אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שקר ✔חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר? ✔ למה חשיבה חיובית גורמת לסבל? הרעיון של חשיבה חיובית, כמו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:18חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר?
למה חשיבה חיובית גורמת לסבל?

הרעיון של חשיבה חיובית, כמו "תחשוב טוב יהיה טוב", "תסתכל על חצי הכוס המלאה" ו"הכל לטובה", מוצג כאמצעי להגיע לאושר, אבל בפועל, חשיבה זו יוצרת בדיוק את התוצאה ההפוכה. אליעד כהן מסביר שחשיבה חיובית היא בעצם סבל מתמשך, מאחר שהיא משמרת את הרצון התמידי של האדם להרגיש טוב יותר ואת הפחד להרגיש רע. חשיבה חיובית אינה יכולה לשחרר את האדם מהרצון לשפר את מצבו ומונעת ממנו ליהנות ממה שקיים כבר עכשיו.

למה להסתכל על חצי הכוס המלאה הוא נחמת טיפשים?

הרעיון של לראות רק את "הצד הטוב" במציאות הוא שקר ואשליה. לדוגמה, כאשר אדם חווה בעיה כלשהי, חשיבה חיובית מציעה לו להתעלם מחלק מהמציאות, מה שמוביל להדחקה, ומכאן לסבל מתמשך. בפועל, חצי הכוס הריקה עדיין קיימת. האדם מרגיש שחייו לא שלמים או לא מספקים, אבל מנסה בכוח למצוא משהו חיובי במקום להתמודד באמת עם הרגשות השליליים שלו. זהו ניסיון שקרי שמגביר את התסכול והאכזבה לאורך זמן.

למה אסור להיאבק במחשבות שליליות?

חשיבה חיובית מייצרת מאבק פנימי מתמיד. כל מחשבה שלילית נחשבת לכישלון, מה שגורם לאדם להילחם בעצמו ולנסות להסתיר או לשנות את רגשותיו האמיתיים. למשל, אם לאדם יש חרדה או דיכאון, הגישה החיובית מצפה ממנו להסתיר רגשות אלה, מה שיוצר לחץ נפשי ואומללות. במקום לחוות את הרגשות באופן טבעי ואמיתי, האדם חי בשקר תמידי בניסיון להעמיד פנים שהכל טוב, למרות שהוא לא מרגיש כך באמת.

מדוע "תחשוב טוב יהיה טוב" הוא שקר חסר בסיס?

כאשר האדם אומר לעצמו "יהיה טוב", הוא למעשה ממציא הבטחה שאין לו שום אפשרות לדעת אם תתממש. הוא לא יודע מה יקרה בעתיד, והוא גם לא באמת מבין מה זה ה"טוב" שהוא מייחל לו. במציאות, האדם נשאר ללא כלים אמיתיים להתמודד עם מה שמפריע לו, וחשיבה זו מובילה אותו לתלות בתקוות שווא שמנותקות מהמציאות.

מה הפתרון האמיתי במקום חשיבה חיובית?

הדרך האמיתית לאושר היא חשיבה אמיתית, לא חשיבה חיובית. אליעד מציע שאדם יפסיק להיאבק במחשבות שלו ויתחיל להבין את המציאות כפי שהיא. במקום לשקר לעצמו, על האדם לשאול שאלות אמיתיות כמו "מה אני באמת מרגיש?", "למה אני מרגיש כך?", "מה מניע אותי?". האדם צריך לחקור ולהבין את הכוחות שמניעים את חייו ואת רגשותיו במקום להילחם בהם או להדחיק אותם. רק ההבנה האמיתית של המציאות מובילה לאושר אמיתי שאינו תלוי בדבר.

מה הבעיה עם אמונה דתית וחשיבה חיובית?

אליעד משתמש בדוגמה שבה אנשים דתיים אומרים "תודה לאלוהים" כאשר חלק מהאנשים ניצלו מאסון, אך מתעלמים מכך שאלוהים אפשר לאסון לקרות מלכתחילה. הוא מציג זאת כאבסורד וכשקר של החשיבה החיובית - האמונה שאלוהים הוא טוב ומציל היא חסרת היגיון, כי אם אלוהים היה טוב ויכול לעזור, הוא לא היה מאפשר לאסון להתרחש כלל.

מהי מחלת העשייה ואיך היא יוצרת סבל?

אנשים רבים סובלים מ"מחלת עשייה", אמונה שגויה שהאושר יגיע דרך עשייה בלתי פוסקת. הם חושבים שאם הם יגיעו להצלחה מסוימת, כמו זכייה בלוטו, הם סוף סוף יהיו רגועים. בפועל, גם אלו שמגיעים להצלחה ממשיכים לסבול מלחץ, חרדות וצורך מתמיד לעשות עוד ועוד. דוגמה לכך היא אנשים עשירים, שכמעט לעולם אינם מפסיקים לעבוד או ליצור פרויקטים חדשים, מה שמוכיח שהבעיה האמיתית היא לא בהיעדר כסף או הצלחה אלא בהיעדר יכולת פשוט לקבל את המציאות כמו שהיא.

אילו שאלות האדם חייב לשאול כדי להיות מאושר?

אליעד כהן ממליץ לשאול שאלות פנימיות מהותיות, כמו "למה אני חייב לעשות?", "למה אני לא מסוגל פשוט להיות בשקט?", "מה באמת מניע אותי?". התשובות צריכות להיות מעמיקות ואמיתיות, ולא תשובות שטחיות כמו "ככה נולדתי" או "זה הטבע שלי". הוא קורא לאדם לחקור לעומק את הסיבות הפנימיות ואת המציאות, עד שיגיע להבנה של המנגנון העמוק שמנהל אותו ואת חייו.

איך מגיעים לאושר אמיתי ולא תלוי בדבר?

האושר האמיתי לא מושג באמצעות חשיבה חיובית או שלילית, אלא דרך הבנה אמיתית של המציאות. אליעד מדגיש את הצורך להיות אמיתי ולא לשקר לעצמך. האדם יכול להיות מאושר אפילו בזמן שהוא חווה רגשות כמו עצב או פחד, כל עוד הוא מבין את עצמו ואת המציאות באמת. ברגע שאדם מבין את הסיבות האמיתיות למה שקורה לו ואת עצמו, הוא משוחרר מהמאבקים הפנימיים ומהתלות בתחושות חיוביות או שליליות. זוהי הדרך היחידה והאמיתית להגיע לאושר אמיתי.
השקר של חשיבה חיובית והדרך האמיתית לאושר

חשיבה חיובית היא אחד השקרים הגדולים ביותר בעולם. אנשים מקבלים מסרים לפיהם חשיבה חיובית תעזור להם להיות מאושרים, אבל בפועל, היא דווקא משאירה אותם במצב תמידי של סבל. המטרה האמיתית של כל אדם היא להיות מאושר תמיד, כלומר, להפסיק להרגיש שתמיד יש משהו יותר טוב ולחדול מהפחד להרגיש רע יותר. אולם חשיבה חיובית לא רק שאינה מסייעת בכך, אלא שהיא מגבירה את הסבל ומונעת את האדם מלהגיע לאושר אמיתי.

הבעייתיות בחשיבה חיובית

במבחן המציאות, חשיבה חיובית אינה משחררת את האדם מהרצון להרגיש טוב יותר, והיא גם לא עוזרת לו להפסיק לפחד להרגיש רע יותר. כל הרעיון של "תחשוב חיובי", "תחשוב טוב יהיה טוב", "תסתכל על חצי הכוס המלאה" - כל אלה לא באמת פותרים בעיות, אלא דווקא מחמירים אותן. חשיבה חיובית גורמת לאדם להיות אומלל משום שהיא מבוססת על דואליות - הבחנה בין טוב לרע. היא יוצרת מצב שבו האדם חייב להיאבק עם הצד השלילי, במקום פשוט להבין שהשלילי והחיובי אינם אויבים.

