אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיה ✔קנאה בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קנאה בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות, הצלחה בזוגיות, בעיות בזוגיות, גישור זוגי
איך מתמודדים עם קנאה בזוגיות?

אליעד כהן מסביר שקנאה בזוגיות נובעת משני גורמים מרכזיים: הראשון הוא חשש של בן או בת הזוג לגבי נאמנות או כוונות הצד השני, והשני הוא פחד אישי של האדם מפני נטישה, דחייה או הישארות לבד. כדי להתמודד עם הקנאה בזוגיות, יש להבין ששני הגורמים האלה נמצאים מאחורי התחושות וההתנהגות הקנאית.

האם ניתן לגרום לבן הזוג להפסיק לקנא?

אליעד מסביר שלעיתים אדם רוצה לגרום לבן הזוג להפסיק לקנא, אבל אין לזה פתרון מוחלט. הוא נותן דוגמה של אישה שמקנאה כאשר בן הזוג שלה הולך למקום מסוים והיא מדמיינת שהוא עלול להיות במקום אחר עם אישה אחרת. הדוגמה הזו מדגישה את העובדה שהקנאה מבוססת על דמיון שהוא אפשרי מבחינה לוגית, ולכן לא ניתן פשוט לשלול את החששות.

אליעד מבהיר שיש שתי דרכים אפשריות להתמודד עם מצב זה:
  • הדרך הראשונה היא להראות יותר אהבה לבן הזוג, בתקווה שזה יפחית את החשש והקנאה. עם זאת, אליעד מדגיש שזה עלול גם להגביר את הקנאה, כיוון שבן הזוג עלול לפתח תלות גדולה יותר ולהפוך ליותר חרד לאבד את האהבה שהוא מקבל.
  • הדרך השנייה היא לתת פחות אהבה, כלומר, ליצור תחושה של עצמאות ויכולת התמודדות לבד. כך אולי האדם המקנא יבין שהוא אינו תלוי לחלוטין בבן זוגו ויכול להסתדר גם לבד. עם זאת, זה גם יכול ליצור תחושה של ריחוק ולהוביל לפירוק הזוגיות.
האם יותר אהבה מפחיתה את הקנאה בזוגיות?

אליעד מסביר במפורש שאין תשובה מוחלטת לעניין הזה. מצד אחד, אם בן הזוג יקבל יותר אהבה, ייתכן שירגיש בטוח יותר ולכן פחות יקנא. מצד שני, יתכן שהוא יהפוך לתלותי וחרד יותר, מה שדווקא יחריף את תחושת הקנאה. לפעמים, דווקא מתן פחות תשומת לב ויותר עצמאות יכול לתת תחושת ביטחון מסוימת, שכן האדם אומר לעצמו "לפחות הוא לא בוגד בי" או "לפחות הוא לא עושה זאת מול העיניים שלי". אין פתרון קסם או מוחלט לנושא הקנאה, וההתמודדות דורשת הבנה עמוקה של האדם עצמו ושל בן הזוג שלו.

איך אפשר לגרום לבן זוג להיות פחות קנאי?

אליעד נותן שני פתרונות פרקטיים להתמודדות עם קנאה:
  • להסביר לבן או בת הזוג שהאחריות להרגשה טובה ולתחושת ביטחון נמצאת גם אצלם עצמם. זאת אומרת, אדם צריך להבין שהוא לא יכול להטיל את כל האחריות הרגשית על בן זוגו. ככל שהאדם יבין שהוא צריך גם לאהוב ולהעריך את עצמו, כך תפחת תלותו באישור החיצוני והקנאה תפחת.
  • להבהיר בצורה ברורה שלעולם לא תהיה שביעות רצון מלאה בזוגיות. תמיד יהיה משהו שיחסר, ולכן האדם צריך להבין שזוגיות היא פשרה הדורשת ויתורים מסוימים. מי שמחפש טוטאליות מוחלטת צפוי להישאר לבד, כי אי אפשר להשיג זאת בזוגיות.
איך לשכנע אדם קנאי להיות פחות קנאי?

אליעד ממליץ לאדם ששאל את השאלה לשאול את עצמו: האם גם הוא חווה פעם קנאה בזוגיות? ואם כן, למה זה קרה? ההבנה האישית הזאת יכולה לעזור להעביר את המסר לצד השני. כלומר, אם אתה מבין מה יוצר את הקנאה אצלך, תוכל לתקשר זאת טוב יותר עם בן הזוג. בנוסף, אליעד מציין שכשאדם מאוד קנאי הוא למעשה מגביר את הסיכוי לבגידה, כי הוא...
ש: התמודדות עם חיסרון של בנאדם. שאתה מזהה אצל בן אדם שאתה מכיר שיש לך גם את החיסרון הזה.

אליעד: אתה רואה החיסרון בבן אדם ואתה רואה שגם בך יש את החיסרון הזה.

ש: כן

אליעד: מה השאלה?

ש: אני רוצה לקשר את השאלה הזאת לזוגיות

אליעד: מה השאלה?

ש: קודם כל, אם זה בכלל ניתן לשינוי?

אליעד: מה ניתן לשינוי? למה הוא צוחק? למה אתה חושב שהוא צוחק? רגע, חשבתי שהוא צוחק מסיבה אחרת. חשבתי: אם זה ניתן לשינוי? מזה האם זה ניתן? ניתן. סתם, לא משנה נו.

ש: איך גורמים לבן אדם לא לקנא?

אליעד: איך גורמים לבן אדם לא לקנא?

ש: לבת זוג

אליעד: אתה רוצה שהבת זוג שלך לא תקנא

ש: כן

אליעד: שמה היא לא תקנא? שכאילו יש לה חברה, ושהיא לא תקנא בחברה שלה?

ש: זה יכול להגיע ל

אליעד: מה בקטע נגיד שהיא הולכת לאירוע ואז נגיד היא רואה מישהי עם שמלה יותר יפה ואז היא אומרת, אני מקנאת בה וכאלה?

ש: לא, בקטע של, שאם אני הולך לאנשהו

אליעד: מה שהיא מקנאת בך?

ש: לא, אם אני הולך לאנשהו, אז יש לה דמיונות שזה יכול להיות מקום אחר

אליעד: היא מדמיינת שזה יכול להיות? זה באמת יכול להיות באמת שאתה הולך לאיזה מקום, זה יכול להיות באמת למקום אחר. היא לא מדמיינת שזה יכול להיות.

ש: היא בוחרת לחשוב, זה חוסר אמון. השאלה היותר נכונה, איך לקבל אמון ממנה?

אליעד: טוב, מה אוטומטית הוא שאל, אם אנחנו מפשיטים לו את השאלה שלו?

