אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בחורה מתאימה ✔איך לדעת במה לעבוד? איך לדעת במה מתאים לי לעבוד? איך לדעת במה לעסוק בחיים? איך להחליט מה ללמוד? האם הוא מתאים לי? איזה בן זוג מתאים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לדעת במה לעבוד? איך לדעת במה מתאים לי לעבוד? איך לדעת במה לעסוק בחיים? איך להחליט מה ללמוד? האם הוא מתאים לי? איזה בן זוג מתאים לי? איזה בחורה מתאימה לי? מודל לקבלת החלטות, ייעוץ בבחירת מקצוע
איך לדעת במה כדאי לעבוד ומה הכי מתאים לי?

אחת השאלות המרכזיות שמטרידות אנשים צעירים, ובכלל אנשים שמתלבטים בנוגע להחלטות גדולות בחיים, היא השאלה כיצד לדעת במה לעבוד, במה הכי מתאים לעסוק בחיים או מה ללמוד. אליעד כהן מסביר תחילה מדוע שאלה זו מופיעה בעיקר אצל אנשים צעירים: משום שאנשים מבוגרים בדרך כלל כבר בחרו מסלול כלשהו, נמצאים בתוכו, ולא מרגישים צורך לשאול שוב במה לעבוד.

כדי להבין במה הכי מתאים לך לעבוד, אליעד מציע תהליך מובנה ומפורט מאוד. ראשית, יש לשאול את עצמך למה בכלל אתה רוצה לעבוד. הרבה אנשים יגידו שהתשובה לשאלה הזאת היא כסף, אך אליעד מדגיש שזו אינה האמת כולה. אם כסף היה השיקול היחיד, כולם היו עובדים בתחומים שמבטיחים הכי הרבה כסף במהירות, כמו זנות או שוד בנקים. לכן ברור שיש שיקולים נוספים שמסתתרים מאחורי הרצון לעבוד.

מהי הדרך המעשית לדעת מה מתאים לי לעבוד?

אליעד מסביר שכדי לגלות באמת במה מתאים לך לעסוק, צריך ללכת הפוך ולשאול את עצמך תחילה: "מה יקרה אם בכלל לא אעבוד?" בדרך זו האדם יכול לזהות את המטרות האמיתיות שלו. המוח יענה מיד שאתה חייב לעבוד בגלל כסף, או בגלל שאתה רוצה עניין או לא רוצה להשתעמם. כל סיבה כזו היא פרמטר נוסף שעליך לקחת בחשבון.

אליעד ממליץ על יצירת טבלה שבה האדם מפרט תחילה מספר מקצועות אפשריים, למשל רופא, כבאי, עורך דין או שוטר. בשלב השני, האדם כותב לעצמו לצד כל מקצוע את הפרמטרים שחשובים לו, למשל:
  • כמה כסף הוא ירוויח?
  • כמה זה קרוב לבית?
  • עד כמה המקצוע נוח פיזית?
  • האם זה מעניין אותו או לא?
בשלב הבא יש לבצע דירוג על כל אחד מהפרמטרים האלו. לדוגמה, אם החלטת שכסף הוא הגורם החשוב ביותר, תדרג מקצועות לפי רמת ההכנסה שהם מציעים. אם יש מקצוע אחד שברור שהוא מוביל מכל הבחינות - מצוין. אם יש כמה מקצועות שקיבלו דירוג דומה, זה סימן שיש לך עוד שיקולים שטרם לקחת בחשבון. לדוגמה, אולי מקצוע אחד מרוויח יותר אך דורש נסיעה ארוכה מדי, או שמקצוע אחר קרוב לבית אך כרוך בעבודה בתנאים לא נעימים מבחינת מזג האוויר.

איך להחליט כשיש כמה מקצועות שמתאימים לך?

אם מצאת כמה מקצועות שעונים לקריטריונים שהגדרת, עליך להוסיף למשוואה דרוג לפי החשיבות היחסית של כל פרמטר. לדוגמה, אפשר לתת לכסף 100 נקודות כי הוא הכי חשוב, אבל לקרבה לבית לתת רק 2 נקודות. כלומר, אתה מוכן לוותר על קרבה לבית בשביל כסף רב יותר. ככל שתדרג את כל הפרמטרים האלה, תוכל להגיע להחלטה המדויקת ביותר עבורך.

אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: אחד הקשיים הגדולים ביותר בקבלת החלטות הוא התחושה שאולי יש משהו מושלם עבורך. בפועל, אין מקצוע מושלם, ואין עבודה שתהיה מושלמת בכל רגע נתון של החיים, משום שבני אדם משתנים לאורך זמן, הטעם שלהם משתנה והצרכים משתנים. אין מקצוע אחד מושלם שיהיה נכון לאורך כל החיים. לכן השאלה הנכונה לשאול אינה במה לעבוד עד סוף חייך, אלא במה לעבוד עכשיו, ברגע הנוכחי, בהתאם לצרכים העכשוויים שלך.

כל מקצוע בעולם יכול להיות מהנה עבורך, תלוי באופן שבו תסתכל עליו. תמיד יש אנשים שנהנים מעיסוק כזה או אחר, משום שהם מצאו את היתרונות שבו ולמדו לאהוב את המקצוע. אין מקצוע מושלם ואין מקצוע גרוע באופן מוחלט.

איך להחליט איזה בן זוג מתאים לי?

אליעד כהן משתמש באותה שיטה בדיוק גם כדי להסביר איך לבחור בן או בת זוג מתאימים. אם בן אדם מתלבט מי מתאים לו, הוא צריך לשאול את עצמו קודם למה הוא בכלל רוצה בן או בת זוג. אם התשובה היא שהוא לא רוצה להיות...
אליעד: עכשיו בן אדם רוצה לדעת במה לעבוד. אחת הצרות הכי גדולות של אנשים צעירים שהם שואלים את עצמם במה לעבוד. ולמה אנשים צעירים? מפני שבדרך כלל אנשים מבוגרים כבר עובדים באיזה משהו והם תקועים שם והם כבר הפסיקו לשאול את עצמם במה אני רוצה לעבוד.

