אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם בן הזוג שלי מתאים לי? ✔אימון לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם מישהו מתאים לי? חוששת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אימון לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם מישהו מתאים לי? חוששת מזוגיות, מפחדת מזוגיות, קושי להתחיל זוגיות, מציאת זוגיות, חשדות בזוגיות
מהם הדרכים להתמודד עם פחדים ומחשבות מלחיצות בזוגיות?

בהרצאה, אליעד כהן מדבר על הדרך בה אפשר להתמודד עם פחדים וחששות המתרקמים בתוך קשר זוגי. הוא מציע גישה פשוטה אך אפקטיבית כדי להבין את הפחדים שלנו ולמצוא דרכים להפחית את הלחץ שגורמים לנו המחשבות. הגישה המרכזית היא להפוך את הסיטואציות המלחיצות לשאלות ברורות ולבדוק מה אנו רוצים באמת, ומה לא מתאים לנו בזוגיות.

במהלך השיחה, אליעד כהן מציין שכשאדם מרגיש לחץ או פחד בקשר, עליו לזהות את מחשבותיו ולבדוק את האמת מאחוריהן. לדוגמה, כאשר מישהו מרגיש לחץ בקשר זוגי, הוא יכול לשאול את עצמו אם יש לו פחדים ממקרים רעים שיכולים להתרחש, כמו פחד לאבד את עצמו בקשר או פחד שהבן זוג יעזוב אותו. אליעד מציע לנסח מחדש את המחשבות ולשאול את עצמנו, "מה אני לא רוצה שיקרה?" או "מה אני רוצה שיקרה?" ולהתמקד בשאלה האמיתית שמטרידה אותנו.

איך להגדיר פחדים והנחות יסוד בקשר?

חלק מהתהליך הוא הגדרת פחדים והנחות יסוד שמובילים ללחץ. לדוגמה, אחת המשתתפות מדברת על פחד לאבד את עצמה בקשר. אליעד עוזר לה להגדיר את הפחד הזה לעומק, כשהיא מסבירה שהיא פוחדת להקדיש את כל הזמן שלה לקשר ולהפסיד את הדברים שהיא אוהבת. אליעד מציע לה לבדוק את הנחות היסוד שלה, כמו למשל האם באמת תצטרך לוותר על תחביבים אהובים כדי להיות בזוגיות, והאם זה בהכרח רע.

אליעד מסביר את הרעיון שכשאתה נמצא בקשר זוגי, זה לא תמיד יאפשר לך להקדיש את הזמן לדברים אחרים שאתה אוהב. אם למשל את אוהבת לצפות בתוכנית טלוויזיה מסוימת, יכול להיות שיום אחד, בן הזוג שלך יבקש להקדיש זמן ביחד וזה יבוא על חשבון הצפייה בתוכנית. אליעד מסביר שזהו חלק מההבנה של דינמיקה זוגית - לפעמים תצטרך לוותר על משהו שאתה אוהב למען בן הזוג שלך. השאלה היא מה אתה מוכן לוותר עליו ומה אתה מוכן לקבל בתמורה.

כיצד ניתן להתמודד עם פחדים בזוגיות?

במהלך השיחה, אליעד כהן מתאר כיצד ניתן להתמודד עם פחדים ובמיוחד עם פחדים שקשורים למערכת יחסים. לדוגמה, פחד שבן הזוג יעשה משהו רע כמו להתעלל או לגנוב. אליעד מציע לפתח הבנה ברורה יותר של הפחדים ולהבין אם יש היגיון מאחורי הפחדים או שמא מדובר במחשבות לא מבוססות. אליעד מציין שעליך...
עכשיו תקשיבי ובפשוט מה שאת רוצה לשאול זה איך להרגיש טוב עכשיו כל פעם זה מתחלף בצורה מה שאת צריכה לעשות זה בסך הכל לקחת את המציאות להגיד או מה את רוצה שיהיה ולנסות לראות איך עושים את זה או מה את לא רוצה ולראות איך נפטרים מזה, זה לא מסובך כאילו תדמייני את הסיטואציה שאת לא מרגישה בה שלמה ואו שתגידי "אוקי אני לא רוצה את זה" או שתגידי "אני רוצה x שאין לי אותו" זהו מסובך את הבנת איך את הופכת סיטואציה לשאלה.

ש: כן.

אליעד: ואיך את הופכת סיטואציה לשאלה?

ש: בבא לי את זה או לא בא לי את זה אני רוצה להרגיש טוב.

אליעד: עוד פעם מה שאת רוצה זה להרגיש טוב עכשיו מה שאת עושה זה מדמיינת את הסיטואציה ותדמייני פשוט את הסיטואציה שאתה לא מרגישה בה שלמה איתה ואז או שתגידי "שלום הנה את זה ואת זה אני לא רוצה" או "אני לא יודעת אם אני רוצה את זה או לא אני רוצה לדעת אם לרצות את זה או לא" או "תקשיב יש משהו שאני רוצה שאין לי אותו" זהו. אז יאללה מה הסיטואציה?

ש: נגיד כאילו בקשר חדש שאני נמצאת עכשיו אני נמצאת בפחד בקשר הזה כאילו משהו שם מלחיץ אותי.

אליעד: אוקי.

ש: אני לא יודעת בדיוק מה.

אליעד: מה העובדות העובדה היא שאת נמצאת התחלת קשר עם מישהו הלאה עד כאן זאת עובדה?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה זה אומר התחלת קשר זה אומר שפעם לא הכרת אותו והיום את יותר בקשר איתו יותר מאשר להכיר אותו זה נקרא התחלת קשר, הלאה עכשיו את מרגישה לחץ העם זאת עובדה שאת מרגישה לחץ כן הלאה.

ש: כן אני לא יודעת אבל איך לנסח את השאלה הזאת.

אליעד: מה את רוצה לא אני הסברתי לך בסך הכל תגידי מה את רוצה תגידי אני לא רוצה להרגיש לחץ תגידי מה את רוצה.

ש: כן אני לא רוצה להרגיש לחץ אני לא יודעת אם אני בכלל יודעת.

אליעד: רגע שנייה תגידי מה את רוצה את רוצה לא להרגיש לחץ?

ש: כן.