הנזק שבהתעלמות מהמציאות

כאשר מישהו נתקל במצב רע ומנסה להסתכל על "הטוב שבו", הוא בעצם מדחיק את המציאות במקום להתמודד איתה. האדם מורגל לחשוב שעליו לברוח מהשלילי ולמצוא משהו חיובי, אך בכך הוא מונע מעצמו אפשרות אמיתית להיות מאושר. למשל, כל הרגשות - פחד, ביטחון, עצב, שמחה - כולם טבעיים, ואין שום סיבה לחשוב שרק רגשות חיוביים מובילים לאושר. ניתן להיות מאושר גם תוך כדי חוויית רגשות שליליים. אין הכרח תמיד "לחשוב חיובי" כדי להיות שמח.

הלחץ והמאבק הפנימי שנוצר על ידי חשיבה חיובית

כאשר אומרים לאדם "תחשוב חיובי", זה מעביר לו מסר תת - מודע שאסור לו לחשוב שלילי, שהוא לא יכול להרגיש רע, שזה לא טוב להרגיש חוסר שביעות רצון. כך נוצר אצלו מאבק תמידי - כל מחשבה שלילית נחשבת בעיניו ככישלון, וכל רגע שבו הוא לא מצליח לראות את "הטוב" במצב מסוים גורם לו לתסכול נוסף. הוא מתחיל להילחם בעצמו בכל פעם שיש לו מחשבה רעה, לנסות להפוך כל נפילה להצלחה, כל כישלון לניצחון - ובכך הוא לעולם לא באמת חווה את הרגשות שלו באופן טבעי. הוא לא מסוגל פשוט להיות, אלא כל הזמן צריך לתקן, לשנות, לשקר לעצמו.

למה "תחשוב טוב יהיה טוב" הוא שקר?

כאשר האדם אומר לעצמו "יהיה טוב", הוא למעשה אומר לעצמו דבר שאין לו שום דרך להוכיח או לוודא. האם הוא יודע בוודאות שיהיה טוב? לא. בנוסף, הוא אפילו לא יודע מהו אותו "טוב" שהוא מחפש. למה שיהיה טוב? איך יהיה טוב? איזה סוג של טוב הוא רוצה? בכך הוא למעשה שוקע באשליה שאין לה בסיס במציאות. בפועל, אין שום דרך להבטיח שהדברים ישתפרו, ואין ערך לניסיון לשכנע את עצמך בכך ללא ביסוס אמיתי.

הפתרון האמיתי - לחשוב אמיתי

במקום לחשוב חיובי, עדיף לחשוב אמיתי. כלומר, להפסיק להילחם במחשבות שליליות או לנסות להסתיר אותן, אלא להבין את המציאות כפי שהיא. כל ניסיון "לשנות חשיבה" כדי להיות מאושר הוא ניסיון שקרי. במקום זאת, האדם צריך לשאול את עצמו: מה אני באמת מרגיש? למה אני מרגיש ככה? מה מניע אותי? מה הכוח שמניע את הרגשות שלי? רק הבנה אמיתית של המציאות יכולה להביא לשחרור מהתלות ברגשות חיוביים ושליליים.

האבסורד שבדת ובאמונה העיוורת

דתות ואמונות מבוססות במקרים רבים על אותו עיקרון של חשיבה חיובית - הן מטיפות לאדם להסתכל על "הטוב" שבכל דבר, גם כשזה לא באמת טוב. למשל, כאשר קורה אסון ויש ניצולים, אנשים דתיים אומרים "תודה לאלוהים שהיו ניצולים", אבל הם מתעלמים מכך שאם אלוהים היה באמת טוב, הוא בכלל לא היה גורם לאסון לקרות מלכתחילה. חשיבה כזו אינה פותרת בעיות, אלא רק מטעה את האדם וגורמת לו להיות שבוי בנחמות שווא.

נחמת טיפשים - לראות רק חצי מהמציאות

רעיון "חצי הכוס המלאה" הוא למעשה סוג של נחמת טיפשים. במקום להתמודד עם המציאות המלאה, האדם מתמקד רק בחלק אחד שלה ומתעלם מהשאר. בפועל, לא משנה כמה ננסה להסתכל רק על החיובי, החלק הריק של הכוס עדיין קיים. ההדחקה הזו אינה מביאה לאושר אמיתי, אלא יוצרת אשליה שמובילה בסופו של דבר לאכזבה ולסבל.

היציאה ממעגל השקר

כדי להפסיק לסבול, האדם צריך להפסיק להאמין בשקרים ולהתחיל להבין את המציאות כפי שהיא. אין צורך להיאבק במחשבות שליליות, ואין צורך לשכנע את עצמך שהכל טוב. האדם צריך פשוט להבין את עצמו, לשאול את עצמו מה באמת מניע אותו, למה הוא רוצה את מה שהוא רוצה, ולמה הוא לא מסוגל ליהנות מהמציאות כפי שהיא.

מחלת העשייה האובססיבית

רוב האנשים חולים במחלת נפש חמורה - מחלת האמונה בצורך לעשות. אנשים מאמינים שהם חייבים להיות בעשייה כל הזמן. הם אינם מסוגלים פשוט להיות, לנוח, לשבת בלי לעשות דבר. הצורך הבלתי פוסק בעשייה גורם לאנשים לחשוב שאם הם יזכו בלוטו או יגיעו להצלחה מסוימת, הם סוף סוף יוכלו להירגע. אבל בפועל, גם אנשים עשירים ממשיכים לעבוד, ממשיכים להיות מוטרדים וממשיכים לחפש משהו נוסף. הם אינם קולטים שהבעיה האמיתית היא לא בעשייה, אלא באובססיה הפנימית שלהם לעשות.

השאלות האמיתיות

האדם צריך לשאול את עצמו: למה אני תמיד מחפש לעשות? למה אני לא מסוגל לקבל את המציאות כמו שהיא? למה אני לא מסוגל פשוט לשבת ולשתוק? מאיפה נובע הצורך האובססיבי לעשות כל הזמן? השאלות הללו הן הדרך האמיתית להבנת המציאות.

לסיום - הדרך לאושר אמיתי

בסופו של דבר, אין צורך לחשוב חיובי, ואין צורך לחשוב שלילי. הדבר היחיד שצריך לעשות הוא להיות אמיתי. לא לשקר לעצמך, לא לנסות להדחיק את הרגשות שלך, לא להיאבק במציאות - אלא פשוט להבין. הבנה אמיתית של המציאות מביאה לאושר אמיתי, ללא צורך באשליות, בנחמות שווא או במאבקים פנימיים מיותרים.
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על הנושא של חשיבה חיובית, למה אני מדבר על חשיבה חיובית כי יש בעולם שלנו, הרבה שקרים ואחד מהם זה השקר של החשיבה החיובית והסיבה שבעצם אני מדבר על החשיבה החיובית שהיא שקר היא מאוד פשוטה, למה היא שקר משום שהיא לא משיגה לאדם את מה שהוא באמת רוצה להשיג ואני אסביר את העניין בצורה מאוד פשוטה. מה שהאדם מחפש זה להיות מאושר תמיד ומה שחשיבה חיובית מביאה לך זה לסבול תמיד, למה חשיבה חיובית מביאה לך לסבול תמיד כי אושר פירושו להפסיק להרגיש שתמיד יותר טוב להפסיק לפחד להרגיש פחות טוב.

