אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות?

השאלה האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות מעסיקה רבים, והתשובה לכך אינה חד משמעית. יש המאמינים שמחלות נפש נגרמות מגורמים גנטיים, בעוד אחרים טוענים שאין לכך ביסוס מוצק. עם זאת, גם אם יש מרכיב גנטי, חשוב להבין שאין זה אומר שהמצב בלתי הפיך או שאין פתרון. לכל מחלת נפש יש פתרון, והוא לא בהכרח תרופתי. למעשה, אפשר למצוא פתרונות אחרים שמטפלים בשורש הבעיה.

מה ההיגיון מאחורי האמונה שמחלות נפש הן גנטיות?

האמונה כי מחלות נפש הן גנטיות נובעת מכך שאנשים רבים, כולל אנשי מקצוע בתחום הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה, מתמודדים עם אנשים שהמחשבות וההתנהגויות שלהם לא תואמות את הנורמה החברתית. אם אדם מבטא צורת חשיבה ייחודית שמובילה אותו להצלחה, הוא עשוי להיחשב גאון. אם אותה חשיבה ייחודית גורמת לו לאושר, הוא ייחשב לאדם מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובלים ממנו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית.

הבעיה היא שכאשר אנשי מקצוע מתקשים להסביר ולפתור בעיות כאלה בצורה ברורה ומובנית, הם לפעמים פונים להסבר כמו "זה גנטי" או "זה תורשתי". זאת כדי להסיר מהם את האחריות ולמנוע מהם לחפש פתרונות מעמיקים.

מדוע יש נטייה לקשור מחלות נפש לגנטיקה?

הנטייה להאמין שמחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות מגיעה פעמים רבות מהשאלות שמפסיכיאטרים שואלים את המטופלים. לדוגמה, כאשר אדם מאובחן כסכיזופרני, והפסיכיאטר מגלה כי אחד מהוריו אובחן כך גם הוא, יטען כי מדובר כנראה בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אולם, האם זה בהכרח נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי.

השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות

הסביבה שבה גדל אדם משחקת תפקיד חשוב בהשפעה על בריאותו הנפשית. לדוגמה, ילד שגדל בבית שבו הורה סובל מהפרעה נפשית, עשוי לאמץ את דפוסי החשיבה של אותו הורה. הסביבה המשפחתית, ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות הביתיות מעצבים את תפיסת עולמו של הילד, ולכן אין זה מפתיע אם הוא יפתח דפוסים דומים שיכולים להוביל להפרעות נפשיות. זה לא בהכרח קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית.

האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית?

לא, גנטיקה אינה מחייבת אדם להיות חולה נפש. כל אדם יכול להיות בריא נפשית, גם אם יש לו רקע גנטי שמעיד על נטייה למחלה נפשית. כל אדם יכול להיות בריא נפשית אם יקבל את הכלים המתאימים לחשיבה בריאה. כלומר, גם אם כל בני משפחתו סבלו ממחלות נפש, אין זה אומר שהוא מחויב להן.

המסקנה - יש פתרון לכל מחלות הנפש

לסיכום, מחלות נפש אינן גנטיות ואינן מחויבות להישאר אצל אף אדם. אין שום מרכיב תורשתי שמחייב דיכאון, חרדות, סכיזופרניה או כל מחלת נפש אחרת. לכל הפרעה נפשית יש פתרון, ולכל אדם יש אפשרות להבריא לחלוטין אם יקבל את ההכוונה הנכונה. גנטיקה אינה גזירת גורל, וכל אחד יכול לשנות את מצבו הנפשי באמצעות הבנה מעמיקה של עצמו ושל דרך החשיבה שלו.
האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות?

השאלה האם מחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות מעסיקה רבים, והתשובה לכך היא לא חד - משמעית. יש הטוענים שהן נובעות מגורמים גנטיים, בעוד אחרים טוענים שאין לכך ביסוס מוצק. אך חשוב להבין שגם אם ישנו מרכיב גנטי, אין זה אומר שהמצב בלתי הפיך או שאין לכך פתרון. למעשה, לכל מחלת נפש יש פתרון, ולא בהכרח על ידי תרופות, אלא בדרכים אחרות שמטפלות בשורש הבעיה.

ההיגיון מאחורי האמונה שמחלות נפש הן גנטיות

אנשים רבים סבורים שמחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות משום שכך מציגים זאת מומחים מסוימים. אנשי מקצוע בתחומי הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה נתקלים במקרים של אנשים בעלי מחשבות והתנהגויות חריגות שאינם תואמים את הנורמה החברתית. כאשר אדם מבטא צורת חשיבה ייחודית שמובילה אותו להצלחה, הוא עשוי להיחשב כגאון. כאשר צורת החשיבה הייחודית גורמת לו לאושר, הוא ייחשב לאדם מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובבים אותו, הוא יקוטלג כחולה נפש.

באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. אך אנשי המקצוע מתקשים להסביר ולפתור בעיות כאלה בצורה ברורה ומובנית. רוב האנשים, כולל פסיכיאטרים מומחים, אינם מבינים לגמרי את עצמם, ולכן גם אינם מסוגלים להבין במלואם את הלך הרוח של אדם אחר. מאחר שהם אינם מסוגלים להציע פתרון אמיתי לבעיות נפשיות, רבים מהם נוקטים בגישה שאומרת "זה גנטי" או "זה תורשתי" - מה שלמעשה מסיר מהם אחריות ומונע מהם לחפש פתרונות מעמיקים.

מדוע יש נטייה לקשור מחלות נפש לגנטיקה?

כאשר פסיכיאטרים או חוקרים מזהים אדם עם מחלת נפש, פעמים רבות הם שואלים אם יש במשפחתו אנשים עם מחלות נפש דומות. אם התשובה היא כן, הם עשויים להסיק שהגורם הוא גנטי. לדוגמה, אם אדם מאובחן כסכיזופרן, ומגלים שגם אחד מהוריו אובחן כך, המסקנה תהיה שכנראה מדובר בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית.

אך האם זה באמת נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. מחלות נפש לא נובעות מגנים, אלא מצורת חשיבה לא בריאה. האדם מושפע בראש ובראשונה מסביבתו הקרובה, ולכן אם גדל בבית שבו היו דפוסי חשיבה לא בריאים, סביר להניח שגם אצלו יתפתחו דפוסים דומים.

השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות

אם ילד גדל בבית שבו יש הורה עם הפרעה נפשית, הוא עשוי להסתגל לאופן החשיבה של אותו הורה. ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות בבית מעצבים את תפיסת עולמו, ולכן אין זה מפתיע אם יפנים דפוסי חשיבה שמובילים להתפתחות של בעיות נפשיות. זה לא קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית.

ניתן לראות זאת גם בכיוון ההפוך: אם ניקח ילד ללא כל רקע משפחתי של מחלות נפש, אך נגדל אותו בתוך סביבה שאינה בריאה נפשית, יש סיכוי גבוה שהוא יפתח בעיות נפשיות. לעומת זאת, גם אם אדם נולד למשפחה עם היסטוריה של מחלות נפש, אך גדל בסביבה תומכת וחיובית, הוא יכול להימנע מכך לחלוטין.

האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית?

אין שום גנטיקה שמחייבת אדם להיות חולה נפש. לא משנה מה הרקע הגנטי, כל אדם יכול להיות בריא לחלוטין מבחינה נפשית אם יקבל את הכלים המתאימים לחשיבה בריאה. גם אם כל בני משפחתו סבלו ממחלות נפש, אין זה אומר שהוא מחויב ללכת באותה דרך.

לכן, כאשר מישהו טוען שמחלת נפש היא גנטית, הוא למעשה אומר שאין לו פתרון אמיתי, ולכן הוא זורק את האחריות על הגנים. מדובר בגישה שמנטרלת תקווה ואינה מסייעת לאנשים למצוא פתרונות אמיתיים לבעיותיהם.

