אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיה ✔איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
17:05איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית?

הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה ייחודית שמבוססת בעיקרה על הבנה רגשית של האדם שסובל מהן, ולא רק על ניסיון להוכיח לו שהוא טועה. לעיתים, אנשים הסובלים ממחלות נפש כגון סכיזופרניה, פרנויה או הפרעת דה - פרסונליזציה, מחזיקים במחשבות שווא ובמציאות חלופית שנראות להם הגיוניות לחלוטין. לכן, המפתח להצלחה בטיפול במקרים אלה אינו להילחם במחשבות השווא, אלא להבין את הצורך הרגשי שעומד מאחוריהן ולמצוא פתרונות חלופיים שיספקו את הצורך הזה.

מה לעשות עם אדם שחושב שהוא שועל?

אליעד כהן מביא כדוגמה אדם שחושב שהוא "שושו השועל" מתוך "נילס הולגרסון" ורוצה לצוד אווזים ברחוב. אדם רגיל ינסה להוכיח לו באמצעות היגיון שאין לו זנב ושהוא לא באמת שועל, אך שיטה זו ברוב המקרים לא תצליח. הסיבה לכך היא שהאדם הזה אינו באמת מאמין שהוא שועל מתוך היגיון אלא כי זה מעניק לו תועלת רגשית.

אם האדם מאמין שהוא שועל, יש לזה סיבה רגשית ברורה: אולי זה מאפשר לו להרגיש חופשי יותר או להתמודד טוב יותר עם ביקורת. האדם למעשה ממציא הסבר רגשי למציאות קשה שהוא אינו מצליח להתמודד איתה בדרך אחרת.

מדוע היגיון בלבד לא עוזר בטיפול נפשי?

כאשר אנשים סובלים מהפרעות נפשיות, לעיתים קרובות הם מתעקשים על מחשבות שנראות לנו לא הגיוניות רק כי המחשבות האלה מעניקות להם סיפוק או מגינות עליהם מרגשות שליליים. אדם משוגע לא ימציא מציאות בלתי אפשרית לחלוטין, אלא תמיד יבחר בדברים שאפשר לדמיין, גם אם אינם סבירים.

אליעד מסביר שהאפשרות התאורטית לדמיין מציאות שכזו חזקה יותר מההוכחות החושיות של האדם האחר. כלומר, אדם משוגע שיטען שיש לו זנב בלתי נראה, תמיד יוכל לשכנע את עצמו, כי באופן תאורטי אפשר לדמיין מצב כזה.

כיצד מטפלים בצורה נכונה במחשבות שווא?

אליעד כהן מדגיש שהדרך הטובה ביותר לעזור לאנשים הסובלים ממחשבות שווא אינה לתקוף את הדמיון שלהם, אלא להבין את המניע הרגשי שמאחוריו. אם האדם אומר שהוא שועל כי הוא רוצה להיות חופשי לעשות מה שהוא רוצה, יש לעזור לו למצוא דרכים חלופיות ובריאות להשיג את תחושת החופש הזו. לדוגמה, אם האדם מרגיש רדוף ולכן מתקשה למצוא עבודה, במקום לנסות לשכנע אותו שאף אחד לא רודף אחריו, אפשר לסייע לו בפועל להשיג עבודה, כך שתחושת הרדיפה כבר לא תשמש תירוץ.

אליעד טוען שבכל שקר ישנה אמת עמוקה. לדוגמה, אם אדם חושב שהוא שועל, יש אמת בתחושה של חופש מוחלט, כי במובן מסוים הוא באמת חופשי כמו שועל. עם זאת, אדם שאינו מודע לדרך אחרת להשיג תחושת חופש אמיתית עשוי להישען על המחשבה השגויה.

האם אדם עם הפרעה נפשית חכם יותר מאחרים?

אליעד מסביר שהאדם המשוגע יכול להיות חכם יותר מאדם רגיל במובנים מסוימים. לדוגמה, אדם שחושב שהוא המשיח רואה פרספקטיבה ייחודית שאדם רגיל לא מסוגל לראות. הבעיה היא שהמשוגע אינו מסוגל לראות גם את הפרספקטיבה ההפוכה, מה שהופך אותו למשוגע. אליעד מוסיף שכדי לעזור למשוגע, המטפל חייב להיות חכם יותר מהמטופל, לא רק במישור הלוגי, אלא בעיקר במישור הרגשי.

מטפל טוב צריך להבין בתוך עצמו היכן הוא מחזיק במחשבות דומות, ולמצוא פתרונות רגשיים אמיתיים עבור עצמו ועבור המטופל. רק כך יוכל לסייע לאחר להשתחרר מהמחשבות השגויות מבלי לגרום לו תחושה של רע.

מהו המדד להצלחה בטיפול בהפרעות נפשיות?

אליעד כהן מדגיש שהמדד להצלחה בטיפול אינו היכולת להוכיח לאדם את השקר שבמחשבותיו, אלא היכולת לפתור את הבעיה הרגשית האמיתית שמסתתרת מאחורי ההפרעה. הוא אומר שאם אתה רוצה לדעת אם אתה באמת חכם, אתה צריך לראות אם אתה מסוגל לעזור לאנשים עם בעיות קשות, כמו להוציא אדם מדיכאון קשה או להחזיר את הרצון לחיים לאדם שרוצה להתאבד.

הוא מוסיף שבסופו של דבר, כל אחד יכול להפוך למשוגע אם לא יבין את השורש הרגשי של מחשבותיו. אפילו אנשים שנחשבים נורמטיביים יכולים בקלות להאמין ברעיונות לא הגיוניים אם הדבר נותן להם תחושת סיפוק או פתרון לבעיה רגשית.

לסיכום, כיצד לטפל נכון בהפרעות נפשיות?

הדרך הנכונה לטפל בהפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויות קשות, מחשבות שווא והפרעת דה - פרסונליזציה היא לזהות את הצורך הרגשי מאחורי ההפרעה, לתת פתרון רגשי חלופי, ולספק כלים אמיתיים להתמודד עם הקשיים שמלכתחילה גרמו להפרעה. טיפול זה דורש רמת חוכמה ורגישות גבוהה במיוחד מצד המטפל, ולא רק הבנה אינטלקטואלית.
איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית?

הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה שונה ומעמיקה, כיוון שלעתים אנשים הסובלים מהן מאמינים במחשבות שווא או מציאות אלטרנטיבית. כדי להבין איך אפשר לעזור להם, חשוב להבין את המניעים הרגשיים שמובילים אותם לחשוב כך, ולדעת לטפל בהם בצורה שמספקת להם פתרונות אמיתיים ורגשיים.

מה עושים כאשר אדם חושב שהוא שועל?

דמיינו אדם שמאמין שהוא שועל, כמו דמות מהסיפור של נילס ושהוא יכול לצוד אווזים. אם תפגוש אדם כזה, אתה כנראה תנסה להסביר לו שהוא טועה. תאמר לו שהוא לא שועל, תראה לו שהוא לא יכול לצוד אווזים, תדבר איתו על היגיון. אך האם זה באמת יעזור לו? לא בהכרח. חשוב להבין שמה שהוא חושב אולי לא הגיוני לך, אבל זה עשוי להיות תוצאה של צורך רגשי עמוק.

איך עוזרים לאדם הסובל מהפרעות נפשיות?

כאשר אדם אומר שהוא שועל, הוא לא אומר זאת מתוך מחשבה לא הגיונית, אלא כי זה עושה לו טוב. הוא מוצא בזה יתרונות רגשיים. לדוגמה, אם הוא שועל, הוא יכול להרגיש חופשי ולעשות מה שהוא רוצה. חשוב להבין את המניע הרגשי הזה. אם תתחיל להתווכח עם אדם כזה על היגיון או סיבות מהותיות, זה לא יעזור, כי הוא ימשיך להחזיק במחשבה הזאת מתוך עונג רגשי.

מהי הדרך הטובה ביותר לעזור?

הטיפול המוצלח לא מגיע דרך היגיון פשוט, אלא דרך ניתוח הרגשות והצורך שעומד מאחורי המחשבות השגויות. על מנת לעזור, יש לברר מה טוב לו במחשבה שהוא שועל. האם זה נותן לו כוח להתמודד עם בעיות? האם זה עוזר לו להתמודד עם פחדים? יש לחפש את השורש הרגשי למחשבותיו ולנסות להציע לו פתרונות שיכולים להחליף את המחשבות השליליות או המזיקות.