אבל אצל אנשים צעירים השאלה במה אני רוצה לעבוד, מה אני רוצה ללמוד או מה ארצה להיות כשאהיה גדול יכולה לשגע אותם. אם נניח שבן אדם רוצה להחליף קריירה, ניקח את כל הדברים שהם רלוונטיים לדוגמה:

איזה רכב כדאי לי לקנות? איזה בית כדאי לי לרכוש? עכשיו, מה התהליך שאדם אמור לעבור כדי לדעת במה לעסוק בחיים? מה עושים? מה הנוסחה? מהי השאלה הראשונה?

ש: מה היא המטרה שלי?

אליעד: מה המטרה שלי במה?

ש: להרוויח כסף? ליהנות?

אליעד: השאלה מה המטרה שלי?

שלב ראשון תשאל את עצמך למה אתה רוצה לעבוד? נגיד אתה רוצה לקנות חולצה ואתה לא יודע באיזו חולצה לבחור אז תגיד לעצמך אני לא באמת צריך את זה אבל מצד השני המוח יגיד לך כן, אתה צריך חולצה בשביל... אז קודם כל גילנו למה אתה רוצה לקנות חולצה. אם אתה מתלבט במה לעבוד - תגיד לעצמך אני לא אעבוד ואז תגיד לעצמך שישעמם לך. או שאם אתה לא תעבוד לא יהיה לך כסף. אה אז אתה תגיד לעצמך שאתה צריך לעבוד כדי להרוויח כסף.

כשבן אדם שואל את עצמו במה לעבוד בשלב הראשון תגיד לעצמך "אני לא רוצה לעבוד בכלל" בא נלך על ההפוך מה יקרה אם לא אעבוד ואז המוח יביא כל מיני סיבות, תעסוקה, עניין, כסף. רוב האנשים יגידו בשביל הכסף. עכשיו זו לא האמת מפני שאם כך היה הדבר - רוב האנשים היו עובדים בזנות או בשוד בנק כי שם יש הכי הרבה כסף.

אם הסיבה היחידה הייתה כסף היינו עובדים בזנות או בשוד בנקים אז זו לא הסיבה היחידה. אם נגיד לבן אדם אל תעבוד בכלל אז הוא יגיד אז איך יהיה לי כסף? אז נגיד לו אתה רוצה כסף? בא נראה איך מתקדמים. עכשיו תערוך רשימה של איפה אתה חושב שאתה יכול לעבוד. לצורך העניין: רופא, כבאי, עורך דין, שוטר. עכשיו צריך ללמוד עבור המקצועות האלה נניח ואתה יכול להתקבל מחר לאיזה מקצוע שתבחר. עכשיו אם אתה רושם את רשימת המקצועות ואתה רושם בצד למה אתה רוצה לעבוד בכלל. עכשיו איך אתה יודע במה אתה רוצה לעבוד באמצעות זה שאתה אומר לעצמך שאתה לא תעבוד בכלל וככה אתה מגלה מהי הסיבה שאתה רוצה לעבוד.

לדוגמה שיהיה לך כסף - אין בעיה, סבבה. אתה צריך לבדוק מכל המקצועות שרשמת בפניך היכן תרוויח יותר כסף. נגיד שאתה עושה טבלה של כל המקצועות ורושם לעצמך למעלה כסף ועושה בדיקה איפה יש תרוויח הכי הרבה שם תעבוד.

זה רק בהנחה שהשיקול היחיד שלך הוא כסף. בהנחה שיש לך שלושה מקצועות שבהם תוכל להרוויח הכי הרבה כסף. בהנחה שמתוך רשימה של מאה מקצועות ויש לך שלושה מקצועות שתרוויח אותו סכום באותו יום ובאותה כמות. אז איך תדע במה לעבוד? התשובה היא שזה לא משנה בכלל.

עכשיו, אם זה משנה לך סימן שיש לך עוד איזה פרמטר נסתר. עכשיו, מישהו אומר אני רוצה לעבוד. למה אתה רוצה לעבוד? בשביל הכסף. אתה אומר לו תיכנס לאינטרנט תבדוק חיפוש עבודה מי שמשלם הכי הרבה כסף תעבוד אצלו. נניח שאתה מוצא עבודה באילת. אתה אומר לעצמך רגע מה זה? חשוב לי שהעבודה תהיה קרובה לבית. אתה גם לא רוצה לנסוע יותר מידי רחוק. והנה מצאת עוד פרמטר - קרוב לבית. עכשיו תעשה דירוג של המיקום הכי קרוב לבית. עכשיו, תבדוק מה הכי קרוב לבית ובמה מעורב יותר כסף וזה מה שיתאים לך. כי אתה בעצם מחפש גם כסף וגם קרוב לבית. עכשיו, מתברר לך שהשכן מחפש עובד שינקה את החצר וזה גם קרוב לבית וגם הוא ישלם לך סכום גבוה.

אתה תגיד לעצמך "לא אבל יהיה לי חם" עכשיו חשוב לך שלא יהיה לך חם מידי ואתה בודק מבין כל המקצועות היכן אתה חושב שיהיה לך חם. והיכן אתה חושב שיהיה לך קר. ואז אתה מוסיף לעצמך בטבלה שיקול של מזג אוויר ובודק מי מקבל את הציונים הכי גבוהים, במקום שבו תרוויח הכי הרבה כסף, שיהיה קרוב לבית והכי הרבה נוח לך פיזית. ובאמצעות זה אתה בודק מה הכי מתאים לך. עכשיו, אם אתה מוצא משהו שעונה על כל הקריטריונים האלה ועדיין יש בעיה. זה אומר שיש לך שיקול נוסף אז תוסיף את השיקול לטבלה.

נוסחה עוד יותר מדויקת היא: שצריך להחליט גם מה חשוב לך יותר - כסף, מרחק לבית, נוחות פיזית. השאלה כמה משקל בעצם אתה נותן לכל אחד. לצורך העניין, לכסף אתה נותן - 100 נקודות. ונגיד, שזה קרוב לבית שזה חשוב לך - 2 נקודות. זאת אומרת שלפי השיקול יותר חשוב לך במקרה הזה הכסף ואתה מוכן לנסוע רחוק מהבית. אז אתה צריך לתת דרוג. כמה חשוב לי הכסף? כמה חשוב לי שאני אתקדם? כמה חשוב לי שאתפתח? כמה חשוב לי שאצטרך להפעיל את השכל? כמה חשוב לי שזה יהיה עם אנשים? כמה חשוב לי שזה יהיה בלי אנשים? כמה חשוב לי. כל מיני כמה חשוב לי ולתת דרוג לכולם ועל פי זה להחליט.