המסקנה - יש פתרון לכל מחלות הנפש

לסיכום, מחלות נפש אינן גנטיות ואינן מחויבות להישאר אצל אף אדם. אין שום מרכיב תורשתי שמחייב דיכאון, חרדות, סכיזופרניה או כל מחלת נפש אחרת. לכל הפרעה נפשית יש פתרון, ולכל אדם יש אפשרות להבריא לחלוטין אם יקבל את ההכוונה הנכונה. גנטיקה אינה גזירת גורל, וכל אחד יכול לשנות את מצבו הנפשי באמצעות הבנה מעמיקה של עצמו ושל דרך החשיבה שלו.
הורים חולי נפש, גנטיקה ומחלות נפש, תורשה ומחלות נפש, מחלת נפש במשפחה, ילדים להורים חולי נפש, הורה חולה נפש, סיבות להתפתחות סכיזופרניה, סכיזופרניה תורשה, סכיזופרניה וגנטיקה, מחלות נפש משפחתיות, מחלת נפש ומשפחה, בריאות הנפש וגנטיקה, בריאות הנפש ותורשה, בדיקה גנטית דיכאון, בדיקה גנטית חרדה, האם דיכאון גנטי? האם חרדה גנטית? האם דיכאון תורשתי? האם חרדה תורשתית? האם חרדה עוברת במשפחה? האם דיכאון עובר במשפחה? סכיזופרניה ותורשה, סכיזופרניה גנטיקה, האם מחלת נפש היא תורשתית? האם מחלת נפש היא גנטית? האם חרדה היא תורשתית? האם סכיזופרניה היא גנטית? האם מאניה דיפרסיה היא תורשתית? האם הפרעה נפשית היא גנטית? מחוננות, האם דיכאון הוא גנטי? האם סכיזופרניה גנטית? האם דיכאון זה גנטי? האם חרדות זה גנטי? סכיזופרניה פרנואידית תורשה, האם אופי זה גנטי? האם הפרעות קשב וריכוז זה גנטי? האם מחוננות זה גנטי? האם מאניה דיפרסיה זה גנטי? האם דיכאון הוא תורשתי? האם סכיזופרניה תורשתי? האם דיכאון זה תורשתי? האם חרדות זה תורשתי? סכיזופרניה פרנואידית גנטיקה, האם אופי זה תורשתי? האם הפרעות קשב וריכוז זה תורשתי? האם מחוננות זה תורשתי? האם מאניה דיפרסיה זה תורשתי? האם מחלות נפש תורשתיות? האם מחלות נפש גנטיות? האם הפרעות נפשיות תורשתיות? האם הפרעות נפשיות גנטיות? האם מחלות נפש עוברות בתורשה? האם מחלות נפשיות עוברות בתורשה? מחלת נפש גנטיקה, מחלת נפש תורשה, מחלת נפש תורשתית, מחלת נפש גנטית, מחלות נפש גנטיקה, מחלות נפש תורשה, מחלות נפש תורשתיות, מחלות נפש גנטיות, האם מחלות נפש הן תורשתיות? פסיכיאטריה וגנטיקה, פסיכיאטריה ותורשה, האם למחלות ולהפרעות נפשיות יש השפעה גנטית? האם למחלות ולהפרעות נפשיות יש השפעה תורשתית? גנטיקה ובריאות הנפש, האם זה גנטי? האם זה תורשתי? האם זה עובר בתורשה? האם זה עובר בגנטיקה? האם הפרעות נפשיות עוברות בגנטיקה? הפרעות נפשיות וגנטיקה, הפרעות נפשיות ותורשה, תורשה ובריאות הנפש, מחלות גנטיות, מחלות תורשתיות, מחלות נפש בדיקה גנטית, גנים של מחלות נפש, האם הפרעות נפשיות עוברות בתורשה? האם יש מחלת נפש תורשתית?
מחויב השאלה דפוסי החשיבה הפרעה נפשית תורשתית לטפל בהפרעות אישיות מחלות נפש הפסיכולוג יכולת דפוסי התנהגות בריאות נפשית טיפול במחלות נפשיות במשפחה בעיה נפשית בעיות נפשיות בריא בריאות בריאות הנפש בריאות הנפש והקשר הגנטי גנטיקה גנטיקה של הפרעות נפשיות דיכאון דיכאון גנטי דיכאונות הנפש הפרעה הפרעה נפשית הפרעה נפשית תורשתית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש חרדה חרדה גנטית חרדות טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפש במשפחה מחלות נפש גנטיות מחלות נפש גנטיקה מחלות נפש גנטיקה ותורשה מחלות נפש תורשתיות מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח משפחה נפש נפשית סכיזופרן סכיזופרניה סכיזופרניה גנטית פסיכיאטר פסיכיאטריה תורשתי תורשתיות של הפרעות נפשיות
השכל של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו?
