אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אין לי מזל ✔חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
למה אנשים מרגישים חוסר מזל מתמשך בחיים?

התחושה של "חוסר מזל" שאנשים חווים, אינה מגיעה יש מאין, אלא היא תוצאה של תהליכים פנימיים ותפיסות עולם שגורמות לאדם להאמין שהוא "חסר מזל" או שהוא "לא בסדר". אליעד כהן מסביר שלמעשה תחושת חוסר המזל היא לא בהכרח עובדה אובייקטיבית, אלא תוצר של פרשנות אישית לאירועים שקורים לאדם במהלך חייו.

לדוגמה, אם אדם נכשל במשהו פעם אחת, הוא יכול להגיד שזה היה מקרה אקראי. אך אם הוא נכשל שוב ושוב, הוא עשוי להתחיל לחשוב שיש בו משהו "פגום", ולכן הוא חסר מזל. התפיסה הזו מבוססת על האמונה שאירועים שליליים שקורים לאדם הם בהכרח קשורים לחסרונות פנימיים או לפגמים באישיות שלו. זוהי נקודה קריטית להבנת תחושת חוסר המזל: האדם מנסה למצוא סיבה סיבתית ("למה זה קורה דווקא לי?") במקום לקבל את העובדה שייתכן כי הדברים קורים בצורה אקראית, ללא קשר אליו אישית.

האם תחושת חוסר מזל קשורה תמיד לחסרונות פנימיים?

כאשר האדם מרגיש שהוא חסר מזל, הוא למעשה עושה הקשר בין הכישלונות שהוא חווה לבין תכונות פנימיות שיש בו. לדוגמה, אם הוא לא הצליח בלימודים, הוא יאמר "זה כי אני לא מספיק חכם", אם הוא לא מצליח במערכת יחסים, הוא עשוי לומר "זה כי אף אחד לא יכול לאהוב אותי". החשיבה הזו יוצרת תחושת שנאה עצמית עמוקה ורגשות אשם, מכיוון שהאדם חושב שהוא אחראי לכישלונות שלו באופן אישי וישיר.

אליעד מסביר שהמחשבה שהאדם "שונא את עצמו" למעשה אומרת שיש לו תמונה כלשהי לגבי איך הוא היה רוצה להיות, וכאשר המציאות אינה תואמת את התמונה הזו, הוא מפתח שנאה כלפי עצמו. לכן, האדם לא שונא את עצמו באופן מוחלט, אלא שונא את הפער בין מה שהוא לבין מה שהוא חושב שהוא צריך להיות. לדוגמה, אדם ששונא את עצמו על כך שהוא עצלן, שונא את התכונה הזו באופן ספציפי ולא את כל מהותו.

האם המזל הוא מציאות או אשליה סובייקטיבית?

המושג "מזל" יכול להיראות אובייקטיבי, כאילו יש חוקיות אוניברסלית או מיסטית מאחוריו, אך למעשה המזל הוא בעיקר דרך בה אנשים מפרשים את המציאות שלהם. אדם ש"חסר מזל" בעיניו, מחפש כל הזמן הוכחות לכך שהוא חסר מזל. הוא שם לב בעיקר לאירועים השליליים ופחות לאירועים החיוביים. לעומת זאת, אדם שמגדיר את עצמו כבעל מזל טוב, ייחס חשיבות רבה יותר להצלחות וימעיט בחשיבות הכישלונות.

אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה: אם מישהו משתתף בהגרלה ולא זוכה כמה פעמים ברצף, הוא יכול לחשוב שיש בו משהו דפוק ולכן הוא חסר מזל. אך ייתכן שההפסד הוא פשוט תוצאה של סיכויים סטטיסטיים ולא של פגם פנימי. כלומר, אדם ייחס לעצמו את הכישלון, לא בגלל סיבה אובייקטיבית אלא בגלל פרשנות סובייקטיבית.

למה אנשים מאשימים את עצמם בחוסר המזל שלהם?

הסיבה שאנשים מאשימים את עצמם היא הרצון הטבעי למצוא סיבה והסבר לכל דבר שקורה להם. המוח האנושי לא אוהב אי - ודאות ולכן מחפש קשר סיבתי ברור. אדם יעדיף למצוא סיבה ("אני אשם") מאשר להודות שאין לו שליטה במציאות. האשמה העצמית הזו נותנת אשליה של שליטה, כי האדם חושב שאם הוא היה פועל אחרת, היה נמנע מהכישלון.

