אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אושר בעולם ✔פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, להקשיב לשכל, פחד להיות זומבי
תקציר שיחה עם אדם שחושש להשתגע ולפגוע באחרים או לעשות דברים רעים כאלו ואחרים. הוסבר שיש 2 סוגים של פחד להשתגע.

1 - פחד לאבד שליטה על המעשים, ולפעול מתוך סוג של אובדן שפיות זמנית, כאילו נכנס באדם דיבוק. דהיינו, שהאדם חושש ממצב שבו הוא יאבד שליטה, במובן של יאבד את הבחירה החופשית שלו, ויפעל כמו זומבי בלי בחירה חופשית. כאשר במצב כזה הוא עשוי לעשות דברים משוגעים שהוא לא רוצה לעשות.

במקרה הזה, ברור לאדם, שאם משהו ישתלט על המוח שלו, לחלוטין באופן מלא, הרי שהוא יאבד את המודעות שלו. ואז ממילא אין טעם לפחד. ולכן פחד כזה הגיוני, רק אם תהיה השתלטות חלקית, כאשר האדם אחר כך יחזור לשפיות ואז ירגיש רע מכך שהוא פעל בצורה לא שפויה קודם לכן.

2 - פחד להשתגע, לא במובן של לאבד שליטה על המעשים, אלא פחד להשתגע במובן של לחשוב בצורה לא הגיונית, בצורה שבה לדוגמה יראה לאדם הגיוני לפגוע במישהו אחר שמכעיס אותו וכיו"ב. כאשר המחשבה הלא הגיונית הופכת להגיונית, זה בעצם סוג של שיגעון.

דהיינו, פחד 1 הוא מסוג של לאבד את הבחירה החופשית. פחד 2 הוא מסוג של שהבחירה החופשית תשתנה ושהאדם יפעל בצורה שנחשבת ללא הגיונית.

אז איך להתמודד עם הפחד הזה?

אז הכי טוב לבדוק מה האמת? האם באמת יש סיכוי שיקרה דבר כזה? והתשובה היא, שכן, יש סיכוי שזה יקרה. למה? כי הכל יכול לקרות וכל מה שניתן לדמיין שיקרה, אכן יכול לקרות. אז איך נתמודד עם הפחד הזה?!


וכאן יש כמה זוויות. אז קודם כל צריכים לבחור, האם אנחנו חושבים בהיגיון רציונאלי רגיל, שבו אנחנו בודקים מה הסיכוי הסביר שמשהו כזה יקרה, או שמבחינתנו הכל יכול לקרות?

אם נלך על האפשרות שלא הכל יכול לקרות, אלא שיש סיכוי סיכון שמשהו יקרה ושניתן להקטין את הסיכוי שמשהו יקרה. זה כיוון אחד שתכף נסביר אותו.

אבל אם נלך על האפשרות שאנחנו רוצים לחשוב שהכל יכול לקרות, אז אכן באמת הכל יכול לקרות. אז במקרה כזה איך נתמודד עם הפחד? הרי אם הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לכמות הסיכוי ואין אפשרות להקטין את הסיכוי, כי הכל יכול לקרות?!

וצריך לדעת, שמנקודת המבט שהכל יכול לקרות, מנקודת המבט הזו, אם באמת הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לפחד. כי אם הכל יכול לקרות, אז גם יכול לקרות שזה דווקא יהיה טוב או הכי טוב שזה יקרה. כי יכול לקרות שתשתגע ושזה יהיה הדבר הכי טוב שקרה לך או שקרה למישהו איך פעם. יכול להיות שבגלל שתשתגע תהיה הכי מאושר בעולם. יכול גם להיות שהכי תסבול אבל גם יכול להיות שתהיה הכי מאושר.

אם ניקח את החשיבה הזאת לקצה, נגיע לנקודת ה 0. דהיינו, שנבין שמהצד שהכל יכול לקרות, יכול להיות שתרגיש הכי טוב או הכי רע באותה המידה והכל מאבד את המשמעות. מנקודת המבט הזו, אין באמת פתרון לחשוב שאין סיכוי שזה יקרה. אבל כן הגיוני לחשוב, שאם זה יקרה, אז מה זה משנה? כי מי אמר שזה רע? ואולי זה הכי טוב? כי הרי הכל יכול לקרות.

בקיצור, מנקודת המבט שאומרת שהכל יכול לקרות, אז אין היגיון לפחד.