... של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו? כי החכם האמיתי ככ אוהב את האחדות של המציאות, עד ... האחדות של המציאות. אלא, שבכל פעם אחדות המציאות, מולבשת אצלו בצורות שונות. והחכם האמיתי, הוא לעולם לא משוחח שום שיחת חולין, וכל שיחות החולין שלו, מלובש בהן שכל של האחדות. כי הדבר האחרון שמעניין את החכם האמת, זה הלבוש החיצוני של שיחת החולין. וכאשר החכם האמיתי, מדבר עם האדם איזו שיחת חולין, הוא מלביש לו שם שכל ודרך חשיבה, שבאמצעותם האדם מתקרב אל האחדות והשלמות של המציאות. ולכן, כאשר האדם שומע את החכם האמיתי משוחח בשיחת חולין כלשהי, עליו להקשיב היטב היטב, לשכל הפנימי של שיחת החולין, ולראות את צורת החשיבה של החכם האמיתי, שמלובשת בתוך שיחת החולין , וממנה לקבל עצות, איך להתקרב אל האחדות של המציאות. כי הטועים, נדמה להם ששיחות החולין של החכם האמיתי, הן שיחות חולין. והם עד כדי כך טועים, עד שלפעמים הם מעדיפים לשמוע דיבורים שנראים כחוכמה, ממי שאינו חכם אמיתי, יותר מאשר לשמוע שיחת חולין, של החכם האמיתי. ועל האדם לדעת, שהתכלית הסופית, נמצאת מחוץ לכל הדיבורים כולם ומחוץ לכל המחשבות כולן. והשכל שמלובש בשיחת החולין של מי שהוא חכם אמיתי, הוא כולו עצות של אמת עבור האדם, איך להבין את מה ... שהכל אחד. והכל אלו רק הקדמות אל התכלית הזאת. ועל האדם להתבונן היטב על פנימיות השכל שיש בכל דבר, ובפרט בתוך שיחת החולין של החכם האמת, שהאדם מוכרח לחקור ולהבין את דרך החשיבה של החכם האמיתי. ...
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה למה אנשים מפחדים ממחלה סופנית לא ידועה? אליעד כהן מסביר שהחרדה של אנשים לגבי מחלות סופניות נובעת למעשה מהחשש שיש מחלה לא ידועה בגוף שלהם שעדיין לא גילו אותה, ואולי בעתיד הקרוב היא תתגלה, אך יהיה מאוחר מדי לטפל בה. אנשים פוחדים מכך שאולי קיימת תרופה למחלה הזו שאם היו יודעים עליה מראש, היו יכולים להשתמש בה ולהינצל. מהי האנלוגיה של אליעד כהן לגבי החרדה ממחלות סופניות? אליעד נותן דוגמה שאדם חרד מכך שאולי יש לו מחלה סופנית, שאף אחד עדיין לא אבחן, אך יגלו אותה מחר, ואם הוא היה מגלה אותה היום, הוא היה יכול לקחת תרופה ולהינצל. אליעד מסביר שזו למעשה החרדה הבסיסית שיש לכל אדם, מפני שבמציאות כל אדם שנולד נמצא במצב של מחלה סופנית, כי כולנו נמות בסופו של דבר. ההבדל היחיד הוא שהמוות של אנשים בריאים כביכול הוא פחות ברור ופחות קרוב בעיניהם. מדוע החרדה ממחלה סופנית נכונה עבור כולם לפי אליעד? אליעד מדגיש שהחרדה שאדם חש לגבי מחלה סופנית היא אוניברסלית ואמיתית לגבי כל אדם. כל בני האדם ... הזו תציל אותו מהמוות. כמובן, זה נשמע מוזר, אך באופן תאורטי זה יכול להיות נכון. בכל זאת, רוב האנשים לא יחיו בחרדה מהשאלה האם עליהם לאכול זכוכית, כי הם מבינים שאין להם מידע כזה, ולכן אין טעם לחיות בפחד מהלא נודע. איך אליעד כהן מציע להתמודד עם הפחד ממחלות לא ידועות? אליעד כהן מציע התמודדות פשוטה ומעשית עם החרדה הזו: להכיר בכך שכל עוד האדם אינו יודע על קיומה של מחלה ספציפית או על קיומה של תרופה ספציפית, אין שום טעם או צורך לנסות לפתור בעיה שאינה ידועה. כלומר, אם האדם אינו יודע על מחלה מסוימת, עליו פשוט לקבל שהוא לא יודע, ולהמשיך הלאה. זו גישה שנועדה להפחית חרדה על ידי קבלת חוסר הידיעה כמצב טבעי ולא מאיים. אליעד מדגיש שזו הדרך בה אנשים רגילים חיים את חייהם ללא חרדה מתמדת מפני מחלות או תרופות בלתי ידועות. למה אנשים מפחדים ממה שהם לא יודעים? לפי אליעד כהן, הסיבה שאנשים פוחדים ממחלות או מצבים לא ידועים היא שהמוח האנושי נוטה להתמקד במה שלא ידוע לו ולנסות לפתור את החידה הזו, דבר שיוצר חרדה. הוא מסביר שהפחד מ
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
... ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות למה באמת אנשים מרגישים רע כשאין להם שליטה בחיים? אנשים רבים חווים תחושה שלילית כשהם מרגישים ... אלא חוסר ההסכמה של האדם עם המציאות שהוא חווה באותו רגע. מהו השורש העמוק של הפחדים מפני מחלות, להתעוור ולסבול? אליעד מעמיק להסביר את השורש לפחדים מפני דברים כמו מחלות, להתעוור, או כל אירוע אחר שנתפס כשלילי. הוא מסביר שהפחד נובע מכך שיש אפשרות שהדברים האלו יקרו. הבעיה של האדם היא לא האירוע עצמו, אלא קיומו של הפוטנציאל להתרחשות של האירוע הזה. לדוגמה, אדם שמפחד ממחלת הסרטן אינו מפחד בהכרח משום שהוא חולה כרגע, אלא משום שקיימת אפשרות שהוא יהיה חולה בעתיד. הפוטנציאל הזה, האפשרות עצמה, היא זו שגורמת לסבל ולא