האם על המטפל להיות יותר חכם מהמטופל?

כאשר אתה עוזר לאדם הסובל מהפרעה נפשית, אתה צריך להיות יותר חכם ממנו לא רק בהבנה הרציונלית, אלא גם בהבנה רגשית. כלומר, עליך להבין את מניעיו הפנימיים, את המנוחה הרגשית שהוא מוצא במחשבותיו, ולתת לו אפשרויות אחרות, יותר בריאות רגשית.

האם חולי נפש חכמים יותר?

כשהאדם הסובל מהפרעה נפשית מאמין שהוא שועל או שהוא רודף אחרי משהו, הוא עשוי להיות חכם במובנים מסוימים. הוא רואה פרספקטיבה מסוימת שאולי אחרים לא רואים. עם זאת, הוא גם חסר את היכולת לראות את כל התמונה המלאה. לכן, חולי נפש עשויים להיות חכמים בתחום מסוים, אך אין בכך לומר שהם חכמים באופן כללי יותר מהאנשים הרגילים.

מהו המפתח להצלחה בטיפול?

המפתח הוא לא להילחם במחשבותיו של המטופל, אלא להבין אותן ולמצוא את הדרך להוביל אותו למקום שבו הוא יוכל להשיג את מה שהוא רוצה, אך בדרכים בריאות יותר. תהליך זה דורש הרבה אכפתיות והבנה, וחשוב לזכור שגם אם המחשבה לא הגיונית, היא עשויה להיות קשורה לצורך רגשי אמיתי.
היו היה איש שהייתה לו הפרעה נפשית איזו הפרעה נפשית הייתה לו הוא חשב שהוא שועל היה איש שחשב שהוא שועל הוא היה הולך ברחוב ומה ניסה לעשות לצוד אווזים זה מה שהוא עשה הוא חשב שהוא שועל ולא סתם שועל הוא חשב שהוא שושו השועל מנילס ואווזי הבר והוא חיפש את נילס ואת אווזי הבר זה מה שהוא חשב ככה הוא חשב, באחד מהימים את מי הוא פגש את הפסיכיאטר נכון פגש את הפסיכיאטר ופגש את הזה ופגש את השם.

עכשיו מה הסיפור הסיפור הוא כזה כאשר אתה תפגוש מישהו והוא יגיד לך שלום אני שושו השועל ובהנחה שאתה רוצה לעזור לו וכו' מה כנראה שאתה תגיד לו כנראה שאתה תגיד לו לא נכון אתה לא שושו השועל.

ש: אני שושו השועל.

אליעד: לא עכשיו בוא נהיה רציניים נגיד לו לא אתה לא שושו השועל והוא יגיד לך מה זאת אומרת תגיד לו למה אתה חושב שאתה שושו השועל הוא יגיד לך כי אני שושו השועל וסיפור אז תגיד לו מה זאת אומרת אבל אני לא רואה אבל לא נכון אין לך זנב אין לך זה ותתחיל להתווכח איתו האם זה נכון או לא נכון וב - 99.99% אם אתה תיקח מישהו משוגע ותתווכח איתו שמה שהוא אומר זה לא נכון ב - 99.99% מהמקרים זה לא יעזור לך נכון.

ש: לעזור לו.

אליעד: לא יעזור לך לעזור לו נכון ולכן השאלה היא מה עושים אז התשובה היא מאוד פשוטה איך לעזור לבן אדם עם הפרעות נפשיות עם מחלות נפשיות, בן אדם אומר עוקבים אחרי לא יודע מה הוא מספר סיפור רוחות שדים רדוף שדים רדוף זה פיצול אישיות מה שאתה רוצה לא משנה מה הסיפור.

ש: להכיל קודם כל את הנושא.

אליעד: זאת התשובה שלך אני שמח שזאת התשובה שלך תשובה טובה סתם אני מקשקש עכשיו בא נדבר על התשובה שלי, בן אדם חושב שמשהו נכון משתי סיבות אחד כי זה נראה לו הגיוני שתיים כי זה עושה לו טוב כאשר אתה פוגש משוגע חולה נפש ואתה מתחיל להתווכח איתו האם מה שהוא חושב זה נכון או לא אתה בעצם נלחם האם זה הגיוני או לא ורוב הסיכויים שזה לא יעבוד לך למה כי רוב הסיכויים שהוא חושב את זה בגלל שזה עושה לו טוב.

עכשיו שימו לב גם המשוגע הכי גדול בעולם לא יכול לדמיין דבר לא הגיוני זאת אומרת לא תמצא משוגע בעולם שאומר רודפים אחרי זאבים ולא רודפים אחרי זאבים באותו רגע כי זה לא הגיוני אין אפשרות לחשוב כזה דבר אבל כל המשוגעים בעולם כל הפרעה נפשית שיש להם מכל מן וסוג שהוא הם חושבים אך ורק על דברים שיכולים להיות תיאורטית הגיוניים זאת אומרת דברים שניתן לדמיין אותם, משוגע לא יכול לפחד מדבר שאין אפשרות לדמיין אותו משוגע יכול לפחד רק מדבר שיש אפשרות לדמיין אותו.

עכשיו כאשר משוגע אומר לך אני שושו השועל אתה אומר לו איפה הזנב שלך ואז הוא יספר לך איזה סיפור נכון יספר לך איזה סיפור עכשיו האם אתה מסוגל לדמיין שיש לו זנב אתה מסוגל לדמיין שיש לו זנב והוא מסוגל לדמיין שיש לו זנב מסוגל לדמיין זאת אומרת תיאורטית יכול להיות שיש לו זנב נכון עכשיו אתה לא יכול להוכיח שאין לו זנב, עוד פעם עכשיו מה יותר בטוח לנו מה יותר ודאי לנו שאין לו זנב או שיש אפשרות שיש לו זנב מה יותר ודאי לנו שיש אפשרות שיש לו זנב זה יותר ודאי מהאפשרות מהמחשבה שאין לו זנב.

למה כי זה שאין לו זנב אתה מבין את זה מהחושים שלך זה שיש אפשרות שיש לו זנב זה גם בלי חושים אתה יכול לדעת את זה אתה יכול לעצום את העיניים ולהבין או שיש לו זנב או שאין לו זנב זה על פי ההיגיון או שיש לו זנב או שאין לו זנב, זאת אומרת האפשרות שיש לו זנב היא יותר ודאית מזה שאין לו זנב ולכן כשהוא אומר לך אני שועל בסדר הוא אומר לך אני שואל והוא מדמיין איזה דמיון ואתה מתחיל להתווכח איתו אם זה נכון או לא אתה לא יכול להוכיח לו במאה אחוז שזה לא נכון אין לך אפשרות ולא משנה מה אתה תעשה.

הוא יגיד לך הוא תמיד בתת מודע שלו אומר אבל נכון שיש אפשרות כזאת זאת האמת אתה לא רואה את הזנב הזנב מסתתר הוא ימצא לך איזה סיפור, אתה תגיד מאיפה הוא מביא את זה והוא יוכיח לך שהוא עם הזנב אז הזנב בלתי נראה וזה זנב מכושף ויסביר לך סיפור, אוקי ולכן הקושי שלך עוד פעם לעזור לבן אדם הוא בגלל שאתה תוקף את זה ברמה הלוגית לא ברמה הלוגית ברמה ההגיונית נקרא לזה אוקי למה אני אומר כי ברמה הלוגית הוא בכל מקרה אף פעם לא חושב על דבר שהוא לא נכון לוגית גם משוגע לא חושב דבר שאי אפשר לדמיין אותו הטווח התחום של כל המחלות הנפשיות זה רק בדברים שאפשר לדמיין אותם.