לגבי נקודת המבט שאומרת שלא הכל יכול לקרות ושאנחנו לא מחפשים פתרון מוחלט ולא מחפשים להיות בטוחים במאה אחוז שזה לא יקרה, אלא כן בודקים סיכוי סיכון. במקרה כזה, יש פעולות שאפשרי לעשות כדי להקטין את הסיכוי שהתרחישים האלו יקרו.

הדרך לכך היא, לדמיין שקורה מה שלא רוצים שיקרה ולנסות למצוא את ההיגיון ואת הנסיבות שגורמות לדבר כזה לקרות. לדוגמה, אדם שחושש מאי שפיות זמנית, שבה הוא פתאום עושה דברים בלי היגיון ובלי שליטה, הדרך להקטין את הסיכוי שזה יקרה, היא באמצעות זה שהאדם מתרגל לא לעשות דברים סתם כך בלי סיבה, במובן של להתרגל לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, אלא רק להקשיב לשכל.

דהיינו, לא לעשות פעולות סתם ככה כי בא לך, אלא לעשות אך ורק פעולות שיש לך איזו סיבה הגיונית כלשהי לעשות אותן. כשאדם מתרגל לזה, זה מקטין את הסיכוי לכך שהוא פתאום יפעל בלי שום היגיון. כי הוא מרגיל את עצמו להקשיב לשכל ולא לרגש. אדם שמאבד שליטה, הוא פועל מתוך רגש ולא מתוך שכל. לכן הפעולה ההפוכה היא, להקשיב לשכל ולא להקשיב לרגש.


כך גם לגבי הפחד לחשוב מחשבות לא הגיוניות. לדוגמה פחד לחשוב שהגיוני להרביץ לבת הזוג שלך. אפשרי לדמיין שקורית סיטואציה כזו. ולשאול, מה גרם לה לקרות. לדוגמה, סיבות כגון: 1 - לראות באלימות פתרון לגיטימי. 2 - לחשוב שמישהו אחר אשם בכך שרע לך. 3 - חוסר יכולת לדעת לפתור בעיות בצורה אחרת שאינה אלימות פיזית. 4 - מחשבה שאתה חייב שהכל יהיה כרצונך ושבת הזוג שלך תמיד תעשה הכל כרצונך.

ברגע שמתבוננים על סיטואציה לא הגיונית שכזו, אפשרי לטפל בשורשים האפשריים שמגדילים את הסיכוי לכך שהיא תקרה.

כך גם לגבי כל פחד להשתגע, במובן של לחשוב על משהו שהוא לא הגיוני, לחשוב שהוא כן הגיוני. אפשרי לנסות לחפש את ההיגיון שיש בשיגעון, וללמוד להתמודד עם המחשבות הלא הגיוניות שהמוח מדחיק. כן, זה אולי גם עשוי להגדיל את הסיכוי להשתגע. אבל עדיין, אם נצמדים לאמת ולהיגיון, דברים מסתדרים.

לסיכום: מהצד שהכל יכול לקרות, אין פתרון, אבל גם אין סיבה לפחד, כי אין משמעות לכלום. מהצד שלא הכל יכול לקרות, אז אפשרי לעשות פעולות שיקטינו את הסיכוי לכך שהאדם ישתגע ויעשה דברים ספציפיים שהוא לא רוצה לעשות.
מה הם שני סוגי הפחד להשתגע שאליעד כהן מציג?

אליעד כהן פותח את ההסבר בהתייחסות לשני סוגים של פחד להשתגע:
  1. הפחד הראשון הוא פחד לאבד שליטה על המעשים - מצב בו האדם חושש שאיזו ישות או דיבוק ישתלטו עליו, והוא יפעל בלי מודעות או שליטה, כמעין "זומבי". במצב כזה האדם חושש ממצב של איבוד בחירה חופשית מוחלט, שבו הוא לא יהיה מודע למעשיו. אך כפי שמסביר אליעד, פחד כזה הוא הגיוני רק במצב של השתלטות חלקית, שכן אם האדם יאבד לחלוטין את מודעותו, ממילא לא ירגיש רע אחרי כן על מה שעשה.
  2. הפחד השני הוא פחד שהאדם יתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית. כלומר, שהאדם יחשוב שמשהו לא הגיוני (כגון לפגוע באדם אחר שמכעיס אותו) הוא למעשה הגיוני. סוג זה של פחד מתייחס לכך שהבחירה החופשית של האדם משתנה, והוא פועל מתוך שיקולים לא הגיוניים אך עדיין במודעות ובבחירה חופשית.
איך להתמודד עם הפחד שהכל יכול לקרות?

