אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אל הורות ✔זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד, האם להתחתן או לא? האם להביא ילדים? האם להיות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? האם כדאי לעשות חתונה? האם כדאי להביא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:58זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד, האם להתחתן או לא? האם להביא ילדים? האם להיות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? האם כדאי לעשות חתונה? האם כדאי להביא ילדים? האם כדאי להיות בזוגיות? בעד ונגד להתחתן ולהביא ילדים, האם להתגרש? בעד ונגד זוגיות
האם זה הגיוני להתחתן או להצהיר על זוגיות?

אנשים שואלים לעיתים קרובות האם כדאי להתחתן, האם זוגיות פורמאלית חשובה והאם טקס הנישואים הוא בכלל הגיוני. אליעד כהן מסביר שזו שאלה משמעותית מכיוון שבכל מצב, לכל החלטה - להתחתן או לא להתחתן, להביא ילדים או לא להביא ילדים - קיימים יתרונות וחסרונות. הדבר החשוב ביותר הוא לבדוק האם המשמעות שאנחנו נותנים לאירוע כמו חתונה או זוגיות רשמית, היא משמעות אמיתית ונכונה, או שאולי אנחנו משקרים לעצמנו ומייחסים לאירוע משמעות שאין לו באמת.

מהן העובדות ומהם הפירושים שאנחנו נותנים לחתונה?

אליעד מסביר שהעובדות הן פשוטות וברורות: בני זוג בוחרים מקום, משלמים כסף, עורכים טקס, עומדים מתחת לחופה, ואדם כלשהו (בדרך כלל רב) אומר "את מקודשת לו" ונרשמת תעודת נישואין. אלו הן עובדות אובייקטיביות שאפשר לתעד במצלמה. לעומת זאת, הפירושים הם כל מה שבני הזוג חושבים שהטקס הזה אומר עליהם: "אנחנו אוהבים אחד את השני", "עכשיו היא לא תעזוב אותי", "הקשר שלנו רציני יותר", "זה אומר שללא הטקס אין לנו עתיד". אם הפירושים האלה לא תואמים את המציאות - כלומר, אם הזוג באמת מאמין שטקס חיצוני מבטיח אושר או יציבות רגשית - נוצרת בעיה גדולה.

מדוע המשמעות שאנחנו נותנים לחתונה יכולה להיות מסוכנת?

הסכנה העיקרית בהענקת משמעות מוגזמת לחתונה היא השקר העצמי. כשאדם משקר לעצמו, הוא עלול להתעלם מדברים חשובים באמת, כמו תקשורת טובה, הבנה הדדית, וכבוד בין בני הזוג. אליעד מדגיש שטקס חיצוני לא יכול להבטיח יחסים טובים - הוא רק ביטוי סמלי. זוג שחושב שהטקס הוא מה שיבטיח את האושר, עלול להפסיק להשקיע בדברים החשובים באמת בזוגיות, וזה יביא בהכרח לבעיות בעתיד.

האם טקס הנישואים באמת משפיע על איכות היחסים?

לפי אליעד כהן, אנשים לעיתים בטוחים שהנישואים ישפרו את מצבם משום שהם מחפשים משהו חיצוני ש"יסגור" את הפינה הזו של הקשר. הם חושבים שאם יהיה טקס, הקשר יקבל תוקף רשמי וזה ייצור ביטחון ויציבות. אבל במציאות, הצלחת הקשר תלויה בפרמטרים רבים כמו יכולת לתקשר, הבנה הדדית, התאמה רגשית, והתחייבות פנימית. אם אלו אינם קיימים, טקס הנישואים לא באמת יעזור.

מה ההבדל בין הכרזה על זוגיות לבין חתונה?

גם הכרזה פשוטה של "אנחנו זוג" היא למעשה צעד סמלי. אם בני הזוג מייחסים להכרזה זו משמעות גדולה מדי, כמו "עכשיו בטוח שלא יעזבו אותי", זה עלול להיות שקר עצמי מסוכן באותה מידה כמו חתונה פורמאלית. ההכרזה עצמה לא יוצרת מציאות חדשה, אלא מהווה רק ביטוי מילולי להרגשה קיימת.

כיצד עקרון השקר העצמי מתקשר גם להבאת ילדים?

אליעד מדגיש שאותו עיקרון תקף גם לגבי הבאת ילדים. רבים מאמינים שילדים יביאו אושר, ימלאו ריקנות או יעניקו משמעות לחיים. כמו בחתונה, גם ילדים יכולים להביא שמחה גדולה, אך הם לא יכולים לפתור בעיות פנימיות או למלא לחלוטין את החיים של ההורים. מי שמשקר לעצמו שהילדים יהיו הפתרון לבעיותיו הפנימיות, ישלם בעתיד מחיר כבד של אכזבה וחרדה כשהוא יגלה שהמציאות שונה ממה שציפה.

מה הסכנה בשקר עצמי, ולמה הוא מזיק כל כך?

כשאנשים משקרים לעצמם, הם ממקדים את תשומת ליבם בפרט שולי (כמו טקס או תעודת נישואים) ומזניחים פרטים חשובים באמת (תקשורת, רגישות הדדית וכבוד). שקר עצמי מוביל תמיד למשבר, כי בשלב מסוים המציאות תתנגש עם האשליה, ואז הזוג ייאלץ להתמודד עם קשיים שיכלו להימנע אילו היו כנים מלכתחילה.

איך אפשר להימנע משקר עצמי בהחלטות כמו חתונה או ילדים?

אליעד כהן מבהיר שהדרך היחידה להימנע מההשלכות השליליות של שקר עצמי היא פשוט לא לשקר. אם אדם רוצה להתחתן או להביא ילדים, זה לגיטימי לגמרי - אך חשוב להיות מודע באמת לכל היתרונות והחסרונות, ולהבין שטקס או הצהרה אינם פתרון קסם. אם זוג בוחר להתחתן מתוך מודעות לכך שזה רק טקס סמלי ללא משמעות מוגזמת, הוא יוכל ליהנות ממנו בלי השלכות שליליות. אך אם הזוג מאמין שטקס לבדו יכול לשנות את המציאות הפנימית שלהם, זו עלולה להיות בעיה רצינית.

מה השורה התחתונה בהחלטה להתחתן או להביא ילדים?

