אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים?

מטפל, בין אם הוא פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מאמן או כל דמות אחרת המסייעת לאנשים, עשוי להרגיש לעיתים השפעה רגשית שלילית מהבעיות של המטופל. כאשר המטפל עוזר לאחרים, הוא נדרש להקשיב ולעזור לפתור את בעיותיהם, אך כיצד הוא יכול להימנע להרגיש רע ולסבול יחד עם המטופל? כיצד הוא יכול להזדהות עם הבעיות מבלי לקחת אותן אישית?

מהי הזדהות רגשית ומה סכנותיה?

הזדהות רגשית מוחלטת היא גישה בה המטפל חווה את רגשות המטופל ומרגיש את הסבל שלו כאילו היה סבלו שלו. אם המטפל יזדהה בצורה מוחלטת עם המטופל, הוא עלול להתחיל לחוות את הסבל של המטופל ולהימשך אליו, ובכך להיתקל בקשיים רגשיים ובסכנה להיפגע מהמצב. דימוי לכך הוא ניסיון לחלץ מישהו שנפל לבור: אם לך אין עוגן יציב, אתה עלול להימשך לתוך הבור בעצמך.

הפתרון הנכון - גישה שונה כלפי המצב

הפתרון הוא לפתח נקודת מבט שונה, כזו שבה המטפל לא רואה את הסבל של המטופל כבעיה אמיתית, אלא כמצב מושלם. לדוגמה, אם המטופל אומר "אני בדיכאון ורוצה למות", המטפל יכול לדמיין את עצמו חווה את אותם רגשות, אך לא להרגיש רע מהם. המטפל מבין שאין באמת "רע" במצב זה, אלא רק בהבנה שהמטופל מרגיש שהוא לא יכול לשנות את רגשותיו.

למה המטפל לא צריך לשנות את המטופל?

הבעיה של המטופל איננה הסבל עצמו, אלא תחושת ה"אין ברירה". המטפל לא אמור "להציל" את המטופל, אלא להראות לו שהוא יכול לבחור אחרת. אם מטופל אומר "אני שונא את החיים", המטפל יכול להראות לו שהוא לא חייב להרגיש כך. הוא יכול לבחור לאהוב את החיים. המטפל עוזר למטופל להכיר בכך שהוא יכול לבחור את רגשותיו, ושאין חובה להרגיש רע או להישאר במצב זה.

הקשר בין טיפול להבנה שהמטופל הוא אלוהים

אם המטפל מבין שהמטופל הוא ישות אינסופית שבחר לחוות סבל, הוא יכול להראות לו שהוא יכול לבחור להפסיק את הסבל. גישה זו מדברת על היכולת לבחור את רגשותינו, וכך מאפשרת למטופל להבין שאין בעיה אמיתית במצבו, אלא רק בתפיסתו את המצב. התפקיד של המטפל הוא להחזיר את המטופל לכוח הבחירה שלו, ולהראות לו שהוא יכול לשנות את המצב שלו מתוך תובנה שהכל מושלם כפי שהוא.

מהו טיפול נכון?

הגישה הנכונה בטיפול היא לא לנסות "להציל" את המטופל, אלא להוביל אותו להבנה שהוא לא צריך להציל את עצמו. ברוב המקרים, המטפל רואה את המטופל כמי שמצוי בבעיה אמיתית, ומנסה לעזור לו להימנע מהסבל. אך המטפל הטוב הוא זה שמבין שאין בעיה אובייקטיבית במצב המטופל, וההסבל מגיע רק מההבנה שהמטופל לא בוחר את רגשותיו.

מה חשוב לדעת על טיפול ממקום של הזדהות בריאה?

הזדהות עם המטופל היא חיונית, אך צריך לעשות זאת מתוך מקום שבו המטפל מבין שהמצב של המטופל הוא לא רע או בעייתי, אלא שהמטופל פשוט "שכח" שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל טוב לא מרגיש רע מהבעיות של המטופל, משום שהוא מבין שאין בעיה אמיתית בסבל. הוא עוזר לו לא מתוך רחמים או רצון לשנות את מצבו, אלא מתוך רצון להחזיר לו את הבחירה והשליטה על רגשותיו.

סיכום

הדרך הנכונה שבה מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים היא להזדהות עם הסבל, אך מבלי להרגיש מאוים ממנו. על המטפל להבין שאין בעיה אמיתית במצב המטופל, ושכל סבל הוא תוצאה של תפיסה שגויה או של "שכחה" שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל לא מנסה "להציל" את המטופל, אלא להחזיר לו את הבחירה, וללמד אותו שהוא יכול לשנות את רגשותיו ולבחור במציאות שונה.
איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים?

כאשר אדם עוזר לאחרים, בין אם הוא פסיכולוג, מאמן, יועץ או פשוט חבר שמקשיב לצרותיהם של אנשים אחרים, לעיתים הוא עלול להרגיש מושפע רגשית מהבעיות שלהם. השאלה היא איך אפשר לעזור לאחרים מבלי לקחת את הסבל שלהם על עצמנו ולסבול יחד איתם?

האם ניתן לטפל באנשים מבלי להזדהות איתם?

אפשרות אחת היא להתנהג כמו רובוט. לדוגמה, כשמישהו מחפש בגוגל "איך להתאבד?", גוגל לא מרגיש רע מזה, כי הוא לא מזדהה עם השואל. אם מטפל יתייחס לאנשים כמו מכונה, ללא הזדהות רגשית, לכאורה הבעיה נפתרה - אך זו אינה גישה שעובדת בטווח הארוך, כי טיפול הוא מקצוע שדורש הזדהות, אחרת זה יהיה משעמם וחסר משמעות.

מטפל שמנותק לחלוטין רגשית עלול להרגיש חסר משמעות בעבודתו. אם העבודה שלו היא רק בשביל כסף, בלי עניין אמיתי, הוא לא יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן. מטפל טוב באמת הוא אדם שנכנס לעומק הבעיה של המטופל, מרגיש אותה וחווה אותה כאילו היא הבעיה האישית שלו.