אליעד: סבבה אז מה האפשרויות שלנו אפשרות אחת זה לא להיות איתו בקשר ואז לא תהיי לחוצה מהקשר איתו תהיי לחוצה מזה שאת לא בקשר איתו אולי אבל לא תהיי לחוצה מהקשר איתו, מה שצריך לעשות זה אבל אם אנחנו הולכים לפרקטיקה יותר לבדוק מה מלחיץ אותך בקשר ותכף ננתח איך יודעים מה מלחיץ אותך בקשר לבדוק מה מלחיץ אותך בקשר ולראות מה האמת האם ניתן לשנות את זה לא ניתן לשנות את זה זה שווה לראות מה האמת. עכשיו מה מלחיץ אותך בקשר מה מלחיץ בן אדם שהוא חושב שיהיה לו רע כשאת נמצאת עם הבחור הזה בקשר יש לך בראש מחשבה שאומרת לך שהולך להיות לך רע ממשהו או שהוא יעשה לך רע או שלא תצליחו להיות ביחד או שתאהבי אותו ואז הוא יעזוב אותך סיפור שיש לך בראש.

עכשיו מה שצריך לעשות זה למצוא ממה את לחוצה איזה מחשבות בראש שלך יוצרות לך לחץ ולראות מה האמת לגבי כל מחשבה יכול להיות שיש מחשבה שתהיה "כן זאת האמת זה באמת מלחיץ ואני חייבת לקבל את זה בשביל להיות בזוגיות" יכול להיות שתהיה מחשבה שתגידי "וואלה אני לא חייבת להילחץ מזה" כאילו כל מחשבה לגופה. את הבנת אותי ממה את לחוצה קודם כל תפיסתית ממה את לחוצה מה המהות של כל המחשבות שמלחיצות אותך?

ש: זה כמה דברים.

אליעד: לא מה המהות המהות היא שיכול לקרות לך דבר רע זאת המהות זה את מבינה את זה את לא לחוצה מזה שיהיה לך טוב נכון את לחוצה מזה שיהיה לך רע ממשהו, איזה רע את חושבת שיכול לקרות לך מזה שיכול לקרות לך מזה שאת בקשר עם הבן אדם?

ש: שאני אאבד את עצמי.

אליעד: סבבה הנה "שלום אני מפחדת בקשר עם מישהו אני מרגישה לחץ מפחדת לאבד את עצמי" אוקי אז עכשיו איך אנחנו פותרים את זה קודם כל מה אנחנו נעשה נגיד לה תגדירי.

ש: מה זה לאבד את עצמה.

אליעד: נכון תגדירי מה זה לאבד את עצמי.

ש: קודם כל לפעמים אני מפחדת ממנו שיעשה לי משהו.

אליעד: למה את עוברת עוד נושא את רוצה להתמקד בזה אז בואי נישאר בלאבד את עצמי, כי את מפחדת שהוא יהרוג אותך ואז תתאבדי כאילו זאת הכוונה?

ש: אני מפחדת נגיד שהוא יהרוג אותי.

אליעד: ואז כאילו תאבדי את עצמך זה כאילו לא תחיי זאת הכוונה?

ש: לא זה פחד אחר.

אליעד: אני יודע הלאה.

ש: לאבד עצמי נגיד.

אליעד: מה זה אומר לאבד את עצמך שאני לא אהיה מי שאני.

ש: כאילו לוותר על עצמי.

אליעד: מה זה אומר תוותרי על עצמך מה לדוגמא?

ש: דוגמא שאני אגדיש את כל הזמן שלי בשביל הקשר ואז אני לא אגדיש את הזמן לדברים שאני אוהבת.

אליעד: אוקי עכשיו בואי נראה אז מה אמרת אז מה הנחות היסוד את אומרת "אני מפחדת שאני עכשיו אגדיש את הזמן לקשר ולא אגדיש את הזמן לדברים שאני אוהבת" נכון?

ש: כן.

אליעד: אז מה הנחות היסוד שלך הנחת יסוד ראשונה יש פה הרבה הנחות יסוד להגיד מהר את הנחות היסוד?

ש: כן.

אליעד: הנחת יסוד ראשונה שיש דברים שאת אוהבת שאז וכאילו שלהיות איתו בקשר את לא אוהבת זאת אומרת ואז את אומרת בעצם עכשיו אני אגדיש את הזמן שלי אליו במקום לדברים שאני אוהבת ולהיות איתו זה לא משהו שאת אוהבת ויש לך גם הנחת יסוד שאם תעשי את זה אז את בעצם מאבדת את, אבל מה האמת בואי ננסח לך את זה אחרת את מתכוונת להגיד משהו אחר את מתכוונת להגיד "תראה יש דברים שעד כה אני רגילה לעשות אותם ואני אוהבת ועכשיו יבוא לי תחביב חדש והתחביב הזה יגנוב לי את הזמן מהתחביבים האחרים ואני מפחדת שזה יקרה" עכשיו השאלה היא מה האמת האמת היא שרוב הסיכויים שזה יקרה.

סיכוי סביר שאם יש לך עשרה סוגי אוכל שאת אוהבת ואני אביא לך עכשיו עוד עשרה אז כנראה שמהעשרה הראשונים את תאכלי פחות זאת באמת האמת אבל מצד שני האם זה בהכרח רע, את הבנת מה האמת האמת היא שאם את.

ש: זה לא בהכרח האמת.

אליעד: מה לא אמת?

ש: שאני צריכה לוותר כי אני כשאני איתו אני עושה את כל מה שהוא רוצה.

אליעד: את בטוח צריכה לוותר רגע לא אל תעברי נושא לא יודע רגע שנייה.

ש: היא מפחדת שהרצונות שלה לא יבואו לידי ביטוי.

אליעד: מאיפה את יודעת מה היא מפחדת?

ש: אני מרגישה את זה.

אליעד: גבירתי יש לה הרבה פחדים ואנחנו לא דיברנו עכשיו על הפחד הזה דיברנו על פחד אחר. את אמרת אני אגדיש זמן לזה ולא יהיה לי זמן לדברים שאני אוהבת משהו כזה נכון?

ש: נכון.

אליעד: יפה אז מההיבט הזה האם זה נכון שאם את תהיי עם מישהו אז יהיה לך פחות זמן לעשות את הדברים שאת אוהבת כן, עכשיו זאת לא כל האמת אם הדברים שאת אוהבת לוקח לך בשבוע שעתיים אז כנראה שיהיה לך זמן גם וגם.