בשורה התחתונה, ההחלטה אם להתחתן או לא, אם להביא ילדים או לא - תלויה במשמעות האמיתית שהאדם נותן למעשים אלו. אליעד כהן ממליץ לכל אדם לבדוק בזהירות האם הוא מייחס לאירוע משמעות אמיתית או אשליה. אם המשמעות היא אשליה, עדיף להימנע מהחלטה כזו או לכל הפחות להכיר בכך שזה שקר ולקבל את המחיר העתידי במודע. בכל מקרה, חשוב לזכור שהאושר והיציבות הרגשית תלויים בגורמים פנימיים ובמאמצים משותפים של בני הזוג, לא באירועים חיצוניים כמו טקסים או הצהרות.
למה בכלל לשאול אם להתחתן זה הגיוני?

שאלה: למה אנשים בכלל מעלים את השאלה האם להתחתן זה הגיוני או לא הגיוני?

תשובה: יש בכל מצב יתרונות וחסרונות. יש מצב שבו בני אדם יוצאים יחד, נמצאים בזוגיות או בקשר כלשהו, ועולה הרעיון האם להצהיר שהם בני זוג, האם לערוך טקס נישואין, האם להוציא תעודת נישואין, או לא לעשות זאת. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרון אם מחפשים יתרון, וחיסרון אם מחפשים חיסרון. השאלה היא מהי האמת, האם באמת עדיף או לא עדיף להתחתן, וכיצד בודקים זאת.

שאלה: האם השיקול הוא רק עניין של יתרונות וחסרונות מעשיים?

תשובה: לא רק. בהחלט אפשר להסתכל על הסיפור במובן של יתרונות וחסרונות, אבל יש עניין עמוק יותר - המשמעות שמייחסים לאירוע עצמו. אם בני אדם מאמינים שלחתונה, או להכרזה על "אנחנו נשואים", יש משמעות אמיתית מסוימת - צריך לבדוק האם המשמעות הזו נכונה או לא. ברגע שייחוס המשמעות אינו נכון, יכולות להיווצר בעיות בהמשך.

מהי העובדה ומהו הפירוש כאשר מדובר בחתונה?

שאלה: מה ההבדל בין העובדות לבין הפירוש סביב טקס חתונה?

תשובה: באופן עובדתי, אפשר להציב מצלמה במקום האירוע ולראות בדיוק מה קרה: אנשים שכרו אולם, שילמו כסף, ערכו ארוחה, עמדו מתחת לאיזה אוהל או חופה, היה מישהו עם זקן (נניח רב) שאמר "את מקודשת לו, אתה מקודש לה", ונרשמה בסופו של דבר תעודת נישואין במשרד הפנים. אלה הן עובדות.

שאלה: אז איפה נכנסים הפירושים?

תשובה: הפירושים הם כל מה שבני האדם מוסיפים, מעבר למה שהתרחש מבחינה טכנית. למשל: "אם נתחתן, זה מבטיח שהיא לא תעזוב אותי" או "אם אנחנו נשואים, זה אומר שאנחנו אוהבים אחד את השני יותר" או "אם אין טקס, זה אומר שלא באמת אכפת לנו זו מזה". כל אלה פירושים אפשריים, אבל לא בהכרח נכונים.

שאלה: למה זה חשוב?

תשובה: כי אם הפירוש לא תואם את האמת, אז עלול להיווצר מצב של שקר עצמי או אשליה. כשבני אדם מסתמכים על אשליה, הם עלולים "לשלם את המחיר" מאוחר יותר, למשל כשהאשליה תתנפץ והם יגלו שבפועל שום טקס לא יכול להבטיח אושר, שום תעודה לא יכולה להבטיח אהבה או יציבות רגשית.

האם חתונה באמת משפיעה על טיב היחסים?

שאלה: אז למה יש אנשים שבטוחים שטקס נישואין ישנה לטובה את הקשר?

תשובה: ייתכן שהם מספרים לעצמם שאירוע חיצוני, כמו חתונה, הוא זה שיוצר את האושר או את היציבות בקשר. בפועל, זוגיות טובה תלויה בדרך כלל בהרבה פרמטרים אחרים, כמו יכולת התקשורת, ההבנה ההדדית, הפתיחות, ההתאמה, המחויבות הפנימית והרגשית, ועוד גורמים רבים. הטקס או ההצהרה הם רק אלמנט חיצוני, שפעמים רבות לא משנה באמת אם היחסים אינם טובים מלכתחילה.

שאלה: האם יכול להיות שמבחינת מישהו, דווקא החתונה היא המרכיב החשוב ביותר?

תשובה: אם באמת בני אדם מייחסים לטקס חשיבות עצומה, ולטקס הזה יש משמעות כלשהי שקובעת את כל החוויה, אז מבחינתם זה עשוי לשפר את מצבם הרגשי. אבל לרוב, בני אדם אינם ממוקדים רק בטקס. בדרך כלל יש עוד דברים חשובים בחיים: כימיה, הבנה, עניין משותף, אהבה, כבוד הדדי, וכדומה. לכן, גם אם מתחתנים, זה לא מבטיח שום דבר לגבי מה שיקרה אחר כך.

מדוע חשוב לשים לב לשקרים עצמיים?

שאלה: מה הבעיה בלהאמין, למשל, שאם נישאים אז "בטוח יהיה טוב"?

תשובה: הבעיה היא שזו עלולה להיות אמונה לא נכונה. אם מישהו משוכנע שללא נישואים לא יכול להיות טוב, או שנישואים מבטיחים טוב, הוא מסתכן בשקרים עצמיים. ברגע שבן אדם מייחס משמעות מוגזמת או שגויה למשהו כמו חתונה, הוא הופך פחות מודע לאלמנטים החשובים באמת, כמו השקעה בזוגיות ביומיום.

שאלה: איך משקרים עצמנו בדיוק?

תשובה: למשל, מי שאומר "אם אנחנו נשואים, זה אומר שהאהבה בינינו חזקה יותר" - ייתכן שהוא מתעלם מכך שתחזוקת אהבה ותחזוקת מערכת יחסים דורשות הרבה דברים אחרים. אם מתמקדים רק בטקס, ומאמינים שהטקס פותר את כל הקשיים, קל לשכוח שצריך לתקשר היטב, להיות אכפתיים זה לזו, להיות קשובים לצרכים הדדיים. השקר העצמי גורם להסחת הדעת מהדברים שבאמת חשובים כדי להצליח בקשר.

מה לגבי הכרזת בני זוג בלי טקס?

שאלה: האם יש הבדל בין הכרזה "אנחנו בני זוג" לבין חתונה פורמאלית עם טקס?

