אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אתה רוצה ✔למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:00למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך? אהבה עצמית, חוקיות של אהבה
למה אתה רוצה שיאהבו אותך דווקא אנשים מסוימים?

אחת השאלות הבסיסיות שאנשים שואלים את עצמם לגבי אהבה, היא למה הם רוצים להיות אהובים דווקא על ידי אנשים מסוימים ולא על ידי כולם במידה שווה. אליעד כהן מסביר שהתשובה לשאלה זו תלויה בתחושת החיסרון שאדם מרגיש כלפי עצמו. אנשים רוצים להיות נאהבים על ידי אלו שמייצגים בדיוק את התכונה שהם עצמם חושבים שחסרה בהם.

לדוגמה, אם אדם מרגיש שאין לו מספיק כסף, הוא ירגיש סיפוק גדול יותר אם יאהב אותו אדם עשיר, משום שאהבה זו נותנת לו תחושה שהוא בעצמו מתקרב לתכונת העושר. אדם שמרגיש טיפש יעריך במיוחד אהבה מצד אדם חכם, מכיוון שאם אדם חכם מעריך אותו, זה נותן לו אישור חיצוני שהוא חכם גם כן.

אליעד מביא דוגמה ברורה: נניח שבן אדם מרגיש לא יפה או לא מספיק מושך. הוא עשוי מאוד לרצות אהבה מצד אדם יפה במיוחד. מדוע? כי אם אדם יפה אוהב אותו, הוא עשוי להרגיש כאילו הוא בעצמו יפה, שהרי "אם אדם יפה אוהב אותי, כנראה שאני בעצמי יפה". זוהי מעין השלכה פסיכולוגית שמאפשרת לאדם להשלים את החיסרון הפנימי שלו דרך אהבה של אחרים.

איך מושפעת ההערכה העצמית שלך מאהבה של אדם מפורסם?

בנוסף לחסרונות האישיים, ישנה השפעה חברתית חזקה על תחושת הערך העצמי שנובעת מאהבה של אנשים מסוימים. אדם יעדיף להיות נאהב על ידי אדם מפורסם או מוערך חברתית, כי הוא מדמיין שאם אותו אדם מעריך ואוהב אותו, הוא מקבל דרכו את ההערכה והאהבה מכל מעריציו של אותו אדם מפורסם.

למשל, אם כולם אוהבים או מעריצים אדם מסוים, ואתה מצליח לקבל את אהבתו של אותו אדם, אתה מרגיש שאהבתם של כל אותם אנשים מופנית גם אליך. אליעד כהן ממחיש זאת באמצעות דוגמה הומוריסטית: אם כולם מפחדים מהרמטכ"ל והרמטכ"ל מפחד מאשתו, ואשתו מפחדת מג'וק, אז יוצא שכולם בעצם מפחדים מהג'וק. באותו אופן, אם כולם מעריצים מישהו והוא מעריץ אותך, התחושה היא שכולם בעקיפין מעריצים גם אותך.

מהו האבסורד שמסתתר מאחורי הרצון להיות נאהב?

אליעד מציין שהרצון הזה לקבל אהבה מאנשים מסוימים מכיל אבסורד פנימי עמוק. האדם מחליט, ללא בסיס אובייקטיבי אמיתי, שתכונה מסוימת (כמו יופי, חוכמה או עושר) היא בעלת ערך וחשיבות, ואז סובל מכך שאין לו אותה. בהמשך, האדם רוצה לקבל אהבה מאדם שיש לו את התכונה הזו, כאילו אהבתו של אותו אדם תאשר לו שהוא בעל התכונה הנחשקת.

אבל כאן מגיע האבסורד: למה מלכתחילה האדם החליט שהתכונה הזו חשובה? מי קבע שיופי או כסף הם בעלי ערך אובייקטיבי? האדם עצמו המציא או קיבל מהסביבה את התפיסה הזאת, ולכן כל המערכת שהוא בונה סביב הצורך באהבה היא בעצם יצירתו שלו.

איך השפעות חיצוניות מעצבות את ההעדפות שלך לגבי אהבה?

הרצון להיות נאהב לפי תכונות מסוימות אינו מקרי. הוא מושפע באופן משמעותי מהחברה ומהסביבה שבה גדל האדם. אם בילדות לימדו אותך שכסף זה חשוב, תאמין שכסף חשוב. אם בסביבה שלך מעריכים יופי, אתה תעריך יופי. מערכת הערכים הזו לא מבוססת על אמת מוחלטת, אלא היא תוצאה של חינוך, השפעות חברתיות ונורמות תרבותיות.

אליעד מדגיש שהאדם יכול גם להחליט מחדש מה חשוב עבורו. הוא לא חייב להיות כבול למערכת הערכים שהוטבעה בו. הוא יכול לשאול את עצמו למה בכלל הוא מאמין שחשוב להיות חכם או יפה, וכך להשתחרר מהתלות בהערכה של אחרים.

איך לשבור את מעגל הצורך באישור חיצוני?

אליעד מציע דרך להשתחרר מהמעגל הזה: להבין שמערכת הערכים שמגדירה מה חשוב ומה לא, היא סובייקטיבית לחלוטין, ואפשר לשנותה. הוא מציע לשאול שאלות פנימיות כמו: למה החלטתי שיופי, חוכמה או כסף הם הדברים שיגרמו לי להיות אהוב ומוערך? למה בכלל חשוב לי מה אנשים אחרים חושבים?

לדבריו, התובנה הבסיסית היא שהאדם עצמו אחראי על כל המשחק הזה. האדם המציא את החוקים שהופכים אותו לתלוי באישור חיצוני, ולכן בכוחו גם לשנות אותם. במקום לחפש אישור חיצוני, הוא יכול ללמוד לקבל את עצמו בדיוק כמו שהוא, ללא תלות באחרים.

מדוע אנשים מתקשים לאהוב את עצמם ללא תלות באחרים?

אנשים מתקשים בכך משום שהם מתייחסים להערכה חברתית כאל אמת אובייקטיבית. הם מאמינים שאם אדם מוערך אוהב אותם, הערך העצמי שלהם עולה. אבל אליעד מראה שכל המערכת הזו היא מניפולציה עצמית שהאדם עושה לעצמו, משום שהוא זה שהעניק מלכתחילה לאדם האחר את הכוח לקבוע את ערכו שלו.

הוא אומר, לדוגמה, שאדם יכול להחליט שגובה הוא חשוב, ואז להרגיש רע שהוא לא גבוה, ולחפש אישור של אדם גבוה כדי להרגיש טוב. אבל באותה מידה, הוא יכול היה להחליט שגובה בכלל לא חשוב, ואז לא היה לו צורך באישור הזה. כלומר, הערך העצמי של האדם הוא תמיד תוצאה של הבחירות הפנימיות שלו, ולא של ערך אובייקטיבי חיצוני.

כיצד ליישם את ההבנה הזו באופן מעשי?

אליעד ממליץ שבכל פעם שאדם מרגיש צורך חזק להיות נאהב או סובל מכך שאדם מסוים לא אוהב אותו, עליו לשאול את עצמו: "למה דווקא הוא? למה דווקא התכונה הזאת? איזה סיפור אני מספר לעצמי?" האדם צריך להבין שהוא עצמו קבע את הקריטריונים לאהבה, ולכן בכוחו גם לשנותם.

בסיכומו של דבר, ההבנה שהאדם עצמו הוא זה שקובע מה חשוב ומה לא, מאפשרת לו לאהוב את עצמו בלי תלות באחרים, ובלי לחפש אישור חיצוני תמידי.
החוקיות של הרצון להיות נאהב

כל אדם רוצה להיות נאהב, אך הוא לא רוצה אהבה מכל אחד באותה מידה. אדם יעדיף שיאהב אותו מישהו מסוים, בעל תכונות מסוימות, ולא בהכרח ישמח מכל אדם שיאהב אותו. השאלה היא, מדוע זה כך? על מה זה מבוסס?

מה משפיע על הרצון של אדם להיות נאהב על ידי מישהו מסוים?

הסיבה לכך שאדם רוצה להיות נאהב דווקא על ידי אנשים מסוימים קשורה לתחושת החיסרון שהוא מרגיש בתוכו. האדם מזהה בעצמו חיסרון מסוים, ובהתאם לכך, הוא רוצה שיאהב אותו מישהו שמגלם את ההפך מהחיסרון הזה.
  • אדם שחושב שהוא לא יפה ירצה להיות נאהב על ידי מישהו יפה.
  • אדם שחושב שהוא לא חכם ירצה להיות נאהב על ידי מישהו חכם.
  • אדם שחושב שאין לו מספיק כסף ירצה להיות נאהב על ידי מישהו עשיר.
  • אדם שחושב שאין לו הרבה חברים ירצה להיות נאהב על ידי אדם עם הרבה חברים.
האהבה מצד אדם כזה נראית לו כמעין תיקון לחיסרון שהוא מרגיש, כי אם אדם בעל התכונה שהוא חסר אוהב אותו - הוא מרגיש כאילו הוא מקבל את התכונה הזו בעצמו.

