אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה ✔איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
למה חשוב לחפש את הטוב שיש בכל דבר?

הגישה הבסיסית שאליעד כהן מציג, מבוססת על הרעיון שאלוהים ברא את העולם ושהוא טוב במהותו, ולכן כל דבר שמתרחש הוא טוב ביסודו. למרות זאת, לא תמיד בני האדם מבינים את הטוב שטמון במה שקורה להם. מכאן עולה הצורך בשאלה: איך אפשר למצוא את הטוב בכל מצב, אפילו בכאלה שנראים לנו רעים או שליליים?

מה זה בכלל "למצוא את הטוב" בכל אירוע?

"למצוא את הטוב" פירושו לקחת אירוע שלילי, משהו שלא רצית שיקרה, ולנסות להבין איזה תועלת יכולה לצאת מכך. כלומר, האדם שואל את עצמו איך הדבר הלא רצוי שקרה לו, יכול להוביל לדבר אחר שהוא כן ירצה בו, או לפחות ימנע ממנו דבר רע יותר. לדוגמה, אם נשברה לך הרגל והפסדת טיסה שהתברר בדיעבד שהתרסקה, תגיד לעצמך: "בזכות הרגל השבורה, החיים שלי ניצלו". כך, האירוע הרע הופך בעיניך לטוב.

איך לזהות את הטוב במצבים שנראים לנו רעים?

כדי לזהות את הטוב בכל דבר, האדם צריך לשאול שאלות ברורות:
  • מה היתרון במצב הזה?
  • מה הדבר החיובי שיכול להיגרם מכך?
  • איך המצב הזה יכול להוביל אותי למשהו טוב יותר בעתיד?
  • איזה דבר רע יותר נמנע ממני בעקבות האירוע הזה?
למשל, אם מישהו פוגע ברכב שלך, אפשר לחשוב על הטוב שיכול לצאת מכך: אולי תצטרך לעבוד יותר קשה, ובזכות זה תרוויח יותר כסף. או אולי דווקא המצב הזה יעזור לך להתמודד טוב יותר בעתיד עם קשיים אחרים, ויקנה לך חסינות נפשית גדולה יותר.

האם אפשר למצוא טוב אפילו בדוגמאות קיצוניות?

אליעד כהן מדגיש שגם במצבים מאוד קשים כמו אלימות, אונס או טראומה, ניתן תאורטית למצוא צד חיובי מסוים, גם אם הוא עקיף וקשה לעיכול. לדוגמה, אם אישה עברה טראומה קשה והיא מאבדת אמון בגברים, ייתכן שלעולם לא תחווה שוב שברון לב מפרידה. אמנם מדובר בדוגמה קשה וקיצונית, אך העיקרון הוא שכל אירוע יכול באופן תאורטי להוביל לתוצאות שנתפסות חיוביות.

האם קיים מצב שהוא רק טוב או רק רע?

אחת הנקודות המרכזיות שאליעד מדגיש היא שבפועל אין בעולם אירוע שהוא רק טוב או רק רע באופן מוחלט. כל דבר חיובי יכול לגרור אחריו השלכות שליליות, וכל אירוע שלילי יכול להיות פתח לאירועים חיוביים בעתיד. לדוגמה, הולדת ילד נתפסת כטובה מאוד, אך עם זאת יש דאגה ופחד שיקרה לו משהו רע. כך גם אירוע שלילי, כמו אובדן עבודה, יכול להתגלות כהזדמנות למצוא עבודה טובה יותר.

למה להתעקש לחפש את הטוב בכל דבר אם תמיד יש גם רע?

יש הטוענים שההתעקשות לחפש את הצד הטוב היא פתטית, מכיוון שכל דבר בחיים יכול להוביל אותך גם לטוב וגם לרע. אלא שאליעד מסביר שהמטרה אינה למצוא מצב מושלם אלא להעצים את עצמך ולהתחזק נפשית, דרך אימון המוח להתמקד בהיבטים חיוביים. ההתעקשות הזו יוצרת גישה חיובית, והיא כלי שעוזר לאדם להתמודד טוב יותר עם קשיים ומצבים לא נעימים.

איך חשיבה חיובית קשורה לרעיונות כמו "הכל לטובה" או "הכל לרעה"?