עכשיו חשיבה חיובית אין לה שום דרך בעולם מי שיבדוק את הדבר הזה יראה שחשיבה חיובית בפועל במבחן ותוצאה חשיבה חיובית לא מסוגלת לשחרר את האדם מהרצון להרגיש יותר טוב ולמה וכמובן שהיא גם לא מסוגלת לגרום לאדם להפסיק לפחד להרגיש פחות טוב ולמה עצם החשיבה החיובית מאמללת את האדם עצם הרעיון של תחשוב חיובי תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב שהכל לטובה תסתכל על חצי הכוס מלאה כל השקרים האלה מאמללים את הבן אדם. למה הדברים האלה הם מאמללים לא רק שהם לא עוזרים לבן אדם הם מאמללים אותו כי הרעיון של חשיבה חיובית הוא רעיון של דואליות של נפרדות של טוב ורע.

מה זה חשיבה חיובית זה יש לך מצב של רע תחפש מה טוב בא תנסה להבין למה הדבר הזה, תנסה להסתכל על הצד החיובי שבו תנסה להסתכל על חצי הכוס המלאה אוקי וזה בעצם נקרא הנוסחה להיות אומלל, מי שרוצה להיות אומלל שיחשוב בחשיבה חיובית למה כי חשיבה חיובית היא בעצם מדחיקה את הצד השני של המטבע. מה זאת אומרת האדם יש בתוכו מגוון רחב של רגשות יש לו רגשות של פחד רגשות של ביטחון של עצב של שמחה אבל מצד האמת כל הרגשות הם טובים אתה לא חייב דווקא לחשוב חיובי כדי להיות מאושר אתה יכול לחשוב שלילי וגם להיות מאושר, מה למה חייב דווקא לחשוב חיובי.

עכשיו אם האדם היה מגיע להבנה שבאמת הוא יכול לחשוב שלילי ועדיין להיות מאושר לא הייתה לו שום בעיה כי הוא תמיד היה מאושר, איפה מתחילה הבעיה כאשר אומרים לו תחשוב חיובי הקונספט של "תחשוב חיובי" הקו חשיבה של "תחשוב חיובי" הוא בעצם משדר לו לתת המודע של האדם שזה לא טוב לחשוב שלילי שזה לא טוב להסתכל על חצי הכוס הריקה, שזה לא טוב לחשוב שהחיים רעים זה מה "שהתחשוב חיובי" הזה עושה לבן אדם. עכשיו הרעיון של החשיבה החיובית היא בעצם להכניס את האדם למאבק בא תתחיל להיאבק בא תתחיל להילחם, כל פעם שיש לך מחשבה שלילית תלחם בא תחפש תהפוך את זה לחיובי כל פעם שקוראת לך נפילה תהפוך את זה להצלחה.

אתה פשוט לא יכול לחיות אתה לא יכול להיות מי שאתה אם רע לך אתה לא יכול פשוט שיהיה לך רע אתה צריך עכשיו להילחם בזה תהיה בחשיבה חיובית תשקר תגיד שזה לטובה, תחפש את הטוב שבדבר תחשוב טוב יהיה טוב. כל השיגעונות האלו נגיד "תחשוב טוב יהיה טוב" למה "תחשוב טוב יהיה טוב" לא עובד כי כאשר האדם אומר לעצמו הרי בתוך תוכו האדם יודע שאולי לא יהיה טוב ובנוסף לכל זה גם האדם בכלל כשבן אדם אומר לעצמו יהיה טוב וכי האדם יודע מה הוא אותו טוב שאותו הוא מחפש האדם גם לא יודע "מה יהיה טוב, איזה טוב מה זאת אומרת איך יהיה טוב, למה שיהיה טוב" ולכן כל הדברים האלה הם שקרים.

עכשיו וכדי לחדד את הדבר כדי להגדיר אותו בצורה מאוד פשוטה הלוגיקה היא פשוטה, ברגע שאתה אומר תחשוב חיובי אתה בעצם שולל צד אחר של המטבע אתה שולל את "התחשוב שלילי" כי גם לחשוב שלילי בדיוק כמו לחשוב חיובי, בדיוק אותו דבר לחשוב שלילי וחיובי זה טוב בדיוק באותה מידה אתה רוצה להיות פסימי מושלם, אתה רוצה לפחד ממשהו מדהים מה שאתה רוצה הכל זה טוב באותה מידה. עכשיו מה אני לעומת זאת מציע אני אומר אל תחשוב חיובי תחשוב אמיתי, למה כי אם האדם מנסה לחשוב חיובי הוא כל הזמן במאבק הוא במאבק אומר האם זה באמת נכון, האם זה לא נכון" כי האדם מנסה כל הזמן לשקר את עצמו האדם צריך לשקר את עצמו, האדם קורה לו דבר רע והוא משקר את עצמו אומר זה טוב זה לטובה, חצי הכוס המלאה "כן אבל יצא לי מזה משהו טוב".

כמו נגיד הדתיים שהם נגיד אומללים, למה הם אומללים נגיד יש איזו תאונת דרכים ועשרה אנשים מתי ועשרה אנשים ניצלים אז הדתיים יש להם חשיבה חיובית מאוד גדולה הם אומרים "תודה רבה לאלוהים שעשרה אנשים ניצלו" כן אבל האנשים שיש להם קצת שכל אומרים "תראה את המטומטמים האלה מה הם לא קולטים שעשרה אנשים מתו" אם אלוהים היה כל כך טוב והם כל כך מודים לאלוהים "אלוהים הצלת אותי" מה הצלת אותי אם אלוהים היה כל כך טוב הוא מלכתחילה לא היה מסבך אותך בבעיה הזאת. זה כמו נגיד שבן אדם נגיד מתפלל לאלוהים "תעזור לי" מה תעזור לי אם הוא היה רוצה לעזור לך הוא לא היה מסבך אותך מההתחלה, אם הוא כל כך טוב ויש לו יכולות בלתי מוגבלות למה בכלל הוא סיבך אותך בדבר הזה מההתחלה אלא מה או שהוא לא טוב או שהוא לא יכול לעזור לך אז מה אתה רוצה ממנו תן לו לנשום בשקט או שהוא לא שומע אותך אולי הוא חירש, אולי לכו תדעו אולי הוא יצא לטיול אולי בכלל אין אלוהים.

בכל מקרה השקר של להסתכל על חצי הכוס המלאה כולם יודעים שזה נקרא נחמת טיפשים כי זה בעצם לא פותר לאף אחד שום בעיה, מה זה חצי הכוס המלאה אבל בתכלס אתה סובל יש לך חצי כוס ריקה והשקר הזה של תסתכל על החצי הזה והחצי הזה זה מה שמאמלל את הבן אדם, הבן אדם אף פעם כל אחד ואחד יכול לבדוק גם השקר של לאהוב את מה שיש וכל השקרים כל אחד שיבדוק את השקרים האלה ושיראה ששום שקר בעולם לא יוכל להביא אותך לשחרור מהרצון להרגיש יותר טוב ומשחרור מהרצון שלא תרגיש פחות טוב אף אחד לא יכול לשחרר אותך מזה. עכשיו מה כן יכול לשחרר אותך מזה תחשוב אמיתי, מה זה נקרא תחשוב אמיתי תנסה להבין את המציאות, זה הכל רק תנסה להבין את המציאות אתה לא צריך לשקר אתה לא צריך להגיד שטוב לך, אתה לא צריך להגיד שזה לטובה אתה לא צריך להגיד שזה לרעה, אתה לא צריך גם לשנות את עצמך אתה רוצה לכעוס תכעס אתה לא רוצה לכעוס אל תכעס, אתה רוצה להיות בדיכאון תהיה בדיכאון אתה מרגיש חרדה תהיה בחרדה, זה לא משנה בכלל.