בסדר עכשיו ואז הוא מדמיין איזה משהו ולכן הדרך לעזור למשוגע היא מכוון אחר לגמרי היא לנסות להבין למה עושה לו טוב לחשוב שהוא שושו השועל ואיך אנחנו נדע את זה איך נדע אז צריך לנסות לדבר איתו לראות מה הטוב שיוצא לו מזה לראות למה זה מפריע לו, נגיד אני אגיד לו אוקי אתה שושו השועל ולא בן אדם נכון הוא יגיד לא אני לא בן אדם אני שועל אוקי עכשיו ואז נגיד אפשר לשאול אותו אוקי ומה זה טוב לך או רע לך עם זה לראות נגיד הוא יגיד טוב לי עם זה למה טוב לך עם זה כי אני יכול לצוד את מי שבא לי.

הוא רצה להרגיש חופשי לעשות מה שבא לו אבל אל תנסה מה שבא לי אני לא יכול לעשות מה שבא לי מצאתי פתרון אני אגיד שאני שועל עכשיו אני יכול לעשות מה שבא לי לדוגמה נגיד או נגיד לדוגמה נגיד בן אדם אומר רודפים אחרי אוקי וטוב לך עם זה או לא לא רע לי מזה למה רע, בא נחזור לדוגמה של השועל בסדר של השועל "טוב לך עם זה או רע לך עם זה? לא רע לי למה רע לי עם זה כי אנשים מתנכלים לי" מצאנו סיבה למה הוא מדמיין שהוא שועל כי ככה יש לו הסבר ללמה מתנכלים לו, הוא מה הוא יעדיף לחשוב שמתנכלים לו כי הוא לא מספיק טוב והוא צריך להשתנות או מתנכלים לו כי הוא שועל וזה לא בשליטתו מה עדיף לו לחשוב שמתנכלים לו שהוא שועל לא משנה תהיה איזו סיבה.

בא בן אדם אומר רודפים אחרי "אוקי רודפים אחריך באמת סבבה אוקי ומה זה מפריע לך ביומיום? מה זה עכשיו אני לא יכול לעבוד" יפה אז עכשיו יש לו סיבה למה הוא לא יכול לעבוד, לכן אני לא מצליח עם בחורות עכשיו יש לך סיבה למה לא להצליח עם בחורות לא משנה זה משמש אותו למשהו ואז אם אתה רוצה לעזור לו תעזור לו להצליח עם בחורות תגיד לו אוקי איך זה מפריע לך לעבוד כי בגלל זה לא מקבלים אותי לראיונות עבודה אוקי אמצא לך פתרון בא נדבר על ראיונות עבודה בוא נעזור לך בראיונות עבודה תתקבל ואז כבר לא אכפת לך שרודפים אחריך.

רוב האנשים בעולם כשלוקחים משוגע הם מתווכחים איתו שמה שהוא אומר זה לא נכון ורוב הפעמים שהמשוגע לא יקשיב לך כי יש אפשרות שמה שהוא אומר זה נכון וזה לא משנה שאולי זה לא נכון אלא יש אפשרות שזה נכון ולכן הטיפול הנכון הוא למצוא את האינטרס הרגשי כי אם אתה לא תטפל ברגשי בעצם אתה עושה לו רע, למה אתה עושה לו רע כי הוא נאחז במחשבה שהוא שועל כדי להגן על עצמו ממשהו ואתה אומר לו אתה לא שועל ואז אתה עושה לו רע.

עכשיו במאה אחוז מהמקרים כאשר בן אדם רואה את האמת ולא מוכן לקבל אותה זה רק בגלל שהוא לא ראה את כל האמת כי אם הוא היה רואה את האמת האמיתית לא היה לו טיפה אחת של רע, אם אתה רואה את האמת ואתה מדחיק אותה אם בן אדם מדחיק את האמת זה בגלל שהוא רואה חצי אמת ויש גם צדדים שעושים לו טוב ויש צדדים שעושים לו רע ואז הוא מדחיק את האמת הזאת כי היא לא האמת כולה, לא זו אף זו אלא שבכל שקר בעולם יש אמת זאת אומרת ההוא שאמר שהוא שועל וזה עשה לו טוב למה זה עשה לו טוב כי בוא ננתח את זה "אני שועל, למה אתה שועל? כי עכשיו אני יכול לטרוף אווזים" אוקי בא נגיד שזה בתת מודע עוזר לו להרגיש שהוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה.

עכשיו מה האמת האמת היא שמחשבה שאתה שועל יש אמת מה האמת במחשבה שאתה שועל מה שדיברנו קודם לדוגמה בן אדם שאומר אני כלב נכון זאת אומרת להיות בדמות של כלב יש לזה יתרונות להיות בדמות של שועל יש לזה יתרונות, זאת אומרת הוא כשהוא אומר אני שועל זה כי הוא מנסה להתחבר ליתרונות שיש לו רגשיים בזה שהוא שועל ומה האמת שבמובנים מסוימים אתה באמת חופשי לעשות מה שבא לך גם זאת אמת אלא מה בגלל שהוא לא יודע להשיג את הטוב של המחשבה הזאת בדרכים אחרות הוא מתחיל לספר לעצמו שהוא שועל.

עכשיו בא נלך על הכיוון ההפוך אני שועל "רע לך? כן למה רע לי כי עכשיו אני לא יכול להצליח בחיים למה אני לא יכול להצליח בחיים כי אני שועל, אז מה איך זה עוזר לנו כי אני שועל זה לא בגללי", עכשיו מה האמת האמת היא שבמובן מסוים אתה באמת לא יכול להצליח בחיים ובאמת זה לא בגללך כי אין לך בכלל בחירה חופשית יש משהו במחשבה שאני שועל זה לבוש של משהו שהוא נכון אז עכשיו אם הוא היה מבין את האמת האמת היא שנכון גם אם אתה כבן אדם אין לך בחירה חופשית וגם כבן אדם אתה חופשי כמו שועל אז אתה לא צריך לחשוב שאתה שועל אין שום סיבה שתחשוב שאתה שועל.

רק החוכמה היא זה לדעת לא ליפול למלכודת של להתווכח איתו אם הוא שועל או לא ולא ליפול למלכודת של ההפרעה הנפשית הזאת האם הדמיון נכון או לא נכון ולמצוא את המניע הרגשי שזה אומר או שיוצא לו מזה דברים רעים או שהוא נמנע בזכות זה מדברים רעים או שיוצא לו דברים טובים ולדעת למצוא את המהות שלהם למצוא את האמת שבהם ולמצוא לו אלטרנטיבות ולמצוא לו פתרונות.

ש: ואז המחשבה עוברת.

אליעד: ואז הוא חוזר לנורמל אבל לתקוף את הדמיון שלו אין בזה סתם כאילו זה לא זה כמו לנסות לעשות שלום עם דאעש הוא רוצה להרוג אותך זה בזבוז זמן לנסות לעשות איתו שלום אין זה חבל על הזמן שיחה בכלל הוא מדמיין משהו כי זה עושה לו טוב, עכשיו מה שאמרתי זה לא מדויק במאה אחוז זה מדויק ב - 99% למה כי במובן מסוים גם ההוא שאמר שהוא שועל יש לו איזה טיפה היגיון בזה אז זה נכון שאפשר לתקוף את זה דרך ההיגיון מי אמר שאתה שועל אולי אתה שועל אולי אתה לא שועל זה נכון אבל האמת היא שזה כנראה לא יעזור לך כי הוא ימשיך להגיד שהוא שועל.

יש שלבים בהפרעה נפשית שאם תתווכח עם הבן אדם מה הגיוני ומה לא זה עוד יעזור לך ויש שלבים שזה כבר לא יעזור לך עכשיו הוא כבר מאמין בזה ומעכשיו הכל זה כבר שייך לאיזה קונספירציה אחת גדולה וכל מה שאתה תביא לו הוכחה הוא יגיד לך נכון וגם זאת הוכחה שמה שאני חושב זה נכון וזה חלק מהסיפור.

ש: ואתה גם שותף לזה.

אליעד: ואתה שותף לזה וגם אתה נגדו ואתה חלק מהקנוניה נגדו וכו'.

ש: שזה שכל די גדול הדבר הזה איך הוא תמיד מצליח להיצמד לאמונה הזאת.