ש: מה שאני אומרת זה שאני יכולה איתו לעשות דברים שאני אוהבת ואני מראש כאילו מבטלת את עצמי כשאני איתו אני יכולה כאילו להגדיש את בזמן שלנו ביחד ולעשות דברים שאני אוהבת ביחד איתו.

אליעד: סבבה אבל עדיין אם נגיד את אוהבת לעשות דברים לבד אז זה יהיה על חשבונם אוקי אבל מה את אומרת שכשאת איתו אז מה המהות של הבעיה פה "שאולי כשאני אהיה איתו אני לא אוכל לעשות את הדברים שאני אוהבת" ומה האמת שזה יכול להיות כי אם לדוגמא נגיד את מאוד אוהבת.

ש: לראות תוכנית מסוימת.

אליעד: לראות תוכנית מסוימת ונגיד התוכנית הזאת משודרת כל יום בין שעה לשעה נגיד.

ש: בין שמונה לעשר בערב.

אליעד: שמונה לעשר בערב ונגיד שאין אפשרות להקליט ואין כלום ויכול להיות שיום אחד הוא יגיד לך בואי נהיה ביחד משמונה עד עשר בערב ומה האמת שיכול להיות שיהיה לך יותר טוב להיות איתו מאשר באמת לראות את התוכנית זאת באמת האמת ואז את תפסידי טוב אחד בשביל טוב אחר זאת האמת, נכון זאת באמת האמת אז מה ככה זה כל החיים כאילו זה נכון כשאת עובדת זה במקום לישון ואז את בתמורה מקבלת משכורת זה נכון כאילו זה ככה אמור לעבוד.

ש: למה שלא תראה איתו תוכנית שהוא רוצה לראות.

אליעד: שנייה רגע לא יודע, האמת היא שברגע שאת נמצאת עם מישהו בזוגיות איפשהו זה בא על חשבונך במשהו למה כי איפשהו את תתני ממך משהו גם כשאת לא בא לך כי אם את תתני רק מה שבא לך את לא אוהבת אותו את איפשהו תצטרכי לוותר למענו על משהו שאת לא בא לך שזה נקרא אהבה אחרת את לא אוהבת אותו, בתוך זוגיות כשאת אוהבת מישהו מתישהו את אמורה לוותר על דברים שאת רוצה למענו כי זה נקרא אהבה לקחת משהו שאת רוצה מוותרת למענו ומה האמת שזה נכון אבל בתמורה את מקבלת אהבה זוגיות מה שזה לא יהיה זאת באמת האמת גם כשאת קמה בבוקר לעבוד אם את קמה לעבוד זה על חשבון משהו על חשבון לישון נכון.

ש: אני חושבת שאני לא.

אליעד: לא שנייה את שזה דיל את מבינה שזה החיים כאילו?

ש: כן אבל זה כאילו השאלה היא גם כמה השאלה עם המינון.

אליעד: תבחרי את המינון את מפחדת שתעשי את זה במינון הלא נכון את תמיד תעשי את זה במינון הנכון תעשי מה שנראה לך באותו רגע אם לא יתאים לך המינון נגיד שאת לובשת סוודר איך את יודעת שאת לובשת אותו במינון הנכון אולי את שמה יותר מדי חם את לובשת לא מתאים לך את מורידה מוסיפה נכון בודקים עד שמוצאים את המינון הנכון ומה קורה אם פתאום שכחת לקחת מעיל מה קורה אם שמת יותר מדי מסתדרים.

ש: הקטע שאני הולכת לפי המינון שלו אתה מבין אני כאילו המחויב שלי זה המינון שהוא מביא.

אליעד: לא המחויב שלך זה להיות איתו בזוגיות ובנוסף לכל את כנראה פחדנית ולא בא לך לטפל בזה ולכן כשאת איתו את הולכת לפי מה שהוא אומר אבל זה לא בגלל שהוא אומר זה בגלל שיש לך מכלול את אומרת "אוקי מה עדיף לי עדיף לי עכשיו" ואת אומרת כזה דבר "אוקי לטפל בזה שאני פחדנית זה יהיה לי מאמץ מסוים אין לי כוח להישאר לבד זה מאמץ מסוים אין לי כוח ואז כבר עדיף לי להיות איתו ולעשות את מה שהוא אומר כי זה הכי פחות סבל", את הבנת כי מה האלטרנטיבות שלך את כאילו בודקת מה בסך הכל יעשה לך הכי טוב אפשרות אחת להיות לבד ואז לא תצטרכי לעשות מה שהוא אומר אפשרות שנייה להיות עם הבחור ועדיין לטפל בזה שאת מפחדת נגיד לבטא את עצמך.

אוקי אבל גם זה עכשיו "מה עכשיו אני אטפל בעצמי עד שאני אבין את עצמי עד שפה עד ששם" אז את אומרת כבר עדיף לי להישאר בזוגיות ולעשות את מה שהוא אומר מאשר לטפל בפחדים שלי או להישאר לבד" אבל זה לא מחויב תפיסתית כי עקרונית את יכולה נגיד ללמוד להיות בזוגיות בלי להיגרר השאלה אם בא לך. עכשיו עוד פעם אז מה המהות של הלחץ המהות של הלחץ זה שיקרה לך דבר רע עכשיו זה לדוגמא נגיד שהיא אומרת "אני מפחדת שזה יבוא על חשבון משהו" אז זה באמת לחץ אמיתי אבל כאילו זאת באמת האמת נכון זאת האמת וזה מחויב, לא מתאים לך תוותרי על הרצונות ולא חסר לך כלום נגיד אם אתה אומרת "לא אני לא מוכנה שזה משהו תמורת משהו" תוותרי על הרצונות וזהו ואז כאילו שום דבר לא מחויב ואת לא צריכה לא זוגיות ולא שום דבר.

אוקי איזה עוד לחץ נגיד יש מה נגיד עוד יכול לקרות רע מהזוגיות?

ש: נגיד אז יש לי את הפחד לעשות משהו נגיד לבטא את עצמי ואז הוא ידחה אותי ויש לי את הפחד לבטא את עצמי ואז הוא.

אליעד: יכולת להיות שאם לא תבטאי את עצמך הוא גם ידחה אותך, שמעת יכול להיות שאם לא תבטאי את עצמך הוא ידחה אותך הוא יגיד "אני לא רוצה מישהי שלא יודעת לבטא את עצמה".

ש: אולי.