מה שמשנה זה תבין תנסה להבין "למה אני בחרדה, מה מניע אותי מה הכוח שמניע, למה הכוח הזה קיים למה הכוח הזה פועל, למה המציאות היא כפי מה שהיא מה הסיבה של האירועים" כי בסופו של דבר האדם עם כל מה שקורה לו למרות שהאדם נדמה לו שכל מה שקורה לו זה דבר מאוד דרמתי כל מה שקורה לבן אדם זה בסך הכל אירוע אחד או כמה אירועים בתוך כל האירועים של המציאות ומי שרוצה להבין את עצמו חייב להבין את המציאות, אין דרך קיצור אתה לא יכול להבין את עצמך בלי להבין את המציאות כי כל מה שקורה בחיים של הבן אדם זה רק חלק מתהליך אחר יותר גדול המציאות הכללית ומי שרוצה להרגיש טוב באמת לא צריך לחשוב חיובי ולא צריך לחשוב שלילי ולא צריך כלום רק צריך לא לשקר, מה זה נקרא לא לשקר להתבונן לתוכך פנימה תגיד לעצמך "מה אני באמת רוצה, למה אני רוצה את הדבר הזה, למה אני לא מסוגל ליהנות מהמציאות כפי מה שהיא".

כי אנשים חולים במחלת נפש מאוד קשה מחלת האמונה ואיך מחלת האמונה מכה באדם איך מחלת האמונה מתעללת בבן אדם כי מחלת האמונה של האדם גורמת לו להאמין שהוא צריך לעשות איזה משהו לכן האדם הוא תמיד עושה משהו, האדם לא מסוגל לא לעשות כלום בן אדם אם תגיד לו לא לעשות כלום הוא יתחיל להשתגע "לא מסוגל לא לעשות כלום צריך לעשות", עכשיו למה לעשות למה אתה לא יכול סתם לשתוק יש נגיד קיר מה הקיר עומד תעמוד גם אתה למה אתה כל הזמן חייב לעשות. עכשיו האנשים שעושים הם שמחים אומרים " הו אני עושה, תראה איך אני שמח, מה עשיתי" אבל הם לא קולטים שהם אומללים, למה אומללים כי הם לא מסוגלים לא לעשות. אחד השיגעונות הגדולים בעולם זה על נושא של הלוטו, הלוטו למלא לוטו למה לוטו זה שיגעון כי אנשים לפני שהם ממלאים לוטו הם בטוחים שאם הם יצליחו לזכות בלוטו החיים שלהם יהיו קלים הם יעשו פחות דברים, הם יהיו יותר רגועים אבל בתכלס בשורה התחתונה כל מי שזוכה בלוטו בסטטיסטיקה הוא בכל מקרה ממשיך לעבוד וממשיך להיות לחוץ, ממשיך להיות מוטרד בין כך ובין כך בכל מקרה הוא נהיה מוטרד.

מה הראיה האנשים העשירים כמה אנשים עשירים יש שלא עובדים בכלל אין דבר כזה כולם עובדים כולם ממשיכים לעשות פרויקטים כולם ממשיכים להקים חברות ולהקים מיזמים, למה כי כולם חולים במחלת השיגעון מחלת העשייה, מחלה של לעשות צריך לעשות מי צריך לעשות מה אתה צריך לעשות למה אתה לא מסוגל סתם לשבת וזה מה שמאמלל את האדם. עכשיו בן אדם צריך להתבונן לתוכו ולשאול את עצמו "למה אני כל הזמן מחפש לעשות, למה אני לא מסוגל לקבל את המציאות איך שהיא, למה אני לא מסוגל פשוט לשבת לשתוק וזהו, מאיפה נובע הצורך האובססיבי הזה הדחף לעשות" וזה מה שהאדם צריך לעשות לנסות להבין מה גורם לו לעשות ולא לקבל שום תשובה כברורה מאליו, זאת אומרת שום תשובה לא לגיטימית פה האדם חייב למצוא את התשובה האמיתית לעניין הזה.