אליעד: לא הוא פשוט זה עושה לו מאוד טוב לחשוב משהו מסוים ואתה לא בטוח בשום דבר שאתה אומר הוא פשוט מטיל ספק כשאתה אומר כן אבל אני אוהב אותך הוא אומר כן אבל איך אני יודע אולי אתה שונא אותי אומר לך כן אבל אנחנו מגיל קטן הוא אומר אולי שתלו אותך פה כי מה האמת כי זה נכון כי זה נקרא להטיל ספק הוא פשוט יותר ישר ממך הוא פשוט מטיל ספק, אתה אומר לו כן אנחנו זה אומר לך אולי זה מזויף ואולי שולטים לי בחושים אולי זה זה הוא פשוט מטיל ספק הוא פשוט נצמד לאמת כשהוא רוצה איך שהוא רוצה מסובב את איך שהוא רוצה בשביל שיהיה לו טוב, המסר המרכזי הוא לנסות לטפל בבעיה הרגשית.

ש: אז איך אם נגיד בא בן אדם.

אליעד: אתה אני אסביר לך מה צריך לעשות.

ש: בן אדם שיוכל לטפל בו הוא צריך הרבה שכל.

אליעד: באמת איך עלית על זה.

ש: כי יוצא שהמשוגע הוא יותר חכם מזה שרוצה לטפל בו.

אליעד: נכון ולכן אתה צריך להיות יותר חכם ממנו זאת אומרת שאתה צריך למצוא בתוכך איפה אתה חושב שאתה שועל אתה כמטפל איפה אני חושב שאני שועל איזה דברים טובים יוצא לי מזה שאני חושב שאני שועל עכשיו בא נראה איך זה עוזר אולי זה עוזר לו ועכשיו מה הפתרונות שלי איך אני יכול לעזור לעצמי להשיג את הדברים הטובים האלה בלי לחשוב שאני שועל ולתת לו אותם, אבל אם אתה אומר מה פתאום אני שואל מי איזה שועל אני מה פתאום מה טוב בלחשוב שאני שועל בכלל הוא משוגע איך תעזור לו אתה לא יכול לעזור לו לכן רק אלוהים יכול לעזור לך.

ש: אבל בסוף המטפל צריך לעבוד עליו.

אליעד: לא למה לעבוד עליו?

ש: סוג של לעבוד עליו לקחת אותו, כן מה זה לטפל בו.

אליעד: מה זה אומר לעבוד עליו, אתה צודק מה זה אומר לעבוד עליו?

ש: אני אגיד לך מה זה זה להשתמש באיזשהו כלי שהוא לא מוכר לו.

אליעד: שטויות אם אתה אומר למישהו מה השעה והוא אומר לך מה השעה הוא עובד עליך?

ש: מה?

אליעד: אם אתה שואל מישהו מה השעה והוא אומר לך הוא עובד עליך?

ש: יכול להיות.

אליעד: לא בהנחה שהוא אומר לך את השעה הנכונה הוא עובד עליך, אם אתה שואל מישהו איך נוסעים לירושלים הוא אומר לך תפנה ימינה הוא עובד עליך לא הוא נתן לך מידע שאין לך אותו.

ש: נכון.

אליעד: אתה בא למטפל שהוא חכם אתה אומר לו אני שועל הוא מבין מה הבעיה שלך אומר לך קח תעשה את זה יהיה לך יותר טוב למה הוא עובד עליך עזר לך.

ש: לא, לא באתי בזה כאילו הכוונה שלי שיהיה לו יותר שכל מהמטופל מחויב שיהיה לו יותר שכל מהמטופל.

אליעד: זה ברור איך אתה יודע אם אתה חכם באמת אם אתה חכם יותר מהמשוגעים הסימן לדעת שאתה חכם אמיתי זה שאתה חכם יותר מהמשוגעים לא שאתה חכם יותר מהחכמים ברור הסימן שאתה חכם זה לפי כמה אתה יכול לטפל במשוגעים זה הסימן אין סימן אחר, אתה יודע מה הסימן כמה אתה שמח לפי כמה אתה יכול לעזור לאנשים דיכאוניים להיות שמחים אתה יודע איך יודעים כמה אתה אוהב לחיות לפי כמה שאתה יכול לעזור לאנשים שרוצים להתאבד לרצות לחיות.

זה הסימן בן אדם שאומר אני מאוד אוהב את החיים בוא קצת מהאהבה שלך לחיים ותן לאלה שרוצים להתאבד נראה אם תציל אותם זה הסימן אחרת זה רק מילים אם אתה כל כך שמח יש פה איזה מישהו בדיכאון נראה אותך לוקח קצת תשמח אותו מהשמחה שלך תשפיע עליו אנרגטית, עכשיו רוב הסיכויים שאם תיקח את השמחים ואת האלה ואלה ותשים אותם עם מדוכאים הם גם יהיו מדוכאים איתם רוב הסיכויים אם תיקח עכשיו חכם ותשים אותו כל היום בבית משוגעים הוא גם יתחיל להשתגע.

למה כי הוא יתחיל להאמין להם הוא לא יותר חכם מהם הוא לא רואה את כל הפרופורציות את כל הפרספקטיבות לכן הסימן שאתה חכם הוא שאתה חכם יותר מהמשוגעים, הבנת אם לא הבנת את זה זה אומר שאתה?

ש: אפשר להסיק מזה.

אליעד: כן.

ש: יש לי שאלה אפשר להסיק מזה שהמשוגעים.

אליעד: הם סוג של חכמים.

ש: הם בעצם לרוב יותר חכמים מהאנשים הנורמטיביים מרוב האנשים הנורמטיביים?

אליעד: המשוגעים הם יותר חכמים מהאנשים הנורמטיביים במובנים מסוימים כאשר משוגע אומר אני המשיח הוא יותר חכם ממך במובן שהוא רואה את הפרספקטיבה שהוא המשיח ואתה לא רואה את הפרספקטיבה שאתה המשיח, כאשר משוגע אומר לך רודפים אחרי הוא יותר חכם ממך כשהוא רואה את הפרספקטיבה שרודפים אחריו ואתה לא רואה את הפרספקטיבה שרודפים אחריך.

יש פרספקטיבה שרודפים אחריך נכון הוא רואה אותה ואתה לא רואה אותה מה שהופך אותו למשוגע שהוא לא רואה גם את הפרספקטיבה ההפוכה אבל במובן מסוים הוא יותר חכם ממך, זאת האמת בן אדם חולה נפש הוא יותר חכם ממך במובנים מסוימים.

ש: אבל זה לא ברמת הנוסחה.

אליעד: זה מאוד פשוט ההוא יותר חכם ממך הוא יותר חכם ממך וגם אתה יותר חכם ממנו שניהם אתה יותר חכם ממנו והוא יותר חכם ממך. עכשיו מה היה קורה אם מישהו היה הולך ברחוב ועושה "הולולולו" שהוא?

ש: משוגע.

אליעד: משוגע ואם היו אומרים לו למה אתה עושה את זה הוא אומר ברגע שאני עושה "הולולולו" יש פחות תאונות דרכים אומרים זה משוגע, עכשיו תאר לעצמך הוא יושב ליד הכביש ועושה "הולולולו" אומרים לו למה אתה עושה הוא אומר ככה אני מציל אנשים שלא יעשו תאונות דרכים בכביש מה היינו אומרים משוגע נכון ואם הייתה קבוצה של אנשים של אנשים שיושבים ועושים את זה ואומרים אנחנו מתפללים לאלוהים שהוא יציל אותנו מתאונות הדרכים אלא צדיקים עכשיו אתה תעבוד תיתן להם מס הכנסה שיקבלו כסף, הבנת זאת אומרת תלוי בכמות המשוגעים ככל שזה יותר משוגעים זה נראה יותר הגיוני.

ש: הבנתי אז בסוף המשוגע הוא כנראה חכם מהאדם הרגיל.

אליעד: הוא סוג של חכם לא זאת לא האמת אתה אל תוציא ממני דברים לא נכונים, לא זאת לא האמת הוא יותר חכם בנורמטיבי בדברים מסוימים אבל גם אתה יותר חכם ממנו בדברים אחרים ומי יותר חכם משניכם ביחד אלוהים כי הוא מבין גם אותך וגם אותו.

ש: אז על איזה חכם אתה מדבר אם אנחנו מדברים על יכולת חשיבה.