ההשלכה של אהבה מצד אדם בעל ערך חברתי

מעבר לרצון למלא חיסרון אישי, יש גם השפעה של החברה. לפעמים הרצון להיות נאהב על ידי אדם מסוים לא קשור ישירות לחיסרון אישי, אלא להכרה חברתית.
  • אם אדם מפורסם אוהב אותך, זה יוצר אצלך תחושה כאילו כל מעריציו אוהבים אותך דרכו.
  • אם אדם שכולם רואים בו מוצלח אוהב אותך, זה נותן לך תחושה של הצלחה אישית.
  • אם אדם שנחשב נחשב כחשוב או נעלה אוהב אותך, זה עשוי לגרום לך להרגיש שאתה חשוב יותר.
זוהי מניפולציה מחשבתית שבה האדם משליך את ההערכה שהחברה נותנת לאדם מסוים - על עצמו, דרך אהבתו של אותו אדם.

האבסורד שבמערכת השיקולים

כשמנתחים את זה לעומק, רואים שיש כאן מעגל שבו האדם ממציא חוקים ואז נשלט על ידם.
  • הוא מחליט שתכונה מסוימת היא חשובה (למשל, יופי).
  • הוא מרגיש שחסרה לו התכונה הזו.
  • הוא רוצה להיות נאהב על ידי אדם שיש לו את התכונה.
  • הוא מרגיש טוב כשהאדם הזה אוהב אותו.
אבל נשאלת השאלה: למה בכלל החליטת שהתכונה הזו היא חשובה? מי קבע שיופי, כסף או חוכמה הם המדדים לערך שלך?

השפעת הסביבה על התפיסות שלנו

הרבה פעמים אדם מפתח את המערכת הזו מתוך חינוך והשפעות חיצוניות.
  • אם מילדות אמרו לו שכסף זה הדבר הכי חשוב - הוא יעריך כסף.
  • אם החברה מסביבו מעריכה יופי - הוא יעריך יופי.
  • אם בבית הספר חיזקו רק חוכמה - הוא יעריך חוכמה.
אבל אז עולה שאלה נוספת: למה הוא ממשיך להיצמד לאמות המידה הללו? הרי אפשר להגדיר ערכים מחדש ולא להיות כבול למה שלימדו אותו.

איך לשבור את המעגל?

אם כל המערכת הזו מבוססת על בחירה שרירותית, זה אומר שאפשר גם להפסיק לשחק את המשחק הזה ולבחור להעריך את עצמך ללא תלות באישור של אחרים.
  • להבין שהתפיסה שלך לגבי "מה חשוב" היא לא אובייקטיבית, אלא נובעת מהשפעות חיצוניות.
  • לשאול את עצמך: למה בכלל אני חושב שחשוב להיות חכם / עשיר / יפה?
  • להבין שכל המערכת הזו בנויה על חוקים שאתה עצמך יצרת, ולכן אתה יכול להגדיר אותם מחדש.
  • לבחון האם אתה באמת רוצה שהערך שלך יהיה תלוי במה שהחברה מגדירה כחשוב.
בסופו של דבר, כל אדם מחפש שיאהבו אותו - אבל אם הוא מבין שהוא זה שקובע מהו הערך שלו, הוא יכול להתחיל לאהוב את עצמו גם בלי לחפש אישור מאחרים.
עכשיו בזוגיות יש את הקטע או במערכות יחסים בן אדם רוצה שיאהבו אותו נכון, עכשיו כל בן אדם רוצה שיאהב אותו מישהו אחר נגיד יש גבר שיגיד אני רוצה שתאהב אותי אישה יפה יש גבר שיגיד אני רוצה שתאהב אותי אישה חכמה, יש אחת שתגיד בחורה תגיד יאהב אותי מישהו עשיר יאהב אותי מישהו מפורסם כל הנושא הזה של אהבה בן אדם בוחר מי אתה רוצה שיאהב אותך כאילו אם נגיד עכשיו עשרה אנשים יאהבו אותך אתה תרגיש יותר טוב מזה שמישהו ספציפי אוהב אותך נכון. עכשיו זה במה תלוי מה החוקיות של זה?

ש: עם החיסרון שאתה מרגיש כלפי עצמך.

אליעד: מה זה אומר איך זה קשור לעניין איך זה קשור?

ש: אם נניח מישהו רוצה שמישהי יפה תאהב אותו זה אומר שהוא מרגיש לא יפה.

אליעד: באמת?

ש: ככה אני חושב.

אליעד: למה לא יכול להיות דוגמן שרוצה רק דוגמנית.

ש: יכול להיות אבל אני אומר הנטייה היא.

אליעד: לא יכול להיות מישהו עשיר שרוצה מישהי עשירה הוא חושב יש לי כסף מגיע לי מישהי שיש לה כסף מה.

ש: כן אבל זה רק בצורה הוא עשיר.

אליעד: רגע לא הוא אומר אתה תרצה שיאהב לפי מה שחסר לך.

ש: אז אני אומר זה שהוא היפה שבעצם הוא אמר עליו שהוא לא יפה שבעצם הוא יפה בעיני עצמו הוא כאילו משהו יותר בעומק.

אליעד: סבבה שנייה זה יפה ולא יפה במובן של המטאפורה אבל שנייה בא נלך קודם כל על הפשוט אז בפשוט בן אדם שהוא חושב שהוא טיפש ושהוא רוצה להיות חכם, נגיד בן אדם נשאל אותו מה עשרת הפגמים שלך הוא יגיד "אין לי כסף לא אוהבים אותי אני טיפש נניח, אוקי מה הכי חשוב לך? חברים הכי חשוב לי שיהיו לי כמה שיותר חברים" אז בן אדם כזה לדוגמה ישמח כשמישהו שיש לו הרבה חברים אוהב אותו זה קודם כל באנלוגיה המידית, אם הכי חסר לך כסף ואתה מרגיש חלש ואתה חושב שכסף יפתור לך את הבעיות מישהו שעם כסף אוהב אותך זה יסגור לך את הפינה.

מה השכל שבדבר כי אם יש לו כסף והוא אוהב אותך אתה מרגיש קרוב אליו ואז אתה מרגיש קרוב לכסף ואז כאילו "הכסף איתי ואז הכסף אוהב אותי", אם לדוגמה בן אדם חושב שהוא טיפש והוא רוצה להיות חכם אז הוא יגיד אוקי אם מישהו חכם אוהב אותי אז ממילא זה כאילו אומר שהוא חושב שאני חכם ואם הוא חושב שאני חכם אז אני חכם. עכשיו אם גבר נגיד רוצה נגיד שבחורה יפה תאהב אותו זה אומר שהוא חושב שהוא מכוער אבל באיזה מובן מכוער לאו דווקא במובן הפיזי אלא במובן המטאפורי זאת אומרת אתה חושב שאתה לא מספיק טוב לא פה ולא שם ואז אתה רוצה שבחורה יפה תאהב אותך אבל אז למה דווקא יפה למה שלא תגיד עשירה אז מה הסיבה, אין בעיה זה נגיד נכון אז למה דווקא נפלת על היפה כי הרי אם אנחנו הולכים על המטאפורה אז אתה יכול להגיד אז הוא רוצה מישהי עשירה כי אין לו עושר פנימי הוא רוצה מישהי חכמה כי אין לו חוכמה פנימית אז למה הוא רוצה דווקא את היפה, אז מה התשובה התשובה היא שבממוצע מה התשובה?

ש: לא, נראה לי שיש מכיוון שיש איזה הסכמה חברתית שהיא יפה וזה נותן לו אישור לעצמו כי זה לא רק היא יפה זה לא מספיק שהיא יפה זה ידוע שהיא יפה, כלומר, זה שהוא מסתובב איתה ורואים שהיא יפה זה משפיע על הרבה אנשים.

אליעד: אז מה?

ש: אז זה נותן לו חיזוק לזה שהוא כביכול יפה.

אליעד: בדיוק אז הפואנטה פה זה לא רק בגלל המטאפורה אלא בגלל שבאופן יחסי בממוצע אנשים מעריכים מישהו יפה יותר נגיד מאשר מישהו חכם בממוצע נניח ואז ממילא אתה אומר "אוקי אם כולם אוהבים אותו והוא אוהב אותי זה כאילו כולם אוהבים אותי" זה כאילו כל הצבא מפחד מג'וק כולם מפחדים מהרמטכ"ל מפחד הרמטכ"ל מאשתו ואשתו מהג'וק אז כולם מפחדים מהג'וק, כולם כאילו מפחדים מביבי וביבי מסביב מפחד משרה ושרה מפחדת ממי לא יודעים. אבל הבנו את הסיפור זאת אומרת בן אדם ירצה נגיד, זה הסיפור שאנשים נגיד אוהבים נגיד שמישהו מפורסם אוהב אותם למה כי אם כולם מעריצים אותו והוא אוהב אותך אז אתה מדמיין שכולם אוהבים אותך דרכו.