זאת אומרת, מה שמקבל את הציונים הכי גבוהים בממוצע הוא עדיף. זה דבר ראשון. עכשיו יכול להיות שאתה תגלה שיש כמה שמתאימים לך. זה יכול להתאים לך כי יש שם שכר טוב. וזה יכול להתאים לך כי זה מעניין אבל זה רחוק. יש כמה דברים שמעניינים אותך עכשיו ואתה צריך להחליט הכסף, המרחק, או החברים. ולפי זה צריך להחליט מה שווי הערך - זה לא משנה במה תבחר.

עכשיו, הקושי הכי גדול בעולם של אנשים להחליט זה מפני שהם חושבים שיש משהו שיותר טוב ממשהו אחר. הם בטוחים שיש איזה משהו שאם הם ימציאו אותו הם יהיו מרוצים. שיתאים כמו כפפה ליד. אבל, האמת היא שאין משהו כזה. אין איזו צורה שהיא מושלמת. ומצד האמת אתה יכול לעבוד בכל מקצוע ולהתאהב בו באמת. כל מקצוע. כל מקצוע בעולם אתה יכול למצוא מישהו שאוהב את זה. אוהב ונהנה. וכל דבר כזה או אחר. לכל מקצוע יש יתרון. ולכן, כשבן אדם שואל את עצמו במה אני רוצה לעבוד? אז אל תשאל את עצמך במה אני רוצה לעבוד עד סוף חיי, אלא במה אני רוצה לעבוד כרגע. אם אתה שואל את עצמך את הדבר הזה - המשמעות של השאלה היא בעצמם מה אני בטוח שימצא חן בעיניי עד שאני אמות.

אין דבר כזה שאתה תגיד לעצמך זה מגניב אבל מה יהיה אם בעוד כמה שנים זה לא יתאים לי. אין מקצוע שאתה יכול להיות בטוח שהוא יתאים לך. מפני שאנשים משתנים ומשנים את דעותיהם. עכשיו, ניתן דילמה אחרת. איך לבחור בת זוג? בן אדם שואל את עצמו איזו בת זוג מתאימה לי. אז נגיד לו תהיה בלי בת זוג. ואז נגיד שהוא ישאל עם מי אני אצא לבלות? אז הכי חשוב לך שיהיה לך מישהו שתצא לבלות איתו. תיקח מישהי מהבחורות שרוצות אותך ותבדוק אם מי הכי יהיה לך כיף לבלות ולפי זה תבחר. אז תגיד איתה נורא כיף לי לבלות אבל אי אפשר לדבר איתה. ואז תשאל את עצמך מה יותר חשוב לך "לבלות" או "לדבר איתה"? ולפי זה אתה עושה דירוגים ואז אתה בודק מה הכי מתאים לך. אבל אם אתה לא יודע מה חשוב לך יותר אתה גם בבעיה. ואם אתה לא יודע כמה כל דבר עונה למה שחשוב לך אתה גם בבעיה.

ש: דיברנו על העבודה שאתה יכול להחליף אם לא מתאים לך.