האירוע בפועל. אליעד מוסיף שכדי להסיר לחלוטין את הפחד מהאירועים השליליים האלה, האדם צריך להסיר גם ... במציאות. כאשר האדם הופך את האפשרי למחויב, כלומר, כשהוא מתייחס לפחד שלו כדבר מוחלט (להיות חולה זה רע מוחלט), הוא מתחיל לסבול. לעומת זאת, כשהוא מבין שזה רק אפשרי (להיות חולה זו רק אפשרות אחת מתוך אינסוף אפשרויות), הוא יכול לראות שגם האפשרות הזאת היא רק אופציה, ולכן אין צורך לסבול מעצם קיומה. ברגע שאדם באמת מבין שכל מצב הוא רק אפשרות, הוא משתחרר מהאחיזה הנפשית שמייצרת את הסבל. מדוע כל עוד האדם חי, תמיד יהיה לו פוטנציאל לסבול? אליעד מדגיש שכל עוד האדם נמצא בתוך עולם של נפרדות - כלומר, כל עוד הוא קיים כישות נפרדת - ... אפשרי ולא מחויב, ובכך להשתחרר מהסבל שנגרם עקב הפחד מהאפשרויות השליליות. איך להפסיק לפחד ממחלות? מה גורם לתחושת חוסר שליטה בחיים? האם אפשר להרגיש טוב בלי לפחד מרע? איך להשתחרר מפחדים וחרדות? האם החיים הם רק חלום? ...
כאבים, התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה, כאבים בגוף
כאבים, התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה, כאבים בגוף
... התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה, כאבים בגוף איך אפשר להתמודד עם כאב כרוני ומוגבלות פיזית? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם כאב כרוני, מוגבלות פיזית, או מחלה שמגבילה אותך לבצע פעולות. הוא מתחיל ... במידה שבה הוא נהנה קודם מהיכולת שלו לראות או לרוץ. כלומר, הסבל נובע מהפער בין ההנאה שהייתה לבין ההיעדר שלה כיום. לכן, אדם יכול להפסיק לסבול כאשר הוא ישתווה נפשית למצב החדש שלו ויקבל אותו כעובדה ... לך, לבין הרצון שאומר אני לא רוצה שיכאב לי. הקונפליקט הזה יוצר סבל נפשי, מכיוון שהתודעה ממוקדת בשתי מחשבות סותרות. הפתרון שאליעד מציע הוא להעביר את המיקוד הנפשי למקום שבו אין קונפליקט. לדוגמה, ... שבו קשה להעביר את המחשבה מהכאב? אם אתה לא מצליח להעביר את המחשבה שלך מהכאב למשהו אחר, אליעד אומר שצריך פשוט לבדוק האם באמת ניסית בכל כוחך לשנות את הפוקוס הנפשי שלך. אם ניסית ולא הצלחת, אז ... מגבלות פיזיות, המבוססת על שינוי המיקוד המחשבתי, קבלה מוחלטת של המצב, או מעבר לתודעה נייטרלית שבה אין קונפליקט. הגישה הזו מאפשרת לאדם להפחית משמעותית את הסבל הנפשי שלו ביחס לכאב. איך להתמודד עם כאב כרוני? התמודדות עם כאבי גב מה לעשות כשכואב לי? איך להפסיק לסבול מכאב? שינוי מחשבות על כאב התמודדות נפשית עם מחלה כרונית איך לקבל מוגבלות פיזית? ...
אהבה חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע
... חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע ובו יתבאר העניין של אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר שגורם לו להרגיש רע. כי האהבה עצמה, היא גורמת לאדם להרגיש טוב. והאדם אוהב את מה שגורם לו להרגיש טוב. אבל לפעמים ניתן לראות, שהאדם אוהב ... במצב של קונפליקט רגשי ושל רגשות מעורבים. ואז נוצרת מה שנקראת אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר, שגורם לו להרגיש רע. וזה, או בגלל שיש כאן העמדת פנים בלבד, ושהאדם מפחד להודות שהוא לא באמת אוהב את אותו הדבר. או משום שיש כאן אהבה ...
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
... מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה , אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות למה אתה נמשך דווקא לאדם מסוים ולא לאחר? הסיבה שאתה נמשך לאדם ...
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
... ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון איך להתמודד עם מחלת הפרקינסון ללא סבל נפשי? אחד הנושאים המרכזיים שעלה בהרצאה של אליעד כהן הוא ההתמודדות עם מחלת הפרקינסון, שהיא מחלה ניוונית, המאופיינת ברעד, כאבים פיזיים וקשיים בנשימה, ובמיוחד בהתמודדות הנפשית הנלווית אליה. אדם החולה בפרקינסון מתמודד לא רק עם התסמינים הפיזיים, אלא גם עם סבל נפשי משמעותי שנובע מהאופן שבו הוא תופס את המחלה ואת מצבו. אליעד הסביר שכדי להתמודד עם המחלה, על האדם להגיע למצב שבו הוא אינו שופט את האירועים בחייו כטובים או רעים. כאשר האדם חווה סבל, לדוגמה, אם הוא נופל ... חווה משהו חיובי כמו הצלחת הנכדים שלו, הוא מפרש את זה כטוב. לדברי אליעד, התפיסה השיפוטית הזאת, שמבדילה בין טוב לרע, גורמת לסבל הנפשי שלו להיות קיצוני יותר. אליעד מציע שהדרך להפחית את הסבל היא להפוך לפחות שיפוטי, כלומר, לא לראות את הדברים שקורים ... ספק בהנחות הבסיסיות של מה טוב ומה רע. מה משמעותה של השתגעות בהתמודדות עם הפרקינסון? אליעד מציין שכדי להשתחרר לחלוטין מהסבל של המחלה, האדם חייב להשתגע במובן מסוים, כלומר, להפסיק לחשוב בצורה מקובלת והגיונית, ולהטיל ספק בכל מה שהחברה וההיגיון המקובל תופסים כנכון. לדוגמה, הוא שואל את האדם האם יוכל לדמיין מצב שבו להיות חולה בפרקינסון וליפול ברחוב זה דבר טוב. למרות שזה נראה לא הגיוני, אליעד טוען שהיכולת להטיל ספק במחשבה שהכאב והסבל הם רעים בהכרח, יכולה להוביל את האדם למצב שבו הוא כבר לא סובל באופן מוחלט. הוא מדגים זאת דרך דוגמה נוספת: אדם שמתקשה לנשום בגלל המחלה. האדם חווה את הקושי הזה כסבל, מכיוון שהוא מניח שהוא חייב לנשום בקלות כדי להיות מאושר. אבל אם הוא יטיל ספק בהנחה הזו ... לנשום משהו רע באופן מוחלט. איך להפסיק להזדהות עם מחשבות שגורמות לסבל? אליעד הרחיב והסביר שבסופו של דבר, הדרך להתמודד עם הכאב הנפשי של הפרקינסון היא לנתק את ההזדהות של האדם עם המחשבות שלו. הוא נתן דוגמה שבה אדם אמר שאם מישהו היה אומר לו שהכאב טוב, ... שלו שמכתיב לו שעליו לסבול. מה אפשר לעשות ביום יום כדי להפחית את הסבל מפרקינסון? אליעד מציע שהעבודה הנדרשת ביום יום, עבור האדם החולה בפרקינסון, היא הטלת ספק מתמדת בכל המחשבות שלו לגבי מה טוב ומה רע. האדם צריך לשבת עם עצמו ולהטיל ספק מדוע הוא רואה ... יפחת. אליעד גם הסביר כי אם האדם חושב שפרקינסון הוא עובדה, וכאב הוא סבל, אז הוא חייב לסבול. הדרך היחידה לא לסבול היא או לא להיות חולה (דבר שלרוב אינו אפשרי), או לשנות את ההיגיון שלו לגבי משמעות המחלה. הוא חייב להגיע למצב שבו הוא יכול לדמיין שהוא שמח למרות המחלה, למרות שלכאורה הדבר נראה בלתי אפשרי. האם פחד מהעתיד מגביר את סבלו של החולה בפרקינסון? עוד נקודה שאליעד מתייחס אליה היא הפחד מהעתיד ומהידרדרות המצב הבריאותי. הוא שאל את האדם למה הוא פוחד שהמצב יידרדר בעתיד, והציע לשאול את עצמו מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות. עצם ההטלת ספק בפחדים אלו, לדעתו, יכול להפחית את החרדה מהעתיד, שכן האדם יפסיק להתייחס לעתיד כמשהו שהוא רע בהכרח. אליעד סיכם את דבריו ואמר שהמהלך של הטלת ספק הוא ... לדבריו, הדרך היחידה לצמצם את הסבל מפרקינסון באופן משמעותי היא ללמוד לראות את הדברים אחרת, לשאול שאלות, ולא לקבל כמובן מאליו שהמחלה או הכאב הם דבר רע. איך להתמודד עם פרקינסון ללא סבל? כיצד להפחית פחד מהזדקנות? האם פרקינסון חייב לגרום לסבל נפשי? איך להפסיק לשפוט דברים כטובים או רעים? כיצד לחיות טוב עם מחלה חשוכת מרפא? ...
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
... ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד למה יש פחד כל כך חזק ממחלות כמו סרטן ואוטיזם? אנשים רבים מתמודדים עם פחדים וחרדות בכל הקשור למחלות קשות, כמו סרטן, או לקשיים מנטליים והתפתחותיים כמו אוטיזם. הסיבה המרכזית לפחדים האלו נעוצה בכך ... וחוסר השליטה שלנו על החיים. כשאנו רואים אדם חולה סרטן, לעיתים עולה מחשבה מפחידה שדבר כזה עלול לקרות גם לנו או למשפחה שלנו, וזה מעורר תחושה כבדה של דאגה וחרדה. האם אפשר להפסיק לפחד ממחלות קשות? אליעד מסביר כי אין אפשרות פשוט להפסיק לפחד, כי הפחד עצמו הוא אמיתי ומבוסס על מציאות קיימת. ... או למצוא את עצמו במצב דומה למי שהוא רואה בבית החולים. לכן הפתרון לא נמצא בהתעלמות מהמציאות או בבריחה ממנה, אלא בהתמודדות ישירה