אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצון ✔בלעדיות, רכושנות, רוצה שיאהבו רק אותי, רצון להיות היחיד, רוצה להיות האחת שלו, רוצה להיות האחד שלה, לקבל אהבה בבלעדיות, רצון לבלעדיות, רצון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בלעדיות, רכושנות, רוצה שיאהבו רק אותי, רצון להיות היחיד, רוצה להיות האחת שלו, רוצה להיות האחד שלה, לקבל אהבה בבלעדיות, רצון לבלעדיות, רצון להיות הכי טוב יותר מאחרים, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, צרות עין, קנאות זוגית
מהו הרצון לבלעדיות ולמה הוא קיים?

הרצון לבלעדיות, שהוא גם רצון להיות טוב יותר מאחרים, הוא נושא עמוק שמעסיק לא מעט אנשים, בעיקר בהקשרים של זוגיות ותחושות של קנאה ורכושנות. אליעד כהן מציין כי פעמים רבות הרצון הזה קשור לעניין פנימי עמוק של הצורך להרגיש מיוחד ולהיות במקום הראשון. הרצון הזה יכול להופיע בזוגיות, בעבודה ובמגוון תחומים אחרים.

הסיפור של האיש ואלוהים

אליעד מתחיל בסיפור מעניין של אדם שאלוהים התגלה אליו והציע לו כל מה שהוא רוצה. האיש היה מאושר, אלוהים אפילו הציע לו להיות כמוהו - כלומר, לקחת את הפיקוד ולהיות אלוהים. כל זה היה טוב, עד שהאדם גילה שזולת הוא קיבל בדיוק את אותו הדיל: אלוהים סיפק לו את כל מה שהוא רצה, בלי להרגיש בהפסד. והנה, כאן התעוררה בעיה גדולה. הידיעה שהאדם השני גם מקבל את כל רצונותיו גרמה לאדם הראשון להרגיש פגוע - הוא רצה להיות היחיד שזוכה למתנות אלוהים.

הסיפור הזה מייצג את הרגש האמיתי שמאחורי הרצון לבלעדיות. זה לא מספיק לאדם לקבל את כל מה שהוא רוצה, אלא הוא גם רוצה לדעת שאין אף אחד אחר שמקבל את אותו הדבר.

איך זה מתבטא בזוגיות?

אליעד מציין כי לא תמיד הרצון לבלעדיות מתבטא בצורה ברורה ומובהקת. לדוגמה, גבר שמספק לבת זוגו כל מה שהיא רוצה, זמין לה תמיד, נותן לה את כל תשומת הלב והאהבה. יום אחד, היא מגלה שהוא מדבר גם עם מישהי אחרת. זה לא על חשבונה, הוא עדיין תמיד זמין עבורה, והיא לא נפגעת בפועל מהעניין. עם זאת, עצם הידיעה שהוא מדבר עם מישהי אחרת, מפריעה לה. היא מתחילה לחשוב שהאהבה שלו אליה לא בלעדית - הוא לא שייך רק לה.

הבעיה, אם כן, היא לא שמישהו אחר לוקח ממנה משהו, אלא הידיעה שיש מישהו אחר שמקבל גם הוא את מה שהיא מקבלת. הרצון להיות היחיד הוא שמטריד אותה.

מה באמת גורם לנו להיות מאושרים?

הסיפור הזה מחדד את העובדה שמה שמפריע לאדם כאשר הוא יודע שיש מישהו אחר שזוכה לאותו טיפול ואהבה, זה לא בהכרח חוסר במשהו. כל אחד מהמעורבים בסיפור מקבל את כל מה שהוא רוצה, ועדיין התחושה של חוסר ייחודיות מפריעה. הרצון הזה להיות היחיד גורם לנו לחשוב שהחיים פחות טובים כאשר מישהו אחר מקבל את מה שאנחנו מקבלים.

מהו הקשר בין רצון לבלעדיות לאגו?

הרצון לבלעדיות הוא לא רק תוצאה של תחושת חוסר במשהו, אלא גם הצורך להרגיש מיוחד. אנשים רוצים להיות הבלעדיים בחיים של אחרים, לא רק כי הם רוצים להרגיש מאושרים, אלא גם כי הם רוצים להרגיש עליונים. זה לא מספיק שהם מקבלים את כל מה שהם רוצים, הם גם רוצים לדעת שהם בראש הפירמידה.

כמו כן, אליעד מציין כי הרצון הזה להיות היחיד יכול לנבוע גם מחוסר ביטחון עצמי. ככל שבן אדם מרגיש פחות טוב עם עצמו, כך הוא עשוי להרגיש צורך עז יותר שיאהבו אותו, ושיאהבו אותו רק אותו. כאשר יש יותר אנשים שמקבלים את מה שהוא מקבל, הוא מרגיש פחות מיוחד ופחות ייחודי.