הסכנה שבהזדהות רגשית מוחלטת

מצד שני, אם המטפל יזדהה באופן מוחלט עם הבעיה של המטופל, הוא עלול לסבול בעצמו. למשל, אם מישהו מספר שהוא בדיכאון ורוצה להתאבד, והמטפל מזדהה איתו לחלוטין, הוא בעצמו יתחיל לחוש דיכאון ואובדנות. זו אחת הסכנות הגדולות ביותר בטיפול - שהמטפל עצמו יתחיל להרגיש כמו המטופל וייחשף לרגשות שליליים שעלולים להשפיע עליו.

דימוי טוב לכך הוא ניסיון לחלץ מישהו שנפל לבור: אם לך אין עוגן חזק מחוץ לבור, אתה עלול ליפול יחד איתו. אם רכב מנסה לגרור רכב אחר תקוע, אבל אין לו אחיזה יציבה, שני הרכבים עלולים להיתקע. אם אתה מציל מישהו שטובע, אבל אתה עצמך לא יודע לשחות היטב, שניכם עלולים לטבוע יחד.

איך אפשר להזדהות עם המטופל ועדיין לא להרגיש רע?

הפתרון הנכון הוא לפתח נקודת מבט שונה. מטפל טוב מסוגל להיכנס להרגשה של המטופל - ממש לדמיין שהוא חווה את הסבל של המטופל - אבל מבלי להרגיש מזה רע. איך זה אפשרי? התשובה היא שהמטפל צריך להגיע לתובנה שהמצב של המטופל הוא מושלם כפי שהוא.

למשל, אם מטופל אומר "אני בדיכאון ורוצה למות", המטפל צריך להיות מסוגל לדמיין את עצמו חווה את אותם רגשות, ועדיין להרגיש שלם עם זה. כלומר, להבין שאין באמת רע בכך שמישהו מרגיש רע. אם אתה כמטפל מסוגל לחשוב שהמצב של המטופל הוא מושלם כפי שהוא, אז גם כשאתה מזדהה איתו לחלוטין, זה לא פוגע בך.

למה לעזור למטופל אם מצבו מושלם?

אם באמת הכל מושלם ואין בעיה, למה בכלל לעזור למטופל? התשובה היא שהמטרה האמיתית של מטפל טוב היא לא לשנות את המצב של המטופל, אלא לתת לו בחירה. הבעיה של המטופל היא לא בכך שהוא סובל, אלא בכך שהוא מרגיש שהוא חייב לסבול. המטפל לא צריך "להציל" את המטופל, אלא להראות לו שהוא יכול לבחור.

אם מטופל אומר "אני שונא את החיים ורוצה למות", המטפל יכול להראות לו שהוא לא חייב להרגיש כך. הוא יכול לבחור בכך, אבל הוא גם יכול לבחור לאהוב את החיים. כשהמטפל עוזר למטופל להגיע להבנה הזו, הוא בעצם משחרר אותו מהכבלים הרגשיים שלו.

איך גישה כזו משנה את חוויית הטיפול?

רוב המטפלים עובדים מהנחת יסוד שהמטופל באמת בבעיה, ולכן הם מרחמים עליו ורוצים להציל אותו. אך גישה זו שגויה, כי היא רק מחזקת את האמונה של המטופל שהוא במצב נורא. מטפל טוב באמת הוא כזה שמבין שהמטופל רק "שכח" שהוא יכול לבחור איך להרגיש, ולכן הוא עוזר לו להיזכר בכך.

כשמטופל אומר "אני בדיכאון כי עזבו אותי", רוב המטפלים ינסו להוציא אותו מהדיכאון, אבל מטפל טוב באמת יראה לו שהוא יכול לבחור אם להיות בדיכאון או לא. הוא יראה לו שאין בעיה אמיתית במצב שלו, אלא רק בתפיסה שלו את המצב.

הקשר בין טיפול נכון לבין ההבנה שהמטופל הוא אלוהים

אם מטפל היה מבין שהוא אלוהים, במובן שהוא בוחר את כל מה שקורה לו, אז כשהוא היה רואה מטופל, הוא היה מבין שגם המטופל הוא אלוהים. כלומר, המטופל הוא ישות אינסופית שבחרה לחוות סבל, והיא יכולה גם לבחור אחרת.

כאשר מטופל בא לטיפול ואומר "יש לי בעיה", מה שהוא בעצם אומר זה "אני לא אלוהים, אני לא בוחר את מה שקורה לי". אבל אם המטפל מבין שהמטופל הוא למעשה אלוהים שהתנתק מהידיעה שהוא שולט במציאות שלו, אז הוא יכול להראות לו את זה.

הגישה הנכונה בטיפול: לא להציל את המטופל

מטפל שלא מבין זאת מנסה "להציל" את המטופל מתוך רחמים, אבל מטפל טוב באמת לא מנסה להציל אף אחד. הוא פשוט מזכיר למטופל שהוא בעצמו יכול לבחור איך להרגיש, איך לחשוב ואיך לחיות.

לכן, מטפל טוב לא מרגיש רע כשהוא מקשיב לסבל של אחרים, כי הוא יודע שהסבל הוא לא בעיה אמיתית. הוא יודע שהמטופל יכול לבחור אחרת. ולכן, כשהוא עובד עם מטופל, הוא לא מנסה להוציא אותו מהמצב, אלא רק מראה לו שהוא יכול לבחור.