אליעד: אתה צריך להיות במצב שאתה יכול להיות גם וגם ואז באופן יחסי לחושים זה ככה באופן יחסי לזה זה ככה באופן יחסי לזה תמיד ביחס למשהו.
מה היא רוצה לרצות להאמין שהוא פחדים להדחיק נוסחה מסר מרכזי דהריאליזציה תפילה מחשבה שלילית מאמינים איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בהפרעות נפשיות איך לטפל בחולי נפש בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות נפשיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הרגשה הרגשת חוויה חוויות חווית חולה נפש חולי נפש חכם חכם יותר חכם יותר ממשוגע חכם יותר ממשוגעים טיפול טיפול ב טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול במחשבות טיפול במחשבות שווא טיפול בסכיזופרניה טיפול בפרנויות טיפול בפרנויות קשות טיפול רגשי טיפול רגשי ב טיפול רגשי במחלות טיפול רגשי במחלות נפש טיפול רגשי במחלות נפש קשות טיפולים טיפש כדור פסיכיאטרי כדורים כדורים פסיכיאטרים לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפש קשות מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבות מחשבות שווא מטופל מטופלים מטפל משוגע משוגעים נפש סכיזופרן סכיזופרניה פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים פרנויה פרנויות רגש רגשות רגשיות שיגעון תחושה תחושות תחושת תרופה תרופה לבעיות תרופה לבעיות נפשיות תרופה פסיכיאטרית תרופות תרופות פסיכיאטריות
חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט
... תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, ... לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון ... מוחלט וכאן נדבר על אחת הבעיות הגדולות ביותר של בני האדם, והיא הבעיה שהם מנסים למצוא תשובה לשאלות ... מנסה למצוא פתרון לבעיה שאין לה פתרון וכיוב, עד שהוא ... תשובות לשאלות ופתרון לבעיות. והאדם כל הזמן מחפש לפתור בעיות ולמלא רצונות. וזה המשחק של החיים. לפתור בעיה אחרי בעיה, עד אין סוף. המרוץ אחרי פתרון בעיות, המרוץ אחרי מילוי רצונות ... וכולי. אבל בחיים יש בעיות שאין להן פתרון ויש שאלות שאין ... שאפשרי לחלק את כל הבעיות שיש בעולם, ל 2 סוגים של בעיות. הסוג הראשון של הבעיות, הוא בעיות שאפשרי למצוא להן פתרון. בעיות עם פתרון שעונה לבעיה. שאלות שאפשרי למצוא להן ... אבל יש סוג נוסף של בעיות, שאין שום אפשרות בעולם כולו ... תשובה לכל השאלות. ויש בעיות שבהכרח שלא יהיה להן פתרון. כי ... וכאשר האדם נתקל בבעיה שמצד האמת אין לה פתרון, אז אם ... לה תשובה? איך לזהות בעיה שאין לה פתרון? איך לדעת אם יש ... איך לדעת אם יש פתרון לבעיה? למה רצון למוחלט יוצר סבל? ... שאלות בלי תשובה? למה יש בעיות בלי פתרון? ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית? כאשר אנו בוחנים את השאלה מה יותר חמור, פגיעה נפשית ... חוסר ערך וחרדה. אך אם ניתן לו ערבויות לאושר ולתחושת ערך, הפחד מהנכות פוחת. כלומר, הבעיה האמיתית איננה הנכות הפיזית אלא הקשר שלה לנזק נפשי שיכול להיווצר בעקבותיה. מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות? אדם עשוי להרגיש כי יש לו ... מהמצב, אך אם מובטח לו שהוא יישאר מאושר לגמרי - הפחד מהנכות קטן משמעותית. כלומר, הבעיה האמיתית היא לא הנכות הפיזית אלא ההשלכות הנפשיות שלה. מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות? קיימת תפיסה שלפיה לאדם יש שליטה חלקית על מצבו ...
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
... בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק לעומק את הנחות היסוד של השאלה עצמה. כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת השאלה שלו. כלומר, לפני שאדם מחפש פתרונות, הוא צריך לשאול את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון בשורש. אליעד מדגיש שבלי לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, לא ניתן להגיע לפתרון אמיתי ושלם. לדוגמה, כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח מראש מספר דברים: שבאמת קיימת בעיה. שקיים שורש לבעיה הזו. שקיים פתרון לשורש. שהוא עצמו לא מצליח ליישם את הפתרון הזה בשורש. כל ההנחות האלה חייבות להיבדק לעומק, ולא להילקח כמובן מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה, זה עדיין לא אומר שיש לו בעיה באמת. התחושה שיש לאדם בעיה, לא מוכיחה שהיא קיימת במציאות באופן מוחלט. זו רק תחושה סובייקטיבית. בדיוק כמו שאדם יכול להרגיש שיש פילים ... שהוא מרגיש מצוקה או קושי, הוא למעשה רק מתאר תחושה. אבל תחושה אינה מהווה הוכחה אובייקטיבית לכך שקיימת בעיה אמיתית. אליעד מסביר שהדרך לבדוק זאת לעומק היא לשאול, מי אמר בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות שחוזרות על עצמן? כשאדם טוען שיש לו בעיות שחוזרות שוב ושוב, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הוא לא מצליח לפתור אותן בשורשן. הסיבה לכך היא, לדבריו, שהאדם לא באמת פתר את הבעיה בשורש. בעיה אמיתית שנפתרה בשורשה לא יכולה לחזור. אם הבעיה חוזרת שוב ושוב, כנראה שהפתרון שהאדם מצא הוא רק פתרון שטחי, או שהבעיה בכלל אינה קיימת מלכתחילה. אליעד מציע אפשרות נוספת: יכול להיות שהאדם לא באמת מעוניין לפתור את הבעיה, אלא רק נדמה לו שהוא רוצה. ייתכן שהוא נהנה מהמצב, או שיש לו רווח סמוי מכך שהבעיה חוזרת שוב ושוב. במצב כזה, האדם למעשה לא מתמודד עם הבעיה באמת, אלא רק מייצר אשליה שהוא מנסה לפתור אותה. האם יש שאלות שאין להן תשובה? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגי ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
... לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע שאלות בלבד? אליעד כהן מסביר שיש נוסחה פשוטה ומדויקת שבעזרתה ניתן לנתח ולפתור כל בעיה או מצב בחיים. השיטה מבוססת על ניתוח סיבתיות, ומתמקדת בארבע שאלות בסיסיות, שבעזרתן אפשר לפרק כל בעיה לגורמים ולמצוא לה פתרונות שונים ומגוונים. מהן ארבע השאלות של הנוסחה לפתירת בעיות? אליעד כהן מציג ארבע שאלות מרכזיות שנועדו לחקור כל בעיה או אירוע בחיים בצורה מעמיקה ויסודית: האם התוצאה באמת מתרחשת? האם הסיבה באמת מתרחשת ומחייבת את התוצאה? האם התוצאה ... הזאת דווקא, או שאפשר לבטל או לשנות אותה? בעזרת השאלות הללו, ניתן לפענח ולבדוק את מידת נכונותן של סיבות ותוצאות, וכך למצוא מגוון פתרונות לכל בעיה קיימת. איך עובד ניתוח סיבתיות לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שכל מצב או אירוע הוא שרשרת של סיבות ותוצאות. לדוגמה, ... מנגל או שאולי אפשר למנוע זאת? כך ניתן למצוא פתרונות כמו סגירת החלון, שיחה עם השכן, או שינוי גישה והפחתת חשיבות האירוע. איך להשתמש בשיטה לפתרון בעיות אישיות ורגשיות? אליעד מדגים את השיטה עם דוגמאות שונות מחיי היום - יום, כגון: ילדים רבים - האם באמת מפריע לך הרעש? ... והתגובות שלך למצבים שונים, וכך לשנות את נקודת המבט ולמצוא פתרונות מועילים. איך לבדוק אם אירוע הוא אמיתי או מדומיין? אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות חשוב קודם לוודא שהתוצאה באמת קיימת. לדוגמה, אם אדם טוען שהוא נכשל כי קיבל ציון נמוך, השאלות הן: האם באמת נכשלת? ... האם יש אפשרות שלא תהיה תחושת כישלון, למרות הציון הנמוך? איך ניתן לפרק מחשבות ורגשות באמצעות השיטה? אליעד מסביר שהשיטה מאפשרת לפרק מחשבות ורגשות בעייתיים. למשל, אם נשפך עליך קפה ואתה מתעצבן, שאל את עצמך: האם אתה באמת מתעצבן? האם חייבים להתעצבן כי נשפך קפה? האם אתה מתעצבן רק בגלל הקפה או שיש סיבות נוספות? האם באמת נשפך עליך קפה, או שזו פרשנות שגויה? כך אפשר להחליט האם הבעיה היא אמיתית, ואיך אפשר להתייחס אליה אחרת. איך להשתמש בשיטה כדי לייעץ ולסייע לאחרים? אליעד מדגיש שכשמאמנים, מטפלים, או אנשים שרוצים לעזור לאחרים משתמשים בשיטה, הם יכולים לקחת כל בעיה שמביא המטופל ולנתח אותה בארבעה כיוונים שונים, ובכך לעזור למטופל למצוא פתרונות ולשנות את הפרספקטיבה שלו. מהו ... אחת גדולה - מה האמת?. כל אחת מארבע השאלות מוודאת את האמיתות של הסיבה, התוצאה והקשר ביניהן. מי שמתרגל לשאול את עצמו את השאלות האלו יוכל לפתור כל בעיה ולהתמודד עם מצבים שונים בצורה מעמיקה ויסודית. למה חשוב להפוך אירועים לסיבות ותוצאות? אליעד כהן ממליץ שבכל פעם ... להבנה ברורה של המציאות, למצוא פתרונות חדשים ולהפחית רגשות שליליים הנגרמים כתוצאה מפרשנות לא נכונה או לא מדויקת. איך לנתח סיבתיות? איך לפתור כל בעיה? אימון למטפלים ולמאמנים הדרכת מטפלים בשיטת אליעד כהן איך להבין סיבה ותוצאה? מהי חשיבה שיטתית? איך לייעץ בכל תחום? ...
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון? מהי הדרך להתמודד עם בעיות שאין להן פתרון? בן אדם שמתמודד עם בעיה שאינו מצליח לפתור אותה, יכול להרגיש רע. למעשה, עיקר הסבל נובע מהתחושה שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. השאלה הגדולה היא - האם באמת יש פתרון לבעיה או שמא הבעיה היא כזו שאין לה פתרון כלל? אליעד כהן מסביר שלעיתים סבל האדם לא נובע מהבעיה עצמה, אלא מהתחושה שהוא לא יודע אם יש פתרון. כאשר אדם מתמודד עם בעיה ומרגיש שהוא לא מוצא פתרון, הוא נמצא במצב של ספק. אם הוא היה בטוח באופן מוחלט שיש פתרון והוא יודע מה הוא, הוא היה מוצא את הדרך לממש אותו. אלא אם כן היה הפתרון כזה שהוא לא יכול לממש אותו, ואז בעצם הוא לא באמת מצא פתרון. האם יש פתרון לבעיה אם אתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה? כשהאדם יודע שיש פתרון והוא גם בטוח שהוא יכול לממש אותו, הוא לא ירגיש רע. הסבל נגרם כשהאדם לא יודע אם יש פתרון או לא, וכתוצאה מזה הוא נמצא במצב של חוסר וודאות. אליעד מציין שאם יש לך בעיה ואתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה, ושהפתרון יפתור את הבעיה, אז הסבל נעלם כי אתה יודע שאתה יכול לשנות את המצב. מה קורה אם אתה בטוח שאין פתרון לבעיה? כשאדם מבין באופן מוחלט שאין פתרון לבעיה, הוא לא ירגיש מוטרד ממנה. הסיבה לכך היא שבסופו של דבר, ברגע שאתה בטוח שאין פתרון, אתה משלים עם המצב, ולא מנסה לשנות אותו. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שמנסה לעבור דרך ... כי הוא מבין שאין פתרון לכך. כך גם במקרים אחרים - ברגע שאתה בטוח שאין פתרון, אתה לא מנסה לשנות את המצב. מה קורה אם אתה לא בטוח אם יש פתרון? הבעיה מתחילה כאשר אדם לא בטוח אם יש פתרון או לא. כשיש ספק בנוגע לפתרון, האדם נמצא במצב של חוסר שקט פנימי. הוא לא יודע אם יש פתרון או אין, ואם הוא יכול למצוא את הפתרון או לא. המוח שלו לא משחרר את הרצון לפתור את הבעיה, כי תמיד קיים ספק אם יש פתרון שיכול לפתור את הבעיה. איך אפשר להתמודד עם בעיה כזו? הפתרון הוא להגיע לוודאות. אם אתה בטוח שהבעיה שלך ניתנת לפתרון, תוכל למצוא את הדרך להוציא את הפתרון לפועל. אם אתה בטוח שאין פתרון, גם תוכל לשחרר את הרצון לשנות את המצב. אך אם אתה לא בטוח, אתה נמצא במצב של ספק וזה מה שגורם לך להתלונן ולהרגיש רע. לסיכום אם יש לך בעיה ואתה לא מוצא לה פתרון, וזו גורמת לך לסבל, זה לא בהכרח בגלל שאין פתרון, אלא בגלל שאתה לא בטוח אם יש או אין פתרון. לפיכך, הדרך להפסיק לסבול היא להגיע לוודאות מוחלטת לגבי הפתרון או היעדרו. איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? מהו תהליך הוודאות לגבי פתרון בעיה? כיצד להגיע לוודאות כשיש ספק בפתרון? מה קורה כשאדם בטוח שאין פתרון לבעיה? כיצד הספק משפיע על הרגשות שלנו? ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... שבהם אתה מכיר מישהו שנראה לך שהוא סובל מבעיה כלשהי שמצריכה טיפול, דהיינו, שלדעתך כדאי שהאדם ילך לטיפול רגשי טיפול אישי וכיוב, אבל האדם עצמו נמצא בהכחשה מוחלטת לכך, והוא לא מכיר בכך שהוא צריך או רוצה טיפול. ... תהיה, משום שאותו אדם לא מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה. כי ללכת לטיפול, זה אומר בעצם להכיר בכך שיש בעיה . והאדם לא רוצה להכיר בכך, שיש לו בעיה שמצריכה טיפול, ולכן הוא מסרב ומתנגד לרעיון של ללכת לטיפול. ונמצא אם כן, כי יש לנו 2 אפשרויות איך לגרום למישהו ללכת לטיפול. 1 - על ידי זה שנעזור לו להכיר בכך שיש לו בעיה. 2 - על ידי זה שנגרום לכך שהוא לא יחשוב שהוא הולך לטיפול בגלל שיש לו בעיה, אלא שהוא הולך לטיפול לא בגלל שיש לו איזה בעיה. דהיינו, שנשנה אצלו את ההתניה בראש שאומרת, שהליכה לטיפול, הרי היא כהודאה בבעיה. אז איך לגרום למישהו להיות מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: ראשית כל נשאל, למה בן אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: 1 - משום שהוא באמת חושב שאין לו בעיה. 2 - משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע להכיר בכך שיש לו בעיה. אז איך לגרום למישהו לחשוב שבאמת יש לו בעיה, מהצד שהוא באמת חושב שאין לו בעיה? וכאן אתן תשובה כללית שהיא בדכ עובדת. והיא, שעליך לשדר לבן אדם השני, שיש לו בעיה יחסית ולא בעיה מוחלטת. ובעיה מוחלטת פירושה, שמצבו של האדם השני הוא רק רע. ובעיה יחסית פירושה, שמצבו של האדם השני הוא גם רע. דהיינו, אם לדוגמה הבן אדם