו דמות ואז אתה מתחיל להזדהות עם הדמות אם אתה לצורך העניין לא יהיו לך שום רצונות אתה גם תוכל להפוך להיות הרבה דמויות אחרות, אוקי זאת אומרת אני כביכול הצגתי את זה שיש פה בעיה יותר גדולה לא רק שהיא לא מזדהה עם עצמה והיא לא יודעת מי היא והיא לא זה ולא זה אפילו עכשיו נכנסו לתוכה עוד דיבוקים ושדים וכל מיני סיפורים אבל האמת היא שהשני זה תוצאה של הראשון כי בגלל שהתודעה שלה אין לה רצונות משל עצמה בגלל שהבן אדם אין לו רצונות משל עצמו אז התודעה כדי להתקיים צריכה להציב איזה רצון איזה משהו ואז התודעה מתחילה להמציא לעצמה כל מיני דמויות ואז היא מדמיינת נגיד שהיא זקנה אז היא פתאום, עכשיו למה היא מזדהה דווקא עם הדמות הזאת או דמות אחרת זאת גם שאלה אבל במהות המהות היא שהבן אדם אין לו רצונות משל עצמו זאת המהות של העניין.

אוקי מה זה אומר בעצם זה אומר שהדרך לצאת מהלופ הזה היא על ידי שהבן אדם מציב לעצמו רצונות ורודף אחריהם אם אותה בחור תציב או מציבה לעצמה רצונות כלשהם ותקום בבוקר ויהיה לה רצונות משל עצמה אז אוטומטית לא יהיה מקום בראש להזדהות עם הדמויות האחרות כי הדמויות האחרות לא יהיו רלוונטיות, עכשיו יותר מזה נגיד שמישהי אומרת תקשיב יש דמות נכנסה לתוכי ושאני מרגישה שהיא מרימה לי את היד לא יודע מה היא עייפה אני עייפה כל מיני כאלה אבל אם בן אדם תהיה לו מטרה והפוקוס שלו יהיה איך אני משיג את המטרה לא יפריע לו שיש בתוכו דמויות אחרות כי הן לא באמת מפריעות לך פרקטית, הבנתם את זה זאת אומרת שימו לב אם בן אדם נגיד אומר נכנס בי שד מה אכפת לך שנכנס בתוכך שד מה אכפת לך עכשיו אם זה מפריע לך פרקטית אז זה מפריע אם זה לא מפריע זה לא יפריע איך נדע אם זה מפריע או לא נציב מטרה לך תשיג את המטרה ובוא נראה אם אתה יכול להשיג את המטרה או לא אם לא בגלל השד אז זה רלוונטי אם אתה יכול להשיג את המטרה אז מה אכפת לך שנכנס השד.

אז הצוואר בקבוק אצל אותה אחת שאין לה שום מטרה בכלל עכשיו אם היא תציב מטרה והיא תגיד שלום אני יש לי מטרה כזאת וכזאת והיא תתחיל לרדוף אחרי המטרה שלה אז לא רלוונטי כל סיפורי השדים והדמיונות יעלמו מעצמם, אוקי עכשיו אז דבר ראשון מה אמרנו קודם כל חוסר ההזדהות עם האני היא זאת שיוצרת את התחושות של ההזדהות עם דמויות אחרות הסיבה שאין הזדהות עם האני זה בגלל שאין כרגע הזדהות עם הרצונות עכשיו למה אין הזדהות עם רצונות אם עכשיו אנחנו נחקור ולמה איך התחיל הכל כשנעלמו ההזדהויות עם הרצונות עכשיו יש כל מיני סיפורים אפשריים סיפור אחד אפשרי שכשהיא הייתה ילדה לדוגמא היא רצתה דברים ואז דיכאו אותה הרצונות שלך לא חשובים הרצונות שלך לא טובים לא יודע מה ואז היא אמרה טוב אני לא רוצה כלום ולאט לאט היא הפסיקה לרצות ואז היא פתאום התחילה לדמיין אז מי אני ואז היא התחילה לדמיין כל מיני דמיונות אחרים.

