אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דיכאון קל ✔דיכאון וריקנות, דיכאון וחוסר משמעות בחיים, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום, אין לי מושג למה אני חי, אין לי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיכאון וריקנות, דיכאון וחוסר משמעות בחיים, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום, אין לי מושג למה אני חי, אין לי מטרה בחיים, ריקנות קיומית, בשביל מה לחיות? למה לא למות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, דיכאון קליני
מדוע דיכאון נובע מתחושה של חוסר משמעות בחיים?

ישנם אנשים שמוצאים את עצמם במצב של דיכאון עקב תחושה של חוסר משמעות, בלבול קיומי או חוסר מטרה ברורה. לפי אליעד כהן, האדם שחווה דיכאון בגלל שאינו יודע מה הוא רוצה מעצמו, חווה בעצם קונפליקט פנימי משמעותי. הוא מרגיש שאין לו עתיד, תקווה, או מטרה ברורה לחיים. המציאות נראית לו סתמית לחלוטין, חסרת טעם, חסרת משמעות, ולכן הוא מרגיש ריקנות ודיכאון עמוק.

האם באמת ניתן להרגיש רע אם לא רוצים שום דבר בכלל?

לפי ההסבר של אליעד כהן, אם באמת היה מצב שבו האדם לא היה רוצה דבר כלל, הוא לא היה יכול לחוות דיכאון. הסיבה לכך היא פשוטה - הרגשת רע נובעת תמיד מרצון מסוים שלא מתממש. אם לאדם אין בכלל רצונות, אם הוא באמת לא יודע כלום על מה שהוא רוצה או מהי משמעות החיים, ואין לו שום שאיפה או תקווה לשום דבר, הוא לא יכול לחוש רע. כי למעשה, הרגשה שלילית מופיעה רק כאשר ישנו פער בין הרצוי למצוי. ללא קיומו של הרצוי, לא ייתכן סבל או דיכאון.

לדוגמה, אם אדם קם בבוקר ואין לו שום מושג מהו טוב ומהו רע, למה העולם קיים, למה הוא עצמו חי, מה הוא רוצה מעצמו, או איזושהי תפיסה של מטרה או משמעות, אין לו סיבה להרגיש רע. כי מה יפריע לו? מה אכפת לו אם המציאות היא כזאת או אחרת? עצם התחושה הרעה מצביעה בהכרח על כך שקיים רצון כלשהו.

כיצד דיכאון מוכיח שיש לך רצונות ומטרות לא מודעות?

אליעד מדגיש נקודה משמעותית וחשובה - עצם העובדה שאתה נמצא בדיכאון מעידה על כך שאתה כן רוצה משהו. הדיכאון לא יכול להתקיים ללא קיום של רצון כלשהו שאינו מתמלא. אם אתה מרגיש רע, זה אומר שבוודאות של מאה אחוזים יש משהו שיש לו משמעות עבורך, אפילו אם אתה לא מודע במדויק מהו הדבר הזה.

הדיכאון והתחושה השלילית נוצרים כתוצאה מכך שיש משהו שאתה מאמין בו, משהו שאתה רוצה, איזשהו רעיון או מטרה שאתה שואף אליה ולא מצליח להשיג אותה. אפילו אם במודע אתה חושב שהחיים חסרי משמעות ושהכל ריק מתוכן, הרי שבתוך תוכך, ברמה עמוקה יותר, אתה רוצה משהו, ולמעשה, יש לך תקווה או חלום כלשהו, גם אם הוא נסתר ומודחק.

לדוגמה, אדם שמדווח על תחושת ריקנות וחוסר משמעות, אך מרגיש דיכאון בגלל כך, מוכיח שבפועל יש בו רצון פנימי למצוא משמעות. אחרת, למה שירגיש רע? אילו לא היה רוצה כלום, התחושה הרעה לא הייתה יכולה להתקיים.

איך למצוא את מה שאתה באמת רוצה?

המפתח להתמודד עם דיכאון שנובע מחוסר כיוון הוא להבין את המנגנון הפנימי הזה. ראשית, להכיר בכך שהדיכאון שאתה חווה הוא סימן ברור לכך שיש לך רצון. שנית, יש לנסות לברר לעומק מהו אותו רצון נסתר - לשאול את עצמך שאלות כמו:
  • מה באמת חסר לי בחיים?
  • מה הדבר שהייתי רוצה להשיג או לשנות?
  • מה לדעתי ייתן לי תחושת סיפוק או משמעות?
  • למה אני רוצה דווקא את הדבר הזה?
  • האם הרצון שלי הוא אמיתי או שאני רודף אחרי משהו שטחי?
השאלות הללו יכולות לעזור לך לחשוף את השורש האמיתי של תחושת הדיכאון, ולהביא לתובנות עמוקות יותר לגבי עצמך.

אילו שאלות נוספות יכולות לעזור ביציאה מדיכאון קיומי?

כדי להעמיק את ההבנה ולהתגבר על תחושות של דיכאון וריקנות, ניתן להשתמש בשאלות נוספות שמסייעות לפתוח נקודות מבט חדשות:
  • למה אני מרגיש רע למרות שנראה לי שאין משמעות לכלום?
  • איך אפשר לראות את החיים כמשחק ולא לקחת הכל ברצינות תהומית?
  • למה בכלל אנשים מחפשים משמעות לחיים?
  • מה באמת מעניק משמעות לחיים שלי באופן אישי?
  • כיצד אוכל להתחבר מחדש לרצונות הפנימיים שלי?
בירור שאלות אלה עשוי להוביל לתהליך פנימי משמעותי שיעזור להתמודד בצורה יעילה יותר עם תחושת הדיכאון וחוסר המשמעות.