תשובה: גם כאן, יש עובדות ויש פירושים. עובדתית, בני אדם עלולים לומר אחד לשני: "אנחנו בני זוג", וזה יכול להיות בלי חתונה או עם חתונה. אבל מה זה אומר, באמת? אם מישהו מייחס לכך משמעות של "עכשיו זה לנצח" או "עכשיו בטוח שלא יעזבו אותי", זו פרשנות שלא בהכרח תואמת את המציאות.

שאלה: מה חשוב לבדוק לפני שמכריזים הכרזה כזו?

תשובה: חשוב לבדוק האם לא מטעים את עצמנו. אם ההכרזה עצמה לא משקרת, ואין בה ייחוס של משמעות לא נכונה (למשל, שאומרת שבלי ההכרזה אי אפשר להיות ביחד), אז אולי אין בעיה. אבל אם התחושה היא שהכרזה פותרת בעיות, או מבטיחה אהבה לנצח, צריך להבין שזו לא בהכרח האמת.

איך עקרון האמת והפירוש קשורים גם להבאת ילדים?

שאלה: מה הקשר בין רעיון החתונה לרעיון הבאת ילדים?

תשובה: לעתים, כמו בחלום על חתונה, יש אנשים שמייחסים לילדים משמעות של "עכשיו יש לי משמעות לחיים" או "עכשיו מלאתי את היעוד שלי". אך גם כאן, ילדים יכולים להביא שמחה ויש להם יתרונות, אבל הם גם דורשים מאמצים עצומים והם לא בהכרח פתרון לכל תחושת חוסר.

שאלה: אז איך זה בדיוק מקביל לחתונה?

תשובה: בדיוק כמו שמישהו משקר את עצמו שחופה או טקס גדול עם מאות אורחים יבטיח שמחה לאורך זמן, כך יש אנשים שמשקרים את עצמם שאם יביאו ילדים, זה ימלא אותם לכל החיים. בפועל, מי שמשקר לעצמו עלול לגלות בהמשך שהוא משלם מחיר כבד, למשל חרדות או קשיים שאחר כך עולים משום שהשקר מתגלה.

שאלה: מה הפתרון?

תשובה: הפתרון הוא לא לשקר. אפשר כמובן להתחתן ולעשות טקס. אפשר להביא ילדים. אפשר גם שלא. אבל חשוב להבין היטב את ההשלכות, להיות מודעים ליתרונות ולחסרונות, ולהיות כנים לגבי זה. אם מחליטים במודע לשקר כדי להרגיש טוב, ויודעים שיש לכך מחיר, זו בחירה. אבל כדאי לדעת מה עושים, ולא להתפלא אם בעתיד מתברר שהטקס לבדו לא שינה את המציאות הפנימית של בני הזוג.

איך מסכמים את הכל?

שאלה: האם בסופו של דבר מומלץ להתחתן או לא?

תשובה: זה תלוי במשמעות שכל אדם מייחס לרעיון הנישואים. אם מישהו עושה טקס כי הוא מודע לכך שזה רק טקס, שהוא בסך הכל מחווה סמלית ושיש בה יתרונות של שמחה וחגיגה משפחתית, אז זה אולי נהדר בשבילו. אבל אם מישהו עושה את זה מתוך שקר ש"זה יהפוך אותנו למאושרים לנצח" או "זה יבטיח שהיא לא תעזוב אותי", הוא יכול להסתבך בהמשך.

שאלה: מה הדבר החשוב ביותר לדעת לפני החלטה כזו?

תשובה: הדבר החשוב ביותר הוא להסתכל ישר על האמת, ולבחון האם המשמעות שמייחסים לחתונה (או להכרזת זוגיות, או לכל אירוע דומה) היא משמעות אמיתית או רק אשליה. אם היא אמיתית - מצוין. אם היא לא אמיתית - יש סיכון שמאוחר יותר תתגלה האמת בדרך כואבת.

שאלה: איך זה מתקשר לכל היבט בחיים, לא רק לנישואים?

תשובה: בכל תחום - חתונה, זוגיות, משפחה, ילדים, קריירה - אם אנשים משקרים לעצמם לגבי "מה באמת יגרום להם להיות מאושרים", הם עלולים לשלם על זה אחר כך. לכן, חשוב לחפש את האמת בכל בחירה, לבחון את היתרונות והחסרונות, ולעשות החלטה מודעת ללא אשליות או משמעויות שגויות.
אז הנושא הוא להתחתן האם הגיוני להתחתן או לא הגיוני להתחתן האם זה צעד הגיוני או לא הגיוני בסדר ובוא נרחיב את השאלה לשני בני אדם יוצאים ביחד נגיד נמצאים בזוגיות או נמצאים אחד עם השני האם זה הגיוני שהם יצהירו שהם בני זוג או לא נלך אפילו אחורה, עכשיו בוא נרחיב את השאלה הזאת להרבה היבטים האם זה הגיוני להתחתן בטקס האם זה הגיוני להתחתן בלי טקס האם זה הגיוני להצהיר שאתם נשואים האם זה הגיוני לעשות תעודת נישואין, האם זה הגיוני או לא הגיוני.

כאילו מה זאת אומרת אם זה הגיוני יש בזה משהו הגיוני יש איזה יתרונות וחסרונות לכל דבר יש איזה יתרון אם נחפש נמצא איזה יתרון בלהתחתן ואם נחפש נמצא חיסרון בלהתחתן אבל השאלה היא מה האמת באמת זה עדיף או לא עדיף, אז מה אני חושב אני חושב שזה תלוי אבל זה תלוי במשהו אחר לחלוטין ולחלוטין ממה שנאמר פה קודם זה תלוי האם המשמעות שאתה מייחס לדבר האם היא אמיתית או לא, מה זאת אומרת יש עובדה ופירוש מה זה חתונה אז יש עובדה ופירושים.

עובדתית אנשים ארגנו טקס לקחו מקום שילמו לו כסף עשו ארוחה עמדו מתחת לאיזה אוהל והיה איזה מישהו עם זקן שלא התגלח הרבה זמן כי הוא באבלות והוא אמר להם את מקודשת לו אתה מקודש לה זאת עובדה זה לא פירוש יש עובדות עובדתית מה קרה, זאת אומרת אם נשים מצלמה שהיא לא יודעת לקרוא רגשות לא יודעת לקרוא מחשבות היא רק מנתחת עובדות מה העובדות שקרו אז יש עובדות עובדתית קרה ככה ועשית ככה והיה רשום בתעודת זהות נשוי וזה עובדות זה קרה.