אליעד מציין שתי דרכים עיקריות להתמודד עם הפחד הזה:
  • מנקודת המבט שהכל יכול לקרות: אם באמת הכל יכול לקרות, גם הדברים הכי טובים וגם הכי רעים יכולים להתרחש. למשל, אולי להשתגע יהיה הדבר הכי טוב שקרה אי פעם, אולי האדם יהיה מאושר מזה. מצד שני, ייתכן שגם יסבול מאוד. במצב של חשיבה זו, הכל מאבד משמעות מוחלטת והפחד הופך ללא רלוונטי, כי אם הכל אפשרי, אז גם מה שנתפס כרע יכול להתברר כטוב ביותר.
  • מנקודת מבט רציונלית: אם האדם לא מאמין שהכל יכול לקרות, עליו לבחון את הסיכויים ולהקטין את הסיכון למימוש תרחישים לא רצויים. איך עושים זאת? באמצעות התבוננות בסיטואציות לא רצויות ודמיוניות, להבין את ההיגיון שלהן ואת מה שעלול לגרום להן להתרחש.
איך להקטין את הסיכוי להשתגע או לפעול ללא שליטה?

אליעד ממליץ להקטין את הסיכוי להשתגע באמצעות תרגול מודעות וחשיבה רציונלית. כלומר, לא לבצע פעולות "כי בא לי" או מתוך רגש בלבד, אלא תמיד לחפש סיבה שכלית הגיונית לפעולות. אדם שמתרגל פעולה לפי השכל ולא לפי הרגש, מצמצם משמעותית את הסיכוי שיפעל מתוך רגש לא מבוקר ואיבוד שליטה.

לדוגמה, אם אדם חושש שיאבד שליטה וירביץ לבת זוגו, עליו לבחון מה יגרום לו לעשות זאת, כגון:
  • לראות באלימות פתרון לגיטימי.
  • להאשים אחרים בסבל שלו.
  • חוסר יכולת לפתור בעיות ללא אלימות.
  • רצון שהכל יהיה בדיוק כפי רצונו.
כשהוא מזהה את ההיגיון השלילי מאחורי המחשבה הזו, הוא יכול לפרק אותה ולהקטין את הסיכון לפעולה אלימה כזו בעתיד.

איך להתמודד עם המחשבות הלא הגיוניות?

אליעד מציע לא להדחיק את המחשבות הלא הגיוניות, אלא דווקא להתעמת איתן ולנסות להבין את ההיגיון שבהן, אם יש כזה. על האדם להיכנס לתוך המחשבה המפחידה ולחקור אותה לעומק, למרות החשש שאולי זה יגדיל את הסיכון. אם האדם יחקור ביושר, הוא בדרך כלל יגלה שהפחד הוא לא מוצדק, או לחלופין יבין מה צריך לעשות כדי להקטין את הסיכוי שיפעל באופן שלילי.

סיכום של תהליך ההתמודדות שאליעד מציע:

תהליך ההתמודדות עם הפחד להשתגע ולפגוע באחרים או לפעול לא הגיונית לפי אליעד כולל את השלבים הבאים:
  1. לזהות בדיוק ממה האדם מפחד: להשתגע ולאבד שליטה (דיבוק) או לחשוב בצורה לא הגיונית אך מודעת.
  2. לחקור ולברר את האמת: מה הסיכוי שדברים אלו יקרו במציאות.
  3. להתמודד עם התפיסה ש"הכל יכול לקרות" ולפרק את הפחד הזה על ידי הבנה שאם הכל אפשרי, אז באותה מידה אולי הדברים יסתיימו דווקא טוב.
  4. להקטין את הסיכון באופן רציונלי: לתרגל חשיבה שכלית ולא להקשיב לרגש בלבד.
  5. לנתח את המצב המפחיד עד לפרטים הקטנים ולפרק אותו לגורמים - כך האדם מקטין את הסיכוי שהתרחיש המפחיד יתרחש.
ציטוטים מהדיאלוג עם אליעד כהן בנושא פחד להשתגע, פחד מאיבוד שליטה ומחשבות לא הגיוניות:

השיחה עם אליעד התנהלה סביב דאגה ופחד של האדם להשתגע. במהלך השיחה אליעד מנחה את האדם להבין בצורה ברורה מה בדיוק הפחד שלו, וכיצד הוא יכול להתמודד עימו. הנה דוגמה מתוך הדיאלוג שהתקיים:

האדם: "אני מפחד שאני אשתגע ואחשוב שזה הגיוני לפגוע באנשים."