עם האמת. איך להתמודד עם הפחד כשנפגשים עם חולי סרטן? הדוגמה שניתנה הייתה של אחות שעובדת בבית חולים, וכאשר היא נפגשת עם חולי סרטן, הדבר גורם לה לתחושות קשות של פחד ומועקה. אליעד הסביר לה שהפחד שהיא מרגישה הוא תוצאה של זה שהיא נזכרת שהמשפחה שלה או היא עצמה יכולים לחלות במחלה הזו. הוא הדגיש כי אלו עובדות אמיתיות שאין אפשרות לברוח מהן, אך יש שתי אפשרויות מרכזיות ... לזמן קצר או לפחות להפחית את התחושה המיידית של החרדה . להתמודד ישירות עם האמת ולהבין שאכן המצב האפשרי הוא שהמשפחה או היא בעצמה יחלו, ולנסות לקבל את המציאות הזאת בלי לברוח ממנה. הדבר דורש קבלה של המציאות כפי ... לי זה לא יקרה, כך אפשר לנסות להתייחס גם לאנשים חולים סרטן ולנתק את הקשר הרגשי והחרדתי שהאדם מרגיש כלפיהם. אך השיטה הזאת מוגבלת כי היא לא מטפלת בשורש הפחד. איך אפשר לקבל את העובדה שאנשים חולים ואף מתים? אליעד טוען שהדרך להתמודדות אמיתית ועמוקה יותר עם פחדים וחרדות היא להבין ולקבל את המציאות כמו שהיא. לא מדובר רק בהכרה השטחית של האפשרות למחלות ולמוות, אלא בקבלה עמוקה ואמיתית של הרעיון שהחיים אינם מושלמים ושהם כוללים גם מחלות, סבל ומוות. ההכרה הזו, למרות הקושי שלה, מאפשרת לאדם להמשיך לחיות בצורה שלמה יותר. מדוע קשה לנו ... כפי שהיא? הקושי לקבל את המציאות נובע מכך שההכרה במחלות, מוות או מצבים קשים אחרים גורמת לנו לאבד תחושה של שליטה ומשמעות בחיים. כשאנחנו מתנגדים למציאות, ... את המועקה שבה. כיצד לעבוד בסביבה מלחיצה כמו בית חולים בלי לחוש מועקה מתמדת? עבור מי שעובד בסביבה רפואית, אחת האפשרויות שאליעד הציע היא לעבוד בצורה ... מבלי להזדהות או להרגיש אמפתיה מוגזמת למצבם של החולים. הוא הבהיר שאמפתיה והזדהות עלולות לגרום להרגשת מצוקה ומועקה קבועה, ולכן העובד צריך למצוא את ... חיובית? אליעד מסביר שההתנגדות למציאות השלילית של מחלות, מוות וכאב, היא דווקא חיובית במובן שהיא נותנת לנו את הרצון והכוח לפעול בעולם. כלומר, הרצון ... או פאסיבי מדי. כיצד לסכם את ההתמודדות עם פחדים ומחלות? הסיכום שאליעד נותן להתמודדות עם פחדים ו
אושר, איך להיות מאושר? סוד האושר, כמה עולה להיות מאושר, לתת כדי לקבל, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית, מחלה חשוכת מרפא, להתמודד עם כאב, לחיות עם פרקינסון, לשלם על פגישה
אושר, איך להיות מאושר? סוד האושר, כמה עולה להיות מאושר, לתת כדי לקבל, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית, מחלה חשוכת מרפא, להתמודד עם כאב, לחיות עם פרקינסון, לשלם על פגישה
... כמה עולה להיות מאושר, לתת כדי לקבל, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית, מחלה חשוכת מרפא, להתמודד עם כאב, לחיות עם פרקינסון, לשלם על פגישה האם אפשר להפסיק לפחד ולהיות מאושרים באמת? אליעד כהן מסביר שכדי להפסיק ... דוגמה על מחלת הפרקינסון ואומר שאם ילד היה נולד לתוך מציאות שבה כולם חולי פרקינסון וכולם נוטלים תרופות מגיל אפס, הוא לא היה סובל מכך כי הוא לא היה יודע שזה אמור להיות אחרת. הסיבה שאדם סובל מפרקינסון היא שהוא מאמין שהמחלה הזו רעה ומגבילה אותו. אבל לפי אליעד, המחלה עצמה אינה בעיה אובייקטיבית, אלא רק פרשנות סובייקטיבית של האדם. כמו כן, אליעד מסביר שגם החיים עצמם הם מחלה חשוכת מרפא, מכיוון שבסוף כולם מתים. הוא נותן דוגמה שגם הצורך לנשום חמצן הוא מחלה שאין לה פתרון, כי אם לא נושמים כמה דקות מתים, ובכל זאת אנשים לא מרגישים סבל תמידי מכך. כלומר, הסבל הוא לא בגלל המחלה, אלא בגלל המחשבה שמחלה זה רע. האם אדם חייב לסבול ממחלה? אליעד אומר שאדם לא חייב לסבול. אפשר להחליט שלא לסבול, על ידי ההבנה והקבלה שהמחלה היא עובדה כמו כל עובדה אחרת בחיים. אם אדם באמת מקבל את מה שיש, הוא מפסיק לסבול, או לפחות סובל פחות. אליעד נותן דוגמה שאדם שחושב שהוא ... אליעד מסביר גם שהרחמים האמיתיים לא צריכים להיות כלפי האדם שחולה, אלא כלפי האדם שסובל מכך שהוא חולה. לדבריו, אדם לא סובל מהמחלה, אלא מהפרשנות שלו כלפי המחלה. האם אושר יכול להתקיים ללא סבל? אליעד מדגיש שאושר וסבל הם שני צדדים של אותו מטבע. אי אפשר ליהנות מדבר כלשהו אם באותו הרגע לא קיים ...