אליעד: אז מה את אומרת פחד נוסף ש...?

ש: פחד ממנו פחד כאילו שיפגע בי איכשהו שיעשה לי משהו.

אליעד: מה יעשה לך?

ש: ירביץ לי לא יודעת.

אליעד: בסדר את מפחדת רק ממנו או באופן כללי את מפחדת מאנשים.

ש: או שאני גם לא סומכת עליו בעוד דברים שלא יודעת מה יגנוב ממני.

אליעד: סבבה זה ממנו או זה מעוד אנשים.

ש: אני יודעת על ממנו כאילו.

אליעד: את הולכת ברחוב את מפחדת שמישהו יתקוף אותך?

ש: כן.

אליעד: סבבה אז קודם כל זה לא קשור אליו.

ש: לא תמיד תלוי בסיטואציה.

אליעד: סתם בן אדם רגיל עכשיו את הולכת ברחוב את מפחדת שיבוא מישהו יתקוף אותך פיזית?

ש: סתם בן אדם רגיל לא.

אליעד: לא את אישית הולכת ברחוב בין אנשים את מפחדת שמישהו ירביץ לך?

ש: תלוי בסיטואציה לא ברגיל לא באופן רגיל אם אני הולכת באיזה סמטה חשוכה ולא יודעת במקום לא יודעת בדרום תל אביב אני כן אחשוד אם אני אלך באמצע היום וסתם אני אעבור ברחוב בין אנשים.

אליעד: אוקי קרה פעם שהרבצת לעצמך בטעות תקפת את עצמך?

ש: מקרה שנשכתי את עצמי בטעות.

אליעד: בטעות.

ש: כן.

אליעד: ומה קרה כשגילית שזה לא נעים הפסקת מיד או אמרת לא המשכת?

ש: הפסקתי.

אליעד: בסדר בטעות זה בטעות עכשיו את כאילו קשה לך לסמוך על מישהו שלא יעשה לך רע זה מה שאת אומרת?

ש: כן.

אליעד: אוקי למה שהוא ירביץ לך מה ההיגיון בזה?

ש: הוא כאילו יתעצבן יהיה עצבני על משהו נגיד הוא טיפוס עצבני.

אליעד: ואת תפיסתית כשאת עצבנית את מרביצה כאילו זאת דרך שלך לפתור בעיות למה את חושבת שהוא ירביץ לך?

ש: אני כן אני יכולה.