אליעד: "אוקיי, אז אתה לא מפחד מדיבוק, אלא מזה שהחשיבה שלך תשתנה פתאום ותחשוב דברים לא הגיוניים הם הגיוניים. אז מה הסיכוי שזה יקרה? במה זה תלוי? איך אפשר להקטין את הסיכוי?"

בהמשך אליעד מביא דוגמאות להקטנת הסיכון:

"אם אתה מפחד להרביץ לבת זוגך, בדוק למה שתחשוב שזה נכון. אולי כי אתה חושב שאלימות לגיטימית? אולי כי אתה מאשים אותה בסבל שלך? אולי כי אתה חייב שהכל יהיה לפי רצונך?"

הדיאלוג מתאר שלבים שבהם האדם מוזמן לבדוק את הנחות היסוד שלו, להבין את המניעים הנסתרים, ולהקטין את הסיכון לפעול מתוך שיגעון או איבוד שליטה.

הגדרת הפחד להשתגע:

* האדם: "זה כאילו תחושה כאילו עוד רגע זה עומד לקרות, כאילו עוד רגע זה אני משתגע."

* אליעד: "צריך לבדוק מה האמת, מה אתה מפחד שאתה הולך להיות, מה הסיכוי שזה יהיה."

פחד מאובדן בחירה חופשית:

* האדם: "זה כמו משהו ישתלט עליי, ואני אחשוב שזה הגיוני."

* אליעד: "זה כאילו תעשה פעולות ואתה תהיה מודע."

ההבדל בין פחד מדיבוק לפחד לחשוב לא הגיוני:

* אליעד: "דיבוק זה ישות שעושה משהו שאתה לא מודע אליו. אתה מדבר על משהו אחר, שאתה מודע וחושב שמה שאתה עושה הוא הגיוני, למרות שהוא לא."

התמודדות עם המחשבה ש"הכל יכול לקרות":

* אליעד: "יכול להיות שזה יהיה הדבר הכי טוב שקרה לך אי פעם... אם הכל יכול לקרות, אולי זה טוב?"

* אליעד: "אם באמת הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לפחד, כי גם יכול לקרות ההפך."

הקטנת הסיכון לפעול באופן לא הגיוני:

* אליעד: "איך אני מקטין את הסיכוי שאני אפגע מטיל? נכנס לממ"ד. איך אני מקטין את הסיכוי שאפעל בלי שליטה? מתרגל לפעול מתוך שכל בלבד."

* אליעד: "תדמיין את עצמך מרביץ לאשתך, תחשוב מה קורה לך בראש באותו רגע, ואז תעשה את ההפך."

תרגול פעולה שכלית על מנת למנוע איבוד שליטה:

* אליעד: "אין יותר 'בא לי', אין 'הרגש שלי אומר'. יש רק שכל. עד שאין סיבה שכלית לפעולה, לא עושים אותה."

* אליעד: "אתה לא תפעל מתוך רגש. אם אתה פועל רק מתוך שכל, אין איך להשתגע."

ניתוח הנחות יסוד של פחד להשתגע:

* אליעד: "אם אתה מפחד שאתה תחשוב שזה הגיוני להרוג אנשים, תשאל למה שתחשוב את זה בכלל? תבדוק את ההיגיון של המחשבה עצמה."

* אליעד: "צריך להבין איזה מחשבות מביאות אותך למצב הזה, ולטפל בהן מראש."

הקושי להגיע לוודאות מוחלטת:

* אליעד: "אין 100%. אין אפשרות להיות בטוח במאה אחוז שזה לא יקרה."

* אליעד: "האם אני יכול להיות בטוח שלא אשתגע? לא. האם אני יכול להקטין את הסיכוי? כן."

הכרה בפחד והצורך בהתמודדות מעשית:

* האדם: "גם אתה מפחד מזה?"

* אליעד: "קודם כל, גם אני מפחד מזה. ואז אני חושב מה אני יכול לעשות כדי להקטין את הסיכון."

בדיקת האמת כדי להפחית את הפחד:

* אליעד: "המוח שלך אומר לך שזה יכול לקרות? אז תבדוק מה האמת באמת מאחורי המחשבה הזאת."