לסיכום, לפי אליעד כהן, דיכאון שנובע מחוסר משמעות ומתחושת ריקנות הוא עדות לכך שיש בתוכך רצון ומטרה סמויים שאתה עדיין לא מודע אליהם. ברגע שתצליח לזהות את הרצונות האלו ולברר אותם לעומק, תוכל להתחיל לנוע לקראת תחושת משמעות, סיפוק ורווחה נפשית.
מדוע עשוי להיווצר דיכאון כשלא יודעים מה רוצים מהחיים?

יש מצב שבו אדם מרגיש שאין לו מטרה בחיים, אין לו מושג מה המשמעות של החיים, והוא לא בטוח מה הוא בכלל רוצה. תחושה זו עלולה להוביל לדיכאון, מכיוון שהאדם מרגיש שהכל נראה לו סתמי, חסר חשיבות וללא כיוון.

למה אדם שבאמת אין לו שום רצון לא יכול להיות בדיכאון?

אם אדם באמת לא היה רוצה דבר ולא היה יודע דבר, לא היה לו מושג מהו טוב ומהו רע, ולא היה חווה שום ציפייה או רצון. במצב כזה, לא היתה מתעוררת תחושת רע או דיכאון, כי לא היתה שום שאיפה שלא התגשמה. אדם שאין לו שום רצון כלל לא יכול להרגיש רע, מפני שהרגשת רע תלויה בכך שיש דבר מה שהאדם רוצה להשיג ולא מצליח.

כיצד דיכאון מעיד על כך שיש לך רצון?

דיכאון נובע מכך שקיים רצון מסוים שאינו מתמלא. אם אדם מרגיש רע, סימן שיש משהו שהוא כן רוצה ושבעיניו יש לו משמעות, אך הוא לא משיג אותו כרצונו. המחשבה שאין משמעות לחיים יוצרת קונפליקט פנימי, כי למעשה עצם קיום הדיכאון מלמד שיש רצון ושיש משמעות כלשהי, גם אם האדם לא מזהה אותה במפורש.

מהי נקודת המפתח להתמודדות?

המפתח הוא להבין שאם אתה בדיכאון, אינך באמת נטול רצון. חשוב להכיר בכך שאתה כן רוצה משהו, גם אם אינך מודע בדיוק מהו. אפשר לנסות לברר עם עצמך מה אתה רוצה, מדוע אתה רוצה זאת, ואיך ניתן לגשת להשגתו או לשנות את צורת המחשבה לגביו.

אילו נושאים נוספים יכולים לעזור להעמיק את ההבנה?