ולכן עכשיו אבל יש פה עכשיו שאלה יותר עמוקה הרי מה בעצם אמרנו אמרנו שאתה תרצה שיאהב אותך לפי מה שחסר בך זאת אומרת בא נגיד נלך על המבנה הפשוט נגיד לדוגמה אתה רוצה, מה נגיד איזה תכונה נגיד אתה אוהב מישהו כי אין בך את התכונה הזאת מה נגיד איזה תכונה נגיד חוכמת חיים נמציא בסדר, אתה חושב שאין לך חוכמת חיים ואז אתה חושב על מישהו אחר שיש לו חוכמת חיים ואז אתה רוצה שהוא יאהב אותך כי אתה אומר אם מישהו עם חוכמה אוהב אותי נגיד חוכמת חיים זה אומר שיש לי חוכמת חיים, עד כאן זה נכון אבל משהו פה לא כל כך ברור מה לא ברור לא ברור למה מלכתחילה החלטת שחוכמת חיים זה חשוב.

כאילו המנגנון הוא עוד יותר מורכב אתה אוהב משהו ובגלל שאתה אוהב משהו, אתה אוהב תכונה מסוימת אתה אומר אני אוהב חוכמה שלמה אתה אוהב חוכמה לא ידוע עדיין ואז אתה אומר "אוקי בגלל שאני אוהב חוכמה אני מניח שאין לי חוכמה ואז אני לא אוהב את עצמי כי אין לי חוכמה ואז אני מניח שמישהו אחר יש לו חוכמה ואז אם הוא אוהב אותי אז אני אומר אוקי אז מישהו חכם אוהב אותי זה אומר שאני חכם" אבל למה חשוב לך דווקא שהוא יאהב אותך כי יש בו את התכונה שאתה אוהב אבל למה אתה אוהב דווקא את התכונה הזאת.

ש: כי אתה חושב שזה מה שיעשה לך טוב יותר.

אליעד: ולמה אתה חושב את זה?

ש: זאת כבר שאלה אחרת אבל אתה יודע שאתה רוצה להרגיש טוב.

אליעד: אתה אבל הבנת אבל מה אני מנסה להגיד אני מנסה להגיד שהכל מתחיל ממשהו עוד יותר פנימי כשאתה רוצה שדווקא מישהו מסוים יאהב אותך כי יש לו תכונה מסוימת אבל מי החליט שדווקא מישהו עם התכונה הזאת צריך לאהוב אותך אתה החלטת את זה באופן שרירותי.

ש: לא אבל אם אני חושב על עצמי שזה חסר לי חסרה לי התכונה הזאת הספציפית.

אליעד: כן.

ש: כמעט בטוח בזה זה טבעי שאני אחפש את התכונה הזאת.

אליעד: אבל למה מלכתחילה אתה אוהב את התכונה הזאת.

ש: אני לא אוהב את התכונה הזאת עדיין אני קודם כל חושב שהיא חסרה לי.

אליעד: לא חושב שהיא חסרה לי זה כמו אוהב זה אותו דבר חסר לך מה שאתה אוהב או אין לך.

ש: אובייקטיבית חסר לי.

אליעד: אובייקטיבית חסר לך גם טיפשות אובייקטיבית חסר לך הרבה דברים אחרים. עוד פעם הבן אדם מחליט שכסף חשוב ואז הוא מחליט שאם כסף חשוב אז רע לו מזה שאין לו מספיק כסף ואז הוא אוהב מישהו ואז הוא רוצה שמישהו שיש לו כסף יאהב אותו נגיד, אוקי אבל למה מלכתחילה בכלל רצית ואז אתה אומר למה ההוא שיש לו כסף נגיד לא אוהב אותי אבל למה מלכתחילה בכלל רצית את הכסף מלכתחילה, עכשיו מה תהיה התשובה לשאלה הזאת כי כולם חושבים שזה חשוב אבל אז יש פה שתי שאלות אחד למה כולם חושבים שזה חשוב ושתיים מה אכפת לך מה כולם חושבים לפי מה החלטת שמה שכולם חושבים זה מה שחשוב לך, אחד איך כולם הגיעו למסקנה שזה יפה ושתיים איך הגעת למסקנה שאם כולם חושבים שזה יפה זה גם יפה בעיניך.

ש: יכול להיות שכנראה בילדות שלך לימדו אותך את זה.

אליעד: זה אותו דבר אז אחד למה החלטת שמה שלימדו אותך בילדות מעניין אותך ושתיים ואלו שלימדו אותך בילדות לפי מה הם הגיעו למסקנה הזאת לפי מה שבילדות לימדו אותם ולפי מה הם הגיעו למסקנה הזאת לפי מה שבילדות לימדו אותם בקיצור זה לא אומר כלום.

ש: זאת אותה סיבה שבן אדם רוצה להרגיש טוב למה הוא רוצה להרגיש טוב הוא בינתיים לא יודע.

אליעד: כן אבל אני מנסה להגיד שיש פה סוג של אבסורד מה האבסורד אתה אומר כזה דבר יש מישהו שאוהב אותך ואז אתה אומר איזה כייף לי שהוא אוהב אותי כי אתה מרגיש הנה יש מישהו שהוא בעל סמכות בעיני כאילו אובייקטיבי הנה יש מישהו אובייקטיבי שאוהב אותי נכון אבל מי נתן לו את הכוח לחשוב שיש לו ערך בכלל אתה מלכתחילה.

ש: נכון.

אליעד: אז אתה יכול גם לאהוב את עצמך באותה מידה אתה עשית מניפולציה על עצמך קודם כל החלטת שאתה לא מספיק טוב כי אתה לא מספיק גבוהה ואז אמרנו טוב אז גבוהה זה חשוב ואז אם מישהו גבוהה אוהב אותך אז אתה אומר מישהו גבוהה אוהב אותי כנראה שאני גבוהה אבל אתה מלכתחילה בכלל החלטת שגבוהה זה חשוב, אתה יכול להגיד גבוהה זה לא חשוב ואז אתה גם מספיק טוב וגם אין צורך שמישהו גבוהה יאהב אותך.

ש: נכון.

אליעד: לא כי אצל בני אדם זה נדמה כאילו זה אובייקטיבי הנה יש מישהו שהוא נגיד חכם והוא אוהב אותי אבל מי החליט שאתה צריך את זה מלכתחילה בכלל אתה, זאת אומרת זה בסוף אתה אהבת את עצמך כי אתה בסוף בנית את מערכת החוקים אתה בסוף המצאת שאתה בסוף אמרת "אני לא מספיק טוב הוא יותר טוב ולכן אם הוא אוהב אותי אני אוהב את עצמי" אבל אתה המצאת את המנגנון הזה זה לא שבאמת זה לא שאובייקטיבית היית חייב לחשוב שאתה לא טוב ואובייקטיבית היית חייב לחשוב שאתה טוב ואז אובייקטיבית אם הוא אוהב אותך אז הנה הוא אוהב אותי.