אליעד: סבבה אז כל זמן שבראש שלך יש פקודה שכשאת עצבנית את מרביצה רוב הסיכויים את תחשבי שאם מישהו עצבני עלייך הוא הולך להרביץ לך, זה לא מחויב לחשוב ככה אבל זה יותר הגיוני שתחשבי ככה כי למה שתחשבי שמישהו ירביץ לך כשהוא עצבני איפה למדת שמריצים כשעצבניים...
לא רוצה לבטא לפתור בעיה לדעת אם מישהו בלי לחץ אינטרנט לקבל את מהות הפחד אני רוצה להרגיש טוב לפתור לסבול איך לדעת איך לדעת אם איך לדעת אם מישהו איך לדעת אם מישהו מתאים לי אימון אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אימון לזוגיות אימון למצוא זוגיות אימון למציאת בן זוג אימון למציאת בת זוג אימון למציאת זוגיות אימונים בזוגיות בן הזוג בן הזוג שלי מתאים לי בן זוג בקשר זוגי בת זוג בת זוג שלי גישור זוגי גישור לזוגות האם בן הזוג שלי מתאים לי זוגי זוגיות חושש חוששת מזוגיות חשד חשדות חשדות בזוגיות חשש חששות חששות בזוגיות טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לדעת לדעת אם מישהו לדעת אם מישהו מתאים לי להתאמן להתחיל לחץ לחץ בקשר זוגי לחץ מזוגיות לחשוש מאמן זוגי מגשר זוגי מטפל זוגי מישהו מתאים לי מפחד מפחדים מפחדת מזוגיות מציאת זוגיות פחד פחדים קושי קושי להתחיל זוגיות קשיים קשר זוגי
זוגיות, מערכות יחסים, האם בן הזוג שלך מתאים לך? חוסר התאמה זוגית, האם יש התאמה זוגית? ספקות בזוגיות, פחד ממחוייבות זוגית, מחפשת קשר רציני, האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג מתאים לי?
זוגיות, מערכות יחסים, האם בן הזוג שלך מתאים לך? חוסר התאמה זוגית, האם יש התאמה זוגית? ספקות בזוגיות, פחד ממחוייבות זוגית, מחפשת קשר רציני, האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג מתאים לי?
... מערכות יחסים, האם בן הזוג שלך מתאים לך? חוסר התאמה זוגית, האם יש התאמה זוגית? ספקות בזוגיות, פחד ממחוייבות זוגית, מחפשת קשר רציני, האם בן הזוג שלי מתאים לי? האם בן הזוג מתאים לי? איך מחליטים אם בן הזוג מתאים לך או לא? אחת השאלות המרכזיות בזוגיות היא: האם בן הזוג מתאים לי?, והתשובה לכך נמצאת ... את הקשר. הרעיון הוא לחפש אדם שייתן לך את התחושה הכי קרובה למה שאת מחפשת, אבל לא להיות מקובעת על שלמות אבסולוטית, כי זו אינה קיימת בשום תחום בחיים, ובמיוחד לא בזוגיות. האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך מתמודדים עם פחד ממחויבות? למה הוא לא מתקשר בין הפגישות? איך להחליט אם להישאר בקשר? האם קיימת זוגיות מושלמת? האם לחפש קשר רציני או ...
זוגיות / אהבה / מערכת יחסים זוגית - האם בן זוגך מתאים לך? האם הזוגיות שלך טובה?
... אהבה מערכת יחסים זוגית - האם בן זוגך מתאים לך? האם הזוגיות שלך טובה? אחת מהשאלות הנפוצות ביותר היא, האם בן הזוג שלי מתאים לי? כיצד ניתן לדעת? תשובה: לכל מערכת יחסים זוגית יש את המטרה ...
לבד בבדידות, למה אנשים רוצים להיות בזוגיות ורוצים חברים ורוצים קשר רגשי ולא רוצים להיות לבד? למה אנשים מפחדים להיות לבד? איך להרגיש טוב לבד ובבדידות? למה אנשים לא רוצים להיות לבד? למה אנשים מרגישים רע לבד?
לבד בבדידות, למה אנשים רוצים להיות בזוגיות ורוצים חברים ורוצים קשר רגשי ולא רוצים להיות לבד? למה אנשים מפחדים להיות לבד? איך להרגיש טוב לבד ובבדידות? למה אנשים לא רוצים להיות לבד? למה אנשים מרגישים רע לבד?
... בבדידות, למה אנשים רוצים להיות בזוגיות ורוצים חברים ורוצים קשר רגשי ולא רוצים ... כי אין לו זוגיות הוא כמו אדם שאומר שרע לו כי כיסא הגלגלים שלו מקולקל. למעשה, הבעיה היא לא חוסר בזוגיות או בכיסא גלגלים, אלא עצם הפציעה (הבעיה ... הזה וירגיש טוב לבד, הוא כבר לא יהיה תלוי באחרים כדי להרגיש שלם. אז האדם יכול לבחור להיות בזוגיות מתוך בחירה חופשית ולא מתוך פחד מבדידות. ... עם פחד להיות לבד? מה גורם לתחושת בדידות נפשית? למה אנשים רוצים זוגיות וחברים? מהי בדידות בזוגיות? איך להרגיש טוב לבד? האם אפשר להיות מאושר לבד? איך לא לפחד מהלבד ומהבדידות? למה אנשים רוצים להיות בזוגיות וביחד ולא רוצים להיות בודדים? איך להתמודד ... תחושת בדידות נפשית? האם חיי בדידות רעים או טובים? למה אנשים מפחדים מבדידות רגשית? מהי בדידות בזוגיות? מה הקשר שבין בדידות ושעמום? מהי מגפת ... הבדידות והם מפחדים להיות לבד ומפחדים להיות לבד בבדידות בבדידות לבד אלא גם אנשים רוצים להיות בזוגיות כדי לא להיות לבד למה אתה רוצה להיות בזוגיות כדי לא להיות לבד אתה לא יכול להיות לבד ... מרגיש לבד כי המציאות נגד רצונך במה היא נגד רצונך לא בזה שאין לך זוגיות, הסיבה שאתה רוצה להיות בזוגיות כי אתה לא רוצה להיות לבד ולמה אתה לא רוצה ... לא לבד ואז אני אאמין שאם היא איתי המצב לא גרוע כל כך, אוקי אבל מה שמזין את הרצון שלך להיות בזוגיות ולהיות ביחד ולא להיות לבד ושאתה מפחד ...
חשדנות - חשדנות טובה וחשדנות רעה