ניתן להסתכל על שאלות כמו "למה אני מרגיש רע", "איך לראות את החיים כמשחק", "חוסר משמעות בחיים", "מהי משמעות החיים" ועוד, כדי להרחיב את נקודת המבט ולמצוא תשובות נוספות שיכולות לסייע ביציאה ממצבים של דיכאון וחוסר כיוון.
ריקנות קיומית הרגשה הרצון צורת מחשבה הרגשה של סיפוק דיכאון עמוק מודעות לא יודע מה אני רוצה מעצמי מטרה קונפליקטים קונפליקט פנימי אין לי מושג אין לי מושג למה אני חי אין לי מושג מה אני רוצה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי אין לי מטרה בחיים אין לי מטרות אני רוצה מעצמי בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום בשביל מה לחיות דיכאון דיכאון וחוסר משמעות בחיים דיכאון וריקנות דיכאון קליני דיכאונות חוסר משמעות חוסר משמעות בחיים חיים חלום חלומות יודע מה אני רוצה יודע מה אני רוצה מעצמי לא יודע מה אני רוצה לא יודע מה אני רוצה מעצמי לחיות למה אין לי מושג למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי למה אין לי מטרה בחיים למה אני חי למה לא למות למות מה אני רוצה מה אני רוצה מעצמי מוות מושגים מטרה מטרה בחיים מטרות מטרת החיים משמעות משמעות בחיים משמעות החיים משמעותיות עתיד קיום קליני רוצה מעצמי ריקנות ריקנות קיומית רצון שינה חלומות תכלית תקווה
איבוד זהות עצמית, אובדן זהות עצמית, נמאס לי לרצות את כולם, לא יודע מי אני, לא מכיר את עצמי, לא יודע מה אני רוצה, אני עומד להשתגע, חוסר זהות עצמית, משבר זהות עצמית, הפרעת אישיות סכיזואידית, גיבוש זהות עצמית
איבוד זהות עצמית, אובדן זהות עצמית, נמאס לי לרצות את כולם, לא יודע מי אני, לא מכיר את עצמי, לא יודע מה אני רוצה, אני עומד להשתגע, חוסר זהות עצמית, משבר זהות עצמית, הפרעת אישיות סכיזואידית, גיבוש זהות עצמית
... זהות עצמית, אובדן זהות עצמית, נמאס לי לרצות את כולם, לא יודע מי אני, לא מכיר את עצמי, לא יודע מה אני רוצה, אני עומד להשתגע, חוסר זהות עצמית, משבר זהות עצמית, הפרעת אישיות סכיזואידית, גיבוש זהות עצמית מהו אובדן זהות עצמית וכיצד הוא מתרחש? אליעד כהן מסביר את הנושא של אובדן זהות עצמית באמצעות דוגמה מפורטת על אדם שכל חייו התרגל לרצות אחרים, לחיות לפי ציפיות של אנשים אחרים, ולהתנהג באופן שיהיה מקובל ואהוב על ידי הסביבה. עם השנים, האדם הזה מגיע למצב שבו הוא חש שנמאס לו לרצות את כולם, ומתעוררת בו השאלה המהותית: מה אני רוצה באמת? מאחר ועד כה חייו היו מוגדרים לפי רצונם של אחרים, הוא פתאום מגלה שאין לו מושג מה הוא רוצה באופן אישי ואמיתי. האדם הזה נקלע למשבר זהות עמוק ומוצא את עצמו מבולבל וחסר כיוון, לא יודע כיצד לפעול או להגיב במצבים שונים. למשל, כשמישהו פונה אליו, ... חיצוניים של הצלחה או כישלון, ולרוב לא שואלים את עצמם מה הם באמת רוצים. כשהם פתאום מתעוררים ומחליטים שהם רוצים להתחיל לחיות לפי רצונותיהם, הם לא יודעים מאיפה להתחיל כי מעולם לא חשבו על כך בצורה עצמאית. הם חווים פחד, בלבול ולחץ, מפני שפתאום הם מגלים שהם צריכים להחליט לבד על הכל - מה ... בלי הכוונה חיצונית. האם אפשר באמת לדעת מה אנחנו רוצים ללא השפעה של אחרים? לפי אליעד, באופן עמוק ויסודי, אין באמת דבר כזה מה אני רוצה שאינו מושפע מהסביבה. כל רצון שיש לנו הוא תוצאה של חינוך, הרגלים, ציפיות חברתיות, והשפעות סביבתיות אחרות. לדוגמה, גם הרצון הבסיסי לאכול כדי לא למות או כדי לא לחוש כאב הוא תוצאה של השפעה חברתית, מפני שאנשים למדו שכאב הוא רע ושמוות זה רע. כלומר, כל בחירה שנעשית בחיינו מושפעת במידה כלשהי מהחברה ומהסביבה. אבל במקביל, אליעד מדגיש שכל פעולה שהאדם עשה אי פעם נעשתה מבחירה שלו, כי תמיד הייתה לו ... סיבתיים (השפעות מהסביבה) וגורמים אקראיים (החלטה חופשית אישית של האדם). אין אפשרות להגיע למצב של 100 אחוז ודאות לגבי מה אני רוצה באמת, ולכן הדרך היחידה להתמודד עם המצב הזה היא להיות שלם עם העובדה שאין שום רצון מוחלט, ושכל בחירה תהיה תמיד יחסית ומותאמת לנסיבות. המטרה הסופית היא לא למצוא זהות מושלמת, אלא לחיות באיזון פנימי, מתוך הכרה שאין באמת אפשרות לעשות משהו שהוא לחלוטין נטול השפעה חברתית. איך להתמודד עם משבר זהות? מה עושים כשמאבדים את הזהות העצמית? איך להפסיק לרצות ...
אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
... אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם? מה המשמעות של השאלה מה אני רוצה? אחת השאלות הקיומיות ביותר שאנשים שואלים את עצמם היא: מה אני רוצה?. בשאלה זו טמונה הנחה שיש משהו ספציפי שאמור לעשות לאדם טוב. כאשר אדם מנסה לברר את רצונותיו, הוא למעשה שואל: מה אני חושב שיעשה לי טוב?. אך ... לא נפוצה, והיא שהאדם באמת לא רוצה שום דבר. אין מדובר במצב של ייאוש או של דיכאון שבו האדם לא רוצה כלום משום שהוא איבד דבר שחשוב לו, כמו אדם שנפרד מבת זוגו או אם שאיבדה את הילד שלה. במקרים כאלה, האדם למעשה רוצה משהו מאוד ספציפי ולכן מרגיש תחושה של חוסר משמעות, כי אין לו את אותו דבר שהוא רוצה. לעומת זאת, אליעד מציע מצב שונה לחלוטין שבו האדם לא רוצה כלום באופן עמוק ואמיתי, מתוך תפיסה של אחדות עם ... של מציאות רחבה יותר שמחליטה עבורנו מה אנחנו נעשה או נרצה. אם כך, אולי השאלה מה אני רוצה? אינה באמת השאלה הנכונה, אלא היא רק ביטוי לאשליה שיש לנו רצון עצמאי ונפרד מן המציאות שסביבנו. האם הבחירות שלנו באמת חשובות או שהכל נקבע מראש? בהמשך ההרצאה, אליעד מעלה את השאלה הפילוסופית לגבי משמעות הבחירה החופשית. האם הבחירות שאנחנו עושים הן אכן שלנו, או שהן פשוט ביטוי של תהליכים אוטומטיים שמתרחשים בתוך המציאות? יכול להיות שאנחנו חושבים ... ניתן לדעת מה אנחנו באמת רוצים? אליעד כהן מציע גם את האפשרות שאולי אין בכלל משמעות לשאלה מה אנחנו רוצים, משום שאולי אין שום רצון אמיתי שהוא שלנו באופן עצמאי. הרצון שלנו יכול להיות פשוט ביטוי אוטומטי של תגובה למצב מסוים, ... בדיוק אותו הדבר מבחינת ההשפעה שלו. מצב זה מביא לתובנה שאולי כל השאלות על מה אני רוצה? אינן באמת רלוונטיות, כי הן מבוססות על הנחה מוטעית שהרצון שלנו הוא בעל משמעות נפרדת ומוגדרת באופן עצמאי. מה ההבדל בין לרצות משהו לבין פשוט לחוות אותו? אליעד מוסיף שאם האדם אכן מבין שאין לו רצון עצמאי, הוא עשוי פשוט ... של המציאות כפי שהיא. זוהי הבנה עמוקה יותר של החיים: במקום לשאול כל הזמן מה אני רוצה?, האדם יכול פשוט לחוות את הדברים כפי שהם, ללא התנגדות וללא ניסיון לשלוט במציאות. במצב כזה, אין משמעות מיוחדת לשאלה אם יש לו רצון או אין לו, משום שהוא חי את החיים באופן ישיר יותר, ללא מחיצות או הגדרות. האם יש לנו רצון חופשי? האם אפשר להיות ... בין רצון ותודעה? האם אנחנו רק חלק מהמציאות או יש לנו רצון עצמאי? איך לדעת מה אני רוצה? האם יש לי רצון בכלל? ההרצאה עוסקת בשאלות קיומיות על הרצון האנושי והיכולת להבין מה אנחנו באמת רוצים. פעמים רבות, אנשים שואלים את עצמם: מה אני רוצה?, מנסים להבין את הרצון האמיתי שלהם, ואם הם באמת יודעים מה יגרום להם אושר. התשובה היא לא תמיד ברורה, ולפעמים התהליך עצמו יכול להוביל למבוי סתום של חוסר רצון. מה קורה כשאני לא יודע מה אני רוצה? בהרצאה, נדונה האפשרות של אדם שאינו יודע מה הוא רוצה. הוא עשוי לשאול את עצמו שאלות כמו: מה אני רוצה? ומה יעשה לי טוב?, אך תגובתו היא חיפוש מתמיד אחר תשובה שתשביע את רצונו. אולם, יש גם אפשרות שבן אדם יגיע למסקנה שהוא בעצם לא רוצה כלום. כשאדם ... שהוא לא רוצה כלום. זה לא אומר שהוא לא רוצה משהו ספציפי, אלא שהוא לא מוצא משמעות או רצון במציאות כולה. ייתכן שהוא פשוט חווה אובדן ולא מצליח למצוא כיוון לרצון חדש. איך זה קשור לרצון של אצבע? בהרצאה מוצגת דימוי של אדם שהוא כמו אצבע במציאות. כשאתה שואל את עצמך מה אני רוצה?, האם באמת יש לך רצון עצמאי? אולי אתה לא יותר מאצבע שמבצעת פעולה שנקבעה על ידי המציאות שסובבת אותך. האצבע לא רוצה כלום, היא פשוט מבצעת את מה ...
איך למצוא את עצמי? למה אני לא מוצא את עצמי? איך לדעת מה לעשות בחיים? למה אני לא עושה כלום עם עצמי? למה אני שורף את הזמן? למה אני מבזבז את החיים? למה אני לא מממש את עצמי? אני לא יודע מה אני רוצה לעשות, מה כדאי לי לעשות בחיים?
איך למצוא את עצמי? למה אני לא מוצא את עצמי? איך לדעת מה לעשות בחיים? למה אני לא עושה כלום עם עצמי? למה אני שורף את הזמן? למה אני מבזבז את החיים? למה אני לא מממש את עצמי? אני לא יודע מה אני רוצה לעשות, מה כדאי לי לעשות בחיים?
... את הזמן? למה אני מבזבז את החיים? למה אני לא מממש את עצמי? אני לא יודע מה אני רוצה לעשות, מה כדאי לי לעשות בחיים? איך להתמודד עם השאלה מה לעשות בחיים? השאלה מה אני אמור לעשות בחיים? או מה אני רוצה לעשות בחיים? יכולה לנבוע משתי אפשרויות עיקריות. אפשרות אחת היא חוסר בהירות בנוגע למטרות החיים, ואפשרות שנייה היא חוסר בהבנה לגבי הדרך להשגת המטרות. אם אדם מבולבל ואינו פועל כי הוא לא יודע מה לעשות בחיים, יש לשאול את עצמו קודם כל את השאלה הבסיסית: מה אני רוצה בחיים? אם אין לו תשובה, ברור שלא יהיה לו כיוון לפעול. כדי לדעת מה לעשות, יש קודם כל להבין מה המטרות שלך - האם אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע? האם אתה יודע מה המטרות