אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אפשרי ✔2 סוגים של עצות, 2 סוגים של יועצים, עצות מוחלטות, עצות אפשריות, עצות של שחור או לבן, עצות אפורות, עצות מעשיות, עצות תיאורטיות, בכל עצה יש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 סוגים של עצות, 2 סוגים של יועצים, עצות מוחלטות, עצות אפשריות, עצות של שחור או לבן, עצות אפורות, עצות מעשיות, עצות תיאורטיות, בכל עצה יש יתרונות וחסרונות, מהי העצה הטובה ביותר? איך לבחור יועץ? סוגים של מנטורים, איך לבחור מנטור?
מהם שני סוגי העצות שחשוב להכיר?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מציין את קיומם של שני סוגים עיקריים של עצות, שלדבריו יש הבדל חשוב ביניהם. הסוג הראשון הוא העצות המוחלטות, שמוצגות כפתרונות חד משמעיים. לדוגמה, כאשר יועץ מציע לאדם להקים עסק או להפסיק מערכת יחסים בצורה נחרצת, מבלי לשקול את כל האפשרויות. הסוג השני הוא העצות האפשריות, בהן היועץ מציין את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ומשאיר את ההחלטה בידיו של האדם המתייעץ.

מה ההבדל בין סוגי העצות?

ההבדל העיקרי בין שני סוגי העצות הוא גישת ההתמודדות עם הבעיה. עצות מוחלטות לא נותנות מקום לשיקול דעת ומציעות פתרון אחד בלבד. לעומת זאת, העצות האפשריות מספקות תמונה רחבה יותר, שבהן מצוין כי לכל פעולה יש יתרונות וחסרונות, וההחלטה מה לעשות היא החלטה אישית שמתבצעת בהתאם לנסיבות האישיות של האדם.

למה עדיף להקשיב לעצות מהסוג השני?

אליעד כהן מדגיש כי העצות האפשריות הן הקרובות ביותר לאמת, כיוון שהן מציינות את כל האפשרויות וכוללות את היתרונות והחסרונות של כל אחת. לעיתים פתרון אחד עשוי להיראות טוב יותר, אך יש לשקול את כל האפשרויות וההשלכות האפשריות, ולכן עצות המאפשרות שיקול דעת הן יותר מועילות. עצות מוחלטות, מנגד, מבוססות על גישה חד - ממדית, שהיא לרוב לא מתאימה לכל מצב או אדם.

איך לבחור יועץ?

כשהאדם פונה ליועץ, אליעד ממליץ לבחור ביועץ שמסביר את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ולא רק אומר לו מה לעשות. לדוגמה, אם אדם מתלבט האם להתגרש או להתחתן, יועץ טוב לא יגיד לו חד משמעית מה לעשות, אלא יסביר את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות וייתן לו את הכלים לקבל את ההחלטה בעצמו.

מהן דוגמאות לעצות מוחלטות ונותני עצות מוחלטות?

כדוגמה לעצה מוחלטת, אליעד נותן את המקרה של יועץ לחימה, שבו היועץ מציע פעולה אחת על מנת להתמודד עם אגרוף. יועץ כזה לא מתחשב במגוון האפשרויות השונות שיכולות להתפתח, ולכן ייתכן שההמלצה שלו לא תהיה נכונה בכל מקרה. לעומת זאת, יועץ טוב יותר יציע מספר פעולות אפשריות, תוך ציון היתרונות והחסרונות של כל אחת, וייתן לאדם המתייעץ את הכלים להחליט בעצמו מה לעשות בהתאם למצב.

למה כדאי להימנע מעצות מוחלטות?

הבעיה בעצות מוחלטות היא שהן לא תמיד מתאימות לכל מצב. עצות כאלה מציינות פתרון אחד בלבד, ומזניחות את האפשרות שהפתרון הזה לא תמיד יהיה הנכון ביותר עבור כל אדם או מצב. אליעד מציין כי עצות כאלה אינן מתאימות למצבים משתנים ויש להימנע מהן.

איך לבחור מנטור?

כמו ביועצים, גם במנטורים חשוב לבחור במישהו שמסביר את היתרונות והחסרונות של כל צעד, ולא נותן תשובות חד משמעיות. מנטור טוב יעזור לאדם להבין את הסיכון והסיכוי בכל מצב ויעניק לו את הכלים לקבל את ההחלטות בצורה החכמה ביותר, בהתחשב בנסיבות האישיות ובמצב הנוכחי.
מהם שני סוגי העצות שחשוב להכיר?

אליעד מציין שיש שני סוגים עיקריים של עצות: עצות מוחלטות ועצות אפשריות. עצות מוחלטות הן כאלה שמוגשות באופן חד משמעי, לדוגמה: "אתה חייב לעשות ככה", או "תעשה את זה, זה הכי נכון". לעומת זאת, העצות האפשריות מציינות את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ומסבירות שההחלטה היא בסופו של דבר תלויה בשיקול דעתו של האדם המייעץ.

מה ההבדל בין סוגי העצות?

העצות המוחלטות הן אלו שמוצגות כדרכים חד משמעיות להצלחה או נכונות, ואילו העצות האפשריות כוללות את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. אליעד מציין כי העצות האפשריות הן אלו שיותר קרובות לאמת, שכן הן לא מציינות את הדרך הנכונה באופן מוחלט, אלא מסבירות את כל ההיבטים האפשריים של כל פעולה.

איך לבחור יועץ?

אליעד מדגיש שחשוב להכיר את הסוגים השונים של יועצים ולבחור את מי שמסביר את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. לדוגמה, אם אתה שואל יועץ אם כדאי לך להתגרש או להתחתן, יועץ טוב לא יגיד לך חד משמעית מה לעשות, אלא יסביר את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, וייתן לך את הכלים לקבל את ההחלטה בעצמך.

מהן דוגמאות לעצות מוחלטות ונותני עצות מוחלטות?

אליעד נותן דוגמה של מישהו שמתייעץ עם יועץ לחימה: אם היועץ יגיד לו לעשות פעולה אחת כאשר מישהו נותן לו אגרוף, זה עשוי להיות לא חכם או לא יעיל בכל המקרים. יועץ טוב יותר יהיה זה שיסביר את היתרונות והחסרונות של כל פעולה אפשרית, ויאמר לו: "אם תעשה ככה, יהיה לך את היתרונות והחסרונות האלה, ואם תעשה ככה, יהיה כך וכך".