בסדר השאלה היא מה הפירושים שאתה מייחס לעובדות האלה והאם הפירושים האלה נכונים אם כן אין שום בעיה אם לא אז תלוי אם אתה מבין במה אתה משקר ואם אתה מוכן לשלם את המחיר, מה זאת אומרת אם אתה הולך לאכול עוגייה אני נשאל אותך למה אתה אוכל עוגייה אתה אומר כי בא לי לאכול עוגייה אז תאכל ואתה רוצה לאכול עוגייה תאכל עוגייה הכל בסדר, יש יתרונות וחסרונות לעוגייה אתה יודע מה היתרונות יודע מה החסרונות אתה רוצה לאכול עוגייה תאכל עוגייה הכל בסדר.

בא לך להתחתן אתה אומר מה זה להתחתן נשאל אותך מה זה אומר להתחתן אז אתה אומר לעשות טקס שנשמח שאנחנו נשואים בסדר תעשה טקס אתה יודע מה היתרונות אתה יודע מה החסרונות תתחתן, הבעיה מתחילה ברגע שאתה מתחיל ליחס משמעות שהיא לא נכונה או לא בהכרח נכונה לעובדות לדוגמה אם אנחנו נתחתן זה מגדיל את הסיכוי שהיא לא תעזוב אותי אם נתחתן זה אומר שאנחנו אוהבים אחד את השני אם לא נתחתן זה אומר שאנחנו לא אוהבים אחד את השני אם נתחתן זה אומר שאנחנו משהו, אם אנחנו נחשבים לבני זוג זה אומר ככה אם לא זה ככה.

כל מיני דברים שהם לא בהכרח נכונים אם הם נכונים אני לא מתווכח עם אף אחד על שום דבר בהנחה שהם לא נכונים פה מתחילות הצרות לדוגמה אם נגיד בן אדם אומר לעצמו אם אנחנו לא נשואים לא יכול להיות לנו טוב ביחד אם אנחנו נשואים יהיה לנו יותר טוב מאשר אם אנחנו לא נשואים, עכשיו נגיד זה משהו שהוא לא בהכרח אמת לא בהכרח אמת כי אם יהיה לכם טוב או לא זה לא תלוי באירוע אולי זה תלוי באירוע יכול להיות שזה תלוי באירוע אבל זה לא באמת תלוי באירוע זה תלוי בהרבה פרמטרים אחרים.

אם יש גבר ואישה ששניהם מחויב להם שהם יהיו נשואים ומחויב להם שיהיה טקס וזה הדבר היחיד שחשוב להם בחיים ואם הם יקבלו את זה יהיה להם אבל אף אחד לא באמת חשוב לו רק הטקס חשוב עוד דברים ורוב הדברים חשובים יותר מהנישואים ואם טוב לכם ביחד אתם תהיו ביחד ואם לא אתם לא תהיו ביחד ואם אתם נשואים ולא יהיה לכם טוב ביחד אז גם כן מה זה עזר אז אם לדוגמה בן אדם נגיד מיחס משמעות לנישואים מעבר למה שהיא באמת פה העלילה מסתבכת, זאת אומרת כל זמן שאמרת את האמת אין לנו שום בעיה ברגע ששיקרת עכשיו העלילה מסתבכת.

למה כי מתישהו אתה תשלם על זה אם אתה אומר לעצמך לדוגמה אנחנו נתחתן יהיה לנו יותר טוב אז אתה אוטומטית מחויב שאתה משקר את עצמך, עכשיו מה הבעיה בלשקר את זה כי לדוגמה כשאתה חושב שאם תחתן יהיה יותר טוב אתה שותל לעצמך לדוגמה מחשבה במוח שפחות חשובים דברים אחרים שהם באמת יותר חשובים, לדוגמה כדי שתהיו ביחד הרבה שנים חייב שיהיה לכם טוב ביחד נגיד ביומיום כשאתה מיחס משמעות לדבר טפל זה בהכרח בא על דבר שהוא עיקר.

ואם לדוגמה נגיד חשוב שתהיה לכם תקשורת טובה ברגע שאתה חושב שחשוב מאוד להתחתן שנעשה טקס כדי שנוכל להיות ביחד בוודאות של מאה אחוז או 99.99% שאתה פחות חושב שהדברים החשובים הם באמת חשובים אם אתה באמת חושב שההצלחה שלך בנישואים לא באמת תלויה בו אתה חושב שההצלחה שלך בנישואים תלויה בו אז במאה אחוז שאתה חושב על דבר אחר שההצלחה שלך כן תלויה בו שהיא לא באמת תלויה בו, אתה אם אתה משקר אתה מסתבך.

עכשיו תשקר מה שאתה רוצה אתה יכול לשקר להגיד אם אנחנו נשואים זה אומר שהיא אוהבת אותי והיא לא תעזוב אותי אף פעם זה בסדר אתה רוצה להאמין בזה תאמין בזה יש לזה מחיר מתישהו אתה תשלם את המחיר איכשהו בצורה כלשהי אתה מודע מה המחיר אתה רוצה לשלם אותו תשלם אותו הכל בסדר, אותו דבר נגיד לדוגמה שני בני אדם שנמצאים ביחד והם אומרים עכשיו בוא נכריז שאנחנו בני זוג נגיד יש לכל דבר מחיר.

עכשיו עוד פעם אם אתה רואה את האמת מה העובדה עובדתית אמרנו שאנחנו בני זוג השאלה מה זה אומר והאם זה באמת אומר את זה אם אתה משקר את עצמך במשהו אתה תשלם על זה אחר כך איכשהו ולכן התשובה לשאלה האם להתחתן או לא להתחתן או כל דבר מה שזה לא יהיה היא שזה תלוי מה המשמעות של זה עבורך והאם המשמעות הזאת האם ועד כמה היא אמיתית, במידה והיא אמיתית תעשה את זה יש יתרונות חסרונות תעשה במידה ואתה משקר תהיה מודע שיש לזה מחיר לשקר.

המחשבה שאומרת אם נביא ילדים יהיה ככה וככה, לדוגמה נגיד להביא ילדים זה טוב או רע יש לזה יתרונות וחסרונות אבל מה שבטוח נכון שאם אתה תשקר אתה תשלם על זה אם לדוגמה אתה תגיד לעצמך אם אני אביא ילדים אז מצאתי את המשמעות שלי בחיים או אני חייב להביא ילדים כדי לממש את עצמי או ילדים זה שמחה או לא יודע מה אתה מספר ברגע שאתה משקר אתה תשלם על זה לא עכשיו עוד שנה עוד שנתיים כשתחטוף חרדה שיהיה משהו אתה תשלם על זה על מה שאתה עושה עכשיו, אתה רוצה להביא ילדים אתה לא רוצה אל תביא מה שמחויב זה שלא תשקר אם אתה תשקר את עצמך אתה תידפק אחר כך.