אליעד מסביר זאת על ידי דוגמה של אדם שנופל כל הזמן לקבוצה של "חסרי המזל" באופן סטטיסטי. במקום להכיר בכך שזה פשוט מזל אקראי, האדם מתחיל לחשוב שיש בו משהו פגום. ככל שהוא מחפש, הוא תמיד ימצא חיסרון כלשהו בעצמו, מכיוון שאין אדם מושלם...
מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי?

בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם של בני אדם לגבי עצמם והסביבה.

תחילה, הוצגה השאלה האם תחושות אלו באמת נובעות מתוך תפיסות או מחשבות אישיות, או שמא יש סיבות חיצוניות לכך. מדובר כאן בשאלות על קיום בחירה אישית - האם מישהו יכול לשנות את מחשבותיו על עצמו, או שהן מוכתבות על ידי סיבות חיצוניות או פנימיות שלא ניתנות לשינוי.

מה הקשר בין מחשבות של שנאה עצמית לחוסר מזל?

בהמשך, דיברו על אנשים שחשבו שהם שונאים את עצמם, ונסו להבין מה הכוונה ב"עצמי" במקרים כאלה. האם הכוונה היא לשנוא את עצמם כמות שהם או את כל מה שהם עשו עד כה? דובר על האפשרות שבני אדם עשויים לאהוב את עצמם, אך להרגיש כי הם לא מצליחים לחיות לפי הציפיות שלהם עצמם או של אחרים. במקרה כזה, השנאה אינה בהכרח לשנוא את הישות שלהם, אלא את פעולתם.

האם חוסר מזל הוא סיבה או תוצאה?

המרצה דיבר על תחושת חוסר מזל כבעיה שמגיעה מתוך תפיסה של סדרה ארוכה של אירועים רעים, ששום דבר טוב לא קורה לאדם לאורך זמן. כשהם שואלים את עצמם מדוע זה קורה, התשובה המיידית היא "אני לא בסדר", כלומר, המזל הרע הוא תוצאה של חסרונותיהם או חוסר ההתאמה שלהם למציאות. המזל, אם כן, נתפס כעניין של סדר מיסטי או סדר עולמי, שבו אי - מזל נחשב כתוצאה של חיסרון פנימי או של מערכת של כישלונות אישיים.

כיצד מחשבות של חוסר מזל משתקות את האדם?

ישנם אנשים שמרגישים שהכישלונות שהם חווים הם תוצאה של כישלונות פנימיים או של "חיסרון" במציאות שלהם, ולכן יש להם תחושת חוסר מזל מתמשכת. נדונה האפשרות שהאדם מאמין שמאחר וקרה לו משהו רע, זה רק סימן לכך שהוא אינו בסדר. תחושת החיסרון הפנימי מתפשטת לכל תחום בחיים - עבודה, זוגיות, קריירה, ובעיקר לחוויות פנימיות של חוסר הערך העצמי.

האם המזל הוא אמיתי או אשליה?