שלך? השאלה הראשונה שצריך לשאול את עצמך היא אם אתה יודע מה אתה רוצה להשיג בחיים. אם אתה לא יודע מה המטרות שלך, אז אין לך כיוון ברור ואין לך יעד לפעול לקראתו. אם אתה יודע מה אתה רוצה להשיג, השלב הבא הוא לשאול את עצמך: האם אני יודע איך להשיג את המטרות שלי? מה הדרך להשגת המטרות שלך? גם אם יש לך מטרה ברורה, יתכן שלא תדע את הדרך הטובה ביותר להשיג אותה. במקרה כזה, אם אתה יודע מה המטרה שלך, עליך לחפש את הדרך שתביא אותך אליה. חשוב להבדיל בין השאלה מה אני רוצה? לבין השאלה איך אני מגיע לשם?. דוגמאות למה אפשר לרצות להיות אם אתה לא יודע מה אתה רוצה להיות, עליך לחשוב על ... מה אתה רוצה להיות, השאלה הבאה היא איך להגיע לשם. הפרדה בין מה אני רוצה להיות לבין איך אני מגיע לזה יש להפריד בצורה ברורה בין השאלה מה אני רוצה להיות? לבין השאלה איך אני מגיע לשם? כל אחד מהשאלות האלו דורש עיון וחשיבה נפרדת. בשלב הראשון, עליך לדעת מה אתה ... לבדוק ולחפש מקורות מידע שיעזרו לך להבין איך להוציא לפועל את המטרות שהצבת לעצמך. מה לעשות בחיים? איך לדעת מה אני רוצה בחיים? איך לקבל החלטות? איך לדעת מה הדרך הנכונה? מה המשמעות של החיים? מה מטרת החיים? מה אני רוצה להיות? ...
נמחק לי האני, איבדתי את עצמי, הלכתי לאיבוד, איבדתי את האני שלי, אין לי זהות עצמית, אני לא יודע מי אני, אני לא יודע מה אני רוצה, אני לא יודע מה אני מרגיש, נמחקה לי התודעה, אין לי רצון, אין לי רגש, אין לי זהות עצמית, תחושת ניתוק
נמחק לי האני, איבדתי את עצמי, הלכתי לאיבוד, איבדתי את האני שלי, אין לי זהות עצמית, אני לא יודע מי אני, אני לא יודע מה אני רוצה, אני לא יודע מה אני מרגיש, נמחקה לי התודעה, אין לי רצון, אין לי רגש, אין לי זהות עצמית, תחושת ניתוק
... איבדתי את האני שלי, אין לי זהות עצמית, אני לא יודע מי אני, אני לא יודע מה אני רוצה, אני לא יודע מה אני מרגיש, נמחקה לי התודעה, אין לי רצון, אין לי רגש, אין לי זהות עצמית, תחושת ניתוק מה המשמעות של נמחק לי האני ואיבוד הזהות העצמית? כאשר אדם אומר שנמחק לו האני, הוא מתאר מצב נפשי שבו הוא מאבד את תחושת הזהות האישית, מטרותיו, שאיפותיו ורגשותיו. אליעד כהן מתאר מצב שבו האדם חווה תחושה של חוסר זהות עצמית, מרגיש מנותק מהמציאות, מרגיש כמו זומבי, כמת חי, ללא רצון ברור וללא רגש ברור. תחושה זו מכונה ... האני, לפי אליעד כהן, הוא למעשה התודעה של האדם, המכילה את הרצונות, המטרות, השאיפות והרגשות שלו. כשהאני נמחק, האדם מרגיש שאין לו רצונות, אין לו מטרות, אין לו שאיפות או דעות מוגדרות. הוא לא יודע מי הוא, לא יודע מה הוא רוצה, לא יודע מה הוא מרגיש או חושב. מדובר במצב של איבוד זהות מוחלט, שבו האדם חווה בלבול מוחלט ולא יודע איך ... זהות עצמית ברורה אמנם חי חיים מלאים יותר, יודע מה הוא רוצה, יודע מהן מטרותיו, אבל יש לכך גם מחיר. המחיר הוא האפשרות להיפגע, להתאכזב, לחוש דיכאון, חוסר סיפוק או שנאה כלפי החיים. לעומת זאת, אדם שאיבד את הזהות העצמית שלו, למרות החסרונות הברורים כמו תחושת ריקנות או חוסר מטרה, יש לו יתרונות מסוימים - הוא פחות פגיע, כי הוא פחות מחובר לרצונות ולרגשות שלו, ולכן הוא לא יכול להיפגע באותה מידה. איך מחזירים את הזהות העצמית שאבדה? לדברי אליעד כהן, הדרך ... או רגש דה - פרסונליזציה טיפול בהפרעת זהות מרגיש כמו זומבי, מרגיש כמו מת חי, מרגיש מנותק מהמציאות, דה פרסונליזציה, איבדתי את הרצון שלי, האני שלי נמחק, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת מחיקת האני, אובדן זהות עצמית, טיפול בסכיזופרניה, מחלת נפש ...
דיכאון, חרדה, אושר, ייאוש, מועקה, סבל נפשי, לרצות להיות מאושר, מדיטציה, לא חייב לסבול, הדרך אל האושר, דיכאון קיומי, דיכאון קליני, להתמודד עם דיכאון, התמודדות עם דיכאון
דיכאון, חרדה, אושר, ייאוש, מועקה, סבל נפשי, לרצות להיות מאושר, מדיטציה, לא חייב לסבול, הדרך אל האושר, דיכאון קיומי, דיכאון קליני, להתמודד עם דיכאון, התמודדות עם דיכאון