למה כדאי להימנע מעצות מוחלטות?

הבעיה עם עצות מוחלטות היא שהן מציינות פתרון אחד בלבד, ולרוב אין פתרון אחד נכונה עבור כל מצב. אליעד טוען כי יועצים שנותנים עצות מוחלטות, לדוגמה "תעשה ככה וזהו", לא לוקחים בחשבון את כל האפשרויות והמצבים שיכולים להתפתח. גישה כזו לא בהכרח נכונה בכל מקרה.

איך לבחור מנטור?

כמו ביועצים, גם במנטורים חשוב לבחור מישהו שיסביר את היתרונות והחסרונות של כל צעד ולא ייתן לך תשובה מוחלטת. מנטור טוב יהיה זה שמסביר את כל האפשרויות, עוזר לך להבין את הסיכון והסיכוי בכל מצב, ומנחה אותך לבצע את הבחירה בצורה הכי חכמה בהתאם למצב.
מהי עצה טובה לקבל את להפסיק מערכת יחסים יתרונות מול חסרונות איך לבחור יועץ בחירה סוגים סיכון מול סיכוי התחשבות יתרון חיסרון בעיות 2 סוגים של 2 סוגים של יועצים 2 סוגים של עצות איך לבחור איך לבחור יועץ איך לבחור מנטור אפשרי בחירה בכל עצה יש יתרונות וחסרונות הטוב הטובה ביותר העצה הטובה ביותר חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות יועץ יועצים יעוץ יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות לבחור לבחור יועץ לבחור מנטור מהי העצה הטובה ביותר מהי עצה טובה מוחלט מוחלטות מנטור מנטורים מנטורינג סוגים סוגים של יועצים סוגים של מנטורים סוגים של עצות עצה טובה עצות עצות אפורות עצות אפשריות עצות מוחלטות עצות מעשיות עצות של שחור או לבן עצות תיאורטיות שחור או לבן
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחוייב שאין אפשרות
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחוייב שאין אפשרות
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחוייב שאין אפשרות האם באמת הכל אפשרי, ומהו בכלל הבלתי אפשרי? אליעד כהן מסביר לעומק את נושא האפשרי והבלתי אפשרי. השאלה העיקרית שעולה היא: האם קיימים דברים שבאמת בלתי אפשריים, או שהכל בעצם אפשרי, תלוי בפרספקטיבה או בשכל של האדם? אליעד מדגיש את החשיבות של הבנת המושגים לעומק כדי להתמודד עם השאלות האלו, ומסביר שכאשר אדם טוען שמשהו בלתי אפשרי, הוא צריך לברר האם הכוונה לכך שזה בלתי אפשרי רק מבחינתו או האם זו עובדה מוחלטת. מהן שתי הדרכים להתייחס למושג בלתי אפשרי? אליעד מתאר שיש שתי דרכים לחשוב על דברים שנתפסים כבלתי אפשריים. הדרך הראשונה היא להאמין שמשהו אכן בלתי אפשרי באופן מוחלט, כלומר, שאף אחד לא יוכל להצליח בו. הדרך השנייה היא לראות את זה כבלתי אפשרי עבור האדם המסוים בלבד, אך לא כעובדה מוחלטת - כלומר, ייתכן שלמישהו אחר זה דווקא אפשרי. לדוגמה, אם מישהו חושב שלא אפשרי שהוא יצליח להרים 100 קג בחדר כושר, ניתן להסתכל על המחשבה הזו בשתי דרכים: הראשונה, שזה אכן בלתי אפשרי באמת, והשנייה, שזה בלתי אפשרי רק עבורו כרגע, אך אפשרי עבור אדם אחר, או אולי אפילו עבורו בעתיד. כיצד משפיעה המחשבה שזה בלתי אפשרי על המציאות האישית של האדם? אליעד מעלה את השאלה, האם כאשר אדם מאמין שמשהו בלתי אפשרי, ואחר כך מכניס למחשבתו את הרעיון שזה רק הוא שחושב כך, הדבר ישפיע על הדרך שבה הוא תופס את המציאות? כלומר, האם עצם הידיעה שזה בלתי אפשרי רק מנקודת מבטו האישית תגרום לו להתחיל לראות את הדבר כאפשרי? התשובה לכך תלויה בעוצמת הוודאות שלו לגבי חוסר האפשרות. אם אדם משוכנע באופן מוחלט שמשהו אינו אפשרי, הרי שלא יוכל אפילו לדמיין מצב שבו הדבר אפשרי. אך אם הוא רק מטיל ספק בכך שזה אכן בלתי
הכל אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי?
הכל אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי?
... אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי? האם באמת הכל אפשרי? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה המרכזית: האם הכל אפשרי? הוא מציין שבשלב הראשון, הוא לא מתכוון לענות ישירות אם באמת הכל אפשרי או לא, אלא להדגיש נקודה אחרת, חשובה בהרבה: גם אם איננו יודעים אם הכל אפשרי, איש אינו יכול להוכיח שמשהו ספציפי הוא בלתי אפשרי. הוא מסביר שבחיים היומיומיים אנחנו שומעים אנשים רבים אומרים משפטים כמו אתה לא יכול, זה לא אפשרי, אין סיכוי, זה לא יצליח לך. כאשר אדם טוען שמשהו הוא בלתי אפשרי, אליעד מציין שהוא בעצם מגן על עצמו מפני מצב בו ייאלץ להודות שהוא אינו יודע איך לעשות את אותו הדבר. לדוגמה, אדם שטוען שהוא מתקשר עם אלוהים על בסיס יומי, וכאשר שואלים אותו אם אפשר ללמוד גם לתקשר כך עם אלוהים, הוא עשוי לומר זה לא אפשרי, במקום לומר בפשטות אני לא יודע איך ללמד אותך. אליעד מסביר שהסיבה לכך היא רצון להימנע ממצב שבו ייתפס כמי שאינו מספיק חכם או אינו יודע. זוהי בעצם צורה של הגנה על כבודו העצמי של האדם. למה אנשים אומרים שמשהו אינו אפשרי? אליעד מסביר שכאשר מומחה בתחום מסוים, לדוגמה