עכשיו אם אתה מבין שאתה משקר ואתה רוצה לשקר ואתה מבין את המחירים זה התג מחיר תעשה. הבנו את התשובה הבנו?
פירוש מישהו עושה כאבים אושר האם להתחתן או לא יתרון וחיסרון הנחה בזוגיות עובדות זהירות לממש את עצמך אי הורות אל הורות אל הוריים אל הורים אלהורות אלהוריים אשה שלא רוצה ילדים בזוגיות בעד ונגד בעד ונגד זוגיות בעד ונגד להתחתן בעד ונגד להתחתן ולהביא ילדים גברים שלא רוצים ילדים גירושים גירושין האם כדאי להביא ילדים האם כדאי להיות בזוגיות האם כדאי להתחתן האם כדאי לעשות האם כדאי לעשות חתונה האם להביא ילדים האם להיות בזוגיות האם להתגרש האם להתחתן האם להתחתן או לא זוגיות זוגיות בעד ונגד זוגיות חתונה זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד זוגיות ללא ילדים חיים בלי ילדים חיים ללא ילדים חתונה חתונה וילדים ילד ילדה ילדים ילדים בעד ונגד כדאי להביא ילדים כדאי להיות בזוגיות כדאי להתחתן כדאי לעשות כדאי לעשות חתונה לא לגדל ילדים לא להביא ילדים לא רוצה ילדים לא רוצה לגדל ילדים לא רוצה להביא ילדים לא רוצה להיות אבא לא רוצה להיות אמא להביא להביא ילד להביא ילדים להיות בזוגיות להתגרש להתחתן להתחתן או לא להתחתן ולהביא ילדים לוותר על ילדים לחיות בלי ילדים לחיות ללא ילדים נגד להתחתן נשים שלא רוצות ילדים
אמהות ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות
אמהות ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות
... ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות האם אישה ללא ילדים לא מממשת את הפוטנציאל שלה? קיימת טענה נפוצה שלפיה אישה שלא מביאה ילדים לעולם אינה מממשת את הפוטנציאל שלה. לפי טענה זו, עצם קיומו של הרחם אצל האישה מעיד על כך שהיא נועדה להביא ילדים, ואם היא לא עושה זאת - היא אינה מגשימה את ייעודה האמיתי. האם קיומו של איבר בגוף האדם מחייב אותו להשתמש בו? אליעד כהן מסביר שכדי לבחון טענה זו לעומק, יש ... אחת מני רבות, והיא לא מהווה חובה או ייעוד. מדוע תפיסות מסוימות טוענות שאישה חייבת להביא ילדים? אליעד כהן מציין שהתפיסה שלפיה אישה חייבת להביא ילדים בגלל שיש לה רחם נפוצה בעיקר בחברות דתיות או שמרניות. בתפיסות אלו, ההסבר הוא שאלוהים יצר את האישה עם רחם כדי שתביא ילדים, וזוהי מטרתה בעולם. כלומר, הרחם ... לכל אדם יש מגוון רחב של אפשרויות, וכך גם לנשים יש אפשרויות שונות - אחת מהן היא להביא ילדים. אך אישה יכולה לבחור לא להשתמש באפשרות זו, בדיוק כמו שאדם גבוה יכול לבחור שלא להיות שחקן כדורסל, וציפור יכולה לבחור לא לעוף. אליעד מדגיש כי הבחירה ... ההחמצה קשורה אך ורק לתפיסות האישיות של האדם ולא למציאות אובייקטיבית כלשהי. האם אישה ללא ילדים פחות ממומשת מאישה עם ילדים? לפי אליעד, התשובה היא חד - משמעית לא. מימוש עצמי תלוי ברצונות האישיים ובתחושה של כל אדם. אישה יכולה להרגיש מסופקת וממומשת לחלוטין גם בלי להביא ילדים, משום שמימוש עצמי הוא עניין אישי, סובייקטיבי, ואינו נקבע לפי קריטריון ביולוגי או חברתי. האם האפשרויות שלנו מגדירות את מטרת חיינו? בסיכום, אליעד מדגיש ... חייו של כל אדם נקבעת אך ורק על פי רצונו האישי והתחושות שלו לגבי עצמו וחייו. אישה שלא רוצה ילדים מימוש עצמי ללא ילדים פוטנציאל לא ממומש אצל נשים האם אישה חייבת להביא ילדים? רחם ופוטנציאל נשי אל - הורות אצל נשים נשים ללא ילדים ואושר אישי עכשיו יש נושא שאומר זה עניין שיותר קשור לנשים אבל הוא קשור גם לאנשים אם אתה לא אישה אז מה אתה איש אנשים א - משהו סתם, בכל מקרה יש טענה כזאת ... שלה, אוקי יש טענה כזאת אם מישהי מרגישה רע למה את מרגישה רע? כי אני לא יכולה להביא ילדים, מה הבעיה? כי אני יש לי רחם ואני צריכה להביא ילדים יש דבר כזה, כאילו ולמה יש לך רחם את יכולה להביא ילדים נכון אז אם את לא מביאה ילדים את לא מממשת את הפוטנציאל נכון. עכשיו מה הנחות היסוד פה ולמה הן לא נכונות אז מה הנחת היסוד הנחת היסוד זאת אומרת אם יש לך רחם אם יש לך אופציה להביא ילדים ואתה לא מביא ילדים אתה לא ממש את הפוטנציאל אבל מה האמת שזה נכון או לא נכון אז אני אומר שזה נכון ולא נכון, לא אבל מה האמת אז האמת היא כזאת אם אתה לא ממש ... זה היעוד שלך ועוד מה ההוכחה שזה היעוד שלך כי יש לך את האופציה כאילו האישה באה כדי להביא ילדים או כדי להתרבות או מה שזה לא יהיה הוכחה יש לך רחם אחרת למה הביאו לך את זה הנה זאת ההוכחה וכמובן שזה לא נכון, גם עכשיו אם מישהו אומר לך כזה דבר אתה יכול ...