אוקיי, יש לנו שתי ישויות, עכשיו אתה רוצה שהיא תיתן בך אמון מוחלט. מה היא רוצה? היא רוצה להרגיש טוב. מסיבה כזאת או אחרת היא איתך בזוגיות. והיא החליטה שאתה צריך לגרום לה להרגיש טוב. ולא משנה מה אתה תעשה, אתה לא יכול לגרום לה להרגיש מספיק טוב. אוקי? עכשיו מצד האמת, תמיד יהיה לה פחד שאולי לא תגרום לה להרגיש מספיק טוב. עכשיו אתה רוצה שיהיה לה מספיק אמון בך כדי שהיא תוכל להתפשר על דברים מסוימים. זה פשרה, כי בעולם אידיאלי היא הייתה מעדיפה לקשור אותך ולוודא שאתה לא נושם, אם היא הייתה יכולה היא הייתה גם שולטת במחשבות שלך.

ש: נכון

אליעד: עכשיו, מה האמת? שזה בדיוק כמו השיחה הקודמת. אתה הרגלת אותה, ולא בהכרח במובן הרע. הרגלת אותה לחשוב שאתה הכי אוהב אותה בעולם, שאתה תמיד תאהב אותה. במובן שאת כל המעמסה הרגשית של זה שהיא רוצה להרגיש טוב, היא מפילה עליך. זה לא בהכרח אפשרי. אם ניקח את שני הדברים שדיברנו קודם: אחד, אתה צריך להרגיל אותה, תראי, גם את צריכה לאהוב את עצמך. שתיים, לא משנה מה אני אעשה את אף פעם לא תהיי מרוצה. לא ברמה הפרסונאלית אלא בקטע שלא משנה מה יהיה, את אף פעם לא תהיי מרוצה. כשהיא תבין את שני אלה, היא פחות תהיה קנאית. אבל אם היא חושבת שאתה צריך לגרום לה להיות מאושרת פלוס היא באמת חושבת שיש אפשרות שהיא תהיה בטוחה שאתה רק איתה, אז הלך עליך. מאיפה יש לה כוח, בגלל שאתה נותן לה את הכוח?

ש: איך בעצם משנים פה את הכיוון? איך משנים את הדברים?

אליעד: תראה, באופן יחסי, השאלה כזאת נגיד שהיית מראה לה שאתה אוהב אותה יותר, האם אתה חושב שהיא לא הייתה חוששת מפניך? יכול להיות שהיא גם הייתה חוששת. זה לא מחויב שאם אתה תאהב אותה יותר. כאילו, אני לא רוצה לתת לך את התשובה של תאהב אותה יותר, ואם היא תראה שתאהב אותה יותר, אז היא לא תקנא. זה לא בהכרח נכון.

ש: מניסיון, זה מגדיל את הפחד.

אליעד: לא. לא נכון. לפעמים זה מגדיל את הפחד, לפעמים זה מקטין את הפחד. זה גם התשובה לשאלה שלך עליו, למה הוא לא משקיע יותר? כי הוא מפחד שאם הוא ישקיע יותר הוא מגדיל את הרצון ואז הוא יכול להסתבך עוד יותר. עכשיו, אתה מבין מה אני אומר? מהיבט מסוים אם אתה תיתן לה יותר אהבה יכול להיות שהיא תגיד: אהה באמת? יפה, עכשיו עוד יותר היא תהיה קנאית. מצד שני היא יכולה להגיד, אה אוקי הוא אוהב אותי, אז אני אהיה פחות קנאית. ולכן אולי הפתרון זה צריך לתת לה פחות אהבה ואז היא תגיד, טוב לפחות הוא לא בוגד בי, או לפחות הוא לא עושה לי את זה מול העיניים. לפחות זה לא עם החברה שלי. אתה מבין? או לפחות הוא לא מספר לי את זה. אתה מבין? סתם, אבל מה האמת? שאין לזה פתרון מוחלט. הפתרון הוא כזה: אחד, להזכיר לה שבסופו של דבר היא צריכה גם לאהוב את עצמה. שתיים, להזכיר לה שבסופו של דבר להבין שלא משנה מה אתה תעשה היא גם לא תהיה מרוצה. היא צריכה להבין את זה. אם היא לא מבינה שהאחריות היא גם על עצמה וגם שלא משנה מה אתה תעשה היא תמיד תהיה גם לא מרוצה, זה לא יצליח.

ש: איך להשיג את ההבנה הזאת?

אליעד: בדיוק כמו שדיברתי קודם. אם לדוגמה אתה נגיד מתעלק עליה אז אתה בעצם מעביר לה מסר, אני חייב שאת תאהבי אותי. עכשיו, אני חייב שאת תאהבי אותי ואז היא אומרת, אהה באמת, גם אתה חייב לאהוב אותי. אם לדוגמה שלך יש בעיה תגיד, אוקי אני אסתדר לבד, בסדר, אני אסתדר לבד. או, לא משנה, נגיד סופשבוע, נגיד שאתה אומר לה, טוב בסדר, אז אני גם יכול להיות לבד, לא חייב כל הזמן להיות ביחד, נגיד. במובן של, אני יכול להסתדר לבד. זה כאילו מעביר לה מסר, אוקיי, רגע, גם אני יכולה להסתדר לבד. מצד שני, מה הבעיה? ששני המסרים האלה של אתה יכול להסתדר לבד פלוס אף פעם לא תהיה מרוצה, יכול להיות שמפרקים את הזוגיות. כי אם היא יכולה להסתדר לבד ואף פעם לא תהיה מרוצה ממה שהוא עושה, בשביל מה להיות איתו? ולכן זה בעיה, אין לזה תשובה מוחלטת. מצד שני, ככל שהיא מבינה יותר טוב את העקרונות הבסיסיים אז היא מתייחסת לזוגיות כאל משחק, אז יותר קל להגיד לה תקשיבי, את רוצה זוגיות? כן. אז את חייבת להבין שאת חייבת גם להתפשר. את לא יכולה ללכת עד הסוף, את רוצה טוטאליות ואין טוטאליות. את רוצה טוטאליות? זה להישאר לבד. אם היא תבין את זה אז היא תגיד לעצמה בגלל שאני יותר רוצה זוגיות, לכן אני אהיה מוכנה להתפשר על להיות פחות נגיד קנאית.

ש: זה דברים שניתנים לשינוי אצל בן אדם?