אוקי ואפשרות נוספת לדוגמא נגיד שלא היה לה טוב לה עם הרצונות שלה שהיו לה רצונות שהיא לא רצתה לא יודע מלא סיפורים ועניינים שהם בסופו של דבר הובילו אותה למצב של אני לא רוצה אין לי שום רצונות, עכשיו אם בן אדם יהיה הרבה זמן בתחושה של אין לי שום רצונות אז כדי להגדיר את עצמו התודעה תצטרך לדמיין איזו דמות אז מי אני אז בוא נדמיין שאני איזה מישהו אחר אבל המילוי של הרצונות הוא בעצם מפריד אותך הוא בעצם יוצר לך את ההגדרה של האני, עכשיו מה הרצונות הבסיסיים שיש לכל בן אדם אם בן אדם אומר אני לא יודע מה הרצונות שלי.

ש: פיזיולוגיה.

אליעד: אז מה אמרנו נכון אז מתחילים עם הפיזיולוגים ברגע שאנחנו אומרים לו אוקי אתה מזדהה עם הגוף אז זה כבר יש לו רצונות יש לך רצונות יש לך רצונות שלא יכאב לך יש לך רצונות שלא פה שלא שם זה רצונות שיש אותם לכל אחד תוך כדי שאנחנו מדברים עם הבן אדם ואנחנו מנסים לעזור לו גם צריך לנסות לגרום לו להגיד אני רוצה מה היית רוצה היית רוצה לחיות חיים רגילים כן מה זה אומר עבורך חיים רגילים ואז הוא אומר חיים רגילים זה אומר שאני עובד זה וזה זה הרצונות שלו אז הנה אתה רואה יש לך רצון כזה וכזה אז כבר ליצור לו רצונות, אוקי עכשיו דבר נוסף בן אדם הרבה פעמים כשקורה לו כזה מצב הרבה פעמים בהפרעות נפשיות הבן אדם מנסה להבין למה זה קרה למה אני לא מרגיש את עצמי למה השד הזה נכנס לתוכי למה זה ולמה זה מנסה להבין וזאת מלכודת למה זאת כי לא תמיד הוא מבין למה זה קרה ובנוסף לזה גם כן לא תמיד יש תשובה לשאלה למה זה קרה כי בסוף זה יהיה חצי אקראי ולכן כשמישהו יש לו איזו בעיה בחיים הרבה פעמים הוא שואל את עצמו למה אני כועס למה אני עצבני למה אני בדיכאון למה אני לא חושב נכון השאלה למה אני לא היא לא מובילה אותנו לאיזה פתרון בן אדם צריך לשאול את עצמו מה אני רוצה יותר.

עכשיו עוד פעם אם בן אדם מחפש את האמת אז תבין למה אתה כועס נגיד אתה בדיכאון בא תנסה להבין למה אתה בדיכאון ואם תבין את זה עד הסוף אתה תגיע לשום מקום ואז יצאת מהבעיה אוקי אבל בפרקטיקה ביומיום אנשים רגילים שיש להם בעיה בלמה אני לא זה ולמה אני לא זה אל תתעמק בלמה אני לא תתעמק במה אני צריך לעשות כדי להיות כן נגיד נפלת לבור יש לך עכשיו שתי דרכים לגשת לזה אפשרות אחת בא נבין איך נפלתי לבור ואפשרות שנייה בא נבין איך אני יוצא מפה עכשיו במה אתה מעדיף להתמקד בלהבין איך נפלת לפה או איך לצאת מפה, עכשיו רוב האנשים מתמקדים איך נפתלי איך נפלתי איך הגעתי למה זה קרה לי למה זה ולמה זה ואז הם לא מגיעים לשום מקום. עכשיו בתהליכים כאלה הרבה פעמים בן אדם שמדברים איתו הוא מתחיל להתחפר אז למה אני מדמיין את הדמות הזאת אז למה נכנסו בי הגלגולים האלה אז למה אני רואה ככה וככה אז למה אני שומע קולות אומרים לו אדוני מה חשוב לך יותר חשוב לך יותר להבין למה אתה שומע קולות או אתה רוצה להפסיק לשמוע קולות מה אתה מעדיף אם אני נותן לך אפשרות אחת להבין למה ואפשרות אחת להפסיק לשמוע מה אתה מעדיף.