זאת אומרת לא להגיד "כן כי ככה אני בנוי כי ככה הDNA שלי בנוי" כי התשובות האלו לא מספקות אף אחד זה לא, ולמה אתה בנוי ככה ולמה הDNA שלך ככה והאם יש לך בחירה האם אין לך בחירה ואם אין לך בחירה אז מי אחראי על מה שאתה, אם יש לך בחירה אז למה אתה בוחר את זה ואם אין לך בחירה אז מי אחראי פה ולמה אותו אחד מכריח אותך לעשות ככה מה הוא בא להתעלל בך העניין, למה כל המנגנון עצמו בכלל פועל למה נברא העולם, למה התרחש המפץ הגדול, למה אלוהים רוצה בכלל את מה שהוא רוצה מי ברא אותו, למה בכלל יש את כל הליכים האלה וזה נקרא להיות אמיתי להבין את המציאות לנסות להבין מה הסיבה הראשונה שבגללה כל הדברים מתרחשים זה נקרא להבין את המציאות ועל ידי שהאדם נהיה איש אמת אז הוא לא צריך לחשוב חיובי והוא גם לא צריך לחשוב שלילי אלא הוא תמיד חי חיים טובים באמת ושיהיה לכולם המשך יום של הבנה אמיתית וחיים טובים באמת, תודה.
החלשת הרצון דחף להרגיש יותר מפחד ממשהו דתות משהו חיובי חיים רעים לשנות את הרגשות אתה לא רוצה לא לשקר הסיבה של כל הסיבות חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית היא סבל לחשוב לחשוב חיובי למה חשיבה חיובית לשקר מחשבה מחשבה חיובית מחשבות מחשבות חיוביות סבל שקר שקרים שקרנים
חוסר הבנה שהיא שקר, שקר במזיד, שקר בשוגג, שקר מתוך חוסר ידיעה, הבנה חלקית
חוסר הבנה שהיא שקר, שקר במזיד, שקר בשוגג, שקר מתוך חוסר ידיעה, הבנה חלקית
... הבנה שהיא שקר, שקר במזיד, שקר בשוגג, שקר מתוך חוסר ידיעה, הבנה חלקית מה ההבדל בין חוסר הבנה לשקר? הבנת המושג של חוסר הבנה היא קריטית בהבנת איך ניתן לזהות שקר. אליעד כהן מסביר שישנם מצבים שבהם חוסר הבנה למעשה מהווה שקר, וההבדל תלוי בכמה אנו מבינים את המידע שאנחנו מציגים. אם אדם אינו מבין משהו עד הסוף, אך מתיימר להבין אותו, הוא למעשה משקר, גם אם לא מתוך כוונה רעה. יש הבדל בין חוסר הבנה של דבר מסוים לבין הטעיית אחרים לגבי מה שאנחנו יודעים או מבינים. מהם סוגי השקר השונים? ישנם סוגים שונים של שקרים: שקר במזיד - כאשר אדם משקר בכוונה ובמודעות. שקר בשוגג - כאשר אדם משקר מתוך טעות, מבלי לדעת שהוא טועה. שקר מתוך חוסר ידיעה - כאשר אדם לא מבין את האמת, אך עדיין טוען שהוא יודע אותה. הבנה חלקית - כאשר אדם מבין רק חלק מהאמת, אך לא מבין את התמונה כולה. אליעד כהן מדגיש שהבנה חלקית עלולה לגרום לנו לשקר, כי אם אדם לא מבין את כל התמונה אך חושב שהוא מבין, הוא מבצע שקר בעצם אמונתו החלקית. למה הבנה מעורפלת היא שקר? ההבנה המלאה של משהו היא חיונית כדי להימנע משקר. כאשר אדם לא מבין משהו עד הסוף, אך חושב שהוא מבין אותו, זהו שקר . כל הבנה מעורפלת למעשה מתפרשת כאמונה, וכל אמונה היא שקר, שכן היא לא מבוססת על ידיעה ישירה ואמיתית. אם אדם מאמין במשהו אך לא מבין אותו לעומק, הוא בעצם חי בשקר. האם יש הבדל בין לא להבין לבין לשקר? אם אדם לא מבין משהו, אך הוא לא טוען להבנה, הוא לא משקר . אך אם הוא טוען שהוא מבין משהו, בעוד שהוא מבין רק חלק מהדבר, הוא משקר. השקר הוא בתביעה להבנה מלאה כאשר בפועל ההבנה חלקית בלבד. למה שקר מתוך חוסר הבנה חמור יותר משקר במזיד? כשהאדם משקר מתוך חוסר הבנה, הוא מטעה גם את עצמו וגם את סביבתו, כי הוא מאמין במה שהוא אומר. לעומת זאת, שקר במזיד הוא חמור פחות, כי לפחות האדם המהרהר בו יודע שהוא משקר. אדם שלא מבין שהוא טועה חמור יותר, כיוון שהוא מטעה את עצמו בתמימות. מה ההבדל בין הבנה מלאה להבנה חלקית? ההבנה המלאה נדרשת כדי להבין את האמת כולה. אם אדם לא מבין את כל ... הוא לא מבין את התמונה המלאה. האם אפשר לומר שחוסר ידע הוא חוסר יושר? חוסר ידע לא בהכרח אומר חוסר יושר. אם אדם לא יודע את האמת, אך לא טוען שהוא יודע, הוא לא משקר. אך אם הוא טוען שהוא יודע דבר מסוים מבלי לדעת אותו, הוא משקר. החיוב לומר אני לא יודע במקרה כזה הוא הדרך הנכונה להימנע מ
שקר לצורך אמירת האמת, נפרדות ושקר הם לא שקר מצד האחדות והאמת
שקר לצורך אמירת האמת, נפרדות ושקר הם לא שקר מצד האחדות והאמת
שקר לצורך אמירת האמת, נפרדות ושקר הם לא שקר מצד האחדות והאמת מהו שקר לצורך אמירת האמת? הרעיון של שקר לצורך אמירת האמת מציג גישה הפוכה למה שמקובל לחשוב על שקר כעל פעולה של הטעיה או הצגת מציאות שאינה נכונה. בדרך כלל, שקר נתפס כמשהו שלילי - פעולה של הסתרת האמת ... מעוותת. אך ישנו סוג של שקר, שמצד אחד נראה כשקר אך מצד שני מכוון לעזור לאדם להגיע להבנה ... של האמת. במהות הרוחנית, השקר הזה לא נחשב ככזה שמזיק או מטעה, אלא כזה ... עשויה להיות חצי נכונה או שקרית מצד האחדות המוחלטת, אך היא נכונה ... השואל. מה הקשר בין נפרדות ושקר? שקר נוסף שמצוי במציאות שלנו ... מהמציאות כולה היא סוג של שקר, מכיוון שאין באמת קיום עצמאי של דבר ... ושזור בכל. האם נפרדות היא שקר? ההבנה לגבי השאלה האם נפרדות היא שקר תלויה בנקודת המבט שממנה אנו מתבוננים על ... מהמציאות, והשיחה עליה אינה שקרית. כל עוד אדם חי בתפיסה של נפרדות, הוא לא רואה בכך שקר, אלא מציאות יומיומית. מנגד, אם אדם מגיע ... מדבר על נפרדות, הוא לא משקר, הוא פשוט משתמש במילים שמתאימות לרמת ... של השומע. כיצד נפרדות אינה שקר? למעשה, כשאדם מבין את המציאות מנקודת ... הוא מבין שהנפרדות אינה שקר. אמנם זהו ביטוי יחסי של המציאות, אך הוא לא שקר. אם אדם מבין שהמציאות כולה אחת ושהכל ... שאנחנו מבינים אותה. כיצד השקר יכול לשמש לאמת? ישנם מקרים שבהם שקר יכול לשמש ככלי חיובי שמוביל לאמת. ... לא משקפת את כל האמת. זהו שקר לצורך אמירת האמת. מנקודת מבט של שלמות הידע, השקר הזה אולי אינו מדויק, אך הוא נכון בהתאם ... התפיסה של השואל. כלומר, השקר כאן הוא אמצעי למעבר לאמת, ולא דבר שקרי במובן השלילי. לסיכום השקר, כפי שמובן לעיתים, לא תמיד מזיק. ישנם ... שגם היא נחשבת לעיתים כשקר, אינה שקר כאשר מבינים אותה כדרך שבה מתבטאת האמת ...
הדרכת מכירות, שכנוע מניפולטיבי, מה זה שקר? להאמין במוצר של עצמך, לומר ללקוח את האמת, לשכנע לקוחות, לרמות לקוחות, לרמות את הלקוח, לשקר את הלקוח, מניפולציה טובה, מניפולציה רעה, מחליק שיער
הדרכת מכירות, שכנוע מניפולטיבי, מה זה שקר? להאמין במוצר של עצמך, לומר ללקוח את האמת, לשכנע לקוחות, לרמות לקוחות, לרמות את הלקוח, לשקר את הלקוח, מניפולציה טובה, מניפולציה רעה, מחליק שיער