אליעד: כן, אם אתה יודע איך לעשות אותם אז כן. עוד פעם זה לא בהכרח שאתה עכשיו יודע לשנות את זה אבל כן, זה יגרום כן, הסברה היא שכן. אם אתה עובד מסודר שיטתית וכו', אז כן. אפשר לגרום למישהו לקנא פחות נגיד שיעריך את עצמו יותר וכו'. נגיד שהיא יותר תעריך את עצמה או שהיא פחות תהיה תלויה בך. מצד שני היא גם פחות תאהב אותך.

ש: אפשר לכוון את זה לאיזשהו כיוון ככה שהוא קשור?

אליעד: כן

ש: אני רוצה לכוון את זה לעניין המזלות. שזה אמונות.

אליעד: אוקיי, אתה מבין שזה אמונות, אולי זה נכון.

ש: יכול להיות שזה נכון

אליעד: אוקי

ש: יש עניין של ההורוסקופ והמזלות של התאמה בין אנשים ולפחות מהניסיון שלי, אני באמת שמתי לב

אליעד: זה לא נכון בעקרון, ברמה הלוגית זה לא נכון. כל שני מזלות יכולים להתאים אחד לשני. למה? כי כל שני בני אדם יכולים להתאים אחד לשני. אין מזל שמתאים יותר ממזל אחר, אין דבר כזה.

ש: יש דבר כזה שיותר מתאימים אנשים אחד לשני?

אליעד: לא

ש: בכלל באופן כללי?

אליעד: בכלל באופן כללי, זה כמו לשאול אם יש סיטואציה שהיא יותר טובה. יותר טובה למי, למה? תלוי ברצון, תלוי בתאריך, בשעה. אין סיטואציה שהיא יותר טובה. למה שאלת את זה?

ש: כי, לפעמים, זה פשוט, הגעתי למסקנה אולי, שאולי יותר קל לבחור באנשים כבר עם איזשהו בסיס מסוים שהוא יותר יתאים לי כאילו מבחינות מסוימות.

אליעד: אין דבר כזה, אתה יכול להגיד שכרגע יותר נח לך להיות במחיצתה. תראה השאלה מה אתה מחפש, כי אם אתה מחפש נגיד חיים קלים, אז באופן יחסי אתה תהיה בקשר עם מישהי או באינטראקציה עם מישהו שחושב פחות או יותר כמוך אז בהנחה שאתה חושב נכון יש עוד מישהו שחושב נכון, יהיה לך יותר קל להיות במחיצתו שזה דרך אגב אחד מהסיבות שאני מלמד את מה שאני מלמד. זה אחת מהסיבות כי ככה ככל שיותר אנשים יבינו את זה פשוט יהיה יותר קל ללכת ברחוב. יותר קל לתקשר עם אנשים וזה אחת מהסיבות שיש לך אינטרס לקחת את מה שאני מלמד ולהעביר את זה הלאה כי ככה יהיה יותר אנשים נורמאליים ויהיה יותר קל לתקשר עם אנשים. אלא מה, שמצד שני אם הכל יהיה מושלם זה גם לא היה מעניין ואז אולי מההיבט הזה כדאי לך לקחת מישהי שחושבת הכי הפוך ממך, וזה גם אחת מהסיבות של למה אני לא מסביר את כל מה שאני יודע, כי אני רוצה שימשיך להיות מעניין.

ש: אם אנחנו ניקח את זה לשורש העניין, אם אתה אומר שאתה רוצה להגדיל את כמות האנשים שפועלים לפי דרך מסוימת

אליעד: מהיבט מסוים.

ש: אולי זה הדבר הנכון. אם הכל נכון, אתה בעצם מנסה להתערב פה...

אליעד: בא לא נעבור נושא אבל, בא נחזור לסיפור הראשוני, לנושא של קנאה. באופן יחסי, אתה לא כזה?

ש: אני גם כזה.

אליעד: יפה, אז אולי תגלה למה אתה כזה ותצליח להיפטר מזה בעצמך. אולי תצליח לשכנע אותה לא להיות כזאת? הבנת? אתה הבנת מה אמרתי?

ש: כן

אליעד: מה הבנת?

ש: בעצם אם אני מבין משהו, אז יש איזה סיכוי שאני אצליח להעביר אותו לצד השני

אליעד: ברור, אבל אתה עוד לא יודע איך לפתור את הקנאה אצלך? איך תפתור אותה אצל מישהו אחר?

ש: אבל מה קורה ברגע שיש לצד השני?

אליעד: בלוק

ש: אגו מאוד מאוד גבוה ואחיזה מאוד חזקה

אליעד: ולך אין אגו מאוד גבוה ואחיזה מאוד חזקה?

ש: יש

אליעד: תמיד שאני שואל את השאלה הזאת שתי התשובות עולות לי. ברמה הלוגית תמיד יש משהו עם השאלה שאחת מהתשובות לא טובות לי. כי אם הוא יגיד לי כן, אוקי, אז תפתור את זה עם עצמך ואם הוא יגיד לי לא, אז אני אגיד לו, אוקיי, ואיך פתרת את זה אצל עצמך?

ש: אני לא יודע להסביר מספיק טוב, להעביר את המסר, אני מחפש סיבות מצד שני אבל האמתי שאני לא מצליח פשוט להעביר את המסר.

אליעד: תשאל את עצמך, פעם גם הייתה לך קנאה בזוגיות? למה היית קנאי? כי רצית שיאהבו אותך ורצית להיות בטוח שאוהבים אותך ורצית שיאהבו רק אותך וכו' וכו' נכון?

ש: כן

אליעד: זהו, זה אותה דבר מצד הבחורה, היא רוצה שיאהבו אותה. היא רוצה שיאהבו אך ורק אותה.

ש: זה מובן

אליעד: זה גם מובן וגם לא מובן, אתה יודע מה יקרה אם תאהב רק אותה? אתה לא תאהב אותה יותר, כי לא תהיה לזה שום משמעות.

ש: מה זאת אומרת?