עכשיו אם בן אדם היה חכם מה היה אומר אני רוצה להבין למה אני רוצה להבין...
לרמות תפסיק לחשוב הרגשה של אין להרגיש אותה להרגיש את למה הוא לא רוצה מרגיש שהוא איך אפשר לא מחובר לעצמי דמיונות מבוא depersonalization derealiztion בעיה נפשית בעיות נפשיות דה פרסונליזציה דה ריאליזציה דהפרסונליזציה דהריאליזציה דיבוק דיסוציאטיביות דיסוציאציה דיסוציאציה רגשית דפרסונליזציה דריאליזציה הפרעה הפרעה דיסוציאטיבית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דה פרסונליזציה הפרעות דיסוציאטיביות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת זהות הפרעת זהות דיסוציאטיבית הפרעת ניתוק הרגשה זהות חוויה חוויות חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לא מזהה את עצמי לא מרגיש לא מרגיש את עצמי להרגיש את להרגיש את עצמי להרגיש את עצמך לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מזהה את עצמי מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מנותק מעצמי מרגיש מרגיש את עצמי ניתוק ניתוק מעצמי ניתוק רגשי ניתוקים נכנס בי דיבוק נכנס בי שד נפש פסיכיאטר פסיכיאטריה פרסונליזציה רגישות רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות
דיסוציאציה, הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות
דיסוציאציה, הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות
... הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית , ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות מה גורם להופעת תחושת דיסוציאציה וניתוק רגשי? תחושת דיסוציאציה, הפרעת דה - פרסונליזציה והפרעת דה - ראליזציה הן כל סוגים ... הפרעת זהות דיסוציאטיבית הפרעות דיסוציאטיביות טיפול בדיסוציאציה הפרעת דה פרסונליזציה טיפול בניתוק רגשי מה גורם להופעת תחושת דיסוציאציה וניתוק רגשי? ההפרעה הדיסוציאטיבית, כמו תחושת ניתוק מעצמי או תחושת דה פרסונליזציה, יכולה להיווצר ממנגנוני הגנה שנבנים כדי להתמודד עם פחדים או חרדות פנימיות. אחד הגורמים שמזינים את תחושת הדיסוציאציה הוא ... עצמו ועם החיים. הפרעת זהות דיסוציאטיבית הפרעות דיסוציאטיביות טיפול בדיסוציאציה הפרעת דה פרסונליזציה טיפול בניתוק רגשי הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מה זה הפרעה דיסוציאטיבית? סובל מניתוק רגשי, פיצול אישיות, הפרעת אישיות, מחלת נפש, תרופות לדיסוציאציה, מומחה לדיסוציאציה, פוסט טראומה ודיסוציאציה, טיפול בהפרעת דה ריאליזציה, תחושת זרות, איך ...
סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי
... פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי מה הקשר בין סכיזופרניה, פיצול אישיות והפרעה דיסוציאטיבית? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בהסבר מפורט ומעמיק על סכיזופרניה, פיצול ... אותו האדם כי אינו מוכן לאבד את הפריבילגיות של הזהות הקודמת. זוהי הוכחה לכך שיש לו מודעות כלשהי לרצף של האני שלו. האם באמת קיימת הפרדה מלאה בין הזהויות השונות בהפרעה דיסוציאטיבית? אליעד טוען שההפרעה מתבטאת בכך שהאדם מצליח לשכנע את עצמו ואת הסביבה ...