עצבני והוא לא מכיר בכך שיש לו בעיה. אז אם תשדר לו שיש לו בעיה, שעצבנות זה רע וכולי... אז ככל שתקצין יותר את הדעה שלך שיש לו בעיה, ככה הוא יותר עלול להתחפר בדעה של עצמו, שאין לו בעיה. אבל אם תגיד לו שיש לו בעיה יחסית, דהיינו, שזה נכון שזה גם לגיטימי להיות עצבני, אבל זה גם בעיה, יהיה לו הרבה יותר קל להתחבר לזה. והלוגיקה היא, שמצד האמת, כל דבר יש בו חיסרון ויתרון. ולכן, אם תאמר למישהו שמה שהוא עושה זה רק רע, יהיה לו הרבה יותר קשה להסכים ... בהיבט הזה של איך לגרום למישהו לחשוב שיש לו בעיה, גם כאן יש כל מיני דרכים ושיטות, איך להעביר מסרים ולשתול מחשבות. אבל בחרתי להציג כאן, את הפתרון הכללי, שאומר, שיותר קל להסכים, ש - גם יש בעיה, מאשר, ש - רק יש בעיה. ויש גם את הצד השני, והוא, שהאדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה, משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע, להכיר בכך שיש לו בעיה. אז מה עושים במקרה כזה? אז במקרה כזה צריך להבין, למה אותו אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה. וזה יכול להיות משום לדוגמה שהוא מפחד לחשוב על עצמו מחשבות שליליות, אם הוא יכיר בכך שיש לו
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור שוב? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לשאלה החשובה - מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור בעתיד? שאלה זו רלוונטית בין אם כבר פתרת את הבעיה ובין אם אתה עדיין מתכוון לפתור אותה. חשוב להבין את הסיכוי לחזרת הבעיה , כדי להבטיח שהפתרון שלך אכן יעיל. כדי לדעת מה הסיכוי שהבעיה תחזור, אליעד מציג שלושה צעדים מרכזיים: להגדיר במדויק מהי הבעיה . להבין לעומק כיצד וממה הבעיה נוצרה. לחקור ולהבין מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה, ומה הוא פותר בדיוק. אם לא תבין לעומק מהי בדיוק הבעיה , מאיפה היא נובעת, ובמה היא תלויה, הסיכוי גבוה שהבעיה תחזור שוב. למשל, אם יש לך כאב ראש ולא ברור ... שיעביר את הכאב, אך אם לא תבין איך הכדור פתר את הכאב בדיוק ומה הוא עשה, כנראה שהבעיה תחזור בעתיד. למה חשוב להבין את הגורמים לבעיה? לפי אליעד כהן, לא מספיק לדעת שהייתה בעיה ולמצוא לה פתרון. חשוב מאוד לדעת את השורשים של הבעיה ואת התנאים שבהם היא נוצרת. לדוגמה, כשיש לאדם חרדה, עליו להבין: מה בדיוק הבעיה - האם זו חרדה, דיכאון, או טראומה? ממה ... אירועים יכולים לגרום שוב לחרדה בעתיד? רק אחרי שתבין את כל זה, תוכל לדעת עד כמה הבעיה צפויה לחזור. אחרת, פתרון כמו כדור או טיפול סימפטומטי הוא רק פלסטר זמני ולא פתרון קבוע. מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה? אליעד מדגיש שהשלב השלישי אחרי ההגדרה והבנת שורשי הבעיה הוא להבין את הפתרון עצמו. עליך לברר האם הפתרון שנתת מטפל רק בסימפטומים או בשורש הבעיה. למשל, אם יש נזילה בבית, חשוב להבין לא רק ... משכך כאבים נגד כאב ראש, האם טיפלת בגורם לכאב או רק בסימפטום? אם לא טיפלת בשורש הבעיה, היא כנראה תחזור. איך ניתן לחשב מה הסיכוי שהבעיה תחזור? לפי אליעד, אחרי שהבנת מה ה
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון איך להתמודד עם בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מציג בהרצאתו נושא מורכב שכולנו מתמודדים איתו לפעמים: בעיות שאין להן פתרון. ישנם שלושה סוגים של בעיות: בעיות שיש להן פתרון ואנו יודעים מהו, בעיות שאנו לא בטוחים שיש להן פתרון, ובעיות שאנו בטוחים לגמרי שאין להן פתרון. באופן ראשוני נדמה שבעיה שאין לה פתרון היא הקשה ביותר להתמודד איתה, אך אליעד מציע דווקא הסתכלות הפוכה ועמוקה יותר, שמצביעה על כך שבעיה שאין לה פתרון כלל איננה בעיה אמיתית, אלא דווקא נקודת שחרור. למה בעיה ללא פתרון מפסיקה להיות בעיה? כדי להבין מדוע בעיה ללא פתרון איננה באמת בעיה, צריך להבין קודם מהי בכלל בעיה. אליעד מסביר שבעיה נוצרת כאשר המציאות שונה ממה שאדם רוצה שיקרה. לדוגמה, אם אדם רוצה משהו ואין לו, נוצרת בעיה. אך האם הרצון הזה תמיד נשאר קיים? כאן נכנס הרעיון המרכזי: ככל שאדם משוכנע פחות שיש פתרון לבעיה, כך הוא רוצה פחות את הדבר, וכשהוא מגיע למצב של ביטחון מוחלט שאין שום פתרון, הוא מפסיק לרצות אותו לחלוטין, וכך הבעיה מתבטלת. אילו דוגמאות ממחישות את ביטול הרצון כשאין פתרון? כדי להמחיש את הרעיון, אליעד נותן כמה דוגמאות: ילד רוצה להיות סופרמן או לעבור דרך קיר, אך מבוגר אינו מתמודד עם בעיות כאלה, מכיוון שהוא בטוח שזה בלתי אפשרי, ולכן אין לו רצון כזה ואין בעיה. אדם שנפרד מבת זוג ורוצה אותה חזרה חווה בעיה, אך אם הבת זוג נפטרה, אין שום אפשרות להחזיר אותה, והאדם באופן טבעי מתקדם הלאה, כי הוא מבין שהרצון לא מציאותי ואין פתרון, ולכן הרצון מתפוגג. אדם שנמצא במדבר, ... לעיתים, גם כשהוא בטוח לכאורה שאין מים, עדיין הוא יסבול כי הבעיה עמוקה יותר: הוא לא באמת רוצה מים, אלא הוא רוצה להרגיש טוב, ובכך הוא לא בטוח שאין פתרון, ולכן הוא עדיין סובל. מהי המהות האמיתית של הבעיה כאשר הפתרון אינו אפשרי? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת: לפעמים אדם משוכנע שאין פתרון לבעיה עצמה, אך עדיין מרגיש רע כי הוא לא באמת בטוח שאין פתרון למהות האמיתית של הבעיה. לדוגמה, אם אדם שורפים אותו באש והוא סובל מכך, הבעיה האמיתית שלו היא לא האש אלא התחושה של חוסר אונים או שנאת החיים. אם האדם היה בטוח שאין פתרון לתחושות הפנימיות הללו, הוא היה מפסיק לרצות לשנות את המצב והסבל היה ...
בעיות / התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית?
בעיות התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית? בעיות. ספקות. התלבטויות. כיצד הכי יעיל להתמודד עם בעיה צרה שאלה מאוד גדולה? תשובה: הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל בעיה, היא על ידי פירוק שלה לגורמים קטנים יותר ממנה. לפרק בעיה לגורמים = לקחת בעיה גדולה ולהגיע לשורש שלה על ידי שמפרקים אותה לגורמים קטנים. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המהות של הבעיה ולא להסתכל על הצורה החיצונית שלה. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המחשבה שיוצרת את הבעיה הספציפית. לפרק בעיה לגורמים = להגיע להנחות היסוד ודפוסי החשיבה שבגללם הבעיה קיימת. ברמה המעשית: כדי לפרק בעיה לגורמים, צריך לשאול עליה שאלות. לשאול שאלות על בעיה = לשאול האם הבעיה הייתה קיימת אם המצב היה שונה קצת? קח בעיה. נסה להבין מהו הדבר המרכזי שיוצר את הבעיה? מהו הדבר הקטן ביותר שאם המציאות הייתה אחרת רק באותו פרט קטן, לא הייתה בעיה? נסה להבין מהו השורש של הבעיה. מהו הגורם שאם הוא לא היה לא הייתה בעיה? כאשר האדם שואל שאלות על הבעיה, על ידי זה הוא מפרק אותה לגורמים. כאשר הבעיה מתפרקת לגורמים, הגורמים השוליים נעלמים והאדם יכול להתמקד בשורש המהותי של הבעיה. לפרק בעיה לגורמים = למפות את הבעיה, לחלק אותה לחלקים ולהגיע לשורש שלה. ככל שהאדם קרוב יותר לשורש של הבעיה, כך הוא קרוב יותר אל הפתרון. כאשר הגעת לשורש של הבעיה, נסה לפרק גם אותו לגורמים. אל תראה אותו כדבר אחד בעייתי. נסה להבין היכן נמצאת ההתנגשות שיוצרת את ה