"הכל לטובה" הוא ביטוי של בחירה לראות את הצד הטוב בכל סיטואציה, ו"הכל לרעה" מייצג את הבחירה ההפוכה. בפועל, אליעד מסביר שכל אירוע הוא נייטרלי במהותו ויכול להתפרש בשני הכיוונים. לכן, ההחלטה אם לראות מצב מסוים כ"טוב" או "רע" תלויה בגישה האישית של כל אדם. הבחירה לחשוב "הכל לטובה" היא בחירה מודעת שעוזרת להתמודד עם סבל וליצור תחושה של משמעות ותקווה.

איך ליישם את החיפוש אחר הטוב בפועל?

אליעד נותן מספר שלבים ברורים ליישום:
  1. לזהות ולהכיר בכך שקורה לך משהו לא רצוי או שלילי.
  2. לשאול בצורה מפורשת: "מה הדבר החיובי או היתרון האפשרי בסיטואציה הזאת?"
  3. לדמיין תוצאות אפשריות חיוביות, גם אם הן נראות רחוקות או עקיפות.
  4. להבין שכל אירוע הוא חוליה בשרשרת אירועים עתידיים, שחלקם יכולים להיות חיוביים מאוד.
  5. לזכור שהחיפוש אחר הטוב הוא כלי חזק ליצירת גישה חיובית וחוסן נפשי, אפילו אם הוא לא תמיד מצליח באופן מושלם.
האם תמיד אפשר להצליח למצוא את הטוב בכל דבר?

אליעד מדגיש שלא תמיד התהליך יהיה קל או אפילו אפשרי באופן מלא, אבל עצם הניסיון למצוא משמעות חיובית נותן לאדם כוח נפשי להמשיך הלאה. המטרה היא לא בהכרח להגיע למסקנה מושלמת, אלא להתרגל לחשוב בצורה מועילה יותר, שתעזור להתמודד טוב יותר עם קשיים.

בסופו של דבר, אליעד מסכם את הרעיון בכך שחשיבה חיובית אינה מבטיחה חיים ללא סבל, אך היא מאפשרת לראות את המשמעות, הערך או היתרון האפשרי בתוך מצבי החיים השונים. זו גישה פרקטית לחיים, שמטרתה לעזור לאדם לשרוד, להתמודד ולחיות טוב יותר עם הקשיים שלו.
למה חשוב לשאול איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר?

יש הנחת יסוד שלפיה אלוהים ברא את העולם, ואלוהים הוא טוב ועושה רק טוב. לעיתים, בני האדם אינם מבינים את הטוב שבדברים שקורים להם, ולכן עולה השאלה: איך למצוא את הטוב שקיים בכל מצב, גם במצבים שנראים לנו שליליים?

איך מתבטא החיפוש אחר הטוב בכל אירוע שקורה?

כשקורה משהו שנראה שלילי, מתעוררת מחשבה "למה זה קרה?", ואדם ששואל "מה הטוב בזה?" מחפש בעצם דרך לראות איזה תועלת או ערך חיובי יכול לצמוח ממה שקרה. לדוגמה, אם נשברה לך הרגל ולא יכולת לטוס לחו"ל, ואחר כך התברר שהמטוס התרסק, אפשר לומר שבזכות השבר ניצלת. כך, מה שנראה כרע לכאורה, התגלה כטוב גדול.

איך לדמיין תוצאות חיוביות ממצבים לא רצויים?

הרעיון הוא לחשוב אילו שרשרת אירועים עשויה להיווצר בעקבות מצב שלילי. אם למשל מישהו פגע לך ברכב, אפשר להסתכל על כך שדווקא תיקון הנזק ידרוש ממך לפעול יותר, לעבוד יותר ולהרוויח יותר כסף. או להסתכל על זה כמצב שיכול לחדד את היחס שלך לקשיים, כך שבפעם הבאה דברים קטנים כבר לא יטרידו אותך באותה מידה.

מה לגבי דוגמאות קיצוניות כמו אונס או אלימות?

גם במקרים קשים מאוד, כמו במקרה שבו בחורה עברה אונס, אפשר לנסות למצוא השלכה חיובית כלשהי, גם אם היא קטנה או עקיפה. לדוגמה, הטראומה עלולה לגרום לה לאבד אמון באנשים, אבל במקביל, היא עשויה גם לא להיקלע לפגיעות עתידיות מסוימות. אמנם זו דוגמה קיצונית וקשה, אך היא ממחישה את העיקרון של חיפוש עקבות חיוביים אפשריים בתוך סיטואציות שליליות.

האם כל דבר יכול להוביל גם לטוב וגם לרע?