אליעד: אם אתה תאהב רק...
רוצה לאהוב לא רוצה לדעת אוהבים אותך לקנא קנאה ורכושנות אין פתרון פתרון ויתור לאהוב את עצמך ללא תנאים מספיק טוב לגרום אהבה אהבה בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישה אישה קנאית אסטרולוג אסטרולוגיה אסטרולוגים בזוגיות בחורה בחורה קנאית בחורות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גבר גבר קנאי גישור גישור זוגי גישור לזוגות הצלחה הצלחה בזוגיות התאמה התאמה אסטרולוגית התאמה על פי המזל התגברות על קנאה התמודדות עם קנאה זוגי זוגיות טיפול בקנאה טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לא לקנא לגרום לגרום לאישה לגרום לאשה לגרום לאשה לא לקנא לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לגבר לא לגרום לגבר לא לקנא לגרום לגברים לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהי לגשר להצליח להצליח בזוגיות להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה לקנא לקנא באחרים לשכנע אשה לא לקנא לשכנע גבר לשכנע גבר לא לשכנע גבר לא לקנא מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מהי קנאה מזל מטפל זוגי מתמודדים עם קנאה נשים קינאה קנאה קנאה בזוגיות קנאה ורכושנות קנאה זוגית קנאה חולנית קנאה רומנטית קנאות קנאות אובססיבית קנאות בזוגיות קנאי
חוקי האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט
... האושר, שאלות מהחלל הפנוי, 2 סוגי שאלות, שאלות שאין להן תשובה, שאלות בלי תשובה, בעיות בלי פתרון, בעיה שאין לה פתרון, לפתור בעיה אחרי בעיה, לכל שאלה יש תשובה, לכל בעיה יש פתרון, סוד משחק החיים, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, למה יש שאלות שאין להן תשובה? איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? מה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? לולאה אין סופית, לזהות את סוג השאלה, זיהוי סוג השאלה, האם יש תשובה לשאלה? האם יש פתרון לבעיה? בטוח במאה אחוז, הרצון למוחלט, רוצה מוחלט וכאן נדבר על אחת הבעיות הגדולות ביותר של בני האדם, והיא הבעיה שהם מנסים למצוא תשובה לשאלות שאין להן תשובה. דהיינו, בן אדם שמנסה למצוא תשובה לשאלה שאין לה תשובה, מנסה למצוא פתרון לבעיה שאין לה פתרון וכיוב, עד שהוא מתחרפן משתגע וכולי. ואסביר למה יש שאלות שאין להן תשובה? ואיך לזהות שאלה שאין לה תשובה? ומה לעשות עם שאלה שאין לה תשובה? ועוד... כי האדם במשך כל יום כל היום, מנסה למצוא תשובות לשאלות ופתרון לבעיות . והאדם כל הזמן מחפש לפתור בעיות ולמלא רצונות. וזה המשחק של החיים. לפתור בעיה אחרי בעיה, עד אין סוף. המרוץ אחרי פתרון בעיות, המרוץ אחרי מילוי רצונות וכולי. ועד כאן הכל טוב וזה משחק החיים וכולי. אבל בחיים יש בעיות שאין להן פתרון ויש שאלות שאין להן תשובה. דהיינו, שאפשרי לחלק את כל הבעיות שיש בעולם, ל 2 סוגים של בעיות. הסוג הראשון של הבעיות, הוא בעיות שאפשרי למצוא להן פתרון. בעיות עם פתרון שעונה לבעיה. שאלות שאפשרי למצוא להן תשובה. אבל יש סוג נוסף של בעיות, שאין שום אפשרות בעולם כולו למצוא להן תשובה. ואין שום שכל אנושי או על אנושי, ואין שום יצור קיים או לא קיים, ואין שום ישות גשמית או ישות רוחנית, שיכולה ... שיהיו בה שאלות שאין להן תשובה. כי אם תהיה להן תשובה, המציאות לא תהיה קיימת. ואין אפשרות שהמציאות תהיה קיימת, אם תהיה תשובה לכל השאלות. ויש בעיות שבהכרח שלא יהיה להן פתרון. כי אם יהיה להן פתרון, המציאות לא תהיה קיימת. וכאשר האדם נתקל בבעיה שמצד האמת אין לה פתרון, אז אם האדם ינסה למצוא לה פתרון, הוא יקבל סחרחורת, ילך לאיבוד, ישתגע, יאבד את השפיות שלו וכולי. הכל כמובן באופן יחסי, תלוי כמה ... בוודאות. אבל בפרקטיקה, צריכים לדעת לזהות שאלות שאין להן תשובה, לשתוק, ולשחק את משחק החיים. נושאים: איך לזהות שאלה שאין לה תשובה? איך לזהות בעיה שאין לה פתרון? איך לדעת אם יש תשובה לשאלה? איך לדעת אם יש פתרון לבעיה? למה רצון למוחלט יוצר סבל? האם אפשר לקבל מוחלט? למה אני רוצה מוחלט? איך לא להיתקע בלופ מחשבתי? איך לצאת מלופ מחשבתי? למה יש שאלות בלי תשובה? למה יש בעיות בלי פתרון? ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית ... חוסר ערך וחרדה. אך אם ניתן לו ערבויות לאושר ולתחושת ערך, הפחד מהנכות פוחת. כלומר, הבעיה האמיתית איננה הנכות הפיזית אלא הקשר ... רגשית מהמצב, אך אם מובטח לו שהוא יישאר מאושר לגמרי - הפחד מהנכות קטן משמעותית. כלומר, הבעיה האמיתית היא לא הנכות הפיזית אלא ...
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
... בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק לעומק את הנחות היסוד של השאלה עצמה. כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת השאלה שלו. כלומר, לפני שאדם מחפש פתרונות, הוא צריך לשאול את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון בשורש. אליעד מדגיש שבלי לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, לא ניתן להגיע לפתרון אמיתי ושלם. לדוגמה, כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח מראש מספר דברים: שבאמת קיימת בעיה. שקיים שורש לבעיה הזו. שקיים פתרון לשורש. שהוא עצמו לא מצליח ליישם את הפתרון הזה בשורש. כל ההנחות האלה חייבות להיבדק לעומק, ולא להילקח כמובן מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה, זה עדיין לא אומר שיש לו בעיה באמת. התחושה שיש לאדם בעיה, לא מוכיחה שהיא קיימת במציאות באופן מוחלט. זו רק תחושה סובייקטיבית. בדיוק כמו שאדם יכול להרגיש שיש פילים בחדר, אבל זה עדיין לא מוכיח שבאמת יש פילים. כשאדם אומר שהוא מרגיש מצוקה או קושי, הוא למעשה רק מתאר תחושה. אבל תחושה אינה מהווה הוכחה אובייקטיבית לכך שקיימת בעיה אמיתית. אליעד מסביר שהדרך לבדוק זאת לעומק היא לשאול, מי אמר בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות שחוזרות על עצמן? כשאדם טוען שיש לו בעיות שחוזרות שוב ושוב, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הוא לא מצליח לפתור אותן בשורשן. הסיבה לכך היא, לדבריו, שהאדם לא באמת פתר את הבעיה בשורש. בעיה אמיתית שנפתרה בשורשה לא יכולה לחזור. אם הבעיה חוזרת שוב ושוב, כנראה שהפתרון שהאדם מצא הוא רק פתרון שטחי, או שהבעיה בכלל אינה קיימת מלכתחילה. אליעד מציע אפשרות נוספת: יכול להיות שהאדם לא באמת מעוניין לפתור את הבעיה, אלא רק נדמה לו שהוא רוצה. ייתכן שהוא נהנה מהמצב, או שיש לו רווח סמוי מכך שהבעיה חוזרת שוב ושוב. במצב כזה, האדם למעשה לא מתמודד עם הבעיה באמת, אלא רק מייצר אשליה שהוא מנסה לפתור אותה. האם יש שאלות שאין להן תשובה? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגי שאלות: שאלות שיש להן תשובה ברורה והגיונית. שאלות ללא תשובה, שאלות ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
... לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה , נוסחה לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע שאלות בלבד? אליעד כהן מסביר שיש נוסחה פשוטה ומדויקת שבעזרתה ניתן לנתח ולפתור כל בעיה או מצב בחיים. השיטה מבוססת על ניתוח סיבתיות, ומתמקדת בארבע שאלות בסיסיות, שבעזרתן אפשר לפרק כל בעיה לגורמים ולמצוא לה פתרונות שונים ומגוונים. מהן ארבע השאלות של הנוסחה לפתירת בעיות? אליעד כהן מציג ארבע שאלות מרכזיות שנועדו לחקור כל בעיה או אירוע בחיים בצורה מעמיקה ויסודית: האם התוצאה באמת מתרחשת? האם הסיבה באמת מתרחשת ומחייבת את ... סיבות ותוצאות, וכך למצוא מגוון פתרונות לכל בעיה קיימת. איך עובד ניתוח סיבתיות לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שכל מצב או אירוע הוא שרשרת של סיבות ... חשיבות האירוע. איך להשתמש בשיטה לפתרון בעיות אישיות ורגשיות? אליעד מדגים את השיטה עם דוגמאות שונות מחיי היום - יום, כגון: ילדים רבים - האם ... הוא אמיתי או מדומיין? אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות חשוב קודם לוודא שהתוצאה באמת קיימת. לדוגמה, אם אדם טוען שהוא נכשל כי קיבל ציון נמוך, השאלות הן: ... מסביר שהשיטה מאפשרת לפרק מחשבות ורגשות בעייתיים. למשל, אם נשפך עליך קפה ואתה מתעצבן, שאל את עצמך: האם אתה באמת מתעצבן? האם חייבים להתעצבן כי ... או שזו פרשנות שגויה? כך אפשר להחליט האם הבעיה היא אמיתית, ואיך אפשר להתייחס אליה אחרת. איך להשתמש בשיטה כדי לייעץ ולסייע לאחרים? אליעד מדגיש ... לאחרים משתמשים בשיטה, הם יכולים לקחת כל בעיה שמביא המטופל ולנתח אותה בארבעה כיוונים שונים, ובכך לעזור למטופל למצוא פתרונות ולשנות את ... לשאול את עצמו את השאלות האלו יוכל לפתור כל בעיה ולהתמודד עם מצבים שונים בצורה מעמיקה ויסודית. למה חשוב להפוך אירועים לסיבות ותוצאות? אליעד כהן ... לא מדויקת. איך לנתח סיבתיות? איך לפתור כל בעיה? אימון למטפלים ולמאמנים הדרכת מטפלים בשיטת אליעד כהן איך להבין סיבה ותוצאה? מהי חשיבה שיטתית? איך ...
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון? מהי הדרך להתמודד עם בעיות שאין להן פתרון? בן אדם שמתמודד עם בעיה שאינו מצליח לפתור אותה, יכול להרגיש רע. למעשה, עיקר הסבל נובע מהתחושה שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. השאלה הגדולה היא - האם באמת יש פתרון לבעיה או שמא הבעיה היא כזו שאין לה פתרון כלל? אליעד כהן מסביר שלעיתים סבל האדם לא נובע מהבעיה עצמה, אלא מהתחושה שהוא לא יודע אם יש פתרון. כאשר אדם מתמודד עם בעיה ומרגיש שהוא לא מוצא פתרון, הוא נמצא במצב של ספק. אם הוא היה בטוח באופן מוחלט שיש פתרון והוא יודע מה הוא, הוא היה מוצא את הדרך לממש אותו. אלא אם כן היה הפתרון כזה שהוא לא יכול לממש אותו, ואז בעצם הוא לא באמת מצא פתרון. האם יש פתרון לבעיה אם אתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה? כשהאדם יודע שיש פתרון והוא גם בטוח שהוא יכול לממש אותו, הוא לא ירגיש רע. הסבל נגרם כשהאדם לא יודע אם יש פתרון או לא, וכתוצאה מזה הוא נמצא במצב של חוסר וודאות. אליעד מציין שאם יש לך בעיה ואתה בטוח שאתה יכול לפתור אותה, ושהפתרון יפתור את הבעיה, אז הסבל נעלם כי אתה יודע שאתה יכול לשנות את המצב. מה קורה אם אתה בטוח שאין פתרון לבעיה? כשאדם מבין באופן מוחלט שאין פתרון לבעיה, הוא לא ירגיש מוטרד ממנה. הסיבה לכך היא שבסופו של דבר, ברגע שאתה בטוח שאין פתרון, אתה משלים עם המצב, ... ימשיך לנסות כי הוא מבין שאין פתרון לכך. כך גם במקרים אחרים - ברגע שאתה בטוח שאין פתרון, אתה לא מנסה לשנות את