אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בחירה ✔למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים
וכאן אבאר את אחד הפחדים נפוצים ביותר אצל גברים, וגם אצל נשים, שנקרא "פחד גישה". ומה זה פחד גישה? פחד גישה זה מושג מעולם הפיקאפ (אומנות החיזור / אומנות הפיתוי) והוא: הפחד להתחיל עם בן / בת המין השני. כאשר אצל גברים יש את הפחד להתחיל עם נשים, ואצל נשים יש את הפחד להתחיל עם גברים. שזהו אחד הפחדים הנפוצים ביותר.

ולמה פחד גישה הוא כ"כ נפוץ? משום שבאופן יחסי הרצון לזוגיות ואהבה הוא רצון די נפוץ. וממילא בכל מקום שיש רצון לזוגיות, יש איתו גם פחד מדחייה / פחד מסירוב. שהגבר מפחד לגשת לבחורה והבחורה מפחדת לגשת לגבר, בגלל הפחד לשמוע ולא ובגלל הפחד לקבל לא. כי האדם חושש מכך שהוא יקבל דחייה. כי בד"כ, אם הגבר היה בטוח מראש בוודאות, שאם הוא יפנה אל הבחורה, היא בטוח במאה אחוז תרצה אותו ותראה לו שהיא רוצה אותו, הרי שהוא לא היה מפחד להתחיל איתה (חוץ מכמה מקרים יוצאי דופן, כדלקמן).

ונמצא אם כן, שהבן אדם מפחד מדחייה, שידחו אותו, ואז ממילא הוא ירגיש רע, מה שיוצר את הפחד גישה, שהגבר מפחד לגשת לבחורה / לפנות לבחורה / לדבר עם בחורה / לפתח שיחה עם בחורה, והכל בגלל החשש שלו לקבל לא, ושאז לפעמים נראה לו שזה סוף העולם ושמכך הבחור חושש יותר מכל דבר אחר.

וכפי שהסברתי יש גם מקרים שנראים יוצאי דופן. כגון לדוגמא מישהו שיש לו פחד שנקרא פחד סגירה. שזהו פחד שיש לגבר שמפחד להתחיל עם מישהי, לא בגלל שהוא חושב שהיא תגיד לו לא, אלא דווקא בגלל שהוא חושש מכך שהבחורה תגיד לו כן, ושהבחורה כן תפתח איתו שיחה, וכן תזרום איתו בשיחה נעימה. והגבר חושש מפחד סגירה, דהיינו, לדוגמא שהוא מפחד לבקש מספר טלפון מבחורה, או שהוא מפחד להציע לבחורה לצאת איתה / להמשיך איתה את הקשר. ובגלל שהוא לדוגמא מפחד לבקש מספר מבחורה, ממילא הוא מלכתחילה מפחד ליצור איתה קשר ולגשת אליה ולדבר איתה. אבל מצד האמת, זה גם סוג של פחד גישה, אלא שהוא בסך הכל מדבר על שלב יותר מתקדם בשיחה עם הבחורה.

ויש אנשים שיש להם פחד מקשר זוגי / פחד מקשר רומנטי / פחד מקשר אינטימי / פחד מקשר רציני / פחד מקשר מחייב וכיו"ב, וגם בגלל זה מראש הם נמנעים מלהתחיל עם מישהי, כי הם מפחדים משלבים יותר מאוחרים של הקשר הזוגי שעשוי להתפתח. אבל זה כבר לא ממש מוגדר כפחד גישה, כי הפחד הוא לא מדחייה, אלא פחד מהמשך הקשר הזוגי. אא"כ הפחד מהזוגיות, גם הוא עצמו נובע בגלל שהבחור מפחד לפשל או שיש לבחור פחד מנטישה בגלל שהוא יפשל, שאז מהותית הרי שגם זה סוג של פחד מדחייה, שיוצר את הפחד לגשת לאישה ולדבר איתה, בגלל חרדת הכישלון הסופית.


שבירת פחד גישה / איך להתגבר על פחד גישה לנשים?

והשאלה הנשאלת כמובן, היא איך לשבור פחד גישה? ואיך להתגבר על הפחד להתחיל עם נשים? אז כמובן שיש המון שיטות ודרכים איך להתגבר על פחד גישה ואיך לא לפחד להתחיל עם מישהי. כגון לדוגמא: לא לחשוב יותר מידי, אלא "פשוט" לפנות אליה. או לדוגמא, לעשות דמיון מודרך שהיא רוצה אותך ואומרת לך כן. או לדמיין שאתה בכלל לא רוצה אותה, כדי שלא תילחץ מזה שהיא לא תרצה אותך. או לדוגמא להתרגל לדבר עם בחורות אחרות ואנשים אחרים, שאתה לא רוצה אותם, כדי לקבל ביטחון עצמי עם הבחורה שאתה כן רוצה. או לדוגמא להיעזר באיזה חבר שלך (ווינגמן). או לדוגמא תלמד מאחרים שמצליחים ותהיה כמוהם. או לדוגמא להתרגל לקבל לא. או לדוגמה להבין שזה לא סוף העולם שהיא אומרת לך לא. או לדוגמא להבין שאם תמשיך לפחד להתחיל עם בנות, אז תישאר לבד. או לדוגמא לעשות קורס פיקאפ או סדנת פיתוי עם איזה אומן פיתוי נחשב כלשהו. וכיו"ב עוד ועוד ועוד עצות ושיטות איך לא לפחד לגשת למישהי ולהתחיל איתה.

ואכן, חלק מהדרכים האלו, עובדות לחלק מהאנשים בחלק מהזמן. אבל יש אנשים, ששום שיטה בעולם לא עוזרת להם להתגבר על הפחד לפנות למישהי. ולאנשים האלו, אין צורך להסביר למה השיטות של איך להתחיל עם אישה, לא עובדות, כי הן פשוט לא עובדות. ובפרט, כאשר אתה מאוד מאוד רוצה את הבחורה, אז כל השיטות האלו פחות ופחות עובדות. וככל שיותר בא לך על הבחורה ואתה יותר רוצה אותה, כי היא יותר מושכת אותך והיא יותר הטעם שלך וכולי, ככה אתה יותר מקבל רגליים קרות ומת מפחד להתחיל איתה.

והאבסורד הוא, שככל שפחות תרצה את הבחורה, ככה כל השיטות האלו של אומנות הפיתוי / אומנות הפיקאפ וכיו"ב, ככה השיטות האלו יעבדו לך יותר. אבל ככל שיותר באמת תרצה את הבחורה, ככה השיטות האלו יעבדו לך פחות. ככה שבעצם השיטות האלו לא באמת עובדות.

וכמובן שיש לי אפשרות לעבור שיטה שיטה ולנתח מתי למה וכמה היא עובדת או לא עובדת, אבל נסתפק בזה, שאם אתה ממש רוצה את הבחורה, אז השיטות האלו לא ממש עובדות. וכאן בעצם אסביר, מהי השיטה הנכונה לטפל בפחד גישה ואיך באמת אפשרי לא לפחד מלפנות לבחורה / לפתח שיחה עם מישהי וכולי.

אז מה שבאמת צריך לעשות בן אדם שרוצה לטפל בפחד גישה שיש לו, זה להבין מה האמת לגבי הפחד שלו להתחיל עם אישה, ממה באמת בתת המודע נובע הפחד הזה. ורק כאשר האדם מבין ממה באמת הפחד הזה נובע, רק אז אפשרי וצריך לטפל בפחד הזה בשורשו, על ידי היצמדות לאמת האמיתית, כפי שאתן דוגמאות בהמשך. ואז ממילא הפחד לפנות למישהי והפחד לגשת למישהי, נעלם מעצמו והוא מקבל את הפרופורציה הטובה המתאימה לו, לפי האמת.

אז איך מתחילים? ראשית כל על האדם לשאול את עצמו, למה יש לי פחד גישה? ממה בעצם אני מפחד שיקרה? איזה דבר רע או דברים רעים שאני לא רוצה שיקרו, אני חושש שהם יקרו? כי בן אדם בוחר לעשות את מה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע. ובן אדם לא עושה את מה שהוא חושב שיעשה לו יותר רע מטוב. ואם גבר מפחד להתחיל עם אישה או אישה מפחדת להתחיל עם גבר, זה רק משום שהבן אדם חושב שעלול לקרות לו משהו רע, שיותר גדול מהתועלת שתצא לו מלדבר עם מישהי, לפנות אליה ולנסות לפתח איתה שיחה.

כי יש אנשים שחושבים בטעות, שהם מפחדים להתחיל עם מישהי, כי... לא יודע למה, פשוט מפחד מזה וזהו. וצריך לדעת, שכל פחד מסתתר מאחוריו רצון מוגדר וספציפי, אחד או יותר, שהאדם מפחד שיהיה נגד רצונו, אם הוא יעשה את הפעולה הספציפית שהוא נמנע מלעשות אותה. ועל האדם לחקור ולמצוא את הדברים הרעים שהוא חושש שיקרו לו אם הוא ידבר עם בחורה, שהם אלו שגורמים לאדם להיות במצב שהוא מתבייש להתחיל עם בחורות.

אז שלב ראשון: שאל את עצמך, למה אני מתבייש להתחיל עם בחורות? למה אני מפחד לדבר עם נשים? למה אני מפחד לפנות למישהי ולדבר איתה? איזה דברים רעים אני חושב שיקרו לי או שאולי יקרו לי, אם אפנה למישהי להתחיל איתה? נניח שאתה רואה בחורה שבא לך להכיר, מה רע יכול לקרות לך אם תחליט לפנות אליה / לגשת אליה / לדבר איתה / לפתח איתה שיחה? וככל שהרשימה תהיה יותר מלאה ותואמת את הפחדים העמוקים ביותר שלך, כך יותר טוב. כי ככה יהיה אפשרי לטפל יותר טוב בשורש הבעיה וממילא גם לפתור את הבעיה.

ואין הכוונה לומר שיש כאן איזה פתרון קסם, של איזה כישוף או משהו כזה. כי בד"כ זה יושב ונובע מחוסר הערכה עצמית / ביטחון עצמי ירוד / חוסר אהבה עצמית / שנאה עצמית / רגשות אשם / חוסר ערך וכיו"ב, שאלו דברים שלוקח זמן לטפל בהם. אבל בהחלט יש דרך לטפל בהם כפי שאבאר כאן. ולכן שלב ראשון תרשום לפניך, מה הם הדברים הרעים שנראה לך שאולי יקרו, אם תפנה לבחורה והיא תגיד לך "מצטערת יש לי חבר", או "אני לא מעוניינת" וכיו"ב?

אז אם נשאל גברים, למה בעצם אתה מפחד לפנות לבחורה ולגשת לבחורה שמוצאת חן בעיניך ושאתה רוצה אותה, יתקבלו המון תשובות אפשריות, כפי שננתח להלן.


ולפני שאנתח את המחשבות השליליות האלו, שמונעות ממך לגשת למישהי שאתה רוצה, לפני כן אבהיר כי גם אם כלפי חוץ התשובות נראות שונות, כאשר מתחילים לנתח את כל הסיבות האלו לעומק, מהר מאוד מגלים, שרוב ככל התשובות האלו, מגיעות לאותם השורשים, של חוסר ערך עצמי / חוסר ביטחון עצמי / הערכה עצמית נמוכה וכולי. מה שבעצם אומר, שאם פותרים מחשבה שלילית אחת לעומקה, ממילא נפתרות גם מחשבות שליליות אחרות, ואפילו מעצמן.


הבהרה:

הנחות היסוד שיוצגו להלן, הן הנחות יסוד אפשריות. ז"א יתכן שבמקרים מסוימים, חלק מהנחות היסוד יהיו שונות מעט. וזאת משום שהנחות היסוד שיוצגו להלן, חלק הן הנחות יסוד של הנחות יסוד. כגון, אני חושב שהבחורה תחשוב עלי X, כי אני חושב על עצמי X. וכיו"ב.


ועכשיו נעבור לניתוח של האמונות האלו והתירוצים האלו...