כיצד להתמודד עם הרצון לבלעדיות?

הדרך להתמודד עם הרצון לבלעדיות, לפי אליעד, היא דרך אהבה עצמית. כשאדם אוהב את עצמו ומרגיש שלם עם עצמו, הוא פחות זקוק להוכחות חיצוניות לכך שהוא היחיד או הטוב ביותר. ככל שאדם ישלים עם עצמו, הוא יהיה פחות תלוי במערכת יחסים כדי להרגיש שהוא היחיד בחיי אחרים.

אחת השיטות להתמודד עם רצון לבלעדיות היא ללמוד לקבלה עצמית ולדעת שהערך העצמי של אדם לא נקבע לפי איך אחרים רואים אותו או איך אחרים מתייחסים אליו.

הקשר בין מונוגמיה לפוליאמוריה

אליעד מדבר גם על הבדל בין מונוגמיה (הקשר בין שני אנשים בלבד) לבין פוליאמוריה (מערכת יחסים פתוחה או רב - זוגיות). לעיתים הרצון לבלעדיות מושפע גם מהתרבות החברתית, שמדגישה קשרים מונוגמיים, וכוללת את ההנחה שבן זוג אחד הוא הבלעדי.

לפי אליעד, ישנם אנשים שמרגישים צורך חזק להימצא בבלעדיות בזוגיות, לא רק מתוך רצון לאהבה, אלא גם מתוך רצון לפמפם את האגו שלהם ולפצות על תחושת חוסר ביטחון.

כיצד לשנות את המחשבות שמזינות את הרצון לבלעדיות?

לסיום, אליעד מציע שהדרך להתמודד עם המחשבה על להיות הטוב ביותר היא לנטרל את המחשבה שאנחנו פחות טובים מאחרים. כל עוד אדם מרגיש חסר ערך או פוגע בעצמו, הוא ירגיש צורך להקצין את העניין ולהיות הטוב ביותר במובן המילולי.
הרצון לבלעדיות - למה אנחנו רוצים להיות טובים יותר מאחרים?

היום נדבר על נושא עמוק ומרתק: הרצון לבלעדיות, הצורך שלנו להרגיש מיוחדים, להיות מעל אחרים, ולדעת שאנחנו נמצאים בראש הפירמידה. למה זה קורה? למה אנשים חווים קנאה ורכושנות? איך זה קשור לזוגיות, ואיך אפשר להתמודד עם זה?

הסיפור על האיש ואלוהים - מה באמת גורם לנו להיות מאושרים?

נתחיל עם סיפור מעניין שממחיש את העניין: היה היה אדם שאלוהים התגלה אליו ואמר לו: "אני אתן לך כל מה שאתה רוצה. אין גבול, אין מגבלה - כל מה שתרצה, אני נותן לך מיד". הבן אדם כמובן היה מאושר. פתאום כל רצונותיו מתגשמים בלי מאמץ. החיים הפכו להיות מושלמים.

יותר מזה, אלוהים אפילו אמר לו: "אם תרצה, אני אתן לך להחליף אותי - תהיה אתה האלוהים. קח פיקוד, אתה על ההגה".

הכל היה נהדר, אבל אז קרה דבר מוזר: הבן אדם גילה פתאום שאלוהים עשה את אותו הדיל עם עוד מישהו! כלומר, יש בעולם עוד אדם שאלוהים ממלא את כל רצונותיו, בדיוק כמו שהוא ממלא את רצונותיו של האדם הראשון. לא היה שום הפסד - כל מה שהוא רצה, הוא קיבל, בלי קשר לאחר. אפילו אם הם ביקשו דברים סותרים - אלוהים, בכוחו האינסופי, יצר עבור כל אחד מציאות נפרדת שבה הוא מקבל בדיוק את מה שהוא רוצה.

האם זה הפריע לו מאוד!?

למה? הרי הוא עדיין קיבל הכל! לא נגרע ממנו כלום. ועדיין, הידיעה שעוד מישהו בעולם מקבל בדיוק את מה שהוא רוצה - פגעה בו עמוקות. הוא רצה להיות היחיד. הוא לא רצה רק שיהיה לו טוב - הוא רצה שרק לו יהיה טוב!

וזה מה שנקרא רצון לבלעדיות.

איך זה קשור לזוגיות?

בואו נתרגם את זה לדוגמה זוגית:

נניח שיש גבר שמעניק לבת הזוג שלו הכול. כל מה שהיא רוצה - הוא שם, זמין בכל רגע, נותן לה את מלוא תשומת הלב, תמיד שם כשהיא צריכה אותו. לא היה אפילו רגע אחד שבו היא רצתה לדבר איתו והוא לא היה זמין עבורה.