התפיסה היא שאין בעולם דבר שהוא רק טוב או רק רע. כל אירוע טוב יכול לגרור אחריו השלכות שליליות, וכל אירוע רע יכול להוביל לדברים חיוביים. לדוגמה, הולדת ילד נחשבת לשמחה גדולה, אך יש בכך גם פחד שהוא עלול למות או שיקרה לו משהו. בדיוק באותו אופן, אירוע שלילי יכול לפתוח פתח להזדמנות חיובית אחרת.

האם החיפוש אחר הטוב הוא תמיד מוצדק?

יש הטוענים שהסתכלות כזו, המתעקשת לראות את היתרונות בכל מצב, עלולה להיתפס כחשיבה מעט "פתטית", כי בפועל אפשר לפרש כל דבר גם כטוב וגם כרע. עם זאת, עצם ההתמקדות בהיבטים החיוביים יוצרת גישה חיובית יותר לחיים, שנועדה לעזור לאדם להתמודד עם מצבים קשים מתוך נקודת מבט מעצימה.

איך קשורה חשיבה חיובית לרעיון שהכל לטובה או הכל לרעה?

האמירה "הכל לטובה" מבטאת את השאיפה למצוא נקודות אור בכל מצב, בעוד "הכל לרעה" מייצגת את ההיפך. בפועל, כל דבר בעולם יכול להתפרש בשני הכיוונים. לכן, "הכל לטובה" היא בחירה בגישה חיובית, שהמטרה שלה לעזור לאדם להתמודד טוב יותר, גם כאשר המצב נראה רע.

מדוע בכל זאת ממשיכים לחפש את הטוב בכל דבר?

למרות ההבנה שאין דבר שמבטיח רק טוב, עצם החיפוש אחר המשמעות או הרווח החיובי שבמצבים שונים יכול לחזק אדם מבחינה נפשית ולעזור לו להמשיך הלאה. כך גם ברעיון של להסתכל על חצי הכוס המלאה או לאהוב את מה שיש: מחפשים איך המצב הקיים משרת אותנו לטובה, מונע משהו שלילי או מקדם מטרה רצויה אחרת.

איך ליישם בפועל את הרעיון של מציאת הטוב בכל מצב?

1. לזהות את הקושי או הסיטואציה השלילית.

2. לשאול באופן פעיל: "מה אני עשוי להרוויח מזה?"

3. לנסות לדמיין תרחישים או תוצאות עקיפות שעשויות להתברר כחיוביות.

4. לזכור שכל מצב יכול להוביל לעוד רצף של אירועים, חלקם חיוביים.