סיכום

כדי שמטפל לא ירגיש רע מהבעיות של המטופלים שלו, הוא צריך להבין שהבעיות אינן באמת בעיות. הדרך להגיע לכך היא להיכנס לעולם הפנימי של המטופל, להזדהות איתו לחלוטין, אבל לא להרגיש רע מההזדהות, כי הוא מבין שאין באמת בעיה. כאשר מטפל מצליח להבין זאת, הוא יכול לטפל באחרים מתוך שלווה, ללא סבל וללא עומס רגשי.
האם לטפל באנשים? האם אני יכול לטפל באנשים? האם אני יכול לעזור לאנשים? יחסי מטופל מטפל, בעיות של מטפלים, הדרכת פסיכיאטרים, סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, האם להזדהות עם המטופל? איך להזדהות עם המטופל? הזדהות רגשית, להציל את המציל, להציל את העולם, בודהיזם, גישות של מטפלים, איזה מטפל מומלץ? הזדהות מטופל מטפל, סכנות בטיפול באנשים, האם אני מתאים לטפל באנשים? להקשיב לבעיות של אנשים, אלוהים בא לטיפול, אלוהים מטפל באנשים, מורה רוחני מואר, המטפל כאלוהים, האם המטפל רוצה לעזור לי? תהליך טיפולי, שקרים של מורים רוחניים, אמפתיה של מטפל, הכאב הנפשי של המטפל, חשיבותה של אמפתיה, להיכנס לנעליים של מישהו אחר, להיכנס לנעלי הזולת, תקשורת בין אישית, הזדהות יתר עם המטופל, אמפתיה בטיפול, מטפל אמפתי, כשל אמפתי, ההבדל בין אמפתיה והזדהות בטיפול, המטפל כמיכל, רגשות המטפל בטיפול, יחסי מטפל מטופל גבולות, בדידות המטפל, הכלה בטיפול, אמפתיה בטיפול פסיכולוגי, טיפול למטפלים, טיפול לפסיכולוגים, בעיות של פסיכולוגים, איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכותרפיסט? שיקולים בבחירת מטפל, איך לבחור מאמן? שיקולים בבחירת פסיכולוג
לטפל במחלה נפשית שקרים לטפל בבעיות נפשיות מתאים לטפל באנשים רגשות שליליים הכלה בטיפול פסיכולוג רגש שלילי מאמנים מטפל טוב לטפל באנשים איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל איך להזדהות עם המטופל בעיה בעיות גישות גישות טיפוליות האם להזדהות עם המטופל הבעיות של המטופל הדרכת מטפלים הדרכת פסיכולוגים הדרכת פסיכותרפיסטים הזדהות הזדהות עם המטופל הזדהות עם מטופלים הזדהות של המטפל עם המטופל טיפול טיפולי טיפולים לא להרגיש רע לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל לא להרגיש רע מהזדהות לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל להזדהות להזדהות עם המטופל להרגיש להרגיש רע להרגיש רע מהבעיות של המטופל להרגיש רע מהזדהות עם המטופל לקחת לקחת איתך את הבעיות של המטופל מטופל מטופלים מטפל מטפלים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכותרפיה פסיכותרפיסט תרפיה
להרגיש רע - למה אנשים נהנים להרגיש רע (לכעוס / לשנוא / לקטר וכיו"ב) ?
להרגיש רע - למה אנשים נהנים להרגיש רע (לכעוס לשנוא לקטר וכיוב) ? כפי שכבר ביארתי בכל דבר בעולם יש שכל כלשהו. והאדם רוצה להרגיש טוב. והאדם עושה רק את מה שגורם לו להרגיש טוב. ... שהעבר לא יחזור על עצמו. הרע עוזר לאדם להגדיר את הרצון שלו ולהבין את עצמו. וזו בעצם הסיבה שיש אנשים שנהנים להרגיש רע ואפילו להיות בדיכאון. כי כאשר האדם מרגיש רע, הוא כאילו מרגיש שהוא מחובר לעצמו, מקשיב לעצמו, מבין את עצמו וכולי. לסיכום: ההסתכלות של האדם על הרע, עוזרת לאדם להגדיר את עצמו ולהבין ...
סיבות / סיבתיות / סיבה ותוצאה - מדוע סיבות גורמות לאדם להרגיש *רע*?
...גורם לעצמו לחשוב כאילו הטוב של האירוע נמצא במקום אחר שהוא לא האירוע עצמו. כאשר האדם מחפש סיבות, הוא בעצם יוצר מחשבה שכאילו הדבר עצמו לא מספיק טוב בפני עצמו, וכאילו צריך סיבה חיצונית לדבר כדי שתהיה לו זכות קיום. מצד האמת, כל דבר טוב בפני עצמו כפי שהוא בלי שום סיבה נוספת. ולכן, חיפוש הסיבות גורם לאדם להרגיש רע, כי הוא משדר לאדם כאילו הדבר עצמו לא מספיק טוב. אז מה עושים? קיימות 2 אפשרויות בחירה עבור האדם ששתיהן מובילות לאותה התוצאה. אפשרות 1 - לא לחפש...
הסוד של הטוב והרע - מה גורם לאדם להרגיש רע? איך להרגיש טוב באמת?