בהרצאה נדונה גם השאלה אם "מזל" הוא תוצאה של סיבה אובייקטיבית, או שמא מדובר בהרגשה או אשליה שנוצרת מתוך הדרך בה אנו תופסים את העולם. אנשים שמרגישים שהם חסרי מזל נוטים לחפש סיבות לתחושותיהם, ולפעמים הם מוצאים אותן במהותם האישית - הם מאמינים שהם נולדו "עם חסרונות" או שהם...
להתחיל חוסר הערכה עצמית לא לשנוא את עצמך רצון להודות חוויה לאהוב חוסר אהבה עצמית תשובה מיסטיקה השאלה למה אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את עצמי אוהב את עצמך איבוד ערך עצמי אין לי מזל אין ערך עצמי אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה אשמה עצמית דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האשמה האשמה עצמית הלקאה עצמית העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשה הרגשת חוויה חוויות חווית חוסר אהבה חוסר אהבה עצמית חוסר הערכה עצמית חוסר מזל חוסר ערך חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אין למה אין לי מזל למה זה קורה למה זה קורה לי לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מזל סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית רגש רגשות רגשות אשם שונא שונא את עצמי שונאת את עצמי שיפור דימוי עצמי שנאה שנאה עצמית תחושה תחושות תחושת תחושת ערך עצמי
צרות באות בצרורות, למה יש לי תקופה קשה? למה קורות לי צרות? דברים טובים באים בזוגות, האם צרות באות בצרורות? האם אין לי מזל? למה קורים לי דברים רעים? למה קורים לי המון דברים רעים? למה שום דבר לא הולך לי? למה אני לא מצליח בשום דבר?
צרות באות בצרורות, למה יש לי תקופה קשה? למה קורות לי צרות? דברים טובים באים בזוגות, האם צרות באות בצרורות? האם אין לי מזל? למה קורים לי דברים רעים? למה קורים לי המון דברים רעים? למה שום דבר לא הולך לי? למה אני לא מצליח בשום דבר?
... באות בצרורות, למה יש לי תקופה קשה? למה קורות לי צרות? דברים טובים באים בזוגות, האם צרות באות בצרורות? האם אין לי מזל? למה קורים לי דברים רעים? למה קורים לי המון דברים רעים? למה שום דבר לא הולך לי? למה אני לא מצליח בשום דבר? האם צרות באמת באות ... טוב יותר עם תקופות קשות בחיים. למה קורים לי דברים רעים? האם צרות באות בצרורות? למה יש לי תקופה קשה? האם אין לי מזל? למה אני לא מצליח בשום דבר? למה זה קורה לי? למה קורים לי אסונות? למה אין לי מזל בחיים? למה אלוהים מעניש אותי? למה באות עלי צרות? למה רע לי בחיים? ...
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
... ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול מה גורם לנו להרגיש טוב או רע ... האם אנחנו מתמקדים ביתרונות או בחסרונות. האם מה שקורה במציאות משפיע ישירות על האושר שלנו? אליעד מסביר שכאשר אדם סובל או מרגיש רע, הוא בדרך כלל נוטה להאשים את המציאות. הוא אומר: אם רע לי, זה כנראה כי המציאות אינה כפי שהייתי רוצה שתהיה. אבל אליעד טוען ... שהפרשנות שלנו היא שגורמת לסבל. הוא נותן דוגמה: אם מישהו מעליב אותך, אפשר לומר שאתה סובל בגלל העלבון, אבל אפשר גם לומר שאתה סובל כי בחרת לפרש את הדברים שנאמרו לך באופן שלילי. אילו היית מפרש זאת אחרת, אולי לא היית סובל. כלומר, הוא מסביר שהאחריות האמיתית ... וביכולת שלנו לשנות אותה. מדוע