אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לטפל ✔כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס? ✔...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
12:05כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס?
למה האדם ממשיך לכעוס למרות הרצון להפסיק?

כאשר מישהו פוגע בנו, באופן טבעי מתעורר כעס. אליעד כהן מסביר שהכעס נוצר מתוך תחושת פגיעה, והזדהות עם רצון שלנו שהמציאות תהיה שונה. האדם חש מחויב לכעוס כי הוא תופס את הפגיעה כמצב שמחייב תגובה שלילית. אך אם נשאל מדוע אנחנו ממשיכים לכעוס למרות הרצון להפסיק, נגלה שיש סתירה פנימית: מצד אחד, אנחנו מרגישים חובה לכעוס, כי נפגענו, ומצד שני, אנחנו סובלים מתחושת הכעס עצמה.

לדוגמה, כשמישהו פוגע בנו, אנחנו יכולים לומר שאנחנו רוצים לכעוס עליו כי זה נראה לנו הגיוני וצודק, אך בו - זמנית רוצים להפסיק את הכעס, כי הוא מכביד על חיינו. מצב זה יוצר סתירה: רצון פנימי גם להרגיש צודקים וגם להשתחרר מהכעס, וכך האדם ממשיך לכעוס אך גם מתוסכל מהכעס עצמו.

האם כעס הוא בחירה או תגובה אוטומטית?

אליעד כהן מדגיש כי מצד אחד האדם אומר שהוא בוחר לכעוס, אבל מצד שני הוא גם מעוניין להפסיק. אם האדם באמת היה בוחר לכעוס, הרי שהוא יכול היה גם לבחור להפסיק לכעוס. אך בפועל, ברגע שהאדם חושב "הוא פגע בי", הוא מרגיש שהוא חייב לכעוס ואין לו שליטה מלאה על הרגש.

האמת לפי אליעד היא שהאדם מחזיק שתי תפיסות סותרות: הוא רואה בכעס דבר מוצדק והגיוני, אך בו - זמנית מרגיש שזה מפריע לו לחיות. הסתירה הזאת היא הגורם לקושי להפסיק לכעוס.

מה נדרש כדי להפסיק לכעוס לגמרי?

כדי להפסיק לכעוס באופן מוחלט, אליעד כהן מסביר שיש דרך אחת ברורה: על האדם להפסיק להזדהות עם כל רצונותיו באופן מוחלט. לדבריו, אם האדם יפסיק להזדהות עם הרצון, לא תהיה שום תחושת פגיעה או כעס. אך לצד זה, חשוב להבין שאם נפסיק להזדהות עם רצונותינו לגמרי, נפסיק להרגיש גם תחושת טוב או סיפוק, כי הכל יהפוך נייטרלי לגמרי.

לדוגמה, אדם שאין לו שום הזדהות עם רצונות, לא יחווה יותר כעס, אך גם לא יוכל ליהנות משום דבר באופן משמעותי, כי ההנאה מבוססת על רצון שמתממש. במצב כזה, החיים הופכים לנייטרליים, ללא תחושה של טוב או רע.

האם אפשר לוותר על הכעס אבל לשמור על ההנאה?

אליעד מסביר שזה כמעט בלתי אפשרי להמשיך ליהנות מהחיים ולוותר לחלוטין על הכעס. הרצון שמביא להנאה הוא גם זה שיוצר כעס, שכן כעס הוא התגובה הטבעית כשאותו רצון לא מתממש. כאשר אדם עדיין רוצה ליהנות, הוא חייב להחזיק רצונות, וכשהם לא מתממשים, יתעורר כעס.

הדימוי שהוא נותן לכך הוא "טובל ושרץ בידו" - אדם שמנסה להיטהר מכעס, אך עדיין מחזיק ברצונות שגורמים לו להמשיך להיות חלק מהמשחק. הוא לא יכול באמת להשתחרר מהכעס, משום שעדיין יש לו רצונות שלא תמיד מתממשים.

איך להתמודד עם הכעס בלי לצאת מהמשחק?

לא כל אחד מעוניין לוותר על ההנאות של החיים לגמרי. למי שבוחר להישאר במשחק, אליעד כהן מסביר שכעס הוא חלק בלתי נפרד מחיים של רצונות ומטרות. אדם כזה יכול להקטין את עוצמת הכעס בעזרת חשיבה מחודשת על הפגיעה, למשל להבין שהפגיעה לא מחייבת תגובה רגשית חריפה. אך חשוב להבין שכל עוד האדם מחזיק רצונות ומטרות, כעס מסוים ימשיך להתקיים.

לדוגמה, אפשר להחליט שהכעס הוא המחיר שאנו משלמים על הזכות ליהנות מהרצונות וההישגים. אם מקבלים זאת מראש, הכעס נהיה נסבל יותר.

מה ההחלטה המרכזית שעלינו לקבל בנושא הכעס?

אליעד מסכם את הנושא בשאלה מרכזית אחת: האם אתה מוכן לוותר על כל ההנאות והתקוות שלך כדי להפסיק לכעוס באופן מוחלט? אם התשובה היא כן, אפשר להגיע לשחרור מלא מהכעס. אם לא, עליך לקבל שכעס הוא חלק מהחיים, ואפשר רק למתן את העוצמה שלו.

הכעס, על אף הכאב שהוא גורם, הוא גם מה שנותן תחושת חיים. עצם הכעס מוכיח לאדם שהוא קיים, שיש לו דעות ורצונות. בלי הכעס וההתנגדות, האדם מאבד את תחושת קיומו ואת היכולת לפעול בעולם.

מה חשוב לזכור כשמתמודדים עם כעס?

לסיכום, אליעד מדגיש כמה נקודות מרכזיות להתמודדות עם כעס:
  • יש לזכור שאנחנו אלה שבוחרים בעוצמת הכעס שלנו, גם אם נדמה שהכעס אוטומטי.
  • הכעס נובע תמיד מהזדהות עם רצון מסוים, ולכן כדי להיפטר ממנו לגמרי, צריך לוותר על הרצון עצמו.
  • לוותר על כל הרצונות אומר לוותר גם על ההנאה והטוב, וזה לא מתאים לכולם.
  • אם לא מוכנים לוותר על ההנאה, צריך ללמוד לחיות עם מידה מסוימת של כעס, ולמצוא את האיזון שמתאים לנו.
בסופו של דבר, האדם צריך להחליט בעצמו עד כמה הוא מוכן לשלם את המחיר של הכעס כדי ליהנות מהחיים, ועד כמה הוא רוצה לשחרר את עצמו ממנו לחלוטין.
מדוע האדם ממשיך לכעוס על מי שפגע בו?