דיכאון וחרדה, טיפול בחרדה - הזדהות רגשית, ניתוק רגשי, דיסוציאציה, רצון אישי, התנתקות רגשית
... וכיוב), שיגדירו מצב כזה של ניתוק רגשי התנתקות רגשית, כהפרעת אישיות (הפרעה דיסוציאטיבית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת דה ריאליזציה וכיוב). ואעפכ, בנפש האדם קיימת גם ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... בדיבור הפרעה בזהות המינית הפרעה בי פולארית הפרעה ביכולת הזיהוי הפרעה ביפולרית הפרעה בתשוקה המינית הפרעה דו קוטבית הפרעה דיכוטומית הפרעה דיסוציאטיבית הפרעה דיסמורפית הפרעה דלוזיונית הפרעה דלוזיונלית הפרעה דתית הפרעה התנהגותית הפרעה התנהגותית מרדנית הפרעה התפתחותית הפרעה חברתית הפרעה טורדנית ...
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
... במשוגעים, טיפול בהפרעה דלוזיונית, איך נוצרות מחלות נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? סכנה לטפל באחרים, איך לטפל במחלות נפש? איך לרפא הפרעה נפשית? תרופות להפרעת התנהגות, טיפול בהפרעה דיסוציאטיבית , שיטות לטיפול בהפרעות התנהגות, השפעת המטפל על המטופל, מבוא לטיפול בהפרעות התנהגות, מה זה חכם אמיתי? ...
הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיויות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה
הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיויות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא באה לידי ביטוי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הידועה גם כפיצול אישיות או הפרעת אישיות מרובת פנים, היא מצב שבו אדם חווה ניתוק בין חלקי האישיות שלו. אליעד כהן מתאר את המקרה של נערה בשם תהילה, שהיא דוגמה קיצונית לכך, עם כ - 30 זהויות שונות. הפרעה זו מתבטאת בכך שלעתים קרובות האדם לא זוכר את ההתנהגות או ההתנסויות של חלק מהזהויות שהוא נמצא בהן, כאשר כל דמות מייצגת צדדים שונים של האישיות. לדוגמה, ... לא זוכרת את מה שעשתה בזמן הזהות האחרת. הפרעה זו נובעת ממנגנון הגנה פסיכולוגי חזק מאוד, שבו אדם מתכחש לחלקים מעצמו או מזהותו, במיוחד כתגובה לטראומות או חוויות קשות. מנגנון זה מאפשר לאדם להתמודד עם ... יצירת זהויות שונות. איך מאבחנים ומטפלים בהפרעת זהות דיסוציאטיבית? אליעד מציין שכשמטפל נפגש עם אדם הסובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית, הוא עשוי לחוות מקרים בהם האדם עובר פתאום לדמות אחרת. לדוגמה, נערה שתוך כדי שיחה עם המטפל עוברת לאישיות אחרת ואחר כך טוענת שהיא לא זוכרת את ... שהייתה בדמות השנייה. זהו ביטוי מובהק להפרעה. אליעד טוען שחשוב שהמטפל לא יראה סימני הפתעה או יחשוב שהמצב מוזר, אלא ינסה להבין את המשמעות העמוקה של ההתנהגות ולסייע למטופל לקשר את חלקי האישיות השונים ... פנימיות, ואין הכוונה שכל אדם סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית במובנה הקיצוני. כל אדם עשוי להתנהג בצורה שונה במצבים