5. להבין שהשאיפה לראות את הטוב עוזרת לחיזוק הגישה החיובית, גם אם לא תמיד היא מצליחה באופן מושלם.
לאמן את המוח איך משחררים מישהו מהלב הנחת יסוד תכלית להפסיק לאהוב ידיד אלוהים ליצור פיתוח החשיבה אפשר להצליח ילדים לדבר אהבה איך לאהוב איך לאהוב את מה שיש איך להסתכל איך להסתכל על חצי הכוס המלאה איך לחשוב איך לחשוב חיובי איך למצוא איך למצוא את הטוב איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר איך למצוא מה טוב איך לראות איך לראות את הטוב איך לראות את הטוב שיש בכל דבר איך לרצות איך לרצות את מה שיש האם הכל לטובה האם הכל לרעה הטוב שיש בכל דבר הכוס המלאה הכוס מלאה הכל לטובה הכל לרעה חיוביות חצי הכוס המלאה חשיבה חשיבה חיובית חשיבה שלילית כוס מלאה לאהוב לאהוב את מה שיש להסתכל להסתכל על חצי הכוס המלאה לחשוב לחשוב חיובי לחשוב שלילי למצוא למצוא את הטוב למצוא את הטוב שיש בכל דבר למצוא מה טוב לראות לראות את הטוב לראות את הטוב שיש בכל דבר לרצות לרצות את מה שיש מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות רצון שלילי שליליות
אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - רשימת כל הנושאים
אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא - רשימת כל הנושאים אהבה לאהוב להתאהב התאהבות שנאה לשנוא אהבה אגואיסטית אהבה או אינטרס אהבה או הרגל אהבה או שנאה אהבה אובססיבית אהבה אחרי אהבה אחרי מריבה אהבה אחרת אהבה אין סופית אהבה אינטרסנטית אהבה אלוהית אהבה אמיתית אהבה אמיתית ונצחית אהבה אמיתית לעולם אהבה אמיתית עצמית אהבה אפלטונית אהבה בוגרת אהבה בזוגיות אהבה בחיים אהבה ביחס למציאות אהבה בין בני זוג
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך?
אהבה, מהי אהבה? מה זאת אהבה? משמעות אהבה, מהי עבורך אהבה? לאהוב, להתאהב, אהבה מהי, אהבה זוגיות, אהבה בזוגיות, מהי אהבה עבורך? מהי אהבה ומה משמעותה? אהבה היא נושא אשר לעיתים קרובות נתון לפרשנויות שונות, ואליעד כהן מציע במהלך השיחה לעסוק במהות המילה אהבה ולבחון את משמעותה האמיתית מעבר להוראות מקובלות. השיחה מתחילה עם השאלה מה זאת אהבה?, ומיד אליעד מאתגר את הדוברים להפעיל את המחשבה ולבחון את משמעות המילה לא רק לפי ההקשר הרגשי, אלא גם מנקודת מבט פילוסופית. האם אהבה היא רק רגש או שיש לה גם תנאים? במהלך השיחה, אחד המשתתפים מציין כי הוא אוהב חופש, כסף ושמש. אליעד כהן לא מקבל את התשובה הזו כאהבה אמיתית, הוא שואל את המשתתף אם הוא מוכן למות למען כסף, ומסביר שבאהבה אמיתית אין תנאים. לדבריו, אם אהבה נושאת עמה דרישות או תנאים, אז היא למעשה לא אהבה אלא רצון או צורך. אליעד מסביר שמה שנראה כמו אהבה עשוי להיות בעצם רצון להשיג משהו שנמצא מחוץ לאדם, ולא חיבור אמיתי אליו. האם אהבה היא דבר מוחלט? אליעד מוסיף ומציין שלפני שאנחנו מדברים על אהבה, יש להבין לעומק מה המשמעות של המילה אהבה עבור כל אחד. לא מדובר במילה שמכילה איזושהי אמת מוחלטת, אלא במונח גמיש ששונה בין בני אדם. כל אחד תופס את האהבה בדרכו, ולכן אין תשובה אחת נכונה לגבי מהות האהבה. האם אהבה שווה עבדות? בהמשך השיחה, אחד המשתתפים מציין שמה שמאפיין אהבה בעיניו הוא הצורך לכבד ולהיות תמיד זמין עבור מישהו אחר, ובכך הוא מציין דימוי של שעבוד. אליעד מציין שזו לא אהבה אלא תלות, ושאם אנחנו
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
מה זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה?