... של הטוב והרע - מה גורם לאדם להרגיש רע? איך להרגיש טוב באמת? כל זמן שהאדם רוצה להרגיש טוב, וכל זמן שהאדם מחפש את הטוב, הרי שהוא מרגיש רע. וגם מי שהוא מרגיש טוב, כל זמן שהוא רוצה להרגיש יותר טוב, הרי שגם הוא מרגיש רע. כי מי שהוא מרגיש אך ורק טוב תמיד, הרי שהוא לעולם לא מרגיש רע. וכאשר אין רע, גם לא שייך להרגיש יותר טוב. כי יותר טוב שייך להרגיש, רק כאשר יש גם רע. שאז האדם יכול לומר שהוא מרגיש טוב, אבל לא מספיק טוב, דהיינו, גם רע, שאז האדם ... לא שייך רע, אז לא שייך שדבר אחד יהיה יותר טוב מדבר אחר. והסימן לכך שהאדם מרגיש טוב באמת, הוא כאשר האדם מפסיק לחפש את הטוב. כי בתוך האדם יש יצר הרסני שגורם לאדם להרגיש רע. והיצר ההרסני הזה, הוא הרצון של האדם להרגיש טוב. כי הסיבה היחידה שבגללה האדם מרגיש רע, היא רק משום שהוא רוצה להרגיש טוב. כי בלי לרצות להרגיש טוב, אי אפשר להרגיש רע. וכל הסבל שיש לאדם בחיים, נובע רק משום שהוא רוצה להרגיש טוב. ובנוסף, גם כאשר האדם כבר מרגיש טוב, הרי שגם אז הוא לא מרגיש טוב בשלמות. כי שלמות יש רק למי שבשלמות ... כרצונו, הרי שלעולם זה לא בשלמות. כי תמיד גם כאשר האדם כבר כן מרגיש טוב, הרי שתמיד הוא רוצה להרגיש יותר טוב. כך שהרצון של האדם להרגיש טוב, הרצון הזה גורם לכך שהאדם ירגיש רע. ובנוסף הוא גורם לכך שגם כאשר האדם כבר כן ירגיש טוב כרצונו, עדיין הוא לא ירגיש טוב בשלמות, אלא ירצה להרגיש טוב יותר. ובנוסף, גם כאשר האדם כבר כן מרגיש טוב, הרי שתמיד האדם מפחד לאבד את הטוב שיש לו, והוא חושש מכך שהוא ירגיש רע או פחות טוב. ונמצא אם כן, כי שורש הסבל של האדם, הוא הרצון של האדם להרגיש טוב. והסיבה שבגללה האדם רוצה להרגיש טוב, היא רק משום שאין לאדם שכל אמיתי. כי מי שיש לו ... אחד ממש. וכאשר האדם מסתכל על השורש הזה, ממילא הוא תמיד מרגיש שלמות. כי בשורש הכל אחד ממש. וכאשר הכל אחד, ממילא אין שום חסר. ואף על פי כן, יש שכל יותר גדול, שבו האדם מרגיש רע ממש, ואף על פי כן הוא מרגיש טוב ממש. כי בעולם שלנו בהחלט יש גם טוב וגם רע. ולמרות שבשורש של המציאות אין הבדל בין טוב לבין רע, הרי שבעולם שלנו כן יש טוב ורע. אלא ... שבו הרצון העצמי של האדם נעלם לגמרי, ושבו יש הרמוניה שלמה. אבל כל זמן שיש אצל האדם הבדל בין טוב לבין רע, הרי שממילא האדם תמיד ירצה להרגיש יותר טוב ויפחד מכך שהוא מרגיש רע. ועל ידי זה האדם סובל כל הזמן כנל. אבל, כאשר יש לאדם שכל אמיתי, אז הוא מחבר את השכל האנושי עם השכל שיש מעל לשכל. דהיינו, שהאדם מכיל בתוכו את ההפכים. שמצד אחד האדם ... ממנו. וכאשר אין לאדם רצון עצמי כלל, גם זו לא שלמות. כי יש דבר טוב גם בכך שיש לאדם רצון עצמי שונה מהמציאות, דהיינו, כאשר האדם רוצה לשנות את המציאות, וגם כאשר האדם מרגיש רע. וגם בלהרגיש רע, גם בזה עצמו יש דבר טוב. כי הרע הוא טוב, לא משום שהוא יוצר טוב אחר, אלא משום שהוא עצמו טוב ממש. כי יש כאלו שחושבים בטעות, שהכל לטובה פירושו שהכל נועד כדי להוביל ...
פחד להרגיש רע / מחשבה טורדנית - איך להתמודד?
פחד להרגיש רע / מחשבה טורדנית - איך להתמודד?
... להרגיש רע מחשבה טורדנית - איך להתמודד? מה עושים עם מחשבות טורדניות ופחד להרגיש רע? אנשים רבים חווים פחדים, חרדות ומחשבות טורדניות, במיוחד כאשר הם נתקלים ברעיונות או אמירות המערערים את תפיסתם לגבי החיים. אליעד כהן דן בסוגיה זו באמצעות ... מרגיש טוב (גן עדן), ואם המציאות מנוגדת לרצונו, הוא מרגיש רע (גיהינום). אפילו אירועים קשים כמו השואה היו טובים עבור אנשים מסוימים (כגון היטלר) ורעים עבור אחרים, הכל תלוי ברצון של האדם. הסבל נובע תמיד מפער בין הרצוי ... האם החיים הם סבל או הנאה? איך להפסיק לפחד להרגיש רע? מהי אחדות אמיתית? מה הקשר בין טוב לרע? איך יוצאים מהגיהינום של הרצונות? איך לשלוט ברצונות? תשובה לבחורה שיש לה מחשבות טורדניות וחרדות מכך שהיא נזכרת במשפט ... נכון לוגית, והחידוש הוא שהטוב נוצר כדי לגרום לאדם להרגיש רע . כי אם היה רק רע, לא היה סבל. והסבל נוצר בגלל שיש טוב. וביארתי, שכל זמן שהאדם חושב שיש פוטנציאל שיהיה טוב, הרי שהאדם ירגיש רע. וביארתי שהאדם רוצה רק את מה שהוא חושב שהוא יכול. ולכן אם האדם חושב שיש טוב, הוא ימשיך להרגיש רע. וביארתי שלא משנה אם נאמר שהכל רע או הכל טוב, העיקר הוא שצריך להבין שהכל אחד. וביארתי שגם ההנאות הן סבל. כי האדם תמיד סובל. כי שורש הסבל הוא הרצון של האדם. ... לרצות. וביארתי שברגע שהאדם משיג את הרצון שלו, הוא מרגיש רע, מהפחד שמא הוא יאבד את מה שיש לו. והכל תלוי בתפישת הטוב והרע. וכשאדם רוצה יותר טוב, זה אומר שהוא חושב שיש רע. ושאם מישהו אומר שהכל לטובה, ואם הוא ממשיך ... הסבל. ולכן העולם שלנו הוא הגיהנום, כי האדם תמיד מרגיש רע. כי אין שלמות בעולם, כל זמן שיש נפרדות בין טוב לרע. ושגם בודהה (בודהיזם) גם הוא מרגיש רע, כי הוא חושב שהעולם יכול להיות יותר טוב ממה שהוא. ולכאורה הפתרון פשוט, כי האדם יכול לכאורה להפסיק לרצות את הטוב. והבעיה היא שהאדם לא שולט ברצון שלו. ושלא ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע למה מי שרוצה להרגיש טוב חייב לא לפחד להרגיש רע? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת באחד הנושאים המרכזיים והחשובים ביותר במסע של האדם להשגת אושר אמיתי ושלמות פנימית. הנקודה המרכזית בהרצאה היא שעל מנת שהאדם יחווה תחושה אמיתית של טוב ואושר, עליו להיות מוכן לא לפחד להרגיש רע. המשמעות העמוקה של ההצהרה הזו היא שעל האדם ללכת בעקבות האמת באופן מוחלט ובלתי מתפשר, ולא לפחד מעימות פנימי עם הרגשות השליליים, עם הספקות ועם האשליות שלו. מדוע האדם דומה ... הצליחו להשיג את כל מבוקשם עדיין יכולים לחיות באשליה שאולי עוד יגיעו אל האושר המושלם, בעוד שאצל אלו שהצליחו האשליה הזו כבר התנפצה. כיצד משתחררים מהפחד להרגיש רע? כדי להשתחרר מהכלא הפנימי של הרצון, על האדם להיות מוכן לחקור באופן אמיתי וכנה את המושגים טוב ורע. עליו לשאול את עצמו שאלות כגון: האם מה שאני חושב שהוא טוב באמת טוב? והאם ... צריך להפסיק לפחד להתעמת עם האפשרות שהטוב שלו אינו באמת טוב ושהרע שלו אינו באמת רע. האדם צריך לזכור שבכל מקרה, כל עוד הוא נשאר בכלא של הרצון, הוא תמיד ירגיש רע ולא יהיה באמת מאושר. לכן אין לו מה להפסיד בניסיון לברר את האמת עד הסוף, גם אם הוא חושש מכך. אליעד מציע שהדרך לשחרור האמיתי היא להכיר באמת עד הסוף, להבין שאין מה לפחד ושאין מה להפסיד, ואז האדם יכול להגיע לחופש אמיתי, שבו הכל טוב באמת. איך להשתחרר מהרצון? מהו אושר אמיתי? איך מתמודדים עם פחד להרגיש רע? האם באמת אפשר להיות מאושר תמיד? איך לצאת ממעגל קסמים של חיפוש האושר? האמת בדרך אל האושר על מנת להגיע לתחושת טוב אמיתית, על האדם לא לפחד להרגיש רע. כדי שזה יתאפשר, עליו ללכת לפי האמת. המשל על האדם שבכלא האדם דומה למי שהיה פעם מלך גדול, או בן מלך, אך כעת הוא כלוא. בשבי, הוא כבר התרגל לחיי הכלא, לשגרה הכפויה, לעבודה ... חופש: שעה של הפסקה, חופשה קצרה. אך האדם בחייו הרגילים משועבד לרצונותיו 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. אין לו דקה של מנוחה, אין לו אפשרות להגיש ערעור או לקחת ימי מחלה. האדם עבד של הרצון שלו. כל החלטה, כל פעולה, כל מחשבה - כולן מוכתבות על ידי הרצון. גם כאשר נדמה שהוא מצליח להתגבר על הרצון, הוא למעשה ממשיך לפעול מתוך רצון אחר. ... אחרות, הוא צריך לוותר על האשליה של שליטה בתוך הכלא, כדי להבין שיש אפשרות להיות חופשי באמת. הפחד מהשחרור כאשר האדם מבין שאפשר להיות חופשי באמת, הוא מרגיש רע - הוא מתחיל לשאול: אז כל מה שחשבתי שהוא טוב, הוא בעצם לא טוב?. זה דומה לאדם בכלא שמספרים לו שיש עולם שלם בחוץ, אבל הוא פוחד לצאת כי התרגל לכללים בתוך הכלא. אך על האדם ... - כל עוד הוא בכלא של הרצון, יהיה לו רע. גם אם יברח וייתפס, יהיה לו רע. לכן אין לו מה להפסיד בניסיון לצאת לחופשי. האדם צריך לשאול את עצמו: מה גורם לי להרגיש רע? למה אני מרגיש טוב מדברים מסוימים ורע מאחרים? עליו לחקור עד שיגיע להבנה האמיתית שתוביל לשחרור מהכלא. הטעות של המצליחנים למעשה, מי שלא מצליח עדיין, עוד יש לו תקווה - הוא ... מאושר. אך מי שכבר הצליח להשיג כל מה שרצה, מגלה שהוא עדיין אינו מאושר - וזוהי הטרגדיה האמיתית. הוא מבין שאין מטרה חיצונית שתביא לו אושר אמיתי. לא לפחד להרגיש רע לסיכום, מי שרוצה להרגיש טוב, לא צריך לפחד להרגיש רע. עליו לשאול את עצמו: האם מה שאני חושב שהוא רע, באמת רע? האם מה שאני חושב שהוא טוב, באמת טוב? כאשר יחפש את האמת עד הסוף, יבין שאין לו מה לפחד. ברגע שהאדם משתחרר מהאשליה של טוב ורע, הוא חווה אושר אמיתי ושלמות פנימית. בהרצאה זו נדבר על אחד הדברים החשובים ביותר בדרך אל האושר. על מנת להרגיש טוב באמת, לשם כך על האדם לא לפחד להרגיש רע, וכדי שכך יהיה, עליו ללכת לפי האמת. זה כמו אדם הנמצא בבית כלא, כבול, הוא בכלל היה פעם מלך גדול, או בן מלך. בשבי הוא כבר רגיל לעבודה הקשה, לסדר יום, אבל אף על פי כן בתוך ... ידע