שאלה: למה כשמישהו פוגע בי, אני ממשיך לכעוס עליו?

תשובה: יש רגע שבו האדם מרגיש שנפגע, ומתוך הזדהות עם הרצון שלו שהמציאות תהיה אחרת, הוא בוחר לכעוס. האדם מרגיש חובה לכעוס, כי הוא מפרש את הפגיעה כמשהו שמחייב תגובה רגשית שלילית.

האם יש לאדם בחירה אם לכעוס או לא?

שאלה: אז האם הכעס הוא בחירה או שהוא קורה בלי שליטה?

תשובה: מצד אחד, האדם אומר שהוא בוחר לכעוס, אך מצד שני, הוא רוצה גם להפסיק לכעוס. ברגע שנאמר "אני כועס מבחירה", המשמעות היא שהאדם יכול תיאורטית לבחור שלא לכעוס. אבל בפועל, כשהאדם נחשף למחשבה "הוא פגע בי", הוא מרגיש מחויב להגיב בכעס.

מה קורה כשאדם גם רוצה לכעוס וגם רוצה להפסיק לכעוס?

שאלה: מה המשמעות של המצב שבו אני כועס על מישהו, אבל אני גם אומר לעצמי "אני לא רוצה לכעוס יותר"?

תשובה: המצב הזה נוצר בגלל שני רצונות סותרים:
  • הרצון לכעוס, כי האדם מרגיש שמגיעה לו תגובה רגשית כועסת בעקבות הפגיעה.
  • הרצון לא לכעוס, כי התחושה של הכעס יוצרת אי - נוחות והפרעה בחיים.
האדם נקרע בין שני צדדים: מצד אחד, הוא חושב ש"מי שפגע בי צריך לקבל כעס", ומצד שני, הוא סובל מהתחושה הזו ולא רוצה אותה.

כיצד ניתן להפסיק לכעוס לחלוטין?

שאלה: אם אני רוצה להפסיק לכעוס לגמרי, האם זה אפשרי?

תשובה: יש הסבר שמבחין בין שני מצבים:
  • אם האדם עדיין "משחק את המשחק" של החיים, משמע שהוא מזדהה עם הרצונות שלו, אז תמיד יופיעו רגעים בהם הוא ירגיש שדברים לא קורים כרצונו, ולכן יתעורר כעס.
  • כדי להפסיק לכעוס לגמרי, האדם צריך לצאת מהמשחק - להפסיק להזדהות עם הרצונות שלו עד הסוף. זה אומר שלא תהיה לו שום העדפה או התנגדות לדבר. ללא רצון והזדהות, לא יהיה מה שיצית את הכעס.
אולם יש לכך מחיר: יחד עם היעלמות הכעס, נעלמת גם תחושת הטוב. אם אין שום רצון, אז אין "טוב" ו"רע" - הכל הופך לנייטרלי לגמרי.

למה קשה לוותר על הכעס בלי לוותר על ההנאה?

שאלה: האם אפשר להמשיך ליהנות מדברים טובים בחיים, אבל לוותר על כל הכעס?

תשובה: האדם חי בתוך מערכת של רצונות. כדי ליהנות ממשהו, הוא צריך לרצות אותו ולחפש לממשו. אולם אותו מנגנון שיוצר את הרצון להנאה, הוא גם מה שיוצר את הכעס, כי כעס קורה ברגע שהרצון לא מתממש. כלומר, כשאדם רוצה לוותר על הכעס אך עדיין מעוניין בהנאות של החיים, הוא ממשיך "להחזיק" רצונות, וממילא הכעס עלול לחזור כשתנאים מסוימים לא ימומשו.

מה מלמד הסיפור על "טובל ושרץ בידו"?

שאלה: מדוע נאמר שהאדם דומה למי שטובל בנהר ובידו עדיין שרץ?

תשובה: זהו דימוי המופיע בהקשר של רבי נחמן. האדם רוצה להיטהר ולהשתחרר מהכעס (כמו לטבול בנהר), אבל במקביל הוא אוחז בשרץ של הרצון להמשיך ליהנות מהמשחק. כך האדם נשאר תקוע, משום שבשביל להיפטר לחלוטין מהכעס, הוא צריך להפסיק להזדהות עם כל רצון שמבדיל בין "טוב" ל"רע".

האם חייבים לצאת מהמשחק כדי לחיות בשלום עם הכעס?

שאלה: אם איני רוצה לצאת מהמשחק לגמרי, מה אפשר לעשות עם הכעס?

תשובה: כל עוד האדם מחליט להישאר במשחק, ייתכן שכעס עדיין יעלה. אחת הדרכים להתמודד היא לקבל את זה שבחיים קיימים גם רגעי כעס. אפשר להזכיר לעצמך ש"זה המחיר של הרצון". אם אתה לא רוצה לשלם את המחיר בכלל - הדרך היחידה היא לצאת לגמרי מהמשחק. אבל אם מוכנים להמשיך לחוות עליות ומורדות, אז ממשיכים לחיות עם ידיעה שלפעמים יהיה כעס ולפעמים לא.

איך בוחרים אם להמשיך לכעוס או לוותר?

שאלה: אז מה בעצם ההחלטה שעליי לקבל אם אני רוצה להתקדם?

תשובה:
  • לשאול את עצמך האם אתה מוכן לוותר על כל ההנאות והתקוות תמורת שחרור מלא מהכעס. אם כן - אפשר לשחרר את הכעס לגמרי, אבל יחד איתו משחררים כל רצון נפרד.
  • אם אינך מוכן לוותר על החלקים הטובים ברצונות שלך, אז תקבל גם את הכעס כחלק מהחבילה. אפשר לנסות להקטין את עוצמת הכעס על ידי בחינה מחודשת של המחשבות, על ידי היצמדות יותר גדולה לאמת, או על ידי הבנה שהפגיעה אינה מחייבת אותך להגיב רגשית בלהט.
בכל מקרה, ההבנה המרכזית היא שכל עוד האדם רוצה לשמור משהו לעצמו וליהנות מהמשחק, הוא ישלם לעיתים במחיר הכעס.

האם בכל זאת יש תועלת בכעס?

שאלה: מה הרווח שמקבלים מהכעס למרות שהוא גורם לסבל?