* האדם: "אני לא חושב על המחשבה הזאת לעומק, כי אני מפחד שאולי זה יתגלה כאמת."

* אליעד: "לבדוק את האמת לא יכול להזיק לך, רק תבדוק."

סיכום מסקנות הדיאלוג:

בשיחה הודגש כי כל אדם יכול להשתגע באופן תאורטי, אך ניתן להקטין את הסיכון לכך באמצעות חשיבה רציונלית ובדיקה של ההיגיון הפנימי של המחשבות המפחידות. אליעד ממליץ לאדם להימנע מהקשבה לרגש בלבד, ולבחור לפעול מתוך שכל והיגיון.
מודעות לפעול אני מפחד מזה מה צריך לעשות התמודדות עם פחד פחד מדיבוק לזהות איך להגיע לוודאות מוחלטת חוסר יכולת סיכון או סיכוי איך להיות בטוח במאה אחוז אובדן אובדן שליטה אובדן שפיות אובדן שפיות זמנית אי שפיות זמנית איבוד שליטה אנשים קרובים דיבוק הקשבה הרגשה התמוטטות עצבים זומבי חרד להשתגע חרד משיגעון חרדה לאבד חרדה לאבד שליטה חרדה להשתגע חרדה מאובדן שליטה חרדה מאיבוד שליטה חרדה מפני איבוד שליטה חרדה משגעון טיפש כעס כעסים לא להקשיב ללב לא להקשיב לרגש לאבד לאבד את השפיות לאבד שליטה להיות זומבי להקשיב להקשיב ללב להקשיב לרגש להקשיב לרגשות להקשיב לשכל להקשיב לתחושה להקשיב לתחושות להרביץ להשתגע להתחרפן למה לא להקשיב ללב לפגוע לפגוע באחרים לפגוע באנשים עצבים עצבנות פחד פחד לאבד פחד לאבד את זה פחד לאבד את עצמי פחד לאבד שליטה פחד להיות זומבי פחד להרביץ למישהו פחד להשתגע פחד להשתגע ולפגוע באחרים פחד להתחרפן פחד לפגוע פחד לפגוע באנשים פחד לפגוע באנשים קרובים פחד מאובדן פחד מאובדן שליטה פחד מאובדן שפיות פחד מאובדן שפיות זמנית פחד מאיבוד שליטה פחד מדיבוק פחד מהתמוטטות עצבים פחד מפני איבוד שליטה פחד משגעון פחד משיגעון פחדים רגש רגשות שיגעון שליטה שפיות תחושה תחושות
גן עדן - מהו תנאי הכניסה היחיד?
גן עדן - מהו תנאי הכניסה היחיד?
... מטה את האמת או אינו כנה עד הסוף, הוא אינו יכול להיכנס לגן עדן. מהי ההבחנה בין אושר אמיתי לאושר שקרי? אליעד כהן מפרט שיש שני סוגים של אושר בעולם: אושר אמיתי ואושר לא אמיתי. אושר לא אמיתי הוא האושר המוכר והרגיל של בני אדם. זהו אושר תלוי, שבו האדם לעולם אינו יכול לחוות ... הטובים תלויים במילה אמת. ואדם אמור להיות אמיתי וכנה עם עצמו כחוט השערה, אין זיופים, ואם יש שקר הכי קטן בעולם, אין כניסה. ויש שני סוגי אושר בעולם, אושר אמיתי, ואושר שאינו אמיתי. והאדם בעולם שאפילו תיאורטית אינו יכול להשיג שביעות רצון מלאה, גם אם ילך למורים הטובים ביותר, ...
בודהיזם, שחרור מסבל, טוב בלי רע, סבל ואושר, אושר וסבל, להשתחרר מהסבל, חוויה רוחנית, שינוי חוויה
בודהיזם, שחרור מסבל, טוב בלי רע, סבל ואושר, אושר וסבל, להשתחרר מהסבל, חוויה רוחנית, שינוי חוויה
... הוא תמיד יחסי - ככל שהסבל חזק יותר, כך גם ההנאה המגיעה בעקבותיו חזקה יותר. מדוע אנשים מחפשים אושר בעולם הרוחני? אנשים רבים מגיעים לעולם הרוחני כדי להרגיש טוב יותר ולהשתחרר מסבל. עם זאת, ככל שמעמיקים בדרך זו, מבינים כי השחרור האמיתי מסבל הוא גם ויתור על אושר ... מסבל ותהיה רק שמח, זו הצגה חלקית ומטעה, כי בפועל אושר וסבל קשורים זה בזה. מה לגבי מי שמחפש אושר בעולם הרוחני? רבים פונים לדרך הרוחנית כדי להרגיש יותר טוב ולמצוא אושר. אך מי שמעמיק ומבין שהאושר תלוי בסבל, מגלה שהשחרור האמיתי כולל גם הבנה שהוא מביא עמו ביטול של ...