חשדנות - חשדנות טובה וחשדנות רעה חשדנות היא תכונה טובה, אולי התכונה הכי טובה, אחרי תכונת הוודאות של האמת. כי כאשר יש אמת, אין חשדנות , כי האמת ידועה. אך הדרך אל האמת, רצופה בחשדנות מבורכת. כך שהחשדנות היא מבורכת. אלא, שיש חשדנות טובה ויש חשדנות ורעה. וחשדנות טובה, היא כאשר האדם לא מאמין לשום דבר בעולם, כולל לא לעצמו. והאדם מטיל ספק בכל דבר ומחפש את האמת באשר היא. ואשרי אדם שהוא חשדן תמיד, ושתמיד הוא חושד במציאות, אולי היא ממש רעה, ואולי מנסים להרע לו. וגם חושד שאולי המציאות היא מאוד טובה, ואולי מנסים לעשות לו טוב. וזוהי חשדנות טובה, שבה האדם לא נאחז בשום אמונה שאינה וודאית. וחשדנות רעה, היא כאשר האדם נוטה לצד אחד, יותר מאשר לצד אחר. כי לחשוד זה טוב, אבל אסור לאדם להטות את הכף לטובה או לרעה, בלי ידיעה וודאית של אמת שנקייה מכל אמונה. כי חשדנות שהיא בגדר הטלת ספק ובירור האמת באשר היא, היא מבורכת. אבל חשדנות שבה האדם נוטה בדעתו אפילו כחוט השערה , לצד אחד יותר מאשר לצד אחר, זוהי חשדנות אסורה ורעה, שהיא מרחיקה את האדם מהאמת. ...
חשדנות / בניית אמון / יצירת אמון - איך ליצור אמון, על ידי נתינת אמון? איך בונים אמון? איך לבנות אמון? ניהול משא ומתן / לשכנע לקוחות / לשכנע אנשים / בניית אמון / סוגסטיה / יצירת הזדהות
חשדנות בניית אמון יצירת אמון - איך ליצור אמון, על ידי נתינת אמון? איך בונים אמון? איך לבנות אמון? ניהול משא ומתן לשכנע לקוחות לשכנע אנשים בניית אמון ... ומטבע הדברים, אדם אחר יתנהג כלפיך בחשדנות כלשהי, משום שהוא מרגיש שאתה והוא שני אנשים זרים, ושלא בטוח שיש לכם אינטרס משותף, אלא אולי יש ניגוד אינטרסים וכיוב. וכאשר אתה גורם לאדם האחר ... איך להתייחס אליך. האם להתייחס אליך בחשדנות, או לתת בך אמון. ואפשרויות האלו נשענות על הספק הטבעי שיש לאדם, האם יש לכם אינטרס משותף ואתם פועלים כישות אחת שרוצה בטובת עצמה. או שמא יש ... לסמוך עליך. וכמובן, שאם אתה מראה חשדנות מול האדם השני, הרי שזה גורם גם לאדם השני לחשוד בך. כי האדם לא חושד בעצמו. דהיינו, האדם בהחלט נותן אמון בעצמו וסומך על עצמו, שהוא לא ינסה ... והוא זאת ישות אחת. דהיינו, גילוי החשדנות שלך כלפיו, הוא בעצם הוכחה לכך שאתה לא חושב שאתם ישות אחת. ושאתה עצמך מתייחס אליו כאל אדם זר. כי אם היית מתייחס אליו, כאל אדם קרוב, הרי שהיית ... הוא יראה שאתה נותן בו אמון, בלי שום חשדנות, זה דווקא עלול ליצור אצלו חשדנות כלפיך. כי זה גורם לכך שהוא יסתכל עליך בצורה מוזרה, שאתה מיד נותן בו אמון, בלי שום חשד. ומצד אחד זה יכול לגרום לו לחשוב, שכנראה שיש לך אך ורק כוונות טהורות בלבד, ושברור לך שיש לך אינטרס משותף איתו, ושבגלל זה אתה נותן בו אמון, אבל ...
סודות השכנוע / ללמוד לשכנע - חשדנות / מנגנון בקרה עצמית - איך לגרום למישהו לתת בך אמון? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לגרום למישהו לא לחשוד בך? איך ליצור אמון? איך לשכנע אנשים?
... השכנוע ללמוד לשכנע - חשדנות מנגנון בקרה עצמית - איך לגרום למישהו לתת בך אמון? איך ... ומה קורה מאחורי הקלעים של התהליך? ולמה יש לאדם חשדנות? ואיך אפשר לגרום למישהו לתת בך אמון? ואיך המוח של האדם ... או על כל פנים לפחות להשתיק את מנגנון האימות והחשדנות שיש באדם ששומע אותך, כדי לגרום לו להסכים איתך? וכאן ... כי בעצם מנגנון האימות, הוא בעצם מנגנון של חשדנות , שפועל מתוך תחושה של פחד ושל רצון לא להיפגע. ובכל פעם ... כאשר האדם מרגיש בנוח במחיצתך, ממילא הוא פחות חשדן והוא פחות בתחושה של פחד להיפגע, והוא מטבעו רוצה לנוח ולא ... מידי בנוח, ואז דווקא הוא מתחיל להיות יותר מידי חשדן. ולכן צריך לדעת איך לגרום למישהו להרגיש בנוח, אבל שיהיה ...
NLP, חשדנות, בניית אמון, יצירת אמון, איך בונים אמון? איך לבנות אמון? ראפור, יצירת כימיה, איך ליצור אמון, על ידי נתינת אמון? ניהול משא ומתן, לשכנע לקוחות, לשכנע אנשים, סוגסטיה, יצירת הזדהות
NLP, חשדנות, בניית אמון, יצירת אמון, איך בונים אמון? איך לבנות אמון? ראפור, יצירת כימיה, איך ליצור אמון, על ידי נתינת אמון? ניהול משא ומתן, לשכנע לקוחות, לשכנע אנשים, סוגסטיה, יצירת הזדהות
... חשדנות, בניית אמון, יצירת אמון, איך בונים אמון? איך לבנות אמון? ראפור, יצירת כימיה, איך ליצור אמון, על ידי נתינת אמון? ניהול משא ומתן, לשכנע לקוחות, לשכנע אנשים, סוגסטיה, ... בכך, באופן אינסטינקטיבי, הוא גם מתחיל לתת בך אמון. לדוגמה, אם אתה רוצה לשכנע לקוח לבצע עסקה איתך, בתחילה הוא חשדן. הוא שואל את עצמו: מדוע שאאמין לך? אתה אדם זר, אולי אתה רוצה לרמות אותי. ברגע שאתה מראה ללקוח שאתה סומך עליו ונותן בו אמון באופן ברור, בתת - המודע הוא מבין שאתה לא רואה ... הוא יבחר בקלות רבה יותר לתת בך אמון בחזרה, כי זה מוריד ממנו את תחושת הספק הלא נעימה. מתי אמון מוחלט דווקא מעלה חשד? למרות היתרון הגדול של נתינת אמון מוחלט, אליעד מסביר שישנם מקרים שבהם אם תראה אמון ללא כל ספק, זה דווקא עלול לגרום לאדם לחשוד בך יותר. למשל, אם שני אנשים אויבים, ואחד אומר ... מודע לעצמך, תוכל לעצור ולשאול: האם אני באמת מאמין לו, או שאני מאמין לו רק כי הוא אמר לי שהוא מאמין בי?. כיצד החשדנות שלך משפיעה על הצד השני? אליעד מוסיף הסבר נוסף, שאם אתה מראה חשדנות כלפי אדם, אתה בעצם משדר לתת - המודע שלו שאתה רואה בו אדם זר, ולכן אין ביניכם אינטרס משותף. זה יגרום לו אוטומטית להרגיש שאתם באמת אנשים זרים, וכך הוא יהיה יותר חשדן כלפיך. לדוגמה, אם בעסקה מסוימת אתה מתחיל להיות חשדן מדי, לשאול יותר מדי שאלות, להתמקד יותר מדי בפרטים קטנים, ולשדר ספק לגבי הכוונות שלו - הוא עלול לחשוב: אם הוא כל כך חושד בי, כנראה הוא לא באמת רוצה בטובתי, וזה יחזק בו את החשדות כלפיך. איך להשתמש נכון בטכניקות של יצירת אמון? אליעד מדגיש את החשיבות של שימוש נכון בטכניקות של נתינת אמון, ומציע לשחק עם המינונים בהתאם לסיטואציה. לפעמים מתאים להראות אמון מוחלט ללא שום ספקות, ולפעמים דווקא להציג ספקות ואז להראות שאתה מתגבר עליהם. הכל תלוי ברמת החשדנות הבסיסית של הצד השני. הוא מציע תרגיל מעשי לשבוע הקרוב: בכל מפגש עם אנשים, לבדוק האם אתה משדר להם אמון או דווקא חשדנות. התוצאות של הבדיקה הזו יאפשרו לך להבין יותר טוב איך המוח שלך ושל אחרים פועל בתהליך יצירת האמון. אליעד מסכם שבכל תהליך של יצירת אמון, תמיד יש מקום לבדיקה עצמית. חשוב ... נתינת אמון? איך לשכנע אנשים בקלות? כיצד עובד תהליך יצירת אמון במוח? האם נתינת אמון זו מניפולציה? איך להתמודד עם חשדנות של לקוחות? איך לנהל משא ומתן בצורה אפקטיבית? כיצד להשתמש בטכניקות NLP לבניית אמון? ...
חשדנות יתר, הרמוניה, לא לצאת פראייר, גמישות מחשבתית, לדון לכף זכות, לדון כף חובה, אין הבדל בין טוב לרע, לחשוד באנשים, מה אנשים חושבים עליך? לא לחשוד באנשים, להבדיל בין טוב לרע
חשדנות יתר, הרמוניה, לא לצאת פראייר, גמישות מחשבתית, לדון לכף זכות, לדון כף חובה, אין הבדל בין טוב לרע, לחשוד באנשים, מה אנשים חושבים עליך? לא לחשוד באנשים, להבדיל בין טוב לרע
חשדנות יתר, הרמוניה, לא לצאת פראייר, גמישות מחשבתית, לדון לכף זכות, לדון כף חובה, אין הבדל בין טוב לרע, לחשוד באנשים, מה אנשים חושבים עליך? לא לחשוד באנשים, להבדיל בין טוב לרע איך הלימודים יכולים לגרום לחשדנות יתר? הלימודים שאליעד כהן מלמד גורמים לאדם להתחיל להטיל ספק בכל דבר, גם בדברים שלכאורה נראים טובים וברורים. למרות שמטרת הלימודים היא לראות את המציאות בצורה אובייקטיבית ומדויקת, התהליך הזה עלול לעורר חשדנות מוגברת ותחושת נפרדות מאחרים. לדוגמה, כאשר אדם מתחיל להבין איך אנשים חושבים ופועל מתוך המידע הזה, הוא עלול לפתח פרשנויות שליליות למעשים או מילים של ... למשל, אם מישהו אומר משהו חיובי, האדם הלומד יכול לחשוב שהוא מניפולטיבי או מסתיר אינטרס שלילי, מה שעלול להוביל להרגשה לא נעימה ואף להתנתקות חברתית. האם יש דרך לשלוט בחשדנות שנוצרת? לדברי אליעד, יש לאדם שליטה מסוימת על החשדנות שמתעוררת אצלו בעקבות הלימודים. אליעד מסביר שכל מה שאדם לומד יכול לשמש ככלי להגברת החשדנות או להפחתתה, והדבר תלוי בשימוש שהאדם עושה בידע שלו. לדוגמה, אם מישהו מחמיא לך, אפשר לקחת את הכלים שרכשת ולהתחיל לחשוד שהמחמאה אינה כנה, או מנגד, דווקא לנטרל חשדנות מיותרת ולראות שהמחמאה אמיתית. המפתח הוא להחליט באופן ברור מה המטרה שלך: האם אתה רוצה להיות יותר הרמוני ופחות חשדן, או דווקא לחדד את המחשבה שלך לזיהוי מניפולציות. בסופו של דבר, הגמישות המחשבתית מאפשרת לך לבחור אם ומתי להשתמש בחשדנות או בהרמוניה. איך הגמישות המחשבתית עוזרת להימנע מלהיות פראייר? החשש מלהיות פראייר הוא מנגנון הגנה נפוץ שגורם לחשדנות . אליעד מציין שכאשר אדם חושב כל הזמן אני לא רוצה לצאת פראייר, הוא למעשה פועל מתוך פחד, שיכול להגביל אותו. הוא נותן דוגמה של אדם שניגש לעסקה עסקית וחשש שהצד השני ינצל אותו. אליעד מסביר שאם האדם עסוק כל הזמן בחששות, הוא לא יצליח לפעול בצורה חופשית ונינוחה, ובסופו של דבר החשדנות המוגזמת תפגע בו. מצד שני, אם האדם יפעל מתוך הבנת האינטרס האישי שלו, הוא יוכל להרגיש מסופק ומרוצה, בלי קשר למה הצד השני מרוויח. לדוגמה, אליעד מתאר סיפור ... של אחרים. הוא מסביר שאם הייתה לנו יכולת לקרוא מחשבות, החיים שלנו היו יכולים להפוך לבלתי נסבלים. כל מחשבה שלילית של אחרים הייתה עלולה לפגוע בנו קשות, וכך היינו נשאבים לחשדנות וסבל אינסופיים. למעשה, גם בלי היכולת לקרוא מחשבות, אנחנו לעיתים מפרשים התנהגויות ומילים של אנשים בצורה שלילית, וזה כבר גורם לנו סבל מיותר. לכן, ההמלצה ... הבחנה, הוא עלול להיפגע קשות. לכן, יש לאזן בין התפיסה שאין הבדל לשימוש מושכל בהבחנות בין טוב לרע, ולדעת מתי לבחור בכל אחת מהאפשרויות. האם חשוב להישאר תמים או דווקא להיות חשדן? אליעד מבהיר שלמרות החשדנות, הכי טוב זה דווקא להיות תמים, אך בשביל להיות תמים באמת, חייבים להיות בעלי שכל רב וחדות מחשבתית גבוהה. אדם שאין לו מספיק שכל יהיה תמיד בחשש שמישהו ינצל ... הבנה עמוקה של המציאות, בידיעה שאין שום הבדל מהותי בין כל המצבים. אך כדי להגיע לכך, האדם חייב לפתח שכל חריף מאוד, שיאפשר לו לזהות מתי התמים הוא בחירה נכונה ומתי לא. האם החשדנות היא תמיד שלילית? אליעד לא מציג את החשדנות כשלילית באופן מוחלט, אלא ככלי שהאדם יכול להחליט אם להשתמש בו או לא. חשוב שהאדם ידע לבחור מתי כדאי לו להיות חשדן ומתי כדאי לו להימנע מזה. ההחלטה אם להיות חשדן תלויה בהקשר ובמטרות האישיות של כל אדם. איך להפסיק לחשוד באנשים? מה אנשים באמת חושבים עליי? איך לא לצאת פראייר? מהי גמישות מחשבתית? איך להגיע להרמוניה עם הסביבה? האם יש הבדל בין טוב לרע? האם להיות תמים או חשדן?
חשדנות, חוסר אמון, לחשוד באנשים, לתת אמון, נתינת אמון, להטיל ספק באלוהים, להאמין באלוהים, אופטימיות, פסימיות, חשדנות יתר, פרנויה