ולהלן מספר דוגמאות בסדר אקראי, של פחדים נפוצים של גברים שמפחדים להתחיל עם נשים:


אני צריך להרשים את הבחורה

>> אולי היא צריכה להרשים אותך? אולי שניכם צריכים להרשים אחד את השני? אולי אף אחד לא צריך להרשים אף אחד, אלא סתם תכירו אחד את השני? מי אמר שתהליך של חיזור והכרות, הוא תהליך של להרשים? האם הלחץ שנוצר מהצורך להרשים, האם הוא מחוייב? האם הוא הכרחי? האם באמת אתה צריך להרשים את הבחורה? מה לגבי נקודת המבט שאולי תרשים את הבחורה, בכך שתראה לה שאתה לא מנסה להרשים אותה? וע"פ ההיגיון, למה בכלל שתנסה להרשים אותה? האם אתה נחות ממנה? האם אתה בטוח רוצה אותה? אולי אתה בכלל לא רוצה אותה? אתה מרשים אותה לצורך מה? לאיזו מטרה? שהיא תרצה אותך? האם בטוח שאתה רוצה אותה? אולי אתה צריך לגרום לה לרצות להרשים אותך? בקיצור, מה האמונות שיש לך שעומדות מאחורי המחשבה שאתה צריך להרשים את הבחורה? מה הן? האם הן האמת כל האמת ואך ורק האמת?


אני צריך להרשים את הבחורה, דווקא בצורה מסויימת

>> נניח שאתה צריך להרשים את הבחורה. מי אמר באיזה צורה זה צריך להיות? האם זה חייב להיות דווקא בצורה מסוימת? מי החליט באיזה דרך אתה צריך להרשים את הבחורה? אתה בטוח שאתה צריך להרשים אותה דווקא בצורה הזאת? אולי בדרך אחרת? האם כל מי שהרשים אותה בצורה הזאת, האם היא בטוח רצתה אותו? מאיפה אתה יודע בכלל מה הבחורה רוצה ולפי מה היא מדרגת אותך ואיך היא רוצה שתרשים אותה? למה נראה לך שמה שאתה חושב שאתה צריך להרשים אותה, שזה גם מה שהיא רוצה שתרשים אותה? כמה לחץ נוצר אצלך מהמחשבה שאתה צריך להרשים אותה דווקא בצורה מסוימת? מה עומד מאחורי האמונות שלך, שאומרות לך שאתה צריך להרשים את הבחורה דווקא בצורה מסוימת? האם המחשבות האלו הם בהכרח האמת? על מה הן מבוססות? על אילו סיפורים ועל אילו אמונות?


כנראה שיש לה מישהו / היא תגיד לי שיש לה חבר - הנחות יסוד:

יש לה מישהו

>> מי אמר שיש לה מישהו? אולי אין לה מישהו? מה הסיכוי שיש לה מישהו? האם יש דרך לדעת ולראות על הבחורה, האם יש לה מישהו או לא? איך נראית בחורה שיש לה מישהו? האם באמת יש דרך לדעת האם יש לה מישהו? האם היא מתנהגת כמו מישהי שיש לה מישהו? האם אתה באמת חושב שיש לה מישהו? אם כן, אז למה אתה מתחיל איתה? האם אתה רוצה אותה למרות שיש לה מישהו? אם כן, אז מה מפריע לך שהיא תגיד לך שיש לה מישהו, תמשיך להתחיל איתה למרות שיש לה מישהו. ואם אתה לא רוצה אותה אם יש לה מישהו, אז אם אתה בטוח שיש לה מישהו, למה בכלל אתה רוצה להתחיל איתה? האם זה לגיטימי או לא לגיטימי בעיניך, לברר, האם יש לה מישהו? מה רע בלשאול בחורה אם יש לה מישהו? האם זה רע לשאול מישהו לדוגמא, האם הוא רוצה למכור מוצר שיש לו? מה רע בבירור האם יש לה מישהו? ונניח שיש לה מישהו, אז מה? ואולי יש לה מישהו, אבל היא לא יודעת אם בא לה עליו? אולי יש לה מישהו, והיא רוצה לעזוב אותו? אולי היא נפרדה ממנו? אולי היא חושבת להיפרד ממנו? אולי היא רוצה להכיר אותך, שאתה יותר טוב ממנו?

אם יש לה מישהו זה אומר שהיא כנראה לא תגיב אלי יפה / אם בכלל תגיב אלי

>> האם זה בהכרח נכון? האם מחוייב שהיא תתייחס אליך לא יפה אם יש לה מישהו? איך נראה לך שהיא תגיב אם יש לה מישהו? למה נראה לך שהיא תגיב אליך בצורה לא יפה, אם יש לה מישהו?

אני ארגיש רע מהתגובה שלה אלי

>> למה שתרגיש רע מכך שבחורה אומרת לך שיש לה מישהו? האם זה בגלל שאתה חושב שהיא משקרת כשהיא אומרת שיש לה מישהו, ובאמת היא פשוט לא רוצה אותך ולא בא לה עליך? אם כן, אז אל תגיד אני מפחד להתחיל איתה כי יש לה מישהו, תגיד, אני מפחד להתחיל איתה, כי נראה לי שלא יבוא לה עלי מסיבה X, והיא תשקר ותגיד שיש לה מישהו. ואז יהיה אפשרי לטפל בזה בפני עצמו.

אני לא אמור לפנות אליה

>> ונניח שיש לה מישהו, האם אסור לך לפנות לבחורה שיש לה מישהו? גם אם נניח שבאמת אתה יודע שיש לה מישהו? האם אתה פונה אליה, אך ורק בגלל שאתה רוצה אותה מסיבה כלשהי, שאתה בטוח שאם יש לה מישהו, אז בטוח שהיא לא תרצה אותך? אולי יכול להיות שהיא כן תרצה להכיר אותך כבן אדם, למרות שיש לה מישהו? אולי מעניין להכיר אותך באופן כללי?

שאלות כלליות

>> אולי זה ביטוי לפחד בתת מודע שלך, שאתה חושב מחשבות שליליות על עצמך ונראה לך שהיא לא תרצה אותך בגלל הדברים השליליים שאתה חושב על עצמך. ונראה לך שהיא תגיד לך שיש לה מישהו, אבל באמת אתה חושב שהיא תגיד לך את זה, בגלל הדברים השליליים שאתה יודע שיש בך ונראה לך שגם היא חושבת את זה עליך. אחרת, למה שתיפגע מזה שיש לה מישהו? הרי זה לא בגלל משהו שלילי שיש בך, אלא בגלל שיש לה מישהו, אז מה אכפת לך מזה שהיא תגיד לך שיש לה מישהו? אלא שכנראה זה בגלל הדברים השליליים שנראה לך שיש בך, שאתה לא רוצה לחשוב אותם על עצמך, כשהיא תגיד לך שיש לה מישהו. אז אולי תטפל בהם?


זה יעשה לי מאוד רע - הנחות יסוד:

אם אדבר עם הבחורה, זה יעשה לי מאוד רע

>> למה שזה יעשה לי מאוד רע? אולי זה יעשה לי טוב? אולי זה יעשה לי מאוד טוב? אולי זה יעשה לי גם מאוד רע, אבל גם קצת טוב? אולי זה יעשה לי גם טוב וגם רע? איזה רע נראה לי שזה יעשה לי? האם מחוייב שזה יעשה לי את הרע הזה? אולי יש דרך למנוע את הרע הזה? יעשה לי מאוד רע, זה ניסוח כללי מידי ולא מוגדר. צריך להגדיר, איזה רע לדוגמא נראה לך שיקרה לך אם תתחיל עם בחורה שמוצאת חן בעיניך, לתאר תרחישים לדוגמא, ולטפל בהם באופן ספציפי.


אני מתבייש ממנה - הנחות יסוד:

אני מתבייש ממנה

>> למה אני מתבייש ממנה? האם עשיתי משהו רע שאני אמור להתבייש ממנו? במה בדיוק אני מתבייש ממנה? אם היא הייתה רוצה לבייש אותי, מה היא הייתה אומרת לי? איזה דברים שליליים אני חושב על עצמי, שאני מתבייש בהם? האם אני מתבייש מעצמי? האם יש מישהו שאני לא מתבייש ממנו? במה אני מתבייש ממנה? למה אני מרגיש ביישן לידה?

אני לא יכול לפנות אליה בגלל שאני מתבייש ממנה

>> אז מה אם אני מתבייש ממנה? מה יקרה אם אפנה אליה למרות שאני מתבייש ממנה? האם זה רק רע שאני מתבייש ממנה? אולי בגלל שאני מתבייש ממנה, אז דווקא יש יותר סיכוי שהיא תאהב אותי? אולי היא אוהבת גברים ביישנים? האם זה שאני מתבייש ממנה, מחייב את זה שאני לא אפנה אליה? האם זה שאני מתבייש ממנה, מחייב את זה שיקרה משהו רע אם אני אפנה אליה?

שאלות כלליות

>> אני חש מהבחורה בושה מזה שמה? מה אני חושב שהיא חושבת עלי? למה אני חושב שהיא חושבת את זה עלי? למה אני חושב שהיא תחשוב את זה עלי? במה בדיוק יש לי להתבייש? איזה דברים אני לא אוהב בעצמי, שגורמים לי להתבייש ממנה? אולי אפשרי וכדאי לטפל בהם ולבנות את הביטחון העצמי שלי בעצמי, כדי שלא אתבייש ממנה וכדי שאהיה שלם עם עצמי?


אני מפחד שיהיו לנו רגעים של שתיקה - הנחות יסוד:

יכול להיות שיהיו לנו רגעים של שתיקה

>> מה הסיכוי שזה יקרה? אולי ניתן להקטין את הסיכוי שזה יקרה? אולי תלמד איך לפתח שיחה עם בחורה, ואיך לפתח שיחה עם אנשים באופן כללי, וככה תקטין את הסיכוי שיהיו רגעים של שתיקה?

אם יהיו לנו רגעים של שתיקה זה רע

>> מי אמר? האם רגעים של שתיקה זה בהכרח רע? אולי זה גם טוב במשהו? מה רע ברגעים של שתיקה? מי אמר שחייבים לדבר כל הזמן? מה זה אומר לך על עצמך אם יהיו רגעים של שתיקה? מה אתה חושב שהבחורה תחשוב עליך, אם יהיו רגעים של שתיקה? האם זה בהכרח נכון?


אני מפחד שהיא בכלל לא תשים לב שפניתי אליה - הנחות יסוד:

הבחורה לא תשים לב שפניתי אליה

>> האם באמת היא לא תשים לב שפנית אליה? למה שהיא לא תשים לב שפנית אליה? האם יש דברים שאתה יכול לעשות מראש, כדי לגרום לכך שהיא כן תשים לב שפנית אליה? האם היא כן שמה לב לאנשים אחרים שפונים אליה? האם היא לא תשים לב רק אליך כשתפנה אליה, או שזה לא בהכרח קשור אליך? ונניח שהיא לא תשים לב שפנית אליה, האם היא לא תשים לב לכך באופן מוחלט, או שגם אם היא לא תשים לב, עדיין תוכל לעשות משהו, כדי שהיא כן תשים לב אליך? בקיצור, מנין לך שהיא לא תשים לב שפנית אליה, והאם אין שום דרך למנוע את זה?

אני ארגיש רע מכך שהיא לא תשים לב שפניתי אליה

>> למה שתרגיש רע מכך שהיא לא שמה לב שפנית אליה? מה בעיניך זה אומר עליך? האם לדעתך זה אומר שהיא לא רוצה אותך? אם כן, הרי שזה לא יכול להיות, כי היא בכלל לא שמה לב אליך כדי להחליט אם היא רוצה אותך או לא. או שאולי אתה מוטרד מעצם זה שלא הצלחת לגרום לה לשים לב אליך, שאז, מה זה אומר עליך בעיניך?

אם היא לא שמה לב אלי, זה אומר שהיא חושבת שיש בי משהו שלילי כלשהו

>> אולי היא לא שמה לב אליך מסיבות אחרות? ואם היא לא שמה לב אליך, אז איך יכול להיות שזה בגלל שהיא חושבת שיש בך משהו שלילי, הרי היא לא שמה לב אליך?! או שאתה מתכוון לומר, שאתה חושב שהיא כן שמה לב אליך, אבל בחרה להתעלם ולהתנהג כאילו היא לא שמה לב אליך. ואתה מניח שזה בגלל שהיא חושבת שיש בך משהו שלילי. אבל מי אמר שזה נכון, אולי היא באמת לא שמה לב אליך?