קשה לנו לקחת אחריות על הסבל שלנו? אליעד מציין שאנשים בדרך כלל מתקשים לקבל את הרעיון שהם אחראים לסבל שלהם, כי זה גורם לתחושת אשמה . לדבריו, קל יותר להאשים גורם חיצוני במציאות. לדוגמה, אם מישהו איבד כסף, הוא יעדיף להגיד שהמציאות או מישהו אחר אשם בכך, כי להודות שהוא אחראי גורם לתחושה של חוסר אונים או אשמה. הוא מסביר כי ברגע שאנחנו מאשימים את המציאות, אנחנו כביכול פוטרים את עצמנו מהאחריות, אבל ... מאושרים? כדי להבין באמת מי אחראי לאושר ולסבל, אליעד טוען שצריך לחזור לשורש השאלה - למה בכלל יש לנו רצון כלשהו מלכתחילה. הוא מציין שכדי לענות על השאלה מי אשם?, חייבים להבין למה בכלל אנחנו רוצים משהו. הוא מוסיף ומסביר, שבסופו של דבר אפשר לראות שהמציאות היא השתקפות של ההוויה שלנו. המציאות היא אנחנו ואנחנו המציאות, ולכן כשאנו מאשימים את המציאות, אנחנו בעצם מאשימים את עצמנו, כי אנחנו והמציאות הם למעשה ישות אחת. מהו הפתרון לסבל לפי אליעד? הפתרון שאליעד מציע הוא ... ופחות סבל. הוא מסביר שאם האדם יצליח לראות את עצמו כמי שמייצר את המציאות, יהיה לו קל יותר לקבל אותה ולרצות אותה בדיוק כפי שהיא. באופן זה האדם משתחרר מהאשמה וגם משתחרר מהסבל, כיוון שהוא מבין שכל מה שקורה - הוא עצמו רצה אותו באופן עמוק יותר. איך להפסיק לסבול? מי אחראי לאושר שלך? מה גורם לנו להיות מאושרים? האם טוב ורע תלויים במציאות? איך לקבל את המציאות כפי שהיא? מי באמת אשם בסבל שלך? מהי משמעות האושר והסבל? איך הם קשורים למציאות? ההרצאה עוסקת בשאלות גדולות על אושר, סבל, והאחריות האישית בהקשרם. אליעד כהן פותח בשאלות עקרוניות, כמו אם אכן אנחנו יכולים לשלוט במציאות שלנו, האם מה שקורה לנו הוא אשם בהרגשות שלנו, ואיך אנחנו רואים את עצמנו בהקשר הזה. האם מה שקורה במציאות משפיע עלינו? אליעד שואל ... ולכן יש לנו כוח רב על איך שנחווה את העולם. מה באמת משפיע על אושרנו? בהמשך, אליעד עובר לשאלה מדוע אנחנו לא תמיד רוצים את המציאות כפי שהיא, וכיצד זה קשור לתחושת האשמה שלנו. הוא טוען שאם אנחנו מאשימים את המציאות או את אחרים על מה שקורה לנו, אנחנו בעצם לוקחים ... האישית שלנו - אנחנו מאבדים את היכולת לקבל החלטות ולשלוט במה שקורה לנו. האם אנחנו אחראים למציאות שלנו? אליעד מסביר כי הרבה פעמים אנחנו לא מקבלים את האשמה או את האחריות על מה שקורה לנו. במקום זאת, אנחנו מאשימים את העולם או את הסביבה שלנו, מה ...
לקיחת אחריות בעבודה, הודאה באשמה, להודות באשמה, קונפליקט במערכות יחסים, מה הכי נכון לענות? איך לענות לשאלה?
לקיחת אחריות בעבודה, הודאה באשמה, להודות באשמה, קונפליקט במערכות יחסים, מה הכי נכון לענות? איך לענות לשאלה?
... אחריות בעבודה, הודאה באשמה, להודות באשמה, קונפליקט במערכות יחסים, מה הכי נכון לענות? איך לענות לשאלה? מה הכי נכון לענות ... וכיצד להחליט מהי התגובה הטובה ביותר עבורך, בהתאם למטרות ולנסיבות. מה האפשרויות השונות להתמודד עם האשמה בעבודה? קודם כל, חשוב להבין את המציאות ואת המצב לאשורו. קיימות מספר אפשרויות מרכזיות ... רוצה להשיג בסיטואציה הספציפית הזו, ולבחור בהתאם לכך את התגובה המתאימה ביותר. האם אתה חייב להודות באשמה אם אתה רוצה לשמור על העבודה? לא תמיד חייבים להודות באשמה כדי לשמור על עבודה או