חשמלאי שלמד שנים רבות, נתקל בשאלה שהוא אינו יודע לענות עליה, קיימת אפשרות שהוא יאמר הדבר לא אפשרי, במקום להודות שאינו יודע. אדם יעדיף להכריז על דבר כבלתי אפשרי כדי לשמור על מעמדו המקצועי וכבודו האישי, במקום לומר בכנות שאינו יודע את הפתרון. אליעד חוזר ומדגיש שוב ושוב שכשמישהו אומר שמשהו בלתי אפשרי, הוא לא יכול באמת להוכיח זאת. הוא בסך הכל מביע את חוסר הידע שלו, אך מציג זאת כאילו מדובר בעובדה מוחלטת. איך להתמודד עם אנשים שטוענים שמשהו אינו אפשרי? הגישה שאליעד ממליץ עליה היא תמיד לשאול את עצמך: איך אני יודע שזה לא אפשרי? ואיך האדם שאומר לי את זה יודע שזה בלתי אפשרי? ייתכן מאוד שהדבר אפשרי, אבל פשוט איננו יודעים כיצד לממש אותו עדיין. הוא ממליץ לא לקבל שום אמירה שאומרת לא אפשרי כמובנת מאליה. לדוגמה, אליעד מעלה מצב שבו מישהו אומר: אי אפשר לקפוץ מגג גבוה בלי להיפגע. הוא מסביר שכיום, ברמה הנוכחית של הידע האנושי, איננו יודעים איך לבצע זאת, אך זה לא אומר שבאופן מוחלט הדבר אינו אפשרי. אולי בעתיד תימצא דרך לעשות זאת. לכן, עלינו להישאר עם ראש פתוח ולא למהר לסגור דלתות לאפשרויות רק משום שכעת איננו מכירים דרך לממש אותן. למה אסור להאמין למי שאומר שמשהו אינו אפשרי? ההנחה שמשהו אינו אפשרי, על פי אליעד, היא בסך הכל הגבלה עצמית הנובעת מבורות או מחוסר ידע. כאשר מישהו מצהיר שדבר אינו אפשרי, הוא בעצם מגביל את האפשרויות שלו ושל סביבתו. לכן, אליעד ממליץ לא להקשיב למי שאומר שמשהו בלתי אפשרי, אלא תמיד לשמור על סקרנות, לשאול, לבדוק ולחפש אפשרויות חדשות. הגישה שהוא מציע, Everything is Possible או בקיצור EIP, קוראת לנו לשמור תמיד על פתיחות מחשבתית ואמונה שהדברים ניתנים למימוש, גם אם כרגע לא ברור לנו איך. זהו המסר העיקרי של ההרצאה. מה משמעות EIP -Everything is Possible? EIP, משמעותו הכל אפשרי, היא תפיסת עולם שמעודדת לחשיבה יצירתית ופתוחה. אליעד מדגיש ש - EIP לא אומר שברגע נתון הכל
הכל אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים?
הכל אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים?
... אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים? האם באמת הכל אפשרי ומה המשמעות של להיות אלוהים? הרעיון המרכזי שמסביר אליעד כהן בהרצאה הוא משמעות האמירה הכל אפשרי. ראשית, אליעד מדגיש כי יש כמה דרכים להבין את המונח הכל אפשרי: מה הבעייתיות באמירה הכל אפשרי באופן מוחלט? אליעד מסביר שככל שהמשפט יותר מוחלט, יש בו יותר פוטנציאל להוביל לסתירות לוגיות. הוא נותן דוגמה, אם אדם אומר שהכל אפשרי, אז נשאלת השאלה: האם אפשר שיהיה משהו לא אפשרי? אם האדם יאמר שיש דבר בלתי אפשרי אחד - אז מיד יש סתירה, כי אם הכל אפשרי, איך זה שפתאום יש משהו שהוא בלתי אפשרי? כדי להתמודד עם הסתירה, אליעד מציע כמה הסברים ופירושים שונים למשפט הזה: פירוש יחסי: הכל אפשרי בתנאים מסוימים או בהקשרים מסוימים. לדוגמה, הכל אפשרי בתנאי שאתה באמת רוצה את זה בכל ליבך. פירוש מוחלט: הכל אפשרי באמת, כולל כל הסתירות והפרדוקסים. כלומר, אין שום מגבלה. פירוש פילוסופי עמוק: הכל אפשרי מבטל לחלוטין את ההבדלים בין יש לאין, בין משהו לבין ההיפך שלו, ובכך יוצא מהמסגרת של ההיגיון. האם באמת אפשר להיות אלוהים? כשמישהו אומר: אני רוצה להיות אלוהים כי הכל אפשרי, אליעד מסביר שיש לכך מחיר. המחיר הוא שעל האדם לרצות זאת בלב שלם - וזה לא פשוט. אליעד מסביר שלהיות אלוהים זה להיות ללא שום חיסרון, ללא שום הגבלה. אבל ... אחר לא יעזור. האם באמת קיים משהו בלתי אפשרי? אליעד מתייחס לפרדוקסים לוגיים כמו האם אפשר שדבר והיפוכו יתקיימו בו זמנית?, והוא מסביר שאם אדם חושב בהיגיון, אז התשובה היא לא - וזה יוצר לכאורה גבול להכל אפשרי. אבל אם באמת אדם מוכן לצאת מכל הגדרות ההיגיון שלו, אז גם הפרדוקסים האלה יהיו אפשריים עבורו. אבל כאן נכנס המחיר - האדם חייב לוותר לחלוטין על שפיות, היגיון ועל תפיסת המציאות שלו. מה הבעיה בלהאמין שהכל אפשרי, ומה ההבדל בין אמונה להבנה? אליעד מזהיר שאם אדם רק מאמין שהכל אפשרי ולא באמת מבין את זה, הוא ייפול לאחדות שקרית. האדם יאבד את יכולתו לתפקד בחיי היומיום, כי הוא יתנגש עם חוקי המציאות שהוא עדיין מאמין בהם בצורה מסוימת. ... אם הוא יבין לעומק ובאופן מוחלט שהכל אפשרי - לא מתוך אמונה אלא מתוך הבנה אמיתית - אז הוא באמת יוכל לחיות במצב שאין בו סתירות פנימיות. כיצד לדעת אם אדם באמת רוצה משהו או רק חושב שהוא רוצה? ... לא אלוהים. לסיכום, אליעד כהן מסביר שהכל אפשרי הוא רעיון עמוק שיש להבין אותו עד הסוף. לא מדובר בסיסמה שטחית אלא בתהליך עמוק של הבנת ההיגיון, המציאות, והוויתור הנדרש כדי להשתחרר מכל מגבלה. האם באמת הכל אפשרי? איך להיות אלוהים? מה זה אומר לרצות בלב שלם? האם קיימים דברים בלתי אפשריים? הבדל בין אמונה להבנה מה המחיר של להיות אלוהים? ...