... זו אהבה? מהי אהבה? מה ההגדרה של אהבה? מהו הרגש של אהבה? מהי תחושה של אהבה? מהו רגש של אהבה? מהי הרגשה של אהבה? האם זו אהבה? מה יוצר אהבה? איך נוצרת אהבה? מה זה אהבה? מה זאת אהבה? מה זו אהבה ומה ההגדרה האמיתית שלה? אליעד כהן פותח בשאלה מרכזית ועמוקה מאוד: מה זו אהבה? כיצד מגדירים אהבה? כשאנו אומרים שאנו אוהבים משהו, למה בדיוק אנחנו מתכוונים? התשובה המקובלת בציבור היא שאהבה היא קשר רגשי מסוים בין שתי ישויות או בין ישות לעצמה. אך אליעד מיד מצביע על הבעיה בהגדרה זו. לדבריו, זו הגדרה מאוד גרועה ולא מדויקת. מדוע? מכיוון שהגדרה כזו יכולה להתאים למקרים רבים שלא בהכרח נחשבים אהבה. לדוגמה, לא כל קשר רגשי בין שתי ישויות הוא אהבה, ולכן זו הגדרה חלקית ולא שלמה. כדי להבהיר את הנקודה, אליעד כהן נותן דוגמה פשוטה: אם מישהו יגדיר כוס ככלי שמשתמשים בו, זה אמנם נכון, אבל לא מדויק, כי לא כל כלי שמשתמשים בו הוא בהכרח כוס. לכן, לדבריו, הגדרה מדויקת חייבת להגדיר מה בדיוק מייחד את הדבר המוגדר. האם אהבה היא פשוט להרגיש טוב מאוד? ממשיך אליעד ומסביר שאפשר לחשוב שאהבה זה פשוט להרגיש טוב מאוד מאוד. למשל, אם מישהו אומר אני אוהב ארוחה טובה מאוד, האם זה אומר שהוא באמת אוהב את הארוחה כמו שהוא אוהב אדם? האם אהבה זה רק דרגה חזקה של להרגיש טוב? אליעד מחדד שהבעיה היא כי יש דברים שאנחנו מרגישים טוב לגביהם, אבל לא היינו מגדירים אותם כאהבה. לכן גם ההגדרה להרגיש טוב מאוד אינה מדויקת ואינה מספיקה. הוא נותן דוגמה פשוטה נוספת: אדם יכול ליהנות מאוד מארוחה או ממשקה מסוים, ולהגיד שהוא אוהב את זה, אך ברור שזה לא אותו סוג של אהבה כמו אהבה לאדם קרוב או בן משפחה. אדם יכול לומר שהארוחה הייתה טובה מאוד, ועדיין לא מדובר באהבה אמיתית. מכאן שאליעד מוביל למסקנה ש
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
... של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם מה ההבדל בין אהבה עם תנאים לאהבה בלי תנאים? יש שני סוגים עיקריים של אהבה: אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. אליעד כהן מסביר שאהבה עם תנאים היא כזו שמותנית בהתנהגות, בהתאמה לציפיות או במילוי דרישות מסוימות. לדוגמה, אם אדם מתנהג באופן מסוים, הוא מקבל אהבה, ואם לא - האהבה מופסקת. אהבה בלי תנאים, לעומת זאת, היא אהבה שמתקבלת ללא קשר להתנהגות או לדרישות, כלומר, האהבה קיימת בכל מקרה. איך הרגלי קבלת אהבה מההורים משפיעים על הזוגיות? אליעד מדגיש שההרגלים שאדם רוכש בילדות לגבי קבלת אהבה משפיעים באופן ישיר על ציפיותיו במערכות יחסים זוגיות. מי שהתרגל לקבל אהבה ללא תנאים מהוריו, עלול לחוות קושי כשייכנס למערכת יחסים שבה בן או בת הזוג מציבים תנאים או מעירים הערות. למשל, אדם כזה עלול לפרש כל ביקורת או דרישה לשינוי כהוכחה לכך שלא אוהבים אותו באמת. לדוגמה, אם בן זוג מתלונן או מבקש שינוי בהתנהגות מסוימת, האדם שחונך לאהבה ללא תנאים יחשוב מיד: הוא לא אוהב אותי, כי הוא לא מקבל אותי כמו שאני. האם אהבה בלי תנאים היא אהבה אמיתית? אליעד מעלה נקודה חשובה: אהבה עיוורת, כזו של מעריץ שלא מביע שום ביקורת, אינה בהכרח אהבה אמיתית. הוא מסביר כי ייתכן שאדם כזה בכלל לא אוהב אותך באמת, אלא רק אוהב את התחושה שהוא מקבל מהקשר. לדוגמה, אם מישהו אף פעם לא מעיר לך הערה, ייתכן שהוא לא באמת מתעניין בך כאדם, אלא רק מקבל ממך ביטחון, מעמד או תחושת יציבות. כלומר,
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל חיסרון כלשהו במוחלטות, המשמעות של זה היא, שהאדם בלב שלם, מקבל את כל החסרונות כולם שיש בעולם, ואז ממילא כבר לא יכול ... רוצה את המצב, שבו הוא לא רוצה את המציאות. ולרצות חיסרון בשלמות, פירושו, שהאדם מסתכל לחיסרון ישר בעיניים, והאדם מישיר מבט לתוך החיסרון, והאדם מקבל ואוהב את החיסרון, כפי מה שהוא, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. ואם האדם מצליח באמת, לאהוב חיסרון כלשהו, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. הרי שממילא, המצב התודעתי הזה, מוביל לכך, שהאדם יאהב את כל החסרונות האפשריים, בלי שום סיבה ובלי שום תנאי. כי אם יש סיבה, למה האדם אוהב חיסרון אחד יותר מאשר חיסרון אחר, הרי שזאת אהבה עם תנאים, שהיא לא אהבה מוחלטת. ואם האהבה היא מוחלטת, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, היא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אהבה