אם היא לא שמה לב אלי, אני חושב שזה בגלל שיש בי משהו שלילי כלשהו

>> האם זה בהכרח כך? ונניח שזה נכון, האם הכרחי שתהיה מושלם? האם יכול להיות שיש בך משהו שלילי עבור מישהי אחת, ומשהו חיובי עבור מישהי אחרת? אולי היא לא שמה לב אליך כי אתה ביישן. אבל מצד שני זה בכלל חיובי שאתה ביישן, עבור בחורות אחרות? ונניח שהיא לא שמה לב אליך, ולא הצלחת לצוד את תשומת ליבה, ונניח שזה בגלל משהו שעשית או שלא עשית, עדיין, האם זה בהכרח אומר שזה משהו שלילי? אולי יש בך משהו חיובי באופן כללי, שבאופן ספציפי גרם לבחורה לא לשים לב אליך?

אם היא חושבת שיש בי משהו שלילי, אני ארגיש מזה רע

>> למה? האם הכרחי שאם בחורה תחשוב שיש בך משהו שלילי, שזה יגרום לך להרגיש רע? האם אתה חושב שיש בך משהו שלילי? האם אתה היית מתעלם מעצמך? מה אתה חושב על עצמך? האם אתה חושב שהיה כדאי לבחורה להתייחס אליך? או שאולי גם בעיניך אתה סוג של זיוף כלשהו? ואולי כדאי שתטפל בעצמך להיות מישהו ששווה להתייחס אליו? האם הכרחי שאם היא חושבת שיש בך משהו שלילי בעיניה ובוחרת להתעלם ממך, האם זה הכרחי שאתה תרגיש מזה רע? למה? האם יכול להיות שהיא מזכירה לך את הדברים הרעים שאתה חושב על עצמך? למה שלא תטפל בהם?

שאלות כלליות

>> המהות של להרגיש רע מכך שהיא לא שמה לב אליך, זה שאתה נותן פירוש אישי שלילי לכך שהיא לא שמה לב אליך. ז"א או 1 - שאתה מפרש את זה שהיא לא שמה לב אליך, כאילו שזה נובע בגלל שהיא חושבת שיש בך משהו שלילי ושלכן היא לא שמה לב אליך. או 2 - שזה נובע מכך שאתה לא מספיק משהו חיובי שאתה רוצה להיות ושלכן אתה לא מצליח לגרום לה לשים לב אליך. שזה בעצם המחשבות השליליות שאתה חושב על עצמך. אז מה האמת? למה באמת היא לא שמה לב אליך? האם זה בהכרח בגללך? האם זה בהכרח בגלל משהו שעשית או שלא עשית? ומי אמר שחייבים לשים אליך לב? האם כולם חייבים לשים אליך לב כל הזמן? האם אתה חייב להיות מושך תשומת לב כל הזמן? איזה סיבות אתה יכול להעלות על דעתך, שהיא לא תשים לב אליך, ושזה לא יהיה בגלל שיש בך משהו שלילי? האם אין שום אפשרות בעולם, שבחורה לא תשים לב אליך, ולא בגלל שאתה לא מספיק טוב במשהו? אולי היא לא מספיק טובה במשהו?

האם יכול להיות שאתה לא היית מפנה תשומת לב לעצמך ואתה היית מתעלם מעצמך, בגלל מחשבות שליליות שאתה חושב על עצמך, וזה מה שגורם לך לחשוב שהיא מתעלמת ממך. כי אחרת, למה שתחשוב שהיא לא שמה אליך לב, בגלל משהו שלילי שיש בך? אז מה הדברים השלילים שאתה חושב שיש בך שבגללן הבחורה לא תרצה להתייחס אליך? למה שלא תטפל בהם / תלמד לקבל אותם? ובכל מקרה, אם היא מתעלמת ממך, האם זה בהכרח אומר שזה בגלל שהיא חושבת עליך, את המחשבות השליליות שאתה חושב על עצמך?


אני מפחד ממבוכה שתהיה אחרי כמה דקות שלא אדע מה לדבר - הנחות יסוד:

אני אפתח איתה שיחה של כמה דקות

>> זאת הנחת יסוד חיובית, אז לא נטיל בה ספק.

אנחנו נרצה להאריך את השיחה מעבר לכמה דקות

>> זאת הנחת יסוד חצי חיובית. מצד אחד זה טוב לחשוב שהבחורה תפתח ותרצה לפתח איתך שיחה של מעל כמה דקות. מצד שני אולי כבר תוך כמה דקות היא תתרשם ממך ותציע לך להחליף מספרי טלפון וכיו"ב. ז"א שהמחשבה שאומרת שבהכרח שהשיחה תתארך למעבר לכמה דקות, היא עצמה לא בהכרח נכונה.

אני אמור לדעת מה לדבר אחרי כמה דקות

>> מי אמר שאתה אמור לדעת מה לדבר? אולי הבחורה אמורה לדעת מה לדבר? אולי יותר טוב שלא תדע מה לדבר? אולי אחרי כמה דקות בכלל לא תרצה לדבר עם הבחורה? מי אמר בכלל שתרצה לדבר איתה אחרי כמה דקות? אולי תרצה שהיא תמצא נושא שיחה? האם אתה חייב להרשים אותה? אולי מספיק שהתחלת איתה והיא תצטרך למצוא איתך נושא שיחה?

אחרי כמה דקות לא אדע מה לדבר

>> למה שלא תלמד ותדע מה לדבר? האם באמת כ"כ קשה למצוא משהו לדבר עליו? או שאתה לומד רוטינות של פיקאפ, ואתה מפחד שהרוטינה של הפיקאפ שלמדת, לא תחזיק זמן מעבר לכמה דקות של שיחה? או במילים אחרות, למה שלא תלמד להיות בן אדם נורמאלי שיודע לפתח שיחה? וכנ"ל האם הכרחי שלא תדע מה לדבר אחרי כמה דקות? האם אין שום אפשרות שכן תדע? האם באמת לא יהיה לך שום רעיון מה לדבר עם הבחורה? מה הסיכוי שלא יהיה לך מה לדבר אחרי כמה דקות? ולמה שלא יהיה לך על מה לדבר עם בחורה אחרי כמה דקות? כי על פי ההיגיון, יותר קל למצוא נושא שיחה עם בחורה ולפתח שיחה עם בחורה, אם כבר דיברת איתה כמה דקות, שאז בעצם זה אומר, שאתה כבר יודע עליה מידע ואז יותר קל לך לפתח איתה נושאי שיחה. אא"כ אתה תוכי כנ"ל, שלומד רוטינות פיקאפ של רוטינות לשיחה עם בחורה, שאז אתה יותר חושש מזה? ואולי אחרי כמה רגעים של שתיקה, כן יקפוץ לך נושא שיחה? ואולי תוך כדי שיחה, תתפתח השיחה לעוד נושאים?

אם לא אדע מה לדבר, ארגיש מכך מבוכה

>> למה שתרגיש מבוכה? האם הכרחי שתדע מה לדבר? ולמה באמת אין לך נושא שיחה איתה? האם זה בגלל שאתה לא מכיר אותה מספיק? אם כן, אז למה שתרגיש מבוכה? הרי זה טבעי שאין לך עדיין על מה לדבר איתה? האם אתה חייב להרגיש נבוך מכך? ואולי גם הבחורה תרגיש מבוכה? ולמה בעצם אין לך נושא שיחה עם הבחורה? אולי בגלל שהיא בעצמה משעממת? האם באמת אתה חייב להרשים את הבחורה ולשוחח איתה? אולי יותר טוב שלא יהיה לך נושא שיחה, וככה היא תצטרך לנסות להרשים אותך? אולי יותר טוב, שאפילו אם יהיה לך על מה לדבר איתה, עדיין עדיף שתשתוק, כדי לשדר לה שהיא צריכה להרשים אותך ולעניין אותך? ומה רע בלשתוק? האם חייבים לדבר? האם אתה יודע שלפעמים קשר טוב, נמדד ביכולת להיות ביחד כששותקים?

אני לא רוצה להרגיש מבוכה

>> למה אתה לא רוצה להרגיש מבוכה? מה רע בלהרגיש מבוכה? האם אתה לא בסדר, כשאתה נבוך? האם אתה נאשם במשהו כשאתה נבוך? במה אתה מאשים את עצמך, כשאתה לא יודע מה לומר לבחורה?

שאלות כלליות

>> מה המחשבות השליליות שאתה חושב על עצמך, כשאתה לא יודע מה לומר לבחורה? מה אתה חושב שהיא חושבת עליך? אתה חושב שאתה משעמם? למה אתה חושב שאתה משעמם? האם אתה באמת משעמם? למה שלא תלמד לא להיות משעמם? ולמה באמת שבחורה תרצה אותך אם אתה משעמם? למה שתנסה לרמות אותה? אולי כדאי שבאמת לא תהיה משעמם? אולי תלמד לפתח שיחה עם בחורה ועם אנשים בכלל? אולי תלמד לפתח שיחה עם עצמך, ולא רק על נושאים של כדורגל, אלא גם על נושאים שמעניינים בחורות? אולי באמת תתחיל להיות בן אדם יותר מעניין?


אני לא רוצה לעשות לעצמי פדיחות - הנחות יסוד:

אם אני אדבר עם הבחורה אני אעשה לעצמי פדיחות

>> האם מחוייב שתעשה לעצמך פדיחות? האם יכול להיות שלא תעשה לעצמך רק פדיחות, אלא גם פדיחות וגם תצא בצורה מכובדת? למה נראה לך שתעשה לעצמך פדיחות? האם בטוח שתעשה לעצמך פדיחות? האם כבר עשית פעם לעצמך פדיחות? האם זה היה כ"כ גרוע? האם ואולי למדת מאז, איך לא לעשות לעצמך פדיחות? המחשבה שאומרת שתעשה לעצמך פדיחות, על מה היא נשענת? מה הסיבות שנראה לך שתעשה לעצמך פדיחות? למה שלא תטפל בסיבות האלה ותקטין את הסיכוי שלך לעשות לעצמך פדיחות? האם יש אפשרות להקטין את הסיכוי שתעשה לעצמך פדיחות? אולי יש דרך למנוע מעצמך לעשות לעצמך פדיחות?

אתה מפחד לעשות לעצמך פדיחות, בעיני מי? בעיני מי אתה מפחד להתפדח? בעיני עצמך? בעיני הבחורה? מה נראה לך שהבחורה תחשוב עליך ושאתה תתפדח ממנו? למה שזה יקרה? באיזה סיטואציה? תאר סיטואציה אפשרית שאתה מתפדח בה. מה קורה בה? מה הסיכוי שהיא תקרה? האם ניתן להקטין את הסיכוי שהיא תקרה? ואולי אתה מפחד להתפדח מול עצמך? מה אתה חושב שתחשוב על עצמך? מה אתה לא רוצה לחשוב על עצמך? ממה אתה בורח?

אני לא רוצה לעשות לעצמי פדיחות

>> למה אתה לא רוצה לעשות לעצמך פדיחות? האם זה רק רע אם תעשה לעצמך פדיחות? האם אסור שתעשה לעצמך פדיחות? מה יקרה אם תעשה לעצמך פדיחות? אז מה אם תעשה לעצמך פדיחות? ונניח שתתפדח ממשהו, האם מחוייב והכרחי שכל האנשים בעולם יחשבו שעשית לעצמך פדיחה? אולי יש דרך כלשהי לראות, שלא עשית לעצמך פדיחה?

שאלות כלליות

>> מה האמת מאחורי הפחד להתפדח? להתפדח, זה אומר להגיע לסיטואציה שתצא בה מצחיק / טיפש / אהבל / חסר ערך וכיו"ב. אבל מה הסיבות שבגללן נראה לך שתתפדח? צריך להתמקד בסיבות האלו ולפתור אותן ולטפל בהן. כדי שלא תחשוש להתפדח. בנוסף, בלי קשר, צריך גם לא לפחד כ"כ להתפדח. אא"כ יש דברים ספציפיים בך, שאתה לא אוהב בעצמך ואתה חושש שהם יצוצו כאשר תתחיל עם הבחורה, ומהם אתה חושש. שאז כמובן צריך לפתור את הפדיחות שיש לך בראש שלך מול עצמך. כי החשש להתפדח מול הבחורה, הוא רק סימפטום, של הפדיחות שאתה עושה לעצמך, בראש שלך.