אושר אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
אושר אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
... אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1 מה ההבדל בין מחויב לאפשרי ואיך זה משפיע על האושר? המושג המרכזי שאליעד כהן מסביר כאן הוא ההבדל בין מחויב לבין אפשרי, והדרך בה ההבדל הזה משפיע על האושר בחיי היומיום. כדי להבין זאת, צריך להכיר את המושגים לעומק: מהו מחויב המציאות ומהו אפשרי המציאות? אליעד מסביר שמחויב הוא משהו שאין לו אפשרות אחרת, כלומר, - מציאות מוחלטת שלא ניתן לערער עליה. למשל, האדם חושב שהוא חייב לנשום או שהוא חייב להצליח. לעומת זאת, אפשרי הוא דבר שיכול להיות ויכול גם לא להיות, כלומר, - יש בו גמישות. האפשרי הוא דבר שהאדם מסוגל להתייחס אליו אחרת, לראות אותו מכמה זוויות, והוא לא בהכרח חייב להתרחש. איך מחויב ואפשרי משפיעים על החיים? החיים של האדם נשלטים על ידי מושגי המחויב והאפשרי. אליעד מדגים את זה בעזרת דוגמה מחיי היומיום: אם אדם חושב אני חייב ללכת דרך הדלת ולא דרך הקיר, הוא מגביל את עצמו מראש, כי הוא מתייחס לכך כאל עובדה ... קיים אצלו אפילו בפעולות פשוטות. דוגמה נוספת שאליעד מציג היא המחשבה: אני חייבת שיאהבו אותי. אם האדם יהפוך את המחשבה לאפשרית ויאמר לעצמו: אפשרי שיאהבו אותי ואפשרי שלא, מיד הוא יחוש שחרור ומתח יפחת. להפוך משהו ממחויב לאפשרי משחרר מתחושת הכפייה, הלחץ והחרדה שנובעים מהרצון שדבר מסוים יקרה. כיצד לזהות את המושגים מחויב ואפשרי בשפה היומיומית? אליעד מציע שיטה פשוטה: בכל פעם שהאדם משתמש במילים כמו חייב, מוכרח, או אין אפשרות אחרת, עליו לעצור ולשאול את עצמו אם זה באמת נכון. למשל, ... גם להיכנס בדרך אחרת, כמו דרך הקיר, אפילו אם זה נשמע אבסורדי. החשיבה הזאת פותחת את האדם להרגשה של חופש, ומראה לו שהכל אפשרי. איך להפוך מחויב לאפשרי? אליעד אומר שכדי להגיע למצב של חופש אמיתי, האדם צריך להתאמן על ההרגל של לראות כל דבר כאפשרי. הוא מדגיש שברגע שהאדם יחווה את האמת העמוקה הזו, שאין באמת שום דבר שמחויב שיקרה, הוא יחווה תחושה עמוקה של שחרור. לדוגמה, אליעד מציע לחשוב על מצב קיצוני, כמו מחר יהרגו אותך, ואז לומר לעצמך שזה אפשרי שזה טוב או רע באותה המידה. המשמעות היא שאין חשיבות מוחלטת לדבר, וכך האדם יוכל להשתחרר לחלוטין מלחץ וחרדה. מהו הקשר בין מחויב למצבי לחץ וחרדה? לפי ... זאת בעזרת אדם הסובל מהפרעה אובססיבית - כפייתית (OCD): הוא מרגיש מחויב לעשות פעולות מסוימות. אם אותו אדם יבין שהפעולות הן אפשריות בלבד ולא מחויבות, הוא ישחרר את הלחץ האובססיבי סביבן, ויתחיל להשתחרר מהכפייתיות שלו. איך אפשר להשתמש בידע הזה כדי לחיות בצורה רגועה? אליעד מדגיש שברגע ... מפנים באופן מוחלט שאין דבר מחויב, הוא הופך להיות רגוע לחלוטין. למשל, הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: מה אכפת לי?. הכל אפשרי מבחינתו, ולכן הוא לא ירגיש לחוץ משום מצב או סיטואציה. הוא מדגים זאת על עצמו ואומר שהגיע להבנה הזו בעקבות סבל שחווה בעצמו. מתוך הסבל הוא הגיע לתובנה שכל הסבל נבע מכך שהפך דברים אפשריים למחויבים. כאשר הצליח לשחרר את המחויבות, הפסיק לסבול והתחיל לחיות בשלווה אמיתית. איך להתמודד עם תחושת חוסר שליטה אם הכל אפשרי? שאלה נפוצה שאליעד נשאל בהרצאה היא: אם הכל אפשרי, איך אוכל לבחור? התשובה של אליעד פשוטה: הבחירה נעשית דווקא כאשר אין מחויבות. כאשר הכל אפשרי, האדם משוחרר מלחץ להחליט נכון או לא נכון. הוא בוחר מתוך חופש מוחלט, ולא מתוך פחד או הכרח. הוא מסביר שתחושת השליטה שהאדם מחפש היא רק תחושה מדומה, וההבנה שהכל אפשרי מאפשרת שחרור מהצורך בשליטה. לדוגמה, כאשר האדם חושב: אני חייב לבחור מה לעשות, עליו לשאול את עצמו למה חייב?, ולראות שזה רק רעיון במוחו. אם האדם מבין באמת שהכל אפשרי, הוא יכול לפעול בחופשיות וללא פחד מההחלטות שלו. מה ההבדל בין להבין בהיגיון לבין להבין באמת שהכל אפשרי? אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להבין את הרעיון של אפשרות באופן הגיוני לבין לחוות את ההבנה הזאת באופן עמוק. אנשים רבים אומרים שהם מבינים שהכל אפשרי, אבל בפועל עדיין נשארים מחויבים לרעיונות כמו ביטחון, אהבה או הצלחה. ההבנה האמיתית, לפי אליעד, מתבטאת בכך שהאדם מסוגל לקבל באותה מידה גם מצבים שנחשבים ...
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
... אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי , לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים איך חושבים אנשים מצליחים? הרצאה זו עוסקת בגישה המחשבתית של אנשים מצליחים וכיצד הם מצליחים להתגבר על מכשולים כדי להשיג את מטרותיהם, גם כאשר נדמה שאין אפשרות לעשות זאת. אליעד כהן מציג את עקרון המחשבה המרכזי לפיו הכל אפשרי, והגישה הזאת נבדלת באופן מוחלט מהגישה של מי שמוותר מראש. מה ההבדל בין ווינר ללוזר? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מדבר על הבדל מהותי בין גישות של אנשים מצליחים לבין אנשים שלא מצליחים. הוא מסביר שלמרות שלפעמים לא ברור אם משהו אפשרי או לא, המצליחן יחשוב על האפשרות להצליח, בעוד שהלוזר יפסול את האפשרות כבר בשלב הראשון. אליעד מביא דוגמה מעולם מכירות: איש מכירות מצליח ישאל את עצמו ... כמו למשל גבר שפוגש אישה, ואם הוא לא בטוח שהיא תאמר לו לא, הוא ינסה למרות הספק. מה זה EAP? העקרון המרכזי שמועבר בהרצאה הוא המוטו של אליעד כהן, Everything is EAP (הכל אפשרי). הכוונה היא שאין דבר כזה לא אפשרי. כל מה שמישהו טוען כלא אפשרי, אליעד כהן מסביר, זה פשוט משהו שהאדם שמדבר על כך לא יודע איך להשיג אותו, והוא מרגיש אי נוחות מול כישלונו ולכן רוצה שגם אחרים ייכשלו. כל עוד לא בטוחים במאה אחוז שזה לא אפשרי, יש מקום לנסות. האם אלוהים אומר שדבר מסוים אינו אפשרי? אליעד כהן משווה את החשיבה הזו לחשיבה דתית, ומסביר שאם יש אלוהים, הוא היה מעודד את האנשים לחשוב שהכל אפשרי, מכיוון שהוא כל יכול ונותן חופש פעולה מלא. לפי כהן, השטן לעומת זאת, שמייצג את הגישה המונעת, מעודד את האנשים לחשוב שאין אפשרות ושהם לא יכולים לעשות ... ורצון לשלוט. איך גישה זו משפיעה על הצלחה בחיים? אליעד כהן מדגיש שהצלחה אינה תלוית בכמות הידע או בכישורים, אלא בעיקר בגישה המנטלית: האם אדם מוקף במחשבות ורעיונות של הכל אפשרי או אין שום אפשרות. אם אדם נמצא בסביבה שמעודדת אותו לחשוב שהכל אפשרי, הוא ימצא את הדרך להצליח גם אם יש ספק. לעומת זאת, אם הוא מוקף באנשים שמרמזים על חוסר אפשרות, הוא יתייאש ויתמקד בכישלון. האם כל דבר באמת אפשרי? אליעד כהן מסביר שלפעמים הגישה המנטלית הכל אפשרי יכולה להוביל לפריצת גבולות ויצירת פתרונות חדשים, גם אם על פניו הדבר נראה בלתי אפשרי. הוא מציין שווינר אמיתי ימשיך לנסות גם כאשר הוא יודע במאה אחוז שאין אפשרות, וימצא פתרונות יצירתיים על מנת להשיג את מטרותיו. הוא מציע לדוגמה את סיפורו של רבי נחמן שמספר כיצד גבר רצה את בת המלך, למרות שהתנגדות המלך לא איפשרה זאת. בסופו של דבר, הגבר הצליח למרות כל ההתנגדויות. האם יש פתרונות למכשולים בלתי אפשריים? אליעד כהן מציין גם את המושג של לא אפשרי ככינוי להמצאות של חוסר פתרון. הוא מדגיש שמה שנראה כבלתי אפשרי הוא בעצם חסם מחשבתי, ואם רק נרצה ונחפש פתרונות יצירתיים, אפשר יהיה להשיג את המטרות שלנו. מהי חשיבת ווינר לעומת לוזר? לסיכום, אליעד כהן מציע שכל מי שמעוניין להצליח בחיים יאמץ את הגישה שמפנה את הדעת לאפשרויות ולא לחסמים. אם אין ביטחון ב - 100% שדבר מסוים הוא בלתי אפשרי, זה הזמן להמשיך לנסות ולמצוא פתרון יצירתי. לעומת זאת, מי שמאמץ את הגישה של אם זה לא בטוח שזה אפשרי, אז זה לא אפשרי יימנע מלנסות. איך חושבים אנשים מצליחים? מה זה EAP? איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? האם הכל אפשרי? הבדל בין לוזר לווינר? ...
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
... הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע מהו עיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי מהווה יסוד מרכזי בשכנוע, מכירה ומשא ומתן. עיקרון זה טמון בהבנה שכל רעיון יכול להיתפס בשני אופנים עיקריים: מחויב, כלומר, כוודאות או דבר שמוכרחים להאמין בו, או אפשרי, שמשדר ספק או גמישות. כשבן אדם בטוח בדבר כלשהו, הוא מציג אותו כוודאי, כאשר הוא בספק, הוא מציג את המחשבה כאולי. בעניין זה, כל רעיון יכול ... חייב את המוצר הזה) או אפשרי (כמו אולי אני צריך את המוצר). המטרה היא לשדר ללקוח או למישהו אחר שהפעולה או ההחלטה שהציעו לו היא לא רק אופציה אלא מחויבת ונדרשת. איך ... הצגת המוצר כמחויב ולא כאפשרי משדר ללקוח שהוא חייב לרכוש אותו. לדוגמה, במקום לומר נראה לי שהמוצר טוב, יש להצהיר המוצר הזה הכרחי עבורך. כל הצגת הספק או האפשרות תהפוך את ... באמצעות עיקרון המחויב והאפשרי? במצב שבו לקוח מציג התנגדות, כמו זה יקר לי, כדאי להפוך את ההתנגדות לאפשרי ולא למחויב. במקום לומר זה יקר וזהו, יש לומר אולי זה נראה לך יקר, אבל אולי יש בזה תועלות נוספות. בכך ההתנגדות מומרת לאפשרות, וקל יותר לשוחח ... מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי? עיקרון המחויב והאפשרי מקביל לעקרונות של אובייקטיבי מול סובייקטיבי, וודאי מול ספק. כאשר אומרים ככה זה תמיד מציגים רעיון כאובייקטיבי (מחויב), אך אם אומרים לדעתי ... נתפס כיותר סובייקטיבי (אפשרי). בדיוק כמו בהפגת התנגדות, כאשר רוצים להוריד את עוצמת ההתנגדות, יש להפוך אותה לסובייקטיבית (בעיניך זה ככה) ולהציג את הדעה שלנו כאפשרית (אולי זה ככה). איך מעבירים את הלקוח ממחויב ואפשרי לסגירת עסקה? למעבר מהתנגדות לסגירת עסקה, יש לנקוט בגישה של גם וגם כאשר הלקוח מציג התנגדות. לאחר מכן, במטרה להגיע להסכמה ולסגור את העסקה, ... דוגמאות ליישום מחויב ואפשרי בחיים היומיים יש לשים לב בשיחה יומיומית להבדלים בין גם וגם לבין רק. לדוגמה, כאשר אומרים עכשיו יום הכוונה היא לרק יום, בעוד שאם אומרים ... סיכום העיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע השימוש בעיקרון המחויב והאפשרי מאפשר גמישות והכוונה מדויקת בכיצד להתמודד עם התנגדויות ולהוביל לפעולה. בין אם מדובר בשיחה עם לקוח, בעבודה עם ילדים או בניהול משא ומתן, ... ומתי להפוך התנגדות לאפשרית, כך שנוכל להוביל את השיחה לכיוון הרצוי. עקרונות שכנוע טכניקות מכירה הבנת התנגדויות הבחנה בין מחויב ואפשרי שיטות משא ומתן מדוע עיקרון המחויב והאפשרי חשוב כל כך בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי הוא בסיס לכל פעולה של שכנוע, מכירה או משא ומתן. אפשר לראות שכל רעיון בעולם מוצג או כמחויב, כלומר, וודאי וחייב להיות כך, או כאפשרי בלבד, כלומר, דבר שאולי נכון ואולי לא. כשבן אדם בטוח ברעיון שלו (מחויב) - הוא מדבר עליו כמשהו וודאי. לעומת זאת, כאשר הוא מסתפק (אפשרי) - הוא מדבר על זה כעל משהו שאולי נכון ואולי לא. איך חלוקה למחויב ואפשרי משפיעה על קבלת החלטות? אפשר לתת דוגמה: לקוח חושב על מוצר מסוים, ויכול להחזיק בשתי עמדות שונות כלפיו. הוא יכול להגיד אני חייב את המוצר הזה ... אולי אני צריך את המוצר (אפשרי). ככל שהלקוח מרגיש שהמוצר נחוץ לו באופן מחייב, כך יגדל הסיכוי שירכוש אותו. כשמישהו לא רואה סיבה וודאית לפעול, הוא עלול להישאר במצבו הנוכחי ... משתמשים בדיבור מחויב ואפשרי במכירות או במשא ומתן? במצב של מכירה, רוצים שהלקוח יאמין בצורה מוחלטת שהוא זקוק למוצר, ולכן מציגים את הצורך כמחויב. לדוגמה: בזמן הסבר על ... מומלץ להפוך אותה לאפשרי : אולי זה רק נראה לך יקר, ואולי יש בזה גם תועלות נוספות בצורה זו, ההתנגדות שלו נחלשת. אם לקוח בטוח שהוא לא רוצה מוצר (דיבור של מחויב: ... לרכך זאת באמצעות דיבור אפשרי: אולי תבדוק, אולי בכל זאת תמצא שזה מתאים לך. בדרך הזו, כל עוד ההתנגדות מוצגת בצורת מחויב, קשה לשנות אותה, ולכן אנחנו הופכים אותה לאפשרי כדי להוסיף רעיון אחר לצידה. אבל כשמגיעים לשלב הסופי של סגירת העסקה, צריך לחזור לדיבור מחויב (זה הדבר הנכון, אין אופציה אחרת) כדי לגרום ... אחרת, הופכים את דבריו לאפשרי, ומרגיעים את העימות. למשל, ילד מתנגד לעשות שיעורים: אני לא רוצה לעשות שיעורים, אני רוצה לשחק. במקום לומר לו אתה חייב מיד לעשות שיעורים, ... מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי או וודאי וספק? לעיקרון המחויב וה
אפשרי המציאות, שהופך למחוייב המציאות - להפוך את האפשרי למחוייב ואת המחוייב לאפשרי
אפשרי המציאות, שהופך למחוייב המציאות - להפוך את האפשרי למחוייב ואת המחוייב לאפשרי כי יש את אפשרי המציאות ויש גם את מחוייב המציאות. ואפשרי המציאות, פירושו, כל דבר שקיומו הוא רק אפשרי, מאחר שקיימת האפשרות שהוא לא יהיה קיים. וכל דבר, קיומו הוא רק אפשרי המציאות. כי כל דבר שקיים, תמיד יש את האפשרות, שהוא לא יהיה קיים. וכל דבר שקיים, יש עוד משהו אחר ששונה ושנפרד ממנו. ולכן, כל דבר שקיים, קיומו הוא רק אפשרי ולא מחוייב. כי אם קיומו של הדבר היה מחוייב, הרי שלא היה יכול להיות קיים שום דבר אחר מבלעדיו. ומאחר שתמיד קיים עוד דבר אחר, הרי ששום דבר, קיומו הוא לא מחוייב, אלא רק אפשרי בלבד. ואכ מהו הדבר, שקיומו הוא מחוייב המציאות, ומה מחוייב שיהיה קיים? תשובה: שום דבר. כי כל דבר, קיומו הוא רק אפשרי. ורק הכלום שום דבר, רק הוא מחוייב להיות קיים. שגם העדר הקיום שלו, גם הוא זהה לקיום שלו. כי גם האין כלום, גם הוא זהה ליש כלום. ... לא מחוייב, כי יש גם את מה שאינו כלום. ואכ שום דבר ממש לא מחוייב וכולי. וכאשר האדם הופך את האפשרי למחוייב, על ידי זה נוצרת נפרדות של טוב ורע. שהיא גם טובה מאוד, אך גם רעה מאוד. והעניין הוא, כי שום דבר, אינו מחוייב כלל. וכל דבר ... הנכון?! וכאשר האדם חושב על איזה דבר, וכאשר האדם מבין איזה דבר, הרי שכל ההבנות של האדם, הן רק אפשרי המציאות, אך אף אחת מהן, היא אינה מחוייבת המציאות. כי כל אמת שאליה מגיע האדם, תמיד ניתן לשאול, אולי ההפך שלה הוא הנכון?! כי כל ... את כל האחיזה שלו בכל הצורות השונות, והאדם אוחז בשום דבר. כי כל מחשבה שיש לאדם, אמיתותה