תשובה: הכעס מאשר לאדם להרגיש שהוא קיים ושיש לו דעה ורצון. ברגע שיש רצון, מתפתח חיכוך עם המציאות. החיכוך הזה גם יוצר כעס ברגע של פגיעה, אבל הוא גם מה שמניע את האדם לפעול, לשנות, להשיג, ליצור ולהתלהב. לכן יש בכעס חצי תועלת וחצי נזק - הוא מזכיר לנו שאנחנו חיים, אבל הוא גם עלול להכאיב.

מה הדבר הכי חשוב לזכור בנוגע לכעס?

שאלה: אם אני מסכם את הנושא, מה הכי חשוב לזכור?

תשובה:
  1. זכור שאתה בוחר כמה לכעוס וכמה לא. גם אם זה מרגיש אוטומטי, יש בתוכך קבלת החלטות: עד כמה לקחת את הפגיעה ברצינות, עד כמה להגיב, ועד כמה לוותר.
  2. הבנה עמוקה שהכעס נובע מהזדהות עם רצון ספציפי. בלי הרצון הזה, לא היה כעס בכלל.
  3. כדי להפסיק לכעוס במאה אחוז, אתה צריך לוותר על כל הרצונות האחרים שמביאים לך גם תחושת סיפוק והנאה. לא כולם מוכנים לזה.
  4. אם אתה עדיין לא מוכן לוותר על הכל, למד לחיות עם קצת כעס ודאג למצוא איזון שלא יגרום סבל גדול מדי.
ש: אם אני כועס נגיד על מישהו ואני רוצה להפסיק לכעוס עליו.

אליעד: אוקי אתה כועס עליו מבחירה או בלי בחירה שלך?

ש: עם בחירה שלי.

אליעד: אז תבחר לא לכעוס עליו.

ש: אבל אני עדיין כועס עליו.

אליעד: ואתה באמת לא רוצה לכעוס עליו?

ש: כן.

אליעד: אז למה אתה כועס עליו?

ש: כי הוא פגע בי.

אליעד: כי הוא פגע בך?

ש: כן.

אליעד: ואתה רוצה לכעוס עליו?

ש: כנראה שכן.

אליעד: אז לא הבנתי אתה רוצה לכעוס עליו או לא רוצה לכעוס עליו?

ש: אני רוצה לכעוס עליו.

אליעד: אז הנה אתה כועס עליו אז מה הבעיה?

ש: אני רוצה להפסיק לכעוס עליו.

אליעד: למה שתרצה להפסיק לכעוס עליו אבל הוא פגע בך, מה אתה לא רוצה לכעוס על מישהו שפגע בך?

ש: אני רוצה להפסיק לכעוס עליו.

אליעד: אתה רוצה להפסיק לכעוס עליו כי אתה אומר "אני רוצה לכעוס אבל להפסיק" אז אתה רוצה לכעוס ולהפסיק או לא לכעוס מלכתחילה מה אתה רוצה?

ש: לא לכעוס.

אליעד: מלכתחילה למרות שהוא פגע בך?

ש: כן.

אליעד: אוקי אז למה אתה כועס עליו?

ש: כי הוא פגע בי.

אליעד: אבל אז מה אם הוא פגע בך, זה שהוא פגע בך אתה חייב לכעוס עליו, מה התשובה נו מי יודע מה התשובה, מה האמת מה קורה פה מה עובר לו במוח?

ש: שהוא לא רוצה לא נעים לו בתחושה הזאת של הכעס, הוא רוצה לכעוס אבל לא נעים לו הוא לא רוצה את זה.

אליעד: אז הוא רוצה או לא רוצה?

ש: כן הוא רוצה לכעוס אבל הוא לא רוצה להרגיש את הכעס.

אליעד: אתה רוצה לכעוס אבל לא רוצה להרגיש את הכעס זה הרעיון?

ש: זה מחויב שהוא.

אליעד: שמה?

ש: שאם פוגעים בך צריך לכעוס.

אליעד: בעיניו אז מה הסיפור?

ש: אני רוצה להפסיק לכעוס.

אליעד: למה, תראה למה אתה רוצה לכעוס הבנו קודם ולמה אתה רוצה לא לכעוס?

ש: כי זה מפריע לי בחיים.

אליעד: ואם הייתה דרך לכעוס בלי שזה מפריע לך, טוב אתה רוצה את התשובה?

ש: כן.

אליעד: התשובה פשוטה כל דבר, כן מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני חושב.

אליעד: תסתכל לפה.

ש: אני חושב שמניסיון שלי אני מכיר גם את העניין.

אליעד: יש לך ניסיון בנושאים האלה איך לכעוס איך לא לכעוס?

ש: אני חושב שזה המדמה הרע אם אני לא טועה ככה רבי נחמן קרא לזה ואני חושב שאני יכול לנסות לתת לו פתרון אפשר?

אליעד: יש פה בעיה אבל בלתת לו פתרון כי הוא עוד לא יודע מה הוא רוצה בכלל, לא הוא עוד לא החליט מה הוא רוצה הוא עוד לא החליט אם הוא רוצה לכעוס או לא רוצה לכעוס, תיתן לו פתרון למה לאיך לכעוס בלי לסבול או איך לא לכעוס.

ש: אז אולי לא פתרון אולי התחלה של פתרון.

אליעד: רגע פתרון למה, מה הוא רוצה הבנת מה הוא רוצה בכלל, מה הוא רוצה הוא אומר "אני בוחר לכעוס אבל אני לא רוצה לכעוס", נו מה תיתן לו פתרון איך לכעוס או איך לא לכעוס?

ש: אני לא חושב שהבעיה היא בכעס.

אליעד: אז מה אתה מציע?

ש: בשביל ההתחלה זה לקחת את המקרה הזה ולהבין שזה היה באותו רגע לבודד את המקרה הזה.

אליעד: כן אבל אם זה היה כל כך פשטני הוא היה עושה את זה ממזמן אתה חושב שהוא לא מכיר את התאוריה הזאת להתחיל להסתכל באופן יחסי, הוא גם מכיר את התיאוריות האלה הוא מכיר את כל התיאוריות, נכון שאתה מכיר את התיאוריות?

ש: כן.

אליעד: הוא מכיר את התיאוריות.

ש: אז להיצמד לאמת.

אליעד: הוא גם את התיאוריה הזאת מכיר, טוב.

ש: הוא רוצה להרגיש טוב בשורה התחתונה.

אליעד: הוא יודע גם את זה נו ואיך זה קידם אותו. תקשיב אדוני אתה מקשיב, יש חיים עכשיו יש שתי אפשרויות או שאתה רוצה שלמות או שאתה לא רוצה שלמות אם אתה רוצה שלמות תיצמד לאמת עד הסוף קיבלת שלמות.