שונים, כמו למשל להיות כועס, נגרם לתחושות של עבד או להרגיש כאילו הוא הומלס. ההבדל בין אדם הסובל מהפרעה לבין אדם רגיל הוא במידת ההקצנה של ההתנהגות וביכולת של האדם להבדיל בין הדמויות. לדוגמה, אם אדם נכנס לדמות של רוצח כאשר הוא כועס, הוא עשוי להרגיש תחושות ... לאובדן עצמי כמו במקרים של פיצול אישיות דיסוציאטיבי. איך אפשר להוכיח שהאדם זוכר את מה שקרה בדמויות אחרות שלו? אליעד מציע דרך להוכיח שהאדם הסובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית זוכר את מה שקרה בזמן שהיה בדמויות אחרות. הוא נותן דוגמה שבה מלמדים את האדם מידע חדש כאשר הוא נמצא בדמות מסוימת, ואז בודקים אם הוא זוכר את המידע כאשר ... אדם מזדהה עם דמות בעלת מחלה, הוא עשוי להרגיש את תסמיני המחלה כאילו הם פיזיים. מהו הפתרון המעשי לטיפול באדם עם הפרעת אישיות מרובת פנים? הפתרון לטיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, לפי אליעד, הוא להבין את המהות של כל דמות ולהבין מה היתרון שהאדם מוצא בה. כל דמות מייצגת צורך או פחד פנימי, והמטרה היא לספק לאדם ... להפחית את הצורך להזדהות עם דמות זו. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בפיצול אישיות? האם פיצול אישיות הוא אמיתי? מה הקשר בין טראומה לפיצול אישיות? איך מזהים
שמיעת קולות בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים
... קולות בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים כאן יתבאר, מה צריך לעשות ואיך להתמודד, במקרה של הפרעת זהות דיסוציאטיבית סכיזופרניה פרנואידית. באופן כללי ואצל ילדים בפרט וכיוב. כגון לדוגמא, ילד ששומע קולות בראש, שאומרים לו שהוא צריך לפעול כך או אחרת, בצורה שאינה הגיונית. כי ... שהוא צריך לחזור על כל דבר שהוא עושה, ולעשות כל דבר מספר פעמים וכיוב. שזה בעצם סוג של הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים. וכאן יתבאר איך להתמודד עם העניין. ומי שיתבונן בעניין, יראה שיש כאן כמה נקודות שצריך לחזק אותן ולהבהיר אותן לילד ולאדם שסובל משמיעת ... שמדבר איתו. ואחד הדברים החשובים ביותר, בהתמודדות עם סכיזופרניה אצל ילדים ובהתמודדות עם הפרעת אישיות גבולית של ילדים, זה, להחזיר את האחריות האישית, לילד. דהיינו,, בכל פעם שהילד אומר שמישהו אחר אומר לו משהו, צריך להבהיר לילד, שזה לא מישהו אחר זר לגמרי, ... המסר הראשון הוא, שצריך להחזיר את השליטה לידיים של אותו האדם ששומע קולות בראש סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית. וצריך להבהיר לו, שזה לא מישהו חיצוני לו, אלא שזה קול פנימי בתוכו, קול אישי שלו, ושהוא יכול לבחור בבחירה חופשית, האם להקשיב לאותו הקול, או לא להקשיב ... לאותו הקול. וצריך עוד להבין, שכאשר הילד אומר שהוא שומע קולות בראש וכיוב, אין מדובר בהפרעה נפשית ובמחלה פסיכיאטרית, כגון הפרעת אישיות גבולית של ילדים וכיוב, אלא בסך הכל מדובר בחוסר הבנה של הילד, את המנגנון