בוודאות היה ולא יכול לצאת משם, אבל לפחות ניסה בכל כוחותיו, אבל אם הבין שבאמת הוא מלך וניסה לצאת וכן הצליח, מה טוב מזה? מקסימום בטווח המיידי אדם ירגיש רע שהתאמץ לצאת ולא הצליח, אבל לפחות ניסה, ואם יבין שאין כל אפשרות לצאת, עכשיו לפחות ירגיש טוב, כי אין אפשרות לצאת ולהשתחרר. והסבל הוא לא בגלל שהוא בכלא, בגלל שהוא לא מרוצה ... הוא גם עובד, עושה פעולות, רוצה רצונות, ועושה מאמצים להשיג את הרצון. והרצון הזה הוא הדבר הכי אכזרי בעולם, וזאת למה? קודם כל כי אין פה אפשרות לשבות, או לקחת הפסקה, אין מצב שאדם חווה שום רצון. והבוס הזה המעביד הזה הוא מאד אכזרי, כי הוא אפילו לא נותן משכורת, והוא גם מרמה את האדם, מטעה את הבן אדם, כי הרצון אומר לו אם תשיג את זה ... הוא לא רוצה לצאת מהכלא, כי הוא חושב שהוא בוחר ומחליט. אבל מה שמנסים להגיד לאדם, תתבגר, זה לא הטוב הזה שאתה מדמיין, יש משהו הרבה יותר רציני, ואז האדם מרגיש רע, רגע זה לא באמת טוב מה שקורה לי, כי בתת מודע הוא יודע שבאמת יש משהו הרבה יותר טוב. וזה לבוא לאדם ולהגיד לו בו נכפיל לך פי מליון את הטוב שלך, ואז שואלים אותו, גם אז תרצה ... חיפוש האושר ורצון לחוויה יותר ויותר טובה עד אינסוף, אלא אם כן יגיעה לחוויית האחדות ואז יהיה מאושר באמת. ואדם שמבין לפתע שיש תפישה כזו מתחיל להיבהל ולהרגיש רע, ואף להיכנס לחרדות, הוא חושב, אולי אני אשתגע? אולי אני לא יצליח, כמו שאדם שאומרים לו לצאת מבית הכלא, כל מיני התמודדויות כביכול לא פשוטות יכולות להיות לו, אולי יתפסו אותך ... זה הכי גרוע, כי הם כן מצליחים להשיג את מה שהם רוצים ואף פעם לא טוב להם, וזה מצב ממש גרוע. וכפי שהתחלנו, מי שרוצה להרגיש טוב, הוא באמת לא צריך לפחד להרגיש רע. ועל האדם לשאול את עצמו, האם הדבר הזה שאני חושב שהוא רע, האם באמת הדבר הזה רע. ואותו הדבר על הטוב, שאדם רוצה להרגיש טוב, ורוצה לעשות משהו שיגרום לו להרגיש טוב, עליו לשאול את עצמו האם באמת הדבר הזה יגרום לי להרגיש טוב יותר? ולא לפחד להסתכל למציאות בעיניים, ולא לפחד ללכת עד הסוף ולהודות באמת, שמה שהוא לא יעשה הוא עדיין ירגיש רע, גם אם השיג טוב כביכול, כי איך שיש לאדם טוב, אוטומטית זה גם דבר רע, כי שיש משהו טוב, מיד פוחדים לאבד אותו ואז זה כבר רע, כי יש פחד. על האדם לא לפחד משום דבר, וללכת עם ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע איך להרגיש טוב באמת בלי לפחד להרגיש רע? אחד העקרונות המרכזיים שאליעד מסביר בדרך אל האושר, הוא שמי שרוצה להרגיש טוב, חייב להפסיק לפחד מהרע. האדם מנסה כל חייו להתחמק מהסבל, מהכאב ... מהפחד הזה? הדרך להשתחרר מהפחד היא להפסיק לפחד להרגיש רע. האדם חייב להסתכל לאמת בעיניים ולשאול את עצמו על כל דבר: האם זה באמת רע? האם מה שנדמה לי כטוב הוא טוב באמת? אם האדם יחקור ויגיע למסקנה שהדבר ... טוב, הוא כבר לא יסבול יותר. האדם חייב להיות אמיץ, לקחת את הסיכון ואת הסיכוי, ולבדוק מהי האמת באמת. מי שלא יברר זאת לעומק לעולם לא יהיה מאושר באמת. מדוע האדם אף פעם לא מרוצה באמת? האדם אינו מרוצה כי ... כדי להגיע להשתוות אמיתית האדם חייב להפסיק לפחד להרגיש רע, וללכת אחרי האמת עד הסוף. הוא חייב לבדוק היטב כל דבר שנראה לו טוב או רע, ולשאול את עצמו האם זו באמת האמת. כשהוא יגיע לתובנה שאין הבדל בין טוב ... את האושר האמיתי והשלמות ללא פחדים. איך להפסיק לפחד להרגיש רע? מהי השתוות אמיתית? האם ניתן להשתחרר מהרצון? איך להתמודד עם תחושת הריקנות הקיומית? איך להגיע לאושר מוחלט? איך להרגיש טוב באמת ולא לפחד מהרע? מי ... להשתוות? האדם חייב לבחור: או להרגיש טוב תמיד, או להרגיש רע תמיד. מי שירגיש רע בשלמות, לא יפחד מהרע כי הוא כבר במקסימום שלו. ומי שירגיש טוב בשלמות, גם לא יפחד לאבד את הטוב כי הוא ירגיש סיפוק מוחלט. בסופו של דבר, שתי הדרכים ... איך להשתחרר מהכלא? השלב הראשון הוא להפסיק לפחד להרגיש רע. יש להבין שהכאב, הקשיים והסבל אינם אויבים אלא מדריכים שמראים לאדם את הדרך להשתחרר. ככל שהאדם לא יפחד מהאמת, ויבדוק באמת מה גורם לו להרגיש טוב ומה גורם לו להרגיש רע - הוא יגלה שאין הבדל אמיתי ביניהם. המסקנה מי שרוצה להיות מאושר באמת, שלא יפחד להרגיש רע. עליו ללכת אחרי האמת עד הסוף. כאשר הוא מרגיש רע, עליו לבדוק האם זה באמת רע. אם