אם הבחורה לא תרצה אותי, כנראה שזה בהכרח בגלל שאני לא מספיק טוב

>> מי אמר? מאיפה אתה יודע למה באמת היא לא רוצה אותך? ונניח שהיא אומרת לך בפירוש, שאתה לא מספיק טוב במשהו מסוים, נניח שהיא אומרת את זה בפירוש. האם זה בהכרח אומר שזה נכון? האם בהכרח שהיא באמת חושבת ככה עליך? האם בהכרח שהיא חושבת עליך רק מחשבות שליליות? ונניח שהיא באמת חושבת עליך רק מחשבות שליליות, האם זה אומר שהמחשבות שהיא חושבת עליך, שהן נכונות? ואולי היא עצמה מחר תחשוב עליך מחשבות אחרות? והאם כולם חושבים ככה עליך? והאם המחשבות האלו עליך, בהכרח נכונות? ומה בדיוק אתה חושב על עצמך? האם אתה מאמין למחשבות השליליות שאתה חושב שהבחורה חושבת עליך? מה אכפת לך ממה שהיא חושבת עליך? הבעיה בעיקר היא, שאתה צריך ללמוד להשיג ביטחון עצמי אמיתי וערך עצמי אמיתי, לגבי מה שאתה חושב על עצמך, כמו שאני מסביר במקומות אחרים.


הבחורה כנראה יודעת את החסרונות שלי, שאני חושב אותם על עצמי

>> שוב, מי אמר שזה נכון? האם אתה באמת כ"כ שקוף? אולי תלמד לא להיות שקוף? ומי אמר שהבחורה קוראת מחשבות? למה זה נדמה לך? מה המחשבות השליליות שלך על עצמך, שרצות לך בראש שלך תוך כדי שאתה רוצה להתחיל עם הבחורה, מחשבות שגורמות לך לחשוב שגם הבחורה חושבת את זה עליך?


מי בכלל תרצה אותי

>> האם באמת אף אחת לא תרצה אותך? למה שאף אחת לא תרצה אותך? האם יש לך מושג למה בחורה רוצה מישהו? האם באמת נראה לך ששום בחורה בעולם, לא תרצה אותך? האם יש משהו טוב כלשהו שאתה יכול לגרום לבחורה כלשהי? אם כן, למה שהיא לא תרצה אותך בגלל הדבר הטוב הזה?


אני מפחד שהיא תקלוט מי אני באמת

>> מי אתה באמת? למה אתה לא רוצה שהיא תקלוט את זה? איך היא תקלוט את זה? האם ואולי יש דרך למנוע או להקשות על הבחורה לקלוט מי אתה באמת? ואם היא תקלוט אז מה? אתה עצמך חי בשלום עם מי שאתה באמת? למה שלא תלמד להשתנות או לקבל את עצמך ואז לא תפחד שהיא תקלוט את מי שאתה באמת?


אני מפחד שאני אגמגם

>> למה שתגמגם? אולי יש דרך למנוע את זה? ואם כן, שתגמגם קצת או הרבה, אז מה? האם הכרחי שתפחד מזה?


אני מפחד שהיא אפילו לא תסתכל עלי

>> ואם כן אז מה? מה לדעתך זה אומר עליך? או על מה שהיא חושבת עליך? האם זאת אכן האמת? האם היא באמת חושבת את זה עליך?


אם היא לא תרצה אותי, אז זה יגרום לי לא להתחיל עם בחורות אחרות

>> למה? האם הכרחי שתחשוב על עצמך מחשבות שליליות עד כדי כך אם היא לא תרצה אותך? האם בטוח שכל המחשבות השליליות שתחשוב על עצמך, אם היא לא תרצה אותך, האם אתה באמת חייב לחשוב את כל המחשבות השליליות האלו? האם באמת הכרחי שלא תתחיל יותר עם בחורות אחרות? למה לא? ונניח שאיזה תקופה לא תתחיל עם אף אחת, האם זה בהכרח גרוע? ובנוסף, יש כאן מלכודת עצמית. כי לא תוכל להשיג אף אחת, בגלל שאתה רוצה להישאר עם היכולת להשיג בחורות. ואם תפחד להתחיל עם מישהי, בגלל שזה עלול לגרום לכך שלא תתחיל עם אף אחת, אז מה? הרי האלטרנטיבה היא, שבכל מקרה לא תתחיל עם אף אחת. ככה שגם אם תתחיל עם הבחורה והיא לא תרצה אותך, וגם אם זה יגרום לך לא להתחיל עם אף אחת, זה יותר טוב מהמצב העכשווי, שבו אתה בכל מקרה לא מתחיל אפילו לא עם אחת. בנוסף, אולי יש דרך שתלמד איך לא להישבר מכך שהבחורה דחתה אותך ולא רצתה אותך?


אני לא יודע אם היא תרצה אותי

>> אז מה? אז למה שלא תנסה לבדוק? והאם אתה כבר יודע אם אתה תרצה אותה? אז מה אם היא אולי לא תרצה אותך?


אני מפחד שהיא תצחק עלי

>> למה שהיא תצחק עליך? ואז מה אם היא תצחק עליך? ואולי יש דרך להקטין את הסיכוי לכך שהיא תצחק עליך? ואולי אתה יכול ללמוד להקטין את הסיכוי, לכך שתיפגע מכך שהיא תצחק עליך?


בחורות לא אוהבות את איך שאני נראה

>> מי אמר לך? אתה מכיר את כל הבחורות ואת הטעם שלהן? ואולי הן יאהבו בך משהו אחר, ולא רק את איך שאתה נראה? ולמה שלא תנסה להיראות יותר טוב? ולמה שלא תנסה להצליח עם בחורות, בגלל דברים אחרים ולא רק בגלל איך שאתה נראה?


אני לא רוצה להרגיש שהיא מרחמת עלי

>> אולי זה אתה שמלא ברחמים עצמיים על עצמך? למה אתה מרגיש שהיא מרחמת עליך? אולי כי אתה מרגיש מסכן שאתה בלעדיה? האם אתה חייב להרגיש מסכן בלעדיה?


היא לא תרצה אותי

>> האם אתה בטוח בזה במאה אחוז? למה אתה חושב שהיא לא תרצה אותך? האם אתה היית רוצה את עצמך? למה שלא תלמד לרצות את עצמך איך שאתה, או לשנות את עצמך שתרצה את עצמך?


הבחורה האחרונה שהתחלתי איתה, לא רצתה אותי

>> אז מה? למה האחרונה לא רצתה אותך? מסיבה מוצדקת בעיניך? אם כן, תשנה את הסיבה. אם לא, אז אולי הבחורה הבאה כן תרצה אותך, כי הסיבה שהבחורה האחרונה לא רצתה אותך, הסיבה הזאת לא מוצדקת.


למה שהיא תרצה אותי

>> כי אולי היא תחשוב שיש משהו טוב כלשהו בעולם, שיכול לצאת לה מזה שהיא תכיר אותך. האם באמת אין בך שום דבר טוב שיכול לצאת מלהיות איתך?


אני מפחד להרגיש דחוי

>> למה שתרגיש דחוי? ולמה אתה מפחד להרגיש דחוי? מה רע בלהרגיש דחוי? מי אמר שאתה חייב שיקבלו אותך? או שזה בגלל הדברים הרעים שאתה חושב על עצמך? אז אולי כדאי שטפל בהם?


אני לא רוצה להטריד אותה

>> האם אתה באמת מטריד אותה? למה אתה מרגיש שאתה מטריד אותה? מטריד אותה באיזה מובן? מה הופך את ההתנהגות שלך להטרדה כלפיה? האם כל מי שמתחיל עם בחורה ברחוב, מטריד אותה? האם אתה בטוח שבחורה לא רוצה שיתחילו איתה ברחוב? האם לדעתך אתה רק מטריד אותה? או גם קצת מחמיא לה? אם היית היא, האם רק לא היית רוצה שיתחילו איתך? האם אתה מרגיש שאתה הולך לעשות לה דבר רע או טוב, אם היא תכיר אותך? האם בטוח שתטריד אותה? שהיא תרגיש מוטרדת? ואם כן, למה זה מטריד אותך?


היא תוריד לי את הביטחון העצמי

>> למה שהיא תוריד לך את הביטחון העצמי? איך היא תוריד לך אותו? האם הביטחון העצמי שלך תלוי בבחורה? האם הגיוני שהביטחון העצמי שלך יהיה תלוי בבחורה? למה שלא תחזק את הביטחון העצמי שלך, שלא יהיה תלוי בבחורה? האם מחוייב שהביטחון העצמי שלך ירד, אם היא לא תרצה אותך?


אני מפחד שחברות שלה יצחקו עלי

>> למה שהן יצחקו עליך? ואם כן, אז מה? אולי יש דרך להקטין את הסיכוי שזה יקרה? אולי יש דרך לגרום לכך שתלמד, שגם אם זה יקרה, לא תרגיש מכך רע?


אני מפחד לצאת אהבל

>> האם אתה אהבל? למה שתצא אהבל? ואם אתה אהבל או קצת אהבל, למה שלא תלמד לא להיות אהבל? או שתלמד לקבל את זה שאתה אהבל?


אני לא רוצה להיראות מוזר

>> האם אתה מוזר? למה שתיראה מוזר? ואם אתה מוזר או קצת מוזר, למה שלא תלמד לא להיות מוזר? או שתלמד לקבל את זה שאתה מוזר?


אני חושש מהתגובה שלה

>> ממה בדיוק אתה חושש? מאיזו תגובה לדוגמא? למה אתה חושש מהתגובה הזאת? האם הכרחי שתחשוש מהתגובה הזאת? למה? האם זה באמת כ"כ רע? למה?


אני לא יודע מה לעשות אם היא כן תרצה אותי

>> האם אתה בכלל לא יודע מה לעשות? האם אין לך מושג מה לעשות? מה לדעתך אתה אמור לדעת? למה שלא תלמד לדעת מה לעשות? מה יקרה אם לא תדע מה לעשות? האם באמת צריך לדעת מה לעשות?


אין לי ביטחון עצמי - הנחות יסוד:

אין לי ביטחון עצמי

>> למה אין לי ביטחון עצמי? האם אין לי בכלל שום ביטחון עצמי? האם אין לי ביטחון עצמי בשום תחום? כמה אני גרוע בחוסר ביטחון עצמי? האם פעם היה לי ביטחון עצמי? אני לא מרגיש שאני בטוח בעצמי, שמה יקרה או לא יקרה? למה אין לי ביטחון עצמי? האם קרה משהו שגרם לכך שלא יהיה לי ביטחון עצמי? האם יש דרך להעלות את הביטחון העצמי? למה שלא אלמד איך לשפר את הביטחון העצמי? למה שלא אלמד לחזק את הביטחון העצמי? חוסר ביטחון עצמי, זאת הגדרה כללית מידי. צריך להגדיר אותה באופן יותר מדויק, כדי שיהיה ניתן לטפל בבעיה.

אני לא יכול להתחיל עם מישהי, כי אין לי ביטחון עצמי

>> למה לא? מי אמר שאתה חייב ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה? אולי אפשרי להתחיל עם בחורה גם בלי מספיק ביטחון עצמי? מה הדברים הרעים שאתה חושב שיקרו, אם תתחיל עם בחורה, כשאין לך ביטחון עצמי? האם זה בטוח יקרה? האם זה בטוח רע? מי אמר שזה רע? למה זה כ"כ רע? אולי זה לא כ"כ רע?


אני לא אדע מה לומר לה אם היא תשאל אותי שאלה כלשהי - הנחות יסוד:

היא תשאל אותי שאלה כלשהי

>> מי אמר שהיא תשאל אותך משהו? זו הנחת יסוד יחסית נכונה. כי יש היגיון שאם תדברו היא כנראה תשאל אותך משהו בנושא כלשהו.