ש: לאיזה אמת להיצמד?

אליעד: כל דבר שאתה חושב תשאל את עצמך האם אני בטוח שזה נכון או לא, אם אתה תעשה את זה ההיגיון אומר שאתה לא תדע כלום ואז לא יהיה חסר לך שום דבר. אוקי בהנחה שאתה מפחד לעשות את זה או לא רוצה לעשות את זה קשה לך לעשות את זה מה שזה לא יהיה אתה תקוע במצב של חוסר שלמות, חוסר שלמות פירושו שיהיו לך מטרות שהן לא יהיו כרצונך לא תמיד יהיו כרצונך ואז אתה לפעמים תצטרך לכעוס ויש לזה מחיר גם לכעס זה המחיר, כל דבר יש לו יתרון וחיסרון לוותר יש לזה חיסרון ולכעוס יש לזה חיסרון וזה הסיפור.

זה המשחק המשחק אומר שלפעמים אתה כועס לפעמים את מרוצה זה המשחק, עכשיו אתה לא רוצה לכעוס בכלל אתה צריך לצאת מהמשחק הוא גם רוצה לכעוס וגם רוצה לא לכעוס זה כל הסיפור כולו בסופו של דבר אתה רוצה לכעוס באופן יחסי כי מה האמת שיכולת גם לכעוס יותר אבל לא כעסת יותר, למה כעסת כמה שכעסת ולא יותר למה לא יותר, לא אבל כעסת יכולת לכעוס עוד יותר נכון הרי לא דווח עליך שרצחת את הבן אדם נכון או שעוד לא שהחבאת את הגופה.

ש: אם היה לי נשק.

אליעד: אם היית רוצה זה היה בלי נשק היית מוצא גם את הנשק, עכשיו מה שאני בא להגיד זה שלא כעסת כעסת, כעסת אתה יודע באופן יחסי יכל להיות יותר גרוע נכון, יפה אז מה שאני אומר שאתה בסופו של דבר כועס כפי כמה שאתה רוצה לכעוס עכשיו אלא מה שאם אתה תוותר כל הזמן כשכועסים לך ולא תכעס אתה תצא מהמשחק המשחק קיים בזכות זה שאתה כועס, אתה קיים בזכות זה שאתה כועס אם אתה תפסיק לכעוס על אנשים מה יהיה השלב הבא אתה גם תפסיק לכעוס על המציאות אתה תפסיק לכעוס על זה שאתה רעב ואתה תפסיק לכעוס על זה שאתה צמא, תפסיק לכעוס על זה שכואב לך תפסיק לכעוס על זה שאתה אין לך כסף ולא תעשה כלום ותמות. אם לא תכעס בכלל לא תהיה קיים אתה קיים בזכות זה שאתה כועס אלא מה שיש לזה גם מחיר יש דברים טובים שיוצא לך מזה שאתה כועס בגלל שאתה מזדהה עם הרצונות שלך ויש דברים רעים זה המשחק. אתה הבנת אותי כן מה הבנת אתה?

ש: אני בעצם נהנה לכעוס.

אליעד: לא אתה גם נהנה לכעוס אתה נהנה בצורה עקיפה, ממה נובע הכעס מהזדהות עם רצונות בסדר מהזדהות עם מחשבות הזדהות עם אפשריים שהפכו למחויבים. אם לא תזדהה עם שום מחשבה שום רצון שום תחושה נגמר המשחק לטוב ולרע, האם זה יותר טוב שיגמר המשחק זאת גם שאלה אבל יש לך בחירה, בחירה אחת אומרת לכל פעם כשאתה כועס להגיד "נכון זה המשחק אני כועס בזכות זה אני אם אחר כך יהיה כרצוני יהיה לי טוב" בזכות זה אני מרגיש שאני קיים בזכות זה אני קיים" וכו'.

אתה לא רוצה לכעוס אל תכעס אתה יכול להיצמד לאמת לראות דברים כסובייקטיביים אם תרצה תוכל גם לעשות, מה המחיר של זה אם אתה לא תכעס בכלל אתה לא תהיה קיים, מה זה לא תכעס בכלל שלא תהיה לך שום התנגדות רצון למציאות שלא יהיה שום דבר במציאות שאתה לא תרצה אותו שמבחינתך אתה תהיה כמו כלום כמו "שכלום" לא מפריע למציאות בכלום מה שקורה קורה יעבור לידך ויכנס בך אתה לא תזוז "לא כועס" שום כעס אין לך אפילו טיפה של כעס. מי נגיד לדוגמה כשרכב בא להיכנס בו לא זז נגיד קיר זז נכון, לא קיר זז או לא זז הוא גם זז עובדה כשהרכב נכנס בו הוא זז נכון האוויר גם זז, שים לב כל פעם כשאתה נוסע האוויר זז לצדדים, מי לא זז בכלל כשהרכב נכנס בו "כלום" בדיוק כלום. הבנת?

ש: כן.

אליעד: אז יפה, אז אתה רוצה להיות כלום לא לכעוס בכלל?

ש: כן.

אליעד: אוקי כמה אתה רוצה את זה מאחד עד מאה?

ש: שמונים.

אליעד: שמונים יפה, אז אתה כרגע בדרגה שמונים "כלום" כתרצה את זה בעוד עשרים אחוז גם תשיג את המאה אחוז, אתה בדיוק מה שאתה רוצה. תגיד לי את האמת כשמישהו מכעיס אותך זה עושה לך רע, מישהו פוגע בך זה עושה לך רע?

ש: גם רע וגם טוב.

אליעד: לא, כשהוא פוגע בך אנשים רק פוגעים בך?

ש: לא.

אליעד: יש מצבים גם כשאתה שמח?

ש: כן.

אליעד: יפה אז זה המחיר, מה רצית בחינם רצית ליהנות בחינם בלי לשלם זה מה שתכננת.

ש: סתם שאלה האם כל עוד אני נהנה מהמשחק האם אני יכול לצאת ממנו?

אליעד: לא, אם אתה יכול אתה יכול לצאת ממנו כל מה שאתה רוצה ליהנות ממנו אתה לא יכול לצאת ממנו.

ש: איך?

אליעד: תקשיב אם אתה נהנה מהמשחק אתה עדיין יכול לצאת ממנו, אם אתה רוצה ליהנות ממנו אתה לא יכול לצאת ממנו יש ברבי נחמן משפט שאומר, תקשיב יש ברבי נחמן משפט שאומר רבי נחמן קודם לך אוקי.