אושר - תוך כמה זמן אפשר להפוך בן אדם, לאדם מאושר באמת?
... חוסר שביעות רצון מכך שבעבר הרחוק הוא לא היה שמח ומאושר כפי מה שהוא כרגע. וכל שיטות האושר בעולם, אף אחת מהן לא יכולה לגרום לאדם להרגיש שביעות רצון מלאה באמת מכל מה שקרה לו בחיים עד אותו הרגע. כי יש אנשים שחווים טראומה כלשהי. ואחרי שהם חווים טראומה, אז הטראומה הזאת ...
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
... טוב עם עצמו בגלל החסרונות שלו הוא מרגיש רע עם עצמו ולכן הוא רוצה להיות איתך בגלל החסרונות שלו. זאת אומרת הוא מבחינתו ביום הראשון של הפגישה אפילו יספר לך את כל החסרונות שלו שתגידי לו אני אוהבת אותך ואז הוא יהיה הכי מאושר בעולם אוקי. ש: את צריכה להגיד לו נניח שהוא מטומטם אני נורא אוהבת מטומטמים, ...
תחרותיות והישגיות, חשיבה תחרותית, הדשא של השכן, רוצה להיות טוב יותר, פרפקציוניזם, מצליחנות, תחרותיות יתר, יצר הניצחון, רצון לנצח, רוצה להיות הכי טוב, רוצה להיות אלוהים
תחרותיות והישגיות, חשיבה תחרותית, הדשא של השכן, רוצה להיות טוב יותר, פרפקציוניזם, מצליחנות, תחרותיות יתר, יצר הניצחון, רצון לנצח, רוצה להיות הכי טוב, רוצה להיות אלוהים
... זמנית? אליעד מסביר שבעומק הרצון התחרותי ישנו פרדוקס מובנה. מצד אחד, האדם רוצה להיות הכי עשיר, הכי מצליח והכי חזק, ומצד שני, הוא גם רוצה להצליח בדברים שהם בדיוק ההפך, למשל להיות ההומלס הכי מאושר בעולם, להיות האדם שהכי מסתפק במועט, ולהצליח בקלות ללא מאמץ. אליעד מדגים זאת בדוגמה מוחשית: אדם יכול להרוויח הרבה כסף ולהיות מאושר, אבל ... ובו זמנית להצליח להשיג את שתי המטרות ההפוכות. אתה אומר אני רוצה להצליח להיות האיש הכי עשיר בעולם ובו זמנית גם אני רוצה להצליח להיות ההומלס הכי מאושר, אתה יודע כי אם אתה אומר אני האיש הכי מאושר בעולם, אתה יודע מה לא הצלחתי בחיים, לא הצלחתי להיות מאושר בלי כסף אז תחליט איזה הצלחה אתה רוצה בחיים להיות מאושר בלי כסף או להיות מאושר ...
להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
להצליח בזוגיות, להצליח בעבודה, זוגיות טובה, תלות רגשית בזוגיות, הצלחה בזוגיות, למצוא עניין בזוגיות, איבוד עניין, להצליח להתאהב, לשמור על הזוגיות, מריבות בזוגיות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
... ומוטיבציה להמשיך. לכן, גם בתחומים אלו נדרש אותו איזון מדויק בין ציפייה לקבל סיפוק לבין יכולת להסתדר גם בלעדיו. לדוגמה, אם מישהו מצפה שהתחביב שלו יעשה אותו הכי מאושר בעולם , הוא עלול להתאכזב ולעזוב את התחביב. מצד שני, אם הוא בכלל לא מצפה מהתחביב לשום הנאה, התחביב יהפוך למיותר ... עבודה ימלא לו שום חסרונות הוא גם כן לא ילך לעבודה יותר. ומה שאני אמרתי שזה רלוונטי גם לגבי תחביב נגיד בן אדם יש לו תחביב, אם הוא יצפה שהתחביב הזה זה יעשה אותו הכי מאושר בעולם הוא מתישהו ינטוש את התחביב, ואם הוא לעומת זאת יגיד טוב מה התחביב נותן לי איזה סוג הנאה? אני אצליח להשיג ...
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
... או לאתגר את עצמו. אין דרך אחרת. הוא מציין שהאתגר לא חייב להיות משהו גדול כמו להגיע לירח או להיות האדם הכי מאושר בעולם . זה יכול להיות אתגר פשוט כמו לסיים לקרוא ספר, לנקות את כל הדירות בבניין, או ללמוד תחביב חדש. עצם ההצבה של מטרה חדשה כבר מפעילה את המוח ויוצרת ...