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
... הנפרדות, וכך כל הגדרה מלווה בחוויית חיסרון. האם החיסרון תמיד מופיע במודעות שלנו? החיסרון הבסיסי, הנובע מהנפרדות, לא תמיד מורגש בצורה חזקה. לפעמים יש בעיות גדולות יותר, כמו חוסר בכסף, שמסתירות את תחושת החיסרון הבסיסי. לדוגמה, כאשר אנו מתמודדים עם חוסר בכסף, אנחנו לא בהכרח חושבים על החיסרון הבסיסי של הידיעה, אלא עסוקים בבעיות המיידיות. אך ברגע שהבעיות הללו נעלמות, נוכל להתחיל לחוות את החיסרון העמוק יותר, של עצם ההגדרה והנפרדות. מה הקשר בין הידיעה לחיסרון? הידיעה על דבר ... אחרים, וההבנה הזו מביאה את תחושת החיסרון. האם כל חוויית חיסרון נובעת מהנפרדות? עצם הנפרדות בין הדברים היא הצרה הגדולה ביותר. כלומר, לא מדובר על בעיות חיצוניות כמו חוסר בכסף או בעיות זוגיות, אלא על עצם העובדה שאתה חווה את העולם כנפרד. ברגע שאתה תופס את הדברים כנפרדים, אתה חווה חיסרון. התפיסה הזו לא תמיד נראית כבעיה, אך היא הבסיס לכל תחושת חיסרון. האם יש יתרון בכל חוויית חיסרון? אחת התובנות המרכזיות היא שכשיש חיסרון, יש גם יתרון. כל ... אם תוכל להתחבר לתודעה של אין שכל, שהיא חוויה של אחדות, תחוו את העולם בצורה שונה לחלוטין, ללא תחושת החיסרון המתמיד. מהי הדרך להתבונן ולהבין את הבעיה? הדרך להתמודד עם תחושת החיסרון היא בהבנה עמוקה של איך כל ידיעה והגדרה מחייבות חיסרון. אם תתבונן בכך בצורה מודעת, תוכל לזהות ... מדוע לפעמים אינני מרגיש את החיסרון ברמה העמוקה? שאלה: אני לא תמיד חווה את החיסרון הזה כה מפריע. למה זה לא עולה בי כל הזמן? תשובה: לפעמים יש לאדם בעיות גדולות יותר, או לפחות הן נחוות אצלו כגדולות יותר, ואז הוא מתמקד בהן. כאשר בעיות נקודתיות אלו נעלמות, והאדם לפתע שקט מהן, דווקא אז יתחיל להופיע החיסרון העמוק. לדוגמה, אם אין לך מספיק כסף, ההתעסקות המתמדת בכסף מסתירה את החיסרון היסודי שלך מעצם הידיעה וההפרדה. אם באמת היית פותר את כל הבעיות היומיומיות, היית יכול פתאום להטריד את עצמך בשאלה איך זה שאני מודע לכך שקיים שולחן, ובאותה נשימה אני מודע לכך שחסרים פה כל ... ובכך מודה שהוא לא דברים אחרים, כך שחסרים בו שאר הדברים שאינם הוא. הנפרדות כצרה או כתופעה שאלה: אם לומר שחוויית הנפרדות היא צרה, האם זה אומר שזו בעיה שדורשת תיקון, או שזה מצב קיומי שאין ממנו מוצא? תשובה: הטענה היא שהנפרדות עצמה היא כל הצרה. כלומר, לא מדובר על צרות בתוך הנפרדות (כמו בעיות נפוצות של אין לי מספיק כסף או אני רוצה לשפר זוגיות), אלא על עצם העובדה שאתה בכלל תופס עולם נפרד. ברגע שאתה חווה קיום נפרד של דברים, אתה נמצא במצב בסיסי של חסר. יש הרואים בכך בעיה שאין לה פתרון בתוך המערכת של השכל המוגדר, אלא רק באי - שכל - מצב שכלל לא עוסק בהגדרות. האם בעיית החיסרון היא בהכרח אמיתית או מדומה? שאלה: אם אני מרגיש שהחיסרון הוא מחויב (תמיד קיים), אז אולי אין לי ברירה אלא לסבול? תשובה: ... אותו חיסרון. אם אינך מצליח לתפוס בדמיון או בתודעה מצב ללא חיסרון - לא תהיה לך התנגדות לעצם קיומו. מה הקשר בין היכולת לדמיין את ההפך לבין חוויית הבעיה? שאלה: אז כדי לחוות בעיה, אני צריך גם לדמיין את ההפך שלה? תשובה: נכון. לא יכולה להיות בעיה ללא ידיעת הפתרון, או לפחות האפשרות לדמיין פתרון. אם אתה אומר אני לא רוצה שולחן, זה מעיד שאתה מסוגל לדמיין אין פה שולחן. אם ... שכל). כאשר אדם באמת חושב שאין שום אפשרות אחרת, הוא אינו מתלונן עוד על המצב. תלונה על משהו משמעה שאתה מודע שיש אפשרות אחרת שהיית מעדיף. מה ההבדל בין בעיה רגילה לבעיה של חיסרון תמידי? שאלה: מה ההבדל, לדוגמה, בין חסר לי כסף לבין תמיד יש חיסרון? תשובה: כאשר אתה אומר חסר לי כסף ואתה מדמיין שיש אפשרות אני משיג כסף - הדמיון כשלעצמו לא פותר לך את הבעיה בפועל, הוא רק מצביע שיש לך אפשרות לחשוב על פתרון. אבל זה עדיין לא הופך אותך לעשיר באותו רגע. ואילו כשאתה חווה את הבעיה הבסיסית של תמיד יש חיסרון - עצם היכולת לדמיין מצב של אין חיסרון (מצב של אחדות מוחלטת או אין שכל) משנה את כל נקודת המבט באותו ... פתאום לא הכרחי. בניסוח אחר: אם אתה מסוגל להכיר בכך שקיים אין שכל שבו לא חווים שום נפרדות, ואתה באמת מתחבר לרעיון הזה, אתה כבר לא בטוח יותר שיש בעיה בהגדרת המציאות. זה שונה מבעיה רגילה שבה עצם הדמיון לפתרון לא מיד מעלים את הבעיה. אז מה עושים בפועל? שאלה: מה עלי לעשות כדי להתמודד עם העובדה שתמיד יש חיסרון? תשובה: ראשית, ישנה אפשרות להתבונן לעומק בבעיה ולהבין אותה. לא תמיד נדרשת עשייה חיצונית כלשהי, אלא יותר מודעות גבוהה. התבונן היטב על השורש של אותה תחושה תמיד יש חיסרון - ... הזו יכולה לפתוח פתח לחוויה שבה אינך מפריד בין הדברים, או לפחות להבין שהיכולת לדמיין או לתפוס מצב אחר קיימת בך. שאלה: אז המודעות של אני מבין שיש לי בעיה היא בעצם הכיוון לתשובה? תשובה: כן, משום שככל שאתה מבין לעומק למה אני בטוח שיש חיסרון או למה אני בטוח שההפרדה היא מחויבת, כך ... שלך להגיע להכרה הזו. אחדות ונפרדות במציאות איך נוצרת תחושת חיסרון ומה המשמעות שלה מודעות עצמית והתבוננות פנימית שילוב בין שכל מוגדר לאין שכל כפתרון לבעיות שאלה: ממה נובעות חוויות החיסרון שלי? אליעד: כשאתה אומר חוויות חיסרון, זה אומר שלא הבנת על מה מדובר. איך אני יודע שלא הבנת? ... אלא השאלה היא, אם אתה באמת חווה את זה? האם אתה מצליח לחוות את החיסרון שבידיעה? שאלה: זה לא תמיד מתפרש אצלי בחוויה. אליעד: אתה יודע למה? כי יש לך בעיות יותר גדולות. ברגע שיגמרו לך הבעיות הגדולות אתה תהיה מודע לבעיות הקטנות. אם יגמרו לך
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיה, איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיה, איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן אישי בתל אביב, אימון אישי לזוגיות בתחום בעיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 23:50:10 - wesi1