החוקיות שאומרת שאתה לא טוב אתה המצאת אותה החוקיות שאומרת שהוא יותר טוב ממך אתה המצאת אותה ואז על בסיס זה אתה אומר אז הנה עכשיו מישהו אוהב אותי אבל אתה המצאת את זה זאת המצאה שלך בראש שלך אתה יכול להגיד מי החליט בכלל שזה יותר טוב יותר רע בזה נסגור את הפינה, בקיצור כל פעם כשבן אדם אומר איזה כייף לי שמישהו אוהב אותי או איזה רע לי שמישהו לא אוהב אותי "למה דווקא הוא מה המערכת שאני המצאתי מה הסיפור שאני מספר לעצמי בסיפור הזה בכלל" עכשיו לא רק ב - "אני מספר לעצמי שאם הוא מפורסם והוא אוהב אותי זה אומר שכל אלה שאוהבים אותו אוהבים אותי" אלא "מי החליט מלכתחילה בכלל שאני צריך שיאהבו אותי ועל בסיס מה ולמה אני לא אוהב את עצמי".
חייב להיות לשאול את עצמי תחושות חושב ש לא יכול להיות רוצה להיות נאהב צורך עצבות להרגיש בית ספר שונאת את עצמי אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את עצמי אוהב את עצמך אישה אישה יפה אנשים אנשים נמשכים אתה אוהב את עצמך אתה רוצה אתה רוצה שיאהבו אותך בחורה בחורה יפה בחורות בחורות יפות בנות יפות גבר גבר עשיר האם אתה האם אתה אוהב האם אתה אוהב את עצמך הפכים הפכים נמשכים חוקיות חוקיות של אהבה כסף לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים למה אתה למה אתה רוצה למה אתה רוצה שיאהבו אותך למי אנשים נמשכים מה אתה רוצה מי אתה מי אתה רוצה שיאהב אותך מישהי יפה משיכה נמשך נשים נשים יפות נשים נמשכות רוצה רוצה בחורה רוצה בחורה יפה רוצה בחורות רוצה גבר עשיר רוצה נשים רצון
רצון, מה אתה רוצה, כמה אתה רוצה, למה אתה רוצה, האם אתה רוצה, רוצה לסבול, רוצה להיות מאושר, לרצות לסבול, לרצות אושר, חלק 1
רצון, מה אתה רוצה, כמה אתה רוצה, למה אתה רוצה, האם אתה רוצה, רוצה לסבול, רוצה להיות מאושר, לרצות לסבול, לרצות אושר, חלק 1
... מה אתה רוצה, כמה אתה רוצה, למה אתה רוצה , האם אתה רוצה, רוצה לסבול, רוצה להיות מאושר, לרצות לסבול, לרצות אושר, חלק 1 האם הרצון שלך אמיתי או מושפע ... לא הרצון עצמו להרגיש טוב, אלא החיסרון במילוי הרצון. כלומר, לא העובדה שאתה רוצה להרגיש טוב היא הבעיה, אלא העובדה שהרצון לא ממומש. אדם אינו סובל כי יש לו רצון, אלא כי יש לו ... שאם היית רוצה בדיוק את מה שיש לך, לא הייתה שום בעיה. הקושי נוצר כשאתה רוצה שהמציאות תהיה שונה מהמציאות הנוכחית. מה שורש כל הבעיות? אליעד מסביר שהבעיה הבסיסית של האדם ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... שלמות פנימית. הוא מציע לדמיין את שני הקצוות - למשל, את המצב שבו אתה אוכל כל מה שאתה רוצה ומשמין, ומצד שני מצב שבו אתה אוכל רק לחם ומים ... החידוד הוא כזה בן אדם לא צריך להחליט החלטות ולעמוד בהם לא צריך אתה צריך לבדוק מה אתה רוצה לעשות מה האמת שלך מה אתה באמת רוצה אם אתה רוצה תעשה אתה לא רוצה אל תעשה, בן אדם שאומר עכשיו אני ... רוצה את זה הוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה כי אם הוא היה סגור על זה אז תעשה אתה רוצה תעשה למה צריך להחליט. בן אדם נגע באש חטף כוויה ... לא מחליט החלטות, זאת אומרת הוא עושה הוא פועל לפי מה שהוא רוצה וזהו הוא עושה אתה רוצה תעשה לא רוצה אל תעשה. עכשיו ממה נובעת הסיבה שבן ... וחושב כל היתרונות כל החסרונות ואז הוא מחליט שהוא לא רוצה לעשן פעם הבאה אומרים לו אתה רוצה לעשן הוא אומר אני לא רוצה לעשן אני גם רוצה גם לא ... למה אני לא מעשן הוא אומר כי אני זוכר ששלשום החלטתי כשאני אהיה פה אני לא אעשן אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן מה עכשיו אתה ... נכון. עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך ... מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וזהו. ש: הרגילו ... אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה ... אחליט לא לאכול, מה יותר כייף לך לנקות את הבית כי ביקשו ממך או לנקות את הבית כי אתה רוצה מה יותר כייף לך? ש: כי אתה רוצה. אליעד: יפה מה יותר כייף לך לא לאכול את העוגה כי ... זאת אומרת זה לא בריא לגרום לך להפסיק לעשן זה בריא לעזור לך להבין מה האמת שלך אם אתה רוצה לעשן או לא רוצה לעשן אם בסוף אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן, המטרה היא לא לגרום לך להפסיק לעשן המטרה היא לגרום לך להבין אם אתה רוצה לעשן תהיה שלם עם זה ואם אתה לא רוצה לעשן אז תהיה ... והוא לא מצליח לעמוד בזה הוא שואל למה, למה הוא לא יושב עם עצמו בודק מה האמת שלך אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וסע לשלום למה ... אתה תדע שאתה חמישים ואחד רוצה דיאטה או חמישים ואחד אחוז לא רוצה דיאטה כי זה מה שאתה רוצה מה הבעיה לדעת מה אתה רוצה, מה עדיף לדעת מה אתה רוצה ולעשות את זה או לא לדעת מה אתה רוצה ולהכריח את עצמך לעשות משהו מה עדיף? ש: זה שזה ... אחרת. אליעד: אבל מה רע בזה. ש: שהוא תופס את זה כרע. אליעד: למה זה רע תבין מה אתה רוצה אתה יכול להחליף את דעתך מחר אבל תבין מה אתה רוצה היום אף אחד לא החליט, אתה רוצה מחר תשנה את דעתך היום תחליט שב עם עצמך אתה הולך ... את האמת. ש: לא לדעת. אליעד: לא שנייה מה שאלתי אמרתי מה רע לך תברר מה האמת אם אתה רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה ואז תפעל ... אני רוצה לאכול תביא לי את זה ואז הוא מתלונן למה הוא לקח את המנה הזאת, תבדוק מה אתה רוצה לאכול תחליט ותאכל מה הבעיה מה רע בלבדוק מה אתה רוצה. ש: זאת השאלה. אליעד: זאת השאלה. ש: אמרת מה רע ... אומר לעצמך, עכשיו מתלבט לאכול או לא לאכול אני אומר לכאורה שב עם עצמך תבדוק מה אתה רוצה תגיע למסקנה תגיע למסקנה שאתה רוצה את זה עשרים אחוז חמישים אחוז תראה מה אתה רוצה ותעשה, זה יותר קל מאשר אני לא יודע מה אני רוצה ... רגע אני רוצה לא רוצה, רוצה לא רוצה מבולבל על כל הראש, תבדוק את האמת שלך תראה מה אתה רוצה אם הגעת חמישים חמישים תעשה אנדנדינו הגעת שישים ...
האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע?
האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע?
... אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב בלי להרגיש רע? כל אדם רוצה להרגיש טוב ולא ... שליליים? איך להשתחרר מהרצון? האם אפשר להיות מאושר כל הזמן? למה אני לא יכול להפסיק לרצות? האם טוב ורע חייבים להתקיים יחד? האם אתה רוצה להיות מאושר? למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? מה אתה רוצה? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? האם אפשר לא להרגיש רע? ההרצאה עוסקת בנושאים של תחושות פנימיות של טוב ורע, כיצד הן ...
איך להיות מאושר? איך לרצות את המציאות? למה אתה רוצה רצונות? המרדף אחרי הרצון, הרצון שמנהל את האדם, שעבוד לרצון העצמי, מה אתה רוצה? למה אתה רוצה? איך נוצרים רצונות?
איך להיות מאושר? איך לרצות את המציאות? למה אתה רוצה רצונות? המרדף אחרי הרצון, הרצון שמנהל את האדם, שעבוד לרצון העצמי, מה אתה רוצה? למה אתה רוצה? איך נוצרים רצונות?