יום אחד, היא מגלה שהוא מדבר גם עם מישהי אחרת. לא במקום, לא על חשבונה, לא כשהיא צריכה אותו - אלא בזמן שבו היא בכלל לא פנויה, למשל כשהיא ישנה. זה אפילו לא אותו סוג של קשר - אולי זו שיחה חברית, אולי זו אינטראקציה מינימלית. ועדיין, היא נפגעת. למה?

הוא אומר לה: "רגע, מה הבעיה? אני עדיין נותן לך את כל מה שאת רוצה. אין רגע שבו את צריכה אותי ואני לא שם. שום דבר מזה לא בא על חשבונך. אז למה זה מפריע לך?"

וזה בדיוק כמו הסיפור עם אלוהים. הבעיה היא לא שהצד השני לא מקבל מספיק - אלא עצם הידיעה שגם למישהו אחר טוב. זה הרצון להיות היחיד והבלעדי.

למה זה כל כך מפריע?

אפשר להסביר את זה דרך דוגמה אחרת:

נניח שאתה רעב, ומישהו נותן לך ארוחה משביעה - בדיוק מה שרצית. אתה אוכל עד שאתה מלא לחלוטין. ואז, אותו אדם אומר: "נשאר לי עוד אוכל, אני הולך לתת למישהו אחר".

האם זה מפריע לך? הרי אתה כבר שבע. למה שיהיה לך אכפת שהוא נותן אוכל למישהו אחר? הרי אתה לא מפסיד כלום.

וזה אותו הדבר בקשרים זוגיים. אם הבן זוג או הבת זוג שלך נותנים לך את כל מה שאתה צריך - למה מפריע לך שהם גם מעניקים משהו למישהו אחר?

הקשר בין הרצון לבלעדיות לבין אגו ותחושת ערך עצמי

כאן נכנס האלמנט האמיתי: הצורך להרגיש מיוחד.

אנשים לא רוצים רק להיות מאושרים - הם רוצים להיות בלעדיים באושר שלהם. לדעת שהם במקום הראשון. זה נותן להם תחושת עליונות, מחזק את האגו שלהם. כי אם יש עוד מישהו שמקבל את אותו הדבר - זה אומר שהם לא מיוחדים, וזה מערער את תחושת הערך העצמי שלהם.

איך זה קשור לקנאה ורכושנות?

כאשר בן אדם רוצה זוגיות מונוגמית בלבד, פעמים רבות זה נובע מכך שהוא לא רוצה לדעת שיש עוד מישהו בעולם שמקבל את אותו הדבר כמוהו.

מונוגמיה היא רעיון חברתי שמושרש עמוק בתרבות שלנו, והוא מבוסס בין היתר על הרצון של אדם להרגיש בלעדי וייחודי. לא רק שהוא רוצה שיאהבו אותו - הוא רוצה שיאהבו רק אותו.

ככל שבן אדם פחות אוהב את עצמו, כך הוא ירצה לקבל יותר אהבה מבחוץ. ככל שהוא מרגיש חסר ערך - כך הוא יצטרך שהאחרים יעריכו אותו יותר, ושהם לא יעריכו אף אחד אחר כמוהו.

לכן, הדרך להתגבר על קנאה, רכושנות ורצון לבלעדיות עוברת באיך האדם רואה את עצמו.

איך להתמודד עם הצורך בבלעדיות?

אם רוצים להקטין את הרצון להיות בלעדיים, יש לעבוד על אהבה עצמית. כשאדם באמת מרגיש שלם עם עצמו, הוא פחות זקוק לאחרים שיגידו לו שהוא מספר 1. הוא לא צריך לדעת שהוא היחיד, כי הוא מספיק בטוח בעצמו.

אז איך עושים את זה?

- עובדים על קבלה עצמית - לומדים לאהוב את עצמך ללא תנאים.

- מבינים שהערך העצמי שלך לא נקבע לפי איך אחרים מתייחסים אליך.

- לומדים להרגיש טוב לבד - בלי תלות באחרים.

- מפסיקים למדוד את עצמך בהשוואה לאחרים.

לסיכום

הרצון לבלעדיות נובע מכך שאנשים לא מסתפקים בכך שהם מקבלים את כל מה שהם רוצים - הם רוצים לדעת שאין עוד מישהו שמקבל את אותו הדבר. זה מבוסס על פחדים פנימיים, חוסר ביטחון, והצורך להרגיש ייחודיים.