אליעד: גם בזוגיות אתה יכול...
להפסיק לחשוב על מישהי שיטה סיבה לעשות כסף בקלות פנימיות לשכוח מישהי לבחור מקצוע טרדות לצאת מאהבה איך להיות מיליונר לדבר איתה איזה בחורה מתאימה לי איזה בן זוג איזה בן זוג מתאים לי איך לדעת איך לדעת במה לעבוד איך לדעת במה לעסוק בחיים איך לדעת במה מתאים לי לעבוד איך להחליט איך להחליט מה ללמוד אישה בחורה בחורה מתאימה בחורות בחירת מקצוע בחירת קריירה במה לעבוד במה לעסוק בחיים במה מתאים לי לעבוד בן זוג בן זוג מתאים בת זוג האם הוא מתאים לי הוא מתאים לי החלטה החלטות החלטיות התאמת מקצוע התאמת קריירה זוג זוגיות חיים יועץ ייעוץ בבחירת מקצוע יעוץ יעוץ קריירה כיצד להחליט לבחור מקצוע לבחור קריירה להחליט להחליט מה ללמוד ללמוד למידה לעבוד לקבל לקבל החלטה לקבל החלטות מה ללמוד מה לעבוד מה מתאים לי מודל מודל לקבלת החלטות מודלים מקצוע נשים קבלת החלטה קבלת החלטות
הכרויות, דייטים, להצליח בדייט, התאמה זוגית, לא מוצא בת זוג, לא מוצא בן זוג, דייט מוצלח, הצלחה זוגיות, אימון לזוגיות, מאמן לזוגיות, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
הכרויות, דייטים, להצליח בדייט, התאמה זוגית, לא מוצא בת זוג, לא מוצא בן זוג, דייט מוצלח, הצלחה זוגיות, אימון לזוגיות, מאמן לזוגיות, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
... נגיד יגידו אין מצב שהוא מתאים לי למרות שמצד האמת הם מתאימים מאוד. ש: מצד האמת כולם מתאימים לכולם. אליעד: לא מההיבט הזה בסוף נביא גם את ההיבט הזה בסדר אבל לא מההיבט הזה, האם קרה פעם מצב שאתה חשבת שמישהי מתאימה לך ושהיא חשבה שאתה לא מתאים לה, מההתחלה אתה חשבת שהיא מתאימה לך נניח בסדר אבל זאת לא המהות המהות היא ...
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד?
קבלת החלטות - איך להחליט כאשר הכל טוב והכל אחד? איך מקבלים החלטות כאשר הכל טוב באותה המידה? השאלה שאליעד כהן מתייחס אליה בהרצאה זו היא שאלה נפוצה מאוד: אם הכל טוב, אם הכל אחד, איך ניתן לקבל החלטות בחיים כאשר כל האפשרויות נראות טובות ושוות בערכן? האדם שואל את עצמו לפי מה להחליט אם אין הבדל בין שתי האפשרויות, כי הרי לפי תפיסת האחדות, הכל טוב באותה המידה. למה יש התלבטות אם הכל אחד? לפי אליעד כהן, התשובה לשאלה הזו פשוטה אך עמוקה: עצם זה שהאדם מתלבט ומתחבט בהחלטות, מעידה על כך שהוא עדיין לא באמת הגיע לחוויה האמיתית של האחדות. אדם שנמצא בהבנת האחדות המלאה אינו חש בלחץ או בחרדה כשהוא ניצב בפני שתי אפשרויות זהות, כיוון ... לעצמו או לשכנע את עצמו שהכל טוב או שהכל אחד, סימן שהוא עדיין רחוק מהחוויה האמיתית של האחדות, ועדיין חי בשקר. מה מקור החרדה בקבלת החלטות? החרדה בקבלת החלטות נובעת מכך שהאדם מאמין שיש באמת הבדל בין טוב לרע, ולכן כל החלטה הופכת בשבילו לדרמטית וגורלית. הוא חושש שהוא עלול לטעות ולבחור באפשרות הרעה, ובכך ליצור נזק או סבל בחייו. אולם, אם האדם היה באמת בחוויית אחדות מלאה, שבה הטוב והרע אינם שונים מהותית, לא הייתה מתעוררת אצלו הדרמה הזו, והוא לא היה מרגיש לחץ עצום להחליט נכון. אם אין לאדם מושג כיצד להחליט, והוא עדיין מתעקש לקבל החלטה טובה, זו אינדיקציה שהוא לא חווה באמת את האחדות, כי בחוויית האחדות אין שום לחץ או מתח סביב ההחלטה. איך להתנהל אם אתה לא יודע להחליט? אליעד כהן אומר בצורה מפורשת שזה לגיטימי לגמרי גם לא להחליט, אם באמת אין לך מושג איזו החלטה טובה יותר. הוא מציין שהלחץ נובע מכך שהאדם בטוח שזו החלטה של חיים ומוות, אך זו תפיסה מוטעית שנובעת מכך שהאדם לוקח את הדברים ברצינות יתרה ולא מבין שהחיים הם רק משחק שבו טוב ורע הם לא יותר מאשר צדדים שונים של אותו הדבר. ... לשכנע את עצמך שהכל טוב אם אינך מרגיש זאת באמת, כי במבחן המציאות השקר ייחשף כאשר תתמודד שוב עם אותה שאלה - לפי מה אני צריך להחליט?. העצה שלו היא להיות אותנטי. אם האמת שלך היא שהכל רע, אז תכיר בכך שהכל רע ואל תזייף את החוויה שלך. לעומת זאת, אם אתה חושב שהכל טוב אבל אינך חווה זאת, עליך לשאול ... אמיתית, לפי אליעד, היא להיות כנה ואמיתי לחלוטין עם עצמך. האדם שמגיע באמת להבנה פנימית של האחדות, כבר לא נמצא בלחץ סביב ההחלטות שלו, כי הוא יודע שזו לא החלטה גורלית ואין לה באמת משמעות מכרעת. אם הכל אחד, אז גם התוצאה אינה משנה באמת. אליעד מתאר מצב בו האדם מגיע לשלמות מוחלטת עם כל החלטה שלו כאשר הוא תופס את המציאות כאחדות מלאה. במצב כזה האדם יכול להיות שלם לחלוטין גם כאשר הוא אינו יודע בדיוק מה להחליט. הוא פשוט יבחר את מה שיתחשק לו באותו רגע, או שלא יחליט בכלל, כי הוא מבין שהכל בסופו של דבר טוב באותה המידה. אליעד נותן דוגמה נוספת, כאשר האדם תופס שכל רגעי הזמן קיימים בו - זמנית, ולכן הוא אינו לחוץ אם אירוע מסוים יתרחש או לא יתרחש, כי מצד האמת העמוקה זה לא משנה כלל. לסיכום, מה העיקרון המרכזי בקבלת החלטות לפי תפיסת האחדות? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מלמד הוא שהאדם צריך להיות אמיתי ולשאוף להגיע לתפיסת אחדות פנימית מלאה ואמיתית. כאשר האדם יגיע לתפיסת המציאות הזו, הוא לא יחווה כלל את הלחץ, החרדה או המצוקה בקבלת החלטות. ההחלטה תהיה עבורו קלה ופשוטה, כי כל ההחלטות טובות באותה המידה. איך להחליט כששתי האפשרויות טובות? מהי תפיסת האחדות של אליעד כהן? איך להיות אמיתי עם עצמך? מדוע יש לחץ בקבלת החלטות? איך להפסיק לשקר לעצמך? האם באמת הכל טוב באותה מידה? הפעם אני רוצה להשיב על שאלה שנשאלתי, תפישת האחדות ו