מוחלטת, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ואוהב באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא אוהב באופן מוחלט, אפילו לא טיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אהבה מוחלטת, לפי כמה שהוא לא אוהב את הרע. ואם האדם הגיע למצב של אהבה מוחלטת, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אהבה מוחלטת, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה אומר, שבשלמות, האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה אחת של רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם אוהב בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם את כל הרע כולו. כי האהבה שהיא בלי תנאים כלפי דבר אחד, היא מתרחבת ומתפשטת והיא מקיפה וממלאת את האדם, גם כלפי כל שאר הדברים שיש בעולם. ואז ממילא, לא שייך שהאדם יחפש אהבה יחסית. והאדם מחפש אהבה יחסית, רק משום שהוא מחפש את האהבה המוחלטת, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אהבה יחסית. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא זה שדוחף את האדם לחפש כל הזמן כמה שיותר אהבה, כדי להתקרב כמה שיותר למצב של רק אהבה. והאדם כל הזמן רוצה יותר
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 2 והרעיון הוא, שכל חיפוש אחרי אהבה יחסית, או אהבה כלשהי בכלל, הוא תמיד נובע מתוך חוסר אהבה מוחלטת. והוא תמיד, מרחיק את האדם מהאהבה המוחלטת. כי באהבה המוחלטת, לא מחפשים אהבה, כי יש תמיד אהבה. וכל חיפוש אהבה באשר הוא, הוא מחזק את החשיבה השיפוטית, שהיא אוהבת רק עם תנאים ועם סיבות, ושהיא יוצרת, אהבה יחסית. ונראה אם כן, כי האהבה היחסית, היא מנוגדת, לאהבה המוחלטת. וזה בעצם אומר, שנראה, שהאהבה היחסית והאהבה המוחלטת, הן אהבות מנוגדות אחת לשנייה. שהחיפוש אחרי אהבה יחסית, מרחיק את האדם מאהבה מוחלטת. והחיפוש אחרי אהבה מוחלטת, מרחיק את האדם מאהבה יחסית. כי לחפש אהבה מוחלטת, פירושו, להפסיק לחפש אהבה יחסית. כי אהבה מוחלטת פירושה, רק לאהוב, ולהיות במצב של רק
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1
אהבה מוחלטת, אהבה יחסית, למה קשה למצוא אהבה? למה קשה לאהוב? אהבות מנוגדות, אהבות משלימות, רק לאהוב, רק אהבה - חלק 1 ובו יתבאר, מהי אהבה מוחלטת ומהי אהבה יחסית? ויתבאר, מהו ההבדל שבין שני סוגי האהבה האלו? ויתבאר, כיצד החיפוש אחרי אהבה מוחלטת, גם מחזק וגם מחליש, את האהבה היחסית? ויתבאר, כיצד המרדף אחרי אהבה יחסית, מחליש וגם מחזק את האהבה המוחלטת? ויתבאר גם, למה קשה לאהוב? ולמה קשה למצוא אהבה? ולמה דווקא הרצון לאהוב, למה הוא יכול להחליש את האהבה? ולמה לפעמים, דווקא הרצון לאהבה, דווקא הוא יוצר שנאה? ולמה לפעמים, דווקא השנאה וחוסר הרצון לאהוב, למה דווקא הם יוצרים אהבה? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש שני סוגים של אהבה. יש אהבה יחסית ויש אהבה מוחלטת. ואהבה יחסית פירושה, אהבה, שהאדם אוהב, עם תנאים ועם סיבות. וכאשר האדם אוהב עם תנאים ועם סיבות, אז האהבה שלו, היא מעורבת, גם עם שנאה. דהיינו, האהבה היא לא שלמה. כי כאשר ה
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1
... בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד, חלק 1 האם בגידה בזוגיות בהכרח מעידה על חוסר אהבה? שאלת הבגידה בזוגיות מעלה את השאלה האם בגידה, כאשר בן זוג מקיים יחסי מין עם אדם אחר, בהכרח מעידה על חוסר אהבה כלפי בן הזוג השני. אליעד כהן מציג את הדיון באופן פתוח ומנסה לברר את היחס בין מושגי האהבה, הזוגיות, והבגידה. הוא מדגיש כי ההגדרה המדויקת של אהבה היא לא בהכרח חיונית להבנת השאלה, ומעדיף להתמקד במשמעות המעשית של הדברים. מהי הדרך הפשוטה ביותר להבין אם בגידה היא חוסר אהבה? אליעד מציע דרך פשוטה וברורה כדי לקבוע אם בגידה היא ביטוי של חוסר אהבה או לא. הוא טוען