מי שרוצה להפסיק להיות קנאי ורכושני - צריך קודם כל להבין למה הוא מרגיש ככה.
רצון להיות יותר טוב מאחרים, למה אני מקנאה לו? למה אני מקנא לה? למה מפריע לי שיש לו ידידות? למה מפריע לי שיש לה ידידים? ידידים בזוגיות, בלעדיות בזוגיות, לגרום למישהו לאהוב רק אותך, לגרום למישהו לרצות רק אותך, רוצה שירצו רק אותי, רוצה שיאהבו רק אותי, רוצה להיות אלוהים, קנאה בין אחים, קנאה בין אחיות, איך נוצרת קנאה? איך נוצרת צרות עין? פוליגמיה, יחסים פתוחים, תלותיות רגשית, אהבה אובססיבית, חרדת נטישה, למה מפריע לי שהיא בוגדת בי? למה מפריע לי שהוא בוגד בי? ריבוי אלוהים, רוצה להיות האחד, רוצה להיות האחת, להיות נאהב בבלעדיות, למה הוא מקנא? למה אני מקנא? למה היא מקנאת? למה אני מקנאת?
להתמודד עם קנאה חיצוניות חיזוק הביטחון העצמי קנאה זוגית ריבוי אלוהים החזרת הביטחון העצמי להתמודד עם בגידה להבדיל קנאי אתה צריך אהבה עצמית polyamory אהבה איך להיות הכי טוב בלעדיות התגברות על קנאה התמודדות עם קנאה זוגיות זוגיות לא מונוגמית זוגיות לא מחייבת זוגיות ללא מחויבות זוגיות מונוגמית זוגיות פתוחה טיפול בקנאה יחסים יחסים פתוחים להיות אחד להיות האחד שלה להיות האחת שלו להיות הכי טוב להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה למה להיות הכי טוב לקבל אהבה לקבל אהבה בבלעדיות לקנא לקנא באחרים מונוגמי מונוגמיה מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים מערכת יחסים פתוחה מערכת יחסים פתוחים מתמודדים עם קנאה נישואים פתוחים פוליאמוריה פוליאמוריות פוליאמורים צרות צרות עין קינאה קנאה קנאה ורכושנות קנאות קנאות זוגית קשר לא מחייב קשר ללא מחויבות רוצה להיות רוצה להיות האחד רוצה להיות האחד שלה רוצה להיות האחת שלו רוצה שיאהבו רק אותי ריבוי אהבות רכושנות רצון רצון לבלעדיות רצון להיות רצון להיות היחיד רצון להיות הכי טוב יותר מאחרים
רצון / רצונות / הרצון - הכל כולל הכל על רצון / רצונות / הרצון - רשימת כל הנושאים
רצון רצונות הרצון - הכל כולל הכל על רצון רצונות הרצון - רשימת כל הנושאים רצון רצון או שכל רצון אובססיבי רצון אחד רצון אין סוף רצון אין סופי רצון אישי רצון אמיתי רצון אנושי רצון אפשרי רצון אקראי רצון בזוגיות רצון בלי חיסרון רצון בלי סיבה רצון בריא רצון בתת מודע רצון גורלי רצון גשמי רצון האחר רצון האלוהים רצון הבורא רצון הוא חיסרון רצון הוא עובדה או פירוש רצון הישרדותי רצון הלקוחות רצון הפוך רצון זה חיסרון
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
יצירת מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית
... מוטיבציה, יצירת רצון, רצון לרצות, ליצור רצון, לחזק רצון, ליצור מוטיבציה, לחזק מוטיבציה, השגת מטרות, לא להיכנע, התמדה, נחישות, כוח הרצון, לא להתייאש, להמשיך לרצות, תקווה, אמונה עצמית איך אפשר ליצור מוטיבציה גם כשאין רצון בכלל? הרבה פעמים אדם רוצה להשיג מטרה מסוימת, אך מבין שכדי להגיע ... קשה. כדי לעמוד באתגרים ובמאמצים, האדם זקוק למוטיבציה חזקה ולרצון גדול. אבל מה קורה כאשר האדם מרגיש שאין לו מספיק רצון או מוטיבציה? במקום פשוט לוותר על המטרה, ... אליעד כהן מציג רעיון של רבי נחמן, לפיו אם אין לאדם מספיק רצון, הוא יכול להתחיל בלרצות לרצות. כלומר, גם אם אין לאדם ... לעשות דבר מסוים, הוא יכול להגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לעשות את זה. לדוגמה, נניח שאדם רוצה לרוץ 10 קילומטרים, אבל אין לו שום חשק ... מיד. הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: הלוואי שיהיה לי רצון לרוץ עשרה קילומטרים. ברגע שהאדם אומר זאת, הוא בעצם מכוון את תודעתו אל עבר