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
אם אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית
... אין בחירה חופשית אז מה צריך לעשות, איך להחליט כשאין בחירה חופשית מה המשמעות של אין בחירה חופשית ומה עושים עם זה? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את השאלה המהותית שנוגעת לבחירה חופשית. אנשים רבים שואלים את עצמם: אם אין ... מה הוא אמור לעשות אם אין לו בחירה. אליעד מסביר כי עצם השאלה הזאת מראה שהאדם לא הבין לעומק את הרעיון של היעדר בחירה. הרי אם הייתה לאדם הבנה אמיתית וברורה שהוא לא מחליט שום דבר, הוא בכלל לא היה שואל את השאלה הזאת מלכתחילה. איך אפשר להבין שאין בחירה חופשית באמצעות הדוגמה של האבן? כדי להמחיש את העניין בצורה יותר מוחשית, אליעד משתמש בדוגמה של ... שהאבן לא תשאל זאת. למה בכלל מתעוררת השאלה מה לעשות כשמבינים שאין בחירה חופשית? אליעד מסביר שהסיבה שאדם שואל את השאלה הזאת היא בגלל שהוא עדיין לא הפנים באמת שהוא לא מחליט שום דבר. לפי אליעד, כל שאלה של מה אני צריך לעשות עכשיו? מבטאת למעשה את האמונה הסמויה של האדם בכך שהוא חושב שהוא מחליט משהו. כי אם באמת הייתה קיימת הבנה מוחלטת שהוא אינו מחליט, אז לא הייתה שום שאלה. השאלה מתעוררת רק במקום שבו האדם עדיין לא השלים עם כך שאין לו באמת שום שליטה או השפעה על מהלך חייו. האם האדם באמת יכול לשאול שאלה כשהוא מבין שאין לו בחירה חופשית? אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: אדם שמבין לעומק שאין לו בחירה חופשית לא יכול לשאול שאלות כמו מה אני צריך לעשות?, כי שאלות כאלה מניחות מראש שהוא זה שמחליט מה לעשות או שיש לו יכולת להחליט. אם הוא היה מבין עד הסוף שאין לו שום יכולת החלטה, הוא לא היה יכול אפילו להעלות את השאלה הזאת במוחו. אדם כזה היה מתייחס לכל דבר כאילו הוא קורה מעצמו, מבלי לתהות או לשקול מה עליו לעשות. כיצד נפתרת הסתירה בין הבנת האין ... שאבן שלא יכולה לזוז, לעולם לא תשאל לאן אני צריכה ללכת?. האם יש בחירה חופשית? איך להבין שאין לי שליטה על החיים? מה לעשות כשמבינים שאין בחירה חופשית? האם האדם באמת מחליט? איך להפסיק לשאול שאלות? ...
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט ובו יתבאר, למה קשה לאדם לקבל החלטות? ואיך לקבל החלטות בצורה יותר קלה? והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות. וזאת בעצם הסיבה שבגללה קשה לאדם לקבל החלטה. משום, שכל קבלת החלטה, פירושה, שהאדם בעצם בוחר לוותר על משהו אחד, למען משהו אחר. כי הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז איך בכל זאת אפשר לקבל החלטה? והתשובה היא, שקיימת רק דרך אחת ויחידה להיות מסוגל לקבל החלטות בקלות, והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוכו, אל המקום שבו שום דבר לא משנה לו. דהיינו, שאם האדם מרגיש שקשה לו לקבל החלטה כלשהי, עליו להתבונן אל תוכו, ולמצוא בתוכו את נקודת המבט, שמאפשרת לו להגיע לחוויה, שבה, זה בכלל לא משנה לו האם הוא יחליט כך או אחרת. ומתוך המקום הזה, הרבה יותר קל להחליט. ועל האדם להתחבר בתוכו לנקודת מבט, שממנה, כל הדברים שיש בעולם, כולם נראים רעים וכולם נראים טובים וכולם נראים שווים באותה המידה ממש. ... לנסות להבין, שהכל טוב והכל רע והכל שווה, בדיוק באותה המידה ממש. וכך הלחץ והפחד לקבל החלטה נעלם. ועכשיו הרבה יותר קל להחליט, מתוך נקודת המבט, שכן יש בה טוב ורע. ואיך להחליט בפועל? תשובה: לפי מה שאתה יותר רוצה. אבל אל תצפה לשלמות, דהיינו, אל תצפה להחלטה שתהיה שלם איתה בלב שלם. כי היא לעולם לא תגיע. ומתוך המקום הזה, שבו האדם מבין, שהכל אחד, דהיינו, שזה לא באמת משנה אם כך או אחרת, ...
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
... עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות איך להחליט אם להקשיב לשכל או לרגש? ... על אותן מחשבות. חשיבה, לפי אליעד, היא למעשה אינטליגנציה, יכולת ניתוח ושיקול דעת פנימיים שמאפשרים לנו להחליט איזו מחשבה נכונה עבורנו ואיזו ... שאותו איננו בוחרים. החשיבה מתרחשת בהתאם לאופן שבו נולדנו, ולכן, באופן עמוק, גם היא לא באמת בשליטתנו המוחלטת. האם האדם באמת חופשי להחליט? אליעד מעלה שאלה פילוסופית ... ושגם החשיבה שלנו - למרות שנראית כמו שלנו - פועלת לפי טבע שנקבע מראש. לכן, אין לנו בחירה אמיתית מוחלטת לגבי החשיבה שלנו. למעשה, האדם לא יכול להחליט כיצד לחשוב באופן מלא וחופשי. ... לדברי אליעד, האדם לא יכול לבחור את מהותו הפנימית, ולכן הוא גם לא יכול לבחור את החשיבה שלו באופן מוחלט. הוא יכול רק להפריע או להתערב ... לשאלה האם אפשר בכלל לחיות בלי תכנון, באופן אקראי לגמרי. לדבריו, אין באמת מצב של חיים ללא תכנון מוחלט, כיוון שבאופן טבעי, החשיבה שלנו ... לאדם לחיות באופן אותנטי ומלא יותר. איך להקשיב לקול הפנימי? מחשבה מול חשיבה ללכת אחרי הלב או השכל? איך לדעת מה אני באמת רוצה? קונפליקט רגשי בקבלת החלטות ...