על מערכת יחסים טובה. אליעד מסביר שאפשר לענות בצורה חלקית, כגון: ... או אני לא זוכר בבירור את הפרטים, או פשוט לומר: לא הבנתי בבירור. באופן כזה, אתה לא בהכרח מאשר אשמה חד - משמעית, ועדיין נשאר פתח לשיתוף פעולה עתידי. ההחלטה צריכה להיות בהתאם להערכת המצב, מה התוצאה הרצויה עבורך, ומה ההשלכות האפשריות של כל סוג תגובה. איך להתמודד עם האשמות בעבודה? מה עושים כשמאשימים אותך שלא ביצעת משימה? מתי להודות באשמה ומתי לא? איך לענות נכון כשמבקרים אותך? האם תמיד כדאי לומר את האמת בעבודה? ...
שיטת השכנוע של ביבי נתניהו, איך ביבי נתניהו משכנע אנשים? האחריות של ראש הממשלה, לא החור גנב אלא העכבר גנב, לא העכבר אשם החור אשם, טכניקת שכנוע, איך לעשות מניפולציה?
שיטת השכנוע של ביבי נתניהו, איך ביבי נתניהו משכנע אנשים? האחריות של ראש הממשלה, לא החור גנב אלא העכבר גנב, לא העכבר אשם החור אשם, טכניקת שכנוע, איך לעשות מניפולציה?
... השכנוע של ביבי נתניהו, איך ביבי נתניהו משכנע אנשים? האחריות של ראש הממשלה, לא החור גנב אלא העכבר גנב, לא העכבר אשם החור אשם, טכניקת שכנוע, איך לעשות מניפולציה? איך בנויה שיטת השכנוע של בנימין נתניהו? שיטת השכנוע של בנימין נתניהו בנויה על עיקרון מרכזי - ... אליעד כהן מסביר שהטכניקה הזו מבוססת על מניפולציה לוגית ורגשית שמטרתה לנתב את הכעס או התסכול של הציבור כלפי גורם אחר, ובכך להסיר את האשמה מראש הממשלה. כאשר מתרחש אירוע שלילי, לדוגמה פיגוע, אנשים פונים לראש הממשלה בשאלה: למה היה פיגוע?. מבחינה פורמאלית, הם בעצם ... (התסכול והכעס מהאירוע) ומפרק אותה לשני מרכיבים: המהות והצורה. הוא מזהה שהמהות של הכעס היא האירוע עצמו, אבל הצורה שבה הכעס מתבטא היא האשמה כלפיו, ואז הוא מעביר את אותה מהות - הכעס - לצורה אחרת של אשם אחר, למשל אבו מאזן, החמאס, איראן, התקשורת או השמאל. כיצד משתמש נתניהו בהזדהות רגשית לצורך מניפולציה? אליעד מדגיש שחלק מהטכניקה של ... שלהם. לדוגמה, אם אנשים חוששים להסתובב ברחוב אחרי פיגוע, נתניהו יגיד כמה זה נורא ומפחיד להסתובב ברחובות. אולם מיד לאחר מכן הוא מפנה את האשמה למישהו אחר. למרות שנתניהו מביע הזדהות ואמפתיה, בפועל הוא אינו לוקח אחריות על האירוע עצמו ואינו מציע פתרון אמיתי לסיטואציה. ... הופכת לחלק מהמניפולציה, כי היא מרגיעה זמנית את הקורבן ולא נותנת פתרון אמיתי. מה ההבדל בין המהות לצורה בשיטת השכנוע? אליעד משתמש בדימוי לא העכבר אשם, אלא החור אשם כדי להדגים את שיטת השכנוע. המשמעות היא, שנתניהו מסיט את הדיון מהאחריות הישירה שלו (כראש ממשלה) למישהו אחר (למשל: הטרוריסטים הם האשמים, לא אני). נתניהו מתייחס לכעס של הציבור כאל מהות מופשטת, שאותה ניתן להלביש על צורה אחרת של אשמה, ובכך לגרום לציבור להפנות את הכעס למקום אחר. הבעיה בשיטה זו, כפי שמסביר אליעד, היא שציבור בוחר בראש ממשלה בדיוק בשביל למנוע ... אז אין סיבה שהוא יישאר בתפקידו. אליעד מדגיש שהאחריות של ראש ממשלה היא לייצר פתרונות אמיתיים ולמנוע אירועים שליליים, ולא רק להסביר מי אשם בהם לאחר שהם מתרחשים. כיצד פועל עקרון לא יכולתי לעשות כלום כחלק מטכניקת השכנוע? נתניהו משתמש בטענה שהאירועים היו בלתי נמנעים או ... מדוע המניפולציה של נתניהו מצליחה שוב ושוב? אליעד מסביר