אני לא אדע איך להגיב על מה שהיא תשאל אותי

>> למה שלא תדע להגיב על מה שהיא תשאל? האם אתה אמור להגיב תגובה מסוימת דווקא? איזה שאלות לדעתך היא יכולה לשאול שלא תדע איך להגיב עליהן? למה שלא תלמד ותעשה סימולציות מראש לשאלות שהיא יכולה לשאול אותך ואיך לענות עליהן? מה הסיכוי האמיתי לכך שהיא תשאל אותך שאלה שלא תדע להגיב לה ושלא תדע מה לענות לה? האם יכול להיות שכן תדע איך לענות לה, אבל אתה חושב שיש תגובה מסוימת אחרת שאתה אמור לענות לה? אולי גם אתה תשאל אותה שאלות שהיא לא תדע לענות לך? מה הסיכוי שהיא תשאל שאלה, שבכלל לא יהיה לך מושג כלשהו מה לענות לה? אולי גם אם לא תדע מה לענות לה תשובה אידיאלית, עדיין תדע לענות לה משהו אחר? וכעיקרון, למה שלא תלמד ותעשה סימולציות של שיחה, של תרגול של שאלות שהיא יכולה לשאול אותך ומה שאתה יכול ואמור לענות? ומה לגבי שאלות לא צפויות, לגבי זה באפשרותך ללמוד איך לענות לשאלות לא צפויות, ע"פ עקרונות מסוימים. ככה שאתה לא אמור לפחד מכך שהיא תשאל שאלה שלא תדע לענות עליה. אא"כ אתה מפחד משאלות ספציפיות... שרצוי שתטפל בהן... כדלקמן.