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי
... מתגעגע לאקסית, האקסית המיתולוגית, זוגיות, מערכות יחסים, קונפליקט רגשי, לקבל החלטה, איך להחליט, יתרונות וחסרונות בכל דבר, פרדוקס רגשי למה אנשים מתגעגעים לאקסית למרות הפרידה? אנשים רבים מתמודדים עם קונפליקט רגשי קשה ביחס לאקסית, מצב שבו הם לא מצליחים להחליט האם להמשיך הלאה או לנסות לחזור. הסיבה המרכזית לקונפליקט כזה, כפי שמסביר אליעד, היא שאדם ... לגמרי. כל צד מציג יתרונות וחסרונות, ובמצב כזה האדם מרגיש לא בנוח עם אף החלטה, כי בכל מצב שייבחר הוא יחווה גם תחושת חוסר. האם הפתרון לגעגוע לאקסית הוא שינוי ... בר קיימא, כיוון שהוא לא מתמודד עם השורש האמיתי של הבעיה. מדוע קשה לאדם להחליט האם להתקרב או להתרחק מהאקסית? הסיבה לקושי להחליט, לפי אליעד, היא שהאדם מנסה להכריע מתוך תקווה שבכך יוכל להתעלם מהצד השני של הקונפליקט. בפועל, החלטה כזו היא פנימית ולא חיצונית. כלומר, האדם לא מצליח להחליט כי הוא עדיין לא באמת משוכנע לגבי הבחירה שלו, הוא עדיין חושב על היתרונות שבצד השני. כדי לקבל החלטה, הוא צריך להגיע לשינוי הבנתי עמוק, שמשמעותו להפסיק להאמין שאחד הצדדים עדיף באופן מוחלט על האחר. מה גורם לתחושת חוסר תמידית גם כשנמצאים בקשר עם האקסית? אליעד מסביר שהחיסרון הוא ... וכאשר אינו מדבר איתה, הוא מתגעגע ומרגיש חוסר אחר. זו תחושת תקיעות, כי בכל החלטה הוא מפסיד משהו, ולכן הוא תמיד מרגיש חסר, לא משנה באיזו דרך יבחר. איך מתמודדים בצורה ... כשאני לא איתה בגלל ש... השלב הבא הוא לבדוק האם הסיבות האלה נכונות באופן מוחלט, או שהן רק אמונות שאפשר לשנות. אליעד מסביר שבדיקת האמונות באופן מדוקדק תביא לאחת משתי ... אותה, בדיוק כפי שאדם לא ממשיך לעשות פעולות חסרות תועלת. איך אפשר להגיע להחלטה אמיתית וברורה לגבי האקסית? כדי להגיע להחלטה אמיתית, האדם צריך לבדוק לעומק את כל הנחות היסוד שלו לגבי הקשר, לבדוק אם הן נכונות, ... ברור את המציאות. לאחר הבדיקה הזו, ההכרעה תהיה ברורה וטבעית יותר, בין אם ההחלטה היא לחדש את הקשר, לנתק אותו, או אפילו להגיע להכרה שכל הבחירות הן בעלות אותה ... איך להתמודד עם געגועים לאקסית? האם כדאי לחזור לאקסית? למה אני לא מצליח להחליט? שינוי פנימי או חיצוני? למה אני מרגיש תקוע רגשית? איך להחליט בין שתי אפשרויות? האם אפשר להפסיק לחשוב על האקסית? כן מה מציק לך, אתה עכשיו. ש: שאני ... אתה גם צריך להתאמץ. אתה מבין? ש: כן, שינוי חיצוני זה יכול להיות אולי פשוט החלטה וזהו. אליעד: תחליט, לא אבל זה לא יעזור לך החלטה וזהו כי שני הצדדים לא טובים כדי להחליט אתה צריך, ולמה אתה לא מצליח להחליט כי אתה אומר אולי אני אצליח להחליט ויאללה אני לא מסתכל יותר לצד השני, דרך אגב החלטה זה לא שינוי חיצוני החלטה זה שינוי פנימי אתה מסכים איתי, שינוי חיצוני פירושו בוא נתחתן איתה, בוא נמחק את הטלפון זה שינוי חיצוני להגיד על נחליט זה שינוי פנימי כדי להחליט. ש: כן הכוונה היא בוא נמחק את הטלפון שלה זאת הכוונה. אליעד: כן אבל זה לא יעזור כי עדיין ...
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
... מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים מדוע אנשים סובלים כאשר אינם יודעים מה הם רוצים לעשות בחיים? ... מחדד כי הדבר החשוב ביותר הוא להבין באמת מה גורם לסבל שלך. לדוגמה, אדם שאומר אני לא יודע במה אני רוצה לעבוד, בפועל בדרך כלל יודע מה הוא לא רוצה לעשות, למשל לעבוד בעבודה מסוימת שאינה מוצאת חן בעיניו. זאת אומרת, האדם כן יודע מה הוא לא רוצה, אך הוא עדיין לא יודע מה הוא כן רוצה. זה ... כמו למצוא את הדבר הנכון עבורי - והוא אינו מצליח להשיג אותה. אם באמת לא היה אכפת לו בשום נושא באופן מוחלט, לא היה לו שום בסיס לתחושת סבל. האם אפשר לשלב בין שני המצבים - הצבת מטרות והתעלמות מהן? אליעד מסביר שאפשר לנסות לשלב ... פתרון של להיות אמיתי עם עצמך. להיות אמיתי עם עצמך פירושו להבין באופן מלא את היתרונות והחסרונות של כל החלטה וכל מצב. אם אתה בוחר להתייחס למחשבה מסוימת ברצינות, תהיה מודע למשמעות של הבחירה הזו. אם אתה בוחר להתעלם, גם לזה יש מחיר. ההחלטה עצמה אינה העיקר - מה שחשוב זה המודעות. אם אתה יודע בדיוק מה אתה עושה ומדוע, אתה מסונכרן עם המציאות ומרגיש פחות ... כאן ועכשיו, אך אנחנו אלה שמסרבים לראות אותה בגלל הפחד שלנו לאבד את המשמעות שנוצרת מההגדרות והמטרות. איך להחליט מה לעשות בחיים? מה גורם לקונפליקט רגשי? איך להציב מטרות בחיים? האם אפשר לחיות בלי מטרות בכלל? מה זה להיות אמיתי עם עצמך? מדוע אנשים סובלים מחוסר החלטיות? אנחנו קוראים בספר הצלחה אהבה וחיים טובים בעמוד 148 אז תקרא. ש: אז מהפסקה השנייה כמו אדם שמרגיש רע מכך שהוא לא ... בחיים אז למה רע לו מכך שהוא לא יודע להגדיר את מה שהוא רוצה וההסבר הוא שהאדם מרגיש רע מכך שהוא לא יודע מה להחליט