היה מאמין שהמצב טוב, לא היה סובל. השאלה המתבקשת היא: האם מה שאני חושב שהוא רע, באמת רע? או שזה רק תפיסה שלי? ... בדרך אל האושר, מי שרוצה להרגיש טוב, צריך לא לפחד להרגיש רע. אחד הדברים שרצוי לאדם לעשות, זה ללכת אחרי האמת. מי שרוצה להרגיש טוב באמת, עליו לא לפחד להרגיש רע. למה הדבר דומה? לעבד הנמצא בבית כלא, ובעצם הוא היה בן מלך. הוא כבר רגיל לסדר יום, הוא כבר רגיל לעבודה הקשה. אך בתוך תוכו יודע שאינו מרוצה מן ... בא נבדוק. אם זה נכון אז יופי. ואם לא, אכן בטווח הקצר ירגיש רע, אך לפחות ידע בוודאות שאינו יכול לצאת מבית הכלא. הסבל נוצר הרי לא בגלל הכלא, אלא בגלל שאינו רוצה להיות בבית הכלא. והאדם אינו רוצה להיות בבית ... מחשבה הכי קטנה שאולי יש סיכוי שיצא מבית הכלא, תמיד ירגיש רע שהוא שם. לכן על האדם לעשות שימוש בגילוי הזה שיש דרך לצאת מבית הכלא. ועליו לבדוק בוודאות אם יש או אין דרך לצאת משם. ועד שלא יבדוק עד הסוף לא יהיה ... אך עד שיגיע האדם לשלמות הזו עליו לבחור. אם תמיד ירגיש רע או תמיד ירגיש טוב. מי שירגיש רע בשלמות לא ירצה להרגיש יותר טוב, כי בכל מקרה מרגיש את המקסימום של הרע. ושניהם מגיעים לאותה נקודה. ברגע שמסבירים את תפיסת האחדות לאדם, הוא חווה ... בכל הטוב הדמיוני שהיה לו. ואז מה שקורה, האדם מתחיל להרגיש רע. למרות שנדמה לו שטוב בחיים, הוא צריך להבין שיש טוב פי אינסוף. זה טוב שמהותו אחרת. זה לא הרבה יותר טוב מהסוג המוכר. האדם לא מכיר את הטוב הזה ברמת ... ממילא לא היה ממשיך לחפש טוב יותר. על האדם לא לפחד להרגיש רע. ועליו לבדוק מה גורם לו להרגיש טוב ומה גורם לו להרגיש רע? ואם יגלה שהרע זה טוב? אולי זה יגרום לשיגעון או למוות? הרע מפחיד את האדם. כמו שמפחידים אדם שלא ינסה לצאת מהכלא. על האדם להיות אמיץ, תמורת האפשרות להיות מאושר באמת, עליו לקחת את הסיכון ואת הסיכוי. זה שאדם לא מאושר בחיים, זה רק בגלל שיש טוב אמיתי שהוא שואף להגיע אליו. עליו לזכור שגם אם יתנו לו הכל בכל מקרה ירגיש רע. עליו לעשות שינוי מהותי בחיים. מי שרוצה, צריך להבין את המהות של הטוב והרע. שינוי מהו? להביא למצב שבו אפסיק לומר שזה טוב וזה רע. איך? זו שאלה ... את רצונם לסיכום, מי שרוצה להרגיש טוב שלא יפחד להרגיש רע, וללכת על האמת עד הסוף. וכשמרגיש רע, עליו לשאול האם זה באמת רע? למה מרגיש רע? אם היה חושב שזה טוב, לא היה מרגיש רע. השאלה המתבקשת היא, השאלה האם זה באמת רע? יש לאדם מטרות בחיים. יש לו רצון להרגיש טוב, וחוסר היכולת למלא את הרצון גורם לו להרגיש רע. ואז לשאול האם הטוב הזה שאני מחפש האם הוא הטוב האמיתי? חשוב שיחפש באמת את האמת, מה באמת עושה לי טוב? מה באמת עושה לי רע. ועל ידי שלא יפחד מהאמת. ...
חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?
חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?
... עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות? למה שאלות בחיפוש עצמי גורמות להרגיש רע? אליעד כהן מסביר שהאדם ששואל את עצמו שאלות ... השאלות האלה קיימות בתוך כל אדם, ואם הוא לא מוצא להן תשובות, הוא לעולם לא ירגיש מסופק באופן מלא. האם השאלות הן הגורמות לרע, או שהרע היה שם קודם? אליעד מבהיר באופן חד - משמעי שהשאלות הן לא אלו שגורמות לאדם להרגיש רע. השאלות רק חושפות את הכאב שהיה קיים כבר קודם. ... מפחידות? מהי הדרך לשקט נפשי מוחלט? איך מתמודדים עם שאלות קשות בחיפוש עצמי? האם ניתן להיות מאושר לחלוטין? מדוע האדם תמיד מרגיש חוסר סיפוק? מהו ההבדל בין אושר אמיתי לאושר מזויף? חיפוש עצמי - השאלות גורמות להרגיש רע, מה לעשות? האדם שואל את עצמו שאלות בזמן חיפוש ... הרצונות, מאיפה בכלל באים הרצונות שלי. וכשהאדם מתחיל לשאול שאלות, השאלות האלו מפחידות אותו, כי הוא מגיע למחוזות שלא היו ידועים לו, והוא מתחיל להיות בספקות לגבי חייו, הוא פוחד להשתגע. השאלות שגורמות לו לאדם להרגיש רע, הן לא סתם צצו, הרע היה שם קודם והוא מתחיל ...
חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?
חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?
... עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות? למה שאלות במהלך חיפוש עצמי גורמות להרגיש רע? אליעד כהן מסביר שבמהלך חיפוש עצמי, אנשים מתחילים לשאול את עצמם שאלות מהותיות ועמוקות כמו: מי אני?, מה אני רוצה באמת?, מה יעשה אותי מאושר? ולמה בכלל אני חי?. השאלות האלו, במקום ... מהשאלות. הוא מציע שהאדם צריך להסתכל לאמת בעיניים ולהבין שהסבל לא נגרם בגלל השאלות, אלא מכיוון שהוא לא מצא להן תשובות. אם יש באדם חוסר פנימי, הוא תמיד ירגיש רע, והשאלות רק מציפות את הרע שהיה קיים קודם. לכן, הדרך להתמודדות היא להיכנס אל תוך השאלות ראש בראש ולחקור אותן לעומק, עד שהאדם ימצא תשובות. מדוע חשוב להתעמק בשאלות המפחידות ולא ... מלאה. לסיום, אליעד מאחל לכולם יום של שלווה פנימית אמיתית, מצב שבו לאף אחד לא תהיה שום שאלה שמטרידה אותו, והשקט יהיה פנימי ומוחלט. למה שאלות גורמות להרגיש רע? איך להתמודד עם חיפוש עצמי? מה זה אושר אמיתי? איך להגיע לשקט נפשי אמיתי? מה לעשות כשיש שאלות מלחיצות? אדם שואל שאלות במהלך חיפוש עצמי וזה גורם לו רע, האדם קם בבוקר עובד וחי חיים ... אלא אם כן הוא יניח שהוא לא רוצה יותר להבין. כל אחד באינסטינקט תמיד מנסה להבין את המציאות והשאלות קיימות, האדם ששואל את עצמו שאלות והשאלות גורמות לו להרגיש רע. לא השאלות אשמות, אלא בבגלל שלא מצאת תשובות לשאלות. אם משהו מפריע לך בתוך תוכך רע לך, אם יש לך שאלות מלחיצות תיכנס בהן ראש בראש, ומי שיעשה את זה עד הסוף רק אז הוא יגיע למנוחה ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע מדוע האדם מרגיש שהוא חי בכלא של רצונותיו? אליעד כהן מסביר שכדי להגיע לאושר אמיתי, ... מלכתחילה. מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי? אליעד מדגיש שוב ושוב כי מי שרוצה להרגיש טוב באמת חייב לא לפחד להרגיש רע. כדי להבין באמת מהו טוב ומהו רע, צריך לא לפחד להתמודד עם שאלות קשות, ספקות ופחדים. ... באושר אמיתי. איך לא לפחד להרגיש רע? איך לצאת מבית הכלא של הרצון? איך להגיע לאושר אמיתי? כיצד להרגיש מלך בחיי היומיום? ... המשחק. מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי? מי שרוצה באמת להרגיש טוב, חייב להסכים להתמודד עם כל פחדיו, כולל הפחד להרגיש רע. ההתקדמות לאושר כרוכה בבדיקה אמיתית של מושגי הטוב והרע. לפעמים, בבדיקה הזו צפים ... עד שהאמת מתבהרת. איך לא לפחד להרגיש רע איך לצאת מבית הכלא של הרצון איך להגיע לאושר אמיתי כיצד להרגיש מלך בחיי היומיום מדוע ... להרגיש טוב לא צריך לפחד להרגיש רע. המשל דומה לעבד שנמצא בכלא והיה פעם מלך גדול שנלקח לשבי, ברגע שהאדם נמצא בשבי הוא ... קטנה שיש סיכוי לצאת הוא תמיד ירגיש רע בכלא. ולכן האדם צריך להגיד אבדוק אם יש דרך לצאת מבית הכלא, עד שאין לאדם וודאות שאין ... כדי להשיג את הרצון. אין אפשרות לקחת הפסקה, תמיד יש רצון. אין דבר כזה לא לחוות רצון. העניין שאף פעם הוא לא נותן לאדם את ... אחר שאתה יכול להיות מלך. האדם מרגיש רע, כל מה שנדמה כטוב לא כל כך טוב. מנסים להסביר לאדם למרות שנדמה שטוב לך יש דבר טוב פי ... כדי שיגיע לכך צריך לא לפחד להרגיש רע. צריך לבדוק מה זה טוב ומה זה רע. אדם נכנס לפחדים, ואם אני יגלה שהטוב רע והרע טוב? ... להרגיש טוב צריך לא לפחד להרגיש רע, אדם צריך ללכת עם האמת עד הסוף, האם הדבר באמת רע? למה אדם מרגיש רע? הדבר הראשון לשאול האם זה באמת רע? שאדם בעל מטרות, למה האדם מרגיש רע? כי הוא רוצה להרגיש טוב. אדם צריך לשאול את עצמו האם הדבר שנדמה לי כטוב הוא טוב ...
מרוצה מהמציאות - אבל מרגיש רע. הכיצד?
...הוא עדיין מרגיש גם רע. משום שתמיד האדם רוצה לשנות את המציאות. וגם כאשר יש לאדם את כל מה שהוא חושב שהוא רוצה, עדיין הוא רוצה לשנות את המציאות. ולמה? כי המציאות מכילה בתוכה את האפשרות, שהיא תשנה את הצורה שלה. וכאשר האדם רוצה שהמציאות תהיה בצורה מסוימת, הוא בעצם לא רוצה את זה, שיש במציאות אפשרות שהיא תשתנה. ואכ הוא לא רוצה את המציאות כפי מה שהיא, כי הוא לא רוצה, את האפשרות של המציאות, לשנות את הצורה שלה, לצורה שונה, מהצורה שאותה הוא רוצה. ולכן, גם רע...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: המטופל, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: המטופל, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, אימון אישי להפרעות קשב, אימון אישי לדיאטה בנושאי המטופל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 01:25:10 - wesi1