הפנימי שלו עצמו. כי הילד מרגיש ספקות בתוכו לגבי כל מיני דברים. והוא לא יודע ... שהילד בסך הכל מדבר על המחשבות השונות שיש בתוכו, ושהוא לא יודע איך להתמודד איתם. וכל פסיכיאטר פסיכולוג שיאמר שהילד האדם הוא משוגע, ושהילד האדם סובל מהפרעת אישיות גבולית סכיזופרניה פרנואידית וכיוב, הרי שהמשמעות של זה היא, שאותו פסיכיאטר פסיכולוג, פשוט לא מבין ולא יודע להבין את הנפש של אותו האדם. ולכן הפסיכיאטר מסיר מעצמו אחריות, ואומר שאותו האדם פשוט סובל מהפרעה נפשית וכולי. אך האמת היא, שבסך הכל מדובר על תהליך, שבו הילד מתמודד עם מחשבות שונות בתוכו. והילד שחש אי נוחות מהמחשבות האלו, הוא מנסה ליצור רושם, כאילו זה ... מדורגת, החזרנו את האחריות המלאה לאדם. ובסיכומו של דבר, שמיעת קולות בראש, היא לא מחלה פסיכיאטרית, והיא לא הפרעה נפשית. אלא היא תהליך טבעי שיש אצל כל אדם. שבו, עולות בתוכו מחשבות כאלו ואחרות מסיבות כאלו ואחרות. והאדם שלא מבין מהיכן המחשבות מגיעות, אז נראה לו שזה מישהו ... לזכור, שיש לו בחירה חופשית, האם להקשיב לקולות שיש לו בראש או שלא. ובמקום לפנות לטיפול פסיכיאטרי, שיקטלג את האדם כמשוגע... במקום זה רצוי מאוד לפנות לאיש מקצוע אמיתי, שבאמת מבין מה עובר על הנפש של הילד ושל האדם ששומע קולות בראש וכיוב. והוא יכול לעזור לאדם ...
טיפול בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות
טיפול בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות
... בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות מהו ניתוק רגשי ואיך הוא מתבטא בחיי היום - יום? ניתוק רגשי הוא מצב שבו האדם מרגיש מנותק מהמציאות כאילו הוא לא נמצא פה. אליעד כהן מסביר כי ניתוק יכול לנבוע ממשהו מודחק שנמצא בתת - המודע ומטריד את האדם מבלי שיהיה מודע לכך באופן מלא. למשל, אדם שקורא ספר יכול לאבד ריכוז בגלל רעב. הרעב המציק גורם לתודעתו לעבור למחשבות על אוכל, וכך הוא מתנתק מהפעילות הנוכחית של קריאת הספר. הדרך לטפל במצב כזה היא להבין מה מציק לו (רעב), לטפל בזה (ללכת לאכול), ואז יוכל להתרכז שוב בפעילות המקורית שלו. אם לא יטפל בכך, ימשיך לאבד ריכוז שוב ושוב. מה גורם לניתוק קיצוני שבו האדם לא זוכר מה הוא עושה? ניתוק קיצוני מתרחש כאשר האדם אינו מודע כלל לפעולותיו. לדוגמה, נהג שחוצה צומת באור אדום או מתנגש בחפץ ולא זוכר את האירוע, חווה ניתוק עמוק. אליעד כהן מדגיש כי במצבים כאלה האדם לא מודע אפילו לכך שהוא התנתק. הוא ממשיך בפעולותיו כאילו שום דבר לא קרה, ורק מאוחר יותר מבין שהיה אירוע כלשהו שאין לו זיכרון לגביו. מצב זה מתואר על ידו כנובע מהדחקה מאוד חזקה של מחשבות או ... רצויים. מהו מנגנון ההדחקה שגורם לניתוק מוחלט? הסיבה לניתוק מוחלט, על פי אליעד, היא הדחקה חזקה במיוחד. הוא מתאר מצב בו המוח מאמין שאם האדם יחשוב על נושא מסוים שהוא מנסה להדחיק, הדבר יהווה עבורו סכנת חיים ממשית. כאשר המוח ... נכנס למצב הישרדותי שבו הוא