רק משום שהוא כן יודע שהוא כן רוצה לקבל החלטה ורק משום שהוא כן יודע שהוא לא רוצה להמשיך לעשות את מה שהוא עושה כרגע. מה זאת אומרת זאת אומרת אם האדם באמת בלב ... מה אתה רוצה לעשות בחיים סימן שאתה לא באמת אין לך שום העדפה. נגיד בן אדם אומר אני לא יודע במה אני רוצה לעבוד אבל הוא יודע שהוא רוצה לעבוד והוא לא יודע במה אז הוא אומר אתה מוכן לעבוד בזבל הוא אומר לא, רגע אבל אמרת שאתה לא יודע במה אתה רוצה לעבוד אז מה אכפת לך לעבוד שם, לא אבל אני יודע שאת זה אני לא רוצה אז זאת אומרת שאת זה הוא יודע שהוא לא רוצה והוא יודע שאת זה הוא לא רוצה, והוא לא ... יכול לשניהם במקביל, מה מסובך אל תסתבך המטרה של הטקסט הזה זה להסביר לך תהליך יש תהליך שהבן אדם לדוגמה לא מקבל החלטה, עכשיו לכאורה ולא לקבל החלטה זה יכול לגרום לאדם נזק רק אם יש לו מטרה כלשהי להשיג כשאז האדם נלחץ ומרגיש תלוש כשהוא לא יודע מה הוא רוצה וזה רק ... נתן לי מה פתאום ועכשיו הוא עוד פעם בא לבקש ואתה עוד פעם נותן לו, אתה מבין את המשחק אז אתה כאילו אתה לא החלטי. ש: אז מה זה או זה או זה, זה או ללכת לשם או לפה. אליעד: לא אתה יכול ללכת לשני הכיוונים, אתה יכול ביום ראשון ... יש לזה רשימו מה שנקרא. ש: כי אני לא יכול. אליעד: אתה לא יכול אבל תקשיב המטרה היא זה בסוף לא משנה אם תלך לעבוד או לא תלך לעבוד מה שמשנה זה שתהיה מרוצה מזה זאת השורה התחתונה ולהיות מרוצה מזה אתה יכול להיות אם אתה תהיה אמיתי עם עצמך, אתה יכול לפתוח ...
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות
קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? איך מקבלים החלטה? איך להחליט? איך מחליטים? לקבוע פגישה עם אליעד כהן, איך להיות שלם עם החלטה? תמיד יש חיסרון, תהליך קבלת החלטות, כשלים בקבלת החלטות איך לקבל החלטות בצורה שלמה? בשיחה על קבלת החלטות, אליעד כהן עוסק בתהליך קבלת ההחלטות, כיצד להתמודד עם החלטות כאשר כל האפשרויות טובות או רעות באותה מידה, ואיך להגיע למצב של שלמות עם ההחלטה. מהם המרכיבים שמאפשרים לנו לקבל החלטות שלמות? כאשר אדם נמצא בפני שתי אפשרויות שכולן נראות טובות, כיצד הוא יכול להרגיש שלם עם ההחלטה? אליעד מדבר על תהליך שבו נבחנות האפשרויות השונות ומבין שלפעמים, גם אם כל האפשרויות מצריכות וויתור על משהו, אין סיבה שלא להרגיש שלם עם הבחירה. הוא מציין שמרבית האנשים מתקשים להרגיש שלמים עם החלטות, במיוחד כאשר יש וויתור על יתרון או חיסרון כלשהו. מהו תהליך קבלת החלטות כאשר שתי האפשרויות נראות דומות? אם שני האפשרויות שנראה לך ששוות בערך, אתה לא חווה את הקונפליקט ... שבע. אולם, אם יש משהו שיותר חשוב לך - כמו טעם או בריאות - אז הבחירה הופכת לאתגר. איך להתמודד עם קונפליקטים פנימיים בהחלטות? כאשר יש יתרון וחיסרון לכל אפשרות, אדם נמצא במצב של קונפליקט פנימי. דוגמה לכך היא מישהו שמפחד ... מה עדיף: להשקיע זמן בהשגת מטרות ארוכות טווח או להימנע ולהתמודד עם ההשלכות בהווה. מהו התהליך בו ניתן להגיע לשלמות עם החלטה? כדי להיות שלם עם ההחלטה, חשוב להבין שלכל החלטה יש יתרון וגם חיסרון, ואין פתרון מושלם. אם אתה מבין שכל בחירה כוללת ויתור, תוכל לקבל את ההחלטה מתוך מקום של הבנה ומודעות. כמו כן, יש להבין שההרגשה של הייתי בוחר אחרת לא חייבת להוביל לתסכול. בחירה מתוך שלמות מגיעה כאשר אדם מבין שהייתה לו אפשרות לבחור ומקבל את הבחירה של עצמו. איך להתמודד עם חיסרון בהחלטות? אליעד מסביר שכשאתה בוחר, תמיד יהיה חיסרון. ההבנה שנראה כי אין פתרון מושלם יכולה להפוך את ההחלטה לקלה יותר. כל בחירה, אומר אליעד, דורשת וויתור, וזה חלק מהתהליך. כשאתה לומד להכיר בחיסרון כמשהו בלתי נמנע, אתה יכול להרגיש שלם יותר עם החלטותיך. מהו המשמעות האמיתית של בחירה? בסוף ההרצאה, אליעד מציין כי הבחירה עצמה לא תמיד נראית לנו ברורה, אבל כאשר אנחנו מבינים את משמעותה, אנו יכולים לקבל אותה בשלמות. הבחירה טמונה בהבנה שאין דרך מושלמת, ושאם אתה מבין את המגבלות של כל בחירה, תוכל להרגיש שלם עם כל החלטה שתעשה. קבלת החלטות איך להיות שלם עם החלטה? תהליך
איזה שאלה לשאול, איך לבחור שאלה? שאלת שאלות, מהי השאלה החשובה ביותר? חיפוש עצמי, מאיזו שאלה להתחיל, איך למצוא תשובות לשאלות? תמיד יש חיסרון, מודעות עצמית, חיפוש עצמי
איזה שאלה לשאול, איך לבחור שאלה? שאלת שאלות, מהי השאלה החשובה ביותר? חיפוש עצמי, מאיזו שאלה להתחיל, איך למצוא תשובות לשאלות? תמיד יש חיסרון, מודעות עצמית, חיפוש עצמי