... להיות מאושר? איך לרצות את המציאות? למה אתה רוצה רצונות? המרדף אחרי הרצון, הרצון שמנהל את האדם, שעבוד לרצון העצמי, מה אתה רוצה? למה אתה רוצה? איך נוצרים רצונות? למה הרצון שלך מנהל אותך? הרצון הוא הכוח ... החלק שלא אכפת לו אם יצליח או ייכשל? או אפילו עם החלק שמוכן להיכשל? אם האדם היה מסוגל להתחבר גם עם החלקים הללו, הוא היה מרגיש משוחרר מלחצים מיותרים. למה אתה רוצה דווקא את מה שאין לך? אליעד מסביר את מנגנון הרצון באמצעות ... היא לא במה שחסר לך, אלא ברצון שלך שיהיה לך משהו אחר ממה שיש לך כרגע. מי שמסוגל לקבל את המציאות כפי שהיא, אינו סובל ואינו חש תסכול. כיצד להגיע למצב שבו אתה רוצה את המציאות? אליעד מציג את המטרה האולטימטיבית: להגיע למצב שבו ...
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
... ואנו יודעים שהאדם מעוניין להגיע, אך הוא מתבייש להודות ברצון, עדיף לשאול אותו: האם מסתדר לך להגיע מחר לפגישה? ולא אתה רוצה להגיע לפגישה?. השימוש בשאלת היכולת מונע מאותו אדם את המבוכה הכרוכה בהודאה מפורשת ברצון שלו. דוגמה נפוצה שממחישה זאת היא ... אנו יודעים שהלקוח לא בטוח שהוא באמת רוצה את המוצר, עדיף לנו לשאול אותו: זה יכול להסתדר לך לקנות את המוצר? ולא אתה רוצה לקנות את המוצר?. באופן כזה, אנו מאפשרים לו לדלג על השאלה האם הוא רוצה, ולענות רק על ההיתכנות המעשית של הפעולה. מתי עדיף ... אותו אתה יכול להגיע מחר?, הוא כנראה יגיד מיד לא, זה בלתי אפשרי. במקרים כאלה, עדיף להציג בפניו את שאלת הרצון - אתה רוצה להגיע מחר?. בצורה כזו, אם הוא אכן מעוניין מספיק, הוא יפעל וימצא פתרונות למכשולים הטכניים. איך להשתמש בשאלות כדי למנוע מאדם ... את הטכניקה על עצמנו? העיקרון שאליעד כהן מציג לא תקף רק לשכנוע של אנשים אחרים אלא גם לעבודה עצמית. כשאנו נשאלים אתה רוצה לעשות משהו? מומלץ לנו לשאול את עצמנו האם אני באמת יכול לעשות זאת?. וכאשר שואלים אותנו אתה יכול לעשות את הפעולה? עלינו ... שהמילה יכול מעמתת אותם עם שאלת המסוגלות וההתמדה. הם עלולים לפחד מכישלון ומכאן להגיב בשלילה. מתי עדיף לשאול האם אתה רוצה ומתי עדיף לשאול האם אתה יכול? נניח שאנחנו מנסים לגרום למישהו לקנות מוצר או להגיע לפגישה. אנחנו חושבים: איך לשאול אותו כדי להעלות את הסיכוי שיסכים? השאלה המתבקשת היא האם להשתמש בנוסח שמדגיש רצון - אתה רוצה לקנות את המוצר? אתה רוצה להגיע לפגישה? - או להשתמש בנוסח שמדגיש יכולת - זה יכול להסתדר לך לקנות את המוצר? מסתדר לך להגיע לפגישה? אתה יכול להגיע ... יש לו רתיעה להודות בצורך שלו. נניח שיש פגישה שהוא כן מעוניין להגיע אליה, אבל לא נעים לו להודות בכך. אם נשאל אותו אתה רוצה להגיע לפגישה?, הוא עלול להכחיש. הוא יגיד לא, אני לא רוצה רק כדי לא להודות שהוא זקוק או מעוניין בדבר. במקרה כזה, עדיף לשאול ... עדיף לשאול על הרצון. למה? כי אז הוא עלול להודות שהוא לא רוצה וכך לא יקנה. אבל אם נסתיר לרגע את שאלת הרצון (האם אתה רוצה?) ונשאל רק על היכולת (האם זה יכול להסתדר לך?), לעיתים האדם עשוי להקל על עצמו ולהגיד: כן, אני מסוגל, אז בעצם אולי אנסה. ... להגיע מחר?, הוא מיד יענה לא, אני לא יכול, זה בלתי אפשרי. במקרה כזה עדיף לא להשתמש במילה יכול אלא דווקא לשאול אתה רוצה להגיע לפגישה?. כי אם הוא ירצה, לפעמים הרצון יניע אותו לפתור לעצמו את בעיות היכולת. שאלה: אפשר גם לעשות הפוך, לצורך מניעת ... או לבטל את הרעיון. אם אנחנו לא מעוניינים באמת להיפגש איתו, ויודעים שלא נוח לו להודות שהוא רוצה, נשאל אתה בטוח שאתה רוצה להיפגש? אתה באמת רוצה את הפגישה הזו? אתה מרגיש שאתה ממש צריך אותה?. הוא מצדו עלול להרגיש לא בנוח ולהגיד תשמע, לא, לא באמת ... שמתאימה לנו. כיצד לשאול את עצמנו כשמציעים לנו דבר מה? חשוב לזכור שהעיקרון הזה פועל גם הפוך. אם שואלים אותנו אתה רוצה לעשות משהו? מותר לנו לשאול את עצמנו: גם אם אני רוצה, האם אני באמת יכול?. ואם שואלים אותנו אתה יכול לעשות משהו?, אפשר לשאול ... את זה לקטע יותר פרקטי נגיד לדוגמה שרוצים לגרום למישהו לעשות איזו פעולה ואז אפשר לשאול אותו אפשר להגיד לו תגיד אתה רוצה לעשות את הפעולה הזאת?, באותה מידה גם אפשר לשאול אותו אתה יכול לעשות את הפעולה הזאת? ואז השאלה הנשאלת היא איך עדיף לשאול את אותו בן אדם לשאול אותו אתה רוצה לקנות את המוצר? או לשאול אותו אתה יכול לקנות את המוצר?. וכשאני אומר יכול ורוצה זה לאו דווקא במילים הספציפיות האלה כי ... לך כל המילים האלה מבטאות יכולת. לעומת זאת כשאני מדבר על הרובריקה של רוצה אז שמה זה נגיד יכול להיות אתה מעונין אתה רוצה, נראה לך שאתה מעוניין כל מיני מילים כאלה שמבטאות רצון. עכשיו לדוגמה נגיד שאנחנו רוצים נגיד שהלקוח יקנה את המוצר אז מה עדיף להגיד לו עדיף להגיד לו אתה רוצה לקנות את המוצר? או עדיף להגיד לו נראה לך שמסתדר לך לקנות את המוצר, נגיד שרוצים לקבוע פגישה עם בן אדם מה עדיף להגיד לו עדיף להגיד לו אתה רוצה שניפגש? או עדיף להגיד לו מתאים לך שניפגש מסתדר לך שניפגש, אתה יכול שניפגש מה עדיף עדיף לדבר איתו על היכולת או עדיף לדבר ... שהוא יגיד לנו לא אנחנו נשאל אותו כן ואנחנו רוצים שהוא יגיד לנו לא דווקא, אוקי אבל בא נניח שאנחנו שואלים בן אדם אתה רוצה להגיד לפגישה ואנחנו שואלים את זה בצורה שאנחנו רוצים שהוא יגיד לנו כן. אז במקרה כזה איך עדיף, עדיף להגיד לו אתה יכול להגיע מחר לפגישה או עדיף להגיד לו אתה רוצה להגיד מחר לפגישה, מה עדיף להגיד לו? אז התשובה היא די פשוטה צריך לשאול אתה השאלה הפשוטה עם מה יהיה לו יותר קשה או קל ... רוצה לדוגמה הוא לא מוכן להודות שהוא רוצה להגיע לפגישה, יש נגיד איזו פגישה חשובה אבל שאחד הצדדים שואל תגיד לי אתה רוצה להגיע לפגישה הזאת? הוא מתבייש לא נעים לו להגיד שהוא רוצה. נגיד אז לדוגמה במקרה כזה אנחנו לא נגיד לו אתה רוצה להגיע לפגישה? אנחנו נשאל אותו תגיד לי אתה יכול להגיע לפגישה? כאילו בוא לא נבדוק לרגע אחד אם אתה רוצה או לא רוצה כי אם אנחנו נשאל אותו אתה רוצה להגיע לפגישה? אוטומטית זה מביא לו התנגדות לא מה פתאום אני לא רוצה ולא בגלל שהוא לא רוצה להגיע לפגישה אלא בגלל שהוא לא רוצה ... הוא לא מוכן להודות שהוא רוצה להגיע ואז במקרה כזה לדוגמה עדיף כששואלים אותו את השאלה לגבי הפגישה לא לשאול אותו אתה רוצה להגיע לפגישה? לשאול אותו אתה רוצה שניפגש? לא לשאול אותו את זה, לשאול אותו זה יכול להתאים לך שניפגש זה יכול להסתדר לך שניפגש? למה כי הוא לא מוכן להודות שהוא ... אותו דבר יכול להיות גם מכיוון נוסף יכול להיות שהוא לא באמת רוצה או שהוא לא בטוח שהוא רוצה ואז אם אנחנו נשאל אותו אתה רוצה שניפגש? אז הוא יגיד לא מה פתאום אני לא רוצה שניפגש ולא בגלל שהוא לא מוכן להודות שהוא רוצה אלא בגלל שהוא לא באמת רוצה ולכן במקום לשאול אותו האם אתה רוצה? נשאל אותו האם אתה יכול?. זאת אומרת אם נגיד רוצים לפגוש מישהו שלא רוצה לפגוש אותך אז במקום להגיד לו תגיד לי אתה רוצה שניפגש מחר? לא לשאול את זה ככה הוא יגיד לא אני לא רוצה שניפגש מחר, לשאול תגיד לי זה יכול להתאים לך שניפגש מחר? כאילו ... להזכיר את הנושא של היכולת עדיף לא להגיד לו תגיד אתה חושב שאתה יכול להגיע מחר? לא לשאול אותו את זה לשאול תגיד לי אתה רוצה להגיע מחר? זה כאילו לשדר לו אם אתה רוצה זה מספיק טוב אתה לא צריך להיות יכול, יכול אתה כבר תסתדר. ולכן לדוגמה במקרים כאלה עדיף לא לדבר על הרובריקה של היכול לא ...