דיכאון, חרדה, אושר, ייאוש, מועקה, סבל נפשי, לרצות להיות מאושר, מדיטציה, לא חייב לסבול, הדרך אל האושר, דיכאון קיומי, דיכאון קליני, להתמודד עם דיכאון, התמודדות עם דיכאון מהם הדרכים להתמודד עם דיכאון וחרדה? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בתופעות נפשיות כמו דיכאון, חרדה, מועקה, אושר וייאוש, ומסביר כיצד ניתן להתמודד איתן בצורה אפקטיבית. הוא מציע גישות שונות להתמודדות עם דיכאון וחרדה, כשהוא מציין שחשוב להבין את המצב הפנימי ולבחור כיצד להסתכל עליו. מהו דיכאון ומהן אפשרויות ההתמודדות עמו? אליעד מסביר כי דיכאון נובע פעמים רבות מהמחשבה שהמציאות אינה כפי שאנחנו רוצים אותה, ושעלינו להתנגד לה. הוא מציע שלושה אפשרויות: האפשרות הראשונה היא ... השלישית היא לשנות את עצמנו, בכך שנקבל את המצב כפי שהוא ונלמד לחיות איתו. אליעד מדגיש כי אנשים רבים משאירים את עצמם בסבל כי הם לא בוחרים את האפשרות השלישית, שהיא לפעמים הקשה ביותר. הוא טוען כי אם נלמד לקבל את מה שיש, נוכל להפוך את הסבל לפחות משמעותי. כיצד אפשר לקבל את הדיכאון? דוגמה לכך היא המצב שבו אדם מרגיש עייף או לא מתפקד. אם אדם מוצא את עצמו במצב כזה, יש לו שתי אפשרויות: להתנגד לעייפות ולהתעצבן ... אך היא יכולה להקל על הסבל הנפשי ולמנוע את ההתנגדות שגורמת להחמרת הדיכאון. האם יש דרך לצאת מהדיכאון מבלי לשנות את המציאות? אליעד מסביר כי לעיתים הדרך היחידה לצאת ממצב של דיכאון היא לא לשנות את המצב החיצוני, אלא לשנות את האופן שבו אנחנו רואים את המציאות. הוא מדגיש כי כל אדם יכול לבחור איך להגיב למצבים ... או כהזדמנות לשינוי פנימי. האם מדיטציה יכולה לעזור בהתמודדות עם דיכאון? אליעד מציין כי תרגול מדיטציה יכול לעזור בהתמודדות עם דיכאון, מכיוון שהמדיטציה מאפשרת לאדם להבחין במחשבותיו מבלי להילחם בהן. הוא ממליץ לאנשים לתרגל התבוננות פנימית ולתת לדיכאון לבוא ולהלך, במקום להתנגד לו. בהבנה זו, תהליך המדיטציה יכול לעזור לאדם לא להיות מזוהה עם הדיכאון, אלא לראות אותו כתופעה חולפת. מהו הקשר בין דיכאון לבין הרצון לאושר? אליעד מציין כי הרצון להיות מאושר הוא פעמים רבות אחד הגורמים לדיכאון, מכיוון שאנשים מייחסים לאושר ערך מוחלט וחיובי, וכשזה לא מתממש הם חשים כישלון. לעיתים, קבלה של המצב כפי שהוא, ללא רצון לשנות ... נפשי. האם קיימת אפשרות להפסיק לסבול? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את הדיכאון כמצב שבו אדם יכול להרגיש כאילו הוא לא יכול לשנות את מצבו. הוא מציע שלושה נתיבים אפשריים למי שסובל מדיכאון: להתנגד לו, להמשיך לסבול או לשחרר את ההתנגדות. על פי אליעד, לעיתים הדרך הפשוטה ביותר היא לא להיאבק במציאות, אלא ללמוד לשחרר את ההתנגדות למצב הקיים. איך להתמודד עם דיכאון? מהם תרגולי מדיטציה לדיכאון? מהן הגישות השונות להתמודדות עם חרדה? האם דיכאון הוא מצב קבוע? איך למצוא את הדרך לאושר? האם אפשר לצאת מדיכאון מבלי לשנות את המציאות? כיצד לשפר את איכות החיים עם דיכאון?
משמעות החיים, מחפש משמעות לחיים, אין משמעות לחיים, יש משמעות לחיים, מהי משמעות החיים, חוסר משמעות, לחפש משמעות
משמעות החיים, מחפש משמעות לחיים, אין משמעות לחיים, יש משמעות לחיים, מהי משמעות החיים, חוסר משמעות, לחפש משמעות
משמעות החיים, מחפש משמעות לחיים, אין משמעות לחיים, יש משמעות לחיים, מהי משמעות החיים, חוסר משמעות, לחפש משמעות מהי משמעות החיים, והאם בכלל יש משמעות? אנשים רבים עסוקים בשאלה מהי משמעות החיים. התשובה שאליעד נותן לשאלה זו בהרצאה היא שהשאלה עצמה בעייתית - היא מניחה מראש שקיימת או לא קיימת משמעות. כדי להבין את התשובה בצורה מלאה, חשוב להבחין בין שתי רמות עיקריות של משמעות שאליעד מציג בהרצאה: משמעות יחסית ומשמעות מוחלטת. מה ההבדל בין משמעות יחסית למשמעות מוחלטת? אליעד מסביר שמשמעות יחסית היא המשמעות שאנחנו מייחסים לדברים לפי המטרות והרצונות האישיים שלנו. למשל, משמעותו של שולחן היא השימוש בו, ואם אני רעב - המשמעות של אוכל היא שהוא עוזר לי לשבוע. זאת משמעות מותנית, שתמיד קיימת ביחס למטרה או רצון ספציפיים. אבל המשמעות היחסית הזו יכולה להשתנות: השולחן יהיה משמעותי כאשר צריך להניח עליו משהו, אבל עשוי להיות חסר משמעות כאשר הוא תופס מקום מיותר. לעומת זאת, משמעות מוחלטת היא משמעות שאינה תלויה בשום רצון או מטרה. אליעד מדגיש שכאשר מסירים את כל האינטרסים, השאיפות, והרצונות, נשארים עם המציאות כפי שהיא, בלי משמעות מוחלטת. כל עוד קיימת מערכת שיקולים, קיימת
דיכאון וחרדה, דיכאון קליני, טיפול בדיכאון, מאניה דיפרסיה, תרופות דיכאון, דיכאון וחרדות, עצבות, מועקה