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
... מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית מהי מחשבה טורדנית ולמה היא ... מה עושים כשמפחדים לפגוע באחרים? כשעולה פחד טורדני לפגוע באנשים אחרים, אליעד ממליץ לברר שני דברים: האם באמת קיים סיכוי אמיתי לפגוע במישהו, או שמדובר בפחד מדומיין? האם זה באמת יהיה כל כך נורא לפגוע, או שאפשר לקבל גם את האפשרות שאולי יקרה מצב בו נפגע באחרים? למה כל כך מפריע לנו מה אנשים חושבים עלינו? הפחד לפגוע באחרים נובע לעיתים קרובות מפחד פנימי עמוק יותר - הפחד שלא יאהבו אותנו, שינדו אותנו ... מישהו יגיד לנו שאנחנו טיפשים וזה מפריע לנו, הסיבה האמיתית לכך היא שאנחנו עצמנו חוששים להיות טיפשים וחושבים שלהיות טיפש זה פחות טוב מחכם. כיצד משתחררים מהפחד להיות לא מספיק טוב? אליעד מציע לנתח את המנגנון ... נשתחרר מהאמונה שלהיות טיפש או לא מוצלח זה רע, לא תיווצר תחושה שלילית בעקבות דעות של אחרים עלינו. הוא מציע לשאול ... בכלל אני חושב שלהיות טיפש זה רע? מי החליט שחוכמה טובה יותר מטיפשות? כאשר נגלה שהשיפוטיות שלנו היא יחסית ולא מוחלטת, זה יסייע לשחרר אותנו מהחרדה. כיצד ... אם הוא חושב שהוא טיפש, גרוע או פחות טוב מאחרים. אהבה עצמית אמיתית, לפי אליעד, לא תלויה בהערכתם של אחרים, ולא ... איך להפסיק לפחד לפגוע באחרים? מה עושים עם פחד ממה שחושבים עליי? איך לשפר דימוי עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? ...
ניגוד רצונות, פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי
ניגוד רצונות, פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי
... רצונות, פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי למה נוצרת בעיה כאשר אנחנו רוצים דברים מנוגדים? ... מכך שהוא לא מחויב לעבוד קשה מדי. מה הסכנה בכך ששום דבר כבר לא משנה? אליעד מסביר שהגעה לתפיסה לפיה שום דבר לא משנה היא מצב מורכב שעלול לגרום לאדם לאבד את היכולת להציב לעצמו גבולות ברורים. כששום דבר לא משמעותי מספיק, קל יותר לפגוע באחרים או בעצמך, כי אין עוד נקודות התייחסות חזקות שינחו את ההתנהגות. הוא מדגים זאת באמירה שאם אדם לא מרגיש חשיבות לדבר מסוים, הוא לא יירתע מלפגוע באחרים, כי לא יהיה לו קנה מידה ערכי או מוסרי לעצור אותו. האם ניתן להגיע לוודאות מוחלטת שלא נפגע באף אחד לעולם? אליעד מסביר שלמעשה אין דרך אמיתית לוודא בוודאות ... פתרון מוחלט. זאת מאחר שכל אדם מפרש אחרת מה טוב ומה לא טוב. ככל שהאדם ינסה להיצמד יותר למערכות אמונה או מערכות ערכים, הוא עלול לפחד יותר לטעות ולפגוע, כי אז לכל פעולה יש משמעות גדולה יותר. איך אדם יכול להתמודד עם הפחד לפגוע באחרים? אליעד מסביר שהפתרון לקונפליקט הזה הוא כפול. מצד אחד, אפשר לומר לעצמך שהכל משנה, כלומר, לחזור לנקודת הייחוס הערכית ולהיצמד לערכים ברורים. מהצד השני, אפשר ... איננה חשובה יותר מפעולה אחרת. אבל, כל אחד משני הפתרונות הללו בעייתי בפני עצמו. אם האדם יחליט שהכל חשוב, הוא יחזור למקום שבו הוא מפחד לטעות או לפגוע. אם הוא יחליט ששום דבר לא משנה, הוא