שהמניפולציה מצליחה בגלל השימוש של נתניהו בצורך הרגשי של הציבור בהזדהות ובמציאת אשמים. אנשים מרגישים רע, רוצים להאשים מישהו, ונתניהו מספק להם את האשם האידאלי - אויבים חיצוניים או פנימיים אחרים. בנוסף, הוא מפמפם לציבור תחושה של אחדות לאומית (עם ישראל, צהל, ישראל חזקה), וכך מפחית ... היום - יום? אליעד משווה את המניפולציה של נתניהו למצבים נפוצים בחיי היום - יום שבהם אנשים מנסים להקל על חוסר שביעות רצון באמצעות הטלת אשמה על דברים חיצוניים. למשל, אם מישהו מתלונן שאין לו משהו, אומרים לו לך תשיג את זה ותהיה מאושר. זה דומה למצב שבו הכעס של הציבור ... עם המניפולציה? אליעד אומר שהפתרון האמיתי הוא להכיר בכך שהבעיה אינה בגורמים חיצוניים אלא בגישה הפנימית שלנו למציאות. לא העכבר הוא האשם אלא החור - כלומר, לא האירועים עצמם הם הבעיה אלא ההסתכלות של האדם על המציאות ועל תחושת החסר שלו. אליעד ממליץ על הבנה מעמיקה של עצמך ... באירועים עצמם, המניפולציה כבר לא יכולה לעבוד עליך. איך נתניהו משכנע אנשים? טכניקות מניפולציה פוליטיות מה ההבדל בין מהות לצורה? לא העכבר אשם החור אשם איך להתמודד עם מניפולציות? מה האחריות של ראש הממשלה? שיטות שכנוע והסחת דעת ...
מי רצח את תאיר ראדה? רומן זדורוב זכאי, רצח תאיר ראדה, לעמוד בחקירה, שופטי בית המשפט, עורכי דין, להודות באשמה, שחזור רצח, פרטים מוכמנים, נטל ההוכחה, יעוץ משפטי, הכנה לחקירה
מי רצח את תאיר ראדה? רומן זדורוב זכאי, רצח תאיר ראדה, לעמוד בחקירה, שופטי בית המשפט, עורכי דין, להודות באשמה, שחזור רצח, פרטים מוכמנים, נטל ההוכחה, יעוץ משפטי, הכנה לחקירה
... רצח את תאיר ראדה? רומן זדורוב זכאי, רצח תאיר ראדה, לעמוד בחקירה, שופטי בית המשפט, עורכי דין, להודות באשמה, שחזור רצח, פרטים מוכמנים, נטל ההוכחה, יעוץ משפטי, הכנה לחקירה מה התגובה הנכונה בחקירה כשאומרים לך למה רצחת? כאשר חוקר שואל אדם, למה רצחת?, התגובה ... או לא במודע. לדוגמה, החוקרים יכולים לשאול איפה לדעתך נחתכה? ולרמוז לכיוון מסוים. בסופו של דבר, הפרטים המוכמנים יכולים להיות מופקים לא מתוך אשמת החשוד, אלא מתוך השפעה בלתי מודעת של החוקרים. כיצד שחזר רומן זדורוב פרטים שלא היו נכונים? רומן זדורוב שחזר פרטים מסוימים של הרצח, אך הסתבר שחלק מהפרטים ... מלחץ החקירה. מהי החשיבות של נטל ההוכחה במהלך חקירה ומשפט? אליעד מדגיש שנטל ההוכחה תמיד צריך להיות על הצד המאשים (התובע או החוקרים), ולא על הנאשם. במשפט צדק, הנאשם לא צריך להוכיח את חפותו אלא התובע צריך להוכיח מעבר לספק סביר את אשמתו. אם החוקר אומר למה רצחת?, הוא כבר מניח אשמה מראש ומנסה להעביר את נטל ההוכחה אל החשוד. החשוד צריך להגיב בכך שידרוש מהחוקר להראות ראיות מוצקות, לא רק להטיח בו אשמה בלי בסיס. האם השופטים בבית המשפט תמיד צודקים? לפי אליעד, אסור להניח ששופטי בית המשפט תמיד צודקים. שופטים מקבלים החלטות על סמך אמונות וסבירות, לא רק על סמך עובדות מוחלטות. במשפט זדורוב היו שופטים בעלי דעות שונות לגבי אשמתו. אחד מהם אפילו האמין שהוא צריך לזכות את זדורוב. זה מוכיח שההחלטות המשפטיות הן לעיתים תוצאה של אמונות ותחושות, ולאו דווקא עובדות חד - משמעיות. כמו כן, ... האם רומן זדורוב זכאי? מהם פרטים מוכמנים? איך להתמודד בחקירה משטרתית? האם שופטי בית המשפט תמיד צודקים? נטל ההוכחה במשפט פלילי האם אפשר להודות באשמה בלי להיות אשם?