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
... כמו אשליית בחירה (שאלות כגון האם אתה רוצה לסגור את העסקה או לא רוצה לסגור את העסקה), המובילות את האדם לבחור בפעולה הרצויה. אליעד חולק על הניתוח הזה ומסביר כי השימוש ... רטורית: השימוש בשאלות כמו האם אתה רוצה לסגור את העסקה או לא רוצה לסגור את העסקה? נועד ליצור אשליה של בחירה, אך אליעד מציין כי עצם השאלה יכולה ליצור ספק ומורכבות, ... רצויה. לדוגמה, במקום לשאול האם אתה רוצה לסגור איתי עסקה?, הוא מציע לשאול האם אתה רוצה לסגור איתי עסקה או שאתה לא רוצה לסגור איתי עסקה?. לדבריו, כך האדם שומע פעמיים את הביטוי אתה רוצה לסגור איתי עסקה וזה מגביר את הסיכוי שיסכים. הבעיות בטענה זו: ניסוח שיוצר ספק: במקום לגרום לאדם להרגיש בטוח בהחלטתו, השאלה האם אתה רוצה או לא רוצה למעשה מזכירה לו גם את אופציית הסירוב. דרך נכונה יותר: שיטה טובה יותר הייתה לשאול איך אתה מעדיף לסגור את העסקה? - ... של קבלת החלטות: שאלה כמו האם אתה רוצה או לא רוצה יכולה לגרום דווקא לתגובה הפוכה, משום שהמוח יתמקד באפשרות השלילית במקום להרגיש שמדובר בבחירה חופשית. הטענה: מעל 18 ... אשליה של בחירה, כמו לדוגמה, האם אתה רוצה לסגור איתי את עסקה או לא רוצה לסגור איתי את העסקה? ואז בכל אחד מהמקרים הוא שומע את המילה אתה רוצה לסגור את העסקה?, ואל תתפרץ לכביש אם תסתיר את המילה אל, תתפרץ לכביש ולכן מתפרצים לכביש ועובדה שכמות התאונות פגע וברח עלתה בכלל ... אדירה? אליעד: כן בדיוק, שש עשרה, אתה רוצה להגיד? שבע עשרה. תבחר צד, מה שש - עשרה וחודשיים? מה, שש עשרה וחודשיים, ויומיים ושלוש שעות. טוב זה היה דבר ראשון לגבי המעל. ש: ... רצה לחזק שזה השנה? פה אתה מפרט מה שאתה רוצה , אבל כמי שנמצא ב2012 ומדבר עכשיו על 2011 זה חיסרון. ש: כן, אבל אז יכול להיות גם בן אדם יכול להגיד גם הוא צמצם, אולי הוא מסתיר ... הוא לא צמצם? סליחה. אליעד: אה כי אתה רוצה גם בוידאו שהוא יתן לך את הטלפונים של הזה, לספר לך כמה דיבר איתם באיזה שעה? בסדר, זה הם מבינים שהוא מוגבל ברמות הזמן והוא לא ... לי שלא? ברור שהיית אומר לי שכן כי אתה רוצה להביא אותי לסדנא אז מה אתה אומר לי? ברגע שהוא אמר לי האם הוא בעצם דחף לך למוח לחוות את האפשרות שאין אפשרות. כשהוא אומר לך האם ... מאיפה נקודת המוצא של הבן, לאיפה אתה רוצה להביא אותו. אם אתה רוצה לעורר בו ספק להגיד לו האם אתה יכול אם הוא בטוח שהוא לא יכול ותגיד לו מה זאת אומרת שאתה לא יכול, אתה יכול, אתה מעביר אותו מקיצון ... מנוקדת הנחה שלא יודע אם אני יכול ואתה רוצה להביא אותו לאתה יכול אל תחזק לו את האולי אתה לא יכול. האם זה שם אותו בתוך פוזיציה של ספק, אל תשים אותו בפוזיציה. ש: האם זה או ... עם מישהו לאיפשהו את לא שואלת אותו אתה רוצה לצאת איתי, לאיפה אתה רוצה שנצא. הבנת את ההבדל? אם את רוצה לצאת עם מישהו לאנשהו או את רוצה שמישהו יקפוץ אלייך. לא האם אתה רוצה לקפוץ אלי, מתי אתה רוצה לקפוץ אלי או מתי תקפוץ אלי. אם היא רוצה שיקפוץ אליה, גם זה לא נכון, רגע רגע למה שאני בכלל אקפוץ אלייך אבל הוא טיפוס עוין בכל ... ועכשיו רק השאלה מתי תקפוץ, לא האם אתה רוצה לקפוץ תראה הכנתי משהו לאכול. אלא מתי תקפוץ הכנתי משהו לאכול. בכל מקרה, בפשטות כשאתה אומר האם אתה מעורר אצל השומע אצל הספק זה ... נכון, שלפעמים אני אומר למישהו מה אתה רוצה לאכול?. מי אמר שאני רוצה לאכול, עכשיו לא רוצה לאכול על הפרנציפ. יש גם את זה צריך לשים לב. אבל פה זה שונה כי אתה מנסה לשכנע את ... לא, ברגע נגיד שמישהו אומר לך טענה ואתה רוצה לשלול אותה אף פעם אל תדבר באופן סובייקטיבי. אף פעם אל תגיד אני אומר ש... או אנחנו אומרים ש..., או בתפיסתנו. הוא אומר, נגיד ... צריך למה אתה נתקע לי באסור. הרי מה אתה רוצה למה אתה אומר אסור? כדי לגרום לו לעשות פעולה. אז תגיד לו מה הפעולה שהוא צריך לעשות במקום להגיד לו את האסור. אל תטיל ספק, למה? כי ... ש: נו אז מה המסקנות? אליעד: כי אתה רוצה לשכנע אותו. אם את רבה עם מישהו שהוא חשוב לך אף פעם אל תגידי לו לא טוב, תגידי לו אני חושבת שזה לא טוב. את מבינה? כי תשאירי את זה ... יכול לגרום לבן אדם לעשות כל מה שאתה רוצה שהוא יעשה אפילו הכל. בסדר? הכל. אוקי, בואו נמשיך, אחר כך מה הוא התחיל להגיד? מה הוא אמר מה הוא זוכר? ש: המוח לא תופס את המילים ... זה, אל תעביר מסרים עם המילה לא שאתה רוצה שיקבלו אותם. תחשוב, בסוף זה לא אפקטיבי. אז למה אתה אומר לי המוח לא מעבד את המילים לא ועל? תעביר אותו בצורה אפקטיבית, תגיד המוח ... אומר למישהו לא, לא בהכרח שזה יקרה. אתה רוצה לראות הוכחה? אל תסתכל לי על האצבע, ראית? לא בהכרח שזה יקרה. זאת הוכחה נכונה. כי אם מישהו אומר תראה כשאומרים את המילה לא, זה ... למילה אל ולא. לדוגמה תגיד לו האם אתה רוצה לסגור איתי את העסקה או לא רוצה לסגור איתי את העסקה, בשני המקרים הוא שמה את המילה רוצה לסגור את העסקה. עכשיו, זה אחד הדברים את ... אשליה של הבחירה. כמו במקום האם אתה רוצה לסגור איתי את העסקה או לא רוצה לסגור איתי את העסקה, תשאל אותו איך
להתחיל עם בחורה בפייסבוק, הכרויות בפייסבוק, להכיר בחורות בפייסבוק, איך להתחיל עם בחורה, איך להכיר בחורה, להכיר בנות
... מה בדיוק רוצים. אדם שרוצה להכיר בחורות בקלות, צריך להבהיר לעצמו שהוא רוצה שזה יהיה קל וזמין, בדיוק כמו ללכת לקנות בקבוק קולה בקיוסק. אבל יש פה סתירה: מצד אחד, אתה רוצה להכיר מישהי מיוחדת, איכותית ומעניינת. מצד שני, אתה רוצה שזה יהיה קל כמו לקנות משהו פשוט. אליעד מדגים את הסתירה באמצעות דוגמה: אם קל מדי להכיר את הבחורה שאתה רוצה, אז גם כל האחרים יוכלו לעשות זאת, וזה כבר לא יהיה מיוחד עבורך. אם היה מדובר במוצר פשוט כמו שתייה, אז מה מיוחד בזה? כל אחד יכול לקנות קולה. אבל אתה לא רוצה סתם מישהי פשוטה, אתה רוצה מישהי שקשה להשיג, ובכל זאת שתוכל להשיג אותה בקלות - וזה בדיוק הפרדוקס. איך ניתן לדעת אם אתה באמת מסוגל להכיר את הבחורה שאתה רוצה? אליעד מציע גישה מעשית: לבדוק את המציאות. כדי לדעת אם באמת אפשר להשיג את הבחורות שאתה מעוניין בהן, אתה חייב ... הלב שלה. מה כן צריך לעשות כדי להכיר בחורות בקלות ובצורה אפקטיבית? הסוד של אליעד להצלחה בהיכרויות בפייסבוק הוא להבין באמת מה הבחורה רוצה. במקום להיות עסוק רק במה שאתה רוצה, צריך לחשוב מה היא רוצה, מה הצרכים שלה, מה מעניין אותה. אם אתה יודע שהיא דוברת עברית, אז כנראה שהיא מחפשת מישהו ... לדעת מה המציאות רוצה, או מה אפשרי, מאפשר לך לקבל החלטות ריאליות ולהיות שלם איתן. לסיכום, כדי להצליח להכיר בחורות בפייסבוק, חייבים להבין את המשחק: להבין מה באמת אתה רוצה: משהו מיוחד או משהו זמין