ש: מה רבי נחמן?

אליעד: רבי נחמן קודם לך, סתם תקשיב רגע יש ברבי נחמן משפט שאומר שיש איזה סיפור שהיו איזה קבוצה שניסו להשתחרר מאיזה משהו והם לא הצליחו ואז אחד שאל את השני אמר לו "תגיד ואולי לקחת מהם איזה משהו ולכן אתה לא מצליח להשתחרר מהם" ואז מה שרבי נחמן מסביר בנמשל שהוא אומר שיש בן אדם שעושה צומות ותעניות ומתאמץ ומה שזה לא יהיה והוא אומר "למרות שאני מתאמץ אני לא מצליח" ואז הצדיק אומר לו "אולי יש לך אפילו כחוט השערה אולי אתה כמו בן אדם נגיד שנקרא טובל ושרץ בידו" הוא הולך לטבול אבל הוא טובל הוא מחזיק בכיס את השרץ אז הוא אומר טבלתי אבל אתה עם השרץ. זאת אומרת כל זמן שיש לך אינטרס סמוי אז אתה לא מצליח אתה מצד אחד נלחם במערכת מצד שני אתה ניזון ממנה, אתה לא באמת רוצה לחסל אותה זה כמו רוב הבעיות.

ש: אבל אפשר ליהנות מהם זאת הכוונה.

אליעד: תהנה אז אין שאלה.

ש: אז איך אפשר לצאת מהמשחק כל עוד אני עדיין נהנה מהמשחק?

אליעד: עוד פעם אתה רוצה ליהנות ממנו או לא, כל מה שאתה צריך לעשות כדי לצאת מהמשחק זה לרצות לצאת ממנו, לצאת ממנו זה אומר אין טוב ואין רע אבל גם אין טוב יותר כל הדברים הטובים אתה צריך לוותר עליהם לא רק כל הדברים הטובים שיש לך עכשיו גם כל הדברים הטובים שאי פעם יהיו לך כל החלומות אתה צריך לוותר עליהם, כל החלומות כל הפנטזיות למחוק ולא רק זה גם כל הזיכרונות הטובים למחוק הכל. אתה מוכן לוותר על כל הזיכרונות הטובים ועל כל הפנטזיות שיש לך את הכל למחוק שאף פעם לא יקרה לך שום דבר מזה?

ש: לא.

אליעד: יפה אז אתה חייב להישאר לחכות לרכבת, אם תגיד "אני מוכן לוותר על הרכבת גם אם היא תבוא אני לא רוצה לעלות" אתה יכול ללכת הביתה, כל זמן שאתה אומר "אולי בעוד שנייה תבוא רכבת" צריך להמשיך לחכות. מה הייתה התשובה מה הבנת שהייתה התשובה לשאלה שלך?

ש: מה הייתה התשובה?

אליעד: מה בעצם עניתי מה המהות של התשובה?

ש: שאם בכל מקרה אני כועס כל עוד יש חיים יש כעס.

אליעד: חיים רצונות כעס.

ש: כן ואי אפשר כל עוד משחקים את המשחק אי אפשר לא לכעוס וכל רצון הוא כעס ואם אני רוצה לא לכעוס בכלל אני צריך לצאת מהמשחק.