בגלל שאני לא אדע איך להגיב לה, יקרה משהו רע

>> מי אמר שיקרה משהו רע? אולי תוכל להעביר נושא אם לא תהיה לך תשובה לענות לה? מי אמר שחייב שתהיה לך תשובה לענות לה לכל שאלה שהיא תשאל? מי אמר שאתה צריך לתת לה דווקא תשובות שהיא תאהב? אולי היא דווקא תאהב את זה שאין לך תשובה בשבילה? אולי אם לא תהיה לך תשובה, זה דווקא יעשה טוב לשיחה? האם זה רק רע שאין לך תשובה בשבילה? האם הכרחי שתהיה לך תשובה ספציפית לכל שאלה שלה? מה לדעתך זה אומר עליך שאין לך תשובה לשאלה שלה? האם זה באמת אומר עליך את זה? מה אתה חושב שהבחורה תחשוב עליך אם לא תהיה לך תשובה בשבילה? האם זה באמת אומר את זה עליך? האם באמת הבחורה תחשוב את זה עליך? מה לגבי מצב שלבחורה לא תהיה תשובה בשבילך, האם גם אז תחשוב עליה מחשבות שליליות, שאתה חושב שהיא תחשוב עליך אם לך לא תהיה תשובה? האם הסיפורים השליליים שאתה מספר לעצמך, על מה זה אומר עליך...
שינויים לא מרגיש בנוח לדבר הדרך להאשים עובדה פעולה פיתוח שיחה ביטחון עצמי גבוה פחד להתחיל מת מפחד להעלות ביטחון עצמי אישה אני מפחד אני מפחד לגשת לאישה אני מפחד לגשת לבחורה אני מפחד לגשת לבחורות אני מפחד לגשת לנשים אני מפחד להתחיל עם בחורה אני מפחד להתחיל עם בחורות אני מפחד להתחיל עם בנות אני מפחד להתחיל עם מישהי אני מפחד להתחיל עם נשים אני מפחד לפנות אליה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורות אני מפחד לפתח שיחה עם נשים בחורה בחורות בחירה גישה לאישה גישה לבחורה גישה לבחורות גישה לבנות גישה למישהי גישה לנשים גישה פיקאפ טיפול טיפול ב טיפול בפחד טיפול בפחד גישה טיפול בפחד גישה לבנות טיפול בפחדים טיפולים לגשת לאישה לגשת לבחורה לגשת לבחורות לגשת לבנות לגשת למישהי לגשת לנשים לדבר לדבר עם לדבר עם אישה לדבר עם בחורה לדבר עם בחורות לדבר עם בנות לדבר עם מישהי לדבר עם נשים להתגבר להתגבר על להתגבר על פחד להתגבר על פחד גישה להתגבר על פחד גישה לאישה להתגבר על פחד גישה לבחורה להתגבר על פחד גישה לבחורות להתגבר על פחד גישה לבנות להתגבר על פחד גישה למישהי להתגבר על פחד גישה לנשים להתגבר על פחדים להתחיל להתחיל עם להתחיל עם אישה להתחיל עם בחור להתחיל עם בחורה להתחיל עם בחורות להתחיל עם בנות להתחיל עם מישהי להתחיל עם נשים למה אני למה אני מפחד למה אני מפחד לגשת לאישה למה אני מפחד לגשת לבחורה למה אני מפחד לגשת לבחורות למה אני מפחד לגשת לנשים למה אני מפחד להתחיל עם בחורה למה אני מפחד להתחיל עם בחורות למה אני מפחד להתחיל עם בנות למה אני מפחד להתחיל עם מישהי למה אני מפחד להתחיל עם נשים למה אני מפחד לפנות אליה למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורות למה אני מפחד לפתח שיחה עם נשים לנהל שיחה לפחד לגשת לאישה לפחד לגשת לבחורה לפחד לגשת למישהי לפחד לדבר עם נשים לפחד להתחיל עם אישה לפחד להתחיל עם בחורה לפחד להתחיל עם מישהי לפחד להתחיל עם נשים לפחד לפתח שיחה עם אישה לפחד לפתח שיחה עם בחורה לפחד לפתח שיחה עם מישהי לפנות אליה לפתח לפתח שיחה לפתח שיחה עם אישה לפתח שיחה עם בחורה לפתח שיחה עם בחורות לפתח שיחה עם בנות לפתח שיחה עם מישהי לפתח שיחה עם נשים מטופל מטופלים מטפל מפחד לגשת מפחד לגשת לבחורות מפחד לגשת לבנות מפחד לגשת לנשים מפחד לדבר מפחד לדבר עם נשים מפחד להתחיל עם אישה מפחד להתחיל עם בחורה מפחד להתחיל עם בחורות מפחד להתחיל עם בנות מפחד להתחיל עם מישהי מפחד להתחיל עם נשים מפחד לפנות מפחד לפתח שיחה עם בחורה מפחד לפתח שיחה עם בחורות מפחד לפתח שיחה עם נשים ניהול שיחה נשים עם אישה עם בחורה עם בחורות עם נשים פחד פחד גישה פחד גישה לאישה פחד גישה לבחורה פחד גישה לבחורות פחד גישה לבנות פחד גישה למישהי פחד גישה לנשים פחד גישה פיקאפ פחד ל פחד לגשת פחד לגשת לאישה פחד לגשת לבחורה פחד לגשת לבחורות פחד לגשת לבנות פחד לגשת למישהי פחד לגשת לנשים פחד לדבר פחד לדבר עם אישה פחד לדבר עם בחורה פחד לדבר עם בחורות פחד לדבר עם מישהי פחד לדבר עם נשים פחד להתחיל פחד להתחיל עם אישה פחד להתחיל עם בחור פחד להתחיל עם בחורה פחד להתחיל עם בחורות פחד להתחיל עם בנות פחד להתחיל עם מישהי פחד להתחיל עם נשים פחד לפנות פחד לפתח שיחה פחד לפתח שיחה עם אישה פחד לפתח שיחה עם בחורה פחד לפתח שיחה עם בחורות פחד לפתח שיחה עם מישהי פחד לפתח שיחה עם נשים פחדים פיקאפ פיתוח פיתוח שיחה שבירת פחד גישה שבירת פחד גישה לנשים שיחה שיחה עם אישה שיחה עם בחור שיחה עם בחורה שיחה עם מישהי
בחירה / בחירה חופשית - הכל כולל הכל על בחירה / בחירה חופשית - רשימת כל הנושאים
בחירה בחירה חופשית - הכל כולל הכל על בחירה בחירה חופשית - רשימת כל הנושאים בחירה בחירה אישית בחירה בחיים ללא ילדים בחירה בין חסרונות בחירה בין טוב לרע בחירה בלב שלם בחירה בלי חיסרון בחירה בלי טוב ורע בחירה וידיעה בחירה חופשית בחירה חופשית אלוהית בחירה חופשית אמיתית בחירה חופשית באמת בחירה חופשית בתהליך טיפולי בחירה חופשית האם יש בחירה חופשית זה טוב או רע בחירה חופשית חלקית בחירה חופשית לאלוהים בחירה חופשית לעשות בחירה חופשית לעשות כרצונו בחירה חופשית מהי בחירה חופשית מלאה בחירה חופשית על הכל בחירה חופשית רגשית בחירה חופשית של אלוהים בחירה חופשית של תינוק בחירה טוב או רע בחירה לא טובה בחירה ללא סיבה
מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת ה"אני"? איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? האם באמת יש לנו בחירה או לא? מה ההבדל בין רצון אישי לרצון המציאות?
... בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת האני? איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? האם באמת יש לנו בחירה או לא? מה ההבדל בין רצון אישי לרצון המציאות? מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? בשיחה מעמיקה ומפורטת עוסק אליעד כהן בנושא הבחירה החופשית, ומדגיש את חשיבות ההבנה האם האדם פועל מתוך רצונו האמיתי או מתוך אילוץ רגשי. האדם עשוי להרגיש שחובה עליו להבין האם קיימת בחירה חופשית כדי לתפקד בחיים, דבר שלדברי אליעד כהן מעוות את החקירה והופך אותה ממקור להנאה ולחקירה טבעית לכפייה עצמית הגורמת סבל. לדוגמה, הוא מתאר אדם שחוקר את נושא הבחירה החופשית מתוך מחשבה שאם לא יבין זאת, הוא לא יצליח להרגיש חופשי במערכות יחסים ובחיים באופן כללי. האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? לפי אליעד, כדי להבין באמת מהי בחירה חופשית, על האדם להגדיר בצורה מדויקת מה המשמעות של אין לי בחירה. משמעות ההבנה שאין בחירה היא שהרצונות שהאדם חווה כשלו, אינם באמת שייכים לו אלא למציאות עצמה. למשל, כשאדם רוצה לשתות מים, התחושה היא שהוא רוצה זאת בעצמו, אך אם אין בחירה, הרצון לשתות לא נובע ממנו אלא מתוך תהליך עמוק יותר המונע על ידי המציאות. במצב כזה, האדם הוא מעין רובוט שפועל מתוך תכנות קוסמי, ולא מתוך בחירה מודעת ואישית. האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? אליעד כהן מציע לבחון את השאלה מתוך נקודת מבט חווייתית ולא רק פילוסופית. לדעתו, כאשר נעלמת התחושה של אני נפרד, נוצרת חוויית חופש עמוקה. ... מגלה שאין לו שליטה על הרגשות שלו, ואין הוא אחראי אם הוא מרגיש כאב או שמחה - הכל קורה דרכו, והוא משוחרר מהלחץ ומהאשמה האישית לגבי האירועים שמתרחשים בחייו. האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? השאלה שעולה בשיחה היא, מדוע חשוב לנו להרגיש רגשות כמו כעס או אכזבה אם אנו מבינים שאין לנו שליטה אמיתית על האירועים. אליעד מסביר שיש רמות ... לרגשות אישיים כמו אשמה או כעס, אלא רק למציאות שפועלת דרכו. האדם שחווה את האמת הזו מתנתק מזהותו האישית, ומתאחד עם המציאות הקוסמית. איך ניתן לחיות בפועל בלי תחושת בחירה? למרות ההבנה העמוקה שאין בחירה חופשית, האדם חייב ביום - יום להמשיך לחיות ולפעול כאילו הוא בעל בחירה. לדוגמה, אם אדם רואה מחבל - הוא יברח, אך במקביל יכול להרגיש שזה אלוהים שבורח מעצמו. כך נוצרת חוויה כפולה שבה האדם פועל בעולם מתוך תחושת בחירה, אך במקביל מודע לכך שכל האירועים נקבעים על ידי המציאות, כמו דמויות בחלום של החולם עצמו. האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת האני? אליעד מבהיר כי מי שמבין לעומק שאין לו בחירה, מבין שהמחשבות והרצונות הם לא שלו באופן אישי, אלא שייכים למציאות עצמה. אדם כזה מפסיק להיאבק עם אנשים, מפסיק להילחם במציאות, ומתחיל לפעול בצורה הרמונית עם היקום. במקום להיות אני נפרד שנאבק, הוא הופך להיות ביטוי ישיר של הרצון הקוסמי, וזה משחרר אותו מהלחצים ומהקונפליקטים הפנימיים. איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? גם לאחר ההבנה העמוקה הזו, האדם ממשיך לתפקד בעולם - לאכול, לנהל מערכות יחסים, לעבוד, ואף להתווכח או לריב אם יש צורך. אך ברקע הוא מודע שכל מה שקורה הוא רצון ... בתוך חלום, והפעולות שלו הן ביטויים של אותו רצון. למשל, כשאדם אומר אני אוהב אותך, זו לא באמת החלטה אישית שלו, אלא ביטוי של רצון המציאות המתגלם דרכו. כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? ההבנה שאין בחירה חופשית, לדברי אליעד, אינה משתקת אלא משחררת את האדם מלחצים, מתחושות אשמה ומתסכול. האדם פועל בעולם מתוך קבלה מלאה של המציאות, ולא מתוך מאבק. דווקא ההבנה שאין בחירה מאפשרת לאדם לחוות אהבה אמיתית, כי הוא הופך להיות פרפר של אלוהים, כלי ביטוי נקי של הרצון הקוסמי, ללא תלות במאבקים הפנימיים של האגו האישי שלו. האם באמת יש לנו בחירה או לא? אליעד כהן מסביר כי לא מדובר בשאלה של כן או לא. ישנן רמות שונות של תודעה: ברמה אחת יש בחירה , וברמה אחרת אין
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
... + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה? האם קיימת בחירה חופשית אמיתית במציאות שלנו? הרעיון שאליעד כהן מציג בהרצאה עוסק בשאלה העמוקה: האם קיימת באמת בחירה חופשית לאדם או אפילו לאלוהים? כאשר אנשים שואלים על בחירה חופשית, הם מניחים מראש שלאלוהים עצמו יש בחירה חופשית. אולם לפני ששואלים אם לאדם יש בחירה חופשית, עלינו לברר אם בחירה חופשית קיימת בכלל במציאות, אפילו אצל אלוהים. בחירה חופשית, בהגדרתה הפשוטה, היא מצב שבו לאדם יש רצון, התלבטויות בין כמה אפשרויות, והוא בוחר מה לעשות בהתאם לרצונו. מדוע לאדם אין באמת בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד כהן מסביר בפירוט רב את הסיבה המרכזית לכך שלאדם אין בחירה חופשית אמיתית. האדם לא באמת שולט ברצונות שלו. כדי לפעול, אדם חייב קודם לרצות לבצע את הפעולה. אולם ... יותר מגיע מרצון פנימי עוד יותר, וכך הלאה עד הרצון הראשון, שאותו האדם לא בוחר כלל. אם האדם יסתכל פנימה, הוא יבחין שאין לו יכולת לבחור את הרצון הראשון שלו. במילים אחרות, הרצונות פשוט מתהווים בתוכו בלי שליטתו. האם לאלוהים באמת יש בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד מסביר שגם לאלוהים אין באמת בחירה חופשית, במיוחד כאשר מסתכלים על הרעיון מזווית של אחדות מוחלטת. בפרספקטיבה האמיתית ביותר, שבה הכל אחד ואין הפרדה, אין אפילו משמעות למושג בחירה, כי אין נפרדות ואין שום שינוי או הבדל שיאפשר בחירה. במצב הזה, אלוהים לא יכול לבחור כי אין לו אופציות לבחור מתוכן. גם בפרספקטיבה שבה אלוהים ברא את העולם, עדיין מתברר שאין לו באמת בחירה חופשית. אנשים חושבים שאם אלוהים היה יכול לברוא או לא לברוא את העולם, אז הוא בהכרח בחר לעשות זאת. אבל אליעד מדגיש שהאפשרות לעשות או לא לעשות אינה מעידה על בחירה אמיתית. יכול להיות שאלוהים הוכרח לברוא את העולם, משום שאולי הוא מוגבל לעשות רק את מה שהוא עושה בפועל. ... אין אחדות מוחלטת. אליעד מציין שהרצון הראשון לא יכול היה להיווצר מתוך בחירה קודמת, מכיוון שלא היה שום רצון קודם. לכן הרצון הראשון נוצר מעצמו, בלי שאלוהים באמת בחר בו באופן מודע. ברגע שנוצר הרצון הראשון ללא בחירה, כל המשך התהליך גם הוא ללא בחירה. האם לאלוהים יש בחירה חופשית או שהוא מוגבל? ברגע שמגדירים שאלוהים ברא את העולם, בהכרח נוצרת הגבלה, כי יש הבדל בין אלוהים ... הוא כבר לא אחדות מוחלטת. לפני שנוצר הרצון הראשון לא היתה לאלוהים אפשרות בחירה, משום שלא היתה נפרדות ולא היה הבדל בין אפשרויות. מכאן שהרצון הראשון הופיע ללא בחירה. מדוע בכל זאת ישנה בחירה חופשית במובן גבוה יותר? למרות שאליעד כהן מסביר שלאלוהים ולאדם אין באמת בחירה חופשית במובן הרגיל, הוא מציג מושג עמוק יותר של
חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
... הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע? האם יש לאדם בחירה חופשית באמת? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה בהרצאה היא: האם יש לאדם בחירה חופשית? זו אחת השאלות הפילוסופיות העמוקות ביותר שמעסיקות אנשים מזה דורות. אליעד כהן מסביר שחשוב לחפש את האמת ללא אינטרסים אישיים, מכיוון שברגע שאדם מגיע עם אינטרסים לתשובה מסוימת, הוא עלול לפספס את האמת האובייקטיבית. לפני שאדם שואל האם קיימת בחירה חופשית, עליו לבדוק מהם האינטרסים שלו שיגרמו לו להעדיף תשובה מסוימת. לדוגמה, כאשר אדם שואל האם העולם טוב או רע, הוא נוטה להעדיף את התשובה שהעולם טוב, משום שיותר נעים לחיות במציאות שבה ישות מיטיבה עומדת מאחורי הדברים. באותו אופן, לאדם יש אינטרס ברור לחשוב שיש לו בחירה חופשית, מכיוון שאף אחד לא רוצה להרגיש שאין לו שליטה על חייו. למה לאדם יש אינטרס להאמין שיש לו בחירה חופשית? אליעד מסביר שיש לאדם אינטרס חזק מאוד להאמין שהוא בעל בחירה חופשית, משום שהאדם רוצה להרגיש חופשי ובשליטה. תחושת החופש והשליטה היא חלק חשוב מאוד בזהות של האדם. לדוגמה, אנשים עובדים קשה כדי להרוויח יותר כסף, לא רק בשביל הכסף עצמו, אלא כדי להגדיל את טווח אפשרויות הבחירה שלהם. זו הסיבה שאדם הזוכה בלוטו חש כל כך שמח - כעת הוא יכול לבחור מתוך אפשרויות רבות יותר. אליעד מביא דוגמה נוספת וקשה יותר, של אישה שנאנסת. מדוע הפגיעה כה קשה ומשפילה? כי הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות לאדם זה לקחת ממנו את הבחירה החופשית. ההשפלה העמוקה היא שהמציאות מתרחשת בניגוד מוחלט לרצון של האדם. אנשים פוחדים פחד עמוק מאובדן שליטה - הם מפחדים לאבד את אחיזתם במציאות, להשתגע או להפסיק לשלוט בתנועות שלהם. לכן, האינטרס העמוק ביותר הוא תמיד להגיע למסקנה שיש לאדם בחירה חופשית. האם תחושת הבחירה משקפת את המציאות? אליעד כהן מדגיש את ההבדל בין תחושת הבחירה לבין המציאות עצמה. הוא מביא דוגמה של אדם שחולם חלום - האדם יכול להרגיש דברים, אבל זה לא אומר שהתחושות משקפות את המציאות. באותה צורה, התחושה שיש לאדם בחירה חופשית לא בהכרח מעידה על כך שהאדם באמת שולט במציאות. למעשה, האדם אולי יכול לבחור מה לעשות בפועל, אך הוא לא שולט במה הוא רוצה לעשות מלכתחילה. לדברי אליעד, הרצון הראשוני לא נקבע על ידי האדם עצמו. האדם לא בחר להיוולד, לא בחר להיות קיים, ולא בחר את ... הוא לא שולט ברצונותיו עצמם. מכאן שהאדם למעשה אינו שולט במציאות באופן מלא, אלא רק באופן חלקי ומוגבל. מדוע הבחירה החופשית היא מקור הסבל של האדם? אליעד מסביר שהסבל האמיתי של האדם הוא לא מכך שאין לו בחירה, אלא מכך שהוא מאמין שיש לו בחירה חלקית ומוגבלת. אילו לאדם הייתה בחירה מלאה ובלתי מוגבלת, הוא פשוט היה עושה כל דבר שרוצה, בלי התלבטויות וספקות. אך המציאות היא שהבחירה של האדם מוגבלת, ולכן הוא סובל ומתלבט מה לעשות, אם להתגרש או להישאר, אם להתפטר או להישאר בעבודה. לפעמים אדם אפילו מעדיף שלא תהיה לו בחירה, כדי להיפטר מהסבל של ההתלבטות. כאשר לאדם ברור לחלוטין שאין לו שליטה ושום בחירה, באותו רגע הרצון שלו מתבטל לגמרי. הוא כבר לא רוצה לשנות את המציאות, כי הוא יודע שהוא לא יכול לשנות אותה. במצב כזה, האדם חש שחרור מוחלט, משום שאין יותר פער בין הרצוי למצוי. אז המציאות עצמה הופכת להיות בדיוק כפי שהוא רוצה. האם גם לאלוהים יש בחירה חופשית? אליעד כהן ממשיך ומסביר שגם לאלוהים עצמו אין בחירה חופשית, משום שגם הרצון של אלוהים נוצר ללא רצונו. אלוהים לא יכול היה לבחור את הרצון שלו עצמו, כי מלכתחילה לא היה לו רצון. מכאן שגם הגורם הראשון, כביכול אלוהים, אינו בעל בחירה חופשית. האדם המבין זאת לעומק הופך להיות האלוהים הראשון האמיתי, שמשמעותו שהאדם חווה את המציאות כולה כביטוי של רצונו העצמי. איך ניתן להשתחרר מהסבל באמצעות הבנת היעדר הבחירה? אליעד כהן מדגיש שהבנה עמוקה ואמיתית שאין לאדם שום בחירה מובילה לשחרור מוחלט. כאשר אין לאדם רצון שונה מהמציאות, הוא חווה שלמות אמיתית, משום שהכל קורה בדיוק כפי שהוא רוצה. הוא כבר לא סובל מהפער בין הרצון למציאות, ואין לו ...
האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית?
האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית?
... יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית? האם יש לאדם בחירה חופשית? האם באמת קיימת בחירה חופשית לאדם, או שכל פעולה ... נקבעת מראש? אליעד כהן עוסק בשאלה זו לעומק, תוך הבאת דוגמאות מפורטות רבות והסברים מגוונים הממחישים את הסוגיה בצורה יסודית ביותר. מהי בכלל בחירה חופשית? אליעד מתחיל בשאלה האם אדם באמת בוחר את מה שהוא עושה או את מה שהוא רוצה, ומציג את התפיסה האינטואיטיבית של רוב האנשים שמאמינים שיש להם בחירה חופשית. הוא מצטט את רבי נחמן שאומר שהבחירה החופשית מתבטאת באופן פשוט: אם אדם רוצה הוא עושה, ואם לא רוצה הוא לא עושה. אבל מצד שני, אליעד גם מביא את הגישה הנגדית לפיה אין לאדם בחירה חופשית כלל. הוא מבהיר כי לפי הגישה שאין בחירה, כל פעולה שאדם עושה נקבעת מראש, ואין באמת אפשרויות לבחור ביניהן. הוא נותן דוגמאות יומיומיות פשוטות כמו ההחלטה לשבת או לעמוד, ומנסה לברר האם באמת האדם בוחר בכל אחת מהפעולות הללו, או שפעולותיו מונעות על ידי סיבות נסתרות שאין לו שליטה עליהן. האם אפשר להוכיח שיש בחירה חופשית? אליעד עובר לשאלה האם ניתן להוכיח בצורה חד - משמעית שיש או שאין בחירה חופשית. הוא מסביר שהוכחה ... שכן כל ניסיון להוכיח לכיוון אחד מיד מציב שאלות ובעיות לגבי הכיוון הנגדי. לדוגמה, הוא מבקש מאחד המשתתפים לתת דוגמה לפעולה שיש לו עליה בחירה . המשתתף אומר שהוא בוחר את המילים שהוא אומר ברגע זה. אליעד שואל אותו בחזרה: מי בוחר לך את המחשבה שממנה המילים מגיעות?, ומכאן הוא ממשיך ומפרק את שאלת הבחירה למרכיביה: האם האדם הוא זה שבוחר את מחשבותיו, או אולי גם המחשבות עצמן באות ללא בחירה? מי בוחר את הרצון של האדם? אליעד מעלה נקודה חשובה נוספת לגבי הרצון עצמו - האם האדם בוחר את הרצון שלו, או שהרצון פשוט מופיע בתוכו? אם האדם לא בוחר את הרצון, אז האם אפשר בכלל לומר שיש לו בחירה? הוא ממחיש את זה דרך דוגמה ... בחר לבצע את הפעולה? מצד אחד אפשר לומר שלא, כי הוא נדחף ולא בחר בעצמו לבצע את הפעולה. מצד שני, אם האדם דוחף בכוונה תחילה, ברור לנו שיש כאן בחירה ואחריות. אך מה קורה כשהמצב ...
האם יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה
האם יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה
... יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה האם יש בחירה חופשית או שהכל מוכתב מראש? אליעד כהן עוסק בשאלה מהותית ומורכבת: האם יש בחירה חופשית או שהכל דטרמיניסטי ומוכתב מראש? הוא מציג באופן מפורט שתי הוכחות מנוגדות, כאשר הוא טוען שניתן להוכיח באופן מוחלט שיש בחירה חופשית, וניתן גם להוכיח באופן מוחלט שאין בחירה חופשית. הדיון נפתח בשאלה מהי בכלל בחירה. אליעד מסביר שבחירה היא מצב שבו אדם רוצה משהו, ובהתאם לרצונו, הוא גורם לדבר לקרות. מה ההגדרה המדויקת של בחירה חופשית? אליעד מפרק את המושג בחירה חופשית ומסביר אותו לעומק. אם אתה עושה דבר מסוים מתוך רצון, לכאורה אתה בוחר לעשות אותו. לדוגמה, אם אדם רוצה לשתות מים, אז הוא שותה כי היה לו רצון, ולכן לכאורה זו בחירה. אולם, אליעד שואל מיד: מדוע האדם רצה לשתות? התשובה היא משום שהיה לו חיסרון. כאשר אדם פועל מתוך חיסרון, זו כבר לא בחירה חופשית אמיתית. בחירה חופשית מוחלטת היא כאשר לאדם אין שום דחף ... והוא בכל זאת פועל. האם אלוהים בחר לברוא את העולם? אליעד ממשיך להסביר את הנושא דרך דוגמה של אלוהים. האם לאלוהים, שלכאורה מושלם ואין לו שום חיסרון, הייתה בחירה חופשית כאשר ברא את העולם? אם אלוהים הוא ... כי רצה, מיד עולה השאלה, למה הוא רצה אם לא חסר לו כלום? לומר שאלוהים רצה בלי סיבה זה בעצם לומר שהוא פעל ללא שום סיבה וללא שום דחף, וזה מנוגד להגדרה שלנו לבחירה. ולכן, אם פעולה נעשית ללא שום רצון או סיבה, זו כבר לא בחירה. מכאן ניתן להסיק שאלוהים בעצם לא בחר ... קרה מעצמו. האם אפשר לרצות בלי שיש חיסרון? אליעד מוסיף ומחדד את העניין: לומר שאלוהים רצה משהו ללא שום סיבה, זה כמו להגיד שאלוהים רצה בלי לרצות, או בחר בלי לבחור. אם אדם עושה פעולה בלי רצון או ללא קשר לרצונו, לא ניתן לקרוא לכך בחירה. מצד שני, לומר שרצה מתוך חיסרון, גם זה לא נקרא בחירה חופשית, אלא תוצאה של חיסרון שחייב אותו ... של האבן שנופלת ושוברת את המדרכה? אליעד נותן דוגמה: כשאדם הולך ברחוב ונופלת לו ביצה על המדרכה, האם הוא בחר לשבור את הביצה? ודאי שלא. הדבר פשוט קרה, ללא בחירה. באופן דומה, אם אלוהים יצר את העולם ללא שום חיסרון, אז גם הוא לא בחר אלא הבריאה התרחשה בעצמה, כמו שהאדם שנופל ושובר את המדרכה לא בוחר בכך באמת. למה אי אפשר להוכיח חד - משמעית שיש או אין בחירה? אליעד מראה שיש בעיה לוגית בלהוכיח את קיום או אי קיום הבחירה החופשית. אם אדם עושה פעולה בגלל רצונו, הוא לא באמת יכול להתנגד לרצון, ואז זו לא בחירה חופשית. אם הוא עושה פעולה ללא סיבה, זו גם לא בחירה אמיתית כי היא קרתה מעצמה. הוא נותן ... אם אדם טוען שהוא יכול להתנגד לרצונו, אז נשאל מדוע הוא בחר להתנגד לו? אם הוא עונה: כי רציתי, הרי שהרצון שוב שולט בו והוא לא באמת חופשי. כך, כל הגדרה של בחירה מובילה לפרדוקס שבו אי אפשר באמת להגיע ...
אפשרויות בחירה בתהליך רכישה, פחד מהחמצה של לקוח, FOMO של לקוח, קבלת החלטות בזמן רכישה, לתת ללקוח לבחור, לתת ללקוח להחליט, אפשרויות בתהליך מכירה, אפשרויות בתהליך רכישה, האם להציג ללקוח אפשרויות בחירה? לבחור לקנות, האם לתת אפשרויות בחירה ללקוח? בחירה בתהליך מכירה, אפשרויות בחירה בתהליך מכירה