היא רק אפשרי המציאות. כי יכול להיות שהיא אמת, ויכול להיות שהיא שקר. והאדם לא יכול להיות בטוח, האם דעתו היא אמת אובייקטיבית, או שמא דעתו היא רק ... אינו נכון. ולא ניתן להוכיח שום דבר באופן מוחלט. וכאשר האדם באופן מוחלט, לא מזדהה עם שום דבר אפשרי, דהיינו, כאשר האדם נותן 100% מעצמו, ובכל כוחו הוא מחפש את המוחלט, ולא נאחז בשום דבר שהוא רק אפשרי, על ידי זה ממילא האדם מתחבר למחוייב המציאות. עד שאפילו קיומו הנפרד של האדם, גם הוא נעלם לגמרי. כי גם קיומו של האדם, הוא רק אפשרי המציאות. כי הוא אפשרי, רק כאשר יש הפרדה בין האדם לבין שאר הדברים. אך האדם יכול גם שלא להיות קיים. ויכול להיות, שאין הפרדה בין האדם לבין שאר הדברים, שאז ... כל כולו אל המוחלט, דהיינו, כאשר האדם מרחיק את עצמו בכל כוחו, מהזדהות עם כל דבר שקיומו הוא רק אפשרי, שאז ממילא האדם מתחבר אל המחוייב, על ידי זה, כל הנפרדות של האדם נעלמת, ונשארת רק חוסר ידיעה אחת. דהיינו, ידיעה אחת של כל הנפרדות ... באופן מוחלט, דהיינו, כל מחשבה שהיא. כי שום מחשבה, קיומה הוא לא מחוייב, אלא קיומה הוא רק אפשרי. כי כל מחשבה, ניתן לחשוב על ההפך שלה. וכל מחשבה, ניתן לחשוב על מחשבה אחרת, ששונה ונפרדת ממנה. ולכן, שום מחשבה, קיומה אינו מוכרח, אלא רק אפשרי בלבד. וכאשר האדם לא חושב על שום דבר שהוא רק אפשרי המציאות להיות אמת, אלא הוא מחוייב המציאות להיות אמת, על ידי זה האדם מתאחד עם שום דבר, שרק הוא מחוייב המציאות. ובפועל, מי שרוצה להתאחד עם המציאות, צריך לשים לב לכך, שהוא לא מאמין כלל, ושאין לו שום אמונה כלל. כי האמונה אפשרית, רק בדבר שקיומו הוא אפשרי בלבד. כי כאשר דבר, יכול להיות נכון ויכול גם לא להיות נכון, דהיינו, אפשרי המציאות בלבד, אז שייך להאמין שהדבר הזה הוא אכן נכון או לא נכון. אך כאשר האדם לא מזדהה עם שום רעיון אפשרי , על ידי זה לא שייכת שום אמונה כלל. וכל הזדהות של האדם, היא אמונה. כי האדם מזדהה ומתייחס אל הדבר האפשרי, כאילו הוא היה מחוייב. ובלי אמונה, לא היה ניתן להתייחס אל אפשרי המציאות, כאל מחוייב המציאות. והאמונה, היא מאפשרת להתייחס אל האפשרי, כאל מחוייב. שהאדם מאמין שהדבר הוא נכון, למרות, שלא מחוייב שכך היא האמת האובייקטיבית, שאותה לא ניתן להשיג בצורה מוגדרת. וכאשר האדם ... שהוא מבין את המשפט הזה, הוא אכן האמת. והאדם שוכח, שבאמת הפירוש שהוא מבין את הדבר, הוא רק אפשרי המציאות בלבד להיות נכון, אך לא מחוייב שהוא אכן כך, על ידי זה האדם מאמין, והופך את האפשרי למחוייב. שהאדם חושב, שהפירוש וההבנה שלו, שהיא רק
אושר אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2
אושר אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2
... אפשרי, הנוסחא לאושר, הנוסחא להיות מאושר, איך להפוך מחוייב לאפשרי? אפשרי או מחוייב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחוייב? מחוייב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 2 איך להפוך מחויב לאפשרי ולהגיע לאושר אמיתי? רוב האנשים חיים בתחושה שיש דברים בחיים שהם מחויבים ... וקושי, כיוון שאנחנו תלויים בהם רגשית. הדרך לאושר לפי אליעד היא להפוך את כל אותם מחויבים לאפשריים, כלומר, להבין ששום דבר הוא לא באמת מחויב המציאות, ושכל דבר שאנחנו חושבים ... ולנסות לפרק את המחויב של אותו אדם, להוכיח לעצמך (ולו, אם רוצים) שזה לא באמת מחויב אלא אפשרי בלבד. לדוגמה, אם מישהו אומר לך חייבים להצליח, את יכולה להתחיל לערער על ... משהו שהתפתח לאחר מכן. אם זה לא היה קיים באופן טבעי מלכתחילה, זה סימן שזה אינו מחויב, אלא רק אפשרי. כיצד מתרגלים פירוק מחויבים בחיים? אליעד משווה את התהליך לאימון הפוך. בדיוק ... מיידית בחיים האמיתיים, התרגול המחשבתי הזה מקרב אותנו להבנה אמיתית שהרצון להיות בעל ערך הוא אפשרי ולא מחויב. ברגע שנתרגל זאת שוב ושוב, עם הזמן החשיבה הזו תהפוך לטבעית עבורנו. מה הקשר בין מחויבים, אפשריים, ואושר? בסופו של דבר, לפי אליעד, הסיבה שאנשים סובלים היא בגלל שהם לוקחים את החיים יותר מדי ברצינות. המטרה הסופית של התהליך שאליעד מציע היא להגיע להבנה שהכל אפשרי ואין שום דבר שבאמת מחויב. כך האדם משתחרר מהתלות במחויבים שהחזיקו אותו כלוא, ... שהאדם כבר לא פועל מתוך פחד או מתוך אילוץ של מחויבים פנימיים או חיצוניים. איך להפוך מחויב לאפשרי? איך להתמודד עם תחושת חוסר ערך? איך להשתחרר ממחויבים בחיים? האם הכל אפשרי באמת? מה גורם לסבל נפשי? האם מחויב המציאות קיים? איך להפוך פחד לאפשרי? ש: איפה היינו? אליעד: אוקי מה התשובה, לאיפה רוצים להגיע מההתחלה, מה אתה ... אליעד: כן עכשיו מה אני אומר אני לא אומר לך שלא יהיה לך מחויבים, אני אומר שתצליחי לראות שהם אפשריים זאת מהות ההבדל, אוקי איך