יצירת רצון ראשוני, וזה כבר צעד חשוב בדרך לפיתוח המוטיבציה. מדוע רצון לרצות יכול להגביר את המוטיבציה? כאשר האדם אומר אני רוצה לרצות את זה, הוא יוצר רצון נוסף, אפילו אם הרצון המקורי חלש מאוד או לא קיים בכלל. אליעד כהן מסביר שרצונות הם דבר דינמי ונעים כל הזמן, והם יכולים להתפתח ולהשתנות. אם אדם מכוון את עצמו לרצות את הרצון, הוא כבר מתחיל ליצור תנועה פנימית חדשה שתוביל בסופו של דבר לרצון חזק יותר. זה בעצם פותח לו דלת להאמין בעתיד שזה אפשרי שיתעורר בו הרצון החסר. כיצד ניתן ליישם את הרעיון הזה ... שמעוניין לחקור את האמת ולהטיל ספק בשכלו, אבל מרגיש שאין לו רצון מספק לכך, יכול לומר לעצמו: הלוואי שהיה לי רצון חזק להטיל ספק בשכל ולחקור את האמת. ואם ... מרגיש שגם את זה הוא לא יכול לעשות, הוא יכול אפילו להגיד: אני רוצה שיהיה לי רצון לרצות להטיל ספק ולחקור את ... עצמו ומתחיל להניע את המחשבה לכיוון הרצוי. מה לעשות כשחסר רצון בפועל בזמן אמת? כאן אליעד נותן דוגמה של ...
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק?
... מה זה רע? האם יש טוב בלי רע? האם יש רע בלי טוב? האם טוב זה מילוי רצון? האם בלי רצון אין טוב או רע? האם רע זה התנגדות רצון? האם רע זה רצון חסר? האם טוב זה רצון מלא? טוב מודחק, רע מודחק, מה זה רצון מודחק? מהו טוב ומהו רע? ... הבסיסית של טוב ורע, כפי שמוצגת בהרצאה, היא שהטוב הוא חוויית מילוי רצון, והרע הוא חוויית אי - מילוי רצון . אם אדם רוצה משהו והדבר מתממש, הוא מרגיש טוב, ואם הוא רוצה משהו והדבר לא מתממש או שקורה דבר אחר שהוא לא רוצה, הוא מרגיש רע. האם ניתן להרגיש טוב או רע בלי רצון מודע? אחת השאלות שנשאלות היא האם תמיד נדרש רצון מודע כדי להרגיש טוב או רע. ... כהן מציין כי קיימים מקרים שבהם אדם מרגיש טוב למרות שלא היה לו רצון מודע לאירוע מסוים. לדוגמה, ... בשמחה כאשר הילד שלו מצליח לפתור תרגיל במתמטיקה, למרות שלא היה לו רצון מודע לכך מראש. האם טוב תמיד נובע מרצון מודע? ההסבר שניתן כאן הוא שלפעמים, מה שגורם לנו להרגיש טוב הוא רצון סמוי. במקרה של ההורה, הרצון הסמוי שיכול להיות היה שקשור לרצון להיות אבא טוב, לרצות שהילד יצליח ויהיה חכם. גם אם הרצון לא היה מודע באופן ישיר, מילוי רצון זה מוביל לתחושת טוב. הדוגמה ... יכול אדם להיות מאושר מכך שהוא מוצא מיליון דולר, גם אם לא חשב על הרצון הזה באופן מודע? אליעד מסביר כי בתת - המודע יש לרובנו רצון לרווחה כלכלית, לביטחון ולהזדמנויות נוספות. כאשר אדם מוצא סכום כסף גדול, הוא ממלא רצון חבוי שקשור לביטחון כלכלי, ... שמחה. גם במקרה של צמא במדבר, ברגע שאדם מוצא מים הוא מגלה את הרצון שהיה לו לשתות, גם אם לא היה ... שנראה כי אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב, מפני שטוב הוא מילוי של רצון, ורע הוא היעדר מילוי רצון. כשיש לנו רצון שלא מתממש, אנו חווים רע, ... או שאנחנו מדמיינים אותו), זה גורם לנו להרגיש רע. הדוגמאות להדחקת רצון תיאורים נוספים, כמו של אדם ...
שינוי רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת הנאה מסקס? טיפולי המרה, שינוי משיכה מינית, החלשת משיכה מינית, גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית?