המצב. מה קורה אם אתה לא בטוח אם יש פתרון? הבעיה מתחילה כאשר אדם לא בטוח אם יש פתרון או לא. כשיש ספק בנוגע לפתרון, האדם נמצא במצב של חוסר שקט פנימי. הוא לא יודע אם יש פתרון או אין, ואם הוא יכול למצוא את הפתרון או לא. המוח שלו לא משחרר את הרצון לפתור את הבעיה, כי תמיד קיים ספק אם יש פתרון שיכול לפתור את הבעיה. איך אפשר להתמודד עם בעיה כזו? הפתרון הוא להגיע לוודאות. אם אתה בטוח שהבעיה שלך ניתנת לפתרון, תוכל למצוא את הדרך להוציא את הפתרון לפועל. אם אתה בטוח שאין פתרון, גם תוכל לשחרר את הרצון לשנות את המצב. אך אם אתה לא בטוח, אתה נמצא במצב של ספק וזה מה שגורם לך להתלונן ולהרגיש רע. לסיכום אם יש לך בעיה ואתה לא מוצא לה פתרון, וזו גורמת לך לסבל, זה לא בהכרח בגלל שאין פתרון, אלא בגלל שאתה לא בטוח אם יש או אין פתרון. לפיכך, הדרך להפסיק לסבול היא להגיע לוודאות מוחלטת לגבי הפתרון או היעדרו. איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? מהו תהליך הוודאות לגבי פתרון בעיה? כיצד להגיע לוודאות כשיש ספק בפתרון? מה קורה כשאדם בטוח שאין פתרון לבעיה? כיצד הספק משפיע על הרגשות שלנו? ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... עזרה, מסרב לקבל עזרה וכאן אבאר, איך באפשרותך לשכנע מישהו ללכת לטיפול אישי ללכת לטפל בעצמו? כי יש הרבה מאוד מקרים, שבהם אתה מכיר מישהו שנראה לך שהוא סובל מבעיה כלשהי שמצריכה טיפול, דהיינו, ... ברצונך לשכנע מישהו ללכת לטיפול, עליך לשאול את עצמך, למה לדעתך אותו אדם, לא רוצה ללכת לטיפול. ובדכ התשובה תהיה, משום שאותו אדם לא מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה. כי ללכת לטיפול, זה אומר בעצם להכיר בכך שיש בעיה. והאדם לא רוצה להכיר בכך, שיש לו בעיה שמצריכה טיפול, ולכן הוא מסרב ומתנגד לרעיון של ללכת לטיפול. ונמצא אם כן, כי יש לנו 2 אפשרויות איך לגרום למישהו ללכת לטיפול. 1 - על ידי זה שנעזור לו להכיר בכך שיש לו בעיה. 2 - על ידי זה שנגרום לכך שהוא לא יחשוב שהוא הולך לטיפול בגלל שיש לו בעיה, אלא שהוא הולך לטיפול לא בגלל שיש לו איזה בעיה. דהיינו, שנשנה אצלו את ההתניה בראש שאומרת, שהליכה לטיפול, הרי היא כהודאה בבעיה. אז איך לגרום למישהו להיות מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: ראשית כל נשאל, למה בן אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה? תשובה: 1 - משום שהוא באמת חושב שאין לו בעיה. 2 - משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע להכיר בכך שיש לו בעיה. אז איך לגרום למישהו לחשוב שבאמת יש לו בעיה, מהצד שהוא באמת חושב שאין לו בעיה? וכאן אתן תשובה כללית שהיא בדכ עובדת. והיא, שעליך לשדר לבן אדם השני, שיש לו בעיה יחסית ולא בעיה מוחלטת. ובעיה מוחלטת פירושה, שמצבו של האדם השני הוא רק רע. ובעיה יחסית פירושה, שמצבו של האדם השני הוא גם רע. דהיינו, אם לדוגמה הבן אדם עצבני והוא לא מכיר בכך שיש לו בעיה. אז אם תשדר לו שיש לו בעיה, שעצבנות זה רע וכולי... אז ככל שתקצין יותר את הדעה שלך שיש לו בעיה, ככה הוא יותר עלול להתחפר בדעה של עצמו, שאין לו בעיה. אבל אם תגיד לו שיש לו בעיה יחסית, דהיינו, שזה נכון שזה גם לגיטימי להיות עצבני, אבל זה גם בעיה, יהיה לו הרבה יותר קל להתחבר לזה. ... הוא גם רע, אז מצד האמת זה תמיד נכון, כי בכל דבר יש איזה חיסרון, ויהיה לו הרבה יותר קל להסכים איתך. וכמובן שגם בהיבט הזה של איך לגרום למישהו לחשוב שיש לו בעיה, גם כאן יש כל מיני דרכים ושיטות, איך להעביר מסרים ולשתול מחשבות. אבל בחרתי להציג כאן, את הפתרון הכללי, שאומר, שיותר קל להסכים, ש - גם יש בעיה, מאשר, ש - רק יש בעיה. ויש גם את הצד השני, והוא, שהאדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה, משום שהוא חושב שזה יעשה לו רע, להכיר בכך שיש לו בעיה. אז מה עושים במקרה כזה? אז במקרה כזה צריך להבין, למה אותו אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה. וזה יכול להיות משום לדוגמה שהוא ...
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות
בעיות חוזרות, האם הבעיה תחזור? איך לפתור בעיה שהיא לא תחזור? איך לגרום לבעיה לא לחזור? איך לפתור בעיה בצורה נכונה? להבין את הפתרון של הבעיה, מה הסיכוי שהבעיה תחזור שוב? מה הסיכוי שהמחלה תחזור? מה הסיכוי שתהיה שוב בעיה? ניתוח בעיות מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור שוב? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לשאלה החשובה - מה הסיכוי שבעיה שפתרת תחזור בעתיד? שאלה זו רלוונטית בין אם כבר פתרת את הבעיה ובין אם אתה עדיין מתכוון לפתור אותה. חשוב להבין את הסיכוי לחזרת הבעיה, כדי להבטיח שהפתרון שלך אכן יעיל. כדי לדעת מה הסיכוי שהבעיה תחזור, אליעד מציג שלושה צעדים מרכזיים: להגדיר במדויק מהי הבעיה. להבין לעומק כיצד וממה הבעיה נוצרה. לחקור ולהבין מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה, ומה הוא פותר בדיוק. אם לא תבין לעומק מהי בדיוק הבעיה, מאיפה היא נובעת, ובמה היא תלויה, הסיכוי גבוה שהבעיה תחזור שוב. למשל, אם יש לך כאב ראש ולא ברור לך ממה הוא נובע, אתה עשוי לקחת כדור שיעביר את הכאב, אך אם לא תבין איך הכדור פתר את הכאב בדיוק ומה הוא