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות למה אנשים מפחדים להביא ילדים לעולם? רבים מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש ... אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול ... שקלה ברצינות לבחור באל - הורות - החלטה מודעת שלא להביא ילדים לעולם, כדי להימנע מהחרדות ... ללא תלות בתוצאה, הפחד מתפוגג. איך להרגיש טוב בלי להביא ילד? על מנת להתמודד עם הפחד מהורות, ... הללו, עליה למצוא דרך להרגיש את התחושות האלו גם ללא ילד. למשל, אם היא מפחדת להזדקן לבד, ... כבר מרגיש מסופק ומאושר בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים ממקום נקי מפחד. אם יגיע למצב שבו הוא משיג את כל הטוב שהוא מדמיין שהילדים יעניקו לו ללא ילדים, הוא עשוי לבחור שלא להביא ילד כלל, אך זו תהיה בחירה אמיתית ... ילדים? האדם האידיאלי, לפי אליעד, הוא מי שיכול להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, ומרגיש טוב בשני המצבים. רק ... מסוגל להרגיש מסופק גם בלי ילד, הוא באמת בוחר אם להביא ילדים או לא, ממקום של חופש אמיתי. ... עם הפחד מהבאת ילדים לעולם הייתה אישה שיכלה להביא ילדים, וכיוון שהיא יכלה להביא ילדים , היא רצתה להביא ילדים. מנגד, הייתה גם אישה אחרת שרצתה להביא ילדים, אך לא יכלה להביא ילדים . עם זאת, מרבית הנשים בעולם חושבות שאם הן מסוגלות להביא ילדים, עליהן להביא ילדים - בדומה לאופן שבו אנשים גבוהים ... להיות דוגמנים. כך נוצרה תפיסה שכאשר אישה יכולה להביא ילדים, היא צריכה להביא ילדים. הפחד מהאחריות שבהבאת ילדים האישה המדוברת פחדה להביא ילדים. מה היה מקור הפחד שלה? היא חששה ... היא שקלה להיות אל - הורית, כלומר, לבחור במודע לא להביא ילדים לעולם. כיצד להתמודד עם ...
להביא ילדים לעולם, האם להביא ילדים? בעד ונגד להביא ילדים, למה לא להביא ילדים לעולם? האם לעשות ילדים? לא רוצה ילדים, אל הורות, ילדים כן או לא, האם מוסרי להביא ילדים לעולם? סיבות להביא ילדים לעולם, למה להביא ילד? למה מביאים ילדים?
להביא ילדים לעולם, האם להביא ילדים? בעד ונגד להביא ילדים, למה לא להביא ילדים לעולם? האם לעשות ילדים? לא רוצה ילדים, אל הורות, ילדים כן או לא, האם מוסרי להביא ילדים לעולם? סיבות להביא ילדים לעולם, למה להביא ילד? למה מביאים ילדים?
להביא ילדים לעולם, האם להביא ילדים? בעד ונגד להביא ילדים, למה לא להביא ילדים לעולם? האם לעשות ילדים? לא רוצה ילדים, אל הורות, ילדים כן או לא, האם מוסרי להביא ילדים לעולם? סיבות להביא ילדים לעולם, למה להביא ילד? למה מביאים ילדים? למה כדאי להביא ילדים לעולם? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה אם כדאי להביא ילדים לעולם, והאם יש סיבה מוסרית או רגשית לעשות זאת. אליעד מציין כי שאלת ההבאה של ילדים לעולם היא שאלה שנוגעת באופן ישיר לתפיסת החיים של כל אדם. פעמים רבות השאלה עולה כאשר אדם עובר קשיים אישיים או כאשר הוא חווה את העולם כמרגע סבל. הוא מציין שמי שחי חיים מלאים בקשיים, עשוי לחשוב שלא כדאי להביא ילדים לעולם, מתוך תפיסה שהחיים הם סבל ואין סיבה להביא ילדים כדי שהם יסבלו. מה קורה כשחווים את החיים כסבל? כאשר אדם רואה את המציאות כסבל, הוא עלול לחשוב שלסבול זהו מצב קבוע, ולכן יחשוש להביא ילדים שיחוו את אותו הסבל. אליעד מציע שזו לא הדרך הנכונה להתבונן בעולם. הוא מדגיש כי החיים אינם רק סבל, הם גם משחק. פעמים רבות אנו חווים גם רגעים של הנאה, ולא כל החיים ... קשים. תהליך זה של הבנת החיים בצורה מעמיקה יותר יכול לעזור למי שחי מתוך תחושת סבל להבין שהוא יכול למצוא הנאה גם בתוך הקשיים, ולהפוך את החיים למשהו מהנה יותר. למה להביא ילדים לעולם? ההסבר שמבקש אליעד להעביר הוא, שבסופו של דבר, אם אדם מרגיש טוב עם עצמו ועם חייו, אם הוא מרוצה מהם, אז אין סיבה שלא לרצות להביא ילדים לעולם. בדיוק כמו כל החלטה אחרת בחיים, זו החלטה של תהליך אישי שבו כל אדם בוחר את הדרך שלו. אליעד טוען שזו חוויה נוספת בחיים, כמו כל חוויה אחרת: למשל, יש אנשים שבוחרים לצבור כסף, אחרים בוחרים לטוס ולטייל, ויש גם את אלו שבוחרים להקים משפחה. כל אחד מההחלטות האלו מהווה משחק או חוויה חדשה שהאדם יכול לחוות בחיים. האם להביא ילדים זה משחק? הוא מציין כי כל אחת מההחלטות הללו היא כמו משחק. יש לו יתרונות, חסרונות, מחירים, אבל הוא חלק מהחיים. כמו שמישהו יכול לבחור לשחק את משחק העושר, זוגיות, או כל תחום אחר, כך ניתן גם לשחק את המשחק של לגדל ילדים. אליעד מדגיש שמי שמרגיש טוב עם עצמו, מי שחי חיים מלאים בעניין והנאה, יכול בהחלט לבחור להביא ילדים, זהו בהחלט החלטה לגיטימית. לסיכום: אליעד מסביר שההחלטה אם להביא ילדים או לא היא החלטה אישית, והיא קשורה לעולם הפנימי של כל אדם. אם אדם מרגיש שזו חוויה שהוא רוצה לחוות, אם הוא מצליח לראות את החיים כמשחק, אם הוא לא רואה אותם כסתם סבל, הוא יכול לבחור להביא ילדים לעולם. זהו חלק מהמשחק של החיים, ואחת מהאפשרויות שנמצאות בפניו. למה להביא ילדים? האם להביא ילדים? איך לראות את החיים כמשחק? סיבות לא להביא ילדים סיבות כן להביא ילדים למה אנשים שואלים אם כדאי להביא ילדים לעולם? יש אנשים שתוהים למה להביא ילדים, בעיקר