... רצון, איך שינוי רצון אחד משפיע על רצון אחר? החלשת רצון, חיזוק רצון, ביטול רצון, יצירת רצון, מהו הסיפור שמאחורי הרצון? איך להחליש משיכה מינית? ממי לקבל עצות? איך נוצרת משיכה מינית? איך נוצרת נטייה מינית? איך נוצרת זהות מינית? איך נוצרת הנאה מסקס? ... גמילה מסקס, שינוי זהות מינית, מהי השפעת הרצונות אחד על השני? טיפול בסטייה מינית, איך נוצר הרצון לסקס? איך נוצרת הנאה מינית? איך לשנות משיכה מינית? וכאן נסביר, על הדינאמיקה שיש בין הרצונות השונים שיש לאדם. ואיך תהליכים שונים בשינוי ברצון אחד ספציפי של האדם, משפיע על רצונות אחרים של האדם. ואיך לשנות רצון? איך רצון אחד משפיע על רצון אחר? איך החלשת רצון משפיעה על רצונות אחרים? איך חיזוק רצון משפיע על שאר הרצונות? איך ביטול רצון משפיע על רצונות אחרים? איך יצירת רצון משפיעה על שאר הרצונות? ועוד כי הרצונות של האדם משתנים כל הזמן. לפעמים באופן כללי ולפעמים באופן ספציפי. לדוגמה לפעמים יש תקופות שבן אדם רוצה משהו ויש תקופות שהוא לא רוצה את אותו הרצון בכלל אלא רוצה את ההפך שלו. כמו כן יכול להיות שינוי בעוצמת הרצון, שלפעמים בן אדם
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
חוקי הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp
... הרצון, איך משנים רצון? איך יוצרים רצון? איך לחזק רצון? איך להחליש רצון? איך לשנות רצון? רצון אקראי, רצון סיבתי, איך עובד הרצון? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור מוטיבציה? איך לשכנע? nlp מהם חוקי הרצון ואיך ניתן לשנות את הרצון? הרצון, כפי שמוסבר בהרצאה, לא תמיד פועל בצורה מסודרת וברורה, ולעיתים נדמה שהוא אקראי. כאשר אדם רוצה משהו, יש לבדוק האם מדובר ברצון שמגיע מסיבה או אם מדובר ברצון אקראי, שאין לו הסבר ישיר או סיבתי. אליעד מציין כי לא ניתן לפעול או לרצות משהו בלי סיבה, אם כי לפעמים נדמה שהרצון אינו מושפע ממניע ברור. מהו רצון אקראי ומהו רצון סיבתי? רצון אקראי הוא רצון שאין לו סיבה ברורה. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני רוצה להיות טייס, אך אינו מסביר מדוע הוא רוצה זאת, הוא מציין רצון אקראי. הוא מבצע את הרצון רק משום שזה מה שהוא רוצה, ולא בגלל סיבה כלשהי. מנגד, יש רצון סיבתי, שבו הרצון נובע מסיבה. אם אדם רוצה להיות טייס, יש לכך סיבות או מניעים ברורים, כמו הרצון להגיע ליעדים מסוימים, להשיג מטרות בחיים, או רצון להיות חלק מעיסוק מסוים. כיצד ניתן לחזק את הרצון או להחליש אותו? לפי אליעד, ישנן דרכים לחזק או להחליש
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? אליעד כהן מסביר שהפעולות של נתינה וקבלה אינן מסתכמות רק בעצם הפעולה ... שהנתינה לא תפגע בו ולא תחסר ממנו דבר. מהי נתינה מתוך חולשה (כמו עבד)? לעומת זאת, נתינה מתוך חולשה מתרחשת כאשר האדם נותן לא מתוך רצון פנימי אמיתי, אלא מתוך תחושת כפייה, לחץ, חובה או חוסר ברירה. האדם במצב זה מרגיש כאילו הוא עבד שנאלץ לוותר על משאביו, זמנו או כוחותיו מבלי שבחר בכך באמת. ... ברירה. העבד חייב לתת את כוחו, זמנו ומשאביו לאחרים (בעיקר למלך), ולכן הנתינה שלו נתפסת ככואבת, מתישה ומחלישה. הוא לא בוחר לתת מרצון אמיתי, אלא מחויב לעשות זאת, ולכן הוא חווה את הנתינה כחולשה וכעבדות. כיצד קבלה יכולה להיחוות כתחושת חוזק או חולשה? קבלה מתוך חוזקה מתבטאת בכך שהאדם נהנה ...
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
התחזקות רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש
... רצון אחרי הטלת ספק ברצון, רצון פתאומי, רצון חזק בעוצמה פתאומית, איך מופיע רצון חזק? איך נוצרת עוצמת הרצון? רצון מודחק, פוטנציאל של רצון, הדחקה של רצון, עוצמת החלשת הרצון, התגברות הרצון, חזרת הרצון שנלחש איך יכול להיות שרצון שהוחלש פתאום מתפרץ מחדש? כאשר אדם רוצה משהו מאוד חזק, למשל התמכרות מסוימת כמו עישון, סמים, פורנו או משיכה למישהו מסוים, והוא מחליט להחליש את הרצון הזה, חשוב להבין האם הרצון שהוחלש יכול לחזור בעוצמה פתאומית. התשובה של אליעד כהן לכך ברורה: כל עוד האדם לא פתר את הרצון