פסיכוסומטיה, פסיכוסומאטיות, גוף נפש, מחלה פסיכוסומאטית, כאב פסיכוסומאטי, מיסטיקה, יחסי גוף נפש, יחסי גומלין גוף נפש, הקשר בין גוף ונפש, הקשר בין גוף לנפש, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
פסיכוסומטיה, פסיכוסומאטיות, גוף נפש, מחלה פסיכוסומאטית, כאב פסיכוסומאטי, מיסטיקה, יחסי גוף נפש, יחסי גומלין גוף נפש, הקשר בין גוף ונפש, הקשר בין גוף לנפש, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... פסיכוסומאטיות, גוף נפש, מחלה פסיכוסומאטית, כאב פסיכוסומאטי, מיסטיקה, יחסי גוף נפש, יחסי גומלין גוף נפש, הקשר בין ... חשיבה שלילית האם חשיבה שלילית יכולה לגרום למחלה פיזית? אנשים רבים תוהים האם קיים קשר ממשי בין החשיבה שלנו, לבין המחלות או הבעיות הגופניות שאנחנו חווים. אחת השאלות הנפוצות היא: האם אדם יכול לגרום לעצמו ... מכניס את היד שלו לאש, האם הוא גורם לעצמו למחלה או לכאב? התשובה ברורה - כן, כי הוא פעל באופן ישיר. אך השאלה האמיתית מתייחסת למצבים עקיפים יותר, כמו מחלות פסיכוסומטיות, מצבים שבהם המחשבות או הרגשות משפיעים על הגוף בצורה לא ישירה. האם חשיבה שלילית יכולה לגרום לחולי באופן ישיר? אליעד מסביר שאין באמת קסם מיסטי שבו החשיבה לבדה יכולה לגרום למחלה באופן ישיר. בסופו של דבר, הגוף הוא חומר, וחולי הוא תהליך פיזיקלי. הוא נותן דוגמה מפורטת: אם אדם יכניס את ידו לאש, היד תישרף, לא ... מבהיר שהקשר בין חשיבה חיובית או שלילית לחולי הוא עקיף. לדוגמה, אדם שחושב בצורה שלילית, סביר יותר שיפעל התנהגותית בצורה שתוביל למחלות. לדוגמה, אדם שחושב באופן שלילי נוטה להתנהג בצורה לא בריאה, כמו למשל לשבת בתנוחה לא נכונה או להזניח את עצמו, מה שיוביל למחלה. האם התנהגויות לא מודעות יכולות לגרום למחלות? אליעד מתייחס לעומק לסוגיה זו, ומדגים כי אדם יכול להיות מתוח או בלחץ מבלי לשים לב. ... מדי או לשנות את התנהגותו באופן אחר שפוגע בבריאותו, כמו למשל לחץ המשפיע על יציבה או על נשימה. אפילו שינוי קטן בהתנהגות, שאינו מודע, יכול להוביל בסופו של דבר לחולי פיזיולוגי, כמו כאבים או מחלות אחרות. הוא מדגיש שוב שאין זו החשיבה עצמה שגורמת למחלה, אלא ההשפעה שלה על התנהגות הגוף, שהיא למעשה פעולה פיזית לכל דבר. האם יש קשר בין אמונה אישית להופעת מחלות? אליעד מתייחס לדוגמה של אדם המאמין שמגיע לו לסבול בגלל אמונה כלשהי. כאשר אדם מאמין ... מתכווץ או מתנהג אחרת, ומשם יכול להיווצר חולי. אך הוא שוב מבהיר שהקשר בין החשיבה למחלה הוא בתהליך הפיזיקלי שנוצר בעקבות המחשבה, ולא במחשבה עצמה. האם האדם שולט במחלות שנוצרות בגופו? אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה של אדם בן מאה שיקפוץ מגג וימות. האדם ... התהליך הפיזיקלי של נפילה. באותה מידה, אדם שחולה במחלה קשה כמו סרטן, לא חולה בגלל רצונו או מחשבותיו השליליות, אלא בעקבות תהליכים פיזיולוגיים שייתכן שהתפתחו ... מהווה טריגר עקיף לכך. האם באמת אפשר למנוע מחלות באמצעות חשיבה חיובית? אליעד טוען שגם אם אדם יחיה אורח חיים מושלם ויהיה שמח כל הזמן, הוא לא יימנע מכל המחלות . קיימות מחלות מולדות ואחרות שהן בלתי נמנעות, לא משנה מה תהיה החשיבה שלך. בסופו של דבר, הוא טוען שגם אם תהיה הכי שמח ובריא שיש, המוות הוא בלתי נמנע. האם חשוב יותר להיות בריא נפשית או בריא פיזית? אליעד מעביר מסר עמוק יותר, שלפיו עדיף לאדם להתמקד ב
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: דכאונות, למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: דכאונות, דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להצלחה, אימון אישי ועסקי, מאמן עסקי בתחום דכאונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 0.4219 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 08:37:34 - wesi1