דיכאון וחרדה, דיכאון קליני, טיפול בדיכאון, מאניה דיפרסיה, תרופות דיכאון, דיכאון וחרדות, עצבות, מועקה ובו יתבאר מהו דיכאון? ממה נובע דיכאון ועצבות? איך מגיע האדם למצב של דיכאון קליני? האם תרופות דיכאון באמת עוזרות? איזה טיפול בדיכאון הכי מומלץ? למה יש לאדם שינויים במצבי רוח (מאניה דיפרסיה)? כיצד הפרעת דיכאון והפרעת חרדה, קשורות אחת בשנייה, ותלויות אחת בשנייה? האם תרופות חרדה באמת עוזרות? ואיזה טיפול בחרדה הכי מומלץ? ומי שיתבונן יראה, כי יש חלק מהפסיכולוגים פסיכיאטרים וכיוב, שמנסים להבין את המנגנון של הדיכאון ושל החרדות. ומנסים דרכי טיפול שונות בתחושה של דיכאון ובהפרעות חרדה שונות. אך, כידוע לכל, התרופות נגד חרדה והתרופות נגד דיכאון, לא באמת עוזרות לאדם לגמרי. ותמיד האדם נשאר עם דיכאון ועם חרדה בעוצמה כלשהי. והטיפול בדיכאון הטוב ביותר והטיפול בחרדה הטוב ביותר, הוא שהאדם ידע את האמת, לגבי הסיבה האמיתית שבגללה יש לו חרדות ודיכאונות ושינויים קיצוניים במצבי הרוח (מאניה דיפרסיה). והגורם היחיד שבגללו יש לאדם דיכאון וחרדה, הוא הרצון העצמי של האדם. דהיינו, עצם זה שיש לאדם רצון עצמי, שהאדם רוצה שהמציאות תהיה דווקא כך או אחרת, זה בעצמו יוצר אצל האדם דיכאון וחרדה בעוצמות שונות. כי דיכאון נוצר, כאשר המציאות היא לא כפי רצונו של האדם. כי כאשר המציאות היא במצב כלשהו, והרצון של האדם הוא שהמציאות לא תהיה כפי מה שהיא, אלא שהיא תהיה בצורה אחרת, זה גורם לאדם להרגיש רע, עד כדי דיכאון, ועד כדי דיכאון חמור דיכאון קליני דיכאון עמוק וכיוב. ואם לא היה לאדם שום רצון כלשהו לשנות את המציאות, גם לא בתת המודע שלו, הרי שהאדם לא היה בדיכאון כלל. כי לפעמים האדם לא מבין מה הוא לא אוהב במציאות שלנו. אבל בתת המודע ... לשנות במציאות שלנו, אם הוא היה יכול לעשות זאת. והרצונות הידועים לאדם + הרצונות המודחקים שיש לאדם בתת המודע שלו, הם אלו שאחראיים לתחושת הדיכאון שיש לאדם, מכך שהמציאות היא לא בדיוק כרצונו. והפרעת חרדה, גם היא נובעת ... תהיה כך או אחרת, ממילא לא שייך שהוא יהיה בחרדה כלשהי. כי הוא לא אכפת לו כלל מה יקרה במציאות, מאחר שאין לו שום רצון עצמי כלל. וזאת הסיבה שדיכאון וחרדה הולכים ביחד. כי הדיכאון הוא מכך שהמציאות היא לא כרצונו של האדם. והחרדה גם היא מכך שהאדם חרד שהמציאות לא תהיה כרצונו. והאדם נמצא בחרדה, מכך שהוא חווה דיכאון. והאדם נמצא בדיכאון, מכך שהוא חווה חרדה. וחרדה ודיכאון הולכים ביחד ותלויים אחד בשני ונובעים אחד מהשני. ושום תרופה נגד חרדה ...
התאבדות, משמעות החיים, חיפוש משמעות לחיים, למצוא משמעות, להתאבד, חוסר משמעות מוחלט, משמעות החיים
התאבדות, משמעות החיים, חיפוש משמעות לחיים, למצוא משמעות, להתאבד, חוסר משמעות מוחלט, משמעות החיים
... משמעות החיים, חיפוש משמעות לחיים, למצוא משמעות, להתאבד, חוסר משמעות מוחלט, משמעות החיים למה אנשים מתמודדים עם הקונפליקט של משמעות החיים? הנושא המרכזי שאליעד דן בו הוא הקונפליקט המורכב שאנשים רבים חווים בנוגע למשמעות החיים: מצד אחד הם חווים שאין שום משמעות אמיתית ומוחלטת לחיים, ומצד שני הם עדיין מחפשים משמעות כלשהי כדי להצדיק את הקיום שלהם ולהימנע מהתאבדות. אליעד מתאר מצב שבו אדם מודע לחוסר המשמעות של הקיום, ועדיין נאחז ברצון להמשיך לחיות, אפילו אם הוא לא בטוח מדוע הוא עושה זאת. מצב זה יוצר קונפליקט פנימי עמוק, שבו האדם אינו מוצא סיפוק מוחלט בשום דבר שהוא עושה, אבל עדיין לא ... לעשות משהו או להיאחז במשהו. מה גורם לאדם להמשיך לחיות למרות חוסר המשמעות? אליעד מסביר שהסיבה שאנשים ממשיכים לחיות למרות החוויה של חוסר משמעות מוחלט היא משום שיש בתוכם מנגנון פנימי מסוים שמונע מהם לוותר לגמרי על המשמעות. הוא מדגיש כי כל עוד האדם חושב שהמוות הוא פתרון, הוא למעשה עדיין נותן משמעות כלשהי לחיים, כי הוא מניח שהמוות יהיה עדיף או טוב יותר מאשר החיים. לפי אליעד, האדם לא באמת נמצא במצב של חוסר משמעות מוחלט, כי אם אכן היה שם, גם לא היה אכפת לו מהמוות או מהסבל. האם באמת קיים חוסר משמעות מוחלט? אליעד מסביר בצורה מפורטת, שכאשר אדם חושב שאין משמעות, הוא עדיין נמצא במצב של חיפוש סמוי אחר משמעות. כלומר, הוא עדיין נאחז ברצון למצוא משמעות, ולכן סובל מהתחושה של חוסר משמעות. אדם שבאמת מגיע להבנה מוחלטת שהכל חסר משמעות באופן אבסולוטי לא ירגיש רע, כיוון שגם תחושת הרע והסבל נובעות מהמשמעות שהאדם מעניק לדברים. במצב כזה, לא תהיה התנגדות או סבל, כי שום דבר לא משנה באמת. איך נוצרת
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות
ריקנות בחיים, חוסר משמעות, ריקנות פנימית, ריקנות רגשית, משמעות בחיים, שום דבר לא משנה, תחושת ריקנות איך להתמודד עם תחושת ריקנות בחיים? הסיבה שאנשים רבים מרגישים תחושת ריקנות בחיים היא משום שכל דבר שאנו עושים נתפס כלא מוחלט, לא מושלם, ולכן חסר משמעות אמיתית. אליעד כהן מסביר שכאשר האדם מחפש משמעות מוחלטת או מושלמת בפעולות שהוא עושה, הוא תמיד יתאכזב ויחוש ריקנות פנימית. זה קורה מכיוון שבמציאות, שום דבר איננו מושלם, וכל פעולה שנעשית תמיד מכילה בתוכה חיסרון כלשהו. האם פעולה יכולה להרגיש חסרת משמעות ועדיין להיות חשובה? אליעד מדגיש כי מצד האמת שום דבר אינו משנה באופן מוחלט. כל דבר שאדם עושה יכול להיראות לו חסר משמעות, מכיוון שאין שום פעולה שיכולה להוביל לתוצאה מושלמת, או למשמעות מוחלטת. אולם למרות זאת, אנשים מבצעים פעולות מפני שהם חושבים שהן משנות לפחות באופן חלקי. לדוגמה, כאשר אדם יוצא לעבודה, הוא עושה זאת מפני שהוא חושב שזה משנה לפחות ... באמת היה חושב שזה לחלוטין לא משנה, הוא לא היה פועל כלל. אם האדם היה משוכנע ב - 100% ששום דבר לא משנה, הוא גם לא היה מרגיש רע מכך שאין משמעות. למה האדם מרגיש שחייבת להיות משמעות מוחלטת? הבעיה של האדם היא שהוא מחפש משהו מוחלט, מוחלטות שתמלא את תחושת הריקנות שבו. האדם רוצה לחוש משמעות מוחלטת בכל מעשיו, אך אליעד מסביר שבמציאות אין כזה דבר מושלם. כל דבר בעולם הוא בעל חיסרון מסוים. גם אם האדם ימצא מטרה ויגיע אליה, תמיד יגלה שמשהו חסר בה, שהיא לא מוחלטת. לכן האדם תמיד נשאר עם תחושת חוסר מסוימת. האם לחפש משמעות מוחלטת או לקבל את הריקנות? אליעד מציע שהאדם צריך ללכת עד הסוף עם התפיסה שהדברים אינם משנים. הוא מסביר שאם כבר החלטת שהדברים אינם משנים באמת, גם ההרגשה של הריקנות לא צריכה לשנות לך. אם האדם באמת מאמין ששום דבר לא משנה, אז גם תחושת הריקנות עצמה לא אמורה להטריד אותו. אליעד נותן דוגמה שאדם יכול להגיד שהוא מרגיש ריקנות כאשר הוא עובד, אך באותה נשימה, אם לא היה מרגיש שלעבודה יש משמעות מסוימת, הוא כלל לא היה הולך לעבודה. האם ריקנות יכולה להיות חיובית? אליעד מבהיר שריקנות היא לא בהכרח שלילית. במובן מסוים, דווקא תחושת הריקנות וההבנה ששום דבר לא באמת משנה, יכולה לשחרר את האדם. כאשר האדם מבין שאין מטרה מוחלטת בחיים, הוא יכול להפסיק לנסות לחפש משמעות מוחלטת. מצב זה מאפשר לו לחיות בלי לחץ, בלי תחושת חובה, ובלי ציפיות גבוהות מדי שיביאו לאכזבה. מה לעשות כשמרגישים שהחיים ריקים? אליעד מציע לאדם להכיר בכך שהחיפוש אחר
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
טיפול בהפרעות נפשיות, יעוץ לפסיכיאטרים, יעוץ לפסיכולוגים, לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים
... לשכנע מישהו לא להתאבד, לא לפגוע באחרים, למה לעשות משהו? דיכאון קליני, הפרעת התנהגות, לשכנע מישהו לא לפגוע בעצמו, אימון למטפלים האם תמיד נכון לשאול למה בטיפול נפשי? אליעד כהן מציג בהרצאתו ... אליעד מסביר כי אנשים רבים חושבים ששאלת למה היא כלי טיפול משמעותי ומועיל, אך לטענתו, השימוש בשאלת למה הוא דו - ערכי ויש לנהוג בו במשנה זהירות. הוא מתאר מספר תרחישים בהם שאלת למה יכולה לעזור, לצד ... אינסופי של ספקות, שאין להם תשובה מוחלטת. למשל, כאשר אדם שואל למה אני רוצה שיהיה לי טוב? או למה אני צריך לעשות משהו אם זה לא משנה? האדם יכול להיכנס למעגל אינסופי של שאלות בלי לקבל שום תשובה מספקת, מה שעלול ... הלוגית, לא כל שאלה מסוג למה ניתנת לפתרון. הוא מסביר שהשאלות הקיומיות הללו, כמו למה העולם קיים? או למה אני בכלל צריך לעשות משהו?, הן שאלות שלחלוטין אין להן תשובה מוחלטת, ושאם המטופל ימשיך לשאול אותן, הוא עלול להשתגע או לשקוע בדיכאון עמוק. איך יוצאים מהלופ של שאלת למה? כדי להוציא את המטופל מלופ של ספקות אינסופיים, אליעד מציע גישה ייחודית. במקום להמשיך לשאול למה?, ... הלוגית אכן אי אפשר לספק תשובה חד - משמעית לשאלה זו, כי אם אין משמעות מוחלטת לשום דבר, אזי גם לפגיעה באחרים אין משמעות מוסרית מוחלטת. כדי להתמודד עם השאלה הזאת בצורה מעשית, אליעד מציע להסביר למטופל שהימנעות מפגיעה באחרים היא מעין ברירת מחדל ביולוגית ... יותר, שבו אפשר לתת תשובות יחסיות וברורות, שיעזרו לאדם להמשיך לחיות טוב יותר. איך לצאת מלופ של שאלות? למה לא לפגוע באחרים? למה לא להתאבד? האם תמיד לשאול למה? איך להתמודד עם ספקות בטיפול נפשי? איך לשכנע מטופל להמשיך לחיות?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיכאון וריקנות, דיכאון וחוסר משמעות בחיים, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום, אין לי מושג למה אני חי, אין לי מטרה בחיים, ריקנות קיומית, בשביל מה לחיות? למה לא למות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, דיכאון קליני
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דיכאון קל, איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: דיכאון קל, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי, מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי להרזיה בתחום דיכאון קל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 12:27:19 - wesi1