באופן מוחלט ומלא, תמיד קיימת אפשרות שהרצון ישוב, ואף יתחזק. מדוע? כי כל זמן שהאדם מסוגל לדמיין את עצמו רוצה שוב את הדבר, הוא לא באמת ביטל את האפשרות שירצה אותו בעתיד. גם אם האדם מפסיק באופן מוחלט לממש רצון כלשהו, הוא עדיין יכול לשמור על הפוטנציאל לרצות אותו שוב בעתיד. האם אפשר בכלל להיפטר לחלוטין מרצון? אליעד כהן מדגיש כי אין אפשרות לנטרל רצון באופן מוחלט, אלא אם מגיעים לשורש הרצון ומבינים את המנגנון שמייצר אותו. כל זמן שהרצון קיים אפילו באופן מודחק, הוא עלול לשוב ולהתעורר בעוצמה. לפי אליעד, הרצונות אינם נעלמים סתם כך, אלא רק מדוכאים או מודחקים, וההדחקה הזו עשויה ליצור פוטנציאל להתפרצות פתאומית של אותו הרצון, לפעמים בעוצמה גדולה יותר ממה שהייתה בהתחלה. מה גורם להתפרצות פתאומית של רצון שהוחלש? ההסבר המרכזי שמציע אליעד הוא שההתפרצות הפתאומית של הרצון קשורה בעיקר להדחקה ושקר עצמי של האדם לגבי מידת החלשת הרצון. לדוגמה, אם אדם היה מכור לעישון והחליט להפסיק, ייתכן שהחליש את הרצון לעשן מ - 80% ל - 49%. אבל אם האדם משקר לעצמו ואומר החלשתי את הרצון לעשן ל - 10%, הוא בעצם מדחיק את 39 האחוזים שעדיין קיימים בפנים. ...
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד
רצון לא מוגדר, סוגים של קיום, קיים או לא קיים, רצון אין סוף, רצון מוגדר, רצון ללא הגדרה, רצון של כל הרצונות, רעווא דרעווין, התגלות הרצון, לרצות את מה שקורה, הכל כרצונך תמיד מהו רצון לא מוגדר ומה משמעותו? ההרצאה נוגעת בקונספטים של רצון, קיום והגדרה, תוך עיון במושגים של רצון לא מוגדר, רצון מוגדר, ורצון אינסופי. אליעד כהן דן במושגים פילוסופיים עמוקים על מהות הרצון, האם הוא קיים באופן מוחלט או אם הוא תלוי בהגדרה, וכן האם הוא נגיש להבנה או תחושה עבור האדם. האם קיים רצון מוגדר? הדיון מתחיל בשאלה אם קיים רצון מוגדר, או אם מדובר ברצון שאין לו הגדרה ברורה. השיחה מקיפה את הקיום של רצון לא מוגדר, והאם ניתן להרגיש אותו או להרגיש את קיומו. אליעד כהן טוען כי אם רצון לא מוגדר לא ניתן להרגיש אותו או להכיר בו, אז במובנים מסוימים, הוא לא יכול להיות קיים. בהמשך, הוא מציע שכשאדם מרגיש רצון, הוא למעשה מזהה תחושת חיסרון או חסר, ולכן הרצון שאינו מוגדר אינו משהו שניתן לחוות בצורה ברורה. הוא מסביר גם, שאם הרצון לא מוגדר בשום היבט, אז כנראה לא ניתן להרגיש אותו בכלל. מהו רצון אינסופי? בהמשך ההרצאה, אליעד מסביר על הרצון האינסופי - רצון שאין לו גבולות או הגדרות, רצון שאין לו הגבלה. הוא מתאר את הרצון הראשון, רצון שלא ניתן להגדיר אותו אלא רק לחוות אותו ברמה מאוד גבוהה, כגלוי. הרצון הראשון מתואר כמצב של רעווא דרעווין - התגלות הרצון של כל ה
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 2 האם אנחנו באמת בוחרים את הרצונות שלנו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדיון על מושג הרצון החופשי, ומתחיל בשאלה המרכזית: האם יש לנו יכולת בחירה חופשית בכל תחומי חיינו, ובפרט, האם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? הוא מציין את הדילמה הפילוסופית הבסיסית: אם אדם בוחר את רצונו, האם הוא עושה זאת עם רצון קודם או ללא רצון? הוא מסביר שאם אדם בוחר מתוך רצון קודם, אז מיד עולה השאלה: מי בחר את הרצון שקדם לרצון הזה? ואם הוא בוחר בלי רצון, הרי שלא ניתן לכנות זאת בחירה. אליעד משתמש בדוגמה פשוטה כדי להמחיש את הבעיה: אדם אומר לעצמו שאם באמת ... אז הוא לא היה בוחר לרצות את מה שהוא כרגע רוצה, אלא משהו אחר שהיה גורם לו להרגיש טוב יותר. אך לפי אליעד, טיעון זה אינו מוכיח שאין בחירה חופשית, כי ... שהאדם בוחר את הרצון הזה בכל