עשה, כנראה שהבעיה תחזור בעתיד. למה חשוב להבין את הגורמים לבעיה? לפי אליעד כהן, לא מספיק לדעת שהייתה בעיה ולמצוא לה פתרון. חשוב מאוד לדעת את השורשים של הבעיה ואת התנאים שבהם היא נוצרת. לדוגמה, כשיש לאדם חרדה, עליו להבין: מה בדיוק הבעיה - האם זו חרדה, דיכאון, או טראומה? ממה ... מה הגורמים הסביבתיים או הפנימיים שגרמו לה? אילו תנאים או אירועים יכולים לגרום שוב לחרדה בעתיד? רק אחרי שתבין את כל זה, תוכל לדעת עד כמה הבעיה צפויה לחזור. אחרת, פתרון כמו כדור או טיפול סימפטומטי הוא רק פלסטר זמני ולא פתרון קבוע. מה בדיוק הפתרון שנתת לבעיה? אליעד מדגיש שהשלב השלישי אחרי ההגדרה והבנת שורשי הבעיה הוא להבין את הפתרון עצמו. עליך לברר האם הפתרון שנתת מטפל רק בסימפטומים או בשורש הבעיה. למשל, אם יש נזילה בבית, חשוב להבין לא רק ... פתרת גם את הגורמים האפשריים לנזילות עתידיות. כשאתה לוקח משכך כאבים נגד כאב ראש, האם טיפלת בגורם לכאב או רק בסימפטום? אם לא טיפלת בשורש הבעיה, היא כנראה תחזור. איך ניתן לחשב מה הסיכוי שהבעיה תחזור? לפי אליעד, אחרי שהבנת מה ה
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון
בעיה בלי פתרון, בעיות ללא פתרון, מה לעשות כשיש בעיה בלי פתרון? איך לפתור בעיות בלי פתרון? כשאין פתרון אין רצון, הרצון תלוי בפתרון הבעיה, להיות בטוח שאין פתרון, עוצמת הרצון, כשאין פתרון הרצון מתבטל, ביטול הרצון כשאין פתרון איך להתמודד עם בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מציג בהרצאתו נושא מורכב שכולנו מתמודדים איתו לפעמים: בעיות שאין להן פתרון. ישנם שלושה סוגים של בעיות: בעיות שיש להן פתרון ואנו יודעים מהו, בעיות שאנו לא בטוחים שיש להן פתרון, ובעיות שאנו בטוחים לגמרי שאין להן פתרון. באופן ראשוני נדמה שבעיה שאין לה פתרון היא הקשה ביותר להתמודד איתה, אך אליעד מציע דווקא הסתכלות הפוכה ועמוקה יותר, שמצביעה על כך שבעיה שאין לה פתרון כלל איננה בעיה אמיתית, אלא דווקא נקודת שחרור. למה בעיה ללא פתרון מפסיקה להיות בעיה? כדי להבין מדוע בעיה ללא פתרון איננה באמת בעיה, צריך להבין קודם מהי בכלל בעיה. אליעד מסביר שבעיה נוצרת כאשר המציאות שונה ממה שאדם רוצה שיקרה. לדוגמה, אם אדם רוצה משהו ואין לו, נוצרת בעיה. אך האם הרצון הזה תמיד נשאר קיים? כאן נכנס הרעיון המרכזי: ככל שאדם משוכנע פחות שיש פתרון לבעיה, כך הוא רוצה פחות את הדבר, וכשהוא מגיע למצב של ביטחון מוחלט שאין שום פתרון, הוא מפסיק לרצות אותו לחלוטין, וכך הבעיה מתבטלת. אילו דוגמאות ממחישות את ביטול הרצון כשאין פתרון? כדי להמחיש את הרעיון, אליעד נותן כמה דוגמאות: ילד רוצה להיות סופרמן או לעבור דרך קיר, אך מבוגר אינו מתמודד עם בעיות כאלה, מכיוון שהוא בטוח שזה בלתי אפשרי, ולכן אין לו רצון כזה ואין בעיה. אדם שנפרד מבת זוג ורוצה אותה חזרה חווה בעיה, אך אם הבת זוג נפטרה, אין שום אפשרות ... במדבר, רוצה מים אך אין מים, אם הוא בטוח לחלוטין שאין פתרון, אין טעם לרצות, ולכן הרצון ייעלם. אך לעיתים, גם כשהוא בטוח לכאורה שאין מים, עדיין הוא יסבול כי הבעיה עמוקה יותר: הוא לא באמת רוצה מים, אלא הוא רוצה להרגיש טוב, ובכך הוא לא בטוח שאין פתרון, ולכן הוא עדיין סובל. מהי המהות האמיתית של הבעיה כאשר הפתרון אינו אפשרי? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת: לפעמים אדם משוכנע שאין פתרון לבעיה עצמה, אך עדיין מרגיש רע כי הוא לא באמת בטוח שאין פתרון למהות האמיתית של הבעיה. לדוגמה, אם אדם שורפים אותו באש והוא סובל מכך, הבעיה האמיתית שלו היא לא האש אלא התחושה של ...
בעיות / התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית?
בעיות התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית? בעיות. ספקות. התלבטויות. כיצד הכי יעיל להתמודד עם בעיה צרה שאלה מאוד גדולה? תשובה: הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל בעיה, היא על ידי פירוק שלה לגורמים קטנים יותר ממנה. לפרק בעיה לגורמים = לקחת בעיה גדולה ולהגיע לשורש שלה על ידי שמפרקים אותה לגורמים קטנים. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המהות של הבעיה ולא להסתכל על הצורה החיצונית שלה. לפרק בעיה לגורמים = להבין את המחשבה שיוצרת את הבעיה הספציפית. לפרק בעיה לגורמים = להגיע להנחות היסוד ודפוסי החשיבה שבגללם הבעיה קיימת. ברמה המעשית: כדי לפרק בעיה לגורמים, צריך לשאול עליה שאלות. לשאול שאלות על בעיה = לשאול האם הבעיה הייתה קיימת אם המצב היה שונה קצת? קח בעיה. נסה להבין מהו הדבר המרכזי שיוצר את הבעיה? מהו הדבר הקטן ביותר שאם המציאות הייתה אחרת רק באותו פרט קטן, לא הייתה בעיה? נסה להבין מהו השורש של הבעיה. מהו הגורם שאם הוא לא היה לא הייתה בעיה? כאשר האדם שואל שאלות על הבעיה, על ידי זה הוא מפרק אותה לגורמים. כאשר הבעיה מתפרקת לגורמים, הגורמים השוליים נעלמים והאדם יכול להתמקד בשורש המהותי של הבעיה. לפרק בעיה לגורמים = למפות את הבעיה, לחלק אותה לחלקים ולהגיע לשורש שלה. ככל שהאדם קרוב יותר לשורש של הבעיה, כך הוא קרוב יותר אל הפתרון. כאשר הגעת לשורש של הבעיה, נסה לפרק גם אותו לגורמים. אל תראה אותו כדבר אחד בעייתי. נסה להבין היכן נמצאת ההתנגשות שיוצרת את ה