הרב ברלנד, הרב ארוש, הודאה באשמה, רומן זדורוב, קושיות על הצדיק, חסידות ברסלב, רבי נחמן מברסלב, אמונה בצדיק, מחלוקת על הצדיק, משפט פלילי, היה או לא היה, אונס, אין ראיה מהמחלוקת
... ברלנד, הרב ארוש, הודאה באשמה, רומן זדורוב, קושיות על הצדיק, חסידות ברסלב, רבי נחמן מברסלב, אמונה בצדיק, מחלוקת על הצדיק, משפט פלילי, היה או לא היה, אונס, אין ראיה מהמחלוקת האם אפשר לסמוך על הקלטות והודאות באשמה? הסוגיה שאליעד כהן דן בה מתמקדת בשאלת האמינות של הקלטות והודאות, בעיקר כאשר מדובר בדמויות ציבוריות כמו הרב אליעזר ברלנד, וכיצד להתייחס ... מסביר שהרבה פעמים אנשים סומכים על הקלטות של הודאות או דברים שנאמרו לכאורה על ידי האדם עצמו, אך למעשה ההקלטות אינן משקפות בהכרח את האמת המלאה. הוא מציין שכשמישהו שומע הודאה מוקלטת, הוא חייב לשאול מה היה ... כחלק מדיון הלכתי או משפטי, למשל שדנו מה יהיה הדין של אישה שנאנסה ביחס לבעלה, והאדם אמר כדוגמה בלבד אני אנסתי אותה, בלי שום כוונה להודות באשמה אמיתית. לכן, לדבריו, חובה לשמוע לפחות את חמש הדקות לפני ואחרי ההודאה, כדי להבין את ההקשר האמיתי של הדברים. הוא מחדד שאפשר אפילו להקליט ... אותו לא בהכרח אומרת שהאדם לא בסדר. האם צדיק יכול להודות באשמה על משהו שלא עשה? אליעד מדגים גם כיצד צדיק יכול לפעמים להודות במשהו שלא עשה בכלל, מתוך מניע רוחני גבוה יותר. הוא מזכיר את רבי נחמן מברסלב ... היה להשיג בלי מחלוקת וביזיונות. לכן, עצם העובדה שצדיק מודה באשמה או שיש עליו מחלוקת לא מהווה בהכרח ראיה שאכן ביצע עבירה. הוא ממשיך ומסביר שבמקרים אחרים, אדם יכול להודות באשמה באופן שקרי כדי שיפסיקו להטריד אותו או להפליל אותו. למשל, במקרה של רומן זדורוב, אדם יכול להודות ברצח כדי שיעזבו אותו בשקט או מתוך פחד ולחץ, ולא כי באמת עשה את זה. לכן, הודאה באשמה היא לא תמיד הוכחה מוחלטת לאשמה בפועל. מדוע רבי נחמן אמר על עצמו דברים שליליים? אליעד מזכיר את דבריו של רבי נחמן עצמו שאמר לתלמידיו שהשמועות השליליות עליו היו אפילו ... והרב ברלנד. הוא מציין שלא משנה עד כמה המחלוקת גדולה, או אילו האשמות חמורות נאמרות, אסור למהר ולהסיק שהם אינם צדיקים. אליעד מבהיר שצדיקים יכולים להיתפס בעיני הציבור כדמויות שנויות במחלוקת, ועדיין להיות צדיקים ... גם אם מופיעות הקלטות או הודאות לכאורה, אין בכך ראיה מוחלטת לאשמה בפועל או לשלילה של צדיקותם. בסיכום דבריו, אליעד חוזר ומדגיש שהעובדה שיש מחלוקת, שמועות, או הודאה באשמה אינה יכולה לשמש כהוכחה חד משמעית נגד אף אדם, ובפרט נגד מי שנתפס כצדיק. אין ראיה מהמחלוקת עצמה, והדברים צריכים להיבדק בצורה מאוד זהירה, תמיד תוך כדי הקשבה מלאה להקשר הרחב של הדברים שנאמרו. האם הרב ברלנד אשם? האם הודאה באשמה היא תמיד אמינה? מהי משמעות המחלוקת על הצדיק? למה רבי נחמן קיבל על עצמו ביזיונות? רומן זדורוב חף מפשע? האם ניתן לסמוך על הקלטות? איך להתייחס להאשמות נגד צדיקים? ...
ניתוח תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם
ניתוח תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם
... תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם איך ניתן להוכיח מי אשם בתאונת דרכים? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בניתוח תהליך האשמה בתאונות דרכים. הוא מציע לגשת לסוגיה דרך חקירה של עקרונות האשמה וההבנה כיצד אפשר לקבוע מי ... ההרצאה, הוא מציג דוגמאות, דילמות ותיאורים שיכולים לשמש ככלי לפיתוח יכולת חשיבה והבנה מעמיקה של האמת ללא אינטרסים אישיים. מהם העקרונות שמנחים את הקביעות מי אשם בתאונה? אליעד מציין שהצעד הראשון בתהליך זה הוא הגדרת האשמה. השאלה המרכזית היא: מי גרם ... אחד מהם עיכב את התנועה והשני נכנס בו מאחור. השאלה היא אם כל אחד מהם אחראי או שעדיף לקבוע שמדובר בשיתוף פעולה שהוביל לתאונה. איך משפיעה בחירה חופשית על קביעת האשמה? בהרצאה, אליעד מתאר מקרים בהם ... הוא מדגיש, ייתכן שלא היה לנהג שום שליטה על המצב (כמו במקרים של חוסר מודעות לסיכון), והמצב היה בלתי נמנע. מהן השאלות המרכזיות שמסייעות להנחות את הבדיקה של מי אשם בתאונה? המרצה מציין כי יש להתמקד לא רק בסיבתיות של התאונה אלא גם בהנחות היסוד שמביאות לקביעת האשמה . אליעד מסביר שלפני שמגיעים לקביעה של מי אשם, יש להכיר את החוקים והסכמות הבסיסיות ... מסוימות - למשל, עצירה בצומת, שמירה על מרחק, או מתן זכות קדימה. הוא טוען שיש לבדוק האם כל אחד מהמעורבים בתאונה עמד בהנחות ובציפיות אלו. אם לא, ייתכן שהוא אשם במידה כלשהי. האם כל אדם יכול להיות אשם בתאונה? כחלק מהשאלות המוסריות שההרצאה מציגה, אליעד עוסק גם בשאלה אם כל אדם בתאונה יכול להיות אשם במידה כלשהי, או אם אפשר למצוא תמיד דרך להאשים מישהו אחר. הוא טוען שבמקרים מסוימים ניתן לגלגל את האשמה על כל אחד מהמעורבים, תלוי כיצד בודקים את המקרה. למשל, אדם עשוי להאשים את עצמו בתאונה על ידי חיפוש תמידי אחרי מה שהוא עשה לא בסדר, גם אם הוא לא אחראי ישירות לתוצאה. האם ניתן תמיד לדעת את האמת המוחלטת לגבי אשמת תאונה? אליעד מציין שלעיתים יש ספקות בנוגע לאשמה בתאונה, מכיוון שהאדם המשפיע על ... אם הרופא או המטופל אחראים למקרה, או אם מדובר בהתרחשות בלתי ניתנת לחיזוי. במילים אחרות, האם תמיד אפשר לדעת את האמת לגבי מי גרם בדיוק למה שקרה? מהו תהליך קביעת האשמה לפי עקרונות של סיבתיות? ההיבט ... מבלי לבדוק אם יש רכבים מאחוריו, הוא יכול להיחשב אחראי לתאונה אם רכב אחר נכנס בו מאחור, גם אם התנגש בו אדם שלא עצר כראוי. מה הקשר בין ציפיות חברתיות לבין קביעת אשמה בתאונה? בסופו של דבר, אליעד טוען כי ההגדרה של אשמה היא יחסית, ותלויה בהבנה ... שמצופה מאדם במצב מסוים. הוא מציין שאם אנו מצפים מנהג לתת זכות קדימה ברמזור, אז אם הוא לא עושה זאת, הוא עשוי להיחשב כאחראי לתאונה, גם אם לא התכוון לגרום לה. מי אשם בתאונת דרכים? כיצד להוכיח אשמה בתאונה? האם ניתן להאשים שניים בתאונה? איך קובעים אם אדם אשם בתאונה? מהו תהליך קביעת האשמה בתאונה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אין לי מזל, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אין לי מזל, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, קואצ'ינג לילדים, אימון אישי בטלפון בנושא אין לי מזל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5000 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:24:05 - wesi1