מקדמים את זה? ש: שאלה מצוינת. אליעד: נו אז בואי ... איזה דברים בחיים את חושבת אולי בואי ניקח דוגמא, לדוגמא תתחילי מלהפוך מחויבים של אחרים לאפשריים כל פעם שמישהו אומר לך את חייבת תנסי להוכיח לעצמך שאת לא חייבת לדוגמא. ש: ... שאני צריכה לענות להם. אליעד: להפעיל את המוח, לא בהכרח תראי כל הפרוצדורה הזאת של המחויב והאפשרי מתרחשת במוח, בסדר במוח. ש: אבל בפרקטיקה יותר קל לעשות את זה חיצוני אחר כך ... אם בא לך תעשי את זה יותר טוב, כל פעם שמישהו אומר לך משהו תנסי להוכיח שזה לא מחויב שזה רק אפשרי אם מישהו בא אלייך בקטע של מחויב הלו זה בכלל הפוך, זה גם הפוך, מישהו אומר לך ... רוצה שנמשיך את הקודם? ש: נמשיך. אליעד: אוקי בואי נחזור למחויב הבסיסי של אם אני אחשוב שהכל אפשרי אז איך אני אבחר נגיד בואי נחזור לשם, את חייבת לבחור עכשיו למה אני אומר בואי ... בזכות המחויבים, אוקי הרעיון. ש: איזה סיכום הבאת. אליעד: הרעיון זה לראות שהם לא מחויבים הם אפשריים, עכשיו איך עושים את זה על ידי שעושים פוו מה זה אומר כל פעם שאת מוצאת את נותנת לו אתה תעמוד ישר בבקשה, אתה מחויב אתה בום, לא נכון אפשרי. עכשיו זה תהליך של אימון בירי כמו אימון בירי, אימון באומנויות לחימה כל דבר עשרות שנים התאמנת להפוך דברים אפשריים למחויבים הצלחת, עכשיו מתאמנים הפוך עד שבסוף תראי את האמת, בסדר. ...
הדרך לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, חלק 2
הדרך לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, חלק 2
... לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, חלק 2 האם אפשר להגיע לאושר מוחלט או שהדרך לשם אינסופית? אליעד כהן מתייחס לשאלה ... לסוף? אליעד משתמש בדימוי של אדם שמנסה להוציא מים מתוך סלע, כדי להמחיש את הנושא. הוא מסביר שכאשר אדם רוצה לבצע פעולה שנראית לו בלתי אפשרית (כמו להוציא מים מסלע), קיימות שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה, האדם משוכנע במאה אחוזים שהפעולה בלתי אפשרית ולכן מראש לא מנסה להגיע אל הסלע ולהוציא ממנו מים. האפשרות השנייה היא שהאדם כן מגיע לסלע, ומתוך החוויה והדרך שהוא עובר, משהו משתנה ... להוציא מים מסלע. ההסבר הוא שהאדם, באופן טבעי, מסתמך על שכלו האנושי והמוגבל. מנקודת המבט של השכל האנושי הנוכחי שלו, אכן נראה בלתי אפשרי להוציא מים מסלע, ולכן אם הוא בוחר שלא ללכת אל הסלע, הוא לעולם לא ידע האם היה אפשרי או לא. לעומת זאת, אם הוא כן בוחר לעשות את המסלול, התהליך עצמו יכול לשנות אותו באופן כל כך עמוק ויסודי, עד שמה שנראה בתחילה כבלתי אפשרי הופך להיות אפשרי. במילים אחרות, התהליך עצמו הוא המפתח לפתרון הבעיה. מה הקשר בין שכל מוגבל לאפשרות של נס? אליעד כהן ממשיך ומסביר שייתכן מצב שבו גם הדבר הכי לא הגיוני והכי בלתי אפשרי יכול להתרחש, אם האדם יגיע לקצה גבול היכולת השכלית שלו. הוא נותן דוגמה נוספת ומסביר זאת כך: אם האדם ייקח אובייקט פשוט כמו קיר או ... ביותר כאן, שאליעד חוזר ומדגיש, היא שהאדם חייב לעבור את התהליך במלואו כדי לגלות את האמת הזאת. כל ניסיון להסביר מראש למה זה בלתי אפשרי, נובע משימוש מוגבל בשכל האנושי. רק אם האדם באמת יבדוק את האפשרות במלואה ויגיע עד הסוף, רק אז הוא יוכל לדעת אם באמת היה בלתי אפשרי או שדווקא אפשרי. האם אפשר להבין משהו מעבר לשכל? אליעד כהן מדגיש שבעזרת השכל האנושי הנוכחי שלנו איננו יכולים להבין או לתפוס את האמת האבסולוטית. רק ... - לפי אליעד, חייבים לבצע את המסלול עצמו, להגיע עד לקצה גבול היכולת השכלית, ורק אז קורה הנס או האירוע הבלתי הגיוני שהופך את הבלתי אפשרי לאפשרי. זהו שלב של הארה רוחנית או מודעות עצמית מוחלטת, שבו האדם חווה אמת אבסולוטית שמעבר למילים ולהיגיון הרגיל. לסיכום, ... כהן מסביר שהאפשרות להגיע לשלמות מוחלטת או לאושר מוחלט תלויה במוכנותו של האדם ללכת עד הסוף, לא לוותר מראש, ולהיות פתוח לכך שהבלתי אפשרי יהפוך לאפשרי כאשר הוא יגיע לשיא היכולת של השכל האנושי. רק אז יוכל לדעת אם התהליך באמת אינסופי או שיש לו סוף אמיתי. האם אפשר להגיע לאושר מוחלט? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 סוגים של עצות, 2 סוגים של יועצים, עצות מוחלטות, עצות אפשריות, עצות של שחור או לבן, עצות אפורות, עצות מעשיות, עצות תיאורטיות, בכל עצה יש יתרונות וחסרונות, מהי העצה הטובה ביותר? איך לבחור יועץ? סוגים של מנטורים, איך לבחור מנטור?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אפשרי, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אפשרי, איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, מאמן מנטלי, רטוריקה בתחום אפשרי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 09:07:02 - wesi1