מעדיף להתנתק לחלוטין מאשר להיחשף לאותה מחשבה. דוגמה שהביא אליעד היא מצב שבו האדם מרגיש שאם יחשוב על משהו מסוים, הוא ימות - כלומר, הוא חווה פחד קיצוני מהמחשבה עצמה. כיצד ההדחקה יוצרת קונפליקט פנימי המוביל לניתוק? בתוך התודעה מתקיימות שתי ישויות: ישות אחת שמוטרדת מאוד מהנושא המודחק, וישות שנייה שמסרבת בכל מחיר להתמודד איתו. כאשר הישויות האלה מתנגשות, ונושא מודחק מצליח ... החוצה, נוצרת סיטואציה שבה התודעה מתנתקת לחלוטין. המצב כה קשה עד שהאדם לא רק שוכח את הפעולה שעשה, אלא אפילו לא מודע לכך שקרה משהו מיוחד. לדוגמה, אליעד נותן המחשה של מצב שבו אדם מרגיש שאם הוא יחקור את ... לגשת אל אותו אזור מודחק גורם לניתוק תודעתי. כיצד מטפלים בהפרעות ניתוק ודיסוציאציה? כדי לטפל בהפרעות ניתוק, אליעד מדגיש את הצורך לזהות את המחשבות והרגשות המודחקים. הטיפול כרוך בבירור מעמיק של התחושות והזיכרונות שהאדם נמנע מהם, ובניסיון מודע להעלות ... ותחושות קשות מאוד. מה הקשר בין ניתוק לשיתוק שינה? בנוגע לשיתוק שינה, אליעד מסביר שמדובר בתופעה שונה. בשיתוק שינה, האדם מרגיש שהגוף שלו נרדם בעוד הראש והמחשבה עדיין ערים. התחושה של שיתוק הגוף בעת ...
דיסוציאציה וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני?
דיסוציאציה וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני?
דיסוציאציה וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני? מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא קשורה לתחושת ניתוק מהאני? תחושת ניתוק מעצמך והפרעת זהות דיסוציאטיבית הן תופעות נפשיות שמתבטאות בכך שהאדם לא מרגיש מחובר לעצמו, לא מזדהה עם האני שלו וחווה את עצמו כישות זרה. הסיבה ... מתוסכל. במצב כזה, האדם מתחיל להרגיש בלבול לגבי זהותו האמיתית. איך שינויים קיצוניים במצב הרוח גורמים לתחושת ניתוק מהזהות העצמית? כשהמצבים הרגשיים משתנים בצורה דרסטית מדי, האדם מתחיל ... אלא הוא רק הצופה - מי שמתבונן על הכל מבחוץ, כמו בסרט שהוא אינו חלק ממנו באמת. מה זה אומר להיות הצופה במצב של דיסוציאציה? המושג הצופה מתאר את המצב שבו האדם מרגיש שהוא כבר לא חלק מהחוויה ... לנוע, אך התחושה היא כמו של רובוט או מכונה - אין חיבור אמיתי לחיים או לרגשות, האדם רק צופה במתרחש מבלי להרגיש את עצמו באמת. מצב זה מוביל לתחושת בדידות, ניכור וחוסר אותנטיות, ויכול להחמיר לתופעות נפשיות מורכבות כמו הפרעת זהות דיסוציאטיבית. איך האדם יכול לשוב ולהתחבר אל האני האמיתי שלו? הדרך לחזור ולהתחבר לעצמך, לתחושה אותנטית ושלמה של האני, מתחילה קודם כל מהבנת מקור הבעיה. תחושת הניתוק אינה נובעת מכך שהאדם באמת אינו קיים או שהוא רק הצופה. הבעיה האמיתית ... ושיוך רגשי, ומגוון תהליכים פנימיים שונים. האני שלך הוא השילוב של כל השכבות האלו ביחד. הטעות שגורמת לתחושת הניתוק היא שהאדם בטעות מזהה את עצמו רק עם שכבה אחת - החיצונית או הפנימית - ומתעלם מהמורכבות