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
... של כל דבר מחייבת את הנפרדות, וכך כל הגדרה מלווה בחוויית חיסרון. האם החיסרון תמיד מופיע במודעות שלנו? החיסרון הבסיסי, הנובע מהנפרדות, לא תמיד מורגש בצורה חזקה. לפעמים יש בעיות גדולות יותר, כמו חוסר בכסף, שמסתירות את תחושת החיסרון הבסיסי. לדוגמה, כאשר אנו מתמודדים עם חוסר בכסף, אנחנו לא בהכרח חושבים על החיסרון הבסיסי של הידיעה, אלא עסוקים בבעיות המיידיות. אך ברגע שהבעיות הללו נעלמות, נוכל להתחיל לחוות את ... בו זמנית שאין פה דברים אחרים, וההבנה הזו מביאה את תחושת החיסרון. האם כל חוויית חיסרון נובעת מהנפרדות? עצם הנפרדות בין הדברים היא הצרה הגדולה ביותר. כלומר, לא מדובר על בעיות חיצוניות כמו חוסר בכסף או בעיות זוגיות, אלא על עצם העובדה שאתה חווה את העולם כנפרד. ברגע שאתה תופס את הדברים כנפרדים, אתה חווה חיסרון. התפיסה הזו לא תמיד נראית כבעיה, אך היא הבסיס לכל תחושת חיסרון. האם ... של המודעות שלך לנפרדות. אם תוכל להתחבר לתודעה של אין שכל, שהיא חוויה של אחדות, תחוו את העולם בצורה שונה לחלוטין, ללא תחושת החיסרון המתמיד. מהי הדרך להתבונן ולהבין את הבעיה? הדרך להתמודד עם תחושת החיסרון היא ... החוויה של חסר כאן משהו. מדוע לפעמים אינני מרגיש את החיסרון ברמה העמוקה? שאלה: אני לא תמיד חווה את החיסרון הזה כה מפריע. למה זה לא עולה בי כל הזמן? תשובה: לפעמים יש לאדם בעיות גדולות יותר, או לפחות הן נחוות אצלו כגדולות יותר, ואז הוא מתמקד בהן. כאשר בעיות נקודתיות אלו נעלמות, והאדם לפתע שקט מהן, דווקא אז יתחיל להופיע החיסרון העמוק. לדוגמה, אם אין לך מספיק כסף, ההתעסקות המתמדת בכסף מסתירה את החיסרון היסודי שלך מעצם הידיעה וההפרדה. אם באמת היית פותר את כל הבעיות היומיומיות, היית יכול פתאום להטריד ... מייחד הגדרה לדבר הזה, ובכך מודה שהוא לא דברים אחרים, כך שחסרים בו שאר הדברים שאינם הוא. הנפרדות כצרה או כתופעה שאלה: אם לומר שחוויית הנפרדות היא צרה, האם זה אומר שזו בעיה שדורשת תיקון, או שזה מצב קיומי שאין ממנו מוצא? תשובה: הטענה היא שהנפרדות עצמה היא כל הצרה. כלומר, לא מדובר על צרות בתוך הנפרדות (כמו בעיות נפוצות של אין לי מספיק כסף או אני רוצה לשפר זוגיות), אלא על עצם העובדה שאתה בכלל תופס עולם נפרד. ברגע שאתה חווה קיום נפרד של דברים, אתה נמצא במצב בסיסי של חסר. יש הרואים בכך בעיה שאין לה פתרון בתוך המערכת של השכל המוגדר, אלא רק באי - שכל - מצב שכלל לא עוסק בהגדרות. האם בעיית החיסרון היא בהכרח אמיתית או מדומה? ... שיש אפשרות לחיות ללא אותו חיסרון. אם אינך מצליח לתפוס בדמיון או בתודעה מצב ללא חיסרון - לא תהיה לך התנגדות לעצם קיומו. מה הקשר בין היכולת לדמיין את ההפך לבין חוויית הבעיה? שאלה: אז כדי לחוות בעיה, אני צריך גם לדמיין את ההפך שלה? תשובה: נכון. לא יכולה להיות בעיה ללא ידיעת הפתרון, או לפחות האפשרות ... במילים אחרות, אין שכל). כאשר אדם באמת חושב שאין שום אפשרות אחרת, הוא אינו מתלונן עוד על המצב. תלונה על משהו משמעה שאתה מודע שיש אפשרות אחרת שהיית מעדיף. מה ההבדל בין בעיה רגילה לבעיה של חיסרון תמידי? שאלה: מה ההבדל, לדוגמה, בין חסר לי כסף לבין תמיד יש חיסרון? תשובה: כאשר אתה אומר חסר לי כסף ואתה מדמיין שיש אפשרות אני משיג כסף - הדמיון כשלעצמו לא פותר לך את הבעיה בפועל, הוא רק מצביע שיש לך אפשרות לחשוב על פתרון. אבל זה עדיין לא הופך אותך לעשיר באותו רגע. ואילו כשאתה חווה את הבעיה הבסיסית של תמיד יש חיסרון - עצם ... קיום החיסרון לדבר שנראה פתאום לא הכרחי. בניסוח אחר: אם אתה מסוגל להכיר בכך שקיים אין שכל שבו לא חווים שום נפרדות, ואתה באמת מתחבר לרעיון הזה, אתה כבר לא בטוח יותר שיש בעיה בהגדרת המציאות. זה שונה מבעיה רגילה שבה עצם הדמיון לפתרון לא מיד מעלים את הבעיה. אז מה עושים בפועל? שאלה: מה עלי לעשות כדי להתמודד עם העובדה שתמיד יש חיסרון? תשובה: ראשית, ישנה אפשרות להתבונן לעומק בבעיה ולהבין אותה. לא תמיד נדרשת עשייה ... אחדות? עצם ההתבוננות הזו יכולה לפתוח פתח לחוויה שבה אינך מפריד בין הדברים, או לפחות להבין שהיכולת לדמיין או לתפוס מצב אחר קיימת בך. שאלה: אז המודעות של אני מבין שיש לי בעיה היא בעצם הכיוון לתשובה? תשובה: כן, ... שלך ובמידת הרצון שלך להגיע להכרה הזו. אחדות ונפרדות במציאות איך נוצרת תחושת חיסרון ומה המשמעות שלה מודעות עצמית והתבוננות פנימית שילוב בין שכל מוגדר לאין שכל כפתרון לבעיות שאלה: ממה נובעות חוויות החיסרון ... זה לא ברמה התאורטית, אלא השאלה היא, אם אתה באמת חווה את זה? האם אתה מצליח לחוות את החיסרון שבידיעה? שאלה: זה לא תמיד מתפרש אצלי בחוויה. אליעד: אתה יודע למה? כי יש לך בעיות יותר גדולות. ברגע שיגמרו לך הבעיות הגדולות אתה תהיה מודע לבעיות הקטנות. אם יגמרו לך
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קנאה בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות, הצלחה בזוגיות, בעיות בזוגיות, גישור זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיה, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, מאמן עסקי מומלץ, קואצינג בנושא בעיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 13:15:12 - wesi1