... בחירה בתהליך רכישה, פחד מהחמצה של לקוח, FOMO של לקוח, קבלת החלטות בזמן רכישה, לתת ללקוח לבחור, לתת ללקוח להחליט, אפשרויות בתהליך מכירה, אפשרויות בתהליך רכישה, האם להציג ללקוח אפשרויות בחירה? לבחור לקנות, האם לתת אפשרויות בחירה ללקוח? בחירה בתהליך מכירה, אפשרויות בחירה בתהליך מכירה כאשר באים למכור מוצר ללקוח, צריכים לדעת איך משפיע על הלקוח המצב שבו יש לו כמה אפשרויות בחירה שונות, שהוא צריך לבחור ביניהן. כגון לדוגמא לקוח שבא לרכוש רכב, שאפשרי להציג לו רכב אחד ולומר לו שיש לו רק אפשרות בחירה אחת של לרכוש או לא לרכוש את הרכב. אבל אפשרי גם לומר לו, שיש לו כמה אפשרויות בחירה, של כמה דגמים שונים וכולי. אז איך בעצם משפיעות אפשרויות בחירה על תהליך הרכישה. ואתן כאן כמה נקודות מבט. יכול לדוגמא להיות לקוח, שרוצה להרגיש שהוא בוחר בין אפשרויות שונות ושהוא לא רוצה ... לרכישה, לא בגלל שהמוצר לא טוב לו, אלא בגלל שהוא מרגיש שהעסקה נכפית עליו. במקרה כזה לדוגמא, יש היגיון לתת ללקוח אפשרויות בחירה, כדי שהוא ירגיש שהוא בחר בחירה חופשית שלו, בתהליך המכירה. יכול גם ... את המוצר, אנחנו נרצה לגרום לו לראות עוד יותר טוב את היתרונות של המוצר X. ואת זה נוכל לעשות על ידי זה שניתן לו עוד אפשרות בחירה של מוצר Y שהוא הרבה פחות מתאים ללקוח ... להרשות לעצמו לרכוש אותו. אבל שמצד שני הלקוח ירגיש שהוא כן תאורטית יכול לרכוש אותו. כדי שהוא ירגיש שכן יש לו כאן אפשרות בחירה. ואז כאשר הלקוח רואה כמה אפשרויות בחירה, שרק אחת מהן טובה לו, אז בעצם מופעלת ... רכישה. ואז נשתל ללקוח במוח, שכאילו הוא חייב לרכוש, רק שהוא מתלבט לגבי האפשרויות. אפשרות נוספת, שנציג ללקוח עוד אפשרויות בחירה, כדי לשדר לו אמינות בתהליך המכירה, ... חוששים שהלקוח יחשוב לעצמו, שלא הגיוני שהמוצר מתאים לו. או שאולי המוצר לא בהכרח מתאים ללקוח, אז נוכל להציג ללקוח אפשרויות בחירה, כדי לשדר ללקוח שיש כאן תהליך של ... סיכוי לסגור את ההצעה השניה, כי היא משדרת ללקוח אמינות, לגבי איש המכירות. עד כאן היו רעיונות ללמה כן לתת ללקוח כמה אפשרויות בחירה. אבל צריכים לדעת שכאשר נותנים ללקוח כמה אפשרויות בחירה, יש בזה גם חסרונות. לדוגמא לקוח שקשה ... בכל אחת מהאפשרויות, את החסרונות שיש בה, בגלל שהוא ראה את היתרונות שיש באפשרויות האחרות. בכל המקרים האלו, לתת ללקוח אפשרות לבחור בין מוצרים שונים עשויה להרוס את העסקה. ... להחלטה. כמו חמורו של בורידן, שלא ידע אם לאכול או לשתות, אז הוא מת ברעב ובצמא בו זמנית. ולכן, כאשר נותנים ללקוח אפשרויות בחירה, חייבים לקחת בחשבון האם וכמה אפשרויות בחירה לתת ללקוח. איך להציג כל אפשרות בחירה, מה לפני מה וכולי? אילו אפשרויות בחירה לתת ללקוח וכולי. ולזכור? שלפעמים העסקה ... שיש יותר מידי אפשרויות, שאז הן מקשות על ההחלטה. כי המוצר לעולם אינו מושלם. ויש כאלו שמתקשים לקבל החלטות. ועודף אפשרויות בחירה, ישפיע עליהם לרעה. בקיצור, צריכים לבחור בחוכמה איך להציג ללקוח אפשרויות בחירה.
תחושת בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית
תחושת בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית
... בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית האם באמת קיימת בחירה חופשית? אליעד כהן מציג בהרצאה זו ניתוח מעמיק על מושג הבחירה החופשית, תחושת בחירה חופשית, וההבדל בין רצון חופשי לבין רצון כפוי. השאלה המרכזית שעומדת בבסיס ההרצאה היא האם באמת יש לאדם בחירה חופשית, או שמא הכל כפוי עלינו על ידי המחשבות והתחושות שבתוכנו. אליעד מסביר כי כאשר אנו עושים פעולה כלשהי, יש לנו תחושה שהפעולה נעשית מתוך בחירה חופשית או מתוך כפייה. הוא מציג את המנגנון הפסיכולוגי והקוגניטיבי שמייצר תחושות אלו. המוח שלנו מורכב מכמה סוגים של מחשבות: מחשבות שמתארות את המציאות (לדוגמה: יורד גשם). מחשבות ... שמתארות את הרצונות שלנו לגבי הפעולות האלה (אני רוצה ללכת). כאשר המחשבות האלה תואמות אחת לשנייה (אני הולך ואני רוצה ללכת), נוצרת תחושה של בחירה חופשית. לעומת זאת, כאשר יש פער בין המחשבות (אני הולך ואני לא רוצה ללכת), נוצרת תחושת כפייה. מהי כפייה ומה קובע אם פעולה נכפתה עלינו? אליעד מפרק את מושג הכפייה. כפייה מוגדרת ... מחייב אותו לאכול והוא מתנגד לכך, תיווצר תחושת כפייה. אבל אם הוא מקבל את הסיבה ורוצה לאכול, אין תחושת כפייה. האם פעולה הנעשית מתוך סיבה נחשבת לבחירה חופשית? אליעד מתאר מצב שבו אדם עושה פעולה בגלל סיבה ברורה - למשל אוכל בגלל שהוא רעב. האם פעולה כזו היא בחירה או כפייה? התשובה, לפי אליעד, תלויה בהתייחסות של האדם לסיבה: אם האדם מקבל את הסיבה, הוא יחווה תחושה של בחירה. לעומת זאת, אם האדם מתנגד לסיבה אך עדיין מבצע את הפעולה, הוא יחוש כפייה. אליעד מציין שאין דבר כזה פעולה בלי סיבה. לכל פעולה יש סיבה, ולכן אין בחירה חופשית מוחלטת, אך באותו זמן אין גם כפייה מוחלטת. בכל פעולה שאדם עושה, יש תערובת של תחושת בחירה ותחושת כפייה, וההבדל הוא רק במידת ההתנגדות הפנימית של האדם לסיבות הקיימות. האם אפשר לרצות משהו בלי סיבה בכלל? אליעד מסביר שלא ניתן לרצות משהו ללא סיבה. עצם קיומו של רצון מעיד ... גם מה שנתפס כרצון חופשי הוא בעצם תוצאה של סיבות נסתרות או גלויות. אין רצון שמכונן את עצמו ללא סיבה או ללא קשר לסיבות אחרות. האם קיימת תחושת בחירה אמיתית או שהכל משחק של מחשבות? אליעד מדגיש כי תחושת הבחירה היא למעשה משחק של מחשבות. המוח אומר לנו בו - זמנית מה אנחנו עושים ומה אנחנו רוצים לעשות, והשילוב בין המחשבות הללו הוא שיוצר תחושת בחירה או תחושת כפייה. כאשר אנחנו מזדהים עם סיבה מסוימת, נרגיש שבחרנו בה, אבל כאשר אנחנו חשים שסיבה מסוימת נכפית עלינו ואנחנו מתנגדים אליה, נחווה זאת ככפייה. הוא מביא דוגמה של תסמונת טורט - אדם שמזיז את ידו באופן בלתי רצוני וללא סיבה ברורה. פעולה כזו אינה נחשבת לבחירה חופשית משום שאין לה סיבה מודעת. אך אם האדם חש שהיה יכול להתנגד לפעולה ועדיין מבצע אותה, הוא יוכל לחוות את הפעולה כבעלת סיבה, אפילו אם אינה מודעת לחלוטין. מהי ההגדרה הנכונה של בחירה חופשית? אליעד מציין שאין הגדרה מוחלטת וחד - משמעית לבחירה חופשית. מדובר במושג סובייקטיבי לחלוטין, והוא תלוי בפרשנות האישית שלנו לגבי המושגים רצון, סיבה וכפייה. ההגדרה שלנו לבחירה חופשית יכולה להשתנות בהתאם לנקודת המבט או למצב הרוח שלנו. לכן, הדיון סביב בחירה חופשית הוא במידה רבה דיון על המשמעות האישית שכל אדם נותן למושגים אלו. האם יש בחירה או אין בחירה בכלל? לסיום, אליעד מבהיר כי מבחינה מוחלטת, לא קיימת בחירה חופשית מלאה אך גם לא קיימת כפייה מוחלטת. המציאות היא תמיד איפשהו באמצע: מצד אחד, שום דבר אינו מתרחש ללא סיבה, ולכן אין בחירה חופשית מוחלטת. מצד שני, אנחנו תמיד יכולים למצוא נקודת מבט שבה נרגיש שהדברים קורים בהתאם לרצוננו, ולכן אין גם כפייה מוחלטת. הכל תלוי בפרשנות האישית ובאופן שבו המחשבות מתעצבות במוחנו. האם יש בחירה חופשית? מהי כפייה? תחושת רצון חופשי האם הכל כפוי מראש? האם רצון בלי סיבה אפשרי? ההבדל בין כפייה ל
סוד הבחירה החופשית, פרדוקס הבחירה החופשית, הוכחות שאין בחירה חופשית, הוכחות שיש בחירה חופשית, סוד החלל הפנוי, האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? חופש הבחירה, רצון חופשי
סוד הבחירה החופשית, פרדוקס הבחירה החופשית, הוכחות שאין בחירה חופשית, הוכחות שיש בחירה חופשית, סוד החלל הפנוי, האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? חופש הבחירה, רצון חופשי
... הבחירה החופשית, פרדוקס הבחירה החופשית, הוכחות שאין בחירה חופשית, הוכחות שיש בחירה חופשית, סוד החלל הפנוי, האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? חופש הבחירה, רצון חופשי האם יש בחירה חופשית או אין בחירה חופשית? בהרצאה הזו, אליעד עוסק בשאלת הבחירה החופשית, תוך התמקדות בפרדוקס שבו היא כרוכה. הוא מעלה את השאלה האם יש לנו בחירה חופשית או שזו אשליה, ודן בהבטים השונים של המושג. במהלך השיחה, אליעד מבצע חקירה פילוסופית עמוקה של מהות הבחירה, בחינה של הוכחות לכאן ולכאן, ומציג נקודות שמערערות על קיומה של בחירה חופשית. ההתחלה של השיחה עוסקת בבחירה חופשית מבחינת חוויית האדם. כל אחד מרגיש שיש לו רצון חופשי, ושהוא בוחר את מעשיו, אך אליעד שואל: אם אכן יש לנו רצון חופשי, מדוע אנחנו מנסים לשכנע אחרים לבחור בדרך שלנו? אם אין להם בחירה חופשית, מדוע להתאמץ לשכנע אותם במה שאנו חושבים שהוא נכון? לאחר מכן, אליעד מציין את הבעיה בהנחה שיש בחירה חופשית: אם יש לי בחירה חופשית, למה כל מה שאני עושה ... הוא מדבר על האפשרות שיש עקרונות שמניעים אותנו ושהם בעצם מהווים את הרצונות שלנו. שיחה זו מתפתחת לכדי עיון בפרדוקסים של הבחירה החופשית. אליעד טוען שלעיתים יש תחושה של בחירה חופשית, אך האם אנחנו באמת בוחרים? האם אנו יכולים לשנות את הבחירות שלנו באמת, או שמא אנחנו נגרמים לבחור על פי תנאים חיצוניים? האם אנחנו בוחרים או שמשהו אחר בוחר עבורנו? במהלך ההרצאה, אליעד מציע שהדבר שמניע אותנו עשוי להיות משהו חיצוני לנו, ואם כך, הבחירה היא לא שלנו. למשל, אם אנחנו מקבלים החלטה מתוך תחושת חוסר אפשרות לבחור משהו אחר, אז אולי אין לנו באמת חופש לבחור. אליעד מציין גם את הקשר בין קיום לתודעה. האם אנחנו באמת יכולים לבחור אם מהותנו (הקיום שלנו) תלויה ...
חופש הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית
חופש הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית
... הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית מהו חופש הבחירה ואיך הוא קשור לסבל? בהרצאה הזו, אליעד כהן דן בשאלה האם אפשר להרגיש רע כאשר אין לנו חופש בחירה . הוא מתחיל בכך שהוא מתאר את הדילמה של אדם שמרגיש רע מכך שהוא חושב שאין לו חופש בחירה. כלומר, אדם כזה מרגיש שאין לו שליטה על רצונותיו, רגשותיו, מחשבותיו, ועל פעולותיו. הוא משלים את תחושת הרע בכך שהוא לא שולט במה שקורה לו. אליעד מסביר כי אדם כזה חושב שמכיוון שאין לו חופש בחירה, הוא לא יכול לשלוט על גורלו, ולכן הוא מתחיל להרגיש רע. אליעד מציין את הבשורה הרעה במצב כזה: אם אין לך חופש בחירה, אתה לא יכול להתמודד עם תחושת הרע שנובעת מכך. מכיוון שאין לך חופש בחירה, גם אין לך שליטה על אם תצליח להתמודד עם התחושה הזו או לא. כל החלטותיך נתונות ביד המציאות, שהיא קובעת אם תהיה מסוגל להתמודד או לא עם התחושה הרעה. לפיכך, אם אין לך חופש בחירה, גם אין אפשרות להתמודד עם תחושת הרע הזו. בהמשך, אליעד מסביר שהמציאות קובעת גם אם אתה תחשוב שיש לך חופש בחירה או לא. מציאות זו גם קובעת אם תרגיש רע מהמחשבה שאין לך חופש בחירה. כלומר, אם המציאות קובעת שאין לך חופש בחירה, היא גם קובעת אם תחשוב שזו בעיה. זהו המצב שבו אליעד מציין כי אם באמת לא היה לך חופש בחירה, לא היית מסוגל להרגיש רע מכך. כעת, אליעד עובר להסביר את הבשורה הטובה. אם היית חושב באמת שאין לך חופש בחירה, אולי היית מוטרד מכך מאוד. האדם שהיה מאמין שאין לו חופש בחירה היה מרגיש כאילו הוא רובוט, שבו כל דבר קורה לו באופן אוטומטי, ללא שליטה אישית. אם אין לך חופש בחירה, אז אתה עלול לחשוב שאולי יקרו לך דברים רעים, כי אם אין לך שליטה, כל דבר יכול לקרות לך. אך כאן אליעד מביא את הטוויסט החשוב. הוא מסביר כי מי שחושב שאין לו חופש בחירה לא מפחד מכך שיקרו לו דברים רעים. למה? כי רע, לפי אליעד, זה כאשר אתה רוצה משהו ומתרחש משהו אחר, בניגוד לרצונך. אם אין לך חופש בחירה, אתה לא שולט במה שאתה רוצה ולא שולט במה שקורה, אז לא יכול לקרות לך דבר רע. אם אין לך חופש בחירה, אז הרצון שלך אינו שייך לך, ואם הרצון שלך אינו שייך לך, לא יכול לקרות לך שום דבר רע. לפי ההסבר של אליעד, אם אין לך חופש בחירה, אז גם הרצון שלך לא שייך לך. לכן, אם אתה רוצה משהו מסוים, זה לא בהכרח רצונך האמיתי. אליעד מביא דוגמה בה אדם רוצה להיות בריא, אך הוא חולה. מה אכפת לו ... התגשם? הוא לא שולט ברצון שלו, והמציאות היא זו שמחליטה עבורו. אם אין לו חופש בחירה, אז כל התחושות, המחשבות, והרגשות שלו אינם שייכים לו, אלא הם של משהו אחר. בהמשך ההסבר, אליעד מדגיש: אם אתה לא שולט במה שקורה לך, וגם לא שולט על הרצון ... רצון עצמאי, כלום לא שלך. לסיום, אליעד שואל את השאלה המהותית: אם אין לי חופש בחירה, האם באמת יכול לקרות לי דבר רע? הרי אם כל מה שאני מרגיש, רוצה, או חושב הוא לא באמת שלי, אז בעצם אין לי שום דבר שיכול להרגיש רע. כל תחושותיי, רגשותיי ומחשבותיי הן לא שלי, ואני בעצם כלום. האם יש לנו חופש בחירה? איך נוצר הרצון שלנו? מהו הסבל ללא חופש בחירה? מה קורה כשאין לנו שליטה על הרצון? מהי המשמעות של חוסר שליטה במציאות? של מי הרצון אם אין בחירה חופשית? האם אפשר לסבול בלי בחירה חופשית? פחד מחוסר בחירה חופשית, מרגיש רע מכך שאין
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בחירה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בחירה, איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, אימון אישי טלפוני, מאמן מכירות בנושא בחירה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:56:55 - wesi1