... מכירות, שכנוע מניפולטיבי, מה זה שקר? להאמין במוצר של עצמך, לומר ללקוח את האמת, לשכנע לקוחות, לרמות לקוחות, לרמות את הלקוח, לשקר את הלקוח, מניפולציה טובה, מניפולציה רעה, מחליק שיער מהי מניפולציה וכיצד היא קשורה לשקר בשיווק? ההסבר המרכזי שמובא בהקשר הזה עוסק בשאלה האם מדובר בשקר כאשר מציינים ללקוח את היתרונות של מוצר מסוים, תוך התעלמות מהחסרונות, או ... לגיטימי. אליעד מציין שההבדל בין שקר לבין הצגת אמת יחסית הוא חשוב. דוגמת הסיגריות היא אחת הדוגמאות המרכזיות ... כי כאשר אדם מאמין בכך, אין מדובר בשקר מוחלט, אלא בהצגת אמת באופן יחסי שמתאימה לאדם הספציפי. האם כל שקר הוא בהכרח רע? אליעד מציין שגם בעולם האמונות, שקר יכול להיות לגיטימי אם הוא אינו פוגע במישהו בצורה ישירה. הוא מציין שכולם משקרים בחיים שלהם מבלי להודות בכך, ונותן דוגמה לכך כשמדובר בהצהרות כמו אני ... לחיות ולא למות, שיכולות להיחשב כשקר מוחלט במובן הפילוסופי. הוא מסביר את הרעיון שאם אדם מוציא משהו בהכרח ... האפשרויות האחרות, ולכן מדובר בשקר. מהו שקר מוחלט ומהו שקר יחסי? אליעד מפרט את ההבדל בין שקר מוחלט לשקר יחסי, ומסביר שמדובר בפרספקטיבה. לדוגמה, אם המוכר מציג מוצר באופן שבו ... בלי להזכיר את החסרונות, זהו שקר מוחלט. לעומת זאת, אם המוכר מבהיר ללקוח שיש למוצר יתרונות לצד חסרונות, ... היתרונות נראים לו חשובים יותר, זהו שקר יחסי ולא מוחלט. כלומר, מדובר בראיית עולם אישית שבה אדם בוחר להדגיש את היתרון היחסי של המוצר. האם שקר תמיד משדר עוול או כוונה רעה? על פי אליעד, שקר לא תמיד קשור לכוונה רעה או לעוול. הוא טוען כי במצבים מסוימים, כאשר אדם ... להשקפת עולמו של הלקוח, אין מדובר בשקר רע או במניפולציה מזיקה. כלומר, אם לקוח חושב שאם יהיה לו שיער חלק הוא ... הוגנת ומקובלת. כיצד נוכל לזהות שקר בשיווק? אחת הדרכים לזהות שקר בשיווק היא לבדוק אם המוכר מציג את היתרון כמשהו מוחלט או אם הוא מציג את ... מוחלט (אתה חייב את זה), מדובר בשקר. האם קיימת אמת מוחלטת בשיווק? אליעד מציין שבשיווק אין תמיד אמת מוחלטת, ... היתרונות והחסרונות בשיווק שקר מוחלט ויחסי מהו שקר בשיווק? איך לשכנע לקוחות? על מה אנחנו מדברים? אני אנסה להזכיר לך מה אני ... ש: שניה שניה, כאילו. אליעד: מה זה לשקר? קודם כל מי אמר שאסור לשקר, תשקר ככה אתה רוצה בלי סיבה, מה הבעיה בזה? מישהו יכול להגיד ... אתה פושע? שיגיד, מי אמר שאסור לך לשקר, תשקר. אם אתה מרגיש לא בנוח עם זה שאתה משקר לך לפסיכולוג הוא יפתור לך את הבעיה שתרגיש בנוח לשקר, אוקי? ל
סוגים של שקרים, לשקר כדי להיות מאושר, לשקר את עצמך, שקר עצמי, לשקר אחרים, שקר בטעות, שקר בשגגה, איך לשקר את עצמי? ללמוד לשקר, איך להצליח לשקר? למה קשה לשקר? להיצמד לאמת, השקר הכי קשה בעולם, אושר שקרי
סוגים של שקרים, לשקר כדי להיות מאושר, לשקר את עצמך, שקר עצמי, לשקר אחרים, שקר בטעות, שקר בשגגה, איך לשקר את עצמי? ללמוד לשקר, איך להצליח לשקר? למה קשה לשקר? להיצמד לאמת, השקר הכי קשה בעולם, אושר שקרי
... של שקרים, לשקר כדי להיות מאושר, לשקר את עצמך, שקר עצמי, לשקר אחרים, שקר בטעות, שקר בשגגה, איך לשקר את עצמי? ללמוד לשקר, איך להצליח לשקר? למה קשה לשקר? להיצמד לאמת, השקר הכי קשה בעולם, אושר שקרי למה קשה לשקר את עצמך? אליעד כהן מסביר כי כאשר אנחנו בוחנים את סוגי השקרים, עלינו קודם כל להבין שיש הבדל מהותי בין שקר לאחרים לבין שקר עצמי. כאשר אדם משקר למישהו אחר, הוא מודע לאמת, יודע אותה במדויק, ובאופן מכוון אומר דבר שאינו נכון כדי להטעות. לדוגמה, אדם ששואל אותו מישהו אחר אם הארנק בכיסו, והוא יודע בוודאות שהארנק שם, אך בכל זאת אומר לא, הארנק לא אצלי. זהו שקר ברור, כי אותו אדם יודע בדיוק מהי האמת ובוחר להגיד את ההפך ממנה בכוונה תחילה. לעומת זאת, לשקר לעצמך הוא מצב מורכב יותר. אליעד מסביר שלשקר את עצמך זה מצב שבו אדם לא יודע את האמת באמת. הוא לא מודע לכך שהוא משקר לעצמו. לדוגמה, אותו אדם עם הארנק בכיס שמחפש אותו בכל מקום אחר כי הוא בטוח שאין לו בכיס. כאשר הוא אומר לעצמו שהארנק אינו בכיסו, הוא לא משקר במובן הרגיל, אלא הוא פשוט לא יודע את האמת. אנשים בדרך כלל לא מגדירים מצב כזה כשקר אלא כטעות, שכן האדם לא היה מודע לאמת כאשר טעה. במצב זה הוא טועה באופן תמים. מה ההבדל בין לשקר לאחרים לבין לשקר לעצמך? כאשר אדם משקר לאחר, הוא יודע את האמת ופשוט אומר דבר הפוך לה. הוא עושה זאת בכוונה ומתוך מודעות ברורה להבדל בין האמת לשקר. לעומת זאת, כשאדם משקר לעצמו, הוא לא מודע לכך שהוא עושה זאת. הוא אינו יודע את האמת, ולכן השקר הוא בשוגג, טעות שנובעת מחוסר ידיעה או מחוסר תשומת לב. רוב האנשים אינם קוראים לסיטואציה כזו שקר, אלא טעות או טעות בשגגה. מתי אנשים יגדירו מצב כ
לא לשקר, אל תאמר דבר שאינך בטוח בו, בכל אמת יש שקר ובכל שקר יש אמת
לא לשקר, אל תאמר דבר שאינך בטוח בו, בכל אמת יש שקר ובכל שקר יש אמת
... לשקר, אל תאמר דבר שאינך בטוח בו, בכל אמת יש שקר ובכל שקר יש אמת למה אסור להגיד דברים שאתה לא בטוח בהם? אליעד כהן מדגיש לאורך ההרצאה עיקרון בסיסי וחשוב מאוד: לעולם אל תגיד משהו שאתה לא בטוח בו. הסיבה העיקרית לכך היא שכל אמירה מוחלטת שמישהו אומר מבלי להיות בטוח בה, היא בעצמה כבר שקר. אליעד מסביר שלא משנה על איזה נושא מדובר, ברגע שאדם אומר משפט כמו בכל אמת יש שקר ובכל שקר יש אמת, הוא חייב לוודא שהוא באמת בטוח בדברים הללו, אחרת עדיף לא להגיד אותם כלל. אליעד מתריע מפני השימוש באמירות מוחלטות מכיוון שעצם הביטחון המוחלט בדבר כלשהו הוא כבר שקר. מדוע עצם הביטחון באמירה מוחלטת הוא שקר? אליעד מסביר שהסיבה לכך פשוטה: האדם לא באמת יכול להיות בטוח לחלוטין בשום דבר. ברגע שאתה אומר אני בטוח שכל אמת מכילה שקר, אתה למעשה משקר כבר בנקודת ההתחלה, כי אינך יכול לדעת זאת בוודאות מוחלטת. אליעד מבהיר נקודה קריטית - כל אדם שטוען שהוא בטוח לחלוטין במשהו, בהכרח משקר לעצמו או לאחרים. הטענה לכך היא שהביטחון המוחלט אינו אפשרי, כי תמיד ייתכן מצב של טעות או אי - דיוק. לכן, כל אמירה חד - משמעית ללא הסתייגות הופכת מיד לשקר. איך יכול להיות שבכל אמת יש שקר ובכל שקר יש אמת? אליעד כהן מסביר את המשפט המורכב הזה