יאבד כל תחושת אחריות ויהיה אדיש לתוצאות של המעשים שלו. מדוע פחד לפגוע באחרים הוא בעיה גדולה? הפחד לפגוע באחרים נובע מהחשש לאבד את האישור החברתי או את תחושת הביטחון האישי. אליעד מסביר שאם אדם מפחד לפגוע באחרים יתר על המידה, הוא לא יפעל לפי האמת שלו, וימנע מלעשות פעולות שהוא באמת מעוניין בהן. פחד כזה עלול לגרום לאדם לשיתוק ולחוסר יכולת לפעול בחופשיות. אך מצד שני, אם האדם יהיה חסר פחד לחלוטין, הוא עלול לפגוע באחרים ללא גבול. לכן, הפתרון האמיתי הוא לחקור את האמת ולמצוא את נקודת האיזון הפנימית בין פחד מוגזם לבין חוסר פחד מוחלט. איך להתמודד עם הקונפליקט בין האחדות ... מאבק פנימי בין שני קצוות מנוגדים. אליעד מדגיש שוב ושוב שההבנה שהמציאות היא גם אחדות וגם נפרדות מאפשרת לאדם לחיות בשקט פנימי, מבלי לפחד לטעות או לפגוע. איך לפתור קונפליקט פנימי? מה עושים כשיש רצונות מנוגדים? איך להתגבר על הפחד לפגוע באחרים? מה המשמעות של אחדות ונפרדות? איך לדעת אם משהו משנה או לא משנה? ...
שחיטת פרות קדושות, פחד לפגוע באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל בין טוב לרע, לבחור להיות טוב, לבחור להיות רע
שחיטת פרות קדושות, פחד לפגוע באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל בין טוב לרע, לבחור להיות טוב, לבחור להיות רע
... פרות קדושות, פחד לפגוע באחרים, אין טוב או רע, לחיות בלי טוב ורע, לבחור כמו אלוהים, לבחור בטוב, לבחור ברע, להבדיל ... ברורה שאין לכך שום משמעות מוחלטת. אליעד מסביר שהבעיה שעולה אצל רוב האנשים בהקשר זה היא הפחד לפגוע באחרים. הפחד הזה, לדבריו, נובע מכך שהאדם מפחד להיפגע בעצמו. אדם בדרך כלל לא פוגע באחרים, כי ... בו חזרה, או מפחד שיתפס כרע בעיני עצמו או בעיני אחרים. אליעד מדגים זאת באמירה, שאם אדם מפחד לפגוע באחרים כי הוא מפחד שיפגעו בו חזרה, הוא עדיין פועל מתוך הבדלה בין טוב לרע, משום שהוא מעדיף ... להשתתף במשחק החיים, ולכן הוא כפוף לכללי המשחק, שהם חוקי הפיזיקה, חוקי החברה וכו. מדוע יש פחד לפגוע באחרים? הפחד לפגוע באחרים הוא תוצר של האמונה שיש טוב ורע. אליעד אומר שהסיבה שבני אדם לא רוצים לפגוע באחרים היא משום שהם מפחדים להיפגע חזרה, או שהם מפחדים להיחשב כרעים. כלומר, אם אדם פוגע ... לחשוש מהתגובה, או סובל מפחדים רגשיים - פחד רוחני או נפשי שהוא בעצמו רע. הפחד הזה מונע ממנו לפגוע, אך אליעד מדגיש שאם האדם באמת היה מאמין שאין טוב או רע מוחלט, הוא היה חופשי לגמרי מפחד זה, כי ... העולם. האם יש טוב ורע מוחלט? מהי שחיטת פרות קדושות? איך לבחור כמו אלוהים? למה אנחנו מפחדים לפגוע באחרים? איך להשתחרר מאמונה בטוב ורע? האם אפשר לבחור הכל? האם אפשר לחיות בלי מוסר? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, להקשיב לשכל, פחד להיות זומבי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אושר בעולם, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אושר בעולם, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לחיים, אימון אישי לעסקים, מטפל אישי בנושאי אושר בעולם - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.7500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 18:59:34 - wesi1