מאוד? להסתכל על הבחורה מנקודת מבטה: מה היא רוצה? מה מעניין אותה? להשקיע בהתאם למטרה: ... לדבר קצת על הסרט. אליעד: לא בא לי אבל בא נדבר לא אבל משהו מחיי היומיום שלך. ש: נניח בחורות. אליעד: מה איתן? ש: בחורות זה דבר שהייתי רוצה שיהיה יותר בחיי. אליעד: אתה רוצה להכיר יותר בחורות עד כאן אנחנו מסכימים נניח אוקי בא תתקדם לעניין לשאלה לדילמה להתלבטות ש: הייתי רוצה לדעת שיש ... מה המטרה אבל בא נדבר על זה. ש: בקלות זה בובת גומי מתנפחת. אליעד: אתה איתי תן לי עכשיו אני איתו אוקי. ש: כעיקרון הייתי רוצה לדעת את הדבר קל את הדבר הקל. אליעד: אתה רוצה לדעת, תראה מה אתה אומר אתה רוצה לדעת שזה קל להכיר בחורות. ש: וזה זמין זה קל וזה. אליעד: עכשיו בוא אני אגיד לך משהו עכשיו תתרכז טוב אני לא יכול ... להכיר בחורות זאת השאלה. עכשיו בא נתחיל מההתחלה תקשיב כי אתה מאמין שזה קשה להכיר בחורות? ש: כרגע אני הולך ומשתפר אני הולך ומשפר. אליעד: תקשיב בא נתחיל מההתחלה מה אתה רוצה להכיר בחורות? ש: חיי שפע. אליעד: עזוב אותי מחיי שפע אוקי ומה זה אומר חיי שפע בוא נהיה אנשים מעשיים אנחנו לא אנשים רוחניים זה שאתה רוצה להיות אלוהים תהיה אלוהים אנחנו בני אדם תסביר מה אתה רוצה. ש: בן אדם. אליעד: כן מה זה אומר עבורך חיי שפע? ש: הצלחה בכל. אליעד: לא בוא לא נעבור נושא בא נדבר על הנושא של בחורות. ש: אוקי הצלחה בבחורות. אליעד: כן מה זה אומר מבחינתך מה אתה רוצה שיקרה? ש: שזה יהיה קל וזמין. אליעד: אוקי בא נדבר על זה עכשיו אתה יושב על הכיסא אתה אומר אתה רוצה להשיג בחורות בדרך קלה ואני גם מניח שאתה רוצה שהן יהיו איכותיות וכו בדרך הקלה. ש: שזה יהיה ממש כמו לקנות בקבוק קולה בקיוסק. אליעד: אבל אתה יכול רק לא בטוח ... קולה מה זה נתן לא נתן שום דבר איפה החיבור אתה אומר לא אני רוצה שהיא תהיה איכותית שלא כולם יוכלו לקנות אותה בקלות אבל שאני אוכל לקנות אותה בקלות נכון עכשיו זה מה שאתה רוצה. ש: אז נניח מישהי מיוחדת. אליעד: בסדר עכשיו אנחנו עוברים לשאלה הבאה השאלה הבאה זה למה לדעתך עכשיו אתה כרגע יכול להשיג בחורות בקלות לא כי אם כן. ש: כרגע המציאות העכשווית היא כרגע. אליעד: המציאות העכשווית היא שלא אתה יודע איך אני יודע שלא כי אתה אמרת שאתה רוצה להשיג אותן בקלות אם זה היה כן לא היית אומר אני רוצה להשיג אותן זה לא משנה תגיד אמרת אני רוצה פירושו שאתה לא חווה שאתה משיג בקלות הלאה עכשיו השאלה הנשאלת היא, דרך אגב כשאתה אומר שאתה משיג בחורות בקלות זה לאו דווקא שאתה בן אדם גרוע זה אומר שהבחורות שאתה רוצה אותן אתה לא יכול להשיג אותן בקלות אתה אומר אם אני הייתי רוצה הייתי משיג את כל הבחורות בקלות אבל אלא שאני באמת ... אפשר אז תצטרך לסנכרן את עצמך עם המציאות, אוקי אז תן דוגמה. ש: אמרת רק מקרה שכאילו לסנכרן זה אומר לשנות משהו. אליעד: אתה צריך להיות בתיאום ציפיות אתה יודע עם מי אתה רוצה שתהיה לך זוגיות טובה עם מישהי אתה יודע מה אתה צריך לעשות שיהיה לך איתה תיאום ציפיות אתה רוצה לשכנע מישהי להיות חברה שלך ידידה שלך בת זוג שלך אתה צריך לבדוק מה היא רוצה ולראות מה אני רוצה לראות איך מתחברים ביחד על אותו גל, עכשיו אתה מול המציאות אתה רוצה שיהיה לך טוב בחיים אתה רוצה שהמציאות תרצה להיות ידידה שלך המציאות הזאת שתגיד וואלה בא לי לעזור לו קודם כל תבדוק מה המציאות רוצה תבדוק מה אתה רוצה תראה איך מסתדרים בסדר עכשיו מה אני בא להגיד. ש: יש רצון למציאות? אליעד: בסוף המציאות גם יש לה איזה יכול להיות ... אליעד: אולי והוא יודע שהיא חייה וזה אוקי. ש: אבל אני יודע גם שהיא ווינרית אולי זה לא נכון. אליעד: בא נתקדם בסיפור. ש: כאילו היא גם יפה וגם זה וגם הכל. אליעד: מה שאתה רוצה בעיניך היא מצליחה היית שמח אם היא הייתה אומרת לך כן. ש: מההתחלה כאילו שמתי לעצמי מטרה כנראה גבוהה. אליעד: לא ... ואז חווית שאתה לא משיג בחורות בקלות. ש: אז הבנתי שיש לי פה אתגר אז אם מפה ועד להשלים עם המצב ולאהוב את המצב. אליעד: אל תאהב את המצב אל תשלים איתו תאהב את זה שאתה רוצה להשיג אותה תחשוב עכשיו בהיגיון אם היא הייתה מאשרת אותך מיד בלי להכיר אותך בלי לדעת מי אתה בלי זה אתה יודע מה היה קורה היא הייתה מאשרת עוד שלוש מאות אנשים ולמה שהיא תהיה דווקא איתך תחשוב בהיגיון תקשיב אתה רוצה מישהי בקלות יש מספיק בחורות באינטרנט שאפילו הן שולחות לך חברות תאשר מה שאתה רוצה. ש: כן אבל זאת לא חברה. אליעד: כן אבל אתה לא רוצה אותן נכון אבל אתה לא רוצה אותן. ש: יש בה משהו מיוחד. אליעד: תקשיב רגע שנייה אבל צריך להיות לך תיאום ציפיות תקשיב בהיגיון תקשיב משהו הגיוני אתה רוצה להכיר מישהי כי היא נראית לך מיוחדת עכשיו אתה לא היחיד שמתחרה עליה היא אמרה לך יש לי עוד שלוש מאות פניות עכשיו ... הזאת שפנית אליה בפייסבוק למה רצית כי היא נראית ככה והיא ככה וככה. ש: אתה צודק רציתי אותה מסיבה. אליעד: שכולם רוצים את הסיבה הזאת אז יש יותר תחרות אז מה חשבת שרק אתה רוצה חשבת שרק
אושר, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? מה אתה רוצה? הסיפור של אליעד, חיים טובים באמת, רבי נחמן מברסלב, מהו אושר? להיות אלוהים, מודעות עצמית, להרגיש שלמות עצמית
אושר, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? מה אתה רוצה? הסיפור של אליעד, חיים טובים באמת, רבי נחמן מברסלב, מהו אושר? להיות אלוהים, מודעות עצמית, להרגיש שלמות עצמית
... הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? מה אתה רוצה? הסיפור של אליעד, חיים טובים באמת, רבי נחמן מברסלב, מהו אושר? להיות אלוהים, מודעות עצמית, להרגיש שלמות ... האדם בשיחה נפתח הנושא בשאלה שנשאל אליעד כהן: מה אתה רוצה?. השאלה הובילה להסבר על הרצון לגמור עם הסבל, שכולל את הרעיון של הפסקת הסבל באופן מוחלט. אך מייד עלתה ... רוצה. זהו עניין הרבה יותר קריטי: אם אינך יודע מה אתה רוצה, איך תוכל להשיג את זה? אליעד כהן מדבר על החוויה האישית שלו, בה היה ברור לו שהוא רוצה להיפטר מתחושת ... חמורה יותר מאשר עצם הסבל, כי אם אינך יודע מה אתה רוצה, קשה מאוד להשיג זאת. מצד אחד, היה ברור לאליעד בזמן מסוים שהוא רוצה להיפטר מתחושת חיסרון, מצד שני, ... - הבדלה הקשר בין שלמות לבין אלוהים אליעד: מה אתה רוצה? שאלה: לגמור עם הסבל. אליעד: גמרת איתו. שאלה: אני לא מרגיש את זה. אליעד: איך אתה רוצה להרגיש את זה, לא הבנתי. אתה מבין שאם תגמור עם הסבל, לא תרגיש שגמרת עם הסבל. אם תגמור עם הסבל, לא תדע ... ואם לא תדע מה הוא סבל, איך תדע שגמרת עם הסבל? מה אתה רוצה? שאלה: להפסיק לחשוב כל הזמן, מחשבות מטרידות. אליעד: אל תחליף שמות, תגדיר לי בדיוק מה אתה רוצה? אתה לא יודע מה אתה רוצה? זאת בעיה יותר חמורה שאתה לא יודע מה אתה רוצה. שאלה: אני יודע מה אני לא רוצה. אליעד: מה אתה לא רוצה? שאלה: אני לא רוצה את מה שאני חווה כרגע. אליעד: ... לשאת, אז אתה לא נושא את זה, זה יפול מעצמו. מה אתה רוצה? אתה הולך בעולם ולא יודע מה אתה רוצה. אתה רק אומר מה אתה לא רוצה, האם אתה יודע מה אתה רוצה? שאלה: לא. אליעד: אתה מבין מה הבעיה? לי היה ברור בדיוק מה אני רוצה. רציתי, וקבלתי בדיוק את מה שרציתי. ... מה שיש, ואז תפגוש בתור התחלה מישהו שלא יבין מה אתה רוצה, תחשוב שאתה עובד עליו, ואז תגיד, אני רוצה מים, אני צמא, ואז ילכו ויביאו לך מים. שאלה: לא הבנתי. אליעד: ... אני מסביר שוב, זה תמיד עובד אותו הדבר, תגדיר מה אתה רוצה, בדיוק, לא בערך. שאלה: ואז תקבל את זה. אליעד: כן, תמיד. ואם את מגדירה ולא מקבלת את זה, סימן שלא הגדרת ... אם תביני מה את רוצה, קבלת. אם תגיד בדיוק מה אתה רוצה, תמיד תקבל אותו. אם תנסה להגדיר מה אתה רוצה, בסוף תגיע לכלום ותראה שהוא כבר קיים. בסוף, מה אני באמת רוצה, לא רוצה כלום. אז יש לך את הכלום. מה אתה רוצה? שאלה: לא יודע, אני מתוסכל מזה שאני לא יכול להגדיר לך מה אני רוצה. אליעד: אז אתה יודע מה אתה רוצה. שאלה: להגדיר מה אני רוצה. אליעד: אולי אתה לא רוצה כלום? זה נראה לא הגיוני, מה אני לא רוצה כלום? מה הכל ... רוצה משהו, אך לא יודע מה. אליעד: איך אתה יודע שאתה רוצה משהו? להגיד אני יודע שאני רוצה משהו, זה להגיד, אני יודע שאני קיים. כי רוצה שווה חסר, ואני שווה קיים. ... אני יודע שאני קיים. כשאני אומר לו, איך אתה יודע שאתה רוצה משהו, בעצם אני מטיל ספק בזה שאני קיים. ואם הוא יגיד אני לא יודע, אז הוא גם לא רוצה. אז מה קורה אצלך? ... שיש לך. מה שיש לך ואתה לא רוצה, אין. מה שאין לך ואתה רוצה, יש. מה שיש לך ואתה רוצה, אין. מה שאין לך ואתה רוצה שלא יהיה לך, יש. אתה לא מבדיל יותר בין יש לאין. שאלה: או קי מסכים. אליעד: אבל מה זה יתן לך? תראה, אם אני ... אבל מהצד שלו הוא צריך לדעת מה הוא רוצה. טוב, מה אתה רוצה? שאלה: אני לא יודע, אני רוצה שקט בראש. אליעד: האם אתה מבין שלרצות שקט בראש, זה או לא להיות קיים, או להיות קיים ולוותר על זה שאתה רוצה שקט בראש? אתה יודע מה עושה לך הכי הרבה כאב ראש. המחשבה שאומרת לך שהיא רוצה שקט בראש. האם אתה מוכן לוותר ...
מה חסר לך כדי לחוות שלמות, למה אתה רוצה את הרצונות שלך, מה אתה, מה מהותך, משנה או לא משנה מה האמת
מה חסר לך כדי לחוות שלמות, למה אתה רוצה את הרצונות שלך, מה אתה, מה מהותך, משנה או לא משנה מה האמת
... חסר לך כדי לחוות שלמות, למה אתה רוצה את הרצונות שלך, מה אתה, מה מהותך, משנה או לא משנה מה האמת למה האדם אינו חווה שלמות אינסופית ומה באמת חסר לו? אליעד כהן מתחיל את ההרצאה בשאלה מעשית מאוד: מדוע ... תחושה שממלאת אותך, מה אתה מרגיש? אתה רוצה ממני, שאגרום לך להרגיש יותר טוב. אז אני מנסה להבין מה גורם לך, ברגע הזה, לא להרגיש טוב? האם משהו מציק לך? האם אתה רוצה שיהיה לך משהו אחר? האדם למעשה לא חופשי לגמרי, אפילו אם הוא לא מודע לכך, בתת מודע שלו הוא דואג. אז מה מונע ממך לחוות את השחרור? ההכחשה כל כך גדולה, שאתה אפילו ... אליעד: אז תזכור, כל הדברים שאתה רוצה שיקרו הם הדאגות שלך. וגם כל הדברים שאתה לא רוצה שיקרו, הם גם הדאגות שלך. שאלה: יש לי בעיה עם החוויה שלי, אני מרגיש דאגות. אליעד: אז מה הבעיה עם זה? כי אתה לא ... שאלה: לא יודע. אליעד: תקשיב, אתה רוצה להינות בחיים, אז אין דבר כזה לא יודע. אם תבין פעם אחת למה? תבין הכל. אני מנסה להבין למה אתה רוצה עוד משהו? מה מציק לך? מה העניין? מה אני מחפש? מה מטריד את מנוחתי? למה אני כל הזמן זז? אפילו שאתה בחופשה, אתה דואג ולחוץ. זה אין סופי. אפילו הילדים לא תמיד ... לכסף. אליעד: אבל תתבונן, למה אתה רוצה את הדברים האלה? כדי שבסוף תרצה את המציאות. אתה אוכל, עובד, מתאמץ, למה? אתה תגיד שזה בגלל שאתה רוצה להגיע למצב שתהיה מרוצה. אם המטרה שלך בסוף, היא להגיע למצב שתהיה מרוצה ממה שיש לך, אז אין קשר למה שיש לך, אז מה ההיגיון לשנות את המציאות. אתה אומר, אם אהיה ... אבל למעשה אין קשר. בסוף בסוף אתה רוצה לרצות את המציאות, וההיגיון אומר שאם אתה צריך לרצות את המציאות אז למה אתה מתאמץ לשנות אותה? אז השאלה היא למה אתה רוצה לשנות את המציאות? אז מה הטעם לרצות לשנות את המציאות? אם תתעקש להבין, למה אתה רוצה לשנות את המציאות, אז אולי תבין מה הבעיה, ואז אולי תראה שאין בעיה. שאלת המפתח היא, למה אתה לא מרוצה מהמציאות. אתה כרגע יושב בכסא, וחווה תחושה, האם אתה חווה ... לך בלעדיה? למה אתה סובל בגלל זה? אתה רוצה כרגע שהיא תחזור אליך, וזה גורם לך להרגיש רע, אז למה אתה סובל? אלוהים כרגע רוצה שהיא לא תהיה איתך, ואתה בא לאלוהים בתלונה מדוע הוא עשה שתיפרדו? ואפילו סובל ... רצון? אליעד: עכשיו תסביר לי מדוע אתה רוצה או לא רוצה? יש תשובה, אבל אם אני אתן לך אותה אתה לא תבין אותה. למה לא תבין? כי אתה לא רוצה ממש את התשובה. התשובה היא שרוצה ולא רוצה זה אותו הדבר, אין דבר כזה ... שכשמישהו משוגע ישאל אותך למה אתה רוצה, אתה לא תבין בכלל, מה זה רוצה. בא נחזור לשאלה הראשונה, למה אתה רוצה משהו? תחזור על השאלה, תסביר לי את השאלה, מה זה נקרא רצון? אתה שואל למה יש לי רצון? אבל קודם תבין מה זה רצון? אתה שואל למה, אבל לא הבנת מה זה רצון, לכן זה ... מה אתה? אבל זה רק באחוז קטן. כי אתה רוצה עוד דברים. שאלה: איך אדם פשוט יכול להבין את הדברים שאתה מדבר? אליעד: אתה לא אדם פשוט, אתה אדם ששואל המון שאלות, אתה אדם מתוחכם. אתה אפילו לא יודע מה זה, מה ... מוחלטות, לא תדע מוחלטות. ולכן אם אתה רוצה לדעת את האמת, אתה צריך לבדוק כל מחשבה שלך האם היא מוחלטת או לא. וכאשר אתה מחפש ואתה מתחיל להיות פחות בטוח בדברים, שזה גם שקרים, כך אתה קרוב להבנה. בסוף אתה ... ואז לא יהיו לך יותר שאלות. אם אתה רוצה לחוות את המוחלט, אתה צריך להיצמד לדברים מוחלטים. אם אתה משקר אתה מתרחק מהמוחלט. כדי לא לשקר, צריך שכל. אתה יושב, ולא חווה שלמות, למה? כי יש משהו שאתה רוצה. זה נקרא שקר. הכוונה של, לא לשקר, זה אל תזדהה עם מה שקורה עד שתחקור האם זה נכון. עד שתבין בסוף שהחוויה של הנפרדות היא לא אמיתית. אני שואל אותך, מדוע רע לך? ואתה אומר שרע לך, בגלל שאתה רוצה להיות עם החברה הקודמת שלך. אז תבדוק, האם באמת היית איתה? שאלה: אני לא יודע מה זה לשקר לעצמי? אליעד: בא נבדוק, יש פה פיל? לא. אם אני אומר שיש פה פיל, האם זה ... אני מנסה להסביר לך מה השיטה, ואם אתה רוצה, תנסה אותה. תנסה לשאול שאלות ולהיות אמיתי. אתה רוצה לחזור לחברה שלך, נכון? האם זה משנה אם אתה תחזור אליה או לא? כאשר אתה אומר שזה משנה, אתה יוצר שניים, ולכן אתה יוצר נפרדות, אז אני מציע לך לשאול את עצמך, האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אתה רוצה שיאהבו אותך? מי אתה רוצה שיאהב אותך? רוצה בחורה יפה, רוצה גבר עשיר, למי אנשים נמשכים? הפכים נמשכים, האם אתה אוהב את עצמך? אהבה עצמית, חוקיות של אהבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אתה רוצה, איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אתה רוצה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקריירה, קואצ'ר לזוגיות, מטפל אישי מומלץ בתחום אתה רוצה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 22:02:08 - wesi1