... תמיד יש חיסרון, מודעות עצמית, חיפוש עצמי איך מחליטים איזו שאלה לשאול קודם? אליעד כהן מסביר כיצד אדם יכול להחליט איזו שאלה כדאי לו לחקור ראשונה. לפי אליעד, כל אדם נתקל בחייו בהרבה שאלות, וכל אחת מהן יכולה להיראות חשובה. אך השאלה היא - איך להחליט על איזו מהן לענות קודם? אליעד מציג מספר מתודולוגיות ושיטות לבחירת השאלה הנכונה. מהי הדרך הפשוטה ביותר לבחור שאלה? אליעד טוען כי הדרך הפשוטה ביותר להחליט איזו שאלה לחקור היא לפי מה שמתחשק לאדם באותו רגע. אפשר לקחת רשימת שאלות, למספר אותן ולערוך הגרלה. אך הוא מדגיש שהבעיה בדרך זו היא שלא תמיד באמת נגיע לתשובה מהותית. אם לא ... נגלה תובנות שיעזרו לנו להבין גם את השאלות הכלליות. ההחלטה איזו גישה לקחת תלויה במה שנראה לאדם יותר מוחשי ויותר רלוונטי לחוויה שלו ברגע נתון. למה לחקור דווקא את השאלה שנראית הכי פחות קשורה אליך? אליעד מציע שיטה מעניינת נוספת: ... עמוקות ואמיתות מפתיעות, כי אין לו אינטרס ברור מראש לקבל תשובה מסוימת. לפעמים בשאלות האלה מסתתרת האמת הגדולה, וככל שהשאלה נראית פחות קשורה לאדם, כך גדל הסיכוי שהוא ימצא בה משהו משמעותי יותר. מה הקושי האמיתי בהחלטה איזו שאלה לבחור? הקושי שאליעד מתאר הוא שבכל מתודולוגיה שבה אדם יבחר, תמיד יהיה חיסרון. אין דרך מושלמת להחליט איזו שאלה לבחור קודם, מפני שכל דרך תמיד תכלול פשרה כלשהי. גם אם האדם יבחר לפי מה שהכי מתחשק לו או לפי מה שנראה לא קשור אליו בכלל - תמיד יופיע חיסרון והסתייגות. ההבנה שאין תשובה מוחלטת לשאלה מאיזו שאלה להתחיל? מחזירה את האדם לשאלה בסיסית עוד יותר, והיא: למה בכלל יש לי שאלות? כי עצם הקיום של שאלות, לפי אליעד, מראה על קיום של חיסרון פנימי. כאשר האדם מבין ... כך הוא יותר קרוב לפתרון כל השאלות. החיפוש אחר אמת מוחלטת הוא זה שמוביל בסוף למצב של הבנה אמיתית ועמוקה. אליעד מדגיש את הצורך להמשיך ולחקור לעומק, עד שלא תישאר אפילו אפשרות לחשוב אחרת, כי האדם הבין עד הסוף, מעבר לכל ספק, מהי ...
5 סוגים של קבלת החלטה, 5 סוגים של בחירה, 5 סוגים של טוב ורע, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? איך להחליט החלטה? 5 סוגים של תפישת מציאות, להיות שלם עם החלטה, לדעת איך להחליט
5 סוגים של קבלת החלטה, 5 סוגים של בחירה, 5 סוגים של טוב ורע, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? איך להחליט החלטה? 5 סוגים של תפישת מציאות, להיות שלם עם החלטה, לדעת איך להחליט
... סוגים של קבלת החלטה, 5 סוגים של בחירה, 5 סוגים של טוב ורע, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? איך להחליט החלטה? 5 סוגים של תפישת מציאות, להיות שלם עם החלטה, לדעת איך להחליט מהם 5 סוגי קבלת החלטות ומהם 5 סוגי הבחירות? בהרצאה זו, אליעד כהן דיבר על חמשת סוגי קבלת ההחלטות השונים והסביר כיצד הבחירות שאנו עושים קשורות למורכבות של טוב ורע. הוא הציע שישה תיאורים שונים של מצבים שיכולים להיות נתפסים כטוב או רע, והסביר איך כל אחת ... שלנו עשויה לשלב אלמנטים של טוב ורע. אליעד ציין שלעיתים קרובות אנו חושבים שיש הבחנה מוחלטת בין טוב ורע, אך למעשה ההבנה המעמיקה מגלה שההבחנה אינה כה ברורה. כיצד ניתן להיות שלם עם החלטה? אליעד חקר את הקונפליקט הפנימי הנוצר כשאנחנו בוחרים דבר מסוים מתוך מחשבה שזה יהיה טוב לנו. הוא הציע שברוב המקרים, אין בחירה אחת שהיא הכי טובה, וישנן בחירות שכוללות גם יתרונות וגם חסרונות. ככל שאנו מבינים את זה, כך קל לנו יותר לקבל את הבחירה שעשינו. אליעד הוסיף גם את הרעיון של תחושת חיסרון שנגרמת כאשר אנחנו מתמודדים עם הבחירה, והסביר שתחושת החיסרון אינה בהכרח רעה, אלא יכולה להיות חלק מהמשחק שנעשה כדי להמשיך לקיים את הקיום שלנו. איך להחליט החלטה? כאשר אליעד דיבר על קבלת החלטות, הוא לא רק הסביר את התהליך של ההחלטה עצמה, אלא גם את העומק שמאחורי כל בחירה. אחת הדוגמאות המעניינות הייתה השאלה של מה לבחור לאכול. אליעד הראה כיצד הכוונה של אחרים או רעיונות מחוץ לנו יכולים להשפיע על החלטותינו, אך בסופו של דבר ההבנה היא שמה שמוביל אותנו לבחור אינו רק מה שאנחנו תופסים כטוב או רע, אלא גם הרצון הפנימי שלנו. האם קיים טוב ורע מוחלטים? במהלך ההרצאה אליעד כהן שוחח על המושג של טוב ורע מוחלטים. הוא הביא דוגמאות רבות של איך אנשים עושים הבחנות בין מה שנראה להם טוב או רע, ובסופו של דבר שאל אם כל מה שאנחנו תופסים כטוב או רע הוא באמת כזה או שאנחנו פשוט ... או אתגרים, משום שהמשמעות של כל דבר נבנית מתוך הקונפליקט והצורך לשאוף אל משהו. איך מקבלים החלטות שמביאות אותנו לשלמות? ההרצאה כללה גם עיסוק בקבלת החלטות שמובילות אותנו לרגישות גבוהה יותר של שלמות פנימית. אליעד הסביר כיצד עלינו להבין את הבחירות שלנו תוך הכרה בכך שאין מציאות בה כל החלטה תהיה נטולת חסרונות. שלמות, לדבריו, נובעת מתוך הבנת המורכבות של כל מציאות שבוחרים בה, ושיש לנו את הכוח לבחור את הדרך בה נתמודד עם חסרונות אלו. איך להחליט החלטה? מהו טוב ורע? האם קיים טוב ורע מוחלטים? מהם 5 סוגי קבלת החלטות? איך להיות שלם עם החלטה? איך לשלב בין טוב ורע בחיינו? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לדעת במה לעבוד? איך לדעת במה מתאים לי לעבוד? איך לדעת במה לעסוק בחיים? איך להחליט מה ללמוד? האם הוא מתאים לי? איזה בן זוג מתאים לי? איזה בחורה מתאימה לי? מודל לקבלת החלטות, ייעוץ בבחירת מקצוע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בחורה מתאימה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: בחורה מתאימה, דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן למציאת עבודה בתחום בחורה מתאימה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:27:34 - wesi1