אליעד: את זה הבנו?
יתרון או חיסרון שאלה יתרון וחיסרון מחויבים רגש להרגיש מחויב עצבים הדברים הטובים להגיע מה הכי חשוב לטפל בכעס איך לא לכעוס איך להתמודד איך להתמודד עם כעס איך לטפל איך לטפל בכעס איך לטפל בכעסים איך לכעוס איך לכעוס פחות התמודדות התמודדות עם כעס התמודדות עם כעסים טיפול טיפולים כעס כעס ועצבים כעסים לא לכעוס להתמודד להתמודד עם כעס להתמודד עם כעסים לטפל לטפל בכעס לטפל בכעסים לכעוס לכעוס פחות למה כן לכעוס למה לא לכעוס למה צריך לכעוס מטופל מטופלים מטפל מתי כן לכעוס עצבים עצבנות צריך לכעוס
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... לטפל - הכל כולל הכל על טיפול לטפל - רשימת כל הנושאים טיפול לטפל טיפול cbt טיפול nlp טיפול ocd טיפול אחרי בגידה טיפול אישי ... שכלי טיפול תרופתי טיפול תרופתי ב ocd טיפול תרופתי בדיכאון טיפול תרופתי בחרדה טיפול תרופתי בחרדות טיפול תרופתי נגד חרדה טיפול תת הכרתי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באדם סכיזופרן לטפל באובדנות לטפל באוסידי לטפל באחרים לטפל באנורקסית לטפל באנשים לטפל באנשים בלי להיות מושפע לטפל באפשרות לטפל באפשרות שהבעיה תחזור לטפל באשפוז לטפל באשפוז בגלל דיכאון עמוק לטפל בבעיה לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות לטפל בבעיות ההתנהגות לטפל בבעיות התנהגות לטפל בבעיות מהשורש לטפל בבעיות נפשיות לטפל בבעיית התנהגות לטפל בגמגום לטפל בדחף לטפל בדיכאון לטפל בדיכאון כרוני לטפל בדיכאון קליני כרוני לטפל בדיסלקציה
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
... פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון איך אפשר לטפל באדם שסובל מפרנויות ומחשבות שווא? כאשר מישהו סובל מפרנויות, פחדים, דמיונות שווא, או אפילו סכיזופרניה פרנואידית, המטרה הראשונית והמרכזית בטיפול ... שלו במחשבות השווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדרך לטפל בפרנויות ובדמיונות שווא היא בראש ובראשונה לגרום לאדם להטיל ספק במחשבותיו, להבדיל בין עובדות לפרשנויות, להתרגל לחשיבה ישרה ונקייה, ולמצוא דרכים לגיטימיות לקבל את תחושת החשיבות שהוא מחפש. איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך להטיל ספק בפרנויות? טיפול במחשבות שווא איך להתמודד עם פרנויות? איך להבדיל בין עובדות לפרשנויות? למה אנשים סובלים ...
טיפול בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות?
טיפול בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות?
... בשמיעת קולות בראש, איך לטפל בשמיעת קולות? אני שומע קולות מה לעשות, איך לטפל במישהו ששומע קולות? איך לטפל בסכיזופרניה? איך לטפל במחשבות שווא? איך לטפל בהפרעות נפשיות קשות ללא כדורים וללא תרופות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בלי תרופות? אנשים רבים מתמודדים עם תופעה של שמיעת קולות בראש. אליעד כהן מציג ... להפסיק לשמוע קולות פנימיים? שמיעת קולות היא מחשבה או מציאות? איך להבדיל בין קולות למחשבות? איך לטפל בסכיזופרניה ללא כדורים? שמיעת קולות בחלום? סוגים של שמיעת קולות, לשמוע קולות לא דרך החושים, חמשת החושים, חוש המישוש, חוש השמיעה, עולם החלומות, לשמוע ...
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
הדחקה, איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה
... איך לטפל בבעיה מודחקת למרות שהיא מודחקת? טיפול בהדחקה בתת מודע, איך לטפל בהדחקה בלי הצפה? איך לטפל בהדחקה בלי להפסיק להדחיק? איך לטפל בבעיה רגשית מודחקת בלי חשיפה שלה? איך לפתור בעיות מודחקות? טיפול בהדחקה חזקה איך לטפל בבעיה מודחקת בלי לחשוף אותה ישירות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל בבעיות רגשיות מודחקות, גם ללא צורך להציף או לחשוף אותן באופן ישיר. בתחילת דבריו, הוא מבהיר את המושג הדחקה: מצב שבו אדם ... לפתור אותה? אליעד מציג את השאלה האם אדם חייב להציף או לחשוף את הבעיה כדי לטפל בה? התשובה המפתיעה שהוא נותן היא - לא. לדבריו, ניתן לטפל בכל בעיה רגשית, כולל טראומות וחרדות עמוקות, ללא חשיפה ישירה של הבעיה עצמה. במקום לחשוף אותה, הוא מציע לטפל בבעיה באופן עקיף, בעזרת פיתוח החשיבה והיכולת הנפשית הכללית של האדם. מהו טיפול עקיף בבעיה מודחקת וכיצד זה עובד? הפתרון ... בצורה מעמיקה, כך באופן אוטומטי הבעיות המודחקות יפתרו מעצמן. כיצד ניתן לטפל באופן נקודתי בבעיה ספציפית? בנוסף לפיתוח כללי של השכל, אליעד מציע פתרונות נקודתיים לסוגים ספציפיים של בעיות מודחקות. ... לפתרון מלא של הבעיה. הוא מזמין את מי שמעוניין ללמוד כיצד לפתח את השכל או לטפל בנושאים ספציפיים לבדוק באתר שלו, ולחפש מושגים כמו הדחקה, טיפול עקיף, פיתוח חשיבה או טיפול בטראומות מודחקות. איך לטפל בבעיה מודחקת בלי להציף? טיפול עקיף בהדחקה פיתוח השכל לטיפול בהדחקה טיפול בטראומה בלי חשיפה ישירה איך לפתור בעיות רגשיות מודחקות? איך להרגיש טוב לבד? איך לטפל בטראומה מודחקת? איך לטפל בבעיה מודחקת כשהיא מודחקת? איך לא לפחד לחשוף בעיה מודחקת? איך נוצרת הדחקה? איך לפתח את השכל מטפל בהדחקה? איך לטפל בהדחקה באופן ישיר? איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? שיטות לטיפול בהדחקה מודחקת, טיפול בהדחקה בלי להפסיק להדחיק, טיפול בהדחקה תוך כדי הדחקה, טיפול ...
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
... מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה האם אפשר לטפל בכל מטופל שמתנגד לטיפול? אליעד כהן מסביר לעומק ... לא אצל הילד, אלא בהורים וביכולת שלהם להביא את הילד למרחב הטיפולי. האם אפשר לטפל באדם שמתנגד לטיפול באופן מוחלט? אליעד כהן מדגיש בצורה חד - משמעית שאפשר לטפל בכל אדם, אפילו במקרים הקשים ביותר שבהם המטופל ... קשר רגשי ואמון בטיפול. לאחר שהמטופל יחוש בטוח עם המטפל, ניתן יהיה להתחיל לטפל בבעיות העמוקות יותר שהביאו אותו לטיפול ... מראש, ולהימנע מקבלת מקרים שיגרמו לו לתחושת תסכול. אליעד כהן מדגיש שאין חובה לטפל בכל מקרה. מטפל יכול להחליט מראש שהוא לא מקבל ... שלא הסכים לתקן טלפונים. באותו אופן, המטפל לא צריך להרגיש אשמה אם אינו מסוגל לטפל במקרה מסוים. אם המטפל לא מעוניין או לא יכול לטפל במשהו ספציפי, עליו להיות כנה מראש לגבי המגבלות ... מציע, וכך להימנע מראש ממצבים שיגרמו לתסכול או לתחושת כישלון בטיפול. איך לטפל בילד שמתנגד לטיפול? הדרכת הורים בטיפול רגשי האם אפשר לטפל בכל מטופל? איך לזהות מראש התנגדות לטיפול? ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
2 שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית?
... שיטות לטיפול בטראומה, זיכרון טראומטי, האם חייבים לטפל בשורש הטראומה? האם חייבים לחזור לזיכרון הטראומטי כדי לטפל בטראומה שנוצרה ממנו? האם אפשרי לטפל בטראומה בלי לחזור לעבר? מהי חרדה טראומטית? האם חייבים לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה? אליעד כהן מסביר שטראומה נוצרת כאשר אדם נמנע מלבצע פעולה כלשהי בהווה מפני שהיא מזכירה לו חוויה שלילית קשה מהעבר. למשל, אדם שפוחד ... עם אנשים כי בילדותו צחקו עליו בבית הספר, וכעת כל סיטואציה דומה מעוררת אצלו פחד וחרדה טראומטית. יש שתי דרכים עיקריות לטפל בטראומה: הדרך הראשונה - לגרום לאדם שלא להיזכר כלל בזיכרון הטראומטי. הדרך השנייה - לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון עולה, האדם לא ירגיש רע ולא יחווה חרדה. כיצד מחליטים האם לטפל בעבר או בהווה? כדי להחליט האם יש צורך לחזור לעבר ולטפל בשורש הטראומה או שאפשר לפתור את הבעיה מבלי להתעסק ישירות בזיכרון, אליעד מסביר שיש לבחון את מידת הדמיון בין הסיטואציה בהווה לבין האירוע ... אדם מפחד ממבחן בגלל כישלון בעבר באותו סוג של מבחן, לא ניתן להתעלם מהעבר אלא חייבים להתמקד בו, לחזור אל החוויה הקודמת ולטפל ישירות בזיכרון הטראומטי. כאשר הסיטואציה בהווה אינה דומה או קשורה באופן ישיר לעבר, אין חובה לעסוק בזיכרון עצמו. במקרים כאלה ניתן לפתור את ... מישהו פוחד להיכשל במבחן כי נכשל בעבר, הוא יצטרך לחזור אל הזיכרון של אותו כישלון קודם, להרגיש שוב את הרגשות השליליים, לטפל בהם ולשחרר אותם, עד שיגיע להשלמה מלאה עם האפשרות שיכשל שוב, ורק אז יוכל להשתחרר מהטראומה. איך מתמודדים עם טראומה כשההווה אינו דומה לעבר? ... ובכל פעם שהזיכרון יעלה הוא לא יעורר תחושה שלילית כי האדם יבין שאין לו שום קשר למצב הנוכחי. האם תמיד חובה לחזור לטפל בשורש הטראומה? לפי אליעד כהן, לא תמיד חייבים לחזור לטפל בשורש הטראומה. יש מקרים שבהם מספיק להבין את ההבדל בין העבר להווה כדי להשתחרר מהפחד. כאשר אין קשר מחייב בין מה שקרה לבין מה שקורה בהווה, ... להסביר לאדם שאין קשר ביניהם וכך לשחרר אותו מהזיכרון הטראומטי. עם זאת, כאשר יש קשר הדוק וברור, יש חובה אמיתית לחזור לטפל בעבר, בזיכרון הטראומטי, בצורה עמוקה ומקיפה, עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון אינו משפיע לרעה על האדם יותר. מהי חרדה טראומטית וכיצד היא משפיעה על ... את הבעיה מבלי לחזור לעבר. הסיבה לפחד היא תחושת הקשר בין העבר להווה: פחד מהחזרה על חוויות טראומטיות. יש שתי דרכים לטפל בזה: 1. לגרום לכך שהזיכרון לא יופיע כלל. 2. לגרום לכך שגם כאשר הזיכרון מופיע, לא תהיה תחושת רע. האם יש צורך לחזור לעבר כדי לטפל בטראומה? ההחלטה אם יש צורך לחזור לעבר תלויה בדמיון שבין הסיטואציה בהווה לסיטואציה מהעבר. אם ההווה דומה מאוד לעבר, יש צורך לחזור לטיפול ... לחזור לעבר ולשוחח על החוויה המפחידה כדי לשחרר את הרגשות השליליים. אם ההווה לא דומה לעבר, אז אין צורך לחזור לעבר, ויש לטפל בהבנת חוסר הדמיון. לדוגמה, אדם שמפחד לדבר עם אנשים בגלל חוויות צחוק בבית הספר, אם ההווה שונה (כמו סיטואציות של שיחות עם מבוגרים), אין צורך לחזור לעבר. מה קורה כשאין קשר בין העבר להווה? אם אנחנו סבורים שאין קשר בין חוויות העבר להווה, יש לטפל בהווה ולשדר לאדם שאין קשר בין הסיטואציות. במצב כזה, יש להסביר לו שהסיטואציה הנוכחית אינה דומה לעבר. לאחר מכן, במקרים כאלה, יוכל האדם ... עם רגשותיו השליליים עד שיגיע למצב שבו הוא יוכל לומר שמה שקרה בעבר יכול להתרחש שוב מבלי שזה יפגע בו. האם תמיד חייבים לטפל בשורש הטראומה? לא תמיד חייבים לחזור לעבר. במקרים בהם אין קשר ישיר בין העבר להווה, לא חייבים לעסוק בטראומה עצמה, אלא להבין את הקשר בין מה ... נזכר במשהו מהעבר למה אתה לא מדבר עם אנשים כי זה מזכיר לך את זה שבבית הספר צחקו עליך, האם לשם כך חייבים לחזור לעבר ולטפל בו או לא התשובה היא כזאת תלוי בסוג הטראומה ואני אסביר בדיוק נוסחה מדויקת במאה אחוז מה זאת טראומה טראומה זה אומר אני מפחד לעשות כרגע משהו כי ... הספר צחקו עלי אז אתה גם זה מזכיר לך את זה וגם כשאתה נזכר בזה זה עושה לך רע. לכן תפיסתית כשיש טראומה יש שתי דרכים לטפל בה או לגרום לכך שזה לא יזכיר לך את העבר או לגרום לכך שכשזה יזכיר לך את העבר לא יהיה לך רע ואלו שני דברים שונים כשבן אדם יש לו טראומה אפשרות אחת אפשר לטפל בזיכרון לגרום לכך שפשוט לא תיזכר במה שקרה אפשרות שנייה לגרום לכך שגם כשתיזכר לא יהיה לך רע, עכשיו איך מחליטים מה הטיפול הנכון אז זה עובד ... אותו דבר אז אתה לא יכול להגיד לו אין קשר אתה לא אמור להיזכר אז מה שאנחנו נצטרך לעשות אנחנו נהייה חייבים לחזור לעבר ולטפל בעבר, מה זאת אומרת אם מישהו רוצה לעשות מבחן והוא מפחד למה אתה מפחד כי אני בטראומה מהמבחן הקודם שנכשלתי והיה אסון בהנחה שזה באמת דומה שבאמת ... ואז הוא יספר מה קרה בעבר ואז אנחנו צריכים לגרום לזה שהוא ירגיש רע כשהוא יספר מה קרה בעבר ושהוא ירגיש רע ממה שקרה ולטפל ברע הזה עד שהוא לא ירגיש רע ממה שקרה בעבר ועד שהוא יגיד מבחינתי שמה שקרה בעבר שיקרה שוב. וכשהוא יגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב אז ... ככה וככה בא נגיד שזה