כשהם מסתכלים על העולם וחווים בו קשיים או סבל. לעתים הם חושבים שזה עולם רע, או שאסור להביא ילדים לסבל. הרעיון הזה משקף מצב שבו האדם עצמו לא נהנה מהחיים או מרגיש שלא טוב לו. הם חושבים לעצמם שאם הם לא מרוצים בחייהם, הרי שכשיביאו ילד, אותו ילד גם יסבול במובן ... והם כוללים גם הנאה, אפשר לשנות את נקודת המבט: לא מפחדים יותר להפיל ילדים לתוך סבל, כי מבינים שבעצם זו התנסות ומשחק שיש בו גם היבטים חיוביים. אז למה בכל זאת לרצות להביא ילדים? בהנחה שאדם כבר מרגיש שטוב לו בחיים, והוא לא סובל רוב הזמן, עדיין עולה השאלה: למה לרצות להביא ילדים? התשובה נעוצה בכך שזו עוד צורה של משחק או חוויה בחיים. כמו שיש אנשים שרוצים לצבור כסף, או אנשים שרוצים לנסוע ולטייל, כך קיימת גם האפשרות לשחק את המשחק של להקים ... רצון ואפשרות שקיימת במציאות, עם יתרונות וחסרונות, אבל היא לא פחות הגיונית מכל רצון אחר שיש לאדם. כך שאם מישהו בריא בנפשו, ונהנה מחייו גם בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים פשוט כי זה עוד משחק שהוא רוצה להתנסות בו. זה לא מחייב, אבל זה לגיטימי באותה המידה כמו כל החלטה אחרת שהאדם מקבל בחייו. בסופו של דבר, האדם מחליט מה הוא רוצה לעשות ...
יחסי הורים וילדים, שכחת ילדים ברכב, טביעת ילדים בבריכה, גננת מתעללת, התעללות בגן ילדים, איך לא לשכוח ילד ברכב? איך לשמור על הילד בבריכה? איך לבחור גננת לילד? איך לא לשכוח ילד באוטו? שכחת תינוק ברכב
יחסי הורים וילדים, שכחת ילדים ברכב, טביעת ילדים בבריכה, גננת מתעללת, התעללות בגן ילדים, איך לא לשכוח ילד ברכב? איך לשמור על הילד בבריכה? איך לבחור גננת לילד? איך לא לשכוח ילד באוטו? שכחת תינוק ברכב
... של הילד יוצר שינוי מיידי באחריות ובצורת ההתמודדות עם הילד. מהו הורות אמיתית? כהן מציין שבסופו של דבר, המהות של הורות אמיתית היא לא להביא ילד לעולם רק משום שזו המשימה או הצורך החברתי. הוא מדבר על חינוך שמוביל להבנה של ההורה את המשמעות האמיתית של ההורות - שמירה על הילד, ... את הילדים? למה שוכחים תינוק באוטו? למה שוכחים ילד ברכב? למה שוכחים פעוט ברכב? למה ילדים טובעים בבריכה? למה מביאים ילדים לעולם? אל הורות
זוגיות כמחלה, מהי מחלת הזוגיות? האם חייב להיות בזוגיות? לא טוב היות האדם לבדו, למה אני רוצה זוגיות? למה אני מחפש זוגיות? להביא ילדים, לא רוצה ילדים, לא רוצה להתחתן, לא רוצה זוגיות, לא מוצא זוגיות, להרגיש טוב לבד בלי זוגיות
זוגיות כמחלה, מהי מחלת הזוגיות? האם חייב להיות בזוגיות? לא טוב היות האדם לבדו, למה אני רוצה זוגיות? למה אני מחפש זוגיות? להביא ילדים, לא רוצה ילדים, לא רוצה להתחתן, לא רוצה זוגיות, לא מוצא זוגיות, להרגיש טוב לבד בלי זוגיות
... האם חייב להיות בזוגיות? לא טוב היות האדם לבדו, למה אני רוצה זוגיות? למה אני מחפש זוגיות? להביא ילדים, לא רוצה ילדים, לא רוצה להתחתן, לא רוצה זוגיות, לא מוצא זוגיות, להרגיש טוב לבד בלי זוגיות מהי מחלת הזוגיות ולמה אנשים מרגישים חייבים זוגיות? מחלת הזוגיות מתארת את התפיסה החברתית ... יש ביקורת כלפי הדרך שבה בחברה הדתית מחנכים ילדות מגיל צעיר שהייעוד שלהן הוא להתחתן ולהביא ילדים. נטען שהן לא אמורות לפתח קריירה או שאם כן, זה רק כדי לפרנס את הבעל שילמד תורה. גם הרעיון שלפיו לא טוב לאדם להיות לבד מתחזק דרך מסרים חברתיים ודתיים המדגישים את ערך ... הזוגיות של אלוהים, אדם וחווה, יעוד האישה, להזדקן לבד, זוגיות אצל בעלי חיים, לא חייב להביא ילדים, אל הורות, לא חייב להתחתן ...
העצמה נשית, מניעת אלימות נגד נשים, איך לגרום לגבר לכבד אותך? למה גברים לא מכבדים נשים? מעמד האישה, כבוד האישה, זכויות האישה, מיכל סלה, יעוד האישה, פמיניזם, שוביניזם ביהדות, שוויון זכויות נשים, שוויון בין נשים לגברים, אישה חזקה
העצמה נשית, מניעת אלימות נגד נשים, איך לגרום לגבר לכבד אותך? למה גברים לא מכבדים נשים? מעמד האישה, כבוד האישה, זכויות האישה, מיכל סלה, יעוד האישה, פמיניזם, שוביניזם ביהדות, שוויון זכויות נשים, שוויון בין נשים לגברים, אישה חזקה
... מזהה זאת בשלב מוקדם ומרגישה חזקה מספיק לעזוב, היא לא הייתה מגיעה לשלב של אלימות פיזית. אליעד מדגיש גם שהאישה אינה חייבת להביא ילדים רק כי יש לה רחם, בדיוק כמו שגבר גבוה אינו חייב להיות כדורסלן. לדעתו, אישה חייבת ... חלשה מראש, ומחפשת גבר שיפרנס אותה וישמור עליה, מכניסה את עצמה מראש למעגל האלימות. נשים צריכות להפסיק להאמין שהן חייבות להביא ילדים רק כי יש להן רחם. העובדה שלגבר יש כוח פיזי אינה אומרת שהוא חייב להשתמש בו, והעובדה ... מה ההבדל בין גברים לנשים? יחסי גברים ונשים, מה אישה צריכה מגבר? אופי של נשים מוכות, אלימות נשים, התעללות בנשים, אישה צריכה להביא ילדים, כבוד האישה, למה הוא לא מכבד אותך? למה מישהו לא מכבד אותך? לכבד את עצמך, אלימות במשפחה, נשים שלא רוצות ילדים, אל הורות, לא לרצות ילדים, אופי של אישה מוכה, יחסי נשים וגברים, שוויון זכויות לנשים, שוויון ...