חשדנות, חוסר אמון, לחשוד באנשים, לתת אמון, נתינת אמון, להטיל ספק באלוהים, להאמין באלוהים, אופטימיות, פסימיות, חשדנות יתר, פרנויה
חשדנות, חוסר אמון, לחשוד באנשים, לתת אמון, נתינת אמון, להטיל ספק באלוהים, להאמין באלוהים, אופטימיות, פסימיות, חשדנות יתר, פרנויה מה היתרונות והחסרונות של להיות אדם חשדן? להיות אדם חשדן, לפי אליעד כהן, פירושו להטיל ספק מתמיד באנשים, באירועים ובמציאות סביבך. אנשים חשדנים הם כאלה שאינם נותנים אמון בקלות, וכמעט תמיד מניחים שדברים לא נאמרים להם כפי שהם באמת. הם תוהים האם אחרים מנסים לרמות אותם, האם המחירים שהם מקבלים הוגנים, והאם בכלל אפשר לסמוך על דבר כלשהו או שמא הכל מוטל בספק. היתרון הבולט בחשדנות הוא היכולת של אדם כזה להימנע מטעויות שעלולות להיגרם מאמונה עיוורת. למשל, אדם חשדן שירצה לקנות רכב יבצע בדיקות מעמיקות מאוד - הוא יבדוק את מצבו של הרכב, את המחיר ביחס לשוק, וישווה את ההצעות של כל המוכרים האפשריים. בזכות זה, יש סיכוי נמוך יותר שהוא ייפול קורבן לתרמיות. החשדן מטיל ספק בכל הצעה ובכך מגן על עצמו מפגיעה פוטנציאלית. אולם החיסרון הוא שהחשדנות גם מונעת ממנו ליהנות באמת. הוא ימשיך לחשוב אולי אני מפספס משהו, אולי זה לא בדיוק מה שאני רואה, וכך לא יוכל ליהנות בצורה מלאה משום דבר. הדוגמה הזו ממחישה כיצד החשדנות גורמת לאדם מאמץ מתמיד לבדוק כל פרט, מצב שיכול ליצור מתח, עייפות נפשית ותחושה כללית של כולם מנסים לרמות אותי. אליעד מציין שהחשדן חושב שכולם מנסים לדפוק אותו בדרכים שונות, וכך החיים הופכים למאמץ מתמשך שגורם לעיתים לסבל רב יותר מאשר לתועלת. האם חשדנות מקדמת או פוגעת באושר האישי? אליעד מסביר שהקשר בין חשדנות לבין אושר תלוי ברמת האמונה של האדם במה שהוא חושב כנכון. הוא טוען שככל שאדם חשדן יותר, כך הוא פחות מאמין לשום דבר, כולל לשכל שלו עצמו. לכן, לכאורה, חשדנות קיצונית יכולה למנוע לגמרי את תחושת הטוב והרע, כי כל הרגשות שלנו נובעים מהאמונה שמשהו הוא טוב או רע. אבל מצד שני, חשדנות גורמת לסבל כי האדם מתאמץ כל הזמן לחשוב ולבדוק ולא מצליח לנוח או להיות מרוצה. לדוגמא, אם אדם הוא חשדן במאה אחוזים, הוא לעולם לא ירכוש דבר. הוא יטיל ספק בכל דבר: האם זה באמת הרכב שהוא רוצה? אולי זה לא באמת הרכב הזה? אולי הרכב במצב פחות טוב מכפי שנראה? אבל אם אדם לא יהיה חשדן בכלל, הוא עלול לקנות רכב פגום ולהסתכן בתאונה. לפיכך, האמת נמצאת במקום כלשהו באמצע - יש להיות חשדן במידה מסוימת אבל לא באופן קיצוני, כי לכל בדיקה יש מחיר של סבל והשקעה. איך להחליט מתי נכון ... והמאמץ של הבדיקה או למנוע סיכון כלשהו. הוא מסביר כי אי אפשר באמת לבדוק הכל, משום שאנחנו לא יודעים את כל הפרטים מראש ולא נוכל לוודא כל דבר. אדם חשדן יתר על המידה ייכנס לפרנויה, מצב בו הוא חושד בכל פרט קטן וזה ימנע ממנו לפעול באופן טבעי ... הדרך הנכונה היא להעריך את הסיכון מול התועלת: האם הפעולה של הבדיקה שווה את ההשקעה, או שאולי הנזק הצפוי קטן מדי ולכן אין צורך לבדוק. מה הקשר בין חשדנות לאמונה באלוהים? אליעד כהן נותן דוגמה נוספת, הפעם מעולם האמונה באלוהים. הוא שואל מה ההבדל ... את הסיפור התנכי של מתן תורה, אנשים ראו ניסים גדולים ולכן נתנו אמון במשה ובאלוהים. אך למרות הניסים הללו, עדיין אפשר היה לשאול שאלות רבות ולהיות חשדניים: מי אמר שאלוהים הוא זה שעשה את הניסים? אולי זו ישות אחרת? מי אמר שמשה באמת שליח של אלוהים? מי קבע שאלוהים באמת ברא את העולם? אליעד מסביר שככל שהמחיר שהאדם נדרש לשלם גבוה יותר, כך עולה הצורך בחשדנות ובבירור עמוק יותר. אם רופא יגיד לך לקחת תרופה, אולי לא תהיה חשדן במיוחד. אבל אם אותו רופא ידרוש ממך לשרת אותו לכל חייך, מיד תחשוד ותטיל ספק בכוונותיו. כך ... - אם הדת דורשת ממך ויתור גדול ומשמעותי, זה טבעי להטיל ספק רב יותר מאשר במקרים שבהם הסיכון או המחיר נמוך יותר. מה הדרך למצוא את האיזון הנכון בין חשדנות לאמון? לסיכום, אליעד טוען שהמפתח לאיזון נכון בחשדנות נמצא בהערכת סיכון לעומת רווח פוטנציאלי. האדם צריך לשאול את עצמו כל הזמן מה יותר חשוב לו: להימנע מסיכון, או להימנע מסבל שנובע מהבדיקות המרובות והחשדנות התמידית. לא ניתן לדעת הכל, לכן החשדנות לא יכולה להיות מלאה לגמרי, ומצד שני אסור לתת אמון עיוור וליפול למלכודות מיותרות. החשבון הזה של עלות מול תועלת הוא זה שמאפשר לאדם להתנהל בצורה נכונה ומאוזנת בחיים. האם כדאי להיות חשדן? איך להפסיק לחשוד באנשים? האם חשדנות טובה או רעה? למה אנחנו חושדים באנשים? איך לתת אמון? מהם חסרונות האמונה העיוורת? איך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אימון לזוגיות, לחץ מזוגיות, לחץ בקשר זוגי, חששות בזוגיות, האם בן הזוג שלי מתאים לי? איך לדעת אם מישהו מתאים לי? חוששת מזוגיות, מפחדת מזוגיות, קושי להתחיל זוגיות, מציאת זוגיות, חשדות בזוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם בן הזוג שלי מתאים לי?, מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: האם בן הזוג שלי מתאים לי?, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, מאמן אישי לחיים, אימון אישי לילדים בתחום האם בן הזוג שלי מתאים לי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 06:23:58 - wesi1