שהמבחן המרכזי הוא לבדוק האם האדם שבוגד היה מוכן שבן הזוג יבגוד בו באותן נסיבות בדיוק. אם התשובה היא שלילית (לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה), הבגידה מבטאת חוסר אהבה, מכיוון שאהבה אמיתית מחייבת התחשבות ברגשות ובתחושות של הצד השני. לעומת זאת, אם האדם מוכן לקבל בגידה דומה מצד בן הזוג, ניתן להניח שלא מדובר בהכרח בחוסר אהבה, לפחות לא מבחינת ההתייחסות של הבוגד. האם מניע הבגידה משנה את משמעותה? אליעד בוחן גם את השאלה האם הסיבה או המניע לבגידה משפיעים על התשובה אם מדובר בחוסר אהבה או לא. דוגמה לכך היא כאשר אדם בוגד כדי להעביר מסר או להדגיש חוסר מסוים בזוגיות. אליעד טוען שגם במקרה כזה, עצם הבגידה איננה מוצדקת, מכיוון שתמיד יש אפשרות אחרת ... שניסה את כל האפשרויות, הרי שאם הגיע למצב של בגידה כנראה שכבר אין מספיק אהבה או שהאהבה פחתה מאוד. האם בגידה יכולה לחזק את הקשר הזוגי? דוגמה נוספת שהועלתה היא שבגידה יכולה לכאורה לחזק את הקשר הזוגי, בכך שאחרי הבגידה הבוגד מתגעגע לבן זוגו הרשמי. עם זאת, אליעד מדגיש שבזמן ביצוע הבגידה עצמה יש ביטוי ברור לחוסר אהבה, כי עצם הצורך לקחת הפסקה מהקשר כדי להתגעגע שוב מעיד על בעיה מהותית בקשר, או לפחות על תחושת ריחוק או חוסר סיפוק זמני. האם בגידה מוצדקת כשאין אפשרות אחרת? אליעד ... יבגוד בו אילו המצב היה הפוך? אם התשובה שלילית, אז גם במקרה הזה יש חוסר אהבה, כי פעולה של אהבה אמורה להיעשות מתוך התחשבות בתחושות בן הזוג, ולא רק על בסיס צרכים אישיים. מהו קשר בין אהבה, הזדהות ואכפתיות? הסבר מפורט יותר שאליעד נותן מתייחס למהות של אהבה וקשר זוגי. לדבריו, אהבה נוצרת כאשר אדם מרגיש הזדהות עמוקה עד כדי כך שהוא חווה את האני של בן הזוג כשלו. לפי הגדרה זו, אם האדם אוהב באמת, הוא לא יעשה דבר שהוא עצמו לא היה רוצה שיעשו לו. כלומר, כאשר האדם בוגד אף שהוא יודע שבן הזוג לא היה רוצה שיבגדו בו, הוא למעשה מתעלם מהזדהות זו, ולכן הבגידה היא ביטוי ברור לחוסר אהבה ברגע נתון זה. האם הדדיות חיונית לאהבה אמיתית? אליעד מדגיש שהדדיות והתחשבות בבן הזוג הן חלק אינטגרלי מאהבה אמיתית. כלומר, גם אם אדם היה מקבל בגידה במצב מסוים, הוא חייב לשאול את עצמו האם גם בן הזוג היה מקבל את זה באותו אופן. אם התשובה שלילית, הרי שלמרות הנכונות האישית של הבוגד לקבל בגידה בעצמו, עדיין מדובר בחוסר אהבה, מכיוון שאין כאן הדדיות של רגשות והתחשבות בבן הזוג. למה חשוב לבדוק תמיד אם היינו מקבלים את אותה ההתנהגות בעצמנו? אליעד מסביר שהעיקרון המרכזי הוא פשוט - מה ... רוצה לחוות בעצמו לא אמורה להיות מופנית כלפי בן הזוג, אחרת מדובר בחוסר אהבה וחוסר התחשבות ברגשות הזולת. הוא מביא דוגמאות פשוטות כמו העדפות טעם במלח או בעוצמת רעש כדי להמחיש את חשיבות ההקשבה וההתחשבות בהעדפות הצד השני. האם אפשר לבגוד ולהישאר בזוגיות אוהבת? אליעד מדגיש שהדיון כאן הוא לא האם אפשר לאהוב באופן כללי ולהישאר בזוגיות לאחר בגידה, אלא האם מעשה הבגידה הספציפי הוא ביטוי של
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים
... אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? אהבה אינטרסנטית, אהבה אגואיסטית, אהבה לבעלי חיים, אהבה ללא תנאים, מוות קליני, תודעה של תינוק, ניתוק מהגוף, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים מהי אהבה? מהי שנאה? איך לאהוב? איך לא לשנוא? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהבנת מושגים עמוקים כמו אהבה ושנאה, וכוללת חקירה של איך אנחנו יכולים לחוות אותם ולהתמודד עימם בחיינו. בהרצאה הוא עוסק בשאלות מהותיות שקשורות ליחסים שלנו עם עצמנו ועם אחרים, במיוחד בנוגע לאהבה ללא תנאים. השיחה מתחילה בשאלה הבסיסית מהי אהבה? אליעד מציין כי אחת הדרכים להבין אהבה היא לשאול איך אנחנו יכולים לאהוב. הוא מדבר על אהבה אינטרסנטית - כלומר, אהבה שמבוססת על אינטרסים אישיים, ואהבה אגואיסטית, שהיא בעצם אהבה שמתמקדת בעצמנו ולא באחרים. מהו ההבדל בין אהבה ללא תנאים ואהבה עם תנאים? במהלך השיחה, אליעד מציע להבין את ההבדל בין אהבה ללא תנאים לבין אהבה עם תנאים. אהבה עם תנאים היא כזו שבה אנחנו מציבים דרישות או ציפיות מהאדם השני, ואילו אהבה ללא תנאים אינה מציבה שום דרישה והיא חופשית מכל תניה. אליעד שואל האם זה אפשרי לאהוב מישהו באמת ללא תנאים, ומעלה את השאלה אם אנחנו באמת יכולים לאהוב משהו או מישהו ללא תנאים. הוא מדגיש שהאהבה ללא תנאים לא יכולה להתקיים, שכן תמיד יש בתוכה איזה תנאי - אפילו אם מדובר בתנאי לא מודע. מהי אהבה אינטרסנטית? ההסבר על אהבה אינטרסנטית מציע כי כאשר אנחנו
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
... קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד האם זוגיות דורשת מאמץ? זוגיות היא נושא שמעורר שאלות רבות לגבי דרישות והמאמץ ... ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את המציאות כפי שהיא, אין צורך במאמץ כלשהו. אם אדם לא מציב תנאים או ... אותם. בזוגיות, הציפייה היא לקבל אהבה ללא תנאים, מה שמוביל לעיתים לתחושת קושי במאמץ. לדוגמה, אם בת זוג מבקשת מבן הזוג לשנות משהו, זה יכול ... לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של אהבה ללא תנאים, מה שמקשה על ההתאמצות לשינוי או להתפשרות. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש שתהיה מסודרת יותר, האישה ... כי יש כאן פוטנציאל לתגמול רגשני - אהבה ללא תנאים, תמיכה והבנה שאין במקום אחר. אם בן הזוג מבקש ממך משהו מתוך מקום של אהבה, היכולת לתת לו יכולה להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים. האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד באותה מידה. אהבה אמיתית ועמוקה תמיד תכלול תנאים - למשל, חיבור משותף, הבנת הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני. ההסבר של אליעד לא מתמקד רק בהבנה זו אלא ... מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה שנעשה בזוגיות, כמו למשל השגת תוצאות או השקעת ... נתפס כמניב תגמול רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים. איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות? כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד מציבים תנאים - כל אחד מציב את מה שמקובל עליו. כאשר אדם מצפה לאהבה ללא תנאים, הוא בעצם רוצה לקבל תנאים אישיים שיתאימו לו, כמו שגם הוא עצמו עושה כלפי אחרים. מה המשמעות של ... על הציפייה לקבל בתמורה את התחושה של אהבה ללא תנאים. מאמץ כזה מביא לתחושה של קבלה והבנה מהצד השני, שמבוססת על אהבה עמוקה, שהיא גם מותנית בתנאים מסוימים. הסוגיה המרכזית כאן היא שהציפייה לקבל אהבה ללא תנאים יכולה לפעמים להפריע למאמץ שנדרש להשקיע במערכת יחסים. המאבק הזה בין הציפייה לאהבה ללא תנאים לבין הצורך במאמץ לתוצאה מצוין כהיבט מרכזי במערכת זוגית. האם ניתן לאהוב את המציאות ללא תנאים? לפי אליעד, האפשרות לאהוב את המציאות ללא תנאים קיימת רק כאשר אין לאדם שום רצון או העדפה. ברגע שיש רצון, ישנם תנאים לאהבה. אם אדם לא מציב תנאים או רצונות כלפי המציאות, הוא לא יתאמץ בשום דבר, כי לא יהיה לו אכפת ממה קורה. במילים אחרות, אהבה ללא תנאים מאבדת את משמעותה כאשר יש רצון אישי כלשהו. האם זוגיות דורשת מאמץ? אהבה ללא תנאים בזוגיות למה קשה להתאמץ בזוגיות? מה המשמעות של מאמץ בזוגיות? האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? האם זוגיות דורשת מאמץ או צריכה להיות ללא תנאים? כדי להבין לעומק האם בזוגיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אהבה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אהבה, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, מאמן שיווקי, מורה רוחני בתחום אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 07:36:24 - wesi1