ילדים, למה ילדים זה שמחה? למה ילדים זה אהבה ללא תנאים? למה ילדים זה אושר אמיתי? שיקולים להביא ילדים, אהבת הורים לילדים, לאהוב את עצמי ללא תנאים, לאהוב את המציאות ללא תנאים, אין לי ילדים, אני רוצה ילדים, אני לא רוצה ילדים
ילדים, למה ילדים זה שמחה? למה ילדים זה אהבה ללא תנאים? למה ילדים זה אושר אמיתי? שיקולים להביא ילדים, אהבת הורים לילדים, לאהוב את עצמי ללא תנאים, לאהוב את המציאות ללא תנאים, אין לי ילדים, אני רוצה ילדים, אני לא רוצה ילדים
... למה ילדים זה שמחה? למה ילדים זה אהבה ללא תנאים? למה ילדים זה אושר אמיתי? שיקולים להביא ילדים, אהבת הורים לילדים, לאהוב את עצמי ללא תנאים, לאהוב את המציאות ללא תנאים, אין לי ילדים, אני רוצה ילדים, אני לא רוצה ילדים למה ילדים זה שמחה? האם ילדים באמת גורמים לאושר אמיתי ולשמחה בחיים? לפי ... הוא מסוגל לאהוב את עצמו ואת כל המציאות ללא תנאים, הוא למעשה מגיע לשיא הגבוה ביותר האפשרי של חוויית האהבה. אחרי שהאדם מגיע למצב הזה, הוא יכול לבחור אם להביא ילדים או לא, כי האושר והאהבה שלו אינם תלויים בילדים אלא הם נמצאים בתוכו ... היא ללמוד להגיע לאהבה ללא תנאים גם בלי ילדים, כלומר, לאהוב את כל האנשים, את עצמך ואת המציאות כולה בלי שום תנאי. כשמגיעים לרמה זו, כל בחירה בחיים - להביא ילדים או לא, לאהוב או לשנוא, היא כבר ממקום של חופש מלא ובחירה מודעת. למה ילדים זה שמחה? האם אהבת הורים היא ללא תנאים? איך לאהוב את עצמי ללא תנאים? האם חייבים להביא ילדים כדי להיות מאושרים? איך להגיע לאהבה ללא תנאים? האם אפשר להיות שמח בלי ילדים? הורים וילדים, אושר בלי ילדים, אהבה בלי ילדים, האם כדאי להביא ילדים? האם צריך להביא ילדים? לחיות בלי ילדים , להרגיש טוב בלי ילדים, להיות מאושר בלי ילדים, להיות שמח בלי ילדים, לא מצליחים להביא ילדים, לא רוצה להביא ילדים, אל הורות, אל הוריים, ילדים זה לא שמחה, ילדים זה ברכה, הבאת ילדים ...
שנאה מתוך קנאה, למה מישהו שונא אותך? איך קנאה יוצרת שנאה? למה היא שונאת אותי? למה הוא שונא אותי? האם מישהו מקנא בי? מה עשיתי לו רע? מה עשיתי לה רע? במה פגעתי בו? במה פגעתי בה? למה שונאים אותי? למה כועסים עלי? למה מישהו פוגע בי?
שנאה מתוך קנאה, למה מישהו שונא אותך? איך קנאה יוצרת שנאה? למה היא שונאת אותי? למה הוא שונא אותי? האם מישהו מקנא בי? מה עשיתי לו רע? מה עשיתי לה רע? במה פגעתי בו? במה פגעתי בה? למה שונאים אותי? למה כועסים עלי? למה מישהו פוגע בי?
... לשנוא אותך. לדוגמה, ניקח נשים שיש להן ילדים, ולפעמים הן שונאות נשים שבחרו לא להביא ילדים לעולם. למה שתשנא מישהי שלא רוצה ילדים? מה רע היא עשתה לך? בפועל, אותה אישה עם ילדים אולי לא שלמה לגמרי עם ההחלטה שלה להביא ילדים . היא רואה מישהי אחרת שחיה בלי ילדים, והחיים שלה נראים טובים, חופשיים ומאושרים. במצב כזה, אותה אישה מרגישה קנאה: איך יש לה את האומץ לחיות ככה? הקנאה ... מישהו שונא אותי מתוך קנאה? מה לעשות כשמקנאים בי? איך להפסיק לשנוא אחרים? שנאת נשים שלא רוצות ילדים, אל הורות, למה שונאים את ביבי? ...
הארה - האם היא באה מעצמה? או שהאדם יודע מראש שהיא תבוא?
... להריון קורת מעצמה, הרי שצריך לעשות פעולות כדי שהדבר יקרה מעצמו. והאדם שאין לו ילדים, דהיינו, האדם שאין לו התחדשות בחייו, והאדם שרוצה להביא ילדים לעולם, דהיינו, האדם שרוצה לגלות את המאגר האין סופי של הטוב שיש בעולם, הוא צריך לעבור טיפולי פוריות כדי להביא ילדים . והעיוור שרוצה לראות, הוא צריך לעשות פעולות כלשהן, כדי שהוא ...
הסוד של ההפכים - מהו הסוד שאחראי ל*כישלון* של *כל* השיטות הרוחניות שיש בעולם?
... שהוא ורק הוא השלמות. ונוסיף על כך את זה שהאדם לא תמיד יכול לחיות בשילוב של כל האפשרויות. כי האדם שהוא נשוי עם ילדים, הוא לא ממש יכול לאזן את עצמו ולהרגיש כאילו הוא רווק ללא ילדים. והאדם המבוגר, לא יכול לאזן את עצמו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זוגיות חתונה וילדים בעד ונגד, האם להתחתן או לא? האם להביא ילדים? האם להיות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? האם כדאי לעשות חתונה? האם כדאי להביא ילדים? האם כדאי להיות בזוגיות? בעד ונגד להתחתן ולהביא ילדים, האם להתגרש? בעד ונגד זוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אל הורות, איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אל הורות, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לבני נוער, אימון אישי ועסקי, ייעוץ פילוסופי בנושאי אל הורות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1875 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 23:41:01 - wesi1