יקרה לך שוב אז מה זה כל הסיפור. ש: לפעמים זאת סכנת חיים. אליעד: את הבנת מה אמרתי ולכן האם חייבים לטפל בסיבה המקורית שממנה נוצרה החרדה שממנה נוצרה הטראומה האם חייבים תשובה אם זה דומה למה שקורה כיום אז חייבים חייבים באמת לחזור לעבר וחייבים למצוא מה קרה וכמובן שלא חייבים לחזור למקרה הספציפי אבל חייבים לטפל ספציפית למה שקרה בעבר עד שתגיע למצב שאתה תגיד מבחינתי מה שקרה בעבר שיקרה שוב ואם לא לא תוכל להתקדם ולעומת זאת אם מה שקרה בעבר לא דומה למה שקורה היום וההשלכה שאתה עושה מעבר על היום היא לא מחויבת אז לא מחויב לטפל בעבר אתה רק צריך להבין שזה לא דומה ומה האמת שמהצד שזה דומה אתה צריך לטפל בעבר ומהצד שזה לא דומה אתה רק צריך להבין שזה לא דומה, בקיצור לא תמיד חייבים להבין את שורש הבעיה ולטפל בה לפעמים אפשר להבין רק את הקשר בין מה שקרה להווה ולפעמים באמת חייבים לטפל בהווה זאת האמת. ש: בעבר. אליעד: בעבר, איך תסביר לי מה אתה זוכר שקרה בעבר ובוא נחזור לעבר תגיד לי מה אתה מרגיש אני מרגיש מושפל מרגיש זה למה ...
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
2 שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד?
... שיטות לטפל בפחד, סיכוי וסיכון, 2 שיטות לטפל בחרדה, הקטנת הסיכוי, הקטנת הסיכון, האם להקטין את הסיכוי? האם להקטין את הסיכוי? האם להטיל ספק בסיכון? האם להטיל ספק בסיכוי? מה הדרך הכי טובה לטפל בחרדה? מה הדרך הכי טובה לטפל בפחד? מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ובפחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד, והשאלה העולה היא איזו שיטה עדיפה. שתי השיטות מתמקדות בהיבטים שונים של ... בסיכון שיטות לטיפול בחרדה שיטות לטיפול בפחדים מהן שתי השיטות לטפל בחרדה ופחד? ישנן שתי דרכים עיקריות לטפל בחרדה ובפחד: דרך אחת מתמקדת בטיפול בסיכוי והדרך השנייה בטיפול בסיכון. השאלה היא, איזו ... מאוד, ניתן לשלול את הפחד, אם הסיכון גבוה, צריך לשקול איך לטפל בו ולהתמודד איתו. מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם פחד במעלית? אם מישהו מפחד שהמעלית ... לעזור, אך לפעמים עדיף להדליק את האור כדי להימנע מהפחד. איך לטפל בחרדה ממקום עבודה? אם אדם מפחד שיפטרו אותו, יש לבדוק את הסיכוי לכך ולהבין מה הסיכון. ...
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
... לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה? מהן שתי המחשבות המרכזיות שיוצרות חרדה? כל חרדה שאדם חווה בנויה ... השלילי אכן יקרה. למשל, אדם המפחד שיפטרו אותו מהעבודה יבחן האם פיטורים באמת כל כך גרועים כפי שהוא מדמיין. מה המשמעות של לטפל בסיכוי בלבד ומהם יתרונותיו וחסרונותיו? כאשר מטפלים רק בסיכוי, היתרון ... דרכים, אפשר להרגיעו שהסיכוי נמוך, אבל עדיין נותרת האפשרות, גם אם קטנה, שהוא יישאר מוטרד מהמחשבה הזאת. מה המשמעות של לטפל בסיכון בלבד ומה היתרונות והחסרונות של גישה זו? בטיפול בסיכון בלבד, האדם ... בעבודתו עד שיפוטר באמת. מהי הגישה האופטימלית לטיפול בחרדה על פי אליעד כהן? אליעד ממליץ לשלב בין שתי הגישות, כלומר, לטפל גם בסיכוי וגם בסיכון. מצד אחד, לבחון את הסיכוי להתרחשות האירוע השלילי, ... איך מטפלים בחרדה? מה ההבדל בין סיכוי לסיכון? מהן השיטות להתמודדות עם פחד? כיצד להפסיק לפחד לגמרי? מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בחרדות? כיצד לבחון פחדים לעומק? מהו שורש הפחד? ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות ... עובד המנגנון של הטיפול בתחושות הרעות באופן כללי? ועוד. ובאופן יותר ספציפי, אתן דוגמה לאיך לטפל בפחד וחרדה, עד שהם נעלמים. כאשר ... אבל אעפכ זוהי דוגמה לדרך חשיבה ולאיזה שאלות ניתן לשאול כדי להבין את תת המודע של הפחד ואיך לטפל בחרדה ובפחד וכולי. ולצורך העניין ... כפחד לדוגמה. אז ראשית כל יש להבין, מה זה בעצם פחד? פחד, זה סוג של תחושה רעה. והדרך להבין ולטפל בפחד, היא בדיוק כמו שמבינים ומטפלים ... שקורה) שמתנגשת בתפישת הרצון העצמי שלך (מה שאתה חושב שאתה רוצה), הרי שיתכן שגם לא תצליח לטפל בתחושה הרעה שלך, ועליך ללמוד למצוא ... הרעה. ואחרי שמצאת את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, עכשיו הדרך לטפל בתחושה הרעה, היא לבדוק, מהי האמת?! ... אולי יש סיבות נוספות אחרות לכך שאני לא רוצה להרגיש לחץ מול קהל? כי צריך לאתר גם אותן ולטפל גם בהן. 3 - למה ומה הסיבה ש - אני ...
טיפול בהתנגדויות לקוח מראש, האם לטפל בהתנגדויות לקוח מראש? תזמון טיפול בהתנגדויות לקוח, איך נכון לטפל בהתנגדויות לקוח? מתי לטפל בהתנגדויות לקוח? איך לא לטפל בהתנגדויות לקוח? שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירה
... בהתנגדויות לקוח מראש, האם לטפל בהתנגדויות לקוח מראש? תזמון טיפול בהתנגדויות לקוח, איך נכון לטפל בהתנגדויות לקוח? מתי לטפל בהתנגדויות לקוח? איך לא לטפל בהתנגדויות לקוח? שיטות לטיפול בהתנגדויות מכירה שאלה: האם כדאי לטפל בהתנגדויות של לקוח מראש, או שכדאי שהוא יעלה אותן ורק אחכ לטפל בהן. תשובה: אם אתה יודע בוודאות שהלקוח יעלה התנגדות מסוימת ואתה יודע בוודאות שאתה ... ולכן אתה לא אמור באופן כללי מראש לטפל בכל ההתנגדויות האפשריות. כי 1 - אתה לא רוצה לגרום ללקוח שלך לחשוב על ההתנגדויות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כעס ועצבים, למה לא לכעוס? למה כן לכעוס? מתי כן לכעוס? למה צריך לכעוס? איך לכעוס פחות? איך להתמודד עם כעס? איך לטפל בכעס? איך לא לכעוס?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לטפל, האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לטפל, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזייה, מאמן אישי לדיאטה, מטפל רוחני בתחום לטפל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2383 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 05:41:15 - wesi1