האמיתית שלו. איך להתגבר על תחושת ניתוק ולהתחבר מחדש לזהות העצמית? כדי לשוב ולהתחבר אל הזהות האמיתית שלך ולהתגבר על תחושת הניתוק, עליך להכיר ולהבין את המורכבות הפנימית שלך. עליך להבין שהזהות ... המורכבות של האני שלך, ככל שתבין שזו תופעה טבעית והגיונית שיש לך מצבים פנימיים שונים - כך תפחת תחושת הזרות והניתוק מהעצמי שלך. החיבור המחודש יתרחש ככל שתעמיק את ההכרה העצמית, וככל שתראה את עצמך בצורה אותנטית ושלמה יותר. סיכום עיקרי התובנות בנושא דיסוציאציה ותחושת ניתוק: תחושת ניתוק נובעת ממצבי רוח משתנים באופן קיצוני המבלבלים את תחושת הזהות. האדם ... של האדם בכל המורכבות הפנימית שלו. על ידי הבנת ההסבר הזה והפנמתו לעומק, ניתן להפחית ואף לפתור את תחושת הניתוק ולהגיע לחיבור עצמי עמוק ובריא יותר. הפרעת זהות דיסוציאטיבית תחושת
לחבר את השכל והרגש, להבין את הרגש, להרגיש את השכל, שכל או רגש, מודעות עצמית, להיות מחובר לעצמך, להתחבר לעצמך, להבין את עצמך, להרגיש את עצמך, להיות מודע לעצמך, להקשיב לעצמך
לחבר את השכל והרגש, להבין את הרגש, להרגיש את השכל, שכל או רגש, מודעות עצמית, להיות מחובר לעצמך, להתחבר לעצמך, להבין את עצמך, להרגיש את עצמך, להיות מודע לעצמך, להקשיב לעצמך
... את השכל והרגש, להבין את הרגש, להרגיש את השכל, שכל או רגש, מודעות עצמית, להיות מחובר לעצמך, להתחבר לעצמך, להבין את עצמך, להרגיש את עצמך, להיות מודע לעצמך, להקשיב לעצמך איך לחבר בין השכל לרגש באופן מעשי? אליעד ... משנה שפוטרתי, כי אולי אמצא עבודה טובה יותר או אולי זה לטובה. ועדיין, הוא לא מרגיש באמת טוב, משום שבתוכו הוא לא לגמרי בטוח באמיתות הטענה השכלית הזו. מדוע לפעמים אנחנו לא מצליחים להרגיש את מה שאנחנו חושבים? לפי אליעד כהן, הסיבה לכך היא שקיים ספק פנימי בתוכנו. על פני השטח ... ונמשיך לבדוק ולשאול שאלות, כך תפחת ההתנגדות הרגשית הפנימית, ונוכל באמת להרגיש את מה שאנחנו מבינים. מדוע חשוב לכתוב את המסקנות על דף ולשאול שאלות? הכתיבה על דף ... במצב זה, אין קונפליקט פנימי ואנחנו חווים שלמות פנימית. כאשר אנחנו לא מרגישים משהו שאנחנו טוענים שאנחנו מבינים, זה סימן שקיימת אי התאמה פנימית ושאנחנו למעשה משקרים לעצמנו. מה זה אומר להרגיש את השכל ולהבין את הרגש? להרגיש את השכל פירושו שהאמת השכלית אינה רק מחשבה אלא הופכת לחוויה רגשית עמוקה. להבין את הרגש ... עמוקה ואמיתית. איך לחבר בין שכל לרגש? כיצד להיות מודע לעצמך? למה אני לא מרגיש את מה שאני מבין? איך להבין את הרגשות שלי? איך להגיע למודעות עצמית מלאה? איך להרגיש את מה שחושבים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעה דיסוציאטיבית, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעה דיסוציאטיבית, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, קואצ'ר, ייעוץ אישי בנושאי הפרעה דיסוציאטיבית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:46:15 - wesi1