זאת מתוך סיבה כלשהי. האם יכול להיות מצב שבו אדם יוצר רצון בלי רצון? כדי להעמיק בהבנת המושג של יצירת רצון, אליעד דן בשאלה כיצד נוצר הרצון הראשון של האדם. הוא מסביר שאם התודעה של האדם יוצרת לעצמה רצון במצב שבו לא היה לה קודם שום רצון, אי אפשר להגדיר את זה כבחירה, כי פעולה זו נעשתה ללא רצון. אליעד מעלה אפשרות לוגית שאכן ניתן ליצור משהו ללא רצון, שכן כשאין מנגנון של רצון, גם לא קיימת העדפה לכיוון מסוים, ולכן אין בעיה שמשהו ייווצר בלי רצון. הוא מתייחס להשוואה בין בני אדם לאלוהים, ומסביר שאלוהים מוגדר כהישות הראשונה, שאין משהו שקדם לו ... אלא הוא יוצר את רצונו הראשון ללא רצון קודם. לעומת זאת, באדם תמיד ניתן לומר שיש משהו שקדם לו ושגרם לו לרצות, ולכן האדם אינו באמת הישות הראשונה. מה המשמעות של הישות הראשונה? אליעד מסביר לעומק את המושג הישות ... בזמן, במקום או ברצון. הוא מדגיש כי הדבר המחויב הזה הוא חסר כל הגדרה, הוא אינו זמן, אינו תודעה, אינו
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
סודות הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון
... הרצון, למה יש רצון? מה זה רצון? איך נוצר רצון? מה יוצר רצון? למה יש רצון? מי שולט ברצון? לרצות להרגיש טוב, לרצות להרגיש רע, רצון להרגיש טוב, רצון להרגיש רע, לרצות שלמות, לרצות חיסרון מה גורם לאדם לרצות משהו? אליעד כהן מסביר שהבסיס לכל רצון שיש לאדם הוא תחושת חיסרון. לדבריו, הסיבה היחידה שאדם רוצה משהו היא כי הוא חש שחסר לו דבר מסוים. לדוגמה, אם אדם רוצה כסף, זה רק משום שהוא חווה חיסרון בכסף. אם האדם לא היה מרגיש שחסר לו דבר, לא היה לו שום רצון. הרצון מתעורר רק כאשר נוצרת תפיסה שמשהו חסר. עם זאת, הוא מחדד שישנם דברים שחסרים לאדם, אך הוא לא בהכרח רוצה בהם. לדוגמה, אם חסרה לאדם מחלה מסוימת כמו סרטן, הוא לא ירצה במחלה הזו אף על פי שחסר לו להיות חולה בה. מכאן נובע שהרצון לא נובע אוטומטית מכל סוג של חיסרון, אלא רק מחיסרון שמלווה בתחושה של יתרון או טוב כלשהו שיתקבל בעקבות המילוי שלו. איך אפשר לבדוק האם מה שאני רוצה באמת ימלא אותי? אליעד מציע בדיקה פשוטה להבנת הרצון: תדמיין שיש לך את הדבר שאתה רוצה, לדוגמה מיליון דולר, ותשאל את עצמך האם לאחר קבלת הדבר עדיין יהיה בך רצון לעוד משהו. אם התשובה חיובית, המשמעות היא שלא מדובר ברצון מוחלט, אלא עדיין נשאר חיסרון עמוק יותר. לדוגמה, אם אדם רוצה בריאות ולא רוצה מחלה, עליו לבדוק מדוע הוא בכלל רוצה להיות בריא. כאשר הוא יחקור זאת לעומק, הוא יגיע לנקודה שבה יראה שלמעשה בריאות וחולי הן שתי ... בלבד, וההעדפה של אחת על השנייה אינה מובנת מאליה. כשיגיע להבנה זו, יתעורר בו קושי גדול יותר להבין מדוע הוא בכלל מעדיף דבר אחד על פני דבר אחר. למה קשה להבין את מקור הרצון? אליעד מסביר שהקושי העמוק בשאלה למה אני רוצה את זה ולא משהו אחר? נובע מכך שבסופו של דבר, אם נחפור עמוק מספיק, נראה שאין באמת הבדל בין שני הדברים שאנחנו רוצים או לא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בלעדיות, רכושנות, רוצה שיאהבו רק אותי, רצון להיות היחיד, רוצה להיות האחת שלו, רוצה להיות האחד שלה, לקבל אהבה בבלעדיות, רצון לבלעדיות, רצון להיות הכי טוב יותר מאחרים, מונוגמיה, פוליאמוריה, מערכת יחסים פתוחה, צרות עין, קנאות זוגית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצון, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רצון, איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי, אימון אישי למציאת זוגיות, אימון אישי לדיאטה בתחום רצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:24:01 - wesi1