באמצעות הסתייגות חשובה: הוא מדגיש שמצד אחד, בכל טענה אמיתית אפשר למצוא גם נקודת שקר, משום שהמציאות מורכבת ואינה חד - משמעית. מצד שני, בכל שקר אפשר למצוא נקודה של אמת, כי גם השקר מבוסס על נקודת מבט שיש לה קשר כלשהו למציאות. כלומר, אין מציאות שהיא רק אמת מוחלטת ואין מציאות שהיא שקר מוחלט. הכל נמצא באיזון בין האמת לשקר. הדגש שלו הוא שההכרה בעובדה שיש שילוב בין אמת לשקר בכל דבר חייבת להיות מלווה בזהירות ובצניעות, ולא באמירות מוחלטות, אשר מטעות ומסלפות את המציאות. מדוע כל שאלה וכל תשובה הן בעצם שקר? אליעד כהן מסביר שכל שאלה שאנחנו שואלים מבוססת על הנחות יסוד מסוימות. כל הנחת יסוד היא בעצמה סוג של שקר, מאחר והיא מבטאת תובנה חלקית או מוגבלת של המציאות. לכן, כל שאלה, כשהיא נשאלת מנקודת מבט מסוימת ומוגבלת, כבר מכילה בתוכה שקר כלשהו. באופן דומה, כל תשובה שניתנת היא בעצמה מבוססת על נקודת מבט מוגבלת ועל כן גם היא אינה יכולה להיות אמת מוחלטת. גם אם התשובה נכונה ברובד מסוים, תמיד ניתן למצוא נקודת מבט אחרת שתחשוף בה טעות או חוסר דיוק. האם חיפוש האמת הוא בעצם יצירת שקר? אליעד כהן מסביר נקודה חשובה נוספת: מי שמחפש את האמת, מנסה להימנע משקר. אך בעצם עצם חיפוש האמת כרוך בהנחה שהאדם כרגע לא יודע את האמת. ההנחה הזו, שהאדם אינו יודע, יוצרת בעצמה מצב של שקר - כי אולי האדם כן יודע את האמת אבל מסרב להכיר בכך. מצד שני, מי שמחפש אמת יוצר, בעצם החיפוש, אשליה של הפרדה בין אמת לשקר, ולכן יוצר מעגל שבו השקר מתערבב שוב עם האמת. אליעד מדגיש שעצם חיפוש האמת גורם להסתבכות פרדוקסלית שבה אתה מייצר שקר במטרה להגיע אל האמת. איך אפשר להתמודד עם המציאות שבה הכל שקר ואמת מעורבבים? אליעד כהן ממליץ לאנשים להכיר במציאות המורכבת שבה שום דבר אינו ודאי לחלוטין. במקום לומר אמירות מוחלטות, הוא מציע תמיד להוסיף הסתייגויות כגון אולי, ייתכן או ...
שקר לטובה, הוא שקר לרעה - וחשיבה חיובית, היא שקר שלילי - למה?
שקר לטובה, הוא שקר לרעה - וחשיבה חיובית, היא שקר שלילי - למה? ובו יתבאר, כי כל שקר הוא רע. וגם שקר שנראה לאדם כשקר חיובי, שכאילו הוא עוזר לאדם, גם הוא שקר רע. והוא אפילו, שקר עוד יותר רע. והעניין הוא, כי כל הטוב שבעולם, תלוי בכך שהאדם ייצמד אל האמת באשר היא. וכל שקר שהוא, בין אם הוא נראה כטוב או כרע, הוא רע. ולפעמים האדם משקר את עצמו, ונדמה לו שהוא עושה בכך דבר טוב, שמעודד אותו להתקדם אל האמת. ומדובר כאן, על השקר שבו האדם משקר את עצמו, שאם הוא ירצה ויתאמץ, אז הוא בוודאי יקבל את מה שהוא רוצה. וגם השקר של האדם שאומר לו, שאם הוא יצליח להיצמד אל האמת, אז החיים שלו יהיו טובים באמת. והשקר, הוא לא בכך שהרעיון עצמו אינו נכון. כי מצד האמת, מי שבאמת ירצה, יקבל את כל מה שהוא רוצה, ומי שיגיע אל השגת האמת, יהיה לו טוב באמת. אך השקר הוא בכך, שמי שעוד לא ניצח את המלחמה, עליו לדעת, כי אל יתהלל חוגר כמפתח. דהיינו, שכל זמן שהאדם עוד לא השיג את מה שהוא רוצה, אסור לו לשקר לעצמו ולחשוב, כי בוודאות הוא יקבל את מה שהוא ... שמטעים את עצמם, שאם הם יעשו דבר כלשהו, הם יהיו מאושרים. וכאשר הם משיגים את הדבר, אז הם מגלים את השקר. ועל האדם להיות איש אמת, ולא להאמין, אפילו לא ... שהוא עוד לא בטוח בדבר הזה באופן מוחלט. ולפעמים האדם מתייאש מחיפוש האמת. והאדם חושב שאם הוא ישקר את עצמו לטובה, זה יעזור לו. ואז האדם משקר את עצמו, ואומר לעצמו, שאם הוא לא יתייאש וכולי, אז יהיה לו טוב. וגם אם זו האמת, הרי שהאדם משקר, בכך שהוא אומר שהוא בטוח בכך. והשקר הזה שנראה שהוא לטובה, (עד השקר של החשיבה החיובית אמונה עצמית וכיוב), הוא השקר החמור מכל. כי הוא נותן לגיטימציה לשקר, ואחכ הוא מאמלל את האדם. ועל האדם להיות איש אמת ...
שקר בשוגג, חמור *יותר* מאשר שקר במזיד - למה ומדוע?
שקר בשוגג, חמור יותר מאשר שקר במזיד - למה ומדוע? ובו יתבאר, מהו שקר בשגגה בלי כוונה ומהו שקר במזיד? ומדוע שקר בשגגה בלי כוונה, הוא חמור יותר מאשר שקר עם כוונה ובמזיד? כי גם הטועים מבינים, ששקר זה רע. אבל נדמה להם, שהדבר אמור רק כלפי מי שמשקר באופן מודע. שהאדם יודע מהי האמת, ואעפכ בוחר לשקר. ונדמה לאותם אנשים, כי השקר הזה במזיד, שהאדם יודע את האמת ובוחר לשקר, הוא השקר החמור יותר. כי יש גם שקרים , שתת המודע של האדם משקר את עצמו, בלי לשים לב לכך שהוא משקר. כגון לדוגמה, שבטעות נדמה לאדם איזה דבר, והאדם בטוח שזו האמת, למרות שזה שקר. או לדוגמה, שהאדם לא יודע איזה דבר אמת, ואז האדם משקר בטעות. או שהאדם לא מבין את המציאות ואת עצמו, ואז הוא משקר לעצמו, בטעות כמובן ולא במזיד. וזהו שקר בשגגה. והטועים נדמה להם, כי השקר החמור יותר, הוא דווקא השקר במזיד. אך השקר בשגגה, הוא רק טעות אנוש. וגם אם האדם לא מושלם כי יש לו טעויות, הרי שהשקר שלו הוא פחות חמור, מאשר מי שיודע את האמת, ואעפכ משקר לאחרים. וזו כמובן מחשבה שגויה. כי השקר החמור ביותר כלפי האדם עצמו, הוא השקר שהאדם לא יודע שהוא משקר. ומי שהוא איש אמת ויודע את מערכת החוקים שלפיה פועלת המציאות שלנו, הוא יודע, שהדבר היחיד שחשוב במציאות, הוא, שהאדם ידע בידיעה פנימית את האמת. והאדם יכול גם לבחור לשקר או לעשות כל דבר באשר הוא, והוא עדיין יישאר מאושר בשלמות. כל זמן שהוא יודע את האמת בידיעה פנימית. ויודע את האמת בידיעה פנימית, היינו שהוא יודע את האמת שהכל אחד ומושלם. כי בעולם שלנו של הנפרדות, האדם מוכרח לשקר. כי בלי השקר, אין שום קיום לעולם. כי כאשר האדם מחובר לאחדות של המציאות בלבד, הרי שאין לו שום ישות עצמית ושום רצון ושום מחשבה או דיבור ומעשה כלל. והאדם חייב ל
שקר - האם ואיך זה, שיש כל כך הרבה שקר בעולם?
שקר - האם ואיך זה, שיש כל כך הרבה שקר בעולם? כאשר האדם מתבונן בעין אמיתית על המציאות שלנו, הוא רואה את כל השקרים של העולם. ולפעמים האדם נאחז בשקרים שלו, גם בגלל המחשבה של האדם, שלא יכול להיות שכולם טועים ושהכל שקר. ולמה האדם חושב שלא יכול להיות שכולם טועים ושהכל שקר? זה כבר נושא אחר. אבל, בתוך האדם יש מחשבה, שלא יכול להיות, שהכל זה שקר. כי האמת, היא האחדות והשלמות. והכל, מנוגד אליה. ולא יכול להיות, שהכל קיים סתם כך, כשקר בלי כל סיבה. והאדם נאחז בשקר, משום שהוא לא מבין, שיכול להיות שכולם טועים תמיד. וראשית כל, על האדם להבין את האמת, שהכל יכול להיות. ויכול להיות, שבאמת כולם טועים תמיד. ויכול להיות, שהכל שקר, מתחילתו ועד סופו. ויכול להיות גם, שהאדם הוא משוגע ככ גדול, עד שהוא חושב שהוא חכם קצת או הרבה. ויכול להיות גם, שהשקר הוא ככ גדול, עד שהאדם בטוח, שלא יכול להיות ... את העניין הזה באופן מוחלט. וזה אפשרי, רק על ידי בירור האמת באופן מוחלט. ועוד נוסיף ונאמר, כי מצד האמת האמיתית, אין שום שקר כלל. וכולם צודקים תמיד. אבל, האדם שרק נדמה לו שהוא איש אמת, הוא מבדיל בין היש לבין האין. ועל ידי זה, נוצרת הפרדה בין אמת לשקר. ואז יש הפרדה, בין האחדות לבין הנפרדות. ואז ... מושלם ממש, אצלו, כל הצורות, נכללות במהות שלהן. וכאשר כל הצורות הנפרדות והאפשריות, נכללות במהות המחויבת שלהן, אז אין שום שקר בעולם כלל, אלא הכל הוא רק ישות אחת בלבד. ועוד נוסיף ונאמר, כי אצל החכם האמת, השקר והחיסרון של העולם, הוא טוב מאוד. כי הוא הריבוי של האחדות והשלמות האין סופית. וכפי שכבר ביארתי עניין זה במקומות אחרים. ועוד נוסיף ונאמר, כי עבור מי שהוא לא חכם אמת, כל השקרים של העולם, הם הקדמות, אל האמת האחת של המציאות. ומצד אחד, כל השקרים שיש בעולם, הם מסתירים את האמת של המציאות. אבל מצד שני, הם כולם הקדמות, שמקרבות את האדם אל האמת של המציאות. ובכל שקר, יש היבט וחלק מסוים של האמת האחת. והאמת היא ככ גדולה, עד שהאדם לא יכול להבין את כולה בבת אחת. ולכן היא מפוזרת בתוך כל השקרים שיש בעולם. ובכל שקר, יש נקודת אמת כלשהי. ועל האדם לחפש את נקודת ...
האם באמת לשקר אין רגליים? האם כל שקר סופו להתגלות? האם אפשר לגלות כל שקר? האם אפשר לדעת מהי האמת האובייקטיבית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מהי האמת? איך לדעת מהי האמת המוחלטת?
האם באמת לשקר אין רגליים? האם כל שקר סופו להתגלות? האם אפשר לגלות כל שקר? האם אפשר לדעת מהי האמת האובייקטיבית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מהי האמת? איך לדעת מהי האמת המוחלטת?
... באמת לשקר אין רגליים? האם כל שקר סופו להתגלות? האם אפשר לגלות כל שקר? האם אפשר לדעת מהי האמת האובייקטיבית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מהי האמת? איך לדעת מהי האמת המוחלטת? האם באמת לשקר אין רגליים? המשפט המפורסם שאומר לשקר אין רגליים הוא משפט נפוץ שטוען שכל שקר סופו להתגלות. אליעד כהן מסביר שבפועל, משפט זה אינו מדויק לגמרי, לפחות לא באופן פשוטו, מאחר וישנם מקרים רבים בהם אדם יכול לשקר ולא להתגלות לעולם. לדוגמה, אדם יכול לשקר לעצמו לגבי משהו מסוים ולעולם לא לגלות את האמת. הוא יכול להמשיך להאמין בשקר הזה כל חייו ולא להיחשף לעולם לעובדה שהוא חי בשקר. עם זאת, המשפט הזה כן נכון באופן מוחלט כאשר הוא נבדק בצורה אחרת ועמוקה יותר. אליעד כהן מסביר ששקר מוגדר כדבר שאין לו בסיס יציב או רגליים. במובן העמוק, המשמעות של אין רגליים היא שהשקר אינו יכול לעמוד בבדיקה אינסופית. ברגע שתיקח כל שקר ותבדוק אותו בצורה יסודית עד הסוף, בהכרח תגיע למצב שבו השקר מתפרק ונחשף כשקר. אם כך, המשפט נכון לגמרי רק בתנאי שאתה מחפש את האמת באופן מוחלט ומעמיק. לדברי אליעד, אם מישהו מחליט או מסוגל לבדוק כל טענה עד הסוף ממש, ללא שום פשרות, מובטח שהוא יגלה כל שקר ויפריך אותו לחלוטין. אבל זה מחייב את האדם לרצות באמת לדעת את האמת, ולהיות מוכן להשקיע את כל המאמץ הנדרש כדי לבדוק את הטענה מכל זווית אפשרית. האם ניתן לגלות כל שקר? אליעד מבהיר שמבחינה פילוסופית ותפיסתית, כל שקר בהכרח ניתן לגילוי אם הוא ייבדק באופן מלא ומוחלט. הסיבה היא שההגדרה של שקר היא טענה שאין לה אחיזה במציאות עצמה. לכן, כאשר טענה נבדקת ללא הגבלת זמן ומאמץ, בהכרח תתגלה האמת, והשקר יאבד את תוקפו. אך אליעד מדגיש שהיכולת הזאת מוגבלת רק למי שמוכן לבדוק טענה לעומק, ולמי שיש את הכלים לבדוק אותה בצורה מוחלטת. אם אין את היכולת או הרצון לכך, השקר עשוי לעולם לא להתגלות. איך אפשר לדעת מהי האמת המוחלטת? שאלה מרכזית נוספת שאליעד ... היחידה שהוא באמת יכול להיות בטוח בה. ברגע שאדם מכיר בכך שהוא לא יכול לדעת בוודאות מוחלטת, הוא בעצם מתחבר בצורה המלאה והטהורה ביותר לאמת האובייקטיבית. האם באמת לשקר אין רגליים? איך אפשר לגלות שקר? האם אפשר לדעת אמת מוחלטת? מה ההבדל בין אמת לשקר? איך להיות בטוח באמת? ...
שקר / אמת. מדוע השקר הוא אם כל חטאת? למה השקר הוא שורש הרע?
שקר אמת. מדוע השקר הוא אם כל חטאת? למה השקר הוא שורש הרע? שקר = אם כל חטאת ראש לכל החטאים והחסרונות. שקר = הפתח של כל הצרות שבעולם. שקר = אי ידיעת המציאות כפי מה שהיא באמת מצד עצמה. שקר = ראייה סובייקטיבית של המציאות = חוסר הבנה של המציאות באמת. השקר חוסם את האדם בכל תחום בחיים. השקר ממרר את חיי האדם. שקר = חוסר ידיעה מלאה של המציאות. חוסר ידיעה = פחד. אם היה האדם יודע את כל מה שיקרה בשלמות, לא היה מפחד. שקר = חוסר ידיעה = פחד. שקר = קיבעון מחשבתי = האדם אינו רואה את האלטרנטיבות שלו. שקר = התעסקות בטפל במקום בעיקר. שקר = להוציא דברים מפרופורציה = התייחסות שגויה למציאות = סבל. שקר = ספקות וחוסר יכולת לקבל החלטות. האדם אינו יודע את האמת ולכן יש לו ספקות. שקר = חוסר ביטחון עצמי. השקר חוסם את האדם מלדעת את כוחו האמיתי. שקר = כעס. השקר גורם לאדם להפוך שטויות למשהו רציני ולכעוס. שקר = חוסר יצירתיות. האדם מקובע בשקר כלשהו ואינו מצליח ליצור ולהתחדש. שקר = עייפות שחיקה. האדם מרגיש חסימה מחשבתית שיוצרת התנגדות, מאבק ועייפות. שקר = מאמץ מיותר. האדם אינו רואה את ההזדמנות שעומדת אל מול עיניו וצריך להתאמץ סתם. כל אחת ואחת מהצורות השונות של הרע, שורשן בשקר כלשהו. שקר כלשהו = לא לדעת את האמת המלאה. שקר = דמיון = טיפשות = צרות. לדעת את האמת המלאה = להבין את כל המציאות = להרגיש טוב באמת. ברמה המעשית: חפש רק את האמת ותגיע אל הטוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שקר, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שקר, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, מאמן קריירה, מאמן למציאת עבודה בנושאי שקר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5000 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 03:07:56 - wesi1